Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja"

Átírás

1 Sajtóközlemény Scania Citywide LF és LE a városi és elővárosi buszok új családja Biatorbágy, október 20. Az új, Scania Citywide alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád jellegzetes, de ugyanakkor barátságos külsejének köszönhetően könnyen felismerhető a városi forgalomban. A belső tér kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy az utasokat kellemes környezet fogadja. A vezetőállás ergonómiája elbűvöli majd a gépjárművezetőt, illetve az opcionálisan rendelhető, állítható műszerfal megfelel a német szabványoknak. A motorok dízel, biodízel, gáz, biogáz és bioetanol üzeműként is rendelhetőek. A buszok teljes egészében alumíniumból készültek, így takarítva meg súlyt, illetve megkönnyítve a későbbi újrahasznosítást. A Scania stratégiája, hogy ügyfeleinek bármelyik szegmensben is dolgoznak felépítményezett, teljes buszokat kínáljon, valamint, hogy folyamatosan bővítse a Scania hálózaton keresztül elérhető termékkínálatát. A vállalat legújabb busz-termékcsaládja, a Scania Citywide stílusban szoros kapcsolatot mutat a Scania Touringgal. Scania Citywide LE Scania Citywide LF MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(6)

2 Scania Citywide termékválaszték A Scania Citywide termékcsalád kifejezetten a városi, elővárosi forgalom kiszolgálására készült, alacsonypadlós (LF) és alacsony belépésű (LE) változatban, két- vagy háromtengelyes kivitelben, illetve csuklós verzióban is rendelhető. A hajtáslánc változatok között megtalálható dízel / biodízel, gáz / biogáz és bioteanol üzemeltetésű motor, amelyek mindegyike megfelel az EEV (Fokozottan környezetkímélő jármű) szabályozás előírásainak. Ez egyben azt jelenti, hogy a piacon a Scania kínálja az alternatív üzemanyaggal működő motorok legszélesebb választékát, lehetővé téve ezáltal az üzemeltetők számára, hogy környezetvédelmi szempontból a leginkább megfelelő megoldást válasszák. Az Európai Unión kívül ettől eltérő kibocsátási normák szerinti motorok is rendelkezésre állnak. A Scania Citywide modell a Scania lengyelországi, Słupsk-ban található buszüzemében készül. Az üzemet 1993-ban avatták fel és jelenleg a teljes egészében alumíniumból készülő buszok gyártására specializálódott. Markáns külső stíluselemek A Scania Citywide stílusának kialakításakor fontos szempont volt, hogy kitűnjön a zsúfolt városi környezetből dinamikus és plasztikus vonalaival, valamint modern külső dizájnjával. Ugyanakkor erős hasonlatosság figyelhető meg a Scania buszok új generációjának tagjai között. Az új buszok mindegyikére jellemző az első rész által formázott körbeölelő T, a karakteres, nyitható homlokfal és a lámpák egysége, valamint a nagy, egy darabból álló, a viszonylatjelzőt is magában foglaló szélvédő. Az új vonalvezetés az egybeolvadó üvegfelületekkel teljesen rejtetté teszi az A-oszlopot. Az új hátsó lökhárító és a jövőbeli megnövekvő hűtőigények miatt megnövelt hűtőradiátor nyílás kivételével a busz hátulja nagyrészt változatlan maradt, így például megtalálható a jellegzetes fordított trapéz formájú hátsó szélvédő, a LED hátsó lámpák és a nagy motornyílás. Összességében a busz stílusának kialakításánál a mozgékonyság és az erőteljes megjelenés hangsúlyozása került előtérbe. A busz elején és oldalán végigfutó vonalak a stabilitást, valamint az alacsonyan elhelyezkedő súlypont benyomását keltik. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(6)

3 Az akár mm széles szabványos viszonylatjelző a szélvédő formájához tökéletesen illeszkedik, így teremtve egységes megjelenést a busz elején. Nagyobb, enyhén kiálló tető is elérhető, amelyhez opcióként mm széles viszonylatjelző rendelhető. A viszonylatjelzők elhelyezésénél figyelembe vették, hogy mind nagy távolságból, mind a busz mellől, a járdáról is jól olvasható legyen. A jármű eleje Az első lámpák a márka fontos jegyeit hordozzák magukon, hasonlóak a Scania Touringon található lámpákhoz. Külön odafigyeltek a tervezők arra, hogy minden funkciót beépítsenek a lámpába, így például a nappali menetfényt és a helyzetjelzőket, persze mindegyik LED technológiát használ. A tompított és távolsági fényszórók halogének, opcionálisan LED-del is kérhetők. Az egy részből álló, ragasztott szélvédő zavartalan kilátást biztosít a járművezetőnek. A vezetőoldali visszapillantó tükröt az ablak alsó vonalához közel helyezték el, így közel van a vezetőhöz és széles belátható területet biztosít. A járda oldalán található tükröt az ablak tetejéhez közel rögzítették, hogy a buszmegállóban várakozó utasokat ne sértse meg. A homlokfal középső része nyitható és a világítóegységek takaróborítása levehető, hogy könnyebben hozzájuk lehessen férni. A három részből álló lökhárító memória-funkcióval rendelkezik annak érdekében, hogy kisebb ütközések után vissza lehessen állítani eredeti formáját. Belső környezet A modern benyomás a busz belsejében is folytatódik. Magasabb minőségű anyagok és új, világosabb színek kerültek beépítésre a harmonikus és tágas környezet megteremtése érdekében. Az alacsonypadlós modellek utasáramlása akadálytalan, rengeteg hely került kialakításra a kerekesszékek, babakocsik és álló utasok számára. Az alacsony belépésű modellekben a hosszabb utakon is kényelmes utazás érdekében az ülések előre néznek. A busz minden területe és a felhasznált anyagok is könnyen tisztíthatóak. MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(6)

4 Vezetőállás A járművezető környezete integrált benyomást kelt a lendületes, de mégis egységes paneleknek, az ergonómikus kialakításnak és a tipikus Scania típusjegyeknek köszönhetően. Színvilága is különbözik az utastér színvilágától, világosabb annál, mintegy invitálva az utasokat a buszra történő felszállásra. A vezetőállás a többféleképpen állítható ülésnek és kormánynak köszönhetően nagyon tágas. Annak érdekében, hogy nagyobb termetű vezetőknek is kellő kényelmet biztosítson, az ülést hátrább és lejjebb helyezték el. A kormány egy pneumatikus zár segítségével széles tartományban billenthető (20 fok) és mélységében állítható (85 mm). Ezen kívül a be- és kiszállást megkönnyítendő a kormány függőleges helyzetbe állítható. A két kormánykapcsoló a kormánykerékkel együtt mozog, hogy mindig ugyanakkora relatív távolságra legyen a kormánykeréktől, ezáltal minden funkciót a járművezető ujjainak közelében tartva. A bal oldali kapcsolóval kezelhető az irányjelző, a távolsági fény és az ablaktörlő/mosó berendezés. A jobb oldali kapcsoló segítségével kezelhető a sebességváltó (Scania Opticruise váltórendszer esetén) és a Scania Retarder. A ZF automata váltó kezelőgombjai a műszerfalon kerültek elhelyezésre. Mivel ezek az egységek a kormánykeréken, illetve oszlopon vannak, így semmi nem akadályozza a járművezetőt a mozgásban. Opcióként a német VDV szabályozásnak megfelelő állítható műszerfal is rendelhető. A függő pedálok elősegítik a kényelmes lábtartást és a biztonságos fékezést. A járművezető mögötti elválasztó fal nem átlátszó és egészen a busz plafonjáig tart. A busz erőteljes páramentesítő funkciót, valamint opcionális elektromos szélvédőfűtést kínál. A napsugárzás erejének csökkentése érdekében hővédő üvegezés kérhető. Külön fűtő/szellőztető befúvók vannak az oldalsó ablakokhoz és a padlóhoz. Alumínium felépítmény A Scania Citywide felépítményének összes panele, valamint a szerkezete is könnyű, de erős alumíniumból készült. A paneleket úgy tervezték, hogy sérülés esetén javításuk, illetve cseréjük egyszerűen megvalósítható legyen. Az alumínium sajátossága, hogy több alkalommal újrahasznosítható minőségének romlása nélkül. A felépítmény részegységei modularizáltak, így biztosítva nagyfokú rugalmasságot, többek között az ajtóképlet kialakításánál. Például egy 18 méteres csuklós buszra akár 4 ajtó is kérhető. Scania Citywide LF A Scania Citywide LF egy alacsonypadlós városi busz, amely a busz teljes területén alacsony padlót kínál. A következő verziók rendelhetőek: Kéttengelyes alacsonypadlós 18 méteres, 3 tengelyes, csuklós, alacsonypadlós A busz hátuljába keresztben beépített 9 literes EEV motorok az alábbi változatokban állnak rendelkezésre: 230 vagy 280 LE dízel / biodízel, 270 LE bioetanol, 270 LE gáz / biogáz, ez utóbbi tetőre szerelt üzemanyagtartályokkal rendelhető. Automata, öt- vagy hatsebességes ZF váltó. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(6)

5 Scania Citywide LF Scania Citywide LE Az alacsony belépésű Scania Citywide nagy rugalmassággal kialakítható busz a városi, illetve elővárosi közlekedéshez. A busz alábbi változatokban rendelhető: Kéttengelyes alacsony belépésű Háromtengelyes alacsony belépésű 18 méteres, háromtengelyes, csuklós, alacsony belépésű A buszok a jármű hátuljába hosszában beépített 9 literes motorral rendelhetők: 230, 280 vagy 320 LE dízel / biodízel motor, 270 LE bioetanol motor, 270 vagy 305 LE gáz / biogáz motor (tetőre szerelt tartályokkal). A Scania Opticruise, automatizált kapcsolású nyolcsebességes váltó ideális megoldás a hosszabb, belvároson kívüli feladatokhoz, mivel nagyfokú üzemanyag-hatékonysággal működő mechanikus erőátvitelt kínál. Az automata, öt- vagy hatsebességes váltót a ZF szállítja. MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(6)

6 Scania Citywide LE További információért, illetve fényképekért, kérjük látogassa meg a weboldalt. A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 35 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2010-es évben a vállalat értékesítési árbevétele elérte a 78 milliárd svéd koronát, míg nettó nyeresége 9,1 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(6)

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés az IKARUS 134V szóló autóbuszról A jármővet 2010. június 7-én az IKARUSBUS Kft. ügyvezetı igazgatója Princz Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az autóbuszt a 22-es és

Részletesebben

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére Budapest, augusztus 29. - Kifinomult új formavilággal érkezik a harmadik generációs Kia Sorento - Vadonatúj karosszéria, jobb rugózási komfort,

Részletesebben

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról A járművet 2011. augusztus 4-én a VOLVO Hungária Kft. részéről Szűcs Árpád Értékesítési Vezető és Lossó Erika Marketing Vezető

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék 8 CAMION TRUCK&BUS 009/6 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁG Scania Irizar i L,9 méter hosszban SOKOLDALÚ ALKALMAZHATÓSÁG Nem egyszerű dolog röviden megfogalmazni azt, amit a 007-ben bemutatott

Részletesebben

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 P.O. Box 90065 5600 PT Eindhoven, Hollandia Tel.: +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com DAF Transport Efficiency: Termékfejlesztések

Részletesebben

Opel Astra GTC Kezelési útmutató

Opel Astra GTC Kezelési útmutató Opel Astra GTC Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 34 Tárolás... 52 Műszerek és kezelőszervek... 64 Világítás... 101

Részletesebben

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA

2016 ÉVI MAGYAR DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG TECHNIKAI, SZABÁLYZATA PRO/SEMIPRO KATEGÓRIA FIGYELMEZTETÉS! A versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély mindig

Részletesebben

31 522 02 0010 31 01 Hőközpont és -hálózatkezelő Hőtechnikai berendezéskezelő 2/62

31 522 02 0010 31 01 Hőközpont és -hálózatkezelő Hőtechnikai berendezéskezelő 2/62 A /2007. (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006. (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben

1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben 1. A BMW 3-as sorozat a 2010-es modellévben A vezetés a BMW 3-as sorozata által kínált különleges élménye a 2010-es modellév során még magasabb szintre fejlődik. A megújult BMW 3-as Coupé és a megújult

Részletesebben

Mindenre van magyar megoldás

Mindenre van magyar megoldás BUSZVILÁG CAMION TRUCK&BUS 2008/11 71 BUSZGYÁRTÁS ÚJ AUTÓBUSZTÍPUSOK A KRAVTEX KFT.-TÔL Mindenre van magyar megoldás CREDO EN 12 ELÔVÁROSI, CREDO LH 12 INTERCITY Mindenre van magyar megoldás ezt kívánja

Részletesebben

Az Ön partnere: Kaba Elzett Zrt. 1550 Budapest, Pf.: 198 Tel: +36 1 350 1011 Fax: +36 1 329 0692 E-mail: info.hu@kaba.com

Az Ön partnere: Kaba Elzett Zrt. 1550 Budapest, Pf.: 198 Tel: +36 1 350 1011 Fax: +36 1 329 0692 E-mail: info.hu@kaba.com Az Ön partnere: Kaba Elzett Zrt. 1550 Budapest, Pf.: 198 Tel: +36 1 350 1011 Fax: +36 1 329 0692 E-mail: info.hu@kaba.com Mintabolt 1044 Budapest, Óradna u. 3/b Tel: +36 1 320 8018 www.kaba-elzett.hu Az

Részletesebben

Energiatudatos Építés. Áthidaló Helyére építhető Perfekt ST 200 RG típusú redőnytokok

Energiatudatos Építés. Áthidaló Helyére építhető Perfekt ST 200 RG típusú redőnytokok Energiatudatos Építés Áthidaló Helyére építhető Perfekt ST 200 RG típusú redőnytokok Győződjön meg személyesen a Német technológia, nyújtotta előnyökről, és élvezze helyes választása gyümölcsét. Rendszereink

Részletesebben

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható)

TRAFIC TRAFIC. www.renault.hu. Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) TRAFIC www.renault.hu Renault Hungária Kft. Ügyfélszolgálat: 06 40 200 000 (helyi tarifával hívható) FÉNYKÉPEK: RENAULT COMMUNICATION / DR / R. FALCUCCI, A. BERNIER, C. CUGNY, D. DUMAS, O. BANET, P. CURTET

Részletesebben

Új Corolla A világbajnok

Új Corolla A világbajnok Új Corolla A világbajnok 2 Büszkeség Nem minden tárgy tölt el minket az elégedettség érzésével. Életünk túlságosan rövid ahhoz, hogy megfosszuk magunkat kellemes dolgoktól. Ezért alkottuk meg annak idején

Részletesebben

Az új BMW 4-es Cabrio

Az új BMW 4-es Cabrio Az új BMW 4-es Cabrio Tartalom 1. Az új BMW 4-es Cabrio: Összefoglaló.............. 2. Műszaki adatok...... 3. Teljesítmény- és forgatónyomaték-diagramok..... 4. Külső és belső méretek.... 1. Az új BMW

Részletesebben

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 2006. Új Modell Információ ZZR 1400 1/12 ZÁSZLÓSHAJÓ Egy gyártót mindig az általa megalkotott motor jellemeznek a legjobban. A Kawasaki motorkerékpárok meghatározó

Részletesebben

Hibrid haszongépjárművek

Hibrid haszongépjárművek Alternatív hajtás Hibrid haszongépjárművek DR. NAGYSZOKOLYAI IVÁN Hibrid hajtástechnika nélkül nem lehet teljesíteni a szén-dioxid- és szennyezőanyag-határértékeket, csak a hibridekkel és tisztán villanyautókkal

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a NABI Sirius szóló autóbuszról

Összefoglaló jelentés a NABI Sirius szóló autóbuszról Összefoglaló jelentés a NABI Sirius szóló autóbuszról A járművet 2011. január 31-én a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója Baranyai Ferenc mutatta be a BKV Zrt. óbudai telephelyén. Az

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a Mercedes Conecto alacsonypadlós autóbuszról

Összefoglaló jelentés a Mercedes Conecto alacsonypadlós autóbuszról Összefoglaló jelentés a Mercedes Conecto alacsonypadlós autóbuszról A jármővet az EVOBUS Hungária Kft. munkatársai, Uray Dóra és Szıke Péter mutatták be a BKV kelenföldi telephelyén. A jármő a Mercedes

Részletesebben

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész

A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész A Szegedi Közlekedési Kft jármőparkjának tervszerő kiépítése fejlesztése 2. rész 2. Trolibusz jármőpark: 2.1. A szegedi közösségi közlekedésben nagyon bevált Skoda 15Tr jármőpark bıvítése Csehországból

Részletesebben

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7

FORD C-MAX. www.ford.hu 1 / 7 Felszereltség Motor 1.0l EcoBoost (125LE) M6 5 765 000 Ft 6 065 000 Ft 1.5l EcoBoost (150LE) M6 6 135 000 Ft 6 435 000 Ft Trend 1.6l VCT (125LE) M5 5 565 000 Ft 5 865 000 Ft 1.5l TDCi DPF (95LE) M6 6 160

Részletesebben

exciting Lifestyle Vehicle

exciting Lifestyle Vehicle exciting Lifestyle Vehicle Megérkezett a Ssangyong XLV, mely sokoldalúságával, praktikusságával a család kedvenc társa lesz. A hatalmas csomagtér, a bőséges helykínálat megkönnyíti a mindennapokat. Egy

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Autóbuszok beszerzése

Tájékoztató az eljárás eredményéről - Autóbuszok beszerzése Tájékoztató az eljárás eredményéről - Autóbuszok beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/129 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/eu/2011.08.19. EUHL

Részletesebben

Bevezetés. Személygépjárművek. Fedélzeti elektromos rendszer. Hagyományos 12V-os rendszerek

Bevezetés. Személygépjárművek. Fedélzeti elektromos rendszer. Hagyományos 12V-os rendszerek Bevezetés Napjainkban az egyik legfontosabb iparág a járműipar, mely biztos alapot teremt a mobilitás, az emberek és tárgyak egyszerű mozgatása, szállítása számára. A járműipart több részre oszthatjuk

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en) 5895/16 ADD 1 MAR 31 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. február 5. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR

UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR B E S Z E R E L É S I É S H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó UNIVERZÁLIS TÁVIRÁNYÍTÓS KÖZPONTIZÁR 4 AJTÓHOZ A DOBOZ TARTALMA 4 db központizár mozgató motor (2 db vezérlő 2 db vezérelt) 4 db mozgató pálca

Részletesebben

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS.

ÚJ NISSAN NAVARA. 5 760 000 Ft-tól 2,5% THM. 5 év - gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÚJ NISSAN NAVARA KEMÉNY. MAGABIZTOS. ÁRAK FELSZERELTSÉG TECHNIKAI ADATOK Dupla Kabin nettó 5 760 000 Fttól 5 év gond nélkül! 5 év teljeskörű gyártói garancia 1 + 5* Karbantartási Csomag 2,5% THM 1 A Nissan

Részletesebben

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK!

HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! HOMLOKRAKODÓ TELJES ERŐ A PROFIKNAK! ELSŐ OSZTÁLYÚ Szerelje fel, fogjon a munkához és tapasztalja meg a teljes erőt: A STOLL Profi Line termékcsaládja minden téren lenyűgöz optimális paramétereivel. Teljesen

Részletesebben

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára

Volvo 7900 Hybrid. Jobb üzlet a zöldebb városok számára Volvo 7900 Hybrid Jobb üzlet a zöldebb városok számára A Volvo 7900 Hybrid sorozat új szintre emeli a zöld hatékonyságot, messze az Euro 6 követelmények fölé. A leghatékonyabb üzemű és legmegbízhatóbb

Részletesebben

Kereskedői katalógus. 2016 Kereskedői katalógus. Husqvarna Magyarország Kft. Ezred u. 1 3 H-1044 Budapest. www.gardena.

Kereskedői katalógus. 2016 Kereskedői katalógus. Husqvarna Magyarország Kft. Ezred u. 1 3 H-1044 Budapest. www.gardena. 2016 Kereskedői katalógus Husqvarna Magyarország Kft. Ezred u. 1 3 H-1044 Budapest 2016 Kereskedői katalógus www.gardena.hu 47101-70/2015 My garden my passion Víztechnika 3 Kerttechnika 95 Kerti Szerszámok

Részletesebben

IK - 435. Vezetıtér és környezete

IK - 435. Vezetıtér és környezete IK - 435 Vezetıtér és környezete 1 mőszerfal 2 vezetı melletti szerelvényfal 3 kombinált karos-irányjelzı kapcsoló 4 kulcsos világításkapcsoló 5 vezetıülés 6 kormányoszlop 7 fıkapcsoló tábla (kívülrıl

Részletesebben

RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK

RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK RÉSZLETES MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK 2016/S 041-068220 Bevezetés A műszaki előírások által meghatározott autóbuszok feleljenek meg a belföldi közúti menetrend szerinti közösségi közlekedés általános és speciális

Részletesebben

Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása

Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása PORSCHE HUNGARIA Kommunikációs Igazgatóság Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása Kraftfahrzeugtechnisches Institut und Karosseriewerkstätte GmbH & Co.

Részletesebben

Nem csak magamra gondolok!

Nem csak magamra gondolok! PEUGEOT 107 Fő terepem a város! A Peugeot márkára jellemző ragadozó tekintet szelíd formában ölt testet a 107 modellben. Kedves, gömbölyded formája, pimasz tekintete, állandó mosolya: a 107 minden pillanatban

Részletesebben

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor.

Ford Transit Courier. 2016-os modellév Érvényes: 2015. október 12-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! 2015/05. Trend. Motor. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M

2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva - 2014 - Black plate (1,1) 2014 Kezelői kézikönyv Chevrolet Captiva M Röviden....................... 1-1 Kezdeti vezetési információk... 1-1 Kulcsok.......................

Részletesebben

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL

1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL 2005.03.08 1/2005. sz. TECHNIKAI KÖRLEVÉL Legutóbbi frissítés: 2005-03-07 Mellékelve! A versenyzők felszerelése az Országos Bajnokságok futamain TARTALOMJEGYZÉK I. GÉPKÖNYVEZÉSI IDŐPONTOK... 1 II. NEMZETI

Részletesebben

A Chevrolet 2006-os modellválasztéka

A Chevrolet 2006-os modellválasztéka Genf, 2006. február 27 A Chevrolet 2006-os modellválasztéka Spark: csúcsformában az új generációs sikermodell Aveo: Attraktív kompakt autó, három és ötajtós változatban, Új Aveo szedán: négyajtós modell

Részletesebben

Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz

Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz Modulo M168d alacsonypadlós városi csuklós autóbusz Tesztelési alapadatok: Tesztelési időszak: 2016. április 18. június 30. Tesztelési viszonylatok: 5 Üzemeltető telephely: Kelenföldi Divízió Főbb műszaki

Részletesebben

Hő- és Füstelvezető termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT 07

Hő- és Füstelvezető termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT 07 Hő- és Füstelvezető termékcsalád BITTERMANN DAYLIGHT 07 Hő- és füstelvezetés Napi szellőzés Természetes bevilágítás EN 12101-2 : 2003-09 szerint bevizsgálva és tanúsítva 2 1 3 4 5 A BITERMANN DAYLIGHT

Részletesebben

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 103. szám

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 103. szám A Kormány 211/2012. (VII. 30.) Korm. rendelete az országos településrendezési és építési követelményekrıl szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 103.

Részletesebben

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén!

279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 279. fejezet A Rallycross és Autocross Versenyautókra vonatkozó Technikai előírások Megjegyzés! Lásd a dokumentum végén! 1. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1.1 Fogalom meghatározások Az autóknak mereven zárt, nem

Részletesebben

Ford Transit Személyszállítók

Ford Transit Személyszállítók Petrányi Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 2605050/215, Fax: 2624736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 2818000/215, Fax: 2812981 1112 Budapest Budaörsi út

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

LAKÁS DESIGN. Az épület külső és belső megjelenése. Készülő, vagy már elkészült családi ház homlokzati díszítésének a megtervezése:

LAKÁS DESIGN. Az épület külső és belső megjelenése. Készülő, vagy már elkészült családi ház homlokzati díszítésének a megtervezése: LAKÁS DESIGN Készülő, vagy már elkészült családi ház homlokzati díszítésének a megtervezése: Az épület külső és belső megjelenése A ház külső építészeti tömegének alkalmazkodnia kell a már meglévő utcaképhez.

Részletesebben

A HÓNAP TÉMÁJA: SZEPTEMBERBEN ÚJ KATALÓGUS!

A HÓNAP TÉMÁJA: SZEPTEMBERBEN ÚJ KATALÓGUS! A FOREST HUNGARY KFT. HÍRLEVELE XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2009. AUGUSZTUS TISZTELT OLVASÓ! Két éve nagy sikerrel rendeztük meg nyitott kapuk rendezvényünket, a Forest Expót. Idén ismét nyitva áll ajtónk a szélesebb

Részletesebben

Initiale 2,0 dci 175 LE FAP 10 390 000 1 000 000 9 390 000 2,0 dci 175 LE FAP Aut. 10 690 000 1 000 000 9 690 000

Initiale 2,0 dci 175 LE FAP 10 390 000 1 000 000 9 390 000 2,0 dci 175 LE FAP Aut. 10 690 000 1 000 000 9 690 000 már 5 790 000 Ft-tól* Espace 2.2 dci Expression AKTUÁLIS AKCIÓ 1 000 000 Ft kedvezmény minden verzión 3 év vagy 150 000 km garancia További 400 000 Ft kedvezmény Renault Crédit finanszírozás esetén* FELSZERELTSÉG

Részletesebben

Debreceni Egyetem Élettudományi Központ és Könyvtár

Debreceni Egyetem Élettudományi Központ és Könyvtár Debreceni Egyetem Élettudományi Központ és Könyvtár Dolgozat a Középületek kritikai elemzése c. tárgyhoz A5Z94T 2010. 06. 05. Történeti elızmények Ahhoz, hogy értelmezni tudjuk az épület beépítését és

Részletesebben

2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 RENDELETEK

2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 RENDELETEK 2007.5.30. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 137/1 I (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele kötelező) RENDELETEK Az Egyesült Nemzetek Szervezete Európai

Részletesebben

Pályázat. A 4. emeleti lakás felújítási terve. Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM

Pályázat. A 4. emeleti lakás felújítási terve. Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM Pályázat A 4. emeleti lakás felújítási terve Tervező: UaIWgxQPoBuJwJyM 2016 1 Műleírás: Megrendelőm egy fiatal hölgy, aki szereti a letisztult, igényes, modern környezetet, szeret vendégeket hívni és nagy

Részletesebben

Stílusosan közlekedni.

Stílusosan közlekedni. Fiat Scudo Stílusosan közlekedni. Mi a különbség a munka és az élvezetes munka között? A Fiat Scudo. Mert megbízható, fürge és nagy teherbírású. A Scudo a legjobb belépô a hatékonyság és az elegáns megjelenés

Részletesebben

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó felelőssége...

Részletesebben

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató

Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Everlink Parkoló rendszer Felhasználói és Üzemeltetési útmutató Kiemelt magyarországi disztribútor: LDSZ Vagyonvédelmi Kft. I. fejezet Általános ismertető Az EverLink a mai követelményeket maximálisan

Részletesebben

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN FOGALMAK, SZABÁLYOK, IRÁNYELVEK SZERKESZTETTE: Igali Zsófia ESÉLY XXI. KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG KÖZREMŰKÖDŐ SZAKMAI KONZULENSEK: Hallássérültek vonatkozásában:

Részletesebben

1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2. 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5

1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2. 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5 30. Az új BMW 6-os Gran Coupé Sajtóanyag Tartalom 1. Dizájn: a szépség egy új dimenziója... 2 2. Vezetési élmény: nemesített sportosság... 5 3. BMW EfficientDynamics a BMW 6-os Gran Coupéban: innovációk

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2011. december BUDAPEST

Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer ELBIR LAKOSSÁGI HÍRLEVÉL 2011. december BUDAPEST 211. december Tisztelt Hölgyem / Uram! Az előttünk álló hetek minden családban az ünnepi készülődés időszaka, és biztos vagyok benne, hogy a karácsonyi nagy közös bevásárlások Önöknél is az év talán legmeghittebb

Részletesebben

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN

AKADÁLYMENTES ÉPÍTETT KÖRNYEZET A TELJESKÖRŰSÉG JEGYÉBEN ELŐSZÓ A következő oldalakon egy, az ESÉLY XXI. KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG által készített dokumentáció olvasható. Ezt az anyagot a tulajdonukban, kezelésükben lévő épületeket és azok környezetét akadálymentesíteni

Részletesebben

Tetőfedés kerámia cseréppel

Tetőfedés kerámia cseréppel Tetőfedés kerámia cseréppel szakszerű kivitelezés követelményei ( jegyzet) Összeállította: Nemes András okl. építőmérnök TONDACH alkalmazástechnikai szaktanácsadó Készült a Műszaki Ellenőri Tanfolyam résztvevő

Részletesebben

+ 4 csavar + 5 perc munkaidő = 60 kg RÖGZÍTVE. Rigips Habito. A sokoldalú építőlemez

+ 4 csavar + 5 perc munkaidő = 60 kg RÖGZÍTVE. Rigips Habito. A sokoldalú építőlemez + 4 csavar + 5 perc munkaidő = 60 RÖGZÍTVE ÚJ Habito A sokoldalú építőlemez Habito A jövő most kezdődik! Könnyen és rugalmasan alakítható belső terek Az otthonunkban szeretnénk jól érezni magunkat. Ezért

Részletesebben

FHA típusú abszorpciós hangcsillapítók szellőző,- és klímaberendezésekhez

FHA típusú abszorpciós hangcsillapítók szellőző,- és klímaberendezésekhez FHA-130212-I-1-1 FHA típusú abszorpciós hangcsillapítók szellőző,- és klímaberendezésekhez A hangcsillapítók horganyzott acéllemez házba épített változó rétegvastagságú kulisszás szerkezetek. A kulisszák

Részletesebben

Ikarus 412.81. Jármőismeret

Ikarus 412.81. Jármőismeret Ikarus 412.81 Jármőismeret Ikarus 412.81 Jármőismeret Összeállította: Kókai Károly Horváth János 2 Ikarus 412.81 Jármőismeret óravázlat Történeti összefoglalás Jármőszerkezet Ellenırzı kérdések 1 6. Rövid

Részletesebben

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555

ÚJ FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: +36 1 7 777 555 ÚJ FORD FOCUS 20165-ös modellév - 2016/2 Érvényes: 2016 január 4-i gyártástól A változtatás jogát fenntartjuk! Felszereltség Motor 5 ajtós 23l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD 12 100 000 Ft Vegyes átlagfogyasztás:

Részletesebben

beépíthető háztartási készülékek

beépíthető háztartási készülékek 2006 beépíthető háztartási készülékek tartalom 4-5 sütők 6-7 beépíthető sütők 8 aláépíthető sütők 9-12 főzőlapok 13-15 páraelszívók 16-19 hűtő- és fagyasztókészülékek 20-22 mosogatógépek 2 mindent egy

Részletesebben

Ajánlatkérő ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent.

Ajánlatkérő ajánlati felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent. I. BEVEZETŐ TISZTELT AJÁNLATTEVŐK! Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. továbbiakban Ajánlatkérő közbeszerzési eljárás eredményeként szerződést kíván kötni Az Észak-magyarországi Közlekedési

Részletesebben

Opel Vivaro CV 1.6 CDTI

Opel Vivaro CV 1.6 CDTI OPEL Vivaro Opel Vivaro CV 1 (Euro5) (66 kw/9 LE) (66 kw/9 LE) (85 kw/115 LE) (88 kw/12 LE) (13 kw/14 LE) (13 kw/14 LE) Változat L1H2 L2H1 L2H2 Verzió 27 kg 29 kg 29 kg 29 kg 29 kg ÁFAval ÁFAval ÁFAval

Részletesebben

Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2013. I. negyedévi ellenőrzési jelentése

Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 2013. I. negyedévi ellenőrzési jelentése Piacfelügyeleti és Műszaki Felügyeleti Hatóság 0. I. negyedévi ellenőrzési jelentése eredményének összefoglaló Egyes hegesztett szerkezetek gyártását végző, nyilvántartásba nem vett gazdálkodó szervezetek

Részletesebben

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ

TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MEKO KAPUMOZGATÓ MOTOR FOGASLÉCMEGHAJTÁSÚ KAPUKHOZ 1. FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Ez a kézikönyv fontos biztonsági információkat tartalmaz. Helytelen felszerelés

Részletesebben

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Régi új lehetőség megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtésihűtési

Részletesebben

ALPINA D3 Limousine. Széria felszereltség. 1 /7.oldal. 2007.03.01 www.ap-trade.eu ALPINA D3 Limousine

ALPINA D3 Limousine. Széria felszereltség. 1 /7.oldal. 2007.03.01 www.ap-trade.eu ALPINA D3 Limousine ALPINA D3 Limousine 1 /7.oldal Széria felszereltség ALPINA CLASSIC könnyűfém keréktárcsák elől 225/40 ZR 18, hátul 255/35 ZR 18 méretű Michelin Pilot Sport 2 gumiabroncsokkal ALPINA bőrkormány ALPINA bőr

Részletesebben

Fieldmann minőség, design és egyéniség

Fieldmann minőség, design és egyéniség 2016 Katalógus Fieldmann minőség, design és egyéniség Megjelenésünk a Kelet-európai piacokon a minőségi, biztonságos, egyszerűen kezelhető és ergonomikus szerszámok, eszközök friss arculatát hozta magával

Részletesebben

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket.

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket. 4. tétel Forgalomtechnikai eszközök, úttartozékok Sorolja fel az úttartozékokat (padkán, járdán, út mentén)! Jellemezze a vezetőoszlop és a vezetőkorlát korszerű kialakításának szempontjait! Beszéljen

Részletesebben

I.1) Név és cím(ek) (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft.

I.1) Név és cím(ek) (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: KIVING Ingatlangazdálkodó és Beruházásszervező Kft. 19. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összefoglaló tájékoztatás A Kbt. 113. (1) bekezdés szerinti eljárások esetében. Az érdekelt gazdasági szereplőknek tájékoztatniuk

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ ÁTTEKINTÉS Helyközi és iskolabusznak terveztük, így a CROSSWAY modellekben megbízható és sokoldalú, szorgosan dolgozó munkatársakra talál e kvalitásai tették Európa legnagyobb példányszámban értékesített

Részletesebben

Vibrációs szállítás szitálás

Vibrációs szállítás szitálás Vibrációs szállítás szitálás Vállalatunk, a VANDRAS Műszaki és Kereskedelmi Kft két évtizede a német VIBRA Maschinenfabrik Schultheis GmbH termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. A VIBRA GmbH

Részletesebben

Spacial katalógus. Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények. Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás

Spacial katalógus. Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények. Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás Spacial katalógus Spacial SF elemekből álló szekrények és Spacial SM kompakt szekrények Sokoldalúság Hatékonyság Műszaki támogatás Tartalomjegyzék Elemekből álló fémszekrények 2 Áttekintés 2 Összeszerelt

Részletesebben

ISMERJE MEG AZ ÚJ MODELLEKET

ISMERJE MEG AZ ÚJ MODELLEKET ISMERJE MEG AZ ÚJ MODELLEKET JS 50 Különleges sorozat Diablo: ÖRDÖGIEN GYÖNYÖRŰ! Rózsaszín modell... Coupé JS RC Ligier Ixo... Motor - DCI Revolution... Biztonság FORMULA 1... Ligier Professional ALACSONY

Részletesebben

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről 19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.)

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről - személygépjárművek beszerzése

Tájékoztató az eljárás eredményéről - személygépjárművek beszerzése Tájékoztató az eljárás eredményéről - személygépjárművek beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/55 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Váltakozó áramlási irányú, decentralizált, hővisszanyerős szellőztető berendezés

Váltakozó áramlási irányú, decentralizált, hővisszanyerős szellőztető berendezés 1 Váltakozó áramlási irányú, decentralizált, hővisszanyerős szellőztető berendezés A találmány tárgya váltakozó áramlási irányú, decentralizált, hővisszanyerős szellőztető berendezés, különösen lakásszellőzés

Részletesebben

3. gyakorlat. 1/7. oldal file: T:\Gyak-ArchiCAD19\EpInf3_gyak_19_doc\Gyak3_Ar.doc Utolsó módosítás: 2015.09.17. 22:57:26

3. gyakorlat. 1/7. oldal file: T:\Gyak-ArchiCAD19\EpInf3_gyak_19_doc\Gyak3_Ar.doc Utolsó módosítás: 2015.09.17. 22:57:26 3. gyakorlat Kótázás, kitöltés (sraffozás), helyiségek használata, szintek kezelése: Olvassuk be a korábban elmentett Nyaraló nevű rajzunkat. Készítsük el az alaprajz kótáit. Ezt az alsó vízszintes kótasorral

Részletesebben

Opel Movano CV. Van Változat Össztömeg. Dízel. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (74kW/100 LE) ÁFA-val Áfa nélkül

Opel Movano CV. Van Változat Össztömeg. Dízel. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (74kW/100 LE) ÁFA-val Áfa nélkül Opel Movano Opel Movano CV 1 Dízel Van Változat Össztömeg L1H1 28 kg L1H1 33 kg L1H1 35 kg * Csökkentett CO 2 kibocsátással MT (74kW/1 LE) ÁFAval tart/top MT (74kW/1 LE) ÁFAval MT ÁFAval tart/top MT ÁFAval

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

Toyota Yaris. Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY. 1,0 literes VVT-i 5 M/T. 1,4 literes D-4D 90 6 M/T 6 M/M. 1,33 literes Dual VVT-i 6 M/T CVT

Toyota Yaris. Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY. 1,0 literes VVT-i 5 M/T. 1,4 literes D-4D 90 6 M/T 6 M/M. 1,33 literes Dual VVT-i 6 M/T CVT Toyota Yaris Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 1,0 literes VVT-i 5 M/T 1,33 literes Dual VVT-i 6 M/T CVT 1,4 literes D-4D 90 6 M/T 6 M/M Fogyasztás (az EC/692/2008 rendelettel módosított EC/715/2007

Részletesebben

háztartási 08 gépek 09

háztartási 08 gépek 09 08 09 háztartási gépek 08 09 háztartási gépek _A Fagor vigyáz a családra és a környezetre energiatakarékos A legjobb energiahatékonysági minősítés: A+ Energiaosztály A Fagor Innovation háztartási gépei

Részletesebben

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez

S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8. berendezésekhez AUTÓRIASZTÓK S Z E R E L É S I Ú T M U T A T Ó C O B R A 3 8 6 1, 3 8 6 3, 3 8 6 8 berendezésekhez Szerelési útmutató 2 AZ EGYES CSOMAGOK TARTALMA 3868 3863 3861 Kompakt egység Saját akku BEVEZETÉS A riasztó

Részletesebben

Az új BMW G 310 R Tartalom

Az új BMW G 310 R Tartalom Az új BMW G 310 R Tartalom 1. Összefoglaló 2 2. Technika 5 3. Dizájn és színkoncepció 10 4. Gyártás és minőség 12 5. Felszereltség 14 6. Műszaki adatok 15 1. Összefoglaló Az új BMW G 310 R az első 500

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2012. szeptember 27. 8. szám R E N D E L E T E K 46/2012. (IX.28.) önk. rendelet a reklámhordozók, és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének

Részletesebben

Opel Movano CV. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (74kW/100 LE) ÁFA-val Áfa nélkül. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (92kW/125LE) ÁFA-val Áfa nélkül

Opel Movano CV. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (74kW/100 LE) ÁFA-val Áfa nélkül. EURO5 DPF 2.3 CDTI Start/Stop MT (92kW/125LE) ÁFA-val Áfa nélkül Opel Movano Opel Movano CV 1 Dízel Van Változat Össztömeg L1H1 28 kg L1H1 33 kg L1H1 35 kg * Csökkentett CO 2 kibocsátással MT (74kW/1 LE) ÁFAval tart/top MT (74kW/1 LE) ÁFAval MT ÁFAval tart/top MT ÁFAval

Részletesebben

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás

NISSAN PULSAR. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Sokoldalúság Tartozékok Színek és Kárpitok Nyomtatás Bezárás NISSAN PULSAR MINDEN, AMIRE VÁGYIK AZ ÖN IGÉNYEIRE SZABVA. A Nissan vadonatúj modellje, a kifinomult és magabiztos PULSAR a merész, sportos dizájnt fejlett technológiákkal ötvözi, és lendületes vezetési

Részletesebben

52 214 01 0000 00 00 Lakberendező Lakberendező

52 214 01 0000 00 00 Lakberendező Lakberendező A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Újdonságok. Miele beépíthető készülékek

Újdonságok. Miele beépíthető készülékek Újdonságok Miele beépíthető készülékek Újdonság! Kamrás vákuumozó fiók Az új vákuumozó fiók sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Alapfunkciója nagyon egyszerű: a vákuumtasakból, amelybe az élelmiszert

Részletesebben

King Long XMQ6121G. KING long teszt

King Long XMQ6121G. KING long teszt 72 CAMION TRUCK&BUS 2008/8 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT 100 DARABOS MEGRENDELÉS King Long XMQ6121G AZ ELSÔ KÍNAI GYÁRTÁSÚ AUTÓBUSZ HAZÁNKBAN Tudtuk, el fog jönni az ideje, hogy hazánk útjain is megjelennek

Részletesebben

IPR S.R.L. ÁrLISta 2014

IPR S.R.L. ÁrLISta 2014 IPR S.R.L. ÁrLISta 2014 MODEL BELT Hajtogatódó gyorskapu F Méret M Főbb Paraméterek E D H L A Falnyílás szélessége - B Maximális szélesség A + 2xC C Automatika teljes szélessége Táblázat D Hasznos magasság

Részletesebben

T110 Kompakt lánctalpas rakodó

T110 Kompakt lánctalpas rakodó T110 Kompakt lánctalpas rakodó Copyright 2000-2010 Bobcat Europe 03/04/2010 AE0J 11001 AE0J 99999 Méretek M N O A L K J B I C H D F E G P Q (A) Üzemi magasság... 3474 mm (B) Magasság kezelőfülkével...

Részletesebben

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01. www.peugeot.hu. PEUGEOT Boxer

Bélyegző helye. Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01. www.peugeot.hu. PEUGEOT Boxer Nyomdai gondozás: PIXELGRAF MARK/DPS-Boxer 2013_01 Bélyegző helye www.peugeot.hu PEUGEOT Boxer BOXER Szakemberek alkották szakembereknek A Peugeot Boxer kínálat jóval több, mint egy egyszerű haszonjárműcsalád.

Részletesebben