Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?"

Átírás

1 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni a jelzéseket? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.3 Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.3 Mikor kell a sötétben alkalmazandó jelzéseket adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.4 Mikor korlátozott a távolbalátás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.4 Mikor korlátozott a szabadlátás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5 Mely jelzéseket kell aggályosnak tekinteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5 Mi a teendő kétes jelzésnél?

2 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.6 A forgalmi szolgálat lebonyolításában részt vevő állomási, pálya és mozdonyszemélyzetnek ismernie kell működési területét, különösen Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.7 A jelzők hiányát felfedező dolgozó kit köteles értesíteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.8 Hogyan történik a jelzők érvénytelenítése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.9 Mekkora az előjelzési távolság? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.1 Hol kell a fényjelzőket felállítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a hívójelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a fényjelzők "szabad" jelzése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a teendő, ha a fényjelző nem ad jelzést, és erről a vonatok személyzetét nem értesítették? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fényjelzők mellett vonattal csak akkor szabad elhaladni, ha...

3 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fényjelző használhatatlansága esetén: Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.2 Ki kell-e tűzni fényjelzővel fedezett állomások elé a V-betűs jelzőt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Mit jelent, ha a váltó állítókészülékének vörös fele van felül? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Mit jelent, ha a helyszíni állítású váltó állítókészülékén nincs A betű? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Hogyan kell tartani a váltókat közlekedési és tolatási szünetekben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Milyen színű a központi állítású váltók kézi állítókészülékének ellensúlya? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Hogyan jelzi a váltók állítókészüléke, hogy a váltó egyenes irányban áll? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.4 Hol van elhelyezve a biztonsági határjelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.4 Hogyan néz ki a biztonsági határjelző?

4 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Hol kell felállítani az útátjáró jelzőt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Milyen esetben nem kell útátjáró jelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Kell-e útátjáró előtt Figyelj! jelzést adni, ha nincs kitűzött útátjáró jelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan jelzik a lassúmenet jelzők az 5 km/h sebességet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Az alábbiak közül melyik esetben nem kell lassúmenet előjelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Az alábbiak közül milyen esetben nem kell nyíltvonalon, a lassan bejárandó pályarész elején lassúmenet eleje jelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan van áthúzva a lassúmenet vége jelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mekkora sebességgel szabad elhaladni a lassúmenet vége jelző mellett? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.7 Hogyan néz ki a "Fékezést megkezdeni! Előjelzési távolságban Megállj-jelzés van!" értelmű jelző?

5 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.7 Átmenő fővágányon lévő vágányzár esetén hol kell kitűzni a Megállj! jelző előjezőjét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.8 Milyen esetben jelent Megállj! jelzést a vágányzáró sorompó? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.9 Hová kell kitűzni a pályán munkások dolgoznak jelzőeszközt, ha a munkát nem átmenő fővágányon végzik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki az űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmeztető jel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen az Űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmeztető jel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonatkísérők a helyükre" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Ki adja a "Vonatkísérők a helyükre" jelzést, ha a menesztés nem a forgalmi szolgálattevő végzi? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.1 Milyen jelzéseket kell adni vonatok indításakor, ha az állomáson nincs forgalmi szolgálattevő? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki az Indulásra készen jelzés?

6 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan kell adni a Felhívás az indításra, áthaladásra jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Ki adhat "Felhívás az indulásra, áthaladásra" jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Merre fordulva kell adni a "Felhívás az indulásra, áthaladásra" jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Felhívás az indulásra, áthaladásra" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Áthaladó vonat esetén meddig kell adni a "Felhívás az indításra, áthaladásra" jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Meddig kell a Megállj! jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Kell-e Megállj! jelzést adni, ha a vonat elején egy lámpa sem ég? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést kell adni, ha a vonat elején sötétben egy lámpa sem világít? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Szabad-e Megállj! jelzést adni szétszakadt vonat esetén?

7 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen jelzés lehet a három hosszú hang? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Lassan" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a lassan jelzés hallható része? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonat szétszakadt" jelzés hallható része? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Közeledj felém" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzés hallható része egy rövid és egy hosszú hang a jelzősíppal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Távolodj tőlem" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzés hallható része egy hosszú hang a jelzősíppal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen a "Gyorsíts" jelzés?

8 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen a "Határig" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Sötétben fehér fényű jelzőlámpa lassú mozgatással félkör alakban a fej fölé vitele és ott nyugodtan tartása, majd vízszintes irányban ide-oda mozgatása a mozdonyvezető felé... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen a "Szétkapcsolni" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.3 Mikor kell a fékpróba jelzéseket használni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen jelzés: Nappal a dolgozó tárt karját lassú mozgatással a magasba emeli a találkozási pontig? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen a Befékezni jelzés sötétben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Féket feloldani" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Fék rendben" jelzés nappal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fékpróbát végző dolgozó sötétben fehér fényű jelzőlámpát magasan tart...

9 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.4 Hogyan fedezi a jelzőőr az útátjárót sötétben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Ha egy vonatot vonó- és előfogat-mozdony továbbít, melyiknek kell adnia a mozdonyszemélyzet hangjelzéseit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Ha egy vonatot toló- és közbesorozott mozdony továbbít, melyiknek kell adnia a mozdonyszemélyzet hangjelzéseit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Mi a teendő, ha a mozdony jelzést adó berendezése menet közben elromlik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Melyik nem hangjelzése a mozdonyszemélyzetnek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Figyelj!" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetben kell útátjáró jelzőnél "Figyelj!" jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetekben kell Figyelj! jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A mozdonyszemélyzet melyik jelzése a két hosszú hang?

10 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonat állt meg a bejárati (V-betűs) jelző előtt!" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mely jelzésekkel adhat a vonómozdony vezetője rendelkezéseket a tolómozdony vezetőjének? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Tolást megkezdeni" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Tolást megszüntetni" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonat indul" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Három rövid hang a mozdonyszemélyzet mely jelzése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a Féket ereszd meg jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetben használatos a vonat sebességének szabályozására a "Féket húzd meg" és a "Féket ereszd meg" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vészsíp jelzés"?

11 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a teendő a "Vészsíp jelzés" elhangzásakor? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A "Féket ereszd meg" jelzés kétszer egymásután mit jelent? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.1 Hogyan kell megjelölni a vonat elejét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.1 Hogyan kell megjelölni a vonat elejét, ha valamennyi beépített lámpa meghibásodik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.2 Hová kell elhelyezni a zárjelző tárcsát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 1.1 Szolgálatban nem lévő dolgozó mikor avatkozhat bele a szolgálatban lévők munkájába? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 1.3 Az alkoholt fogyasztott dolgozó milyen esetben nem felel meg a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapot követelményeinek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II.1.7 Ki állítja össze a szolgálati beosztást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.1 Mi a "Forgalmi szolgálat"?

12 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Rendelkező állomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Megállóhely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a vasútvonalak kezdőpontja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi az állomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a "Rendelkezési szakasz"? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Hogyan nevezzük azt az állomást, ahonnan ugyanazon vasútnak más vasútvonala ágazik ki? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Fejállomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Csúcsfordító? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Hogyan nevezzük azt a nyíltvonali szolgálati helyet, ahol ugyanazon vasútnak más vasútvonala ágazik ki?

13 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi az állomás területe? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a "Nyílt pálya"? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Szolgálati hely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Személyzet nélküli szolgálati hely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a Nyomtávolság? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mekkora a normál nyomtávolság? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mekkora a magyarországi erdei vasutak nyomtávja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a Fővágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Az alábbiak közül melyik állomáson nincs átmenő fővágány?

14 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a mellékvágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a munkavágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi az áthaladó vonat vágányútja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a vágányzár? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a váltó? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a pályasebesség? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi az Űrszelvény? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Két mozdony húz egy vonatot. Hogyan nevezzük a mozdonyokat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Egy mozdony húzza és egy tolja a vonatot. Hogyan nevezzük a mozdonyokat?

