A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA"

Átírás

1 A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA S Z O L N O K

2 2 BEVEZETÉS A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár Kutatótermi Szabályzata az évi LXVI. törvény alapján az évi LXIII. (személyes adatok védelmérıl és a közérdekő adatok nyilvánosságáról szóló) törvény megfelelı paragrafusainak, valamint a nemzeti kulturális örökség minisztere 10/2002. sz. rendeletének figyelembevételével készült. Célja, hogy a levéltári anyag használata során a közérdekő adatok megismerését és a tudományos kutatás szabadságát garantáló alkotmányos alapjogok érvényesítése a személyiséghez és a személyes adatokhoz főzıdı alkotmányos alapjogok védelmével együtt valósuljon meg, egyben az államtitkot és a szolgálati titkot képezı adatok védelme érvényre juthasson. (1995. évi LXVI. törv. l.. c. és d. pontja.) A Levéltár irataiban végzett kutatás az alábbi jogszabályok és rendeletek alapján történik: a) az évi LXVI. törvény IV., a közlevéltár anyagának használatáról szóló fejezete b) az évi LXV., az államtitokról és a szolgálati titokról szóló törvény c) az évi LXIII., a személyes adatok védelmérıl és a közérdekő adatok nyilvánosságáról szóló törvény (Avtv.) d) az évi XLVII., az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésérıl és védelmérıl szóló törvény e) az évi CXII., a hitelintézetekrıl és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény, VII., a titoktartásról szóló fejezete f) 4/2002. (II. 15.) NKÖM rendelete, a védett személyes adatot tartalmazó levéltári anyag másolatának adatvédelmi szerzıdés alapján történı továbbítása elleni tiltakozási jog gyakorlásáról g) 6/2002. (II. 27.) NKÖM, a közlevéltárban folytatható kutatást engedélyezı kuratórium mőködésérıl szóló rendelete h) 13/2002. (I. 31.) Korm. Rendelet a Magyar Köztársaság Kormánya és Izrael Állam Kormánya között a magyarországi levéltárakban ırzött, védett személyes adatokat tartalmazó Holocaust-dokumentumok másolásának i) 10/2002. (IV. 13.) NKÖM, a közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggı szakmai követelményekrıl szóló rendeletének VI., a levéltári anyag használatáról szóló fejezete j) 8001/1999. (IK 6) IM tájékoztató a személyes adatok azonos védelmének megállapításához a külföldiek kutatása során k) évi CXL. törvény a kulturális javak védelmérıl és a muzeális intézményekrıl, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közmővelıdésrıl A fenti törvények figyelembevételével a levéltárban folytatható kutatást az alábbiak szerint szabályozzuk.

3 3 I. A LÁTOGATÓI JEGY KIADÁSA 1., A levéltárban ırzött, az május 1-je után keletkezett, a keletkezés naptári évétıl számított harminc éven túli, az május 2.-a elıtt keletkezett, a keletkezés naptári évétıl számított tizenöt éven túli levéltári anyagban a személyiségi jogokra vonatkozó törvény figyelembevételével, továbbá idıbeli korlátozás nélkül abban a levéltári anyagban, amelyet már nyilvánosságra hoztak, illetıleg, amelynek tartalmát az Adatvédelmi Törvény szerint mindenki megismerheti, kérelemre bármely természetes személy ingyenesen kutathat, és a kutatásra kiadott levéltári anyagról saját költségén másolatot készíttethet. 2., A kutatási kérelmet a levéltári anyagot ırzı közlevéltárhoz kell benyújtani. A kérelemben meg kell jelölni a kutatás célját, tárgyát és idıhatárát. 3., A látogatói jegyet a levéltár igazgatója jogosult kiadni. 4., A levéltár a kutatási kérelemrıl és a kutatásra átadott levéltári anyagról nyilvántartást vezet. 5, Látogatói jegyet kaphat az, aki a./ a kutatási kérelem, illetıleg a kutatói nyilatkozat aláírásával kötelezi magát a levéltári anyag kutatásához elıírt szabályok megtartására: b./ olyan iratanyagban kíván kutatómunkát végezni, mely az évi LXVI. törvény alapján kutatási korlátozás alá nem esik, illetıleg kutatási korlátozás alá vont anyag esetében a megfelelı elızetes engedéllyel rendelkezik. 6., A kutatási lehetıség megtagadása esetén a kérelmezı (jogorvoslatért) a bírósághoz fordulhat. 7., A benyújtott kutatási kérelem alapján a levéltár a kutató részére látogatói jegyet állít ki, amelynek iktatószáma az adott naptári évben elsı ízben benyújtott kutatási kérelem iktatószámával megegyezik. A látogatói jegy az iktatószámon kívül tartalmazza a kutató nevét, személyi igazolványának, vagy útlevelének számát, állandó lakcímét és a kiállítás keltét. A látogatói jegy a kutatóterem látogatására és a hatályos jogszabályok, elıírások keretein belüli kutatások végzésére jogosít fel. A látogatói jegyet a kutató köteles megırizni és a kutatóterem felügyelıjének kívánságára felmutatni. A látogatói jegy átruházása szigorúan tilos. A látogatói jegyek évente 1-el kezdıdı számsorrendben az erre a célra rendszeresített iktatókönyvben kerülnek iktatásra.

4 4 II. A LÁTOGATÓI JEGY KÉRÉSE 1., A látogatói jegyet a levéltár által erre a célra készített nyomtatvány kitöltése és aláírása után a levéltár igazgatójától kell kérni. 2., Abban az esetben, ha a kutató - tudományos célból - olyan anyagban kíván kutatást folytatni, amely a személyes adatok védelme miatt korlátozás alá esik, az erre a célra készült nyomtatvány aláírásával vállalnia kell, hogy a megismert és kigyőjtött adatokat az Adatvédelmi Törvény (1992. LXIII. törv.) 32. -ában meghatározott módon kezeli és használja fel. Továbbá írásos nyilatkozatban meg kell jelölnie az adatkezelés helyét. 3., Ugyanakkor kutatási kérelméhez csatolnia kell a tudományos kutatást rendeltetésszerően végzı, közfeladatot ellátó szervnek - a kutató részletes kutatási terve alapján megadott - támogató állásfoglalását. III. A LEVÉLTÁRI ANYAG HASZNÁLATA, KUTATÁSI KORLÁTOZÁSOK 1., Az május 1-je után keletkezett, a keletkezés naptári évétıl számított harminc év lejárta elıtt a belsı használatra készült, valamint a döntés-elıkészítést tartalmazó levéltári anyagban folytatható kutatást az átadó szerv hozzájárulásával a levéltári anyagot ırzı közlevéltár engedélyezi. Jogutód nélkül megszőnt szerv levéltári anyagában a kutatást ugyancsak a levéltári anyagot ırzı levéltár engedélyezi. 2., Az május 2-a elıtt keletkezett, a keletkezés naptári évétıl számított tizenöt éven belüli levéltári anyagban ideértve a belsı használatra készült, valamint döntéselıkészítést tartalmazó levéltári iratokat is a kutatást az átadó szerv hozzájárulásával a Budapesten mőködı Levéltári Kuratórium engedélyezi. Jogutód nélkül megszőnt szerv levéltári anyagában, továbbá az között mőködött Magyar Dolgozók Pártja (MDP) és a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) szerveinek irataiban a kutatást szintén a Kuratórium engedélyezi. 3., A Kuratórium tagjai: a Magyar Országos Levéltár, a Politikatörténeti Intézet és az 1956-os Magyar Forradalom Történetének Dokumentációs és Kutató Intézete - közalapítvány által kijelölt egy-egy személy, továbbá a Magyar Tudományos Akadémia által kijelölt két személy. A levéltár a hozzá benyújtott és a Kuratórium engedélyezési jogkörébe tartozó kutatási kérelmet haladéktalanul megküldi a Kuratóriumnak, amely havonta egyszer ülésezik. 4., Ha a törvény másként nem rendelkezik, a személyes adatot tartalmazó levéltári anyag az érintett halálozási évét követı harminc év után válik bárki számára kutathatóvá. A védelmi idı, ha a halálozás éve nem ismert, az érintett születésétıl számított kilencven év, ha pedig a születés és a halálozás idıpontja sem ismert, a levéltári anyag keletkezésétıl számított hatvan év.

5 5 5., A védelmi idı lejárta elıtt is kutatható a személyes adatokat tartalmazó levéltári anyag ha: a) a kutatás a kérelmezı költségére anonimizált másolattal is megvalósítható, vagy b) a kutatáshoz az érintett, illetıleg annak halálát követıen bármely örököse vagy hozzátartozója a kutató kérésére hozzájárult, vagy c) a kutatásra tudományos célból van szükség - feltéve, hogy a harminc, illetıleg tizenöt év már eltelt - és a kutató az alábbi két pontban (5., 6.,) meghatározott követelményeknek eleget tesz. 6., A levéltár a tudományos célú kutatást akkor köteles engedélyezni, ha a kutató csatolja a tudományos kutatást rendeltetésszerően végzı, közfeladatot ellátó szervnek - a kutató részletes kutatási terve alapján megadott - támogató állásfoglalását. 7., A kutatónak írásban vállalnia kell, hogy a megismert és kigyőjtött személyes adatokat az általa aláírt nyilatkozatban meghatározott módon kezeli és használja fel. 8., Az államtitkot, szolgálati titkot vagy törvényben meghatározott egyéb más titkot tartalmazó levéltári anyagban csak a minısítı hozzájárulásával folytatható kutatás a minısítı által meghatározott érvényességi idı lejártáig. 9., Nem engedélyezhetı a kutatás - a nemzetközi kötelezettségvállalás körében keletkezett, illetıleg külföldi szerv vagy személy által átadott iratokban a nemzetközi szerzıdésben, illetıleg az átadó által meghatározott ideig. - abban a köziratnak nem minısülı levéltári anyagban, amely az átadó szerv vagy természetes személy által meghatározott feltételek alapján még nem kutatható. - ha a levéltári anyag fizikai állapota miatt nem bocsátható a kérelmezı rendelkezésére, a közlevéltár - saját költségére - másolat készítésével teljesítheti a kérelmet, ha a másolat készítése nem jár az eredeti levéltári anyag további megrongálódásának vagy megsemmisülésének veszélyével. 10., A kutatási kérelem részleges vagy teljes megtagadását a levéltár, illetıleg a Kuratórium köteles írásban megindokolni. IV. KUTATÁS A LETÉTBE HELYEZETT ANYAGBAN 1., Letétbe helyezett levéltári anyagban a letéti szerzıdés tiltó kikötései esetén kutatás nem, illetıleg csak a kikötésekkel összhangban engedélyezhetı. Ilyen kikötések hiányában, a letétben a kutatás a jelen kutatási szabályzatban foglaltaknak megfelelıen történik.

6 6 V. KUTATÓK SZÁMÁRA LEVÉLTÁRI ANYAG REPRODUKÁLÁSA 1., A kutató számára a kutatási kérelemben megjelölt témára vonatkozó levéltári anyagból az évi LXIII. /adatvédelmi/ törvény elıírásainak betartásával térítés ellenében reprodukálható mindaz, amelynek kutatására engedélyt kapott. 2., Állami anyakönyvekrıl a BM. 2003/6. sz. rendelet alapján reprodukció nem készíthetı. 3., A levéltárban elhelyezett letéti anyag akkor reprodukálható, ha a letéti szerzıdés másként rendelkezik. 4., Ha a levéltár a korlátozás alá vont levéltári anyag kutatásának engedélyezéséhez az illetékes szervtıl hozzájárulást kér, megkeresésében kitér a reprodukálási hozzájárulás kérdésére is. 5., A kutatók számára csak a levéltárban ırzött, illetve kutatási célból, más levéltárból kikölcsönzött iratanyagról és a levéltári könyvtár állományába tartozó könyvekrıl, újságokról és egyéb nyomtatványokról készíthetı másolat. A kutatók személyes tulajdonában lévı iratokról és könyvekrıl a levéltár nem vállalja másolatok készítését. 6., A kutató számára készített másolat reprodukálási költségét az érvényben lévı díjszabás szerint kell fizetni. 7., A másolatok elkészítésének határideje 100 lapig 3-5 nap, ennél nagyobb mennyiség esetében legfeljebb 1 hónap. 8., Térítésmentes szolgáltatások Díjtalan a tájékoztatás, ha - illetékköteles - az évi LXVI. a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérıl szóló törvény 3.. b. értelmében a közfeladatokat ellátó szerv kéri - a szóbeli tájékoztatás publikált vagy publikálási célból készült segédlet alapján megadható. Díjtalan: A tudományos kutatók, illetve a felsıfokú tanintézetek hallgatóinak tudományos jellegő (levéltári feltáró) tevékenységének támogatása. A honismereti mozgalom kutató-feltáró munkájának tanácsadással történı segítése. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt országos pályázatok támogatása. A levéltári kiállítások csoportos látogatása. A levéltári órák és egyéb foglalkozások tartása (általános és középiskolai, szakköri, fakultációs, felsıfokú tanintézeti foglalkozások, speciálkollégiumok, pedagógusok továbbképzése). A levéltári szabályzatok által elıírt valamennyi és a felügyeleti munkával kapcsolatos szolgáltatás. Az iratmásolás abban az esetben, ha arról jogszabály rendelkezik.

7 7 A közgyőjtemények közötti kölcsönzés, reprodukció a kölcsönösség elve alapján. VI. A LEVÉLTÁRI ANYAG KÖLCSÖNZÉSE 1., Levéltári anyagot a levéltáron kívüli használatra csak kölcsönzési eljárás útján lehet kiadni. 2., A kutatási célú kölcsönzés során az évi LXVI. törvény 28. -ban és a NKÖM 10/2002.sz. rendeletének ban foglalt szabályozási eljárás az irányadó. 3., Magánszemély részére levéltári anyagot közvetlenül kutatási célból sem szabad kikölcsönözni. 4., A levéltár az ırizetében lévı levéltári anyagot kutatási célból meghatározott személy használatára csak más általános levéltárnak, szaklevéltárnak kölcsönözheti ki. 5., A kutatási célra egy alkalommal kikölcsönözhetı levéltári anyag nem lehet több a kutatótermi használatra egy alkalommal kiadható mennyiségnél. Filmreprodukció esetén 5 normál filmtekercset lehet kölcsönözni. 6., A kölcsönzés idıtartama nem haladhatja meg a 90 napot. 7., A kölcsönzéssel megbízott személy a levéltári anyag átvételét aláírásával igazolja az átvételi elismervényen, amely tételesen feltünteti a kölcsönzött levéltári anyag jelzetét, évkörét és terjedelmét, valamint a kölcsönzés határidejét. A kölcsönzést az erre a célra rendszeresített kölcsönzési naplóban folyamatos sorszámozással a kutatótermi ügyeletes levéltáros jegyzi be. VII. KUTATÁS FELTÉTELEINEK BIZTOSÍTÁSA A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár a kutatás feltételeit az alábbiak szerint biztosítja: a./ A kutatás számára kutatótermet bocsát rendelkezésre. A kutatás a kutatóteremben a kutatótermi szolgálatot ellátó levéltáros felügyelete mellett történik. A kutatószolgálatot a levéltáros csoport munkatársai látják el, hetenkénti váltással. b./ A kutatóterem felügyelıje a kutatóval ismerteti a levéltár kutatótermi szabályzatát, gondoskodik a szükséges dokumentumok kitöltésérıl (kutatási kérelem, látogatójegy, kérılap, kísérılap, ırjegy, kutatótermi napló, könyvtári kérılap). A kutatás témájának ismeretében megadja a kutatónak az anyagra vonatkozó mindazon szakmai felvilágosítást, amely a kutatás megkezdésekor szükséges (segédletek, szakirodalom, stb.). A kutatótermi felügyelı biztosítja a kutatók munkájához szükséges szakmai tájékoztatást és a levéltári anyaggal

8 8 való folyamatos ellátást. c./ A kutatók telefonon, -ben vagy postai levélben tájékoztatást kérhetnek kutatásuk feltételeirıl és lehetıségeirıl. d./ A kutatótermi és bejárati ajtón feltünteti azokat az idıpontokat, amikor a kutatóteremben kutatás végezhetı. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár a kutatási lehetıségeket a hét minden munkanapján a hivatalos idı egész tartama alatt hétfıtıl péntekig , pénteken 8-13,30 óráig biztosítja. e./ A levéltár magánszemélyek részére kutatást nem végez, de elégséges információk alapján ingyenes adatszolgáltatást nyújthat. f./ A kutatók levéltári kutatást csak a kutatóteremben végezhetnek. g./ A kutatóterembıl a kutatónak levéltári anyagot kivinni szigorúan tilos! h./ A kutatóterembe ételt, italt bevinni, valamint dohányozni, mobiltelefont használni vagy a többi kutatót bármi módon zavarni tilos! A Levéltár épületében dohányozni csak az erre a célra kijelölt helyiségben szabad. i./ A levéltári iratokon bármiféle jel, jelzés vagy javítás alkalmazása, az iratok rendjének megbontása, az iratokon történı jegyzetelés tilos! j./ Amennyiben a kutató a kutatóterem rendjét bármi módon megzavarja vagy a kutatott iratanyag állapotát veszélyezteti, és ezen tevékenységét a kutatótermi felügyelı felszólítására sem függeszti fel, a kutatóterem felügyelıje az iratanyagot visszaveheti és értesíti az igazgatót, aki végsı esetben a kutatási engedélyt visszavonhatja. VIII. KUTATNI KÍVÁNT ANYAG KÉRÉSE 1., A kutatóterem felügyeletével és a kutatószolgálat ellátásával megbízott levéltári munkatárs a kutatásra jelentkezı és személyazonosságát megfelelıen igazolni tartozó kutatóval a./ megismerteti a levéltár kutatási szabályzatát, majd kitölteti és aláíratja vele a kutatási kérelmet. b./ megadja a kutatónak az anyagra vonatkozó mindazon felvilágosításokat, amelyek a kutatás megkezdésekor szükségesek lehetnek. 2., A látogatói jeggyel rendelkezı kutató az általa kutatni kívánt levéltári anyagot a kutatótermi felügyelıtıl kérılap egyidejő kitöltésével és benyújtásával igényelheti. 3., A kérılap tartalmazza a kutató nevét, lakcímét, látogatói jegyének iktatószámát, a kutatási napló sorszámát, a kutatásra igényelt levéltári anyag pontos jelzetét, a kérılap beadásának és az anyag visszaadásának keltét, valamint a kutatótermi felügyelı aláírását. A személyes adatokat, a beadás dátumát és az anyag jelzetét a kutató, a többi bejegyzést a kutatótermi felügyelı vezeti rá a kérılapra. A kitöltött kérılapokat iktatószámuk rendjében, a kutató kutatási engedélyéhez csatolva a kutatás befejezésétıl számítva 15 évig megırzi a levéltár. 4., A kísérılapon a levéltári anyag kezelésével kapcsolatos feljegyzéseket: a levéltári anyag kiadásának és visszahelyezésének dátumát, az anyag mennyiségére és fizikai állapotára vonatkozó megjegyzéseket kell feltüntetni. Szintén fel kell tüntetni, hogy a

9 9 levéltári anyag mely jelzeten volt megtalálható ill. nem volt megtalálható. A levéltári anyag visszaadásakor a visszavételt a kísérılapon a kutatótermi felügyelı igazolja. 5., Az ırjegyen a kutatásra kért raktári, vagy levéltári egység pontos jelzetét és a kérılap iktatószámát fel kell tüntetni. Az ırjegyre a kutatótermi felügyelı rávezeti az iratanyag kiemelésének és visszahelyezésének keltét, valamint a saját kézjegyét is. Minden egyes raktári, vagy levéltári egységrıl külön ırjegyet kell kiállítani, amelyet a kutatótermi felügyelı a kiemelt anyag helyére tesz. IX. KUTATÓ KISZOLGÁLÁSA 1., A kutató egyszerre legfeljebb négy kérılapot nyújthat be. Az egy kérılapra kiadható levéltári anyag mennyisége azonban nem haladhatja meg a raktári egységenként kikért iratanyag esetében az egy doboznyi, illetve csomónyi terjedelmet, kötetek esetében a tíz darabot, mikrofilm esetében az öt tekercset. Jelzetenként kikért iratokból legfeljebb tíz adható ki egy kérılapra. 2., A levéltár nem köteles az egyszerre kérhetı maximális mennyiségő anyag azonnali kiadására. Ha azonban a kutató érkezését a kutatni szándékolt anyag pontos jelzeteinek közlésével érkezése elıtt a levéltárhoz küldött levelében jelezte, és az anyagra vonatkozóan nem állnak fenn kutatási korlátozások, a kutatás megkezdésére azonnal jogosult. A levéltár minden esetben köteles gondoskodni arról, hogy a kutató levéltári anyaggal való folyamatos ellátása a levéltár más feladatainak ellátásával összhangban biztosítva legyen. 3., A kutatótermi felügyelı gondoskodik a kikészített anyag ellenırzését szolgáló paginázásról, az elıkészített anyagot átadja a kutatónak, majd a kutatás befejezése után visszaveszi, és visszavételkor ellenırzi az anyag rendjét, számát, állapotát. 4., Ha a kutató a számára kiadott levéltári anyagban a kutatást egy alkalommal nem fejezi be, kérésére a kutatótermi felügyelı az anyagot 14 napig a kutatóteremben visszatarthatja, de amennyiben a kutató a megkezdett kutatást a 14 nap elteltével sem folytatja, a kutatást befejezettnek lehet tekintetni, és az iratanyagot a raktárba vissza kell szállítani. 5., Országos tudományos kutatási tervben szereplı kutatás esetén a levéltár igazgatója a fenti korlátozások enyhítését engedélyezheti.

10 10 X. A LEVÉLTÁRI ANYAG KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI 1., A kutatásra kiemelt levéltári anyag kiadása elıtt a kutatótermi felügyelınek mérlegelni kell, hogy az anyag fizikai állapota nem indokolja-e kutatásának korlátozását. 2., A levéltár igazgatója a kiadott kutatási engedély ellenére is megtagadhatja olyan levéltári anyag kiadását, amely a., annyira sérült vagy rongált állapotban van, hogy a kutatás során történı használata állapotának további jelentıs romlásához vezethet; b., olyan mértékben rendezetlen, hogy eredményes kutatása vagy mennyiségének bármilyen ellenırzése lehetetlennek bizonyul; c., filmen is kutatható és a levéltár megfelelı filmleolvasó készülékkel is rendelkezik; d., valamely, a levéltár munkatervében szereplı feldolgozás alatt áll. 3., Ha a kutatásra kikért anyagról másolati példány is rendelkezésre áll (mikrofilm, digitális változat), akkor a levéltár a kutatást a másolat kiadásával teszi lehetıvé. E szabály alól a kutatás témáját, különös szempontjait mérlegelve a levéltár vezetıje esetenként felmentést adhat. XI. KUTATÓK KÖTELESSÉGEI 1., A kutató a számára kutatásra kiadott levéltári anyagért büntetıjogilag felelıs. 2., A kutató a kutatótermi felügyelı által ellenırzött anyag átvételét a kutatási naplóban aláírásával ismeri el. 3., A kutatótermi felügyelı az anyag átadásakor felhívja a kutató figyelmét arra, hogy a., az átvett levéltári anyag mennyiségét, rendjét és épségét - saját érdekében - még a kutatás megkezdése elıtt ellenırizze: ennek elmulasztása esetén késıbbi észrevételeit figyelembe venni nem lehet, és a hiányosságokért felelısségre vonható; b., a kutatásra kiadott levéltári anyag rendjét megbontani, azt bármi módon rongálni, egyes darabjaira jelet írni, szövegüket megváltoztatni, szövegrészeket aláhúzni, átrajzolni szigorúan tilos; c., az a., b., pontban foglalt elıírások megszegése esetén a kutató az okozott kárért büntetıjogilag és anyagilag felelısségre vonható.

11 11 XII. KUTATÁS BEFEJEZÉSE, A KUTATÓ ÁLTAL ELKÖVETETT SZABÁLYTALANSÁGOK ESETÉN KÖVETENDİ ELJÁRÁS 1., A kutatás befejezésekor a kutatótermi felügyelı a visszaadott levéltári anyag teljességét a kérılapok alapján ellenırzi, annak épségét és rendjét felülvizsgálja. A visszavételt és az eredeti helyére történı visszahelyezést a kérılapon feltünteti. 2., Szabálytalanság esetén fel kell hívni a kutató figyelmét a kiadott levéltári anyag mennyiségében, épségében és rendjében a kutatás idıtartama alatt bekövetkezett hiányosságokra, illetıleg károsodásokra, és fel kell szólítani a kutatót azok haladéktalan kiküszöbölésére. Ennek megtörténtéig a visszavételt a kutatótermi felügyelı nem igazolhatja, a kutató felelıssége pedig változatlanul fennáll. 3., Súlyosabb vagy a kutató által el nem ismert hiányosságok és károsodások esetén a kutatótermi felügyelı 2 példányban jegyzıkönyvet tartozik felvenni, amelyet ı maga és a kutató, illetve ha az utóbbi az aláírást megtagadná két levéltári dolgozó ír alá. A jegyzıkönyv egyik példányát a kutatónak kell átadni (postán kézbesíttetni), a másik pedig a levéltári irattárban elhelyezve, a szükséges további intézkedések (látogatói jegy visszavonása, bőnvádi feljelentés) alapjául szolgál. 4., A 3. bekezdésben meghatározott módon kell eljárni az olyan hiányosságok és károsodások megállapításánál is, amelyeket a kutató távollétében a raktárba visszaállított anyag visszahelyezését megelızı ellenırzéskor észleltek. A jegyzıkönyvet ez esetben a kutatótermi felügyelın kívül két levéltári dolgozó írja alá. XIII. KUTATÓNAPLÓ VEZETÉSE 1., A kutatószolgálat menetének áttekintése és ellenırzése érdekében a kutatóteremben kutatónaplót kell vezetni. Ennek vezetéséért a kutatóterem mindenkori felügyeletét ellátó dolgozó felelıs. 2., A kutatónapló tartalmazza a kutatási eset sorszámát, keltét, a látogatói jegy iktatószámát, a levéltári anyagot igénylı kérılap sorszámát, a kutató nevét, a levéltári anyag kiadójának és a kutatónak az aláírását. 3., Év végén a kutatónaplót le kell zárni, az év kezdetén pedig 1-gyel kezdıdı, új számsorral kell megnyitni.

12 12 XIV. A LEVÉLTÁRI KÖNYVTÁR HASZNÁLATA 1., A levéltári könyvtár tudományos szakkönyvtár, melynek feladata, hogy könyvtári anyaggal segítséget adjon a levéltári anyaggal kapcsolatos elméleti és gyakorlati munkához. A levéltári könyvtár mőködését részletesen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár Könyvtárának Szervezeti és Mőködési Szabályzata írja elı. 2., A könyvtár zártforgalmú kézikönyvtár: kutató csak helyben olvasással a levéltár olvasótermében használhatja. A könyvek átvételét a kutató a könyvtári kutatási naplóban aláírásával igazolja. 3., A használat alatt megrongált kiadványt az olvasó vagy eredetiben pótolja, vagy forgalmi értékét megtéríti. Szolnok, augusztus 1. Dr. Fülöp Tamás PhD levéltár-igazgató

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata

A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzata A BCKT 2014.05.14-ei ülésén a 16/2014.(V.14.) számú határozatával támogatta a Szabályzat elfogadását. Ezzel egyidejűleg a tárgyban

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatótermi Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatótermi Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatótermi Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 8. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés

Részletesebben

4. melléklet A Magyary-Kossa Szakmatörténeti Könyvgyőjtemény használati szabályzata

4. melléklet A Magyary-Kossa Szakmatörténeti Könyvgyőjtemény használati szabályzata SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS- TUDOMÁNYI KAR Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum ügyrendje 4. melléklet Oldalszám: 1/6 Változat: A1 Dátum: 2011-01-04 4. melléklet A

Részletesebben

EGYETEMI LEVÉLTÁR. Kutatótermi szabályzat

EGYETEMI LEVÉLTÁR. Kutatótermi szabályzat EGYETEMI LEVÉLTÁR 7621 Pécs, Szepesy Ignác utca 1. 72/501-599/22633 http://leveltar.pte.hu/ Kutatótermi szabályzat A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárban őrzött levéltári anyagban történő kutatás

Részletesebben

Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzat

Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzat Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Levéltári Kutatási Szabályzat Gödöllő, 2014. július 1. I. A levéltári anyag kutatásának általános szabályai 1. A SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és

Részletesebben

A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA

A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA A Pest Megyei Levéltár (továbbiakban Levéltár) Pest Megye Önkormányzata által fenntartott általános levéltár, amely feladatait az 1995. évi többször módosított

Részletesebben

204/2005. lt. szám. VÁC VÁROS LEVÉLTÁRA KUTATÁSI SZABÁLYZATA

204/2005. lt. szám. VÁC VÁROS LEVÉLTÁRA KUTATÁSI SZABÁLYZATA 204/2005. lt. szám. VÁC VÁROS LEVÉLTÁRA KUTATÁSI SZABÁLYZATA Vác, 2005 2 I. BEVEZETÉS Vác Város Levéltára (továbbiakban Levéltár) Vác Város Önkormányzata által fenntartott általános levéltár, amely a feladatait

Részletesebben

L E V É L T Á R I T Á J É K O Z T A T Ó F Ü Z E T E K 2. Érvényes: 2007. március 1-jétõl S Z É K E S F E H É R V Á R M E G Y E I J O G Ú V Á R O S L E V É L T Á R A SZÉKESFEHÉRVÁR, 2007 Székesfehérvár

Részletesebben

Magyar Mezıgazdasági Múzeum Könyvtára

Magyar Mezıgazdasági Múzeum Könyvtára MAGYAR MEZİGAZDASÁGI MÚZEUM 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár Levélcím: 1367 Bp. 5., Pf. 129. Tel: (36-1) 364-0071 Fax: (36-1) 364-0076 E-mail: foigazgato@mmgm.hu Honlap: www.mmgm.hu Magyar Mezıgazdasági

Részletesebben

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 16., tel.: 88/ , fax: 88/ ,

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 16., tel.: 88/ , fax: 88/ , Kutatási Szabályzat A közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggő szakmai követelményekről szóló 10/2002. (IV. 13.) NKÖM rendelet 44. (4) bekezdésében, illetve a CIC 491. kán.

Részletesebben

14/701/2013 A MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMEINEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

14/701/2013 A MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMEINEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 14/701/2013 A MAGYAR NEMZETI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMEINEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Bevezetés A Magyar Nemzeti Levéltár (a továbbiakban: MNL) a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről

Részletesebben

Hatály: 2009.X.1. - 2010.III.31. Online - 1995. évi LXVI. törvény - a köziratokról, a közlevéltárakról és a magá

Hatály: 2009.X.1. - 2010.III.31. Online - 1995. évi LXVI. törvény - a köziratokról, a közlevéltárakról és a magá 1. oldal 1995. évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérıl 1 Az Országgyőlés a történelmi múlt megismerésének elsıdleges forrásául szolgáló, illetıleg a közfeladatok

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról

A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményeiben őrzött állami anyakönyvek kutatásáról 2014. július 1-jén hatályba lép az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény (a továbbiakban: Atv.), amely

Részletesebben

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK

A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK A HEVES MEGYEI MÚZEUMI SZERVEZET GYŰJTEMÉNYEINEK KUTATÁSI SZABÁLYZATA Általános kutatási szabályok 1. A Heves Megyei Múzeumi Szervezet a Kormány 47/2001. (III.27.) számú, a muzeális intézményekben folytatható

Részletesebben

BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ

BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ BALATONI REGIONÁLIS TÖRTÉNETI KUTATÓINTÉZET, KÖNYVTÁR ÉS KÁLMÁN IMRE EMLÉKHÁZ Szervezeti és Működési Szabályzat Ügyrendi Szabályzat Kutatási Szabályzata Hatályos: 2018. december 1. napjától NAPJÁTÓL 1

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának a közérdekő adatok megismerésére irányuló igények teljesítési rendjére vonatkozó

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának a közérdekő adatok megismerésére irányuló igények teljesítési rendjére vonatkozó Kállósemjén Nagyközség Önkormányzatának és Polgármesteri Hivatalának a közérdekő adatok megismerésére irányuló igények teljesítési rendjére vonatkozó SZ A B Á L Y Z A T A Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról

a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról 7/2000. (VII. 11.) SzCsM rendelet a szociális és családügyi miniszter irányítása alá tartozó államigazgatási szervekre vonatkozó egységes iratkezelési szabályzatról A köziratokról, a közlevéltárakról és

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Kutatószolgálat. Útmutató a kutatáshoz Levéltári alapfogalmak Kutatás a levéltári anyagban Nyitvatartási idő, díjszabás Kutatótermi szabályzat Űrlapok

Kutatószolgálat. Útmutató a kutatáshoz Levéltári alapfogalmak Kutatás a levéltári anyagban Nyitvatartási idő, díjszabás Kutatótermi szabályzat Űrlapok Kutatószolgálat Útmutató a kutatáshoz Levéltári alapfogalmak Kutatás a levéltári anyagban Nyitvatartási idő, díjszabás Kutatótermi szabályzat Űrlapok Levéltárunkat 32-50 kutató keresi fel évente, ami 92-120

Részletesebben

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról

Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat 9/2010. (IX.27.) rendelete a tehergépjármővek úthasználatáról Remeteszılıs Község Önkormányzat Képviselı-testülete az 1988. évi I. törvény 8. (1) bekezdésének h) pontjában,

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM LEVÉLTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM LEVÉLTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM LEVÉLTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2006 1 Hatályon kívül helyezte az ELTE SzMSz I. kötet 4.d) számú melléklete, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/6774. számú törvényjavaslat a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény és az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének

Részletesebben

Kutatótermi Szabályzat

Kutatótermi Szabályzat Kutatótermi Szabályzat A közlevéltárak és a nyilvános magánlevéltárak tevékenységével összefüggő szakmai követelményekről szóló 10/2002. (IV. 13.) NKÖM rendelet 46. (1) bekezdésében, illetve a CIC 491.

Részletesebben

Közérdekő adatok megismerésének szabályzata

Közérdekő adatok megismerésének szabályzata Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Közérdekő adatok megismerésének szabályzata 2012. június 1. 1 A szabályzat célja, hatálya A szabályzat célja, hogy az információs önrendelkezési jogról és az

Részletesebben

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart.

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart. Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2000. (I. 30.) számú rendelete a gyermekek átmeneti gondozása keretében megvalósítandó helyettes szülıi tevékenységrıl 1 (az idıközbeni módosításokkal

Részletesebben

1995. évi LXVI. törvény

1995. évi LXVI. törvény 1995/56. szám M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 3019 1995. évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmér ól* Az Országgy úlés a történelmi múlt megismerésének els ódleges

Részletesebben

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum ügyrendje

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum ügyrendje SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS- TUDOMÁNYI KAR Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum ügyrendje 6. melléklet Oldalszám: 1/5 Változat: A1 Dátum: 2010-12-29 6. melléklet Az

Részletesebben

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya

45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet. az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól. A rendelet hatálya 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 59. -a (3) bekezdésének d) pontjában

Részletesebben

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Keszthely Hatályba lépés ideje: 2019. február 15. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT De Rossi Éva vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. A panasz bejelentése... 3 2. A panasz kivizsgálása... 4 3. A panasz nyilvántartása... 6 4. Jogorvoslati lehetıség... 6 5. Záró rendelkezések...

Részletesebben

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata

Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata Merkantil Bank Zrt. Merkantil Car Zrt. Merkantil csoport Panaszkezelési szabályzata 2011. július 1. Bevezetı (1) A Merkantil Bank és pénzügyi szolgáltatást nyújtó érdekeltségei (továbbiakban: Merkantil

Részletesebben

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai

A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet Panaszkezelési Szabályai Tisztelt Ügyfelünk! A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet (a továbbiakban: Társaság) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a

Részletesebben

Budapest, szeptember

Budapest, szeptember KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KVVM/KJKF/1029/2009. TERVEZET A KÖZIGAZGATÁSI HATÓSÁGI ELJÁRÁS ÉS SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ 2004. ÉVI CXL. TÖRVÉNY MÓDOSÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2008. ÉVI

Részletesebben

37/2003. (X. 29.) IM rendelet

37/2003. (X. 29.) IM rendelet 1. oldal 37/2003. (X. 29.) IM rendelet a közjegyzıi ügyvitel szabályairól A közjegyzıkrıl szóló 1991. évi XLI. törvény 183. -ának d) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következıket rendelem el: I.

Részletesebben

Damjanich János Szakképzı Iskola, Gimnázium és Kollégium ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Damjanich János Szakképzı Iskola, Gimnázium és Kollégium ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Damjanich János Szakképzı Iskola, Gimnázium és Kollégium ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2013. Elfogadta az intézmény nevelıtestülete 2013. március 25-én. Az adatkezelési szabályzat készítésekor véleményezési

Részletesebben

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF)

Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF) Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelı Rendszere (NCSSZI-PR) Általános Szerzıdési Feltételek (ÁSZF) 1) Fogalmak: a) Pályázatkezelı: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet b) Felhasználó:

Részletesebben

Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl

Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 12/1998. (XI.26.) ÖKT. számú rendelete a Fiatalok Lakóháza mőködésérıl Jánossomorja Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestülete a fiatalok takarékosságának,

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének../2009.(XII.14.) ÖR RENDELETE Egyes pénzügyi alapok létrehozásáról és felhasználásuk részletes szabályairól 1 Aszód Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 15/2000.(III.31.) Kgy rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról (Egységes szerkezetben) A lakások és helyiségek

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt.

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Medicover Egészségközpont Zrt. Tartalom 1. A szabályzat célja... 3 2. Fogalom-meghatározás... 3 3. A panasz bejelentésének módjai... 3 3.1. Szóbeli panasz esetén:... 3 3.2. Írásbeli

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS TARTALOMJEGYZÉK I. ALKALMAZÁSI KÖR... 3 I.1. A TÁRSASÁG ENGEDÉLYE... 3 I.2. A TÁRSASÁG TEVÉKENYSÉGE... 3 I.3. A SZERZİDİ FELEK... 3 I.4. AZ EGYEDI SZERZİDÉSEK, ÉS AZ ÜZLETSZABÁLYZAT... 3 I.5. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT

Részletesebben

2018. évi múzeumi kutatói szabályzata

2018. évi múzeumi kutatói szabályzata HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM y A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM 2018. évi múzeumi kutatói szabályzata Múzeumi kutatói szabályzat A HM HIM múzeumi kutatói

Részletesebben

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás GÉPJÁRMŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. január 1-tıl A szabályzat hatálya az önállóan mőködı és gazdálkodó Társulási

Részletesebben

COMPLEX JOGI ADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. Értelmezı rendelkezések

COMPLEX JOGI ADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI. I. Értelmezı rendelkezések COMPLEX JOGI ADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI I. Értelmezı rendelkezések Szolgáltató: a CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. (1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 21 35.). Elıfizetı:

Részletesebben

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete Királyhegyes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Királyhegyes Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban A jótállás (köznapi nyelven: garancia) kétféle lehet: önkéntes, illetve kötelezı. Utóbbiról akkor beszélünk, ha a jótállást jogszabály

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Mangalicatenyésztık Országos Egyesülete. alapszabálya

Mangalicatenyésztık Országos Egyesülete. alapszabálya A Mangalicatenyésztık Országos Egyesülete alapszabálya egységes szerkezetben a 2016. február hó 6. napján megtartott közgyőlés által elfogadott módosításokkal 2 A Mangalicatenyésztık Országos Egyesülete

Részletesebben

26/2004. (VI. 11.) BM rendelet

26/2004. (VI. 11.) BM rendelet A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 26/2004. (VI. 11.) BM rendelet az egyes mőszaki termékek tőzvédelmi megfelelıségét vizsgáló, ellenırzı és tanúsító szervezetek kijelölésérıl A mőszaki

Részletesebben

2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról

2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról A törvény célja, hogy korszerő jogi keretek megteremtésével, az Európai Unió szabályozásával összhangban állapítsa

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat Jelen szabályzat az Igazgatóság 2012. december 18-i ülésén a VI/6.9/2012. számú határozatával elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben 2013. január 1. napjától hatályos.

Részletesebben

a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről

a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről 1995. évi LXVI. törvény a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről Az Országgyűlés a történelmi múlt megismerésének elsődleges forrásául szolgáló, illetőleg a közfeladatok

Részletesebben

IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A szabályzat hatályos: 2010. január 1-tıl. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Társulási Iroda (továbbiakban: Iroda) iratkezelési szabályzatát a többször módosított a köziratokról, a közlevéltárakról

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007 Preambulum * A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - )

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - ) A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidıszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatójáról a 2013. június július közötti vizsgaidıszakra Általános tudnivalók 2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos:

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetı rendelkezések... 5 1. A munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 5 2. A Kari Munkavédelmi

Részletesebben

EU7403 DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS

EU7403 DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS ENGEDÉLY NÉLKÜLI MÁSOLÁSA NEM MEGENGEDETT! BELSİ HASZNÁLATRA TULAJDONOS NEVE: A PÉLDÁNY SORSZÁMA:

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3.

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. SZERVELLENŐRZÉSI Kedves Gyuri! ADATLAP A Zala Megyei Levéltár ellenőrzési feladatait a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről

Részletesebben

Neve Születési neve. Születési idı év Lakóhelye. Tartózkodási helye: Telefon: Email: Bankszámla szám: Kapcsolattartó neve, elérhetısége:

Neve Születési neve. Születési idı év Lakóhelye. Tartózkodási helye: Telefon: Email: Bankszámla szám: Kapcsolattartó neve, elérhetısége: PÁLYÁZATI ADATLAP MAGÁNSZEMÉLYEKNEK a Gyıri Lions Alapítvány által kiírt 2014. október havi Pályázati felhívás -hoz BEADÁSI HATÁRIDİ: 2014. október 25. /Csak a pályázati felhívásnak megfelelı, pontosan

Részletesebben

SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft. Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben

SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft. Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben SFÜ Sándorfalva Városfejlesztı és Üzemeltetı Közhasznú Nonprofit Kft. Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Mely kibocsátásra került az alulírott alapító Önkormányzat által a gazdasági

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Ikt. sz.: 01/9953-1/2016. DOKUMENTUM ADATLAP

Ikt. sz.: 01/9953-1/2016. DOKUMENTUM ADATLAP dokumentációinak kutatási szabályzata_v_01-00 Ikt. sz.: 01/9953-1/2016. DOKUMENTUM ADATLAP Szervezet neve: Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet Szervezet székhelye: 1088 Budapest, Szentkirályi u. 21.

Részletesebben

Barcs Város Önkormányzatának. 9/2008. (III.28.) rendelete. a közoktatási intézmények adatszolgáltatási rendjérıl

Barcs Város Önkormányzatának. 9/2008. (III.28.) rendelete. a közoktatási intézmények adatszolgáltatási rendjérıl 1 Barcs Város Önkormányzatának 9/2008. (III.28.) rendelete a közoktatási intézmények adatszolgáltatási rendjérıl Barcs Város Önkormányzatának Képviselı-testülete (a továbbiakban: Képviselı-testület) a

Részletesebben

Területi Szociális Központ és Bölcsıde. Sajószentpéter. Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Területi Szociális Központ és Bölcsıde. Sajószentpéter. Szervezeti és Mőködési Szabályzat A 40/2011.(II.24.) KT határozat melléklete Területi Szociális Központ és Bölcsıde Sajószentpéter Szervezeti és Mőködési Szabályzat 1. A szervezeti és mőködési szabályzat célja I. Fejezet Általános rendelkezések

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT NÉMANN VALÉRIA ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁDOROS 2 I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézmény elnevezése: Némann Valéria Általános Iskola székhelye: 5932 Gádoros, Iskola u.

Részletesebben

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl 2005. évi.. törvény a szövetkezetekrıl Az Országgyőlés - kiindulva az Alkotmány 12. -ából, amely szerint az állam támogatja az önkéntes társuláson alapuló szövetkezeteket, - felismerve, hogy a szövetkezeti

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM VAGYONKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM VAGYONKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM VAGYONKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2010. SZEGED Szegedi Tudományegyetem Vagyonkezelési Szabályzata 2 TARTALOMJEGYZÉK PREAMBULUM... 4 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 I.1. A szabályzat

Részletesebben

Panaszkezelési Eljárásrend

Panaszkezelési Eljárásrend Á L T A L Á N O S H I T E L É S F I N A N S Z Í R O Z Á S I Z R T. Á H F L Í Z I N G P É N Z Ü G Y I Z R T. Panaszkezelési Eljárásrend Hatályos: 2015. január 01. napjától ÁHF Általános Hitel és Finanszírozási

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól A 36/2013. (IV. 23.) önkormányzati határozat melléklete Pomáz Város Önkormányzatának Szabályzata a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggı partnerségi egyeztetés általános szabályairól

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (III. 01.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások helyi szabályozásáról

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (III. 01.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások helyi szabályozásáról ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (III. 01.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Ordacsehi Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a szociális

Részletesebben

1. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény benyújtása és teljesítése

1. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény benyújtása és teljesítése 1. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény benyújtása és teljesítése 1.1. A közérdekű adat megismerése iránt bárki szóban, írásban vagy elektronikus úton igényt nyújthat be. 1.2. A kérelmek előterjesztése

Részletesebben

Preambulum. Ügyfélmenedzser: Fábos Rudolf

Preambulum. Ügyfélmenedzser: Fábos Rudolf Vállalati és Ingatlanfinanszírozási Üzletág Nagyvállalati és Intézményi Ügyfélkezelés szerzıdésszám: 101/2007 Cím: 1138 Budapest, Népfürdı u. 24-26. Ügyfélmenedzser: Fábos Rudolf HITELSZERZİDÉS éven belüli

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A TISZAFÖLDVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.május 12. A Tiszaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet (továbbiakban: Takarékszövetkezet) az ügyfelek panaszainak kezelése

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről

Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA Agrártudományi Kutatóközpont Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről Martonvásár, 2016. január 4. Dr. Balázs Ervin főigazgató 0

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

Tájékoztatás a személyes adatoknak az Európa Parlament és a Tanács (EU) 2016/679-es rendeletével összhangban történő kezeléséről és védelméről

Tájékoztatás a személyes adatoknak az Európa Parlament és a Tanács (EU) 2016/679-es rendeletével összhangban történő kezeléséről és védelméről Tájékoztatás a személyes adatoknak az Európa Parlament és a Tanács (EU) 2016/679-es rendeletével összhangban történő kezeléséről és védelméről A kollégiumi, diákotthoni felvételi és/vagy rendszeres szociális

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A Béres Egészségtár Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság 2000 Szentendre, Dózsa György út 26. szám alatti társaság KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGE SORÁN

Részletesebben

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvtárhasználati szabályzat Könyvtárhasználati szabályzat Magyar Nemzeti Bank Könyvtára Budapest, 2010 A használat általános feltételei 1. A Magyar Nemzeti Bank nyilvános jelleggel működő Szakkönyvtárában könyvtárhasználati joga

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

Zsebpénzkezelési Szabályzat 2015.

Zsebpénzkezelési Szabályzat 2015. 2015. Szakmai Program 13. sz. szabályzata Hatályba lépett: 2015. A Fiatalkorúak zsebpénzkezelési szabályzata: - a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jelen szabályzat a NOVIS Poisťovňa a.s. (továbbiakban: Biztosító) panaszkezeléssel kapcsolatos eljárási szabályait definiálja. 1. Panaszkezelési fogalmak: Panasz fogalma: Minden

Részletesebben

Pécsi Vízmőveket Mőködtetı és Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság ALAPSZABÁLYA 1

Pécsi Vízmőveket Mőködtetı és Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság ALAPSZABÁLYA 1 A Pécsi Vízmőveket Mőködtetı és Vagyonkezelı Zártkörően Mőködı Részvénytársaság ALAPSZABÁLYA 1 1Egységes szerkezetbe foglalva a Közgyőlés 2013. december 16-i.../2013. (12.16.) számú határozata szerinti

Részletesebben

Szociális étkeztetés

Szociális étkeztetés MAGYARGÉC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Rákóczi út 75. Szociális étkeztetés Szakmai programja Ellátási terület: Magyargéc Készítette: Jandala Tiborné szociális ügyintézı 2 Étkeztetés Magyargéc Község Önkormányzata

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat 1. Adatkezelő megnevezése : Adatkezelő megnevezése: KOMO - SKY Kft. Adatkezelő cégjegyzékszáma:13-09-091653 Adatkezelő székhelye: 2317 Szigetcsép, Szabadság u.7 Adatkezelő képviselője:

Részletesebben

SZERVEZETI és MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI és MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI és MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009 1. Az intézmény fıbb adatai (Alapító Okirat alapján) A költségvetési szerv neve: Sajószentpéteri Egységes Pedagógiai Szakszolgálat A költségvetési szerv rövidített

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR INTÉZETI KÖNYVTÁRAINAK NYILVÁNTARTÁSI ÉS HASZNÁLATI RENDJÉNEK SZABÁLYZATA Miskolc, 2018 1.1.9.1. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Részletesebben

KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Magyar Tudományos Akadémia Szilárdtestfizikai és Optikai Kutatóintézet Könyvtár KÖNYVTÁR HASZNÁLATI SZABÁLYZAT Budapest 2011 I. Általános rendelkezés A Könyvtár állományának használata - kölcsönzés, helyben

Részletesebben

I. A kamarai vizsgabizottsági képviselık kiválasztása:

I. A kamarai vizsgabizottsági képviselık kiválasztása: Az SzVMSzK Pest Megyei Szervezete pályázatot hirdet szakmai vizsgabizottsági képviselıi feladatok ellátására. A pályázatok folyamatosan benyújthatók, elbírálásuk minden év április hónapjában, április 30-ig

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E 7. sz. függelék a rendelet 40.. (11) és 43.. (10) bekezdéséhez PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E A Képviselı-testület egységes hivatalt hoz létre - Polgármesteri Hivatalelnevezéssel,

Részletesebben

MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata

MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet Könyvtárának Használati Szabályzata 1. A Könyvtár feladata Az MTA ATK TAKI Könyvtárának állománya az intézet keretében folyó tudományos kutatómunka szolgálata mellett

Részletesebben

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend)

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) SZMSZ 2. sz. függelék A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdés a.) pontja szerint a helyi önkormányzat önállóan

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat I.A panasz bejelentésének módjai 1. Szóbeli panasz: a) személyesen: Kreditor Pénzügyi Zrt. (1135 Budapest, Frangepán utca 7.) b) telefonon: 1/ 236-0129, vagy 06-21-24-24-444 (nem emeltdíjas) számokon Hétfőtől-péntekig

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye 1995. évi LXVI. törvény - a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag... Page 1 of 19 CompLex (http://www.complex.hu/) Jogtár (http://www.jogtar.hu/) Céginfo (http://www.complex.hu/ceginfo.php)

Részletesebben