BFTE Éves Közgyűlés Jegyzőkönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BFTE Éves Közgyűlés 2010. Jegyzőkönyv"

Átírás

1 BFTE Éves Közgyűlés Jegyzőkönyv Helye: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet Miskolc, 3527 Miskolc, Selyemrét út 1., Tárgyaló Ideje: , péntek, 17:30 óra Boronkai József: A BFTE jelenlegi taglétszáma 60 fő, a jelenléti ív alapján 27 fő van jelen, tehát nincs meg az 50%+ 1 fő, a közgyűlés nem határozatképes, ezért bezárom. Kelt, Miskolcon, március 19-én Makár Richárd BFTE alelnök Boronkai József BFTE elnök

2 BFTE Éves Megismételt Közgyűlés Jegyzőkönyv Helye: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet Miskolc, 3527 Miskolc, Selyemrét út 1., Tárgyaló Ideje: , péntek, 18:15 óra Boronkai József: Köszöntöm a megjelent tagtársakat. A BFTE jelenlegi taglétszáma 60 fő, a jelenléti ív alapján 27 fő van jelen, a megismételt közgyűlés határozatképes. Kérem válasszunk jegyzőkönyv vezetőt, Domán Zsófiát javaslom. Domán Zsófia: A jegyzőkönyv vezetést vállalom. Boronkai József: Kérem szavazzunk. Boronkai József: Jegyzőkönyv hitelesítésre, 2 főre szükségünk van. Makár Anita: Vállalom. Éles Péter : Én is vállalom. Boronkai József: Levezető elnöknek javaslom Makár Richárdot, az anyagok nagy részét ő állította össze. Makár Richárd: Szavazatszámlálónak javaslom a jelenléti íven szereplő első és utolsó aláírót. Apró Gergő és Szatmári Szilvia az. A jelöltek elfogadták a feladatot. Makár Richárd: Ismertetem a napirendi pontokat, melynek kérem elfogadását évi beszámoló (előadó: Boronkai József elnök és Makár Richárd alelnök) évi költségvetési beszámoló, ellenőrző bizottsági jelentés (előadó: Makár Richárd alelnök és Ficsorné Kmeczkó Edit) 3. Alapszabály módosítás, közhasznú egyesületté válás kezdeményezése érdekében (előadó: Makár Richárd alelnök) 4. Az új alapszabály elfogadása esetén Elnökség és Felügyelő Bizottság választása évi költségvetés tervezet elfogadása, 2010 évi tervek évtől bevezetendő tagsági díjak megtárgyalása A napirendi pontokkal mindenki egyetért?

3 1. napirendi pont Makár Richárd: 2009 évi táborok beszámolója 2009 márciusában 20 turnusból álló táborajánlatot jelentettünk meg új bükkikalandozoo honlapunkon. A 2008-as évhez képest ez egy merész vállalkozásnak tűnt, hiszen abban az évben csak 10 turnusunk volt. A fejlődést elősegítette az, hogy a Miskolci Állatkert és Kultúrparkkal sikerült megegyeznünk az összes táborra, és ez évben tért vissza gyesről Takácsné Magi Zsuzsa is, így 4-4 kicsi és nagy Bükki Zoo napközit hirdettünk, amiből mindet elindítottuk, igaz a létszám 1-2 helyen a minimum volt, viszont akadt túljelentkezés is. Ez évre a Túrázoo napközi megszűnt, a korábbi Vadaspark nélküli, Bükki Kalandtúra változatát viszont 3 turnusba indítottuk el a korábbihoz képest kisebb létszámokkal is. A Bükki kerékpáros napközi-bentlakásos tábor közül 1 a kimondottak kicsiknek szóló nem indult és az utolsó turnusban is csak napközi jelleggel. A bentlakásos tábor helyszíne változott Bükkszentkeresztre, ahol a település szélén sátorozhattak a fiatalok. Az új Freetime és Menyhért Táncos napköziből és tanfolyamból is egyet sikerült beindítani, kezdetnek megfelelő. A Borsodi Kézműves napközit viszont csak egy turnusban sikerült beindítani. Összességében így 16 turnusban foglalkoztunk 220 gyermekkel. A visszajelzések 90%-ban pozitívak voltak, erről az értékelésen esett bővebben szó. A hibák kiküszöbölésével újultan kell, hogy várjuk a 2010-es évadot. A táborokról szeptemberben külön a csoportvezetőkkel szerveztünk egy táborzárót, melyen az alábbiakat jegyeztük fel: - A legtöbb kritikát az ebédért, és eső esetén a B terv hiánya miatt kaptuk. - Az ebédet jó lenne megoldani, hogy kihordásos legyen és a Vadasparkba legyen sátor, ami helyet adna rossz idő esetén is a gyerekeknek. - Jövőre a kézműves napközit elhagyjuk. - A Zoo napközit továbbra is szeretnénk, de ez függ a vadaspark illetve felettes szervének irányításától. - Kalandtúra tábor (új túravezetők segítségével) esetleg 4 turnusban. - Bentlakásos táborok (kerékpáros - túra) Új helyszínek: Zemplén, Gömör-Tornai karszt, Szlovák Paradicsom, és a régi Bükkszentkereszt. Ez vegyes kerékpáros túrázós tábor lenne. Táncos lesz, remélhetőleg 2 turnusban Aki jelen volt csoportvezető, jelezte, szeretne jönni jövőre is, számíthatunk rájuk.

4 A jövőben mindenképpen lényege és javítása a tábornak, hogy mind környezettudatosabbak, zöldebbek legyenek. Ehhez fontos, hogy a táborvezetők is így érezzenek, éljenek. Táborvezetőknek minimum 3 alkalommal kötelező az egyesület valamilyen túráján részt venni, ebből lesz egy tréning is, most inkább kalandtúrásabb. Gyerekek mellett a dohányzás is tilos. Makár Richárd: TOCS beszámolója A Természet Oszlopcsarnoka (TOCS) pályázaton elnyert Ft összegű támogatás során kitétel az volt, hogy iskolás gyermekeket vigyünk kirándulni úgy, hogy a látnivalók mellett közösségi játékokat is tanítsunk nekik. A gyermekek annak ellenére, hogy az Avason laknak, a Bükktől 10 km-re, még 80%-ban nem voltak itt kirándulni. A túra is tetszett nekik, de folyamatosan várták, hogy hol lesz azaz állomás, ahol játszhatnak, a fiúk a focit részesítették előnyben, a lányokat jobban lekötötte a tanult játékok közül a varázsszőnyeg. Makár Richárd: túrák és a 3 napos beszámolója 28 túranapunk volt, Résztvevők száma 428 fő, ebből tagok 116 fő, táv 201 km (plusz magashegyi), Szint 11,875 m, Pont 818,2 3 napos: Egyesületünk immár XII. alkalommal rendezte meg "3 napos" megnevezésű összejövetelét, melyen megalakulásának évfordulóját ünnepeljük minden év februárjának első hétvégéjén. Idén Nagyvisnyó mellett a Bánvölgye Erdei Táborban rendeztük meg az eseményt, összesen 26 résztvevővel a 3 nap alatt. Pénteken az érkezés után egyesületünk nevében Boronkai József, Makár Ricsi és Boronkai Tamás megnyitotta a rendezvényt, beszámolót tartott az előző évi eredményeinkről. Szombati nap egy közös kirándulásra indultunk Szilvásvárad - Bél-kő - Bélapátfalva útvonalon Boronkai Tamás vezetésével. Ezen a napon Makár Ricsi egy kisebb csapattal a Lázbérci víztározó környékén tett egy rövidebb kirándulást is. Visszaérkezésünk után elfogyasztottuk közösen megfőzött babgulyásunkat, majd játékos vetélkedőkkel töltöttük el a késődélutánt. Vasárnap délelőtt zárult a rendezvény.

5 Makár Richárd: Észak-Olaszországi kirándulás Augusztus legelejére szervezett út egy úgynevezett bejáró (próba) út volt, amelyen a leendő túravezetők mellett egyesületi tagok vettek részt. A befizetések fedezték a bérbuszt, a szállást mindenki maga fizette. Az út során akadt 1-2 nehézség, miként a kempingeket keresni kellett, többen nem igazán sátoroztak és magashegyi túrán sem vettek még részt. Jövőre érdemes újra meghirdetni úgy, hogy a túravezető Makár Ricsi és Boronkai Tamás legyen és a későbbiekben külön-külön is tudják vinni az utat. Hasonlóképp felvetődött egy Korzikai utazás, de mindenképp szervezni kell bejáró túrát. ötletként Norvégiai is felmerült. Makár Richárd: Lengyel-Tátrai túra A túra előkészületei rendben mentek, minden meg volt szervezve. Az utazás előtti héten terepbejárást is tartottunk, felmértük, milyen a hóhelyzet. Az indulás zökkenőmentesen zajlott. Zakopane-ba a tervezettnél 1 órával később érkeztünk, így módosítani kellett a napi túra hosszát. Kuznice-ból gyalog mentünk fel a sárga jelzésen, majd fordultunk vissza a kék jelzésen. A nagy létszám miatt a résztvevők nagyon elszakadtak egymástól, az első emberek már 15:00-kor lent voltak, az utolsók 18:00-ra érkeztek le. Egy kisebb csapat vezetés nélkül felment a Fekete-tóhoz, ami problémákat okozott. A tájékoztatás nem volt megfelelő, és egy túravezető sem ment utánuk, ketten várták őket meg a kereszteződésben, és kísérték le őket majdnem sötétben. Visszaérkezés után a szállás elfoglalása rendben ment, jó hangulatban telt az este. Másnap a csapat két részre oszlott. Boronkai Tamás vezetésével egy 27 fős csapat a Svinica csúcsát vette célba. Reggel időben elindultunk, a 8:30-as felvonóval mentünk fel Kasprovira. Innen kicsit jeges, szeles úton haladuk a gerincen. Sajnos a csúcsra nem jutottunk fel, a nagy hó, és a kedvezőtlen időjárás visszafordulásra kényszerítette a csapatot. Lefelé menet útba ejtettük a Murovec menedékházat, onnan pedig azon az úton mentünk le, ahol előző nap feljöttünk. 9-en a gerincről felvonóval tértek vissza a völgybe. A csapat másik fele a reggeli rossz időjárás láttán úgy döntött, hogy nem indulnak a hegynek, Zakopane-i városnézésre, majd Nedec vár látogatása mellett döntött. A program rendben lezajlott. Az este ismét jó hangulatban, közös beszélgetésekkel telt. Vasárnap a csapat egyik fele Zakopane-i várásnézésre, másik fele lanovkázni indult. A visszaérkezéssel voltak problémák, a részvevők nem tartották magukat a kért időpontokhoz, ezért csúszott a hazaindulás. Az út rendben telt el, 18:30-ra értünk Miskolcra. Összefoglalva a résztvevőknek a visszajelzésekből ítélve a túra megnyerte a tetszésüket, jól érezték magukat.

6 Makár Richárd: Tour de Émop előkészületei, lebonyolítása, összegzése A felkérés után létrejött egy találkozó, amin kiderült, hogy mire is gondolt a Norda. Készült egy előzetes útvonalterv, amely alapján elkészült a Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (KÖFE) felé küldendő engedélykérelem a terület használatára. Engedélyt kellett még kérni az Északerdő Zrt-től, aki a terület vagyongazdálkodója, de ehhez előbb a KÖFE engedélye kellett. Közben a Norda megváltoztatta elképzelését, így módosítani kellett a az engedélykérelmet, de szerencsénkre az ügyintéző jól állt a kérdéshez, így hiánypótlás keretében - az eljárási díj megfizetésével egy időben - módosultak az útvonalak. Közben beadásra került az Északerdő felé is a kérelem. Megjött a KÖFE engedély, ami faxon csatolásra került az északerdő felé. a múlt hét folyamán bejelentésre került a B.A.Z. megyei, Heves megyei, Miskolc városi, Eger városi rendőrkapitányság felé a rendezvény, mivel a kerékpáros rész közutakat is érint. Szeptember 25.-én megkaptuk az Északerdőtől az elutasító határozatot, ugyanis a vadászati érdekeket sérti egy ilyen rendezvény. A Norda segítségével 2 nappal később meglett az engedély a rendezvényre. Eközben az Egererdő is jelezte, hogy feléjük nem küldtünk kérelmet, de nem gördítettek akadályt a rendezvény elé. Ez egy tanulság a jövőre nézve. Amíg eddig eljutottunk, sok adminisztráció, telefonálgatás és többszöri értekezés történt a Nordával is. A lebonyolítás megszervezése folyamatosan zajlott a regisztráció későn indult, de ehhez képest sok jelentkezés (630) érkezett be, melyek több újabb kérdést vetettek fel, amit letárgyaltunk a Nordával. Így az előre meghatározott létszámmal dolgozhatunk, mely, így is kevésnek tűnt. A szilvásváradi távról ahova kevesen jelentkeztek átszervezzük a garadnaira az embereket. A pontvezetőkkel való megbeszélésen is szinte mindenki megjelent, remélhetőleg fogják tudni munkájukat. Az ellenőrző füzet hosszas munka után elkészült, több napot vett igénybe a megtervezése, térkép megrajzolása. Péntekre és szombatra ütemterv készül az utaztatásra, feladatok megoldására. Most már nincs időnk, de forgatókönyvet is jó lett volna készíteni. A megvalósulásról készült beszámolót ismertetem: október 3-án szombaton a NORDA - Észak Magyarországi Fejlesztési Ügynökség és a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete megrendezte I. regionális Bükk kupáját. A verseny célja a NORDA által finanszírozott fejlesztések népszerűsítése, bemutatása. A túra során információs füzet segítségével a régió lakossága megismerkedhetett az Európai Unió támogatásával megvalósuló kiemelt projektekhez kapcsolódó információkkal, valamint témában a résztvevők pedig számot adhatnak a korábban és a helyszínen megszerzett

7 tudásukról. A túrára ingyenesen lehetett jelentkezni internetes regisztráció segítségével, a kiírt határidőig 630-an iratkoztak fel listánkra. A verseny napján ténylegesen 560 induló volt a kora reggeli 1-2 C fok ellenére. Mindenki a számára megfelelő utat választhatta, Garadnáról és Szilvásváradról is gyalogosan, illetve kerékpárral is indulhattak rövid családi vagy hosszú versenyen. A legnagyobb sikere a garadnai családos gyalogos 12-km-es távnak volt, a résztvevők nagy része a Miskolcról induló ingyenesen igénybe vehető kisvonattal érkezett, összesen 317-en álltak a rajthoz. A nagy létszám ellenére 40 perc alatt elrajtolt mindenki, nem voltak hosszú, lassan fogyó sorok. Szilvásváradról induló hasonló hosszúságú túrát 42-en választották. A hosszú távoknak, a várakozásoknak megfelelően kevesebb indulója volt. Miskolc térségéből 40-en, Eger környékéről 10-en vágtak neki a 42 km-es nagy szintkülönbségű útnak. Kerékpáros családi versenyt, mely 20 km-es volt közel ugyanannyian választották mindkét irányból (54 illetve 48 fő) A távban nem túl hosszú 62 km-es táv nagy szintemelkedéssel kemény kihívás volt a kerékpárosok számára, ennek ellenére 36-an és 13-an rajtoltak el. Minden távban ellenőrző pontokon való bélyegzéssel igazolhatták a résztvevők, hogy ténylegesen ott jártak, hosszabb távokon egyéb módszerekkel, mint jelvényszerző mozgalmak kódjai, útbaigazító táblák kilométerei, nyilainak színei segítségével ellenőriztük a versenyzőket. A teljesítés százalékos volt. A cél minden versenyen Bánkút volt, ahová 11 órakor kezdek érkezni a résztvevők. A jó időzítésnek köszönhetően nagy létszámban voltak egyszerre a résztvevők. Itt sportbemutató és szellemi totó várta őket. Délre az időjárás is csodálatos volt, egyre több teljesítő ülhetett le piknikezni a fűben és fogyaszthatta el jól megérdemelt forró gulyását. Az ingyenes buszok 3 órától folyamatosan szállították vissza a rajthelyre a versenyzőket, így szép lassan elfogyott a nagy tömeg a Bánkúti Síház előtti rétről. A hosszú távon induló túrázók a lassan lehűlő őszi időben még 17 óra felé is érkeztek, de a tea és a meleg étel nekik is erőt adott. Minden kategóriában az első három helyezett megérdemelten vehette át érmét és ajándék utalványát. A legfiatalabb és legidősebb versenyző is jutalomban részesült. A teljesítésről mindenki emléklapot kapott, akik nem tudták a helyszínen átvenni azoknak folyamatosan postáztuk. A rendezvény mindenkinek tetszett, elégedett volt a programokkal, szervezéssel, sorban kaptunk dicsérő leveleket ( -eket). Több olyan családdal is találkoztunk, akik nem igazán járják az erdőt, de erre az eseményre szívesen eljöttek. A folytatást mindenki várja

8 Makár Richárd: Jelzésfestés A Zemplénben Monok - Vámosújfalu között a piros jelzést újítottuk fel, egyszeri javítással (rossz időben készült az első felfestés) elfogadta a B.A.Z. Megyei Természetjáró Szövetség. A pénzt is átutalták ben a Barcikaiak rendezik meg az országos találkozót, ehhez segítséget kértek a Szövetségtől, hogy az érintett utakat újítsák fel. A szövetség az 1%-ból finanszírozza a felújítást, mely harmada a korábbi évinek. Feladatunknak tartom, hogy amennyiben időnk, energiánk engedi segítsük a Barcikaikat, amennyiben útiköltséget, szállást vagy esetleg részvételt tudnak biztosítani a találkozón. Boronkai József: Működési ellenőrzés az Ügyészségről A Miskolc Városi Ügyészség levélben megkeresett bennünket, hogy től az összes működéssel kapcsolatos anyagunkat nyújtsuk be. Ezek beadása megtörtént. A működési ellenőrzés 3 hibát tárt fel az egyesületnél, amit én kelt levelükben leírtak, miszerint: - Az egyesület elnöksége az alapszabály VI/1. pontja szerinti gyakorisággal tartsa üléseit, arról készítsenek jegyzőkönyvet, és tevékenységéről számoljon be a közgyűlésnek. - Az ellenőrző bizottság tegyen eleget az alapszabály VII/2. pontjában írt feladatainak. - A közgyűlés évente határozattal döntsön az egyesület költségvetéséről. Erre a mellékletben lévő levéllel válaszoltam, amit elolvashattok. Ennek az ellenőrzésnek volt haszna, mivel így rendbe tettük a papírjainkat, és most már tudjuk, hogy a 3 hibán kívül törvényesen működik az egyesület! Boronkai József: 1 % és felhasználása Az 1% fogadásához be kellett nyújtani az alapító okiratot és a hatályos bírósági végzést. A biztonság kedvéért mindkettőt - régit és újat - is benyújtottam. A hatályos, új bírósági végzés beszerzése kicsit macerás volt, mivel a bíróság azt mondta, hogy kipostázta, de ezt nem kaptuk meg, így személyesen kértem ki azt. A papírokat postán, az igénylő lapot ügyfélkapun keresztül adtuk be. Október utolsó napjaiban a bankszámlánkra került forint A működésünkhöz elengedhetetlen egy új laptop, a maradék összeget, postára, működési, iroda költségekre költsük. Makár Richárd: Amennyiben nincs hozzászóló, beszámoló elfogadásáról szavazzunk!

9 2. napirendi pont Makár Richárd: Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete évi pénzügyi beszámoló Az Egyesület bankszámlájának egyenlege január l-én: 8.910,- Ft Az Egyesület házi pénztárának egyenlege január l-én: 16,- Ft Nyitó pénzkészlet összesen: Ft 2009.évi bevételek: - Táboroztatásra, túrákra befizetett összeg: ,- Ft - Tagdíjbevétel: ,- Ft - Igazoló füzet, rendezvényszervezés ,- Ft - Apeh 1 %, kamat ,- Ft Bevételek összesen: Ft 2009 évi kiadások: - Táboroztatás költségei: ,- Ft - Bank költség: ,- Ft - Posta telefon: ,- Ft - Nyomtatvány, irodaszer: ,- Ft - Honlap készítés, reklám: ,- Ft - Kis értékű tárgyi eszközbeszerzés: ,- Ft - Alkalmi munkabér ,- Ft - Közteherjegy: ,- Ft - Tárgyi eszköz beszerzés: ,- Ft Kiadás összesen: Ft A bevételek és a kiadások különbözete: , ,- Ft = ,- Ft pénzügyi eredmény. Az Egyesület bankszámlájának egyenlege december 31.-én: ,- Ft Az Egyesület házi pénztárának egyenlege december 31.-én: ,- Ft Záró pénzkészlet összesen: Ft Ficsórné Kmeckó Edit: Ellenőrző Bizottság megállapítása A vizsgálat készült án a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesületének székhelyén a év gazdálkodásának vizsgálatáról.

10 Jelen volt: F. Kmeczkó Edit Czene-Papp Ádám A BFTE Ellenőrző Bizottsági vizsgálat megállapításait a következőkben foglaltuk össze: 1. Ellenőrizve a bevételi és a kiadási bizonylatokat, azokat tartalmilag és formailag rendben találtuk. A könyvvezetés megfelelő. A évi záró folyószámla egyenleg és a pénztár pénzkészlete a következő: Az Egyesület bankszámlájának egyenlege december 31.-én: Az Egyesület házi pénztárának egyenlege december 31.-én: Záró pénzkészlet összesen: ,- Ft ,- Ft Ft Az Egyesület éves könyvelését megbízásra külsős cég végzi, az évközbeni iktatás a titkár feladata A pénztári bizonylatok áttekinthetők és ellenőrizhetők. 2. A nagyértékű tárgyak leltára december 31-ével elkészült és rendben van, hiány/többlet nincsen. 3. Az ellenőrzés nem terjedt ki az Egyesület belső szabályzataira. A fentieket is figyelembe véve az éves gazdálkodásról készült kimutatások és az éves mérleg összhangban a számviteli törvénnyel a valóságot tükrözik. Makár Richárd: Amennyiben nincs hozzászóló, a költségvetési beszámoló elfogadásáról szavazzunk! 3. napirendi pont Makár Richárd: A Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete, (3531 Miskolc, Vászonfehérítő u /2. szám) Alapszabályának 2. számú módosítása pontokban, kérem részenként szavazzuk meg. - Az Alapszabály I. része az alábbi 4. ponttal egészül ki: 4. Az Egyesület jellege: Közhasznú - Az Alapszabály II. rész 1., 9. valamint 10. pontja a következőképpen módosul:

11 1. A BFTE célja a természetjárás népszerűsítése, egészséges életmódra nevelés elősegítése, propagálása. Természetismeret, honismeret és környezeti nevelés mentén a természethez való helyes viszonyulás kialakításának elősegítése. 9. Szakmai tevékenységként természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó, egyéb szervezetek által felkért és önálló kezdeményezésként indított közművelődési célú táborok, túrák, versenyek és egyéb rendezvények szervezése, lebonyolítása. 10. Egyéb természetjárással, természettel kapcsolatos tevékenységek, mint szakmai előadások, szakértői tevékenység, egyebek. - Az Alapszabály az alábbi III. résszel egészül ki: III. Közhasznúsági nyilatkozat A Társaság céljai és tevékenysége az alábbi közhasznú tevékenységeknek felelnek meg az évi CLVI. tv ban foglaltak szerint: II/1. pont szerinti nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, (Ksztv. 26. c, 4. pont) II./2. pont szerinti sporttevékenység, (Ksztv. 26. c, 14. pont) II/3. pont szerinti természetvédelem (Ksztv. 26. c, 8. pont) - Az Alapszabály VII. része a következő 4. és 5. ponttal egészül ki: 4. A pártoló tag jogai és kötelezettségei: a) A pártolói tagság úgy keletkezik, hogy a pártoló jogi, vagy természetes személy aki a szervezet célkitűzéseivel, jelen alapszabályában leírt elvekkel egyetért - legalább egy éves pártolói díjat a szervezet pénztárába befizet, és őt a szervezet pártolói nyilvántartásba veszi. b) A pártoló - évente a szervezet elnökétől beszámolót kap a szervezet működéséről, eredményeiről,

12 - értesítést kap a szervezet rendezvényeiről, a szervezethez kapcsolódó eseményekről, jogosult az Egyesület szolgáltatásainak igénybevételére és az Egyesület létesítményeinek és sporteszközeinek használatára - jogosult tanácskozási joggal részt venni az Egyesület Közgyűlésein és rendezvényein. A pártoló a pártolói díjon túl a hatályos jogszabályok szerint adományt is nyújthat a szervezet részére. c) A pártolói tagság megszűnik - a pártoló kilépésével, - amennyiben a pártoló a szervezet céljaival ellentétes magatartást tanúsít, a pártoló közgyűlés általi kizárásával (ebben a kérdésben az Elnökség javaslata alapján a közgyűlés többségi titkos szavazással dönt), - ha a pártoló az éves pártolói díjat a legutóbbi éves díj befizetését követő 15 hónapon túl nem fizeti be a szervezet pénztárába. - pártoló halálával, vagy jogutód nélküli megszűnésével. A pártolói tagság megszűnésével a szervezet a pártolót a pártolói nyilvántartásából törli. a. A tiszteletbeli tag jogai és kötelezettségei a) A tiszteletbeli tagot az Elnökség javaslatára a Közgyűlés választja nyílt szavazással, egyszerű többséggel. b) A tiszteletbeli tag jogosult tanácskozási joggal részt venni az Egyesület Közgyűlésein és rendezvényein. - Az Alapszabály VIII. részének 1. pontja az alábbi mondattal egészül ki: a Közgyűlés ülései nyilvánosak, kivéve, ha az sértené a személyes adatok védelméről szóló törvény rendelkezéseit, vagy az alkotmányban biztosított személyiségi jogok sérelmével járna. - A Közgyűlés kizárólagos hatásköre a következő g) ponttal egészül ki: g) a Közhasznúsági jelentés elfogadása

13 - A VIII. rész 2. pont 10. mondata a következőképp módosul: - Az Egyesület tisztségviselőit 3 évre választják. - A VIII. rész 3. pontja a következő szövegre módosul: 3. Felügyelő Bizottság A BFTE Felügyelő Bizottságát a Közgyűlés választja meg 3 éves időtartamra. A Felügyelő Bizottság három tagból áll. A tagok maguk közül egy vezetőt választanak. A bizottság tevékenységének az ellátásáért a Közgyűlésnek felelős. Feladatai és hatásköre: - az Egyesület pénzügyeinek ellenőrzése, törvényességének felügyelete; - tagsági díjak, szponzori támogatások és egyéb eredetű bevételek befizetésének ellenőrzése; - bizonylati fegyelem ellenőrzése; - az éves beszámoló előirányzatainak felülvizsgálata és a beszámoló elfogadása; A Felügyelő Bizottság ülését az általa választott vezetője hívja össze, úgy, hogy annak időpontjáról és napirendjéről a többi bizottság tagot az ülést legalább 8 nappal megelőzően írásban tájékoztatja. A Felügyelő Bizottság tagjai jogosultak feladatuk ellátása érdekében az Egyesület irataiba betekinteni, a tisztségviselőktől jelentést, a szervezet munkavállalóitól felvilágosítást kérni. Amennyiben a bizottság működése során szabálytalanságot észlel, haladéktalanul intézkedik annak megszüntetéséről, illetve értesíti az Elnökséget, vagy amennyiben a vezető tisztségviselők felelősségét megalapozó tény merül fel, a Közgyűlést tájékoztatja. Az intézkedésre jogosult vezető szervet a felügyelő szerv indítványára - annak megtételétől számított harminc napon belül - össze kell hívni. E határidő eredménytelen eltelte esetén a vezető szerv összehívására a felügyelő szerv is jogosult. Ha az arra jogosult szerv a törvényes működés helyreállítása érdekében szükséges intézkedéseket nem teszi meg, a felügyelő szerv köteles haladéktalanul értesíteni a törvényességi felügyeletet ellátó szervet. Tanácskozási és javaslattételi joggal a Felügyelő Bizottság tagjai részt vehetnek az elnökségi üléseken, és a Közgyűlésen. Feladatukat társadalmi munkában végzik.

14 A Felügyelő Bizottság szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal ülésezik. A Felügyelő Bizottság ülései nyilvánosak, személyiségi, vagy titokvédelmi okokból zárt ülés rendelhető el. A közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. tv. alapján nem lehet a Felügyelő Bizottság elnöke vagy tagja, illetve könyvvizsgálója az a személy, aki a) a vezető szerv elnöke, vagy tagja, b) a közhasznú szervezettel a megbízatásán kívüli más tevékenység kifejtésére irányuló munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll, ha jogszabály másképp nem rendelkezik, c) a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásából részesül - kivéve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatásokat, és a társadalmi szervezet által tagjának a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatást -, illetve d) az a)-c) pontban meghatározott személyek hozzátartozója. -Az Alapszabály az alábbi X. résszel egészül ki: X. A Társaság működésének nyilvánossága l. Közhasznú tevékenység A Társaság rögzíti, hogy a törvényben és a jelen alapszabályban rögzített közhasznú tevékenységet folytat, továbbá biztosítja, hogy tagjain kívül más is részesülhessen a közhasznú szolgáltatásaiból. Közzéteszi a) a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatását; b) a cél szerinti juttatások kimutatását; c) a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalaptól, a helyi önkormányzattól, a kisebbségi települési önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértékét; d) a közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értékét, illetve összegét; e) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámolót.

15 2. Iratbetekintés A közhasznúsági jelentésbe bárki betekinthet, abból saját költségére másolatot készíthet. A Társaság titkára köteles gondoskodni a közhasznú szervezet működésével kapcsolatosan keletkezett iratokba való betekintés lehetővé tételéről, illetve azokról felvilágosítást adni. Az iratokba való betekintés iránti igényt (kérelmet) írásban kell a Titkár részére megküldeni. A Titkár köteles bármely jogszabály által felhatalmazott szerv vagy személy által kért iratbetekintést haladéktalanul, egyéb esetekben az iratbetekintést kérővel történt megállapodás szerinti határidőben, illetve jogszabály vagy hatósági határozat által előírt határidőben teljesíteni. A Titkár köteles az iratbetekintésekről külön nyilvántartást vezetni, amelyből megállapítható a kérelmező neve, a kért irat megnevezése, a kérelem és teljesítésének ideje. Az Egyesület, mint közhasznú szervezet működéséről szóló éves jelentést és beszámolót, valamint a szolgáltatásai igénybevételének módjáról és lehetőségeiről szóló tájékoztatót az Egyesület honlapján nyilvánosságra kell hozni. - Az Alapszabály XI. rész 1. pontjának első mondata a következőkre módosul: A Khsztv. 8. (1) bekezdése alapján a vezető szerv határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója [Ptk b) pont], élettársa (a továbbiakban együtt: hozzátartozó) a határozat alapján - Az Alapszabály XII. rész 8. pontja az alábbiakkal egészül ki: Az Egyesület a cél szerinti tevékenységéből illetve a vállalkozási tevékenységéből származó bevételeit és ráfordításait elkülönítetten tartja nyilván. -Beszámolási szabályok Az Egyesület az éves beszámoló jóváhagyásával egyidejűleg közhasznúsági jelentést készít, amely tartalmazza: a) a számviteli beszámolót; b) a költségvetési támogatás felhasználását; c) a vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatást;

16 d) a cél szerinti juttatások kimutatását; e) a központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalaptól, a helyi önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától és mindezek szerveitől kapott támogatás mértékét; f) a közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások értékét, illetve összegét; g) a közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámolót. A közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. A közhasznúsági jelentést az Egyesület a tárgyévet követő évben, legkésőbb június 30-áig saját honlapján, illetve egyéb, a nyilvánosság számára elérhető módon közzéteszi. - Az Alapszabály XIV. rész. 2. pontja az alábbiakra módosul: 2. Megszűnés esetén az egyesület vagyona a Miskolci Speciális Felderítő-és Mentőcsoportért Közalapítványra illetve jogutódjára száll. - A XV. rész az alábbi tagmondattal egészül ki:...a Közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. tv napirendi pont Makár Richárd: Az egyesület alapszabálya változott, így új tisztségviselőket kell választanunk. Az alábbi tisztségekre kérünk ajánlások, természetesen minden helyre több jelölés is érkezhet. Elnökségi tagok, mint elnök, alelnök, titkár, fegyelmi bizottsági (FB) tagok, 3 fő. Csizmarik János: FB tagnak javaslom Makár Krisztánt. Makár Marietta: FB tagnak javaslom Ficsórné Kmeczkó Editet. Domán Zsófia: FB tagnak javaslom Éles Pétert. Pál Viktor: Titkár személyére a javaslatom Boronkai Tamás.

17 Berecz Ágnes: Alelnönek Makár Richárdot javaslom. Csizmarik János: a BFTE elnökének továbbra is Boronkai Józsefet ajánlom. Makár Richárd: Amennyiben nincs további javaslat, megkérdezem a jelölteket, elfogadják-e a jelölést? A jelölést mindenki elfogadta, így szavazásra bocsájtom a kérdést. Személyi ügyekben titkosan szavazunk, ezért felkérem a számlálókat, hogy osszák ki a szavazócédulákat és 5 percet adunk a szavazásra és további 5 percet a számlálásra. Apró Gergő: A szavazatok összeszámolása után megállapítjuk, hogy minden szavazat érvényes volt. Boronkai József 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület elnökévé lett választva. Makár Richárd 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület alelnökévé lett választva. Boronkai Tamás 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület titkárává lett választva. Ficsorné Kmeczkó Edit 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület FB tagjává lett választva. Éles Péter 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület FB tagjává lett választva. Makár Krisztián 27 igen, tartózkodás és nem szavazat nélkül az egyesület FB tagjává lett választva. Gratulálunk a tisztségviselőknek. 5. napirendi pont Makár Richárd: évi bevétel tervezet: - Táboroztatásra, túrákra befizetett összeg: ,- Ft - Tagdíjbevétel: ,- Ft - Igazoló füzet, rendezvényszervezés ,- Ft - Apeh 1 %, kamat ,- Ft Bevételek összesen: Ft évi tervezett kiadások: - Táboroztatás költségei: ,- Ft - Bank költség: ,- Ft

18 - Posta telefon: ,- Ft - Nyomtatvány, irodaszer: ,- Ft - Honlap, reklám: ,- Ft - Kis értékű tárgyi eszközbeszerzés: ,- Ft - munkabér, járulékkal ,- Ft - Tárgyi eszköz beszerzés: ,- Ft Kiadás összesen: Ft Makár Richárd: Amennyiben nincs hozzászóló, a költségvetés tervezet elfogadásáról szavazzunk! Makár Richárd: 2010 évi terveink 2010 évi táborok, az ajánlatunk hamarosan kikerül a kalandozoo honlapra, több túra tábor lesz, napközis és bentlakásos típusban is és új fajta táborokat is tervezünk, mint barlangtúra, horgász évi túrák, a családi túrákat továbbra is folytatjuk, hiszen legtöbben erre járnak, magashegyi túráinkat is folyamatosan hirdetjük, a nyárra isztambuli és ősz elejére egy északolasz utat tervezünk. Tour de Émop 2, az egyeztetések folynak, augusztus utolsó hétvégéjére 1-2 útvonal változással tervezzük a versenyt. Jelzésfestés, a Norvég civil alapon, mint együttműködő partner Miskolc környékén km gyalogos és kerékpáros út megvalósítására, festésére kaptunk pénzt, májusban bonyolítanánk le a munkákat. Emellett Aggteleken lesz jelzésfestő tábor, ahová 4 fővel jelentkezünk. Aki ezekben a projektekben szeretne dolgozni, mailes levelünkben majd jelezze azt. 1 %-ot továbbra is várjuk, mindenkit kérek ennek híresztelésére év végén elindítottuk BAZ megye szüneteltetett szakaszainak vasútmegmentő akcióját. Több, mint 40 egyesület csatlakozott, a munkák elindultak, a Zöld OT-n ez külön szekcióülés. Lesz Putnok Szilvásvárad különvonat május 2-án, ezeken nagy létszámban próbáljunk részt venni. A BFTE fog túrákat vezetni ehhez kapcsolódóan. Csizmarik János: A Lillafüredi kisvasút is szünetel télre, oda is lehetne szervezni utakat. Makár Richárd: A kocsonyafesztiválra elkészült Miskolc kerékpáros térképe, melyhez közreműködtünk. Pál Viktor: A térkép nem jogdíjas, mert saját készítésű, könnyen lehet újabb esetlegesen módosított példányokat nyomtatni. Miskolc pályázaton nyert kerékpárút építésre, ez nagyjából összecseng a térképen jelzett ajánlott útvonallal.

19 Makár Richárd: Amennyiben nincs további hozzászóló, a tervezet elfogadásáról szavazzunk! 6. napirendi pont Makár Richárd: évtől tagdíjaink tervezett ára Elnökségi ülésen az alábbi áremelkedés mellett döntöttünk: rendes tag 1500Ft a korábbi 1000Ft helyett, kedvezményes rendes tag lehet diák nappali tagozaton 25 éves korig -, gyesen (gyeden) lévők, nyugdíjasok 1000Ft, a korábbi 600Ft helyett ingyenes lenne 6 éves kor alatt, pártoló tag 2500Ft az 1500Ft helyett. Az árak megalakulás óta nem változtak, a tagdíj nem fedezi a banki költségeket sem, viszont sokkal többet nyújtunk a tagok részére, kedvezmények, bérelhető eszközök. Pál Viktor: Családi tagságra nem gondoltatok? Hircsu Nóra: A diák 25 év felett is diák. Makár Richárd: A díjaink így is alacsonyak, valamilyen határt szabtunk, általánosságban bevett a év, a családi kedvezmény sem merült fel. Makár Richárd: Amennyiben nincs további hozzászóló, a tagdíjak elfogadásáról szavazzunk! Kelt, Miskolcon, március 19-én Makár Richárd Levezető elnök Domán Zsófia Jegyzőkönyv vezető Makár Anita Jegyzőkönyv hitelesítő Éles Péter Jegyzőkönyv hitelesítő Boronkai József BFTE elnök

BFTE elnökségi ülés 2009/3. negyedév (július-szept) jegyzőkönyv

BFTE elnökségi ülés 2009/3. negyedév (július-szept) jegyzőkönyv BFTE elnökségi ülés 2009/3. negyedév (július-szept) jegyzőkönyv Helye: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő u. 64. 3/2 Ideje: 2009.10.01, Csütörtök, 19:00 Résztvevők: Jelenléti ív szerint Jegyzőkönyvvezető Boronkai

Részletesebben

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg.

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg. Jegyzőkönyv, amely a Budai Polgárok Társasága 2010. március 30. napján 17 órakor tartott közgyűléséről készült. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint 13 fő: A közgyűlés egyhangú határozattal levezető

Részletesebben

BFTE Éves megismételt taggyűlés Jegyzőkönyv. Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet, ideje: , péntek 17.

BFTE Éves megismételt taggyűlés Jegyzőkönyv. Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet, ideje: , péntek 17. BFTE Éves megismételt taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet, ideje: 2016.05.27, péntek 17.15 óra Makár Richárd: Köszöntöm a megjelenteket! Boronkai József elnök munkahelyi

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

Bükki Fiatalok T.E. elnökségi ülés 2009/4. negyedév (október-december) jegyzőkönyv

Bükki Fiatalok T.E. elnökségi ülés 2009/4. negyedév (október-december) jegyzőkönyv Bükki Fiatalok T.E. elnökségi ülés 2009/4. negyedév (október-december) jegyzőkönyv Helye: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő u. 64. 3/2 Ideje: 2010. január 22. péntek 19 óra Jelen vannak: jelenléti ív szerint

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE. Preambulum:

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE. Preambulum: A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE Preambulum: Jelen Alapító okirat az Egyesület 2009. július 10. napján, a 2010. március hó 19. napján és 2010.

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv BFTE Éves megismételt taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.05.13, szerda 17.15 óra Boronkai József: Köszöntöm a megjelenteket! A BFTE aktuális taglétszáma

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.05.11, vasárnap 8.

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.05.11, vasárnap 8. BFTE Éves megismételt taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Helye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.05.11, vasárnap 8.00 óra Boronkai József: Köszöntöm a megjelenteket! A BFTE aktuális taglétszáma

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.07.28., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11.

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11. Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. október 11. 1 Alulírott alapító a Ptk. 74/A-G -ai alapján a következők szerint rögzíti egységes szerkezetben 2012. október 11. a Sárospataki Theologiai

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést.

Jegyzőkönyv. A B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség elnöke órakor üdvözli a megjelenteket és megnyitja a Közgyűlést. Jegyzőkönyv Készült a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Közgyűlésén 2017. május 26-án a Zöld Kapcsolat Egyesület tárgyaló termében (3525 Miskolc, Kossuth u. 13. szám) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti

Részletesebben

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1.) Az egyesület neve: Csepeli Kertbarát Kör Egyesület (továbbiakban egyesület) 2.) Rövidített neve: CSKK 3.) Az egyesület székhelye:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKTARISZNYA ALAPÍTVÁNY MONOR ALAPÍTÓ OKIRAT 2 Ezen alapító okirat azért készült, hogy az 1. pontban megnevezett alapító az 1959. évi IV. törvény, a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 10 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 10 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. június 25. 10 óra 30 perces kezdettel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 1035 Budapest, Raktár utca 1. szám alatt. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2013. Jegyzőkönyv

BFTE Éves megismételt taggyűlés 2013. Jegyzőkönyv BFTE Éves megismételt taggyűlés 2013. Jegyzőkönyv Helye: Teleki Tehetséggondozó Kollégium épülete, Teleki emlékszoba. 3527 Miskolc, Selyemrét u. 1. Ideje: 2013.05.10, péntek 16.30 óra Boronkai József:

Részletesebben

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSA

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSA A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYÁNAK MÓDOSÍTÁSA A 2013. május 10-i taggyűlés határozat előtti érvényes alapszabályt a normál betűkkel írt rész tartalmazza. A dőlt betűs rész tartalmazza

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: KÖRNYÉSZ Oktató, Környezeti Nevelő és Hagyományőrző közhasznú Egyesület 2011.03.15. 1 I. Általános kiegészítések 1.Az Egyesület bemutatása elnevezése: KÖRNYÉSZ Oktató,

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a évről

Közhasznúsági jelentés a évről Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület 1188 Budapest, Határ u. 26/b Telefon: +36-20-229-54-56 Web: www.jogaoktatok.hu E-mail: mjsze108@gmail.com Közhasznúsági jelentés a 2010. évről Statisztikai számjel:

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

Magyar Jogász Egylet Egyesületek

Magyar Jogász Egylet Egyesületek Magyar Jogász Egylet 2016.02.25. Egyesületek Alapszabály kötelező tartalmi elemei: Ptk. 3:5. A jogi személy létesítő okiratában a jogi személy létesítésére irányuló akarat kifejezésén túl meg kell határozni

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4.

Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4. Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4. 2010. évi Közhasznúsági jelentése 1 Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről

Részletesebben

ZSEBOROSZLÁN VAS MEGYEI KORASZÜLÖTTEKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA

ZSEBOROSZLÁN VAS MEGYEI KORASZÜLÖTTEKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA ZSEBOROSZLÁN VAS MEGYEI KORASZÜLÖTTEKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Az alapító természetes személy adatai Kovácsné Molnár Henriett Mária Kovács Árpád Péter Kaczmarski Szilvia Kaczmarski Balázs

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 2008 1. Számviteli beszámoló

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 2008 1. Számviteli beszámoló KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 2008 1. Számviteli beszámoló A Mérleg és az Eredménykimutatás mellékelve 2. Költségvetési támogatás felhasználása Az egyesület ilyen támogatást

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN. Preambulum:

A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN. Preambulum: A BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Preambulum: Jelen Alapító okirat az Egyesület 2009. július 10. napján, a 2010. március hó 19. napján, 2010. április

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan.

ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. ALAPÍTÓ OKIRAT ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSÁRA a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. Kovács Gábor Személyi szám: 1 591020 1141 Lakcím: 2854 Dad, Badacsonyi utca 14. Fülöp Pál Személyi szám: 1 610920

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) KÖZALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓ OKIRATA (MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kapuvár Lakosainak Egészségért Közalapítvány jogi személyiséggel rendelkező, közfeladatok biztosítása céljából határozatlan időre létrehozott

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről. A Széchenyi István Általános Iskola dányi iskolásokért alapítványt hoz létre.

MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről. A Széchenyi István Általános Iskola dányi iskolásokért alapítványt hoz létre. MÓDOSÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRAT Alapítvány a dányi Iskolásokért létesítéséről A 2008. január 03-i keltű alapító okiratot a következőképpen módosítom. A módosítás dőlt betűvel. A Széchenyi István Általános Iskola

Részletesebben

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata

Angyali Szolgálat Alapítvány. Alapító Okirata Angyali Szolgálat Alapítvány Alapító Okirata tanítások átadása így hozzájárulva egy békésebb, szeretetteljesebb és boldogabb társadalmi élet kialakulásához. II.-6. Az alapítvány munkájában résztvev k

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MŰVÉSZETI KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MŰVÉSZETI KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MŰVÉSZETI KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Közalapítványt,"

Részletesebben

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK 2017. Egyesületünk ez éven 3 féle tábort indít: - Miskolc ZOO napközis tábor - a hagyományos Zoo tábor, megújult programmal - Bükki TÚRA napközis

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mint alapító (a továbbiakban: Alapító) a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 74/A. -a alapján jogi személyiséggel rendelkező,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS City College Üzleti Szakképző Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2300 Ráckeve, Kossuth u. 73. Telefon: 06/66/640 304, Fax.: 66/640 305 www.citycollege.hu E mail: citycoll@gmail.com Adószám:

Részletesebben

A MAGYAR LEVÉLTÁROSOK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÍME, MŰKÖDÉSI TERÜLETE, PECSÉTJE

A MAGYAR LEVÉLTÁROSOK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÍME, MŰKÖDÉSI TERÜLETE, PECSÉTJE A MAGYAR LEVÉLTÁROSOK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. AZ EGYESÜLET NEVE, CÍME, MŰKÖDÉSI TERÜLETE, PECSÉTJE 1. Az egyesület neve: Magyar Levéltárosok Egyesülete 2. Székhelye: Budapest 3. Címe: 1014 Hess András

Részletesebben

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról

Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Partnerségi információs nap a civil szervezetek előtt álló feladatokról Főbb jogszabályok Alaptörvény Ptk. Az egyesülési jogról a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A

A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A A BOLYAI JÁNOS KATONAI MŰSZAKI FŐISKOLA SZOCIÁLPOLITIKAI ALAPÍTVÁNYÁNAK A L A P Í T Ó O K I R A T A 2 A Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola tartós, közérdekű célt szolgáló szociálpolitikai Alapítványt

Részletesebben

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület 2. Az Egyesület rövidített neve: Marvel Team

Részletesebben

"HARMATCSEPP" SZOCIÁLIS KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA

HARMATCSEPP SZOCIÁLIS KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA "HARMATCSEPP" SZOCIÁLIS KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés (továbbiakban: alapító) a szociális gondoskodás színvonalának emelésére

Részletesebben

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány ELTE TTK Hallgatói Alapítvány 1990. november 20-án kelt Alapító Okirata egységes szerkezetben a 2013. március 12-én és április 15-én kelt módosításokkal. Az alapítók jelen okirattal a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

A FEJLŐDŐ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály. I. Általános rendelkezések

A FEJLŐDŐ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály. I. Általános rendelkezések A FEJLŐDŐ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály I. Általános rendelkezések 1.. Az Egyesület neve: A Fejlődő Kalaznóért Egyesület ( a továbbiakban Egyesület ) Székhelye: 7194 Kalaznó, Fő utca 179. (módosítva:

Részletesebben

SíTV Sportegyesület ALAPSZABÁLY

SíTV Sportegyesület ALAPSZABÁLY SíTV Sportegyesület ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések Az egyesület neve: SíTV Sportegyesület Az egyesület székhelye: 2094, Nagykovácsi Kossuth utca 91. A SíTV Sportegyesület (továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban)

ALAPÍTÓ OKIRAT. (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) ALAPÍTÓ OKIRAT (2014. május 9-i módosított változat, módosítások kiemelt formátumban) Alulírott, Borka Gyula (8000 Székesfehérvár, Gyár u. 4.) számítva természetes és jogi személyek csatlakozására Székesfehérvár

Részletesebben

FARKAS JÁNOS. SZERTELEN KÉK Alapítvány. Alapító Okirata

FARKAS JÁNOS. SZERTELEN KÉK Alapítvány. Alapító Okirata FARKAS JÁNOS A SZERTELEN KÉK Alapítvány Alapító Okirata 1 FARKAS JÁNOS (2315. Szigethalom, Táncsis M. u. 16) közérdekű és közhasznú célra az alábbi ALAPÍTVÁNY tételét határozza el: Az alapítvány neve és

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

BFTE Éves közgyűlés 2012. Jegyzőkönyv

BFTE Éves közgyűlés 2012. Jegyzőkönyv BFTE Éves közgyűlés 2012. Jegyzőkönyv Helye: Dindiland játszóház 3525 Miskolc, Madarász Viktor u. 4. Ideje: 2012.04.21, szombat 15.30 óra Boronkai József: A BFTE jelenlegi taglétszáma 111 fő, a jelenléti

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület FAKULT Egyesület 2023 Dunabogdány, Hegy u.7. Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület 2008. ÉVI K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 1 Dunabogdány, 2009. május 20. Tóth László FAKULT Egyesület

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

EMLA ALAPÍTVÁNY. a Környezeti Oktatás Támogatására. 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT

EMLA ALAPÍTVÁNY. a Környezeti Oktatás Támogatására. 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT EMLA ALAPÍTVÁNY a Környezeti Oktatás Támogatására 1076 Budapest, Garay u. 29-31. I/1. Alapító Okirat EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRAT LEGUTÓBBI MÓDOSÍTÁS IDŐPONTJA: 2012. MÁJUS 7. Alapító Okirat

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006. év Kunszentmiklós, 2007. április 22. Tartalom I. A Puszta Hangja Egyesület alapadatai II. Számviteli beszámoló IV. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról V. A

Részletesebben

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések

Alapszabálya. I. Általános rendelkezések Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1./ Az egyesület neve: Gödi Városfejlesztő és Szépítő Egyesület 2./ Az egyesület székhelye: 2131 Göd, Pázmány Péter u. 24.

Részletesebben

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET Alapszabálya A Szentendrei Református Gimnáziumért és Kollégiumért Egyesület közgyűlése az Egyesület székhelyének megváltozására tekintettel

Részletesebben

SZEBB HOLNAPÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

SZEBB HOLNAPÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA SZEBB HOLNAPÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 2003. október 20-án megtartott alakuló közgyűlésén majd az alapszabály módosításait követően az egyesület alapszabályát

Részletesebben

Napraforgó Falusi Vendéglátók Alsó-Tiszavidéki Közhasznú Egyesülete Alapszabálya

Napraforgó Falusi Vendéglátók Alsó-Tiszavidéki Közhasznú Egyesülete Alapszabálya Napraforgó Falusi Vendéglátók Alsó-Tiszavidéki Közhasznú Egyesülete Alapszabálya A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. tv. (Ptk.), az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, valamint a közhasznú

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS. a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület. 2009 évi gazdálkodásáról

KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS. a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület. 2009 évi gazdálkodásáról KŐZHASZNUSÁGI JELENTÉS a Dunakeszi MÁV Sporthorgász Dunakeszi MÁV Sporthorgász Egyesület 2009 évi gazdálkodásáról 1. Az egyesület bemutatása 1.1 Alakulás, az egyesület célja Az egyesület többször módosított

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés TORNATEREMÉRT Kiemelten Közhasznú alapítvány Kuratóriumának 1/2014. (14.03.11.) sz. határozata:(kivonat a jegyzőkönyvből): A Kuratórium elfogadta a 2013. évi TORNATEREMÉRT alapítvány

Részletesebben

PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés. 2010. április 10.

PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés. 2010. április 10. PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület Közhasznúsági jelentés 2010. április 10. PICI-TALPAK Gyermekgondozó Egyesület 6500 Baja, Viza u. 13. 2009. évi Közhasznúsági jelentése Baja, 2010. április 10. Bertáné

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA. A sportegyesület nyilvántartásba vételét a Tolna Megyei Bíróság végzi.

ALAPSZABÁLYA. A sportegyesület nyilvántartásba vételét a Tolna Megyei Bíróság végzi. Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1./Az Őcsényi Repülőklub Sportegyesület az egyesületi jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján működő, önkéntesen létrehozott,

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

Alapító Okirat. 1 Az Alapítvány neve, székhelye

Alapító Okirat. 1 Az Alapítvány neve, székhelye A Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító okiratának az alapítás által bekövetkezett módosításokkal, kiegészítésekkel és a jogi szabályozás aktualitásaiból eredő változásokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Társasági szerződés módosítása

Társasági szerződés módosítása Társasági szerződés módosítása A kiemelten közhasznú Bárka Józsefvárosi Színházi- és Kulturális Nonprofit Gazdasági Társaság (1082 Budapest, Üllői út 82.), a taggyűlés.. sz. határozata értelmében, a gazdasági

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Alapszabály A Bolyais Szülők Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61-64. -ai

Részletesebben

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege Hit és Fény Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. Budapest, 2009. május 30. 2 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege 3.

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

1. Az alapítók: Dr. Aubert Antal 7668 Keszü, Kinizsi P. u. 16.

1. Az alapítók: Dr. Aubert Antal 7668 Keszü, Kinizsi P. u. 16. MODERN GEOGRÁFUS ALAPÍTVÁNY EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPÍTÓ OKIRATA Jelen okiratban az alapítók arra vállalnak kötelezettséget, hogy a felhasználási cél megjelölésével önálló vagyont hoznak létre

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Gazdálkodási szabályzat

Gazdálkodási szabályzat Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség Gazdálkodási szabályzat Jóváhagyta az MFSZ Elnöksége E2/2017 számú határozatával TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 1 2. A SZABÁLYZAT HATÁLYA... 1 3.

Részletesebben

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege

T A R T A L O M. 1. A szervezet alapadatai. 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege Hit és Fény Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Budapest, 2011. május 20. 2 T A R T A L O M 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető alapítványok közhasznú beszámolójának mérlege 3.

Részletesebben

A Magyar Coach Egyesület alapszabálya

A Magyar Coach Egyesület alapszabálya A Magyar Coach Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület. 2. A szervezet nevének rövidítése: ---- 3. Az alapítás éve: 2010. 4. A szervezet működési területe:

Részletesebben