15 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a motorkocsi? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen esetben kell a motorkocsit forgalmi szempontból mozdonynak tekinteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen vonat a szerelvényvonat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a vonattalálkozás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi az elegy? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a tolatás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen mozgásfajta a mozdony körüljárás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen mozgásfajta, amikor a vonatról járművek leszakadnak és nem állnak meg? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.5 Az alábbiak közül ki nem tagja a vonatkísérő személyzetnek?

16 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.5 Mi a tolatószemélyzet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.5 Ki a vonatvezető? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a tősín? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A váltó átállítása közben... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen a rugalmas váltók gyökkötése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mit támaszt alá a sínszék? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi biztosítja a csúcssínek egyidejű mozgását? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi biztosítja a tősínek egyidejű mozgását? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi rögzíti a csúcssíneket?

17 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik nem követelmény a váltózárakkal szemben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan történik a fehér-vörös ellensúllyal ellátott váltó átállítása? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.2 Melyek a forgalombiztonsági szempontból lezárható váltók? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kitérő irányban lezáratlan váltón mekkora sebességgel szabad közlekedni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egyenes irányban lezárt váltón gyök felől kitérő irányban mekkora sebességgel szabad közlekedni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.3 Kitől kell a munka megkezdéséhez a váltógondozónak engedélyt kérnie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.4 Miről kell meggyőződni a váltók használhatósági ellenőrzése során az elálló csúcssínnél? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.4 Használható-e a váltó ha az elálló csúcssín mellett idegen anyag van? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságának valamennyi forgalmi feltételéről a vágányút beállításakor?

18 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságáról a vágányút beállításakor? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságának valamennyi forgalmi feltételéről váltógondozás után? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.5 A lezárható váltókat vonat és tolatásmentes időben Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek az elrendelése alapján kell a vágányutat beállítani személyzet nélküli szolgálati helyen? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Le kell-e zárni a váltókat vonat vágányútjának beállítása után? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ki állítja a váltókat személyzet nélküli szolgálati helyen? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik ellenőrzési feladatban kell meggyőződni arról, hogy nincs-e meg nem engedett vonatmozgás vagy tolatás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan ellenőrzi a vágányút beállítására kötelezett dolgozó a vágányutat - elsősorban?

19 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.7 Miről kell meggyőződni a váltóellenőrzés alkalmával? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.7 Ki végzi a váltóellenőrzést vonatszemélyzet által kezelt váltók esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.7 Ki végzi a váltóellenőrzést az állomási személyzet által kezelt váltóknál a rendelkező állomáson? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Felvágott váltón... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Mi a váltófelvágás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Kinek kell megvizsgálnia a felvágott váltót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.9 Hol kell őrizni a személyzet nélküli szolgálati helyek váltózárkulcsait? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4. Mivel biztosíthatók az útátjárók? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.1 Jelzőőr alkalmazása esetén milyen feltételekkel haladhat át a vonat az útátjárón?

20 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.2 Mikor kell felnyitni az önműködő oldású fénysorompót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.2 Mennyi időn túl nem szabad a sorompót zárva tartani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Áthaladhat-e a vonat az útátjárón, ha a fénysorompó használhatatlan? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Használhatatlannak kell-e tekinteni a kikapcsolt fénysorompót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha a fénysorompó sötét, hogyan szabad az útátjárón áthaladni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.3 Mi a teendő ha a jelzőőrt járműmegfutamodásról értesítik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen alkatrészeket használunk a középütközős, nem önműködő kapcsolókészülékkel való járműkapcsoláshoz? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik alkatrész helyett használjuk a merev kapcsolórudat a vele való járműkapcsolás során? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan történik a járműkapcsolás rakománnyal?

21 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ki létesíthet szükségkapcsolást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 5.2 Járműkapcsoláskor milyen sorrendben kell a kiegészítő alkatrészeket összekapcsolni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 5.3 Kinek kell eltávolítani a megfutamodás elleni eszközöket? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 6.1 Ki engedélyezhet tolatást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 6.1 Kinek a részére kell a tolatási engedélyt adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kijelölheti-e a vonatvezető tolatásvezetőnek az állomási személyzet váltókezelőjét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tartózkodhatnak-e idegen személyek a tolatott járművekben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek kell gondoskodnia arról, hogy tolatáskor kellő helyen elegendő fékezőeszköz álljon rendelkezésre? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mikor kell a tolatásvezetőnek meggyőződnie arról, hogy a váltók helyesen állnak?

22 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek a feladata tolatás közben megakadályozni a járművek megfutamodását? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mikor kell felnyitni a fénysorompót tolatás esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan szabad személyek felé tolatást végezni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Adható-e engedély a tolatást végző mozdony megindítására "Közeledj felém" jelzéssel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha nem sikerül befejezni a tolatást az engedélyben megadott időre, később mikor szabad a befejezni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mikor kell a tolatást megszüntetni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Emberi erővel végzett tolatásnál... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Közúti járművel végzett tolatásnál mekkora vontatóeszköz szükséges? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan kell szalasztani azokat a kocsikat, melyek futóművén rendellenességet állapítottak meg?

23 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Lejtős pályán mozdony nélkül végzett szalasztásnál... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha közeledő vonat előtt tolatást kell végezni, mikor szabad megtenni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolatás közben nem szabad... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7. A mozdonyról ideiglenesen lekapcsolt kocsik milyen esetben tekinthetők csak légfékkel is megfékezettnek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7. Milyen esetben nem kell a magukra hagyott járműveket megfutamodás ellen biztosítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.1 Vonatszakadás esetén... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.2 Váltót feles állásba állítani Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.2 Megfutamodott járművek megállítása céljából mit kell kéznél tartani személyzet nélküli szolgálati helyeken? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 8.1

24 Ha egy mozdony teljesítőképessége kevés a vonat továbbításához, melyik megoldáshoz kell külön engedély? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 8.2 Hogyan szabad vonatba sorozni olyan kocsikat, melyek műszaki állapotuk miatt nem közlekedhetnek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy négykocsis vegyesvonat második kocsija teherkocsi. Mely kocsi(k) személykocsik(k)? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tűzveszélyes anyaggal rakott kocsit hogyan kell vonatba sorozni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hová kell besorozni a csak rakománnyal kapcsolt kocsikat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan továbbítható hóeke? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy vonatot 18 tonnás mozdony továbbít, a vonat 4 db egyenként 7 t tömegű kocsiból áll, melyek közül kettőn egyenként 10 tonna rakomány van. Mennyi a vonat elegytömege? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy vonatot 18 tonnás mozdony továbbít, a vonat 4 db egyenként 7 t tömegű kocsiból áll, melyek közül kettőn egyenként 10 tonna rakomány van. Mennyi a vonat teljes tömege?

25 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Szabad-e túllépni a vontatójárműre megengedett terhelést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy 8,35 m hosszú mozdony 4 db, egyenként 6,48 m hosszú kocsit továbbít. Mennyi a vonat hossza? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mire kell ügyelni a túlhosszú vonatok közlekedtetésénél? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Általában mikor közlekedhet egy vonat csak mozdonyvezetővel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Szabad-e a vonat végére sorozni robbanásveszélyes anyaggal rakott kocsit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolt vonatokon kinek kell az első kocsin tartózkodnia? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A vonatok számának melyik számjegye jelzi a vasútüzem sorszámát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik a vegyesvonatok vonatszám csoportja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik a különvonatok vonatszám csoportja?

26 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a vonatneme a 6330 sz. vonatnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mely vonatok közlekednek a végponttól a kezdőpont felé? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolt vonatnál elsősorban ki köteles megfigyelni a pályát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kik szabályozzák a vonatközlekedést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen esetben kell a forgalomirányítási tevékenységet végezni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen eszközökkel történhet a közlekedés szabályozása? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mennyi a tolt vonatok megengedett sebessége? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II El szabad-e térni attól az elvtől, hogy: vonatot csak olyan vágányon szabad közlekedtetni, amelyen járművek nem tartózkodnak és oda más menet sem kapott engedélyt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Általában mikor szabad látra közlekedést alkalmazni?

27 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mekkora a megengedett legnagyobb sebesség a látra közlekedés alkalmazása esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mely pontok használhatók az engedélyadásban rádiós forgalomirányítás esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két rendelkezési szakasz között közlekedett vonat megérkezéséről kinek kell visszajelentést adnia? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy rendelkezés szakaszból álló vonalon mikor kell a forgalmi szolgálattevőnek hozzájárulást kérnie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meddig érvényes a bejárati jelző továbhaladást engedélyező álásba állításával adott engedély? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Rádión adott engedély meddig érvényes? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A vonatszemélyzetnek honnan kell visszajelentést adnia? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Személyzet nélküli szolgálati helyen történő vonattalálkozás esetén a másodikként érkező vonatnak hol kell bevárnia a behaladásra szóló engedélyt (jelzést)? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén a vonatok folytathatják-e útjukat?

28 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hozzájárulás kérésekor milyen esetben kell közölni a várható indulási időt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha a hozzájárulás kérése után 12 perccel indítható el a vonat, mi a teendő? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két rendelkezési szakasz között visszajelentés vétele előtt szabad-e újabb vonatot indítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Adható-e visszajelentés a rendelkezési szakaszok között, ha a vonat vége nem a biztonsági határjelzőn belül állt meg? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén két rendlelkezési szakasz között indítható-e vonat engedély nélkül? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén két rendlekezési szakasz között páros vonat hogyan indítható-e? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha egy vonatot előfogat és vonómozdony továbbít, kinek kell kézbesíteni az Írásbeli rendelkezés mozdonyvezetői példányát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha egy vonatot vonó- és tolómozdony továbbít, kivel elegendő élőszóval közölni az Írásbeli rendelkezés tartalmát?

29 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Több vonatkísérővel közlekedő vonatnál milyen sorrendben kell a vonatkísérőknek Indulásra készen jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Több vonatkísérővel közlekedő vonatnál ha a vonat indításának akadálya van, hogyan kell a vonatkísérőknek Megállj jelzést adniuk? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha a rendelkező állomáson a menesztést a forgalmi szolgálattevő végzi, hogyan ad jelzést áthaladó vonatnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két mozdonnyal közlekedő vonatnál ha az előfogat mozdonyvezető részéről az indulásnak akadálya van, milyen jelzést kell adnia? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két mozdonnyal közlekedő vonat indításakor melyik adja a Féket ereszd meg jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két mozdonnyal közlekedő vonatnál az előfogat mozdony vezetője Tolást megkezdeni jelzést adott, melyik mozdony vezetője adhat Féket ereszd meg jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Általában hány percet kell várni késett személyszállító vonatokra? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Foglalt vágányra bejáró vonatnál mennyi a megengedett legnagyobb sebesség?

30 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hol kell a mozdonyvonatokkal a szolgálati helyeken megállni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a teendő, ha a vonat végén nincs zárjelző tárcsa? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen sebességgel szabad a feltételes megállókat megközelíteni, ha nincs leszálló utas? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek a feladata meggyőződni a feltételes megállóknál a felszálló utasokról, ha nincs a vonaton jól működő leszállásjelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Sérült pályarész felfedezőjének kit kell értesítenie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha sérült pályarészen előre nem látott vágányzárat kell bevezetni, azon a szakaszon hogyan közlekedtethető menetrend szerinti vonat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Pályafenntartási munka csak vágányzár keretében végezhető... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Előre látott vágányzár bevezetését szabad-e megkésleltetni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A vágányzár idején hogyan szabad közlekedni a zárt pályarészen?

31 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha egy segélyt kért vonat saját mozdonyával mégis továbbíthatóvá válik, hogyan közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A nyílt pályán továbbhaladást veszélyeztető körülmény észlelésekor ki dönthet a vonat továbbhaladásáról? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 1.1 Beosztható-e mozdonyvezetőnek az, aki nem vett részt időszakos forgalmi oktatáson? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Tartózkodhat-e mozdonyon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzést végző munkatársa? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Tartózkodhat-e mozdonyon a pályafenntartási szakszolgálat vezetője? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 1.3 Mi a célja a homokolásnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 2.2 Milyen biztonsági intézkedésre van szükség a mozdonyok javítása előtt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 4.1 Kinek kell a kocsikat műszaki szempontból megvizsgálnia?

32 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Hogyan és kinek kell a kézifékkel továbbított vonatoknál a fékpróbát megtartani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Milyen állásban kell tartani a vonatnemváltót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III , Mikor kell tömörségvizsgálatot tartani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 75%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mekkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 25%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mekkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 15%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mkkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelék lejtőben 30 km/h menetrend szerinti sebességű vonaton mekkora fékezettségre van szükség? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelék lejtőben 20 km/h menetrend szerinti sebességű vonaton mekkora fékezettségre van szükség?

33 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 5.5 Egy vonat tengelyeinek 25%-a van megfékezve. 39 ezrelékes lejtésű pályarészen mekkora sebességgel továbbítható a vonat?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára I. rész Jelzési utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1 A JELZÉSEK RENDELTETÉSE... 4 1.2 A JELZÉSEK ADÁSA ÉS MEGFIGYELÉSE... 4 1.3 A JELZÉSEK ALKALMAZÁSA NAPPAL ÉS

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára az erdei vasutak számára II. rész Forgalmi utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1 FELELŐSSÉG... 5 1.2 MAGATARTÁS A VÁGÁNYOK KÖZÖTT, JÁRMŰVEKEN... 5 1.3 BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉSRE ALKALMAS

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat)

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat) Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vasúti munkavezető, vonalgondozó forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Általános forgalmi alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Jelzőőr Budapest KTI április 10.

Jelzőőr Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Jelzőőr Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. PERONŐR INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10.

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Általános forgalmi vizsga Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára Helyi melléklet i Erdei Vasút Jóváhagyta: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Erdészeti Főosztálya 46268 / 2005 számmal TARTALOM

Részletesebben

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT FOGASKEREKŰ VASÚT F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS Jóváhagyta a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Vasúti Közlekedési Főosztálya a 453.804/1994. szám alatt, 1994.10.01.-től.

Részletesebben

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10.

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsirendező, Saruzó, Vonali kocsirendező, Szállítmánykísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton munkavégzés, karbantartás, építés és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya, tartalma, kezelése és ismerete: Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VU.) hatálya a Sáránd-Nagykereki vonalszakaszra terjed ki. A VU

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető INFRASTRUKTÚRA VIZSGAKÉRDÉSEK ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ, TÉRSÉGI ÉS SAJÁT CÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATRA A 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet 3. mellékletében meghatározott vizsgához Érvényes: 2013. december 31-ig

Részletesebben

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik:

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik: Országos közforgalmú, térségi és saját célú pályahálózat Vezető jegyvizsgáló Infrastruktúra (MÁV Zrt F.2. sz. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) Időszakos vizsga teszt kérdések. A tesztlapon

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Önállósító forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid A magyarázó ábrákat szerkesztette (Buzgány

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/197 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200. év hó..nap. 2/197 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.1. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA 2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 1. Mi a Bejárati jelzô fogalma? (F.1. 1.2.4.) 3 Pont a. A közlekedô vonatoknak

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések 2 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya I. Általános rendelkezések Ez a Vonali Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VVU) hatálya kiterjed a 117. sz. vasútvonal Ohat-Pusztakócs - Tiszalök állomások között lévő

Részletesebben

Villamos fûtési lakatos vizsga

Villamos fûtési lakatos vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-5. fejezet 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelô kézi jelzôeszközöket tolatási, illetve vonatközlekedési

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás:

F.1. sz. Jelzési Utasítás: Eltérések a hatályos F. 1. sz. Jelzési Utasítás, az F.2. sz. Forgalmi Utasítás, az F.2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékei és az azokat felváltó új utasítások között F.1. sz. Jelzési Utasítás: Általános

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga

Általános forgalmi vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-2-5. fejezet 1. Mire hívja fel a mozdonyvezetô figyelmét a Menetrendi segédkönyv 3. táblázat 7. rovatában az állomás

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. Hatálybalépés ideje

Módosítások előjegyzése. Hatálybalépés ideje Módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma Hatálybalépés ideje A módosítás tárgya Módosította 2 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1. A Végrehajtási Utasítás hatálya... 5 1.2. A

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az E.2. sz. Fékutasításhoz az Országos

Részletesebben

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát!

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! 3. Határozza meg a távolbalátás és a szabadlátás korlátozottságának

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Saját célú pályahálózat Általános forgalmi Infrastruktúra alapképzés (Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítás) Képzési program

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM

Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Elővárosi vasúti pályahálózat (HÉV) Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM Készítette és szerkesztette: Közlekedéstudományi Intézet

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet Egyszerűsített forgalmi alapképzés (árufuvarozási szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az

Részletesebben

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus Vasúti jelző- és biztosítóberendezések Bocz Péter, egyetemi adjunktus Érintett témák Általános bevezetés Alapfogalmak Jelzők és jelzéseik Vonali biztosítóberendezések Állomási biztosítóberendezések Vonatbefolyásolás

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Forgalmi ismeretek 1.

Forgalmi ismeretek 1. Forgalmi ismeretek 1. Határozza meg a következő fogalmakat: szolgálati elöljáró, üzemegységi diszpécser (KÖFI), forgalmi szolgálattevő! 2. Határozza meg a következő fogalmakat: jelenlétes forgalmi szolgálattevő,

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. A vizsgatípus 1/19 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Infrastruktúra

Részletesebben

Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program

Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program 2016. VVK-2016/918 Képzés megnevezése: Váltókezelő (korlátozással) 1. A program besorolása

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Általános forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Általános forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette. 2. B/ sz. Módosítás (érv.: től)

Módosítások előjegyzése. A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette. 2. B/ sz. Módosítás (érv.: től) Tételszám Módosítások előjegyzése A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette 1. B/423 Hatálybaléptetés 2. B/434 1. sz. Módosítás (érv.: 2011. 11. 14-től) 3. B/421 2. sz. Módosítás (érv.: 2012. 11.

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/271 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200.. hó..nap. 2/271 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.2. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.3. D vizsgatípus 1/34 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Érvényes -tól

Módosítások előjegyzése. Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Érvényes -tól 2 Módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Érvényes -tól 3 1. Általános rendelkezések 1.1. A végrehajtási utasítás hatálya A végrehajtási utasítás hatálya kiterjed a Mezőhegyes

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. vizsgatípus 1/35 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs Rendszer Oktatási

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Az Iparvágányok Szolgálati Utasítása (ISZU) és a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása (SCPVSZU) közötti változásokból tartandó

Részletesebben

Módosítások előjegyzése. Sorszám Módosítás tárgya Iktató szám Érvényesség kezdete

Módosítások előjegyzése. Sorszám Módosítás tárgya Iktató szám Érvényesség kezdete 1 Módosítások előjegyzése Sorszám Módosítás tárgya Iktató szám Érvényesség kezdete 2 Tartalomjegyzék Módosítások előjegyzése... 2 Tartalomjegyzék... 3 1. Általános előírások... 5 1.1. A Végrehajtási Utasítás

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Tolatásvezető, Gurításvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap.

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. SCVPSZU Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása 1/151 SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. JÓVÁHAGYTA A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette

Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette Módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma A módosítás tárgya Átvezette 3 Tartalomjegyzék 1. A hatálya, tartalma és kezelése 4 2. Az önálló szolgálatvégzés feltételei 4 3. A Murony Békés vasúti

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben