SV-1000 FÜGGŐLEGES CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SV-1000 FÜGGŐLEGES CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV"

Átírás

1 SV-1000 FÜGGŐLEGES CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/53 Dátum:

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A GÉP ISMERTETÉSE A gép rendeltetése A gép fő méretei A gép fő részei A gép műszaki adatai A gép tartozékai A munkaasztal és T-hornyai Szerszámbefogók és behúzógombák Üzemi pozíciók és zajértékek Figyelmeztető jelzések, címkék és géptábla A GÉP MOZGATÁSA ÉS ALAPOZÁSA A gép mozgatása A gép emelése A gép alapozása A GÉP TELEPÍTÉSE ÉS ÜZEMELTETÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE A gép környezetével szemben támasztott követelmények A gép térigénye A gép ellátórendszereinek előkészítése Elektromos táplálás és földelés A sűrített levegő és a kenőolaj keverése Kenőolaj és kenési rendszer Forgácsolóolaj Hűtő-kenő folyadék A hűtő-kenő folyadék tartály tisztítása Első ellenőrzések és átvizsgálások a gépen A rögzítőelemek eltávolítása A korróziógátló olaj eltávolítása Szintezés Utolsó ellenőrzések a gép indítása előtt A főorsó bejáratása A főorsó legelső, vagy hosszú állásidőt (3 hónap) követő működtetése A főorsó működtetése a munkanap megkezdésekor A szerszám főorsóban rögzítésének és abból való kioldásának működtetése NCT Ipari Elektronikai Kft. 2/53 Dátum:

3 5. KARBANTARTÁS ÉS BEÁLLÍTÁS Rendszeresen végrehajtandó karbantartási tevékenységek Naponta végrehajtandó karbantartási tevékenységek Hetente végrehajtandó karbantartási tevékenységek Havonta végrehajtandó karbantartási tevékenységek Háromhavonta végrehajtandó karbantartási tevékenységek Félévente végrehajtandó karbantartási tevékenységek Évente végrehajtandó karbantartási tevékenységek Kétévente végrehajtandó karbantartási tevékenységek Beállítás Legfontosabb ellenőrzések és rendszerességük Megkülönböztetett figyelmet igénylő helyek A főorsó hűtőrendszere A polikarbonát ablaklap cseréje A hűtő-kenő folyadék tartály tisztítása A forgács eltávolítása A gép belső terébe bezáródott személy kiszabadítása Olajellátás A légkondicionáló egység karbantartása HIBABEHATÁROLÁS ALKATRÉSZJEGYZÉK Orsóház (direkt hajtású főorsóval) Szán és X tengely irányú előtolás Munkaasztal és X tengely irányú előtolás Gépágy és Y tengely irányú előtolás Géposzlop és Z tengely irányú előtolás NCT Ipari Elektronikai Kft. 3/53 Dátum:

4 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK SV-1000 A gép üzemeltetését megelőzően olvassa el ezt a gépkönyvet, és teljes mértékben értse meg annak tartalmát annak érdekében, hogy ne következzen be személyi sérülés vagy a gép károsodása. Az üzembiztonság érdekében a gépburkolat mozgatható része elektromágneses reteszelőkapcsolóval van ellátva. Lehetnek munkadarabok, amelyek gyúlékonyak. Ezen a gépen ilyen munkadarab megmunkálását ne végezze. Körültekintéssel kezelje a munkadarabot és a forgácsolószerszámokat. A munkadarabot rögzítse megfelelően befogókészülékekkel. A szerszámtartókat is rögzítse megfelelően a szerszámtárban és a főorsóban. Karbantartás végrehajtásakor áramtalanítsa a gépet. Szakképzetlen személy ne üzemeltesse a gépet, csak miután elvégezte a szakmai képesítést adó tanfolyamot. Meg kell akadályozni azt, hogy jogosulatlan vagy szakképzetlen személy hozzáférhessen a villamos szekrényhez, a motorhoz, a transzformátorhoz és a relédobozokhoz (csatlakozókhoz). A tanfolyam során olvassa el figyelmesen a gépkönyvet és a kezelési utasítást, ismerje meg a gép minden részét és a parancsokat. Kérdéseivel forduljon a tanfolyam oktatójához, jól sajátítsa el a gép minden funkciójára vonatkozó tudnivalót. Minden kezelőnek tudnia kell, hogy hol helyezkednek el a vészleállító gombok, mik azok funkciói, s mikor és hogyan kell azokat használni. Győződjön meg arról, hogy a gép megfelelően földelve lett. Ne próbálja meg kikerülni a biztonsági eszközöket, a védőborításokat, az érzékelőket és a reteszelőeszközöket. Ne próbáljon meg karbantartást végezni a még működő gépen. A karbantartás, javítás vagy tisztítás idejére áramtalanítsa a gépet. Anyagok fel- vagy lerakodása és más műveletek során a kezelő viseljen védőlábbelit és védőszemüveget. Soha ne működtesse a gépet, ha a munkahely környezetében robbanás lehetőségének veszélye áll fenn. Ha a gépen befejezték a karbantartási és javítási munkákat, győződjön meg arról, hogy az e tevékenységek során a gépről leszerelt minden alkatrészt visszaszereltek eredeti helyére. A gép indítását megelőzően feltétlenül ellenőrizze, hogy a borításokat és a burkolatokat visszaszerelték eredeti helyükre. Ellenőrizze a biztonsági eszközök működőképességét. Ne viseljen szabadon lebegő ruházatot, nyakláncot vagy karkötőt annak érdekében, hogy a gép mozgó alkatrészei ne ragadhassák magukkal. A műszaki adatok előzetes értesítés nélküli változtatásának jogát fenntartjuk. NCT Ipari Elektronikai Kft. 4/53 Dátum:

5 2. A GÉP ISMERTETÉSE SV A gép rendeltetése A gépet csak hideg fémek és műanyagok megmunkálására tervezték. Más jellegű munkák végzése a gépen tilos. A gépen ne végezze olyan anyagok megmunkálását, mint amilyen a fa, az üveg, a porkohászati anyagok, a kerámia és a mérgező anyagok. A gép tervezett üzemideje 10 év A gép fő méretei A gép fő méreteit az alábbi ábra szemlélteti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 5/53 Dátum:

6 2.3. A gép fő részei A gép fő részeit az alábbi ábra és táblázat ismertetik. Tételszám Megnevezés Tételszám Megnevezés 1 Villamos szekrény 11 Teleszkópos vezetékborítás 2 Munkaasztal 12 Kezelőpult 3 Géposzlop 13 Automatikus szerszámcserélő 4 Gépágy 14 Hidraulikaegység 5 Szán 15 Olajhűtő 6 Főorsóház 16 Olaj-víz elkülönítő 7 Szerszámtár 17 Szivattyú 8 Üzemállapot lámpa 18 Forgácskihordó 9 Teljesen zárt védőborítás 19 Forgácskocsi 10 Hűtő-kenő folyadék tartály NCT Ipari Elektronikai Kft. 6/53 Dátum:

7 2.4. A gép műszaki adatai LÖKET Műszaki adat Érték X/Y/Z tengely irányú löket [mm] 1020/520/640 Vezetéktípus Lineáris vezeték A főorsóhomlok és az asztalfelület közötti távolság [mm] 100~740 A főorsó középvonala és a Z tengely vezetőfelülete közötti távolság [mm] 580 MUNKAASZTAL A munkaasztal X Y mérete [mm] A munkaasztal legnagyobb terhelhetősége [kg] 600 T-hornyok (mennyiség szélesség osztástávolság) [db mm mm] FŐORSÓ Szíjhajtású főorsó (alapváltozat) fordulatszáma [min 1 ] 8000 Direkt hajtású főorsó (opcionális változat) fordulatszáma [min 1 ] /12 000/ Fordulatszám fokozatok száma [fokozat] 1 Főorsókúp típus #40 Főorsó csapágyfurat átmérője [mm] ELŐTOLÁS NCT Ipari Elektronikai Kft. 7/53 Dátum: X/Y/Z tengely irányú gyorsmeneti előtolás [m min 1 ] 36/36/36 Előtolási sebesség [m min 1 ] 10 Kézi JOG előtolási sebesség [m min 1 ] AUTOMATIKUS SZERSZÁMCSERÉLŐ Szerszámbefogó típusa Behúzógomba típusa Bütykös szerszámtár (alapváltozat) kapacitása [db] 20 Esernyős szerszámtár (opcionális változat) kapacitása [db] *16 Legnagyobb szerszámátmérő [mm] Legnagyobb szerszámátmérő (ha nincsenek szomszédos szerszámok) [mm] Legnagyobb szerszámhossz [mm] 300 Legnagyobb szerszámtömeg [kg] 6 Szerszámcsereidő (szerszámtól szerszámig) [s] 2 Szerszámcsereidő (forgácstól forgácsig) [s] 4,4 FŐMOTOR A főorsót hajtó motor típusa (hengeres, retesz nélküli) A főorsót hajtó motor névleges teljesítménye [kw] 20 A főorsót hajtó motor névleges nyomatéka [Nm] 72 MELLÉKMOTOROK 4 (20 lépés) MAS BT-40 MAS BT-40/P AiS100LW15-26H(D)

8 Az X tengelyt hajtó motor típusa (hengeres, retesz nélkül) SV-1000 Műszaki adat Érték Az X tengelyt hajtó motor névleges teljesítménye [kw] 2,7 Az X tengelyt hajtó motor névleges nyomatéka [Nm] 9,9 Az Y tengelyt hajtó motor típusa (hengeres, retesz nélkül) Az Y tengelyt hajtó motor névleges teljesítménye [kw] 2,7 Az Y tengelyt hajtó motor névleges nyomatéka [Nm] 9,9 A Z tengelyt hajtó motor típusa (hengeres, retesz nélkül) Ai15 Ai15 AiB28 A Z tengelyt hajtó motor névleges teljesítménye [kw] 4,13 A Z tengelyt hajtó motor névleges nyomatéka [Nm] 15,8 EGYÉB MOTOROK A hűtő-kenő folyadék szivattyút hajtó motor névleges teljesítménye [kw] 0,75 ELLÁTÓRENDSZEREK Villamos teljesítményfelvétel [kva] 35 Sűrített levegő nyomása/mennyisége [bar/liter min 1 ] 6/500 Hűtő-kenő folyadék tartály térfogata [liter] 400 VEZÉRLŐ Vezérlő típusa NCT 204 BEFOGLALÓ MÉRETEK ÉS TÖMEG Szélesség [mm] 2600 Hosszúság [mm] 2800 Magasság [mm] 2890 Tömeg [kg] 5500 PONTOSSÁG (az alábbi értékek szabályozott hőmérsékletű szobában ellenőrizve) ISO szerinti pontosság JIS 6338 szerinti pontosság Exportcsomagolás Pozicionálás [mm] 0,009 Ismételhetőség [mm] 0,006 Pozicionálás [mm] (300 mm-en belül) ±0,004 Ismételhetőség [mm] (300 mm-en belül) ±0,002 (*Opció) A gép a fenti teljesítményt 3 fázisú, 220 VAC feszültségű és 60Hz frekvenciájú elektromos táplálásnál nyújtotta. 40/HQ NCT Ipari Elektronikai Kft. 8/53 Dátum:

9 2.5. A gép tartozékai A gép tartozékait az alábbi táblázat ismerteti. Alaptartozékok 1 Hűtő-kenő folyadék egység 2 Teljesen zárt védőborítás 3 Automatikus kenőrendszer 4 Főorsó kúptisztító levegőfúvatás 5 Üzemállapot lámpa 6 Beállítási eszközök és tárolóládájuk 7 Szintezőcsavarok és szintezőtalpak 8 Az X/Y/Z tengelyek teleszkópos védőborítása 9 M30 táplálás automatikus kikapcsolás 10 Hőcserélő a villamos szekrényben 11 RS232 interfész 12 Rendellenes helyzet jelzése Opcionális tartozékok 1 Automatikus szerszámcserélő 2 4. és 5. tengelyt biztosító billenő körasztal 3 Munkadarab mérőrendszer 4 Hálózati transzformátor 5 Automatikus szerszámhossz mérés 6 Forgácskihordó 7 Személyi számítógép (RS232C protokol fájllal) 8 Vészjelző berregő 2.6. A munkaasztal és T-hornyai A gép munkaasztalát, és rajta a T-hornyok elhelyezkedését az alábbi ábra szemlélteti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 9/53 Dátum:

10 2.7. Szerszámbefogók és behúzógombák SV-1000 A különböző szerszámozások szerszámbefogóit és behúzógombáit az alábbi ábrák szemléltetik. NCT Ipari Elektronikai Kft. 10/53 Dátum:

11 2.8. Üzemi pozíciók és zajértékek A fő zajkeletkezési helyeket az alábbi ábra szemlélteti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 11/53 Dátum:

12 SV-1000 A gépre az egyenértékű A-súlyozott hangnyomásszint 73,8 db(a), az EN ISO 3746 szabványnak megfelelően. A közölt értékek kibocsátási szinteket jelentenek, és nem feltétlen tekinthetők a biztonságos munkavégzéshez megengedett szinteknek. Bár van összefüggés a kibocsátási szintek és a zajnak való kitettség között, ennek alapján nem dönthető el egyértelműen, hogy van vagy nincs szükség további óvintézkedések megtételére. A gépkezelők aktuális kitettségi szintjét befolyásoló tényezők közé tartoznak a közvetlen környezeti feltételek és más zajforrások, azaz a környező gépek mennyisége és az éppen zajló más munkafolyamatok. A kitettségi szint országonként még változhat is. Ezek az adatok ugyanakkor jobb veszély- és a kockázatértékelést tesznek lehetővé a gépkezelő számára Figyelmeztető jelzések, címkék és géptábla A gépen levő figyelmeztető jelzésekről, címkékről és géptábláról, és azok elhelyezkedéséről az alábbi ábrák és táblázat adnak információt. NCT Ipari Elektronikai Kft. 12/53 Dátum:

13 Tsz Jelzés, címke, géptábla Jelentés 1 A főorsó fúvatása sűrített levegő pisztollyal TILOS! 2 A szerszámrögzítés helyes módja. 3 Mozgásirányok 4 Kenési információk NCT Ipari Elektronikai Kft. 13/53 Dátum:

14 Tsz Jelzés, címke, géptábla Jelentés 5 Bejáratási előírások 6 Szűrőtisztítási előírások 7 Figyelmeztetés nem háborús célú felhasználásra 8 Ne zárja le a megmunkálási teret, amikor a munkaasztal mozog. NCT Ipari Elektronikai Kft. 14/53 Dátum:

15 Tsz Jelzés, címke, géptábla Jelentés 9 A gép működése közben az ajtót kinyitni TILOS! 10 Figyelmeztetés áramütés veszélyére. 11 Figyelmeztetés a forgácskihordó működésére. 12 Figyelmeztetés a szükséges nyomásra. 13 Géptábla NCT Ipari Elektronikai Kft. 15/53 Dátum:

16 Tsz Jelzés, címke, géptábla Jelentés 14 Rálépni TILOS! 15 Áramütés veszélye. 16 Elkapás és csonkolás veszélye a főorsó működése közben. 17 Kenőanyag betöltés 18 Kenőanyag kieresztés 19 Földelés 20 Emelési pont 21 CE megfelelőségi jelölés NCT Ipari Elektronikai Kft. 16/53 Dátum:

17 3. A GÉP MOZGATÁSA ÉS ALAPOZÁSA 3.1. A gép mozgatása A gép emelővillás targoncával történő mozgatását az alábbi ábra szemlélteti A gép emelése A gép emelése során tartsa szem előtt a következőket: A gépet a lentebbi ábrasor figyelembe vételével emelje. Ügyeljen arra, hogy az emeléshez használt összes kötélféle emelésre kész állapotban legyen. Ügyeljen arra, hogy az emelés során ne sérüljön meg a gép semelyik csővezetéke, kábele, elektromos vezetéke, egysége. A szivárgás elkerülése érdekében ellenőrizze és zárja le az összes hidraulikus és kenési egységet. A gép és tartozékainak szakszerű emeléséhez használjon megfelelő teherbírású és hosszúságú emelőköteleket. A gép sérüléseinek elkerülése érdekében helyezzen el faelemeket vagy rongyokat azokon a helyeken, ahol a gép érintkezik a kötélzettel. A kötelek hosszát úgy állítsa be, hogy a gép, illetve annak tartozékai megfelelően és vízszintesen álljanak. Ügyeljen arra, hogy a gép, illetve annak tartozékai az emelés során ne ütközzenek neki semminek. Az emelés menete a következő: Engedje le a főorsóházat, és rögzítse az ellensúlyt a géposzlopon keresztültolt acélrúddal. Ezt követően helyezzen fa rögzítőelemet a munkaasztal és a főorsóház közé. Vezessen keresztül két acélrudat a gépágyon és a géposzlop hátsó részén levő szemescsavaron. Két kötéllel emelje fel a gépet. Miután az előzetesen kijelölt helyére illesztette a gépet, távolítsa el az emelés és mozgatás során használt speciális rögzítő és lekötő eszközöket. NCT Ipari Elektronikai Kft. 17/53 Dátum:

18 Eszközjel Megnevezés, méret Darab A 5/ mm 2 B 5/ mm 2 C Emelőkeret 2 NCT Ipari Elektronikai Kft. 18/53 Dátum:

19 3.3. A gép alapozása A szerszámgép telepítéséhez olyan helyet válasszon, amelyet csak kis mértékben ér külső rezgés, továbbá napsütéstől és hőforrástól stb. származó hő. Ezen túlmenően, mivel a por és a levegőben levő más hasonló anyagok káros hatással vannak a szánvezetékekre és az elektromos alkatrészekre, ezért a gépet lehetőség szerint tiszta környezetbe telepítse. A gépet sima beton alapzatra telepítse. A beton vastagsága és felületének nagysága a talajviszonyoktól függően változhat, de az alapzatot csaknem olyanra készítse, mint amilyet az alábbi alapozási ábra szemléltet. A telepítési alapzaton a gép és tartozékai alapzati blokkjait az alapozási ábrán feltüntetett helyzetekbe rendezze el; állítsa a gépet ezekre a blokkokra a gépágy beállító csavarjainak illeszkedését biztosítva, majd hajtsa végre a szintezést. A szintezéshez állítsa a munkaasztalt a bal és jobb, a mellső és hátsó löketirányokban középső helyzetbe, majd tisztítsa meg a felületét. Helyezzen el a munkaasztal közepén egy 0,05 mm/m vagy ennél nagyobb pontosságú szintezőt, és a beállító csavarokkal állítsa vízszintesbe az asztalt az említett löketirányok mindegyikében. A szintezés befejezése után húzza meg a rögzítőanyákat ügyelve arra, hogy a beállító csavarok egyáltalán ne forduljanak el. A telepítést követő kezdeti időszakban nem várt változások következhetnek be, ezért a szintezettség állapotát megfelelő időközönként ellenőrizni kell. NCT Ipari Elektronikai Kft. 19/53 Dátum:

20 4. A GÉP TELEPÍTÉSE ÉS ÜZEMELTETÉSÉNEK ELŐKÉSZÍTÉSE 4.1. A gép környezetével szemben támasztott követelmények Ne telepítse a gépet olyan helyre, ahol közvetlen napsütés éri, vagy amelynek szomszédságában hőforrások vannak, például kazán vagy kemence. Ne telepítse a gépet gyors hőmérsékletváltozásnak kitett helyre. A helyiség hőmérséklete 20 C~35 C tartományban legyen. Ne telepítse a gépet poros és szemetes helyre, vagy olyan helyre, ahol vegyi gázok, tengerparti szél stb. éri. Ne telepítse a gépet túlzottan nyirkos helyre. A páratartalom 30%~80% tartományban legyen. Ne telepítse a gépet lejtős vagy ingatag helyre. Csatlakoztassa a szerszámgépet az elektromos hálózathoz, és győződjön meg a földelő vezeték helyes csatlakoztatásáról A gép térigénye A gép térigényével kapcsolatos legfontosabb méreteket az alábbi ábra szemlélteti. NCT Ipari Elektronikai Kft. 20/53 Dátum:

21 4.3. A gép ellátórendszereinek előkészítése Elektromos táplálás és földelés Feszültség: Frekvencia: Vezetékcsatlakoztatás: SV fázis, ~ 220 V, 35 kva 60 10% Hz (ha szükséges, alkalmazzon 400 V és 380 V transzformátort) Az L1, L2 és L3 csatlakozókapcsok a villamos szekrény alsó felén keresztül érhetők el. A PE helyzet a 16 mm átmérőjű földelő vezetékre vonatkozik. FIGYELEM! Az elektromos táplálás bekapcsolása előtt ismét ellenőrizze az összes vezeték csatlakoztatásának helyességét. NCT Ipari Elektronikai Kft. 21/53 Dátum:

22 A sűrített levegő és a kenőolaj keverése Minimálisan szükséges hidraulikanyomás: Az automatikus szerszámcserélő szükséges nyomása: Minimálisan szükséges levegőnyomás: SV bar 49 bar 5 bar Sűrített levegővel történik a főorsó kúpos furatának és a szerszám felületének tisztítása, így forgács nem károsítja a főorsót. Olajköd belekeverése a sűrített levegőbe akadályozza meg az említett felületek rozsdásodását. Hagyományos háromfunkciós (szűrő-szabályozó-kenő) készülék esetén a kenőolaj és a sűrített levegő keverékének nyomását állítsa be 5 bar értékre a háromfunkciós készüléken (kihúzás és elfordítás). Lehetőség szerint távolítsa el a szennyezőanyagokat és a víz-párát a géposzlop bal oldalára szerelt háromfunkciós készülékhez vezető sűrítettlevegő-tömlőből. Ezen kívül, időnként távolítsa el a levegőszűrőben felgyülemlett folyadékcseppeket a leeresztőszelep nyitásával. A háromfunkciós készüléket az alábbi ábra szemlélteti. Elektronikus háromfunkciós (szűrő-szabályozó-kenő) készülék esetén a kijelzés feloldásához nyomja le és tartsa lenyomva 2 másodpercen keresztül a és gombokat. A paraméterek beállítását az alábbiak szerint hajtsa végre: Tartsa lenyomva 2 másodpercen keresztül a az megjelenéséig (az EASY kijelöléséhez használja a és gombokat. A ismételt megnyomásakor megjelenik az (Második kimenet, nem állítja be OFF-ot.) A ismételt megnyomásakor megjelenik az (Vészjelzés.) NCT Ipari Elektronikai Kft. 22/53 Dátum:

23 A ismételt megnyomásakor megjelenik a (Vészjelzés késleltetési idő.) A ismételt megnyomásakor megjelenik az (Vészjelzés pirosan.) A ismételt megnyomásakor megjelenik a (Kijelzés mértékegysége.) A feloldás után a és gombokkal válassza a mennyiség kijelzést, használja a gombot. A kijelzés zárolásához nyomja le és tartsa lenyomva 2 másodpercen keresztül a és gombokat. Megjelenik a Kenőolaj és kenési rendszer Kenéshez csak a javasolt olajokat használja. A gépen visszatérítés nélküli kényszerkeringtetéses olajozást alkalmaztak minden egyes tengelynél a szánvezetékek felületeinek kenéséhez. Az automatikus szerszámcserélő szerszámtára zsírkenésű. Gondoskodjon arról, hogy minden kenést igénylő helyre megfelelő mennyiségben jusson az előírt típusú és jó minőségű kenőolaj. Ha nem megfelelő típusú és rossz minőségű olajat használ, akkor ez rossz kenést és hőmérsékletemelkedést fog okozni, ami hátrányosan befolyásolja az üzemeltetést és a pontosságot. Fordítson kiemelt figyelmet arra, hogy ne kerüljön szennyezőanyag a kenőolajba Forgácsolóolaj Az olajtartály térfogata 70 liter. Az ajánlott ph-érték 9. FIGYELEM! Biztonsági okokból ne használjon alacsony gyulladáspontú olajat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 23/53 Dátum:

24 SV Hűtő-kenő folyadék A hűtő-kenő folyadék tárolására szolgáló tartály térfogata kb. 420 liter A hűtő-kenő folyadék tartály tisztítása A hűtő-kenő folyadékba forgács keveredhet, így bekerülhet a tartályba. Időnként engedje le a hűtő-kenő folyadékot, és tisztítsa ki a tartályt. A tartály tisztításának lépései a következők: 1. Húzza ki a hűtő-kenő folyadék tartályt a gépágyból. 2. Távolítsa el a mágneses hűtő-kenő folyadék elkülönítőt és a szűrőszitát. 3. Nyissa a leeresztőszelepet, és fogja fel a kiömlő hűtő-kenő folyadékot. 4. Használjon kesztyűt és kéziszerszámokat a szita és a tartály tisztításához. 5. Helyezze vissza a tartályba a szitát és a fedeleket. 6. Töltsön tiszta hűtő-kenő folyadékot a tartályba. 7. Tolja vissza a tartályt eredeti helyére Első ellenőrzések és átvizsgálások a gépen A rögzítőelemek eltávolítása Miután a gépet (a telepítési rajznak megfelelően) végleges helyére állította, távolítsa el róla az alábbi ábrán 1-től 5-ig számozott rögzítőelemeket. FIGYELEM! Győződjön meg arról, hogy eltávolította az összes rögzítőelemet a tesztüzem indítása előtt. NCT Ipari Elektronikai Kft. 24/53 Dátum:

25 Ugyancsak ilyen rögzítőelemek elhelyezkedését mutatja az alábbi ábra is A korróziógátló olaj eltávolítása FIGYELEM! Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön tisztításra szolgáló oldat a szánvezetékek olajlehúzóiba. A gyártó a kiszállítást megelőzően vékonyan bevonja kenőolajjal a a gép vezetékeit, illetve korróziógátló olajjal a gép további festetlen felületeit, amit el kell távolítani. Csak oldószert vagy kerozint használva, törlőruhával óvatosan és teljes mértékben távolítsa el a korróziógátló olajat a szánvezetékek felületéről, a forgó alkatrészekről stb., valamint a szállítás során lerakódott port. A művelet végén teljes mértékben távolítsa el az oldószert, majd vigyen fel a felületre kenőolajat. Vegye figyelembe, hogy ha nem távolítja el a korróziógátló olajjal keveredett port, az hátrányosan befolyásolja a gép pontosságát és élettartamát. Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön tisztításra szolgáló oldat a szánvezetékek olajlehúzóiba, a hidraulikaolaj tartályba és a hűtő-kenő folyadék tartályba. Ezeknek a folyadékoknak a keveredése a gép idő előtti meghibásodását fogja okozni Szintezés A gép megmunkálási pontosságát és ismétlési pontosságát nagymértékben befolyásolja szintezettsége. A gép végleges helyre állítása után megkezdett szintezést addig folytassa, míg 0,02 mm/m értéknél kisebb értéket nem kap eredményül. A műveletet a gépágyban elhelyezkedő 8 darab szintezőcsavarral hajtsa végre. Először az 1-től 4-ig számozott helyeken, majd ezután az 5-től 8-ig számozott helyeken végezze el a szintezést az alábbi ábra szerint. Állítsa az asztalt az előírt helyzetbe és az egyes tengelyek irányában mozgatva hajtsa végre a pontos vízszintbe állítást. NCT Ipari Elektronikai Kft. 25/53 Dátum:

26 4.5. Utolsó ellenőrzések a gép indítása előtt SV-1000 Ellenőrizze, hogy a feszültség paraméterei a következők-e: 220 V, 50 Hz, 3 fázis. Ellenőrizze a földelő vezeték, továbbá az összes elektromos vezeték csatlakoztatásának helyességét. Ellenőrizze a hűtő-kenő folyadék szivattyú és a csővezetékek csatlakoztatásának helyességét. Ellenőrizze az összes figyelmeztető fényjelzés működőképességét. Ellenőrizze, hogy el lett-e távolítva az összes rögzítőelem. Ellenőrizze, hogy el lett-e távolítva az összes zsír és a korróziógátló olaj. Ellenőrizze az összes folyadéktartály állapotát, és a bennük levő folyadék mennyiségét. Ellenőrizze, hogy kézzel mozgatva megfelelően mozog-e minden tengely. Ellenőrizze, hogy az alkalmazandó szerszám típusa, tömege, hosszúsága és átmérője megfelel-e az előírásoknak. Zárjon be minden ajtót és ablakot. Ellenőrizze, hogy minden biztonsági és figyelmeztető címke a megfelelő helyen van-e A főorsó bejáratása A főorsó bekapcsolása előtt indítsa be a főorsó kenőrendszerét és a hűtő-kenő folyadék rendszert, és győződjön meg megfelelő működésükről. A főorsó bekapcsolása után legalább 5 percen keresztül járassa a főorsót 3000 min 1 fordulatszámon. (Győződjön meg arról, hogy kap kenést a csapágy, csak azután növelje a fordulatszámot.) A főorsó bejáratásának és ellenőrzésének alapvető lépései a következők. NCT Ipari Elektronikai Kft. 26/53 Dátum:

27 A főorsó legelső, vagy hosszú állásidőt (3 hónap) követő működtetése Lépés A hűtő-kenő folyadék egység ellenőrzése A levegős tömítési funkció működésének ellenőrzése Az olajködös kenési funkció működésének ellenőrzése A szerszám rögzítés/ kioldás ellenőrzése A főorsó működtetése Tevékenység Ellenőrizze a hűtő-kenő folyadék szintjét, és szükség szerint hajtsa végre a tartály utántöltését. Ellenőrizze a 0,78~0,98 bar túlnyomás meglétét és a levegőszűrést, továbbá ellenőrizze, hogy áramlik-e ki levegő a főorsó homlokoldali részén. Az elektromos táplálás bekapcsolása után 15 percen keresztül hagyja átmelegedni a csapágyakat, és ellenőrizze, hogy kieresztéskor áramlik-e kenőolaj a furatból; ezt követően indítható a főorsó. Rögzítsen és oldjon szerszámot, ellenőrizze, hogy kézzel végzett forgatáskor szabadon és zajmentesen forog-e a főorsó. Működtesse a főorsót az alábbiak szerint: a maximális fordulatszám 20%-ával 20 percen keresztül; a maximális fordulatszám 40%-ával 20 percen keresztül; a maximális fordulatszám 60%-ával 20 percen keresztül; a maximális fordulatszám 80%-ával 20 percen keresztül; a maximális fordulatszám 100%-ával 120 percen keresztül A főorsó működtetése a munkanap megkezdésekor Lépés A hűtő-kenő folyadék egység ellenőrzése A levegős tömítési funkció működésének ellenőrzése Az olajködös kenési funkció működésének ellenőrzése Tevékenység Ellenőrizze a hűtő-kenő folyadék szintjét, és szükség szerint hajtsa végre a tartály utántöltését. Ellenőrizze a 0,78~0,98 bar túlnyomás meglétét és a levegőszűrést, továbbá ellenőrizze, hogy áramlik-e ki levegő a főorsó homlokoldali részén. Az elektromos táplálás bekapcsolása után 15 percen keresztül hagyja átmelegedni a csapágyakat, és ellenőrizze, hogy kieresztéskor áramlik-e kenőolaj a furatból; ezt követően indítható a főorsó. NCT Ipari Elektronikai Kft. 27/53 Dátum:

28 Lépés A szerszám rögzítés/ kioldás ellenőrzése A főorsó működtetése SV-1000 Tevékenység Rögzítsen és oldjon szerszámot, ellenőrizze, hogy kézzel végzett forgatáskor szabadon és zajmentesen forog-e a főorsó. Működtesse a főorsót az alábbiak szerint: a maximális fordulatszám 25%-ával 5 percen keresztül; a maximális fordulatszám 50%-ával 5 percen keresztül; a maximális fordulatszám 75%-ával 10 percen keresztül A szerszám főorsóban rögzítésének és abból való kioldásának működtetése BT-50 és CAT-50 Az automatikus szerszámcserélőn vagy a főorsóházon helyezkednek el a RÖGZÍTÉS (CLAMP) és KIOLDÁS (UNCLAMP) nyomógombok. Válassza a KÉZI (HANDLE) üzemmódot, mozgassa a főorsót a gépkezelő közelébe, majd a szerszám eltávolításához nyomja meg a KIOLDÁS nyomógombot. Helyezzen be új szerszámot, majd nyomja meg a RÖGZÍTÉS nyomógombot. BT40 és CAT40 Az automatikus szerszámcserélőn vagy a főorsóházon egyetlen kapcsoló található a szerszám behelyezéséhez és eltávolításához. A kapcsoló lenyomásakor a szerszám kioldása, felengedésekor a szerszám rögzítése történik. A KIOLDÁS (UNCLAMP) nyomógomb megnyomásával végezheti el a szerszám behelyezését és eltávolítását; a művelet után engedje fel a gombot a rögzítéshez. NCT Ipari Elektronikai Kft. 28/53 Dátum:

29 SV KARBANTARTÁS ÉS BEÁLLÍTÁS 5.1. Rendszeresen végrehajtandó karbantartási tevékenységek Naponta végrehajtandó karbantartási tevékenységek Ellenőrizze a kenőolajtartályban levő olaj mennyiségét. Ellenőrizze a hidraulikaegység tartályában levő olaj mennyiségét. Ellenőrizze a hidraulikaegységen beállított nyomásértéket. Ellenőrizze a hidraulikaegységben levő olaj hőmérsékletét, aminek értéke ne haladja meg a 60 C-t. 5. Ellenőrizze a sűrített levegő nyomását, aminek értéke 3~7 bar között legyen. A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 29/53 Dátum:

30 Hetente végrehajtandó karbantartási tevékenységek SV-1000 A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 30/53 Dátum:

31 SV Havonta végrehajtandó karbantartási tevékenységek 1. Kenőolajcsere: Az első kenőolajcserét az első 300 óra üzemelés után hajtsa végre, mert a kezdeti üzemeléskor fellépő abrazív csiszolódás termékei elszennyezik a kenőolajat. 2. Tisztítsa meg a hidraulikaegység tartályában levő szűrőt. A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 31/53 Dátum:

32 Háromhavonta végrehajtandó karbantartási tevékenységek Ellenőrizze a gép szintezettségét (lásd a telepítési részt). A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 32/53 Dátum:

33 Félévente végrehajtandó karbantartási tevékenységek 1. Hajtsa végre a kenőolaj cseréjét. 2. Juttasson kenőzsírt a szerszámtárat forgató hajtóműbe. SV Hajtsa végre hidraulikaegység tartályában levő olaj cseréjét, és tisztítsa ki a tartályt. Ezen túlmenően cserélje le a hűtővizet. A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 33/53 Dátum:

34 SV Évente végrehajtandó karbantartási tevékenységek A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 34/53 Dátum:

35 SV-1000 A hidraulikaolaj cseréjét segítő ábra a következő: Olajnyomás beállító csavar Olajnyomásmérő Olajtöltőnyílás fedél Olajszintjelző Hidraulikatartály Leeresztőnyílás Kétévente végrehajtandó karbantartási tevékenységek A Ellenőrzés és szükség szerinti beállítás; B Beállítás vagy csere; C Csere; D Tisztítás; E Kenés; F Utántöltés NCT Ipari Elektronikai Kft. 35/53 Dátum:

36 5.2. Beállítás A csúszó géprészek beállítása Végezze el a beállítást minden tengely esetében úgy, hogy az alkatrészek hézagmentesen csússzanak a vezetéken. Ha a csúszóvezetékek a hosszú idejű használat során elkopnak, és hézag alakul ki, akkor a beállítást az ékléc állítócsavarjával hajtsa végre. A hézag úgy szüntethető meg, hogy az állítócsavarral beljebb nyomjuk az éklécet. Mivel az ékléc beállítási helyzete befolyásolja többek között a pozicionálás pontosságát azáltal, hogy változik a csúszóellenállás, ezért a beállítást nagy odafigyeléssel hajtsa végre Legfontosabb ellenőrzések és rendszerességük A gép kiemelkedő tulajdonságainak és hosszú élettartamának megőrzése érdekében, a gép üzemeltetése előtt az előírt rendszerességgel hajtsa végre az alábbi táblázatban előírt ellenőrzési feladatokat. Feladat Ellenőrizze a kenőolaj mennyiségét. (Vészjelzés esetén azonnal végezzen utántöltést.) Ellenőrizze a golyósorsó kenésének működését különösen akkor, ha a gép hosszú időre le lett állítva. Ellenőrizze, hogy megvan-e az 5 bar nyomás. Ellenőrizze, hogy van-e levegőszivárgás. Az üzemeltetés indítása előtt ellenőrizze a hidraulikanyomást, aminek értéke 54~64 bar legyen. Az automatikus szerszámcserélőben a nyomás 49 bar legyen. Rendszeresen ellenőrizze a hűtő-kenő folyadék mennyiségét a szintmérőt figyelve. Tartsa pormentesen a szerszámbefogót és a főorsófuratot. A lehetőségeknek megfelelően tartsa forgácsmentesen a szánvezetékeket. Naponta forgassa 10~20 percen keresztül a főorsót kis fordulatszámon az üzemeltetést megelőzően. Ellenőrizze az olaj mennyiségét a főorsó hűtő és kenő egységeiben. Rendszeresség 2~3 naponta. A tartály térfogata 3 liter. Naponta Naponta Naponta és bármikor Naponta Adott időközökként. A tartály térfogata 420 liter. Naponta Adott időközökként Naponta Naponta. NCT Ipari Elektronikai Kft. 36/53 Dátum:

37 5.4. Megkülönböztetett figyelmet igénylő helyek SV-1000 Ellenőrzés tárgya A kompresszorból érkező levegő nyomása A golyósorsók automatikus kenése A szerszámbefogó kioldása Behúzógomba Kézzel végzett szerszámcsere A szerszámra és a munkadarabra vonatkozó méretkorlátok Szerszám érintése, amikor az automatikus szerszámcserélő mozog Feladat Mivel a levegőnyomás beállítási értéke 5 bar, ezért a kompresszor nyomását tartsa 6 bar értéken. Folyamatosan biztosítsa a szűrő és a vízelvezető egység tisztaságát és működőképességét. Ellenőrizze az olaj mennyiségét a keringtető tartályban, és vészjelzés esetén azonnal végezzen utántöltést. Vészjelzésre akkor kerül sor, amikor az olajszint az 1/4 érték alá csökken. A tartós olajhiány az alkatrészek idő előtti meghibásodását és csökkent pontosságot fog okozni. Óvatosan járjon el a szerszámok kezelésekor; ügyeljen arra, hogy leeső szerszám ne okozzon balesetet. Beszerelés előtt ellenőrizze a behúzógombát. Helytelenül megválasztott behúzógomba balesetet fog okozni. Óvatosan járjon el, ha kézzel végez szerszámcserét; ne érintse a munkaasztalt vagy a munkadarabot. Ferdén ne helyezzen be, és ne vegyen ki szerszámot. A rögzítés a kioldás gombjai a főorsóházon vagy az automatikus szerszámcserélőn helyezkednek el. Megmunkálás előtt tartsa szem előtt a gépre megadott méretkorlátokat. Az automatikus szerszámcserélő számjegyvezérlésű vagy hidraulikus működtetésű szenzorok által, ezért az elektromos táplálás bekapcsolása után ne távolítson el vagy helyezzen fel szerszámot a baleset elkerülése érdekében. Ha szerszám behelyezése válik szükségessé, azt a főorsóban végezze A főorsó hűtőrendszere 1. Az olajhűtő szükséges kapacitása 12,56 MJ h 1 (3000 kcal h 1 ). 2. A javasolt olajátfolyási sebesség 12 liter min 1 ; a javasolt olajcsővezeték belső átmérője 8 mm. A 2R hűtőegység esetén az átfolyási sebesség max. 13,5 liter min 1 ; a 4000 min 1 fordulatszámú főorsóház esetén az érték 8 liter min 1, és a minimális belső átmérő 10 mm. 3. A hűtési hőmérséklet a géphőmérséklet ±1 C-ra állítandó be. 4. A gép hűtéséhez javasolt az R10 főorsóolaj. 5. Győződjön meg arról, hogy megfelelően működik a hidraulika- és a hűtőrendszer, mielőtt forgásba hozza a főorsót. NCT Ipari Elektronikai Kft. 37/53 Dátum:

38 Ellenőrzés tárgya Rendszeresség Feladat Megjegyzés 1 Pneumatikaegység Naponta Állítsa a nyomás értékét 4,9~5,88 bar tartományba. 2 A pneumatikaegység szűrője 3 A pneumatikaegység 5 μm-es szűrője 4 A pneumatikaegység 0,5 μm-es szűrője 5 Az olaj mennyisége a kenőegységben Naponta Hajtsa végre a vízmentesítést óra után Tisztítsa ki vagy cserélje ki a szűrőt óra után Cserélje ki a szűrőt. Naponta Gyakorta ellenőrizze az olajszintet. 6 Kenőegység 200 óra után Végezzen utántöltést. 7 A kenőegység szűrője 2000 óra után Tisztítsa ki vagy cserélje ki a szűrőt. 8 Főorsó hűtőolaj Naponta Gyakorta ellenőrizze az olajszintet. A tisztítást vízzel végezze. R68 főorsóolaj Mobil Velocites No.2 A tisztítást olajjal végezze. R10 főorsóolaj Mobil Velocites No.6 9 Főorsó hűtőolaj 2000 óra után Cserélje ki az olajat. R10 főorsóolaj 10 A főorsóhűtő szűrője 50 óra után Hajtsa végre a tisztítást A polikarbonát ablaklap cseréje Mobil Velocites No.6 A tisztítást semleges vegyszerrel vagy vízzel végezze. A gépkezelő biztonsága érdekében a burkolatokon levő polikarbonát (PC) ablaklapoknak sérülésektől menteseknek kell lenniük. Ezeket az ablaklapokat ki kell cserélni abban az esetben, ha összekarcolódtak vagy megrepedeztek. Az ablaklapokat általában 2~3 évente cserélni kell. 1. A cseréhez a gép gyártója által biztosított PC ablaklapokat használjon. 2. Csavarja ki az ablaklap élénél levő csavarokat. 3. Vegye le a burkolatokról a nyomólapot és a PC ablaklapot. 4. Kenjen szivárgásmentes ragasztót a PC ablaklapra azon a helyen, ahol érintkezik a burkolattal. Ezután illessze a helyére az ablaklapot. 5. Helyezze fel a szerelőlapot, és rögzítse a csavarokkal. 6. Ellenőrizze, hogy biztosan tart-e a 20 belső kulcsnyílású hengeres fejű csavar. NCT Ipari Elektronikai Kft. 38/53 Dátum:

39 5.7. A hűtő-kenő folyadék tartály tisztítása SV-1000 A hűtő-kenő folyadék tartály tisztítását az alábbiak szerint hajtsa végre: 1. Húzza ki a helyéről a forgácselvezetőt és a hűtő-kenő folyadék tartályt. 2. Emelje ki a forgácselvezetőt a hűtő-kenő folyadék tartályból, és helyezze el távolabb. 3. Csavarja ki a rögzítőelemek csavarjait, majd nyissa ki a hűtő-kenő folyadék tartály és a szivattyú zárófedelét. 4. Teljes egészében mossa ki a tartályban levő hűtő-kenő folyadékot. 5. Távolítsa el a tartályban és a szűrőlapon maradt forgácsot és szennyeződést. Járjon el óvatosan, viseljen védőkesztyűt; a munkához használjon kotrókanalat. 6. Tegye vissza a helyére a tartályt és a szűrőt. 7. Töltse fel a tartályt tiszta hűtő-kenő folyadékkal. 8. Az elszennyeződött hűtő-kenő folyadékot az erre vonatkozó helyi törvényi előírások szerint semmisítse meg. NCT Ipari Elektronikai Kft. 39/53 Dátum:

40 5.8. A forgács eltávolítása A forgács eltávolítását az alábbiak szerint hajtsa végre: 1. Seprűvel gyűjtse össze a forgácsot az újrahasznosításhoz. Ne használjon sűrítettlevegőpisztolyt. 2. Öntse a hulladékot hulladékgyűjtő edénybe. 3. Helyezze vissza az olajtartályt a víztartály fölé. 4. Helyezze a víztartályt a töltőnyílás alá. 5. A forgácsot az erre vonatkozó helyi törvényi előírások szerint semmisítse meg. NCT Ipari Elektronikai Kft. 40/53 Dátum:

41 5.9. A gép belső terébe bezáródott személy kiszabadítása SV-1000 Ha a reteszelő berendezés RÖGZÍTÉS (CLAMP) helyzetben áll a gép áramtalanított állapotában vagy karbantartásakor, akkor a gép belső terébe bezáródott személy a kijutáshoz nem tudja kinyitni a biztonsági ajtót, mivel nem tudja bekapcsolni az áramot az ajtót reteszelő berendezés áramkörének oldásához. A kijutás az ajtó kézi erővel történő nyitásával lehetséges. Ehhez lásd az alábbi ábrákat Meg kell találni a reteszelő berendezéshez közeli alkatrészt, majd el kell fordítani RETESZELVE (LOCK) helyzetből KIRETESZELVE (UNLOCK) helyzetbe. Amikor a bennrekedt személy kiszabadul, állítsa vissza a reteszelő berendezést RETESZELVE (LOCK) helyzetbe annak érdekében, hogy senki ne kerüljön veszélybe, hiszen a reteszelő berendezés ki lenne reteszelve, a biztonsági ajtó kézzel ki lett nyitva és nyitva van Olajellátás Az alkalmazható olajokat az alábbi táblázat ismerteti. Gyártó Jelölés ISO VG10 ISO VG32 ISO VG68 Mobil Mobil Velocite Oil NO.6 Mobil DTE24 Mobil VACTRA NO.2 Shell Shell Tetra 10 Shell Tellus S2 M68 Shell Tonna S2 M68 Castrol Castrol Hyspin AWS10 Castrol Hyspin AWS32 Castrol Magna BTH68 BP BP Energol HL 10 BP Energol HL 32 BP Maccurat 68 D BP Energol HP-C 68 D AVIA AVILUB RL 10-C AVILUB RL 22-C AVILUB RSL 68-SU ARAL Aral Sumurol CM 10 Aral Sumurol CM 32 Aral Deganit BW 68 NCT Ipari Elektronikai Kft. 41/53 Dátum:

42 A főorsóház (fogaskerekek és csapágyak) hűtése olajkeringtetéssel történik. A három tengely szakaszos kenéséről automatikus rendszer gondoskodik. Az automatikus szerszámcserélő zsírkenésű. Az olajrendszer többi részét jelzések vagy figyelmeztetések felügyelik. A gép élettartamának és ismétlési pontosságának fenntartása érdekében, a gép üzemeltetését megelőzően a gépkezelő a teljes rendszerben ellenőrizze az olajszinteket és a normális működést. Amikor olaj utántöltését végzi, mindig tartsa szem előtt a következőket: csak előírt fajta olajat töltsön be az előírt mennyiségben; cserélje és tisztítsa az olajszűrőt; rendszeresen cserélje az olajat az alábbi táblázatban előírtak szerint. Az elektromos táplálás gépre kapcsolását megelőzően hajtsa végre a következő műveleteket: Ellenőrizze a HYD (hidraulikaegység), a COOL (hűtő-kenő folyadék), az OIL (főorsóház olajozás) és a LUB (kenőolaj) csatlakozások megfelelőségét. Ellenőrizze az olajszintet; az 50% felett kell, hogy legyen. Szükség szerint végezzen utántöltést. Az elektromos táplálás gépre kapcsolását követően hajtsa végre a következő műveleteket: Ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e minden gépegység motorja. Ellenőrizze, hogy az előírt tartományon belül van-e minden gépegység nyomása. A hűtő-kenő folyadék tartályának térfogata kb. 200 liter, a ph érték 9 körüli értéken tartandó. Bizonyos idő elteltét követően a romlanak a hűtő-kenő folyadék tulajdonságai, ezért a gépkezelő cserélje azt, azaz engedje le a hűtő-kenő folyadékot, és a helyi környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezelje azt; ezt követően töltsön be friss hűtő-kenő folyadékot. Megjegyzés: Használjon nem gyúlékony hűtő-kenő folyadékot; ellenkező esetben a gépen tűz üthet ki. A gépkezelő az oldalsó szintjelzőn figyelheti a hűtő-kenő folyadék szintjének alakulását. Tartsa a folyadékszintet 50% felett. NCT Ipari Elektronikai Kft. 42/53 Dátum:

43 5.11. A légkondicionáló egység karbantartása Az egység karbantartásakor tartsa szem előtt a következőket: SV-1000 Rendszeresen ellenőrizze a levegőszűrőt, az olajködös kenőkészülék műanyag szűrőházát és az olajcseppentő ablakot, hogy vannak-e rajtuk repedések, sérülések vagy sérülések. Szükség szerint cserélje ki az alkatrészeket, mert a sérülések az alkatrész tönkremenetelét okozhatja. Rendszeresen ellenőrizze a fenti alkatrészeket, hogy nem szennyeződtek-e el. Ha elszennyeződött a szűrőház vagy az olajcseppentő ablak, akkor cserélje ki azokat újakra. Ha megsérülnének az alkatrészek, akkor először mossa le azokat közepes hatású tisztítószerrel. Rendszeresen engedje le a levegőszűrőben lecsapódott vizet mennyiségének meghatározásához; a mennyiség ne legyen nagyobb az előírt értéknél. Ha a másodlagos kondenzvíz belefolyik az alkatrészekbe, ez azok tönkremenetelét okozhatja. Az olajködös kenőkészülék ISO VG32 turbinaolajjal működik. Másfajta olaj használata tönkreteszi, vagy meghibásodását okozhatja. Az olajködös kenőkészülék leszerelésekor ügyeljen arra, hogy a benne levő levegő ne legyen nyomás alatt. Szerelés előtt mindenképpen szüntesse meg a készülékben uralkodó nyomást. Az olajködös kenőkészülék záródugójának meglazításakor fordítsa egyszer körbe a záródugót a nyomás megszüntetéséhez, ezt követően távolítsa el a záródugót. A nyomás megszüntetésekor szennyeződés fújhat ki a záródugó körül; először tisztítsa le ezt a szennyeződést, s csak ezt követően lazítsa meg a záródugót. Az alkatrészek karbantartásakor tartsa szem előtt a következőket: Naponta ellenőrizze az olajcsepegés mennyiségét. Váltakozó mennyiség az adott alkatrész kenési problémáját jelentheti. Ahhoz, hogy a szűrőházban az olaj mennyisége a minimális érték felett legyen, pótolja rendszeresen az olajat. Ha az L1000 sorozatú szűrőkészülékbe tölt pótlólag olajat, csak lazítsa meg a záródugót a szűrőházban uralkodó nyomás megszüntetéséhez. Miután meggyőződött arról, hogy megszűnt a nyomás a szűrőházban, szerelje le a szűrőházat és annak védőelemét, és töltsön olajat a szűrőházba. A szűrőház leszereléséhez vegye figyelembe az alábbi ábrákat. NCT Ipari Elektronikai Kft. 43/53 Dátum:

44 Fordítsa el a golyósszelepet az O irányba azért, hogy kifolyhasson a kondenzvíz. Ezt követően fordítsa el a szelepet a kifolyás megszüntetéséhez. az elfordítás ne legyen túl nagy mértékű. Az olaj betöltését követően helyezze vissza a helyére a záródugót. Ne szerelje le az L3000-L8000 típusú készülékek szűrőházát, ha nem lazította meg a záródugót (azaz a szűrőház nyomás alatt van). Ne szerelje le az L1000 típusú készülék szűrőházát, ha a záródugó ZÁRVA (SHUT) helyzetben áll (azaz a szűrőház nyomás alatt van). A W1000-W8000 típusú készülékek szűrőházának karbantartásakor a szelep alkatrészeit is le kell szerelni és ellenőrizni kell. Legyen óvatos, mert elveszhet a rugó. NCT Ipari Elektronikai Kft. 44/53 Dátum:

45 6. HIBABEHATÁROLÁS SV-1000 A gép hibás működése esetén próbálja meg megállapítani az alapproblémát, majd állítsa össze a válaszokat az alábbi kérdésekre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy gépe a lehető leggyorsabban működőképes legyen. Mi a gép sorozatszáma, típusa, milyen a vezérlőrendszere és mikor lett leszállítva? Gépüzenet: Mi volt a szervomotorral kapcsolatos hibaüzenet és hibakód? Tönkrement a biztosító? Túlterhelés történt? Ami történt: Milyen üzemmódban történt? Folytonosan előfordul a működési zavar? Valamelyik G vagy M.S.T. kód végrehajtásakor következett be az üzemzavar? Egy bizonyos gépi koordinátánál következett be a géphiba? Észlelt rendellenességre utaló jeleket? Gyakoriság: Milyen gyakran fordul elő a meghibásodás? Mikor jelentkezett először a hiba? Mit tett a meghibásodás bekövetkezése után? Körülmények: Stabil a feszültség? Frissítette a programot? Új a gépkezelő? Korszerűbb szerszámokat és befogókat használ? A környezet hőmérsékleti és rezgési viszonyai normálisak? Meghibásodás előtti tevékenységek: Szerkesztette a programot vagy változtatott a kiegészítő eszközökön? Állított a gépen vagy mozgatta azt? Reményeink szerint azonnal és teljes mértékben megoldjuk a problémát, amihez nagy segítséget jelentenek a fenti kérdésekre adott válaszok. Bármelyik válasz kulcsfontosságú lehet a gép helyreállításához. Ha a telefonos hibabejelentéskor részletes tájékoztatást ad a gép állapotáról, az megkönnyítené a meghibásodás okának behatárolását és a gép működőképességének lehető leggyorsabb helyreállítását. NCT Ipari Elektronikai Kft. 45/53 Dátum:

46 7. ALKATRÉSZJEGYZÉK SV Orsóház (direkt hajtású főorsóval) NCT Ipari Elektronikai Kft. 46/53 Dátum:

47 Tsz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség Megjegyzés Motor szerelőkeret min Direkt hajtású főorsó min Érzékelő fészek min Direkt hajtású főorsó min Érzékelő fészek min Motor szerelőkeret min Főorsóház Nyomólap Betét Rögzítőlemez Illesztőlemez Fedél Fedél Közelítés kapcsoló Motor szerelőkeret Nyomólap 1 17 Főorsó O.gyűrű O.gyűrű Munkahenger egység Rögzítőlemez Illesztőlemez 1 23 Sönt fészek Hosszabbító elem Olajelosztó 1 DPB-15,0.16CC (SHOWA) Géptábla 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 47/53 Dátum:

48 7.2. Szán és X tengely irányú előtolás NCT Ipari Elektronikai Kft. 48/53 Dátum:

49 Tsz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség Megjegyzés Szán Ékléc Lineáris vezeték 1 1 készlet Csapágy 1 1 készlet Golyósorsó Védőgyűrű Szorítógyűrű Olajtömítés Anya Csapágyfészek Csapágy 1 1 készlet Szorítólap Tengelykapcsoló Alátét Keret Borítás Borítás Borítás Borítás Illesztődoboz Borítás Borítás Borítás Rögzítőlap Géptábla Rögzítőlap Y tengely kábellánc 1 28 Szervomotor 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 49/53 Dátum:

50 7.3. Munkaasztal és X tengely irányú előtolás SV-1000 Tsz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség Megjegyzés Munkaasztal Ékléc Dugó Alátét X tengely kábellánc Rögzítőkeret Borítás Borítás Géptábla Rögzítőlap 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 50/53 Dátum:

51 7.4. Gépágy és Y tengely irányú előtolás SV-1000 NCT Ipari Elektronikai Kft. 51/53 Dátum:

52 Tsz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség Megjegyzés Gépágy Golyósorsó Tengelykapcsoló fészek Csapágy 1 1 készlet Védőgyűrű Szorítógyűrű Olajtömítés Anya Tengelykapcsoló Csapágyfészek Csapágy 1 1 készlet Szorítólap 1 13 Szervomotor Borítás Ékléc Talp Csavar Alátét Anya Lineáris vezeték Keret Lemez Olaj-víz elkülönítő tartály Keret Terelőelem Terelőelem 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 52/53 Dátum:

53 7.5. Géposzlop és Z tengely irányú előtolás SV-1000 Tsz. Alkatrészszám Megnevezés Mennyiség Megjegyzés Géposzlop 1 Magasítás 160 mm Golyósorsó Csapágy 1 1 készlet Védőgyűrű Anya Szorítógyűrű Olajtömítés Tengelykapcsoló Tengelykapcsoló fészek Csapágy Szorítólap Blokk Ékléc Lineáris vezeték 1 1 készlet Rögzítőkeret Ventilátor Keret Fedél 1 19 Szervomotor 1 NCT Ipari Elektronikai Kft. 53/53 Dátum:

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.:

KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3127 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.: KMC-3127 KMC-3127 NCTIpari Elektronikai Kft. 1/16 Dátum: 2015. 11. 20. TARTALOMJEGYZÉK KMC-3127 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 4 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 4 2.2. A gép

Részletesebben

BMC-SOROZAT CNC PORTÁLMARÓGÉP

BMC-SOROZAT CNC PORTÁLMARÓGÉP BMC-SOROZAT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/64 Dátum: 2014.03.28. TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 4 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 5 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 5 2.2. A gép háromnézeti képe...

Részletesebben

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

VMC-1688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS VMC-688 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. /36 Dátum: 204.2.7. TARTALOM. LEVEGŐELLÁTÁS... 4 2. OLAJELLÁTÁS... 5 2.. Alkalmazható olajok... 5 2.2. A hűtő-kenő folyadék...

Részletesebben

KMC-3122 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3122 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.:

KMC-3122 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV KMC-3122 CNC PORTÁLMARÓGÉP GÉPKÖNYV Budapest, Fogarasi út 7. Tel.: KMC-3122 KMC-3122 NCTIpari Elektronikai Kft. 1/41 Dátum: 2016. 02. 04. TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 4 2. A GÉP ISMERTETÉSE... 5 2.1. A gép rendeltetése és üzemideje... 5 2.2. A gép háromnézeti

Részletesebben

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV

EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT GÉPKÖNYV EmB-1100 FÜGGŐLEGES TENGELYŰ CNC MEGMUNKÁLÓKÖZPONT NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/64 Dátum: 2015. 09. 21. TARTALOMJEGYZÉK EmB-1100 1. A SZERSZÁMGÉPPEL KAPCSOLATOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 1.1. Biztonsági

Részletesebben

CNC Függőleges megmunkálóközpont

CNC Függőleges megmunkálóközpont GO98 AKCIÓ a Bemutatóteremből egyenesen az Ön üzemébe CNC Függőleges megmunkálóközpont HSM-116A Mozgástartomány X tengely 1,100mm Y tengely 650mm Z tengely 600mm GO98 SZERSZÁMGÉPEK HSM-116A Oldal: 1-12

Részletesebben

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP

GD-600 H/NC HOSSZLYUKFÚRÓGÉP GD-600 H/NC NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/57 Dátum: 2014.05.05. TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 2. FIGYELMEZTETŐ CÍMKÉK... 6 3. MŰSZAKI ADATOK... 14 4. A SZERSZÁMGÉP SZERKEZETI FELÉPÍTÉSE...

Részletesebben

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv

MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv MANFORD MF-B170 MANFORD MF-B180 MANFORD MF-B185 Alaplemezes marógép Gépkönyv NCT Ipari Elektronikai Kft. 1 / 32 Dátum:2013.06.14. 1. FEJEZET: BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 1. A szerszámgép kizárólag fém munkadarabok

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT

A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT A NAGY PRECIZITÁS ÉS PONTOSSÁG GARANTÁLT Mindegyik gépet olyan gyárban gyártjuk, ahol állandó hômérsékletet és páratartalmat tartunk fenn. Maximumot a Maximartól! CNC EXPORT KFT H-8152 Kőszárhegy Fő út

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT

FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT FÜGGÔLEGES MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT MUNKAASZTAL: X/Y/Z ELMOZDULÁS: A.T.C.: GÉP ALAPTERÜLET forgácsszállító/kihordó szalaggal: A GÉP SÚLYA: GENOVA 20-AS TÍPUSÚ SZERSZÁMTÁR ATC. Karos típusú automatikus szerszámcserélõ

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt ET22 és ET14 készlethez)

Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt ET22 és ET14 készlethez) Felszerelési útmutató Lumination TM rögzítőkészlet felületre szereléshez (ET sorozatú, felületre szerelt és készlethez) MIELŐTT HOZZÁKEZDENE A MUNKÁHOZ, olvassa el figyelmesen az összes tudnivalót! ÁRAMÜTÉS

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JCL 52/52A-60/60A CNC ESZTERGAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kiadás dátuma: 2009-04-06 1 / 33 NCT Kft. TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETÉS, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...3 1.1. ELŐSZÓ A FELHASZNÁLÓHOZ...3

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást.

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. Kompresszor Használati utasítás A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. MAC610 További információkért forduljon a legközelebbi meghatalmazott márkakereskedohöz vagy forgalmazóhoz.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP

JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP NCT Ipari Elektronikai Kft. 1148 Budapest, Fogarasi út 7. JCL-52/60TSM CNC ESZTERGAGÉP KEZELŐI KÉZIKÖNYV Kiadás dátuma: 2009-03-24 1 / 44 NCT Kft. TÁRGYMUTATÓ I. FEJEZET: BEVEZETÉS ÉS BIZTONSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021 Kivitel Alkalmazás, Illeszthetõség Típusválaszték, tartozékok szelepmeghajtó motorokat VL 2, VL és VFS 2 szelepekhez használjuk DN 65-től DN 100 méterig, VF szelepekhez DN 65-től DN 150 méterig használjuk.

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem AMV 5 KIVITEL AMV 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AMV 5 állítómű háromjáratú szelepeknél, VRB, VRG, VF és VL típusoknál alkalmazható, max. DN 80 méretig. A nyomatékkapcsolóval rendelkező fejlett technológia

Részletesebben

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz

Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Szelepmeghajtó motorok három-pont szabályozáshoz Leírás AZ szelepmozgatókat, és külsõ menetes VMV szelepekhezhasználjuk. A szelepmeghajtó motorok klíma konvektorhoz, légfûtõ és léghûtõ készülékek szelepeire

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU ISO A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD

EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD EmL MEGMUNKÁLÓ KÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS A megmunkálás pontosságát és a gép jelentősen befolyásolja az időszakos karbantartás is, melyet ez az útmutató foglal össze. A gépet csak

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

Összeszerelési és használati útmutató

Összeszerelési és használati útmutató Összeszerelési és használati útmutató 1. ábra 2. ábra 3. ábra 4. ábra Pontosan kövesse az útmutató utasításait Páraelszívó leírása - 1. ábra 1. Kapcsolótábla 2. Zsírszűrő 3. Halogén lámpák 4. Teleszkópos

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK

TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK TÖMÍTÉSSZERELŐ- SZERSZÁMOK SZERSZÁMOK TÖMÍTÉS ELTÁVOLÍTÁSÁHOZ MENETES TÖMÍTÉS- SZERELŐ-SZERSZÁM A menetes tömítésszerelő szerszám forgótengely tömítések, horonygyűrűk és zárófedelek ki és beszereléséhez

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály

Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály LB 16 Laser Barrel Kezelési útmutató 1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések Lézer sugárzás Tilos közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály - Az LB 16 lézer-konténer az I. lézerosztályba

Részletesebben

Elülső agy/hátsó agy (standard típus)

Elülső agy/hátsó agy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-06 Kereskedői kézikönyv ORSZÁGÚTI MTB Túra Városi túra/ Komfort kerékpár VÁROSI SPORT E-BIKE Elülső agy/hátsó agy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Konyhai robotgép

Konyhai robotgép Konyhai robotgép 10006254 10006255 10008235 10008236 10008237 10031674 10031675 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó)

Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Szelepmozgatók hárompont vezérléshez AMV 25 SD - biztonsági funkció (záró rugó) AMV 25 SD - biztonsági funkció (nyitó rugó) Leírás A szelepmozgató automatikusan igazítja a saját szeleplöketét a szelep

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM:

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: , CÉGJEGYZÉKSZÁM: www.nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 EUMACH FBE

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás

BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 1 BENINCÁ BOB Használati és üzembe helyezési utasítás 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék 20 éves gyártási

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz

ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz Speciális gép 5. ISO-BUTIL 1000 Primer tömítő extruder hőszigetelő üveggyártáshoz A butilozó gép segítségével a hőszigetelő üvegszerkezetben lévő, alumínium távtartó lécek primer tömítését végezhetjük

Részletesebben

F40PT ventilátor használati útmutató

F40PT ventilátor használati útmutató F40PT ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése A) Elülső védőrács B) Hátsó védőrács (hátul) C) Motor ház D) Ventilátor fej forgás gomb E) Fej dőlés állító kézi csavar F) Lapátkerék G) Vezérlőpanel

Részletesebben

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC

7. Próbagyártás ASIAN PLASTIC 7. Próbagyártás 7.1 Gyártás előtti ellenőrzési pontok Bármilyen ismert eltérést vagy hibát ki kell javítani a gép beindítása előtt. Sz. Ellenörző pontok Ellen- Megj. őrizve 1. Távolítsa el a rozsdagátló

Részletesebben

LED-es mennyezeti lámpa

LED-es mennyezeti lámpa LED-es mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 100403HB43XIX 2019-03 379 443 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és

Részletesebben

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7.

GÉPKÖNYV BF-1200, BF-1500 RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ. NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. GÉPKÖNYV a RUDADAGOLÓ BERENDEZÉSHEZ NCT Ipari Elektronikai Kft. H -1148 Budapest Fogarasi u. 7. Tel:(361) 46 76 300 Telefax:(361) 46 76 309 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 ADATLAP...3 1. EMELÉSI ÁBRA...4

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( )

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( ) Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez (36150082) Bemutatkozás Ez az útmutató tartalmazza a készülék összes karbantartási és használati információját és komplett útikalauza

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató

INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520. Használati útmutató INFRA HŐMÉRŐ (PIROMÉTER) AX-6520 Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági szabályok... 3 2. Megjegyzések... 3 3. A mérőműszer leírása... 3 4. LCD kijelző leírása... 4 5. Mérési mód...4 6. A pirométer

Részletesebben

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató

SP16V2 Háti permetező Használati útmutató SP16V2 Háti permetező Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ebben a dokumentumban hasznos információkat talál a termék rendeltetésszerű és helyes használatával kapcsolatban,

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz

Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz Használati utasítás Hinomoto E224 Traktorhoz - 1 - Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 2. Biztonsági, környezetvédelmi és tűzbiztonsági rendszabályok 3. A traktor felépítése 3.1 Műszerfal és kezelő szervek 3.2

Részletesebben

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót!

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modellszám: SJM-1501 A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! KIZÁRÓLAG HÁZTARTÁSI CÉLRA HASZNÁLHATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Az elektromos

Részletesebben

Q40P ventilátor használati útmutató

Q40P ventilátor használati útmutató Q40P ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése A) Elülső védőrács B) Hátsó védőrács (hátul) C) Motor ház D) Ventilátor fej forgás gomb E) Fej dőlés állító kézi csavar F) Lapátkerék G) Vezérlőpanel

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására!

FIGYELMEZTETÉS! : Az eszközben lévő optikai modul segítségével lehetőség van a sugarak +/- 90 vízszintes és a +/- 5 függőleges irányú állítására! INFRASOROMPÓ NR40TX/NR80TX 1. A biztonságos telepítéshez Ez a telepítési útmutató információkkal ellátott és alapvető telepítési veszélyeket tartalmaz ennek az eszköznek a biztonsági módjában és a karbantartásakor

Részletesebben

Használati útmutató. VDP1500SM Professzionális füstgenerátor

Használati útmutató. VDP1500SM Professzionális füstgenerátor Használati útmutató VDP1500SM Professzionális füstgenerátor 1. Bemutatkozás Fontos környezetvédelmi előírások: A készüléket csak a kijelölt veszélyes hulladék gyűjtőbe vagy lerakóba helyezze el. Kérjük,

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu

TERMÉKISMERTETŐ. NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: nct@nct.hu Tárgy: NCT KFT. 1148 BUDAPEST, FOGARASI ÚT 7. ADÓSZÁM: 12158791-2-42, CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01-09-560655, EU. ADÓSZÁM: HU 121 58 791, TEL +36 1 46 76 300, FAX +36 1 46 76 309 SMART-42 és -30Ms CNC esztergagép

Részletesebben

F40P ventilátor használati útmutató

F40P ventilátor használati útmutató F40P ventilátor használati útmutató Alkatrészek ismertetése általános biztonsági tudnivalók - Amíg teljes körűen össze nem állítottuk a ventilátort, addig ne csatlakoztassuk azt a a fali csatlakozó aljzathoz.

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25.

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25. Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás v1.1. 2009.04.25. A Paperfox A-1000 Áttekercselő alkalmazási területe A Paperfox A-1000 áttekercselő alkalmas automatikus mosóművel rendelkező ofszet nyomdagépek

Részletesebben

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz Műszaki ismertető TRCON udapest Kft. KM-típusú megszakító-sorozata által nyújtott műszaki szolgáltatások körét bővítik

Részletesebben

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JINN FA JSL-32A KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. FEJEZET: BEVEZETŐ, BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 1.1. FIGYELMEZTETŐ ÁBRÁK, FELIRATOK... 1.2. A FIGYELMEZTETŐ FELIRATOK ELHELYEZKEDÉSE... 1.3. BIZTONSÁGI

Részletesebben

F45HC F50HC. Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba

F45HC F50HC. Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba F45HC F50HC Üzembe helyezési és karbantartási útmutató Hűtőegységek hűtőkamrákba Gyártó: Forgalmazó: GYÁRTÓMŰVI NYILATKOZAT Hivatkozás a 89/392/EEC EK Gépészeti Irányelvre és kiegészítéseire A termékek

Részletesebben

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS

EmL MEGMUNKÁLÓKÖZPONT CSALÁD IDŐSZAKOS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS NCT Ipari Elektronikai Kft. /45 Dátum: 203..29. A megmunkálás pontosságát és a gép jelentősen befolyásolja az időszakos karbantartás is, melyet ez az útmutató foglal össze. A gépet csak rendeltetésszerűen

Részletesebben

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv

Szerelési kézikönyv. Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EK2CB07CAV3. Szerelési kézikönyv Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza EKCB07CAV Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű monoblokk opcionális doboza Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A dokumentum bemutatása.

Részletesebben

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK

1. BEVEZETŐ 2. FŐ TULAJDONSÁGOK 1. BEVEZETŐ Az IB aktív infravörös mozgásérzékelő szenzorok különböző magasságban és szélességben védik az átjárókat, beltéri és kültéri ablakokat. Az eszközök két darabos, adó és vevő kiszerelésben készülnek,

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

ELT-1310 Körbecímkéző gép. Használati útmutató. (a kép illusztráció)

ELT-1310 Körbecímkéző gép. Használati útmutató. (a kép illusztráció) ELT-1310 Körbecímkéző gép Használati útmutató (a kép illusztráció) Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve.

Részletesebben

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei

AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei AN900 D választható frekvenciájú négysugaras infrasorompó Telepítési útmutató 1. A készülék főbb részei 2. Telepítési szempontok Az érzékelő telepítési helyének kiválasztásakor kerülje az alábbi területeket:

Részletesebben