A Partiumi Tudáscentrum fejlesztése Szolgáltató Központ fenntartási terve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Partiumi Tudáscentrum fejlesztése Szolgáltató Központ fenntartási terve"

Átírás

1 A Partiumi Tudáscentrum fejlesztése Szolgáltató Központ fenntartási terve A Szolgáltató Központ szervezeti elhelyezése A Szolgáltató Központ az Integrált Tudáscentrum szolgáltató szervezeti egység keretén belül létrehozott Partiumi Tudáscentrum szervezeti egység részeként működik, amely a Képzési és Továbbképzési Intézet szakmai és infrastrukturális bázisán végzi tevékenységét. A Partiumi Tudáscentrum három feladatkört lát el, ezen feladatkörök egyike a Szolgáltató Központ működtetése. A Szolgáltató Központ feladatköre: a Partiumi Tudáscentrum fejlesztése című pályázati projekt Szolgáltató Központ alprojekt végrehajtása során kifejlesztett képzések és tananyagok fenntartása és fejlesztése, újabb képzési formák, programok (business tréning, e-learning programok) és naprakész tananyagok kidolgozása az élethosszig tartó tanulás jegyében működő oktatási szolgáltatások kialakítása és működtetése üzleti képzések szervezése a térség vállalkozásai számára oktatási szolgáltatások kiterjesztése Románia és Ukrajna felé államilag finanszírozott, gyakorlatorientált felsőfokú / felsőoktatási szakképzések kidolgozása és működtetése A Szolgáltató központ valamennyi tevékenységét, a projekt eredmények követési időszakban történő fenntartását a Partiumi Tudáscentrum fejlesztése című pályázati projekt alprogramjaiban részt vett szakmai felelőseinek és oktatóinak közreműködésével látja el. SZK 001 CC Call Center kialakítása A Nyíregyházi Főiskola A épületének főbejáratánál létrehozott Call center folyamatosan működik, tájékoztatva a telefonon és személyesen érdeklődőket a projekt és a főiskola tevékenységéről, a Partiumi Tudáscentrum, a Nyíregyházi Főiskola és a Képzési és Továbbképzési Intézet meghirdetett képzéseiről.

2 Az információs pult képzési tájékoztatókat, kiadványokat tartalmaz, amelyek alapján az érdeklődők tájékozódhatnak az intézményben folyó képzésekről. SZK 002 SZF EU szakértői multiplikátor képzés kialakítása A 2011-ben akkreditált Európai Uniós szakértői multiplikátor képzés című, 120 órás felnőttképzési program három csoportban valósult meg a 2010/2011-es tanév során. Az SZK alprojektben akkreditált felnőttképzési programot évente hirdeti meg a Nyíregyházi Főiskola felnőttképzésért felelős Képzési és Továbbképzési Intézete februárjában indul a fenntartási időszak első költségtérítéses kurzusa. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását. SZK 003 VEK Szervezetalapú Vezetői Képzési Program kialakítása A Szervezetalapú vezető képzési program elnevezésű 90 órás felnőttképzést május 27-én akkreditálta a Felnőttképzési Akkreditáló Testület. Ezt követően 2011 augusztus hónapban a Képzési és Továbbképzési Intézet (KTI) megkezdte a képzés szervezését. Az akkreditált felnőttképzési programot évente megszervezi a főiskola Képzési és Továbbképzési Intézete.

3 Az alprogramhoz kapcsolódóan a KTI a fenntartás során az élethosszig tartó tanulást támogató oktatási szolgáltatásokat alakít ki, valamint üzleti képzéseket szervez a térség vállalatai számára: új business tréning kialakítása vállalkozások részére, és e-learning képzés kialakítása önkormányzatok számára a Vállalkozási szakértő, valamint a Szervezetalapú vezető képzési program által adott alapok továbbfejlesztésével. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását. SZK 004 LK Logisztikai képzés kialakítása A Logisztikai műszaki menedzserasszisztens felsőfokú szakképzés két csoportban indult el a projekt futamideje alatt. A két tanéves (négy féléves) képzés második évfolyama a 2011/2012-es tanévben tesz záróvizsgát. A főiskola meghirdette a képzést a 2011/12-es tanévre is, és első évfolyamon szintén két csoportban megkezdődött az oktatás. A felsőfokú szakképzéseket kidolgozó alprogramok fenntartása érdekében többszakmás, gyakorlatorientált, államilag finanszírozott szakképzési programok kidolgozására és működtetésére kerül sor.

4 A projekt keretében kialakított Logisztikai műszaki menedzserasszisztens felsőfokú szakképzést a 2012 januárjától érvényes jogszabályi változások következtében utoljára a 2012/2013-as tanévre lehet meghirdetni és indítani. Ezt követően a képzés kikerül abból a rendszerből, amelyben azt kidolgozták, (kikerül Országos Képzési Jegyzékből, a szakképzés és a közoktatás köréből), ezért a fenntartása érdekében felsőoktatási szakképzésként kell majd akkreditálni és a főiskola képzési kínálatában elhelyezni. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását. SZK 005 PMK Projekt mendezsment képzés kialakítása Az alprogram keretében két képzési formában dolgoztak ki programot a megvalósítók. A Képzési szakasszisztens 4 féléves felsőfokú szakképzés második tanéve 2011 szeptemberében indult. A képzést a Nyíregyházi Főiskola a 2011/2012- es tanévre is meghirdette, de elegendő számú jelentkező hiányában nem tudta azt indítani. A képzésre a Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolájában is volt jelentkezés, ám ott sem elegendő az osztály indításhoz. Az SZK és a főiskola vezetősége a képzésszervezést megfelelőnek találja (meghirdetés Felvételi tájékoztatóban, hirdetések a helyi és országos médiában, szórólap eljuttatása valamennyi alapszakra felvételt nem nyert felsőoktatásban jelentkező diák számára), ezért a képzési program fejlesztése szükséges a fenntartási időszakban, amelyet az alprogram szakmai megvalósítói és a Spin-Direkt Kft., a Nyíregyházi Főiskola spin-off cége fognak elvégezni.

5 A PMK alprojekt társadalmi tanulmányok szakos főiskolai hallgatók által választható Pályázati menedzsment szakirányt is kidolgozott, amely a 2010/2011-es tanév második félévében valósult meg. Mivel a szakirányokat minden tanév ugyanazon szemeszterében hirdetik meg, ez a 600 órás képzés a tavaszi félévében lesz választható a Gazdasági és Társadalomtudományi Kar alapszakos hallgatói számára. A fenntartási időszakban véleményem szerint második szakirányként kell meghirdetni valamennyi olyan szakon, ahol kompatibilis. Pl. sportszervező, szociálpedagógia, kommunikáció, gazdálkodási és menedzsment, informatikus könyvtáros stb. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását. SZK 006 VAK Vállalkozóképzési program kialakítása A 100 órás akkreditált felnőttképzési programot évente megszervezi és lebonyolítja a főiskola Képzési és Továbbképzési Intézete. Az alprogramhoz kapcsolódóan a KTI a fenntartás során az élethosszig tartó tanulást támogató oktatási szolgáltatásokat alakít ki, valamint üzleti és vállalkozási képzéseket szervez a térség vállalatai számára:

6 új business tréning kialakítása vállalkozások részére, és e-learning képzés kialakítása önkormányzatok számára a Vállalkozási szakértő, valamint a Szervezetalapú vezető képzési program által adott alapok továbbfejlesztésével. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását. SZK 007 KTA Kárpátok Tudás Akadémia szolgáltatás rendszerének kialakítása A Kárpátok Tudás Akadémia célja, hogy a legfrissebb Európai Uniós, marketingtudomány és üzleti tervezési ismereteket adja át a Nyíregyházi Főiskola és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola érdeklődő hallgatóinak. Az egy féléves (300 órás) képzés megvalósult, az alábbi bontásban: Nyíregyháza és Beregszász (40-40 fő). Nyíregyházán mind a három, az eredetileg benyújtott pályázatban tervezett szakirány - EU, marketing és üzleti tervezés szakirány megvalósult. Beregszászban a marketing szakirányt választották a képzésben résztvevő alapszakos hallgatók. A képzők képzése szintén megvalósult, amely kurzus során a beregszászi oktatók számára adták át a NyF oktatói az időszerű ismereteket és tananyagot a három modul szakmai területén. Valamennyi résztvevő a Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetben kibocsátott tanúsítványt kapott, kreditbeszámítás mellett. A programot a Tanulmányi és Felvételi Osztály C típusú tárgyként fogadta el, és működtethető. A képzésben részt vevők által megírt pályázatok és projekttervek révén a hallgatók közvetlen kapcsolatba kerültek különböző szervezetekkel (önkormányzatokkal, vállalkozásokkal, non-profit szervezetekkel), melyek fenntartása és fejlesztése az alprogram feladata. A képzés kapcsán kidolgozásra került tananyagok a továbbiakban is sikeresen használhatóak mind a hallgatók, mind pedig a Főiskola kihelyezett beregszászi képzésében oktatók számára. A tananyagok széleskörű hasznosíthatóságát nem csak a tananyagok hallgatók és oktatók felé történő közvetlen eljuttatása biztosítja,

7 biztosította, hanem azok mindkét intézmény könyvtárában is elérhetők a képzéseken résztvevők számára. Az elkészült elektronikus tananyagoknak a legkorszerűbb ismeretekkel való frissítése mellett Oktatási szolgáltatások Románia és Ukrajna területére való kiterjesztése érdekében az első 5 évben a Kárpátok Tudás Akadémia alprojektben kifejlesztett e- tananyagokat térítés ellenében - hozzáférhetővé tesszük legalább egy felsőoktatási intézményben mindkét országban. tervezzük az elektronikus tananyagok újbóli kiadását az NYF-en C típusú tárgyat felvevők számára. SZK 008 ÜSZE Üzletviteli szakmenedzser szakképzési program kifejlesztése Az alprogram szakmai irányításával elkészült Üzleti szakmenedzser 2 tanéves távoktatásos felsőfokú szakképzés programja és e-tananyagai. A képzés a 2010/11- es tanévben indult, s a II. évfolyam a 2012 júniusban fejezi be tanulmányait. A képzést a Nyíregyházi Főiskola a 2011/2012-es tanévre is meghirdette, de elegendő számú jelentkező hiányában nem tudta azt indítani. Az SZK és a főiskola vezetősége a képzésszervezést megfelelőnek találja (meghirdetés Felvételi tájékoztatóban, hirdetések a helyi és országos médiában, szórólap eljuttatása valamennyi alapszakra felvételt nem nyert felsőoktatásban jelentkező diák számára), ezért a képzési program fejlesztése szükséges a fenntartási időszakban, amelyet az alprogram szakmai megvalósítói és a Spin-Direkt Kft., a Nyíregyházi Főiskola spin-off cége fognak elvégezni.

8 A Partiumi Tudáscentrum fejlesztéséhez kapcsolódó megvalósíthatósági tanulmány szerint a Szolgáltató Központ kiemelt feladata: - A Bsc képzés hatékonyságának növelése - A meglévő hallgatói létszám megtartása A projekt során kialakított felsőfokú szakképzések tanulmányi- és vizsgakövetelményeit legkésőbb a 2012/2013-as tanévtől kezdve át kell alakítani a nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvénynek megfelelően, a felsőoktatási szakképzés rendszerének megfelelő képzési formává. A pályázati menedzsment, a logisztika és az üzleti menedzsment olyan szakmai területek, amelyekre a gazdaságnak jelenleg is szüksége van, így ezek a képzések a 2012-től hatályos felsőoktatási törvényben meghatározott formában is hozzájárulhatnak a hallgatói létszám megtartásához. Mivel a projektben a képzések kialakításában és menedzselésében a Képzési és Továbbképzési Intézet munkatársai működtek közre a szakmai felelősök és oktatók mellett, mindezt a fenntartásban is szükségesnek tartom. A Bsc képzés hatékonyságához a Projektmenedzsment szakirány fenntartása járul hozzá, valamint az elkészült tananyagok, különösen akkor, ha a projektben elkészült könyvek átadása után azokat tartalmilag fejlesztve, újra kiadja az intézmény. Ettől függetlenül a központi könyvtárban, valamint a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola könyvtárában (Kárpátok Tudás Akadémia) elhelyezett tananyagok, illetőleg az elektronikus tananyagok is jól szolgálják majd ezt a célt, s a tananyagok nemcsak a bachelor képzésben, hanem a felsőfokú illetve felsőoktatási szakképzésben tanulók számára is jelentős segítséget jelentenek a tanulásban, vizsgára való felkészülésben. A Partiumi Tudáscentrumban megkezdett képzési és továbbképzési tevékenység folytatása:

9 A projektben vállalt valamennyi képzési forma kialakításában és menedzselésében a Képzési és Továbbképzési Intézet munkatársai dolgoztak a szakmai felelősök és oktatók mellett. Az intézet egyetemi végzettséggel rendelkező, képzéshez, felnőttképzés kidolgozáshoz, szervezéshez, vizsgáztatás lebonyolításhoz értő kollégáival, a felnőttképzésnek a KTI-ben kialakított intézményi keretei között jelenleg is van lehetőség a mai oktatási-képzési szükségleteknek megfelelő képzések kidolgozására és működtetésére, nemzetközi partnerek bevonásával. Jelenleg is három pályázat fut az intézetben, amelyek közül kettő nemzetközi partnerek bevonásával látja el az MT-ben vállaltaknak megfelelő feladatot, s további TÁMOP pályázat áll a harmadik fordulóban, ugyanezen feladatok vállalásával. Szolgáltatások - Turisztikai információk - Könyvtár-internet használat - Fordítás-tolmácsolás A könyvtár és internet használat a Nyíregyházi Főiskola Campusa infrastruktúráján adott. A Képzési és Továbbképzési Intézet jó kapcsolatot ápol a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft-vel (Turisztikai Desztinációs Menedzsment Iroda), így a turisztikai információs szolgáltatás kialakítását együttműködés keretében megvalósíthatónak gondolom. A Képzési és Továbbképzési Intézet angol és spanyol nyelven tolmácsolási, angol nyelven fordítói feladatok ellátására alkalmas szakemberekkel rendelkezik, a fordítói és tolmácsolási tevékenységet hivatalosan nyilvántartásba vetetni úgy lehet, ha az intézményben szakordító / tolmács végzettséggel rendelkező személy dolgozik. Fentiek alapján szükséges legalább egy ilyen végzettségű alkalmazott a főiskolán ahhoz, hogy ilyen jogcímen bevétele keletkezzen a Partiumi Tudáscentrumnak.

10 A SPIN-DIREKT Kft. által kötött együttműködések - Bakos Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a Vállalkozóképzési program fenntartásához kapcsolódó, főként szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - BIZTOR Alkusz Kft. az EU szakértői multiplikátor képzés célcsoportjának keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - Mobile Trend Kft. az Üzleti szakmenedzser szakképzés célcsoportjának keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - MP-ZOLL Kft. a Logisztikai műszaki menedzserasszisztens szakképzésben a gyakorlati képzés megvalósításában való közreműködés, a célcsoport keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - Nyíregyházi Kenyérgyár Kft. - a Vállalkozási szakértő képzéshez kapcsolódó konzultációk szervezésében való közreműködés - Nyír-Kert Szövetkezet a Vállalkozó képzési programhoz kapcsolódó tanácsadói központ létrehozásában és működtetésében való közreműködés - Stúdium Kiadó - a Vállalkozó képzési programhoz kapcsolódó tanácsadói központ létrehozásában és működtetésében való közreműködés - Tanconsult Tanácsadó és Szolgáltató Bt. - az EU szakértői multiplikátor képzés célcsoportjának keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - TAX-CLARUS Kft. - az Üzleti szakmenedzser szakképzés célcsoportjának keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység - Vi-La 2008 Kft. a Szervezetalapú vezető képzési program keresésében való közreműködés és szakmai módszertani tanácsadói tevékenység A SPIN-DIREKT Kft. természetesen nyitott más együttműködések kialakításával is támogatni a projekt során létrejött eredmények fenntartását és terjesztését.

11 - Az egyes képzések megszervezése: Sz. Képzés megnevezése Képzési forma 1. Európai Uniós szakértői multiplikátor képzés 2. Szervezetalapú vezető képzés 3. Business tréning vállalkozások részére E-learning képzés önkormányzatok számára Logisztikai műszaki menedzser asszisztens 6. Képzési szakasszisztens 7. Pályázati menedzsment 8. Vállalkozási szakértő 9. Üzleti szakmenedzser Akkreditált felnőttképzési program (120 óra) Akkreditált felnőttképzési program (90 óra) Akkreditált felnőttképzési program (30 óra) Akkreditált felnőttképzési program (15 konz. óra) Felsőfokú / felsőoktatási szakképzés (4 félév) Felsőfokú / felsőoktatási szakképzés (4 félév) Második szakirány, alapszakos hallgatók számára választható Akkreditált felnőttképzési program (100 óra) Felsőfokú / felsőoktatási szakképzés (4 félév) Szervezés / lebonyolítás gyakorisága 5 évente 5 évente

A Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetének bemutatása

A Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetének bemutatása A Nyíregyházi Főiskola Képzési és Továbbképzési Intézetének bemutatása A Nyíregyházi Főiskola felnőttképzési tevékenysége (az OKJ-s szakmák népszerűsége) 1 2 A KTI filozófiája Elsődleges célunk ma is,

Részletesebben

1 Beírási napló / Törzslap Pécs Mérlegképes könyvelő vállalkozási szak 2001/2002; 2002 /2003

1 Beírási napló / Törzslap Pécs Mérlegképes könyvelő vállalkozási szak 2001/2002; 2002 /2003 VIII. 818. fond: Perfekt Szakközép- és Szakiskola iratai Kötet sz. Cím Képzés helye Szakképesítés megnevezése Évkör 1 Beírási napló / Törzslap Pécs Számviteli ügyintéző vállalkozási szak 2000/2001 1 Beírási

Részletesebben

FELHÍVÁS. a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére

FELHÍVÁS. a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére FELHÍVÁS a szociális képzések és továbbképzések fejlesztésére és a szociális életpályamodell bevezetésére A felhívás címe: Szociális humán erőforrás fejlesztése A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.2-16 Magyarország

Részletesebben

ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ELTE GYETYÁNFFY ISTVÁN GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014 Tartalomjegyzék: 1. Az intézmény adatai 4 1.1. Székhely, telephely megjelölése 4 1.2. Jogelőd intézményei 4 1.3.

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastrukturális és informatikai fejlesztések támogatása c. pályázati

Részletesebben

Innovációs pályázatok és jó gyakorlatok

Innovációs pályázatok és jó gyakorlatok Innovációs pályázatok és jó gyakorlatok Magyar Dániel Nagykanizsa 2015. október 21. Az innovációs ügynökségről A Nyugat-dunántúli régióban 2008 óta (elődje 2005 óta) 3 megyei jogú városban, 1-1 irodával,

Részletesebben

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ OSZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA AKTUALIZÁLVA 2010. SZEPTEMBER 20. Bevezetés A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban:

Részletesebben

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése

egyéni esélyegyenlőségi tanácsadás, valamint esélyegyenlőséget támogató rendezvények szervezése BME HSZI HALLGATÓI SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a hallgatók szakmai és emberi támogatását a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) legtöbb munkatársat

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI KAR Közlekedésmérnöki alapképzési (BSc) szak Budapest 2008 Tartalomjegyzék Alapadatok... 1 Bevezetés... 2 1. A Közlekedésmérnöki Karon folyó

Részletesebben

2011-2012. Információkezelés. Német Informatika, Hálózati alapok, Speciális hálózati technológiák. Könyvtár. Rajz Matematika,

2011-2012. Információkezelés. Német Informatika, Hálózati alapok, Speciális hálózati technológiák. Könyvtár. Rajz Matematika, A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2011-2012 Szak Végzettség TANTÁRGY Angol Mérnökinformatikus BSc folyamatban Angol, szakmai angol,

Részletesebben

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI VÁCI MIHÁLY GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 3860 Encs, Petőfi út 60. BEISKOLÁZÁSI TERV 2012-2013.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI VÁCI MIHÁLY GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 3860 Encs, Petőfi út 60. BEISKOLÁZÁSI TERV 2012-2013. BEISKOLÁZÁSI TERV 2012-2013. TANÉV A BEISKOLÁZÁSI TERV CÉLJAI Jogszabályi háttér: 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet 1. (3) A nevelési-oktatási intézmény vezetője a továbbképzési program végrehajtására

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK)

TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK A KÁROLY RÓBERT FŐISKOLÁN A 2014/2015. TANÉVBEN (SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEK) Gyöngyös 2014. január 6. 1. FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ SZAKOK A képzési

Részletesebben

Európai mobilitási lehetıségek

Európai mobilitási lehetıségek Európai mobilitási lehetıségek Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Csótiné Hajdú Valéria Tatabánya, 2011. október 5. Tempus Közalapítvány 1996-tól az Oktatási és Kulturális Minisztérium felügyelete

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL Ez a tájékoztató segítséget nyújt a hallgatóknak, hogy mélyebben megismerjék a BA képzés három szakirányát. Az írásos anyagot a szakirányok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő testülete 2013. április 18-i rendkívüli testületi ülésére Tárgy: Kerékpárút építés KÖZOP támogatással Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

TERVEZET. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap felhasználása. Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal. tevékenysége. 2007.

TERVEZET. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap felhasználása. Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal. tevékenysége. 2007. TERVEZET Kutatási és Technológiai Innovációs Alap felhasználása Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal tevékenysége 2007. évi beszámoló Budapest, 2008. július Dr. Vass Ilona mb. elnök 1 T A R T A L O

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 37/ 16

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelettel egységes szövegbe foglalva (2013. február 21. napjától

Részletesebben

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 d VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA 2014-2020 5.3. egyeztetési változat 2014. július 14. Vezetői összefoglaló Életminőség, Élhető környezet, Érték-teremtés- sikeres Vas

Részletesebben

Campus Mundi. Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi szakmai gyakorlatra Stipendium Hungaricum partnerek irányába

Campus Mundi. Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi szakmai gyakorlatra Stipendium Hungaricum partnerek irányába Campus Mundi Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi szakmai gyakorlatra Stipendium Hungaricum partnerek irányába A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet)

ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) 1 ÜZEMELTETÉSI SZERZŐDÉS (tervezet) Amely létrejött egyrészről a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás (székhely: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1., képviseli: Holovits Huba társulási elnök),

Részletesebben

KMÖT PhD felhívás 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KMÖT PhD felhívás 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen nyílt pályázatot hirdet a 2011/2012-es tanévben a magyarországi felsőoktatási intézmények államilag

Részletesebben

AIPA Befektetési konferencia. 2010. november 9. Program. Stratégia követelmények kialakítása a Fejlesztési koordinációs testület részvételével

AIPA Befektetési konferencia. 2010. november 9. Program. Stratégia követelmények kialakítása a Fejlesztési koordinációs testület részvételével AIPA Befektetési konferencia 2010. november 9. Program Stratégia követelmények kialakítása a Fejlesztési koordinációs testület részvételével 1 Program 11:00-10:10 Megnyitó - Szemereyné Pataki Klaudia,

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS 2014. JANUÁR SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM PETZ LAJOS EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZET ÖNÉRTÉKELÉS INTÉZMÉNYAKKREDITÁCIÓS ELJÁRÁSBAN 2014. január Készítette: Az Intézeti akkreditációt előkészítő bizottság: Dr. Nagy Sándor

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013.

S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013. S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013. Felvételi Szabályzat A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban Nftv.),

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-1992/2013. számú ügyben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-1992/2013. számú ügyben Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-1992/2013. számú ügyben Előadó: dr. Zemplényi Adrienne Az eljárás megindítása A 2012 évben A Munka Méltósága projekt keretében az alapvető jogok biztosa már

Részletesebben

HAMAROSAN MEGHIRDETÉSRE KERÜLİ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Mikro-kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése, GOP-2009-2-2.1.1/A

HAMAROSAN MEGHIRDETÉSRE KERÜLİ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS: Mikro-kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése, GOP-2009-2-2.1.1/A Tisztelt Partnereink! Hosszabb szüntetet követıen ismételten szeretnénk felhívni figyelmüket néhány aktuális pályázati felhívásra. Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdıdött és hamarosan befejezıdik a Határmenti

Részletesebben

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin

Bevezető. KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin KÁROLY Krisztina FELVINCZI Katalin Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb szakmai eredményei a TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért című projektben

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZL EKEDÉSMÉRNÖ KI ÉS JÁRMŰMÉRNÖ KI KAR Járműmérnöki alapképzési (BSc) szak Budapest 2013 1. A felsőoktatási intézmény neve, címe; BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI

Részletesebben

Beszámoló a Kristianstad Egyetemen töltött Erasmus Staff Week-ről

Beszámoló a Kristianstad Egyetemen töltött Erasmus Staff Week-ről Beszámoló a Kristianstad Egyetemen töltött Erasmus Staff Week-ről Ahogy korábbi Erasmus beszámolóimban is írtam, az Erasmus Staff Week-re mint szakmai és nemzetközi tapasztalatszerzést elősegítő lehetőségre

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Integrált térségi gyermekprogramok. A felhívás kódszáma: EFOP-1.4.2-16

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Integrált térségi gyermekprogramok. A felhívás kódszáma: EFOP-1.4.2-16 FELHÍVÁS a gyermekeket sújtó nélkülözés újratermelődésének megakadályozására és a gyermekek esélyeinek növelésére irányuló helyi projektek megvalósítására A felhívás címe: Integrált térségi gyermekprogramok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM Előterjesztő neve és beosztása: Szervezeti egység: Dr. Varga István dékán Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar E L Ő T E R J E S Z T É S A Szenátus 2014.

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az Európai Uniós pályázatok vizsgálata A vizsgálatot végezte: Az ellenőrzött szervezeti egység: Fővárosi Bíróság Belső Ellenőrzési Osztály Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Hivatkozási

Részletesebben

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25

DPR és Motivációs Felmérések 2012 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 2011 (a végzés követő 1 éven belül) (DPR_A_FSZ_2012) Válaszadók száma = 25 DPR és Motivációs Felmérések 0 Végzett FSZ hallgatói felmérés - 0 (a végzés követő éven belül) (DPR_A_FSZ_0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTOKTATÁSI MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTOKTATÁSI MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTOKTATÁSI MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE SOPRON 2009 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Általános rendelkezések 1. (1) A Szakképzési és Felnőttoktatási

Részletesebben

Pontszámítás alapjai:

Pontszámítás alapjai: Pontszámítás alapjai: 1. tanulmányi pontok (maximum 200 pont), a. A tanulmányi pontokat a jelentkező 9 12. (nyelvi előkészítő esetén 9 13.) évfolyamos középiskolai érdemjegyeiből (100 pont) 1. magyar nyelv

Részletesebben

Székesfehérvári felsőoktatási képzések

Székesfehérvári felsőoktatási képzések Székesfehérvári felsőoktatási képzések Corvinus Egyetem Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Két egyetemmel való együttműködés célja: a meglévő munkaerőhiányt csökkentsük, és a vállalatok által jelzett

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére. Tárgy:

ELŐTERJESZTÉS. Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére. Tárgy: Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 7-i ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás megindítása a TIOP 1.1.1/07/1-2008-0155 pályázat eszközeinek beszerzésére

Részletesebben

Campus Mundi. Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi rövid tanulmányút megvalósítására

Campus Mundi. Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi rövid tanulmányút megvalósítására Campus Mundi Pályázati felhívás felsőoktatási hallgatók számára külföldi rövid tanulmányút megvalósítására A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program (EFOP-3.4.2-VEKOP/15)

Részletesebben

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ

Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ Külső Határok Alap IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM KÜLSŐ HATÁROK ALAP 2007 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ AZ IRM/EUTAMO/33-3/2008. SZ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSHOZ I. Külső Határok Alap I.1. Általános információk

Részletesebben

AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA 2005. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA

AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA 2005. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA 2005. ÉVI SZÖVEGES BESZÁMOLÓJA 2 0 0 6 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K A. A SZAKMAI FELADATELLÁTÁS ÉRTÉKELÉSE 1 1. Intézményi szervezeti változások a szolgáltatásban, az intézményi

Részletesebben

KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014.

KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014. KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS GAZDASÁGI ÉS MUNKA PROGRAMJA 2011 2014. 1 Kiskunfélegyháza Város Gazdasági és Munka Programja 2011-2014 Tartalomjegyzék: A. Célok 2 B. Programok 4 C. Feladatok 7 I. GAZDASÁGFEJLESZTÉS

Részletesebben

TANTERV - érvényes a 2011-2012 - es tanévtől

TANTERV - érvényes a 2011-2012 - es tanévtől TANTERV - érvényes a 2011-2012 - es tanévtől BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR Szakterület: PÉNZÜGY Tanulmányi program: PÉNZÜGY ÉS BANK, Végzettség: Egyetemi végzettség (BSc) Közgazdaságtan tudományterületen

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ÍÍ Érkezett : 4 0 14 J, ;,, 2 í. Módosító iavaslat Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az egyes házszabályi

Részletesebben

Világ - Nyelv Program

Világ - Nyelv Program Világ - Nyelv Program P ÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSEK SZERVEZÉSE 2003 Bevezetõ A Világ - Nyelv program célja Az Oktatási Minisztérium Világ-Nyelv programjával egy új, az idegennyelv-tudás

Részletesebben

Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu

Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu Felsőfokú Szakképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar www.gtk.uni-miskolc.hu 1. Banki szakügyintéző OKJ: 55 3441 01 Pénzintézeti finanszírozási ügyintéző (3631) Pénzügyi ügyintéző (3605) Számviteli

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR FELADATAIRA ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRE MISKOLC, 2015. 1.1.12. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR FELADATAIRA ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉRE A SZENÁTUS 44/2015.

Részletesebben

Nyugati szórvány BI előkészítő 2016/2017 PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyugati szórvány BI előkészítő 2016/2017 PÁLYÁZATI KIÍRÁS PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Balassi Intézet pályázatot hirdet - szlovén állampolgárságú, vagy - valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna kivételével) ország állampolgárságával

Részletesebben

TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM. 6. prioritás. Akcióterv 2007-2008. 2009. szeptember 3.

TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM. 6. prioritás. Akcióterv 2007-2008. 2009. szeptember 3. TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 6. prioritás EGÉSZSÉGMEGİRZÉS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HUMÁNERİFORRÁS-FEJLESZTÉS Akcióterv 2007-2008. 2009. szeptember 3. 1. A prioritás bemutatása 1.1. A prioritás tartalma

Részletesebben

Adójogi összefoglaló 2012. február-március

Adójogi összefoglaló 2012. február-március Adójogi összefoglaló 2012. február-március Összefoglaló Részletek I. 2011. évi XCIX. törvény az alacsony keresetű munkavállalók bérének emelését ösztönző egyes törvények módosítása A Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

Az MNV Zrt. IP és digitális-telefonos kiszolgáló rendszerének folyamatos, 24 órás üzemének biztosítása tárgyában - Szolgáltatási Szerződés

Az MNV Zrt. IP és digitális-telefonos kiszolgáló rendszerének folyamatos, 24 órás üzemének biztosítása tárgyában - Szolgáltatási Szerződés Az MNV Zrt. IP és digitális-telefonos kiszolgáló rendszerének folyamatos, 24 órás üzemének biztosítása tárgyában - Szolgáltatási Szerződés Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/15 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Szolgáltató Központ alprojekt

Szolgáltató Központ alprojekt Szolgáltató Központ alprojekt Modern felsőoktatási intézmény a XXI. Századi Európában A Nyíregyházi Főiskola kutatási fejlesztési és innovációs stratégiájában az Európai Unió fejlődési irányaival lépést

Részletesebben

PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA

PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA (a módosításokkal egybeszerkesztett változatban) amelyben a Perfekt Akadémia Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Munkaerőpiaci modellek és e- szolgáltatások a teleházban

Munkaerőpiaci modellek és e- szolgáltatások a teleházban Munkaerőpiaci modellek és e- szolgáltatások a teleházban Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány TÁMOP 5.2.5/B-10/1-2010-0085 Projekt célja, főbb paraméterei Projektünk során 18-29 éves, az iskolarendszerű

Részletesebben

A tantárgy épít a mikro- és makroökonómia, jog, marketing, vezetés-szervezés, vállalati pénzügyek és számviteli alapismeretekre.

A tantárgy épít a mikro- és makroökonómia, jog, marketing, vezetés-szervezés, vállalati pénzügyek és számviteli alapismeretekre. Tantárgy neve: Stratégiai tervezés Kódja: NBG_GI832K4 Kreditszáma: 4 A tanóra típusa és száma: (2 óra előadás + 2 óra gyakorlat) / hét Az értékelés módja (kollokvium/gyakorlati jegy/egyéb): kollokvium

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT (( SOPRON 2011 Jelen szabályzat célja a NymE (a továbbiakban: Egyetem) kutatás-fejlesztési és pályázati tevékenységének elősegítése, támogatása, hatékonyságának

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 14/269/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. február 22-i nyilvános ülésére

10. NAPIREND Ügyiratszám: 14/269/2013. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2013. február 22-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 14/269/2013. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. február 22-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A közterület használatáról szóló

Részletesebben

TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ

TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Célkitűzések és prioritások 2.1 Célkitűzések és prioritások 2.2 Megcélzott projektek 3. Ütemterv

Részletesebben

Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola

Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola 6724 Szeged, Bálint S. u. 14. Tel/Fax: (62)549-095 -mail: szefi@szefi.hu Honlap: www.szefi.hu Igazgató: Dr. Odrobina László Szegedi Felnőttoktatási

Részletesebben

KERESKEDELMI MENEDZSERASSZISZTENS fels fokú szakképzés. Elágazás: Logisztikai m szaki menedzserasszisztens (modulrendszer képzés)

KERESKEDELMI MENEDZSERASSZISZTENS fels fokú szakképzés. Elágazás: Logisztikai m szaki menedzserasszisztens (modulrendszer képzés) Eszterházy Károly F iskola KERESKEDELMI MENEDZSERASSZISZTENS fels fokú szakképzés Elágazás: Logisztikai m szaki menedzserasszisztens (modulrendszer képzés) Eger, 2008. Tartalomjegyzék 1. Szakindítási

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád OM azonosító: 030 579 Cím: 9321 Farád, Győri u. 27. Tel.: 96/279/137 Fax: 96/535-017 E-mail: altiskfarad@gmail.com

Részletesebben

(Kooperatív-)Duális képzések a Dunaújvárosi Főiskolán 2015. március 30.

(Kooperatív-)Duális képzések a Dunaújvárosi Főiskolán 2015. március 30. (Kooperatív-)Duális képzések a Dunaújvárosi Főiskolán 2015. március 30. Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató, DF DF (Kooperatív-)Duális képzések kialakítása Célkitűzések: A DF felsőoktatási képzései

Részletesebben

3. számú melléklet KÉPZÉSI PROGRAM

3. számú melléklet KÉPZÉSI PROGRAM KÉPZÉSI PROGRAM 3. számú melléklet Preambulum A Szolnoki Főiskola (továbbiakban: Főiskola) Szenátusa - különös tekintettel a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényre (a továbbiakban: Nftv.)

Részletesebben

Egyeztetési anyag 1. változat

Egyeztetési anyag 1. változat AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Egyeztetési anyag 1. változat 2009. március 17. MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda,

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE

A SZOLNOKI FŐISKOLA INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVE SZOLNOKI FŐISKOL E SZOLNOKI FŐISKOL TRTLOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLLÓ... 3 I. FEJEZET 6- BN ELFOGDOTT ÉS -BEN MÓDOSÍTOTT CÉLJINK ÉRTÉKELÉSE... 4 I.. MEGÚJULÁSI STRTÉGIÁBN DEFINIÁLT STRTÉGII CÉLOK MEGVLÓSULÁSÁNK

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-9/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. szeptember 23-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

8/1 A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE

8/1 A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE 8/1 A /2009. (III.26.) Kgy. sz. határozat melléklete A SOPRONI VÁROSFEJLESZTÉSI KFT 2009 ÉVI ÜZLETI TERVE A Sopron Megyei jogú Város Önkormányzata a város-rehabilitációs feladatok és az elnyert pályázatok

Részletesebben

EMÖT csángó BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

EMÖT csángó BI el készít 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balassi Intézet és a Nemzeti Er forrás Minisztérium közösen pályázatot hirdet román állampolgárságú, csángó-magyar nemzetiség személyek számára a Balassi Intézet magyarországi fels

Részletesebben

3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez

3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez 3. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0012 azonosító számú projekt keretében 4 felnőttképzés megtartása - tájékoztató a szerződés módosításáról (2 hirdetmény)

TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0012 azonosító számú projekt keretében 4 felnőttképzés megtartása - tájékoztató a szerződés módosításáról (2 hirdetmény) TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0012 azonosító számú projekt keretében 4 felnőttképzés megtartása - tájékoztató a szerződés módosításáról (2 hirdetmény) Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/91 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére Balatonföldvár Város Önkormányzata 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1. Tel.: 84/540-330 Fax: 84/540-332 e-mail: pgmh@balatonfoldvar.hu ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő Testületének

Részletesebben

A PBKIK KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2001. II. FÉLÉVRE

A PBKIK KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2001. II. FÉLÉVRE A PBKIK KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 2001. II. FÉLÉVRE (kivonat) I. A PBKIK, mint kiemelten közhasznú szervezet Közhasznúsági fokozat: kiemelten közhasznú szervezet Megszerzésének időpontja: 2001.06.18. A PBKIK

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe

Szeged Megyei Jogú Város Smart City Jövőképe Szeged Megyei Jogú Város Verzió: 1.0 Készítette: Clarity Consulting Kft. Készült: 2016. január 6. 1/47 Tartalomjegyzék VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1. SZEGED SMART CITY VÍZIÓJA... 5 1.2. A SMART CITY VÍZIÓ

Részletesebben

PROJEKT ISMERTETŐ. PAT Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület

PROJEKT ISMERTETŐ. PAT Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület PROJEKT ISMERTETŐ Rövidítések: MAT Matematika TT természettudomány MTMI matematika-természettudományos-műszaki-informatikai PAT Pedagógus-továbbképzési Akkreditációs Testület FAT Felnőttképzési Akkreditáló

Részletesebben

I. E LŐSZ Ó A felhasználók tájékoztatása, a szolgáltatási feltételrendszer egyértelmű rögzítése és a kiegyensúlyozott felhasználó-szolgáltató kapcsolatrendszer kialakítása érdekében minden szolgáltatónak

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK

SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK SZOLNOKI FŐISKOLA TÁVOKTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLNOK TARTALOM I. Távoktatás alapfeladata, általános jellemzői... 3 1. A távoktatás alapfeladata... 3 2. A távoktatás általános jellemzői... 3 3. Helye a szervezetben...

Részletesebben

GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA. JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő!

GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA. JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Főpályázó: Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék A projektmegvalósítás időszaka: 2010. november

Részletesebben

A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II.

A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II. A beszerzési logisztikai folyamat tervezésének és működtetésének stratégiái II. Prof. Dr. Cselényi József Dr. Illés Béla PhD. egyetemi tanár tanszékvezető egyetemi docens MISKOLCI EGYETEM Anyagmozgatási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése c. konstrukciójához Kódszám: ÉAOP-2009-2.1.2/A/B A PROJEKTEK AZ EURÓPAI

Részletesebben

A BKF SZAKKÖZÉPISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A BKF SZAKKÖZÉPISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A BKF SZAKKÖZÉPISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 által fenntartott A BKF SZAKKÖZÉPISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Készült: 2013. március 1-én a 2012-es pedagógiai program átdolgozásával Jóváhagyta: Borbás Anikó

Részletesebben

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 1 A nemzeti erőforrás miniszter 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie)

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézet Szervezeti és Működési Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézet a

Részletesebben

Kulturális szakembereinek továbbképzése

Kulturális szakembereinek továbbképzése Kulturális szakembereinek továbbképzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/114 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Európai önéletrajz. terka.balogh@gmail.com. Szaktanácsadás

Európai önéletrajz. terka.balogh@gmail.com. Szaktanácsadás Európai önéletrajz E U R Ó P A I Ö N É L E T R A J Z I F O R M A N Y O M T A T V Á N Y SZEMÉLYES ADATOK Név BALOGH TERÉZIA Cím Telefon 36 / 30 / 513-3737 Fax 06/63/921-940 E-mail 26.MÁTYÁS KIRÁLY, 6600,

Részletesebben

SZEGHALOM ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT

SZEGHALOM ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT V I AD O R O K Ö Z I G A Z G A T Á S F E J L E S Z T É S I T A N Á C S A D Ó É S S Z O L G Á L T A T Ó K F T. 82 30 B A L A T O N F Ü R E D, V A J D A J. U. 3 3. +36 (3 0 ) 55 5-9 09 6 A R O P.PA L Y A

Részletesebben

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE)

6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) 6. számú függelék A DOKTORI KÉPZÉS TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA (A DOKTORI SZABÁLYZAT 6. SZÁMÚ FÜGGELÉKE) BEVEZETİ RENDELKEZÉSEK A SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. (1) A jelen Szabályzat hatálya kiterjed: a Liszt

Részletesebben

az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására

az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap az EUREKA Programban való magyar részvétel támogatására Kódszám: EUREKA_HU_13 1 TARTALOM A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK... 3 A.1. A pályázati kiírás

Részletesebben

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Műszaki és Gépészeti Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Kazinczy Körúti Óvoda 2100 Gödöllő, Kazinczy krt. 3. OM azonosító: 032 707 Adószám: 16792501-1-13 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Készítette: Szerdi Ildikó óvodavezető Jóváhagyta: fenntartó Elfogadta: Alkalmazotti

Részletesebben

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések A Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének..//2015. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről, valamint a közterületek tisztántartásáról Balatonfüred

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál

Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál Dunaújvárosi Főiskola Oklevél kiadásához szükséges nyelvvizsgák táblázata a DF szakjainál A Képzési és Kimeneti Követelmények ján összeállítva Farkas Beáta 2012.07.30. Tartalom Anyagmérnöki... 2 Anyagmérnöki

Részletesebben

Közhasznúsági melléklet

Közhasznúsági melléklet Közhasznúsági melléklet név: 1. Közhasznú szervezet azonosító adatai Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft székhely: 9700 Szombathely, 11-es huszár út 116. bejegyzı határozat száma:

Részletesebben

Ajánlat. Dévaványa Város Önkormányzat. pályázati tanácsadási, pályázatírási és projekt menedzsment. szolgáltatási igényeit illetően

Ajánlat. Dévaványa Város Önkormányzat. pályázati tanácsadási, pályázatírási és projekt menedzsment. szolgáltatási igényeit illetően Ajánlat Dévaványa Város Önkormányzat pályázati tanácsadási, pályázatírási és projekt menedzsment szolgáltatási igényeit illetően 1. Cégbemutatás Az INFINITY Pénzügyi Tanácsadó és Szolgáltató Kft. 10 éve

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA Városházi Krónika BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓJA www.bekesvaros.hu ingyenes 2008. szeptember XI. évfolyam 5. szám BURSA HUNGARICA FELSİOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT A TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/105

Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/105 Eljárást megindító felhívás - Vállalkozási szerződés a Digitális írástudás IKT és vállalkozásindítási alapismeretek képzések teljes körű elvégzésére felnőttek részére, - a TÁMOP-5.1.1-09/3-2009-0016 projekt

Részletesebben