Fizetı parkoló rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fizetı parkoló rendszer"

Átírás

1 P.S Fizetı parkoló rendszer A fizetı parkoló rendszer mőködése A fizetı parkolóknak több fajtája ismeretes az egyszerő kézi kasszás parkolótól a fizetı automatás parkolókig. A parkoló sorompókkal ellenırzött be- és kijáratokkal rendelkezik, ideális esetben járdaszigeten elhelyezett be- és kilépı parkoló oszlopokkal, forgalomjelzı lámpákkal együtt. A parkolókat használhatják eseti vendégek és bérlettulajdonosok is, ennek megfelelıen többféle eszköz szolgál az azonosításukra. Bérletesek esetén a bérletek közelítı típusú beléptetı kártyák vagy kulcstartók. Be- és kilépéskor a be- vagy kijárati pontba beépített leolvasóhoz közelítve, a rendszer az eseményt rögzíti, és a bérlet érvényességétıl, idızónájától valamint az esetleges irányhibától függıen mőködteti a sorompót. Bérlettel nem rendelkezık esetén belépéskor a belépési pont jegykiadó egysége egy parkolójegyet nyomtat, amelyet a parkolás teljes ideje alatt meg kell ırizni. A jegy ún. hıpapír anyagú, melyen vonalkód tartalmazza kódolt formában az információt. A belépıjegy lehet vastagabb a vastag jegyet a kiléptetı automata motoros jegykezelıje bevonja, vagy vékony az olcsóbb kézi jegykezeléshez. Kilépés elıtt ezt a jegyet a kézi vagy gépi fizetı pontnál érvényesíteni kell, kivéve az ingyenességen belüli kilépést. A parkolási díj számítását számítógép végzi, a nyugtaadást pedig fekete dobozos APEH engedélyes nyomtató. A parkolójegy érvényesítése után, a parkoló elhagyása (a türelmi idın belül), a kijárati egységnél történik, a jegybeszívó és kód leolvasó segítségével. Amennyiben a jegyre kedvezményt kértek (pl. mozi), úgy a kedvezményes idın belül a fizetı automata használata nélkül is ki tudnak menni. Be- és kijárati pontok Mőszaki adatok Mikroprocesszoros vezérlés és jelzéskezelés PC-s kapcsolat RS485-os vonalon Jegynyomtatás hőpapíros nyomtatóval (bejáratnál) Automatikus papírvágó részleges vágással (bejáratnál) Jegy kiértékelés motoros beszívóval és vonalkód leolvasóval (kijáratnál) Jegygyűjtés (kijáratnál Optikai papírút ellenőrzés Sorompó vezérlés Rendszámfelismerés gépjármű azonosság ellenőrzéséhez (opció) Ügyfél tájékoztató 2 x 16 karakteres LCD kijelző Kaputelefon Berendezés burkolat Anyaga finomlemez DC01 Felülete kék, RAL 5015, dombor Méretek 1300 x 330 x 370 mm (m x sz x h) Súly kb. 40 kg Elektromos betáplálás Állandó betáplálás 230 VAC / 50 Hz / 200 W teljesítményfelvétel működés közben Szünetmentes tápellátás a már megkezdett művelet biztonságos befejezéséhez (bejáratnál) Környezeti paraméterek Üzemi hőmérséklet -15 C C kültéri kivitel Páratartalom IEC 68 szerint Elektromos megfelelőség CE szabványok szerint

2 Telítettség jelzı A parkoló telítettségérıl a parkoló vagy garázs kialakításának megfelelı kivitelő kültéri telítettség kijelzık adnak információt a parkoló vendégeknek. Mőszaki adatok Mikroprocesszoros vezérlés, PC-s kapcsolat RS485-os vonalon 1 illetve 2 soros, 3 karakteres, 7 szegmenses kijelző Piros/zöld fény, megtelt/van szabad hely jelzésére Berendezés burkolat Anyaga finomlemez DC01 Felülete kék, RAL 5015, dombor Méretek 1000 x 700 x 800 mm (m x sz x mélység), 1250 x 700 x 800 mm (m x sz x mélység) Súly kb. 20 kg Elektromos betáplálás Állandó betáplálás 230 VAC / 50 Hz / 200 W teljesítményfelvétel működés közben Környezeti paraméterek Üzemi hőmérséklet -15 C C - kültéri kivitel Páratartalom IEC 68 szerint Elektromos megfelelőség CE szabványok szerint Fizetési lehetıségek Kézi kasszás fizetı parkoló rendszerben a fizetés a kasszánál történik, ahol az ügyfél nyugtát vagy számlát kap a központi számítógép által vezérelt pénztárgépbıl. A kifizetett jeggyel mőködtethetı a kijárati sorompó. A tarifarendszer az üzemeltetı által tetszılegesen beállítható, idızónásan is. Automatikus fizetı parkoló rendszerben a parkolási díjat Fizetı pont -oknál lehet kiegyenlíteni. Fizetni lehet fém- és papírpénzzel is. A teendıkrıl nagymérető (17 ) LCD monitor tájékoztat, több nyelven. A parkolási díj az üzemeltetı által szabadon állítható. A pénzürítés zárt fém- és papírpénz-kazetta használatával végezhetı, azonnali tartalom kinyomtatással. A fizetı pontok nyugta vagy fizetési bizonylat kiadásra képesek.

3 Mőszaki adatok Mikroprocesszoros vezérlés és jelzéskezelés PC-s felügyelettel Adat kezelés Ethernet hálózatos PC-vel (WINDOWS) Elveszett jegy nyomtatás hő papíros nyomtatóval Automatikus papírvágó részleges vágással Fekete dobozos nyugta nyomtató PC vezérléssel: TRAVELSOFT Kasszagép típusú pénztárgép, az APEH által engedélyezett, AP660 számon Motoros jegy beszívó, optikai papírút ellenőrzés Elektronikus érmevizsgáló 4 fajta érméig, 10, 20, 50, 100 Ft-os érmékhez Közbenső kassza 400 érme kapacitással Bankjegyek kezelése (az összes MNB által kiadott címletre, de parkolókban 2000 Ft-tal limitálva) A bankjegy feldolgozás ideje 1-2 másodperc Külön bankjegy- és érme tároló kazetta Pénz visszaadás érmében Cserélhető bankjegy kazetta kapacitása 400 db Cserélhető érme kazetta kapacitása 1000 db Akkumulátoros üzemben kb. 3 percig biztonságos működés és szabályos lekapcsolás Ügyfél tájékoztató 15 -os LCD monitor Nyelv választási lehetőség (magyar, nemet, angol) Vonalkód leolvasó a motoros jegy beszívóba építve Kaputelefon Állandó betáplálás 230 VAC/50 Hz 700 W teljesítményfelvétel működés közben Szünetmentes tápellátás (a már megkezdett művelet biztonságos befejezéséhez) Berendezés ház Anyaga finomlemez DC01 Felülete kék, RAL 5015, dombor Méretek 1900 x 700 x 450 mm (m x sz x h) Súly kb. 70 kg Elektromos betáplálás Állandó betáplálás 230 VAC/50 Hz 700 W teljesítményfelvétel működés közben Szünetmentes tápellátás (a már megkezdett művelet biztonságos befejezéséhez) Környezeti paraméterek Üzemi hőmérséklet +5 C C (beltéri kivitel) Páratartalom IEC 68 szerint Elektromos megfelelőség CE szabványok szerint Rendszerkártyák A rendszerkártyák feladata, hogy a rendszer mőködéséhez szükséges, pénzhez kapcsolódó mőveleteket lehetıvé tegyék a fizetı automata szekrény ajtajának kinyitása nélkül. Minden mővelet befejezéseként bizonylatot nyomtat az automata. Pénzfeltöltés kártya felmutatása a kártyaolvasó elıtt elindítja a pénzfeltöltési folyamatot, ami mindaddig tart, amíg ismételten fel nem mutatják a pénzfeltöltési kártyát. A pénzfeltöltésre az érme bedobó helyet kell használni. Feltöltésnél folyamatosan lehet bedobni különbözı értékő érméket. A feltöltés közben nem szabad kinyitni a fizetı automata szekrény ajtaját, és nem indítható el jegy vagy bérletkezelés.

4 Hopper kiürítı kártya szolgál a 10, 20, 50, 100 forintos érmék kidobatására. A hopper az a tároló egység, amelyik tartalmazza azt a pénzeszközt, amit a visszajáró kifizetésekor használ a rendszer. Az ürítési folyamat legfeljebb 255 db érme kidobását jelenti. Ha több érme található a hopperben, és az összes érmét ki akarják dobatni, akkor a kártya felmutatását meg kell ismételni. Jegy és bérletkezelés felfüggesztéséhez vezetı hibaesemények Ha a hopper a visszajáró pénzt (például érme hiány esetén) nem tudja kidobni, akkor az automata felfüggeszti a mőködését. Hibakezelés: fel kell tölteni a megfelelı hoppert. Elveszett jegynyomtatóból, vagy fekete dobozos nyomtatóból kifogyott a papír. Hibakezelés: papírt kell tenni a megfelelı nyomtatóba. Ha a papírkazetta vagy az érmekazetta ürítésekor nem tették vissza valamelyik kazettát, akkor az automata felfüggeszti a mőködést. Hibakezelés: visszahelyezni a kazettát. Ha nyitva maradt a fizetı automata szekrény ajtó. Hibakezelés: be kell csukni az ajtót. Az automata paraméterezésénél állítható be az a maximum érték, amikor az automata jelzi, hogy megtelt a kazetta. Hibakezelés: ki kell cserélni a megteltnek ítélt kazettát. Az automata egyéb hibaeseményei Az automata paraméterezésénél állítható be az a minimum érték, amikor az automata jelezi, hogy fogytán a visszajáró pénzkészlete a hopperben. Hibakezelés: fel kell tölteni a megfelelı hoppert. Az automata minden hibaeseményt jelez a kezelınek, és kiírja azt az automata monitorjára is.

5 A parkoló program Menüsor: A kimutatások típusát lehet kiválasztani. Asztal: A keresés eredménye itt jelenik meg. Státuszbár: A keresés eredményének számbeli megjelenítése. (pl.: A keresés eredménye hány sorból áll, aktuálisan kijelölt sor.) Jegyes kimutatások Ezen a felületen van lehetıség a rendszer által kiadott jegyeket megtekinteni, és állapotukról információt kapni. Kereshetünk fizetési helyszínek szerint, és megadott idıintervallum alapján. A keresés eredményét exportálhatjuk Excel programba is. Ablak felépítése Helyszín: a fizetési helyszín neve. Típusa: a fizetési helyszín típusa. Tól-Ig: a keresési idıintervallum. Nyomógombok Keresés indítása: a Tól-Ig mezıben megadott idıintervallum szerint elindítja a keresést. A keresés eredményének adatai Jegy sorszáma: a jegy egyedi azonosítója. Belépés: belépés idıpontja. Kilépés: kilépés idıpontja. -2 szint jobb 1 automata (mint fizetési helyszín megnevezése): a parkolási díj értéke. ÁFA: a parkolási díj ÁFA tartalma. Lehetıség van fizetési helyszíntıl független keresésre, ebben az esetben a Helyszín mezıben az Összes helyszín sort kell kijelölni.

6 Bérletes kimutatások A bérletes kimutatással azt lehet nyomon követni, hogy a megadott Tól-Ig idıintervallumban milyen kártya bevételek voltak. Bérletbevétel lehet havi vagy éves bérlet eladásából, illetve a túlparkolás befizetésébıl. A túlparkolás akkor keletkezik, ha a nem kártya tulajdonságának megfelelıen lett használva a bérlet. Például: Havi / nappali típusú bérletet reggel 09:00 órától délután 20:00 lehet használni. A bérlet tulajdonosa reggel 10:00 órakor kezdi meg a parkolást, viszont csak 20:15 perckor akarja elhagyni a parkolót. Ilyenkor a kijárati sorompó nem fogja kiengedni a kártyatulajdonost - a kártyatulajdonosnak a fennmaradó 00:15 percet, mint Túlparkolási díj -at ki kell fizetnie valamelyik automatánál, vagy kézi kasszánál. Ablak felépítése Tól-Ig: a keresési idıintervallum. Nyomógombok Keresés indítása: a Tól-Ig mezıben megadott idıintervallum szerint elindítja a keresést. A keresés eredményének adatai Dátum: a bérletvásárlás idıpontja. Bérlet sorszáma: Összeg: a bérletért fizetett összeg. Elveszett: ha a bérletet elveszítették, akkor ki kell fizetni a kártya elıre megszabott ellenértékét. Túlparkolás (Kézi kassza/automata): a túlparkolásért fizetett összeg. Áfa: a bérletért befizetett összeg áfa tartalma. Kézi nyitás kimutatások A kézi nyitások listázásnál lehet nyomon követni a kezelı által kezdeményezett sorompó nyitások idıpontját és okát. Ablak felépítése Kezelık: a rendszerbe felvett kezelık névsora. Tól-Ig: a keresési idıintervallum. Nyomógombok Keresés indítása: a Tól-Ig mezıben megadott idıintervallum szerint elindítja a keresést. A keresés eredményének adatai Dátum: a bérletvásárlás idıpontja. Kezelı neve: Oka (be-ki): a bejárati illetve a kijárati sorompón történt nyitások okai.

7 Automata kimutatások Az automata kimutatásokban a napi pénzmozgásokat lehet megtekinteni. A pénzszámlálás a fém vagy papírpénz kazetta berakásától egészen a kivételéig göngyölíti az értékeket. A kazetták kivételekor az automata nyomtat egy Kézpénzforgalmi bizonylat -ot. Ablak felépítése Helyszín: a fizetési helyszín neve. Érmekazetta kivétele: papír vagy érmekazetta kivételének idıpontja. (egyszerre több idıpontot is ki lehet jelölni) Nyomógombok Keresés indítása: a Tól-Ig mezıben megadott idıintervallum szerint elindítja a keresést. A keresés eredményének adatai Dátum: kimutatás napja és idıpontja. Feltöltés: automata váltópénzzel való feltöltése. A feltöltés egy speciális rendszerkártyával történik. Zárás: aznapi bevétel. Feltöltés (F+P): feltöltés + napi bevétel. Napi bevétel: napi bevétel a feltöltés összege nélkül. Fém + Papír kivét: pénzkivétel alkalmával a papír és a fémkazetta tartalmának összege. Fémpénz fémgyőjtı: a fémkazetta tartalma. Fémpénz puffer: a hopper tartalma. Befizetések papírpénz: összesen befizetett papírpénz értéke. Befizetések fémpénz: összesen befizetett fémpénz értéke. Bevételi források jegy: jegyes befizetések összege. Bevételi források túlparkolás: bérletes túlparkolás befizetések összege. A grides lista alján található az összesítés.

8 Forgalom kimutatások Ablak felépítése: Diagram: a képernyın egyszerre négy darab lekérdezés eredménye látható. Idıszak típusa: Napi Heti Havi Éves Idıszak: dátum kiválasztás Grafikon típusa: három közül lehet választani Lekérdezés típusa: Belépık száma szerint, vagy a Parkolóban töltött idı szerint. Nyomógombok: Keresés indítása: a megadott paraméterek szerint elindítja a keresést. A keresés eredményének adatai: Grafikonon jelennek meg.

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Kiemelt magyarországi disztribútor: LDSZ Vagyonvédelmi Kft. I. fejezet Általános ismertető Az EverLink a mai követelményeket maximálisan

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

CoinLock, AutoPay érmés fizető automata termékcsalád

CoinLock, AutoPay érmés fizető automata termékcsalád CoinLock, AutoPay érmés fizető automata termékcsalád Tartalom CoinLock, AutoPay érmés fizető automata termékcsalád... 1 Az érmés fizető automaták áttekintése... 2 CoinLock 2 érmés fizető automata... 2

Részletesebben

Ellipse, Rhombus Tartalomjegyzék

Ellipse, Rhombus Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Előszó Technikai jellemzők Bekapcsolás Kikapcsolás Billentyűzet Papírszalag cseréje Napnyitás Tételek rögzítése Visszajáró kiszámítása Szorzás Azonnali sztornó Tétel sztornó Nyugta-megszakítás

Részletesebben

2007/3. SZÁM TARTALOM. 36/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: Végrehajtási. jegykiadó gép felhasználói kézikönyv...

2007/3. SZÁM TARTALOM. 36/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: Végrehajtási. jegykiadó gép felhasználói kézikönyv... ÉRTESÍTŐ 2007/3. SZÁM TARTALOM Utasítások 29/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: VMAEF jegykiadó gép felhasználói kézikönyv... 34/2007. (MÁV-START Értesítő 3.) VIG. sz. utasítás: A MÁV START

Részletesebben

Öntanuló Szobatermosztát

Öntanuló Szobatermosztát 2 264 Öntanuló Szobatermosztát 5 működési mód, fűtés/hűtés funkció, menü-rendszerű programozás az egygombos Push and Roll forgatógombbal REV23 Elemes tápellátású szobatermosztát Egyértelmű, grafikus menü;

Részletesebben

Árajánlat. Feladó: Prokopp Iván Anteus Kft.

Árajánlat. Feladó: Prokopp Iván Anteus Kft. Árajánlat Címzett: Sólyom Gyula Zánkai Polgármesteri Hivatal Feladó: Prokopp Iván Anteus Kft. E-mail: E-mail: prokopp.ivan@anteus.hu Mobil: Mobil: +36 30 235 7735 Fax: +36 1 9000 301 Ajánlat száma: SO1448

Részletesebben

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Számlázás-házipénztár (SZAMLA) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Számlázás-házipénztár 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 5 1.1. A program típusai... 5 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

TRIMx-EP DIGITÁLIS SZINKRON KAPCSOLÁS TRANSZFORMÁTOROK. Alkalmazási terület

TRIMx-EP DIGITÁLIS SZINKRON KAPCSOLÁS TRANSZFORMÁTOROK. Alkalmazási terület TRIMx-EP DIGITÁLIS SZINKRON KAPCSOLÁS VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK TRANSZFORMÁTOROK BEKAPCSOLÁSI ÁRAMLÖKÉSÉNEK CSÖKKENTÉSÉRE Alkalmazási terület A TRIMx-EP készülék feladata a transzformátorok bekapcsolási áramlökésének

Részletesebben

Számlakészítés a SPRINT programmal

Számlakészítés a SPRINT programmal Számlakészítés a SPRINT programmal A jelen dokumentáció leírás a 2016. január 1 után kiadott SPRINT programmal végezhető számlakészítéshez. A dokumentáció nem tartalmazza a SPRINT program telepítési módjait

Részletesebben

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület

DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM. Alkalmazási terület DGSZV-EP DIGITÁLIS GALVANIKUS SZAKASZVÉDELEM A DGSZV-EP típusú digitális galvanikus szakaszvédelem a PROTECTA kft. EuroProt márkanevű készülékcsaládjának tagja. Ez az ismertető a készüléktípus specifikus

Részletesebben

M A T EMATIKA 9. évfo lyam

M A T EMATIKA 9. évfo lyam Fıvárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet Az iskola Az osztály A tanuló A tanuló neme: Kompetenciaalapú mérés 2007/2008. M A T EMATIKA 9. évfo lyam A változat Az FPPTI nem járul hozzá a

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február

komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február EuroProt komplex védelem Letöltő szoftver ismertető V1.61 Azonosító: EP-13-13243-01 Budapest, 2004. február Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...3 1.1 Az EuroProt rendszer központi egysége...3 1.2 A CPU rendszer

Részletesebben

Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6

Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6 TARTALOM Verzió szám: 1.1 Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6 1.1 Pénztárgép részei 6 1.2 Billentyűzet 7 1.3 Kijelzők 9 1.4 A pénztárgép feszültség ellátása 9 1.5 Papírszalag csere 9

Részletesebben

MŰSZAKI-TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS, TERMÉKISMERTETŐ. M93-DD1010-ANS18M típusú hídmérleg digitális mérlegcellákkal, interaktív érintőképernyővel

MŰSZAKI-TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS, TERMÉKISMERTETŐ. M93-DD1010-ANS18M típusú hídmérleg digitális mérlegcellákkal, interaktív érintőképernyővel MŰSZAKI-TECHNOLÓGIAI LEÍRÁS, TERMÉKISMERTETŐ M93-DD1010-ANS18M típusú hídmérleg digitális mérlegcellákkal, interaktív érintőképernyővel 1 1.) A termék műszaki jellemzői, bemutatása Műszaki adatok: Típus:

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2014. év január hó 1. naptól Jóváhagyta:..

Részletesebben

komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek

komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek komplex megoldás a beléptetés minden területén: Beléptető, munkaidő nyilvántartó, parkoló és jegyértékesítő-beléptető rendszerek BIZTONSÁGTECHNIKAI SZIMPÓZIUM 2014. február BEVÁSÁRLÓKÖZPONT IRODAHÁZ MÉLYGARÁZS

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS CE 0085AQ0327

KEZELÉSI UTASÍTÁS CE 0085AQ0327 GP TÍPUSÚ HİLÉGFÚVÓK CE 0085AQ0327 KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.01.16 Mielıtt a megvásárolt meleg levegıt befúvó készüléket használatba veszik, olvassák el, és tartsák be a Kezelési Utasítás elıírásait. A gyártó,

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS SZERENCSEJÁTÉK ESZKÖZÖK PÉNZNYERŐ AUTOMATÁK HE 77/8-2014

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS SZERENCSEJÁTÉK ESZKÖZÖK PÉNZNYERŐ AUTOMATÁK HE 77/8-2014 HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS SZERENCSEJÁTÉK ESZKÖZÖK HE 77/8-2014 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ELŐÍRÁS HATÁLYA... 3 2. MÉRTÉKEGYSÉGEK, JELÖLÉSEK... 3 3. ALAPFOGALMAK... 3 4. MEGHATÁROZÁSOK... 4 5. MEGJELÖLÉS, FELIRATOK...

Részletesebben

A HÁZIPÉNZTÁRI PÉNZKEZELÉS S Z A B Á L Y Z A T A. Érvényes: 2013. március 01-től

A HÁZIPÉNZTÁRI PÉNZKEZELÉS S Z A B Á L Y Z A T A. Érvényes: 2013. március 01-től Petriventei Sportegyesület Petrivente A HÁZIPÉNZTÁRI PÉNZKEZELÉS S Z A B Á L Y Z A T A Érvényes: 2013. március 01-től Tartalomjegyzék oldal Hatályba léptető határozat 3 1. A szabályzat célja: 4 2. A Társaság

Részletesebben

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete MAGYARCSANÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2015. (IX. 24.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról és a közterület használat díjáról Záradék: A rendelet megalkotás napja: 2015.

Részletesebben

SAM4S & SAMSUNG. ER-350F Elektronikus pénztárgép. Kezelési útmutató PÉ NZTÁRGÉ PCENTRUM

SAM4S & SAMSUNG. ER-350F Elektronikus pénztárgép. Kezelési útmutató PÉ NZTÁRGÉ PCENTRUM PÉ NZTÁRGÉ PCENTRUM ALT CASH KFT. 1146. BUDAPEST, THÖ KÖ LY Ú T 53. TEL.:(36) 1-252-4338, 1-220-8550, 1-383-3928 Fax: (36) 1-422-0779 E-mail: info@penztargepcentrum.hu Honlap: www.penztargepcentrum.hu

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Makita LD050P 1

Tartalomjegyzék. Makita LD050P 1 Tartalomjegyzék hu A műszer beállítása - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Bevezetés - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Áttekintés - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Részletesebben

Aktuális adózási kérdések 2014. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig.

Aktuális adózási kérdések 2014. Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Aktuális adózási kérdések 2014 Szabó Gábor Tájékoztatási Osztály NAV Dél-alföldi Reg. Adó Főig. Online pénztárgép, számlázás Mikor kötelező számlát adni -A vevő adóalany - Cég, egyéb szervezet esetén egyértelmű

Részletesebben

Veszprémi Tiszti Kaszinó Hagyományőrző egyesület

Veszprémi Tiszti Kaszinó Hagyományőrző egyesület Veszprémi Tiszti Kaszinó Hagyományőrző egyesület számviteli politikája, értékelési, pénzkezelési, leltározási és selejtezései szabályzata Jelen Szabályzatot a Veszprémi Tiszti Kaszinó Hagyományőrző Egyesület

Részletesebben

6 Nyugta befejezése 37

6 Nyugta befejezése 37 Verzió szám: 4. TARTALOM Előszó 3 Általános leírás 5. Pénztárgép részei 5. Billentyűzet 5.3 A pénztárgép feszültség ellátása 7.4 Papírszalag csere 8 Menü elérése 9 3 Menük tartalma 0 3. Jelentések elérése

Részletesebben

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT SZABOLCS SZATMÁR BEREG MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA 2015. szeptember 1 1. A házipénztár működési szabályai 1.1. Általános pénzkezelési szabályok 1.2. Pénztáros 1.3. Utalványozó 1.4. Pénztári ellenőr TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Készletnyilvántartó program (KESZLET) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Készletnyilvántartó program 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 6 1.1. A program típusa... 6 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

+36 1 414-1022 support@aspectis.hu

+36 1 414-1022 support@aspectis.hu 26/02/2010 Ins-30091-HU PROXIMITY LCD olvasó Paxton Műszaki támogatás +36 1 414-1022 support@aspectis.hu Technikai támogatás: Hétfőtől - Csütörtökig 08:30-17:30 Pénteken 08:30-15:00 További dokumentációkat

Részletesebben

A HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE PÉNZESZKÖZ KEZELÉSI SZABÁLYZATA

A HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE PÉNZESZKÖZ KEZELÉSI SZABÁLYZATA A HONVÉDSÉGI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE A Jóváhagyta a HODOSZ Elnöksége 2015. december 09-i ülésén 4. Pénzeszköz Kezelési Szabályzat I. A SZABÁLYZAT KIADÁSÁNAK CÉLJA A szabályzat kiadásának célja, hogy biztosítsa

Részletesebben

H I R D E T M É N Y (Forintban végzett műveletek)

H I R D E T M É N Y (Forintban végzett műveletek) -------------------------------------------------------------------- Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet H I R D E T M É N Y (Forintban végzett műveletek) PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓI Lakosság és vállalkozók

Részletesebben

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei

A Magyar Posta Pénzforgalmi Szolgáltatásainak Általános Szerződési Feltételei TARTALOMJEGYZÉK (1) Általános szabályok 1) Készpénzátutalási megbízás, Expressz készpénzátutalási megbízás 2) Készpénzfelvételi utalvány 3) Pénzforgalmi betétkönyv 4) Kifizetési utalvány 5) 1 6) 2 7) 3

Részletesebben

ACE6000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő

ACE6000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő ACE6000 Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő Kereskedelmi és ipari fogyasztásmérők Az ACE6000 ipari és kereskedelmi fogyasztásmérők a mérési alkalmazások széles körét teszik lehetővé a kis

Részletesebben

Elektron Kft. 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 7. UNGARN Tel.: +36-92-320-656 Fax.: +36-92-314-137 GSM: +36-30-9427-571 http//www.elektronkft.

Elektron Kft. 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 7. UNGARN Tel.: +36-92-320-656 Fax.: +36-92-314-137 GSM: +36-30-9427-571 http//www.elektronkft. Elektron Kft. 8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 7. UNGARN Tel.: +36-92-320-656 Fax.: +36-92-314-137 GSM: +36-30-9427-571 http//www.elektronkft.hu http//www.kozlekedesitablak.hu E-mail: osbi@zalaszam.hu Sebességmérés

Részletesebben

PRÉMIUM Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár KÁRTYAKEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI SZABÁLYZAT. Hatályos: 2016. április 1-től

PRÉMIUM Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár KÁRTYAKEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI SZABÁLYZAT. Hatályos: 2016. április 1-től PRÉMIUM Önkéntes Egészség- és Önsegélyező Pénztár KÁRTYAKEZELÉSI ÉS HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2016. április 1-től Tartalom 1 A kibocsátott kártyák típusai... 2 2 A felhasználás helye... 2 3 Vásárolható

Részletesebben

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok

FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ. Általános biztonsági szabályok FAAC / 390 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az alábbi előírások szó szerinti követését a személyi biztonság érdekében. A termék

Részletesebben

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20

ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 ProCOM GPRS ADAPTER TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.0 és újabb modul verziókhoz Rev. 1.2 2010.09.20 Tartalomjegyzék 1 A ProCOM GPRS Adapter alapvető funkciói... 3 1.1 Funkciók és szolgáltatások...

Részletesebben

Pécsi Mérlegstúdió Kft

Pécsi Mérlegstúdió Kft Az MST CIKKELEMES BOLTI RENDSZER t a vevői igények alapján állítjuk össze. A képen látható összeállítás példa egy tipikus kiskereskedelmi élelmiszer üzletre, melyben vonalkód alapú, más szóval cikkelemes

Részletesebben

ENVIRO 20 FÜSTGÁZELİKÉSZÍTİ EGYSÉG

ENVIRO 20 FÜSTGÁZELİKÉSZÍTİ EGYSÉG ENVIRO 20 FÜSTGÁZELİKÉSZÍTİ EGYSÉG GÉPKÖNYV Gyártó: STIEBER BT. 1116 Budapest, Mohai út 24. Tel./Fax: 06-1/204-5468 TARTALOM Oldal Általános ismertetı 3 Elölnézeti rajz 4 Oldalnézeti rajzok 5 A gáz útja

Részletesebben

Egyéb Szolgáltatások Szerződési Feltételei

Egyéb Szolgáltatások Szerződési Feltételei Egyéb Szolgáltatások Szerződési Feltételei Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS 3 2. MOBIL VÁSÁRLÁS 4 3. FELVONÓ TÁVFELÜGYELET 19 4. PC SECURITY 27 5. KÉSZÜLÉKBIZTOSÍTÁS 28 6. VODAFONE MINI BÁZIS 29 7. ADATŐR

Részletesebben

ER-320F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv

ER-320F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép. Felhasználói kézikönyv ER-320F Az Euró előírásoknak megfelelő, környezet barát (ROHS), újrahasznosítható pénztárgép Felhasználói kézikönyv FIGYELEM! Az Ön által megvásárolt termék újrahasznosítható, ezért életciklusának végén

Részletesebben

Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete

Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (I.18.) ÖKT. rendelete A közterület használatáról Tetétlen Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közterület használat és igénybevétel szabályozására

Részletesebben

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz

Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz EMELTSZINTŰ FŰTÉSKÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Magas Minőség Kft (1027 Budapest, Bem József út 6.) által Győr, Bajcsy Zs. 6. hrsz: 7206 ingatlanon átépítendő 13 lakásos társasházhoz Általános leírás: Az áttervezésre

Részletesebben

MÓD_II_BAZ_Eszköz. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/46

MÓD_II_BAZ_Eszköz. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/46 MÓD_II_BAZ_Eszköz Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/46 1 Beszerzés tárgya: Adásvételi szerződés az Észak-Magyarországi Régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása

Részletesebben

WESTPOINT MOBIL KLÍMA

WESTPOINT MOBIL KLÍMA WESTPOINT MOBIL KLÍMA WPK15 WPK15H WPK15RC WPK15HRC HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék megfelelő és biztonságos használata érdekében gondosan olvassa el ezt a használati útmutatót és az abban foglaltakat maradékta

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ üzemeltetés, karbantartás és takarítás - korrigendum

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ üzemeltetés, karbantartás és takarítás - korrigendum Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ üzemeltetés, karbantartás és takarítás - korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/121 1 2 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

HARVIOT 500 UPS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. CE Megfelel sségi Nyilatkozat

HARVIOT 500 UPS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. CE Megfelel sségi Nyilatkozat HARVIOT 500 UPS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CE Megfelel sségi Nyilatkozat Alkalmazott direktívák: 89/336/EEC valamint 92/31/EEC, 93/68/EEC, 73/23/EEC. A készülék a következ szabványoknak felel meg: EN 50091-2

Részletesebben

SL7000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő

SL7000. Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő SL7000 Intelligens kereskedelmi és ipari fogyasztásmérő Kereskedelmi és ipari fogyasztásmérők Az SL7000 ipari és kereskedelmi fogyasztásmérők a mérési alkalmazások széles körét teszik lehetővé a kis ipari

Részletesebben

DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS

DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS DAKER NIKY 400, 600, 850 UPS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CE Megfelel sségi Nyilatkozat Alkalmazott direktívák: 77/23/EEC, 89/336/EEC valamint 92/31/EEC, 93/68/EEC. A készülékek a következ szabványoknak felelnek

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK POS-TERMINÁLON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ ÉS INTERNETES BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK POS-TERMINÁLON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ ÉS INTERNETES BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ 6. sz. melléklet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK POS-TERMINÁLON KERESZTÜL TÖRTÉNŐ BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ ÉS INTERNETES BANKKÁRTYA-ELFOGADÁSHOZ Érvényes: 2016. július 1-től Tartalomjegyzék 1. Fogalmi meghatározások...

Részletesebben

Módosítás 2. - Orvostechnikai eszközök és gépek beszerzése (TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/110

Módosítás 2. - Orvostechnikai eszközök és gépek beszerzése (TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/110 Módosítás 2. - Orvostechnikai eszközök és gépek beszerzése (TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0037) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/110 1 Beszerzés tárgya: Adásvételi szerződés keretében orvostechnikai eszközök

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÜVEGIPARI MUNKÁSOK Lakásfenntartó Szövetkezete 3100. Salgótarján Ybl Miklós út 47. PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2012. január 01.-től Egyetértek: Készítette: Salgótarján, 2011. december 28. Salgótarján,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Szoftveres jelfeldolgozás: izzók ellenállásának hımérsékletfüggése

Szoftveres jelfeldolgozás: izzók ellenállásának hımérsékletfüggése Tanulókísérlet Tehetséggondozás Ajánlott évfolyam 10., 11., Idıtartam 60 perc Szoftveres jelfeldolgozás: izzók ellenállásának hımérsékletfüggése F.103 B.P. Kötelezı védıeszközök Balesetvédelmi figyelmeztetések

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények 93/2015 DR 69499/2015/START A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények Érvényes: 2016. január 1-jétől MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás Sorszáma Száma száma hatályba lépés 93/2015.DR.

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS151 INFRA SZAUNA VEZÉRL Tartalom Környezetvédelem 3 Szállítási csomagolás - 3 Régi készülékének elszállítása 3 Hulladékkezelés 4 Biztonsági el írások 5 Rendeltetésszer használat 5

Részletesebben

Termék adatlap AS-100 (standard)

Termék adatlap AS-100 (standard) Termék adatlap AS-100 (standard) Forgókaros elektromechanikus beléptető beltéri vagy kültéri kivitelben Műszaki paraméterek Működtetés: Átengedés: Kivitel: Funkciója: Mechanika: Kézi meghajtás, mechanikus

Részletesebben

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA

RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA ELTE TANÍTÓ ÉS ÓVÓKÉPZŐ FŐISKOLAI KAR RENDÉSZETI és VAGYONVÉDELMI SZABÁLYZATA 2004. TARTALOMJEGYZÉK Rendészeti és vagyonvédelmi szabályzat I. Általános rendelkezések 3. oldal II. Az ELTE Tanító-és Óvóképző

Részletesebben

HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM. Kezelési leírás

HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM. Kezelési leírás HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM Kezelési leírás Baloghy Gábor 1995-2015. 1. ÁLTALÁNOS ISMERETEK Házipénztár program (HAZIPENZ) A programmal házipénztár vezetése végezhető. Kinyomtathatók vele a pénztárbizonylatok

Részletesebben

VHR-23 Regisztráló műszer Felhasználói leírás

VHR-23 Regisztráló műszer Felhasználói leírás VHR-23 Regisztráló műszer Felhasználói leírás TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS... 3 1.1. FELHASZNÁLÁSI TERÜLET... 3 1.2. MÉRT JELLEMZŐK... 3 1.3. BEMENETEK... 4 1.4. TÁPELLÁTÁS... 4 1.5. PROGRAMOZÁS,

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezet 1139. Budapest, Hajdú utca 29. PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Készítette:.. Schläfferné Takács Veronika s.k. pénzügyi osztályvezető Iktatószám:

Részletesebben

S Z F / / 2 0 1 5. BIZONYLATI SZABÁLYZAT

S Z F / / 2 0 1 5. BIZONYLATI SZABÁLYZAT S Z F / / 2 0 1 5. S Z O L N O K I F Ő I S K O L A BIZONYLATI SZABÁLYZAT Preambulum (1) A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) bizonylati rendjét a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

MELLÉKLET II. MELLÉKLET (10. RÉSZ) amely a következő dokumentumot kíséri JAVASLAT A TANÁCS HATÁROZATA

MELLÉKLET II. MELLÉKLET (10. RÉSZ) amely a következő dokumentumot kíséri JAVASLAT A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.5.15. COM(2013) 290 final Annex II - Part 10/22 MELLÉKLET az egyrészről az Európai Unió és tagállamai, másrészről Ukrajna közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás

Részletesebben

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről 19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.)

Részletesebben

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek

Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek 2005 Digitális vezetéknélküli telefonkészülékek A v á l a s z m i n d i g P a n a s o n i c. T e r m é s z e t e s e n. Beszélgetés kétirányú kihangosítással Engedje el magát és Polifónikus csengôhangok

Részletesebben

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata

Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Csengele Községi Önkormányzat házipénztári pénzkezelési szabályzata Az Önkormányzat a Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 14. (5) és (8) bekezdése alapján jelen szabályzatban határozza meg a pénzkezelési

Részletesebben

Kisvállalkozások könyvelése. Infotéka Kft. programjaival

Kisvállalkozások könyvelése. Infotéka Kft. programjaival A Kisvállalkozások könyvelése Könyvelés a gyakorlatban (Perfekt, 2014) című könyv esettanulmányának megoldása az Infotéka Kft. programjaival Készítette: Hauserné Dénes Éva A programok letölthetők: http://infoteka.hu/ugyviteli-szoftverek/

Részletesebben

Vizitdíj - Kérdések és válaszok

Vizitdíj - Kérdések és válaszok Vizitdíj - Kérdések és válaszok ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK Miért van szükség vizit- és napidíjra? Az egészségügy eddig sem volt ingyenes. Fizettünk érte járulékainkkal tisztán és hálapénzzel feketén. Miért kell

Részletesebben

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete 1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 15. (3) bekezdésben, valamint a

Részletesebben

Foglalkozási napló. Eladó 9. évfolyam

Foglalkozási napló. Eladó 9. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Eladó 9. évfolyam (OKJ száma: 34 341 01) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján.

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Közigazgatási illetékek árjegyzéke Ekel Község

Közigazgatási illetékek árjegyzéke Ekel Község Közigazgatási illetékek árjegyzéke Ekel Község a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának a közigazgatási illetékekről kiadott 145/1995-ös sz. törvénye, ill. e törvény későbbi kiegészítései és módosításai

Részletesebben

H4R, S4D és S4R DVR kártyák és vezérlő szoftver Használati útmutató 1. Bevezető Az S4D és S4R videó és hang digitalizáló kártyák, valamint a H4R videó és hang digitalizáló/rögzítő kártya PC kompatibilis

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

Kövegy Község Önkormányzatának. 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Kövegy Község Önkormányzatának 9/1991.(VIII.1)Ö.r. számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Egységes szerkezetben a 8/2008. /VI.25./ Ö.r. rendelettel. Kövegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Geisha Base JS 190F-H. Elektronikus pénztárgép Kezelıi kézikönyv

Geisha Base JS 190F-H. Elektronikus pénztárgép Kezelıi kézikönyv Elektronikus pénztárgép Kezelıi kézikönyv Elıszó: Tisztelt vásárló, Ön egy CE és ROHS minısítéssel ellátott elektronikus pénztárgépet vásárolt, mely jelölések garantálják az Európai Unión belüli villamos

Részletesebben

DREHMO Standard hajtások gépkönyve

DREHMO Standard hajtások gépkönyve DREHMO Standard hajtások gépkönyve Az üzemeltetési leírás vezérlő és szabályozó hajtóművekre érvényes Többfordulatú és lineáris hajtóművek szerelési utasítása, üzemeltetési leírása, szerviz leírása MEGJEGYZÉS

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS378 ZSETONOS KOMBI SZAUNA VEZÉRL Tartalom Tartalom...2 Környezetvédelem...3 Szállítási csomagolás...3 Régi készülékének elszállítása...3 Hulladékkezelés...4 Biztonsági el írások...5

Részletesebben

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT

HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT Kettős könyvvitel HÁZIPÉNZTÁR KEZELÉSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK: 1. Általános pénzkezelési szabályok 2. A pénz kezelésével kapcsolatos feladatok 2.1. Pénztáros és helyettese 2.2. Pénztári ellenőr 2.3.

Részletesebben

Bevezetés A szabályzatot a kapcsolódó a szabályzat hatályba lépésének időpontjában, azaz 2016. 03.08-án

Bevezetés A szabályzatot a kapcsolódó a szabályzat hatályba lépésének időpontjában, azaz 2016. 03.08-án Bevezetés A számvitelről szóló, módosított 2000. évi C. törvényben foglalt előírás értelmében a törvény hatálya alá tartozó vállalkozásoknak a törvényben rögzített alapelvek alapján a számviteli politika

Részletesebben

Sándorfalva Város Önkormányzat 2013. évi Ellenırzési Programja

Sándorfalva Város Önkormányzat 2013. évi Ellenırzési Programja Sándorfalva Város Önkormányzat 2013. évi Ellenırzési Programja A 370/2012. (XII. 31.) Korm. rendelet - a költségvetési szervek belsı kontrollrendszerérıl és belsı ellenırzésérıl - 31. (1) bekezdésében

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához - 1 - www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BEVEZETÉS... 4 I. BEÁLLÍTÁSOK, PARAMÉTEREK, NAPLÓFORMÁTUMOK... 4

Részletesebben

Tisztelt Érdeklıdı, Olvasó!

Tisztelt Érdeklıdı, Olvasó! Tisztelt Érdeklıdı, Olvasó! Tájékoztatónk elsısorban a számítógép-kezelıi tanfolyamunkhoz (illetve más tanfolyamoknál alapozó anyagként) tartalmaz oktatási segédanyagot (számítástechnikai alapismeretek,

Részletesebben

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete

Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete Sajóbábony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (IX.14.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról a módosításokkal egységes szerkezetben Sajóbábony Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

STOP. Színes kijelzőjű video-kaputelefon. Használati és beüzemelési útmutató 5104594B

STOP. Színes kijelzőjű video-kaputelefon. Használati és beüzemelési útmutató 5104594B Színes kijelzőjű video-kaputelefon Használati és beüzemelési útmutató 5104594B Színes kijelzőjű video-kaputelefon ÁLTALÁNOS ADATOK Köszönjük, hogy a Somfy termékét választotta! Kik vagyunk? A SOMFY nyílászárók

Részletesebben

PB tartályok Biztonsági Szabályzata

PB tartályok Biztonsági Szabályzata PB tartályok Biztonsági Szabályzata I. FEJEZET ALKALMAZÁSI TERÜLET A Szabályzatban foglaltakat alkalmazni kell valamennyi, a fogyasztóknál elhelyezett cseppfolyósított propán-butángázos tartályos gázellátó

Részletesebben

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2

KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 KIT-ASTER-Q36 új 1. oldal, összesen: 24 KIT-ASTER1 és KIT-ASTER2 Q36A vezérléssel Felszerelési és használati utasítás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó

Részletesebben

Welcome3 Bele pteto rendszer

Welcome3 Bele pteto rendszer Welcome3 Bele pteto rendszer Programozói kézikönyv beks Kommunikációs Technika Kft 4024, Debrecen, Rákóczi utca 21 www.beks.hu 2013. március 7. Tartalomjegyzék Rendszer telepítési folyamatábra... 6 Welcome3

Részletesebben

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PÉNZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. kiadás 2. módosítás 1 (35). oldal DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa 31-2010/2011. (2011.06.07). sz. határozatával 2011.06.07-én módosította, hatályos 2011.06.08-tól A szabályzat

Részletesebben

Csatlakozások MSZ EN 61439-3

Csatlakozások MSZ EN 61439-3 Ú J Csatlakozások MSZ EN 61439-3 Műszaki információk LES Kültéri, védelem nélküli villamos szerelésekhez Védettség: IP 66 Kombinálható szekrényrendszer, amely minden irányba bővíthető 4 szekrényméret 90

Részletesebben

Öntanuló szobatermosztát

Öntanuló szobatermosztát 2 214 REV200.03RF REV200S.03RF REV-R.03/1 REV-R.03S/1 REV200RF/SE REV200SRF/SE Öntanuló szobatermosztát REV200../SE Háttérvilágított, érintőképernyős szobatermosztát, raádiófrekvenciás összeköttetéssel,

Részletesebben

Hirdetmény. Kamatozó könyves betétből történő készpénzfelvétel díja: 6 ezrelék/tétel. 0,-Ft. Lakossági bankszámla nyitásának díja: Lakbank díjcsomag

Hirdetmény. Kamatozó könyves betétből történő készpénzfelvétel díja: 6 ezrelék/tétel. 0,-Ft. Lakossági bankszámla nyitásának díja: Lakbank díjcsomag Hirdetmény A Forrás Takarékszövetkezet által a pénzforgalmi számlák, lakossági bankszámlák és kamatozó könyves betétek kezelésével kapcsolatban 2015. január elsejei hatállyal felszámított díjakról és költségekről

Részletesebben

Kapcsolószekrény klímaberendezés

Kapcsolószekrény klímaberendezés Kapcsolószekrény klímaberendezés 3.xxx 3.3xx 33.xxx 34.xxx 35.xxx 338.xxx 339.xxx 333.xxx 3361.xxx 3366.xxx Szerelési, telepítési és üzemeltetési útmutató Tartalomjegyzék 1 A dokumentummal kapcsolatos

Részletesebben

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40

Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Használati és üzembehelyezési utasítás 3IFT-22 3IFT-40 Tartalomjegyzék Általános leírás...3 Használat...6 Hogyan kapcsoljuk be a f z zónákat?... 6 Kiegészít zóna (az üvegkerámiás f zési zónánál)... 6 Hogyan

Részletesebben

Tájékoztatónkban szeretnék bemutatni Önnek a MagNet Bank által kínált forint jelzáloghitelek legfontosabb tudnivalóit.

Tájékoztatónkban szeretnék bemutatni Önnek a MagNet Bank által kínált forint jelzáloghitelek legfontosabb tudnivalóit. Tájékoztatónkban szeretnék bemutatni Önnek a MagNet Bank által kínált forint jelzáloghitelek legfontosabb tudnivalóit. Miért a MagNet Bank? Közösségi Mentor Betét és Hitel: Hitelének kamatát csökkentheti,

Részletesebben

MS-NMK nagyszámkijelző ismertető

MS-NMK nagyszámkijelző ismertető METRISOFT Mérleggyártó KFT : 6800 Hódmezővásárhely Jókai u.30. Tel : (62) 246-657 Fax : (62) 249-765 E-mail : merleg@metrisoft.hu Weblap : http://www.metrisoft.hu Szerver : http://metrisoft.dsl.vnet.hu

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához

ÚTMUTATÓ. a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához ÚTMUTATÓ a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához Kiadás dátuma: 2010. február 23. Utolsó módosítás dátuma: 2010. április 12. Készítette: ESZA Társadalmi Szolgáltató

Részletesebben

1A. NAPIREND Ügyiratszám: 5/190/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2007. november 23 -i ülésére.

1A. NAPIREND Ügyiratszám: 5/190/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2007. november 23 -i ülésére. 1A. NAPIREND Ügyiratszám: 5/190/2007. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2007. november 23 -i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A. Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben