Okos megoldások a szabályozásban és a mérésben. Csoknyai Zoltán értékesítési osztályvezető, Techem Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Okos megoldások a szabályozásban és a mérésben. Csoknyai Zoltán értékesítési osztályvezető, Techem Kft."

Átírás

1 Okos megoldások a szabályozásban és a mérésben Csoknyai Zoltán értékesítési osztályvezető, Techem Kft.

2 A Techem Magyarországon Techem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft Budapest Váci út 45., A épület 7. emelet Telefon: Telefax: techem@techem.hu magyarországi működés óta fő profil: fűtéskorszerűsítés, fűtési költségmegosztás és vízmérés fióktelepek: Győr, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza 2017 novemberéig mintegy lakás ( fűtőtest) korszerűsítése közel elszámolt eszköz (költségmegosztók és hőmennyiségmérők, vízmérők) 2 Budapest november 22.

3 A fűtéskorszerűsítéssel elérhető eredmények megszűnik a túl- és alulfűtés javul a lakók komfortérzete az energiafogyasztás csökken a fűtési hődíj költségek %-kal alacsonyabbak a lakók érdekeltek a fogyasztás csökkentésében mindenki a saját fogyasztásával arányosan fizet Növelhető-e tovább az elérhető megtakarítás a komfortérzet romlása nélkül? 3 Budapest november 22.

4 Szabályozás okos termosztatikus fejekkel A Danfoss Eco okos termosztatikus fej előnyei digitálisan mutatja a hőmérsékletet helyiségenként beprogramozható hőmérsékletprofil a beállítás és programozás bármilyen Bluetooth kapcsolattal rendelkező okostelefonnal elvégezhető természetesen kézi beállítás is lehetséges 4 Budapest november 22.

5 Az okos fej beállítása - programozása Danfoss Eco A beállítás és programozás bármilyen Bluetooth kapcsolattal rendelkező okostelefonnal elvégezhető előre programozható hőmérséklet értékek a hét minden napjára éjszakai fűtéscsökkentés vakáció üzemmód 5 Budapest november 22.

6 Szabályozás smart termosztatikus fejekkel Danfoss Link A Danfoss Eco előnyein túl a fűtési rendszer internet kapcsolat segítségével távolról is beállítható / programozható WiFi kapcsolat akár 30 radiátorszelep vezérlése egyidejűleg padlófűtés esetén is alkalmazható 6 Budapest november 22.

7 A fűtés illeszkedik a napirendünkhöz, és nem fordítva 7 Budapest november 22.

8 Okos mérés - smart metering Az okos mérés alapjai Az okos mérők segítségével a fogyasztó valós idejű információt kaphat saját fogyasztásának alakulásáról. Az okos mérők olyan távleolvasású mérőeszközök, amelyek tárolják a mért fogyasztási érték(ek)et és a mérési adatokat bizonyos időközönként továbbítják az adatfeldolgozó rendszerbe. A rendszerből nyert adatok számlázási és monitoring célokra egyaránt használhatók. Milyen mérőeszközöket tartalmaz(hat) egy okos mérési rendszer? fűtési költségmegosztók hideg- és melegvízmérők hőmennyiségmérők villamos energia fogyasztásmérők, gázmérők 8 Budapest november 22.

9 A Techem okos mérési rendszere A Techem Smart System és komponensei 9 Budapest november 22.

10 Techem FHKV radio fűtési költségmegosztó Techem FHKV radio 4 elektronikus, rádiótávleolvasású költségmegosztó két hőérzékelős eszköz külön hőmérsékletérzékelők a fűtőtest és a szobalevegő hőmérsékletének mérésére tökéletes pontosság (MSZ EN 834:2013) programozhatóság garantált 10 éves élettartam fokozott védelem a manipulációk ellen 10 Budapest november 22.

11 Vízmérők rádiótávleolvasással AP radio 4 vízmérők a vízmérők szintén készülhetnek rádiótávleolvasásos kivitelben közegészségügyi előírásoknak megfelel (ÁNTSZ OTH nyilvántartási száma KEF /2015. és KEF /2015.) MID hitelesítéső vízmérő a mérők kiolvasása percre pontosan ugyanakkor történik társasházaknak és lakásszövetkezeteknek szóló akciónk keretében a meglévő vízmérők teljeskörű cseréje esetén a két évesnél fiatalabb vízmérők árát időarányosan beszámítjuk! 11 Budapest november 22.

12 portal.techem.hu 12 Budapest november 22.

13 Techem lakossági portál 13 Budapest november 22.

14 A Techem Smart System többletszolgáltatásai Mérőkészülékek leolvasása, elszámolások készítése a leolvasáshoz nem kell bejutni a lakásokba, on-line kapcsolat a mérőkkel (GPRS), nincsenek többé le nem olvasott mérők a téves adatrögzítésből- és a véletlenül vagy szándékosan hibásan leadott leolvasási értékekből adódó hibák megszűnnek, így vízmérők esetében a főmérő és az almérők különbségéből adódó maradékvíz mennyisége jelentősen csökken extrém magas vagy alacsony fogyasztású ügyfelek beazonosíthatók és időben figyelmeztethetők vagy ellenőrizhetők esetleges manipulációk jelzése (leszerelés érzékelése, stb.) a leolvasás automatikus, az elszámoláshoz szükséges adatok azonnal rendelkezésre állnak, így akár havonkénti elszámolások is készíthetők nincs szükség speciális szoftverre, egyszerűen használható az interneten, az aktuális értékek bármikor elérhetők és igény szerint letölthetők (excel, pdf) 14 Budapest november 22.

15 Megvalósult okos mérési rendszerek MINTAHÁZ projekt (a Főtáv Zrt.-vel és a Fővárosi Vízművek Zrt.-vel közös program) Teljeskörű okos mérés: hideg- és melegvízmérők, fűtési költségmegosztók III. kerület, Hadrianus utca 105 lakás, összesen 750 mérőkészülék IV. kerület, Lebstück Mária utca 47 lakás, összesen 416 mérőkészülék Kecskeméti mintaház (a Termostar Kft.-vel és a Bácsvíz Zrt.-vel közös program) Teljeskörű okos mérés: hideg- és melegvízmérők, fűtési költségmegosztók, valamint az épület fő víz- és hőmennyiségmérői Kossuth tér 99 lakás, összesen 774 mérőkészülék További megvalósult okos mérési rendszerek országszerte Budapest: 205 épület, lakás, mérőkészülék Nyíregyháza: a város minden távfűtött lakásának melegvízmérői Debrecen, Tatabánya: 326 lakás okos mérés és okos szabályozás együttesen! 15 Budapest november 22.

16 Keressen bennünket! Csoknyai Zoltán értékesítési osztályvezető Techem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft Budapest Váci út 45., A épület 7. emelet Telefon: Telefax: Budapest november 22.

17 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Techem az elérhető harmadik Fél és az okos mérés

Techem az elérhető harmadik Fél és az okos mérés Techem az elérhető harmadik Fél és az okos mérés Gyakorlati tapasztalatok Az előadás témakörei Az elérhetetlen harmadik Fél avagy kihez forduljon a Díjfizető? Okos vízmérés okos költségmegosztás 2 A Techem

Részletesebben

Okos mérők, okos mérés. Fűtéskorszerűsítési pályázatok tapasztalatai

Okos mérők, okos mérés. Fűtéskorszerűsítési pályázatok tapasztalatai Okos mérők, okos mérés Költségmegosztás, elszámolás Fűtéskorszerűsítési pályázatok tapasztalatai A Techem Magyarországon Techem Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Techem Kft. 1134 Budapest, Váci út 45.,

Részletesebben

Okos mérés és energiatakarékosság, fogyasztás-arányos elszámolás, távleolvasás a gyakorlatban

Okos mérés és energiatakarékosság, fogyasztás-arányos elszámolás, távleolvasás a gyakorlatban Fűtéskorszerűsítés Okos mérés és energiatakarékosság, fogyasztás-arányos elszámolás, távleolvasás a gyakorlatban Tófalvi György ügyvezető igazgató, Techem Kft. A Techem Magyarországon Techem Szolgáltató

Részletesebben

Szekunder oldali fűtésszabályozás és költségmegosztás

Szekunder oldali fűtésszabályozás és költségmegosztás Szekunder oldali fűtésszabályozás és költségmegosztás Csoknyai Zoltán, Techem Kft. Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Energiahatékonysági rendezvény, 2013. május 16., Győr A Techem Magyarországon

Részletesebben

Otthon Melege Program ZFR-TÁV/2019 Pályázat feltételei

Otthon Melege Program ZFR-TÁV/2019 Pályázat feltételei KECSKEMÉTI TERMOSTAR Kft. Otthon Melege Program ZFR-TÁV/2019 Pályázat feltételei 2019.07.11. 61% Kecskeméti lakások fűtéskorszerűsítésének megoszlása 39% 1 500 db 5 500 db 4 500 db A nem fűtéskorszerűsített

Részletesebben

Vízmérők, hőmennyiségmérők távleolvasása a MOM ZRT. ajánlatában

Vízmérők, hőmennyiségmérők távleolvasása a MOM ZRT. ajánlatában Vízmérők, hőmennyiségmérők távleolvasása a MOM ZRT. ajánlatában 31.01.2017 Rádiózható mérőeszközeink AQUARIUS RS lakásvízmérő SHARKY 774 ultrahangos hőmennyiségmérő 2 AQUARIUS S - RS Egysugaras rádiózható

Részletesebben

Okos mérés és a költségmegosztás aktuális kérdései. Csoknyai Zoltán, Techem Kft.

Okos mérés és a költségmegosztás aktuális kérdései. Csoknyai Zoltán, Techem Kft. Okos mérés és a költségmegosztás aktuális kérdései Csoknyai Zoltán, Techem Kft. A fűtési költségmegosztás jogi keretei A 157/2005. (VIII. 15.) Kormányrendelet fontosabb jogi elemei hatályba lépés dátuma:

Részletesebben

Lehet egy költségosztó tetszetős?

Lehet egy költségosztó tetszetős? Lehet egy költségosztó tetszetős? A Brunata Futura + új színt visz a beltéri mérők formavilágába Számos lakásban szerelnek a radiátorokra a mért fogyasztás arányos elosztását szolgáló fűtésköltség-osztókat.

Részletesebben

AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16.

AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16. AMR rendszerek Mobil vagy Fix? MATÁSZSZ konferencia, Budapest, 2014. 05. 14-16. Kik is vagyunk? Optika? Vízmérés? 2014.06.10. DIEHL Metering 2 Kik is vagyunk? 2014.06.10. DIEHL Metering 3 Kik is vagyunk?

Részletesebben

II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika, energiafelügyeleti rendszerek Hunyadi Sándor

II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika, energiafelügyeleti rendszerek Hunyadi Sándor A 2015. LVII-es energiahatékonysági törvényben meghatározott auditori és energetikai szakreferens vizsga felkészítő anyaga II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika,

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

Primer oldali mérési és monitoring rendszerek, energetikai távfelügyelet és ellenőrzés

Primer oldali mérési és monitoring rendszerek, energetikai távfelügyelet és ellenőrzés Primer oldali mérési és monitoring rendszerek, energetikai távfelügyelet és ellenőrzés Tartalom: Épületfűtések szabályozása A primer szabályozás eszközei Energiafogyasztás mérése Monitoring, távfelügyelet

Részletesebben

A fogyasztókat érintő változások 2013-2014

A fogyasztókat érintő változások 2013-2014 A fogyasztókat érintő változások 2013-2014 2013. december 13 Balog Róbert FŐTÁV Zrt. Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató FŐTÁV stratégiai célkitűzések a szolgáltatás színvonalának emelése, a fogyasztói

Részletesebben

Kamstrup READy a jövő kihívásaira tervezve november 6. Készítette: Fekete Balázs

Kamstrup READy a jövő kihívásaira tervezve november 6. Készítette: Fekete Balázs Kamstrup READy a jövő kihívásaira tervezve 2018. november 6. Készítette: Fekete Balázs IoT általánosságban Digitalizáció hatása folyamatosan növekszik a szolgáltatók mindennapjaiban Ezzel kapcsolatos beruházások

Részletesebben

Közös Képviselői Fórum 2019

Közös Képviselői Fórum 2019 Közös Képviselői Fórum 2019 Fűtéskorszerűsítés Tatabányán és realizált eredményei, Okos mérés Tatabányán Molnár András távhőszolgáltatási rendszermérnök T-Szol Tatabányai Szolgáltató Zrt. Tatabánya, 2019.

Részletesebben

KÖZÖS KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ május 19. Közös képviselői tájékoztató

KÖZÖS KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ május 19. Közös képviselői tájékoztató KÖZÖS KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ 2016. május 19. A témái: Elszámolással és költségosztással kapcsolatos tájékoztatás (a tapasztalatok alapján) A 2015/2016-os fűtési időszak értékelése, tájékoztatás Tájékoztatás

Részletesebben

Közösen a fogyasztókért! LÉTÉSZ Akadémia III.

Közösen a fogyasztókért! LÉTÉSZ Akadémia III. Közösen a fogyasztókért! LÉTÉSZ Akadémia III. 2018. November 28. Brandhuber Ágnes Ügyfélszolgálati főosztályvezető, FŐTÁV Zrt. Milyen a jó ügyfélszolgálat? Bánjunk úgy másokkal, ahogy szeretnénk, hogy

Részletesebben

Üzenet a jövőből Okosmérési megoldások lakóépületekben. dr. Uzonyi Zoltán április 23.

Üzenet a jövőből Okosmérési megoldások lakóépületekben. dr. Uzonyi Zoltán április 23. Üzenet a jövőből Okosmérési megoldások lakóépületekben dr. Uzonyi Zoltán 2018. április 23. Tartalom Az ista rádiókommunikációs mérési rendszere ista24.hu webportál szolgáltatások ista VR Building Lépjen

Részletesebben

OKOS-ház projekt. 2013. május 22. Fekete Csaba FŐTÁV Zrt. vezérigazgató

OKOS-ház projekt. 2013. május 22. Fekete Csaba FŐTÁV Zrt. vezérigazgató OKOS-ház projekt 2013. május 22. Fekete Csaba FŐTÁV Zrt. vezérigazgató Mitől OKOS a ház? Pályázat Célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság ösztönzése és a megújuló energiafelhasználás fokozása.

Részletesebben

Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel

Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel Kommunikáció az intelligens háztartási készülékekkel Bessenyei Tamás tamas.bessenyei@powerconsult.hu.11.27. Intelligens Energiarendszerek 1 Mit tekintünk intelligens készüléknek? A be-/kikapcsolás időpontja

Részletesebben

OTTHON MELEGE PROGRAM

OTTHON MELEGE PROGRAM Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátorcsere alprogram (ZFR-TÁV/2019) Régóta várt pályázatot hirdetett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a távfűtéses társasházak és lakásszövetkezetek

Részletesebben

A FŐTÁV Zrt. ügyfélszolgálati rendszerének fejlesztése

A FŐTÁV Zrt. ügyfélszolgálati rendszerének fejlesztése A FŐTÁV Zrt. ügyfélszolgálati rendszerének fejlesztése 2015. november 25. Balog Róbert főosztályvezető, FŐTÁV Zrt. Online ügyintézés Az megújult internetes felületen a Díjfizetők és a Közös képviseletek

Részletesebben

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Fővárosi Vízművek Zrt.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Fővárosi Vízművek Zrt. ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Fővárosi Vízművek Zrt. 2 F Ő V Á R O S I V Í Z M Ű V E K Call Center Nyitvatartási idő: H-Sz, P: 8.00-17.00 Cs: 8.00-20.00 Visszahívás-kérés Visszajelzés elégedettségről 3 F Ő V Á R O S

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

Drexler Péter mérnök üzletkötő. Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió

Drexler Péter mérnök üzletkötő. Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió Drexler Péter mérnök üzletkötő Danfoss Kft. Távhőtechnikai, Ipari és HVAC Divízió 1139 Budapest, Váci út. 91. Tel.: (+36) 1 450 2531/102 Fax: (+36) 1 450 2539 Mobil: (+36) 20 9325 179 E-mail: peter.drexler@danfoss.com

Részletesebben

Smart mérő pilot program tapasztalatok

Smart mérő pilot program tapasztalatok Smart mérő pilot program tapasztalatok Előadó: Szécsi Péter gázmérési és ellenőrzési osztályvezető FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. Visegrád, 2015. április 16. FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. Budapesten és 18 környező

Részletesebben

Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának

Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának Hőmennyiségmérők elektronikus leolvasásának egy működő referenciája Az elmúlt időszakban a Kamstrup több mint 2 millió hőmennyiségmérőt telepített szerte a világban. A telepített mérők mérési adatainak

Részletesebben

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások

Távhőszolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások szolgáltatás és fogyasztóközeli megújuló energiaforrások Pécs, 2010. szeptember 14. Győri Csaba műszaki igazgatóhelyettes Németh András üzemviteli mérnök helyett/mellett megújuló energia Megújuló Energia

Részletesebben

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek

Ipari hőfogyasztásmérő programm. Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Ipari hőfogyasztásmérő programm Hőmennyiségmérők és rendszertechnika hőszolgáltatóknak és kisközösségeknek Metrima ipari hőfogyasztásmérő rendszer legmodernebb elektronika, magasfokú rugalmasság és átfogó

Részletesebben

MOSTANTÓL MEGÚJUL A KAPCSOLATUNK ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL

MOSTANTÓL MEGÚJUL A KAPCSOLATUNK ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL MOSTANTÓL MEGÚJUL A KAPCSOLATUNK ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL INFORMÁCIÓ CSEPPEK Rohanó világunkban, ahol minden idô számít, modern, gyors ügyintézési lehetôséget biztosít a Fôvárosi Vízmûvek

Részletesebben

ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása

ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása ELMŰ ÉMÁSZ Smart Metering Multi Utility pilot projekt bemutatása Simon Krisztián ELMŰ Hálózati Kft.; ÉMÁSZ Hálózati Kft. krisztian.simon@elmu.hu 1. OLDAL Smart Metering Multi Utility pilot projekt indításának

Részletesebben

1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról

1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról ÜSz/9 1/2016. (VII.01.) Igazgatói utasítás A Szegedi Távfűtő Kft. által alkalmazott távhőszolgáltatási díjakról 2016. július 1.-től a Szegedi Távfűtő Kft. (SZETÁV Kft.) végzi a távhőszolgáltatással kapcsolatos

Részletesebben

TERMÉKINFORMÁCIÓ. Techem Smart System: az Önt segítő innovatív szolgáltatáscsomag. Energia- és vízmegtakarítás, átlátható fogyasztások

TERMÉKINFORMÁCIÓ. Techem Smart System: az Önt segítő innovatív szolgáltatáscsomag. Energia- és vízmegtakarítás, átlátható fogyasztások TERMÉKINFORMÁCIÓ Techem Smart System: az Önt segítő innovatív szolgáltatáscsomag Energia- és vízmegtakarítás, átlátható fogyasztások TECHEM SMART SYSTEM Techem Smart System: a többletmegoldások alapja

Részletesebben

ista Magyarország Kft.

ista Magyarország Kft. ista Magyarország Kft. Együttműködés a távhőszolgáltatókkal (Ügyfélszolgálati kérdések és feladatok a fűtési költségmegosztásban) 2014. Május 14-15-16., Budapest - XIV. TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA Üdvözlöm

Részletesebben

WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-Water. Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas

WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-Water. Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas Hogyan készült el egy távfelügyeleti kommunikációs eszköz a közmű-piacra? A HUNGEXPO Termék nagydíjas WM-AMR-Water..az ötlettől a megvalósulásig WM RENDSZERHÁZ KFT. WM-AMR-WATER Easy Metering Bemutatkozás

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ ALKALMAZÁS A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5 C - 90 C mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól

Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Üzleti energia- és vízfelhasználás menedzsment a Rubintól Parádi Csaba cégvezető Dr. Takács Tibor Fejlesztési vezető Rubin Informatikai Zrt Hardver- és szoftverfejlesztés Prepaid számlázó rendszer Infrastruktúra

Részletesebben

Smart Synergy Project jelenlegi helyzete, tervek a jövőre

Smart Synergy Project jelenlegi helyzete, tervek a jövőre Smart Synergy Project jelenlegi helyzete, tervek a jövőre Nagy István Főtanácsadó 2014.09.11 www.edfdemaszhalozat.hu TARTALOM 1. Célok, elvárások 2. Projekt bemutatása, eredmények 3. Kommunikáció az Ügyféllel

Részletesebben

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről (módosítással egységes szerkezetben) Kistolmács Község Önkormányzatának

Részletesebben

DSO Adatelemzési osztály

DSO Adatelemzési osztály DSO Adatelemzési osztály Bodnár Roland 2017. október 05. Jogszabályi háttér, szabályzatok Villamosenergia törvény, VET Végrehajtási rendelet, VHR MAVIR Kereskedelmi szabályzat MAVIR Üzemi szabályzat Elosztói

Részletesebben

MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási szakmai napok 2014. November 27-28. - Siófok. Több közműves fogyasztásmérő-távkiolvasás hazai gyakorlati megvalósítása

MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási szakmai napok 2014. November 27-28. - Siófok. Több közműves fogyasztásmérő-távkiolvasás hazai gyakorlati megvalósítása MATÁSZSZ Távhőszolgáltatási szakmai napok 2014. November 27-28. - Siófok Több közműves fogyasztásmérő-távkiolvasás hazai gyakorlati megvalósítása Projektmegvalósítás lépései 1. Feladat tisztázása mit?

Részletesebben

EDC kommunikációs modul

EDC kommunikációs modul Energia mérés EDC kommunikációs modul Rápattintható modul vízmérőhöz biztos távleolvasáshoz, vízmérők AMR/AMI okos mérési rendszerekbe integrálásához Minden, ami számít. Energia mérés EDC kommunikációs

Részletesebben

Távhőszolgáltatási Konferencia 2014. Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft.

Távhőszolgáltatási Konferencia 2014. Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft. Távhőszolgáltatási Konferencia 2014 Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft. kínálatában Távhő fejlesztési lehetőségek - Fűtőművek, kazánházak rekonstrukciója,

Részletesebben

A FŐTÁV Zrt. stratégiája, 2013 céljai

A FŐTÁV Zrt. stratégiája, 2013 céljai A FŐTÁV Zrt. stratégiája, 2013 céljai 2013. június 4. Fekete Csaba FŐTÁV Zrt. vezérigazgató Magyarország Nemzeti Energiastratégia 2030 Távhőfejlesztési Cselekvési Terv Nemzeti Energiastratégia 2030 A távhőrendszerek

Részletesebben

Monitoring adatelemzés. Dr. Csoknyai Tamás

Monitoring adatelemzés. Dr. Csoknyai Tamás Monitoring adatelemzés Dr. Csoknyai Tamás Tartalom Audit és fogyasztási adatok Fogyasztói számlák értékelésének korlátai Idősoros elemzések Statisztikai elemzések 2 Energiaaudit során alkalmazott módszerek

Részletesebben

Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi

Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi Az egyedi mérés és szabályozás, valamint a panelprogram hatása a távfűtött épületek hőfelhasználására Básthy Gábor ügyvezető igazgató Szegedi Hőszolgáltató Kft. Cégtörténelem 1949. augusztus 15. - 1991.

Részletesebben

OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai

OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai Némethi Balázs rendszerirányítási csoportvezető Főtáv Tervezői Klub 4. Energiahatékonyság a távfűtésben! Az ötlet A pályázat Az épületek Tartalom A megvalósítás Az eredmények

Részletesebben

Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata

Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata Kaposvári Vagyonkezelő Zrt Távfűtési Üzem Az épületek fűtéskorszerűsítésének és szigetelésének hatása a távfűtés üzemvitelére Kaposváron 10 év tapasztalata Zanatyné Uitz Zsuzsanna okl. gépészmérnök távfűtési

Részletesebben

OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai

OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai OKOS-HÁZ Mintaprojekt tapasztalatai Némethi Balázs rendszerirányítási csoportvezető 26. Távhő Vándorgyűlés A jövő a tét Lillafüred, 2013. szeptember 11. Tartalom Az ötlet A pályázat Az épületek A megvalósítás

Részletesebben

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL

MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL MODERN ÜGYINTÉZÉS ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLAT A FÔVÁROSI VÍZMÛVEKNÉL INFORMÁCIÓ CSEPPEK Rohanó világunkban, ahol minden idô számít, modern, gyors ügyintézési lehetôséget biztosít a Fôvárosi Vízmûvek online

Részletesebben

Haddad Richárd RENEXPO 2011

Haddad Richárd RENEXPO 2011 Okos mérési alapismeretek Haddad Richárd RENEXPO 2011 Budapest 2011. május 6. Témakörök Háttér információk Motivációk, célok, törvények Méréstechnikai különbségek a hagyományos és okos mérésben Kommunikációs

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS REZSICSÖKKENTÉS PLUSZ VÁROSI FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSI PROGRAM TATABÁNYA 2017

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS REZSICSÖKKENTÉS PLUSZ VÁROSI FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSI PROGRAM TATABÁNYA 2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS REZSICSÖKKENTÉS PLUSZ VÁROSI FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSI PROGRAM TATABÁNYA 2017 A felhívás tartalma: Pályázati felhívás és mellékletei Pályázati adatlap és mellékletei Tatabánya Megyei Jogú

Részletesebben

Smart Energy Metering

Smart Energy Metering Smart Energy Metering Zlatar, Serbia 20 th of April 2017 Danish-Hungarian District Energy Workshop, Budapest, 23rd April, 2018 Per Sandstrom Area Sales Per Sandstrom manager Area Sales Manager Kamstrup

Részletesebben

Az elosztói hálózat mélyrehatóbb ismerete

Az elosztói hálózat mélyrehatóbb ismerete Műszaki hírek 2016. február 17. A Comptech Kft bemutatja a dán Kamstrup új műszaki megoldását az átfolyás és a nyomás mérésére a nagy kiterjedésű vízközmű hálózatban. A Kamstrup három, újonnan bemutatott

Részletesebben

Okos megoldások az energiahatékonyságért. Körmöczi Béla, Op#con K). HTE Infokom2014 Kecskemét 2014. Október 8-10

Okos megoldások az energiahatékonyságért. Körmöczi Béla, Op#con K). HTE Infokom2014 Kecskemét 2014. Október 8-10 Okos megoldások az energiahatékonyságért Körmöczi Béla, Op#con K). HTE Infokom2014 Kecskemét 2014. Október 8-10 Témák Cégbemutató Fejlesztések Projektek Trendek Nemzetközi kitekintések Távközléssel kapcsolatos

Részletesebben

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át.

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. ÚJ living by Danfoss termosztátok Váltson magasabb komfortszintre! Egyszer beállítja és elfelejtheti a programozást Az

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) A rendelet területi hatálya Gödöllő Város közigazgatási területére terjed ki. Gödöllő Város Képviselő-testülete 16/2010. (VI.25.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 15/2012.(V.10.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a távhőszolgáltatásról

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

Korszer méréstechnikai megoldások távftési rendszerrel rendelkez társasházak részére

Korszer méréstechnikai megoldások távftési rendszerrel rendelkez társasházak részére Korszer méréstechnikai megoldások távftési rendszerrel rendelkez társasházak részére Eladó: Horváth Péter, Techem Kft. Ftsi rendszerek sajtossgai Egycsöves ftési rendszerek átfolyós rendszer fordított

Részletesebben

Az épületek monitoringjával elérhető energiamegtakarítás

Az épületek monitoringjával elérhető energiamegtakarítás Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dr. Magyar Zoltán Tanszékvezető BME Építészmérnöki Kar Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék magyar@egt.bme.hu zmagyar@invitel.hu Az épületek monitoringjával

Részletesebben

FŐTÁV-KOMFORT Kft. A FŐTÁV-KOMFORT által kínált fűtéskorszerűsítési lehetőségek. Közmű Akadémia Budapest, 2014.06.17.

FŐTÁV-KOMFORT Kft. A FŐTÁV-KOMFORT által kínált fűtéskorszerűsítési lehetőségek. Közmű Akadémia Budapest, 2014.06.17. FŐTÁV-KOMFORT Kft. A FŐTÁV-KOMFORT által kínált fűtéskorszerűsítési lehetőségek Közmű Akadémia Budapest,. A felújított fűtési rendszer az épület jelentős értéknövelő tényezője OTP Ingatlanpont, 2014.01.17:

Részletesebben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben

RAY MECHANIKUS KOMPAKT HŐMENNYISÉGMÉRŐ. 4 Kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, számlázási adatok rögzítésére fűtési és kombinált rendszerekben AKAMAZÁSI TERÜET A kompakt, mechanikus hőmennyiségmérő, fűtési és hűtési/fűtési energiafogyasztás nagy pontosságú mérésére szolgál, 5-90 mérési tartományban. Ideális arányban ötvözi a jól bevált, megbízható

Részletesebben

Előrefizetéses mérőeszközök a távhőellátásban

Előrefizetéses mérőeszközök a távhőellátásban Előrefizetéses mérőeszközök a távhőellátásban melegvíz - és hőmennyiségmérés távirányítható elzáró szelepek eszközök, referenciák és szakmai tapasztalatok Alapítva: 1989 Mérés Szűrés Szabályozás - Székhely:

Részletesebben

WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer

WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer WalkBy Vezeték nélküli (rádiós) mérőeszköz kiolvasó rendszer Vezeték nélküli mérőeszköz kiolvasó rendszer A SIEMENS Qvedis WalkBy rendszer lehetővé teszi a költséghatékony mérőeszköz kiolvasást a nélkül,

Részletesebben

Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései

Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései Az energiahatékonyságról szóló törvény fogyasztóvédelmi kérdései 2012/27/EU irányelv 2015. évi LVII. törvény az energiahatékonyságról Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv Távhő Cselekvési Terv Nemzeti

Részletesebben

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment

Okos Városok T-City Szolnok. HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment Okos Városok T-City Szolnok HTE INFOKOM 2014 Smart Metering & Environment OKOS VÁROS Az angol nyelvű Smart City elnevezést fordíthatnánk korszerű városra, emberközpontú városra, vagy egyszerűen: élhetőbb

Részletesebben

Egy geotermikus településfűtési rendszer szabályozása. Magyar Épületgépészek Szövetsége Megújuló Szakmai Nap november 15.

Egy geotermikus településfűtési rendszer szabályozása. Magyar Épületgépészek Szövetsége Megújuló Szakmai Nap november 15. Egy geotermikus településfűtési rendszer szabályozása Magyar Épületgépészek Szövetsége Megújuló Szakmai Nap 2016. november 15. Tartalom Előzmények A rendszer jellemzői A szabályozási/irányítástechnikai

Részletesebben

A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs

A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs A jövő közvilágítása Miskolcon!? 59. Vándorgyűlés Konferencia és kiállítás 2012. 09. 05-07 Kovács Csaba Műszaki főmunkatárs Tartalom > Trendek a közvilágításban > Miskolc projekt jellemzői > A megvalósult

Részletesebben

Az okos mérés/smart metering rendszer. következtében. szempontjából

Az okos mérés/smart metering rendszer. következtében. szempontjából Az okos mérés/smart metering rendszer hazai energiapiacon i történő ő bevezetése következtében várható hatások a rendszerirányítás szempontjából Perjési Zsófia ETV-ERŐTERV Zrt. Gombos Géza MAVIR Zrt. Siófok,

Részletesebben

Közmű Akadémia 2013. június 4.

Közmű Akadémia 2013. június 4. 2013. június 4. Berzsenyi Tibor ELMŰ Nyrt. Operatív Értékesítési igazgatóság Lakossági és Üzleti kisfogyasztói értékesítési osztály Energia Pont 1. OLDAL Társasházak, lakóközösségek energiaköltségeinek

Részletesebben

Tóth Illés. Nyírtávhő Kft.

Tóth Illés. Nyírtávhő Kft. Tóth Illés műszaki igazgató Nyírtávhő Kft. Társaságunkról Lakásszám 15 647 db Közületi fogyasztó 1 003 db A fűtött légtérfogat g A melegvíz mennyiség 3 951 ezer lm 3 505 ezer m 3 /év A forró víz hőszállító

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

A felelős üzemeltetés és monitoring hatásai

A felelős üzemeltetés és monitoring hatásai Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dr. Magyar Zoltán Tanszékvezető BME Építészmérnöki Kar Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék magyar@egt.bme.hu zmagyar@invitel.hu A felelős üzemeltetés

Részletesebben

CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÖSSZEFOGLALÓ 2017 ÉVRE

CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÖSSZEFOGLALÓ 2017 ÉVRE CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÖSSZEFOGLALÓ 2017 ÉVRE Készítette: Veolia Energia Magyarország Zrt. 2018.05.15. Energetikai szakreferensi összefoglaló 2017 évre Csolnoky_1 1/13 Tartalomjegyzék

Részletesebben

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete

JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete JUTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2010.(XII. 13.) rendelete az önkormányzati tulajdonú vízi közműből szolgáltatott ivóvíz díjának, és az önkormányzati tulajdonú vízi közüzemű által biztosított

Részletesebben

Egyedi fűtéskorszerűsítések, fűtés leválás/csatlakozás. Készítette: Treuer Sebestyén

Egyedi fűtéskorszerűsítések, fűtés leválás/csatlakozás. Készítette: Treuer Sebestyén , fűtés leválás/csatlakozás Készítette: Treuer Sebestyén Egyedi fűtéskorszerűsítések: Általában nem az egész lakóépület fűtési rendszerét érintő korszerűsítést jelent, hanem egy önálló épületrészre (lakásra)

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Távhőszolgáltatási tevékenység. Árképzési Szabályzat

Távhőszolgáltatási tevékenység. Árképzési Szabályzat ALFA-NOVA Kft. Távhőszolgáltatási tevékenység Árképzési Szabályzat 2016. január 01-től Szolnok Megyei Jogú Város közigazgatási területén A szabályzatban foglaltak alkalmazását 2016. január 01-től elrendelem.

Részletesebben

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ

HYDRUS ULTRAHANGOS VÍZMÉRŐ HYDRUS ALKALMAZÁS A HYDRUS ultrahangos vízmérő a vízmérés jövőjébe enged bepillantást. Ultrahangos elven működik, így nem tartalmaz mozgó/kopó alkatrészeket, ezáltal hosszú távon képes nagy pontosságú

Részletesebben

Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei.

Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei. Iparosított technológiával épült épület, folyamatos felújításainak eredményei. Építők 105 Lakásszövetkezet 9024 Győr, Bartók B. út 44-56. Előadó:Csiszár Lajosné lakásszövetkezeti elnök Rudics András Lakásfenntartók

Részletesebben

Az épület használati meleg víz (HMV) rendszerének korszerűsítése vonatkozik a teljes hideg és meleg rendszerre?

Az épület használati meleg víz (HMV) rendszerének korszerűsítése vonatkozik a teljes hideg és meleg rendszerre? HMV korszerűsítés Az épület használati melegvíz (HMV) rendszerének korszerűsítése. A teljes vezetékhálózat átépítése, hatékony hőszigetelése, a cirkulációs rendszer termosztatikus beszabályozó szelepekkel

Részletesebben

Közmű Akadémia V szeptember 17. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt.

Közmű Akadémia V szeptember 17. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt. Közmű Akadémia V. 2014. szeptember 17. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt. Megújult FŐTÁV online ügyfélszolgálata Egyszerűbb Gyorsabb Kényelmesebb Augusztus 19-től elindult

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a közüzemi vízműből szolgáltatott ivóvízért-, illetőleg a közüzemi csatornamű használatáért fizetendő díjakról,

Részletesebben

Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék

Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék Az elsı lépések, avagy az épületek energetikai tanúsítása, tanúsítás jelentısége a lakásszövetkezetek és az ingatlanforgalmazók szemszögébıl Baumann Mihály adjunktus PTE PMMK Épületgépészeti Tanszék 2002/91

Részletesebben

evohome rendszer termék árlista és leírás

evohome rendszer termék árlista és leírás evohome rendszer termék árlista és leírás 1 ATC928WIFI evohome Wi-Fi zónamenedzser A több zónás evohome Wi-Fi zónamenedzser legfeljebb 12 fűtési zóna, valamint igény szerint egy háztartási melegvíz ellátás

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

Elektronikus terhelési összesítő

Elektronikus terhelési összesítő Díjbeszedő Holding Zrt. 1117 Budapest, Budafoki út 107 109. Bankszámlaszám: 18203332-06001843-40010025 Jogosult azonosítója: A10805246T001 Telefonos ügyfélszolgálat 06 1 414 5000 Automata mellékvízmérőállás-bejelentés

Részletesebben

Csányi Sándor Esztergom Döbönkut dűlő Hrsz. : 10306/

Csányi Sándor Esztergom Döbönkut dűlő Hrsz. : 10306/ Víziközmű-szolgáltatás elszámoló e-számla 5/1. oldal Számla sorszáma: 1106782829 Szolgáltató neve: Északdunántúli Vízmű Zrt. Címe: 2800 Tatabánya, Sárberek 100. Adószáma: 11186748-2-11 Bankszámlaszáma:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS 9/2 ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS fűtési távhő és használati melegvíz-mérés alapján történő szolgáltatására háztartási célú _felhasználó részére Szerződés száma: 1. Szolgáltató adatai: 2. Felhasználó adatai:

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló 3. számú egységes szerkezetben a 15/2007.(XII.13.), 7/2008. (XII.29.),

Részletesebben

Közmű akadémia június 4. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt.

Közmű akadémia június 4. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt. Közmű akadémia 2013. június 4. Balog Róbert Kapcsolati és üzletfejlesztési igazgató, FŐTÁV Zrt. Egyenletes díjfizetés 2012. szeptember végén módosította korábbi rendeletét a távhőszolgáltatásról Budapest

Részletesebben

Smart fogyasztók, modern energiaigények ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport

Smart fogyasztók, modern energiaigények ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport Smart fogyasztók, modern energiaigények ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport Simon Krisztián műszaki irányító ELMŰ Hálózati Kft.; ÉMÁSZ Hálózati Kft. Méréstechnikai és mérőellenőrzési osztály krisztian.simon@elmu.hu

Részletesebben

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter

Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31. 1 SonoSelect heat meter Danfoss ultrahangos hőmennyiségmérők SonoSelect/Safe SonoMeter 30/31 1 SonoSelect heat meter Hőmennyiségmérők Fűtés, hűtés Átfolyásmérő Kiértékelő elektronika Hőmérséklet érzékelő pár Kompakt kialakítás

Részletesebben

Tájékoztatás a MAVIR smart metering projektről

Tájékoztatás a MAVIR smart metering projektről Tájékoztatás a MAVIR smart metering projektről Bakos Béla Okos hálózat projektvezető MAVIR 2013. szeptember 10. Nemzeti Energiastratégia és az okos hálózat A Nemzeti Energiastratégia pillérei Az okos hálózatoktól

Részletesebben

Bud apes 2011 . március 22

Bud apes 2011 . március 22 Modern technológiák az energiagazdálkodásban Okos hálózatok, okos mérés éé Haddad Richárd MAGYAR REGULA Budapest t2011. március 22. Témák Bevezetés, háttér ismeretek a Smart technológiák terjedésének motivációiról

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

Elektronikus mérők kijelzőüzenete és jelentése Apator gyártó lakossági elektronikus mérői

Elektronikus mérők kijelzőüzenete és jelentése Apator gyártó lakossági elektronikus mérői Apator gyártó lakossági elektronikus mérői 1 fázisú, típusa: 12EA5r 5-60 A 3 fázisú, típusa: 16EC3r 3x5-80 A Apator gyártó lakossági előrefizetős elektronikus mérői 1 fázisú, típusa: LEW122SNE 5-60 A 3

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben