Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete november 4-én (csütörtök) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. november 4-én (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről."

Átírás

1 Szám: 1/1-193/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete november 4-én (csütörtök) órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza Díszterme (Keszthely, Fő tér 1.) Jelen vannak: Ruzsics Ferenc polgármester, Nagy Bálint alpolgármester Berki László, Dr. Boldizsár Erzsébet, Csótár András, Dósa Zsolt, Dr. Ifi Ferenc, Kovács Viktória, Mohácsi József, Nemes Klára, Raffai Róbertné és Vozár Péterné képviselők Tanácskozási joggal jelen vannak: Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket. Az ülés megnyitása előtt megemlékezett arról, hogy november 4-én, 58 évvel ezelőtt fojtották vérbe a szabadságharcot. Felkérte a jelenlévőket, hogy egy perces néma felállással méltóképpen tisztelegjenek a forradalom emléke előtt. Gyászszünet Ruzsics Ferenc polgármester megállapította, hogy a képviselő-testület teljes létszámban jelen van, a testület határozatképes, így a soros ülést órakor megnyitotta. Elsőként a napirendi javaslatot terjesztette a képviselő-testület elé azzal, hogy interpellációs kérelem nem érkezett. Felkérte a képviselőket a napirenddel kapcsolatos javaslataik, észrevételeik megtételére. Ezek hiányában a napirendet szavazásra tette fel. A képviselő-testület 12 egyhangú igen szavazattal elfogadta az alábbi napirendet. Napirend: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X. 01.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet)

2 2 2. Keszthely Város Önkormányzata és Vállus Község Önkormányzata között fennálló, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére vonatkozó megállapodás felülvizsgálata 3. Keszthely Város Önkormányzata és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata 4. Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzata évi II. negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről 5. Felkészülés a évi Turisztikai szezonra (Intézkedési Terv) Előterjesztő: Dósa Zsolt, a Városstratégiai Bizottság elnöke 6. A 2014/2015. évi téli hószolgálati- és síkosság-mentesítési operatív terv jóváhagyása Előterjesztő: Gachályi András, a Gazdasági Ellátó Szervezet Keszthely hivatalvezetője Egyéb ügyek 7. A Zalaispa önkormányzati társulásba delegáltak megválasztása évi helyiségbérleti díjak és kedvezmények meghatározása 9. Javaslat Veér Miklós temetési költségeinek vállalására 10. Támogatási kérelmek 11. A Keszthelyi Jachtkikötő Üzemeltető Egyszemélyes Kft. ügyei (zárt) 12. Javaslat a Pro Cultura Keszthely kitüntető cím adományozására (zárt) 13. Egyedi lakásügyek (zárt) Ruzsics Ferenc polgármester a napirend előtt rátért a lejárt határidejű határozatokról szóló tájékoztató megtárgyalására, amely szokás szerint kiegészült a VÜZ Kft-ről szóló tájékoztató anyaggal. Felkérte képviselőtársait a tájékoztatóval kapcsolatos hozzászólásra. Hozzászólás hiányában áttért a polgármester két ülés között tett intézkedéseiről és a fontosabb eseményekről készült tájékoztató megtárgyalására. A tájékoztatóval kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem merült fel, ezt követően a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörben hozott határozatait terjesztette a képviselő-testület elé. Ezekkel kapcsolatos kérdés, hozzászólás hiányában a három tájékoztató együttes elfogadására tett javaslatot bocsátotta szavazásra.

3 3 A képviselő-testület 12 egyhangú igen szavazattal tudomásul vette a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, a polgármester két ülés közötti időszakban tett fontosabb intézkedéseiről, valamint a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörben hozott határozatairól szóló tájékoztatót. (A lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatók, a két ülés közötti időszakban tett polgármesteri intézkedésekről szóló tájékoztató, valamint a polgármester és a bizottságok átruházott hatáskörben hozott határozatairól szóló tájékoztató a jegyzőkönyv mellékletét képezik.) 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X. 01.) önkormányzati rendelet módosítása (rendelettervezet) Kérdés, hozzászólás hiányában elsőként a határozati javaslatot bocsátotta szavazásra. 258/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonban álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X.01.) önkormányzati rendelet módosítása című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007. (X. 01.) önkormányzati rendelet módosításával egyetért. 2.) A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 23/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelet 33. (3) bekezdése alapján terjessze a képviselő-testület ülése elé az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007. (X. 01.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelettervezetet. Határidő: azonnal (Dr. Ihász Lajosné igazgatási osztályvezető) Ruzsics Ferenc polgármester szavazásra bocsátotta a rendelettervezetet. A képviselő-testület 12 egyhangú igen szavazattal megalkotta az alábbi önkormányzati rendeletet: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 25/2014. (XI. 4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről szóló 36/2007.(X. 01.) önkormányzati rendelet módosításáról (A rendelet elfogadott, aláírt és kihirdetett szövege a jegyzőkönyv

4 4 Ruzsics Ferenc polgármester megállapította, hogy az önkormányzati rendelet elfogadásra került, amely a mai napon órakor lép hatályba. Felkérte a jegyzőt, hogy az önkormányzati rendelet azonnali kihirdetéséről gondoskodjon. 2. Keszthely Város Önkormányzata és Vállus Község Önkormányzata között fennálló, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére vonatkozó megállapodás felülvizsgálata Ruzsics Ferenc polgármester az előterjesztéshez kapcsolódóan elmondta, hogy több mint másfél évig működött a két önkormányzat közös hivatala. Időközben olyan problémákra derült fény, hogy a két település eltérő mérete, és az abból adódó feladatok között akkora különbségek vannak, hogy javasolják a közös hivatalra vonatkozó megállapodás közös megegyezéssel történő megszüntetését, továbbá azt, hogy Vállus egy hozzá hasonló nagyságú településben keressen társat. Ismertette a bizottsági javaslatokat és felkérte a bizottsági elnököket azok kiegészítésére, majd a képviselőket a napirenddel kapcsolatos hozzászólásra. Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. 259/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely Város Önkormányzata és Vállus Község Önkormányzata között fennálló, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére vonatkozó megállapodás felülvizsgálata c. előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Vállus Község Önkormányzatával fennálló, a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére vonatkozó megállapodást felülvizsgálva rögzíti, hogy január 1. napjától önállóan kíván polgármesteri hivatalt működtetni és fenntartani. Erre figyelemmel a képviselő-testület Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény (Mötv.) 85. (3) bekezdése alapján kezdeményezi a megállapodás december 31-ei hatállyal közös megegyezéssel történő megszüntetését. 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a hozott döntésről annak megküldésével egyidejűleg Vállus Község Polgármesterét tájékoztassa azzal a kéréssel, hogy a szükséges törzskönyvi nyilvántartással összefüggő feladatok elvégzésének határidejére is figyelemmel Vállus Község Önkormányzata Képviselő-testülete más településhez történő csatlakozására vonatkozó döntését mielőbb meghozni szíveskedjék. 3. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete rögzíti, hogy amennyiben bármely okból jelen határozat 1. pontjában foglalt megegyezésre nem kerül sor, figyelemmel a március 1. napjától fennálló közös hivatal működési tapasztalataira, a Mötv. 85. (11) bekezdésében foglaltak alapján a képviselő-testület kezdeményezi a vonatkozó megállapodás 6/c.) pontjában rögzített ,- Ft/év összegű támogatásnak lakosságszám arányos összegre történő módosítását január 1-jei hatállyal. Határidő: tájékoztatásra november 5. (Dr. Gábor Hajnalka osztályvezető)

5 5 3. Keszthely Város Önkormányzata és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. 260/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Keszthely Város Önkormányzata és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat között megkötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata c. előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a nemzetiségek jogairól szóló évi CLXXIX. törvény 80. (2) bekezdése alapján Keszthely Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával május 31. napjával kötött (és december 18. napjával módosított) együttműködési megállapodást felülvizsgálta és az új együttműködési megállapodást az előterjesztés 3. számú mellékletében foglaltak szerint jóváhagyja. 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a hozott döntésről annak megküldésével egyidejűleg Keszthely Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Elnökét tájékoztassa. Határidő: november 15. (Dr. Gábor Hajnalka osztályvezető) 4. Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzata évi II. negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről Dr. Ifi Ferenc képviselő véleménye szerint a képviselők alapos ismertetőt kaptak. Feltette a kérdést, hogy a strand vagy a temetkezési üzletágnál indokolt-e a központi irányítási költség felszámítása? Megemlítette, hogy például Kaposváron nyolcszáz közfoglalkoztatott dolgozik, addig Keszthelyen a VÜZ Kft. egy főt sem foglalkoztat. Úgy vélte, hogy ezt át kellene gondolni. Ruzsics Ferenc polgármester a kérdésre válaszolva rámutatott, hogy Keszthely is kapott a közfoglalkoztatásra elkülönített keretből. Nagyobb volt az igény, mint amennyit kapott a város. Az önkormányzati hivatalban, a GESZ-nél is dolgoznak közfoglalkoztatottak. Hozzátette, hogy a VÜZ Kft-nél a felmerült központi irányítási költséget elosztják ágazatonként, természetesen azokra az ágazatokra terhelik, amelyek elbírják azt.

6 6 Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiegészítette az elhangzottakat azzal, hogy a költségeket, azok elosztását a számviteli rend határozza meg a VÜZ Kft-nél, ez minden ágazatnál eltérő mértékű. A közfoglalkoztatással kapcsolatban tájékoztatott, hogy a nyári szezonban 14 főt tudtak foglalkoztatni, decembertől 16 főt igényeltek, de csak 8 főt kaptak. Vozár Péterné képviselő emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt a képviselő-testület aggódott a VÜZ Kft. sorsáért. Most elmondható, hogy sikeres volt a reorganizáció. Berki László képviselő véleménye szerint először fordult elő, hogy a hivatal ellenőrizte a VÜZ Kft-t. Az ellenőrzés nagy problémákat tárt fel, amelyre válaszul a cég ügyvezető igazgatója intézkedési tervet dolgozott ki. Ezt helyesnek tartotta, de javasolta, hogy a határozati javaslatot egészítsék ki azzal, hogy felkérik a belső ellenőrt utóellenőrzés lefolytatására. Ruzsics Ferenc polgármester felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy a belső ellenőr ellenőrzései során mindig végez utóellenőrzést. Az ellenőrzések számára vonatkozó kifogással kapcsolatban kiemelte, hogy a belső ellenőr az egész kistérség belső ellenőre, 16 településen végez ellenőrzéseket, továbbá Hévízen is. Szabó Béla belső ellenőr megerősítette azt, hogy az ellenőrzött szerveknél mindig elvégzi az utóellenőrzést. Berki László képviselő megköszönte a válaszokat, de feltette a kérdést, hogyan juthatott el idáig a VÜZ Kft? Véleménye szerint nem történt meg a szükséges utóellenőrzés. Ruzsics Ferenc polgármester emlékeztetett, hogy a törvény írja elő az utóellenőrzési kötelezettséget, felesleges ezt a határozatban feltüntetni. A belső ellenőr feladata az, hogy a hiányosságokra felhívja a figyelmet. Szabó Béla belső ellenőr hozzátette, hogy a belső ellenőrzés nem folyamatos operatív tevékenység. Az éves munkatervben szerepel, hogy mikor hol kell ellenőrzést lefolytatnia. Dr. Ifi Ferenc képviselő ismertette, hogy az előző évben a VÜZ Kft-nél 120 fő közfoglalkoztatott dolgozott, most egy sem. Feltette a kérdést, hogy miért nem harcolt ki a város több közfoglalkoztatottat? Úgy érezte, hogy bizonyos vezetők nem szívesen foglalkoztatnak közfoglalkoztatottakat. Ruzsics Ferenc polgármester válaszában elmondta, hogy Dr. Ifi Ferenc elfelejtette, hogy a VÜZ Kft-től több tevékenység átkerült a HUSZ Kft-hez és a GESZ-hez, mindkét társaságnál dolgoznak közfoglalkoztatottak. Mohácsi József pénzügyi, jogi bizottsági elnök úgy vélte, hogy Berki László új képviselőként még tájékozatlan. Az ellenőrzési tervet a képviselő-testület fogadta el. Nagy hiányosságokat nem találtak a tájékoztatóban. Felhívta a figyelmet, hogy a bizottsági ülések legyenek azok a fórumok, amelyeken részletesen megtárgyalják az előterjesztéseket. Ne a tévészereplés legyen a meghatározó egyeseknek. Kovács Viktória képviselő a Dr. Ifi Ferenc képviselő által elmondottakra reagálva rámutatott, hogy a táblázatban nem nulla, hanem 40 fő közfoglalkoztatott szerepel. A bizottsági ülésen javasolták a létszám bővítését. A központi költségek elosztását kicsit aránytalannak érezte az árbevétel alapján.

7 7 Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a felvetésre azt válaszolta, hogy a központi költségek elosztását nem a VÜZ Kft. határozza meg, hanem a számviteli politika tartalmazza, amelyet a könyvvizsgálónak jóvá kell hagynia. Berki László képviselő a feltett kérdéseire a belső ellenőr által adott válaszokat elfogadta. Ruzsics Ferenc polgármester a vita lezárásaként tájékoztatott, hogy az idei év októberéig Keszthelyen 140 fő közfoglalkoztatott volt, decemberre pedig 40 főt jeleztek előre. További kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. A képviselő-testület 11 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett meghozta a következő határozatot. 261/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Tájékoztató Keszthely Város Önkormányzatának második negyedévi belső ellenőrzési tervének teljesítéséről című előterjesztést és az alábbi határozatot hozta. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a második negyedévi belső ellenőrzésekről készült tájékoztatót tudomásul veszi. Határidő: tájékoztatásra november 20. (Dr. Gábor Hajnalka osztályvezető) 5. Felkészülés a évi Turisztikai szezonra (Intézkedési Terv) Előterjesztő: Dósa Zsolt, a Városstratégiai Bizottság elnöke Vozár Péterné képviselő kiemelt néhány eseményt, úgymint az országos tévéműsorokban való szerepléseket, a kerékpáros fejlesztéseket, a verklifesztivált, a Civil Karácsony és a Városi Szilveszter megszervezését. Kiemelt fontosságúnak tartotta a strandok fejlesztését, és a tisztaságra törekvést. Szükségesnek érezte, hogy még több program legyen a Főtéren. Berki László képviselő úgy vélte, hogy a strandok vonatkozásában a terv nincs összhangban abban a kérdésben, hogy melyik strandot milyen irányba fejlesztik. Véleménye szerint a nyomtatott helyett az elektronikus médiát kellene előnyben létesíteni. A déli parton sok helyen ingyenessé tették a strandbelépőt és a parkolást is. Ő Keszthelyen is ebbe az irányba szeretne menni. Megkérdezte, hogy a déli szabadstrand miért nem szerepel az anyagban? Ruzsics Ferenc polgármester a kérdésre válaszolva elmondta, hogy a szabadstrand bérleti jogviszonyban működik. Kifejtette, hogy Keszthelyen nem lehet ingyenes a strand, sajnos az ott képződött bevételről a város nem tud lemondani. A strand fenntartásával sok olyan költség jár, amit ebből a bevételből kell fedezni. A keszthelyi lakosoknak így is csak a strandbérlet előállítási költségét kell megfizetniük. Kijelentette, hogy elégedett a strandok fejlesztésével, és további fejlesztéseket vár.

