S / S / S Gázüzemű melegvíztároló. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára (2009/09) HU

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "S 120-1... / S 160-1... / S 190-1... Gázüzemű melegvíztároló. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 867 (2009/09) HU"

Átírás

1 R Gázüzemű melegvíztároló S / S / S hu Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU

2 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások Szimbólumok magyarázata Biztonsági utasítások A készülékre vonatkozó adatok EG megfelelõségi nyilatkozat A készülék ismertetése Típusáttekintés Felépítés Készülék- és csatlakozási méretek Mûszaki adatok Elõírások Szerelés Felállítási hely Gázcsatlakozás Hidegvíz csatlakozás Melegvíz csatlakozás Cirkulációs vezeték A füstgázfelügyelet elektromos csatlakoztatása Füstgázcsatlakozó Üzembe helyezés A tároló feltöltése A tároló üzembe helyezése Ellenõrizze a füstgázfelügyeletet A vízhõmérséklet beállítása A tároló üzemen kívül helyezése Leürítés Gázbeállítás (földgáz) A gáz csatlakozási nyomás mérése A névleges hõtermelés beállítása (fõégõ) Összehangolás a gázfajtával Földgázról folyékony gázra Folyékony gázról földgázra Karbantartas Gázbeállítási táblázat (fúvóka-elõnyomás) Zavarok

3 HU Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások 3 1 Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások 1.1 Szimbólumok magyarázata Figyelmeztetések A figyelmeztető tudnivaló előtti jelzőszavak a következmények fajtáját és súlyosságát jelölik, ha nem követik a veszély elhárítására vonatkozó intézkedéseket. ÉRTESÍTÉS azt jelenti, hogy anyagi károk keletkezhetnek. VIGYÁZAT azt jelenti, hogy könnyű vagy közepesen súlyos személyi sérülések történhetnek. FIGYELMEZTETÉS azt jelenti, hogy súlyos személyi sérülések történhetnek. VESZÉLY azt jelenti, hogy életveszélyes személyi sérülések történhetnek. Fontos információk További szimbólumok Szimbólum B A szövegben lévő figyelmeztetéseket szürke hátterű figyelmeztető háromszöggel jelöltük és bekereteztük. Áram miatti veszélyeknél a felkiáltójelet a villám jele helyettesíti a figyelmeztető háromszögben. Az emberre vagy dologi tárgyakra vonatkozó, nem veszélyt jelző információkat ez a szöveg melletti szimbólum jelöli. Ezeket a szöveg alatt és fölött lévő vonalak határolják. Jelentés Teendő Kereszthivatkozás a dokumentum más helyeire vagy más dokumentumokra Felsorolás/listabejegyzés 1. tábl. Felsorolás/listabejegyzés (2. szint) Gázszag esetén: B Zárja el a gázcsapot. B Nyissa ki az ablakokat. B Ne használjon elektromos kapcsolókat. B Oltsa el a nyílt lángot. B Az épületen kívülről értesítse a gázszolgáltató vállalatot és az engedéllyel rendelkező szakszervizt. A füstgáz szag veszélyt jelez! B Kapcsolja ki a készüléket ( 5.5. fejezet). B Nyissa ki az ablakokat és az ajtókat. B Értesítse az engedéllyel rendelkező szakszervizt. Nyílt égésterű készülékek esetén: füstgázok okozta mérgezésveszély elégtelen égési levegő ellátás miatt B Gondoskodjon az égési levegő ellátásról. B Ne zárja vagy csökkentse le az ajtók, ablakok és falak levegő be- és elvezető nyílásait. B Az elégséges égési levegő ellátást utólag beépített készülékek, pl. konyhai szellőzők, elszívó ventilátorok esetén is biztosítani kell. B Elégtelen égési levegő ellátás esetén ne helyezze üzembe a készüléket. Felállítás, áthelyezés B A készüléket arra feljogosított szakszerviz állítsa fel, illetve helyezze át. B Ne változtassa meg a füstgázt vezető alkatrészeket. Ellenőrzés és karbantartás A berendezés biztonságos és környezetbarát működéséért az üzemeltető felelős (szövetségi légszennyezésvédelmi törvény). B Javaslat a vevő számára: kössön évenkénti ellenőrzést és szükség szerinti karbantartást tartalmazó karbantartási és ellenőrzési szerződést egy engedéllyel rendelkező szakszervizzel. Ez magas hatásfokot és környezetbarát égést biztosít. B Csak eredetei alkatrészeket használjon. 1.2 Biztonsági utasítások Tartsa be a telepítési és kezelési útmutatóban leírtakat. A készülék kifogástalan működése csak így biztosítható.

4 4 Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások HU Robbanásveszélyes és könnyen gyulladó anyagok B Ne használjon vagy tároljon könnyen gyulladó anyagokat (papírt, hígítót, festékeket stb.) a készülék közelében. Égési levegő/helyiséglevegő B A korrózió elkerülése érdekében: az égési levegő/helyiséglevegő ne keveredjen agresszív anyagokkal, pl. klór- és fluorvegyületeket tartalmazó halogénezett szénhidrogénekkel. B Fokozottan légszigetelő ablakok utólagos beépítése esetén: gondoskodjon arról, hogy az égési levegő ellátás fennmaradjon. B Külső csatlakozással rendelkező elszívó ventilátorok (pl. ruhaszárítók) a felállítási helyiségben: gondoskodjon arról, hogy az égési levegő akadálytalan bevezetésének biztosítása érdekében a ventilátorok megfelelő reteszeléssel rendelkezzenek. A vevő tájékoztatása B Tájékoztassa a vevőt a készülék működéséről, és tanítsa meg annak kezelésére. B Hívja fel figyelmét a rendszeres karbantartásnak a készülék működése és élettartama szempontjából fennálló fontosságára. B Hívja fel a vevő figyelmét, hogy ő nem végezhet változtatásokat és javításokat a készüléken. Károk kezelési hiba miatt! A kezelési hibák személyi sérülésekhez és/vagy anyagi károkhoz vezethetnek. B Gondoskodjon róla, hogy gyermekek felügyelet nélkül ne kezeljék a készüléket, illetve ne játsszanak vele. B Gondoskodjon róla, hogy csak olyan személyek férhessenek hozzá a készülékhez, akik szakszerűen tudják kezelni azt.

5 HU A készülékre vonatkozó adatok 5 2 A készülékre vonatkozó adatok Az S , S és S típusú gázüzemű melegvíztárolókat kizárólag a háztartásban, használati melegvíz készítésére szabad alkalmazni. A típusszám olyan jelzőszámokkal van kiegészítve, amelyek a G 260 sz. DVGW-előírás szerinti gázcsaládot jelölik. Az égőegység a G 620 sz. DVGW-előírás szerinti 2. és 3. gázcsaládra állítható át. Jelzőszám Wobbe-index (15 C) Gázcsalád 2.1 EG megfelelőségi nyilatkozat Ez a készülék megfelel a 90/396/EGK sz. európai irányelv érvényben lévő követelményeinek és az EK megfelelőségi nyilatkozatban ismertetett típusmintának. 21 9,5-12,5 kwh/m 3 L/LL földgáz 23 11,4-15,2 kwh/m 3 H földgáz 31 20,2-24,3 kwh/m 3 Propán/bután 3. tábl. 2.2 A készülék ismertetése Közvetlenül fűtött álló készülék több csap ellátására Áramlás biztosító füstgáz figyeléssel Nyomásálló tartály speciális zománcozással és magnézium anóddal (védőanóddal) PU keményhab szigetelés a víztartály és a külső palást között Égőegység valamennyi gázfajtánál alkalmazható égővel, szabályozó armatúra termo-elektromos gyújtásbiztosítással, hőmérséklet szabályozó és gáznyomás szabályozó Szabályozó armatúra hőmérséklet-határolóval Mérőcsonk fúvókanyomás és csatlakozási nyomás mérésére a gázarmatúrán PB-gázhoz való fúvókák (50 mbar csatlakozási nyomás) mellékelve 2.3 Típusáttekintés Termékazonosító szám Kategória Gázfajta 2. tábl. 51CL3939 I 2H B 11BS

