Munkanapló. Bodó Tamás Rovaniemi, Finnország március 21 - április 10. Március 21. (hétfő)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Munkanapló. Bodó Tamás Rovaniemi, Finnország 2011. március 21 - április 10. Március 21. (hétfő)"

Átírás

1 Munkanapló Bodó Tamás Rovaniemi, Finnország március 21 - április 10. Március 21. (hétfő) Budapestről késéssel, 12:20-kor indult a repülőgépünk és körülbelül 18:00 után értünk Rovaniemibe. Hóesés és -1 C-ban. Harri Mikkonen és Ojala Toni várt bennünket. A megismerkedés után autóba ültünk és egy szupermarketben bevásároltunk. Végül eljutottunk a szállásunkra, ahol körbevezettek minket, megbeszéltük a másnapi teendőket, majd elbúcsúztunk. Március 22. (kedd) Elmentünk reggelizni, majd Harri bemutatta az iskolát. Több műhelyen át eljutottunk a repülős műhelybe, ahol közelről megnézhettük az ott található repülőgépeket. Az egyik műhelyben található egy festő helyiség, melyben egy Cessna 180 típusú repülőgép törzse festésre várt. Megkaptuk a munkaruhát és ebéd után elmentünk a repülőtérre. A hangárban egy Robinson R22 helikopter állt, valamint a festés előtt álló 180-as úszótalpa egy utánfutón. A hangár előtt két Cessna 150-es állt. Megismerkedtünk a főnök úrral és a többi dolgozóval. Első munkánk során az úszótalpon dolgoztunk, meg kellett vizsgálni a tömítését. Az úszótalp válaszfalakkal részekre volt osztva, melyeket vízzel megtöltöttünk és kívülről láthatóvá váltak a szivárgás helyei. A lékeket filctollal jelöltük. Munka után a szállásra vittek minket, majd besétáltunk a városba és este értünk vissza.

2 Március 23. (szerda) Folytattuk a munkát a Cessna 180 úszótalpán. A tömítés vizsgálata után el kellett távolítani a vizet a belső terekből, amelyek hősugárzók segítségével teljesen szárazzá váltak. A következő feladatunk az úszótalp nyílásain lévő régi tömítések eltávolítása volt, amely hosszú munka volt. Végül takarítás következett, ez minden nap végén kötelező tevékenység. Az estét a szálláson töltöttük, megismerkedtünk néhány lakótársunkkal. Március 24. (csütörtök) Reggel egy másik, nagyobb hangárban lévő kétmotoros gép műszerfalán kicseréltünk több izzót és a repülőgép ajtaján lévő fogantyút cseréltem ki. Az iskolában elkészült a Cessna 180 törzsének festése, felraktuk egy teherautóra és átszállítottuk a repülőtérre. Ezen a törzsön több munkát végeztünk. Két, a szárnyakból a törzsbe lépő levegőcsövet kicseréltünk, a tűzfalon lévő csövekről és csatlakozókról eltávolítottuk a védőcsomagolást, eltávolítottuk a tűzfal régi tömítéseit, valamint a motorburkolat felhelyezési felületére szigetelő szalagot ragasztottunk a kopás elkerülése végett. A szabadidőnket a városban töltöttük, sétáltunk.

3 Március 25. (péntek) A Cessna 180-as törzsén végeztünk munkát. Az ablakok szélén lévő régi szilikont távolítottuk el, majd új szilikonréteget kentünk fel. A tűzfal is új szigetelést kapott. Ebédszünet után egy kétmotoros kisgép érkezett a szemközti, nagyobb hangárba, melynek az orrkereke lapos volt, átmentünk kicserélni. Sajnos mi nem vehettünk részt a munkában, mivel láthatósági mellény nélkül nem mehettünk ki a hangárból, az ajtóból kísértük figyelemmel. Délután elvittek minket a városba a rénszarvasversenyre, ahonnan este értünk vissza a szállásra. Március (szombat, vasárnap) A hétvégét többnyire a szálláson töltöttük pihenéssel, a ruháink kimosásával, OSZTV-re való felkészüléssel. Március 28. (hétfő) A pénteken érkezett gép lecserélt orrkerekét javítottuk meg elsőként. Szétszereltük a felnit, kiszedtük a belsőt, az abroncs szemrevételezésénél pedig több sérülés látszódott. Az alkatrészek megtisztítása és csapágyak kenése után összeszereltük a kereket, amely új belsőt és abroncsot kapott. Folytattuk a munkát a Cessna 180-as repülőgépen, külön munkát kaptam. A repülőgép fellépőire kellett csúszásgátlót vágnom és ragasztanom, valamint az egyik, letört fellépőről a szegecseket távolítottam el fúróval. Ez alatt az új motor felhelyezése megtörtént. Végül Zsolttal közösen felcsavaroztuk a motorra a légterelő lemezeket. Az estét pihenéssel és tanulással töltöttük.

4 Március 29. (kedd) Kezdésként a Cessna 180-as motorjára szereltük fel a kipufogócsöveket. A hozzá tartozó anyacsavarokat nyomatékkulccsal húztuk meg, de mivel akadtak olyan helyek ahová a kulcs nem fért be, az egyik helyi tanuló Ville köszörült a szerszámon és gond nélkül meghúztuk a csavarokat. Miután a helyére tettük a kipufogót a még hiányzó terelő lemezeket szereltük fel. Valamint a motorágy felfüggesztési pontjain húztuk meg a csavarokat nyomatékra. A munkaidő hátralévő részében a hangár alapos kitakarításával foglalkoztunk. Szabadidőnkben pihentünk és sétáltunk. Március 30. (szerda) A Cessna 180-as fülkéjében kezdtük a napot. A műszerfal tetején lévő műanyag napellenzőt szereltük le. Nagyon nehezen sikerült, mivel erős ragasztó fogta. Következő feladat a műszerfal tetején, az ablak előtt lévő műanyag borítás eltávolítása volt. Új borítás és napellenző kerül majd a kabinba. Újra nekiláttunk az úszótalpak kijavításához, a már megjelölt lékeket kellett tömítenünk. Maszkot és gumikesztyűt vettünk fel, mert a kétkomponensű tömítőanyag mérgező. Ecsettel, a talp belsejében kentük fel a sötétszürke anyagot, az egész műveletet kétszer kellett megtennünk. Szabadidőnkben pihentünk és sétáltunk.

5 Március 31. (csütörtök) Első munkámat a Cessna 180-ason végeztem. A gép tűzfalának alján található tüzelőanyag ülepítő szűrőt szereltem szét. Az alkatrészeket, de főként a szűrőelemet elmostam, sűrített levegővel kifújtam. Összeszereléskor a régi tömítés és o gyűrűk helyére újak kerültek, végül dróthuzallal biztosítottam. Később a hangárba érkezett egy Cessna 172 repülőgép. Először leszereltük a motorburkolatot, majd nekiláttunk a hengerek kompresszió-mérésének. A négyhengeres boxermotor gyertyáiról leszereltük a pipákat, majd kivettük az alsó sor gyertyáit. A mérés során kapott eredmények jók voltak. Végül leengedtük az olajat egy vászonnal lefedett vödörbe, ezáltal láthatóvá válnak az olajban lévő fémszemcsék. Szabadidőnket pihenéssel, tanulással töltöttük.

6 Április 1. (péntek) A Cessna 172 repülőgépen végeztünk munkát. Először kipakoltunk a gép belsejéből mindent, majd kiszereltük az első két ülést. Ezek után takarítás következett, kiporszívóztuk a fülkét. A motortér következett. Kiszereltem a durva olajszűrőt, acetonnal megmostam a szűrőelemet, végül új tömítőgyűrűvel visszaszereltem és lebiztosítottam. Következő munkám az akkumulátor kiszerelése volt. Zsolttal közösen az olajszűrőt szereltük le. Edényt és rongyot kellett használnunk, mivel a szűrőből olaj folyt ki. Felvágtuk a szűrőt, kiszedtük a szűrőelemet és ellenőriztük, milyen szennyeződések kerültek bele, szerencsére semmi rendkívülit nem találtunk benne. Az estét a városban töltöttük. Április 2-3. (szombat, vasárnap) Hétvégén jókora sétát tettünk meg, a szálláson tanulással, pihenéssel töltöttük az időt. Április 4. (hétfő) Egy Piper Arrow típusú repülőgép érkezett a hangárba és nekiláttunk az 50 órás ápolása munkálatainak. Először a motorburkolatot csavaroztuk le, majd az olajat eresztettük le egy vászonnal lefedett vödörbe. A leeresztés a durva olajszűrő kiszerelésével történt meg. A következőkben az olajszűrőt szereltük le, felvágtuk, majd ellenőriztük a szűrőelemet. A nap egy nagyobb takarítással ért véget. A nap hátralévő részét a szálláson töltöttük.

7 Április 5. (kedd) Folytattuk a Piper Arrow 50 órás ápolását. Az előző nap kiszerelt durva olajszűrőt tisztítottam meg, majd új tömítőgyűrűvel visszaszereltem és lebiztosítottam. Az ápolás keretében a repülőgép több részét szemrevételezéssel ellenőriztük, többek között a légcsavart, a légcsavarkúpot, hőcserélőt, a gyertyák kábeleit. Lecsavaroztam a gyertyapipákat, majd kiszereltem a gyertyákat. Zsolttal közösen a gyertyákat megtisztítottuk, leteszteltük, valamint új olajszűrőt szereltünk be. Visszatértünk a Cessna 180-ashoz, a sárkány belső felületeiről csiszoltuk le a régi festéket. Utolsó feladatom a Piper Arrow motorjának olajjal való feltöltése volt. A szálláson töltöttük a nap hátralévő részét. Április 6. (szerda) Ezen a napon a Piper Arrow repülőgépen dolgoztunk. Először felemeltük a repülőt. Leszereltük az orrkereket, az alkatrészek megtisztítása és csapágyak kenése után összeszereltük a kereket. Ezek után leengedtük a gáznyomást az orrfutó rugóstagjából, majd kiszereltük azt. Délután a hangár egyik dolgozója elvitt minket a folyó jegére lékhorgászni.

8 Április 7. (csütörtök) Folytattuk a munkát a Piper Arrow repülőgépen. Visszaszereltük a rugóstagot, feltöltöttük hidraulikafolyadékkal és megfelelő nyomású levegővel, majd felhelyeztük a kereket és kivettük az emelőket a gép alól. Visszatértünk a Cessna 172-es repülőhöz. Lecsavaroztuk a szárnyak és vezérsíkok alsó oldaláról a szerelőnyílásokat és a szárnytőborításokat a repülő vezérlésének ellenőrzése miatt. Megemeltük a gépet és a két főfutó kerekeit leszereltük, az alkatrészek megtisztítása és csapágyak kenése után visszaszereltük őket. Az estét a szálláson töltöttük. Április 8. (péntek) Ezen a napon a Cessna 172-es repülőgéppel foglalkoztunk. Az előző napon leszerelt szerelőnyílásokon keresztül ellenőriztük a vezérlést, majd a csomópontok kenését végeztük el. Lejárt a naptári ideje a légcsavarnak, ezért leszereltük azt és dobozba csomagoltuk. Délután szaunáztunk, az estét pedig a városban töltöttük. Április (szombat, vasárnap) Szombaton Harri elvitt bennünket egy nagyon izgalmas és felejthetetlen Lapland Safarira és egy étteremben megebédeltünk, a délutánt a szálláson töltöttük. Vasárnap hazautaztunk.

Finnországi beszámoló 2008

Finnországi beszámoló 2008 Finnországi beszámoló 2008 Szakmai gyakorlat Rovaniemiben Készítette: Kerékgyártó Ádám Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Középiskola 2008.03.27. Csütörtök: Délelőtt 11:40-kor elindult

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra

TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT. a szeptember 11. és szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról. Napi munkaidő: 7 óra TANULÓI MUNKANAPLÓ ERASMUS MOBILITÁSI PROJEKT a 2017. szeptember 11. és 2017. szeptember 29. közötti szakmai gyakorlatról Napi munkaidő: 7 óra Helyszín: Portugália / Barcelos 2017/ERASMUS/ Asztalos gyakorlat

Részletesebben

Szakmai gyakorlat a Leonardo program támogatásával. Élménybeszámoló. Készítette: Godó Krisztián 2012.04.21-2012.05.11.

Szakmai gyakorlat a Leonardo program támogatásával. Élménybeszámoló. Készítette: Godó Krisztián 2012.04.21-2012.05.11. 1 Godó Krisztián 2/14 MS Szakmai gyakorlat a Leonardo program támogatásával Élménybeszámoló Készítette: Godó Krisztián 2012.04.21-2012.05.11 Wiener Neustadt 2 Godó Krisztián 2/14 MS 1. nap Szombaton kora

Részletesebben

Kiss Ferenc 2011.04.25. Szakmai gyakorlat a Diamond Repülőgépgyárban WienerNeustadt 2011. március 28. április 17.

Kiss Ferenc 2011.04.25. Szakmai gyakorlat a Diamond Repülőgépgyárban WienerNeustadt 2011. március 28. április 17. Szakmai gyakorlat a Diamond Repülőgépgyárban WienerNeustadt 2011. március 28. április 17. Kiss Ferenc Március 28-án indultam útnak vonattal Bécsújhely felé. Nagyon izgatott a dolog, mert eddig még nem

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31.

Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11-31. Készítette: Puskás Péter 2013.08.11. (vasárnap) Reggel negyed öt és fél öt között gyülekeztünk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola

Részletesebben

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31

Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Beszámoló 3 hetes szakmai gyakorlat Drezda, 2013 aug.11. aug.31 Készítette: Szakál Gyula 1. nap: Aug. 11. vasárnap: Indulás Békéscsabáról 2013. augusztus 11. hajnal 5:00 körül! Reggel 8:00-kor megérkeztünk

Részletesebben

Beszámoló ausztriai szakmai gyakorlatról WienerNeustadt, 2011. március 28. április 15. Készítette: Tősér Balázs 14/S

Beszámoló ausztriai szakmai gyakorlatról WienerNeustadt, 2011. március 28. április 15. Készítette: Tősér Balázs 14/S Beszámoló ausztriai szakmai gyakorlatról WienerNeustadt, 2011. március 28. április 15. Készítette: Tősér Balázs 14/S Első nap 03. 28: A hosszú vonatút után kb délre érkeztünk meg WienerNeustadt-ba. A vasútállomáson

Részletesebben

Munkanapló. Kálmán Attila

Munkanapló. Kálmán Attila Munkanapló Kálmán Attila 2012.04.21. Repülőutunk viszonylag eseménytelenül zajlott. Fantasztikus érzés volt nagygéppel repülni. Kisgépen a már jól megismert élmények itt új megvilágításba kerültek. Hatalmas

Részletesebben

Szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci program támogatásával. Finnországi beszámoló 2007. január 8 28. Készítette: Vég István 2/14S

Szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci program támogatásával. Finnországi beszámoló 2007. január 8 28. Készítette: Vég István 2/14S Szakmai gyakorlat a Leonardo da Vinci program támogatásával Finnországi beszámoló 2007. január 8 28. Készítette: Vég István 2/14S A hosszas otthoni felkészülést követően, január 8-án délelőtt a Ferihegyi

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013. 08. 11-08. 31. Készítette: Vass Vivien 1. nap (aug. 11.) Vasárnap hajnalban, 4:15-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Amikor az iskolához értünk már majdnem

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló Szakmai gyakorlat Rovaniemiben a Leonardo da Vinci program támogatásával 2007. január 8 január 28. Készítette: Major Zsuzsa Repülőgép-szerelő tanuló 2007. 01.08. Az érkezés napja

Részletesebben

Munkanapló. Nagy Szabolcs. Rovaniemi. 2013. április 13. - 2013. május 03.

Munkanapló. Nagy Szabolcs. Rovaniemi. 2013. április 13. - 2013. május 03. Munkanapló Nagy Szabolcs Rovaniemi 2013. április 13. - 2013. május 03. 1.nap - 2013. április 13. (Szombat) Fantasztikus. Ezzel a szóval tudnám jellemezni ezt a napot. Repülőgépünk pontosan, késés nélkül

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Útmutató: Volkswagen Polo IV A cserét a következő sorrendben végezze: 1 A szűrőt az olajjal együtt cserélje. Viseljen kesztyűt, hogy ne kerüljön a kezére forró folyadék. Álljon az autóval a szerelőakna

Részletesebben

HU01-KA mobilitási project szeptember 26- október 23.-áig szeptember 26. ( Hétfő )

HU01-KA mobilitási project szeptember 26- október 23.-áig szeptember 26. ( Hétfő ) 20016-1-HU01-KA102-022601 mobilitási project 2016.szeptember 26- október 23.-áig 2016.szeptember 26. ( Hétfő ) A vasárnapi korán kelés és a fárasztó utazás után szerencsére sokáig tudtunk pihenni, ugyanis

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika [ HATÁRTLANÉPÍTÉSZET] Dátum: 2005. december 4. Munkanapló sorszáma: XV. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Ez a hét gyorsan eltelt és csupán

Részletesebben

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk

Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk Olaszországi szakmai gyakorlat 2011.03.21. -04.09 Együd Márk 1. nap (hétfő) Ferihegyi felszállásunk után, alig egy óra elteltével már ott is voltunk Bariban, ahol elég rossz esős idő volt. Jó volt a repülés,

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27.

Beszámoló. Franciaország, Marcoussis. a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Beszámoló Franciaország, Marcoussis a Leonardo da Vinci program keretében 2012.10.06.-10.27. Október 06. szombat: 13:40-re megérkeztünk az északi repülőtérre (Roissy Charles de Gaulle). Marcoussis 25 km-re

Részletesebben

MUNKANAPLÓ Mikó Zsombor, Rovaniemi, Finnország. 2013.04.13. 1.nap

MUNKANAPLÓ Mikó Zsombor, Rovaniemi, Finnország. 2013.04.13. 1.nap MUNKANAPLÓ Mikó Zsombor, Rovaniemi, Finnország 2013.04.13. 1.nap A jegyfoglalással minden rendben volt, fennakadás nélkül feljutottunk a gépre. Külön köszönet a pontos szervezésésrt. Nagy élmény volt számunkra

Részletesebben

Törökország Izmir Beszámoló 2012.Február 10.- 2012. Március 3.

Törökország Izmir Beszámoló 2012.Február 10.- 2012. Március 3. Törökország Izmir Beszámoló 2012.Február 10.- 2012. Március 3. Február 13. Hétfő Elmentünk a török iskolát megismerni. Az iskola neve BucaTeknik Ve Endüstri Meslek Lisesi. Az iskola külön részekből állt.

Részletesebben

Finnországi beszámoló

Finnországi beszámoló Finnországi beszámoló 2011.10.24 hétfő Épségben megérkeztünk Helsinkibe. Az iskola kis mikrobuszával jöttek értünk a repülőtérre. Útközben megálltunk hideg élelmet vásárolni, a szállásra érkezés után megvacsoráztunk.

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János

Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János Erasmus+ München 2016 Munkanapló: Sándor János 1. Nap, Péntek Utazás Münchenbe. 6-an indultunk neki Budapest Keleti-pályaudvarról vonattal a hosszú útnak, Münchenbe. Az utazásunk viszonylag kényelmes volt,

Részletesebben

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon.

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon. 1. Keret látható felületeinek védelme A keret felületének szennyeződés, szállítási és szerelési hibák, purhabok, stb. elleni védelem érdekében javasolt a látható felületeket védőfóliával letakarni, amennyiben

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31.

Beszámoló. 3 hetes szakmai képzés. Készítette: Ondrejcsik Ákos. Drezda, 2013.08.11.-31. Beszámoló 3 hetes szakmai képzés Drezda, 2013.08.11.-31. Készítette: Ondrejcsik Ákos 0. nap Augusztus 11. (vasárnap) Reggel 5órakkor indultunk a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközép iskolából

Részletesebben

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca

Név: Szép Veronika. Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba. Fogadó város: Palma de Mallorca Név: Szép Veronika Dátum: 2005. november 5. Munkanapló sorszáma: VII. Építésziroda neve: Mlacomba Fogadó város: Palma de Mallorca Szakmai beszámoló: Hétfő: a hetet a zártsorú beépítésben lévő épület homlokzatának

Részletesebben

Klíma kondenzvíz kivezető cső feltárása, dugulás elhárítás.

Klíma kondenzvíz kivezető cső feltárása, dugulás elhárítás. Klíma kondenzvíz kivezető cső feltárása, dugulás elhárítás. Sokan keresik a klíma kondenzvíz kivezető csövét dugulás elhárítás miatt. Akkor most itt egy kis segítség a szereléshez. A szerelés csak szerelőaknán

Részletesebben

Zsupka Sínautó. felújítási tervezet. Magyar Vasút Baráti Kör Egyesület. Összeállította: Somogyi Filip

Zsupka Sínautó. felújítási tervezet. Magyar Vasút Baráti Kör Egyesület. Összeállította: Somogyi Filip Zsupka Sínautó felújítási tervezet 2012 Magyar Vasút Baráti Kör Egyesület Összeállította: Somogyi Filip A felújítás Célja: Cél: A jármű kiállítási állapotának javítása, azaz a jármű teljes külső felújítása,

Részletesebben

Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról. 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László

Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról. 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László Szakmai beszámoló a Lengyelországi szakmai gyakorlatról 2012.03.17-2012.04.07 Ticska László 1.Hét Március 18.-án hajnalban érkeztünk meg és foglaltuk el a szállásunkat. 1. Munkanap (március 19) Rzespól

Részletesebben

Túlmunkaidő óra Összesen: Egyéb óra Összesen: Éjszakai pótlékos óra Összesen: 100 % pótlékos óra Összesen: Összesen: Összesen: Összesen: Összesen:

Túlmunkaidő óra Összesen: Egyéb óra Összesen: Éjszakai pótlékos óra Összesen: 100 % pótlékos óra Összesen: Összesen: Összesen: Összesen: Összesen: Jelenléti ív 2013 01 Január munkanap-ünnepnap száma: 23-1 kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd 184 ## Csuzstatás: 16 17 18 19 20

Részletesebben

Éves munkaterv 2011/2012

Éves munkaterv 2011/2012 Éves munkaterv 2011/2012 Tanítási Tanítási Napló nap hét Naptári nap Esemény szerinti Képzések Szülői Egyéb sorszáma sorszáma esemény estek augusztus 27. Szombat augusztus 28. Vasárnap augusztus 29. Hétfő

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Enzo zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 800 X 1200 X 1850mm Méret tálca: 800 X 1200 X 150mm Krómozott kabinkeret Oldalüvegek: 6 mm biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA

Munkanapló. Külföldi szakmai gyakorlatról. Projekt száma: Célország: Mobilitás időpontja: március 18 április 7. Szakma: HU01-KA Munkanapló Külföldi szakmai gyakorlatról Projekt száma: 2017-1-HU01-KA102-035318 Célország: Törökország Mobilitás időpontja: 2018. március 18 április 7. Szakma: Faipari technikus Résztvevő neve: Juhász

Részletesebben

Lajstromozásra nem kötelezett UL A2 (FAI RA ) légi jármű LÉGIALKALMASSÁGI VIZSGÁLATI JEGYZŐKÖNYV

Lajstromozásra nem kötelezett UL A2 (FAI RA ) légi jármű LÉGIALKALMASSÁGI VIZSGÁLATI JEGYZŐKÖNYV Légi alkalmassági vizsgálati jegyzőkönyv (A2): MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SPORT SZÖVETSÉG Lajstromozásra nem kötelezett UL A2 (FAI RA ) légi jármű LÉGIALKALMASSÁGI VIZSGÁLATI JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország

Kelemen Szandra Hämeenlinna, Finnország Kelemen Szandra Erasmus+ mobilitási program 2016. 04. 23.- 2016. 05. 21. Hämeenlinna, Finnország 1. hét: 2016. április 23-án szombat délután érkeztünk meg Helsinkibe, ahol már Marita várt minket és a suli

Részletesebben

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gemini zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 900 X 900 X 1850 Méret tálca: 900 X 900 X 150 Krómozott keret Oldalüvegek: 6 mm átlátszó biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig

Munkanapló. Szlovákiai szakmai gyakorlat február 24-től március 25-ig OM azonosító: 203029 Felnőttképzési nyilv.vételi szám: E-001278/2015 5600 Békéscsaba, Puskin tér 1. Tel.: +36 66/444-511 Fax: +36 66/430-793 www.bszc.hu E-mail: trefort@bszc.hu Munkanapló Szlovákiai szakmai

Részletesebben

Három hét az Északi-sarkkörön

Három hét az Északi-sarkkörön Három hét az Északi-sarkkörön Szakmai gyakorlat Rovaniemiben a Leonardo da Vinci program támogatásával 2009. március 16. április 5. Készítette: Molnár Máté László Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló

Részletesebben

Horgásznaptár - részletes szolunáris naptár 2015

Horgásznaptár - részletes szolunáris naptár 2015 215 Január Napkelte Napnyugta Holdkelte Holdnyugta Holdfázis Major periódus Minor periódus yenge 1 Csütörtök 7:32 16:3 13:31 3:33 8:5 2:31 1:52 14:18 Jó 2 Péntek 7:32 16:4 14:13 4:35 8:57 21:23 2:44 15:1

Részletesebben

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb.

1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. Munkanapló-Vécsi Dóra 1. Nap: Megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobákat. Estefelé sétálni indultunk és megnéztük, hol van a környéken bolt, posta, stb. 2. Nap: Megbeszéltük a házirendet és beosztottuk,

Részletesebben

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin

Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat Tallin Csóka Boglárka beszámolója Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium 2014.11.22.-szombat 11:30- kor indultunk a ferihegyi repülőtérről, Budapestről. Helsinkiben átszálltunk és kb, fél 7 kor

Részletesebben

Munkanapló. - munkavégzés jellege: több csoportra osztva. - felhasznált anyagok: csiszolópapír, csiszolófa

Munkanapló. - munkavégzés jellege: több csoportra osztva. - felhasznált anyagok: csiszolópapír, csiszolófa Munkanapló Dátum: 2015.06.15 Kiadott feladat: parketta hézag csiszolás, kaparás 1 csiszolás - munkavégzés jellege: több csoportra osztva - munkafolyamat leírása: rossz (kopót, szálkás) felület csiszolása,élek

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

nap nap

nap nap 2017.10.03.-1.nap A repülőgép 15.30-kor indult Portugáliába. Ma repültem először, nagyon izgalmas volt. A gép Portóban szállt le, helyi idő szerint 19.00-kor. Leszállás után vártak minket, és egy kisbusszal

Részletesebben

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186

Kosárlabdapalánk készlet. Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Kosárlabdapalánk készlet Kosárlabdapalánk készlet Cikk szám: 1186 Helytelen üzembehelyezés vagy lengés a gyűrűn komoly sérüléseket vagy halált okozhat!!! Megjegyzés az összeszereléshez: Minden kosárpalánk,

Részletesebben

A 9413-as Mi 2, mint polgári alkalmazott a második HA-BGF

A 9413-as Mi 2, mint polgári alkalmazott a második HA-BGF A 9413-as Mi 2, mint polgári alkalmazott a második HA-BGF Ez a helikopter is egyikük volt azoknak a Mi 2-eseknek, amelyeket a Honvédelmi Minisztérium adott át az Egészségügyi Minisztérium részére 2000.

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK

SAMPO ROSENLEW KOMBÁJN ALKATRÉSZEK S-000946829 ZSIRZÓGOMB 300 Ft +ÁFA S-0295457 HŐMÉRSÉKLET SZENZOR 9250 Ft +ÁFA S-0296012 SPIRÁL 20291 Ft +ÁFA S-0400521 TELESZKÓP 11045 Ft +ÁFA S-0400573 GUMISZALAG 7510 Ft +ÁFA S-0424375 GÖMBCSUKLÓ 33550

Részletesebben

Napaszaló sörösdobozokból

Napaszaló sörösdobozokból Napaszaló sörösdobozokból A www.jovomeno.org és a www.essrg.org által készített leírás alapján kezdtük el készíteni a napaszalónkat, ám útközben sok minden eszünkbe jutott és hozzátoldottuk saját tapasztalatainkat.

Részletesebben

Gondnok-Házfelügyelő munkanapló június

Gondnok-Házfelügyelő munkanapló június Gondnok-Házfelügyelő munkanapló 2017. június 2017.06.05 Hétfő Szemétszállítás 2017.06.06 Kedd Mozgásérzékelős fényvetők cseréje 2017.06.07 Szerda 22; 24 Lépcsőházi lámpatestek cseréje, 18; 20; 22 lépcsőház

Részletesebben

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt.

Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Cikkszám: 091096 Telepítés előtt kérjük olvassa el az útmutatót, és ennek alapján végezze el a szerelést. Minden feledathoz használja a megfelelő eszközt. Húzza ki a kulcsot az indítóból Telepítés előtt

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Skoda Octavia 1Z első felfüggesztés A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Skoda Octavia 1Z autóján mindkét lengéscsillapítót egyidőben cserélje. 2 Húzza be a kéziféket. 3 Helyezzen ékeket az hátsó

Részletesebben

Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz

Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz Használati útmutató Multi/Clamp palástjavítókhoz Csavar Anya Alátét Összekötő rúd Merevítőlemez Szalag Gumi Fül Oldallemez Multi/Clamp szimpla (1), dupla és tripla (2), karimás (3) M12: 65 Nm M14: 85 Nm

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

46 Elektromos gépek. Elektromos gipszkarton csavarozó gép. Akkumulátoros Fúró-csavarozó. Elektromos forrasztópisztoly lézeres vezetővel

46 Elektromos gépek. Elektromos gipszkarton csavarozó gép. Akkumulátoros Fúró-csavarozó. Elektromos forrasztópisztoly lézeres vezetővel 46 Elektromos gépek Akkumulátoros Fúró-csavarozó Elektromos gipszkarton csavarozó gép : N91004 Akkumulátor: 14,4V 1,3Ah Fordulatszám: 0-470 ford./perc Irányváltás: Bal/jobb Tokmány: 1-10 mm Feltöltési

Részletesebben

CSEasy Működési elv. Csavarok (6x) Szerelési ütköző Konvencionális felni. CSEasy Adapter. CSEasy Gumiabroncs

CSEasy Működési elv. Csavarok (6x) Szerelési ütköző Konvencionális felni. CSEasy Adapter. CSEasy Gumiabroncs CSEasy Működési elv Csavarok (6x) Szerelési ütköző Konvencionális felni CSEasy Gumiabroncs CSEasy Adapter Nyomott lemez A belső adapter előre felszerelt három szelvényből és egy kaucsuk támasztó elemből

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

2008. február február 26.

2008. február február 26. 2008. február 25. Ez volt az első napunk Wiener Neustadtban. A vasutasok sztrájkoltak, ezért az iskolától kisbusszal hoztak el minket idáig. A vasútállomáson találkoztunk Viktor Selinger úrral, aki elvezetett

Részletesebben

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016.

Rodosz. Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Rodosz Készítette: Horváth Erzsébet 2016. Az utazás elött pár nappal már elkezdtem minden szükséges dolgot beszerezni, ami az induláshoz kell. Nagyon vártam már az indulást, mert még sosem utaztam repülőgépen.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Tanuló zene-szék tanulóasztallal

Tanuló zene-szék tanulóasztallal K2832 Tanuló zene-szék tanulóasztallal Kérjük, őrizze meg ezt az útmutatót, mert fontos információkat tartalmaz, melyekre később is szüksége lehet. Működtetése 3 AA típusú elemet igényel (tartozék). Az

Részletesebben

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló

Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló 2012.10.06 (szombat) Marcoussis, Franciaország Gyakorlati napló - Délelőtt 11:40-kor indulás a Liszt Ferenc reptérről, EasyJet géppel. 13:40-kor megérkeztünk Párizsba, a Roissy Charles de Gaulle repülőtérre.

Részletesebben

HÉTFŐ 8.00-8.45 9.00-9.45 9.55-10.40 10.55-11.40 11.50-12.35 12.40-13.25 13.30-14.15 14.15-15.00 15.10-15.55. Ebéd Korrepetálás Ebéd Korrepetálás

HÉTFŐ 8.00-8.45 9.00-9.45 9.55-10.40 10.55-11.40 11.50-12.35 12.40-13.25 13.30-14.15 14.15-15.00 15.10-15.55. Ebéd Korrepetálás Ebéd Korrepetálás HÉTFŐ 1.A 1.B 2.A 2.B Környezet 3.A Ének 4.A 2 Tanulószoba Tanulószoba Informatika 2 Földrajz Informatika 1 2 Tanulószoba Tanulószoba Tanulószoba 6.a!!! Informatika 2 Tanulószoba Tanulószoba 8.A Földrajz

Részletesebben

München Munkanapló

München Munkanapló 2015. 02. 05. 02. 26. München Munkanapló 02.05. Indulás 7:15-kor Érkezés Münchenbe 14:30-ra A müncheni diákok és Gregor Hanke vártak minket a pályaudvaron. Elkísértek minket a szállásunkra, majd este együtt

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. A Verseghy Ferenc Könyvtár számára elvégzett. könyvrestaurálási munkáról. Pre-Con Kft. 1077. Budapest, Baross tér 14.

BESZÁMOLÓ. A Verseghy Ferenc Könyvtár számára elvégzett. könyvrestaurálási munkáról. Pre-Con Kft. 1077. Budapest, Baross tér 14. BESZÁMOLÓ A Verseghy Ferenc Könyvtár számára elvégzett könyvrestaurálási munkáról Pre-Con Kft. 1077. Budapest, Baross tér 14. 1. Lexicon Terminorum Technicorum = Tudományos Mesterkönyv Buda, 1826 Méretei:

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

STIGA VILLA 85 M READY 85 M

STIGA VILLA 85 M READY 85 M STIGA VILLA 85 M READY 85 M 8211-3039-03 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. R L 9. 10. Y Z X W V 11. MAGYAR HU SZIMBÓLUMOK Az alábbi szimbólumok láthatók a gépen, hogy emlékeztessék Önt: használata közben gondosan

Részletesebben

2017.10.02 Kalandos volt a repülőút. A törökországi reptéren bevásároltunk. Étkezést kaptunk mindkét repülőn. Törökországban jó idő volt, Máltán viszont esett az eső és fújt a szél, reméljük később szebb

Részletesebben

Törökországi szakmai gyakorlat

Törökországi szakmai gyakorlat Törökországi szakmai gyakorlat Aydin, 2011. március 14. április 3. Hétfő Eljött végre a nap, amikor elindulunk, itt hagyjuk a hideget, az esőt, az iskolát, a mindennapokat, és egy új és napfényes életet

Részletesebben

Magyar Repülő Szövetség - Alapít va: 1910 Tárgy: A repülés előtti ellenőrzés végrehajtásának jogosultsági feltételei

Magyar Repülő Szövetség - Alapít va: 1910 Tárgy: A repülés előtti ellenőrzés végrehajtásának jogosultsági feltételei Tárgy: A repülés előtti ellenőrzés végrehajtásának jogosultsági feltételei A 3/1999 számú Hatósági Főpilóta Körlevél, a 20/2002 (III. 30) KöViM rendelet 10. és 11. -a figyelembe véve a PLH 521371/2002

Részletesebben

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány

WWW.LINEAMOTOR.HU. Kormány Kormány 1 TBLF0101 Kormány 2 TBLF0102 Csavar M10 1.25 45 3 TBLF0103 Anyacsavar M10 1.25 4 TBFF0104 Baloldali markolat 5 TBFF0105 Jobboldali markolat 6 TBEF0110 Gázbowden 7 TBLF0107 Alátét 8 TBEF0114 Fékkábel

Részletesebben

Dánia magyar szemmel

Dánia magyar szemmel Dánia magyar szemmel Bandula Dominika 1.hét. 2017. november 5-én (vasárnap) indult a transzferünk a pesti reptérre. A repülés gondmentesen zajlott és miután a késő esti órákban megérkeztünk a koppenhágai

Részletesebben

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók

Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók Filled with quality! HU Termékismertetõ Acryl tömítõk Poliuretán habok Szilikon ragasztók www.phobextools.com Premium Neutrális Szilikon ÁTLÁTSZÓ Egykomponensû, semleges, szagtalan, penészálló szilikon.

Részletesebben

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások

Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások Nyári gyakorlat teljesítésének igazolása Hiányzások - - Az összefüggő szakmai gyakorlatról hiányozni nem lehet. Rendkívüli, nem tervezhető esemény esetén az igazgatóhelyettest kell értesíteni. - A tanulók

Részletesebben

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása

FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása FLAP hajlékonyszárnyú nyílóajtó Szerelési utasítása Verzió: 02/2002 Dátum: 2002. október Fordította: Dvorák László -2 1. ábra. Kézi mûködtetésû flap Rögzítse az (A) helyezõ fülekkel szerelt (igény esetén

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Mordaunt építése Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Sok idõ eltelt az elõzõ hajóm befejezése óta, amely után azonnal nekikezdtem az

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 15 1000 00 00 Kőműves Kőműves A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával

SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával SZERELÉSI UTASÍTÁS Piknik asztal lócával Gyártó: POLYDUCT ZRt. 4181 Nádudvar, Kabai út 62. Piknik asztal lócával fő egységei: Felületkezelt vázszerkezet Felületkezelt fa asztalrész és lócarész Felületkezelt

Részletesebben

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő

31 582 04 0000 00 00 Építményszigetelő Építményszigetelő 31 582 04 0100 31 01 Hő- és hangszigetelő Építményszigetelő A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus)

Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) (Hungarian) DM-HB0001-05 Kereskedői kézikönyv Első agy/hátsó kerékagy (standard típus) ORSZÁGÚTI HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Túra HB-T670

Részletesebben

2014. évi Betegelégedettségi vizsgálat kiértékelése Sürgősségi Betegellátó Osztály (feldolgozott kérdőívek száma: 88 db) Átlagéletkor 47,61 év

2014. évi Betegelégedettségi vizsgálat kiértékelése Sürgősségi Betegellátó Osztály (feldolgozott kérdőívek száma: 88 db) Átlagéletkor 47,61 év MAGYAR HONVÉDSÉG EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT Nyt. szám: 2014. évi Betegelégedettségi vizsgálat kiértékelése Sürgősségi Betegellátó Osztály (feldolgozott kérdőívek száma: 88 db) sz. példány 1. Az Ön neme 1. férfi

Részletesebben

EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD

EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD 1.s Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 1. Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás 2. Matek Testnevelés Matek Testnevelés Matek 3. Testnevelés Magyar Rajz Magyar Technika

Részletesebben

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg

Ez volt életem legszebb, legjobb hat hete, amit soha nem fogok elfelejteni. Hálás vagyok, hogy az Erasmus + ilyen lehetőséggel ajándékozott meg Rodosz Rodosz egy kis sziget Görögországban, ahol 6-an voltunk 6 hétig szakmai gyakorlaton. Májusban, amikor jelentkeztünk még merni se gondoltam volna, hogy én oda kijutok valamikor is, túl szép volt,

Részletesebben

kevés kockázattal járó vagy kockázat nélküli tevékenységek

kevés kockázattal járó vagy kockázat nélküli tevékenységek INFORMÁCIÓS MODUL 1 Azbesztcement erősen kötött Ablakpárkány Hullámpala (tető és fal) Homlokzati lemezek Csövek Tartó panel villanyórákhoz Tetőzsindelyek kevés kockázattal járó vagy kockázat nélküli tevékenységek

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben

A táborozás hétfın Gyırújbaráton kezdıdött. A heti illetve a napi program ismertetése után a gyerekek egy rövid reggeli tornával kezdték a napot:

A táborozás hétfın Gyırújbaráton kezdıdött. A heti illetve a napi program ismertetése után a gyerekek egy rövid reggeli tornával kezdték a napot: Intézményünk a pályázat útján nyert összegbıl táboroztatott hátrányos helyzető gyermekeket. A hét minden napján 16 gyermek és 4 családgondozó vett részt a programokon. Az Intézményünkhöz tartozó 6 település

Részletesebben

Ország Olivér. Munkanapló

Ország Olivér. Munkanapló Ország Olivér Munkanapló Dátum: 2015.06.15. Kiadott feladat: parketta hézag csiszolása, kitöltése, Parkettacsiszolás munkafolyamat leírása: rossz (kopót, szálkás) felület csiszoltuk fel az új padló hézagainak

Részletesebben

Sinka Nikolett Nóra. Munkanapló. a szakmai gyakorlatról. A gyakorlati hely neve: Konvekta AG

Sinka Nikolett Nóra. Munkanapló. a szakmai gyakorlatról. A gyakorlati hely neve: Konvekta AG Munkanapló a szakmai gyakorlatról A gyakorlati hely neve: Konvekta AG A gyakorlati hely címe: Németország,Schwalmstadt Am Nordbahnhof 5, 34613 Tanuló neve: Sinka Nikolett Nóra Keleti Károly Közgazdasági

Részletesebben

DistoX2 Összeszerelési Utasítás

DistoX2 Összeszerelési Utasítás DistoX2 Összeszerelési Utasítás Leica Disto X310 alapú DistoX 1.1 verzió 2016/08/25 Figyelmeztetés: A Leica Disto kinyitása és módosítása a gyártó garanciájának elvesztéséhez vezet, ezt mindenki csak a

Részletesebben

A cserét a következő sorrendben végezze:

A cserét a következő sorrendben végezze: Audi 80 B4 hátsó felfüggesztő rugó A cserét a következő sorrendben végezze: 1 Audi 80 B4 autóján párban cserélje a rugókat. Helyezzen ékeket az első kerekek alá. Külön szerelje ki a rugókat. 2 3 Emelje

Részletesebben

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót!

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modellszám: SJM-1501 A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! KIZÁRÓLAG HÁZTARTÁSI CÉLRA HASZNÁLHATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Az elektromos

Részletesebben

1 SEBESSÉGES 2 SEBESSÉGES

1 SEBESSÉGES 2 SEBESSÉGES ALKATRÉSZKATALÓGUS A JAWA 0 TÍPUSÚ MOPEDHEZ SEBESSÉGES SEBESSÉGES JAWA 0, JAWA 0, JAWA 0 SPORT AMERICAN JAWA LTD. 988 . MOTORBLOKK, MOTORHÁZ - 8 9 0* 0 0 Motor teljes, porlasztóval 0 00 Motorház teljes

Részletesebben