8 8 Mohácsi József pénzügyi, jogi bizottsági elnök véleménye szerint a terv bővelkedik programokban és lehetőségekben. Fontosnak tartotta, hogy összhangban legyenek a Főtéren és a Balaton-parton szervezett rendezvények. Az idegenforgalmi adózási morálban javulást tapasztalt. Kiemelte a köztisztaság kérdését, a városközpontban fel kell lépni a turistákat zaklató elemek ellen. Elengedhetetlennek tartotta a Hévízzel való együttműködést is. Dr. Ifi Ferenc képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kerékpárutak sok helyen rossz állapotban vannak. Véleménye szerint a Helikon strandon koszos a víz, erre megoldást jelentene egy stég, amely a mélyebb, tisztább vízig vezet. Problémának tartotta, hogy a Kárpát utcában ismét kezd megtelni az illegális hulladéklerakó a lomtalanításból származó szemétből. Raffai Róbertné képviselő a Keszthelyen egyre nagyobb számban megjelenő orosz turistákra tekintettel javasolta, hogy a nyomtatott kiadványok orosz nyelven is jelenjenek meg. Ruzsics Ferenc polgármester örömmel közölte, hogy másnap tart egy sajtótájékoztatót, amelyen a városban több helyen megjelenő QR-kódokat mutatják be. Ezeket okostelefonnal leolvasva a kastélyról és további nevezetes épületekről lehet információhoz jutni. A strandokkal kapcsolatban elhangzottakhoz hozzátette, hogy Keszthelyen a Városi Strand hátsó parkolója, továbbá a Halászcsárda melletti parkoló is ingyenes. További kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. 262/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Felkészülés a évi turisztikai szezonra (Intézkedési Terv) című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a évi turisztikai szezonra vonatkozóan összeállított Intézkedési Tervet a Melléklet szerint elfogadja. 2. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat évi költségvetésének összeállítása során, mint önként vállalt feladatra, a évi turisztikai szezonra vonatkozó Intézkedési Terv megvalósításához az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek függvényében a Keszthelyi Közös Önkormányzati Hivatal és az önkormányzat érintett intézményei, valamint a Keszthelyi Turisztikai Egyesület támogatását tervezze be. Határidő: Felelős: folyamatos Ruzsics Ferenc polgármester Dósa Zsolt, a Városstratégiai Bizottság elnöke (Dr. Gábor Hajnalka jogi és szervezési osztályvezető Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető) az Intézkedési Tervben felelősként megnevezett osztályvezetők és felkért intézményvezetők 6. A 2014/2015. évi téli hószolgálati- és síkosság-mentesítési operatív terv jóváhagyása Előterjesztő: Gachályi András, a Gazdasági Ellátó Szervezet Keszthely hivatalvezetője

9 9 (Dr. Ifi Ferenc képviselő órakor elhagyta az üléstermet, ezzel a képviselő-testület létszáma 11 főre csökkent.) Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. A képviselő-testület 11 igen egyhangú szavazattal meghozta a következő határozatot. 263/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete A 2014/2015. évi téli hószolgálati- és síkosság-mentesítési operatív terv jóváhagyása című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Gazdasági Ellátó Szervezet által készített november 1. és március 31. közötti időszakra vonatkozó Téli Útüzemeltetési Tervet és az annak végrehajtását biztosító bruttó eft összegű költségelőirányzatot tartalmazó költségkalkulációt elfogadja. 2. A képviselő-testület a 2014/2015. évi hó- és síkosság-mentesítési időszakra bruttó eft összegű költségkeretet biztosít, melyből eft-ot a november 1-december 31. közötti időszakra. Az önkormányzat évi jóváhagyott költségvetésében a rendelkezésre álló eft maradványon felül további eft-ot biztosít az önkormányzat évi költségvetésének általános tartaléka terhére, melyből bruttó eft (4 db seprőgép + adapterek) gépvásárlásra, bruttó eft működési költségekre, dologi kiadásra használható fel. A I. negyedévében prognosztizált bruttó eft pénzügyi forrást Keszthely Város Önkormányzata évi költségvetésének GESZ fejezetében működési költségekre dologi előirányzatként biztosítja. 3. A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a téli hó- és síkosság-mentesítési feladatok ellátásához a Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft. kerüljön bevonásra. A szerződés megkötéséhez a közbeszerzési értékhatár alatti beszerzésekről szóló 19/2007. (IV. 27.) önkormányzati rendeletben meghatározott 3 árajánlatkérésre vonatkozó kötelezettség alól a képviselő-testület mentességet biztosít a Gazdasági Ellátó Szervezet részére. 4. A képviselő-testület felkéri a polgármestert az önkormányzat évi költségvetésének 2. pontban foglaltak szerinti módosítására, továbbá a hó- és síkosság-mentesítésre évben biztosítandó önkormányzati forrás összegének az önkormányzat évi költségvetésébe történő betervezésére. Határidő: a feladat teljesítésére április 30. a évi költségvetés módosítására november 30. (Szigligeti Aladár osztályvezető) (Némethné Bali Mária osztályvezető) Gachályi András, a GESZ vezetője 7. A Zalaispa önkormányzati társulásba delegáltak megválasztása

10 10 Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta a határozati javaslatot. A képviselő-testület 9 igen és 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett meghozta a következő határozatot. 264/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete A ZALAISPA önkormányzati társulásba delegáltak megválasztása című előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Nyugat-Balaton és Zala völgye Településeinek Szilárd Hulladékainak Korszerű Kezelésére létrehozott Önkormányzati Társulásnak a Társulási Tanácsába és az Operatív Tanácsába, továbbá a Zalaispa Zrt. igazgatóságába az önkormányzatot képviselő személyek delegálását fenntartja és megerősíti az alábbiak szerint: a Társulási Tanácsba: Ruzsics Ferenc polgármester - állandó helyettesként: Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető az Operatív Tanácsba: Ruzsics Ferenc polgármester - állandó helyettesként: Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető a Zalaispa Zrt. igazgatóságába: Pálinkás Róbert 8360 Keszthely, Napfény sor 18. szám alatti lakos. 2. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Nyugat-Balaton és Zala völgye Településeinek Szilárd Hulladékainak Korszerű Kezelésére létrehozott Önkormányzati Társulás Felügyelő Bizottságába Nagy Bálint alpolgármestert delegálja. 3. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a döntésről a Társulási Tanács Elnökét tájékoztassa. Határidő: tájékoztatásra november 6. (Szigligeti Aladár városüzemeltetési osztályvezető) évi helyiségbérleti díjak és kedvezmények meghatározása Vozár Péterné képviselő kiemelte, hogy a város idén is segítséget nyújt a belvárosi kereskedőknek 25 %-os bérleti díj csökkentéssel november 1-jétől április 30-ig. Az érintett kereskedők nevében is megköszönte az önkormányzat segítségét. (Dr. Ifi Ferenc képviselő órakor visszatért az ülésterembe, ezzel a képviselő-testület létszáma 12 főre nőtt.) Ruzsics Ferenc polgármester a Vozár Péterné képviselő által elmondottakat kiegészítette azzal, hogy ez közel ötmillió forintos segítséget jelent azon belvárosi kereskedőknek, akik az önkormányzattól bérlik az üzlethelyiségüket. Elmondta továbbá, hogy az elmúlt évekhez

11 11 hasonlóan az adventi időszakban újra ingyenes lesz a parkolás a városban. Ezzel is szeretnék támogatni a belvárosi kereskedőket, hogy ebben az időszakban a forgalmuk növekedjen. Arra ösztönözte a kereskedőket, hogy anyagi lehetőségeik függvényében nyissanak olyan márkaboltokat, amelyek más településeken már beváltak, a belvárosi üzletek forgalma ezzel jelentősen nőhet. Berki László képviselő egyetértett a javaslattal, hogy maradjanak ezen a szinten a bérleti díjak. Csökkent a vállalkozások száma Keszthelyen, 253 vállalkozás szűnt meg. Ezzel párhuzamosan a vásárlóerő sem nőtt. Ruzsics Ferenc polgármester az elhangzott számmal kapcsolatban úgy reagált, hogy abban azok a szobakiadók is benne vannak, akik más formában folytatják a tevékenységüket. Hozzátette, hogy Keszthelyen az országos átlagnál kisebb a munkanélküliségi ráta. Felhívta Berki László képviselő figyelmét, hogy ha mond valamilyen számadatot, akkor az pontos legyen! További kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra bocsátotta az I. határozati javaslatot. 265/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi helyiségbérleti díjak és kedvezmények meghatározása c. előterjesztést, és az alábbi határozatot hozza: Az önkormányzati tulajdonú helyiségekre vonatkozóan a évben megkötendő bérleti szerződésekben a évben is hatályban lévő alábbi minimális fajlagos díjtételeket kell alkalmazni: Díjak (Ft/m2/hó + ÁFA) A B C D E F Kiemel t A már megkötött szerződésekben rögzített évenkénti bérleti díj emelést csak a fenti minimális fajlagos bérleti díj elérésének mértékéig kell érvényesíteni. Határidő: december 31. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. igazgatója Ruzsics Ferenc polgármester szavazásra bocsátotta a II. határozati javaslatot. 266/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat

12 12 Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi helyiségbérleti díjak és kedvezmények meghatározása című előterjesztést, és a következő határozatot hozza: 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Keszthely, Kiemelt övezetben lévő önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek keszthelyi székhellyel rendelkező bérlői számára bérleti díj kedvezményt ad a október 1-től április 30-ig terjedő időszakra, oly módon, hogy a bérleti díjat a képviselő-testület vonatkozó határozatában megszabott minimálisan elvárt bérleti díj 75 %-ában kell megállapítani, amennyiben a jelenleg fizetendő bérleti díj ennél magasabb. 2. A képviselő-testület felkéri a helyiség-bérbeadással érintett VÜZ Nonprofit Kft. igazgatóját és a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóját a helyiségbérleti díjak fentiek szerinti módosítására. Határidő: november 10. (Némethné Bali Mária közgazdasági osztályvezető) Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. igazgatója Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója 9. Javaslat Veér Miklós temetési költségeinek vállalására Mohácsi József pénzügyi, jogi bizottsági elnök megköszönte Veér Miklós hozzátartozói nevében is a polgármesternek, hogy támogatta a kezdeményezést. Berki László képviselő javasolta egy kegyeleti gondoskodásról szóló rendelet elfogadását a következő képviselő-testületi ülésen. Ez a rendelet tartalmazná, hogy ez a gondoskodás kiket érint és milyen összegben. Akkor nem kellene így minden esetben külön döntést hozni. Ruzsics Ferenc polgármester felhívta a képviselő figyelmét, hogy rendelet kezdeményezésre a bizottsági elnököknek van joga. Feleslegesnek érezte egy ilyen rendelet megalkotását, a képviselő-testület el tudja dönteni, hogy kinek a temetési költségeit vállalja át. További kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra tette fel a határozati javaslatot. A képviselő-testület 11 igen és 1 nem szavazattal meghozta a következő határozatot. 267/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Javaslat Veér Miklós temetési költségeinek vállalására című előterjesztést és az alábbi határozatot hozza. 1. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete elhunyt Veér Miklóst saját halottjának tekinti és temetésének költségeit számla ellenében legfeljebb bruttó ,- Ft összegig átvállalja az önkormányzat évi költségvetésének általános tartaléka terhére.

13 13 2. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat évi költségvetésének fentiek szerinti módosítása iránt a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodjon. Határidő: a költségvetés módosítására december 31. (Dr. Gábor Hajnalka osztályvezető Némethné Bali Mária osztályvezető) 10. Támogatási kérelmek Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra tette fel a határozati javaslatot. 268/2014. (XI. 4.) sz. képviselő-testületi határozat Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Támogatási kérelmek tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat évi költségvetésében a polgármester felosztási hatáskörébe utalt általános tartalék terhére a Keszthelyi Néptánc Hagyományokért Alapítvány (8360 Keszthely, Vaszary K. u. 9.) részére a Nagyváthy Néptáncegyüttes fennállásának 45. évfordulójára tervezett jubileumi műsor költségeire ,-Ft, azaz százötvenezer forint támogatást biztosít. 2.) Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a támogatott szervezet részére a pénzeszköz átadásáról szóló megállapodással kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. Határidő: november 30. (Némethné Bali Mária, a Közgazdasági Osztály vezetője) A képviselő-testületi ülés nyílt napirendjével kapcsolatban további kérdés, hozzászólás nem merült fel. Ruzsics Ferenc polgármester a képviselő-testület nyílt ülését órakor bezárta, és tíz perc szünetet rendelt el. Kmf. Ruzsics Ferenc polgármester Dr. Horváth Teréz jegyző

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-141/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. augusztus 8-án (csütörtök) 14.04 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-40/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 14-én (csütörtök) 10.06 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-93/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. május 15-én (csütörtök) 10.09 órai kezdettel megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-132/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. június 28-án (csütörtök) 10.05 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. december 23-án (szerda) 8.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. december 23-án (szerda) 8.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-221/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. december 23-án (szerda) 8.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 13-án 15 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

1-5/2013/JT. 26-32/2013. sz. határozat 3/2013 sz. rendelet

1-5/2013/JT. 26-32/2013. sz. határozat 3/2013 sz. rendelet Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-5/2013/JT. 26-32/2013. sz. határozat 3/2013 sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok:

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: 1/2013. (I. 25.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 20-án megtartott nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 20-án megtartott nyílt üléséről. Kazár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3127 Kazár, Tanács út 1. Tel/fax.: 32/341-333 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 20-án megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bak község Önkormányzat Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A.

JEGYZŐKÖNYV. Bak község Önkormányzat Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak község Önkormányzat Képviselő-testülete 8945 Bak, Rákóczi u. 2/A. Bak, 2015. július 07-i nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bak község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t : Az ülés helye: Jelen vannak: Barlahida Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 18-án 17,30 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült 2011. június 9-én Dunasziget község Önkormányzatának Képviselő-testületének soros nyilvános testületi üléséről. A lakosság részéről 7 fő Jelen vannak: Baranyai László, Belovitz

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2015. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-ai munkaterv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Szám: 1/3/19/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én 16.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontágh

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2006. július 25-én megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2006. július 25-én megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1/2006. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2006. július 25-én megtartott üléséről Határozatok száma: 64-65, 67-68, 71-73. T A R T A L O M J E G

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 27-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 27-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A testület 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül- egyhangúlag a javasolt napirendet elfogadta. N A P I R E N D

A testület 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül- egyhangúlag a javasolt napirendet elfogadta. N A P I R E N D NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:.../2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-án 8 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

3/2. Gyepükaján, Rákóczi u. 25. sz. alatti lakóház megvásárlásáról állásfoglalás

3/2. Gyepükaján, Rákóczi u. 25. sz. alatti lakóház megvásárlásáról állásfoglalás ?GYEPÜKAJÁN TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8473. Gyepükaján, Kossuth u.8. Szám: 584-7/2009. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én, 17 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én, 17 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 15-én, 17 órakor megtartott ülésének j e g y z ő k ö n y v e 20/2010. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása

Részletesebben

Szám: 584-8/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 5-ei nyilvános testületi üléséről

Szám: 584-8/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 5-ei nyilvános testületi üléséről GYEPÜKAJÁN TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8473. Gyepükaján, Kossuth u. 8. Szám: 584-8/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gyepükaján Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 5-ei

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. május 30-án megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. május 30-án megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. május 30-án megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 46-47. Száma: 1-65/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1. Beszámoló

Részletesebben

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen.

Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2012. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. május 24-én (csütörtökön) 16,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása.

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 4. Poroszló Község Önkormányzat 2011. évi 1. számú költségvetési rendeletének módosítása. 140 JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. augusztus 31-én (szerdán) 14.00 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló Jelen vannak: Meghívottak: Bornemisza János polgármester

Részletesebben

A képviselı-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a következık szerint:

A képviselı-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a következık szerint: 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, Fİ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 40-28/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Bazsi Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. április 14-én 17.00 órakor kezdıdött

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Nemesvita Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8311 Nemesvita, Dózsa u. 8. Telefon: 87 466-352, fax: 87 566-023 e-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 21-16/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Nemesvita

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

BALATONBERÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 30. számú JEGYZŐKÖNYVE. 2013. december 19-ei. nyilvános üléséről

BALATONBERÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 30. számú JEGYZŐKÖNYVE. 2013. december 19-ei. nyilvános üléséről 1 BALATONBERÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 30. számú JEGYZŐKÖNYVE 2013. december 19-ei nyilvános üléséről Jegyzőkönyv Készült Balatonberény Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:...../2010. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 13-án 17 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2011. november 9-én megtartott soron kívüli üléséről 2 J e g y z ő k ö n y v Készült: Martonvásár Város

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Hatvan Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. augusztus 24-én 14 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Városháza kistanácskozó terme. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. február 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről Jelen voltak:, a

Részletesebben

Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. december 19.-én megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/39-46/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. november 28-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Faluházában, 2013. február 06. napján 18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének üléséről. Jelen vannak: A jelenléti ív szerint Napirendi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ================

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ================ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserkeszőlő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. december 17-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Szokolai Lajos polgármester dr. Héczei Eszter jegyző Illési Sándor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2009. augusztus 27-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Pénzügyi Ellenőrző, Foglalkoztatáspolitikai és Településfejlesztési Bizottsága

Pénzügyi Ellenőrző, Foglalkoztatáspolitikai és Településfejlesztési Bizottsága 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi Ellenőrző, Foglalkoztatáspolitikai és Településfejlesztési Bizottsága 2015. február 23.-án (hétfőn) du 13,00

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2008. október 30-i üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./ Dudás Béla képviselő

Részletesebben

Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 11- én (szerda) 8,47 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 11- én (szerda) 8,47 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-176/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 11- én (szerda) 8,47 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 27-én 18 órakor megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 27-én 18 órakor megtartott üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 314-4/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vadna Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 2-án 15:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Községháza, Vadna 3636 Vadna,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 17-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 17-én megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 17-én megtartott üléséről Határozatok száma: 10-13. Rendelet száma: 6-8. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK:

Részletesebben

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014.02.25-én 17:00 órakor Verpelét Város Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v

Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v Jegyzőkönyv 1998. Április 28. J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 1998. április 28-án megtartott soros ülésén a Közösségi Ház nagytermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2010. szeptember 30-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi ülésről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2010. szeptember 30-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi ülésről. Szám: 15/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. szeptember 30-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott Képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Katona Imre polgármester Geredy Péter

Részletesebben

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-9/2010. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 230-8/2008. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2008. augusztus 19-én /kedden/ 17.00 órai kezdettel

Részletesebben

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 3/2013. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2013. szeptember 11. napján megtartott NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én 14 óra 30 perces kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 7/2011. J E G Y Z Ő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. október 21-ei ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. október 21-ei ülésén. Jegyzőkönyv Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. október 21-ei ülésén. Jelen vannak: a részéről: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Krai Csaba Stumpf

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 19-én 16 órára összehívott rendkívüli testületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 27-én (kedden) 14,00 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: A Humán Bizottság 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A 2012. november 28-án a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott ülésén. Jelen vannak: a részéről: Szvitankó Tamás, a bizottság elnöke Tarnavölgyi László Lendák Lajos Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szentiványi Jánosné óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Szentiványi Jánosné óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. október 19-én a Latinovits Zoltán Művelődési Ház tanácskozó termében 16 órakor kezdődő nyilvános üléséről. Jelen vannak: Takács József polgármester Boór Miklós alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i üléséről. A képviselő-testület rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Szob Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. február 5. napján megtartott nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Szob Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. február 5. napján megtartott nyílt üléséről. Szám: 362/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szob Város Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. február 5. napján megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Remitzky Zoltán polgármester dr. Holocsi Krisztián

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Jelen voltak: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-án 9.30 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kertész Attila főépítész, Bényei Gyula köztisztviselő, Boros Csaba NTG-Nonprofit Kft. főkönyvelő

JEGYZŐKÖNYV. Kertész Attila főépítész, Bényei Gyula köztisztviselő, Boros Csaba NTG-Nonprofit Kft. főkönyvelő JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. december 03-án du. 14,00 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Városi Önkormányzat Képviselőtestületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre

Részletesebben

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1-3/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2011. március 22. napján MEGTARTOTT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja 16/2011. (III.22.) Z1 17/2011.

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint.

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. november 3-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1.

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 1. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. JANUÁR 25.) Határozat: 1/2016. - 6/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2012. augusztus 13.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2012. augusztus 13-án 15.00 órakor

Részletesebben

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014.

Részletesebben

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása.

2011. évi közbeszerzési terv elfogadása. Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 17-én, csütörtökön 18.45 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke Fenyvesi Zoltán Mihály alelnök

JEGYZŐKÖNYV. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke Fenyvesi Zoltán Mihály alelnök Iktatószám: 02/270-6/2015. JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. október 7-én 9.30 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza Egry termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak:,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testülete J e g y z ő k ö n y v Készült: Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-án, csütörtökön 18.00 órakor megtartott testületi ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-15/2013/JT. 148-151/2013. sz. határozat 159-174/2013. sz. határozat 19-21/2013. sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 23-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok:

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Jegyzőkönyv Készült: a 2013. szeptember 24. napján de. 8.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen vannak: A képviselő-testület részéről: Szabó László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: Gémes László polgármester Lukács Istvánné képviselő R. Nagy Mihály képviselő Szabó Tibor képviselő Tóth Péter képviselő

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: Gémes László polgármester Lukács Istvánné képviselő R. Nagy Mihály képviselő Szabó Tibor képviselő Tóth Péter képviselő Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. április 21-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 71-4/2009. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 90,

Részletesebben

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E FEJÉR MEGYE NAGYKARÁCSONY 2011. november 28-án megtartott képviselőtestületi ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott határozatok száma: 12/2011.(XI.28.) sz. Ök. rendelet 43./2011.(XI.28.) sz. Ök.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

Készült: Mezőszilas község önkormányzatának 2005. február 14-én tartott képviselőtestületi üléséről.

Készült: Mezőszilas község önkormányzatának 2005. február 14-én tartott képviselőtestületi üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőszilas község önkormányzatának 2005. február 14-én tartott képviselőtestületi üléséről. Ülés helye: Mezőszilas községháza Jelen vannak: Kiss Géza polgármester, Horváthné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 273-6/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. május 29- én /kedden/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete részéről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete részéről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. március 14-én 14 00 órai kezdettel megtartott képviselő testületi üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. április 3-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. április 3-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete 8294. Kapolcs, Kossuth u.62. Tel: 87/437-029. Száma: 118-5/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. december 16 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: 06-99-360-012, E-mail: nagycenkph@nagycenk.

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: 06-99-360-012, E-mail: nagycenkph@nagycenk. Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. /Fax: 06-99-360-012, E-mail: nagycenkph@nagycenk.hu Szám: 91-3 /2011. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Törvényességi felhívás Szálka Község Önkormányzat Képviselő-testületének működésére, mulasztására E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. július 31 -i

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén.

Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július 29.-i nyilvános ülésén. 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: 21-68 /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. július

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Arnót, Petőfi S.u.l20. Tel: 46/ 500-740 fax: 46/500-749 e-mail : arnot@arnot.hu Szám: 24/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Arnót község Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú JEGYZŐKÖNYVE

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú JEGYZŐKÖNYVE a Képviselő-testületének 15. számú JEGYZŐKÖNYVE 2015. december 8-án 16:30 órától 18:00 óráig megtartott képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. december 8-án 16:30 órától 18:00

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án, 18.00 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyve 4/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv-hitelesítő elfogadása 5/2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.szeptember 09. napján megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.szeptember 09. napján megtartott ülésén. Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3596 Szakáld, Aradi út. 4. Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015.szeptember 09. napján megtartott ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Felvéve: Az ülés helye: Jelen vannak: Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 15. napján 14:00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Kőröshegyi

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 505-16/2007. PUSZTASZABOLCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2007. DECEMBER 20-I ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 28-án 18,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 152-18/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2010. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2010. december 20-án 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Klepeisz Péter alpolgármester Bácsi Bernadett. Henn Sándor képviselő távol indok: lemondott képviselői mandátumáról-

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Klepeisz Péter alpolgármester Bácsi Bernadett. Henn Sándor képviselő távol indok: lemondott képviselői mandátumáról- Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám: 101/.. -../2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 15-én, 15:00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kazár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló testületi üléséről. Az ülés helye: Magtár Közösségi Ház Jelen

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK 2015. JANUÁR 20-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK N A P I R E N D

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK 2015. JANUÁR 20-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK N A P I R E N D TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK 2015. JANUÁR 20-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK a.) jegyzőkönyve b.) napirendje c.) határozatai: 1-10. N A P I R E N

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2013. március 26-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2013. március 26-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. március 26-án a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint.

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2011. január 19-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben