PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROJEKT MEGHÍVÓ. Új tartalomfejlesztések a KPSZTI-ben, Esztergom-Budapesti és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegyéknél TÁMOP-3.1."

Átírás

1 PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Környezetvédelmi nap DÁTUMA:2015. szeptember 22.

2 JELENLÉTI ÍV ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Környezetvédelmi nap DÁTUMA: szeptember 22 Lásd Környezetvédelmi jelenléti ív című melléklet! Olvasható név Aláírás Olvasható név Aláírás

3 PROJEKT BESZÁMOLÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Környezetvédelmi nap DÁTUMA: szeptember 22. A pályázat lehetővé tette számunkra, hogy az idei egészségnapot a Naplás-tónál rendezhessük meg. A terület befogadóképessége lehetővé tette, hogy több száz gyereket foglalkoztathassunk egyszerre. A tóparti domboldalon 6 állomáson küzdöttek meg a gyerekek: 1. Az alsó tagozatos gyerekeknek sokféle étel közül kellett az egészségeseket kiválasztaniuk, a felsősök pedig egészséges napi menüt állítottak össze. 2. A kicsik egészséggel kapcsolatos találós kérdésekre válaszoltak, a nagyok egészséggel kapcsolatos szólásokat mutogattak el egymásnak. 3. Tanulóink sporteszközökkel ismerkedek, a nagyobbak magyar olimpikonok életútját ismerték meg. 4. Az utolsó 3 állomás sportvetélkedő volt, a gyerekek az egyensúlyérzéküket, célbadobó-képességüket és gyorsaságukat próbálhatták ki.

4

5

6 PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA:2015. június 29-július 3.

7 JELENLÉTI ÍV ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök Dátum: június 29-július 3.

8

9 PROJEKT BESZÁMOLÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA: június 29-július 3. Iskolánk éves nyári tábora a június 29-től július 3-ig tartott Bükkszentkereszten, 60 tanuló és 5 pedagógus részvételével. A tábor célja: a tanulók egészséges életmódra nevelése, az egészség megőrzés fontosságának érthetővé tétele a különböző programok és szabadidős tevékenységek során. A tábor programja úgy lett össze állítva, hogy minél többet legyenek a tanulók a szabadban és különböző sportolási lehetőséget tudjanak kipróbálni. Lehetőségük nyílt terepen lovagolni a Bükkszentkereszti lovardában. Úszni, fürödni a Tapolcai-barlangfürdőben. Bobozni a miskolci Kalandparkban. Sétálni a lillafüredi Szent István cseppkőbarlangban, és a Hámori-tó partján. Kisvonatozni Lillafüredtől Miskolcig a csodás Bükki Nemzeti Parkban Hosszabb-rövidebb túrákon részt venni (Bükkszentkereszt- Lillafüred 12 km; Bükkszentkereszt Mária kápolna és gyógyító kövek 6km; Bükkszentkereszt kilátó és játszótér 3 km; éjszakai túra a környéken 4 km). Megismerkedhettek a Bükki füvesember bemutató, oktató kertjével, ahol ismereteket szerezhettek a különböző gyógynövényekről, és meg is kóstolhattak a gyógyteákat. Esténként táncházban próbálhatták ki ügyességüket.

10

11

12

13

14 PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA:2015. október 13. Gyere barlangba!!! Kúszás - mászás Overál, sisak, fejlámpa biztosított Jelentkezés: október 9-ig Enikő néninél Túra: október 13. Élménybeszámoló: október 20.

15 JELENLÉTI ÍV ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkör DÁTUMA:2015. október 13.

16

17

18

19 PROJEKT BESZÁMOLÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA: október 13. Felső tagozatos tanulóink lehetőséget kaptak arra, hogy meglátogassanak egy nem kiépített barlangot, a Mátyás-hegyit. A felszerelést, ruhát, lámpát a barlangászok biztosították számukra. Mindenkinek nagy élmény volt a barlangban való csúszás, kúszás, mászás. Megismerkedtünk a barlangi sötéttel, a barlang kialakulásával, történetével. Nagyon tetszettek a gyereknek a barlangászok által kitalált nevek: színpad, krokodil, könyvtár, szalonna. A barlangban tanultakból és az ott készült fényképekből előadást tartottunk az itthon-maradottaknak.

20

21 PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Vöröskeresztes verseny, elsősegély nyújtás DÁTUMA:2015. november 4.

22 JELENLÉTI ÍV

23 PROJEKT BESZÁMOLÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Vöröskeresztes verseny, elsősegély nyújtás DÁTUMA:2015. november 4. Elsősegélynyújtó verseny Elsősegélynyújtó versenyünkre nagyon sokat készültek csapataink. Hetek óta iskolánk védőnője, Mester Edina vezetésével gyakoroltak tanulóink beteget vizsgálni, sebet ellátni, vérzést csillapítani, a mesterséges légzés és a stabil oldalfekvés tökéletes végrehajtását. De tanulóink megismerkedtek a Nemzetközi és a Magyar Vöröskereszt történetével, a szervezetek felépítésével, jelesebb képviselőivel és a Magyar Mentőszolgálat tevékenységével is. Tankönyvüknek Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek Több mint tankönyv! című, 2011-ben, a Magyar Vöröskereszt által kiadott kötetet használták. A jól felkészült versenyzőinket két alsós és négy felső tagozatos csoportra osztottuk. Összesen 6 állomáson kellett megküzdeniük egymással. A legelső akadályon tesztkérdéseket oldottak meg, a többi állomáson a gyakorlati ismereteiket mutathatták be: betegvizsgálatot, sebkötözést, vérzéscsillapítást, és egy stabil oldalfekvés egymás közötti végrehajtását, amit különféle kérdésekkel is nehezítettünk. Tanulóink kiválóan megfeleltek, felkészültségüket magas pontszámaik is bizonyították. A versenyt sok önkéntes segítette, hogy életszerűbb helyzeteket tudjunk szimulálni a központi vöröskeresztes versenyekhez hasonlóan. Úgy tapasztaltuk, hogy sikeresebbek voltak a gyakorlati feladatok, mert a történelmi és földrajzi ismereteik hiánya különösen az alsó tagozatosoké még nem tette teljessé az idegen szavak, és más országok életében bekövetkező események logikus megértését, de bízunk benne, hogy az ismereteik bővülésével, néhány év múlva a Vöröskereszt megalakulásának előzményét is minden versenyzőnk kiválóan fogja tudni. A verseny végeredménye igen szorosra sikerült: csapataink 1-2 pontos különbséggel végeztek, amit az egész iskolánk előtt ünnepélyesen kihirdettünk. Az okleveleket a kerület polgármestere adja át abból az alkalomból, hogy a jó szívért egyesület defibrillátor készüléket adományozott az iskolának.

24

25

26

27

28 PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségfejlesztő, szemléletformáló programok DÁTUMA: október 2.

29 JELENLÉTI ÍV ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségfejlesztő, szemléletformáló programok DÁTUMA: október 2.

30

31

32 PROJEKT BESZÁMOLÓ ISKOLA: Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola AZ ESEMÉNY: Egészségfejlesztő, szemléletformáló programok DÁTUMA: október 2. Kiállítás az egészséges táplálkozás jegyében, terítési verseny és táncház Október első hetében iskolánk folyosóján kiállítást készítettünk a korszerű, egészséges táplálkozásról. Plakátjaink részletesen ismertették a sok zöldség és gyümölcs fogyasztásának előnyét, a különféle növények ásványi anyag- és vitamintartalmát. Felső tagozatos tanulóink kérdőívek segítségével dolgozták fel a sok hasznos információt. Alsó tagozatos gyermekek elsétáltak a közeli piacra, ahol megismerkedtek az őszi zöldségekkel és gyümölcsökkel. Mindenki számára vásároltunk szőlőt, amit kis adagokra osztva hazahoztak az iskolába és ebéd után jó étvággyal elfogyasztottak. Október 2-án, pénteken terítési versenyt hirdettünk tanulóinknak és családjaiknak. Szülők, testvérpárok és osztályközösségek is jelentkeztek, akik mindannyian csodálatos őszi kompozíciókkal díszítették fel a szabályosan megterített asztalaikat. Ehető termésekkel (körte, szőlő, sütőtök), de még egy barna csizmával megrakott, igen ötletes terítékben is gyönyörködhettünk. Közben a nagytornatermünkben sorversenyes terítési versenyt rendeztünk tanulóinknak korcsoportonként. A legkisebbektől a legnagyobbakig gyorsasági akadálypályákon keresztül terítettek meg. A néhány műanyag eszköz hamar a helyére került, de a terítők kisimításával meggyűlt a kisebbek baja, ami el is döntötte a helyezéseket. A vidám szurkolótábor hangosan biztatta csapataikat, akik a terítés sorrendjét is megtanulták amellett, hogy egy jót mozogtak. A vidám őszi vásáros napot egy népi táncházzal zártuk, melyen tanulóink az elsősöktől a nyolcadikosainkig, szülőkkel, nagyszülőkkel és pedagógusokkal együtt vettek részt.

33 Táncházban

34 Táncház Táncház

35 Terítési sorverseny Piacon

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

A program leírása: A program célja:

A program leírása: A program célja: A program leírása: Az EKMK Vitkovics Alkotóház ART AKTÍV néven művészeti műhelyeket szervez, tavasztól az anyaintézményünk legkisebbeknek szóló, Szivárvány alkotóköre is itt dolgozik. Évközben, heti rendszerességgel

Részletesebben

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 Boldog gyermekkor, vidám tanulás, biztos munka elérhetősége Tatabánya közoktatási intézményeiben KERTVÁROSI

Részletesebben

MILYEN AZ IDEÁLIS NAPI ÉTREND?

MILYEN AZ IDEÁLIS NAPI ÉTREND? MILYEN AZ IDEÁLIS NAPI ÉTREND? Az egészséges táplálkozás alapjai Mit és hányszor egyek egy nap, egy héten? ÉVFOLYAM: 7 8. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM: 7-8. AZ ÓRA TÉMÁJA:

Részletesebben

Tomka Joel Püspökladány, Karacs Ferenc Gimnázium, 10. évf. 2016. június

Tomka Joel Püspökladány, Karacs Ferenc Gimnázium, 10. évf. 2016. június A törött kormány Ahogy az utóbbi időben mindig, úgy idén is részt vettünk a hagyományosan áprilisban sorra kerülő kerékpáros diákolimpia országos döntőjén Debrecen közelében, Bocskaikertben. A legkisebbektől

Részletesebben

2015. 10. 21-én lehetőségünk adódott, hogy a TÁMOP 3.1.4. C-14.. pályázati forrásból Egészségnapot szervezzünk tanulóink számára.

2015. 10. 21-én lehetőségünk adódott, hogy a TÁMOP 3.1.4. C-14.. pályázati forrásból Egészségnapot szervezzünk tanulóink számára. EGÉSZSÉGNAPI PROGRAMUNK 2015. 10. 21-én lehetőségünk adódott, hogy a TÁMOP 3.1.4. C-14.. pályázati forrásból Egészségnapot szervezzünk tanulóink számára. Ezen a napon célunk az egészséggel kapcsolatos

Részletesebben

A JÁSZSÁGI IFJÚSÁG KÖRNYEZETI NEVELÉSE TEACHING OF YOUNG STUDENTS HOWTO SAVE ENVIROMENT IN THE AREA JÁSZSÁG

A JÁSZSÁGI IFJÚSÁG KÖRNYEZETI NEVELÉSE TEACHING OF YOUNG STUDENTS HOWTO SAVE ENVIROMENT IN THE AREA JÁSZSÁG A JÁSZSÁGI IFJÚSÁG KÖRNYEZETI NEVELÉSE TEACHING OF YOUNG STUDENTS HOWTO SAVE ENVIROMENT IN THE AREA JÁSZSÁG ZÁRÓBESZÁMOLÓ a 2010. június 1. és 2010. augusztus 31. közötti időszakról Pályázó neve: Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

Kompetencia és performancia /Egy útkeresés tapasztalatai/

Kompetencia és performancia /Egy útkeresés tapasztalatai/ Kompetencia és performancia /Egy útkeresés tapasztalatai/ Oktatáspolitikai alapdokumentumok kívánják meg a ma iskolájától, hogy mielőbb jusson túl azon a tartalmi és módszertani váltáson, amit már maga

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

Szakmai beszámoló. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Szakmai beszámoló Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium A programsorozat címe: A fény napjai A programsorozat ideje: 2015. február 3. - 2015. június 3. A program helyszínei: Békéscsabai Andrássy

Részletesebben

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése

Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Penci Hírek 2016. évi 1. szám január Nyugdíjasok karácsonyi köszöntése Sok évre visszanyúló hagyomány immár az is, hogy a karácsony előtti szombaton meghívást kapnak a hetven éven felüli nyugdíjasok a

Részletesebben

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES

Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május. Önkormányzati Hírek FALUNAPI ELŐZETES ZSADÁNYI HÍRLAP Önkormányzati Lap 12. évf. 125. sz. 2010. Május Önkormányzati Hírek Rendkívüli testületi ülést tartott képviselő-testületünk május 4.-én az ivóvíz minőségjavító programmal kapcsolatos végső

Részletesebben

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Elballagtak nagycsoportos óvodásaink. Búcsút vettek az óvodától, az óvó néniktől, kispajtásoktól és a játékoktól. Szeptembertől várja őket az iskolapad.

Részletesebben

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában ErkEl témahét 2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában Felelős: Kiss Józsefné TARTALOM A témahét célja A témahét programja A feladatok megvalósítása A témahét értékelése Képek a témahétről

Részletesebben

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Napharcos biológiai sejtjavító specialista NAPHARCOS MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Visszatérés a természetes testműködéshez - 50 év tévelygés - Túlságos elszakadás a természettől: veszélyek

Részletesebben

HOGYAN? MÁSKÉPP! "HOGYAN? - MÁSKÉPP!"

HOGYAN? MÁSKÉPP! HOGYAN? - MÁSKÉPP! HOGYAN? MÁSKÉPP! Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület Cím: 4400 Nyíregyháza, Tűzoltó út 4. Tel.: +36-42-432-203, +36-20-983-48-96 E-mail: e.szlovenszki@gmail.com Web: www.segitokez2003.hu Az élet egik legszebb

Részletesebben

Takács Gergő Haladás VSE. Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére. Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban.

Takács Gergő Haladás VSE. Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére. Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban. Takács Gergő Haladás VSE Pályázat a régióvezetői tisztség betöltésére Légy Te magad a változás, amit látni szeretnél a világban. 1. Bemutatkoza s Név: Takács Gergő Születési dátum: 1987. 03. 16 Lakhely:

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Szent Margit Általános Iskola Tatabánya Szent Margit Általános Iskola Szent László Tagiskolája Bicske MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM PH. Csák Lajos igazgató Tatabánya, 2007. december 20. Tartalomjegyzék I.

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY

CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY CURIE TEHETSÉGGONDOZÓ ÉS OKTATÁSFEJLESZTŐ ALAPÍTVÁNY 5000 Szolnok, Szél út 4. Tel/fax: 56/420-243 E-mail : curie@szolnet.hu Honlap: www.curiealapitvany.hu Felhívás a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyre

Részletesebben

Internet Fiesta a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban

Internet Fiesta a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban A 2007. évi Internet Fiesta feltétlenül folytatásra érdemes. Bízunk benne, hogy akik a kezdetektõl részt vesznek ebben a mozgalomban, már nem adják fel, akik meg nem próbálták még, azokat a jövõben a csatlakozók

Részletesebben

Nyílt Éjszaki Országos Egyéni Bajnokság 2014. október 23. Rejtek

Nyílt Éjszaki Országos Egyéni Bajnokság 2014. október 23. Rejtek Nyílt Éjszaki Országos Egyéni Bajnokság 2014. október 23. Rejtek Versenyértesítő Időpont: 2014. 10.23. Rendezőség: A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából az Egri Testedző Club A verseny Védnökei:

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4 08/2-0067

TÁMOP-3.1.4 08/2-0067 TÁMOP-3.1.4 08/2-0067 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - innovatív intézményekben Hajnóczy Napok 2012 - SOKSZÍNŰ EURÓPA, HATÁRTALANUL A PROGRAM RÖVID BEMUTATÁSA A Hajnóczy Napok tartalmi-módszertani

Részletesebben

TEREPGYAKORLATI NAPLÓ

TEREPGYAKORLATI NAPLÓ TEREPGYAKORLATI NAPLÓ 2012/2013 Készítette: I. évfolyam BSc hallgató Terepgyakorlat I. A tantárgy kódja: FDB1701, FDB 1701L A meghirdetés féléve: 2. szemeszter Előfeltétel: - Időtartama: 5 nap (30 tanóra)

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére:

BESZÁMOLÓ. Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: BESZÁMOLÓ Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 24-i ülésére: Tájékoztató az Általános Iskola munkájáról különös tekintettel az előző tanév befejezésére, ill. az új tanév

Részletesebben

KÉPES BESZÁMOLÓJA az Újbuda Környezettudatos Iskolája 2012 címmel meghírdetett

KÉPES BESZÁMOLÓJA az Újbuda Környezettudatos Iskolája 2012 címmel meghírdetett A Teleki Blanka Általános Iskola KÉPES BESZÁMOLÓJA az Újbuda Környezettudatos Iskolája 2012 címmel meghírdetett környezetvédelmi vetélkedő keretében megvalósult iskolai programokról Teleki Blanka Általános

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008.

J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. J e g y z ő k ö n y v 10-20/2008. Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. szeptember 11-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester Zrinszki

Részletesebben

Tavaszi Sportfesztivál

Tavaszi Sportfesztivál Tavaszi Sportfesztivál BUDAPESTI SZABADIDŐSPORT 1053 Budapest, Curia utca 3. SZÖVETSÉG Tavaszi Sportfesztivál A Budapesti Szabadidősport Szövetség, a Kinizsi TTK, a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal és

Részletesebben

o Észak-magyarországi egyházi vezetőknél Országos és regionális programok, események, képzések

o Észak-magyarországi egyházi vezetőknél Országos és regionális programok, események, képzések Hírlevél VIII/7, 2013. április 24. Az MCSSZ helyzete o Észak-magyarországi egyházi vezetőknél Országos és regionális programok, események, képzések o Film- és színdarab ajánló o Programajánló o Idén is

Részletesebben

A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról

A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról A Könyvtártudományi és Módszertani Központ Oktatási Osztályának 19jy. évi munkájáról BESENYEI ANDORNÉ-PAPP ISTVÁN Az Országos Könyvtárügyi Tanács Oktatási Szakbizottsága alakítja ki a könyvtáros szakképzés

Részletesebben

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03

Hírlevél 13. hét. Készül a Gerecse Mentőcsoport a rendszerbeállító gyakorlatra 2014. március 24. 13:03 Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Hírlevél 13. hét

Részletesebben

Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról

Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról Beszámoló a Hajdúdorogi Egyházmegye 2014. évi cigánypasztorációs munkájáról Az elmúlt esztendőben is igyekeztünk minél több olyan programot, eseményt szervezni mely a hátrányos helyzetű, cigány testvéreink

Részletesebben

Beszámoló a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Gyakorló Általános Iskola 2007/2008-as tanévben végzett nevelő-oktató munkájáról

Beszámoló a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Gyakorló Általános Iskola 2007/2008-as tanévben végzett nevelő-oktató munkájáról Beszámoló a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Gyakorló Általános Iskola 2007/2008-as tanévben végzett nevelő-oktató munkájáról Esztergom, 2008. június 18 Drobinoha Józsefné igazgató Tartalom:

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 2. Felső tagozat PROGRAMTERV

EGÉSZSÉGNAP 2. Felső tagozat PROGRAMTERV EGÉSZSÉGNAP 2. Felső tagozat PROGRAMTERV Balatonszabadi, 2014. június 3. Pedagógiai célok Célunk a környezettudatos nevelés: a tudatos szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére való figyelemfelkeltés. Hisz

Részletesebben

Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai

Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai Erdei iskola Kétbodonyban 2010. május25-29. Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. osztályosai Iskolánkban először került sor a tanulásszervezés e formájára. Az erdei iskola sajátos, a környezet adottságaira

Részletesebben

KSZR Műhelynapok Szeged, 2016. március 9-10.

KSZR Műhelynapok Szeged, 2016. március 9-10. Mi történt a KSZR háza táján? Rovatvezető: Mikolasek Zsófia mikolasek.zsofia@jamk.hu 20/2326-626 VI. évfolyam 3. szám 2016. március KSZR Műhelynapok Szeged, 2016. március 9-10. Mikolasek Zsófia Ebben az

Részletesebben

FORD FOCUS 1 2 3 4 5 6 7 9 11 13 15 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 17 9 6 3 1 1 4 2 5 7 8 10 19 20 21 22 23 25 26 27

Részletesebben

FORD FOCUS Focus_346_2013.25_V4_cover.indd 1-4 04/12/2012 12:34

FORD FOCUS Focus_346_2013.25_V4_cover.indd 1-4 04/12/2012 12:34 FORD FOCUS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 17 18 19 21 9 6 3 1 1 4 2 5 7 8 10 23 25

Részletesebben

Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein)

Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein) VIII. Fejezet Ha csak az ismert dolgok érdekelnének, lakatosnak mentem volna. (Albert Einstein) A magyar felsőoktatás egyik sikertörténete a Tudományos Diákkör, közismert nevén a TDK. Aligha véletlen,

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából

Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából Állammenedzsment, az Állami Számvevőszék nézőpontjából Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének előadása az 53. Közgazdász Vándorgyűlésen, Miskolc, 2015. szeptember 5. Kiinduló pontunk a 2014.

Részletesebben

Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre

Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre Csongrád és Térsége Általános Iskola Szent László Általános Iskolája MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre Összeállította: Szabó Ferenc Jóváhagyta: tantestület Dátum: 2015.09.02. Bevezetés: Az idei a harmadik

Részletesebben

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató MUNKATERV István Király Baptista Általános Iskola Kótaj 2015/2016-os tanév Készítette: Ruskáné Fintor Mária igazgató T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. TÁRGYI FELTÉTELEK... 3 2. SZEMÉLYI FELTÉTELEK... 3

Részletesebben

Elnökségi Ülés 2013. december 10. Jelenléti ív szerint

Elnökségi Ülés 2013. december 10. Jelenléti ív szerint Elnökségi Ülés 2013. december 10. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint Napirendi pontok: 1./ 2013. 10. 22-i elnökségi ülés határozatainak áttekintése 2./ 2014. első négy havi szövetségi programjai előkészítésének

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Gondozási Központ 2013. évi munkájáról ELŐTERJESZTŐ

Részletesebben

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

2. ág, 2.1 Testvérváros-program intézkedés EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «558260-CITIZ-1-2014-2-HU-CITIZ-TT» sz. Testvérvárosi napok Komlón c. projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program"

Részletesebben

Beszámoló. Tájékoztató a Dévaványa Város Képviselő-testülete részére a Napközi Konyha működéséről

Beszámoló. Tájékoztató a Dévaványa Város Képviselő-testülete részére a Napközi Konyha működéséről Beszámoló Tájékoztató a Dévaványa Város Képviselő-testülete részére a Napközi Konyha működéséről -1-1996 augusztusában alakult meg a Váradi Étkeztetési BT a dévaványai közétkeztetési feladatok ellátására,

Részletesebben

Kistérségi diákparlament

Kistérségi diákparlament CsengőSzó AZ EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA LAPJA XiV. évfolyam 8. szám 2010. április 1848. március 15. Minden évben elérkezik március idusa, amikor a magyar nép egyik legjelesebb eseményét ünnepeljük.

Részletesebben

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG Verseny Szakbizottság A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása Az MTSz Verseny Szakbizottsága (a továbbiakban: VSzB) a természetjárók

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.558/18/2014. A Közbeszerzési

Részletesebben

D r. B a l o g h L á s z l ó, do c e n s. Új irányok az iskolai tehetséggondozásban

D r. B a l o g h L á s z l ó, do c e n s. Új irányok az iskolai tehetséggondozásban D r. B a l o g h L á s z l ó, do c e n s Új irányok az iskolai tehetséggondozásban Mindannyiunk előtt ismert, hogy amióta iskola van, azóta mindig is volt tehetségfejlesztés, tehetségnevelés. Nemcsak évtizedekre,

Részletesebben

1. HELYZETELEMZÉS. 1.1. Személyi feltételek

1. HELYZETELEMZÉS. 1.1. Személyi feltételek A Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola 2014/2015-ös tanéve előkészítésének helyzetéről és feladatairól A képesség, hogy valaki tud kitartani az akadályok ellenére is, az a tulajdonság, amit az emberek

Részletesebben

2015. Beszámoló. Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2015. évben Decs községben végzett tevékenységéről

2015. Beszámoló. Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2015. évben Decs községben végzett tevékenységéről 2015. Beszámoló Szekszárd Megyei Jogú Város Humánszolgáltató Központ Családsegítő Központja 2015. évben Decs községben végzett tevékenységéről A Családsegítő Központ feladatai, tevékenységi köre A Humánszolgáltató

Részletesebben

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre 1 Hunyadi Mátyás Általános Iskola 9072 Nagyszentjános Árpád u. 11/a Telefon/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Honlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a

Részletesebben

2014.szeptember. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2014.szeptember. Nagypall Község Önkormányzatának lapja 2014.szeptember Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Kopog már a barna dió, véget ért a vakáció. Vidám ruhák, fénylő szemek, gyülekező gyereksereg. Mint a fecskék messze délre, készülnek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére. Tárgy: Beszámoló a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ 2007.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére. Tárgy: Beszámoló a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ 2007. EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ 2007. évi munkájáról Tisztelt

Részletesebben

2016 április 3.-án NT. FOGARASI ANITA Deák Lehel

2016 április 3.-án NT. FOGARASI ANITA Deák Lehel NEW YORK-i ELSŐ MAGYAR REFORMÁTUS EGYHÁZ First Hungarian Reformed Church of New York City 344 East 69 th Street New York, NY 10021 : (212) 734-5252 www.elsoreformat.us NT. Fogarasi Anita Deák Lehel Főgondnok:

Részletesebben

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN

HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN HATÁRTALANUL A FELVIDÉKEN Kirándulásunk a Határtalanul! pályázat keretein belül jött létre, abból a célból, hogy megismerkedjünk a felvidéki magyar diákokkal, és szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki velük.

Részletesebben

Tábori hírmondó 2012. Személyes hangvételű beszámoló napról-napra...

Tábori hírmondó 2012. Személyes hangvételű beszámoló napról-napra... Tábori hírmondó 2012 Személyes hangvételű beszámoló napról-napra... Hétfő: Reggeli után megalakultak a csapatok; a Sárkányok, a Sárkányölők, a Lelkesek és a JC csapat. Komoly szabályok vannak, pontokat

Részletesebben

II. Illéssy Gasztro Kupa

II. Illéssy Gasztro Kupa II. Illéssy Gasztro Kupa - országos ételművészeti verseny - Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok! Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani,

Részletesebben

ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY

ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY ZSÁLYALIGET ÉLMÉNYPARK POGÁNY BEMUTATKOZÓ ANYAG ISKOLÁS CSOPORTOKNAK Baranya megye legnagyobb élményparkja! A Zsályaliget Élménypark Pogány külterületén helyezkedik el, festői környezetben, ahol mintegy

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákújságja. 2014. október

A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákújságja. 2014. október Beköszöntő...? A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákújságja 2014. október Szeptemberben elindult egy új tanév, s vele együtt elindult egy új szakkör is, a diákújságíró szakkör. Tagjai azt vállalták,

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

A Kemenesmagasi Általános Iskola Pedagógiai Programja. Tartalomjegyzék

A Kemenesmagasi Általános Iskola Pedagógiai Programja. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Az iskola helyzete, szervezeti felépítése 4 Az iskola hivatalos adatai, jelenlegi helyzete 4 Az iskola hivatalos adatai 4 Az iskola jelenlegi helyzete 4 Iskolánk múltja, társadalmi környezete

Részletesebben

Tájékoztató Egészségnapok szervezése egészséges táplálkozással összefüggő projektről

Tájékoztató Egészségnapok szervezése egészséges táplálkozással összefüggő projektről Tájékoztató Egészségnapok szervezése egészséges táplálkozással összefüggő projektről Az egészségnapok program megszervezésére iskolánkban 2015. szeptember 28-án és október 5-én került sor Köröstarcsán,

Részletesebben

A hun harc művésze Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

A hun harc művésze Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2012 december 29. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 A hunok harci technikája a hadtörténelem során a legsikeresebb volt.

Részletesebben

Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Pályázat címe, a támogatandó tevékenység

Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Pályázat címe, a támogatandó tevékenység Összes elosztható keret: 1.100.000.- Elnyerhető támogatás mértéke: 20.000. - 120.000.- Javaslat a Kulturális Támogatási Keret felosztására 2015. Sorszám 1. 2. 3. Iktatószám 209/2015. 210/2015. 211/2015.

Részletesebben

A Karrier Adó Szakképző Iskola

A Karrier Adó Szakképző Iskola A Karrier Adó Szakképző Iskola Pedagógiai Programja 2013 2. verzió TARTALOMJEGYZÉK: TARTALOMJEGYZÉK A KARRIER ADÓ... 1 SZAKKÉPZŐ ISKOLA... 1 PEDAGÓGIAI PROGRAMJA... 1 TARTALOMJEGYZÉK:... 2 JOGSZABÁLYI

Részletesebben

Tömösközi Péter. Az egri pilot programok bemutatása

Tömösközi Péter. Az egri pilot programok bemutatása Tömösközi Péter Az egri pilot programok bemutatása Tömösközi Péter Az egri pilot programok bemutatása Az iskola az elsődleges színtere és eszköze a kiépített és tudatosan használt elektronikus tanulási

Részletesebben

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám CSENGŐSZÓ A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám Készítették: A Diák-újságíró szakkör tagjai: Juhász Valentina, Jónás Levente, Flórián Zsolt, Prohászka

Részletesebben

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató -1-

MUNKATERV. 2015/2016-os tanév. István Király Baptista Általános Iskola. Kótaj. igazgató -1- MUNKATERV István Király Baptista Általános Iskola Kótaj 2015/2016-os tanév Készítette: igazgató -1- - 2- T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. TÁRGYI FELTÉTELEK... 4 2. SZEMÉLYI FELTÉTELEK... 4 2.1. DOLGOZÓI

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán

Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán a 2004/2005-ös tanévben *Dr. Mészáros Judit,**Szabóné Kármán

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására.

PÁLYÁZAT. Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. PÁLYÁZAT Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium intézményvezető-helyettes (magasabb vezető) beosztás ellátására. Pályáztató: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 6000 Kecskemét, Deák Ferenc

Részletesebben

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések Új bv. kódex A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény megszületésével először szabályozza legmagasabb szintű jogszabály

Részletesebben

HA CSAK A HUZAT HIBÁDZIK FARKAS FERENC KÁRPITOS

HA CSAK A HUZAT HIBÁDZIK FARKAS FERENC KÁRPITOS pám körbevitt a mûhelyekbe, bemutatott a szomszédos üzletekben. Ma maximum akkor jön be valaki új, ha kell neki egy csavarhúzó vagy fogó. De akkor sem biztos, hogy bemutatkozik H CSK HUZT HIBÁDZIK KS NC

Részletesebben

I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása. fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja!

I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása. fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja! I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása Örömmel értesítjük Magyarország fagylalt készítőit, hogy a Sisi Alapítvány 2016. évben indítja újára, és ezennel meghirdeti az I. Országos Igazmondó

Részletesebben

Hidasnémeti község közéleti lapja 19. évfolyam 3. szám 2015. december

Hidasnémeti község közéleti lapja 19. évfolyam 3. szám 2015. december Hidasi Hírnök Hidasnémeti község közéleti lapja 19. évfolyam 3. szám 2015. december Hidasnémeti valamennyi Lakosának Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Esztendőt kíván Becse

Részletesebben

2016.április 4-8. Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény

2016.április 4-8. Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény 2016.április 4-8. Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény Osztály Téma Projekt jellege Megvalósult projektek száma: 8 Részt vevő pedagógusok száma: 21 Projektbe bevont tanuló száma: 317

Részletesebben

KÖZELKÉP. Segitő jogász. Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel

KÖZELKÉP. Segitő jogász. Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel Segitő jogász Beszélgetés a hetvenéves dr. M észáros Józseffel Dr. Mészáros József nyugalmazott ezredes hetven esztendősen is aktívan dolgozik. 1958 óta vesz részt a büntetés-végrehajtásra vonatkozó jogszabályok

Részletesebben

Megfogta kést, aszondja: - Fenség az ország feje, ugye? - Igen. Mégfogta a fejit odateszi: - Tessék! A méltóságos asszony, ugyé, az még a nyaka, ára

Megfogta kést, aszondja: - Fenség az ország feje, ugye? - Igen. Mégfogta a fejit odateszi: - Tessék! A méltóságos asszony, ugyé, az még a nyaka, ára A KAKASOK ELOSZTÁSA A Mátyás királynak, ugye, nem vót családja. Ugye, vót neki két nevelt íija meg két nevelt lánya. No majd, ugye, az egyik bácsinak égy szegíny kis faluba ugyé, vót égy kakassá, még tizénkét

Részletesebben

Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15.

Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15. Beszámoló a Curie Matematika Emlékverseny megvalósításáról 2014/15. A programot a versenykiírásnak megfelelően megvalósítottuk. Az előző év zárásakor megbeszéltek alapján elkészítettük a versenyfelhívást,

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM VÉGREHAJTÁSÁNAK ÉRTÉKELÉSE 2011/2012. tanév ALAPFOKÚ NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ A minőségirányítási program végrehajtásának

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév

Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola 2066 Szár Rákóczi u. 41. Év végi beszámoló 2013-2014-es tanév 1. Működési feltételek rendkívüli események 2013. szeptember 1-jén életbe

Részletesebben

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

******************************************************************

****************************************************************** Els évfolyam 1. szám 2015. szeptember-október ****************************************************************** Ismét itt az iskolaújság! Újból létrejött a Lila Suli diáklapja! A közremköd fszerkesztk,

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés A kerület több pártja és civil szervezete az október 12-i önkormányzati választásra azért fogott ös sze, hogy folytathassuk a 2006-ban megkezdett munkát.

Részletesebben

A BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA A 2014/2015. NEVELÉSI ÉV ÉRTÉKELÉSE

A BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA A 2014/2015. NEVELÉSI ÉV ÉRTÉKELÉSE BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA 4400 NYÍREGYHÁZA Búza u. 7-17. Tel./fa: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com A BÚZASZEM NYUGATI ÓVODA A 2014/2015. NEVELÉSI ÉV ÉRTÉKELÉSE OM 033101 Készítette: Szalainé Benyusz

Részletesebben

Jegyzőkönyv A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Közgyűléséről A Közgyűlés időpontja: 2009. április 24., péntek 15 óra A Közgyűlés helye: Népstadion területén lévő gyakorló jégpálya tanácsterme A közgyűlés

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás. Társulási Tanácsának elnöke tisztelettel meghívja Önt,

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás. Társulási Tanácsának elnöke tisztelettel meghívja Önt, Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem út. 124. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail:

Részletesebben

Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015.

Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015. Készítette: Jankóné Jónás Zsuzsa BEMUTATÓ A BOGÁCSI BÜKKALJA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK MUNKÁJÁRÓL 2014. NOVEMBER 2015. NOVEMBER A következő programok nem valósulhattak volna meg a Szülői

Részletesebben

PROJEKT NAPLÓ. Határtalanul programról, mely a. támogatásával valósult meg. Pályázati azonosító: BGA-12-HA-02-0875

PROJEKT NAPLÓ. Határtalanul programról, mely a. támogatásával valósult meg. Pályázati azonosító: BGA-12-HA-02-0875 PROJEKT NAPLÓ Határtalanul programról, mely a támogatásával valósult meg Pályázati azonosító: BGA-12-HA-02-0875 2012.október 19-23 Magyarország (Sátoraljaújhely) 2013. március 14-18 Erdély (Gyergyószentmiklós)

Részletesebben

A jövő nukleáris szakemberei? Beszámoló A Nukleáris Szaktáborok tapasztalatairól

A jövő nukleáris szakemberei? Beszámoló A Nukleáris Szaktáborok tapasztalatairól Nukleon 2008. július I. évf. (2008) 13 A jövő nukleáris szakemberei? Beszámoló A Nukleáris Szaktáborok tapasztalatairól Dr. Pázmándi Tamás 1, Bodor Károly 1, Mester András 2, Szántó Péter 1 1 Magyar Tudományos

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 7. és 8. osztály német nemzetiségi tagozatos

Részletesebben

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014

Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 Aszód FC sportfejlesztési programja 2011-2014 Módosítás dátuma: 2012.03.06. A módosítás érvényes a 2012-2013 évadra. A program célja, megfelelő technikai háttérrel, a fiatalok számára is vonzó infrastruktúrával

Részletesebben

Helyszín. Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye) GPS: Észak: 46 08'40" Kelet: 17 30'02.5"

Helyszín. Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye) GPS: Észak: 46 08'40 Kelet: 17 30'02.5 Időpont (negyedévente más szín a fejezeteknek a jobboldalon, a programok időrendi sorban, csak a napot megjelölve, a tól-ig a részleteknél legyen) A rendezvény címe (itt is használjuk az egyes objektumok

Részletesebben

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS Brassó Utcai Általános Iskola A 2007-2008. tanév kezdetén szeretettel köszöntök minden új és régi diákot, a kedves szülőket és az iskola valamennyi dolgozóját. Tanulóink

Részletesebben