6 6 A készülékre vonatkozó adatok HU 2.4 Felépítés J ábra 1 Áramlásbiztosító 2 Melegvíz R ¾, külső 3 Védőanód 4 Örvényeltető test 5 Belső tartály 6 Szigetelés 7 Főégő 8 Hőelem 9 Égőfúvóka 10 Gázcsatlakozás R ½, belső 11 Gázarmatúra 12 Csonk ürítéshez és cirkulációs csatlakozás 13 Gyújtóégő 14 Hőmérséklet érzékelő a termosztáthoz és a határolóhoz 15 Hidegvíz-belépő cső 16 Fűtőcső 17 Hidegvíz R ¾, külső 18 Gázelzáró berendezés R ½ 1) 19 Vízelzáró szelep 20 Nyomáscsökkentő (6 bar víznyomás fölött szükséges)1) 21 Vizsgáló szelep1) 22 Visszafolyás gátló1) 23 Nyomásmérő csatlakozó csonk1) 24 Vízelzáró szelep 25 Membrános biztonsági szelep (6 bar)1) 26 Lefolyó garnitúra1) 27 Piezogyújtó 28 Cirkulációs szivattyú1) 29 Füstgázfelügyelet 1) Nincs a szállítási terjedelemben (biztonsági szerelvény a DIN 1988 szerint)

7 HU A készülékre vonatkozó adatok Készülék- és csatlakozási méretek D 3/4" 3/4" C A B J 2 ábra Típus A B C D S S S tábl.

8 8 A készülékre vonatkozó adatok HU 2.6 Műszaki adatok Mértékegys ég S S S Névleges űrtartalom liter Névleges hőterhelés kw 6,9 7,9 7,9 Névleges hőteljesítmény kw 6,1 7,0 7,0 Leistungskennzahl 1) N L 1,7 2,7 3,4 Felfűtési idő 60 C perc (kb.) Készenléti hőfogyasztás 24 h alatt (60 C esetén) kwh 5,0 6,1 7,0 Vízteljesítmény (75 C-ra felfűtve) 60 C kifolyási hőmérséklet esetén 38 C kifolyási hőmérséklet esetén liter (kb.) liter (kb.) A gáz csatlakozási nyomása Jelzőszám 21 és 23 mbar Gázcsatlakozási értékek L földgáz (H ib = 8,5 kwh/m 3 ) m 3 /h 0,849 0,972 0,972 H földgáz (H ib = 9,4 kwh/m 3 ) m 3 /h 0,730 0,836 0,836 Számítási értékek kereszetmetszetszámításhoz Huzatigény mbar 0,015 0,015 0,015 Füstgázhőmérséklet 2) C Füstgáz tömegáram 2) g/sec 6,9 6,9 6,3 CO 2 névleges hőteljesítménynél % 4,0 4,6 5,0 5. tábl. 1) Az N L teljesítmény index a 3,5 fős, egy normál fürdőkáddal és további két csappal rendelkező, ellátandó lakások számát adja meg. 2) Az áramlásbiztosító után a szükséges huzatigény és a névleges hőteljesítmény esetén.

9 HU Előírások 9 3 Előírások Tartsa be a következő irányelveket és előírásokat: Országos építésügyi szabályzat Az illetékes gázszolgáltató vállalat rendelkezései EnEG (energiatakarékossági törvény) a hozzá kiadott HeizAnlV rendelettel (fűtőberendezés-rendelet) DVGW, Gazdasági- és kiadótársaság, Gáz- és víz Kft - Josef-Wirmer-Str Bonn TRGI G 600 munkalap (A gázszerelés technikai szabályai) G 670 munkalap (Tüzelőhelyek kialakítása mechanikai szellőztető készülékkel ellátott helyiségekben) TRF 1996 (folyékony gázokra vonatkozó műszaki szabályok) Wirtschafts- und Verlagsgesellschaft, Gas- und Wasser GmbH, Josef-Wirmer-Str. 1 3, Bonn AUSZTRIA: ÖVGW-irányelvek, G 1 és G 2, valamint regionális építésügyi szabályzatok Svájc: SVGW- és VKF-irányelvek, kantoni és helyi előírások, valamint a folyékony gázokra vonatkozó irányelv 2. része. DIN-szabványok: Beuth-Verlag GmbH, Burggrafenstraße 6, Berlin DIN 1988, TRWI (vízszerelés műszaki szabályai) DIN 4705 (kémények méretezése) DIN (házkémények: követelmények, tervezés és működés) DIN EN (épületek fűtési rendszerei)

10 10 Szerelés HU 4 Szerelés VESZÉLY: Robbanás! B A gázt vezető részeken végzendő munkák előtt zárja el a gázcsapot. B A gázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. VESZÉLY: Mérgezés miatt! B A füstgázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. A felállítást, a gáz- és elektromos csatlakoztatást és az üzembe helyezést csak az energiaszolgáltató vállalat által feljogosított szakszerviz végezheti el. B A készülék telepítése előtt be kell szerezni az illetékes gázszolgáltató vállalat és a megyei kéményseprő állásfoglalását. 4.1 Felállítási hely A tároló felállítási helyével szembeni követelmények: fagyvédett helyiség szabadon történő felállítás, közel a kéményhez. Ha a tárolót éghető vagy hőre érzékeny padlózatra kell állítani: B ügyeljen a sugárzó hő elleni megfelelő védelemre. 4.2 Gázcsatlakozás B A mérőóra és a tároló közötti gázvezeték névleges csőátmérőjét a névleges hőterhelésnek megfelelően, a DVGW-TRGI szerint kell meghatározni (folyékony gáz esetén a DVGW-TRF szerint). B Szereljen be gázelzáró csapot. B Folyékony gáz esetén: szereljen be nyomáscsökkentőt, ha a gáznyomás 50 mbar-nál nagyobb. 4.3 Hidegvíz csatlakozás B Az ellátó vezetéket a DIN 1988 szerint kell méretezni. B Szereljen be olyan, DIN 1988 szerinti, megfelelő egyedi armatúrákat vagy komplett biztonsági szerelvényt, ami 6 bar esetén lefúj. A biztonsági szerelvény funkcionális elemei: elzáró szelep visszacsapó szelep szennyfogó mérőcsonk típusengedéllyel rendelkező biztonsági szelep, ami megakadályozza a tároló megengedett üzemi nyomásának 10%-nál nagyobb túllépését. VIGYÁZAT: Károsodás a túlnyomás miatt! B Szereljen be a visszacsapó szelep és a tároló csatlakozója (hidegvíz) közé egy biztonsági szelepet. B 6 bar fölötti víznyomás esetén beépített nyomáscsökkentővel rendelkező biztonsági szerelvényt kell beszerelni. A szükségtelen vízveszteség elkerülése érdekében: B szereljen be nemesacélból készült használati melegvíz tágulási tartályt a tároló és a biztonsági szelep közé. 4.4 Melegvíz csatlakozás A melegvíztárolóra minden modern keverő csaptelep rácsatlakoztatható. Ha a vizet vezető rendszerben különböző fémeket használnak: B a korrózió kockázatának elkerülése érdekében a folyásirány szabályt (ne legyen nemes fém nem nemes fém előtt) figyelembe kell venni.

11 HU Szerelés Cirkulációs vezeték A cirkulációs vezetékre esetleg akkor van szükség, ha a csapok messze vannak a tárolótól. B Csatlakoztassa a cirkulációs vezetéket a tárolóra ( 2.4. fejezet), és szigetelje le hőveszteség ellen. B A kihűlési veszteségek elkerülése érdekében szereljen be egy idő- és/vagy hőmérséklet-vezérelt cirkulációs szivattyút. B A hideg víz visszaáramlásának elkerülése érdekében szereljen be visszacsapó szelepet. B Szereljen be ürítőszeleppel ellátott T-idomot. Ha nincs szükség cirkulációs vezetékre: B zárja le a csatlakozást. 4.6 A füstgázfelügyelet elektromos csatlakoztatása VESZÉLY: A kilépő füstgáz miatt! B Soha ne húzza ki a füstgázfelügyeletet és soha ne hajlítsa el a kábelt. B Helyezze be az áramlásbiztosítót a tároló felső oldalán lévő lyukakba. B Dugja rá a csatlakozóra a kábelt. 3 ábra R 4.7 Füstgázcsatlakozó B A füstgázcsövet a kémény felé emelkedve kell elhelyezni. B Több füstgázcső teljes csővé történő összekötésénél ügyeljen a DVGW-TRGI előírásaira. B Szükség esetén használjon termikus füstgázcsappantyúkat; ne motoros füstgázcsappantyúkat használjon.

12 12 Üzembe helyezés HU 5 Üzembe helyezés 5.1 A tároló feltöltése B Üzembe helyezés előtt öblítse ki a tárolót. B Zárja el az ürítőszelepet. B A tároló légtelenítéséhez nyissa ki a melegvízcsapot. B Nyissa ki a hidegvíz vezetéket. B Amint víz folyik ki, zárja el a melegvízcsapot. 5.2 A tároló üzembe helyezése B Nyissa ki a gázcsapot. B Fordítsa a hőmérséklet szabályozót [1] gyújtási helyzetbe /J 4 ábra B Nyomja meg egyszerre a gyújtógombot [2] és a piezogyújtót [3], amíg a gyújtóláng nem ég. B Égő gyújtóláng mellett még kb. 20 másodpercig tartsa megnyomva a gyújtógombot [2] /G 5 ábra Ha a nyomógomb elengedése után kialszik a gyújtóláng: B Várjon legalább 5 percig. B Ezután ismételje meg a begyújtási folyamatot. B 20 perc elteltével ismételje meg a gyújtási folyamatot Ellenőrizze a füstgázfelügyeletet Ha füstgáz lép ki az áramlásbiztosítóból, akkor a füstgázfelügyelet kikapcsolja a készüléket. Ennek az a feltétele, hogy elektromosan csatlakozassák a füstgázfelügyeletet ( 4.6. fejezet). VESZÉLY: A kilépő füstgáz miatt! B Soha ne húzza ki a füstgázfelügyeletet és soha ne hajlítsa el a kábelt. B Emelje le a füstgázcsövet. B Takarja le egy lemezzel a füstgázcsonkot. B Kapcsolja be és helyezze üzembe a készüléket ( 5.2. fejezet). Ennél az üzemi feltételnél néhány perc elteltével ki kell kapcsolnia a készüléknek. B Távolítsa el a takarólemezt. B Szerelje vissza a füstgázcsövet. 5.4 A vízhőmérséklet beállítása FIGYELMEZTETÉS: Forrázásveszély! A hőmérséklet szabályozót a jobb ütközésig állítva a tároló max. 75 C-ra melegszik fel. B Ezt a beállítást csak rövid időre használja, pl. termikus fertőtlenítésre. B Állítsa a hőmérséklet szabályozót [1] 1 (kb. 40 C) és 7 (kb. 75 C) közé. Javasolt hőmérséklet-értékek: fürdés/zuhanyozás kb. 40 C mosogatás kb. 50 C Vízelvétel esetén a tároló-hőmérséklet lecsökken. Ezután a tároló automatikusan ismét felfűt a beállított hőmérsékletre. B Hosszabb üzemszünetek esetén: fordíts a hőmérséklet szabályozót [1] gyújtási helyzetbe.

13 HU Üzembe helyezés A tároló üzemen kívül helyezése Tájékoztassa a vevőt arról, hogy fűtetlen helyiségben fagyveszély esetén nem szabad kikapcsolnia a készüléket. B Nyomja meg a kikapcsoló gombot [4]. 4 6 ábra /G B Zárja el a gázcsapot. 5.6 Leürítés A tároló leürítéséhez a következőkre van szüksége: ürítőszeleppel rendelkező cirkulációs vezetékre vagy ürítővezetékre közvetlenül a csatlakozócsonkon. Mutassa meg a vevőnek, hogyan tudja elzárni a gázt és a hidegvizet, és hogyan tudja leüríteni a tárolót / a vezetékeket (pl. erős fagy esetén). B Zárja el a hidegvíz vezeték elzárócsapját. B Nyissa ki a melegvízcsapot és az ürítőszelepet.

14 14 Gázbeállítás (földgáz) HU 6 Gázbeállítás (földgáz) VESZÉLY: Robbanás! B A gázt vezető részeken végzendő munkák előtt zárja el a gázcsapot. B A gázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. A készülékek gyárilag a DIN EN 89 szerint vannak beállítva. A G 260 sz. DVGW-előírás szerint a gáz szükséges csatlakozási nyomása a gázarmatúra előtt földgáz esetén 18 és 24 mbar között van. A szerelőnek az előzetes gyári beállítás ellenére ellenőriznie kell a helyszínen a gázbeállítást. A következő tudnivalók az alapbeállítás ellenőrzésére vagy a folyékony gázról földgázra történő átállítás utáni újbóli beállításra érvényesek. A mérés után: B Zárja el a készülék csatlakozó csapját, és vegye le a nyomásmérő tömlőjét. B Zárja le a csatlakozó nyomás mérésére szolgáló mérőcsonkot gáztömören a tömítőcsavarral [5]. B Helyezze vissza az égőtér fedelét. 6.2 A névleges hőtermelés beállítása (főégő) A névleges hőterhelés a legjobban a fúvókanyomás módszere szerint állítható be. Beállításhoz szüksége van egy U-csöves nyomásmérőre. B Vegye le az égőtér fedelét. B Vegye ki a fúvókanyomáshoz tartozó mérőcsonk tömítőcsavarját [6], és dugja rá a csonkra a nyomásmérő tömlőjét. 6.1 A gáz csatlakozási nyomás mérése Ha a nyomás a mbar tartományon kívül van: B Ne állítsa be és ne helyezze üzembe a tárolót. B Azonnal értesítse a rendszer kivitelezőjét vagy a gázszolgáltató vállalatot /G 6 B Vegye le az égőtér fedelét. B Vegye ki a gáz csatlakozási nyomásához tartozó mérőcsonk tömítőcsavarját [5], és dugja rá a csonkra a nyomásmérő tömlőjét. 5 8 ábra B Helyezze üzembe a készüléket, és várjon legalább 10 percig. B Állítsa be a fúvókanyomást, ill. a gázmennyiséget a gázbeállító csavaron [7]. Jobbra forgatás: a gázmennyiség nő. Balra forgatás: a gázmennyiség csökken /G 7 ábra B Helyezze üzembe a tárolót, és mérje meg a gáz csatlakozási nyomását. B Eltérő mérési eredmények esetén határozza meg az eltérés okát, szüntesse meg a hibát és ismételje meg a mérést /G 9 ábra

15 HU Gázbeállítás (földgáz) 15 A beállítás után: B Zárja el a készülék csatlakozó csapját, és vegye le a nyomásmérő tömlőjét. B Zárja le a fúvókanyomás mérésére szolgáló mérőcsonkot gáztömören a tömítőcsavarral [6]. B Helyezze vissza az égőtér fedelét.

16 16 Összehangolás a gázfajtával HU 7 Összehangolás a gázfajtával VESZÉLY: Robbanás! B A gázt vezető részeken végzendő munkák előtt zárja el a gázcsapot. B A gázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. 7.1 Földgázról folyékony gázra B Az égővel összeszerelt gázarmatúra kiszerelése: Zárja el a gázcsapot. Vegye le az égőtér fedelét. Oldja meg a gázvezeték menetes csatlakozóját. Húzza ki a merülőhüvelyből a hőérzékelőt. Vegye ki a gázarmatúra készülékköpenyen lévő rögzítőcsavarjait. Nyomja befelé az égővel összeszerelt gázarmatúrát. Az égővel összeszerelt gázarmatúra levált az égőkamrában lévő rögzítőről. B Húzza ki az égővel összeszerelt gázarmatúrát előre a nyílásból. B Cserélje ki a főfúvókát [8] és a gyújtófúvókát [9]. B Mérje meg a gázmennyiséget, ill. a fúvókanyomást ( 6.2. fejezet). Folyékony gáz esetén a fúvóka korlátozza a gázmennyiséget. A csatlakozónyomás a típustáblán van megadva. Ha a nyomás a 42,5-57,5 mbar tartományon kívül van: B Ne állítsa be és ne helyezze üzembe a tárolót. B Azonnal értesítse a rendszer kivitelezőjét vagy a gázszolgáltató vállalatot. B Ragassza fel a gázfajta típustábláját. 7.2 Folyékony gázról földgázra B Ismételje meg az előbb említett lépéseket, és állítsa vissza a változtatásokat. B Minden átállítás után újra be kell állítani a gázmennyiséget, ill. a fúvókanyomást /G 10 ábra B Helyezze üzemen kívül a nyomásszabályozót: csavarja be teljesen és plombálja le a beállítócsavart [7]. B Ellenőrizze, hogy a beállítócsavar [10] teljesen balra va-e forgatva (alapbeállítás) /J 11 ábra B Szerelje be az égővel összeszerelt gázarmatúrát.

17 HU Karbantartas 17 8 Karbantartas VESZÉLY: Robbanás! B A gázt vezető részeken végzendő munkák előtt zárja el a gázcsapot. B A gázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. VESZÉLY: mérgezés miatt! B A füstgázt vezető részeken történt munkák befejezése után végezzen tömörségvizsgálatot. A megbízható és biztonságos működés biztosítása érdekében az üzemeltető köteles elvégeztetni készülékének rendszeres karbantartását (a fűtési rendszerekre vonatkozó rendelet 9. -a). Hívja fel a vevő figyelmét a rendszeres karbantartásnak a készülék működése és élettartama szempontjából fennálló fontosságára. A füstgázfelügyelet ellenőrzése, ill. kicserélése VESZÉLY: A kilépő füstgáz miatt! B Soha ne húzza ki a füstgázfelügyeletet és soha ne hajlítsa el a kábelt. B Ellenőrizze a füstgázfelügyeletet. Takarja le egy lemezzel a füstgázcsonkot. A kapcsolja be és helyezze üzembe a készüléket ( 5.2. fejezet). Ennél az üzemi feltételnél néhány perc elteltével ki kell kapcsolnia a készüléknek. Távolítsa el a takarólemezt. Szerelje vissza a füstgázcsövet. 20 perc elteltével ismételje meg a gyújtási folyamatot. B A füstgázfelügyelet kicserélése Kizárólag eredetei alkatrészeket használjon. Zajképződés és vízkövesedés A tároló működése közbeni zavaró zajokat vízkő és a tároló fenekén lévő egyéb lerakódások okozhatják. Ezek lerövidítik a tároló élettartamát és zavarják a hőátadást. B A magnézium anód kiszerelése: Vegye le a műanyag fedelet. Csavarja ki az anódot egy 27-es dugókulccsal. B Töltsön vízkő-eltávolítót (Cillit, FFW, Rapid stb.) a hidegvíz- vagy cirkulációs csatlakozóba. B Főzze ki, majd öblítse ki a tárolót. Magnézium anód A magnézium anód védi a tárolót korrózió ellen. Az anódot minden éves karbantartásnál meg kell vizsgálni. B A magnézium anód kiszerelése és ellenőrzése: Vegye le a műanyag fedelet. Csavarja ki az anódot egy 27-es dugókulccsal. B Az anódot akkor kell kicserélni, ha felülete szabálytalan vagy átmérője 10 mm-nél kisebb. Biztonsági szelep A biztonsági szelep működését az éves karbantartások között a vevő maga is ellenőrizheti. A felfűtési fázis alatt víz lép ki a biztonsági szelepnél. Ez nem a hibás működés jele! A biztonsági szelepet nem szabad elzárni. Előfordulhat azonban, hogy a szelep működését vízkő- vagy szennyeződés-részecskék zavarják. Ennek következtében túlnyomás keletkezik a tárolóban, ami a készülék meghibásodásához vezet. VESZÉLY: Forrázásveszély! A biztonsági szelepnél kilépő víz forró lehet. B Ellenőrizze és megnyomással többször is mossa ki a biztonsági szelepet. A víznek erős sugárban kell kilépnie a kifolyóból.

18 18 Karbantartas HU Az égővel összeszerelt gázarmatúra kiszerelése B Zárja el a gázcsapot. B Vegye le az égőtér fedelét. B Oldja meg a gázvezeték menetes csatlakozóját. B Húzza ki a hőérzékelőt a merülőhüvelyből. B Vegye ki a gázarmatúrának a készülék köpenyében lévő rögzítőcsavarjait. B Nyomja befelé az égővel összeszerelt gázarmatúrát. Az égővel összeszerelt gázarmatúra levált az égőkamrában lévő rögzítőről. B Húzza ki az égővel összeszerelt gázarmatúrát előre a nyílásból. Mérések B Mérje meg és szükség esetén korrigálja a beállított gázmennyiséget az éves karbantartásnál.

19 HU Gázbeállítási táblázat (fúvóka-előnyomás) 19 9 Gázbeállítási táblázat (fúvóka-előnyomás) Gázfajta Minimális csatlakozási nyomás Wobbe-index (0 C) Fúvókanyomá s + 5 % Főfúvókák Gyújtófúvók a- jelzőszám H földgáz, jelzőszám: 23 L földgáz 1), jelzőszám: 21 Propán/bután, jelzőszám: mbar 14,90 kwh/m 3 11,50 mbar 2,20 mm mbar 12,20 kwh/m 3 11,20 mbar 2,45 mm mbar 25,60 kwh/m 3 49,50 mbar 1,15 mm tábl. S ) LL földgázra is alkalmas Gázfajta Minimális csatlakozási nyomás Wobbe-index (0 C) Fúvókanyomá s + 5 % Főfúvókák Gyújtófúvók a- jelzőszám H földgáz, jelzőszám: 23 L földgáz 1), jelzőszám: 21 Propán/bután, jelzőszám: mbar 14,90 kwh/m 3 11,90 mbar 2,30 mm mbar 12,20 kwh/m 3 10,80 mbar 2,60 mm mbar 25,60 kwh/m 3 49,50 mbar 1,20 mm tábl. S és S ) LL földgázra is alkalmas 10 Zavarok VESZÉLY: A kilépő füstgáz miatt! B Soha ne húzza ki a füstgázfelügyeletet és soha ne hajlítsa el a kábelt. Ha füstgáz lép ki az áramlásbiztosítóból, akkor a füstgázfelügyelet kikapcsolja a készüléket. 20 perc elteltével ismételje meg a gyújtási folyamatot. B Ha a készülék gyakrabban kikapcsol: bízzon meg egy engedéllyel rendelkező szakszervizt a készülék, ill. a füstgázberendezés ellenőrzésével.

20 Robert Bosch Kft. Termotechnika Üzletág 1103 Budapest, Gyömrõi út 120. Info vonal: (06-1) Szerviz vonal (beüzemelés, karbantartás, javítás): (06-1) További információ:

6 720 614 356-00.1R. Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 201 (2009/09) HU

6 720 614 356-00.1R. Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 201 (2009/09) HU 6 720 614 356-00.1R Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata.............................

Részletesebben

Gaz 5000 WT ZWSE 24-5 MFA ZWSE 28-5 MFA. Fali gázkazán beépített melegvíz tárolóval. Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez

Gaz 5000 WT ZWSE 24-5 MFA ZWSE 28-5 MFA. Fali gázkazán beépített melegvíz tárolóval. Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez 6 70 6 688-00.O Fali gázkazán beépített melegvíz tárolóval Gaz 000 WT ZWSE - MFA ZWSE 8- MFA Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez 6 70 6 (009/09) HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Biztonsági

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus GB162-65/80/100. Csatlakozó szerelvénycsoport. Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel. Szakemberek számára

Szerelési utasítás. Logamax plus GB162-65/80/100. Csatlakozó szerelvénycsoport. Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel. Szakemberek számára Szerelési utasítás Csatlakozó szerelvénycsoport 6 720 65 676-02.2TD Logamax plus GB62-65/80/00 Csatlakozó szerelvénycsoport Csatlakozó szerelvénycsoport váltószeleppel Szakemberek számára Szerelés előtt

Részletesebben

Gázkazán OS 23-1 KE 31 OW 23-1 KE 31 OS 23-1 KE 23 OW 23-1 KE 23 6 720 608 XXX HU (06.10) JS

