Zoknikötı keret használata M méret (32-38 méret)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zoknikötı keret használata M méret (32-38 méret)"

Átírás

1 Zoknikötı keret használata M méret (32-38 méret) A doboz tartalma: 1 db (32 szemes) zoknikötı-keret 1 db zoknikötı tő. A zoknikötıvel mérető zoknit lehet kötni 2-5 mm átmérıjő kötıtőhöz készülı fonalakból. A táblázatban azt láthatod, mekkora lábrészt (3. lépés) kell kötni a zoknikhoz a megfelelı méret eléréséhez. Ez a leírás a jobb zokni készítésének 4 lépését írja le, a bal zoknit a tükörképeként kötjük. 1. lépés: A lábszár-rész. Ez a bármilyen hosszú lehet attól függıen milyennek szeretnénk azt. 2. lépés: A sarok-rész. Minden méret esetén egyformán kötjük. 3. lépés: A lábfej-rész. A zokni méretéhez igazodva kötjük az alábbiak szerint:

2 32-33 méret: 12 cm méret: 13 cm méret: 14 cm 38 méret: 15 cm 4. lépés: A lábujj-rész. Minden méretnél egyforma. Alapvetıen minden körülhurkolt sort egy szemleszedı sor követ. Ez a két lépés tesz ki egy kötött sort. Megkülönböztetünk dupla soros (k) köröket, amelyeket vastagabb fonalak (3,5-5 mm tőhöz való) esetén kötünk, és tripla soros (l) köröket, amelyeket vékonyabb fonalak (2-3 mm-es tőhöz való) fonalakkal kötünk. (k) Hurkolás dupla soros kötés esetén: Hurkoláskor minden tüskére kétszer kell körülhurkolni a fonalat. (l) Hurkolás tripla soros kötés esetén: Hurkoláskor minden tüskére kétszer kell körülhurkolni a fonalat. Vezesse a fonalat hátulról ellıre felé a kezdı pozíciónál (1L-1R) úgy, hogy kb. 15 cm-nyi fonal maradjon hátra. Tekerje a fonalat az óramutató járásával ellentétesen az 1L tüskére, majd az 1R, 2R, 3R tüskékre. Az elsı hurkolt kör akkor fejezıdik be,

3 amikor az 1L tüskét kétszer áthurkolta. Hurkolja körbe a második kört is ugyanígy az elsı kört követıen. A dupla hurkolás befejezıdik, amikor az 1L tüskét harmadszorra is körülhurkolja. A tripla hurkolás befejezıdik, amikor az 1L tüskét negyedszerre is körülhurkolja. Hurkoláshoz használja a hurkolótőt. A hurkolás során mindig a legalsó hurkot kell a felette lévı(k)ön átemelni. Tipp: Minden egyes lekötött sor után nyomja vissza a tüskéken maradt hurkokat alulra. (k) Hurkolás dupla soros kötés esetén: Emelje át az alsó hurkot a felsı felett és csúsztassa át a tüskén. A tüskén mindössze egy hurkolt sor marad. (l) Hurkolás tripla soros kötés esetén: Emelje át az alsó hurkot a felsı két hurok felett és csúsztassa át a tüskén. A tüskén két hurkolt sor marad.

4 A hurkolásnál is az 1L szemnél kezdje a munkát, majd az 1R, 2R, 3R szemekkel folytassa. A hurkok lekötés dupla soros kötésnél a 2L tüskén lévı fonal átemelésével fejezıdik be. Az 1L tüskén mindig 2 hurok marad. A hurkok lekötés tripla soros kötésnél a 2L tüskén lévı fonal átemelésével fejezıdik be. Az 1L tüskén mindig 32 hurok marad. A következı sor hurkolását az 1R tüskén kezdje.

5 A sorok az 1L szemnél végzıdnek. A hurkolást és lekötést addig kell körkörösen ismételni, míg a kötött rész el nem éri a zokni lábszár-részének kívánt hosszát. A sarokrész kötéséhez a kötıkeretnek csak az egyik felét kell használni. A zokni jobb lába esetén (1R-16R), bal lába esetén (1L-16L) tüskéket használja. A sarok elıször fogyasztással kezdıdik, majd a szemek szaporításával folytatódik. Elıkészítés: Dupla soros esetén Minden szemet kössön le, még az 1L tüskén lévıt is. A tüskéken egy-egy hurok maradjon Elıkészítés: Tripla soros esetén Minden szemet kössön le, még az 1L tüskén lévıt is. A tüskéken két-két hurok maradjon. A szemeket úgy csökkentheti, hogy egy-egy szemet kihagy a hurkolásból. A szemeket mindkét oldalon csökkenteni kell, pl. 1R és 16R szemek kimaradnak.

6 A jobb zokni sarokszemeinek csökkentése: Kössön 2-2 sort a megjelölt tüskéken. Hurkolja körbe az 1R tüskétıl a 16R tüskéig a szemeket, majd kösse le azokat. Hurkolja körbe a 16R szemtıl az 1R szemig a tüskéket, majd ismét kösse le azokat. Hurkolja körbe a 2R tüskétıl a 15R tüskéig a szemeket, majd kösse le azokat. Hurkolja körbe a 15R szemtıl az 2R szemig a tüskéket, majd ismét kösse le azokat. Ismételje a csökkentést ennek a módszernek megfelelıen. A szemek szaporításához emeljen fel egy szemet az elızı tüskérıl. A szemet emelje át a tüskén. Ezen a tüskén így most két szem lesz. A szemeket szimmetrikusan kell felszedni. Pl. 5R szemet a 6R szemre és 12R szemet a 11 R szemre. A szemek szaporításához emeljen fel egy szemet az elızı tüskérıl. A szemet emelje át a tüskén. Ezen a tüskén így most három szem lesz. A szemeket szimmetrikusan kell felszedni. Pl. 5R szemet a 6R szemre és 12R szemet a 11 R szemre.

7 Kezdje és fejezze be a következı sort azon a tüskén, amelyiken két szem van. Pl.6R és 9R. Ezeken így most 3-3 szem lesz. Kezdje és fejezze be a következı sort azon a tüskén, amelyiken három szem van. Pl.6R és 9R. Ezeken így most 4-4 szem lesz. A szemek lekötését dupla soros fonal esetében a 3 szemnél, tripla soros kötés esetében a 4 szemnél kezdje. A sarok-szemek szaporítása (jobb zokni): Emeljen fel egy szemet az 5R és 12R tüske alól a 6R és 11R tüskékre. Az elsı hurkolás a 6R tüskével kezdıdjön és a 11R tüskével végzıdjön. Kösse le a szemeket. A második sor hurkolását a 11R és 6R tüskék között végezze el, majd kösse le a szemeket. Emeljen fel egy szemet az 4R és 13R tüske alól a 5R és 12R tüskékre.

8 A harmadik hurkolás az 5R tüskével kezdıdjön és a 12R tüskével végzıdjön. Kösse le a szemeket. A negyedik sor hurkolását a 12R és 5R tüskék között végezze el, majd kösse le a szemeket. Folytassa így egészen a középpontig. Bal zokni esetén a csökkentést és a szaporítást is keret szimmetrikus oldalán végezze el. (5L, 12L 6L, 11L, stb) Amint végzett a sarokszemek szaporításával, használja újra a keret összes tüskéjét. Hurkolja körbe a tüskéket az 1L tüskétıl indulva (1R, 2R ), majd kösse le a szemeket. Addig ismételje a köröket, míg a méretnek megfelelı lábszárhosszat el nem éri. A zokni orrának alakját a szemek fogyasztásával érheti el hasonlóan a sarokszemek fogyasztásához. A lábujjak helyének kialakításához mindkét oldalon tüskét használjon. (1R-16R), és (1L16L).

9 Minden szemet kössön le, még az 1L tüskén lévı dupla (tripla) szemet is. Kössön minden sorból kettıt az ábrán látható szemszámoknak megfelelıen: Elıször hurkolja körbe a 2R-tıl a 15Rig, majd kösse le a szemeket. Másodjára hurkolja körbe a 15R-tıl a 2R-ig és kösse le. A harmadik sorban hurkolja körbe a 3R-tıl a 14R-ig, majd kösse le. A negyediki sorban a 14R-tıl indulva a 3R-ig hurkoljon, majd kösse le a szemeket. Ennek megfelelıen haladjon a szemek csökkentésével. Amint elérte az ábrán jelölt szemeket, vágja el a fonalat és folytassa a másik oldalon (2L-15L ) Amint befejezte az elsı felét, kb 30 cm hosszúságú fonalat meghagyva vágja el a fonalat, majd folytassa a keret másik oldalán a munkát.

10 Egy tompa hegyő tő segítségével főzzön keresztül minden szemen (dupla szemen) egy elütı színő fonalat. Emelje le a kötött zoknit a keretrıl. Fordítsa a zokni a visszájára, majd helyezze a végeket egymásra. A zokni végét láncöltésekkel kell összevarrni. Szükség lesz hozzá egy 3-4-es horgolótőre, valamint kb 50 cm kötıfonalra. Dolgozzon jobbról balra. Dugja be a horgolótőt két egymással szemközti szembe, majd akassza a fonalat a horgolótőbe. Húzza át a fonalat a két szemen.

11 Tolja át a horgolótőt a következı két szemen. Húzza ismét át a fonalat az összes szemen. Ismételje a fonal áthúzást a szemeken. Az utolsó szemen végül még egyszer húzza át a megmaradt fonalat. Varrja el a fonalak végeit, majd húzza ki a segédfonalat a szemekbıl. Fordítsa ki a zoknit és készen is van a lábmelengetı.

12 Kíváncsi vagyok, milyen lett az elkészített zokni. Ha van kedve, küldje el a képét a kapcsolat@foltvarazs.hu címre és a fotót bemutatjuk honlapunkon is. Próbálta már? Készítsen a zokni mellé színben, mintában hasonló sapkát, sálat! A sapkakötı készlet 4 különbözı mérető győrőt, egy segédtőt és egy mőanyag varrótőt tartalmaz, amelyek segítségével az egész család számára elkészítheted a megfelelı mérető sapkákat, sálakat. A sapkakötıt a Prym as számon találod. () Jó munkát, kellemes idıtöltést kívánunk!

KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ. copyright www.fonalshop.hu oldal 1

KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ. copyright www.fonalshop.hu oldal 1 KARÁCSONYI ÜNNEPVÁRÓ AJTÓDÍSZ copyright www.fonalshop.hu oldal 1 Méret: - angyal: 26 x 32 cm - koszorú: 23 cm Hozzávalók: - 300 gr fehér Zpagetti fonal - 300 gr zöld Zpagetti fonal - 10.0 mm-es Hoooked

Részletesebben

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SP100 sorozat HÁZTARTÁSI VARRÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mielőtt használatba venné a varrógépet, figyelmesen olvassa át ezt az útmutatót, és mindig tartsa be az utasításokat. Tartsa kéznél ezt az útmutatót,

Részletesebben

ZOKNIKÖTŐ-KERET HASZNÁLATI UTASÍTÁS Méret: S

ZOKNIKÖTŐ-KERET HASZNÁLATI UTASÍTÁS Méret: S ZOKNIKÖTŐ-KERET HASZNÁLATI UTASÍTÁS Méret: S A zoknikötő szett tartalma: - 1 méretnek megfelelő (S) kötőkeret - Segédtű Mérettáblázat S méret =20-31-es cipőméret A zokni készítésének menete 4 lépésben

Részletesebben

Global Gym kézikönyv

Global Gym kézikönyv Global Gym kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy munkája

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SINGER 9920 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2283805

Az Ön kézikönyve SINGER 9920 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2283805 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató SINGER 9920. Megtalálja a választ minden kérdésre az SINGER 9920 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer

IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer TART TECH KFT. 9611 Csénye, Sport u. 26. Tel.: 95/310-221 Fax: 95/310-222 Mobil: 30/9973-852 E-mail: tarttech@mail.globonet.hu www.tart-tech.hu IMPEX szelepes baromfi önitató rendszer Szerelési segédlet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: WEEVSY1909.0 Sorszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük.

Részletesebben

FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett

FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett FUNNY KARKÖTŐK ékszerkészítő szett HU Ékszerkészítő állvány és kiegészítők gumi ékszerek készítéséhez. Készítsen színes karkötőket, gyűrűket és egyéb ékszereket színes gumikból. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt

Részletesebben

Általános instrukciók

Általános instrukciók Ajánlott fonalak és horgolótű-méretek (a megszokottnál kisebb horgolótűvel dolgozzunk!) Csecsemőknek, szájba vehető-rágcsálható fonalak: Alize Bahar 2,5, - 2,75-ös tű LanaGattoJaipur 2,5-ös tű LanaGatto

Részletesebben

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz!

Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Ládaderbi-járgány kis autóversenyzőknek Fúrás, csavarozás és padlógáz! Lóerő ugyan nincs benne, de szenvedély annál több: a ládaderbi-járgány megdobogtatja a kis autóversenyzők szívét. 1. Bevezetés Ugyan

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a Beépítési útmutató a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az

Részletesebben

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom

Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B. Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1. Tartalom Kertkapu motor Szárnyas kapukhoz AXOVIA 180B Beszerelési útmutató Axovia 180B NS 1 216 079 V1 Tartalom 1 Biztonságtechnikai javaslatok 2 A készlet tartalma 3 Beszerelés előtt ellenőrizendő 4 Összeszerelés

Részletesebben

Carcassonne - A frigyláda

Carcassonne - A frigyláda Carcassonne - A frigyláda Tervezte: Klaus-Jürgen Wrede 2-5 játékos részére, 8 éves kortól Kiadja: Inspiration Games PO Box 716 Issaquah, WA 98027 www.inspirationgames.com info@inspirationgames.com Józsué

Részletesebben

Carevo HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Carevo HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Carevo HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 04.BA.08_9HU 2014. Szeptember...with people in mind FIGYELMEZTETÉS A sérülés elkerülése érdekében a termék használata el tt mindig olvassa el ezt a használati útmutatót és a

Részletesebben

Telepítési segédlet 6 lépcsős víztisztítóhoz

Telepítési segédlet 6 lépcsős víztisztítóhoz Mire lesz szükség? Szerszámok, TDS mérő, nyomásmérő, szűrőkulcs, gép, tartály, csaptelep. Telepítési segédlet 6 lépcsős víztisztítóhoz Telepítés folyamata A hálózati nyomás mérése (3 és 7 bár közötti érték

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U- csatorna Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék ELL el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - peremezett U-csatorna... Általános

Részletesebben

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TARTSA BE EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 HASZNÁLATI UTASÍTÁS A VARRÓGÉP HÁZTARTÁSI CÉLRA KÉSZÜLT FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használata közben alapvető biztonsági előírások betartása szükséges. Kérjük, olvassa át a használati utasítást

Részletesebben

TSW Tempomat adapter bekötése (v3)

TSW Tempomat adapter bekötése (v3) TSW Tempomat adapter bekötése (v3) A tempomat adapter a gyári tempomat kapcsolók kiváltására szolgál, a rádió távvezérlőjének, valamint a bajuszkapcsoló AUTO gombjának segítségével. Az adapter (TSW). A

Részletesebben

Ő Ą É Ł ľ ä Ü Ú ú í Ü Ü í í Ü Ü ö ľ ĺ Ü Ú Ü í í ĺ í ö ö ĺ ü í í ú í Ü í Ü ö Ü í í ö í í í ü ö ü ö ö ö ĺ í í ĺ í ö ö ű ĺ ö ö ĺ ĺ ú í í ű ö ö í đ ĺ ö ú ĺ í í í ú í í ú Ü ű ö í ú ú í í ú í í í Ü ű ú ü ö ú

Részletesebben

Készítette: Gyalus Katalin

Készítette: Gyalus Katalin Készítette: Gyalus Katalin 2011 Ha tetszik az írás, továbbküldheted másoknak is. Viszont ne változtasd meg, ne add el, ne tüntesd fel saját munkádnak! Tartalom CSOMÓZOTT NYAKLÁNC... 3 RÖVID CSOMÓZOTT NYAKLÁNC...

Részletesebben

Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól

Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól Játék 2-4 építőmester számára 10 éves kortól Tartalom: PRO verzió részére: 1 játéktábla 4 sorrend kártya 1 értékelő tábla 4 kultikus hely lap 27 színes építő elem ( 8 kék és piros, 6 zöld, 5 lila) 16 semleges

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései

Tartalomjegyzék. Általános felhívások. A HELLA el zetes megjegyzései Jelen útmutatót a használati és összeszerelési munkálatok megkezdése el tt el kell olvasnia! Tartalomjegyzék A HELLA el zetes megjegyzései Raffstore-ok/ küls zsaluziák - préselt csatornák... Általános

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

Információk és megrendelés: TechFoam Hungary Kft. H-1183 Budapest, Felsőcsatári út 15. Tel: +36 1 296 08 02 Fax: +36 1 296 08 03 www.techfoam.

Információk és megrendelés: TechFoam Hungary Kft. H-1183 Budapest, Felsőcsatári út 15. Tel: +36 1 296 08 02 Fax: +36 1 296 08 03 www.techfoam. H A N G E L N Y E L Ő R E N D S Z E R Tel: +36 1 296 08 02 Fax: +36 1 296 08 03 info@techfoam.hu TOPAKUSTIK HANGELNYELŐ PANEL MIRE HASZNÁLHATJUK? A hangelnyelő rendszerek megfelelő tervezéssel alapvetően

Részletesebben

Elektromos szegélynyíró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Elektromos szegélynyíró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FZS 2000-E 3 4 FZS 2000-E 5 Tartalom 37 HU Elektromos szegélynyíró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy cégünk elektromos szegélynyírójának megvásárlása mellett döntött. Mielőtt használatba venné, kérjük,

Részletesebben

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai:

Knitting mill MAXI kötıgép használati leírás. A kötımalom tartozékai: Knitting mill MAXI kötıgép használata A kötımalom tartozékai: A: Maxi kötımalom B: Tekerı C: Kötımód-kapcsoló D: Fonalvezetı E: Fonalfeszítı F: Fogantyú G: Mőanyag tő H: Lábak Összeszerelés: 1. : Tegye

Részletesebben

Brósch Zoltán (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma) Kombinatorika

Brósch Zoltán (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma) Kombinatorika Kombinatorika Modulok: A kombinatorikai feladatok megoldásához három modult használunk: Permutáció (Sorba rendezés) Kombináció (Kiválasztás) Variáció (Kiválasztás és sorba rendezés) DEFINÍCIÓ: (Ismétlés

Részletesebben

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ KÉZIKÖNYV ÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BP01-HU CIKKSZÁM EH54-A EN54 HM5467 LM5467 RM54-A RMG54 RMW54 VL5467 WL54 717710515 Raktár: 16 Sq. Ft. 98 Cu. Ft. méretei 1,5 m 2 2,8 m 3 FIGYELEM: AZ EGYES RÉSZEK ÉLESEK.

Részletesebben

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53

TARTALOM. Általános feltételek 44. Anyagszükséglet 44. Elnevezések 45. Zsindelyigény felmérése 50. Tető előkészítése 51. Zsindely felrakás 53 TARTALOM Általános feltételek 44 Anyagszükséglet 44 Elnevezések 45 Zsindelyigény felmérése 50 Tető előkészítése 51 Zsindely felrakás 53 Zsindely felrakási útmutató ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Az IKO nem vállal

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AEG 1714 - 2 - FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A varrógép használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót! A varrógép háztartási használatra tervezett és gyártott. Olyan személyek

Részletesebben

1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS VÉGREHAJTÁS ÉRTÉKELÉS. Követelmény

1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS VÉGREHAJTÁS ÉRTÉKELÉS. Követelmény 1. számú feladat ELINDULÁS HALADÁS CÉLMEGÁLLÁS Az indulás helyét, illetve a megállásig megteendı útszakaszt úgy kell megválasztani, hogy az lehetıség szerint tartalmazzon jobb- és bal kanyart, és a Vizsgázó

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 630 8889 00/06 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE55 speciális olaj-/gáztüzelésű kazán A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ehhez az utasításhoz

Részletesebben

867 Üzemeltetési útmutató

867 Üzemeltetési útmutató 867 Üzemeltetési útmutató Minden jog fenntartva. A Dürkopp Adler AG tulajdona; szerzői jog által védve. A Dürkopp Adler AG vállalat a tartalom bármely, ideértve a kivonatos másolását is előzetes írásos

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE

TARTALOMJEGYZÉK A FIGYELMEZTETÕ MATRICA FELHELYEZÉSE TARTALOMJEGYZÉK Figyelmesztetõ matrica elhelyezése..........................................2 Fontos óvintézkedések....................................................3 Használat elött...........................................................4

Részletesebben

Model 231 Shaper/Router Table

Model 231 Shaper/Router Table Model 231 Shaper/Router Table H HR remel Europe The Netherlands www.dremel.com 2610004525 310309 ll Rights Reserved FIG. 1 M N P Q L R O I S K H J G F E 612 650 615 652 640 654 655 FIG. 2 FIG. 6 FIG. 7a

Részletesebben

Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához

Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához Fuxolás Útmutató 3 szálból sodrott kötelek fuxolásához Kérjük, használja az általunk ajánlott fuxoló eszközöket és figyelmesen, a kötélátmérõnek megfelelõen válassza ki a fuxoló tû vastagságát. 1. Fejtse

Részletesebben

AL-KO Schneefräse Snowline 46E. Betriebsanleitung

AL-KO Schneefräse Snowline 46E. Betriebsanleitung AL-KO Schneefräse Snowline 46E Betriebsanleitung 474 90_b I 0 / 0 D D...5 EN... FR...9 IT...6 SL... HR...40 SR...47 PL...54 CS...6 SK...68 HU...75 DA...8 SV...89 NO...96 FI...0 ET...0 LT...7 LV...4 RO...

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10

Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298. Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO. System. Serie 10 Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk STABILO System Serie 10 EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1

Részletesebben

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL

B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó. Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Univerzális hangszórós tolatóradar 4 DB LÖKHÁRÍTÓBA SZERELHETŐ SZENZORRAL A DOBOZ TARTALMA 4 db ultrahangos szenzor, oldható kábeltoldással

Részletesebben

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAM ATOK MENEDZSMENTJE II. RENDSZEREK ÉS FOLYAMATOK TARTALOMJEGYZÉK 1 Rendszer alapok 1.1 Alapfogalmak 1.2 A rendszerek csoportosítása 1.3 Rendszerek működése 1.4 Rendszerek leírása, modellezése,

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXGJVBW FTXGJVBW FTXG0JVBW CTXG0JVBW FTXGJVBS FTXGJVBS FTXG0JVBS CTXG0JVBS Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GV1B FTXS71GV1B

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GV1B FTXS71GV1B DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R0A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXS60GVB FTXS7GVB Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és TUDNIVALÓK cím alatt figyelmeztető jellegű információk olvashatók.

Részletesebben

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Elektromos damilos fűkasza HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EN Tartalom 51 HU Elektromos damilos fűkasza Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a damilos fűnyírót. Mielőtt használni kezdi, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg a későbbiekre.

Részletesebben

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 HU MAGYAR 1 ÁLTALÁNOS FIGYELMEZTETŐ jelzés Ha nem tartják be pontosan

Részletesebben

Termosztátok, Ex-termosztátok

Termosztátok, Ex-termosztátok Összeszerelési és használati útmutató Termosztátok, Ex-termosztátok FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ! Olvassa el a beszerelés és az első használat előtt! Alapmodellek TAM TRM TX Ex-TAM Ex-TRM Ex-TX További

Részletesebben

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ 1. FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Ez a kézikönyv fontos biztonsági információkat tartalmaz. Helytelen felszerelés

Részletesebben

D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz

D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz D Felépítési útmutató a 2-3 mezős alumínium melegházhoz GB TUV Rheinland Product Safety 1 Melegház típusterv 2-mezős 3-mezős Felépítés Hátsó fal Tető Ablak 2-részes ajtó előszerelve Oldalfal Első fal Profilok

Részletesebben

VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05

VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05 Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 VOLTCRAFT akkutöltő állomás UCT 50-5 Rend. sz.: 20 05 05 1. BEVEZETÉS Ezzel a töltővel Ön egy kiváló Voltcraft termék birtokába jutott.

Részletesebben

MŰSZAKI ADATOK GARANCIA

MŰSZAKI ADATOK GARANCIA MŰSZAKI ADATOK Modell száma:...885-ck1 Pontosság:... 0,25mm/M(±6,25mm 25 méteren) Hatótávolság:...50 méter Ideális távolság:...15-25 méter Jelzőpont mérete 20 méteren:... Ø 6mm Lézer dióda:... II. osztály

Részletesebben

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU 670647804-0 Síkkollektor FKC- Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók...............................

Részletesebben

AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY...

AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY... AZ EURÓPAI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELÉSI TANUSÍTVÁNY... A Hunter Industries cég kijelenti, hogy az EC típusú vezérlőautomatikák megfelelnek az elektromágneses zavarokról szóló 87/336/EEC és az alacsony feszültségű

Részletesebben

Itt valami nem stimmel!

Itt valami nem stimmel! Itt valami nem stimmel! Ez a leírás Zhaya/Zhaya Designs tulajdona. Eladni, cserélgetni, megjelentetni, sokszorosítani (beleértve a más nyelvekre való fordításokat is) tilos. Természetesen a leírást, képeket

Részletesebben

-szakelmélet jegyzet (Készült: 2005. február 14., v1.3: 2005. október 6.)

-szakelmélet jegyzet (Készült: 2005. február 14., v1.3: 2005. október 6.) A kötél -szakelmélet jegyzet (Készült: 2005. február 14., v1.3: 2005. október 6.) 1 Általánosságban...1 1.1 Feladata...1 2 Technikai jellemzők...2 2.1 Szerkezete...2 2.2 Paraméterek...2 3 Milyen kötelet

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez VFK 900 S Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Szerpentines síkkollektor az aurostep rendszerhez HU VFK 900 S Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz 2 Biztonsági tudnivalók Tartalomjegyzék

Részletesebben

1. Az iskolavezetés önértékelése [5]

1. Az iskolavezetés önértékelése [5] 1. Az iskolavezetés önértékelése [5] 5. Igen; (teljes mértékben) igaz. 4. Igen; általában igaz, de vannak még kisebb hiányosságok. 3. Igen; igaz, de vannak még nagyobb hiányosságok. 2. Részben igaz, de

Részletesebben

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL

atmocraft VK 654/9 1654/9 HU; PL atmocraft VK 654/9 654/9 HU; PL Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmocraft Gázüzemű fűtőkazán HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz........ 3. A dokumentumok

Részletesebben

Bernhard Weber fordította: ef

Bernhard Weber fordította: ef Bernhard Weber fordította: ef. [Aqueduct] aquae ductus (pronounced aq ue duct) latin = vízvezeték 2 4 ügyes csatorna-, és házépítő mesternek 8 éves kortól Házakat építeni nem nehéz, de azokat vízzel ellátni

Részletesebben

FE-30 EL (ELT) FE-60 EL (ELT) FE-66 ELT FE-31 ELT FE-61 ELT

FE-30 EL (ELT) FE-60 EL (ELT) FE-66 ELT FE-31 ELT FE-61 ELT Használati utasítás Asztali olajsütőkhöz FE-30 EL (ELT) FE-60 EL (ELT) FE-66 ELT FE-31 ELT FE-61 ELT Szabványoknak való megfelelőség A gyártó kijelenti, hogy a berendezés megfelel a CEE 90/396 szabványnak,

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT%

INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% Szövegszerkesztés 1. Ivóvíz Prezentáció, grafika és weblapkészítés 2. Italos karton Táblázatkezelés 3. Bérautó Adatbázis-kezelés 4. Felajánlás maximális A gyakorlati vizsgarész a 120 40 30 30 20 elért

Részletesebben

TARTALOM JEGYZÉK ALÁÍRÓLAP

TARTALOM JEGYZÉK ALÁÍRÓLAP ALÁÍRÓLAP AZ ANGOL NYELVET EMELT SZINTEN OKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA PROJEKT, 1046 BUDAPEST, FÓTI ÚT 66. ÉS 75214/4 HELYRAJZI SZÁM ALATTI INGATLANON, AJÁNLATKÉRÉSI MŰSZAKI TERVDOKUMENTÁCIÓ

Részletesebben

DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet

DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet Szerelési és üzemeltetési utasítás DULCOMETER DMT Mérési adat: ph / redoxpotenciál / hőmérséklet A1454 Először teljesen olvassa át az üzemeltetési útmutatókat! Ne dobja el! A telepítési- vagy kezelési

Részletesebben

NAPELEMES AKKUMULÁTOR TÖLTŐ

NAPELEMES AKKUMULÁTOR TÖLTŐ NAPELEMES AKKUMULÁTOR TÖLTŐ NAPSUGÁRZÁS NAPELEM TÖLTÉS VEZÉRLŐ AKKUMULÁTOR Szerelési útmutató Encase Kft. info@encase.hu 06-30-39 45 456 www.zöldleszek.hu Biztonsági előírások Amennyiben a DC feszültség

Részletesebben

FELHASZ ÁLÓI KÉZIKÖ YV. Számlázó programhoz

FELHASZ ÁLÓI KÉZIKÖ YV. Számlázó programhoz LafiSoft program FELHASZ ÁLÓI KÉZIKÖ YV Számlázó programhoz Kiss Zoltán Számítógép programozó Telepítése: Helyezze be a CD-t a CD ROM-ba, majd kattintson a SAJÁTGÉP => CD ROM mappára ahol látni fog egy

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez HASZNÁLATI UTASÍTÁS és jótállási jegy 2055 típusú légmosó készülékhez Magyarországon forgalomba hozza: Gyártó: BonAir BG Kft PLASTON AG 1174 Budapest Svájc rinci út 24. Tel: 253-7285 info@bonair-bg.hu

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: PFEVEX73813.0 Sorszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük.

Részletesebben

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KIBŐVÍTETT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MFC-J430W 0 verzió HUN A használati útmutatók helye Melyik kézikönyv? Mit tartalmaz? Hol található? Termékbiztonsági útmutató Gyors telepítési útmutató Használati útmutató

Részletesebben

JAVO-STANDARD TÖLTŐGÉP (KONTÉNEREZŐGÉP)

JAVO-STANDARD TÖLTŐGÉP (KONTÉNEREZŐGÉP) SOPRONI EGYETEM Erdőmérnöki Kar ERDÉSZETI GÉPTANI TANSZÉK JAVO-STANDARD TÖLTŐGÉP (KONTÉNEREZŐGÉP) 1999. 2 SOPRONI EGYETEM Erdészeti Géptani Tanszék Tanszékvezető: Dr. Horváth Béla H-9400. Sopron, Ady E.

Részletesebben

gravitációs vezetékek méretezése és fektetése csatlakozórendszerek TERVEZÉS ÉS FEKTETÉS

gravitációs vezetékek méretezése és fektetése csatlakozórendszerek TERVEZÉS ÉS FEKTETÉS gravitációs vezetékek méretezése és fektetése csatlakozórendszerek TERVEZÉS ÉS FEKTETÉS 292 Tartalomjegyzék awadock bekötési lehetőségek................................ 294 Szerelési útmutató................................

Részletesebben

10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3.

10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3. 10749047 NUK ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ Tartalomjegyzék 1. Fontos információk az első használat előtt. 2. Leírás. 2.1. Rendeltetés. 2.2. Funkciók. 2.3. Ellenjavallatok. 2.4.Mellékhatások. 2.5.Szimbólumok. 3.

Részletesebben

Conrad mérés és vizsgálat alapvető tanulócsomag

Conrad mérés és vizsgálat alapvető tanulócsomag 2. ábra: Ellenállások színkódja Conrad mérés és vizsgálat alapvető tanulócsomag Bevezetés A szakkereskedelemben számtalan multiméter vár arra, hogy Ön sok különféle mérést végezhessen az elektronikus alkatrészeken

Részletesebben

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók..............................

Részletesebben

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás 672080448.00-.ST Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez Solar 7000 TF Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

ÉLESEBB PENGEÉL A JOBB ELLÁTÁS ÉRDEKÉBEN

ÉLESEBB PENGEÉL A JOBB ELLÁTÁS ÉRDEKÉBEN ÉLESEBB PENGEÉL A JOBB ELLÁTÁS ÉRDEKÉBEN Miért használjon Hu-Friedy műszereket A Hu-Friedy egyedi megközelítése...2 EverEdge Technológia...3 A fogászati eszközök felépítése...4 Nyak flexibilitás...5 Gracey-kürettek

Részletesebben

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT

VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT VFE-14 VFE-46S VF-56I VF-56IN VF-56IX VFE-65IT H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó FAGOR HUNGÁRIA KFT. 1071 BUDAPEST, DAMJANICH U. 11-15. Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KOMBINÁLT GÉP 5 az 1-ben UC-200

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KOMBINÁLT GÉP 5 az 1-ben UC-200 GARANCIALEVÉL??? 1. A KH Trading által forgalmazott termékekre az eladás napjától számítva 24 hónap garanciát nyújtunk a polgári törvénykönyv értelmében, vagy 6 hónapot a kereskedelmi törvénykönyv értelmében,

Részletesebben

MTD 890 négyütem benzines szegélynyíró

MTD 890 négyütem benzines szegélynyíró MTD 890 négyütem benzines szegélynyíró FONTOS TUDNIVALÓKAT TARTALMAZ RIZZE MEG 1 Modell 890.indd 1 2006.03.10., 11:07:01 KÖSZÖNJÜK BEVEZETÉS Köszönjük, hogy a cégünk min ségi terméke mellett döntött. Ez

Részletesebben

Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések

Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések Szerelési és karbantartási útmutató Integrált melegvíztároló csatlakozós kombi fűtőberendezések és gázfűtő berendezések CGU-2-18/24 CGG-2-18/24 CGU-2K-18/24 CGG-2K-18/24 Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048

Részletesebben

Útmutató. a szakdolgozat elkészítéséhez. Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar. (ápoló szakirány számára)

Útmutató. a szakdolgozat elkészítéséhez. Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar. (ápoló szakirány számára) Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez (ápoló szakirány számára) 2010/2011. tanév Tartalom: Tájékoztató a szakdolgozat elkészítésének

Részletesebben

Az Egyszerű kvalitatív kísérletek és az egész órás mérési gyakorlatok időzítése, szervezési kérdései!

Az Egyszerű kvalitatív kísérletek és az egész órás mérési gyakorlatok időzítése, szervezési kérdései! Tartalomjegyzék Az Egyszerű kvalitatív kísérletek és az egész órás mérési gyakorlatok időzítése, szervezési kérdései! Egyszerű kvalitatív kísérletek 1. Forog vagy nem? 2. Szívószál-rakéta 3. Itt a golyó

Részletesebben

A FIA Historic Műszaki Gépkönyv (HTP) kiállítása előírás a nemzeti autósport szövetségek (ASN) részére

A FIA Historic Műszaki Gépkönyv (HTP) kiállítása előírás a nemzeti autósport szövetségek (ASN) részére A FIA Historic Műszaki Gépkönyv (HTP) kiállítása előírás a nemzeti autósport szövetségek (ASN) részére 1. CÉL 1.1 A nemzetközi historic autósport versenyeket a Nemzetközi Sportkódex (ISC) K Függeléke szabályozza.

Részletesebben

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő 1 A: Szimbolikus kijelző B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb C: Forgatható gőz/forró víz gomb D: Kávéscsésze gomb E: Gőz előválasztó és átmosó gomb F: Víztartály fedő G: Víztartály H: Kávétartály

Részletesebben

BALANCE BOARD. Használati utasítás

BALANCE BOARD. Használati utasítás BALANCE BOARD Használati utasítás 1. A Balance Board biztonságos használata. 1.1 A biztonságos használatról Reméljük, hogy minden használó biztonságosan fogja tudni irányítani a kétkerekű Balance Board-ot,

Részletesebben

1.8. Ellenőrző kérdések megoldásai

1.8. Ellenőrző kérdések megoldásai 1.8. Ellenőrző kérdések megoldásai 1. feladat: Számítsuk ki egy cm átmérőjű, cm hosszú, 1 menetes tekercs fluxusát, ha a tekercsben,1 -es áram folyik! N I 1 3,1 H = = 5. l, m Vs B = µ H = 4π 5 = π. m Φ

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

1) Válasszuk ki az Beállítások/Rendszer beállítások menüpontot:

1) Válasszuk ki az Beállítások/Rendszer beállítások menüpontot: Intrastat beállítás Program beállítások 1) Válasszuk ki az Beállítások/Rendszer beállítások menüpontot: 2) A megjelent Kompakt ZOLL beállítások ablak Intrastat fülét a következő képpen kell beállítani:

Részletesebben

RUBY Digitális kézi nagyító

RUBY Digitális kézi nagyító RUBY Digitális kézi nagyító Felhasználói kézikönyv Freedom Scientific, LLC July 2009 Part Number # 440446-001 Rev. B KIADJA: Freedom Scientific 11800 31 st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805

Részletesebben

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POW302 HU 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 BERENDEZÉS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-E7HKD http://hu.yourpdfguides.com/dref/4936424

Az Ön kézikönyve PANASONIC CU-E7HKD http://hu.yourpdfguides.com/dref/4936424 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Közlekedési területen alkalmazott víznyelő és aknalefedések nagy pontosságú és süllyedésmentes beépítéséhez.

MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Közlekedési területen alkalmazott víznyelő és aknalefedések nagy pontosságú és süllyedésmentes beépítéséhez. Munkavédelmi és Technológiai Osztály 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 4. Telefon: 06-1-45-54-100 06-30-535-7820 Fontos: Csak a Műszaki leírásban feltüntetett anyagú és szilárdságú MINŐSÍTETT és Alkalmassági

Részletesebben

Biztonsági instrukciók: Általános instrukciók:

Biztonsági instrukciók: Általános instrukciók: Aqua kézikönyv R308 Biztonsági instrukciók: Mielőtt bármilyen edzésprogramba belekezdene, konzultáljon szakorvossal és essen át minden szükséges orvosi vizsgálaton! Csak olyan edzésprogramot végezzen,

Részletesebben

Panasonic. Telepítési útmutató Szobai légkondicionáló. Beltéri egység CS-UE9PKE CS-UE12PKE. Kültéri egység CU-UE9PKE CU-UE12PKE

Panasonic. Telepítési útmutató Szobai légkondicionáló. Beltéri egység CS-UE9PKE CS-UE12PKE. Kültéri egység CU-UE9PKE CU-UE12PKE Panasonic elepítési útmutató zobai légkondicionáló Beltéri egység C-U9PK C-U12PK Kültéri egység CU-U9PK CU-U12PK Mielôtt a légkondicionálót üzembe helyezi, kérjük, gondosan olvassa el ezt a telepítési

Részletesebben

Mit csinálnak a PCB gyártók mielőtt gyártani kezdik az ÖN NYÁKját? Miért nem tudjuk használni az Ön gerber- és fúrófájljait ahogyan feltöltötte?

Mit csinálnak a PCB gyártók mielőtt gyártani kezdik az ÖN NYÁKját? Miért nem tudjuk használni az Ön gerber- és fúrófájljait ahogyan feltöltötte? Eurocircuits Front-end adatelőkészítés www.eurocircuits.com A környezet és a weboldalunkra mutató linkek megtartása érdekében kérjük, jelen dokumentumot digitális formában olvassa. Front-end adatelőkészítés

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 HASZNÁLATI UTASÍTÁS PS-53 CSATLAKOZTATÁS AZ ÁRAMELLÁTÓ HÁLÓZATHOZ FIGYELEM Áramforrásként csak a szokásos háztartási áram használható. Másféle áramforrások használata tüzet, áramütést és a gép sérülését

Részletesebben