FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL"

Átírás

1

2 Miután Kenai bosszúja borzasztóan rosszul sül el, hirtelen egy szörnyûséges fenevad bôrében találja magát: medveként kell megkeresnie a legendás északi fényt, melynek segítségével majd visszaváltozhat emberré. A vad kaland során megismerkedik a medveboccsal, Kodával, és együtt járják be a hegyeket-völgyeket, olvadt lávafolyamokat és fagyott gleccsereket így végül Kenai megtanulja, hogy az igazi értékek az életben a család, a barátok és a testvériesség. Tartalom Rendszerkövetelmények...3 A program telepítése...4 A program indítása...4 A program eltávolítása...4 A játék alapjai...5 A történet...5 Beállítások menü...6 Irányítás...8 Gyûjthetô tárgyak és bónuszok...9 A képernyô Karakterek és más szereplôk Terméktámogatás... 15

3 FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt! Az emberek nagyon kis része rohamot kaphat bizonyos, a videojátékokban észlelhetô képi ingerek, például villogó fények vagy minták láttán. Még azok is átélhetnek ilyen fény ér zé kenységi epilepsziás rohamot a videojátékok használata során, akiknél ko ráb ban ilyen soha nem fordult elô. Ezek a rohamok különféle tünetekkel járhatnak, például szédülés, látásproblémák, szem- vagy arcrán gás, a karok vagy a lábak rángatódzása, tájékozódási zavar, zavartság, pilla nat nyi tudatvesztés. Elôfordulhat továbbá eszméletvesztés vagy rángógörcs, melyek ha tá sá ra sé rü lés léphet fel (leesés a föld re), illetve a közeli tárgyak leverése. Amennyiben a fenti tünetek bár me lyi két észleled, azonnal hagyd abba a játékot, és fordulj orvoshoz! A szülôknek ja va sol juk, figyeljék gyermeküket, vagy kér dez zék meg, nem tapasztalt-e hasonlókat; a gyerekek és tinédzserek esetében a felnôtteknél erôseb ben jelentkezhetnek ezek a szimptómák. A fény ér zé keny ségi epilepsziás rohamok kockázata a kö vet kezô elôvigyázatosságokkal csökkenthetô: ülj távolabb a képernyôtôl; használj kisebb monitort; játssz jól megvilágított helyiségben; ne játssz, amikor álmos vagy fáradt vagy. Ha akár te, akár valamely rokonod kórtörténetében szerepel roham vagy epilepszia, játék elôtt konzultálj orvossal! Általános elôvigyázatosságok a szoftver használata elôtt: Ne játssz, amikor álmos vagy fáradt vagy! Játssz jól megvilágított helyiségben! Használat során minden órában tarts legalább 15 perc szünetet! További elôvigyázatosságok videojátékok használatakor: Ha olyan szoftverrel játszol, amely valamely képernyôt használja, gyôzôdj meg róla, hogy megfelelôen távol ülsz a képernyôtôl! Ha lehetséges, használd a szoftvert minél kisebb képernyôn!

4 Rendszerkövetelmények Minimális rendszerkövetelmény Ha a következô követelményeknek nem felel meg a számítógéped, a Disney s Brother Bear nem fog megfelelôen futni.. Microsoft Windows XP* Pentium II processzor, 350 MHz 64 MB RAM 250 MB szabad hely a merevlemezen DVD-ROM meghajtó 16-bit DirectX 9-kompatibilis hangkártya 8 MB videokártya, 16-bit színmélységgel, DirectX 9-kompatibilis DirectX 9.0b csatolva FONTOS! Ha a számítógép megfelel a minimális rendszerkövetelménynek, akkor is ajánlatos meggyôzôdni róla, hogy a legfrissebb meghajtóprogramok fel vannak telepítve rá. Ajánlott rendszerkövetelmény A Disney Interactive ügyfélszolgálata a következô rendszert ajánlja a Disney s Brother Bear futtatásához: Pentium III processzor, 500 MHz 128 MB RAM 3 A játék nem Microsoft Windows Vista/78/8.1 operációs rendszerre lett fejlesztve, ezért néhány konfiguráción problémák jelentkezhetnek. MICROSOFT WINDOWS XP JOGI NYILATKOZAT A programot fel lehet telepíteni és futtatni is lehet a Microsoft Windows XP rendszereken, ám a korlátozott jogosultsággal rendelkezô felhasználók esetleges futtatási problémákba ütközhetnek. A program telepítôje nem úgy lett megtervezve, hogy az tökéletesen együttmûködjön a Windows XP továbbfejlesztett biztonsági rendszerével. A telepítéshez és eltávolításhoz rendszergazdai jogosultságok szükségesek. A rendszer beállításától függôen lehetséges, hogy a játék futtatásához is rend szera további gazdai jogosultságok szükségesek. Kérjük, olvasd el a Windows XP dokumentációjában a Rendszergazdai Jogosultságok részt információkért.

5 A program telepítése Lépj ki minden alkalmazásból a Disney s Brother Bear telepítése elôtt. Kapcsold ki a képernyôvédôt, a segédprogramokat, vírusirtót, az energiatakarékos alkalmazásokat és más rendszer szintû programokat, melyek megza var hat ják a telepítést. Mikor minden programot bezártál, helyezd be a DVD-t a DVD-ROM meghaj tó ba. Ha a számítógépen engedélyezve van az Automatikus Indítás, a DVD behelyezése után azonnal megkezdôdik a telepítés. Kövesd a képernyôn megjelenô utasí tá so- kat a telepítés befejezéséhez. Ha a telepítô képernyô nem jelenik meg, tedd a következôket: 1. A Windows tálcán kattints a Start menüre, majd válaszd a Futtatás pontot. 2. A megnyíló szövegmezôbe írd be a következô parancsot: D:\setup.exe (ahol a D: a DVD-ROM meghajtó betûjele.) és kattints az OK gombra. 3. Kattints az Install Now pontra a program telepítéséhez. Kövesd a képernyôn megjelenô utasításokat. 4 A játék indítása Ha a DVD-ROM meghajtód támogatja az Automatikus Indítást, akkor, miután behelyezted a DVD-t a meghajtóba, megjelenik a kezdôképernyô. Kattints a Play gombra a játék megkezdéséhez. Ha a képernyô nem jelenik meg, kattints a Windows tálcán a Start menüre, majd a Minden Program-ra. A megnyíló almenübôl keresd ki a Disney Interactive mappát, majd válaszd a Disney s Brother Bear mappát, ahol kattints rá a Disney s Brother Bear program ikonjára. A program eltávolítása A program eltávolításához tedd a következôket: 1. A Tálcán kattints a Start menüre és válaszd a Minden Program-ot. 2. Keresd ki a Disney Interactive részt, majd a Disney s Brother Bear mappát, és kattints az Uninstall Disney s Brother Bear ikonra. 3. Kövesd a képernyôn megjelenô utasításokat az eltávolítás befejezéséhez.

