Mobiline -sms gateway

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Mobiline email-sms gateway"

Átírás

1 Mobiline -sms gateway Rövid ismertető A Mobiline -SMS gateway olyan berendezés, mely lehetővé teszi a vállalatok helyhez kötött, irodai munkatársainak és az irodától távol lévő, mobil telefonnal rendelkező munkatársak vagy Ügyfelek Rövid Szöveges Üzenetek útján történő információ cseréjét. A rövid üzeneteket az irodában tartózkodó munkatársak ként írják, a meglévő levelező rendszerükön (pl. MS Outlook/MS Exchange ), az asztaluktól távol lévők pedig SMS -ként fogadják GSM telefonjukon. Természetesen szöveges üzenet fordított irányban is mehet. Valaki megírhatja üzenetét SMS -ként egy mobil telefonon, mely -ként érkezik meg egy irodai levelező munkaállomásra. SMS gateway alapműködése A Mobiline -SMS gateway berendezés -ből SMS, vagy SMS-ből konverziót valósít meg. A Mobiline -SMS gateway berendezést a vállalat/intézmény kommunikációs rendszerébe illesztve igen sok, nagyon hasznos szolgáltatás indítható be. Pl.: SMS gateway a mobilok is levelezhetnek 1 Mobiline Kft.

2 A Mobiline -sms gateway berendezés használatával a vállalat az rendszerének hatósugarát kiterjesztheti a több százmillió GSM mobil telefonra. A fontos mobilra is elküldhető A fontos mobilra is átirányítható Egy üzenet több mobilra is elküldhető 2 Mobiline Kft.

3 A privát hangposta mobilon értesíthet Értekezlettervezés mobilokkal is Kiknek lehet hasznos a Mobiline -SMS gateway berendezés? A Mobiline -sms gateway berendezés minden olyan vállalatnak, intézménynek hasznos, ahol a munkatársak sokat vannak távol asztaluktól munkavégzés közben, ahol kiterjedt ügynökhálózatot működtetnek, ahol SMS reklám információkat terjesztenek, ahol dial-up Internet kapcsolat alapján működik az szolgáltatás, ahol egyszerre több munkatársnak kell ugyanazt a rövid információt átadni, ahol berendezéseket üzemeltetnek, (automatikus hibaüzenetek a zsebbe is) ahol közönség kapcsolatokat tartanak fent mobil olvasókkal, nézőkkel, hallgatókkal, stb,. 3 Mobiline Kft.

4 A Mobiline -sms gateway IT rendszerekbe illesztése? A Mobiline -sms gateway berendezés legtöbb vállalat IT rendszerébe beilleszthető, függetlenül az általa használt operációs rendszer, levelező szerver és kliens típusától. A hálózat (LAN) operációs rendszere lehet NT, Novell, Unix, Linux, stb, A vállalat levelező szervere bármilyen típus lehet, hiszen SMTP üzenetet minden levelező rendszer képes küldeni. Lehet MS Exchange, Lotus Domino, stb, Az alkalmazott levelező kliensek típusa sem kötött. Lehet MS Outlook, Outlook Express, Lotus Notes, Pegasus Mail, stb,. A Mobiline -sms gateway berendezés a vállalatoknál alkalmazott legkülönbözőbb informatika hardver/szoftver környezethez való könnyű, gyors, problémamentes illeszthetősége érdekében egy szervert tartalmaz. Ezért a vállalat levelező rendszere egy másik (SMTP) szerverként látja azt. Egy SMTP szerver A Mobiline -SMS gateway berendezés a LAN-hoz fizikai szinten Ethernet HUB vagy Switch porton (10B-T, UTP, RJ45) csatlakozik, TCP/IP hálózati protokollon kommunikál, és SMTP szabványú -eket cserél a vállalat levelező szerverével. A GSM hálózathoz 900/1800-as rádiós egységen kapcsolódva bonyolítja le az SMS forgalmat. 4 Mobiline Kft.

5 Amiatt, hogy a Mobiline -sms gateway berendezésnek a vállalat IT rendszerébe illesztése során új szoftver alkalmazása nem szükséges, elmarad a munkatársak időigényes és költséges betanítása. A vállalat a már megszokott levelező rendszerét használhatja, a már megszokott módon. A Mobiline -sms gateway üzembe helyezése: A berendezés üzembe helyezése is igen egyszerű, és csak a rendszergazdának jelent néhány perces feladatot. A Mobiline -sms gateway berendezés számára ki kell jelölnie egy portot a HUB/Switch-en,. adni kell kell neki egy IP címet és a Mobiline -SMS gateway berendezést konfigurálni kell be kell állítani a mobil végpontokra küldendő ek irányítási paramétereit. A Mobiline -sms gateway berendezést, mint új levelező szervert el kell nevezni. Pl. a mobiline.hu Internet domén nevű cég számára az sms.mobiline.hu logikus név választás az -sms gateway berendezés (SMTP szerver) számára. Hogyan kell mobil telefonra szöveges üzenetet küldeni az irodából? A mobil számra való küldés a levelező rendszerből ugyan úgy történik, mint minden más címre. Gyakran szeretnénk egy fontos érkezésére figyelmeztetni a címzettet. Ezután ez igen kényelmesen megoldható lesz. Egyszerűen az egy másolatát el kell küldeni a címzett mobiljára is. (Dial-up Internet kapcsolat esetén pl. így több órás várakozás előzhető meg.) A levélíró munkatársak számára a változás csupán annyi, hogy új, mobil címeket is beírhatunk az cím rovatába. A mobil címét a mobil szám nemzetközi formátumából kell képezni. Ha pl. az es Westel számra akarunk -t küldeni, az alábbi címet kell a levél címzett rovatába írni: címzett: @sms.mobiline.hu A levelező rendszerek kínálta minden kényelmi szolgáltatás használata továbbra is lehetséges lesz. Ha valakinek gyakran küldünk -t a mobiljára, célszerű felvenni mobil címét egy címlistára. Pl. : @sms.mobiline.hu = Tóth Lajos SMS Ekkor, az előző példa szerint, a Tóth Lajos mobiljára menő megcímzése a Tóth Lajos SMS névre való kattintásra egyszerűsödik. 5 Mobiline Kft.

6 A Mobiline -SMS gateway berendezés a munkatársak meglévő ismereteivel, azonnal használható. Milyen szolgáltatásokat nyújt a Mobiline SMS gateway? Az üzenet PC-ről mobilra megy A Mobiline -sms gateway berendezés (sms.mobiline.hu) az így megcímzett -t átveszi a vállalat levelező szerverétől, SMS méretű (160 karakter) darabokra osztja, majd az egyes darabokat SMS-ként elküldi a címben megadott mobil számra. Amennyiben az -nek több mobil címzettje van, minden egyes címre elküldi az SMSeket. Azért, hogy a mobilra érkező üzenetet (SMS) meg lehessen válaszolni, a Mobiline -sms gateway berendezés az első SMS-be a feladó e-levelezési címét is beleteszi. A Mobiline Kft. SALES csoportjától kapott SMS így kezdődik: feladó:sales@mobiline.hu Egy fontosságát rendszerint a Tárgy rovatába írottak alapján döntjük el. Ezért ezt a fontos információt a Mobiline -SMS gateway berendezés közvetlenül a feladó címe után beteszi az ből képzett első SMS-be. A Mobiline Kft. SALES csoportja által küldött , melynek tárgya: -sms gateway teszt, SMS ként így érkezik: Feladó:sales@mobiline.hu Tárgy: -sms gateway teszt. A mobil számra elküldött üzenet kézbesítéséről a feladó nyugta üzenetet kaphat, úgy mint minden esetében. Az feladója, a GSM hálózatból érkező, az üzenetnek a címzett mobiltelefonba való megérkezésére (SMS kézbesítésére) vonatkozó üzenetet természetesen ként kapja meg. 6 Mobiline Kft.

7 A levelező rendszerből kezdeményezett SMS-ek új költségtényezőt jelentenek a vállalatintézmény számára. Az így megjelenő költségek költséghelyekhez rendelése alapvető feladat. A Mobiline -sms gateway pontos információt biztosít a forgalom, ill. a költségek felhasználónkénti méréséhez. Az üzenet mobilról PC-re megy A mobilon kapott (SMS) megválaszolása hasonlóan egyszerű. A mobil telefonon való SMS ( ) írása is a megszokott módon történhet. A különbség annyi, hogy a választ nem csak a küldő mobilszámra, hanem a mögötte lévő felhasználó (user) címére kell küldeni. Ezért a Mobiline Kft. SALES csoportjától kapott SMS-re ( ) adott válasz SMS ( ) szövegét a sales szöveggel (címmel) kell kezdeni. Ez már elégséges a válasz kézbesítéséhez. Nem szükséges a sokkal hosszabb sales@mobiline.hu cím használata. Lehetőség van arra is, hogy a kapott SMS t a mobil telefon válasz szolgáltatásának használatával válaszolják meg. A Mobiline -sms gateway a feladó boxába juttatja a válasz t akkor is, ha a válasz SMS a Feladó:sales@mobiline.hu szöveggel kezdődik. Az SMS-t fogadó Mobiline -sms gateway berendezés az SMS - átalakítás során az feladó mezejét úgy tölti ki, hogy az rendszerek válasz funkciója segítségével, azaz a szokásos módon lehessen majd megválaszolni. Ha pl. az SMS a es Westel számról érkezett, akkor az rendszerben a levél feladójaként a következő látható: Feladó: @sms.mobiline.hu vagy, esetleg Feladó: Tóth Lajos SMS ( @sms.mobiline.hu) 7 Mobiline Kft.

8 A mobil telefonról érkezett fontosságát is a tárgy: rovatába írottak alapján döntjük el. Egy SMS-nek nincs tárgy rovata elkülönítve. Ilyen mező tartalmának átemelése az tárgy rovatába ezért nem lehetséges. Egy SMS azonban olyan rövid, tömör információ, hogy szinte az egész egy tárgya lehetne. Ezért a Mobiline -sms gateway berendezés a bejövő SMS pl. első 50 karakterét beteszi az tárgy: rovatába is. A Mobiline Kft. SALES csoportja a Tóth Lajos mobiltelefonjáról kapott válasz SMS-t az alábbi ként kapja: Feladó: Tárgy: Az @sms.mobiline.hu A Mobiline -sms gateway.. A Mobiline -sms gateway megoldását nagyon ígéretesnek tartom. Szívesen kipróbálnék egyet. Üdv. Tóth Lajos A Mobiline -sms gateway berendezés működése Ügyfeleink konkrét igényeihez illeszthető. (paraméterek beállításával.) Az előzőek alapján látható, hogy a Mobiline -sms gateway berendezést nagyon könnyű beilleszteni a vállalat kommunikációs rendszerébe. A Mobiline -SMS gateway berendezést a Mobiline Kft. fejleszti, gyártja. Ha Ön szeretne többet megtudni a Mobiline -SMS gateway berendezésről, lehetséges felhasználásairól, egyéni felhasználási igényei vannak, vagy ha, ki szeretné próbálni, minél előbb keressen bennünket az alábbi címeken. Mobiline Kft Budapest, Lehel út 14. Tel: Fax: Mobil: SMS: sales@mobiline.hu 8 Mobiline Kft.

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező)

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező) A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP Bejelentkezés Explorer (böngésző) Webmail (levelező) 2003 wi-3 1 wi-3 2 Hálózatok

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

SMS küldő központ Leírás

SMS küldő központ Leírás SMS küldő központ Leírás Budapest 2015 Bevezetés A Clicxoft programcsalád egyes programjaiból sms-t lehet küldeni. Az sms-t küldése nem közvetlenül a programokból történik. Az egyes programok a küldendő

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Hálózati alapismeretek

Hálózati alapismeretek Hálózati alapismeretek 1. Mi a hálózat? Az egymással összekapcsolt számítógépeket számítógép-hálózatnak nevezzük. (minimum 2 db gép) 2. A hálózatok feladatai: a. Lehetővé tenni az adatok és programok közös

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység

Gyakorlati vizsgatevékenység -06 3-06 68-06 Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 8 03 0000 00 00 Informatikai rendszergazda Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 68-06

Részletesebben

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1

InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás. kommunikációs protokollja. Ver.: 2.1 InFo-Tech emelt díjas SMS szolgáltatás kommunikációs protokollja Ver.: 2.1 InFo-Tech SMS protokoll Az emelt díjas SMS szolgáltatással kapcsolatos beállításokat az adminisztrációs felületen végezheti el.

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Hálózati alapismeretek 20 perc 2. Az internet jellemzői 25 perc 3. Szolgáltatások

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Office 365 bevezetés 0.2 (3) verzió Állatorvostudományi Egyetem AB.ATE.O365 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ ÚJ LEVELEZŐRENDSZER WEBES FELÜLETE... 3 2.1.1. Beállítások...

Részletesebben

Elektronikus levelek. Az informatikai biztonság alapjai II.

Elektronikus levelek. Az informatikai biztonság alapjai II. Elektronikus levelek Az informatikai biztonság alapjai II. Készítette: Póserné Oláh Valéria poserne.valeria@nik.bmf.hu Miről lesz szó? Elektronikus levelek felépítése egyszerű szövegű levél felépítése

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása :

Tisztelt Ügyfelünk! Nokia 6230i Beállítások. Személyes E-mail profil létrehozása és beállítása : Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 6230i típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

Összefoglaló az SMS Center által nyújtott szolgáltatásokról

Összefoglaló az SMS Center által nyújtott szolgáltatásokról SMS Center ismertető 1 / 5 Összefoglaló az SMS Center által nyújtott szolgáltatásokról 1. Bevezetés A SMS Center (továbbiakban: rendszer) alkalmazásával az Üzemeltető előre megadott számokra rövid szöveges

Részletesebben

Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez.

Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez. Microsoft Outlook beállítása POP3-as típusú levelezéshez. A Microsoft Outlook elsősorban céges felhasználók számára, céges belső levelezések kiszolgálására kialakított levelezőkliens, de alkalmas internetes

Részletesebben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Verziószám 2.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2013. november 6. 1 Változáskövetés Verzió Dátum Változás leírása

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

Bevezető. PoC kit felépítése. NX appliance. SPAN-Proxy

Bevezető. PoC kit felépítése. NX appliance. SPAN-Proxy Bevezető A dokumentum célja összefoglalni a szükséges technikai előkészületeket a FireEye PoC előtt, hogy az sikeresen végig mehessen. PoC kit felépítése A FireEye PoC kit 3 appliance-t tartalmaz: NX series:

Részletesebben

Procontrol RSC-E2. Kezelői, és telepítői kézikönyv. Ethernet - soros adatkonverter. Verzió: 1.0 2004.

Procontrol RSC-E2. Kezelői, és telepítői kézikönyv. Ethernet - soros adatkonverter. Verzió: 1.0 2004. Procontrol RSC-E2 Ethernet - soros adatkonverter Kezelői, és telepítői kézikönyv Verzió: 1.0 2004. 2004 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

ColourSMS Protokol definíció. Version 1.2

ColourSMS Protokol definíció. Version 1.2 ColourSMS Protokol definíció Version 1.2 1.1 HTTP request A ColourSMS(Westel/Pannon) alkalmazások által kiadott HTTP request formátuma a következő: http://third_party_url/path_to_application A third_party_url

Részletesebben

Leírás. Leírás. Magyar

Leírás. Leírás. Magyar Leírás Leírás Az Ön céges e-mail kliensére továbbítható egy egyént l vagy a BusinessPhone rendszerben tárolt közös postafiókból bármely hangüzenet, beszédrögzítési üzenet, diktafon üzenet, szöveges üzenet

Részletesebben

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7

TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 TESZ INTERNET ÉS KOMMUNIKÁCIÓ M7 1. FELADAT 1. Továbbküldés esetén milyen előtaggal egészül ki az e-mail tárgysora? Jelölje a helyes választ (válaszokat)! [1 pont] a) From: b) Fw: c) To: d) Vá: 2. Melyik

Részletesebben

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver

Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver Számítógépes munkakörnyezet II. Szoftver A hardver és a felhasználó közötti kapcsolat Szoftverek csoportosítása Számítógép működtetéséhez szükséges szoftverek Operációs rendszerek Üzemeltetési segédprogramok

Részletesebben

Vodafone e-sms. Használati útmutató

Vodafone e-sms. Használati útmutató Vodafone e-sms Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Követelmények Telepítés 3 Telepítési útmutató A program első indítása Üzenetek küldése 5 Címzettek kiválasztása Üzenetek írása Üzenetek elküldése

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Műszaki Melléklet. METRO Kereskedelmi Kft... Elektronikus adatcsere (EDI) rendszer alkalmazásával való számlatovábbításról 1.

Műszaki Melléklet. METRO Kereskedelmi Kft... Elektronikus adatcsere (EDI) rendszer alkalmazásával való számlatovábbításról 1. Műszaki Melléklet METRO Kereskedelmi Kft... Elektronikus adatcsere (EDI) rendszer alkalmazásával való számlatovábbításról 1.2 verzió Tartalom 1.) Az EDI működtetési követelményei... 3 2.) Az EDI üzenetek

Részletesebben

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü

A beállításokat a készülék menüjében találja. A menübe a képernyı job also sarkában lévı Menü Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Samsung GT-S8300 típusú készüléket választotta. A web n walk portálon keresztül számos információt és szolgáltatást érhet el. Az MMS szolgáltatás használatával multimédia

Részletesebben

. Dr. Nyéki Lajos 2019

. Dr. Nyéki Lajos 2019 E-mail Dr. Nyéki Lajos 2019 Bevezetés E-mail: elektronikus posta. Snail mail: a hagyományos (csiga) posta. Az e-mail feltalálása (ARPANET): - Ray Tomlinson, 1972 az @ szimbólum használata címzésben - Larry

Részletesebben

Az Internet. avagy a hálózatok hálózata

Az Internet. avagy a hálózatok hálózata Az Internet avagy a hálózatok hálózata Az Internet története 1. A hidegháború egy fontos problémája Amerikában a hatvanas évek elején: Az amerikai kormányszervek hogyan tudják megtartani a kommunikációt

Részletesebben

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató

Nexus GSM modul. GameOver. Telepítői és programozási útmutató Nexus GSM modul GameOver Telepítői és programozási útmutató A beüzemelés lépései: 1. Helyezzük be a SIM kártyát a foglalatba (PIN kérést tiltsuk le) 2. Tegyük SERV állásba a központon található jumpert.

Részletesebben

SMS Init 3 konfigurációs program

SMS Init 3 konfigurációs program SMS Init 3 konfigurációs program Az SMS Alerter-t és az E-mail SMS Gateway-t számítógép hálózati csatlakozásán keresztül konfigurálhatjuk a legegyszerűbben. Ehhez vagy az kell, hogy készülékünket egy úgynevezett

Részletesebben

Nokia X6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia X6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia X6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia X6 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Az internet jellemzői 25 perc 2. Szolgáltatások az interneten 20 perc

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 06 3 06 68 06.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 5 8 03 000 50 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

Információ és kommunikáció

Információ és kommunikáció Információ és kommunikáció Tanmenet Információ és kommunikáció TANMENET- Információ és kommunikáció Témakörök Javasolt óraszám 1. Hálózati alapismeretek 20 perc 2. Az internet jellemzői 25 perc 3. Szolgáltatások

Részletesebben

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését.

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 3220 típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit.

Hálózati útmutató. A biztonságos és megfelelõ kezelés érdekében használat elõtt olvassa el az Általános Beállítási Útmutató biztonsági információit. Hálózati útmutató 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Bevezetés A hálózati kábel csatlakoztatása a hálózathoz A készülék beállítása a hálózaton A Windows konfigurálása A nyomtató funkció használata A SmartNetMonitor for

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - MS Outlook levelező www.titkositott.email 2 Bevezető MS Outlook levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

Szoftver fő funkciói. Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7

Szoftver fő funkciói. Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7 Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7 Diszpécser rádió funkciók Funkciók - Egyedi, csoport és összes tagállomás hívása a diszpécser konzolról - Tagállomások

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Titkositott.email - Thunderbird levelező www.titkositott.email 2 Bevezető Thunderbird levelező beállítása A felhasználói kézikönyv abban segít, hogy a titkositott.email weboldalon

Részletesebben

NGP Áttekintés. GEMSYS EUROPE Kft. 1147 Budapest, Gervay u. 92. www.muratec.hu www.gemsys.hu

NGP Áttekintés. GEMSYS EUROPE Kft. 1147 Budapest, Gervay u. 92. www.muratec.hu www.gemsys.hu NGP Áttekintés GEMSYS EUROPE Kft. 1147 Budapest, Gervay u. 92. www.muratec.hu www.gemsys.hu Tartalom Mi az NGP? Miért az 1.szegmensű fax gép a kiválasztott? Milyen funkciókat kínál az NGP-vel ellátott

Részletesebben

Mobiltelefon-vonal (GPRS, 3G) tovább) Hozzáférési pont neve: (ha megvan akkor. wnw tovább) Jelszó: Üres

Mobiltelefon-vonal (GPRS, 3G) tovább) Hozzáférési pont neve: (ha megvan akkor. wnw tovább) Jelszó: Üres Tisztelt Ügyfelünk! A szolgáltatások használatához szükséges beállítások a gyártás során tárolásra kerültek a készülékben. Ha az előre beállított alkalmazások működésében problémát tapasztal, vagy új profilok

Részletesebben

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/ DVNAV regisztráció A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról kapott NAV jelentés

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Hargitai Zsolt Novell Mo.

Hargitai Zsolt Novell Mo. NetMail skálázható, szabványos levelezőrendszer Hargitai Zsolt Novell Mo. zhargitai@novell.hu Mi a NetMail? A NetMail egy szabványos levelező rendszer naptárkezeléssel. A NetMail az alábbi szabványokat

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 4 0 43 0 8 0.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 54 48 03 000 50 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

A mobil szolgáltatások tartalma, főbb jellemzői

A mobil szolgáltatások tartalma, főbb jellemzői Lakossági Általános Szerződési Feltételek 2/a. Melléklet A mobil szolgáltatások tartalma, főbb jellemzői Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1.2. Szolgáltató központi ügyfélszolgálatának elérhetőségei

Részletesebben

Az Internet felépítése

Az Internet felépítése Digitális kapcsolattartás Az Internet felépítése Az Internet egy világméretű számítógépes hálózat sok összekapcsolt számítógépet tartalmaz a számítógépek egyenrangúak, nincs központi számítógép nincs központja,

Részletesebben

Regisztrációs kérelem küldése

Regisztrációs kérelem küldése Regisztráció kérés küldése a NOVITAX-nak A felhasználói adatok, valamint a Regisztrálandó cégek tábla pontosítása után a főmenü Regisztráció/2. Regisztrációs állomány mentése és beküldése menüpontban a

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal

NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal NetECG központ Felvétel beküldése mentőautóból, háziorvosi rendelőből a korházba majd vizsgálata Cardiospy-NetECG programmal 2013.06.30. Labtech LTD. Tartalomjegyzék 1. Rendszer célja... 1 2. Rendszerkonfiguráció...

Részletesebben

Tisztelt Turi Antal Úr!

Tisztelt Turi Antal Úr! Tisztelt Turi Antal Úr! Köszönöm az érdeklıdését! A korábbi telefonos egyeztetés alapján összeállítottam Ön számára az alábbi árajánlatot. Az árajánlathoz csatoltam egy rövid termékismertetıt és egy megrendelı

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

I. A Magyar Telekom Nyrt. nyilvánosan elérhető integrált GSM900/DCS1800/IMT-2000/UMTS mobil rádiótelefon szolgáltatása

I. A Magyar Telekom Nyrt. nyilvánosan elérhető integrált GSM900/DCS1800/IMT-2000/UMTS mobil rádiótelefon szolgáltatása I. A Magyar Telekom Nyrt. nyilvánosan elérhető integrált GSM900/DCS1800/IMT-2000/UMTS mobil rádiótelefon szolgáltatása Hatályos: 2012. szeptember 1-jétől 1. Alapszolgáltatások (Távszolgáltatások és Hordozószolgáltatások)

Részletesebben

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver)

web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) web works hungary Rövid technikai tájékoztató a webhosting szolgáltatásról. (PLESK - 195.70.38.53 szerver) Vezérlőpult A webhosting szolgáltatáshoz a világ egyik vezető vezérlőpultját biztosítjuk. A vezérlőpult

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

erettsegizz.com Érettségi tételek

erettsegizz.com Érettségi tételek erettsegizz.com Érettségi tételek Elektronikus levelezés Elektronikus levelezés Ismertesse az elektronikus levelezés fogalmát, előnyeit, hátrányait. Az elektronikus levelezés a legrégebbi Internet-szolgáltatás.

Részletesebben

Hive-Scale. Kezelési utasítás

Hive-Scale. Kezelési utasítás Hive-Scale Kezelési utasítás A mérleg elhelyezése A mérleg alvázának stabil-szilárd felállítási helyet kell biztosítani. Ne helyezze közvetlenül a talajra. A SIM kártya behelyezése A mérlegbe bármilyen

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát.

1. Létező postafiók megadása. ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 1. Létező postafiók megadása ipad menünk felületén válasszuk a Mail opciót, amivel megadhatjuk hozzáadandó postafiókunk típusát. 2. Fióktípus megadása Rendszerünkben található postafiókjainak beállításához

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE.

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE. Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A modul verziószámának

Részletesebben

Számítógép hálózatok gyakorlat

Számítógép hálózatok gyakorlat Számítógép hálózatok gyakorlat 5. Gyakorlat Ethernet alapok Ethernet Helyi hálózatokat leíró de facto szabvány A hálózati szabványokat az IEEE bizottságok kezelik Ezekről nevezik el őket Az Ethernet így

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

A rendszer célja. Funkciók

A rendszer célja. Funkciók A rendszer célja A Megrendelő fejleszteni kívánja a kommunikációját. A mindennapi munka során egyre nagyobb igény jelentkezik az üzenetváltások pontos kezelésére, naplózására, nagyméretű, illetve sok címzettet

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

PC Connect. Unique ewsletter. program leírás

PC Connect. Unique ewsletter. program leírás PC Connect Unique ewsletter program leírás Tartalomjegyzék Bevezető...- 1 - Előkészületek...- 2 - Alap adatok, alap fájlok...- 2 - A program használata...- 3 - E-mail files...- 3 - Swich text...- 4 - Settings...-

Részletesebben

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/ DVNAV regisztráció A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról kapott NAV jelentés

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája

Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Alkalmazotti/partneri regisztráció gyorshivatkozási kártyája Frissítve 2017. márciusban Tartalom Regisztráció... 2 E-mail-címének aktiválása... 9 Mobiltelefonszámának aktiválása... 9 Elfelejtette a felhasználói

Részletesebben

Ethernet - soros vonali eszköz illesztő felhasználói leírás, és használati útmutató

Ethernet - soros vonali eszköz illesztő felhasználói leírás, és használati útmutató Ethernet - soros vonali eszköz illesztő felhasználói leírás, és használati útmutató www.tibbo.com Az eszköz üzembehelyezése A Tibbo külső Ethernet - Soros Vonali Eszköz Illesztője (Serial Device Server),

Részletesebben

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre A Zoiper VoIP szoftver Android operációs rendszert futtató mobil okos telefonokra is telepíthető. Egy nagyon jó minőségű SIP kompatibilis

Részletesebben

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása Milyen előnyei vannak a hálózatoknak. Csoportosítsd a hálózatokat kiterjedésük szerint! Milyen vezetékeket használnak a hálózatok kialakításánál?

Részletesebben

A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban

Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban - 1 - Fő me nü Kéretlen levelek, levélszemét, spamek kezelése a GroupWise-ban Az Egyetem GroupWise levelező rendszerébe irányuló levelek közül az értéktelen levélszemét szűrése központilag történik. Azonban

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre:

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre: Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A leírás a v5.x modul verziókhoz

Részletesebben

Procontrol CDP-GDP Ethernet

Procontrol CDP-GDP Ethernet Procontrol CDP-GDP Ethernet Ethernet kijelzők Kezelői, és telepítői kézikönyv Verzió: 3.0 2005.04.05. 2005 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol

Részletesebben

PROGRAMOZÓI MÓD SZERVIZ MÓD ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK

PROGRAMOZÓI MÓD SZERVIZ MÓD ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK Kijelzés ARMED piros LED indikátor villog SYSTEM sárga LED indikátor villog Leírás Programozói mód aktiválva Érvényes paraméter bevitel és további érvényes értékekre várás 2. oldal PROGRAMOZÓI MÓD Programozói

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel

T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél még nem rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1 G Data MasterAdmin TechPaper_#0202_2013_09_09 1 Tartalomjegyzék G Data MasterAdmin... 3 Milyen célja van a G Data MasterAdmin-nak?... 3 Hogyan kell telepíteni a G Data MasterAdmin-t?... 4 Hogyan kell aktiválni

Részletesebben

SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira.

SMS Alerter WEB konfiguráció. A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira. SMS Alerter WEB konfiguráció A korábban beregisztrált e-mail címével, és jelszavával lépjen be a MOBILINE WEB Shop belső oldalaira. Bejelentkezett felhasználó vásárolhat webshopunkban, megtekintheti a

Részletesebben

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató

Email Marketing szolgáltatás tájékoztató Email Marketing szolgáltatás tájékoztató RENDESWEB Kft. Érvényes: 2013.03.01-től visszavonásig +3 20 A RENDES (273 337) Adószám: 12397202-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-7079 1. Minőség Nálunk legmagasabb prioritást

Részletesebben

Számítógépes hálózatok: LAN, MAN, WAN

Számítógépes hálózatok: LAN, MAN, WAN Számítógépes hálózatok: LAN, MAN, WAN Különös tekintettel a LAN típusú hálózatokra 1 Definíció Számítógépes hálózatról beszélhetünk már akkor is, ha legalább két számítógép valamilyen adatátviteli csatornán

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata

Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata Apor Vilmos Katolikus Fıiskola Kommunikációs eszközök használati szabályzata 1. Kommunikációs eszközök meghatározása, használatuk célja és általános feltételei 1. A fıiskola minden dolgozójának ill. a

Részletesebben

A KMail levelező program beállítása és használata

A KMail levelező program beállítása és használata A KMail levelező program beállítása és használata A KMail levelező program (a KDE részét képezi), ahogy neve is utal rá elektronikus levelek küldésére és fogadására szolgál. Működése, kinézete hasonlatos

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN

VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN VÁLTOZÁSOK AZ ÉTDR MŰKÖDÉSÉBEN 1.3.1.16 VERZIÓ Jelen jegyzet az ÉTDR 2015. 09. 09. napján üzembe helyezett új verziója (1.3.1.16) kapcsán a szoftver újdonságaira hívja fel a figyelmet és az eddigi működés

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben

Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás

Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás Rendszám felismerő rendszer általános működési leírás Creativ Bartex Solution Kft. 2009. A rendszer funkciója A rendszer fő funkciója elsősorban parkolóházak gépkocsiforgalmának, ki és beléptetésének kényelmesebbé

Részletesebben

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek

A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság. Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek A WINETTOU Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság Internet szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerzıdéses Feltételek IV. számú módosításának kivonata 2010. március 15. Általános szerzıdési

Részletesebben

A profi céges levelezés alapszabályai

A profi céges levelezés alapszabályai A profi céges levelezés alapszabályai Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Központi e-mail címek... 3 Nálunk SMTP szolgáltatás is jár... 3 Így tudod beállítani a levelezésedet... 3 E-mailezés okostelefonról...

Részletesebben

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató

Telekom InformaTIkaI SzolgálTaTáSok Webes Tömeges sms használati útmutató Telekom Informatikai Szolgáltatások Webes Tömeges SMS használati útmutató Tartalomjegyzék Adminisztrációs felület elérése 3 Saját adatok módosítása, felhasználók és jogosultságaik 4 A szolgáltatás megrendelése

Részletesebben

IP alapú komunikáció. 2. Előadás - Switchek 2 Kovács Ákos

IP alapú komunikáció. 2. Előadás - Switchek 2 Kovács Ákos IP alapú komunikáció 2. Előadás - Switchek 2 Kovács Ákos PoE Power Over Ethernet Még jobban előtérbe került a IoT kapcsán WAP, IP telefon, Térfigyelő kamerák tápellátása Résztvevők: PSE - Power Source

Részletesebben

QuickSend. E-Mail, és SMS küldés program. Felhasználói kézikönyv. Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft.

QuickSend. E-Mail, és SMS küldés program. Felhasználói kézikönyv. Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft. E-Mail, és SMS küldés program Felhasználói kézikönyv Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft. -1- (30)264-92-05 Tartalomjegyzék A programról általában... 3 Hardware software igény...

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12.

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. Integral IP Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. 1 2 Integral IP BX 3 . Integral IP alkalmazások Áttekintés Információ szerzés pl. a tűzjelző központ aktuális állapotának elemzése szervizelés

Részletesebben

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel

A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra. Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel A T-Online-os Ügyfelek postafiókjainak áttétele Virtualoso email szolgáltatásra Ha az ügyfél már rendelkezik saját domain névvel Fontos megjegyzések A lépéseken sorban végighaladva postafiókunk teljes

Részletesebben