Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv.

2 BUDAPEST MOBIL INTERNETBANK ALKALMAZÁS december 2. 2.

3 Tartalomjegyzék: 1) Bevezető ) Első lépések ) Bejelentkezés ) Ujjlenyomatos azonosítás ) Navigáció / Számlainformáció ) Számlatörténet szűrő ) Gyors utalás ) Kártyainformáció és műveletek ) Beállítások ) Egyéb funkciók ) Gyakran ismételt kérdések ) Kapcsolat

4 Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi dokumentumban részletesen tájékoztatjuk Önt a Budapest Mobil Internetbank alkalmazás használatával és funkcióival kapcsolatban. A Budapest Mobil Internetbank alkalmazás fő funkciói: Számlaegyenleg megtekintése Forint átutalás rögzített partnernek Forint átutalás új partnernek Forint számlák közötti átvezetés Számlatörténet megtekintése Számlatörténet szűrő Elküldött megbízások megtekintése Tranzakció részletek megtekintése Ujjlenyomattal való azonosítás Elrejthető egyenleg Felhasználóváltás ügyfélszámlái között Bank- és hitelkártya információk, aktiválás vagy felfüggesztés Bank- és hitelkártya napi készpénzfelvételi limitmódosítás Bank- és hitelkártya napi vásárlási limitmódosítás mpin módosítása Nyelvváltás MEGBÍZÁSI KORLÁTOZÁS 4. Felhívjuk figyelmét, hogy a Budapest Mobil Internetbank alkalmazásban megadható eseti forint átutalás értéknaponkénti napi maximális összértéke Ft, a fizetési számlán rendelkezésre álló összeg erejéig!

5 Első lépések: Az alkalmazás használatához kérjük, látogasson el készülékének megfelelő alkalmazás-áruházba vagy érintse meg az alábbi Önnek megfelelő logót és töltse le a Budapest Mobil Internetbank applikációt: Az alkalmazás megnyitását követően az alábbi képernyőt látja. Ha ismerkedni szeretne az applikációval, arra bejelentkezés előtt, a Demó elindításával van lehetősége. Itt szinte minden funkciót ki tud próbálni, hogy teljes körű képet kapjon az alkalmazásról. Ezen a ponton is lehetősége van az alkalmazás nyelvének váltására, itt magyar (HU) és angol (EN) nyelv közül választhat. Amennyiben rendelkezik Budapest Internetbank azonosítóval, érintse meg a Bejelentkezés gombot és kövesse a következő oldalon található eszközregisztrációs folyamatban leírtakat. A fiók felhasználói adatai alatt található linkre kattintva megtekintheti az aktuális hirdetményünket. h f 5.

6 Bejelentkezés: 1. Miután megérintette a Bejelentkezés gombot kérjük, adja meg a Budapest Internetbankban használt belépési azonosítóját és jelszavát! 2. Ön ezt követően a Budapest Internetbankban beállított telefonszámára SMS-ben egy egyszer használatos jelszót kap. 3. Erre a következő lépésben lesz szüksége, amikor az alkalmazás a kiküldött jelszó megadására kéri. Ez biztosítja, hogy Ön jogosultként lép be az alkalmazásba. 4. Az egyszer használható SMS jelszó megadását követően kérjük, adjon meg egy hat számjegyből álló egyedi azonosítót, vagyis egy mpin kódot. Ez nem állhat azonos karakterekből, sorozatokból és ismétlődésekből. A kód megadásának további szabályairól a Gyakran Ismételt Kérdéseknél bővebben tájékozódhat. 5. Az alkalmazásba történő belépéshez innentől már ez az mpin szükséges. 6. Az mpin megerősítésével befejeződik az alkalmazás regisztrálása és megtörténik az első bejelentkezés. 7. Ujjlenyomatos bejelentkezés aktiválásához kövesse a következő oldalon látható folyamatleírást. SMS jelszó probléma Ha bármilyen probléma miatt az SMS jelszó nem érkezik meg a készülékre, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a TeleBank munkatársaival a 1440-es telefonszámon. 6.

7 Ujjlenyomatos azonosítás Az alkalmazás biztonsága kifejezetten fontos számunkra, ezt garantálja az egyedi mpin kód, azonban emellett már lehetősége van beállítani ujjlenyomatos azonosítást is, amennyiben készüléke lehetővé teszi ezt a funkciót. Ehhez mindenképp szükséges egy korábban megadott mpin kód, ezután tudja bekapcsolni ezt az azonosítási formát. A funkció használatához az ezzel kapcsolatos nyilatkozat elfogadására van szükség, mindez ügyfeleink védelmét szolgálja. Az applikáció a készülékben már korábban regisztrált ujjlenyomatokkal működik, de azokat semmilyen formában nem tárolja. Androidos készülék esetén az ujjlenyomat beállítása során egyszer igazolnia kell a hitelességet: kérjük, érintse ujját a szenzorhoz. ios rendszer esetén erre nincs szükség. Ezután ha a rendszer felismeri ujjlenyomatát, akkor ezzel be tud lépni az alkalmazásba. Ha a rendszer nem ismeri fel, akkor a képernyőn megjelenik a Próbálja újra felirat, ilyenkor érdemes - korábban már regisztrált - másik ujjával vagy más helyzetben próbálkozni. Amennyiben sikeresen végrehajtotta a folyamatot, akkor a későbbiekben mpin kód mellett ezzel az autentikációs megoldással is lehetősége van belépni az alkalmazásba. Ujjlenyomattal kapcsolatos kritériumok: Android operációs rendszer esetén: Android 6.0 verzió felett Egyedi megoldások nem támogatottak (Samsung Pass, stb.) 7. ios készülék esetén kizárólag natív megoldás támogatott

8 Navigáció / Számlainformáció A főképernyőn láthatja számláit, és a hozzájuk tartozó egyenlegeket. Ha nem kívánja, hogy egyenlege látható legyen, akkor a Beállítások menüpontban lehetősége van elrejteni azt, erről bővebben az Egyéb funkciók alatt tájékozódhat. Tartsa ujját a kiválasztott számlán és csúsztassa jobbra: itt elérheti az elküldött megbízásait, ahol az utolsó 30 nap adatait találja, ezek listaszerűen láthatóak. Amennyiben bővebb információkra van szüksége, érintse meg az adott tranzakciót, itt megtekintheti a kiválasztott megbízás részleteit: láthatja a megbízottat, az összeget, az aktuális státuszt, az indító felületet, stb. A bal felső sarokban lévő Vissza gombbal léphet át a megelőző képernyőre. A képernyők között - a képernyő szélén történő tapintással - azok jobbra balra húzásával is navigálhat. Számlatörténet megtekintéshez tartsa ujját a kiválasztott számlán és csúsztassa balra. Itt az utolsó 90 napjának forgalma kerül listázásra. További adatok megtekintéséhez a számlatörténetében tud keresni az elmúlt egy évre visszamenőleg. 8.

9 Számlatörténet szűrő A számlatörténet oldalon az új megbízás gomb felett található szűrő gombbal éri el a számlatörténet szűrő funkciót. A szűrés során dátum intervallumra, összeg intervallumra és kulcsszó segítségével partner, címzett vagy közlemény tartalmára szűrhet rá. A szűrő feltételek megadása után a jobb alsó sarokban található pipa jellel tudja jóváhagyni a szűrést. A keresési feltételek az x gomb megnyomásával törölhetőek. Dátum: Legfeljebb egy évre visszamenőleg tud keresni a számla forgalmában. Egy keresési lekérdezésben egyszerre legfeljebb 90 napos intervallumban tud lekérdezést indítani. Összeg: Csak pozitív értékre tud szűrni. Kulcsszó: Partner neve, címzett vagy közlemény rovatok tartalmára tud szűrni. Három bevitt karakter után automatikusan javasolt kulcsszavak közül is tud választani. 9.

10 Gyors utalás Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink gyorsan tudjanak megbízásokat kezdeményezni, mely megtehető a gyors utalás funkcióval. Átutalás vagy átvezetés indításhoz érintse meg a képernyő jobb alsó sarkában található nyilat. Tíz leggyakoribb partnerét közvetlenül a kedvencek tárcsáról tudja kiválasztani. Az applikáció automatikusan azt a tíz partnerét helyezi a tárcsára, akiknek legygyakrabban indít megbízást. Ezt a tárcsát nem lehet módosítani a beállításokban. Átvezetés indításhoz a jogosultat a saját számlák közül kell választani. Többi partner közül választani vagy új partner számára utalást indítani a jogosult kiválasztása során lehet. Opcionálisan lehetőség van közleményt megadni, ezt akár üresen is hagyhatja. Alatta kiválaszthatja melyik napon teljesüljön a tranzakció, mely kizárólag csak banki nyitvatartási időben megy végbe. Az alkalmazás automatikusan a lehető legkorábbi teljesülés időpontját állítja be. A többi partner eléréséhez az Új megbízás gombra kell tapintani. Utalás új partnernek: Új partnernek történő utalás indításához meg kell adnia az új partner nevét, számlaszámát, az utalás összegét és a jóváhagyás során Budapest Internetbank jelszavát! 10.

11 Kártyainformáció és műveletek A kezdőképernyőről a kiválasztott kártyára tapintva juthat el az adott kártyához tartozó információs oldalhoz. Ezen az oldalon tudja kezelni a kártyához tartozó napi készpénzfelvételi limitet, a napi vásárlási limitet és a kártya státuszát. Ezek mellett további információt tudhat meg a kártyához tartozó számláról. Húzza a csúszkát tetszés szerint a kívánt limit értékre. A csúszka Ft értékű léptékben változik 0 Ft-tól Ft értékig. Amennyiben Ft feletti vagy nem Ft-os egységre kerekített értéket szeretne beállítani, kérjük, tapintson a ceruza ikonra. Ekkor egy numerikus billentyűzet jelenik meg, ahol beírhatja a kívánt értéket. Napi készpénzfelvételi limit beállításánál maximum Ft értéket határozhat meg. A módosítások mentése gombra tapintva tudja elmenteni a beállított értéketeket. Limitállítás Kérjük, minden esetben ellenőrizze a módosított értéket! 11.

12 Kártyainformáció és műveletek A kártya információk oldalon az alábbi információkat találja meg: Bankkártya típusa Fő- vagy társkártya Lejárati dátum Továbbá láthatja a kapcsolódó számlához tartozó információkat: Számla neve Számla száma Számla egyenlege Hitelkártya esetén a következő kiegészítő információkat ismerheti meg: Teljes hitelkeret Aktuális kártyás fizetendő összeg Minimum fizetendő összeg 12. Kártyastátuszt tekintve Önnek a következő opciók beállítására van lehetősége: Kártya első aktiválása: Inaktív Aktív Kártya felfüggesztése: Aktív Felfüggesztett Kártya újra aktiválása: Felfüggesztett Aktív Blokkolt kártyastátusz esetén további információért kérjük, hívja a TeleBank munkatársait a 1440-es telefonszámon.

13 Beállítások A nyitóoldalon a név mellett jobb oldalon található fogaskerék ikonra tapintva jut el a Beállítások menübe. Itt láthat információt az alkalmazásról, megtekintheti az alkalmazást bemutató anyagot, mely segíti az alkalmazás megismerését. Az ügyfélváltás és kijelentkezés opció szintén itt található. Az alkalmazásban az alábbi beállításokat tudja megtenni: mpin módosítása Ujjlenyomatos azonosítás Egyenlegek elrejtése Nyelv módosítása Alaphelyzetbe állítás Ha az alkalmazás beállításait szeretné módosítani, akkor érintse meg az Alkalmazás beállítások pontot, erről bővebben a továbbiakban olvashat. Visszaállítás Alaphelyzetbe állítást választva az alkalmazás töröl minden adatot, így a bejelentkezést is újra el kell végezni! 13.

14 Egyéb funkciók Amennyiben az első belépésnél nem volt lehetősége ujjlenyomat megadására, vagy korábban nem élt a lehetőséggel, akkor ezt később is megteheti az Alkalmazás beállításokon belül. Ehhez kövesse az alábbi leírást: A funkciót megtalálja Androidos készülék esetén: Ujjlenyomatos azonosítás, ios rendszeren pedig a Touch ID menüpontban. Mivel a készülékben található összes ujjlenyomattal lehetőség van belépni az alkalmazásba, ezért szükséges elfogadni az alább látható nyilatkozatot. Nyilatkozat Amennyiben a későbbiekben változás történik az eltárolt ujjlenyomatokban (új hozzáadása, korábbi törlése), akkor a nyilatkozat elfogadását meg kell ismételnie. 14. Felhasználóink kérésére az alkalmazás új verziójában már lehetősége van a főoldali egyenleg elrejtésére. Ezt az Alkalmazás beállítások menüpont Egyenlegek elrejtése a főképernyőn kapcsolójával teheti meg. Alapértelmezettként a számlaegyenleg megjelenik a nyitóoldalon, de ha nem szeretné, hogy látható legyen az egyenleg, a beállítás bármikor módosítható a csúszka elhúzásával. Lehetőség van eseti egyenleg felfedésre: ehhez a számla blokk középső, navigációhoz nem használt részére kell tapintania, ekkor megjelenik az egyenleg, ha ujját folyamatosan rajta tartja.

