ajánlás a kiegészít ő vitájához URSZÁGGYUL-- T/8099/28. szám Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Gazdasági és informatika i bizottságának

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ajánlás a kiegészít ő vitájához URSZÁGGYUL-- T/8099/28. szám Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Gazdasági és informatika i bizottságának"

Átírás

1 T/8099/28. szám URSZÁGGYUL-- Érkezett : 2012 SLtri 2 6. Az Országgyűlés Számvev őszéki és költségvetési bizottságának Gazdasági és informatika i bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságának kiegészít ő ajánlás a az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/8099. számú törvényjavaslat vitájához (Együtt kezelend ő a T/8099/22. sz. ajánlással.) Tisztelt Országgy űlés! Az Országgyűlés Számvev őszéki és költségvetési bizottsága (továbbiakban : Költségvetési bizottság) - első helyen kijelölt bizottságként -, Gazdasági és informatika i bizottsága (továbbiakban : Gazdasági bizottság), valamint Fogyasztóvédelmi bizottsága megvitatta az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló, T/8099. számon beterjesztett törvényjavaslatot, továbbá az ahhoz benyújtott T/8099/ számú kapcsolódó és bizottsági módosító javaslatokat. A törvényjavaslat 74. -a, 76. -a, 79. -a, a, valamint 98. -a az Alaptörvény 23. cikke és 42. cikke alapján sarkalatosnak min ősül, ezért elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. A Gazdasági, valamint a Fogyasztóvédelmi bizottság az ajánlásban foglalt módosító javaslatokról várhatóan a október 1-i ülésén foglal állást.

2 2 Az ajánlásban használt rövidítés : Psztv. : a Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló évi CLVIII. törvény törvény I. 1. A Költségvetési bizottság a törvényjavaslatot új 72. -sal és azt megel őző 10. alcímmel kiegészíteni javasolja : 10. A pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítésér ől szóló évi CIV. törvény módosítása 72. A pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítéséről szóló évi CIV. törvény 24. (1) és (2) bekezdésében a június 30-ig szövegrész helyébe a december 31-ig szöveg lép. T/8099/27/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag összefüggnek : 1., 9. Megjegyzés: A javaslat 8. alcímként történő beszerkesztése és egyben a törvényjavaslatban az alcíme k sorrendjének rendezése indokolt. Indokolás : Lásd a T/8099/27/1. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - az El őterjesztő képviselője egyetért 2. Herman István Ervin képviselő kapcsolódva a T/8099/5. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 13. pontja) a törvényjavaslat 82. -ában a Psztv. 47/A. -át új (6) és (7) bekezdéssel kiegészíteni javasolja : (6) A Felügyelet az e törvényben meghatározott elektronikus kapcsolattartás esetében biztonságos kézbesítési szolgáltatást végez. (7) E törvény, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabály a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelez ően nyújtandó szolgáltatásokról, az egyes, elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szervezetek kijelölésér ő l és az elektronikus ügyintézés részletes szabályairól szóló jogszabályoktól eltér ő szabályokat állapíthat meg. A Felügyelet a fogszabály tervezetet elfogadása előtt megküld i véleményezésre az e-közigazgatásért felel ős miniszternek. T/8099/23/1-3. sz. Megjegyzés : Az ajánlás kővetkező pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag összefüggnek : 2., 5., 8.

3 3 Indokolás : Lásd a T/8099/23/1. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - a Költségvetési biz. támogatja - az Előterjeszt ő képviselője egyetért 3. Herman István Ervin képviselő kapcsolódva a T/8099/4. számú módosít ó indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 14. pontja) a törvényjavaslatot új 83. -sal a Psztv. 50. (3) bekezdését érintően kiegészíteni javasolja : 83. A Psztv a a következő (3) bekezdéssel egészül ki : (3) A 4. (1) bekezdés a), c), f), h), i), k), 1), n) és r) pontjában meghatározot t törvények hatálya alá tartozó engedélyezési, jóváhagyási és nyilvántartásba vételi, törlési eljárásokban, valamint a bejelentéseknél a kérelmet, illetve bejelentést az e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikusűrlapon kell benyújtani. T/8099/24/1-4. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek : 3., 4., 6., 10. Indokolás : Lásd a T/8099/24/1. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - a Költségvetési biz. támogatja - az El őterjesztő képviselője egyetért 4. Herman István Ervin képvisel ő kapcsolódva a T/8099/4. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 18. pontja) a törvényjavaslat 94. -ában a Psztv (1) bekezdés f) pontjának a következő módosításátjavasolja : 94. A Psztv (1) bekezdése a következő e)g) ponttal egészül ki : [Felhatalmazást kap a Felügyelet elnöke, hogy rendeletben állapítsa meg :] f) [az elektronikus kapcsolattartás során törvény] az 50. (3) bekezdésébe n meghatározottak alapján alkalmazandó formanyomtatvány és elektronikus űrlap tartalmára, formájára és benyújtására, [vonatkozó részletes szabályokat.] T/8099/24/1-4. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag összefüggnek : 3., 4., 6., 10.

4 4 Indokolás : Lásd a T/8099/24/2. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - a Költségvetési biz. támogatj a - az Előterjesztő képvisel ője egyetért 5. Herman István Ervin képviselő kapcsolódva a T/8099/5. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 13. pontja) a törvényjavaslat 94. -ában a Psztv (1) bekezdés g) pontjának az elhagyását, valamint új (2) bekezdéssel a Psztv (1) bekezdés g) pontját érint ően történ ő kiegészítésétjavasolja : 94. W A Psztv (1) bekezdése a következ ő e) [g)e). ponttal egészül ki : [Felhatalmazást kap a Felügyelet elnöke, hogy rendeletben állapítsa meg :] e) a pénz-, tőke- és biztosítási piac szervezetei, az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a magánnyugdíjpénztár, továbbá a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató esetében a Felügyelet hatáskörébe tartozó eljárások tekintetébe n ea) az alapításra, létesítésre vonatkozó engedélyezésre, eb) egyesülésre, szétválásra vonatkozó engedélyezésre, ec) nyilvántartásba vételre, ed) tevékenységi engedély megadására, ee) határon átnyúló tevékenység bejelentésére, e~ fióktelep létesítésére, eg) a szabályzatának jóváhagyására vagy módosítására, eh) a minősített befolyás engedélyezésére, ez) a független és függő közvetít ő igénybevételéhez szükséges engedélyezésre vag y nyilvántartásba vételr e irányuló eljárásért fizetend ő igazgatási-szolgáltatási díj mértékére, valamint a díj beszedésére, kezelésére, nyilvántartására, visszatérítésére, az elektronikus kapcsolattartás során törvény alapján alkalmazandó formanyomtatvány é s elektronikus űrlap tartalmára, formájára és benyújtására[, g) a 4. -ban meghatározott törvények hatálya alá tartozó nem természetes személy, szervezet és a Felügyelet között kizárólagos elektronikus kapcsolattartás rendjére,

5 5 módjára, tartalmára és formájára, továbbá a Felügyelet által m űködtetett kézbesítés i tárhely működtetésére és használatára] " [vonatkozó részletes szabályokat.] (2) A Psztv (1) bekezdése a következ ő g) ponttal egészül ki : [Felhatalmazást kap a Felügyelet elnöke, hogy rendeletben állapítsa meg :1 g) az 1. mellékletben meghatározott kötelez ő elektronikus kapcsolattartással érintett ügyekben a nem természetes személy, szervezet és a Felügyelet között kizárólagos elektronikus kapcsolattartás rendjére, módjára, tartalmára és formájára, továbbá a Felügyele t által működtetett kézbesítési tárhely működtetésére és használatára. [vonatkozó részletes szabályokat.j Megjegyzés: Az ajánlás következő összefüggnek : 2., 5., 8. T/8099/23/1-3. sz. pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag Indokolás : Lásd a T/8099/23/2. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - a Költségvetési biz. támogatj a - az El őterjesztő képviselője egyetért 6. Herman István Ervin képvisel ő kapcsolódva a T/8099/4. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 18. pontja) a törvényjavaslatot új 95. -sal a Psztv. 118/A. -át érintően kiegészíteni javasolja : 95. A Psztv. a következő 118/A. -sal egészül ki : 118/A. E törvény egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló évi.... törvény 83. -ával megállapított 50. (3) bekezdését a Felügyelet elnökének a formanyomtatvány és elektronikusűrlap tartalmára, formájára és benyújtására vonatkozó részletes szabályokat tartalmazó rendeletének a kihirdetését követő hatvanadik naptól kell alkalmazni, az abban szabályozott engedélyezési, jóváhagyási és nyilvántartásba vételi, törlési, valamint bejelentésekre vonatkozó eljárásokban. Megjegyzés: Az ajánlás következ ő összefüggnek: 3., 4., 6., 10. T/8099/24/1-4. sz. pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g Indokolás : Lásd a T/8099/24/3. számú módosító javaslat indokolását.

6 6 A módosító javaslatot(tal) : - a Költségvetési biz. támogatja - az El őterjesztő képvisel ője egyetért 7. A Költségvetési bizottság a törvényjavaslatot új sal és azt megelőző 12. alcímmel kiegészíteni javasolja : 12. A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésér ől és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló évi LXXV. törvény módosítása 99. A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlano k kényszerértékesítésének rendjéről szóló évi LXXV. törvény (a továbbiakban : Dttv.) 1. (2) bekezdés a) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : (Apénzügyi intézmény a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt svájci fran k esetén a 180 HUF/CHF, euró esetén a 250 HUF/EUR, japán jen esetén a 2,5 HUF/JP Y árfolyamot alkalmaz. A rögzített árfolyam alkalmazási id őszaka) a)kezdő időpontja a felek által kötött, a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeretszerz ődés alapján a hiteladós által tett, közjegyz ői okiratba foglalt tartozáselismer ő nyilatkozat pénzügyi intézmény részére történ ő átadás id őpontját ha nem kerül sor közjegyzői okiratba foglalására, a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeretszerz ődés megkötését követő, a devizakölcsön törlesztésére vonatkozó soron következő második törlesztési esedékessgi nap, 100. (1) A Dttv. 2. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép : (1) Ha a pénzügyi intézmény a kezességvállalás iránt igényt jelentett be, a Magyar Állam az (la) bekezdésben meghatározott eltérésse l a) készfizető kezesként felel a mentesített követelésrész kivételével a gy űjtőszámlahitelb ől ered ő tartozások 100%-áért, ha a pénzügyi intézmény a devizakölcsönt és a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerz ődést a rögzített árfolyam alkalmazás i időszakának a 2. (3) bekezdésa)pontjában meghatározott okból történő megszűnésével összefüggésben, a hivatkozott pontban írtaknak megfelel ően felmondta, b) egyszer ű kezesként felel a gyűjtőszámlahitelből eredő, legfeljebb a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka záró időpontjában fennálló tartozások 25%-áért a 2. (3 ) bekezdés b) pontja szerinti esetekben. (2) A Dttv. 2. (3) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezés lép : (3) A kezesség érvényesítésére a pénzügyi intézmény akkor jogosult, ha

7 7 a) a készfizető kezesség esetén aa)a rögzített árfolyam alkalmazási időszakának a hiteladós rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt beállott 90 napot meghaladó fizetési késedelme miatti megsz űnését követő 60 napon belül, vagy ab)a fedezeti ingatlannal szemben a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt megindított végrehajtás miatt, a rögzített árfolyam alkalmazási id őszaka alatt a pénzügyi intézmény a devizakölcsönt és a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret - szerződést felmondta. b) az egyszerű kezesség esetén a pénzügyi intézmény a hiteladós rögzített árfolya m alkalmazási időszaka záró id őpontfát követően beállott 90 napot meghaladó fizetési késedelme vagy a fedezeti ingatlannal szemben ezen id őpontot követ ően megindított végrehajtás miatt a devizakölcsönt és a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerz ődést felmondta és a követelés nem térült meg bírósági végrehajtás útján vagy a zálogtárgy bíróság i végrehajtáson kívüli értékesítésével, és ezen eljárások a követelés behajthatatlansága miat t fejez ődtek be, vagy kerültek felfüggesztésre." 101. A Dttv. 11. a) pontja helyébe a következ ő rendelkezés lép : (Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza) a) a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó állami kezességvállalásért fizetendő kezességvállalási díj mértékét, számításának és megfizetésének módját, valamint az állam i kezesség érvényesítésének eljárási szabályait, Indokolás : Lásd a T/8099/26. számú módosító javaslat indokolását. A módosító javaslatot(tal) : - az Előterjeszt ő képviselője egyetért 8. Herman István Ervin képviselő kapcsolódva a T/8099/5. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 13. pontja) a törvényjavaslat 122. (1) és (4) bekezdésének a következő módosítását, valamint (7) bekezdése helyébe a következ ő rendelkezést javasolja: 122. (1) Ez a törvény a (2) [(6)](7) bekezdésben meghatározott kivétellel a kihirdetést követő 8. napon lép hatályba. (2) A 2., a 12. és a 14. a kihirdetést követő 45. napon lép hatályba. (3) A 36., az 51. és a október 1-jén lép hatályba. (4) A 15., a , a , a 92., [a 96.,] az 1. [és a 4.] melléklet november 1-jén lép hatályba.

8 8 (5) A 43., a 45., a 46. (1) bekezdése és a december 21-én lép hatályba. (6) A 7 8., a , az , a 63., és a január 1-jén lép hatályba. (7) [E törvény január 2-án hatályát veszti.] A 82., 94. (2) bekezdés, a 96. és a 4. melléklet július 1-jén lép hatályba. T/8099/23/1-3. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következ ő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek: 2., 5., 8. Indokolás : Lásd a T/8099/23/3. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - a Költségvetési biz. támogatja - az Előterjeszt ő képviselője egyetért 9. A Költségvetési bizottság a törvényjavaslat 122. (4) bekezdésének a következő módosítását javasolja : (4) A 15., a 7[5]6 7[6]7., a [89 ]90 91., a 9(2]3., a 9[6]7., az 1. és a 4. melléklet november 1-jén lép hatályba. T/8099/27/1-2. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmila g összefüggnek : 1., 9. Indokolás : Lásd a T/8099/27/2. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal) : - az Előterjeszt ő képviselője egyetért 10. Herman István Ervin képviselő kapcsolódva a T/8099/4. számú módosító indítványhoz (T/8099/22. számú ajánlás 36. pontja) a törvényjavaslat 122. (4 ) bekezdésének a következő módosítását javasolja : (4) A 15., a , a [89 90.] , a [92.] 93., a [96.] 98., az 1. és a 4. melléklet november 1-jén lép hatályba. T/8099/24/1-4. sz. Megjegyzés : Az ajánlás következ ő pontjaiban ismertetett módosító indítványok tartalmilag összefüggnek : 3., 4., 6., 10.

9 9 Indokolás : Lásd a T/8099/24/4. számú módosító javaslat A módosító javaslatot(tal): - a Költségvetési biz. támogatja - az El őterjeszt ő képviselője egyetért 11. A Költségvetési bizottság a törvényjavaslat 124. (2) bekezdésének a következő szerkezeti és tartalmi módosítását javasolja: (2) Hatályát veszti a) az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló évi XCVI. törvény 78. (1) bekezdésében az a felügyeleti eljárási igazgatási szolgáltatási díjak kiszabásána k feltételeit, szövegrész, b) a Bit. 74. (2) bekezdés b) pontiában a vagy telephely szövegrész. Indokolás : Lásd a T/8099/25. számú módosító javaslat indokolását. A módosító javaslatot(tal) : - az Előterjesztő képvisel ője egyetért II. A T/8099/22. sz. ajánlásban foglalt módosító javaslatokról a Fogyasztóvédelm i bizottság, illetve az El őterjesztő képviselője az alábbi állásfoglalásokat alakította ki : A Bizottság ülésén az Előterjesztő képviselője a tárca álláspontját közölte. Pont Bizottság El őterjeszt ő 8. támogatja egyetért 9. Összefügg : 3 8 támogatja egyetért 10. Összefügg: 40. támogatja egyetért 31. Összefügg : 19., 20., 21., támogatja egyetért 22., 23., 34. Összefügg : 37., 43. támogatja egyetért

10 1 0 A T/8099/22. sz. ajánlásban foglalt módosító javaslatokról a Gazdasági bizottság, illetve az Előterjesztő képviselője az alábbi állásfoglalásokat alakította ki : Pont Bizottság Előterjesztő 1. támogatja egyetért 2. támogatja egyetért 3. támogatja egyetért 4. támogatja egyetért 5. támogatja egyetért 6. támogatja egyetért 7. támogatja egyetért 8. támogatja egyetért 9. támogatja egyetért 10. támogatja egyetért 11. támogatja egyetért 12. támogatja egyetért 13. támogatja egyetért 14. támogatja egyetért 15. támogatja egyetért 16. támogatja egyetért 17. támogatja egyetért 18. támogatja egyetért 19. támogatja egyetért 20. támogatja egyetért 21. támogatja egyetért 22. támogatja egyetért 23. támogatja egyetért 24. támogatja egyetért 25. támogatja egyetért 26. támogatja egyetért 27. támogatja egyetért 28. támogatja egyetért

11 támogatja egyetért 30. támogatja egyetért 31. támogatja egyetért 32. támogatja egyetért 33. támogatja egyetért 34. támogatja egyetért 35. támogatja egyetért 36. támogatja egyetért 37. támogatja egyetért 38. támogatja egyetért 39. támogatja egyetért 40. támogatja egyetért 41. támogatja egyetért 42. támogatja egyetért 43. támogatja egyetért Összeállította: az Országgyűlés Hivatalának Jogi főosztálya Budapest, szeptember 26. dr. Nyikos László s.k., Rogán Antal s.k., a Számvev őszéki és költségvetési a Gazdasági és informatika i bizottság elnöke bizottság elnöke Simon Gábor s.k., a Fogyasztóvédelm i bizottság elnök e

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t

T/1745/39. Az Országgyűlé s. az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáró l szóló T/1745. számú törvényjavasla t T/1745/39. ORSZÁGGYÚLÉS HIVATALA Érkezett : 2010 DEC 0 9. Az Országgyűlé s Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Foglalkoztatási

Részletesebben

Az Országgyűlés. egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges módosításáró l szóló T/ számú törvényjavaslat.

Az Országgyűlés. egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásához szükséges módosításáró l szóló T/ számú törvényjavaslat. T/12491/11. ORSZÁGGY(iLLS HIVATAL A Érkezett : 2013 OKT 10. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságána k kiegészít ő ajánlás a egyes törvényeknek a rezsicsökkentés

Részletesebben

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához

Az Országgyűlés. bizottságána k. Gazdasági és informatikai bizottságának. vitájához ORSZÁGGYÜLI3S 1 11VATAL A T/10332/5. szám Érkezett : 1013 MARC 13. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés

Részletesebben

részlete s vitájához

részlete s vitájához ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/1794/5. Érkezett : 2010 NOV 2 9. Az Országgy űlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának aj ánlás a az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvény módosításáról

Részletesebben

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat.

T/6960/69. szám. Az Országgyűlés. az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/6960. számú törvényjavaslat. T/6960/69. szám ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 JÚN 06. Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának második kiegészít ő ajánlás a az egyes egészségügyi

Részletesebben

kiegészít ő ajánlás a

kiegészít ő ajánlás a T/10221/25. szám ORSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA Érkezett : 2009 OKT 14. Az Országgyűlé s Ifjúsági, szociális és családügyi Emberi jogi, kisebbségi, bizottságának civil- és vallásügyi bizottságána k Oktatási és

Részletesebben

Az Országgyűlés. ajánlás a. a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény módosításáról szóló T/1247. számú törvényjavaslat

Az Országgyűlés. ajánlás a. a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény módosításáról szóló T/1247. számú törvényjavaslat ORBZÁGGYÜLÉS HIVATAL A T/1247/18. Érkezett : 2010 OKT 1 8. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának ajánlás a Emberi jogi, kisebbségi, civil- é s vallásügyi bizottságának a

Részletesebben

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat

a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról szóló T/3486. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3486/11. szám Érkezett : 2011 S2EPT 1 2. Az Országgyűlés Kulturális és sajt ó bizottságának ajánlás a a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosításáról

Részletesebben

T/7417/23. Az Országgyűlés

T/7417/23. Az Országgyűlés T/7417/23 ORSZÁGGYÜLÉS I IVATALA Érkezett : 2012 JÓN 1 1 Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának ajánlás a a nemzeti vagyonról

Részletesebben

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a

T/9318/45. Az Országgyűlés. civil- és vallásügyi bizottságának. ajánlás a T/9318/45. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A Érkezett : 2009 JuN 29. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil-

Részletesebben

Az Országgyűlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k. ajánlás a

Az Országgyűlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k. ajánlás a ORSZÁGGY ULLS HlvAfALA T/9401/7. Érkezett : 2012 DEC 1 1. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetés i bizottságána k ajánlás a egyes törvényeknek a központi költségvetésről szóló törvény megalapozásával

Részletesebben

Az Országgy űlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának. vitájához

Az Országgy űlés. Számvevőszéki és költségvetés i bizottságának. vitájához URSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA. T/1817/19. szám Érkezett: 2010 DEC 0 2. Az Országgy űlés Gazdasági és informatikai bizottságának Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságána k Számvevőszéki és költségvetés

Részletesebben

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/6217/13. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a T/6217/13. szám Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Honvédelmi és rendészeti bizottságának ajánlás a egyes büntetőjogi

Részletesebben

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat.

T/10979/17. Az Országgy űlé s. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/10979. sz. törvényjavaslat. ORSZÁGGVÜLÉS I1IVATAL.t- T/10979/17. Érkezett : 2009 NOV 4 8. Az Országgy űlé s Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának kiegészít ő ajánlás a a közoktatásról

Részletesebben

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z

Az Országgyűlés. Önkormányzati és területfejlesztés i. bizottságának. ajánlás a. részlete s. vitájáho z ORSZÁGGYULES HIVATALA T/10749/15. Érkezett : 2013 StEPT 1 6. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi

Részletesebben

T/8374/55. szám. díffi, 9nú Ii.iai. P fó Í9 :i.y. ii17f41'ahi1"' IIll a l'!gitli!! Az Országgyűlés

T/8374/55. szám. díffi, 9nú Ii.iai. P fó Í9 :i.y. ii17f41'ahi1' IIll a l'!gitli!! Az Országgyűlés ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A T/8374/55. szám Érkezett 2009 MARC 1 8. díffi, 9nú Ii.iai. P fó Í9 :i.y. ii17f41'ahi1"' IIll a l'!gitli!! Az Országgyűlés Oktatási és tudományos bizottságának Gazdasági és informatikai

Részletesebben

T/10047/31. szám. Az Országgyűlés. Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának

T/10047/31. szám. Az Országgyűlés. Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának T/10047/31. szám ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATALA Érkezett : 2013 MARC 11. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügy i és lakhatási bizottságának kiegészít ő ajánlás a a szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények

Részletesebben

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/10238/14. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA T/10238/14. Érkezett : 2013 ÁPR 0 O. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolato s nemzetközi közigazgatási

Részletesebben

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése

A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése Az Országgy űlés Fenntartható fejlődés bizottsága Kapcsolódó bizottság A Fenntartható fejl ődés bizottsága jelentése az épített környezet alakításáról és védelmér ől szóló 1997. évi LxXVIII. törvénynek

Részletesebben

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr!

épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes vitájáró l Tisztelt Elnök Úr! Országgy űlés Hivatal a Irományszám : -v I sc '- 1 5 Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Érkezett 2015 JÚN 1 7. Kijelölt bizottság épjtílétib'lz ototiság jelenitése,. törvényjavasla t (T/5052. szám) részletes

Részletesebben

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e

A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e Az Országgy űlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Országgyűlés Hivatal a lrományszáfh : 5 \)U Q Érkezett: 2015 JÓN Kijelölt bizottsál A Honvédelmi és rendészeti bizottság jelentés e a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a

T/6768/18. szám. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k. ajánlás a T/6768/18. szám ORSZÁCG Y 1J lyé 7 _ 1 Tr l. Érkezett: 2008 DEC 1 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságána k ajánlás a a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a

Részletesebben

kiegészít ő ajánlás a

kiegészít ő ajánlás a 0nSLÁGG Y LÉS HIVATALA T/4995/34. szám Érkezett : 2011 DEC 1 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának kiegészít ő ajánlás a az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló

Részletesebben

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése

A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése urbzaggy ű lés Hivatala iroma nyszarn- 6t3.413/ w Érkezett : 2015 DEC 1 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottság a A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése a közbeszerzésekr ől szóló 2015. évi

Részletesebben

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a

T /7417/3. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés. ajánlás a ORSZÁGGYŰ LÉS HIVATAL T T /7417/3 Érkezett: 2012 JuN 05. ::']fllll: '-'-!a!yxs_sym WUF! n ta Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának ajánlás

Részletesebben

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714.

valamint az elektronikus hírközlésrá7 szóló évi C. törvény módosításáról szóló T/12714. Iromány száma : T/12714/ /{ Benyújtás dátuma : 2016. november 17. Az Országgy űlés Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Érkezett : 2016 tiov 1 7. Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése

A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése Az Országgyűlés Fenntartható fejl ődés bizottsága Kapcsolódó bizottság A Fenntartható fejl ődésbizottsága jelentése a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő egyes törvények

Részletesebben

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í

Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : december 1. n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Iromány száma : T/12923/ 6 Benyújtás dátuma : 2016. december 1. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága n. 'ti: 1 CL, :I,. ', 'í Címzett : Kövér László, az Országgy űlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás

Részletesebben

T/5842. számú. törvényjavaslat

T/5842. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/5842. számú törvényjavaslat a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló 2011. évi LXXV. törvény módosításáról

Részletesebben

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a

T/17968/10. szám. Az Országgyűlés. a j á n l á s a T/17968/10. szám Az Országgyűlés Kulturális és sajtó bizottságának Alkotmány- és igazságügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának Önkormányzati bizottságának a j á n l á s

Részletesebben

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény

oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 Éi1c tett: 2013 NCV évi... törvény oví Iés Hiv h'óozny tám:,i A,? 9 ale Éi1c tett: 2013 NCV ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISEL Ő Képvisel ői önálló indítvány 2013. évi... törvény a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges egyes törvények módosításáró

Részletesebben

2012. évi... törvény

2012. évi... törvény lroin4nyszám, Ofszággyűl és Hivatal a filcezett : 2011,x 1 14. ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő Képviselői önálló indítvány 2012. évi... törvény az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény, valamint a köztulajdonban

Részletesebben

I. A törvény célja és fogalmi rendszere

I. A törvény célja és fogalmi rendszere Tájékoztató a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló 2011. évi LXXV. törvényről I. A törvény célja és fogalmi rendszere A törvénnyel

Részletesebben

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának. ajánlás a. záró vitájáho z

Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának. ajánlás a. záró vitájáho z ORSZÁтC ЧU I_3 S IIIVATAL A T/12953/ 11. szám Erkezett : 2013 DEC о ~. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizott ságának ajánlás a а Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési

Részletesebben

2012. évi... törvény

2012. évi... törvény 2012. évi... törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésér ől és a lakóingatlano k kényszerértékesítésének rendjéről szóló 2011. évi LXXV. törvény módosításáról * 1. (1) A devizakölcsönök

Részletesebben

T/6289/6. szám. Az Országgyűlés

T/6289/6. szám. Az Országgyűlés OLSZÁGGYŰUS HIVATAL A T/6289/6. szám érkezett : 2008 OKT 3 0. Az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvev őszéki bizottságána k Gazdasági és informatikai bizottságának kiegészít ő ajánlás a az utasok

Részletesebben

Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : november 24.

Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : november 24. CRvZ -ívgy i L ti 1.. L Frkezett : 2010 WC'.? 2 4. Iromány száma : T/12728/ A L\ Benyújtás dátuma : 2016. november 24. Az Országgy űlé s Törvényalkotási bizottsága Címzett : Kövér László, az Országgyűlés

Részletesebben

Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett -

Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett - Az Országgyűlés Népjóléti bizottsága Országgyűlés Hivatal a Irományszám : -'~ 14 p O n0 9g/ Érkezett - 2016 ÁPR 2 0. Kijelölt bizottság fit +»í,t"~iú.k`~ r~, A Napjóléti bizottság jelentésé egyes egészségügyet

Részletesebben

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a

T/12720/19. szám. Az Országgyűlés. Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának. a j á n l á s a T/12720/19. szám Az Országgyűlés Önkormányzati bizottságának Egészségügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának a j á n l á s a a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása

T/16302/27.szám. i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés. Alkotmány- és igazságügyi bizottságának. ajánlása T/16302/27.szám A, i~s9~éíili'ipiő,4~ú45iííaiy, Az Országgyűlés Alkotmány- és igazságügyi bizottságának ajánlása az építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos adatszolgáltatásokkal összefüggő egyes

Részletesebben

! v.it klivatala. ~5w. 5 a,s: H 1AAI4./ Érkezett : 2O11& DEC 0 g. részletes vitájáról. Tisztelt Elnök Úr!

! v.it klivatala. ~5w. 5 a,s: H 1AAI4./ Érkezett : 2O11& DEC 0 g. részletes vitájáról. Tisztelt Elnök Úr! Y ~5w! v.it klivatala 5 a,s: H 1AAI4./ /t 0 Érkezett : 2O11& DEC 0 g. Az Országgy űlés Nemzeti összetartozás bizottsága Kijelölt bizottsáj' A Nemzeti összetartozás bizottsága jelentése A magyar zászló

Részletesebben

Az Országgyűlés. Fogyasztóvédelmi. bizottságának

Az Országgyűlés. Fogyasztóvédelmi. bizottságának T/11205/6. ORSZÁGGY Ű LÉS iiv xa ry k Az Országgyűlés Érkezett: 2013 Jt1N 0 4. Gazdasági és informatikai bizottságának Fenntartható fejlődé s bizottságának kiegészít ő Fogyasztóvédelmi bizottságának ajánlás

Részletesebben

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l

1# +atala 2010OKT évi... törvény. a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1# +atala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Érkoett : 2010OKT22 Képvisel ői önálló indítvány 2010. évi... törvény a nyugdíjpénztár-választás szabadságáró l 1. A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra

Részletesebben

Az Országgyűlés. ajánlás a

Az Országgyűlés. ajánlás a ORSZÁGG ' LE2 11VATAL A T/10238/8. szám Érkezett : 2013 HARC 1 8. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési Fogyasztóvédelmi Sport- és turizmus- Gazdasági és informatikai ajánlás a az adó- és egyéb

Részletesebben

T/6768/9. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/6768/9. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁGGrYÜLÉS HIVATALA T/6768/9. szám Érkezett : 2008 NOV 2 7. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Gazdasági és informatikai bizottságának Költségvetési, pénzügy i és

Részletesebben

T/12910/22. szám. Az Országgy űlés. Önkormányzati és területfejlesztési. Foglalkoztatási és munkaügyi. vitájához

T/12910/22. szám. Az Országgy űlés. Önkormányzati és területfejlesztési. Foglalkoztatási és munkaügyi. vitájához oi SG_ G(3 é~ é 1 4 H. vi".fit'\ LÁ T/12910/22. szám Érkezett : 2013 NOV 2 6. Az Országgy űlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának Fenntartható fejlődé s bizottságána k Foglalkoztatási és

Részletesebben

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére

irományszám- T I Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére y, db, 1 n ala a Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága irományszám- T I L, gs'5 I Érkezett: 2015 JÚN 2 2. Ezysézes javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! Az egyes

Részletesebben

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr!

lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Tisztelt Elnök Úr! uiés Hivatala Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága lrornányszám :TI C g 42 1 8 Érkezett: 2015 NOV 1 O. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

T/ számú törvényjavasla t. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról

T/ számú törvényjavasla t. a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ -rlae 3 Érkezett : 2014 ( i 3 a T/ számú törvényjavasla t a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény módosításáról Előterjesztő: Lázár János Budapest,

Részletesebben

Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4.

Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4. mccf (á) Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Ét ::tz : 20 1.4 EC 0 4. A Törvényalkotási bizottság összegz ő jelentése A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007.

Részletesebben

A Költségvetési bizottság jelentése

A Költségvetési bizottság jelentése Érkezett : J. Az Országgyűlés Költségvetési bizottsága Kapcsolódó bizottság A Költségvetési bizottság jelentése az egyes adótörvények és azokkal összefügg ő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról

Részletesebben

második kiegészít ő ajánlás a

második kiegészít ő ajánlás a T/10680/19. szám 1 v, IIC..,.sx...x.,.. ~~ c. x,.x 111...:.é.: :.aüix : :ié~éésémtééxééé 3.e.. : eéülygu&ii!m Wi Aéééé 2Z, ORSZAGGYÜLES HIVATALA Érkezett : 3, 3it Az Országgyűlé s Mez őgazdasági bizottságának

Részletesebben

T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT

T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT ORSZÁGGY Ű LÉS HIVATAL A MAGYARORSZÁG KORMÁNYA Érkezett : 2013 MÁJ 2 a enjegyezte. Pintér Sándor belügyminiszter T/11110/7. számú EGYSÉGES JAVASLAT az egyes ingatlanok fővárosi önkormányzat részére történ

Részletesebben

Érkezett: 2015 DEC 0 8.

Érkezett: 2015 DEC 0 8. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága i.3ciy:vi t 0' I O 1 a \P Érkezett: 2015 DEC 0 8. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t benyújtás a Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére

Részletesebben

Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámlahitel szabályozás részleteiről

Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámlahitel szabályozás részleteiről Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámlahitel szabályozás részleteiről Az Országgyűlés 2013. november 9-ei hatállyal módosította a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok

Részletesebben

a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/ sz. törvényjavaslat

a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény módosításáról szóló T/ sz. törvényjavaslat T/10979/14. ORSLÁGGYliLÉS HIVATAL A Érkezett : 2009 NOV 12. Az Országgy űlés Oktatási és tudományos bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának aj ánlás a a közoktatásról szóló 1993.

Részletesebben

2. oldal a) a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott közüzemi szolgáltatás szolgáltatója, valamint a hitelintézet, pénzügyi vállalkozás ál

2. oldal a) a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott közüzemi szolgáltatás szolgáltatója, valamint a hitelintézet, pénzügyi vállalkozás ál 1. oldal 2011. évi CXXI. törvény az otthonvédelemmel összefüggő egyes törvények módosításáról 1 1. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása 1. (1) Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII.

Részletesebben

T/3358/21. Az Országgyűlés. ajánlás a. szabályairól szóló évi XCIX. törvény módosításáról szóló T/3358. számú törvényjavaslat.

T/3358/21. Az Országgyűlés. ajánlás a. szabályairól szóló évi XCIX. törvény módosításáról szóló T/3358. számú törvényjavaslat. T/3358/21. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATAL A Érkezett. 2011 JuN 1 5. Az Országgyűlés Kulturális és sajtó- Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságának bizottságána k ajánlás a az előadó-művészeti szervezetek

Részletesebben

T/13139/22. szám ORSG :- = Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának. ajánlás a

T/13139/22. szám ORSG :- = Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának. ajánlás a T/13139/22. szám ORSG :- = Érkezett : 2013 DEC 16. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának ajánlás a az egyes törvényeknek agrár- és környezetügyi tárgyban történ őmódosításáról

Részletesebben

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr!

Országg y űlés. Érkezett : 1416 ÁPR 1 Q. Tisztelt Elnök Úr! Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága Országg y űlés ' om Hivatala :nysz $m : Érkezett T ^ cc 6 ' : 1416 ÁPR 1 Q Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala ; ;~n~nyszám I A 00 55I G

Országgy űlés Hivatala ; ;~n~nyszám I A 00 55I G Országgy űlés Hivatala ; ;~n~nyszám I A 00 55I G Az Országgyűlé s Fenntartható fejl ődés bizottsága 2016 ÁPR 19. Kapcsolódó bizottság enntarthato fejl des biz ttsaga jelentes a villamos energiáról szóló

Részletesebben

a kisajátításról szóló T/3328. számú törvényjavaslat

a kisajátításról szóló T/3328. számú törvényjavaslat T/3328/89. szám orszaggyolés HIVATALA Érkezett: 2007 NOV 0 5. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a a kisajátításról szóló T/3328. számú törvényjavaslat záró vitájáho

Részletesebben

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki :

1! 7'4 S:2i? 6. 2014. évi... törvény. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény a következ ő 3038. -sal egészül ki : trom~ínyszarn~ 1! 7'4 S:2i? 6. ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISEL Ő Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Képviselői önálló indítvány 2014. évi... törvény a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény módosításáró

Részletesebben

T/11105/31. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a. záró vitájához

T/11105/31. szám. Az Országgyűlé s. Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának. ajánlás a. záró vitájához ORSZAGGYÜLÉS HIVATA L I', T/11105/31. szám Érkezett : 2013 JuN 0 3. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügy i és ügyrendi bizottságának ajánlás a az egyes büntetőtárgyú törvények módosításáról szóló

Részletesebben

részlete s vitájához

részlete s vitájához T/7037/16. szám ORSZÁGGYLLES HIVATA LA Érkezett : 2012 JuN 0 5 Az Országgyűlés Számvev őszéki és költségvetési bizottságának Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának Fogyasztóvédelmi bizottságának Gazdasági

Részletesebben

1 akezc r N évi... törvény

1 akezc r N évi... törvény és Hivatala ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség 1 akezc r. 2012 N 0 8. Képvisel ői önálló indítvány 2012. évi... törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi

Részletesebben

T/6588/33. szám. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának. ajánlás a

T/6588/33. szám. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának. ajánlás a T/6588/33. szám ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA Érkezett : 2012 ÁPR 2 3. Az Országgyűlé s Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrend i bizottságának ajánlás a a települési önkormányzatok fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek

Részletesebben

ajánlás a részlete s vitájához az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló T/ számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/11398/6.

ajánlás a részlete s vitájához az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló T/ számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/11398/6. T/11398/6. ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA Érkezett: 2013 JÚN 10. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Sport- és turizmusbizottságána k ajánlás a az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról

Részletesebben

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06.

Országgy űlés Hivatala Irományszám : Érkezett : 2016 JÚN 06. Országgy űlés Hivatala Irományszám : I(,o 39 01 Aj, Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Érkezett : 2016 JÚN 06. Egységes javasla t Kövér László úr, az Országgy űlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport

:mányazám : Országgy űlési képvisel ő. Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport t, zóggy űiés Hivatala Országgy űlési képvisel ő :mányazám : T/a 4 ~.g8 Érkezett : 2017 MARC 02. Kereszténydemokrata Néppárt Országgyűlési Képvisel őcsoport Kövér László úr az Országgyűlés elnöke részére

Részletesebben

(3) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló ügyben a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság el őadója,

(3) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló ügyben a Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság el őadója, Q yy űlcs Hivatala t 2a13 MÁJ L ÚJ VÁLTOZAT a T/11267. számú törvényjavaslat helyett ORSZÁGGY Ű LÉSI KÉPVISELŐ Képviselői önálló indítvány 2013. évi.... törvény az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI.

Részletesebben

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t ORSZÁGGY ŰLÉSI KÉPVISELŐ Módosító javaslat Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Helyben k xk tt : 2011 GKT 2 C. Tisztelt Elnök Úr! Az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények

Részletesebben

T/12614/13. Érkezett : 2013 NOV 11. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a

T/12614/13. Érkezett : 2013 NOV 11. Az Országgyűlés. Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának. ajánlás a ORSZÁG i1vatala T/12614/13. Érkezett : 2013 NOV 11. Az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának ajánlás a a nemzeti utasadat-információs rendszer létrehozása érdekében szükséges,

Részletesebben

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról

A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó évi IY. törvény módosításáról x. Érkezett : 4'Q14 "':'")7 0 1 ORSZÁGGYŰ LÉSI KÉPVISEL Ő T/.... számú törvényjavaslat A harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szól ó 2007. évi IY. törvény módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

ajánlás a kiegészít ő az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/4247. számú törvényjavaslat

ajánlás a kiegészít ő az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló T/4247. számú törvényjavaslat T/4247/52. szám ORSZÁGGY ÜLÉS HIVATALA Érkezett: 2011 OKT 1 3. Y S Ő p i i 9 Az Országgyűlé s Fenntartható fejlődés bizottságának Mez őgazdaság i bizottságának Önkormányzati és területfejlesztés i bizottságána

Részletesebben

2011. évi LXXV. törvény Hatályos: 2011.11.15-2011.12.31

2011. évi LXXV. törvény Hatályos: 2011.11.15-2011.12.31 2011. évi LXXV. törvény Hatályos: 2011.11.15-2011.12.31 Jogszabálykereső Szolgáltatja a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó 2011. évi LXXV. törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről

Részletesebben

T/9449/14. Az Országgyűlés. Számvevőszéki bizottságának. a j á n l á s a. a Magyar Nemzeti Bankról szóló T/9449. számú törvényjavaslat

T/9449/14. Az Országgyűlés. Számvevőszéki bizottságának. a j á n l á s a. a Magyar Nemzeti Bankról szóló T/9449. számú törvényjavaslat T/9449/14. Az Országgyűlés Költségvetési és pénzügyi bizottságának Gazdasági bizottságának Számvevőszéki bizottságának a j á n l á s a a Magyar Nemzeti Bankról szóló T/9449. számú törvényjavaslat Tisztelt

Részletesebben

Az Országgyűlé s Egészségügyi bizottságának. ajánlása

Az Országgyűlé s Egészségügyi bizottságának. ajánlása ~AGGXÜLi ;S s 1VATALA T/5994/4. Érkezett : 2012 MARC 1 O. Az Országgyűlé s Egészségügyi bizottságának ajánlása a nem dohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

Részletesebben

T/10903/18. szám Érkezett MÁJ 15. Az Országgyűlé s. bizottságának

T/10903/18. szám Érkezett MÁJ 15. Az Országgyűlé s. bizottságának ORSZÁGGYliI :S }IIVATAI T/10903/18. szám Érkezett. 2013 MÁJ 15. Az Országgyűlé s Gazdasági és informatikai bizottságának Fogyasztóvédelm i bizottságána k Számvev őszéki és költségvetés i bizottságának

Részletesebben

A Bizottság a törvényjavaslat részletes vitáját december 7-én lezárta.

A Bizottság a törvényjavaslat részletes vitáját december 7-én lezárta. Iromány száma : T/13159/ g Benyújtás dátuma : 2016: december 7. ORSZÁGG úll, Az Országgyű lés Törvényalkotási bizottsága Érkezett. Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó : Dr. Gulyás Gergely,

Részletesebben

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról

TAKARÉKSZÖVETKEZET. Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról 1. sz. melléklet: Ügyfél-tájékoztató a fizetési nehézségek körében alkalmazandó eljárásokról, áthidaló megoldásokról A Nemesnádudvar és Vidéke Takarékszövetkezet számára kiemelten a fizetési nehézségekkel

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról

Tisztelt Elnök Úr! egyes adminisztratív kötelezettségek megszüntetésével összefüggő törvénymódosításokról Országgyűlés Hivatal a Irományszám : Érkezett: 2016 ÁPR 21. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök Úr! A Törvényalkotási

Részletesebben

Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámla-hitel szabályozás részleteiről

Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámla-hitel szabályozás részleteiről Tájékoztató az árfolyamrögzítés és a gyűjtőszámla-hitel szabályozás részleteiről Mit jelent és hogyan működik az árfolyamrögzítés? Azon lakóingatlan fedezete mellett nyújtott devizakölcsönnel rendelkező

Részletesebben

1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása

1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása Érc-,z. : 2011 s'ái15,µ_.. 2011. évi...törvén y az otthonvédelemmel összefüggő egyes törvények módosításáró l 1. Az illetékekró7 szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítása (1) Az illetékekről szóló 1990.

Részletesebben

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t

0 gyűlés Hivatala. Iromány- zám :  TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1. Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága. Összegző módosító javasla t 0 gyűlés Hivatala Iromány- zám : " TI X00%,.L -4 É UQtt: 2016 ÁPR 2 1 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Összegző módosító javasla t Kövér László úr, az Országgyűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben

Az Országgyűlés. vitájáho z

Az Országgyűlés. vitájáho z ORSZÁGGY JLÉS HIVATALA T/7858/8. Érkezett: 2012» L 0 4. Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának Emberi jogi, kisebbségi, civil- é s vallásügyi bizottságának Gazdasági és informatikai

Részletesebben

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a

k i e g é s z í t ő a j á n l á s a T/17966/19. szám Az Országgyűlés Területfejlesztési bizottságának Idegenforgalmi bizottságának Környezetvédelmi bizottságának Önkormányzati bizottságának k i e g é s z í t ő a j á n l á s a a Balaton Kiemelt

Részletesebben

2014. évi törvény. (2) A magyar jelnyelvtudást a magyar jelnyelv vizsga eredményét igazoló tanúsítvánnyal (a továbbiakban: tanúsítvány) kell igazolni.

2014. évi törvény. (2) A magyar jelnyelvtudást a magyar jelnyelv vizsga eredményét igazoló tanúsítvánnyal (a továbbiakban: tanúsítvány) kell igazolni. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISEL Ő Fidesz- Magyar Polgári Szövetség 2014 Érkezett 2 7. Képviselői önálló indítvány 2014. évi törvény a közszolgálati tisztvisel őkr ől szóló 2011. évi CXCIX. törvény és a közalkalmazottak

Részletesebben

T/16301/71.szám. Az Országgyűlés. kiegészítő ajánlása. vitájához. (Együtt kezelendő a T/16301/61. sz. ajánlással.)

T/16301/71.szám. Az Országgyűlés. kiegészítő ajánlása. vitájához. (Együtt kezelendő a T/16301/61. sz. ajánlással.) T/16301/71.szám Az Országgyűlés Egészségügyi bizottságának Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának kiegészítő ajánlása az emberi alkalmazásra kerülőgyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot

Részletesebben

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat

a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról szóló T13660. számú törvényjavaslat ORSZÁGGYÜLÉS HIVATALA T/3660/10.szám 1007 SZER 2 0. Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának Európai ügyek bizottságának Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának Költségvetési,

Részletesebben

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő. Törvényjavasla t. Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének

Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő. Törvényjavasla t. Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének Országgy űlés Hivatal a Irományszám : Érkezett : 2018 MÁJ 0 9 ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISEL Ő Törvényjavasla t Dr. Kövér Lászl ó az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az Alaptörvény 6. cikk (1)

Részletesebben

Tisztelt Ügyfeleink! Az alábbiakban olvashatják ismertetőnket a gyűjtőszámlahitelről.

Tisztelt Ügyfeleink! Az alábbiakban olvashatják ismertetőnket a gyűjtőszámlahitelről. Tájékoztató a jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek számára elérhető, jogszabály által biztosított Gyűjtőszámlahitel lehetőségről /Gyűjtőszámlahitel III. konstrukció/ Tisztelt Ügyfeleink! A Bank annak érdekében,

Részletesebben

d) szabályzata jóváhagyására irányuló eljárásban szabályzatonként 200 000 forint, az igazgatási szolgáltatási díj.

d) szabályzata jóváhagyására irányuló eljárásban szabályzatonként 200 000 forint, az igazgatási szolgáltatási díj. A Magyar Nemzeti Bank elnökének 14./2015. (V. 13.) MNB rendelete a Magyar Nemzeti Bank által a pénzügyi közvetítőrendszer felügyelete keretében, valamint a bizalmi vagyonkezelő vállalkozások tekintetében

Részletesebben

a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l

a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l É ke.i.vtt: 2013 0 Y` i 2,J. 2013. évi... törvény a pénzügyi rezsicsökkentéssel összefüggésben a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáró l szóló 2009. évi LXXXV. törvény módosításáró l 1. A pénzforgalmi szolgáltatás

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA A hirdetmény kiegészítés visszavonásig érvényes Az UniCredit Bank Zrt. a fennálló hitel-, illetve kölcsönszerződések kapcsán az alábbi lehetőségeket

Részletesebben

2011. évi LXXV. törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről1

2011. évi LXXV. törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről1 devizakölcsön: fizetéskönnyítő gyűjtőszámlahitel: hiteladós: 2011. évi LXXV. törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről1 Az Országgyűlés

Részletesebben

T/13049/20. Az Országgyűlés. családügyi és lakhatási bizottságának. Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának. ajánlás a

T/13049/20. Az Országgyűlés. családügyi és lakhatási bizottságának. Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának. ajánlás a T/13049/20. O RSZÁGG~r liies i-ilvatál A Érkezett : 2013 NOV 2 5. Az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának Egészségügyi bizottságána k Foglalkoztatási és munkaügy i bizottságának

Részletesebben

2011. évi... törvény 2311 J ;:; ;'.,1 1 5.

2011. évi... törvény 2311 J ;:; ;'.,1 1 5. as r :5 i stb `. 'T' 3br~r 9 2011. évi.... törvény 2311 J ;:; ;'.,1 1 5. a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletér ől szóló 2010. évi CLVIII. törvény módosításáró l Az Országgy űlés az Alaptörvény végrehajtására,

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések 2011. évi LXXV. törvény a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről (2014. február 25-től hatályos állapot) Az Országgyűlés a korábbi időszak

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA A hirdetmény kiegészítés visszavonásig érvényes A Pénzügyminisztérium és a deviza alapú hitelezésben meghatározó súlyt képviselő hitelintézetek között,

Részletesebben