TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK. 2017/I. félév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK. 2017/I. félév"

Átírás

1 TANFOLYAMOK KÉPZÉSEK 2017/I. félév

2 tanfolyamok nyelvtanfolyamok tanfolyamok nyelvtanfolyamok TARTALOM CSEMETEKERT... 4 DIÁKCSEMEGE...13 ALKOTÓHÁZ TANFOLYAMOK képzések mozgás IMPRESSZUM A programajánlót kiadja a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. Marczibányi Téri Művelődési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a Telefon: Fax: marczi@marczi.hu Web: facebook.com/marczibanyi Felelős kiadó: Dolhai István Szerkesztő: Makofka Tünde Tervezőszerkesztő: Hevesi Andrea Megjelent: 1500 példányban tanfolyamok nyelvtanfolyamok A Marczibányi Téri Művelődési Központ programjainak támogatói:

3 csemetekert 4 5 DIRIDONGÓ MUZSIKA MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN 9.20, 10.00, ZENÉS FOGLALKOZÁS 6 hónapostól 4 éves korig A Diridongó muzsika vidám, zenés együttlét. Énekelünk, mondókázunk, ritmusra mozgunk, táncolunk, furulyaszóra andalodunk, ritmushangszerekkel muzsikálunk. A törzsanyagot a magyar gyermekdalok, népdalok és versikék adják. Szeretettel várjuk az apróságokat és a cseperedőket! Szülők vagy kísérők részére a részvétel ingyenes, testvéreknek kedvezményt biztosítunk. A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni. Belépő: 1000 Ft/alkalom Bérlet: 7000 Ft/10 alkalom Jelentkezés: Donáth Zsuzsi ( , diridongoposta@gmail.com) tanfolyamok nyelvtanfolyamok DIRIDONGÓ ZENEDE MINDEN KEDDEN ig ZENÉS KÉPESSÉGFEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS 3-7 éveseknek Sokat énekelünk, játszunk a ritmussal, a hangunkkal, megtanuljuk a néptánc alaplépéseit, a körjátékokat, a ritmushangszerek használatát. Mindez játékos formában, oldott hangulatban, kiscsoportos formában, esetenként a szülők részvételével történik. A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni. Belépő: 1000 Ft/alkalom Jelentkezés: Donáth Zsuzsi ( , diridongoposta@gmail.com)

4 csemetekert 6 7 CSIRI-BIRI BABATORNA MINDEN PÉNTEKEN 9.15, 10.05, Az országos népszerűségnek örvendő Csiri-biri mozgásfejlesztő torna egy olyan 45 perces dalolós, mondókázós, irányított foglalkozás, ahol a gyermek a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal ismerkedhet meg. A torna minden egyes mozzanata fejlesztően hat gyermeke mozgásfejlődésére, mozgásérzékelésére, egyensúlyérzékére, ritmusérzékére, zenei hallására. A foglalkozáson fontos szerepet kapnak a nagy- és finommotorikus mozgásokat fejlesztő gyakorlatok és mozgásfejlesztő eszközök. A Csiri-biri tornán a járni tudó, izgő-mozgó kistornászokat várjuk. Mivel tornafoglalkozásaink nem épülnek egymásra, a csatlakozás év közben bármikor lehetséges! Belépő: 1500 Ft/alkalom Bérlet: Ft/10 alkalom (6 hónapon belül használható fel) Testvérkedvezmény: 50% Előzetes jelentkezés nem szükséges. Foglalkozásvezető: Orszáczky Ildikó ( ) Bővebb információ: PLICCS-PLACCS MINDEN KEDDEN ÉS FESTŐS-MASZATOLÓS FOGLALKOZÁS 20 hónapos kortól 3,5 éves korig A foglalkozást ajánljuk a kíváncsi, mindent felfedezni és tudni vágyó gyerekeknek és bátor szülőknek. A cseperedő gyerekek számára fontos, hogy maguk is megtapasztalják az őket körülvevő világot. Megtapintsák, megszagolják, belenyúljanak azaz kipróbálják, kísérletezzenek. A foglalkozások keretében a gyerekek megízlelhetik a közös és az egyéni alkotás örömét. Ismerkedhetnek a festékekkel, színekkel, az anyag közvetítő elemeivel (ecset, festőhenger, szivacsok minden méretben, dugók, zöldségnyomdák...), és számos festőtechnikát (folyatás, fröcskölés, nyomdázás, szimmetriafestés, fonalfestés, monotípia, sablonfestés stb.) próbálhatnak ki. Egyre bátrabban gyakorolhatják magukat, tevékenykedhetnek szabadon, belenyúlhatnak a festékbe, nyomot hagyhatnak a papíron ujjbeggyel, tenyérrel, lábbal és nem szólunk rájuk. A foglalkozások aktuális témák (évszakok, ünnepek), illetve kis mesék köré épülnek fel változatos tematikával. Az ismétlődő tevékenységek során a gyerekek egyre gyakorlottabbakká válnak, és így egyre nagyobb örömüket lelik a munkában. Játszócsoportunkban az alkotás folyamata, nem pedig a megalkotott mű áll a középpontban, bár minden egyes foglalkozásról hazavihetik a gyerekek munkáikat emlékbe. A kalandokhoz célszerű festős váltóruhát hozni! A foglalkozások 30 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 7500 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés, információ: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com)

5 csemetekert 8 9 OVIS PLICCS-PLACCS MINDEN HÉTFŐN és KIS OVIS PLICCS-PLACCS 2,5-4 éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN és NAGY OVIS PLICCS-PLACCS 4-6 éveseknek Az ovis foglalkozásokon folytatjuk a fröcskölést, csurgatást, nyomdázást, mázolást, de a festék mellett előkerül a gyurma, a színes papír, az olló, ragasztó, ceruza, zsírkréta is, vagyis egyre több eszközzel és ábrázolási technikával ismerkedünk meg (pl. akvarell, kollázs, frottázs, monotípia, vegyes technikák). Bábozás, mesélés, saját élményeink felelevenítése után merülünk el az alkotásban, melynek során belépünk a mesék birodalmába, közelebb kerülünk a természethez, átéljük az ünnepeket. Az alkotáshoz célszerű festős váltóruhát hozni! A foglalkozások 45 percesek. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 8000 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés, információ: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com) PLICCS-PLACCS SULI MINDEN KEDDEN és Nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak 5-8 éves korig Az iskola komoly váltás az óvodai évek után, megköveteli az önálló munkát, koncentrációt, az írás elsajátítása pedig a kifinomult mozgáskoordinációt. Ezeket a célokat szem előtt tartva épül fel a foglalkozások tematikája, melyben a kifejező és ábrázoló készség, a kreativitás fejlesztése áll a középpontban. Cél, hogy a koncentrált, precíz munkára való képesség kialakítása mellett a szabad, önfeledt alkotás öröme se vesszen el. A foglalkozásokon nemcsak a hagyományos rajz- és festőeszközök használatát gyakoroljuk, hanem különféle anyagokkal, technikákkal, a művészi önkifejezés lehetőségeivel is kísérletezünk. Híres művészek műhelytitkait lessük el, utazunk térben és időben, megfigyeljük a természetet, a minket körülvevő világot. A foglalkozások 60 percesek, szülői részvétel nélkül zajlanak. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 8500 Ft/ 5 alkalom (az anyagköltséget is tartalmazza) Jelentkezés, információ: Bene Júlia ( , pliccsplaccs@gmail.com)

6 csemetekert OVISULI MINDEN HÉTFŐN és MINDEN PÉNTEKEN ISKOLA-ELŐKÉSZÍTŐ tanfolyam óvodásoknak A foglalkozássorozat célja, hogy a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt megkönnyítse az iskolakezdést. Ha szeretné tudni, hogy gyermeke iskolaérett-e, ha iskolakeresőben van, ha emelt szintű, tagozatos, vagy két tanítási nyelvű iskolát választott, akkor várjuk jelentkezését! A foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni. Jelentkezés: Ceglédi Eszter ( , ovisuli02@gmail.com, tanfolyamok nyelvtanfolyamok MESE-BÁB-ELŐADÁS ÉS FOGLALKOZÁS MINDEN SZERDÁN és éves gyermekek részére Mesék bábokkal, tárgyakkal, eszközökkel, vidám hangok, dallamok kíséretében. Minden alkalommal a gyerekek rövid mesékkel ismerkednek, maguk is résztvevői lesznek a történeteknek. A mesékhez ügyeskedő foglalkozás, közös játék kapcsolódik. Kísérők részére a részvétel díjtalan. A foglalkozásokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. Bérlet: 4500 Ft/ 4 alkalom Belépő: 1500 Ft/alkalom Jelentkezés, információ: Krista Anita bábos (anitaguriga@gmail.com)

7 csemetekert nyelvtanfolyamok tanfolyamok nyelvtanfolyamok GULLIVER KREATÍV ANGOL GYEREKEKNEK MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek Beszélgessünk, játsszunk angolul! Fejlesztjük a gyerekek szókincsét, angol kifejező készségét, miközben tematikusan haladunk az angol nyelv megismerésével. A foglalkozások 60 percesek, kiscsoportos órák. Előzetes jelentkezés szükséges! Bérlet: 9000 Ft/ 5 alkalom (tartalmazza a segédanyagot, anyagköltséget) Jelentkezés, információ: Korényi Honoráta ( , korenyih@gmail.com) diákcsemege DOMINÓ SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT éveseknek MINDEN SZERDÁN Jó, ha van egy ötleted, Orromra is kötheted. Ábrándozzunk együtt róla, Jó, ha van rá egy félóra. (Müller Péter) Jó, ha van egy olyan baráti közösség, amelyben őszintén megoszthatod másokkal érzéseidet, gondolataidat, élményeidet, ahol bármikor nyíltan beszélhetsz a téged érintő kérdésekről. Jó, ha van egy hely, ahol otthon érezheted magadat, mert összetartó a közösség, változatosak a játékok és remek a hangulat. Jó, ha vannak még rajtad kívül emberek, akiknek szintén fontos az együttlét, a jókedv és a közös alkotómunka Részvételi díj: 5000 Ft/hó Foglalkozásvezetők: Montvai Hanna és Nyári Arnold drámapedagógusok Információ, jelentkezés: Nyári Arnold ( )

8 diákcsemege SZÍNJÁTÉK DRÁMA-STÚDIÓ FÖLDESSY MARGIT vezetésével Személyiség- és kreativitás-fejlesztés, kommunikációs készségfejlesztés, beszédtechnika, improvizáció, ének, mozgás, színpadi alapismeretek, játék, játék, játék... Munkatársaink: FÖLDESSY MARGIT színművész, a Színjáték Dráma-Stúdió művészeti vezetője HORVÁTH LILI színművész HUNYADKÜRTI ÉVA ének MAKOFKA BLANKA és SZABADOS TÍMEA tánc MARCZIS MARGITOS CSOPORTOK MINDEN HÉTFŐN éveseknek MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek JELENTKEZÉS KIZÁRÓLAG BEN: marczi@marczi.hu SZINDRÁS CSOPORTOK MINDEN HÉTFŐN éveseknek MINDEN KEDDEN éveseknek MINDEN SZERDÁN éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek MINDEN PÉNTEKEN éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN SZOMBATON éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek MINDEN VASÁRNAP éveseknek JELENTKEZÉS KIZÁRÓLAG BEN: szindra25@gmail.com

9 diákcsemege tanfolyamok nyelvtanfolyamok GUBANC SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT14 16 éveseknek MINDEN SZERDÁN Néha szeretnéd kimondani, de nem tudod, hogyan Azt meg, hogy kinek Játszunk egy kicsit csak úgy, mert jó, aztán majd kiderül. Talán még össze is áll valami, amit majd együtt, közösen kiabálhatunk. Ha figyelsz, akkor látod, valakinek rád is van szeme, füle. Néha megbonyolítjuk, néha leegyszerűsítjük a dolgokat. Összegabalyodunk és kibogozódunk. Egy biztos: ha gubanc van, a Gubancban igyekszünk megoldani! Foglalkozásvezetők: Milák Melinda és Sallai Ferenc drámapedagógusok Részvételi díj: 5000 Ft/hó Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) KAKTUSZ SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT éveseknek MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN Közös játék és gondolkodás magunkról és a minket körülvevő világról. Találkozási pontokat, kapcsolatot keresünk saját életünk, a világ és a színház között. Foglalkozásvezetők: Juszcák Zsuzsa és Sereglei András drámapedagógusok Asszisztensek: Bessenyei Brigitta és Haragonics Zalán Részvételi díj: 5000 Ft/hó Információ, jelentkezés: Juszcák Zsuzsa ( ; juszcak.zsuzsa@marczi.hu)

10 diákcsemege NYITOTT AJTÓ KOMPLEX KULTURÁLIS FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSSOROZAT SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ, ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTT GYEREKEKNEK ÉS FIATALOKNAK A következő foglalkozásokat kínáljuk: Táncház és kézműves foglalkozás Drámajáték, színházi technikák Bothmer gimnasztika Életrevaló program Bábszínház Koncertek Ünnepek MADARÁSZ SULI 6 14 éveseknek MINDEN HÓNAP ELSŐ CSÜTÖRTÖKJÉN Tudnivalók és érdekességek a madarak világáról általános iskolásoknak, minden hónap első csütörtökjén a Marczin. Minden hónap harmadik szombatján terepi foglalkozás, ahol a gyerekek a természetben is találkozhatnak mindazzal, amit elméletben már megtanultak.madarak előfordulnak az ember közvetlen környezetében és a természetben mindenhol. Van olyan madár, amivel minden nap találkozunk, de előfordulnak olyanok is melyeknek csak a hangját halljuk. Ezekkel az olykor titokzatos és irigyelt élőlényekkel ismerkedünk meg műhelymunkában és terepi körülmények között. Szeretettel várunk minden iskolát, családban nevelkedő fiatalt és nyitott érdeklődésű embert a programokra! A foglakozásokra előzetes egyeztetés alapján lehet jelentkezni, a részvétel ingyenes. Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu) A program II. Kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg. Foglalkozásvezető: Horváth Gábor madarász ( ; horvathgabor@pullus.hu) Részvételi díj: 3000 Ft/hónap Információ: Sallai Ferenc ( ; sallai.ferenc@marczi.hu)

11 alkotóház KERÁMIA MŰHELY FELNŐTTEKNEK MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN MINDEN SZERDÁN Vezeti: Urbán Krisztina fazekasmester Műhelyünkben megismerkedhetnek az agyagedények és tárgyak alakításának lehetőségeivel, valamint mintázást, korongozást, mázazást is tanulhatnak. Vezeti: Urbán Krisztina fazekasmester Bérlet: 8500 Ft/5 alkalom + anyagköltség Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

12 alkotóház KERÁMIA MŰHELY GYEREKEKNEK MINDEN HÉTFŐN között 90 perces foglalkozáson lehet részt venni Műhelyünkbe olyan kisiskolás korú gyerekeket várunk, akik szeretnének megismerkedni az agyagozással. A legegyszerűbb agyagmintázási eljárásokat megismerve kedvet kaphatnak a bonyolultabb darabok elkészítésére is. A foglalkozásokon lesz játék a színekkel, a formákkal, maszatolás, gyúrás, formázás és korongozás is. Vezeti: Urbán Krisztina fazekasmester Bérlet: 6000 Ft/hó (4 alkalom) Részvételi díj: 1700 Ft/alkalom Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

13 alkotóház TINTAFOLT ILLUSZTRÁCIÓS ÉS RAJZOLÁSI TECHNIKÁK GYEREKEKNEK 7-12 éves korig MINDEN SZERDÁN Kreatív, önkifejező, szabad alkotás képzőművészeti, irodalmi, zenei inspirációra. Vezeti: Vadászy Eszter ( , Bérlet: 5000 Ft/ 4 alkalom + anyagköltség Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

14 alkotóház TŰZZOMÁNCKÉSZÍTŐ MŰHELY felnőtteknek és gyerekeknek 8 éves kortól MINDEN SZOMBATON Folyamatosan várunk mindenkit, aki szeret rajzolni, festeni vagy elkészítené saját ékszereit. A résztvevők megismerkedhetnek a zománc fajtáival és a tűzzománcozás különböző technikáival. Vezeti: Páthi Diána Bérlet: 7500 Ft/5 alkalom + anyagköltség Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom + anyagköltség; Családi belépő (3 főtől): 1500 Ft/fő/alkalom + anyagköltség Információ: Bauer Eszter ( , bauer.eszter@marczi.hu)

15 tanfolyamok képzések KREATÍV ÍRÁS JANUÁR 30-TÓL MINDEN HÉTFŐN Vezeti: LACKFI JÁNOS József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő Részletes tematika a és weboldalakon. Részvételi díj: régi tagoknak: 2500 Ft/ alkalom új jelentkezőknek: 3000 Ft/ alkalom Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó ( ; )

16 tanfolyamok képzések AKKREDITÁLT DRÁMAPEDAGÓGIAI TANFOLYAM 120 OKTATÁSI ÓRÁBAN PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS ÉVENTE KÉT ALKALOMMAL FEBRUÁR 4-TŐL és SZEPTEMBERTŐL A képzés alapítója: Magyar Drámapedagógiai Társaság Alapítási engedély száma: 47793/61/2014 A kurzust ajánljuk óvoda- és szociálpedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak és mindazoknak, akik az általános iskola 5-6. és a középiskola évfolyamán drámát tanítanak, illetve azoknak, akik az 1-4. és 7-8. évfolyamon a tánc és dráma modult a magyar nyelv és irodalom részeként tanítják. Továbbá jól hasznosíthatják a tanfolyam anyagát azok is, akik a színjáték-bábjáték tagozatokon drámajátékot/ színjátékot tanítanak főtárgyként. Képzésvezető: Kaposi László, a színjáték-bábjáték tagozatok tantervi programjának alkotó szerkesztője, a Tánc és dráma modult kidolgozó munkabizottság vezetője. Az órák szombaton óráig, vasárnaponként óráig tartanak. Részvételi díj: Ft További információ és jelentkezés: Juszcák Zsuzsa ( , juszcak.zsuzsa@marczi.hu)

17 tanfolyamok képzések IRODALOMBARÁTOK KÖRE HAVONTA EGY ALKALOMMAL PÉNTEKI NAPOKON Időpontok: JANUÁR 27., FEBRUÁR 17., MÁRCIUS 10., 31., ÁPRILIS 21., MÁJUS 12., JÚNIUS 2. Mai szemmel a régi irodalom: írók, költők sorsok, művek tükrében Válogatás az elmúlt századok magyar- és világirodalmából, beszélgetések, elemzések, összefüggések keresése. Részvételi díj: 1000 Ft / alkalom Műhelyvezető, információ: Dancsházi Hajnal színművész, drámapedagógus ( )

18 tanfolyamok mozgás tanfolyamok nyelvtanfolyamok MŰVÉSZI TORNA MINDEN KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN éveseknek éves óvodásoknak Berczik Sára módszerén alapuló mozgás-, koordináció- és ritmusérzék-fejlesztő, tartásjavító gimnasztika zongorakísérettel. Részvételi díj: 7000 Ft/hó - 8 alkalom Tanfolyamvezető, jelentkezés: Kiliánné Kocsis Mária ( ) AKROBATIKUS ROCK AND ROLL MINDEN HÉTFŐN ÉS MINDEN SZERDÁN Fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várjuk 6 éves kortól! Rendszeres fellépési és versenyzési lehetőséget biztosítunk! A beiratkozás folyamatosan történik a helyszínen. Edző: Varga Viktória leányformációs országos bajnok Tanfolyamvezető: Pál Zoltán ( ) edzőként: 2 világbajnoki cím, 2 Európa-bajnoki cím, 2 világkupa-győzelem, magyar és országos bajnok párosok és formációk Részvételi díj: 9000 Ft/hónap Jelentkezés: Varga Viktória ( ) Bővebb információ:

19 tanfolyamok mozgás FASHION DANCE MINDEN HÉTFŐN ÉS MINDEN SZERDÁN Fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várjuk 6 éves kortól! Rendszeres fellépési és versenyzési lehetőséget biztosítunk! A beiratkozás folyamatosan történik a helyszínen. Tanfolyamvezető, edző: Varga Viktória leányformációs országos bajnok Részvételi díj: 8000 Ft/hónap Jelentkezés: Varga Viktória ( ) Bővebb információ: SZEMÉLYISÉG- FEJLESZTŐ KARATE GYEREKEKNEK MINDEN HÉTFŐN MINDEN PÉNTEKEN Karate edzések gyerekeknek 4 éves kortól Megtanuljuk a karate alapmozdulatait, az első néhány formagyakorlatot, párban is dolgozunk. A feladatok gyorsan váltják egymást, sokat játszunk, és nagyon fontos, hogy a gyerekek sok dicséretet és biztatást kapjanak. A karate segít a mozgáskoordináció javításában, az önbizalom növelésében, a helyzetfelismerési képességek javításában, a társakkal való viselkedés fejlesztésében. Fiúk és lányok együtt gyakorolnak. Harci művészettel foglalkozunk, vagyis azzal, hogy hogyan legyünk mi magunk napról napra jobbak, nem pedig azzal, hogy hogyan győzzünk le valaki mást. A tradicionális rendszert modern tanítással adjuk át. Edzésen a legfontosabb az, hogy a gyerekek tanuljanak, érezzék jól magukat, mozogjanak, és minden tekintetben fejlődjenek. Tanfolyamvezető, jelentkezés: Pázmándi Zsófia ( ; pazmandi@gmail.com) Facebook: Universum Dojo Karate Akadémia

20 tanfolyamok mozgás GERINCTORNA MINDEN HÉTFŐN és MINDEN SZERDÁN Gerincünk a testünk és az egészséges élet központja. Ezért mindenkinek ajánlom a gerinctornát, aki tudatosabban szeretne élni, aki figyelni szeretne egészégére, és aki jobb életminőséget szeretne. Ajánljuk elsősorban: ülőmunkát végzőknek, egyoldalú sportterhelésben részesülőknek, alap-, átmozgató tornára vágyóknak, otthonról kiszakadni vágyóknak. Tanfolyamvezető, jelentkezés: Szentgyörgyváry Flóra ( ) Az órákon a figyelmünk középpontjában a saját testünk, a gerincünk áll. Megtanuljuk, hogyan tudunk rá vigyázni az egyes mozdulatok során. A gerincvédelmi szempontok szem előtt tartásával erősítjük a törzsizmainkat, melyek segítenek a gerincoszlopunk helyes helyzetben való megtartásában. Emellett mobilizációval fokozzuk a gerincünk rugalmasságát, mozgásterjedelmét, mely jelentősen javíthatja a közérzetünket.

21 tanfolyamok mozgás tanfolyamok nyelvtanfolyamok JÓGA A MINDENNAPI ÉLETBEN - RENDSZER TESTTARTÁSOK LÉGZÉS LAZÍTÁS MEDITÁCIÓ A Jóga a mindennapi életben rendszer autentikus, szisztematikus módszer, mely segít a gyakorlatban elsajátítani a jógát, ezt az ősi tudományt. Paramhans Swami Maheshwarananda indiai jógamester ennek a tudásnak a továbbadásával bízta meg tanítványait, a jógaoktatókat, akik a tanfolyamokon tanítják e csodálatos keleti mozgáskultúrát és életfilozófiát. MINDEN SZERDÁN Tanfolyamvezető, jelentkezés: Kun Ágnes Kiran ( ) MINDEN SZERDÁN Tanfolyamvezető, jelentkezés: Nagy Julianna Pushkar ( ) Részvételi díj: 6000 Ft/hó, nyugdíjasoknak és 18 éven aluliaknak: 5000 Ft/hó Az első alkalommal egy lehetőséget biztosítunk próbafoglalkozáson való részvételre, melynek díja: 2000 Ft. Bővebb információ: joga@joga.hu

22 tanfolyamok mozgás FLAMENCO FITNESS MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN Ha szeretnél egy jót táncolni, és egyben a testedet is formába hozni, akkor gyere próbáld ki ezt a korhatár nélküli mozgásformát! Élvezetes flamenco táncalapú bemelegítéssel kezdünk,(flamenco cipő nélkül), utána, könnyen követhető alakformáló talajgyakorlatok következnek. Befejezés feszültségoldó nyújtásokkal, szép zenékre. A torna után életmód tanácsadást is igénybe vehetnek az érdeklődők! Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni! Tanfolyamvezető, jelentkezés: Lippai Andrea Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész ( , lippaiandrea65@gmail.com) FLAMENCO MINDEN HÉTFŐN és CSÜTÖRTÖKÖN KÖZÉPHALADÓ TECHNIKA: MINDEN HÉTFŐN KÖZÉPHALADÓ KOREOGRÁFIA: HÉTFŐN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN: KEZDŐ: HÉTFŐN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN: Amit az órára hozz magaddal: flamenco cipő vagy vastag sarkú, kényelmes, kopogós, stabil cipő (karaktercipő); kényelmes felső, bő szoknya vagy nadrág. Tánctanárok: Pirók Zsófia Sevillában diplomázott flamenco táncművész és Lippai Andrea Harangozó Gyula díjjal és Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett táncművész Jelentkezés, információ: Pirók Zsófia (pirokzsofi@gmail.com) További infó:

23 tanfolyamok mozgás ARGENTIN TANGÓ MINDEN KEDDEN Tangó II. szint (kezdő-középhaldó) és Tangó I. szint (nulláról kezdő) Nem táncoltál még soha, de a tangót kipróbálnád? Szeretsz táncolni és megismernéd az argentin tangó rejtelmeit is? Most itt az alkalom! Amit hozz magaddal: - kényelmes utcai ruha - váltócipő - ivóvíz Részvételi díj: 2000 Ft/alkalom (60 perc) Bérlet: Ft/8 alkalom érvényes 9 hétig Bérlet: Ft/8 alkalom érvényes 12 hétig Oktató: Huszár Tamás (

24 tanfolyamok mozgás NÉPTÁNC TANFOLYAM FELNŐTTEKNEK Fiatalos lendülettel olyan magyar néptáncokat oktatunk, melyeket a mai táncházakban a leginkább kedvelnek, zenéjüket mindig húzzák. Minden korosztályt szeretettel várunk a teljesen kezdőtől az alapszintű tudással rendelkezőig. Tanítványainknak olyan tudást szeretnénk átadni férfi- és páros táncok, valamint technikai gyakorlatok segítségével amely birtokában magabiztosan állhatnak fel egy-egy közkedvelt táncházban és kedvüket leljék a néptáncban. Célunk és hivatásunk, hogy nagyobb körben elterjeszszük és megszerettessük saját kultúránk e csodás műfaját, valamint az, hogy aktív művelők kerüljenek ki a tanfolyamról! Szeretettel várunk minden táncos lábú érdeklődőt! A tanárok a Keszegi Kincskereső Néptáncegyüttes művészeti vezetői. Előzetes jelentkezés szükséges! Tanfolyamvezetők, jelentkezés: Horányi Csaba ( , horanyi.csaba@fre .hu) és Pirók Panka ( , pankapirok@gmail.com) További információ: INTENZÍV NÉPTÁNC TANFOLYAM MINDEN VASÁRNAP "A" tanfolyam: BONCHIDAI MAGYAR TÁNCOK (január 8-április 9.) és SZÉKI TÁNCOK (április 23-május 21.) "B" tanfolyam: BONCHIDAI ROMÁN TÁNCOK Mindkét tanfolyamon másfél óra páros tánc, fél óra férfitánc illetve forgástechnika tanítás van. FÉRFITÁNC TANFOLYAM MINDEN SZERDÁN Táncanyag: SZÉKI RITKA és SŰRŰ TEMPÓ

25

tanfolyamok képzések 2016/I. félév

tanfolyamok képzések 2016/I. félév tanfolyamok képzések 2016/I. félév tanfolyamok nyelvtanfolyamok 34 35 P. Picasso: Lány a tükör előtt KI VAGYOK ÉN? ÖNISMERETI KURZUS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI MÓDSZEREKKEL KÉTHETENTE KEDDEN 19.00 20.30 február

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

TANFOLYAMOK GYERMEK- ÉS DIÁK PROGRAMOK PROGRAMOK ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK ősz tél

TANFOLYAMOK GYERMEK- ÉS DIÁK PROGRAMOK PROGRAMOK ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK ősz tél TANFOLYAMOK GYERMEK- ÉS DIÁK PROGRAMOK PROGRAMOK ISKOLAI OSZTÁLYOKNAK 2018 ősz tél KERÁMIA MŰHELY FELNŐTTEKNEK minden kedden és csütörtökön 10.00 13.00 minden szerdán 15.30 18.30 Műhelyünkben megismerkedhetnek

Részletesebben

2014.október Gyermekek Háza

2014.október Gyermekek Háza 2014.október Gyermekek Háza 2014.október 1. 17.45-19.45 óráig 2014.október 1. 15-17 óra István fotográfus.. Részvételi díj: 4.500 Ft/hó. 2014.október 2. 9.15-9.45 óra 2014.október 2. 10-10.40 óra és 11-11.40

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben. Kaposi József 2014

Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben. Kaposi József 2014 Drámaoktatás a hazai oktatási rendszerben Kaposi József 2014 A közoktatás keretei között folyó színházi nevelés Általános és középiskola Dráma és tánc 1-6. évfolyam Dráma és tánc 7-12. évfolyam Dráma érettségi

Részletesebben

Egyesületünk. A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán.

Egyesületünk. A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán. Bemutatkozunk Egyesületünk A Dancing Feet Akrobatikus Rock And Roll Sportegyesület 1992- ben alakult, és 1993-tól egyesületként működik Tatabányán. Az egyesületünk célja Célunk a rock and roll tánc műfajának

Részletesebben

Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban

Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban Játékos barangolás a mesék birodalmában Nyári Mesedélelőttök a Városi Könyvtárban Többféle, közösségben eltölthető kikapcsolódási lehetőséget kínált a nyári szünidőben a vakációzó gyermekek számára a Békefi

Részletesebben

2017. február 9. Horváth Kinga

2017. február 9. Horváth Kinga ALAKRAJZ II. A félév során a téma elsősorban az emberi test ábrázolása és a tér és az emberi alak kapcsolata. A pontos, arányokra koncentráló, jól komponált rajzok elkészítésén túl cél, hogy eszközök,

Részletesebben

Tömbösített tanmenet 5.o

Tömbösített tanmenet 5.o Tömbösített tanmenet 5.o Ciklus I. (Vizuális) nyelvi kompetencia Alkotó és kifejező képesség. Szociális és állampolgári kompetencia Ismétlés, dalok az alsó tagozatban. Himnusz, Szózat megtanulása Vizuális

Részletesebben

Táncok világa-társastánc alapjai szakkör

Táncok világa-társastánc alapjai szakkör Táncok világa-társastánc alapjai szakkör Pályázó:Zalaapáti Község Önkormányzata Projekt címe: Zalaapáti Érték-Tár Azonosító: TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0024 1 Tematika Táncok világa-társastánc alapjai 2.D

Részletesebben

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT MŰVÉSZI TORNA 15.15-16.00 ISKOLÁS (11-12 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 16.15-17.00 ÓVODÁS (4-5 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 17.00-17.45

Részletesebben

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin

1. CICA CSOPORT. óvónők. Németh Zoltánné. Tóth Ildikó. dajka. Vilhelmné Vágó Katalin 1. CICA CSOPORT Németh Zoltánné Tóth Ildikó Vilhelmné Vágó Katalin A környezet megismerésére nevelés témáihoz kapcsoljuk a tervezett beszélgetés - és játéktémákat, valamint az ének-zene, vizuális, irodalmi,

Részletesebben

NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben

NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben NYÁRI TÁBOROK a II. kerületben 2016 IMPRESSZUM Nyári táborok a II. kerületben 2016 a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. kiadványa 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A; Telefon: 06 1 212-2820;

Részletesebben

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31.

ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév. LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. ISKOLAI HÍRMONDÓ 2018/2019 es tanév LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA Erzsébet utca 31. Iskolánkról néhány szóban Tisztelt Szülők! A gyermekek iskolába kerülése fontos állomás életükben, a Szülők számára pedig

Részletesebben

NYÁRI TÁBOROK A MARCZIN

NYÁRI TÁBOROK A MARCZIN NYÁRI TÁBOROK A MARCZIN A Marczibányi Téri Művelődési Központ 25, egyhetes tematikus, továbbá vidéki helyszíneken rendezendő nyári tábort szervez az idén, 4-18 éves korú gyerekeknek. A tematikus táborokba

Részletesebben

Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben

Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben Pedagógusok továbbképzésére akkreditált tanfolyamaink a 2008 / 2009-es tanévben (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.) Ha érdeklődik valamely továbbképzésünk iránt, kérem hívjon bennünket a 210 1030-as

Részletesebben

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai Hagyományőrző Népi Együttes Művészeti vezető: Széphalmi Zoltán Váci Mihály Művelődési Ház (október 30-ig az Innovációs Centrumban) szerda 19.00-21.00 Népdalkör Vezeti: Kovács László népzenész kedd 17.00-19.00

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

Testnevelés néptánc 5. évfolyam (heti 1 óra, évi 36 óra)

Testnevelés néptánc 5. évfolyam (heti 1 óra, évi 36 óra) Testnevelés néptánc 5. évfolyam (heti 1 óra, évi 36 óra) Célok és feladatok A gyermekek közösséggé formálása, egymás elfogadás, társak egyenrangú veselkedése, tolerancia. Olyan drámajátékok bevezetése

Részletesebben

Csoportos tan.gyakorlat köt. Csoportos tan.gyakorlat köt.

Csoportos tan.gyakorlat köt. Csoportos tan.gyakorlat köt. 2014.szept-től tánctanár (klasszikus balett szakirány) tánctanár (modern szakirány) 4 féléves, esti tagozat 4 féléves, esti tagozat Általános szakmai szakirányfelelős: Bérczes Mária szakirányfelelős: Szigeti

Részletesebben

Tánc és dráma modultantárgy 5. évfolyam

Tánc és dráma modultantárgy 5. évfolyam Tánc és dráma modultantárgy 5. évfolyam Évi óraszám:18 BELÉPŐ TEVÉKENYSÉGFORMÁK A durva légzéstechnikai, hangadási és artikulációs hibák felismerése mások beszédében és saját beszédünkben. A koncentráció

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)?

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? 1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? a) a gyermekem sok verset, éneket tanuljon 0 0,0% b) érezze jól magát az óvodában 19 70,4% c) minél többet játsszon 11 40,7% d) barátokat,

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

A három nap időbeosztása: 2015. május 29., péntek: 14.00-18.00 2015. május 30., szombat: 9.00-18.00 2015. május 31., vasárnap: 8.30-15.00.

A három nap időbeosztása: 2015. május 29., péntek: 14.00-18.00 2015. május 30., szombat: 9.00-18.00 2015. május 31., vasárnap: 8.30-15.00. Kedves Művészeti Tárló Közhasznú Egyesület! "Egymás terhét hordozzátok..." Gyerekek és fiatalok egyéni és csoportos fejlesztése bibliai keretű élménypedagógiai foglalkozáson keresztül A Kalandok és Álmok

Részletesebben

a fák táncra állanak.

a fák táncra állanak. 2015. április 10-én ismét a költészet parkjává alakul a KÖSZI előtti tér. A Költészet Napja Kőbányán ebben az évben is olyan különleges rendezvény lesz, amelyre érdemes jelentkezni gyerekeknek és felnőtteknek

Részletesebben

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad

***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad ***SUNNY DANCE*** 2018/2019. évad Sok szeretettel várok mindenkit a tánctanfolyamokon. :) Csatlakozz Te is egy nagyszerű közösséghez, táncolj, fejlődj, hozz ki magadból még többet és szerezz új barátokat!

Részletesebben

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK

A pedagógiai szakmai szolgáltató tanfolyamai 2012/2013 AKKREDITÁLT TANFOLYAMOK PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM

TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM TÁNC ÉS DRÁMA 612 TÁNC ÉS DRÁMA 5. ÉVFOLYAM TÁNC ÉS DRÁMA 613 CÉLOK ÉS FELADATOK A Tánc és dráma tantárgy tanterve nem elméleti ismeretek tanítását helyezi a középpontba, hanem a drámajáték eszköztárának

Részletesebben

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL

(ÓVODA NEVE) PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁRÓL Betekintés a pedagógiai program elfogadását részletes szakmai és törvényi hivatkozásokkal is alátámasztó INTÉZMÉNYVEZETŐI vagy SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY dokumentumba: ÓVODAVEZETŐI / SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY Óvoda logója

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 január-február 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2017-2018. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2018.01.20. (szombat) 10:00 Központi írásbeli felvételi vizsga a kilencedik évfolyamra jelentkezők

Részletesebben

A játszóház nyitvatartása. Helyszín:

A játszóház nyitvatartása. Helyszín: A játszóház nyitvatartása 2018. 09. 03. 12. 31. Hétfôtôl péntekig: 09.00 18.00 Szombaton: 15.00 18.00 Vasárnap: 10.00 13.00 Játszóház hétköznap: 1000 Ft/gyermek/óra, utána minden megkezdett 30 perc 500

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Kedves Szülők, Gyerekek!

Kedves Szülők, Gyerekek! Az intézmény neve: Nefelejcs Napköziotthonos Óvoda Az intézmény székhelye: 9062 Kisbajcs Kossuth út 19. Elérhetőség: 96/358-945 vagy 20/5987842 E-mail cím: nefelejcs58@freemail.hu Óvodavezető: Kónyiné

Részletesebben

2013. március havi programtáblázat

2013. március havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. március

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

AKROBATIKUS ROCK AND ROLL SPORTTÁNC SPORTÁGI TANTERV

AKROBATIKUS ROCK AND ROLL SPORTTÁNC SPORTÁGI TANTERV AKROBATIKUS ROCK AND ROLL SPORTTÁNC SPORTÁGI TANTERV Az Akrobatikus Rock and Roll tanszak célja, hogy törekedjen a táncművészet, azon belül az Akrobatikus Rock and Roll minél teljesebb megismerésére, segítse

Részletesebben

2013. május havi programtáblázat

2013. május havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. május

Részletesebben

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban

A kreatív tudás megalapozása kisiskolás korban A kreativitás nem a zenéről és a művészetekről szól. Ez egy élettel kapcsolatos attitűd, egy olyan, amelyre mindenkinek szükséges van. (Guy Claxon) XXVI. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2018 A kreativitás fejlesztése

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás tanév

Középiskolai felvételi eljárás tanév Középiskolai felvételi eljárás 2016-2017. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás Legfontosabb dátumok 2016.11.15. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

100 játék IV. Szakmai nap

100 játék IV. Szakmai nap Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * 100 játék IV. Szakmai nap a

Részletesebben

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola

Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Nagykovácsi Alapfokú Művészeti Iskola Az iskola története 1995. Nagykovácsi Zenei Alapítvány létrehozó és fenntartó nonprofit közhasznú alapítvány 1995-2001 Zeneiskola 2001. Képzőművészeti Tanszak 2003.

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány "Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd." Unique 2010. május- június havi programajánlat 2800 Tatabánya, Kodály tér

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév

BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BEMUTATKOZUNK 2015/2016. tanév BUDAPEST XXIII. KERÜLETI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA GYÖNGYHALÁSZOK - TEHETSÉGPONT Cím: 1237 Budapest, Soroksár-Újtelep Nyír u. 22. Tel.: 283-13-82 E-mail: fiai@feketei-bpny.sulinet.hu

Részletesebben

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program

Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. Bázisovi Program Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi Program A hálózat A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egyedi Bázisiskola Programja már 9 sikeres évet és rengeteg tapasztalatot tudhatott maga mögött 150 általános- és

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok:

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok: Információ a 2018-2019. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM

BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM BETHLEN GÁBOR KOLLÉGIUM NAGYENYED http://www.bethlengabor.ro SZILÁGYI RÓBERT tanár műhelyvezető A Bethlen Gábor Kollégium madártávlatból Mit kell tudni a Bethlen Gábor Kollégiumról? Óvodától posztliceális

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptembertől 1. verzió HÉTFŐ Asszonytorna Ági néni

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptembertől 1. verzió HÉTFŐ Asszonytorna Ági néni HÉTFŐ Modern jazz óra 08.45 08.45 Pécsi felnőtteknek, 09.00 09.00 Művészeti táncpedógógusoknak 09.15 09.15 Szakközépiskola Szigeti Oktávia 09.30 09.30 Tánctagozata 09.45 09.45 10.00 10.00 10.00 Asszonytorna

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

HÉTFŐ. Bad Girls Kiticsics Kata Tűzmadarak Pónya Judit Super Wo-Men Pécsi Fordan SE Máté Melinda Maretics Dalma Gassy Girls

HÉTFŐ. Bad Girls Kiticsics Kata Tűzmadarak Pónya Judit Super Wo-Men Pécsi Fordan SE Máté Melinda Maretics Dalma Gassy Girls HÉTFŐ Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 15.00 Kezdő Fashion Dance 15.00 15.00 Rock n Roll Iskola 15.00 Pécsi Fordan SE. 2017. januári csoport 15.15 Best Girls és akrobatikus 9 12

Részletesebben

Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium

Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium Budapest Telefon: 397-4569 Szabadság u. 23. Fax: 376-8344 1028 E-mail: klebi@klebelsberg.sulinet.hu TÁJÉKOZTATÓ ügyiratszám: 922/2018. OM azonosító: 035327

Részletesebben

HÍREK ZALAEGERSZEGI VÁROSRÉSZEK MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA ÉS KÖNYVTÁRA

HÍREK ZALAEGERSZEGI VÁROSRÉSZEK MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA ÉS KÖNYVTÁRA ZALAEGERSZEGI VÁROSRÉSZEK MŰVELŐDÉSI KÖZPONTJA ÉS KÖNYVTÁRA Programok 2015. 1. félévében 2015. február 13. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozaton belül Olvasómaraton rendezvényt hirdettünk meg, az olvasás

Részletesebben

2013. április havi programtáblázat

2013. április havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. április

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Újbudai Petőfi Sándor

Újbudai Petőfi Sándor Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola A 2019/20-AS TANÉVBEN INDULÓ PROGRAMOK Az iskolát 1828-ban alapították - Albertfalvai Községi Iskola A 6000 m 2 iskola épületegyütteséhez felújított udvar, sportpályák,

Részletesebben

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK

KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KREATÍV TERÜLETEK FOGLALKOZÁSOK KÉZMŰVESSÉG FAZEKASSÁG - Honti Rita, - Szarka Szilvia A foglalkozás indításának tervezett időpontja: 2013. február A foglalkozásokon a tanulók megismerkednek: - a fazekasság

Részletesebben

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanév

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanév Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanév A L SÓ TAGOZAT P edagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten

Részletesebben

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem!

Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! 2015-02-15 12:00:00 Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán! 2 arany, 3 ezüst, 8 bronzérem! Marossy Dojo sikerek a X. Zemplén Kupán!

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, megújult épületeiben várja a gyermekeket. Felvételi körzetünkbe Megyer családi házas övezete

Részletesebben

VII. Krétakör Művészeti Verseny 2017

VII. Krétakör Művészeti Verseny 2017 Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Tisztelt Csoportvezetők! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola és a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptember 3 - tól. Hétfő

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptember 3 - tól. Hétfő Hétfő Sárga Rózsaszín Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 10.45 10.45 10.45 15.00 15.00 Fashion Dance 15.00 15.00 15.15 No Name 15.15 15.15 15.30 15.30 15.30 15.45 Volf Dominika 15.45

Részletesebben

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz Az Ének-zenei Tanszék DOLGOZATI TÉMAKÖREI A DOLGOZAT TÉMÁJA Asztalos Bence 1. Koncert-pedagógia, közönségnevelés óvodás kortól 2. Kreativitás és vállalkozókészség fejlesztése az ének-zene oktatásban. 3.

Részletesebben

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Intézmény neve: Palonai Magyar Bálint Általános Iskola Igazgató: Makkos Csaba Címe: Fonyód Fő u. 8. Telefon / fax: 85 / 361423 Email cím: mbaltisk@tonline.hu OM azonosító: 034007 Telefon: 85361423 1. Pedagógusok

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje 2015. január 5-től. HétFo

A Fordan Tánccentrum órarendje 2015. január 5-től. HétFo Sárga Rózsaszín HétFo 08.00 08.00 CrossFit 08.00 08.00 08.30 Kósz Gergő 08.30 08.30 Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 10.45 10.45 10.45 15.00 15.00 15.00 15.00 Rock n Roll Iskola

Részletesebben

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció november Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés

Tematikus terv - Tantárgyi koncentráció november Lila kiscsoport. Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés 2017. november 6-10. Lila kiscsoport Környezeti nevelés Vizuális nevelés Irodalmi nevelés Anyag: Testünk projekt 1. hét. Cél: Testséma fejlesztése, tájékozódás testen, testrészek ismerete, az emberi test

Részletesebben

II. Érintés Fesztivál Programfüzet - csoportos programok

II. Érintés Fesztivál Programfüzet - csoportos programok II. Érintés Fesztivál Programfüzet - csoportos programok 2018.04.07-08. A legfrissebb, részletes programinformációkért látogasd meg a weboldalt! www.erintesfesztival.hu/programok Az összes csoportos program,

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak Állatkerti foglalkozások Óvodásoknak Az állatkert az élmények kertje Élménygyűjtő séták az állatkertben Vannak, akik már megtapasztalták, milyen izgalmas úgy érkezni egy állatkerti látogatásra, hogy ott

Részletesebben

A dadogás komplex művészeti terápiás programjának gyakorlati tapasztalatai. Molnárné Bogáth Réka Kozmutza Flóra EGYMI, Budapest 2011. november 14.

A dadogás komplex művészeti terápiás programjának gyakorlati tapasztalatai. Molnárné Bogáth Réka Kozmutza Flóra EGYMI, Budapest 2011. november 14. A dadogás komplex művészeti terápiás programjának gyakorlati tapasztalatai Molnárné Bogáth Réka Kozmutza Flóra EGYMI, Budapest 2011. november 14. Máshogy mondom, furcsa módon Te a Földön én a Holdon Mondd

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Intézmény neve: József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM azonosítója: 032 462

Intézmény neve: József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény OM azonosítója: 032 462 Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53)

2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53) , (53) fax:(53) Beiskolázási tájékoztató a 2017/2018-as tanévre Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium OM azonosító: 032549 Telephely kódja: 001 2700 Cegléd, Rákóczi út 46. tel: (53)-310-934, (53)-500-525 fax:(53)-500-625 e-mail:

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

Iskolai dolgozók beosztása, végzettsége. Palenik József táncpedagógus néptánc Balogh Tímea táncpedagógus néptánc

Iskolai dolgozók beosztása, végzettsége. Palenik József táncpedagógus néptánc Balogh Tímea táncpedagógus néptánc i dolgozók beosztása, végzettsége pedagógus beosztás szakképzettség, műveltségterület tanított tárgy Gálos Jánosné intézményvezető közoktatás-vezető, testnevelés testnevelés, etika Bérciné Iváncsics Etelka

Részletesebben

6. szint (B1) A standard nyelvtanfolyamokon belül az utolsó szint.

6. szint (B1) A standard nyelvtanfolyamokon belül az utolsó szint. A Budapesti Olasz Kultúrintézet nyelvtanfolyamai: 2017/18 tanév őszi félév A Budapesti Olasz Kultúrintézet, ebben a félévben is elindítja nagy népszerűségnek örvendő standard nyelvtanfolyamait teljesen

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA

NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 NEVELÉSI-OKTATÁSI PROGRAMOK FEJLESZTÉSE EGÉSZ NAPOS ISKOLÁK SZÁMÁRA VARGA ATTILA Nevelési-oktatási programok fejlesztése

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója Az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézményében az ének-zenei

Részletesebben

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program

CSOPORTNAPLÓJA. Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív program CSOPORTNAPLÓJA Tisztellek téged, fontos vagy nekem, csakis rád figyelek, és segítek neked, ha szükséged van a segítségemre 1 Az óvoda bélyegzője

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ Thália szekerén... - A húszéves miskolci színészmúzeum színházi ismeretterjesztő programsorozata megvalósításáról Pályázati azonosító: 201108/01079 Beszámoló a Thália szekerén... - A

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Telephelyek Székhely ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Pedagógusok létszáma és végzettsége - 1 fő rajztanár - 1 fő drámapedagógus - 5 fő tánctanár Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma

Részletesebben

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés

Egyéb Jó gyakorlat megnevezése: Óvoda család újszerű gyakorlata bevontság, együttműködés Szolnok Városi Óvodák Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény Százszorszép Óvoda referenciahely: A kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan

Részletesebben

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő.

Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS. Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Témahét, témanap EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Szeresd egészségedet, mert ez a jelen Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd szüleid egészségét!- mert A múlton épül fel a jelen

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK. KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum NYÁRI TÁBOROK 2016 KIS MUZEOLÓGUSOK TÁBORA 7 9 éves gyerekeknek június 27. július 8. 8.00 16.00 óráig Helyszín: Cserépkályha-történeti Állandó Kiállítás, Fruhmann-ház

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon,

KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, KÖZZÉTÉTELI LISTA Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 6900 Makó, Vásárhelyi

Részletesebben