6 A játék alapjai A történet Régen, mikor a Föld még fiatal volt és mindent jég borított, az északi fény nagyszellemei képesek voltak az alakváltásra. Ezekben az idôkben ember és állat egymás mellett élt, a földért és élelemért egymással állandóan versenyezve. A Disney s Brother Bear játékában te irányítod Kenait, a forrófejû tinédzsert, aki nem akarja elfogadni a természet törvényeit. Miután egy medve miatt meghalt bátyja, csak a bosszú élteti. A nagyszellemek azonban közbeavatkoznak és meg ta nít ják tisztelni a természet törvényeit: medvévé változtatják. Medveként álladóan menekülnie kell másik bátyja, Denahi elôl, aki vadászik rá. Mie lôtt beérné, Kenainak el kell jutnia arra a titokzatos helyre, ahol a fény ta lálko zik a Földdel, a nagyszellemek otthonába, hogy visszaváltozhasson emberré. Saját maga nem tudja az utat, így nemsokára összeismerkedik egy kis medve boccsal, Kodával. A nagy utazás során Kenai rájön, korántsem biztos, hogy eddig mindent tudott a testvéri szeretetrôl végül pedig még azt is felfedezi, hogy med vévé vál tozá sa jóval kevésbé jelentôs változás ahhoz képest, ami végbemegy benne. Mikor elindítod a Disney s Brother Bear játékot, a fômenübe kerülsz. Itt új játékot kezdhetsz, menthetsz vagy betölthetsz egy állást, megváltoztathatod a játék beállításait vagy kiléphetsz a Windowsba. 5 Új játék (New Game) Hat üres helyre tudod elmenteni a játék állá saidat. Ha egy már létezô állásra akarsz rámenteni, akkor kattints a mentett állás képére, majd a Yes gombra. Játék betöltése (Load Game) Kiválaszthatod a betölteni kívánt játékállást. Versenyjátékok (Racing Games) Ha már játszottál az Ice Run vagy a Salmon Run pályákon, akkor bármikor visszatérhetsz ide és újrajátszhatod ezeket a részeket, melyeket a jobb oldalon választhatsz ki.

7 6 Beállítások (Options) A Beállítások menüben a következô dolgokat állíthatod: Videó (Video) Renderelés (Renderer) Ha a videókártyád nem támogatja a valósidejû 3D renderelést, akkor az alapbeállítás Direct3D, amit átállíthatsz szoftveres renderelésre is, ha nem vagy elégedett a teljesítménnyel. Felbontás (Resolution) Válaszd ki a listából a képernyô felbontását. Az alapbeállítás 640x480. Hang (Sound) Hang kikapcsolása (Disable Sound) Kattints a mellette lévô négyzetre a hangok elnémításához. Hangerô (Sound Volume) A csúszka állításával szabályozhatod a játék hangerejét. Zene hangereje (Music Volume) A csúszka állításával szabályozhatod a zenék hangerejét. Joystick Innen juthatsz el a Windows Game Controllers (Vezérlôk) vezérlôpultjához, ahol beállíthatod a vezérlôt. Kilépés Bezárod a játékot és visszatérsz a Windowsba. Beállítások menü A Beállítások menüt bármikor elôhozhatod a játékban az ESC gomb meg nyo másá val. Itt láthatod az életerôdet, az összegyûjtött tárgyakat, megváltoztathatod a játék beállításait, kiléphetsz a játékból, vagy újrakezdhetsz egy versenypályát. Visszatérés (Return) Visszatérsz az elôzô képernyôre. Kilépés a játékból (Exit the Game) Visszatérsz a Windowsba. Beállítások (Options) Itt módosíthatod a játék hangjait, a videóbeállításokat, a játékmenet tulajdonságait és az irányítást. Két oldala van a beállítás menünek a második felét a Beállítások ikonra való kattintással érheted el, mely a képernyô jobb alsó sarkában helyezkedik el.

8 Beállítások 1. oldal Játékbeállítások Automata ugrás (Auto jump) Ha bekapcsolod, Kenai auto mati ku san átugrik a fák, szaka dé kok felett és ugrik rá a pár ká nyokra. Képernyôfeliratok (On Screen Text) Ha bekapcsolod, a karakterek szövegei megjelennek a képer nyôn. Hangés videóbeállítások Zene hangereje (Music Volume) A csúszka állításával szabá lyozha tod a zenék hangerejét. Hangerô (Sound Volume) A csúszka állításával szabá lyozha tod a játék hangerejét és a ka rak terek beszédét. Felbontás (Resolution) Úgy állíthatod a felbontást, hogy az a legjobb teljesítményt adja. Színmélység (Colour Depth) Úgy állíthatod a szín mély séget, hogy az a legjobb teljesítményt adja. Fényerô (Brightness) A csúszka állításával szabá lyozhatod a fényerôt. Beállítások 2. oldal Irányítás Megváltoztathatod a játék irányításának beállításait. Sound and Video Options Textúrarészletesség (Texture Detail) Ala csony (Low), közepes (Me di um) és magas (High) be állí tá sok közül választhatsz. Ha teljesítménycsökkenést ész lelsz a játékban, ajánlatos le venni a textúrarészletességet alacsonyra. Tárgyak részletessége (Object Detail) A játékban található tárgyak részletességét szabályozhatod ezzel a csúszkával. Ha teljesít mény csökkenést észlelsz a játékban, ajánlatos csökkenteni a részletesség szintjét. 7 Állatszellemek totemjei (Animal Spirit Totems) Rejtett barlangok mélyén bukkanhatsz rá a különleges állatszellem totemek re. Minden totemnél láthatod, hogy pontosan milyen tulaj don sá gokkal rendelkezik. Ha mind a hat állat totemjét összegyûjtöd, különleges jutalomban részesülsz! Készítôk (Credits) Megnézheted a játék készítôinek listáját.

9 Ice Run és Salmon Run Ha már játszottál az Ice Run vagy a Salmon Run pályákon, akkor bármikor visszatérhetsz ide és újrajátszhatod ezeket a részeket. A Be állí tások menüben láthatod a legjobb idôdet. A verseny újrajátszásához csak kattints a verseny képére. Ha végeztél a versennyel, választhatsz, hogy újra játszol (YES), vagy ki lépsz (NO). Ha utóbbi választod, visszatérsz a fômenübe. 8 Irányítás A Disney s Brother Bear alapbeállításai a következôk: AKCIÓ IRÁNYÍTÁS Elôre Felfelé nyíl vagy W gomb Hátra Lefelé nyíl vagy S gomb Balra Balra nyíl Jobbra Jobbra nyíl Ugrás Jobb egérgomb vagy CTRL gomb Akció Bal egérgomb vagy ENTER gomb Oldalazás balra A gomb vagy az vesszô gomb Oldalazás jobbra D gomb vagy a Full Stop gomb Videók átlépése Szóköz Az irányítás beállítása Az egérrel rákattinthatsz bármelyik opcióra a jobboldali listában. Miután kivá lasztottad az egyiket, nyomd meg a billentyûzeten vagy a gamepaden azt a gombot, melyet hozzá szeretnél rendelni a parancshoz. Ha befejezted a beállítást, kattints a Return ikonra. A változtatások automatikusan elmentésre kerülnek. Kattints a Reset to Default ikonra, ha ismét az irányítás alapbeállításait akarod használni.

10 Gyûjthetô tárgyak és bónuszok Kenait sok hasznos tárgy fogja segíteni a kalandok során. Életerô (Health) Makkok (Acorns) Erdôn-mezôn elôfordul. Ha megsebesültél, csak szedj fel párat. Egy életerônyi egységet 50 makk tölt fel. Lazac (Salmon) A folyókban és tavacskákban találod meg a lazacokat. Egy életerônyi egységet 6 lazac tölt fel. Fenyôtoboz (Pinecone) Nem olyan könnyû megtalálni ôket, mint a makkokat. Ha találsz egyet, akkor nem csak az életerôdet tölti fel teljesen, hanem egy extra életet is kapsz! Bogyók és totemek (Berries and Adventure Totems) A bal felsô sarokban három totemcsíkot láthatsz. Az ezekhez tartozó totemek a játék egyes pontjain vannak elrejtve. Minden totemnek van egy különleges képessége, ami segít kalandjaid során. Hogy használni tudd a totemeket, elôbb fel kell töltened ôket, mégpedig bogyók fogyasztásával: mindegyikhez a megfelelô színût kell megenned. Bogyógyûjtés (Gathering Berries) Ahogy haladsz elôre a játékban, egy csomó bokorral fogsz találkozni, melyeken különbözô bogyók vannak. Menj oda a bokorhoz és nyomd meg az <ENTER vagy bal egérgomb> Akció gombot, ekkor Kenai rásóz a bokorra, a bogyók leesnek, így könnyedén összegyûjtheted ôket. Tíz ugyanolyan színû bogyót kell összegyûjtened a totemcsík feltöltéséhez. Sas totem narancssárga bogyók Ha a sas totemet használod, akkor az északi fény csillogása közepette megjelenik Sitka és felemeli Kenait és Kodát a levegôbe. Az iránygombokkal átvezetheted ôket a nagy kanyonok és szakadékok felett. Holló totem Kék bogyók Ha a holló totemet használod, egy holló szemével nézhetsz, aki belátja az egész környezô vidéket, így megláthatod a titkos és rejtett helyeket is. 9

11 Farkas totem Ezüst bogyók A nagy farkasszellem erejével átlendíti Kenait és Kodát a hatalmas szakadékok felett. Méhek és állatszellem totemek Hat rejtett barlangban lapulnak az állatszellem totemek. A lezárt bejáratot a kôbe vésett jelek mutatják már évszázadok óta így állnak. Hogy kinyithasd ezeket a barlangokat, elôször is össze kell gyûj te ned 50 darab méhsejtet. Minden totem egy bizonyos tulaj donsággal bír, ami az adott állatra jellemzô. Ha mind a hat totemet megtalálod, különleges jutalom vár rád. Védelmezô aranytotemek Utad során három aranytotemre bukkanhatsz (medve, kardfogú tigris és lazac), melyek különleges képességekkel ru háznak fel. Ezek önvédelmi képességek és akkor hasz nál ha tod ôket, mikor Denahi megtámad. 10 Tanana amulettje Mikor megtalálod ezt az amulettet, az megjelenik a képernyôn is. Ha belecsúszol a lávába, vagy leesel egy szikláról és elvesztesz egy életet, ugyanonnan folytathatod a játékot, és még a fél életerôdet is visszakapod. Bálna totem Az Ice Run közben lehetôséged van bálna totemeket gyûjteni. Miután felvettél egyet és megnyomod az <ENTER vagy bal egérgomb> Akció gombot, rövid ideig gyorsabban haladhatsz.

12 A képernyô A képernyôn láthatod a játékban megjelenô szövegeket és ikonokat. A következô részekbôl áll: Életerô szívek Ha megsebesülsz, elveszted a szív egy részét. Az életerôt makkok, lazacok és fenyôtobozok elfogyasztásával töltheted fel. Totemcsíkok Ahhoz, hogy használhasd a sas, a holló és a farkas totemjeit, elôször fel kell töltened ezeket a csíkokat a hozzájuk tartozó bogyók elfogyasz tá sával. Méhsejt számláló Mielôtt kinyithatnál egy titkos barlangot (mely ôsi állatszellem totemet rejt), össze kell szedned 50 darab méhsejtet. A jobb felsô sarokban láthatod, hogy mennyit gyûjtöttél már össze. Tanana amulettje Mikor megtalálod ezt az amulettet, az megjelenik a képernyôn is. Ha belecsúszol a lávába, vagy leesel egy szikláról és elvesztesz egy életet, ugyanonnan folytathatod a játékot, és még a fél életerôdet is visszakapod. 11 Számláló Ha olyan helyen vagy, ahol valamit össze kell gyûjtened (pl. hal, hógolyó, stb.), ez a számláló jelenik meg a képernyô közép sô-felsô részén, a közepén pedig az, amit gyûjtened kell. Aranytotemek A pályák során meg kell védened magad Denahival szemben, erre szolgálnak az arany totemek. Amelyeket már sikerült felvenned, azok megjelennek a képernyôn. Denahi életereje A pályák során, mikor meg kell védened magad Denahival szemben, ez a lándzsa mutatja az életerejét a jobb felsô sarokban.

13 Idômérô Ez az óra jelenik meg az Ice Run és Salmon Run pályákon a képernyôn. Bálna totem Az Ice Run során gyûjtheted a bálna totemeket, melyek a képernyô alsó sarkában jelennek meg. Bálna turbómérô Mikor aktiváltál egy bálna totemet, a turbó idômérôje jelenik meg. Oxigénmérô A Salmon Run során figyelj oda erre! A buborékok gyûjtésével növelheted az értékét! 12

14 Karakterek és más szereplôk Karakterek Kenai Bátyja halálát egy medve okozta, így bosszút akar állni rajta, ám közben maga is medvévé vá lik az egyik nagy szellem jóvoltából. Kenainak el kell jutnia arra a helyre, ahol a fény eléri a földet, hogy vissza vál tozhas son emberré. Koda Pajkos kis medvebocs, aki, mióta elveszítette anyukáját, nagyon szeretne egy igazi barátot Kenai éppen meg is teszi. Koda lesz Kenai kalauza az erdôn át a nagyszellemek birodalmába Kenainak Koda nélkül esélye se lenne rá. 13 Rutt és Tuke A két jávorszarvas-testvér, akik a saját stílusukban közvetítik az események folyását. Denahi Öccse, Kenai feltételezett halálát akarja megbosszulni: meg akarja ölni azt a medvét, aki megölte testvérét. Denahi bátor vadász, aki Kenai és Koda minden mozdulatát követi, míg meg nem találja a tökéletes alkalmat a lecsapásra.