Gázkazán OS 23-1 KE 31 OW 23-1 KE 31 OS 23-1 KE 23 OW 23-1 KE 23 6 720 608 XXX HU (06.10) JS Gázkazán OS 23-1 KE 23 OW 23-1 KE 23 OS 23-1 KE 31 OW 23-1 KE 31 HU (06.10) JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások 3 A szimbólumok magyarázata 3 1 A készülék mûszaki adatai 4 1.1 EU-típusbizonyítvány

Részletesebben

Indirekt fűtésű melegvíztároló STORACELL

Indirekt fűtésű melegvíztároló STORACELL Telepítési és karbantartási útmutató szakember számára Indirekt fűtésű melegvíztároló STORACELL SK 300-1 solar SK 400-1 solar SK 500-1 solar 6 720 613 940 HU (2007/03) OSW Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

Gázüzemæ fætœkazán Gaz 3000 F KN 15...54-8 E.. KN 15...30-8 EC.. 6 720 619 983 (2009/09) HU

Gázüzemæ fætœkazán Gaz 3000 F KN 15...54-8 E.. KN 15...30-8 EC.. 6 720 619 983 (2009/09) HU Gázüzemæ fætœkazán Gaz 3000 F KN 15...54-8 E.. KN 15...30-8 EC.. HU 2 HU Tartalomjegyzék Oldal 1 Üzembehelyezés............. 4 1.1 A berendezés kezelœelemei....... 4 1.2 Üzemkész állapot.................

Részletesebben

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 001 (09/2009) HU

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 001 (09/2009) HU Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók..............................

Részletesebben

Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást! 6720617293-00.1JS Gázüzemű, átfolyó rendszerű vízmelegítő Therm 4000 OC W125 V2 P... Beszerelés és használati utasítás 6 720 680 375 (2015/04) HU Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés

Részletesebben

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 XZ, MAG mini 11-0/1 XZ

atmomag Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára MAG 14-0/1 XZ, MAG mini 11-0/1 XZ Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató atmomag MAG 4-0/ XZ, MAG mini -0/ XZ HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel.

Részletesebben

KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz

KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI UTASÍTÁS Vaillant VGH 130, 160, 190, 220/5 XZU típusú, gáztüzelésű, tároló rendszerű vízmelegítőkhöz Kérjük, hogy a VGH típusú vízmelegítő védőanódját rendszeresen (legalább évente

Részletesebben

Condens 7000 W ZSBR 28-3 A... ZWBR 35-3 A... ZBR 42-3 A... Kondenzációs fali gázkazán. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára

Condens 7000 W ZSBR 28-3 A... ZWBR 35-3 A... ZBR 42-3 A... Kondenzációs fali gázkazán. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 70 63 303-00.O Kondenzációs fali gázkazán Condens 7000 W ZSBR 8-3 A... ZWBR 35-3 A... ZBR 4-3 A... Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok

Részletesebben

6 720 641 607-000.1TD. Gázüzemű kondenzációs készülék. Bosch Condens 5000 W ZBR 65-2 ZBR 98-2. Kezelési útmutató 6720641606 (2015/01) HU

6 720 641 607-000.1TD. Gázüzemű kondenzációs készülék. Bosch Condens 5000 W ZBR 65-2 ZBR 98-2. Kezelési útmutató 6720641606 (2015/01) HU 6 720 641 607-000.1TD Gázüzemű kondenzációs készülék Bosch Condens 5000 W ZBR 65-2 ZBR 98-2 Kezelési útmutató HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók.......

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 6 70 80 596 (05/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS00/, KS00E/, KS00/, KS050/ Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 77700689.00-.SD 6 70 80 596 (0/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS005, KS005E, KS00, KS00E, KS00, KS050 Szerelés és karbantartás

Részletesebben

6 720 614 093-00.2O. Kondenzációs fali gázkazánok. Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A. Tudnivalók füstgázelvezetésről 6 720 803 674 (2012/05) HU

6 720 614 093-00.2O. Kondenzációs fali gázkazánok. Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A. Tudnivalók füstgázelvezetésről 6 720 803 674 (2012/05) HU 6 720 614 093-00.2O Kondenzációs fali gázkazánok ZWSB 30-4 A Tudnivalók füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...... 3 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Olaj-/gáztüzelésű speciális kazán 6 70 65 6-00.SL Logano SK645 / SK745 acéllemez kazán Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6

Részletesebben

Kondenzációs fali gázkazán CERAPURCOMFORT

Kondenzációs fali gázkazán CERAPURCOMFORT Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára Kondenzációs fali gázkazán CERAPURCOMFORT 6 70 63 085-00.O ZSBR 8-3 A... ZWBR 35-3 A... ZBR 4-3 A... 6 70 66 96 HU (008/05) OSW 6 70 66 96 (008/05)

Részletesebben

WST SK 300/400/500-1 solar

WST SK 300/400/500-1 solar 6 720 610 242-00.3O Indirekt fűtésű melegvíztároló WST SK 300/400/500-1 solar Telepítési és karbantartási útmutató szakember számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Biztonsági útmutató és a szimbólumok

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás a szakember számára

Szerelési és karbantartási utasítás a szakember számára Szerelési és karbantartási utasítás a szakember számára Kondenzációs gázkazán Logano plus GB402 Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 804 431 (2012/09) HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szerelési és karbantartási

Szerelési és karbantartási Mindig az Ön oldalán Szerelési és karbantartási útmutató Melegvíztároló WE 75 ME WE 100 ME WE 150 ME HU Tartalom Tartalom 1 Biztonság... 3 1.1 Kezelésre vonatkozó figyelmeztetések... 3 1.2 Rendeltetésszerű

Részletesebben

ecotec pro Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Kezelési utasítás ecotec pro Gázüzemű, fali kondenzációs készülék HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Speciális olaj-/gázkazán Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Logano GE615 Szakemberek számára Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el! 6 720 643

Részletesebben

Acéllemez kazán. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára. Logano SK655 - cserekazán SK425/625/635/645-höz (400 kw-ig) Logano SK755

Acéllemez kazán. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára. Logano SK655 - cserekazán SK425/625/635/645-höz (400 kw-ig) Logano SK755 Olaj-/gáztüzelésű fűtőkazán 6 70 806 03-00.ITL 6 70 806 834 (05/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára Acéllemez kazán Logano SK655 - cserekazán SK45/65/635/645-höz (400 kw-ig) Logano

Részletesebben

ZSC 24/28/35-3 MFA... ZWC 24/28/35-3 MFA... Gáz falikazán Gaz 7000 W. Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára

ZSC 24/28/35-3 MFA... ZWC 24/28/35-3 MFA... Gáz falikazán Gaz 7000 W. Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára 70 3 303-00.O Gáz falikazán Gaz 7000 W ZSC 4/8/35-3 MFA... ZWC 4/8/35-3 MFA... Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és

Részletesebben

ecocompact/2 VSC CZ, HU

ecocompact/2 VSC CZ, HU ecocompact/2 VSC CZ, HU A szakember számára Szerelési és karbantartási útmutató ecocompact/2 Kompakt kondenzációs gázkészülék VSC HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz... 3.

Részletesebben

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek!

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek! Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő Therm 6000 O WRD14/18-2 G... hu Beszerelés és használati utasítás Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás 6 70 80 3-00.ITL Fomatervezett szolár szivattyús egység Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! KS005 T KS005 T SM00 6 70 803 530 (0/08) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Semlegesítő berendezés

Semlegesítő berendezés Szerelési utasítás szakemberek számára Semlegesítő berendezés NE0.1 V3 6 720 643 867(2010/03) HU Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások 1 Szimbólumok magyarázata és a biztonsági utasítások

Részletesebben

Szervizutasítás szakemberek számára

Szervizutasítás szakemberek számára Szervizutasítás szakemberek számára Szabályozókészülék Logamatic 4321/4322 Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6 720 804 294 (2012/04) HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok

Részletesebben

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Üzemeltetési útmutató Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Gázüzemű, fali kondenzációs készülék Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Üzemeltetési útmutató Az üzemeltető számára Üzemeltetési útmutató ecotec pro Gázüzemű, fali kondenzációs készülék HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0

Részletesebben

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 24-2 DH KE 23 ZW 24-2 DH KE 23 ZS 24-2 DH KE 31 ZW 24-2 DH KE 31 6 720 608 420 HU (07.

Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 24-2 DH KE 23 ZW 24-2 DH KE 23 ZS 24-2 DH KE 31 ZW 24-2 DH KE 31 6 720 608 420 HU (07. Telepítési és használati utasítás Ceraclass ZS 24-2 DH KE 23 ZW 24-2 DH KE 23 ZS 24-2 DH KE 31 ZW 24-2 DH KE 31 6 720 608 420 HU (07.02) JS Tárgymutató Tárgymutató 1 Biztonsági útmutató / Jelmagyarázat

Részletesebben

Condens 7000 WT ZWSB 22/28-3 A... Kondenzációs fali gázkazán beépített rétegtárolóval. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 640 689 (2009/09) HU

Condens 7000 WT ZWSB 22/28-3 A... Kondenzációs fali gázkazán beépített rétegtárolóval. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 640 689 (2009/09) HU 6 720 614 093-00.2O Kondenzációs fali gázkazán beépített rétegtárolóval Condens 7000 WT ZWSB 22/28-3 A... Tudnivalók a füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék DE Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata

Részletesebben

A helyiség levegœjétœl független gázüzemæ fali kazán

A helyiség levegœjétœl független gázüzemæ fali kazán A helyiség levegœjétœl független gázüzemæ fali kazán 6 720 604 693 H (98.07) OSW Junkers Bosch Gruppe ZR 18-3 AE... ZR 24-3 AE... ZWR 18-3 AE... ZWR 24-3 AE... Az Ön biztonsága érdekében Gázszag esetén

Részletesebben

ecotec pro Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VU, VUW Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VU, VUW Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató ecotec pro VU, VUW HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-4859 Remscheid Telefon 0 9 8 0 Telefax

Részletesebben

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU

6 720 646 203-00.02TL. Vákuumcsöves kollektor. VK140-1, VK280-1 Tetőre szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 647 073 (2011/05) HU 6 70 646 03-00.0TL Vákuumcsöves kollektor VK40-, VK80- Tetőre szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

Kondenzációs kompakt hőközpont Condens 5000 FM. Kezelési útmutató a felhasználó számára ZBS 22/210-3 SOE 6 720 816 621 (2015/04) HU

Kondenzációs kompakt hőközpont Condens 5000 FM. Kezelési útmutató a felhasználó számára ZBS 22/210-3 SOE 6 720 816 621 (2015/04) HU 70 9 305-00.O Kondenzációs kompakt hőközpont Condens 5000 FM ZBS /0-3 SOE Kezelési útmutató a felhasználó számára 70 8 (05/04) HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A szimbólumok magyarázata és biztonsági

Részletesebben

Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Szerelési és kezelési utasítás. Az Ön biztonsága érdekében

Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Szerelési és kezelési utasítás. Az Ön biztonsága érdekében 6 720 605 270 PT 2000.10 Szerelési és kezelési utasítás Fali gázkazánok NOVATHERM ZW 20 KD... Az Ön biztonsága érdekében Ha gázszagot észlel: Ne mûködtessen elektromos kapcsolókat. A veszélyzónában ne

Részletesebben

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT 70 3 085-00.O ZWE 4-5 MFK... 70 4 5 HU (007/0) OSW Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások és a szimbólumok

Részletesebben

Condens 3000 W ZSB 14-3 C... ZSB 22-3 C... ZWB 28-3 C... Kondenzációs fali gázkazán. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára

Condens 3000 W ZSB 14-3 C... ZSB 22-3 C... ZWB 28-3 C... Kondenzációs fali gázkazán. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 63 303-00.O Kondenzációs fali gázkazán Condens 3000 W ZSB 4-3 C... ZSB 22-3 C... ZWB 28-3 C... Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok

Részletesebben

Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást! Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő Therm 6000 O WRD14-2 G... [hu] Beszerelés és használati utasítás 6 720 680 335 (2015/04) HU Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt

Részletesebben

Szerelési és karbantartási

Szerelési és karbantartási Mindig az Ön oldalán Szerelési és karbantartási útmutató WE 75 ME WE 100 ME WE 150 ME HU Tartalom Tartalom 1 Biztonság... 3 1.1 Kezelésre vonatkozó figyelmeztetések... 3 1.2 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez

Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez Melléklet fali gázkazán füstgázelvezetéséhez fali gázkazán 6 70 6 988-00.O Logamax U0-/8T Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasniě 6 70 6 988 (0/0) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

atmomag Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

atmomag Kezelési utasítás Kezelési utasítás Az üzemeltető számára MAG 14-0/1 GX/XI, MAG mini 11-0/1 GX/XI Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Kezelési utasítás Az üzemeltető számára Kezelési utasítás atmomag MAG 4-0/ GX/XI, MAG mini -0/ GX/XI HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 2 9 8 0 Fax +49 2 9 8 28

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs fali gázkazán 6 720 615 738-05.1O Logamax plus GB042-14 Logamax plus GB042-22 Logamax plus GB042-22K Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 70 6400 004/ HU(HU) A szakcég részére Szerelési és karbantartási utasítás Logamax plus GB-4/9/43/60/4T5/9T5H/V kondenzációs kazánhoz Szerelés és karbantartás elõtt kérjük gondosan átolvasni A készülék

Részletesebben

8 719 002 381 0/8 719 002 382 0

8 719 002 381 0/8 719 002 382 0 Szerelési segédlet 8 719 002 381 0/8 719 002 382 0 NG25.1 NG LPG 1 Fúvóka 2 Tömítő gyűrű 3 Tömítő gyűrű 6 720 608 492 HU (2007.01) RA Tárgymutató Tárgymutató 1 Biztonsági útmutató/jelmagyarázat 3 1.1 Biztonsági

Részletesebben

Ivóvízállomás. Szerelési és karbantartási útmutató. Szerelési és karbantartási útmutató. Szakemberek számára

Ivóvízállomás. Szerelési és karbantartási útmutató. Szerelési és karbantartási útmutató. Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató Ivóvízállomás VPM 20/25/2 W, VPM 30/35/2 W, VPM 40/45/2 W HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859

Részletesebben

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU

Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 647 389 (01/2011) HU Puffer tároló P500-1000 -80S/-120S Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók..............................

Részletesebben

Gázüzemű kondenzációs kazánok FGB gázüzemű kondenzációs fűtőkazánok FGB-K gázüzemű kondenzációs kombi kazánok

Gázüzemű kondenzációs kazánok FGB gázüzemű kondenzációs fűtőkazánok FGB-K gázüzemű kondenzációs kombi kazánok Szerelési és karbantartási útmutató szerelőknek Gázüzemű kondenzációs kazánok FGB gázüzemű kondenzációs fűtőkazánok FGB-K gázüzemű kondenzációs kombi kazánok FGB-28 FGB-35 FGB-K-28 FGB-K-35 Wolf GmbH Postfach

Részletesebben

unistor, aurostor, geostor

unistor, aurostor, geostor unistor, aurostor, geostor CZ, HU, PL, RO, SK Szakemberek részére Kezelési és telepítési útmutató unistor, aurostor, geostor Kettős melegvíz-tároló szolárberendezésekhez VIH S Melegvíz-tároló fűtőrendszerekhez

Részletesebben

Gázüzemű fűtőkészülék Gaz 4000 W ZWA 24-2 A 23 ZWA 24-2 K 23 ZWA 24-2 KE 23

Gázüzemű fűtőkészülék Gaz 4000 W ZWA 24-2 A 23 ZWA 24-2 K 23 ZWA 24-2 KE 23 6 720 613 692-00.1O Gázüzemű fűtőkészülék Gaz 4000 W ZWA 24-2 A 23 ZWA 24-2 K 23 ZWA 24-2 KE 23 Kezelési útmutató 6 720 800 654 (2015/07) HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok magyarázata

Részletesebben

Kezelési és szervizutasítás

Kezelési és szervizutasítás Kezelési és szervizutasítás Báziscontroller Logamatic BC10 Kezelők és szakemberek számára Kezelés és szervizmunkák előtt olvassa el figyelmesen. 6 720 641 085-06/2009 HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H

Szakemberek számára. Szerelési útmutató. aurotherm. Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H Szakemberek számára Szerelési útmutató aurotherm Homlokzatra szerelés kiemelő kerettel VFK 145/2 V/H VFK 155 V/H HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz... 3 1.1 Kapcsolódó

Részletesebben

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA ZWSE 24-6 MFK ZWSE 28-6 MFK

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA ZWSE 24-6 MFK ZWSE 28-6 MFK 70 4 7-00-O Fali gázkazán beépített rétegtárolóval GAZ 7000 WT ZWSE 4- MFA ZWSE 8- MFA ZWSE 35- MFA ZWSE 4- MFK ZWSE 8- MFK Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU Tartalomjegyzék HU

Részletesebben

Mindig az Ön oldalán. Kezelési utasítás. Opalia C 11 E-B Opalia C 14 E-B

Mindig az Ön oldalán. Kezelési utasítás. Opalia C 11 E-B Opalia C 14 E-B Mindig az Ön oldalán Kezelési utasítás Opalia C E-B Opalia C 4 E-B HU Tartalom Tartalom Biztonság... 3. Kezelésre vonatkozó figyelmeztetések... 3.2 Általános biztonsági utasítások... 3 2 Megjegyzések a

Részletesebben

ecotec pro Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VU, VUW Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

ecotec pro Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VU, VUW Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató ecotec pro VU, VUW HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 02 9 8 0 Telefax

Részletesebben

Solid 3000 H K 20-1 G61 K 26-1 G61 K 32-1 G61 K 36-1 G61 K 42-1 G61 K 20-1 G62 K 26-1 G62 K 32-1 G62 K 36-1 G62 K 42-1 G62

Solid 3000 H K 20-1 G61 K 26-1 G61 K 32-1 G61 K 36-1 G61 K 42-1 G61 K 20-1 G62 K 26-1 G62 K 32-1 G62 K 36-1 G62 K 42-1 G62 Szilárd tüzelésű fűtőkazán Solid 3000 H K 20-1 G61 K 26-1 G61 K 32-1 G61 K 36-1 G61 K 42-1 G61 K 20-1 G62 K 26-1 G62 K 32-1 G62 K 36-1 G62 K 42-1 G62 Szerelési, kezelési és karbantartási utasítás HU 2

Részletesebben

actostor Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VIH CL S Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

actostor Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VIH CL S Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató actostor VIH CL S HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Tel. +49 2 9 8 0 Fax +49

Részletesebben

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások

Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások HU Beszerelési, csatlakoztatási és használati utasítások Beépíthető gáz főzőlap Beépíthető gáz főzőlap Tisztelt vásárlónk! Beépíthető gáz főzőlap háztartásban való használatra készült. Termékeink csomagolása

Részletesebben

Kezelési útmutató. Logamatic 2112. Szabályozókészülék. Szabályozókészülék a szilárd tüzelőanyagú kazánhoz. A kezelő részére

Kezelési útmutató. Logamatic 2112. Szabályozókészülék. Szabályozókészülék a szilárd tüzelőanyagú kazánhoz. A kezelő részére Kezelési útmutató Szabályozókészülék 6 720 648 117-00.1T Logamatic 2112 Szabályozókészülék a szilárd tüzelőanyagú kazánhoz A kezelő részére A kezelés előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 649 321 (2011/09)

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamatic 2112. Szabályozókészülék. Szabályozókészülék kazánszivattyúval rendelkező szilárd tüzelőanyagú kazánhoz

Szerelési utasítás. Logamatic 2112. Szabályozókészülék. Szabályozókészülék kazánszivattyúval rendelkező szilárd tüzelőanyagú kazánhoz Szerelési utasítás Szabályozókészülék 6 720 648 117-00.1T Logamatic 2112 Szabályozókészülék kazánszivattyúval rendelkező szilárd tüzelőanyagú kazánhoz Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák

Részletesebben

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU

6720647804-0. Síkkollektor. FKC-2 Tetőben történő szerelés. Szerelési és karbantartási utasítás 6 720 648 991 (2011/05) HU 670647804-0 Síkkollektor FKC- Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók...............................

Részletesebben

Gáz falikazán CERACLASSEXCELLENCE

Gáz falikazán CERACLASSEXCELLENCE Füstgáz elvezetés pótfüzet Gáz falikazán CERACLASSEXCELLENCE 6 70 6 087-00.O ZSC 4- MFA ZSC 8- MFA ZSC 5- MFA ZWC 4- MFA ZWC 8- MFA ZWC 5- MFA 6 70 6 9 HU (007/07) OSW Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék iztonsági

Részletesebben

Szerelési utasítás szakemberek számára Logalux

Szerelési utasítás szakemberek számára Logalux Melegvíztároló 6 720 87 906-00.T 6 720 88 80(205/2)HU Szerelési utasítás szakemberek számára Logalux LTN, LTD, LTH, LF 400...3000 L2TN, L2TD, L2TH, L2F 800...6000 L3TN, L3TD, L3TH, L3F 200...2250 Szerelés

Részletesebben

Gázüzemű vízmelegítők minimaxx

Gázüzemű vízmelegítők minimaxx Szerelési kézikönyv és üzemeltetési útmutató Gázüzemű vízmelegítők minimaxx WR 11-2.B.. WR 14-2.B.. WR 18-2.B.. HU (06.01) JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági információk 3 Jelmagyarázat 3 1

Részletesebben

ecocraft exclusiv VKK 806/2-E-HL VKK 1206/2-E-HL VKK 1606/2-E-HL VKK 2006/2-E-HL VKK 2406/2-E-HL VKK 2806/2-E-HL HU; SCG

ecocraft exclusiv VKK 806/2-E-HL VKK 1206/2-E-HL VKK 1606/2-E-HL VKK 2006/2-E-HL VKK 2406/2-E-HL VKK 2806/2-E-HL HU; SCG ecocraft exclusiv VKK 806/-E-HL VKK 06/-E-HL VKK 606/-E-HL VKK 006/-E-HL VKK 406/-E-HL VKK 806/-E-HL HU; SCG Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató ecocraft exclusiv Moduláris gázüzemű

Részletesebben

VIESMANN. Szervizre vonatkozó utasítás VITOLIGNO 100-S. a szakember részére

VIESMANN. Szervizre vonatkozó utasítás VITOLIGNO 100-S. a szakember részére Szervizre vonatkozó utasítás a szakember részére VIESMANN Vitoligno 100-S Típus: VL1A Faelgázosító kazán max. 50 cm hosszúságú hasábfa elégetésére VITOLIGNO 100-S 12/2008 Kérjük, őrizze meg! Biztonságtechnikai

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10. T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása

Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10. T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása HU Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék M-10 T-Dok-213-HU-Rev.1 200-0142 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása Köszönjük, hogy Ön a Krautzberger termékének megvásárlása mellett döntött. Ezt

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Síkkollektor 6706098-00.ST Logasol SKN.0 Tetőre szerelés Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6 70 68 98 (0/05) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kondenzációs gázkazán Fontos tudnivaló: Ezt a fűtőkazánt csak földgázzal/cseppfolyós gázzal szabad üzemeltetni! Logano plus SB735 gázüzemű kondenzációs kazán Szakemberek

Részletesebben

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Használati útmutató MORA VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern beépíthető gázfőzőlap használója lett. Kívánjuk,

Részletesebben

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 277 (2013/10) HU

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 277 (2013/10) HU ZS 12-2 DH KE 23/31 [hu] Telepítési és használati utasítás HU 2 Tárgymutató Tárgymutató 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások...... 3 1.1 Szimbólumok magyarázata........................

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern gáztűzhely használója lett. Kívánjuk, hogy a készülék minél jobb szolgálatot tegyen Önnek.

Részletesebben

SM290/5 SM300/5 SM400/5 SM290/5E SM400/5E

SM290/5 SM300/5 SM400/5 SM290/5E SM400/5E SM290/5 SM300/5 SM400/5 SM290/5E SM400/5E 6 720 647 567-00.1ITL 6 720 800 023 (2013/01) [de] Installations- und Wartungsanleitung für den Fachhandwerker................. 2 [bg] Техническа инструкция за

Részletesebben

atmovit combi HU/HR/SI HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120

atmovit combi HU/HR/SI HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120 atmovit combi HU: VKC INT 254/1-5 - 120 VKC INT 324/1-5 - 120 HR/SI: VKC INT 324/1-5 - 120 HU/HR/SI Szerelési utasítás Gázszerelő szakember részére atmovit combi Gázfűtő kazán VKC INT 254/1-5 - 120 VKC

Részletesebben

Szerelési és karbantartási útmutató

Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató minived VED H /2 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 02 9 8 0 Telefax

Részletesebben

1/18. Használati utasítás OLAJSÜTŐK. line 1/18

1/18. Használati utasítás OLAJSÜTŐK. line 1/18 1/18 Használati utasítás OLAJSÜTŐK line 1/18 2/18 Fejezet TARTALOM oldal A.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...3 A.1.1 BEVEZETÉS...3 A.1.2 FIGYELMEZTETÉSEK...3 A.1.3 MOZGATÁS...4 A.1.4 KICSOMAGOLÁS...4 A.2 ÖKOLÓGIAI

Részletesebben

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 277 (2009/06) HU

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH KE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 277 (2009/06) HU GAZ 3000 W ZS 12-2 DH KE 23/31 hu Telepítési és használati utasítás HU 2 Tárgymutató HU Tárgymutató 1 Jelmagyarázat / Biztonsági útmutató......... 3 1.1 Jelmagyarázat....................... 3 1.2 Biztonsági

Részletesebben

Gázszerelő szakember részére. Szerelési útmutató. turbotop premium. Fali gázfűtőkészülék VU 255/3-7 VUW 255/3-7

Gázszerelő szakember részére. Szerelési útmutató. turbotop premium. Fali gázfűtőkészülék VU 255/3-7 VUW 255/3-7 Gázszerelő szakember részére Szerelési útmutató turbotop premium Fali gázfűtőkészülék VU 55/3-7 VUW 55/3-7 HU Tartalomjegyzék Oldal Megjegyzések a dokumentációval kapcsolatban.........................

Részletesebben

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési útmutató Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára MAG../0-5 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-4859 Remscheid Tel. +49 9 8 0 Fax

Részletesebben

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére

Kezelési utasítás. Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán. 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére 6 720 612 774 07/2006 HU A kezelő részére Kezelési utasítás Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 fali gázkazán 6 720 612 229-00.1O A kezelés előtt kérjük gondosan átolvasni

Részletesebben

ecocompact CZ; HU; TR

ecocompact CZ; HU; TR ecocompact CZ; HU; TR Üzemeltetők számára Kezelési útmutató ecocompact Kompakt kondenzációs gázkészülék HU Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai Javasolt tartozékok Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz...

Részletesebben

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás

Solar 7000 TF FT226-2 Tetőben történő szerelés. Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez. Szerelési és karbantartási utasítás 672080448.00-.ST Síkkollektor termikus szolárrendszerekhez Solar 7000 TF Tetőben történő szerelés Szerelési és karbantartási utasítás HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Szimbólumok magyarázata és biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96. használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96. használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96 használati útmutató Mielőtt üzembe helyezné, figyelmesen olvassa el és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr:

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás. Szabályozókészülék CFS 230. Szabályozókészülék szilárd tüzelőanyagú kazánokhoz 6 720 647 173 (2010/12) HU

Szerelési és karbantartási utasítás. Szabályozókészülék CFS 230. Szabályozókészülék szilárd tüzelőanyagú kazánokhoz 6 720 647 173 (2010/12) HU Szerelési és karbantartási utasítás Szabályozókészülék CFS 230 Szabályozókészülék szilárd tüzelőanyagú kazánokhoz 6 720 647 173 (2010/12) HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok magyarázata

Részletesebben

VPS S. Szerelési útmutató, tudnivalók az üzemeltető számára. Puffertároló szolárrendszerekhez. Szakemberek / üzemeltetők számára

VPS S. Szerelési útmutató, tudnivalók az üzemeltető számára. Puffertároló szolárrendszerekhez. Szakemberek / üzemeltetők számára Szakemberek / üzemeltetők számára Szerelési útmutató, tudnivalók az üzemeltető számára VPS S Puffertároló szolárrendszerekhez HU VPS S 500 VPS S 750 VPS S 1000 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el. 105 MEC2H MEC uderus MEC2H(R4324) Szervizutasítás Szabályozókészülék! TEST T 6 720 646 147-00.2T Logamatic 4324 Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Részletesebben

aurostep plus Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VMS 8, VIH S1.../4 B, VIH S2...

aurostep plus Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára VMS 8, VIH S1.../4 B, VIH S2... Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató aurostep plus VMS 8, VIH S1.../4 B, VIH S2.../4 B HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid

Részletesebben

Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31. 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM

Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31. 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31 HU (06.10) JS 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 2 Tuesday, October 31,

Részletesebben

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH AE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 274 (2013/10) HU

GAZ 3000 W ZS 12-2 DH AE 23/31. Telepítési és használati utasítás 6 720 680 274 (2013/10) HU ZS 12-2 DH AE 23/31 [hu] Telepítési és használati utasítás HU 2 Tárgymutató Tárgymutató 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások...... 3 1.1 Szimbólumok magyarázata........................

Részletesebben

Használati és beépítési útmutató HU TARTALOMJEGYZÉK 1. MŰSZAKI ADATOK... 3 2. HASZNÁLATI UTASÍTÁS... 3 2.1 A gőzgenerátor működése... 3 2.2 Használat... 4 2.2.1 Víztartály feltöltése hideg állapotban lévő

Részletesebben

Szakemberek és üzemeltetők számára. Kezelési és szerelési útmutató. atmomag. Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék.

Szakemberek és üzemeltetők számára. Kezelési és szerelési útmutató. atmomag. Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék. Szakemberek és üzemeltetők számára Kezelési és szerelési útmutató atmomag Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék atmomag 4-0/0 XI HU Üzemeltetők számára Kezelési útmutató atmomag Tartalomjegyzék

Részletesebben

Condens 2000F16, 30, 42 fűtő kazán/3000f 16, 30 rendszerkazán

Condens 2000F16, 30, 42 fűtő kazán/3000f 16, 30 rendszerkazán 670809859-00.Wo Álló, gáztüzelésű kondenzációs készülék 000F6, 30, 4 fűtő kazán/3000f 6, 30 rendszerkazán Szerelési, üzembe helyezési és karbantartási útmutató HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A szimbólumok

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315

Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE315 Speciális fűtőkazán ventilátoros olaj-/ gázüzemű égővel 6 70 88 48 (05/08) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logano GE5 Cserekazán Logano G05, G5, SE45, SK45 típusokhoz Szerelés és karbantartás előtt

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Biztonsági előírások. 1.2 Figyelemfelhívó jelzések. 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1. Biztonsági előírások 87 1.1 Általános rész 87 1.2 Figyelemfelhívó jelzések 87 1.3 A kezelőszemélyzet képzettsége és képzése 87 1.4 A biztonsági előírások figyelmen kívül hagyásának

Részletesebben

200-0190, 200-0154, 200-0152

200-0190, 200-0154, 200-0152 HU Üzemeltetési utasítás Szóróautomata készülék Mikro 3 T-Dok-220-HU-Rev.1 200-0190, 200-0154, 200-0152 Az eredeti üzemeltetési útmutató fordítása Köszönjük, hogy Ön a Krautzberger termékének megvásárlása

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Síkkollektorok 67068058-00.Av CKE.0-s / CKN.0-s Tető fölé szerelés Szakemberek számára Figyelmesen olvassa el a szerelés és karbantartás előtt! 6 70 6 6 (0/00) HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szervizutasítás. FM443 szolár modul. Funkciómodul. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el

Szervizutasítás. FM443 szolár modul. Funkciómodul. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el Szervizutasítás Funkciómodul FM443 szolár modul Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt figyelmesen olvassa el 6 720 615 512-03/2008 HU Tartalomjegyzék 1 Biztonság.....................................

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK 1 HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta a gáztűzhelyek új típusába tartozó készülékünket. A következő információk a segítségére lesznek abban, hogy megismerje

Részletesebben