15 Gyakran ismételt kérdések 1. Bejelentkezés és belépés a. Mit tegyek, ha nem sikerül bejelentkeznem? Az alkalmazásba való bejelentkezéssel regisztrálja az eszközét, melyhez aktív internet kapcsolat mellett Budapest Internetbank szerződéssel kell rendelkeznie, ezen azonosítóit b. Mit tegyek, ha elfelejtettem a Budapest Internetbank azonosítóm? Elfelejtett Budapest Internetbank azonosító esetén új jelszót kell igényelnie. Ehhez kérjük, hívja a TeleBank munkatársait a 1440-es telefonszámon. c. Mit tegyek, ha a bejelentkezés sikeres volt, azonban nem tudok belépni? Ez az alábbi esetekben fordulhat elő: A készüléke nem kapcsolódik internethez: az alkalmazás használatához internetkapcsolat szükséges (ez lehet WIFI vagy mobil internet kapcsolat). Többszörös jelszórontás miatt felfüggesztették az Internetbank azonosítóját: ilyen esetben kérjük, hívja a TeleBankot segítségért a 1440-es telefonszámon. Az alkalmazást módosított operációsrendszerrel rendelkező készüléken szeretné használni. Az applikáció nem használható, ha feltörték a készülék gyári operációs rendszerét (rootolt vagy jailbreakelt). Az ilyen eszköz könnyebben fertőzhető különböző adatlopó vírusokkal, ezért kockázatos pénzügyi alkalmazást telepíteni rá: ilyen esetben kérjük, állítsa vissza a készülék gyári beállításait. Törölték az eszközregisztrációt vagy alaphelyzetbe állították az alkalmazást: ebben az esetben kérjük, jelentkezzen be újra. Megszűnt az Internetbank szerződése. d. Mit tegyek, ha elfelejtettem az mpin kódom? A login képernyő jobb alsó sarkában az Elfelejtett mpin gomb segítségével alaphelyzetbe lehet állítani az alkalmazást. A további használathoz ismét be kell jelentkeznie! e. Az ujjlenyomatommal ki tudom váltani az mpin kódos belépést? Igen, a funkció beállítását követően az applikációba bármikor beléphet ujjlenyomat autentikációval. Kérjük, olvassa el figyelmesen az ujjlenyomatos belépésre vonatkozó biztonsági tanácsainkat. 15.

16 Gyakran ismételt kérdések f. Milyen szabályok szerint lehet az mpin kódot megadni? Megnevezés Kizárt számsorok Megjegyzés Azonos karakterek , , , , , , , , , Azonos számokból álló számsorok Sorozatok , , , Sorozatokból álló számsorok Ismétlődések , , , , , , , Olyan számsorok, amely valamely karakter(ek) ismétlésén alapulnak Palindrom Olyan számsor, amely oda és visszafelé olvasva is azonos. Minták , , , , , , Olyan számsorok, amelyek valamilyen minta szerint rendeződve adhatók meg. 2. Készülék kezelése a. Mit tegyek, ha elhagytam vagy ellopták a készülékem? A fenti esetekben javasolt törölni az eszközregisztrációt. Ezt megteheti az Internetbank Beállítások és egyéb szolgáltatások\összes beállítás\mobil Internetbank menüpontjában. Törlés után újabb bejelentkezést követően újra használható az eszközön b. Mit tegyek, ha eladom készülékem? Ebben az esetben javasolt törölni az eszközregisztrációt, melyet megtehet: az Alkalmazás beállítások menüben az Alaphelyzetbe állítás pontban a bejelentkezőképernyő jobb alsó sarkában, az Elfelejtett mpin gombbal az Internetbank Beállítások és egyéb szolgáltatások\összes beállítás\mobil Internetbank menüpontjában c. Hol tudom megnézni, milyen mobilkészülékek tartoznak az Internetbank azonosítómhoz? A regisztrált eszközöket az Internetbank Beállítások és egyéb szolgáltatások\összes beállítás\mobil Internetbank menüpontjában tekintheti meg. 16.

17 Gyakran ismételt kérdések 3. Megbízások a. Hogyan tudok új utalást, megbízást kezdeményezni? Átutalás vagy átvezetés indításhoz érintse meg a képernyő jobb alsó sarkában található nyilat. Itt a tárácsról közvetlenül kiválaszthatja a tíz leggyakoribb partnerét, vagy érintse b. Hogyan tudok átvezetést indítani? Átvezetéshez tapintson az új megbízás indítása gombra, majd a jogosult szekciónál válaszsza ki a partnerlistából a megfelelő saját számláját. c. Hogyan módosíthatom a kedvencek tárcsát? Az applikáció automatikusan azt a tíz partnerét helyezi a kedvencek tárcsára, akiknek leggyakrabban indít megbízást, ez manuálisan nem módosítható. d. Hogyan tudom visszavonni az alkalmazásban indított forint megbízást? Teljesítés előtt, az applikációban indított forint megbízások az alkalmazáson belül nem vonhatóak vissza, erre a Budapest Internetbankban van lehetősége, az elküldött megbízások pontban. e. Hányszor és milyen összegben indíthatok megbízást az applikációból? Minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza a mobil alkalmazásból indítható napi forint megbízási limiteket. 4. Számlainformációk a. Milyen információkat láthatok a számlatörténet menüpontban? Számlatörténetét három hónapra visszamenőleg jelenítjük meg. További adatok megtekintéséhez a számlatörténetében tud keresni az elmúlt egy évre visszamenőleg. b. Hogyan tudok keresni vagy szűrni számlatörténetemben? Kereséshez válassza a kiválasztott számlatörténet oldalon az új megbízás gomb felett található szűrő gombot. A megjelenő szűrő beállítások oldalon adja meg a vizsgálni kívánt dátum-, összeg intervallumot vagy kulcsszavakat. c. Hogyan kapcsolhatom be az elrejthető egyenlegek funkciót, és hogy használjam? A főképernyőn elrejtheti egyenlegeit úgynevezett maszkolásos eljárással. Ehhez lépjen be az Alkalmazás beállítások menüpontba és kapcsolja be az Egyenlegek elrejtése a főképernyőn funkciót. Ez után az alkalmazás a főképernyőn pontokkal fedi el az egyenlegeit, melyek felfedéséhez tapintson a pontokra. Ismételt elrejtéshez tapintson újra az egyenlegére. 17.

18 Gyakran ismételt kérdések 5. Bankkártyás műveletek a. Hol és milyen bankkártya limiteket tudok beállítani az applikációban? Betéti- és hitelkártyáihoz tartozó napi készpénzfelvételi és vásárlási limit módosításához válassza ki a főképernyőn a kívánt kártyát, majd az adott kártya részletei képernyőn a csúszka segítségével állítsa be a megfelelő összeget. Nem tízezer Ft-ra kerekített összegnél vagy Ft feletti limit megadás esetén a beállításához kattintson a ceruza ikonra. b. Van felső korlát limit beállításnál? Készpénzfelvételi limitet maximum Ft-ra lehet beállítani. A limitállítás gyakoriságában nincs korlátozás, azt díjmentesen, bármennyiszer megteheti egy nap folyamán. c. Hogyan aktiválhatom betéti- vagy hitelkártyámat? Felfüggesztett, vagy első aktiválásra váró kártya esetén, a főképernyőn válassza ki az aktiválásra szánt kártyát, majd a kártya státusznál található kapcsoló segítségével állítsa a kártya státuszát aktívra. d. Miért látok új kártyát az applikációban? Betéti- és hitelkártya automatikus lejárata esetén aktiválásra váró új kártyája megjelenik a mobil applikációban is. Ezzel Önnek semmi dolga nincs, mindaddig, amíg új kártyáját aktiválni nem szeretné. Ebben az esetben kérjük, olvassa el a Hogyan aktiválhatom betéti- vagy hitelkártyámat? bejegyzésünket! Amennyiben új kártyáját aktiválta, a lejárt kártyáját már nem fogja tudni használni. 6. Beállítások és navigáció a. Hogyan tudok navigálni a funkciók között? Applikációnk felépítésénél az egyszerűséget helyeztük főszerepbe, ezért a képernyők között azok jobbra-balra húzásával navigálhat: a főképernyőről a kiválasztott számlát jobbra húzva a megbízások menüpontba, balra húzva pedig a számlatörténet oldalra juthat. b. Hogyan tudom megosztani a számlaszámom? A számlaszám megosztásához tartsa hosszan nyomva (2-3 másodperc) a kiválasztott számlát, amíg az operációs rendszer beépített megosztási modulja fel nem ugrik. Itt válassza ki a kívánt megosztási módot, ahol a következő adatok fognak megjelenni: Számla tulajdonos neve, számlaszáma és számlavezető bank neve. 18.

19 Gyakran ismételt kérdések c. Hogyan tudok nyelvet váltani? Belépés előtt - amennyiben nem aktiválta az ujjlenyomatos belépést - a bejelentkezési képernyő bal alsó részében található HU-EN kapcsolóval vagy a Beállítások / Alkalmazás beállítások / Nyelv beállítása menü segítségével. Nyelvváltás után újra be kell jelentkeznie. d. Hogyan tudok fiókot váltani? Amennyiben egy Internetbank felhasználóhoz különböző fiókokat kapcsolt, akkor a Beállítások / Ügyfélválasztó gomb segítségével tudja előhívni az ügyfélváltó menüt, ahol a felhasználójához kapcsolt fiókokat látja. Ha Ön nem látja ezt a lehetőséget, kérjük, fáradjon be bármelyik Budapest Bank fiókba, ahol azonosítás után díjmentesen hozzárendelik felhasználójához a fiókját. e. Hogyan tudok kijelentkezni? Kijelentkezéshez érintse meg a jobb felső sarokban található, beállításokat jelző fogaskerék ikont, és válassza a Kijelentkezés gombot. f. Hol tudom beállítani az ujjlenyomatos azonosítást? Ezen funkció aktiválásához lépjen a Beállítások/Alkalmazás beállítások menüpontba, és Android-os készülék esetén az Ujjlenyomatos azonosítás, ios-es eszközön a TouchID opciót kapcsolja be, valamint fogadja el az ezzel kapcsolatos feltételeket. 19.

20 Biztonsági tudnivalók Az mpin kód kezelése Amikor az alkalmazás az mpin megadására kéri, akkor azt megfelelő körültekintéssel használja, ne adja ki más számára, hiszen ennek segítségével megbízások írhatók alá. Amennyiben van rá lehetősége, időközönként váltson mpin kódot. Ujjlenyomatos azonosítás Mivel az alkalmazás a készülékben található ujjlenyomatokat használja, ezért fontos, hogy csak abban az esetben engedélyezze, ha telefonja csak az Ön ujjlenyomatait tartalmazza. Amennyiben megfontoltan használja a funkciót, az alkalmazás még biztonságosabbá válik, hiszen az ujjlenyomat egyedi és viszonylag nehéz hamisítani, valamint az mpin kóddal ellentétben, ez nem elleshető. Okostelefon védelme Manapság az okostelefonok elterjedésének köszönhetően minden interneteléréssel rendelkező eszköz ki van téve támadásoknak. Készüléke védelme rendkívül fontos, ezért javasoljuk, hogy használjon valamilyen képernyőzárat, lehetőleg ujjlenyomat vagy jelszó azonosítás formájában (a PIN kód és minta kevésbé biztonságos védelem). Alkalmazásokat csak biztonságos forrásból telepítsen, ezek a készülékhez tartozó áruházban találhatóak meg: Google Play vagy Apple Store. Fontos a mobil készülék operációs rendszeréhez érkező frissítések telepítése. Saját felelősségre, mobileszközre is telepíthető biztonsági szoftver a készülékre, ezeket a legnagyobb vírusvédelemmel foglalkozó cégek fejlesztik (AVG, Avast, Kaspersky, stb.) Amennyiben bizonyos kapcsolatokat nem használ (Bluetooth, WIFI), kapcsolja ki ezeket. Az alkalmazást lehetőleg ne használja nyilvános helyen, és figyeljen a kapcsolat biztonságára (mobilinternet vagy megbízható WIFI kapcsolat). 20.

21 AZ ÖN VÉLEMÉNYE RENDKÍVÜL FONTOS SZÁMUNKRA: A beérkezett visszajelzések alapján folyamatosan bővítjük az elérhető szolgáltatásokat. Várjuk észrevételeit és kérdéseit a mobilapp@budapestbank.hu címre! Köszönjük a segítségét, mellyel hozzájárul szolgáltatásunk javításhoz! 21.

22 22.

Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv

Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Budapest Mobil Internetbank Alkalmazás Felhasználói kézikönyv. BUDAPEST MOBIL INTERNETBANK ALKALMAZÁS Frissítve: 2018. november 22. 2. Tartalomjegyzék: 1) Bevezető... 4. 2) Első lépések... 5. 3) Bejelentkezés...

Részletesebben

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv

Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv Erste MobilBank Felhasználói kézikönyv ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Tartalomjegyzék 1. Az Erste MobilBank alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 2 2.1. Technikai feltételek... 2 2.2. Ügyfélkör...

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

Új és régi Internetbank összehasonlítás

Új és régi Internetbank összehasonlítás Új és régi Internetbank összehasonlítás Új Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja. 2. epin kód Az epin

Részletesebben

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás

Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új és régi Budapest Internetbank összehasonlítás Új Budapest Internetbank 1. Szerződéskötés Szerződés aláírást követően azonnal kap egy jelszót, amellyel beléphet a rendszerbe és azonnal használhatja.

Részletesebben

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások

Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Új és régi internetbank összehasonlítás / Legfontosabb változások Tartalomjegyzék 1. Új és régi Internetbank összehasonlítás... 2 Ügyfélválasztó...4 Welcome képernyő...5 Számlák áttekintése...9 Átutalási

Részletesebben

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás ViCA Virtuális Chipkártya Alkalmazás Mire használható a ViCA? A ViCA egy Android és ios platformokat támogató okostelefonokon és táblagépeken futó, innovatív személyhitelesítő alkalmazás, amellyel a felhasználó

Részletesebben

1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)?

1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)? 1. Mire használható a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás)? A ViCA egy Android/iOS okostelefonon/táblagépen futó innovatív jelszógeneráló alkalmazás. A ViCA-val bejelentkezését tudja jóváhagyni/elutasítani,

Részletesebben

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Bevezető A Citibank Online Internet Banking segítségével a nap 24 órájában, biztonságosan intézheti pénzügyeit, hiszen számos banki szolgáltatás elérhető

Részletesebben

1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre?

1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre? 1. Hogyan tölthetem le a Tesco Clubcard mobilapplikációt mobilkészülékre? A 2.0.0 és az ennél frissebb verziójú alkalmazás kizárólag Android és ios operációs rendszerre érhető el! A régebbi verzió Windows

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató GPRS Remote GPRS alapú android applikáció távvezérléshez Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános leírás... 1 Új modul beállítás... 2 Új okostelefon beállítás... 2 Modulok karbantartása... 3 Okostelefonok

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet.

A rendszerfejlesztés során új szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyeknek részleteiről számlavezető fiókjában érdeklődhet. Tisztelt Ügyfelünk! Takarékszövetkezetünk az Internet Banking szolgáltatásában 2017. november 23-én 15:00 órától rendszerfejlesztést hajt végre, amelynek várható befejezése 2017. november 24. 8:00. A megadott

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Partner. kezelési útmutató

Partner. kezelési útmutató Partner kezelési útmutató A P&T Partner mobil alkalmazás minden Android operációsrendszerrel mûködô mobileszközön ingyenesen elérhetô a Google Play áruházból. Keresd: P&T Partner. Az alkalmazást a telepítés

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések)

2. Számlainformációk (a kiválasztott számlához kapcsolódó lekérdezések) A DigiBank alkalmazás funkciói lehetõvé teszik a banki ügyfelek számára, hogy a számláikról, illetve egyéb banki tevékenységükrõl, az interneten keresztül a világháló bármely pontján aktuális információkat

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

SCnet Eladói Applikáció. Felhasználói kézikönyv

SCnet Eladói Applikáció. Felhasználói kézikönyv SCnet Eladói Applikáció Felhasználói kézikönyv 1 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Eladói Applikáció Leírás... 3 3 Alkalmazás letöltése... 3 3.1 Android mobilalkalmazás letöltése... 3 3.2 ios

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom MKB Pay mobilalkalmazás telepítése Regisztráció az MKB Pay mobilalkalmazásba Fizikai bankkártya virtualizálása kártyaadatok megadásával Azonnali kártyavirtualizáció SMS

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés Ewpe Smart Wi-Fi vezérlés Irányítás okostelefonról Írányísd a komfortot okostelefonodról! Az Ön által választott berendezés beépített Wifi vezérlési lehetőséggel van ellátva és az EWPE Smart okostelefon

Részletesebben

Kézikönyv online bérletvásárláshoz

Kézikönyv online bérletvásárláshoz 1 Kézikönyv online bérletvásárláshoz REGISZTRÁCIÓ A regisztrációhoz létre kell hoznia egy felhasználói profilt. 1. A kezdőlapon kattintson a Regisztráció gombra. 2. Kérjük, írja be az összes kért adatot.

Részletesebben

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Frissítve 2017. márciusban Tartalom Regisztráció... 2 E-mail-címének aktiválása... 9 Mobiltelefonszámának aktiválása... 9 Elfelejtette a felhasználói

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

TAKARÉK MobilBank Felhasználói kézikönyv

TAKARÉK MobilBank Felhasználói kézikönyv TAKARÉK MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom Tartalom... 1 1. Bevezető... 2 2. Felhasználási feltételek... 2 2.1. Technikai feltételek... 2 2.2. Navigáció módjai... 3 2.3. Ügyfélkör... 3

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók

Raiffeisen DirektNet, Internet Banking. Felhasználói kézikönyv - Új funkciók Raiffeisen DirektNet, Internet Banking Felhasználói kézikönyv - Új funkciók TARTALOM 1. LEJÁRT TARTOZÁSOK MEGJELENÍTÉSE LAKOSSÁGI ÜGYFELEKNEK... 2 2. FORINTÁTUTALÁS HITELKÁRTYASZÁMLÁRÓL MAGÁNSZEMÉLYEKNEK...

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

SCnet Vásárlói Applikáció. Felhasználói kézikönyv

SCnet Vásárlói Applikáció. Felhasználói kézikönyv SCnet Vásárlói Applikáció Felhasználói kézikönyv 1 1 Vásárlói Applikáció Leírás... 3 2 Alkalmazás letöltése... 3 2.1 Android mobilalkalmazás letöltése... 3 2.2 ios mobilalkalmazás letöltése... 3 3 Az alkalmazás

Részletesebben

Gyakori Kérdések és Válaszok - Raiffeisen Mobil Alkalmazás

Gyakori Kérdések és Válaszok - Raiffeisen Mobil Alkalmazás 1. Hogyan tölthetem le a mobilkészülékemre a Raiffeisen Mobil Alkalmazást?... 2 2. Használhatom-e az alkalmazás korábbi verzióit (frissítés nélkül)?... 2 3. Milyen készüléken használhatom az alkalmazást?...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

K&H mobiltárca. általános információk. apró betűk helyett minden, amit a mobilfizetésről tudni érdemes

K&H mobiltárca. általános információk. apró betűk helyett minden, amit a mobilfizetésről tudni érdemes K&H mobiltárca apró betűk helyett minden, amit a mobilfizetésről tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait

Részletesebben

TAKARÉK MobilBank. Felhasználói kézikönyv

TAKARÉK MobilBank. Felhasználói kézikönyv TAKARÉK MobilBank Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Felhasználási feltételek... 3 2.1. Technikai feltételek... 3 2.2. Navigáció módjai... 4 2.3. Ügyfélkör... 4 3. Alkalmazás letöltése

Részletesebben

EU Login kézikönyv (rövidített változat)

EU Login kézikönyv (rövidített változat) EU Login kézikönyv (rövidített változat) Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (EU Login, régebbi nevén: ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók

Részletesebben

Titkosított kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen.

Titkosított  kommunikáció. Mindenkivel. Egyszerűen. Felhasználói kézikönyv Android 2 Bevezető Android okostelefon beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon megrendelt e-mail titkosítási szolgáltatást igénybe tudja

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Első lépések Tartalomjegyzék Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Könyvespolc A könyvespolc elemei A könyvespolc funkciói Egy kiadvány letöltése Egy kiadvány megnyitása Olvasó modul Olvasás

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon:

Kérjük, regisztráljon az alábbi oldalon: Kedves Ügyfelünk! Szeretnénk, ha Ön is megismerkedne Online ügyfélszolgálatunkkal, melyen keresztül kényelmesen, könnyedén, sorban állás nélkül intézheti energiaszolgáltatással kapcsolatos ügyeit. Kiadványunk

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók

Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók Az új Electra Internet Banking rendszerbe történő belépéssel kapcsolatos technikai tudnivalók A bejelentkezés az alábbi honlapcímről történhet: www.pannontakarek.hu A honlap jobb felső sarkában az Internet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3 TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3 Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm mobilalkalmazáshoz. A programozás

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe

Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Belépés a Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési rendszerébe Rendszerkövetelmények: Operációs rendszer: amennyiben Ön Windows 7 operációs rendszerrel szeretné a programot használni, kérjük,

Részletesebben

Erste Sorszámhúzó Felhasználói kézikönyv

Erste Sorszámhúzó Felhasználói kézikönyv Erste Sorszámhúzó Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste Sorszámhúzó alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése... 4 3.1. Alkalmazás regisztráció...

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató

Vodafone ReadyPay. Használati útmutató Vodafone ReadyPay Használati útmutató 1 - Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások 2 - Fizetés 3 - Menüpontok Párosítás Bluetooth-on keresztül, első beállítások Az első lépés Megjegyzés: A ReadyPay

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Mobile Online Android és ios szoftver alkalmazáshoz Verzió 1.0 2014.11.28. 1/12 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 A Terminál használata... 3 2.1 Az első indítás... 3 2.2 Bejelentkezés...

Részletesebben

Hogyan aktiválhatom alkalmazásomat? Milyen információkat láthatok az üzeneteimről? Hogyan hagyhatom jóvá/utasíthatom el az üzeneteimet?

Hogyan aktiválhatom alkalmazásomat? Milyen információkat láthatok az üzeneteimről? Hogyan hagyhatom jóvá/utasíthatom el az üzeneteimet? Tata Tartalom 1) Gyorskereső... 3 2) Technikai információk... 4 3) Alkalmazás aktiválása:... 5 3.1. Üzleti Terminál... 5 3.2. BusinessID... 11 4) Üzenetek Kezelése:... 13 4.1. Megtekintés... 13 4.2. Jóváhagyás/Elutasítás...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata Bejelentkezés A ViCA azonosító eszközzel kapcsolatos banki beállításokat követően, az OTPdirekt Electra Terminál programba kizárólag a másodlagos azonosításra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató

Fundamenta ebanking. Felhasználói útmutató Fundamenta ebanking Felhasználói útmutató 1. Fundamenta ebanking regisztráció (első belépés) Rendszerünkbe való első belépéskor a bejelentkező felületen kattintson az alsó sorban középen található Regisztráció-első

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1. Üdvözöljük a Nord Telekomnál-nál 1.1 - A Reenger androidos verziójáról 1.1.1 - Újdonságok 1.2 Funkciók 1.3 Reenger kezelőfelület és Felhasználói funkciók 2.

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Segédlet online felület használatához

Segédlet online felület használatához Gyors áttekintés oldal oldal oldal 5. oldal Első lépések Keresse fel a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Kártya/Ügyintézés Aktiválás és belépés Adja meg kártyaszámának utolsó 8 számjegyét.

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató A mobil applikáció célja, hogy a tetőfedők feltölthessék és kezelhessék a referenciáikat. Az applikáció elérhető IOS és Android rendszerű eszközökre. Belépés A tetőfedő ugyanazzal

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

Segédlet online felület használatához

Segédlet online felület használatához Gyors áttekintés oldal oldal oldal 5. oldal Első lépések Keresse fel a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Kártya/Ügyintézés Aktiválás és belépés Adja meg kártyaszámának utolsó 8 számjegyét.

Részletesebben

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom

ECAS KÉZIKÖNYV. Tartalom ECAS KÉZIKÖNYV Az Európai Bizottság felhasználó-azonosítási rendszere (ECAS - European Commission Authentication Service) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen jelszó megadásával férhessenek

Részletesebben

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz

WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz WiFi kezelési útmutató FISHER COMFORT PLUS sorozathoz Figyelmeztetés: A probléma mentes működés érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót üzembehelyezés előtt és tartsa elérhető helyen

Részletesebben