tanfolyamok képzések 2016/I. félév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "tanfolyamok képzések 2016/I. félév"

Átírás

1 tanfolyamok képzések 2016/I. félév

2 tanfolyamok nyelvtanfolyamok P. Picasso: Lány a tükör előtt KI VAGYOK ÉN? ÖNISMERETI KURZUS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI MÓDSZEREKKEL KÉTHETENTE KEDDEN február 23., március 8., 22., április 5., 19., május 3., 17., 31. A művészet és a kreativitás különböző formái a megfelelő módszerekkel közvetítve hozzásegítenek bennünket legkiválóbb képességeink és legnemesebb feladataink felfedezéséhez és újra felfedezéséhez, önmagunk és a körülöttünk lévő világ teljesebb megismeréséhez és harmonikusabb összehangolásához, vagyis saját életünk komplexebb, örömtelibb megéléséhez és megalkotásához. Az önismereti kurzuson erre a kalandra hívjuk meg Önöket! Részvételi díj: 2500 Ft/alkalom (anyagköltséggel) Bérlet: 8000 Ft/ 4 alkalom (anyagköltséggel) Kurzusvezető, jelentkezés: Dr. Házas Nikoletta esztéta, művészetpedagógus ( , nhazas@gmail.com) tartalom csemetekert... 4 diákcsemege...16 alkotóház tanfolyamok képzések mozgás IMPRESSZUM A programajánlót kiadja a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Marczibányi Téri Művelődési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a Telefon: Fax: marczi@marczi.hu Web: facebook.com/marczibanyi Felelős kiadó: Dolhai István Szerkesztő: Makofka Tünde Tervezőszerkesztő: Hevesi Andrea Megjelent: 2000 példányban A Marczibányi Téri Művelődési Központ programjainak támogatói:

3 csemetekert 4 5 DIRIDONGÓ MUZSIKA MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN 9.20, 10.00, Zenés foglalkozás 6 hónapostól 4 éves korig A Diridongó muzsika vidám, zenés együttlét. Énekelünk, mondókázunk, ritmusra mozgunk, táncolunk, furulyaszóra andalodunk, ritmushangszerekkel muzsikálunk. A törzsanyagot a magyar gyermekdalok, népdalok és versikék adják. Szeretettel várjuk az apróságokat és a cseperedőket! Szülők vagy kísérők részére a részvétel ingyenes, testvéreknek kedvezményt biztosítunk. A foglalkozáshoz folyamatosanlehet csatlakozni. Belépő: 1000 Ft/alkalom Bérlet: 7000 Ft/10 alkalom Jelentkezés: Donáth Zsuzsi ( , diridongoposta@gmail.com) DIRIDONGÓ ZENEDE MINDEN KEDDEN ig Zenés képességfejlesztő foglalkozás 3-7 éveseknek Sokat énekelünk, játszunk a ritmussal, a hangunkkal, megtanuljuk a néptánc alaplépéseit, a körjátékokat, a ritmushangszerek használatát. Mindez játékos formában, oldott hangulatban, kiscsoportos formában, esetenként a szülők részvételével történik. A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni. Belépő: 1000 Ft/alkalom Jelentkezés: Donáth Zsuzsi ( , diridongoposta@gmail.com)

4 csemetekert 6 7 CSIRI-BIRI BABATORNA MINDEN PÉNTEKEN 9.15, 10.00, A Csiri-biri babatornán gyermeked biztosan nem fog unatkozni! Törpéből óriássá változhat, hajóra, vonatra, űrhajóra szállhat, versenyt mászhat társaival, fejjel lefelé csodálkozhat rá a világra, zötyöghet csigaházként a hátadon, megnézheti, mi fő Gyula fazekában, pöröghet a szivárványos ernyőben, továbbá kipróbálhatja mozgásfejlesztő eszközeinket: kúszhat alagútban, hintalovacskázhat, pöröghet tölcsérben, billeghet rácshintán, simulhat nagy labdán. Előkerülnek még a kék-zöld ruhás buborékaink, valamint az arany cseppet hintő varázspálcánk is. Foglalkozásainkon minden mozgásformát dalokkal, mondókákkal kísérünk. 3 éves korig várjuk a már járni tudó, izgő-mozgó kistornászokat! A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni. Bérlet: Ft/10 alkalom (1 év alatt járható le) Belépő: 1200 Ft/alkalom (testvérkedvezmény: 50%) Jelentkezés, csoportbeosztás, időpont egyeztetés: Orszáczky Ildikó ( ) Bővebb információ: PLICCS-PLACCS MINDEN HÉTFŐN ÉS festős-maszatolós foglalkozás 20 hónapos kortól 3,5 éves korig A foglalkozást ajánljuk a kíváncsi, mindent felfedezni és tudni vágyó gyerekeknek és bátor szülőknek. A cseperedő gyerekek számára fontos, hogy maguk is megtapasztalják az őket körülvevő világot. Megtapintsák, megszagolják, belenyúljanak - azaz kipróbálják, kísérletezzenek. A foglalkozások keretében a gyerekek megízlelhetik a közös és az egyéni alkotás örömét. Ismerkedhetnek a festékekkel, színekkel, az anyag közvetítő elemeivel (ecset, festőhenger, szivacsok minden méretben, dugók, zöldségnyomdák...), és számos festőtechnikát (folyatás, fröcskölés, nyomdázás, szimmetriafestés, fonalfestés, monotípia, sablonfestés stb.) próbálhatnak ki. Nyomot hagyhatnak a papíron ujjbeggyel, tenyérrel, lábbal és nem szólunk rájuk. A foglalkozások aktuális témák (évszakok, ünnepek), illetve kis mesék köré épülnek fel. Az ismétlődő tevékenységek során a gyerekek egyre gyakorlottabbakká válnak, és így egyre nagyobb örömüket lelik a munkában. Játszócsoportunkban az alkotás folyamata, nem pedig a megalkotott mű áll a középpontban, bár minden egyes foglalkozásról hazavihetik a gyerekek munkáikat emlékbe. A kalandokhoz célszerű festős váltóruhát hozni! A foglalkozások 30 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 7000 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés, információ: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com)

5 csemetekert 8 9 OVIS PLICCS-PLACCS KIS OVIS PLICCS-PLACCS 2,5 4 ÉVESEKNEK MINDEN HÉTFŐN és NAGY OVIS PLICCS-PLACCS 4 6 ÉVESEKNEK MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN és Az ovis foglalkozásokon folytatjuk a fröcskölést, csurgatást, nyomdázást, mázolást, de a festék mellett előkerül a gyurma, a színes papír, az olló, ragasztó, ceruza, zsírkréta is, vagyis egyre több eszközzel és ábrázolási technikával ismerkedünk meg (pl. akvarell, kollázs, frottázs, monotípia, vegyes technikák). Bábozás, mesélés, saját élményeink felelevenítése után merülünk el az alkotásban, melynek során belépünk a mesék birodalmába, közelebb kerülünk a természethez, átéljük az ünnepeket. Az alkotáshoz célszerű festős váltóruhát hozni! A foglalkozások 45 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 7500 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com) PLICCS-PLACCS SULI MINDEN KEDDEN és Nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak 5 8 éves korig Az iskola komoly váltás az óvodai évek után, megköveteli az önálló munkát, koncentrációt, az írás elsajátítása pedig a kifinomult mozgáskoordinációt. Ezeket a célokat szem előtt tartva épül fel a foglalkozások tematikája, melyben a kifejező és ábrázoló készség, a kreativitás fejlesztése áll a középpontban. Cél, hogy a koncentrált, precíz munkára való képesség kialakítása mellett a szabad, önfeledt alkotás öröme se vesszen el. A foglalkozásokon nemcsak a hagyományos rajz- és festőeszközök használatát gyakoroljuk, hanem különféle anyagokkal, technikákkal, a művészi önkifejezés lehetőségeivel is kísérletezünk. Híres művészek műhelytitkait lessük el, utazunk térben és időben, megfigyeljük a természetet, a minket körülvevő világot. A foglalkozások 60 percesek, szülői részvétel nélkül zajlanak. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 8000 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com)

6 csemetekert OVISULI MINDEN HÉTFŐN és és MINDEN SZERDÁN Iskola-előkészítő óvodáskorú gyermekeknek A foglalkozássorozat célja, hogy a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt megkönnyítse az iskolakezdést. A budapesti általános iskolák tanterve alapján összeállított foglalkozások során, tanítónk különös gondot fordít a mentális, kommunikációs és manuális képességek, a kapcsolatteremtési és a problémamegoldó készségek fejlesztésére, az iskolai taneszközök megismerésére és használatára illetve a különböző tanulási technikák elsajátítására. Ha szeretné tudni, hogy gyermeke iskolaérett-e, ha iskolakeresőben van, ha emelt szintű vagy kéttannyelvű iskolát választott, akkor várjuk jelentkezését! A foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni. Jelentkezés: Ceglédi Eszter ( , ovisuli02@gmail.com, MESE-BÁB-ELŐADÁS MINDEN SZERDÁN és Babaszínházi foglalkozássorozat 1-4 éves korig Mesék bábokkal, tárgyakkal, eszközökkel, vidám hangok, dallamok kíséretében. A foglalkozások során a gyerekek és szüleik rövid mesékkel ismerkednek, maguk is résztvevői lesznek a történeteknek. Az ilyen módon első színházi élményhez ügyeskedő foglalkozás, közös játék kapcsolódik. Szeretettel várom a gyerekeket és szüleiket! A foglalkozások 30 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges! Szülők vagy kísérőik részére a részvétel ingyenes, testvéreknek kedvezményt biztosítunk. A foglalkozásokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Bérlet: 7000 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Belépő: 1500 Ft/alkalom Jelentkezés: Krista Anita ( , anitaguriga@gmail.com)

7 csemetekert nyelvtanfolyamok KRABBELDEUTSCH NÉMET NYELV GYEREKEKNEK MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek Krabbeldeutsch foglalkozásainkon játékos környezetben, oldott hangulatban ismerkedhetnek a gyermekek a német nyelvvel. Kiderül számukra s a szülők számára is, hogy milyen könnyedén tárul fel kisgyermekkorban az idegen nyelvekre nyíló kapu... Belépő: 1800 Ft/alkalom vagy 7500 Ft/5 alkalom Tanfolyamvezető, jelentkezés: Suszter-Pártay Timea ( , aemit2355@gmail.com) KRABBELDEUTSCH FÜR SCHULZWERGEN MINDEN SZERDÁN éveseknek 6-8 éves lányokat és fiúkat várjuk erre a foglalkozásra. Izgalmas feladatokkal, fejtörőkkel, változatos nyelvi helyzetek megteremtésével vezetjük rá őket az aktív nyelvhasználatra. Megbarátkozunk a betűkkel, számokkal, ténykedünk a gyerekek életkorához igazodó, természetes módon, továbbra is játékosan, oldott légkörben. Belépő: 1800 Ft/alkalom vagy 7500 Ft/5 alkalom Tanfolyamvezető, jelentkezés: Suszter-Pártay Timea ( , aemit2355@gmail.com)

8 csemetekert nyelvtanfolyamok MUSIC CLASS ANGOL ZENÉS FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK MINDEN HÉTFŐN 9.45, éves korig Zenés foglalkozásainkat kifejezetten a babák és szüleik számára alakítottuk ki, ahol rengeteg ringatós, csiklandozós, lovagoltatós dallal és versikével, csörgővel, labdával és egyéb izgalmakkal várunk Titeket. A 9.45-kor kezdődő foglalkozásunkon a legkisebbekre számítunk (0-1 éves korig), tól a nagyobbacskák veszik át a terepet Belépő: 1000 Ft/alkalom Az első óra ingyenes, de kérjük, részvételi szándékotokat jelezzétek telefonon vagy ben! Tanfolyamvezető, jelentkezés: Király Viktória, Sipos Gabriella ( , music.class.budapest@gmail.com) GULLIVER KREATÍV ANGOL GYEREKEKNEK MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek Beszélgessünk, játsszunk angolul! Fejlesztjük a gyerekek szókincsét, angol kifejező készségét, miközben tematikusan haladunk az angol nyelv megismerésével. A foglalkozások 60 percesek, kiscsoportos órák. Előzetes jelentkezés szükséges! Bérlet: 9000 Ft/5 alkalom (tartalmazza a segédanyagot, anyagköltséget) Jelentkezés: Korényi Honoráta ( , korenyih@gmail.com)

9 diákcsemege SZÍNJÁTÉK DRÁMA STÚDIÓ Földessy Margit vezetésével 2015 szeptemberétől a stúdió valamennyi csoportja a Marczibányi Téri Művelődési Központban működik. Személyiség- és kreativitás-fejlesztés, kommunikációs készségfejlesztés, beszédtechnika, improvizáció, ének, mozgás, színpadi alapismeretek, játék, játék, játék... Munkatársaink: Földessy Margit színművész, a Színjáték Dráma-Stúdió művészeti vezetője Horváth Lili színművész Makofka blanka és szabados tímea tánc Hunyadkürti Éva ének Marczis Margitos csoportok MINDEN HÉTFŐN éveseknek MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek JELENTKEZÉS KIZÁRÓLAG BEN: marczi@marczi.hu szindrás csoportok MINDEN HÉTFŐN éveseknek MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek JELENTKEZÉS KIZÁRÓLAG BEN: szindra25@gmail.com

10 diákcsemege GUBANC SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT14 16 éveseknek MINDEN SZERDÁN Néha szeretnéd kimondani, de nem tudod, hogyan Azt meg, hogy kinek Játszunk egy kicsit csak úgy, mert jó, aztán majd kiderül. Talán még össze is áll valami, amit majd együtt, közösen kiabálhatunk. Ha figyelsz, akkor látod, valakinek rád is van szeme, füle. Néha megbonyolítjuk, néha leegyszerűsítjük a dolgokat. Összegabalyodunk és kibogozódunk. Egy biztos: ha gubanc van, a Gubancban igyekszünk megoldani! Foglalkozásvezetők: Milák Melinda és Sallai Ferenc drámapedagógusok Részvételi díj: 5000 Ft/hó Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) KAKTUSZ SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN Közös játék és gondolkodás magunkról és a minket körülvevő világról. A Kaktusz fiatalok baráti közössége, ahol megtapasztalhatod és kipróbálhatod, hogy milyen játékokon keresztül vezet az út egymás megismerésétől a közösen létrehozott előadásig. Találkozási pontokat, kapcsolatot keresünk saját életünk, a világ és a színház között. A közösség, ahol önmagunk lehetünk, a közös játék öröme a színházi munkánk alapja nap című előadásunk áprilisában ezüst minősítést kapott, a XXIV. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválon. Foglalkozásvezetők: Juszcák Zsuzsa és Sereglei András drámapedagógusok és Montvai Sára asszisztens Részvételi díj: 5000 Ft/hó Információ, jelentkezés: Juszcák Zsuzsa ( ; juszcak.zsuzsa@marczi.hu)

11 diákcsemege DOMINÓ SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT éveseknek MINDEN SZERDÁN Jó, ha van egy ötleted, Orromra is kötheted. Ábrándozzunk együtt róla, Jó, ha van rá egy félóra. Müller Péter Jó, ha van egy olyan baráti közösség, amelyben őszintén megoszthatod másokkal érzéseidet, gondolataidat, élményeidet, ahol bármikor nyíltan beszélhetsz a téged érintő kérdésekről. Jó, ha van egy hely, ahol otthon érezheted magadat, mert összetartó a közösség, változatosak a játékok és remek a hangulat. Jó, ha vannak még rajtad kívül emberek, akiknek szintén fontos az együttlét, a jókedv és a közös alkotómunka Részvételi díj: 5000 Ft/hó Foglalkozásvezetők: Montvai Hanna és Nyári Arnold drámapedagógusok Információ, jelentkezés: Nyári Arnold ( ) MADARÁSZ SULI 6 14 éveseknek MINDEN HÓNAP ELSŐ CSÜTÖRTÖKJÉN Tudnivalók és érdekességek a madarak világáról általános iskolásoknak Minden hónap harmadik szombatján terepi foglalkozás, ahol a gyerekek a természetben is találkozhatnak mindazzal, amit elméletben már megtanultak. Madarak előfordulnak az ember közvetlen környezetében és a természetben mindenhol. Van olyan madár, amivel minden nap találkozunk, de előfordulnak olyanok is melyeknek csak a hangját halljuk. Ezekkel az olykor titokzatos és irigyelt élőlényekkel ismerkedünk meg műhelymunkában és terepi körülmények között. Foglalkozásvezető: Horváth Gábor madarász ( ; horvathgabor@pullus.hu) Részvételi díj: 3000 Ft/hónap Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu)

12 diákcsemege NYITOTT AJTÓ komplex kulturális fejlesztő foglalkozássorozat sajátos nevelési igényű, értelmileg akadályozott gyerekeknek és fiataloknak A következő foglalkozásokat kínáljuk: Táncház és kézműves foglalkozás Természetismereti foglalkozás Drámajáték, színházi technikák Bothmer gimnasztika Életrevaló program Bábszínház Koncertek Ünnepek Szeretettel várunk minden iskolát, családban nevelkedő fiatalt és nyitott érdeklődésű embert a programokra! A foglakozásokra előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes. Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu)

13 alkotóház KERÁMIA MŰHELY FELNŐTTEKNEK MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN MINDEN SZERDÁN Műhelyünkben megismerkedhetnek az agyagedényekés tárgyak alakításának lehetőségeivel, valamint mintázást, korongozást, mázazást is tanulhatnak. Vezeti: Urbán Krisztina fazekasmester Bérlet: 7500 Ft/5 alkalom + anyagköltség Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu) KERÁMIA MŰHELY GYEREKEKNEK MINDEN HÉTFŐN között 90 perces foglalkozáson lehet részt venni Műhelyünkbe olyan kisiskolás korú gyerekeket várunk, akik szeretnének megismerkedni az agyagozással. A legegyszerűbb agyagmintázási eljárásokat megismerve kedvet kaphatnak a bonyolultabb darabok elkészítésére is. A foglalkozásokon lesz játék a színekkel, a formákkal, maszatolás, gyúrás, formázás és korongozás is. Vezeti: Urbán Krisztina fazekasmester Bérlet: 5000 Ft/hó Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

14 alkotóház TINTAFOLT MINDEN SZERDÁN illusztrációs és rajzolási technikák 7 12 éves korig A gyerekek Máray Mariann gyermekkönyv-illusztrátor előadásában sok régi és kortárs, magyar és külföldi gyerekkönyvet ismernek meg, és azokat feldolgozva minden órán kipróbálhatnak népszerű technikákat. Előzetes jelentkezés szükséges! Vezeti: Máray Mariann illusztrátor ( , regifoxmariann@gmail.com) Bérlet: 5000 Ft/hó + anyagköltség Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom + anyagköltség Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

15 alkotóház TŰZZOMÁNCKÉSZÍTŐ MŰHELY felnőtteknek és gyerekeknek 8 éves kortól MINDEN SZOMBATON Folyamatosan várunk mindenkit, aki szeret rajzolni, festeni és megismerkedne a zománcok fajtáival és a zománcozás technikájával. A foglalkozásokon képeket, ékszereket készítünk és megismerkedünk az erdélyi technikájú sodronyzománccal is. Vezeti: Dékány Margó Bérlet: 5500 Ft/5 alkalom + anyagköltség Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom + anyagköltség; Családi jegy (3 főtől): 1200 Ft/alkalom + anyagköltség Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

16 tanfolyamok képzések KREATÍV ÍRÁS február 1 május 9. MINDEN HÉTFŐN Vezeti: Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő Sokszor nyúltam pohár helyett papírért, ha valami probléma nyomasztott, feszített, fölém nőtt. Nem biztos, hogy minél sajgóbb a téma, annál jobb lesz a mű, hiszen az irodalom eltávolítás. Ugyanakkor sok író dolgozza fel sebzettségeit könyveiben. Mondhatni, ezekből élünk, így állunk bosszút a sebző világon... Majd mindent jól megírunk, és így kihirdethetjük magunkat végső győztesnek! Hogy épebbek leszünk-e tőle, vagy csak sebeinket vakargatjuk, mélyítjük, hogy minél több irodalmi vér folyjék belőlük, az már más kérdés... Valahol olvastam, hogy firkász embert Isten őrizzen a pszichés gyógyulástól, jobb elevenen tartani a sértettségeket, mert roppant jól kamatoznak irodalmilag. Ilyet kijelenteni talán már sarlatánság, hiszen innen csak egy lépés a művészi kínzókamrák bevezetése, hogy minél nagyobb alkotói teljesítményre sarkalljuk szerzőinket... Begyógyult seb is tud még fájni az emlékezetben, s a halál kínját vagy az öldöklés gyönyörűségét mind ismerjük, ha nem is volt bennük részünk, ha berzenkedünk is ellenük. Némi írói rátermettséggel egy pofonból kibontható a tömeggyilkosság, egy pajzán gondolatból a nemi erőszak természetrajza..." Szeretettel várunk mindenkit közösségi kalandozásra egy magányos mesterség útvesztőiben, NICOLAS ANCION, BARTIS ATTILA, SHELLY BERMAN, ANTON PAVLOVICS CSEHOV, FEHÉR BÉLA, JON FOSSE, GERLÓCZY MÁRTON, HOLLÓSVÖLGYI IVÁN, HORVÁTH LÁSZLÓ IMRE, MOLNÁR VILMOS, BORISZ MINKOV, SŁAWOMIR MROŻEK, NÉMETH ZOLTÁN, SZLUKOVÉNYI KATALIN és WYSŁAWA SZYMBORSKA művei alapján. Részletes tematika: és Részvételi díj: régi tagoknak: 2500 Ft/ alkalom új jelentkezőknek: 3000 Ft/ alkalom Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó ( ; )

17 tanfolyamok mozgás MŰVÉSZI TORNA MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek éves óvodásoknak Berczik Sára módszerén alapuló mozgás-, koordináció- és ritmusérzék-fejlesztő, tartásjavító gimnasztika zongorakísérettel. Részvételi díj: 7000 Ft/hó/8 alkalom Tanfolyamvezető, jelentkezés: Kiliánné Kocsis Mária ( ) AKROBATIKUS ROCK AND ROLL MINDEN HÉTFŐN ÉS MINDEN SZERDÁN Fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várjuk 6 éves kortól! Rendszeres fellépési és versenyzési lehetőséget biztosítunk! A beiratkozás folyamatosan történik a helyszínen. Edző: Szánki Viktória leányformációs országos bajnok Tanfolyamvezető: Pál Zoltán ( ) edzőként: 2 világbajnoki cím, 2 Európa-bajnoki cím, 2 világkupa-győzelem, magyar és országos bajnok párosok és formációk Részvételi díj: 8000 Ft/hónap Jelentkezés: Szánki Viktória ( ) Bővebb információ:

18 tanfolyamok mozgás FASHION DANCE MINDEN HÉTFŐN ÉS MINDEN SZERDÁN Fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várjuk 6 éves kortól! Rendszeres fellépési és versenyzési lehetőséget biztosítunk! A beiratkozás folyamatosan történik a helyszínen. Tanfolyamvezető, edző: Szánki Viktória leányformációs országos bajnok Részvételi díj: 8000 Ft/hónap Jelentkezés: Szánki Viktória ( ) Bővebb információ: SZEMÉLYISÉG- FEJLESZTŐ KARATE GyEREKEKNEK MINDEN HÉTFŐN MINDEN PÉNTEKEN Karate edzések gyerekeknek 4 éves kortól Megtanuljuk a karate alapmozdulatait, az első néhány formagyakorlatot, párban is dolgozunk. A feladatok gyorsan váltják egymást, sokat játszunk, és nagyon fontos, hogy a gyerekek sok dicséretet és biztatást kapjanak. A karate segít a mozgáskoordináció javításában, az önbizalom növelésében, a helyzetfelismerési képességek javításában, a társakkal való viselkedés fejlesztésében. Fiúk és lányok együtt gyakorolnak. Harci művészettel foglalkozunk, vagyis azzal, hogyan legyünk mi magunk napról napra jobbak, nem pedig azzal, hogyan győzzünk le valaki mást. A tradicionális rendszert modern tanítással adjuk át. Edzésen a legfontosabb az, hogy a gyerekek tanuljanak, érezzék jól magukat, mozogjanak, és minden tekintetben fejlődjenek. Tanfolyamvezető, jelentkezés: Ujvári Anna (3.dan) ( , ujvarianna@gmail.com) Facebook: Universum Dojo Karate Akadémia

19 tanfolyamok mozgás GERINCTORNA MINDEN HÉTFŐN és MINDEN szerdán Gerincünk a testünk és az egészséges élet központja. Ezért mindenkinek ajánlom a gerinctornát, aki tudatosabban szeretne élni, aki figyelni szeretne egészégére, és aki jobb életminőséget szeretne. Ajánlom elsősorban: ülőmunkát végzőknek egyoldalú sportterhelésben részesülőknek alap-, átmozgató tornára vágyóknak otthonról kiszakadni vágyóknak Az órákon a figyelmünk középpontjában a saját testünk, a gerincünk áll. Megtanuljuk, hogyan tudunk rá vigyázni az egyes mozdulatok során. A gerincvédelmi szempontok szem előtt tartásával erősítjük a törzsizmainkat, melyek segítenek a gerincoszlopunk helyes helyzetben való megtartásában. Emellett mobilizációval fokozzuk a gerincünk rugalmasságát, mozgásterjedelmét, mely jelentősen javíthatja a közérzetünket. Részvételi díj: 1200 Ft/alkalom Tanfolyamvezető, jelentkezés: Szentgyörgyváry Flóra ( )

20 tanfolyamok mozgás JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN - RENDSZER TESTTARTÁSOK LÉGZÉS LAZÍTÁS MEDITÁCIÓ A Jóga a mindennapi életben rendszer autentikus, szisztematikus módszer, mely segít a gyakorlatban elsajátítani a jógát, ezt az ősi tudományt. Paramhans Swami Maheshwarananda indiai jógamester ennek a tudásnak a továbbadásával bízta meg tanítványait, a jógaoktatókat, akik a tanfolyamokon tanítják e csodálatos keleti mozgáskultúrát és életfilozófiát. MINDEN SZERDÁN Tanfolyamvezető, jelentkezés: Kun Ágnes Kiran ( ) MINDEN SZERDÁN Tanfolyamvezető, jelentkezés: Nagy Julianna Pushkar ( ) Részvételi díj: 5800 Ft/hó, nyugdíjasoknak és 18 éven aluliaknak: 4800 Ft/hó Az első alkalommal egy lehetőséget biztosítunk próbafoglalkozáson való részvételre, melynek díja: 1800 Ft. Bővebb információ: joga@joga.hu ARGENTIN TANGÓ MINDEN KEDDEN (kezdő) (középhaladó) Nem táncoltál még soha, de a tangót kipróbálnád? Szeretsz táncolni és megismernéd az argentin tangó rejtelmeit? Most itt az alkalom! Amit hozz magaddal: kényelmes utcai ruha váltócipő ivóvíz Tanfolyam díja: 2000 Ft/alkalom (60 perc) Bérlet: Ft/8 alkalom (9 hétig érvényes) Bérlet: Ft/8 alkalom (12 hétig érvényes) Oktató: Huszár Tamás (

21 tanfolyamok mozgás FLAMENCO FLAMENCO FITNESS MINDEN HÉTFŐN és CSÜTÖRTÖKÖN Speciális női alakformáló, zenés kondicionáló torna, élvezetes táncalapú bemelegítéssel, változatos, könnyen követhető ízületkímélő gyakorlatokkal. Feszültségoldó nyújtásokkal, légzőgyakorlatokkal, meditációs levezetéssel. A test összes izmát átmozgatja, megnöveli a fizikai teljesítményt, és nem utolsó sorban a lelket-szellemet új energiával tölti fel! Megszűnik a térd és a derékfájás, megerősödik a hátizom, a hasizom, feszes lesz a popsi, eltűnnek a zsírpárnák! A tornán belül táplálkozási és komplex életmód tanácsadást is igénybe vehetnek az érdeklődők! Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne szép zenékre kikapcsolódni, testileg-lelkileg megújulni! Tanfolyamvezető, jelentkezés: Lippai Andrea Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész ( , lippaiandrea65@gmail.com) (kezdő) MINDEN HÉTFŐN és CSÜTÖRTÖKÖN Kezdő flamenco tánctanfolyam indul a Marczin! Ha nincs párod, nem probléma, NEM páros tánc. Jöhetnek nők és férfiak is egyaránt, előképzettség sem szükséges. Amit az órára hozz magaddal: Szenvedély és jókedv, flamenco cipő vagy egy vastag sarkú, kényelmes, kopogós, stabil cipő (karaktercipő). Kényelmes felső, bő szoknya vagy nadrág. Várunk Mindenkit szeretettel! Tánctanárok, jelentkezés: Pirók Zsófia Sevillában diplomázott flamenco táncművész pirokzsofi@gmail.com Lippai Andrea Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész ( )

22 tanfolyamok NÉPTÁNC TANFOLYAM FELNŐTTEKNEK MINDEN VASÁRNAP "A" tanfolyam: Mezőkeszüi páros- és férfitáncok, forgástechnikai gyakorlatok "B" tanfolyam: Kalotaszegi román páros- és férfitáncok, forgástechnikai gyakorlatok Mindkét tanfolyamon másfél óra páros tánc, fél óra férfitánc illetve forgástechnika tanítás van. Alapszintű tánctudás szükséges. Fiatalos lendülettel olyan magyar néptáncokat oktatunk, melyeket a mai táncházakban a leginkább kedvelnek, zenéjüket mindig húzzák. Minden korosztályt szeretettel várunk a teljesen kezdőtől az alapszintű tudással rendelkezőig. Tanítványainknak olyan tudást szeretnénk átadni férfi- és páros táncok, valamint technikai gyakorlatok segítségével amely birtokában magabiztosan állhatnak fel egy-egy közkedvelt táncházban és kedvüket leljék a néptáncban. Célunk és hivatásunk, hogy nagyobb körben elterjesszük és megszerettessük saját kultúránk e csodás műfaját, valamint az, hogy aktív művelők kerüljenek ki a tanfolyamról! Szeretettel várunk minden táncos lábú érdeklődőt! A tanárok a Keszegi Kincskereső Néptáncegyüttes művészeti vezetői: Horányi Csaba és Pirók Panka (a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős hallgatója) A tanfolyam megkezdése előtt jelentkezés szükséges: Horányi Csaba ( , horanyi.csaba@fre .hu) Pirók Panka ( , pankapirok@gmail.com)

23 tanfolyamok nyelvtanfolyamok péntek aziz nesin ölj csak meg, lelkem! Groteszk játék két részben A Klebelsberg Kultúrkúria és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös produkciója magyarországi ősbemutató rendező juhász róza szereplők császár angela hűvösvölgyi ildikó harsányi gábor Belépő: 2600 Ft Elővételben: 2200 Ft Következő előadás: január Nyári táborok a II. kerületben 2016 Táboros ajánlófüzetünk megjelenik április 28-án.

NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben

NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben 2016 IMPRESSZUM Nyári táborok a II. kerületben 2016 a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. kiadványa 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A; Telefon: 06 1 212-2820;

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 január-február 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén)

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén) ÓVODÁK A Fővárosi Pedagógiai Intézet KÖNYVBŐL KÖNYVTÁR címmel konferenciát szervez az óvodák könyvtár felelősei számára 2007. január 22 én. RÉSZLETES PROGRAM: 10.00 10.10 Köszöntő Minczér Ágnes Katalin

Részletesebben

A program leírása: A program célja:

A program leírása: A program célja: A program leírása: Az EKMK Vitkovics Alkotóház ART AKTÍV néven művészeti műhelyeket szervez, tavasztól az anyaintézményünk legkisebbeknek szóló, Szivárvány alkotóköre is itt dolgozik. Évközben, heti rendszerességgel

Részletesebben

Hírújság Tanártájoló 2014. március

Hírújság Tanártájoló 2014. március Beköszöntő A Tanárképző Központ fontos feladatának tekinti, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a város és az egész régió iskoláival. A meglévő kooperációk mellett keressük az együttműködés újabb és újabb

Részletesebben

TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK. 2017/I. félév

TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK. 2017/I. félév TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK 2017/I. félév tanfolyamok nyelvtanfolyamok 34 35 tanfolyamok nyelvtanfolyamok 34 35 TARTALOM CSEMETEKERT... 4 DIÁKCSEMEGE...13 ALKOTÓHÁZ... 20 TANFOLYAMOK képzések... 28 mozgás...

Részletesebben

A Veres Péter Gimnázium Pedagógiai programja

A Veres Péter Gimnázium Pedagógiai programja A Veres Péter Gimnázium Pedagógiai programja A HELYI TANTERV ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI Érvényes 2014. március 31-től 1 Tartalom A választott kerettanterv:... 3 A négyosztályos és a nyolcosztályos gimnázium

Részletesebben

05.21. szombat 17.00. a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója

05.21. szombat 17.00. a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója 2016. május-június ERNEST THOMPSON: ARANYTÓ a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója 05.21. szombat 17.00 Visszatértek a búvármadarak az Aranytóra, és velük együtt megérkezik

Részletesebben

Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12.

Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12. Terézvárosi Búcsú Összművészeti fesztivál 2014. október 11-12. szakmai beszámoló a Terézvárosi Búcsú összművészeti fesztivál megrendezéséről Pályázati azonosító: az NKA 3707/11898. Készítette: Terézvárosi

Részletesebben

múzeumpedagógiai programajánló

múzeumpedagógiai programajánló A tanulók először idegenkedve fogadták a programot, mivel közülük többeknek is a száraz múzeumlátogatások éltek az emlékeikben, de már az első foglalkozás után megváltozott a véleményük, és már várták

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01.

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01. RENDEZVÉNYEK 2006. december 9. 15 óra Ünnep előtti sztárrandevú Korda György és Balázs Klári műsora Belépődíj: 1.000,-Ft. 2006. december 16. 15 óra Csendes éj a KMO Nótaklubjának karácsonyi ajándékműsora

Részletesebben

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Horváth István polgármester Pályzati felhívás BURSA HUNGARICA ösztöndíjra A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében új pályázati

Részletesebben

Ének-zene helyi tantárgyi tanterv 9-10. osztály RPI szakmai munkaanyag

Ének-zene helyi tantárgyi tanterv 9-10. osztály RPI szakmai munkaanyag A tantárgy órakerete: Ének-zene Helyi tantárgyi tanterv Általános tantervű tanulócsoportok 9-1. évfolyamok Évfolyam Heti órakeret Évi órakeret Kerettantervi Helyi tervezésű órakeret órakeret 9. 1 36 32

Részletesebben

ANGOL NYELV Az OFI által ajánlott kerettanterv alapján készült

ANGOL NYELV Az OFI által ajánlott kerettanterv alapján készült ANGOL NYELV Az OFI által ajánlott kerettanterv alapján készült Az idegen nyelv oktatásának alapvető célja, összhangban a Közös európai referenciakerettel (KER), a tanulók idegen nyelvi kommunikatív kompetenciájának

Részletesebben

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Embertárs (2005/1.) Tamásné Kollár Magdolna Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Esettanulmány. (a neveket és az adatokat természetesen megváltoztattuk) Klári 22 éves. Két kicsi gyermeke van:

Részletesebben

Drámapedagógia - annotált bibliográfia - (alapképzések számára)

Drámapedagógia - annotált bibliográfia - (alapképzések számára) Drámapedagógia - annotált bibliográfia - (alapképzések számára) Gabnai Katalin: DRÁMAJÁTÉKOK Bevezetés a drámapedagógiába (334 oldal) Ötödik, bővített kiadás, Koncz Zsuzsa fotóival. Helikon Kiadó, 2001.

Részletesebben

Vasutas Művelődési Ház

Vasutas Művelődési Ház Vasutas Művelődési Ház 4023 DEBRECEN PETŐFI TE F» S HAVI TÁJÉKOZTATÓ 1994. szeptenfcer mpiok Eszoeranto Klub kedd Nyugdijas Klub kedd Szakmunkástanuló Klub szerda SZAKKCHQK Éremgyüjto Szakkör csütörtök

Részletesebben

Lovassy László Gimnázium Lovassy-László-Gymnasium

Lovassy László Gimnázium Lovassy-László-Gymnasium Lovassy László Gimnázium Lovassy-László-Gymnasium Veszprém OM kód: 037169 A Lovassy László Gimnázium városunk legrégibb középiskolája. A jogelőd Piarista Gimnáziumot 1711-ben alapította gróf Volkra Ottó

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00) 2015/23. szám (47. hét) 2015. november 20.HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Hor to bá gyi Hír adó

Hor to bá gyi Hír adó Hor to bá gyi Hír adó HORTOBÁGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK TÁJÉKOZTATÓJA 2009. február XII. év fo lyam 2. szám 2009. január 26-i ülésen a képviselő-testület módosította az önkormányzat Szer ve zeti- és Működési

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Dráma és Tánc. készült. a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 3. sz. melléklet 9-12./3.2.12.

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Dráma és Tánc. készült. a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 3. sz. melléklet 9-12./3.2.12. 1 Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Helyi tanterv Dráma és Tánc készült a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 3. sz. melléklet 9-12./3.2.12. alapján 9. évfolyam 2 DRÁMA ÉS TÁNC Célok és feladatok A dráma

Részletesebben

A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja

A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja 1. számú melléklet A gimnázium és az általános iskola Egészségfejlesztési Programja Nemcsak az a hasznos, ha pénzt gyűjtünk, de az is, ha egészséget szerzünk, mert az egészség talán inkább, mint a vagyon

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 május-június 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

Helyi tanterv 2-8. évfolyam Angol, német, mint idegen nyelv

Helyi tanterv 2-8. évfolyam Angol, német, mint idegen nyelv Helyi tanterv 2-8. évfolyam Angol, német, mint idegen nyelv 1 IDEGEN NYELV Az idegen nyelv oktatásának alapvető célja, összhangban a Közös európai referenciakerettel (KER), a tanulók idegen nyelvi kommunikatív

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben

Tánc és dráma /modul tantárgy/

Tánc és dráma /modul tantárgy/ Tánc és dráma /modul tantárgy/ 5-6. évfolyam TÁNC ÉS DRÁMA 5-6. ÉVFOLYAM 1 BEVEZETŐ Tánc és dráma választható modul tantárgy 5-6. évfolyam A dráma és tánc tanítása komplex pedagógiai munka, mely a különféle

Részletesebben

FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI TÁBOROK. Békéscsaba 2016. július 18-23. 2015 évi nyári tábor Békéscsaba, Széchenyi Liget bejárati kapu

FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI TÁBOROK. Békéscsaba 2016. július 18-23. 2015 évi nyári tábor Békéscsaba, Széchenyi Liget bejárati kapu FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI TÁBOROK Békéscsaba 2016. július 18-23. 2015 évi nyári tábor Békéscsaba, Széchenyi Liget bejárati kapu A Békés Megyei Népművészeti Egyesület a Békés Megye Népművészetéért

Részletesebben

Anyanyelvi napközis tábor

Anyanyelvi napközis tábor BUDAÖRS KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT 2040 Budaörs, Petőfi Sándor u. 1., Pf. 102. Tel.: 06 (23) 423-100, Fax: 06 (23) 428-677 E-mail: budaors@bttszgysz.hu

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Az Alapítvány tehetséggondozó tevékenységi körei /táborok, évközi program, tehetségnap, ösztöndíj

TARTALOMJEGYZÉK. Az Alapítvány tehetséggondozó tevékenységi körei /táborok, évközi program, tehetségnap, ösztöndíj TARTALOMJEGYZÉK Színes világban természettudománnyal és művészettel a sokszínű tehetségekért, a jövőért. Az Alapítvány működési adatai Az Alapítvány tehetséggondozó tevékenységi körei /táborok, évközi

Részletesebben

Egy magánmúzeum lehetőségei a felnőttképzés különböző színterein

Egy magánmúzeum lehetőségei a felnőttképzés különböző színterein Egy magánmúzeum lehetőségei a felnőttképzés különböző színterein MAGYAR Erzsébet Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest magyar.erzsebet@ppk.elte.hu Molnár-C. Pál (1894-1981) festőművész, grafikus, egyházművész

Részletesebben

www.bikal.hu 2013. január

www.bikal.hu 2013. január Bikali Újság www.bikal.hu 2013. január Szabó Magda Január A tó beállt, a tó türelmes, bólint, ha a tél szól neki, ám a patak nem engedelmes, az fut, ha a fagy kergeti, s mikor fehér inát harapják a jég

Részletesebben

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986

SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 SZIVÁRVÁNY NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 2351 ALSÓNÉMEDI, SZENT I.TÉR 8. OM: 032986 BESZÁMOLÓ 2012-2013 NEVELÉSI ÉVRŐL Nevelő Testület elfogadta: 9 /N.T./2013.sz.határozatával Időpont: 2013.június 10. Készítette:

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016.

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. Kedves Szülők és Gyerekek! Az előző évekhez hasonlóan idén újra összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segítségével megkönnyíthetjük a választást

Részletesebben

Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely

Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely Iskolai könyvtári Szaktanácsadói műhely A kerületi iskolai könyvtári szaktanácsadók ez évi utolsó, összegző és új tanévet előkészítő műhelybeszélgetésére várjuk az érintetteket. Vendégünk lesz Lloyd Zsuzsa,

Részletesebben

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 VERSENYRENDSZERÜNK: Versenyünk AMATŐR szintű Táncversenysorozat! A Tánc, mint sportág megismertetése és tömegbázis teremtése és

Részletesebben

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Aki gyerekkel utazik az tudja, hogy a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy a kicsik jól érezzék magukat, mert akkor nekünk is

Részletesebben

Népi játékok foglalkozások

Népi játékok foglalkozások Népi játékok foglalkozások Szélkakas népi játszópark (Kosaras körhinta, népi játékok) A népi játékok, nem csupán látványos népművészeti alkotások, hanem fejlesztő hatású kreatív, embert próbáló ügyességi

Részletesebben

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A Tel: 96/242-611 96/241-088 Fax: 96/ 241-088 E-mail: postmaster@kiralytoovoda.t-online.hu Beszámolót készítette: Boros Imréné intézményvezető

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

Tisztelt Látogatóink!

Tisztelt Látogatóink! Tisztelt Látogatóink! Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. tagegységeinek programjait. Rendszeres foglalkozásainkról honlapunkon (www.cserepeshaz.hu) valamint

Részletesebben

Pedagógiai Program 2013

Pedagógiai Program 2013 Pedagógiai Program 2013 Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hatályos: 2013. szeptember 1-től, 2018. augusztus 31-ig 1 1. Az iskola nevelési programja... 3 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai

Részletesebben

Örömhír Sárszegi Zoltánéknál november 18-án megszületett a negyedik baba, Barnabás. Gratulálunk és a Jóisten áldását kérjük az egész családra!

Örömhír Sárszegi Zoltánéknál november 18-án megszületett a negyedik baba, Barnabás. Gratulálunk és a Jóisten áldását kérjük az egész családra! A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének hírlevele 2006. november 27. 16. szám Egyesületünk életéből Szeptember 16-án részt vettünk a családokat igen hátrányosan sújtó kormányzati intézkedések ellen

Részletesebben

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ

KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ KUTATÁSI ÖSSZEFOGLALÓ Második esély típusú intézmények és programjaik Az Equal program keretén belül szervezett Fiatalok Tematikus Hálózat megbízásából a tanulmány szerzői arra vállalkoztak, hogy átfogó

Részletesebben

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Pedagógiai program. Sárvári Tankerület. Répcelak

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA. Pedagógiai program. Sárvári Tankerület. Répcelak MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Pedagógiai program Sárvári Tankerület Répcelak 1 2013 Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 3 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei,

Részletesebben

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV 2016. június-július Az önkormányzat havi programajánlója SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok,

Részletesebben

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE. a 2015/2016-os tanévre A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 1 A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium gimnáziumi részének MUNKATERVE a 2015/2016-os tanévre 2

Részletesebben

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Programakkreditációs szám: PL-6114 A képzés címe: Siketek és nagyothallók

Részletesebben

Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK

Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum 2012. ÁPRILIS RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK RÁKÓCZI-HÁZ 3530 Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/ 500-680 E-mail: miskolcigaleria@gmail.com www.miskolcigaleria.hu Nyitva

Részletesebben

és a MUNKATERV 2014/2015. TANÉV

és a MUNKATERV 2014/2015. TANÉV A SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA és a SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZENT ISTVÁN TAGISKOLÁJA MUNKATERV 2014/2015. TANÉV Sárbogárd, 2014. szeptember 1. Készítette:.. Fülöpné Nemes Ildikó

Részletesebben

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30.

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30. KLASSZIKUS BALETT ÉS REPERTOÁR (További balettmesterek egyeztetés alatt.) Barna Mónika kurzusvezető Sophie Sarrote (Franciaország- Olaszország) Téri Evelyn (Ausztria) Szőnyi Nóra MODERNTÁNC Németh Nikolett

Részletesebben

ÁRPÁD-HÁZI SZENT PIROSKA SZAKKÉPZŐ ISKOLA

ÁRPÁD-HÁZI SZENT PIROSKA SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÁRPÁD-HÁZI SZENT PIROSKA SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 13-19. OM 201558 PEDAGÓGIAI PROGRAM Összeállította: Cseh Gyöngyi megbízott intézményvezető 2013. augusztus 28. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4

ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4 ÖSSZESÍTŐ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0501 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZATI PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁRÓL A SZÉKESFEHÉRVÁRI HERMANN LÁSZLÓ ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁBAN

Részletesebben

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 A Budapest II. Kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium a 2016/2017-es tanévben

Részletesebben

2015/2016 tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

2015/2016 tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös Közzétételi Lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról előírásai alapján Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola valamint tagintézménye: Hejőbábai

Részletesebben

WEKERLEI GYERMEKHÁZ ÉS CSALÁDI KÖNYVTÁR (1192 Budapest, Petur u. 7. 1192 Budapest, Kós Károly tér 15.) MUNKATERVE. a 2011. évre

WEKERLEI GYERMEKHÁZ ÉS CSALÁDI KÖNYVTÁR (1192 Budapest, Petur u. 7. 1192 Budapest, Kós Károly tér 15.) MUNKATERVE. a 2011. évre WEKERLEI GYERMEKHÁZ ÉS CSALÁDI KÖNYVTÁR (1192 Budapest, Petur u. 7. 1192 Budapest, Kós Károly tér 15.) MUNKATERVE a 2011. évre Készítette: Szabó Mária igazgató 1 Bevezető A Wekerlei Gyermekház munkájában

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre

A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre A DUNAÚJVÁROSI SZC SZABOLCS VEZÉR GIMNÁZIUMÁNAK ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁNAK M U N K A T E R V E 2015-2016-os tanévre Pusztaszabolcs, 2015.08.31 Készítette: Mátyás Julianna igazgató 1 B E V E Z E T É S A munkaterv

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre, iskolai végzettsége

Részletesebben

6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ EGYES ÉVFOLYAMOK HELYI TANTÁRGYI PROGRAMJA

6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ EGYES ÉVFOLYAMOK HELYI TANTÁRGYI PROGRAMJA 6. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ EGYES ÉVFOLYAMOK HELYI TANTÁRGYI PROGRAMJA Tartalomjegyzék: 1. évfolyam... 9 MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 9 MATEMATIKA... 11 IDEGEN NYELV... 12 ANGOL NYELV... 12 NÉMET NYELV... 13

Részletesebben

Esélyt a nőknek! Jelen kiadványunkban a Be Prepared! Club módszertanát ismertetjük.

Esélyt a nőknek! Jelen kiadványunkban a Be Prepared! Club módszertanát ismertetjük. 1 Esélyt a nőknek! Az Esélyt a nőknek! a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány projektje, amit a Norvég Civil Alap segítségével valósult meg. A program 5 alprojektből állt össze, amelyek a következők:

Részletesebben

A Trafó Kortárs Művészetek Háza pályázati felhívása

A Trafó Kortárs Művészetek Háza pályázati felhívása A Trafó Kortárs Művészetek Háza pályázati felhívása A Trafó Kortárs Művészetek Háza pályázatot hirdet kortárs művészeti Beavató Programban való részvételre a 2013/2014-es tanév első, őszi félévében. A

Részletesebben

Kerettanterv Alapfokú nevelés-oktatás szakasza, alsó tagozat, 1 4. évfolyam

Kerettanterv Alapfokú nevelés-oktatás szakasza, alsó tagozat, 1 4. évfolyam Kerettanterv Alapfokú nevelés-oktatás szakasza, alsó tagozat, 1 4. évfolyam Célok, feladatok Az alapfokú nevelés-oktatás első szakasza, az alsó tagozat az iskolába lépő kisgyermekben óvja és továbbfejleszti

Részletesebben

MŰVÉSZETI ISMERETEK DRÁMA ÉS TÁNC 9 11. évfolyam (Esti és levelező tagozat)

MŰVÉSZETI ISMERETEK DRÁMA ÉS TÁNC 9 11. évfolyam (Esti és levelező tagozat) MŰVÉSZETI ISMERETEK DRÁMA ÉS TÁNC 9 11. évfolyam (Esti és levelező tagozat) A dráma és tánc tanítása olyan művészeti és művészetpedagógiai tevékenység, amelynek célja az élményeken keresztül történő megértés,

Részletesebben

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám Az elektronikus hírlevél segítségével szeretnénk partnereinket időszakonként értesíteni az aktuális eseményekről, rendezvényekről,

Részletesebben

A Budapesti Korai Fejlesztő Közponban működő Óvoda pedagógiai programja és tanterve. Készítették: László Tímea és Kapronyi Ágnes 2015.

A Budapesti Korai Fejlesztő Közponban működő Óvoda pedagógiai programja és tanterve. Készítették: László Tímea és Kapronyi Ágnes 2015. A Budapesti Korai Fejlesztő Közponban működő Óvoda pedagógiai programja és tanterve Készítették: László Tímea és Kapronyi Ágnes 2015. Tartalomjegyzék I. ÓVODÁNK PEDAGÓGIAI PROGRAMJA... 3 1.1. ADATLAP...

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉS KÖNYVTÁROSTANÁROK FIGYELMÉBE! A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI INTÉZET KOMPETENCIA FEJLESZTÉS AZ ISKOLAI KÖNYVTÁRAKKAL. címmel KONFERENCIÁT szervez

TOVÁBBKÉPZÉS KÖNYVTÁROSTANÁROK FIGYELMÉBE! A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI INTÉZET KOMPETENCIA FEJLESZTÉS AZ ISKOLAI KÖNYVTÁRAKKAL. címmel KONFERENCIÁT szervez KÖNYVTÁROSTANÁROK FIGYELMÉBE! A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI INTÉZET KOMPETENCIA FEJLESZTÉS AZ ISKOLAI KÖNYVTÁRAKKAL Időpont: 2007. április 19. címmel KONFERENCIÁT szervez Helyszín: Fővárosi Pedagógiai Intézet

Részletesebben

TESTNEVELÉS TESTNEVELÉS ÉS SPORT 1-4.

TESTNEVELÉS TESTNEVELÉS ÉS SPORT 1-4. TESTNEVELÉS Az alsó tagozatos testnevelésben a tanulók alapvető mozgásmintáinak és mozgáskészségeinek kialakítása, formálása, illetve a szabályozott mozgásvégrehajtás alapjainak az elsajátítása a legfontosabb

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZAT Széchenyi István katolikus Általános Iskola Füzesabony 1. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK MELLÉKLETEI 1. sz. melléklet Az iskolai

Részletesebben

AZ UTCAI SZOCIÁLIS KO- ORDINÁTOR ÉS GONDOZÓ KÉPZÉS OKTATÁSI PROG- RAMJA

AZ UTCAI SZOCIÁLIS KO- ORDINÁTOR ÉS GONDOZÓ KÉPZÉS OKTATÁSI PROG- RAMJA AZ UTCAI SZOCIÁLIS KO- ORDINÁTOR ÉS GONDOZÓ KÉPZÉS OKTATÁSI PROG- RAMJA Nemzeti Erőforrás Minisztérium Budapest Engedélyezési szám:52998-1/2010-0016szfö SK Engedélyezte: Nyitrai Imre Helyettes államtitkár

Részletesebben

Nem önkormányzati fenntartású óvodák

Nem önkormányzati fenntartású óvodák Nem önkormányzati fenntartású óvodák Budapest, XII. kerület Hegyvidék 2011. 1. A Z - I G N E M Z E T K Ö Z I Ó V O D A É S B Ö L C S Ő D E A Z Nemzetközi Óvoda és Bölcsőde 1125 Budapest, Zsolna utca 2.,

Részletesebben

a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet munkatársai

a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet munkatársai Kedves Kollégák! A 2007/2008. tanévhez megyénk minden óvodapedagógusának, tanítójának, tanárának, a nevelési oktatási intézmények valamennyi munkatársának és az oktatásirányításban dolgozóknak jó egészséget,

Részletesebben

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015-2016. évi M U N K A T E R V E A munkaterv összeállításánál az alábbi jogi szabályozókat vettük figyelembe: Törvények: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti

Részletesebben

Tanulás egy életen át

Tanulás egy életen át Tanulás egy életen át Képzési katalógus vállalkozásoknak a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2012. június-2012. december Tisztelt Vállalkozó, Cégvezető! A Heves Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól Mottó: A Kultúra fáján vannak ugyan fanyar gyümölcsök is amelyek termései a kultúrának, de ettől még a fa gyümölcsfa marad. Az, hogy mennyi a fanyar és mennyi a nemes gyümölcs a legtöbb esetben nem a fától

Részletesebben

TESTNEVELÉS ÉS SPORT. 1-8. évfolyam

TESTNEVELÉS ÉS SPORT. 1-8. évfolyam TESTNEVELÉS ÉS SPORT A helyi tanterv a kerettanterv alapján készült 1-8. évfolyam Az alsó tagozatos testnevelésben a tanulók alapvető mozgásmintáinak és mozgáskészségeinek kialakítása, formálása, illetve

Részletesebben

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Érdi Tankerület. OM azonosító: 037768 KLIK azonosító: 123008

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Érdi Tankerület. OM azonosító: 037768 KLIK azonosító: 123008 A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Érdi Tankerület SZÁZHALOMBATTAI EÖTVÖS LORÁND ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Készítette: Rigó Katalin intézményvezető Készítés dátuma: 2013. márc.31. Jóváhagyta:

Részletesebben

TESTNEVELÉS ÉS SPORT

TESTNEVELÉS ÉS SPORT Sportiskola 1. évf. Testnevelés és sport 1. évfolyam TESTNEVELÉS ÉS SPORT A Testnevelés és sport műveltségterület tartalma az általános iskola 1 4. évfolyamán a tevékenységek közbeni kommunikáció, kooperáció

Részletesebben

MUNKATERV 2015/16. tanév

MUNKATERV 2015/16. tanév ARLÓI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA OM 029148 KLIK049013 3663 Arló, Rákóczi út 3/A. Telefon:06-48-444-008 E-mail: iskola@szechenyi-arlo.sulinet.hu MUNKATERV 2015/16. tanév 1. Helyzetelemzés 1.1. Személyi

Részletesebben

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HÁZIREND

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HÁZIREND HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HÁZIREND 1 TARTALOMJEGYZÉK Halásztelki Tündérkert Óvoda... 1 Házirend... 1 Bevezetés:... 4 Filozófiánk, nézeteink... 4 Célunk:... 4 A gyermekek jogai... 4 A gyermekek kötelességei:...

Részletesebben

Közzétételi lista. 1-4 évfolyam osztálytanító, napközis. 4. Ács Tibor Egyetem 1-8 évfolyam tanár (testnevelés, történelem)

Közzétételi lista. 1-4 évfolyam osztálytanító, napközis. 4. Ács Tibor Egyetem 1-8 évfolyam tanár (testnevelés, történelem) Sorszám Név Iskolai végzettség 1. Zmák Júlia Egyetem 5-8 évfolyam 2. Sára Lászlóné Főiskola 5-8 évfolyam 3. Fábián Katalin Főiskola Közzétételi lista Feladatkör Szakképesítés tanár (matematika, ábrázoló

Részletesebben

Sportszakember képzésben résztvevő hallgatók felkészítése az integrált testnevelés oktatására

Sportszakember képzésben résztvevő hallgatók felkészítése az integrált testnevelés oktatására Sportszakember képzésben résztvevő hallgatók felkészítése az integrált testnevelés oktatására PRISZTÓKA Gyöngyvér, TÓVÁRI Ferenc PTE TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet, Pécs gyongy@gamma.ttk.pte.hu

Részletesebben

Tanítási napok száma: 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig

Tanítási napok száma: 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig A 2 015/2016 -OS T AN É V RENDJE Tanítási napok száma: Szorgalmi idő: Tanítási év vége: 181 nap 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig 2016. június 15. (szerda) Őszi szünet: 2015. október 26-tól

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MUNKATERV

INTÉZMÉNYI MUNKATERV Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 7200 Dombóvár, Zrínyi u.10. OM azonosító: 202287 INTÉZMÉNYI MUNKATERV 2015/2016. nevelési év A munkatervet készítette: Tarr Ágnes intézményvezető A munkatervet jóváhagyó

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGI FORMÁK. Játéktevékenységek:

TEVÉKENYSÉGI FORMÁK. Játéktevékenységek: TEVÉKENYSÉGI FORMÁK Játéktevékenységek: A játék a legbonyolultabb és legsokoldalúbb sajátos cselekvési, ill. tevékenységi forma. A gyerekek a játék útján ismerkednek meg a világgal, a tárgyakkal, a tárgyak

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola 3170 Szécsény, Rákóczi út 90. Tel/Fax: 06-32-372-490 Web: www.rfszkki.sulinet.hu E-mail: rfszkki@gimn-szecseny.sulinet.hu

Részletesebben

Óbudai Információs Füzetek

Óbudai Információs Füzetek Óbudai Információs Füzetek IRÁNYTû Tájékoztató a III. kerületi óvodákról 2016/2017-es nevelési év Budapest Fôváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL TÁRSADALMI KAPCSOLATOK,

Részletesebben

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban

Török Katalin. Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban Török Katalin Roma fiatalok esélyeinek növelése a felsőoktatásban 1. Bevezetés A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCsSzI) Szociálpolitikai Főosztálya az Oktatási Minisztérium Hátrányos Helyzetű

Részletesebben

4. évfolyam. Általános, sportiskola 4. évf. Idegen nyelv - angol

4. évfolyam. Általános, sportiskola 4. évf. Idegen nyelv - angol 4. évfolyam A 4. évfolyamon kezdődő idegennyelv-tanítás elsődleges ja a tanulók idegen nyelvi kommunikatív kompetenciájának megalapozása. További fontos kitűzése, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését

Részletesebben

Parais István szakmai igazgatóhelyettes, projekt szakmai vezető, projektmenedzser. 06/94/312-535 06/30/235-5458 E-mail: parais.istvan@kulturista.

Parais István szakmai igazgatóhelyettes, projekt szakmai vezető, projektmenedzser. 06/94/312-535 06/30/235-5458 E-mail: parais.istvan@kulturista. Parais István szakmai igazgatóhelyettes, projekt szakmai vezető, projektmenedzser 06/94/312-535 06/30/235-5458 E-mail: parais.istvan@kulturista.hu Projekt neve: Vasi Míves Tanoda Azonosító száma: TÁMOP

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

SZERETETNYELV IRODALMI EST A SZERELEMRŐL KÉRI KITTY és OBERFRANK PÁL előadásában

SZERETETNYELV IRODALMI EST A SZERELEMRŐL KÉRI KITTY és OBERFRANK PÁL előadásában 2016. szeptember SZERETETNYELV IRODALMI EST A SZERELEMRŐL KÉRI KITTY és OBERFRANK PÁL előadásában Egyenlők vagyunk. Látod. Ha kivonlak magamból, a semmi marad." (Simon Márton: Háromnegyed négy) 09.19.

Részletesebben

BUZÁS ZSUZSA * INFORMÁCIÓS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSA A ZENEOKTATÁSBAN -A HAGYOMÁNYOSTÓL A MODERN MÓDSZEREKIG

BUZÁS ZSUZSA * INFORMÁCIÓS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSA A ZENEOKTATÁSBAN -A HAGYOMÁNYOSTÓL A MODERN MÓDSZEREKIG BUZÁS ZSUZSA * INFORMÁCIÓS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSA A ZENEOKTATÁSBAN -A HAGYOMÁNYOSTÓL A MODERN MÓDSZEREKIG A Kodály Zoltán és tanítványai munkásságához kötődő zenepedagógiai módszert a

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

Itt a vakáció! Kulcsi

Itt a vakáció! Kulcsi Kulcsi 2015. július VIII. évfolyam 2. szám Krónika KULCS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KIADVÁNYA A települési stratégia részeként a környezet, a természet adta lehetőségek kiaknázásával, az egészségügy fejlesztésével

Részletesebben

Üzenet. Kedves Testvérek!

Üzenet. Kedves Testvérek! Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 45. szám, 2011. nov. 6. Milyen egyszerűnek is tetszik ma: fogom magam, és elmegyek vasárnap egy általam kiválasztott

Részletesebben

SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02)

SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02) Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000405/2014 SPORTEDZŐ (sportág megjelölésével) SZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 54 813 02) KIKNEK AJÁNLJUK? Ezt a képzést ajánljuk mindazoknak, akik a választott sportágban sportolói

Részletesebben

1 2. évfolyam. 1. Zenei reprodukció

1 2. évfolyam. 1. Zenei reprodukció ÉNEK-ZENE A művészi tevékenység, a művészetek hatása semmivel nem pótolható szerepet játszik személyiségünk fejlődésében, az ízlés, a kreativitás, az érzések árnyalt kifejezésének fejlesztésében. A műalkotások

Részletesebben

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM

LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM A LEÖVEY KLÁRA GIMNÁZIUM TÁJÉKOZTATÓJA A 2005. ÉVI FELVÉTELIKRŐL Leövey Klára Gimnázium OM azonosító: 035235 Budapest, IX. Vendel u. 1. Tel: 215-9590, Fax: 215-6258 E-mail: naptitkar@leovey.hu Honlap:

Részletesebben