15 Szereplôk és másodlagos szereplôk Tug A medvék vezére, a Salmon Run védelmezôje. Tud testesíti meg a medvék apafiguráját ô szervezi meg minden évben a mesemondó délutánt, és segít min den kinek, akinek szüksége van rá. Kosok Mindenbe beleütik az orrukat. Meg esik, hogy a saját visszhangjukkal vesze kednek, gyakran összevesznek a nôstények kegyei miatt és igyekeznek bebizonyítani, hogy ôk a legerôsebbek és legokosabbak a földön. 14 Nyulak és mókusok: erdei állatok Ezek a kis pajtások mindenhol elôfordulnak. Figyelj oda, hogy mit mond a nyúl, mert nagy segítségedre lehet a kaland során!

16 PlayON technikai támogatás A technikai támogatás igénybevétele elôtt olvasd végig a kézikönyvet! Ellenôrizd, hogy installálva vannak-e a szükséges operációsrendszer-frissítések valamint a hardver-driverek legújabb verziói. Ahhoz, hogy a legjobb technikai támogatást tudjuk biztosítani a játékainkhoz, beindítottuk a technikai támogatásunk internetes központját, amely hasznos le het a játék elindításával és mûködésével kapcsolatos problémák megoldásához. Elég, ha bel épsz a www. playon.hu/termektamogatas honlapra, és megismerkedsz a leg gyakrabban feltett kérdésekkel az általunk kiadott játékokkal kapcsolatban. Ha valamilyen okból nem találsz a honlapunkon választ a kérdéseidre, fordulhatsz köz vet lenül a technikai támogatás dolgozóihoz. Írj egy t a support@playon.hu címre, ellenôrizd, hogy pontosan leírtad-e a problémát és belefoglaltad-e az ösz- szes szükséges információt a géped beállításairól, mert csak akkor tudunk neked gyorsan és eredményesen segíteni. 15 Internet: A honlapunkon található technikai támogatás a legjobb és a legeredményesebb módszer az adott játékkal kapcsolatos probléma megoldásához. Itt megtalálhatod azokat a válaszokat, amelyeket megkapnál a technikai támogatásnál dolgozó kollé- gá ink tól is. Ez a segítség teljesen díjmentes és egész héten 24 órában elérhetô. Telefon és hagyományos posta: Ha nincs hozzáférésed az internethez, felhívhatsz minket a következô telefonszámon: , valamint küldhetsz nekünk levelet a következô címre: PlayON Kft., 1194 Budapest, Iparos u. 5. (Ne felejtsd ráírni a borítékra: Technikai támoga- tás ). Amikor hívsz minket, legyél a géped elôtt, vagy legalább legyenek nálad felír va a géped beállításai! Ez jelentôsen segít a probléma megoldásában. A Technikai Támogatási Osztály hétfôtôl-péntekig 9-tôl 17-ig dolgozik, ezért nem érsz minket utol szombaton vagy ünnepnapon. Reklamáció: Kérünk, ne küldj nekünk se teljes dobozt, se magát a lemezt anélkül, hogy elôtte fel ven néd a kapcsolatot a technikai támogatás osztállyal! Lehet, hogy a probléma meg old ható plusz költségek nélkül. Azonban, ha a megvásárolt játék sérültnek bizo- nyul, igénybe veheted a garanciát.

17 SZERZÔI JOGOK / A GARANCIA FELTÉTELEI 16 Örömmel adjuk át Önnek a legjobb minôségû szoftvert, melynek köszönhetôen beléphet a számítógépes szórako zás világába. Az alkotók utóbbi hónapokban végzett kitartó munkájának köszönhetôen készült el e termék, az alko tók célját tekintve remélhetôleg az Önök legnagyobb megelégedésére. Jelen megállapodás feltételeinek elfogadásával, illetôleg a termék re vonatkozó szerzôi jogok tiszteletben tartásával Ön e szoftver szerzôjének motivációt és lehetôséget biztosít ah hoz, hogy munkájával a termék továbbfejlesztésén dol- A, Magyarország kizárólagos for gal- gozhasson. ma zója nevében kérjük, hogy szíveskedjen gondosan vé gigolvasni a garanciális megállapodás, illetve a felhasználási szerzô dés feltételeit (a továbbiakban együttesen megállapodás). Szoft ver használatának megkezdésével Ön a megállapodás vala mennyi feltételét elfogadja. Magyarország kizárólagos forgalmazója: Magyaroszág Kft. 119 Budapest, A felelôsség kizárása 1. A nem vállal jogi felelôsséget az eset fellépô programhibákból, vagy a szoftver hasz nál atának aka dál yából eredô felhasználói kárigények vonat kozásában. A Felhasználó a szoftver helytelen használatából, bizonytalan hardver vagy operációs rendszer mûködésbôl származó anyagi vagy erkölcsi kárát a nem háríthatja át. Szerzôi jogi információk 1. Ellentétes tartalmú jelölés hiányában a szoftver szellemi tulajdonjoga (szerzôi vagyoni jogosultságok) joga a kiadót illeti. A szoftver szerzôi jogi védelem alatt áll a Magyar Köztársaság törvényeinek megfelelôen. A jo gok megsértése súlyos polgári peres és büntetôjogi kö vet- ket vonhat maga után. A fenti rendelkezés kezménye megsértôi vel szemben a minden lehetséges jogi lépést megtesz. 2. A szoftveren, illetve az ahhoz tartozó dokumentáción ta lálhat ó valamennyi védjegy, megjelölés szintén jogi vé de lem alatt áll. A garancia feltételei: 3. A felhasználó a szoftverre nem nyerhet tulajdonjogot sem milyen formában sem, azonban jogában áll a szoftvert 1. A garanciát vállal arra, hogy az elektronikus felhasználni az alábbi felhasználási engedély szerint, fel téve, hogy betartja a felhasználás feltételeit. adathordozó, melyen a szoftver található, sérülésmentes, hibát lan, vírus által nem fertôzött. 4. Minden kifejezetten meg nem adott jogot a 2. Az elektronikus adathordozó a vásárlást követô 5 napon gának fenntart. belül felfedezett fizikai hibája esetén, mely hiba a szoftver használatát lehetetlenné teszi és a használó önhibáján kí vül merült fel, a biztosítja az elektronikus Felhasználási engedély adathordo zó hibátlan új termékre való cseréjét. Abban az esetben, ha a csere nem lehetséges, a 1. Jelen megállapodás alapján vásárló korlátozott és nem visszatérí ti a vételárat. kizáról agos felhasználási jogot szerez a jelen megállapodás tárgyát képezô szoftver használatára. 3. Amennyiben a vásárlást követôen bármikor megsérülne az elektronikus adathordozó, a Forgalmazó amennyiben 2. A felhasználónak a szoftver letöltésére, illetve használatára a meghibásodott játék még mindig szerepel a kizárólag egy számítógépen van joga. kínálatában újra cseréli, miután a hibás terméket a 3. A szoftver terjesztése, másolása, üzletszerû kiadása, bérbe adása, anyagi haszonszerzés céljából történô bár mely vásárló a Forgalmazó rendelkezésére bocsátotta, és az adminisztráció díját megtérítette. felhasználása a írásbeli hozzájárulása nél kül 4. A kapcsolatfelvételt követôen a hibás elektronikus adat- a következô címre kell elküldeni: 119 Budapest, kifejezetten tilos. Nem engedélyezett a szoftver forrás- ának és dokumentációjának valamilyen más célú hordozót kódj f elhaszná lása valamint átdolgozása. Nem megengedett továbbá a szoftvert más számítógépes nyílt vagy zárt há lózat ra feltelepíteni és harmadik személynek ezáltal szabad 5. A garancia magára a szoftverre nem vonatkozik. A szerzôi jogokkal rendelkezô kiadó a szoftverre garanciát az felhasználást biztosítani. Nem engedélyezett a szoftvert adott állapotban vállal. és annak dokumentációját valamely más weboldalon 6. Jelen megállapodás feltételei nem érintik a vá sárl ótörvény - megj el eníteni és ehhez hozzáférést biztosítani. ben garantált jogait. Ez a garancia a törvényes kö tel ezett- 4. A szerzô kijelenti, hogy az általa átadott szoftvernek ségen felül biztosít olyan kiváltságos jogokat a egye düli szerzôje, és harmadik személynek nincsen joga, vásárlói felé, melyek gyorsabb, modernebb és kevésbé jogosult sága, amely a felhasználóra a jelen szerzôdéssel formális úton teszik lehetôvé a jogérvényesítést. ruházott felhasználási jogokat korlátozná, vagy kizárná. 7. Ez a garancia kizárólag Magyarország területén érvényes. 5. A megállapodásban nem érintett kérdések tekintetében a szerzôi jogról szóló törvény, továbbá a Ptk elôírásai az irányadóak.

18 Jegyzetek 17

19 18 Jegyzetek

20 Jegyzetek 19

21 Disney Interactive Studios 500 S. Buena Vista Street Burbank, CA Disney. Minden jog fenntartva. A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. Minden más termék és/vagy cég neve az azokat birtoklók jogos tulajdona.

22 Disney

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL 1 FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt! Az emberek nagyon kis része rohamot kaphat bizonyos, a videojátékokban

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL Tartalom Rendszerkövetelmények.................3 A játék telepítése........................4 A játék indítása.........................5 A játék eltávolítása......................5 A játék alapjai..........................6

Részletesebben

A JÁTÉKBA INTEGRÁLT KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK HASZNÁLATA ELŐTT FELTÉTLENÜL OLVASD EL! TELEPÍTÉS

A JÁTÉKBA INTEGRÁLT KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK HASZNÁLATA ELŐTT FELTÉTLENÜL OLVASD EL! TELEPÍTÉS FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK HASZNÁLATA ELŐTT FELTÉTLENÜL OLVASD EL! A villogó fények az emberek nagyon kis százalékánál epilepsziás rohamot válthatnak ki. Ezek az emberek a számítógép képernyőjének egyes fényeit

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL VARUT_DF_MB_HU_v.indd 1 FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt! Az emberek nagyon kis része rohamot kaphat bizonyos,

Részletesebben

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM HSM_FS_M_HU_v_.indd 1 Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 Rendszerkövetelmények Microsoft Windows Vista / XP SP3 1,5 GHz Intel Pentium 4 osztály, vagy hasonló AMD Athlon processzor 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez-terület

Részletesebben

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK ELÔTT FELTÉTLENÜL OLVASD VÉGIG!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK ELÔTT FELTÉTLENÜL OLVASD VÉGIG! FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A JÁTÉK ELÔTT FELTÉTLENÜL OLVASD VÉGIG! Néhányan hajlamosak rá, hogy epilepsziás rohamot kapjanak, vagy eszméletüket veszítsék, ha mindennapi környezetükben felvillanó fényeket,

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRŐL

FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRŐL TARTALOM FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRŐL.......4 KEZDÉS........................................5 MINIMUM RENDSZERKÖVETELMÉNYEK.........5 TELEPÍTÉS...................................5 BEVEZETÉS....................................6

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS: A játék használata elõtt feltétlenül olvassa el!

FIGYELMEZTETÉS: A játék használata elõtt feltétlenül olvassa el! FIGYELMEZTETÉS: A játék használata elõtt feltétlenül olvassa el! Az emberek nagyon kis százalékánál epilepsziás rohamot válthatnak ki villogó fények. Ezek az emberek a számítógép képernyõjének egyes fényeit

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ 33. szám Ára: 3887, Ft TARTALOMJEGYZÉK 62/2006. (III. 27.) Korm. r. Az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól...

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Rövid útmutató az első használathoz

Rövid útmutató az első használathoz Rövid útmutató az első használathoz Fejezet 1. Előkészítés használatra (3) 2. Régi driverek és eszközök eltávolítása (5.1) 3. Szoftver telepítés (5.2) 4. Szoftverek használata (6) 5. Csatlakozás, MP3 állományok

Részletesebben

2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett

2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, az Nseries és az N77 a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Automaták. Tartalom. Automaták. Automaták Bevezetés I.2 I.1. Vezetékdaraboló automaták I.3. Csupaszoló automaták I.4

Automaták. Tartalom. Automaták. Automaták Bevezetés I.2 I.1. Vezetékdaraboló automaták I.3. Csupaszoló automaták I.4 Tartalom Bevezetés.2 Vezetékdaraboló automaták.3 Csupaszoló automaták.4 Csupaszoló és krimpelő automaták.6.1 Bevezetés A krimpelési fo lya ma tok és sze rû sí té se meg kö ve te li az egyes mun ka lé pé

Részletesebben

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY

PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY A ma gyar la kos ság bel föl di uta zá sai PIAC- ÉS ORSZÁGTANULMÁNY Ké szí tet te: a Ma gyar Tu riz mus Rt. Ku ta tá si Igaz ga tó sá gá nak meg bí zá sá ból a M.Á.S.T. Pi ac- és Köz vé le mény ku ta tó

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation bejegyzett kereskedelmi védjegye az Amerikai Egyesült Államokban. Az

Részletesebben

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

Ubisoft Entertainment - 28, rue Armand Carrel, 93108 Montreuil Sous Bois, France

Ubisoft Entertainment - 28, rue Armand Carrel, 93108 Montreuil Sous Bois, France Ubisoft Entertainment - 28, rue Armand Carrel, 93108 Montreuil Sous Bois, France 1996-2006 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. The Settlers, Blue Byte and the Blue Byte logo are trademarks of Red

Részletesebben

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek 75. szám Ára: 2478, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: LXI. tv. A cég nyil vá nos ság ról, a bí ró sá gi cég el já rás ról és a vég el szá

Részletesebben

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS AZ EPILEPSZIÁS ROHAMOKRÓL Néhányan hajlamosak rá, hogy epilepsziás rohamot kapjanak, vagy eszméletüket veszítsék, ha mindennapi környezetükben felvillanó fényeket, fényjelenségeket,

Részletesebben

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look

Magyar. Look 1320 Wtulajdonságai. Look 1320 telepítése. 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a Look Look 1320 Wtulajdonságai 1 2 3 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot a képek készítéséhez. LED kijelző Mikor a Look 1320 csatlakoztatva van, a LED kijelző bekapcsol. Objektív Állítsa

Részletesebben

38. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1311, Ft. Oldal

38. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1311, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. áp ri lis 5., szerda 38. szám Ára: 1311, Ft TARTALOMJEGYZÉK 79/2006. (IV. 5.) Korm. r. A fel sõ ok ta tás ról szóló 2005. évi CXXXIX. tör vény egyes

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

Az első lépések útmutató

Az első lépések útmutató Az első lépések útmutató A folytatás előtt olvassa el az alábbiakat ÖN ÚGY KAPJA KÉZHEZ A KÉSZÜLÉKET, HOGY AZ AKKUMULÁTOR NINCS FELTÖLTVE. NE VEGYE KI AZ AKKUMULÁTORT A KÉSZÜLÉK TÖLTÉSE KÖZBEN. HA FELNYITJA

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporationnek az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

148. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1701, Ft. Oldal

148. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1701, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. de cem ber 5., kedd 148. szám Ára: 1701, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2006: C. t v. A kül föl di bi zo nyít vá nyok és ok le ve lek el is me ré sé rõl szóló 2001.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám TARTALOMJEGYZÉK 2008:

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés

1. fejezet: Bevezetés 1. fejezet: Bevezetés 1.1 A csomag tartalma Ha átvette a TVGo A03 csomagot, ellenőrizze, hogy megvannak-e a következő tartozékok. TVGo A03 CD lemez driverrel Távirányító Gyors útmutató Video- és audióbemeneti

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HP PAVILION DV7-3112SA http://hu.yourpdfguides.com/dref/4157661

Az Ön kézikönyve HP PAVILION DV7-3112SA http://hu.yourpdfguides.com/dref/4157661 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Makk Tamás T-Amp Szakdolgozat

Makk Tamás T-Amp Szakdolgozat Név: Makk Tamás Szül. idő: 1983. július 16. Szül. hely: Székesfehérvár Anyja neve: Csajbi Erika Iskola neve: Kodolányi János Középiskola Iskola címe: Szombathely, Hunyadi u. 64. Szakma neve: Számítástechnikai

Részletesebben

Bu da pest, 2006. au gusz tus 25. Ára: 1386 Ft 10. szám TARTALOMJEGYZÉK

Bu da pest, 2006. au gusz tus 25. Ára: 1386 Ft 10. szám TARTALOMJEGYZÉK Bu da pest, 2006. au gusz tus 25. Ára: 1386 Ft 10. szám 2002. december TARTALOMJEGYZÉK TÖRVÉNYEK 2006. évi LIX. tv. Az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról... 224 2006. évi LX. tv.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA N93I-1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/827765

Az Ön kézikönyve NOKIA N93I-1 http://hu.yourpdfguides.com/dref/827765 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ASUS V9480 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4191539

Az Ön kézikönyve ASUS V9480 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4191539 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27.

LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27. LVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ÁRA: 874 Ft 2006. ja nu ár 27. T A R T A L O M Szám Tárgy O l d a l Törvények 2006: X. tv. A szövetkezetekrõl --------------------------------------- 370 2006: XI. tv. Az ál lat

Részletesebben

Feltétel. Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás. Érvényes: 2007. januártól

Feltétel. Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás. Érvényes: 2007. januártól Feltétel Perfekt Vagyonés üzemszünet biztosítás Érvényes: 2007. januártól Perfekt Vagyon- és üzemszünet biztosítás feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 3 1.1 A BIZTOSÍTÁSI SZERZÔDÉS HATÁLYA

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. má jus 21., hétfõ 63. szám I. kö tet Ára: 3234, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: XXXIX. tv. Egyes adótör vények mó do sí tá sá ról... 4132 18/2007. (V. 21.)

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC RR-US360 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3992558

Az Ön kézikönyve PANASONIC RR-US360 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3992558 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

USB Dual DVB-T. Vevıkészülék Kezelési Útmutató. Ver. 2.0

USB Dual DVB-T. Vevıkészülék Kezelési Útmutató. Ver. 2.0 USB Dual DVB-T Vevıkészülék Kezelési Útmutató Ver. 2.0 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye.

Részletesebben

LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE. Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)...

LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE. Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)... LIX. ÉVFOLYAM ÁRA: 1365 Ft 4. SZÁM A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA BUDAPEST, 2011. áp ri lis 30. TARTALOM MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE Ma gyar or szág Alap tör vé nye (2011. áp ri lis 25.)... Oldal Melléklet

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez.

1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez. Look 313 Media Wtulajdonságai 1 Pillanatfelvétel gomb Nyomja meg a Pillanatfelvétel gombot képek készítéséhez. 2 Objektív -Szabályozza a fókuszt az objektív elforgatásával -Mozgassa fel és le a látószög

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows a Microsoft Corporation az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2016 HP Development Company, L.P. A Bluetooth a jogtulajdonos védjegye, amelyet a HP Inc. licencmegállapodás keretében használ. Az Intel, a Celeron és a Pentium az Intel

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt!

Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt! TiggerHoneyHunt_manual_HU.indd 1 11/14/08 4:17:43 PM FIGYELMEZTETÉS EPILEPSZIAVESZÉLYRÔL Ön, vagy gyermeke feltétlenül olvassa el ezt a figyelmeztetést a szoftver használata elôtt! Az emberek nagyon kis

Részletesebben

104. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú li us 26., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1150, Ft. Oldal

104. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú li us 26., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1150, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. jú li us 26., kedd 104. Ára: 1150, Ft TARTALOMJEGYZÉK 67/2005. (VII. 26.) FVM r. A 2004. évi nem ze ti ha tás kör ben nyúj tott ag rár- és vi dék fej

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ASUS AX700 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4178420

Az Ön kézikönyve ASUS AX700 http://hu.yourpdfguides.com/dref/4178420 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

2007/9. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 401 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE

2007/9. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 401 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE XIII. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2007. SZEPTEMBER 30. 2007/9. szám TURISZTIKAI ÉRTESÍTÕ 401 AZ ÖNKORMÁNYZATI ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HIVATALOS ÉRTESÍTÕJE A Turisz ti kai Ér te sí tõ Szer kesz tõ sé ge

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A PC Suite telepítési útmutatója

A PC Suite telepítési útmutatója A PC Suite telepítési útmutatója Az elektronikus tájékoztató a "Nokia tájékoztatók elõírásai és feltételei (1998. június 7.)" szabályzat hatálya alá tartozik ( Nokia User s Guides Terms and Conditions,

Részletesebben

(Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto)

(Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto) A borítóillusztráció Gruber Ferenc fotójának felhasználásával készült (Margitszigeti sétány, 1940 körül; MNM) A borító Kiss László munkája. Copyright Márai Sándor jogutódai L. C. Gaal (Toronto) Kiadja

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

hp pro webkamera felhasználói útmutató

hp pro webkamera felhasználói útmutató hp pro webkamera felhasználói útmutató Version 1.4.HU Part number: 575739-001 Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információk előzetes értesítés nélkül változhatnak.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. áp ri lis 19., szerda 46. szám I. kötet Ára: 1679, Ft TARTALOMJEGYZÉK 20/2006. (IV. 19.) BM r. A belügyminiszter irányítása alá tartozó szervek, valamint

Részletesebben

A Vizsgálóhelyi nyilvántartó program KLIENS 5.0 Online telepítıje

A Vizsgálóhelyi nyilvántartó program KLIENS 5.0 Online telepítıje 1 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 e-mail: zk@3szs.hu / web: http://www.3szs.hu A Vizsgálóhelyi nyilvántartó program KLIENS 5.0 Online telepítıje

Részletesebben

Ajánlat. Gyertyaláng III. Érvényes: 2015. január 1-től

Ajánlat. Gyertyaláng III. Érvényes: 2015. január 1-től Ajánlat Gyertyaláng III. Érvényes: 2015. január 1-től UNIQA Biztosító Zrt. 1134 Budapest, Károly krt. 70 74. Tel.: +36 1 5445-555 Fax: +36 1 2386-060 Gyertyaláng III. Temetési biztosítás Ajánlatszám: Ajánlat

Részletesebben

Nokia 2310 - Felhasználói útmutató. 9248585 2. kiadás

Nokia 2310 - Felhasználói útmutató. 9248585 2. kiadás Nokia 2310 - Felhasználói útmutató 9248585 2. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT Alulírott, NOKIA CORPORATION nyilatkozom, hogy a RM-189 megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány rendeletei. A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102.

II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány rendeletei. A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102. 9372 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2004/102. szám II. rész JOGSZABÁLYOK A Kormány rendeletei A Kormány 219/2004. (VII. 21.) Korm. rendelete a felszín alatti vizek védelmérõl A Kor mány a kör nye zet vé del

Részletesebben

155. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. ok tó ber 31., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1110, Ft. Oldal

155. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. ok tó ber 31., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1110, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. ok tó ber 31., péntek 155. szám Ára: 1110, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2008: LXI. tv. A köz al kal ma zot tak jog ál lá sá ról szóló 1992. évi XXXIII. tör -

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú li us 11., szerda 93. szám Ára: 588, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: CIII. tv. A pénz mo sás meg elõ zé sé rõl és meg aka dá lyo zá sá ról szó ló 2003.

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. Az itt szereplő

Részletesebben

72. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. május 31., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 506, Ft. Oldal

72. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. május 31., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 506, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. május 31., kedd 72. szám Ára: 506, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2005: XXXVII. tv. Má jus 9-e Eu ró pa Nap já vá nyil vá ní tá sá ról... 3520 2005: XXXVIII. tv.

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. 2006: CXXVII. tv. A Ma gyar Köz tár sa ság 2007. évi költ ség ve té sé rõl... 12730

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. 2006: CXXVII. tv. A Ma gyar Köz tár sa ság 2007. évi költ ség ve té sé rõl... 12730 A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. de cem ber 22., péntek TARTALOMJEGYZÉK 1. kö tet 2006: CXXVII. tv. A Ma gyar Köz tár sa ság 2007. évi költ ség ve té sé rõl... 12730 Oldal 2. kö tet

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám. 2005. évi CLXIII. tv.

TARTALOMJEGYZÉK. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám. 2005. évi CLXIII. tv. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám 2002. december TARTALOMJEGYZÉK TÖRVÉNYEK 2005. évi CLXIII. tv. 2005. évi CLXXIV. tv. Az adózás rendjérõl szóló törvény egyes rendelkezéseinek alkalmazásáról

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K TA R TA L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16.

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. feb ru ár 16., szerda 19. szám TARTALOMJEGYZÉK 12/2005. (II. 16.) PM r. A kincs tá ri rend szer mû kö dé sé vel kap cso la tos pénz ügyi szolgálta -

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY DCR-TRV265E http://hu.yourpdfguides.com/dref/1092384

Az Ön kézikönyve SONY DCR-TRV265E http://hu.yourpdfguides.com/dref/1092384 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Korlátozott jótállás és támogatási útmutató

Korlátozott jótállás és támogatási útmutató Korlátozott jótállás és támogatási útmutató Jótállási nyilatkozat Végfelhasználói licencszerződés Biztonsági információ A támogatással kapcsolatos információk Mielőtt kapcsolatba lépne a HP ügyfélszolgálatával,

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató

Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató Nokia vezeték nélküli billentyûzet (SU-8W) Felhasználói útmutató MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy az SU-8W készülék mindenben megfelel az alapvetõ követelményeknek,

Részletesebben

III. ÉVFOLYAM, 7. SZÁM Ára: 2100 Ft 2011. MÁRCIUS 31. TARTALOM. oldal oldal. Az ARTISJUS Ma gyar Szer zõi Jog vé dõ Iro da Egye sü let

III. ÉVFOLYAM, 7. SZÁM Ára: 2100 Ft 2011. MÁRCIUS 31. TARTALOM. oldal oldal. Az ARTISJUS Ma gyar Szer zõi Jog vé dõ Iro da Egye sü let III. ÉVFOLYAM, 7. SZÁM Ára: 2100 Ft 2011. MÁRCIUS 31. F E L H Í V Á S! Fel hív juk tisz telt Elõ fi ze tõ ink fi gyel mét a köz löny utol só ol da lán köz zé tett tá jé koz ta tó ra és a 2011. évi elõ

Részletesebben

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM

A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM V. ÉVFOLYAM 1. szám 2007. ja nu ár 31. A SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA Szo ci á lis Közlöny Szerkesztõsége 1054 Budapest, Akadémia u. 3. Telefon: 475-5745 Megjelenik szükség szerint.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A http://energetic.auricon.hu weboldal és az Auricon Energetic szoftver kapcsán Hatályos: 2015.03.04.-től visszavonásig Jelen ÁSZF szerzői jogvédelem alatt áll, másolása

Részletesebben

általános szerződési feltételek

általános szerződési feltételek általános szerződési feltételek Vállalkozói e-bank szolgáltatás Hatályos: 2004. január. 19 napjától I. FOGALMAK Az itt felsorolt kifejezések a jelen Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban:

Részletesebben

HP WEBKAMERA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

HP WEBKAMERA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV HP WEBKAMERA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és Windows Vista a Microsoft Corporation Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei. Az AMD

Részletesebben

KX-NCP500/KX-NCP1000: PBMPR

KX-NCP500/KX-NCP1000: PBMPR Rövid használati útmutató a Kommunikációs asszisztenshez Valódi IP alközpont Típusszám: KX-NCP500 KX-NCP1000 Köszönjük, hogy megvásárolta a Panasonic valódi IP alközpontot. Mielőtt csatlakoztatná az alközpontot,

Részletesebben

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2006. szeptember 30. LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM TARTALOM UTASÍTÁSOK KÖZLEMÉNYEK SZEMÉLYI HÍREK

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2006. szeptember 30. LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM TARTALOM UTASÍTÁSOK KÖZLEMÉNYEK SZEMÉLYI HÍREK LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA BUDAPEST, 2006. szeptember 30. TARTALOM UTASÍTÁSOK 20/2006. (ÜK. 9.) LÜ utasítás a vádelõkészítéssel, a nyomozás törvényessége feletti

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 18/2009. (III. 6.) FVM rendelete. 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 18/2009. (III. 6.) FVM rendelete. 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065 2009/27. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 5065 1. (1) A ren de let cél ja a mo ni tor ing ada tok egy sé ges rend - szer alap ján tör té nõ adat szol gál ta tá si ke re te i nek meg ha tá - ro zá sa. (2)

Részletesebben

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás. Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

123. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1155, Ft

123. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1155, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. szep tem ber 21., péntek 123. szám TARTALOMJEGYZÉK 241/2007. (IX. 21.) Korm. r. A köz al kal ma zot tak jog ál lá sá ról szó ló 1992. évi XXXIII. tör

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA FELHÍVÁS!

AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA FELHÍVÁS! LVII. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 1-120. OLDAL 2007. január 9. AZ EGÉSZSÉGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA ÁRA: 1113 FT FELHÍVÁS! Fel hív juk tisz telt Ol va só ink fi gyel mét a köz löny utol só ol da lán köz zé

Részletesebben

A nonprofit számvitel alapjai

A nonprofit számvitel alapjai Nonprofit Képzési Füzetek Dr. Baráth Katalin A nonprofit számvitel alapjai Nonprofit Szolgáltató Központ Zalaegerszeg, 2010 NONPROFIT KÉPZÉSI FÜZETEK Dr. Baráth Katalin Nonprofit számvitel alapjai Landorhegy

Részletesebben

2 0 1 2. F E B R U Á R. egyenlítô L L É K L E T. BÁ RÁN DY GER GELY PhD AZ IGAZ SÁG ÜGYI A CHRONOLOGY OF JUDICIAL CONSTITUTIONALIZATION FROM PAGE 24

2 0 1 2. F E B R U Á R. egyenlítô L L É K L E T. BÁ RÁN DY GER GELY PhD AZ IGAZ SÁG ÜGYI A CHRONOLOGY OF JUDICIAL CONSTITUTIONALIZATION FROM PAGE 24 2 0 1 2. F E B R U Á R egyenlítô M E L L É K L E T BÁ RÁN DY GER GELY PhD OR SZÁG GYÛ LÉ SI KÉP VI SE LÔ AZ IGAZ SÁG ÜGYI AL KOT MÁ NYO ZÁS KRONOLÓGIÁJA A CHRONOLOGY OF JUDICIAL CONSTITUTIONALIZATION FROM

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. Nedvességmérő (Humidity Recorder)

KEZELÉSI UTASÍTÁS. Nedvességmérő (Humidity Recorder) KEZELÉSI UTASÍTÁS Nedvességmérő (Humidity Recorder) TARTALOMJEGYZÉK Cím oldal I. BEVEZETÉS 2 II. SPECIFIKÁCIÓ 2 III. FUNKCIÓK 3 IV. MÉRÉS ÉS SZOFTVER 5 V. KALIBRÁLÁS ÉS ÚJRAKALIBRÁLÁS 9 VI. ELEMCSERE 9

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít

Részletesebben

Cse resz nyés le pény

Cse resz nyés le pény HOZ ZÁ VA LÓK 6 FÔRE Elôkészítési idô: 15 perc Sütési idô: 35 perc Cse resz nyés le pény 75 dkg fe ke te cse resz nye 6 to jás 12 dkg cu kor 2,5 dl tej 10 dkg liszt 2 dkg vaj 1 kés hegy nyi só Mos suk

Részletesebben

172. szám II. kö tet. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA

172. szám II. kö tet. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. de cem ber 29., csütörtök 172. szám II. kö tet TARTALOMJEGYZÉK 125/2005. (XII. 29.) GKM r. A köz úti jár mû vek mû sza ki meg vizs gá lá sá ról szóló

Részletesebben

Gyõr Megyei Jogú Város Önkormányzata egyszerû eljárás ajánlattételi felhívása (12070/2004)

Gyõr Megyei Jogú Város Önkormányzata egyszerû eljárás ajánlattételi felhívása (12070/2004) 356 Közbeszerzési Értesítõ, a Közbeszerzések Tanácsa Hivatalos Lapja (2005. I. 5.) 1. szám Pos tai irá nyí tó szám: 1163 Te le fon: 401-1459 Telefax: E-ma il: B. MEL LÉK LET: A RÉ SZEK RE VO NAT KO ZÓ

Részletesebben

Disk Station DS1010+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS1010+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS1010+ Gyors telepítési útmutató DS1010+11182009 Tartalomjegyzék TOC 3 Fejezet 1: Kezdés előtt 3 A csomag tartalma 4 Biztonsági utasítások 5 Fejezet 2: Hardvertelepítés 5 A merevlemez telepítéséhez

Részletesebben

CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM

CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM CXIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 1357 Ft 2. SZÁM AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA B U D A P E S T, 2 0 0 6. F E B R U Á R 2 8. TARTALOM Oldal TÖRVÉNY 2003. évi CXXIX. tv. a köz be szer zé sek rõl (egy sé

Részletesebben

Magyar. VideoCAM GF112 tulajdonságai. VideoCAM GF112 telepítése. 1 Pillanatfelvétel 2 Objektív 3 Állítható talp

Magyar. VideoCAM GF112 tulajdonságai. VideoCAM GF112 telepítése. 1 Pillanatfelvétel 2 Objektív 3 Állítható talp VideoCAM GF112 tulajdonságai 1 Pillanatfelvétel 2 Objektív 3 Állítható talp VideoCAM GF112 telepítése 1. Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM GF112 eszközt az USB porthoz!

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015, 2016 HP Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A DTS szabadalmakkal

Részletesebben