J E G Y Z İ K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z İ K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának szeptember 6-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Dr. Györe Zsuzsanna bizottsági tag Halász Sándor bizottsági tag Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı, Dr. Friss Attila aljegyzı, Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje, Velner János irodavezetı, Nagyné Keller Izabella referens a hivatal részérıl Mészáros Miklós polgármester, Kalász Zoltán alpolgármester, Resch János Vadasfalvi János képviselık Szalai Tünde, Koós Marianna intézményvezetık Távol maradt: Csere Andrea, Türjei Attila bizottsági tagok (igazoltan) köszönti az ülésen megjelenteket. A bizottság három jelenlévı taggal határozatképes, az ülést megnyitja. A napirendek kiküldésre kerültek. A napirendet illetıen az alábbi módosításokra tesz javaslatot. A köznevelési intézményekben kérhetı térítési díj és tandíj megállapításának szabályairól, valamint a tanulmányi eredmény és a szociális helyzet alapján adható kedvezmények feltételeirıl szóló rendeletet levenni javasolja a napirendrıl, mivel oka fogyottá vált megalkotása. Továbbá a évi költségvetésrıl szóló 2/2012.(III.08.) számú önkormányzati rendelet módosítását, illetve az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévı önkormányzatok számára kiírt támogatásra vonatkozó igény benyújtásáról szóló elıterjesztéseket javasolja elsıként tárgyalni. Ezt követıen rendkívüli képviselı-testületi ülés következik, majd folytatódik az ügyrendi bizottság ülése. A napirendet kiegészíti a polgármester szabadságának engedélyezésérıl szóló elıterjesztéssel, illetve az ülés végén az egyebek ponttal. Szavazásra bocsátja a módosított napirendet. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 177/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság az alábbiak szerint fogadja el a módosított napirendet:

2 Nyílt ülés: 1. Az Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló 2/2012.(III.08.) számú önkormányzati rendelet módosítása (valamennyi bizottság) Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévı önkormányzatok számára kiírt támogatásra igény benyújtása (PVB, ÜB) Rk. 3. Tájékoztató a évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról (valamennyi bizottság) A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 10/2009. (III.30.) számú rendelet módosítás koncepciója (HB,ÜB) Az állattartás rendjérıl, az állattartásra szolgáló építmények elhelyezésérıl és építésük egyes feltételeirıl szóló 26/2012. (V.14.) önkormányzati rendelet módosítása (valamennyi bizottság) A polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények közötti munkamegosztásra vonatkozó megállapodás (PVB, ÜB) 7. Elıadó: Csonka Ágota Pénzügyi és Költségvetési Irodavezetı 7. A) Csalogány utcai ingatlanok (PVB,ÜB) 8/A. B) A várdomb kalandpark bérleti szerzıdés hrsz módosítása (PVB,ÜB) 8/B. 8. Munka és Tőzvédelmi társulásból történı kilépés jóváhagyása (ÜB) Ingatlanok rendezettségének biztosításáról szóló 9/2011. (IV.06.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata Biz. Elıadó: Velner János irodavezetı 10. A lakás és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról szóló 3/200. (III.25.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata Biz. Elıadó: Velner János irodavezetı 11. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás ( HB, ÜB) BAHART támogatási megállapodás megkötése (PVB, ÜB) Szándéknyilatkozat a Boglári Általános Iskola mőködtetésérıl (PVB, HB, ÜB) Polgármester szabadságának engedélyezése Elıadó: 15. Egyéb 2 1. Az Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló 2/2012.(III.08.) számú önkormányzati rendelet módosítása (valamennyi bizottság) 3. Az Ügyrendi Bizottság 2 igen szavazattal és 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozza:

3 Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 178/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság az önkormányzat évi költségvetésérıl szóló 2/2012.(III.08.) számú önkormányzati rendelet módosítását elfogadásra javasolja Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévı önkormányzatok számára kiírt támogatásra igény benyújtása (PVB, ÜB) Rk. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 179/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság javasolja támogatási igény benyújtását az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévı önkormányzatok évi támogatására. A rendkívüli képviselı-testületi ülést követıen folytatódik az ügyrendi bizottság ülése. A Boglári Általános Iskola mőködtetésérıl szóló elıterjesztés tárgyalásával javasolja folytatni az ülést. 3. Szándéknyilatkozat a Boglári Általános Iskola mőködtetésérıl (PVB, HB, ÜB) 20. Keserő Zoltán a Humánpolitikai Bizottság elnöke A Humánpolitikai Bizottság javasolja, hogy a képviselı-testület vállalja a Boglári Általános Iskola mőködtetését a 2013/2014. tanévben. Kérdésként merül fel, amennyiben a képviselı-testület úgy dönt, hogy vállalja az általános iskola mőködtetését, a várható adóbevételek elvonását csökkenti-e az állam. Az eddig kapott oktatási normatíva összege fedezte-e a költségeket? Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje A évi költségvetés sarokszámai még nem ismertek, ezért az elsı felvetésre nem tud választ adni.. Az oktatási normatíva összege korábban nem fedezte a költségeket. Halász Sándor bizottsági tag Véleménye szerint ne vállalja a képviselı-testület az általános iskola mőködtetését, késıbb a hozzájárulás mértékének ismeretében módosíthatja álláspontját. Szavazásra bocsátja a határozati javaslat 1. pontját. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 180/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság javasolja szándéknyilatkozat elfogadását, mely szerint az önkormányzat a rendelkezésre álló saját és átengedett bevételek terhére az Ordacsehi Községi Önkormányzattal

4 Intézményfenntartó Társulás keretében fenntartott Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda köznevelési intézmény iskola feladatainak ellátását szolgáló Balatonboglár Város Önkormányzat tulajdonában álló ingó és ingatlan vagyon mőködtetését a 2013/2014. tanévben nem képes vállalni. Hogyan foglalt állást a Humánpolitikai Bizottság a nevelési intézmények fejlesztése címő pályázatot illetıen? Keserő Zoltán a Humánpolitikai Bizottság elnöke A bizottság tagjai tartózkodtak a pályázatra vonatkozó döntés meghozatalakor. Kéri a testületi ülésig tisztázni az óvoda és a malom közti telekhatárt, az illetékes tegyen javaslatot, hogy a kerítés mibıl, hol és hogyan készülhet el. Továbbá kéri támogatni a 100 %-os támogatottságú pályázat benyújtását. Keserő Zoltán a Humánpolitikai Bizottság elnöke Bár a pályázat 100 %-os támogatottságú, de a szükséges tervek elkészítésének költsége csak nyertes pályázat esetén számolható el. Nagyné Keller Izabella referens Nyertes pályázat esetén elıírás önkormányzati esélyegyenlıségi terv megléte, melynek költsége ,- Ft. Ez az összeg nem számolható el a pályázatban, de júliusáig egyébként is kötelezı elkészíttetni Tájékoztató a évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról (valamennyi bizottság) 2. Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje A Humánpolitikai Bizottság egyhangúlag elfogadásra javasolta a költségvetés I. félévi beszámolóját. Kalász Zoltán alpolgármester A bevételek hány %-ra fognak teljesülni, tartható-e a költségvetés? Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje A bevételek nem fognak teljesülni a terveknek megfelelıen. A BAHART részvényekbıl kapott osztalék (5.600 eft), illetve a Gömbkilátó bevétele (2.600 eft) sem kompenzálja a hiányt. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 181/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság tárgyalásra alkalmasnak ítéli a évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról szóló tájékoztatót.

5 5. A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 10/2009. (III.30.) számú rendelet módosítás koncepciója (HB,ÜB) 4. 5 Velner János irodavezetı A Humánpolitikai Bizottság a határozati javaslat 2. pontját javasolja elfogadni. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 182/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság nem javasolja a rendszeres szociális segély és a foglalkoztatást helyettesítı támogatás egy részét fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában nyújtani, e tárgyban nem javasol rendeletet alkotni. 6. Az állattartás rendjérıl, az állattartásra szolgáló építmények elhelyezésérıl és építésük egyes feltételeirıl szóló 26/2012. (V.14.) önkormányzati rendelet módosítása (valamennyi bizottság) 5. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 183/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság az állattartás rendjérıl, az állattartásra szolgáló építmények elhelyezésérıl és építésük egyes feltételeirıl szóló 26/2012.(V.14.) önkormányzati rendelet módosítását elfogadásra javasolja. 7. A polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények közötti munkamegosztásra vonatkozó megállapodás (PVB, ÜB) 7. Elıadó: Csonka Ágota Pénzügyi és Költségvetési Irodavezetı A pontban szerepel, hogy a jóváhagyott pénzmaradvány, illetve a tárgyévi bérmegtakarítás terhére jogszabály szerint jutalmazásra fordítható keret felosztásáról az intézményvezetı dönt. A korábbi gyakorlatnak megfelelıen a képviselı-testület hatásköre legyen, ezért törölni javasolja ezt a pontot. Szavazásra bocsátja a javaslatot. Az Ügyrendi Bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a módosító indítványt. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 184/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság támogatja a gazdasági szervezeti feladatok ellátására létrejött munkamegosztási megállapodás jóváhagyását azzal, hogy a megállapodás pontjának 6. bekezdését törölni javasolja.

6 8. A) Csalogány utcai ingatlanok (PVB,ÜB) 8/A. 6 Javasolja pontosítani a határozati javaslatot azzal, hogy egyedi értékbecslés alapján, telkenkénti értékbecslésnek megfelelıen kerüljön a jelzálogjog bejegyzésre az érintett ingatlanokra. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 185/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság javasolja pontosítani a Csalogány utcai ingatlanokra vonatkozó határozati javaslatot azzal, hogy egyedi értékbecslés alapján, telkenkénti értékbecslésnek megfelelıen kerüljön a jelzálogjog bejegyzésre az érintett ingatlanokra. 9. B) A várdomb kalandpark bérleti szerzıdés hrsz módosítása (PVB,ÜB) 8/B. Resch János képviselı Kéri útbaigazító táblák kihelyezését, hogy merre lehet megközelíteni a Várdombot. Kalász Zoltán alpolgármester Felmerült, hogy 6 éves korig ne kelljen belépı jegyet fizetni a Gömbkilátóra. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 186/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság kezdeményezi a Gömbkilátó belépı jegyárainak módosítását úgy, hogy 6 éves korig ingyenes legyen a kilátó látogatása. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 187/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság támogatja, hogy a Várdomb kaland- és szabadidıpark parkolóinak felújítására, létrehozására, fenntartására és üzemeltetésére a SZISZI Vendéglátó Kft-vel kötött bérleti szerzıdésének módosítását úgy hagyja jóvá a képviselı-testület, hogy a szerzıdés 2.1 / pontjában szereplı és megszőnt 632/2 helyrajzi szám 629/2 hrsz-ra változzon. 10. Munka és Tőzvédelmi társulásból történı kilépés jóváhagyása (ÜB) 13. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 188/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság támogatja, hogy a képviselı-testület Kaposfı és Kisasszond községek Somogy Megyei Önkormányzatok Munka és Tőzvédelmi Társulásból való kilépésével értsen egyet.

7 11. Ingatlanok rendezettségének biztosításáról szóló 9/2011. (IV.06.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata Biz. Elıadó: Velner János irodavezetı 7 Minden rendelet annyit ér, amennyi betartatható belıle. Érvényt kell szerezni a benne foglaltaknak például a Klapka utcától a TESCO-ig terjedı útszakaszon. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 189/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság az ingatlanok rendezettségének biztosításáról szóló 9/2011.(IV.06.) önkormányzati rendelet szabályozását megfelelınek tartja, annak módosítását nem javasolja. 12. A lakás és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról szóló 3/200. (III.25.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata Biz. Elıadó: Velner János irodavezetı Az pontban az A változatot javasolja elfogadni. (Az egyes épületekhez szükséges parkolóhelyek számát az OTÉK 4. számú mellékletében meghatározott mértékben kell meghatározni.) A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Az pontban a B változat elfogadását javasolja. (A közterületek közlekedésre szánt területe egy részének, illetve a közforgalom céljára átadott magánút területe egy részének felhasználásával a parkolóhelyet a képviselı-testület építteti meg a kötelezett költségére.) A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Elfogadásra javasolja az pontban foglalt összegeket. (A megváltási díj összege személygépkocsi elhelyezésére szolgáló, lakóépülethez biztosítandó parkolóhely esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA; kereskedelmi, vagy szolgáltató létesítményhez biztosítandó parkolóhely esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA; autóbusz és tehergépkocsi elhelyezésére szolgáló parkoló esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA.) A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Az pontban az a) pont esetében az A változatot, a b) pont esetében pedig a B változatot javasolja elfogadni. (A parkolóhely területének megváltása lakóépület megépítéséhez szükséges parkolóhely esetén határozatlan idejő, de legfeljebb az építmény fennállásának idıtartamára szóló; lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely esetén határozatlan idejő, de legfeljebb az építmény fennállásának, illetve a tevékenység jogszerő folytatásának idıtartamára szóló jogosultságot keletkeztet. A jogosultság idıtartama alatt a parkolóhely használatára való jogosultság az önkormányzat által nem mondható fel. A parkolóhely létesítésére kötelezettet az általa bármely idıszakban történt felmondás esetén a megváltási díjból nem illeti meg visszatérítés.) A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Az pontban az A változat elfogadását javasolja. (A parkolóhely megváltása a parkolóhely használatára a) lakóépület építéséhez szükséges parkolóhely esetén kizárólagos jogosultságot keletkeztet, amely behajtás gátló szerkezet felszerelésével is érvényesíthetı.

8 b) lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely esetén nem keletkeztet kizárólagos jogosultságot, az ilyen parkolóhelyekre behajtás gátló szerkezet nem szerelhetı fel, de a parkolóhely használatára való jogosultság a parkolóhely mellett elhelyezett táblával jelezhetı.) A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Az pont A változatát a következıképpen javasolja módosítani: A közterületek közlekedésre szánt területén, illetve a közforgalom céljára átadott magánút területén a) lakóépület építéséhez szükséges parkolóhely fenntartásáról a kötelezett; b) lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely fenntartásáról a tevékenység jogszerő gyakorlásáig a kötelezett gondoskodik. A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Az pontot a következıképpen javasolja megfogalmazni: A parkolóhely kialakításához szükséges terület biztosításáról a) egy parkolóhely esetén a polgármester dönt, és a parkolóhely létesítésérıl szerzıdést köt. b) egynél több parkolóhely esetén a képviselı-testület dönt, e döntés alapján a polgármester a parkolóhely létesítésérıl szerzıdést köt. A bizottság egyhangúlag (3 fı) elfogadja a javaslatot. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 190/2012.(IX.06.) határozata 1. Az Ügyrendi Bizottság javasolja a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról szóló 3/2000.(II.25.) önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése mellett e tárgykörben új rendelet alkotását Az Ügyrendi Bizottság a megalkotandó új rendelet koncepcióját a következıképpen határozza meg: Az egyes épületekhez szükséges parkolóhelyek számát az OTÉK 4. számú mellékletében meghatározott mértékben kell meghatározni Lehetıvé kell tenni az egyes építményekhez szükséges parkolóhelyek parkolóházban vagy a közterületek közlekedésre szánt területe egy részének, illetıleg a közforgalom céljára átadott magánút területe egy részének felhasználásával történı kialakítását A közterületek közlekedésre szánt területe egy részének, illetve a közforgalom céljára átadott magánút területe egy részének felhasználásával a parkolóhelyet a képviselı-testület építteti meg a kötelezett költségére A parkolóhely létesítésére kötelezett a közterületek közlekedésre szánt területén, illetve a közforgalom céljára átadott magánút területén a kérelmére kialakítandó parkolóhely területének megváltásáért egy összegben megváltási díjat fizet az önkormányzat számára A megváltási díj összege a) személygépkocsi elhelyezésére szolgáló, aa) lakóépülethez biztosítandó parkolóhely esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA; ab) kereskedelmi, vagy szolgáltató létesítményhez biztosítandó parkolóhely esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA; b) autóbusz és tehergépkocsi elhelyezésére szolgáló parkoló esetén ,- Ft/parkolóhely + ÁFA A parkolóhely területének megváltása a) lakóépület megépítéséhez szükséges parkolóhely esetén határozatlan idejő, de legfeljebb az építmény fennállásának idıtartamára szóló; b) lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely esetén határozatlan idejő, de legfeljebb az építmény fennállásának, illetve a tevékenység jogszerő folytatásának idıtartamára szóló jogosultságot keletkeztet. A jogosultság idıtartama alatt a 8

9 parkolóhely használatára való jogosultság az önkormányzat által nem mondható fel. A parkolóhely létesítésére kötelezettet az általa bármely idıszakban történt felmondás esetén a megváltási díjból nem illeti meg visszatérítés A parkolóhely megváltása a parkolóhely használatára a) lakóépület építéséhez szükséges parkolóhely esetén kizárólagos jogosultságot keletkeztet, amely behajtás gátló szerkezet felszerelésével is érvényesíthetı. b) lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely esetén nem keletkeztet kizárólagos jogosultságot, az ilyen parkolóhelyekre behajtás gátló szerkezet nem szerelhetı fel, de a parkolóhely használatára való jogosultság a parkolóhely mellett elhelyezett táblával jelezhetı A közterületek közlekedésre szánt területén, illetve a közforgalom céljára átadott magánút területén a) lakóépület építéséhez szükséges parkolóhely fenntartásáról a kötelezett; b) lakóépület kivételével bármely más építmény megépítéséhez szükséges parkolóhely, és a tevékenység folytatásához szükséges parkolóhely fenntartásáról a tevékenység jogszerő gyakorlásáig a kötelezett gondoskodik A parkolóhely kialakításához szükséges terület biztosításáról a) egy parkolóhely esetén a polgármester dönt, és a parkolóhely létesítésérıl szerzıdést köt. b) egynél több parkolóhely esetén a képviselı-testület dönt, e döntés alapján a polgármester a parkolóhely létesítésérıl szerzıdést köt. 2. Az Ügyrendi Bizottság felkéri a jegyzıt, hogy az elfogadott koncepciónak megfelelı rendelettervezetet készítse el, és terjessze a Képviselı-testület októberi ülése elé. Határidı: a képviselı-testület októberi ülése Felelıs: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás ( HB, ÜB) 6. Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. Az Ügyrendi Bizottság 1 igen szavazattal és 2 tartózkodással elveti a Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodásra vonatkozó határozati javaslatot. 14. BAHART támogatási megállapodás megkötése (PVB, ÜB) 19. Nem javasolja a megállapodás megkötését, mivel a BAHART Zrt. nem teljesítette a szerzıdésben vállalt kötelezettségét, a kikötı rendbetételét. Kalász Zoltán alpolgármester Amennyiben december 15-ig nem teljesíti az elvárt szinten a kötelezettségét a BAHART Zrt., akkor ne kösse meg a szerzıdést a képviselı-testület.

10 Dr. Györe Zsuzsanna bizottsági tag Amennyiben ilyen problémák merülnek fel, mint amik elhangzottak, ne korlátlan idıre szóljon a szerzıdés, javasolja törölni a 4. pont erre vonatkozó részét. Az Ügyrendi Bizottság 2 igen és 1 ellenszavazattal az alábbi határozatot hozza: Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 191/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság javasolja, amennyiben december 15-ig teljesíti az elvárt szinten a kötelezettségét a BAHART Zrt., akkor kösse meg a megállapodást a képviselı-testület a balatoni víziturizmus fejlesztése és megfelelı szinten tartása érdekében. Javasolja továbbá, hogy a megállapodás ne korlátlan idıre szóljon, a 4. pont a következıképpen módosuljon: Felek a jelen megállapodást a évre kötik. Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı A BAHART Zrt-nek el kell számolnia a kapott összeggel is Polgármester szabadságának engedélyezése Elıadó: Kéri, hogy a jövıben az alpolgármester úrral egyeztetve és mindkét fél részérıl aláírva kerüljön a bizottság elé a szabadságengedély iránti kérelem. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 192/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság kéri, hogy a jövıben az alpolgármester úrral egyeztetve és mindkét fél részérıl aláírva kerüljön a bizottság elé a polgármester szabadságengedély iránti kérelme. Balatonboglár Városi Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának 193/2012.(IX.06.) határozata Az Ügyrendi Bizottság engedélyezi Mészáros Miklós polgármesternek évi szabadságának terhére szeptember 14-re 1 nap és szeptember 17-tıl 18-ig 2 nap kivételét. 16. Egyéb A Sziget strand ügyével kapcsolatos 130 aláírással érkezett lakossági megkeresésre adott fıépítészi választ, illetve a képviselı-testületi ülésen esetlegesen elhangzó állásfoglalást kéri a honlapon megjelentetni. A bizottság elnöke bezárja az ülést. K.m.f. Dr. Sziberth László a bizottság elnöke

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2012. június 21-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Türjei Attila bizottsági tag Dr. Györe

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2011. május 19-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Dr. Györe Zsuzsanna bizottsági tag

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

március 29-én megtartott nyílt ülésérıl.

március 29-én megtartott nyílt ülésérıl. Készült: a Jankovich Üdülıtelepi Településrészi Önkormányzat 2011. március 29-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Vadasfalvi János a részönkormányzat vezetıje Dr. Bánfiné Perjési Margit a részönkormányzat

Részletesebben

Humánpolitikai Bizottságának

Humánpolitikai Bizottságának Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának megtartott n y í l t üléséről. Jelen vannak: Keserű Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag Dr. Regős

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2011. november 17-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Csere Andrea bizottsági tag Türjei

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: Varga Kálmán PVB elnök Vadasfalvi János PVB tag Csere Andrea PVB tag Bors Miklósné PVB

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Kalász Zoltán alpolgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3583/2012. Sorszám: 12. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt.

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére 2. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére Elıterjesztés 16. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Belvízvédelmi rendszer fejlesztésével kapcsolatos pályázat lezárása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság november 11-i nyílt ülésérıl

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság november 11-i nyílt ülésérıl Jelen vannak: Vadasfalvi János tag Csere Andrea tag Szabó Zoltán tag JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2010. november 11-i nyílt ülésérıl Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr. Friss Attila

Részletesebben

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Ügyiratszám: 70-12-1 /2010. Sorszám: 4 E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 102 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. (.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B.1941-10/2010. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra)

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Alattyányi István, Balogh Csongor, Czibolya

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84-11/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. Ikt.szám: IV. 191-4/2013. JEGYZİKÖNYV amely készült 2013. augusztus 6-án (kedden) 15

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ

Részletesebben

Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl.

Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 1-én (pénteken) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/2/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009. február 9-én /hétfı/ 17

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 24/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 150-154. TARTALOMJEGYZÉK OK: 150/2011.(XII.19.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 5. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja.

JEGYZİKÖNYV. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott képviselık közül 12 fı jelen van. A rendkívüli ülést megnyitja. JEGYZİKÖNYV Készült: A Képviselı-testület 2007. augusztus 15-i rendkívüli ülésérıl. Vecsés, Szent István tér 1. (Kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Balogh Csongor, Dabasi János, dr. Gerencsér Balázs,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 49/2012. (VII. 25.) CsKTT. 16-8065-1/2012 Tárgy: Együttmőködési Megállapodás a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása, a Munkaszervezete és Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala között A

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24.

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi és Sport Bizottsága I/1209/33/2012. Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv 2012. október 24. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 24/2012.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. szeptember 30-án hétfın de. 07,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A rendkívüli képviselı-testület

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Szám: 1/1-197/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselı-testülete 2012. október 17-én (szerda) 18.59 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl. Az ülés helye:

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 4106/2012. Sorszám: 14. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. december 6.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 18/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 110-112. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 110/2011.(IX.27.)

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. július 16-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Balatonlelle Város Képviselı-testületének 14/2001.(XI.5.) KT.sz.rendelete a lakás- és egyéb építményekhez kapcsolódó parkolóhelyek kialakításának átvállalásáról. Balatonlelle Város Képviselı-testülete

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 118/2007. (X.31.) kt. határozat: A 2007. október 31-ei ülés napirendjének elfogadása. 119/2007. (X.31.)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık

Távolmaradt: Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Máté Péter, dr. Tóth Csaba Attila képviselık Szám: IV. 170-15/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2011. október 19-én (szerdán) 8 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. február 8-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 12. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 12. sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 12. sz. JEGYZİKÖNYV Képviselı-testülete 2010. április 19-én megtartott nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó-terme, 3045. Bér, Petıfi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 11-26/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Magyarpolány és Kislıd Községek Önkormányzatai Képviselı-testületeinek 2009. november 23-án 16 óra 30 perckor kezdıdı együttes, nyílt ülésérıl. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2012. március 29-én, a Polgármesteri Hivatal A épületének tárgyaló termében. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. tel: 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 3284- /2009 szám Elıterjesztés az iskolai

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B.1896-12/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 19. sz. JEGYZİKÖNYV 2012.szeptember 27.-én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó terme 1 Jelen vannak: Matics János József polgármester

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. november 10-én (hétfın) 08 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str JEGYZİKÖNYV

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str JEGYZİKÖNYV Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. Ikt.szám: IV. 138/2014. JEGYZİKÖNYV amely készült 2014. február 11-én (kedden) 15 órakor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 28-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i e g y ü t t e s ülésérıl Hajdúdorog

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. október 10-én megtartott rendkívüli nyílt ülésérıl T a r t a l o m j e g y z é k Dóc Községi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Magyargécben a Községi Önkormányzat Képviselı-testületének, valamint az Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának 2011. november 29-i együttes ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 31-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 1089-3/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 13/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl Határozat száma: 43-46. TARTALOMJEGYZÉK 43/2011.(X.24.) PBH.

Részletesebben

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl.

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl. április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 15/2009. (IV.09.) CsKTT. 16-5911-1/2009. Tárgy: Közbeszerzési szabályzat módosítása Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Tanácsa megtárgyalta a Társulás

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól.

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 10/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól. 120/2012.(VIII.28.)sz.Ök.határozat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

2011. október 27. napján tartandó

2011. október 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3024/2011. Sorszám: 8. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. október 27.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 131-15/2011. JEGYZİKÖNYV Amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése Humán Bizottságának

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 9/1/2010. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 31-33. TARTALOMJEGYZÉK 31/2010.(VIII.16.)

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben