A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot."

Átírás

1 Ikt.sz.: D.151/ 11/2017. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi H A T Á R O Z A T ot. A Döntőbizottság a Közbeszerzési Hatóság elnöke (1026 Budapest, Riadó u. 5., képviseli: Dr. Kugler Tibor felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, a továbbiakban: hivatalbóli kezdeményező) által a Pécsi Tudományegyetem (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4., képviseli: Dr. Zámbó Balázs felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, a továbbiakban: ajánlatkérő) PTE_8_2017_SZT MR szolgáltatás beszerzése a Pécsi Tudományegyetem részére tárgyú közbeszerzési eljárása ellen benyújtott hivatalbóli kezdeményezés (Hiv. sz.: HNT-00137/04/2017.) alapján megindított, majd hivatalból kiterjesztett jogorvoslati eljárásban megállapítja, hogy az ajánlatkérő megsértette a közbeszerzésekről szóló évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 58. (2) bekezdését. A Döntőbizottság megsemmisíti az ajánlattételi felhívást, a további közbeszerzési dokumentumokat és valamennyi ajánlatkérői döntést. A hivatalbóli kezdeményező kezdeményezése vonatkozásában a Döntőbizottság a jogorvoslati eljárást megszünteti. A Döntőbizottság az ajánlatkérővel szemben Ft, azaz ötszázezer forint bírságot szab ki. A Döntőbizottság felhívja az ajánlatkérőt, hogy a bírság összegét a határozat kézbesítésétől számított 15 napon belül a Közbeszerzési Hatóság Magyar Államkincstárnál vezetett számú központosított beszedési számlájára átutalással teljesítse. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik.

2 2 A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi eljárásnak nincs helye. A határozat jogorvoslati eljárást megszüntető rendelkezése ellen a határozat kézbesítésétől számított nyolc napon belül külön jogorvoslati kérelem terjeszthető elő. A határozat érdemi részének bírósági felülvizsgálatát annak kézbesítésétől számított tizenöt napon belül keresettel lehet kérni. A külön jogorvoslati kérelmet, illetve a keresetlevelet a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz címezve, de a Döntőbizottságnál kell benyújtani, vagy a Döntőbizottság részére ajánlott küldeményként postára adni. Tárgyalás tartását a felperes a keresetlevélben kérheti. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. A jogi képviselővel eljáró fél, illetve a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet kizárólag elektronikus úton nyújthatja be a jogorvoslati kérelmet, illetve a keresetet. I N D O K O L Á S A Döntőbizottság a közbeszerzési eljárás és a jogorvoslati eljárás iratai alapján az alábbi tényállást állapította meg. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint támogató, valamint Dr. S. A. vezető kutató és az ajánlatkérő, mint befogadó intézmény (együttesen: kedvezményezettek) között november 17-én támogatási szerződés jött létre. A támogatási szerződés 1. Előzmények pontja szerint a kedvezményezett a K_16 pályázati kiírásra március 17-én K azonosító számon pályázatot nyújtott be Mikrovérzések jelentősége koponya traumában: transzlációs MRI vizsgálatok címmel. A támogatási szerződés 2.1. pontja tartalmazta, a kedvezményezett vállalja, hogy a pályázatban leírt projektjavaslat szerinti, a szerződés 1-2. számú mellékletében részletesen bemutatott projektet a szerződésben és mellékleteiben, valamint a pályázati kiírásban foglalt feltételek szerint megvalósítja. A támogatási szerződés 3.1. pontja szerint a projekt megvalósítása október 1. napjától szeptember 30. napjáig tart. A támogatási szerződés 4.1. pontja tartalmazta, hogy a kedvezményezett köteles az 1. számú mellékletben rögzített eredményeket teljesíteni. A támogatási szerződés 1. számú melléklete egyebek mellett az alábbiakat tartalmazta: I. évben tervezett feladatok ( ) Adatgyűjtés:

3 3 A teljes kutatási időszakra nézve legkevesebb 40 beteg bevonását tervezzük. Mivel a kutatási terv szerint 6 hónapos követési időpont is szükséges minden beteg számára, valamint a teljes adatmennyiség kiértékelendő és közleményként előkészítendő az utolsó évben, a 40 alany első vizsgálatának az első 3 évben be kell következnie, ami 14 alany képalkotását és neuropszichológiai vizsgálatát jelenti az első évre nézve. Tekintettel a vizsgálati protokoll követéses jellegére (követéses képalkotás és neuropszichológiai felmérés 6 héttel, valamint 6 hónappal a trauma után), ez összesen 42 MR vizsgálatot és neuropszichológiai tesztet jelent. Mindezen felül, a kutatási tervnek megfelelően rögzítésre kerülnek a betegek klinikai, epidemiológiai és CT vizsgálati eredményei. II. évben tervezett feladatok ( ) Adatgyűjtés: A betegek követéses MR képalkotását, neuropszichológiai vizsgálatát, klinikai adatainak gyűjtését további 14 beteg bevonásával (42 vizsgálati alkalom, az év végére összesen 84) tervezzük megszakítás nélkül folytatni. Attól függően, hogy hány beteg számára nem áll rendelkezésre korban és nemben egyeztethető kontroll alany a kutatócsoportunk már meglévő egészséges képi adatbázisában, új kontroll alanyok mérésére lehet szükség. III. évben tervezett feladatok ( ) Adatgyűjtés: A betegek követéses MR képalkotását, neuropszichológiai vizsgálatát, klinikai adatainak gyűjtését további 14 beteg bevonásával (42 vizsgálati alkalom, az év végére összesen 126) tervezzük megszakítás nélkül folytatni. Attól függően, hogy hány beteg számára nem áll rendelkezésre korban és nemben egyeztethető kontroll alany a kutatócsoportunk már meglévő egészséges képi adatbázisában, új kontroll alanyok mérésére lehet szükség. IV. évben tervezett feladatok ( ) Adatgyűjtés: Ez év közepére valamennyi beteg (legalább 40) összes vizsgálati alkalmának (legalább 120) adatainak begyűjtése, a szükséges kontroll alanyok képalkotásával együtt befejezendő. Az ajánlatkérő a becsült érték meghatározása céljából a NEURO CT Pécsi Diagnosztikai Központ Kft.-től (a továbbiakban: NEURO CT Kft.) szóban telefonon indikatív ajánlatot kért a becsült érték meghatározása céljából. A NEURO CT Kft február 1-jén tett ajánlatot a K azonosítószámú Mikrovérzések jelentősége koponya traumában: Transzlációs MR vizsgálatok című kutatási témapályázat keretében történő MR képalkotó vizsgálatok elvégzésére.

4 4 Az ajánlatban rögzítette, hogy az ajánlat részét képezi a tárgyban megjelölt pályázat szakmai tervében szereplő MRI vizsgálatok beállítása és optimalizálása az ajánlatkérő műszaki elvárásai alapján. További feladat a vizsgálatokhoz szükséges szakmai és materiális háttér biztosítása. A beállított protokoll használatával az ajánlat kiterjed a vizsgálati tervben meghatározott 120 alany (80 beteg, 40 kontroll) követéses MRI vizsgálatára, mely mindösszesen 300 óra MR gépidőt jelent. Az ajánlat tárgyát képező MR szolgáltatás magában foglalja a nagy felbontású T1 súlyozott 3D MPRAGE mérést, a diffúziós tenzor képalkotást (két ellentétes fáziskódoló irányban), T2 súlyozott TSE mérést, FLAIR képalkotást, és a mágneses szuszceptibilitás súlyozott képalkotást (SWI), valamint a képi és személyi adatok törvényben előírt formában történő tárolását és archiválását. A szolgáltatás eredményeként vizsgálati alanyonként átadásra kerül az MR képanyag. A NEURO CT Kft. nettó Ft-ban határozta meg a fenti szolgáltatás ellenértékét és rögzítette, hogy az ajánlat az aláírás napjától számított 12 hónapig érvényes, továbbá, hogy az ajánlatban szereplő szakmai tevékenység megvalósítását a tényleges kezdéstől számított 48 hónapon belül, a pályázati munkatervet követve vállalja. Az ajánlatkérő a közbeszerzés becsült értékét a NEURO CT Kft. ajánlata alapján Ft-ban határozta meg. Az ajánlatkérő március 29-én a Kbt. Harmadik Rész 112. (1) bekezdés b) pontja alapján a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást indított, az ajánlattételi felhívást és a további közbeszerzési dokumentumokat a NEURO CT Kft. részére küldte meg. Ezzel egyidejűleg az ajánlatkérő a Kbt (1) bekezdése alapján benyújtotta tájékoztatását, valamint az ajánlattételi felhívást és a további közbeszerzési dokumentumokat a Közbeszerzési Hatóság részére. Az ajánlatkérő a Közbeszerzési Hatóság részére megküldött, a tárgyalásos eljárás alkalmazását megalapozó körülményekről szóló tájékoztatásában az alábbiakat adta elő: Kutatásainkba középsúlyos koponyasérültek kerülnek bevonásra, akik számára a szállítás különösen megterhelő, sőt, az akár fatális kimenetelű másodlagos agyi károsodások kialakulásának veszélye miatt jellemzően csak orvosi felügyelettel lehetséges. Az ellátást biztosítani képes intézmény (PTE KK Idegsebészeti Klinika, 7623 Pécs, Rét utca 2.) elhagyása kockázatos. A Rét utcai telephelyű MR készülék alkalmazásával a beteg szállítása az épületen belül, gyorsan megoldható, mivel a PTE KK Idegsebészeti Klinika és a NEURO CT Pécsi

5 5 Diagnosztikai Központ Kft. épülete között összekötő folyosó van. Pécsen kívüli MR készülék alkalmazása etikai megfontolásokból sem jön szóba. A vizsgálatok legfontosabb elemei a szuszceptibilitás súlyozott (SWI) és diffúziós tenzor (DTI) mérések, melyek kutatási célra elfogadható minőségéhez (felbontás és jel-zaj arány, legalább 1000 s/mm2 b faktor) legalább 3T térerejű és 45mT/m grádiens-térerejű MR készülék szükséges. A képminőségen túl, mivel a szuszceptibilitás térerőfüggő fizikai jellemző, a SWI mérések kellő érzékenységének eléréséhez is legalább 3T térerő szükséges. A kutatások során felmerülő speciális igényekhez széles szekvencia módosítási lehetőség szükséges. Helyben elérhető nagy-kapacitású adattároló és feldolgozó munkaállomások szükségesek megfelelő szoftveres és személyi háttérrel (FSL, Matlab, FreeSurfer, Slicer3D, dedikált kutatási DICOM server). A Rét utcai telephellyel rendelkező NEURO CT Pécsi Diagnosztikai Központ Kft. Siemens Magnetom Tim Trio 3T rendszere a fenti igényeknek megfelel. A pécsi Radiológiai Klinika 1.5T készüléke a fenti technikai megfontolásokból kutatásainkra nem alkalmas, valamint a rutin betegellátás mellett a klinikán nincs kapacitás kutatási idő biztosításhoz. A pécsi Radiológiai Klinika MR készüléke a PTE KK Ifjúság úti telephelyén található, mely a biztonságos szállításhoz nagy távolságra van. PTE KK Radiológiai Klinika PTE KK Idegsebészeti Klinika A felhívás b) A közbeszerzés fajtája, az eljárás alkalmazásának jogalapja pontja az alábbiakat tartalmazta: A közbeszerzési eljárás fajtája: A Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja szerint hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás nemzeti eljárás (Kbt. Harmadik rész) szabályai szerint.

6 6 Az eljárás alkalmazásának jogalapja: A Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja, tekintettel arra, hogy a szerződés műszaki-technikai sajátosságokra tekintettel kizárólag olyan ajánlattevővel köthető meg, mely rendelkezik Pécs Rét utcai telephellyel. Ajánlattevőnek biztosítania kell a szerződés teljes időtartama alatt ajánlatkérő számára, hogy lehetősége legyen úgynevezett intraoperatív MR vizsgálatok igénybevételére, melynek során az intubált, altatott beteget a PTE Idegsebészeti Klinika Pécs Rét utcai telephelyén lévő műtőiből az MR-be szállíthasson. A felhívás c) pontjában az ajánlatkérő a közbeszerzés tárgyát az alábbiak szerint határozta meg: MR szolgáltatás beszerzése a Pécsi Tudományegyetem részére, Közös Közbeszerzési Szójegyzék (CPV), Fő tárgy: Orvosi képalkotási szolgáltatások. A felhívás ugyanezen pontjában az ajánlatkérő a közbeszerzés mennyiségénél az alábbiakat rögzítette: a közbeszerzési dokumentáció részét képező műszaki leírásban szereplő diagnosztikai szolgáltatások elvégzése 300 óra időtartamban. A felhívás f) pontjában az ajánlatkérő a szerződés időtartamát úgy határozta meg, hogy a szerződés kölcsönös aláírásától július 15. napjáig. A felhívás g) pontja szerint a teljesítés helye a PTE KK Idegsebészeti Klinika (7623 Pécs, Rét utca 2.). Az ajánlatkérő a felhívás h) pontjában rögzítette, hogy az ajánlatkérő az ellenszolgáltatást 100 %-ban a Transzlációs MR vizsgálatok című K (k_16 Kutatási témapályázat NKFIH /2016) pályázatból finanszírozza. Az ajánlatkérő a felhívás j) pontjában rögzítette, hogy az ajánlatokat a legalacsonyabb ár bírálati szempont alapján bírálja el. A felhívás n) pontja szerint az ajánlattételi határidő április 18-án 10:00 óra volt. A felhívás u) pontjában az ajánlatkérő a többváltozatú (alternatív) ajánlattételt kizárta, továbbá a több részre történő ajánlattételt sem tette lehetővé. Ennek indokaként közölte, hogy a szerződés műszaki-technikai sajátosságai miatt egyetlen ajánlattevő képes ajánlatot tenni, így a részajánlattétel nem ésszerű, mert nincs lehetőség arra, hogy más ajánlattevő nyerjen egy másik ajánlati részt.

7 7 A felhívás w) Egyéb pontjának 14. alpontjában rögzítette az ajánlatkérő, hogy jelen eljárás tárgyát képező szolgáltatás az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet szerinti közreműködésnek minősül. A további közbeszerzési dokumentumok III. fejezete tartalmazta a szerződéstervezetet (szolgáltatási keretszerződés közreműködői szerződés) és a műszaki leírást. A szerződéstervezet 1. Szerződés tárgya pontja az alábbiakat tartalmazta: 1.1. A szolgáltató a megrendelő eseti megrendelései (továbbiakban: megrendelés) alapján MR vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt a megrendelő részére a szerződésben meghatározott feltételek szerint, a szerződésben meghatározott díj ellenében a szerződés időtartama alatt, a szerződésben meghatározott keretmennyiség erejéig Felek rögzítik, hogy a keretmennyiség: 300 óra Felek rögzítik, hogy a jelen szerződés a megrendelő részéről nem jelent megrendelési kötelezettséget, a szolgáltató részéről pedig nem jelent konkrét teljesítési kötelezettséget. A szolgáltatónak teljesítési kötelezettsége a megrendelő szerződés szerinti megrendelései alapján keletkezik. A szerződéstervezet 2. pontja tartalmazta a szerződés teljesítésével kapcsolatos részletes feltételeket az alábbiak szerint: Szolgáltatás részletes meghatározása 2.1. Felek megállapodnak abban, hogy a szolgáltató a szerződés keretében a megrendelő igényeinek megfelelően kutatási célú MR vizsgálat elvégzésére köteles a műszaki leírásban részletezettek szerint Felek megállapodnak abban, hogy a szolgáltató köteles biztosítani az intraoperatív MR vizsgálatok igénybevételét is, amely során a megrendelő az intubált, altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja. Ezzel együtt a szolgáltató köteles megteremteni annak a lehetőségét, hogy ilyen esetekben a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehessen A szolgáltató a vizsgálat elvégzése mellett köteles elvégezni a vizsgálathoz szükséges adminisztrációs feladatokat is az alábbiak szerint: 2.4. A szolgáltató a betegekről nyilvántartást köteles vezetni, amelyben legalább az alábbi adatokat köteles feltüntetni: - vizsgálat kérésének helye, azonosítója - kérő orvos neve, azonosítója - beteg azonosító adatai, típusa - kért vizsgálat típusa, iránydiagnózis.

8 A szolgáltató köteles a vizsgálat eredményét, azaz a digitálisan rögzített képanyagot a vizsgálat befejezését követő 1 órán belül a megrendelő számára átadni elektronikus formátumban pendrive-on A vizsgálati eredményeket a szolgáltató úgy köteles archiválni a megrendelőnek, hogy lehetőség legyen a változások folyamatos követésére és az azonnali hozzáférhetőségre A szolgáltató köteles együttműködni a megrendelővel annak on-line medikai rendszere alkalmazásával. A medikai rendszer hozzáférhetőségének biztosítására a megrendelő köteles gondoskodni. Szolgáltatás megrendelése 2.8. Felek megállapodnak abban, hogy a szolgáltató a megrendelő számára 0-24 óráig, a hét minden napján köteles a szerződés szerinti vizsgálatok elvégzésének lehetőségét A vizsgálat elvégzésének időpontjáról a felek egyeztetést folytatnak. Az egyeztetés eredményeként megállapított időpontról a megrendelő megrendelést készít, amelyet írásban megküld a szolgáltatónak A megrendelő a megrendelésen legalább az alábbi adatokat köteles feltüntetni: - beteg nevét, - beteg születési dátumát, - kezelő orvos nevét - kért kutatási protokollt A szolgáltató a megrendelés alapján előjegyzést készít és az előjegyzés alapján, az abban meghatározott időpontban köteles a vizsgálatot elvégezni Felek megállapodnak abban, hogy a vizsgálatra előjegyzett időpont (vizsgálat időpontja) nem lehet később, mint az egyeztetéstől számított 5 nap Sürgős vizsgálat esetén a szolgáltató a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a betegnek a megrendelő telephelyén történő megjelenését követő 60 percen belül köteles a vizsgálatot elvégezni Felek megállapodnak abban, hogy sürgős esetben a megrendelő a megrendelést telefonon is megteheti, ebben az esetben azonban a megrendelést kettő munkanapon belül köteles írásban is megerősíteni. Szolgáltatás további feltételei Felek rögzítik, hogy a jelen szerződés szerinti szolgáltatás az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeiről, valamint a működési engedélyezési eljárásról szóló 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet szerinti közreműködésnek minősül A fentiek alapján a szolgáltató a szerződés szerinti szolgáltatásai nyújtása során köteles betartani az egészségügyről szóló évi CLIV. törvény (továbbiakban: Eütv.) és a 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet rendelkezéseit.

9 Közreműködéssel érintett egészségügyi szakmai megnevezése: 5109 MRI diagnosztika Működési engedély száma: ****** Felek megállapodnak abban, hogy a szerződés szerinti szolgáltatások teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket teljes egészében a szolgáltató köteles biztosítani, így különösen a szükséges MR berendezést, a szükséges szakszemélyzetet A szolgáltatást végző személyek felsorolását, nevét, működési nyilvántartásban való azonosítóját, a tevékenység végzésének módját, időtartamát a szerződés 1. számú melléklete tartalmazza. A szerződéstervezet 3. pontja tartalmazta a szolgáltatás díjára vonatkozó rendelkezéseket az alábbiak szerint: 3.1. Felek megállapodnak, hogy a Szolgáltató a Szerződésben meghatározott vizsgálatok elvégzésének ellenértékeként nettó Ft/óra ÁFA bruttó Ft/óra összeg számmal összeg betűvel díjra jogosult a Szerződésben meghatározott feltételek szerint A szerződésben meghatározott díj garantált fix díj, amely a szerződés időtartama alatt nem változhat és tartalmazza a szolgáltatónak teljesítés körében felmerült valamennyi kiadását és költségét Felek megállapodnak abban, hogy egy vizsgálatra legfeljebb 1 óra időtartam számolható el A megrendelő tájékoztatja a szolgáltatót, hogy a szerződés szerint fizetendő díjat 100 %-ban a K azonosítószámú OTKA pályázatból finanszírozza A megrendelő kijelenti, hogy a szerződés szerinti díj megfizetéséhez szükséges anyagi fedezettel rendelkezik. A szerződéstervezet 4.1. pontja egyebek mellett tartalmazta, hogy felek megállapodnak abban, hogy az elvégzett vizsgálatokkal (szolgáltatással) a felek havonta utólag számolnak el egymással. A szerződéstervezet 8.1. pontja tartalmazta, hogy felek a szerződést július 15. napjáig kötik azzal, hogy a szerződés a határozott idő lejárta előtt is megszűnik, amennyiben a megrendelő kimerítette a szerződésben meghatározott keretmennyiséget. Továbbá a pont szerint: A szolgáltató a szerződés megszűnése esetén, így különösen a szerződés rendkívüli felmondása esetén a betegellátás folyamatosságának biztosítása érdekében a 96/2003. (VII. 15.) Korm. rendelet 12. (3) bekezdés h) pontja alapján köteles a halasztást nem tűrő és szakmailag indokolt ellátásokat és beavatkozásokat elvégezni jelen szerződés

10 10 tárgya szerinti egészségügyi szolgáltatás bármely szervezeti formában történő ellátásának megszervezéséig, de legfeljebb 120 napig. A további közbeszerzési dokumentumok III. fejezetében található műszaki leírás az alábbiakat tartalmazta: MR VIZSGÁLAT TÍPUSAI: Ajánlattevő köteles a megrendelő számára elvégezni az alábbi protokoll szerinti MR vizsgálatot: - Beteg pozícionálás, rögzítés - Lokalizáló mérés - T1 súlyozott mérés (MPRAGE) - T2 súlyozott mérés (turbospin-echo) - FLAIR mérés - DTI (spin-echo EPI) - Ismételt DTI megcserélt fáziskódoló iránnyal - SWI (áramlás kompenzált 3D GRE) - 3D TOF (angiográfia) mérés - Többsíkú rekonstrukciók elkészítése MR VIZSGÁLATOK IDŐPONTJAI: A vizsgálatokat az ajánlattevő 0-24 órában heti hét nap időtartamban köteles biztosítani, ezen időtartamon belül az ajánlatkérő által beküldött betegek számára időpont előjegyzésével köteles a vizsgálatokat lebonyolítani. A vizsgálatokat sürgős esetben a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a beteg ajánlattevő telephelyén történő megjelenését követő 60 percen belül, míg a sürgősnek nem minősített esetben a beküldő osztállyal előre egyeztetett időpontban köteles elvégezni. MR VIZSGÁLAT EGYÉB KÖRÜLMÉNYEI: Ajánlattevő köteles biztosítani a körülményeket úgynevezett intraoperatív MR vizsgálatok igénybe vételére is, melynek során az intubált, altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja ajánlatkérő. Ajánlattevő köteles megteremteni annak lehetőségét, hogy ilyen esetekben a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehessen. MR VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOS ADMINISZTRÁCIÓK: Ajánlattevőnek a vizsgálat eredményét, azaz a digitálisan rögzített képanyagot a vizsgálatot követő egy órán belül biztosítania kell. A betegekről nyilvántartást köteles vezetni, melyben minimálisan az alábbi adatokat köteles feltüntetni: - vizsgálat kérésének helye, azonosítója - kérő orvos neve, azonosítója - beteg azonosító adatai, típusa - kért vizsgálat típusa, iránydiagnózis.

11 11 A vizsgálati eredményeket úgy kell archiválnia ajánlattevőnek, hogy lehetőség legyen a változások folyamatos követésére és az azonnali hozzáférhetőségre. Köteles együttműködni az ajánlatkérővel annak on-line medikai rendszere alkalmazásával. A medikai rendszer hozzáférhetőségének biztosítása ajánlatkérő feladata. A hivatalbóli kezdeményező április 5-én a Kbt (2) bekezdése alapján hiánypótlásra hívta fel az ajánlatkérőt, tekintettel arra, hogy az ajánlatkérő által megküldött iratokból nem volt egyértelműen megállapítható a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazhatóságát megalapozó feltételek fennállása. A hivatalbóli kezdeményező kérte az ajánlatkérőt, részletesen mutassa be és dokumentumokkal támassza alá azokat a műszaki-technikai sajátosságokat, amelyek miatt az ajánlatkérő beszerzési igényének kizárólag az ajánlattételre felkért gazdasági szereplő teljesítése felel meg. Ezzel kapcsolatban felhívta az ajánlatkérő figyelmét a 2014/24/EU irányelv preambulumának (50) bekezdésében foglaltakra. Kérte továbbá, mutassa be az ajánlatkérő, hogy számára miért nem létezik más reális alternatíva a beszerzési igényének a kielégítésére, valamint azt, hogy a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy a közbeszerzés tárgyát a versenyt indokolatlanul szűkítő módon határozta meg. Tájékoztatta arról, hogy az ajánlatkérőt terheli annak bizonyítása, hogy a beszerzési igénye kielégítésére nem alkalmas a felhívásban meghatározottól eltérő beszerzési tárgy, illetve gazdasági szereplő, azaz a beszerzési igény kielégítésére nem létezik más reális alternatíva. Rögzítette, amennyiben a bizonyítás alkalmával az ajánlatkérő nem tudja bemutatni, hogy az általa megjelölt gazdasági szereplő, illetve beszerzési tárgy a piacon fellelhetők közül az egyetlen, amelyik az általa meghatározott követelményeknek megfelel, úgy a jogalap jogszerű alkalmazására nincsen lehetőség. Előbbieken túl a hivatalbóli kezdeményező kérte az ajánlatkérő nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az ajánlatkérő rendelkezik-e MR készülékkel, illetve üzemeltet-e MR készüléket, valamint arra vonatkozóan, hogy az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplő tulajdonát képezi-e a Siemens Magnetom Tim Trio 3T MR készülék. Az ajánlatkérő április 6-án küldte meg a hivatalbóli kezdeményező részére a hiánypótlását. Az ajánlatkérő hiánypótlásában az eljárás jogalapját alátámasztó műszaki-technikai feltételek körében az alábbiakat adta elő: Az MR szolgáltatás beszerzésére az OTKA K pályázat keretében kerül sor. A pályázat kutatási tervében foglaltak megvalósítása kizárólag a 3 Tesla térerejű készülék segítségével végezhető el az alább részletezett okokból.

12 12 Kutatásainkba a PTE KK Idegsebészeti Klinika osztályaira felvett középsúlyos koponyasérülteket vonunk be. A vizsgálatok legfontosabb elemei a szuszceptibilitás súlyozott (SWI) és diffúziós tenzor (DTI) mérések, melyek kutatási célra elfogadható minőségéhez (felbontás és jel-zaj arány, legalább 1000 s/mm2 b faktor), legalább 3T térerejű és 45mT/m grádiens térerejű MR készülék szükséges. A képminőségen túl, mivel a szuszceptibilitás térerő-függő fizikai jellemző, az SWI mérések kellő érzékenységének eléréséhez önmagában is legalább 3T térerő szükséges. A 3 Tesla térerejű készülék a versenyképes kutatások végzése miatt szükséges, ugyanis a 3 Tesla készülék jobb méréseket és pontosabb képalkotást tesz lehetővé. Az ajánlatkérő hiánypótlásában nyilatkozott arról, hogy számára nem létezik más reális alternatíva a beszerzési igényének kielégítésére és a verseny hiánya nem annak a következménye, hogy az ajánlatkérő a közbeszerzés tárgyát indokolatlanul szűkítő módon határozta meg. Ennek indokolásául az alábbiakat adta elő: A vizsgálatba bevont betegek túlnyomó többsége nincs szállítható állapotban. A középsúlyos koponyasérült betegek számára a szállítás különösen megterhelő, sőt, az akár fatális kimenetelű másodlagos agyi károsodások kialakulásának veszélye miatt kizárólag csak orvosi felügyelettel lehetséges. Az ellátást biztosítani képes intézmény elhagyása a betegek számára különösen kockázatos. A Pécs, Rét utcai, a PTE KK Idegsebészeti Klinikával azonos telephelyű NEURO CT Kft. tulajdonában lévő 3T MR készülék alkalmazásával a beteg szállítása az épületen belül, gyorsan, biztonságosan megoldható. E telephelyen kívüli MR készülék alkalmazása etikai megfontolásokból sem jöhet szóba. A kutatáshoz feltétlenül szükséges 3 Tesla térerejű MR készülék a NEURO CT Kft. tulajdonában álló készüléken kívül a PTE KK Idegsebészeti Klinikájához legközelebb a PET Medicopus Kft. által működtetett PET Centrumban, a Kaposvári Egyetem területén, a 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. szám alatt található, a PTE KK Idegsebészeti Klinika Pécs, Rét utca 2. szám alatt található telephelyétől 65 km távolságra. A fentieket támasztja alá az is, hogy MR vizsgálatok során nyert adat kiértékelése érdekében helyben elérhető nagy kapacitású adattároló és feldolgozó munkaállomások szükségesek kutatási célra dedikált megfelelő szoftveres és személyi háttérrel (FSL, Matlab, FreeSurfer, Slicer3D, dedikált kutatási DICOM server), ezek mind rendelkezésre állnak a Pécs, Rét utcai telephelyű NEURO CT Kft. 3 Tesla térerejű MR készülék rendszeréhez. Az ajánlatkérő a fenti álláspontjának alátámasztására négy, angol nyelvű tudományos cikkre is hivatkozott. Az ajánlatkérő továbbá hiánypótlásában nyilatkozott arról, hogy az ajánlatkérő tulajdonában kizárólag a PTE KK Radiológiai Klinika Pécs, Ifjúság útja 13. szám alatti telephelyén található 1,5 Tesla térerejű MR készülék van, amely

13 13 készülék, a fent írtak által is alátámasztottan, nem felel meg a kutatás céljainak. Nyilatkozott arról is az ajánlatkérő, hogy a NEURO CT Kft. tulajdonát képezi a Siemens Magnetom Tim Trio 3T MR készülék, ennek alátámasztására csatolta a NEURO CT Kft. nyilatkozatát, valamint a Siemens Magnetom Tim Trio 3T MR készülék tárgyi eszköz nyilvántartó lapját. A hivatalbóli kezdeményező április 11-én nyújtotta be kezdeményezését a Döntőbizottsághoz. Ebben a Kbt (1) bekezdés d) pontja alapján jogorvoslati eljárást kezdeményezett az ajánlatkérővel szemben, a határozat rendelkező részében meghatározott tárgyú, nemzeti eljárásrend szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárása ellen. Kezdeményezésében előadta, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltételezhető, hogy a közbeszerzési eljárás jogalapja nem áll fenn. Álláspontja szerint nem állapítható meg egyértelműen, hogy az ajánlatkérő számára nem létezik reális alternatíva beszerzési igényének kielégítésére, ezáltal a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja alapján a közbeszerzési eljárás jogalapja nem került hitelt érdemlően bizonyításra, az ajánlatkérő nem igazolta, hogy a kutatáshoz legalább 3 Tesla térerejű készülék használata szükséges. Továbbá a műszaki leírás az MR készülék minimum követelményeire nem tartalmaz előírásokat, így nem állapítható meg egyértelműen, hogy az ajánlatkérő beszerzési igényének kielégítésére nem alkalmas a felhívásban meghatározottól eltérő beszerzési tárgy, illetve gazdasági szereplő. A hivatalbóli kezdeményező a jogsértés megtörténtének időpontjaként, valamint a jogsértésről történő tudomásszerzés időpontjaként március 29. napját, az ajánlattételi felhívás megküldésének napját, illetve a közbeszerzési eljárás megindításáról szóló tájékoztatónak a Közbeszerzési Hatósághoz történő megküldésének a napját jelölte meg. Indítványozta, hogy a Döntőbizottság vizsgálja meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás jogalapjának jogszerűségét a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja alapján. Továbbá, amennyiben annak feltételei fennállnak a Kbt (1) bekezdésének e) pontjára figyelemmel a Kbt (2) bekezdésének e) pontja alapján figyelemmel a Kbt (6) bekezdés e) pontjára állapítsa meg a jogsértés elkövetését, és szabjon ki bírságot az ajánlatkérővel szemben. Az ajánlatkérő április 12-én értesítette arról a Döntőbizottságot, hogy a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárását figyelemmel a jogorvoslati eljárás kezdeményezésére a Kbt (3) bekezdésében foglalt lehetőséggel élve felfüggesztette. Észrevételében kérte a Döntőbizottságot, hogy állapítsa meg a jogsértés hiányát. Előadta, hogy álláspontja szerint fennáll a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontjában meghatározott műszaki-technikai sajátosságokra vonatkozó feltétel, ezért a

14 14 hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás jogalapja is. Kiemelte, hogy az ajánlatkérő a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontjában meghatározott műszakitechnikai sajátosságok fennállását elsősorban nem az MR berendezés műszaki paramétereire alapozza, hanem az MR berendezés elhelyezkedésére. Az ajánlatkérő rendelkezik ugyan egy 1,5 T MR készülékkel, azonban ez a készülék az ajánlatkérő egy másik, távolabbi telephelyén található. Az ajánlatkérő a műszaki leírásban és a Közbeszerzési Hatóságnak tett bejelentésében előadta, hogy a kutatásba középsúlyos koponyasérültek kerülnek bevonásra, akik számára a szállítás különösen veszélyes. Ezért az ajánlatkérő mind a műszaki leírásban, mind a szerződéstervezetben előírta, hogy az ajánlattevő köteles biztosítani az intraoperatív vizsgálatok igénybevételét, amely során az intubált, altatott beteg a műtőből közvetlenül az MR-be szállítható. Ilyen esetekben a beteg folyamatos lélegeztetését is meg kell oldani. Ezek a feltételek egy hosszabb szállítás során nem megoldhatóak, vagy nagyban veszélyeztetik a beteg életét. Ezért, amennyiben az ajánlatkérő 1,5 T MR berendezése megfelelő is lenne a vizsgálatok elvégzéséhez, a beteg műtőből az MR berendezésbe történő szállítása (pl. mentő autóval) nem lenne megoldható, mert az nagyban veszélyeztetné az érintett beteg életét (pl. nyitott koponyával történő szállítás). Az ajánlattételre felkért gazdasági szereplő MR berendezése ugyanazon a telephelyen található, mint az ajánlatkérő műtője, így a beteg egy zárt folyosón közvetlenül a műtőből az MR-be átvihető. Álláspontja szerint ezek a körülmények, különösen az érintett betegek életének veszélyeztetésének elkerülése, megalapozza, hogy műszaki-technikai sajátosságok miatt csak az ajánlattételre felkért gazdasági szereplő tudja az ajánlatkérő beszerzési igényét kielégíteni. A fentieken túl az ajánlatkérő előadta, hogy amint azt a Kbt a szerinti bejelentésében kifejtette, számára a kutatás elvégzéséhez elengedhetetlen a jó minőségű felbontás, valamint a megfelelő jel-zaj arány és a legalább 1000 s/mm2 b faktor. Ezekkel a paraméterekkel pedig a 3 T MR készülék rendelkezik. A megfelelő képminőség elengedhetetlen a kutatási eredmények vizsgálatához. Egy 3 T MR képfelbontása jobb, mint egy 1,5 T MR berendezésé. Ugyanígy azt is kifejtette az ajánlatkérő, hogy az SWI mérések kellő érzékenységének eléréséhez is legalább 3 T térerő szükséges. Előadta továbbá, hogy az MR készülék műszaki paraméterei csak egy részét jelentik azoknak a műszaki-technikai követelményeknek, amelyek alapján álláspontja szerint hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás lefolytatásának van helye. Az ajánlatkérő a jogorvoslati eljárás során tartott tárgyaláson előadta, hogy elsősorban a 3 T térerejű MR berendezés elhelyezkedése az a műszaki-technikai sajátosság, amely alapján jogszerű a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja szerinti eljárás alkalmazása. A kutatásba bevont betegek középsúlyos koponyasérültek, akik fekvőbetegként kerülnek be az Idegsebészeti Klinikára. A kutatás

15 15 szempontjából fontos, hogy legyen egyfajta folyamatosság, tehát ugyanazon a berendezésen történjen a beteg elsődleges MR vizsgálata és a későbbiek során ugyanazon protokoll szerint történjenek meg a későbbi, ismételt MR vizsgálatok, kontrollvizsgálatok. Az előjegyzett betegek MR vizsgálatára amely szintén a beszerzés tárgyát képezi akkor kerül sor, ha a gyógyulás folyamata során egyes betegek kikerülnek az Idegsebészeti Klinikáról, ezen betegek MR vizsgálata előjegyzés alapján történik. Ekkor is fontos a kutatásra tekintettel, hogy ugyanazon a berendezésen, ugyanolyan protokoll szerint történjen a vizsgálat. Az ajánlatkérő nyilatkozott arról, hogy a műszaki leírásban a vizsgálat típusainál meghatározott protokoll 1,5 T MR berendezéssel is elvégezhető, azonban csak az ajánlattételre felhívott NEURO CT Kft. tulajdonában van olyan berendezés, amely eleget tesz annak a követelménynek, amely a műszaki leírásban az MR vizsgálat egyéb körülményei pont második mondatában szerepel, mely szerint az ajánlattevő köteles megteremteni annak lehetőségét, hogy a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehessen. A Döntőbizottság május 9-én a D.151/9/2017. számú végzésével a Kbt (1) bekezdés harmadik mondatában foglalt felhatalmazás alapján az eljáró tanács döntése szerint a jogorvoslati eljárást kiterjesztette annak vizsgálatára, hogy a közbeszerzési dokumentumok részét képező Műszaki leírás című iratban rögzített ajánlatkérői előírások megfelelnek-e a Kbt. 58. (2) bekezdés második mondatában foglalt előírásoknak. A D.151/9/2017. számú végzésben a Döntőbizottság tájékoztatta az ügyfeleket, hogy a Kbt (1) bekezdése alapján fax vagy útján öt napon belül a jogorvoslati eljárás kiterjesztésére figyelemmel észrevételeket terjeszthetnek elő. Az ajánlatkérő a Döntőbizottság D.151/9/2017. számú végzésére tett észrevételében továbbra is kérte a jogsértés hiányának megállapítását. Kiemelte, hogy az ajánlatkérő a hirdetmény nélküli tárgyalás jogalapját elsősorban nem a szerződésben meghatározott feladat ellátásához használt eszköz (MR berendezés) tulajdonságaira (térerejére) alapozta. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás jogalapját az ajánlatkérő az MR berendezés elhelyezkedésében jelölte meg. Ebből kifolyólag ezen körülmény az, amely befolyásolja azt, hogy milyen szolgáltatás és ezzel összefüggésben mely gazdasági szereplő képes az ajánlatkérő beszerzési igényének kielégítésére. Ezeket a körülményeket az ajánlatkérő a műszaki leírásban előírta a következők szerint: Ajánlattevő köteles biztosítani a körülményeket úgynevezett intraoperatív MR vizsgálatok igénybe vételére is, melynek során az intubált,

16 16 altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja ajánlatkérő. Ajánlattevő köteles megteremteni annak lehetőségét, hogy ilyen esetekben a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehessen. Ez a feltétel meghatározza azt, hogy kizárólag olyan ajánlattevő tud ajánlatot tenni az eljárás során, amely esetén a beteg közvetlenül mentő igénybevétele nélkül akár műtét közben közvetlenül az MR készülékbe szállítható. Ezáltal az ajánlatkérő pontosan meghatározta a műszaki leírásban, hogy milyen helyszínen elhelyezkedő MR készülékkel végezhető el a vizsgálat. Ezáltal más ajánlattevő nem képes a szerződés teljesítésére. Ezen szempontból nem lényeges, hogy az adott készülék milyen térerősséggel rendelkezik. Fentieken túl kiemelte, hogy az ajánlatkérő hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kíván alkalmazni. Ezen eljárás során a felek tárgyalásokat folyatnak le, amely során pontosítják a közbeszerzés tárgyát és feltételeit. Erre vonatkozóan a Kbt (2) bekezdése tartalmaz megkötéseket, ezen rendelkezések alapján a tárgyalás során a feleknek lehetőségük van arra, hogy akár az MR berendezés térerejét is tárgyalás tárgyává tegyék. Elemezve a Kbt (2) bekezdésében foglalt rendelkezését, az esetleg ilyen tárgyú tárgyalás megfelel a Kbt (2) bekezdésében foglaltaknak az alábbiak szerint. Az ajánlatkérő a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kifejezetten arra a körülményre alapozza, hogy hol helyezkedik el az MR készülék, tekintettel arra, hogy a műszaki leírásban meghatározott intraoperatív vizsgálat elvégzése csak egy, a műtővel azonos telephelyen elhelyezkedő MR berendezéssel végezhető el. Emiatt egy esetleges pontosítás nem eredményezné azt, hogy nem állnának fenn a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás feltételei. A Döntőbizottság számára megküldött iratokból megállapítható, hogy az ajánlattevő rendelkezik 3 T MR berendezéssel, így amennyiben az esetleges tárgyalások során rögzítésre kerülne ezen feltétel, akkor nem eredményezné azt, hogy az ajánlattevő a tárgyalások befejeztével nem lenne képes ajánlatot tenni. Az ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás során a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás értékelési szempontot alkalmazza, így ez az esetleges műszaki pontosítások következtében nem módosul. A fentiek alapján az ajánlatkérő álláspontja szerint a tárgyalás során van lehetőség az MR berendezés műszaki paramétereinek pontosítására oly módon, hogy az megfeleljen a Kbt (2) bekezdésében foglaltaknak. A Döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő a rendelkező részben meghatározott tárgyú közbeszerzési eljárását március 29-én indította meg, ezért a Kbt. ezen időpontban hatályos rendelkezései alapján vizsgálta a kezdeményezést és a D.151/9/2017. számú végzésben foglaltakat.

17 17 A Döntőbizottság mindenekelőtt rögzíti, hogy a közbeszerzés tárgyára vonatkozó műszaki leírás pontos és egyértelmű meghatározása elvárt minden közbeszerzési eljárásban. Kiemelten fontos ezen elvárásnak való megfelelés azon hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban, amely kivételesen alkalmazható arra tekintettel, hogy a közbeszerzési eljárás eredményeként a szerződés műszaki-technikai sajátosságok miatt kizárólag egy meghatározott gazdasági szereplővel köthető meg. Ezen hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások esetén ugyanis a műszaki-technikai sajátosságnak a közbeszerzési műszaki leíráson kell alapulnia és a közbeszerzés tárgya egésze vonatkozásában fenn kell állnia. Fentiekből következően, a műszaki-technikai sajátosság, mint feltétel vizsgálata előtt a közbeszerzés tárgyának vizsgálata elengedhetetlen. Erre is tekintettel a Döntőbizottság elsőként a jogorvoslati eljárás kiterjesztésére figyelemmel azt vizsgálta meg, hogy a közbeszerzési dokumentumok részét képező Műszaki leírás című iratban rögzített ajánlatkérői előírások megfelelnek-e a Kbt. 58. (2) bekezdés második mondatában foglalt előírásoknak. A Kbt. 58. (2) bekezdés első két mondata szerint: Az ajánlatkérő köteles megadni az eljárást megindító felhívásban vagy a további közbeszerzési dokumentumokban a közbeszerzés tárgyára vonatkozó műszaki leírást. A műszaki leírás azoknak az előírásoknak az összessége, amelyek meghatározzák azokat a közbeszerzés tárgya tekintetében megkövetelt jellemzőket, amelyek alapján a közbeszerzés tárgya olyan módon írható le, hogy az megfeleljen az ajánlatkérő által igényelt rendeltetésnek. A Döntőbizottság a felhívás és a további közbeszerzési dokumentumok vizsgálata alapján megállapította, hogy az ajánlatkérő a közbeszerzés tárgyát képező szolgáltatást akként határozta meg, hogy a nyertes ajánlattevőnek az ajánlatkérő eseti megrendelései alapján kutatási célú MR vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kell nyújtania 300 óra keretmennyiség erejéig, a szerződés időtartama alatt (szerződés kölcsönös aláírásától július 15. napjáig), a hét minden napján, 0-24 óráig. A szolgáltatás keretében a nyertes ajánlattevőnek az alábbi feladatokat kell elvégeznie: - az ajánlatkérő megrendelése alapján előjegyzés készítése - az előjegyzésben meghatározott időpontban az MR vizsgálat elvégzése (a vizsgálatra előjegyzett időpont a vizsgálat időpontja nem lehet később, mint az egyeztetéstől számított 5 nap) - sürgős vizsgálat esetén a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb a betegnek az ajánlatkérő telephelyén történő megjelenését követő 60 percen belül az MR vizsgálat elvégzése

18 18 - intraoperatív MR vizsgálatok elvégzése, amely során az ajánlatkérő az intubált, altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja (ezzel együtt azon lehetőség megteremtése, hogy a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehessen) - az MR vizsgálat alábbi protokoll szerinti elvégzése (Beteg pozícionálás, rögzítés; Lokalizáló mérés; T1 súlyozott mérés (MPRAGE); T2 súlyozott mérés (turbospin-echo); FLAIR mérés; DTI (spin-echo EPI); Ismételt DTI megcserélt fáziskódoló iránnyal; SWI (áramlás kompenzált 3D GRE); 3D TOF (angiográfia) mérés; Többsíkú rekonstrukciók elkészítése) - a vizsgálat eredményének (a digitálisan rögzített képanyagnak) az átadása az ajánlatkérő számára a vizsgálat befejezését követő 1 órán belül elektronikus formátumban pendrive-on - a vizsgálati eredmények archiválása - az MR vizsgálathoz szükséges adminisztrációs feladatok elvégzése - együttműködés az ajánlatkérővel, az ajánlatkérő on-line medikai rendszere alkalmazásával - a szolgáltatások teljesítéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek (MR berendezés, szakszemélyzet) biztosítása. A Döntőbizottság a továbbiakban az ajánlatkérő beszerzési igényét vizsgálta meg, tekintettel arra, hogy a Döntőbizottság rendelkezésére bocsátott dokumentumokból, valamint a jogorvoslati eljárás során tartott tárgyaláson tett ajánlatkérői nyilatkozatból az tűnt ki, hogy az ajánlatkérő beszerzési igénye eltért a közbeszerzési dokumentumokban a közbeszerzés tárgya tekintetében meghatározottaktól. A Döntőbizottság az ajánlatkérő beszerzési igényének vizsgálatát követően azt állapította meg, hogy az ajánlatkérőnek a beszerzendő, kutatási célú MR vizsgálatokhoz kapcsolódó szolgáltatások tekintetében olyan további elvárásai vannak, amelyeket kifejezetten nem jelenített meg a közbeszerzési dokumentumokban. Egyrészt az ajánlatkérő az MR berendezés elhelyezkedésével kapcsolatban nem rögzített konkrét előírást a felhívásban és a további közbeszerzési dokumentumokban, az MR berendezkedés elhelyezkedésével kapcsolatos ajánlatkérői elvárásra esetleg következtetni lehet más előírásokból ( a szerződés kizárólag olyan ajánlattevővel köthető meg, mely rendelkezik Pécs Rét utcai telephellyel, ajánlattevő köteles biztosítani a körülményeket úgynevezett intraoperatív MR vizsgálatok igénybe vételére is, melynek során az intubált, altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja ajánlatkérő, az ajánlattevő köteles megteremteni annak lehetőségét, hogy a beteget a mágneses térben

19 19 lélegeztetni és monitorizálni lehessen ). Ugyanakkor az ajánlatkérői nyilatkozatokból az tűnik ki, hogy az MR berendezés elhelyezkedése (közelsége) a leglényegesebb ajánlatkérői elvárás, tekintettel arra, hogy az ajánlatkérő a kutatásba középsúlyos koponyasérülteket von be, akik számára a szállítás különösen megterhelő. A Döntőbizottság álláspontja szerint azon ajánlatkérői elvárásból, hogy az ajánlattevőnek rendelkeznie kell Rét utcai telephellyel, nem következik egyértelműen, hogy az MR berendezésnek milyen helyszínen kell elhelyezkednie, az ajánlatkérő ezen előírással csak azt határozta meg, hogy az ajánlattevőnek legyen telephelye a teljesítés helyével (PTE KK Idegsebészeti Klinika, 7623 Pécs, Rét utca 2.) azonos utcában. Továbbá a Döntőbizottság álláspontja szerint az intraoperatív MR vizsgálatok igénybe vételére (melynek során az intubált, altatott beteget a műtőből az MR-be szállíthatja ajánlatkérő, a beteget a mágneses térben lélegeztetni és monitorizálni lehet) vonatkozó előírásból sem következik egyértelműen, hogy az MR berendezésnek milyen helyszínen (a műtővel azonos telephelyen) kell elhelyezkednie, ugyanis az ajánlatkérő arra vonatkozóan nem rögzített előírást, hogy az intubált, altatott beteg szállításának milyen módon, mennyi idő alatt kell történnie. Az ajánlatkérő csak a nyilatkozataiban említett olyan körülményeket, hogy a szállítás esetében fontos, hogy az az épületen belül, gyorsan, mentő igénybevétele nélkül történjen. Másrészt az ajánlatkérő az MR berendezés jellemzőivel kapcsolatban sem rögzített konkrét előírásokat a felhívásban és a további közbeszerzési dokumentumokban, annak ellenére, hogy a Közbeszerzési Hatóságnak küldött tájékoztatásában, továbbá a hiánypótlásában és a jogorvoslati eljárás során tett nyilatkozataiban is olyan műszaki adatokra hivatkozott, amelyek alapján álláspontja szerint csak egy adott MR berendezés alkalmas az ajánlatkérő beszerzési igényének kielégítésére. Az ajánlatkérő hivatkozott arra, hogy az SWI és DTI mérések kutatási célra elfogadható minőségéhez (felbontás és jel-zaj arány, legalább 1000 s/mm2 b faktor) legalább 3T térerejű és 45mT/m grádiens-térerejű MR készülék szükséges, továbbá az SWI mérések kellő érzékenységének eléréséhez is legalább 3T térerő szükséges. Ezen túl hivatkozott arra is, hogy a kutatások során felmerülő speciális igényekhez széles szekvencia módosítási lehetőség szükséges, valamint a szolgáltatás ellátásához helyben elérhető nagy-kapacitású adattároló és feldolgozó munkaállomások szükségesek megfelelő szoftveres és személyi háttérrel (FSL, Matlab, FreeSurfer, Slicer3D, dedikált kutatási DICOM server). A Döntőbizottság a felhívás és a további közbeszerzési dokumentumok vizsgálata alapján megállapította, hogy az ajánlatkérő ezen elvárásai közül

20 20 egyiket sem rögzítette a közbeszerzés tárgyára vonatkozó műszaki leírás meghatározásakor. Az ajánlatkérő észrevételében hivatkozott arra, hogy az ajánlatkérőnek lehetősége van arra, hogy az MR berendezés műszaki paramétereit a közbeszerzési eljárásban, a tárgyalások során pontosítsa. Ezzel kapcsolatban a Döntőbizottság megjegyzi, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazása esetén az eljárás alkalmazását megalapozó feltételeknek az eljárás megindításakor kell fennállniuk. Az ajánlatkérő már a Közbeszerzési Hatóság részére megküldött tájékoztatásában is az MR berendezés elhelyezkedésén túl az MR berendezés műszaki jellemzőire alapozta a tárgyalásos eljárás alkalmazását, azonban azokat a közbeszerzés tárgyára vonatkozó műszaki leírásban nem jelenítette meg. Harmadrészt az ajánlatkérő a felhívásban és a további közbeszerzési dokumentumokban a közbeszerzés tárgyával kapcsolatos elvárásai között nem rögzítette azt a kutatási tervből és az ajánlatkérőnek a jogorvoslati eljárás során tartott tárgyaláson tett nyilatkozatából következő előírást sem, hogy a kutatás, a vizsgálati protokoll követéses jellege miatt fontos, hogy egy kutatásba bevont betegnek valamennyi MR vizsgálata ugyanazon a berendezésen történjen. Összegezve, a Döntőbizottság álláspontja szerint az ajánlatkérő sem a felhívásban, sem a további közbeszerzési dokumentumokban, illetve az annak részét képező Műszaki leírás -ban nem adta meg a közbeszerzés tárgyának azon jellemzőit, azon ajánlatkérői előírásokat, amelyek alapján a közbeszerzés tárgya olyan módon leírható lenne, hogy az megfeleljen az ajánlatkérő által igényelt rendeltetésnek. A Döntőbizottság a fentiekre tekintettel megállapította, hogy az ajánlatkérő megsértette a Kbt. 58. (2) bekezdését. A Döntőbizottság álláspontja szerint ezen jogsértés vezetett oda, hogy nem volt egyértelműen megállapítható a hivatalbóli kezdeményező számára a Kbt. 98. (2) bekezdés c) pontja szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazhatóságát megalapozó feltételek fennállása. A Döntőbizottság az előzőekben részletezett indokokra tekintettel a Kbt (2) bekezdés d) pontja alapján az eljárás kiterjesztése alapján állapította meg a jogsértés megtörténtét, és alkalmazta a Kbt (3) bekezdés b) pontja szerinti jogkövetkezményt, megsemmisítette az ajánlattételi felhívást, a további közbeszerzési dokumentumokat és valamennyi ajánlatkérői döntést.

21 21 Tekintettel arra, hogy a Döntőbizottság jogsértés megtörténtét állapította meg, és megsemmisítette az ajánlattételi felhívást, a további közbeszerzési dokumentumokat és valamennyi ajánlatkérői döntést, ezen körülmény akadályát képezi annak, hogy elvégezhető legyen a hivatalbóli kezdeményező kezdeményezésének vizsgálata. A fentiekre figyelemmel a hivatalbóli kezdeményező kezdeményezése tekintetében a Döntőbizottság a jogorvoslati eljárást az alábbi rendelkezések alapján megszüntette. A Kbt (1) bekezdése szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárására e törvény, valamint az e törvény felhatalmazása alapján alkotott kormányrendelet eltérő rendelkezése hiányában a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) rendelkezéseit kell alkalmazni. A Ket. 31. (1) bekezdés e) pontja értelmében a hatóság az eljárást megszünteti, ha az eljárás folytatására okot adó körülmény már nem áll fenn. A Döntőbizottság a fentiekre figyelemmel a Kbt (1) bekezdése alapján alkalmazandó Ket. 31. (1) bekezdés e) pontja alapján a jogorvoslati eljárást megszüntette a hivatalbóli kezdeményező kezdeményezése tekintetében. A Döntőbizottság jogkövetkezményként a Kbt (6) bekezdés e) pontja alapján köteles volt bírságot kiszabni az ajánlatkérővel szemben. A Kbt (7) bekezdése szerint a Kbt (6) bekezdésben meghatározott bírság összege a Kbt (11) bekezdésben foglaltak figyelembevételével a közbeszerzési eljárás becsült értékének legfeljebb tizenöt százaléka. A Kbt (11) bekezdése alapján a Döntőbizottság a bírság összegének megállapításában az eset összes körülményét így különösen a jogsértés súlyát, a közbeszerzés tárgyát és értékét, a jogsértésnek a közbeszerzési eljárást lezáró döntésre gyakorolt befolyását, a Kbt.-be ütköző magatartás ismételt tanúsítását, a jogsértőnek az eljárást segítő együttműködő magatartását, a jogsértés megtörténte és a jogorvoslati eljárás megindítása között eltelt hosszú időtartamot, támogatásból megvalósult beszerzés esetén azt a körülményt, ha a jogsértéshez más szerv eljárásában a támogatás visszafizetésére vonatkozó szankció kapcsolódhat veszi figyelembe. A bírság összegének megállapításakor figyelembe kell venni azt is, ha a jogsértés nyilvánvalóan szándékos volt.

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.340/7/2017. A

Részletesebben

V É G Z É S -t. Az eljárás során felmerült további költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S -t. Az eljárás során felmerült további költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZE RZÉSI DÖ NTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.989/15/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ V É G Z É S t.

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.38/4/2014. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

D.412/8/2017. Országos Mentőszolgálat (Budapest, Markó utca 22.) Az ajánlatkérő képviselője:

D.412/8/2017. Országos Mentőszolgálat (Budapest, Markó utca 22.) Az ajánlatkérő képviselője: KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.412/8/2017. A

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.578/5/2017. A tanács

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D. 532/5 /2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.1036/10/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt. sz.: D.278/4/2014. A Közbeszerzési

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.256/4/2017. A tanács

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.926/10/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.89/10/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.687/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t.

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés Előzetes vitarendezés M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az ajánlatkérő:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA Budapest, 2016. április 27. Dr. Szeiffert Gabriella Közszolgálati és Támogató Főosztály Közbeszerzési Hatóság A HNT eljárás kivételes jellege kivételesen

Részletesebben

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S Ikt. sz.: D.609/11/2015. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8592 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.711/9/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.838/7/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.494/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.18/5/2017. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

D.253/8/2018. H A T Á R O Z A T ot.

D.253/8/2018. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 Elektronikus kapcsolattartás: kozbeszerzes.hu Az ügy iktatószáma: D.253/8/2018.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt. sz.: D.138/12

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.117/ 8 /2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi J<=?

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi J<=? érl ''SoS.od.oh I KUOAl'KST FŐVÁROS X. KKKOl\Y\ KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT '/.AT Polgármesteri I li.viiiiiln Iklsz.: D.363/ /2008. KÖZBESZERZÉSE^T^A'CS'A KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBI^gTADSi^ Budapest, Marg 'íkrt.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.262/ 8 /2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

D.474/11/2017. V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

D.474/11/2017. V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.474/11/2017.

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Ikt.sz.:D.198/2/2016. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kivitelezési keretmegállapodás burkolatjel-fenntartási munkálatok elvégzésére

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kivitelezési keretmegállapodás burkolatjel-fenntartási munkálatok elvégzésére Tájékoztató a szerződés módosításáról - Kivitelezési keretmegállapodás burkolatjel-fenntartási munkálatok elvégzésére Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/84 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Ikt.sz.: D.122/ 8/2010. 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Email: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

D.473/10/2017. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet (Szolnok, Tószegi út 21.) A beszerző képviselője:

D.473/10/2017. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet (Szolnok, Tószegi út 21.) A beszerző képviselője: KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.473/10/2017.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TŐB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.30/8 /2010. A Közbeszerzési

Részletesebben

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez

Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez Kitöltési útmutató az Űrlap a Közbeszerzési Hatósághoz benyújtandó dokumentumok beterjesztéséhez 1. Képviselőként jár el? A legördülő listából ki kell választani, hogy az ügyfél képviselő útján jár-e el

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z AT - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z AT - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.671/12/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail): Eötvös Loránd Tudományegyetem 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. Kapcsolattartó: Szabó Balázs Tel. +36-30 322 8766 Fax

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSAI

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSAI A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSAI dr. Szeiffert Gabriella 2015. november 25. A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás kivételes jellege kivételesen alkalmazható eljárásfajta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 17-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 17-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.583/8/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:236/7/2014. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Közbeszerzési és Beszerzési Tájékoztató

Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Közbeszerzési és Beszerzési Tájékoztató Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Közbeszerzési és Beszerzési Tájékoztató 2016. október 10. I. Közbeszerzési tájékoztató A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (a továbbiakban: Támogató) az alábbiak

Részletesebben

3. A Közbeszerzési Döntőbizottság illetékessége Magyarország egész területére kiterjed.

3. A Közbeszerzési Döntőbizottság illetékessége Magyarország egész területére kiterjed. A Közbeszerzési Döntőbizottságra vonatkozó, az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény mellékletének II.4. pontjában meghatározott közérdekű adatok 1. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

1525 Postafiók 166. Tel.: Fax: H A T Á R O Z A T-ot.

1525 Postafiók 166. Tel.: Fax: H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt. sz.: D.356/5/2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

V É G Z É S T. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk maga viselik.

V É G Z É S T. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk maga viselik. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf. 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.753/14 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Cserkeszőlő Község Önkormányzata 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Cserkeszőlő Község Önkormányzata 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Cserkeszőlő Község Önkormányzata 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. Ikt.sz.: D. 809/9/2015. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.114/ 7 /2014. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.634/13/2014. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról mobiltelefonok beszerzése tárgyban verseny újbóli megnyitásával lebonyolított közbeszerzés eljárásban 1) Az Ajánlatkérő neve, címe, elérhetősége: Nemzeti

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.525/10/2015. A Közbeszerzési

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48)

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Postai irányítószám 3700 Ország Magyarország Telefax 06 (48) AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐ HIVATALOS MEGNEVEZÉSE ÉS CÍME Szervezet Kazincbarcika Város Önkormányzata Cím Fő tér 4. Város/Község Kazincbarcika Telefon 06 (48) 514-731

Részletesebben

Pécsi Törvényszék 11.G /2013/8. számú ítélete

Pécsi Törvényszék 11.G /2013/8. számú ítélete Pécsi Törvényszék 11.G.20.973/2013/8. számú ítélete Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/83 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Fővárosi Bíróság ítélete KÉ Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2014.07.16.

Részletesebben

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS. a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, és honlap címe;

ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS. a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma,  és honlap címe; ELJÁRÁST MEGINDÍTÓ FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail és honlap címe; Hivatalos név: Pécsi Tudományegyetem Postai cím: Vasvári Pál u. 4. Város/Község: Pécs Kapcsolattartási

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.723/6/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.301/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

5.* Hivatkozás az előzetes összesített tájékoztatóra, illetőleg az időszakos előzetes tájékoztatóra és közzétételének napja: -

5.* Hivatkozás az előzetes összesített tájékoztatóra, illetőleg az időszakos előzetes tájékoztatóra és közzétételének napja: - 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. 1067 Budapest, Eötvös utca 21. Kapcsolattartó:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS valamint FELHVÁS, DOKUMENTÁCIÓ ÉS AJÁNLATTÉTELI HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁSA

KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS valamint FELHVÁS, DOKUMENTÁCIÓ ÉS AJÁNLATTÉTELI HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁSA KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS valamint FELHVÁS, DOKUMENTÁCIÓ ÉS AJÁNLATTÉTELI HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁSA Eljárás megnevezése: Folyóirat beszerzés II. az Eszterházy Károly Egyetemen az EFOP- 3.6.1-16-2016-00001. sz.

Részletesebben

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6

A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 A KBT. 67. SZERINTI FELVILÁGOSÍTÁS KÉRÉS MINTA 1 / 6 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból támogatott

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi: V É G Z É S -t

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi: V É G Z É S -t KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Ikt.sz.: D.652/ 11/ 2010.. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az

Részletesebben

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK ELLENŐRZÉSÉNEK TAPASZTALATAI

A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK ELLENŐRZÉSÉNEK TAPASZTALATAI A HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSOK ELLENŐRZÉSÉNEK TAPASZTALATAI Szeged, 2017. március 22. Dr. Sutyinszki Petra Közszolgálati és Támogató Főosztály A HNT eljárás kivételes jellege kivételesen alkalmazható

Részletesebben

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1126 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Postafiók 166. Tel: 882-8594, Fax: 882-8593 E-mail cím: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.389/3/2014. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.786/8/2015. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről

A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság figyelem felhívása a konzorciumok jog- és ügyfélképességéről A Közbeszerzési Döntőbizottság a konzorciumok jog- és ügyfélképességével kapcsolatosan a következőkben ismertetett

Részletesebben

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma)

a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) a Magyar Nemzeti Múzeum épületeivel összefüggő épülettisztítási-takarítási szolgáltatások megrendelése (2017.) (ajánlati felhívás korrigenduma) Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/13 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

H A T Á R O Z A T - ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik.

H A T Á R O Z A T - ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik. Az ügy iktatószáma: D.403/7/2017. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A tanács

Részletesebben

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1313/2016. (XI. 15.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1313/2016. (XI. 15.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: PJ/3835-31/2016. Tárgy: a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására irányuló pályázati eljárás eredménye A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának

Részletesebben

Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - EKR

Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - EKR ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Uniós, Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás - E40 - Ajánlattételi szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Pécsi Tudományegyetem MR gépidő szolgáltatás beszerzése

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Elektronikus tájékoztatók - tartalompublikációs

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot

H A T Á R O Z A T-ot Ikt. sz.: D. 829/ 6 /2009. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése. Tanulmány

Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése. Tanulmány Tamási Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése és társadalmi kapcsolatainak megerősítése Tanulmány ÁROP 2.f) Közbeszerzési eljárások lebonyolítása Készítette: Közigazgatási Igazgatósága

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére E-mail útján Másolatban: Valamennyi ajánlattevő részére E-mail útján Küldi: dr. Szterényi

Részletesebben

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Médiatanácsának. 684/2017. (VII.5.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Médiatanácsának. 684/2017. (VII.5.) számú HATÁROZATA Médiaszolgáltatási Főosztály Pályáztatási és Jogi Osztály Ügyiratszám: PJ/37085-22/2016. Ügyintéző: személyes adat Tárgy: a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására

Részletesebben

Kúria mint felülvizsgálati bíróság Kfv.III / 2016 /7 számú ítélete

Kúria mint felülvizsgálati bíróság Kfv.III / 2016 /7 számú ítélete Kúria mint felülvizsgálati bíróság Kfv.III.37.279 / 2016 /7 számú ítélete Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/98 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Fővárosi Bíróság ítélete KÉ Eljárás fajtája: Közzététel

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén

1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság; (1075 Budapest,

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.128/10/2015. A Közbeszerzési

Részletesebben

Tárgy: Tisztelt Gazdasági Szereplő! Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Tárgy: Tisztelt Gazdasági Szereplő! Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Tárgy: Tájékoztatás előzetes vitarendezési kérelemről, és az azzal kapcsolatos Ajánlatkérői álláspontról Tisztelt Gazdasági Szereplő! A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. (3531 Miskolc, Győri kapu 48-50.),

Részletesebben

V É G Z É S - t. A felek maguk viselik a jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket.

V É G Z É S - t. A felek maguk viselik a jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.914/4/2015. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.49/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.87/ 14 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.775/8/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D.658/11/2010.

Részletesebben

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.705/9/2015. A Közbeszerzési

Részletesebben

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen)

Értékelési skála: pont 5 (jeles) pont 4 (jó) pont 3 (közepes) pont 2 (elégséges) 0 50 pont 1 (elégtelen) A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 343 01 Közbeszerzési referens Értékelési skála: 91 100 pont 5 (jeles) 81 90 pont

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.527/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Elektronikus kapcsolattartás: kozbeszerzes.hu

1026 Budapest, Riadó u Pf.: 166. Tel.: 06-1/ , fax: 06-1/ Elektronikus kapcsolattartás: kozbeszerzes.hu KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 Elektronikus kapcsolattartás: kozbeszerzes.hu Az ügy iktatószáma: D.

Részletesebben

Az új közbeszerzési törvény

Az új közbeszerzési törvény Az új közbeszerzési törvény D r. N a g y Á g n e s f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s e k T a n á c s a 1 Nyílt eljárás Meghívásos eljárás Tárgyalásos eljárás - hirdetmény közzétételével

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.681/7 /2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D.513/

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1346/2016. (XI. 22.) sz. HATÁROZATA

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1346/2016. (XI. 22.) sz. HATÁROZATA Ügyiratszám: MN/28574-8/2016. Tárgy: a reklám más médiatartalmaktól való megkülönböztetésének módjára vonatkozó törvényi rendelkezés megsértése Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat A NEMZETI

Részletesebben

A munka pontos leírását az ajánlattételi dokumentáció (közbeszerzési műszaki leírás és szerződéstervezet) együttesen tartalmazza.

A munka pontos leírását az ajánlattételi dokumentáció (közbeszerzési műszaki leírás és szerződéstervezet) együttesen tartalmazza. 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Állami Autópálya Kezelő Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya

Részletesebben

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1677/2015. (XII.15.) számú HATÁROZATA

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. 1677/2015. (XII.15.) számú HATÁROZATA Ügyiratszám: PJ/1704-29/2015. Ügyintéző: személyes adat Telefon: 06-1-457-7994 Fax: 06-1-457-7124 Tárgy: a helyi kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítására irányuló pályázati

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.663/ 4 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Közbeszerzési Hatóság közleménye

Közbeszerzési Hatóság közleménye Közbeszerzési Hatóság közleménye A Közbeszerzési Hatóság - a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 187. (2) bekezdésének ab) alpontjával, valamint az r) ponttal összhangban

Részletesebben

tájékoztató szerződés módosításáról TÁMOP humán szolgáltatás

tájékoztató szerződés módosításáról TÁMOP humán szolgáltatás tájékoztató szerződés módosításáról TÁMOP 1.1.2. humán szolgáltatás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/76 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01

Részletesebben

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. I. szakasz: Ajánlatkérő

14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. I. szakasz: Ajánlatkérő KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: Hajdú-Bihar

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 10. 20. Javaslat Vállalkozási szerződés keretében Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata részére a Dunaújvárosi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben