3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból"

Átírás

1 Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti pályahálózaton Kocsivizsgáló, Féklakatos, Villamos fűtési lakatos, Művezető (kocsivizsgáló), Tengelyátszerelő munkakört betöltők részére Eltérések vizsgán a kérdések száma: 45 db fejezet 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Hol alkalmazható bejárati jelző? Mely szolgálati helyek előtt alkalmazható bejárati jelző? Az alábbiak közül hol kell fedezőjelzőt alkalmazni? Mely szolgálati helyek előtt kell fedezőjelzőt alkalmazni? Mely tolatásjelzők jelzőlapját egészítheti ki lefelé mutató, fényvisszaverős kialakítású, citromsárga nyíllal ellátott tábla? Melyik tolatásjelzőig nem szabad felhúzni Tilos a tolatás! jelzése esetén, ha jelzőlapját lefelé mutató, fényvisszaverős kialakítású, citromsárga nyíllal ellátott tábla egészíti ki? fejezet Hogyan kell A vonat szétszakadt! jelzést adni, az F.1. Jelzési utasítás előírásai alapján? Mikor köteles a vonatok fogadására és megfigyelésére kötelezett dolgozó A vonat szétszakadt! jelzést adni? Milyen berendezéssel kell a mozdonyvezetőnek és a fékpróbát végző munkavállalónak rendelkezni, ahhoz, hogy a fékpróba megtartása során a kézijelzések adása mellőzhető legyen?

2 Mellőzhető-e, a kézijelzések adása a mozdonyvezető és a fékpróbát végző munkavállaló között? Mit kell alkalmazni nappal és sötétben a személyszállító vonatok végének megjelölésére, ha a vonat az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő vonatok végét jelezni nappal és sötétben, ha az nem a személyszállító,- személyszállító kocsikból összeállított szerelvény,- vagy mozdonyvonat kategóriába tartozik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő mozdonyvonat végét megjelölni nappal, ha a 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával nem rendelkezik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő személyszállító vonat végét jelezni sötétben, ha a jármű kialakítása miatt nem lehet 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával megjelölni? Mit kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő vonatok végének megjelölésére alkalmazni nappal, amennyiben a vonatok végét nem lehet 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával megjelölni? Mikor kell a vonat végének megjelölésére 2 db oldalt fehér háromszögeket, alul és felül vörös háromszögeket ábrázoló, fényvisszaverő kialakítású zárjelző tárcsát alkalmazni? Milyen esetben kell 2 db oldalt fehér háromszögeket, alul és felül vörös háromszögeket ábrázoló, fényvisszaverő kialakítású zárjelző tárcsát alkalmazni a vonatok végének megjelölésére? Mivel kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő személyszállító vonat kocsijaiból összeállított szerelvényvonatok

3 végét megjelölni? Kinek a kötelezettsége a vonatok előírt jelzésekkel való felszerelése? Kinek kell a vonatokat az előírt jelzésekkel felszerelni? Az alábbiak közül melyek a menetvonal tulajdonos vasúti társaság kötelezettségei? Kinek a kötelezettsége a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök (zárjelző tárcsák, vörös fényű lámpák) kezelése? Kik a kötelesek gondoskodni a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök (zárjelző tárcsák, vörös fényű lámpák) kezeléséről? Hol kell szabályozni a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök kezelését? Mely utasítás előírásai tartalmazzák a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök kezelését?

4 1. fejezet 4. sz. módosítás kérdései az F. 2. sz. Forgalmi Utasításból Az alábbiakban felsoroltak közül mely vonalakra terjed ki az F.2.sz. Forgalmi Utasítás hatálya? Válassza ki a mondat helyesnek tartott befejező részét! Az F.2.sz. Forgalmi Utasítás hatálya kiterjed a Mely szolgálati helyeken kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani? Hol kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben tartani? Mit kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges gyűjteménynek tartalmaznia? Mit szükséges szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani, a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához? Hol kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani? Mit kell szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához? Van e átmenő fővágánya a megálló rakodóhelynek, ha a nyílt vonal vágánya egyenes irányba álló váltón (váltókon) át folytatódik, de a megálló rakodóhely túlsó végén kitérő irányba álló váltón (váltókon) át csatlakozik a nyílt vonalhoz?

5 Mennyi átmenő fővágánya van a megálló rakodóhelynek, ha a nyílt vonal vágánya egyenes irányba álló váltón (váltókon) át folytatódik, de a megálló rakodóhely túlsó végén kitérő irányba álló váltón (váltókon) át csatlakozik a nyílt vonalhoz? Mely szolgálati helyeknek nincs átmenő fővágánya forgalmi szempontból? Minek nevezzük az állomáson, vagy egyvágányú pálya forgalmi kitérőjén a nyílt vonal vágányának egyenes irányba álló bejárati váltón (váltókon) át folytatását képező fővágányt? Minek minősül váltózárkulcs-azonosító, és az azzal azonos műszaki kialakítású, működési elvű kulcselzáró berendezéssel rendelkező állomás? Mikor minősül a szolgálati hely biztosítottnak? Mit nevezünk Csatlakozó állomásnak? Milyen állomásnak minősül az olyan szolgálati hely, ahonnan más pályahálózat működtető vasútvonala ágazik ki? Mikor minősül a szolgálati hely Csatlakozó állomásnak? Mit nevezünk Elágazó állomásnak? Milyen állomásnak minősül az olyan szolgálati hely, ahonnan ugyanazon pályahálózat működtető más vasútvonala ágazik ki? Mikor minősül a szolgálati hely Elágazó állomásnak? Mi tartalmazza az Elsodrási határ vágánytengelytől meghatározott távolság méretét?

6 Mit tartalmazza az Országos Vasúti Szabályzat az Elsodrási határra vonatkozóan? Mely előírások vonatkoznak forgalomszabályozási szempontból az egyvágányú pályák kétvágányú szakaszainak bejárati jelzőkkel fedezett kiágazási váltókörzetére? Forgalomszabályozási szempontból mely előírások érvényesek az egyvágányú pályák kétvágányú szakaszainak bejárati jelzőkkel fedezett kiágazási váltókörzetére? Forgalmi szempontból tolt vonatnak minősül-e a hátul működő mozdonnyal továbbított ingavonat? Minek minősül az olyan személyszállító- illetve szerelvényvonat, melynél a mozdony az egyik irányban hátul, a másikban elől működik? Melyik a Jegyvizsgáló fogalom helyes meghatározása? Válassza ki a Jegyvizsgáló fogalom helyes meghatározását! Ki jelöli ki a nem Budapestről kiinduló vasútvonalak kezdő- és végpontját? Mely vasútvonalak kezdő- és végpontját jelöli ki a pályahálózat működtetője? Hogyan kell jelezni a Táblás megállóhelyet? Mi jelezi a Vonatszemélyzet részére, a Táblás megállóhelyet? Az alábbiak közül melyik a helyes a Megálló-rakodóhely fogalom meghatározásra vonatkozóan?

7 Milyen vágányai vannak a Megálló-rakodóhelynek? Melyik szolgálati hely fogalma a következő meghatározás: Személy- és áruforgalmi szolgáltatásra megnyitott, vonattalálkozásra be nem rendezett nyíltvonali szolgálati hely, ahol a nyílt vonal vágányán kívül egy, vagy több mellékvágány is van? Mely vonatokat nevezzük Mentesítő vonatnak a forgalmi utasításban előírtak alapján? Mely szervezeti egység oszthatja több rendelkezési szakaszra a hosszabb vonalakat? Mivel kell a rögzítősarukat ellátni? Miért kell a rögzítősarukat sorszámmal ellátni? Milyen vasúti pályahálózat a sajátcélú vasúti pályahálózat? Válassza ki a sajátcélú vasúti pályahálózat fogalom helyes meghatározását! Kinek az érdekében folyik vasúti közlekedési tevékenység a sajátcélú vasúti pályahálózaton? Az alábbiak közül, melyik a Szolgálati felsőbbség forgalmi utasítás szerinti meghatározása? Szolgálati vonatnak minősül-e az értesítő vonat? Válassza ki a Szolgálati vonat fogalom helyes meghatározását! Hogyan kell a vonatokat forgalomba helyezni, illetve lemondani?

8 Hogyan történik a vonatok forgalomba helyezése, illetve lemondása? Hol és milyen módon kell a vonatokat forgalomba helyezni? Hol és milyen módon történik a forgalomba helyezett vonatok lemondása? Mi minősül Vonatfeloszlatásnak? a). Minek nevezzük az alábbi meghatározást? A közlekedő vonatnak bármely okból, a mozdony lekapcsolásával járó leállítása a cél- (vég-) állomás előtti közbenső szolgálati helyen a). A forgalmi utasításban előírtak alapján minek nevezzük azt a vonatkísérőt, aki az árukezelést és/vagy levélkezelést végzi a vonatnál? Melyik meghatározás helyes a Vonatkezelő-levelező, kirakó fogalomra vonatkozóan a forgalmi utasítás szabályai szerint? Mely dolgozók gyűjtőelnevezése a Vonatkísérő személyzet kifejezés? Mit jelent az értekezés lehetetlen kifejezés az utasítás szövegében előforduló kifejezések meghatározásaként? d). Válassza ki a Páros féksaru fogalom helyes meghatározását! Mivel rendelkeznek a Páros féksaru szerkezeteként alkalmazott féksaruk? A Vonatok készre jelentése előtt milyen intézkedéseket kell megtennie a menetvonal tulajdonos vasúti társaságoknak?

9 Kinek kell a vonat indulása előtt minden olyan biztonsági intézkedést megtenni, amely hatással van a vonat biztonságos közlekedésére? Ki köteles a vonatok indulásra kész állapotát kimutatható módon bejelenteni? Hogyan köteles a menetvonal tulajdonos megbízottja a vonatok indulásra kész állapotát bejelenteni a pályahálózat működtetője felé? Mit jelent a vonatok készre jelentése? Hol kell a vonatok készre jelentésének helyi módját szabályozni? Minek nevezzük valamely vasúti pályának, illetve pályaszakasznak a lezárását, vagy kapacitásának korlátozását? Milyen munkák elvégzése miatt lehet Pályaműködtetői kapacitásigényt felhasználni, ha az előre tervezett módon történik? Mit kell felhasználni valamely vasúti pályának, illetve pályaszakasznak a lezárása, vagy kapacitásának korlátozása esetén? Minek az érdekében történhet Pályaműködtetői kapacitásigény felhasználás? Mit kell forgalomba helyezni a pálya felszabadítása érdekében, ha olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni? Mikor kell segélymozdonyt, segélyvonatot forgalomba helyezni? Milyen események, akadályok következtében kell segélymozdonyt, segélyvonatot forgalomba helyezni a pálya felszabadítása érdekében?

10 Mit kell forgalomba helyezni, ha a vonat közlekedés során olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni? Hogyan kötelesek a dolgozók megakadályozni a forgalom- és vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmény elkövetését? Mikor kell a dolgozóknak hivatalos személy igénybevételével megakadályozni a forgalom- és vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmény elkövetését? Mely dolgozónak van segélynyújtási kötelezettsége a mozdonyvezető szolgálatképtelenné válása esetén? Kinek van segélynyújtási kötelezettsége, ha a mozdonyvezető szolgálatképtelenné válása esetén a mozdonyt az éberségi-, vagy a vonatbefolyásoló berendezés állította meg? Mit kell átvezetni a tárgyév folyamán betelt Parancskönyvből a következő Parancskönyv első rendeletébe? Hogyan kell a tárgyév folyamán betelt Parancskönyvből átvezetni a még érvényben lévő rendeleteket a következő Parancskönyv első rendeletébe? Mit köteles az ügyeleti szolgálatot ellátó munkavállaló viselni? Kik kötelesek karszalagot, vagy beosztására utaló kitűzőt viselni? Hol tilos dohányozni és nyílt lángot használni a vasútállomások területein? A vasút területein hol tilos még dohányozni a tűzveszélyes, valamint

11 robbanó áruk tárolási és rakodási helyének közelén kívül? Kik kötelesek ellenőrizni a forgalmi tevékenységet ellátó munkavállalók munkavégzését? Válassza ki a mondat helyes befejező részét! A forgalmi tevékenységet ellátó munkavállalók munkavégzését ellenőrizni kötelesek: Az alábbiakban felsoroltak közül mely helyeket kell az ÁVU-ban előírt időben kivilágítani? Ki kell-e világítani a posta- és darabáru kezelésre kijelölt helyeket a forgalmi utasítás előírásai alapján? fejezet Kinek az engedélyével szabad a megálló-rakodóhelyen nyíltvonali vágányt érintő tolatást végezni? Kitől kell engedélyt kérni a megálló-rakodóhelyen végzett tolatáshoz, ha a tolatás miatt lezárt váltót kell felnyitni? Milyen tolatáshoz kell a megálló-rakodóhelyen engedélyt kérni a két szomszédos állomás forgalmi szolgálattevőjétől? Válassza ki, hogy az alábbiak közül mit kell közölni a tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával? Milyen adatokat kell a rögzítősarukra vonatkozóan közölni a tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával? A tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával mit kell közölni a rögzítősarukra vonatkozóan? Mely esetben kell a tolatást élőszóval engedélyezni?

12 Az alábbiak közül mikor kell a tolatást élőszóval engedélyezni? Mely dolgozók részére kell a tolatást élőszóval engedélyezni? Mely vágányokon végzendő munkák esetén kell a munkahelyet a vágány mindkét végén, a Biztonsági határjelzőnél a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel fedezni? Milyen vágányokon végzendő munkák esetén kell a munkahelyet a vágány mindkét végén, a Biztonsági határjelzőnél a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel fedezni? Milyen vágányon történik a járművek javítása, tisztítása, ha a munkavezető a szerelvény fedezését a szerelvény vagy jármű végeitől 50 m-re a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel végzi? Hol végzik a járművek javítását, ha a munkavezető a szerelvény fedezését a szerelvény vagy jármű végeitől 50 m-re a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel biztosítja? Hogyan kell a szerelvény fedezését biztosítani, ha a járművek javítási, tisztítási munkáit a szolgálati hely valamely fővágányán végzik? Mit köteles a tolatásvezető a tolatási mozgást szabályozó jelzőkre vonatkozóan közölni, a mozdonyvezető mozgásra történő felhatalmazása során? Mit köteles a tolatószemélyzet a tolatóvágányútban fekvő váltóra történő ráhaladás előtt megfigyelni, ha a látási viszonyok lehetővé teszik? Hogyan köteles a tolatószemélyzet eljárni a tolatóvágányútban fekvő váltóra történő ráhaladás előtt, ha nincs látási korlátozottság? Hogyan köteles a tolatószemélyzet eljárni a tolatóvágányútban fekvő

13 váltóra történő ráhaladás előtt, ha a szabadlátás, és a távolbalátás nem korlátozott? Alkalmazható-e személyszállító szerelvények ki- és betolásánál hordozható tolatási vészfékszelep a forgalmi utasítás előírásai szerint? Hol szabad féksarut fékezésre használni? Mely szolgálati helyeken szabad féksarut fékezésre használni? Mely szervezeti egység jelöli ki a KH-ban azon szolgálati helyeket, ahol szabad féksarut fékezésre használni? Mely vágányokon szabad féksarut fékezésre használni? Mely szervezeti egység által elrendelt állandó jellegű szalasztási tilalomról és korlátozásokról kell az érintett állomások dolgozóit az ÁVU-ban történő szabályozással értesíteni? fejezet Mi alapján kell biztosítani a végállomásra vagy feloszlató állomásra érkezett vonatok állva tartását? 5.1. Mely vonatok szerelvényeinek állva tartását kell az E.2. sz. Fékutasítás alapján biztosítani? 5.1. Mely állomásra érkezett vonatok állva tartását kell az E.2. sz. Fékutasítás alapján biztosítani? 5.1. Hogyan kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után végállomásokon a személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Mely utasítás, vagy segédkönyv előírása szerint kell járműmegfutamodás

14 ellen védekezni a tolatás befejezése után, feloszlató- illetve összeállító állomásokon a személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Hogyan kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után, ha a szerelvény nem személyszállító kocsikból áll? Milyen módon kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után, ha a szerelvény olyan nem személyszállító kocsikból áll, amelyben a járművek nem rendelkeznek rugóerőtárolós fékkel? A tolatás befejezése után milyen módon kell védekezni rakodóvágányokon a járműmegfutamodás ellen, a nem személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Mivel kell járműmegfutamodás ellen védekezni a tolatás befejezése után olyan járművek esetében, amelyek rugóerőtárolós fékkel rendelkeznek? Milyen eszközt kell a tolatás befejezése után járműmegfutamodás elleni védekezésre alkalmazni a sínkoronáig feltöltött és bekövezett vágányokon? Mit kell járműmegfutamodás elleni védekezésre alkalmazni a sínkoronáig feltöltött és bekövezett vágányokon a tolatás befejezése után? Hol kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni a járműmegfutamodások megakadályozására? Miért kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KH-ban kijelölt szolgálati helyeken? Hol kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni az illetéktelen személyek által végzett tolatások megakadályozására?

15 Mit kell alkalmazni a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KH-ban kijelölt szolgálati helyeken a járműmegfutamodások megakadályozására? Mit kell a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KH-ban kijelölt szolgálati helyeken alkalmazni az illetéktelen személyek által végzett tolatások megakadályozására? Milyen intézkedést kell tenni vonatszakadás alkalmával? Hogyan kell eljárni vonatszakadás alkalmával? Hogyan kell a megfutamodott járműveket megállítani, ha az állomáson a csonkavágányra vezető vágány foglalt és a nyíltvonal irányába elhelyezett páros féksaruval a megállítás nem sikerült? Milyen intézkedéssel kell a megfutamodott járműveket megállítani, ha azt nem sikerült a nyílt vonalon megállítani és az állomáson egyáltalán nincs csonkavágány? Ki köteles a páros féksarut megvizsgálni, ha azt megfutamodott járművek megállítására használták? Mikor kell a páros féksarut az állomásfőnöknek, vagy megbízottjának megvizsgálni? Ki a felelős a megfutamodás elleni biztosításért a vontatójármű lekapcsolása esetén? Melyik munkavállaló a felelős a megfutamodás elleni biztosításért, ha a vonatnál a sűrített levegő utántáplálást megszüntették? Ki felelős a megfutamodás elleni biztosításért, ha a vonatnál a sűrített levegő utántáplálást a vontatójármű lekapcsolása nélkül szüntették meg?

16 Ki a felelős a hidegen továbbított mozdonyok, motorvonatok állva tartásának biztosításáért? Kinek a felelőssége az üzemben lévő munkagépek állva tartásának biztosítása? Mit kell az ÁVU-ban szabályozni a rögzítősarukra vonatkozóan? 7.3. Hol kell szabályozni a rögzítősaruk tárolási helyét, darab- és sorszámát? fejezet Mikorra kell összeállítani a vonatokat a kiindulási állomáson? Milyen időre kell a vonatokat összeállítani a kiindulási állomáson? A személyszállító- illetve szerelvényvonat mely kocsijának kell jól működő kézifékkel, légfékkel és vészfékváltóval felszereltnek lenni a forgalmi utasítás előírásai alapján? A forgalmi utasításban meghatározottak szerint mivel kell rendelkeznie fékezés szempontjából az előírás szerint személyszállító vonat végén továbbítandó teherkocsinak? Milyen kocsit kell besorozni a nem személyszállító vonat első és utolsó kocsijaként a forgalmi utasítás előírásai alapján? A kisiklott kocsi futóképességét ki köteles megvizsgálni és a kocsi hogyan továbbítható? Milyen vonattal továbbítható a kisiklott kocsi? Ki köteles gondoskodni a siklott kocsi továbbításának feltételeiről?

17 Miről köteles a menetvonal tulajdonos vasúti társaság gondoskodni siklott kocsi esetén? Kinek kell gondoskodni a kisiklott rakott kocsi külön menetként történő továbbítási feltételeiről? Ki köteles megvizsgálni a törött hordrugójú kocsit? Ki köteles gondoskodni a törött hordrugójú kocsi továbbításának feltételeiről? Miről köteles a menetvonal tulajdonos vasúti társaság gondoskodni törött hordrugójú kocsi esetén? fejezet Milyen adatokat tartalmaz a Menetrendjegyzék valamennyi vonat közlekedésére vonatkozóan? Mely adatokat tartalmazza az alábbiak közül a Menetrendjegyzék? Mit kell tartalmaznia a Menetrendjegyzéknek a vonatok sebességére vonatkozóan? Milyen adatot kell a Menetrendjegyzéknek a vonatok sebességére vonatkozóan tartalmaznia? Mikor lehet a vonatot időközben közlekedtetni? Mikor lehet menetrendjüktől eltérően a másik pályán vonatot közlekedtetni? Hogyan történik a menetrendjüktől eltérően a másik pályán közlekedő vonat személyzetének értesítése?

18 Mi az eljárás, ha menetrendjüktől eltérően a másik pályán közlekedne a vonat, de a paraméterek eltérőek, Mikor kell a menetrendjüktől eltérően másik pályán közlekedő vonat részére új menetrend? Hogyan kell megállítani a forgalmi okból megálló személyszállító vonatot, ha utasperonnal nem rendelkező vágányra járatják be? Hogyan kell megállítani a menetrend szerint megálló személyszállító vonatot, ha utasperonnal nem rendelkező vágányra kell fogadni? Hogyan kell a meghatározott megállási helytől eltérő helyen megállítandó személyszállító vonatot megállítani? Hogyan kell megállítani a megállási helytől eltérő helyen megállítandó nem személyszállító vonatot? Hogyan kell közlekedtetni az állomásról a nyílt vonal meghatározott pontjáig közlekedő és onnan az állomásra visszatérő segélymozdonyt? Hogyan kell közlekedtetni az állomásról a nyílt vonal meghatározott pontjáig közlekedő és onnan az állomásra visszatérő segélyvonatot? Milyen módon kell a páros és a páratlan számú menetrend nélküli segélyvonatot közlekedtetni oda és vissza útban? Meddig közlekedhet a menetrend nélkül közlekedő segélyvonat a kiindulási állomástól? A menetrend nélkül közlekedő segélymozdony a kiindulási állomástól meddig közlekedhet?

19 fejezet Hol kell rögzíteni a Megállj! jelző meghaladását követő vizsgálat eredményét? Hogyan kell eljárni, ha a sérült pályarészt nem a pályafelügyeletet ellátó dolgozó fedezi fel? Mi az eljárás, ha a sérült pályarészt nyíltvonalon nem a pályafelügyeletet ellátó dolgozó fedezi fel? Mi az eljárás, ha a sérült pályarészt állomáson nem a pályafelügyeletet ellátó dolgozó fedezi fel? Hogyan kell a szállítmánykísérővel kísért vonatok átadás-átvételét végezni a forgalmi utasítás előírásai szerint? A forgalmi utasításban előírtak alapján milyen módon kell a szállítmánykísérővel kísért vonatok átadás-átvételét végrehajtani? Hol van szabályozva a szolgálati felsőbbség (Forgalmi Főosztály) különleges rendelkezések a téli forgalmi szolgálat mikénti végzésére? Hol van szabályozva a sűrű havazás vagy hófúvás alkalmával különleges rendelkezések a forgalmi szolgálat mikénti végzésére megálló rakodóhelyeken, rakodóhelyeken, megállóhelyeken, ahol az indítás pályaviszonyok miatt a rendes körülmények között is nehéz? Kiket és mely szervezeti egységeket kell a forgalmi szolgálattevőnek értesíteni, ha balesetről, vagy rendkívüli eseményről kap értesítést? Milyen módon kell jelenteni a szolgálatképtelenségeket, rendkívüli eseményeket, baleseteket, valamint a forgalom biztonságát veszélyeztető körülményeket?

20 2. sz. függelék 3. sz. módosítás kérdései az F. 2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékeiből Mi az E sz. Utasítás neve? Melyik Utasítás az Általános utasítás a normálnyomtávú villamosított vasútvonalak üzemére? Hova tartozik a F.4./I. Utasítás? Hova tartozik a F.4./II. Utasítás? Mi az F. 7. sz. Utasítás neve? Melyik Utasítás a Utasítás a vasúti jármű és vonatadatok kezelésére? Mi az F. 10. sz. Utasítás neve? Melyik Utasítás az Utasítás a védett vezetők utazásainak és különleges szabályozást igénylő vonatok közlekedésének lebonyolítására? Hova tartozik a F.20. Utasítás? Mi az új neve a Tűzvédelmi Utasításnak? Hova tartozik a Szakutasítás a katonai vasúti szállítások tervezésére, megszervezésére és végrehajtására? Mi az új neve a Munkavédelmi Szabályzatának? Hova tartozik a Szabályzat a személy- és poggyászkocsik kölcsönös használatára a nemzetközi forgalomban (RIC)?

21 Hova tartozik a Szabályzat a teherkocsik kölcsönös használatára a nemzetközi forgalomban (RIV)? Hol található az utasítások segédkönyvek kéznél tartására vonatkozó előírások? sz. függelék Mely szervezeti egység szabályozza, hogy a keskeny nyomtávolságú vonalakon lévő szolgálati helyre forgalmi dolgozó szükséges-e a szolgálat ellátásához? 3.1. Mely szervezeti egység köteles meghatározni a szolgálati helyekre, vonalrészekre vonatkozó előírásokat, ahol a vonatforgalom lebonyolítását a Központi forgalomirányító végzi? Mely szervezeti egység engedélyezi a Végrehajtási Utasításban a KÖFI szolgálati helyen a tolatást? 5.3. Hova terjed ki a 6. Függelék hatálya? Mely szervezeti egység szabályozza az egyszerűsített forgalmi szolgálat ellátását vonalanként a Vonali Végrehajtási Utasításban? Mely szervezeti egység jelöli ki az egyszerűsített forgalmi szolgálat ellátására a vasútvonalakat? Mely szervezeti egységnek kell felterjeszteni az egyszerűsített forgalmi szolgálat ellátására kijelölt vasútvonalak jegyzékét? Mely szervezeti egység jelöli ki az Mellékvonali forgalomirányításra, valamint az egyszerűsített forgalmi szolgálatra kijelölt vonalakon a forgalomszabályozó állomást? Mely szervezeti egység által kijelölt MERÁFI vagy MEFI vonalakon

22 teljesíthet szolgálatot nappal MERÁFI vagy MEFI állomáskezelő? Melyik szervezet egység köteles a Vonali Végrehajtási Utasításban a vonattalálkozások lebonyolítását szabályozni MERÁFI vagy MEFI szolgálati helyen? Mit kell közölni a tolatásvezetővel a MERÁFI vagy MEFI szolgálati helyen végzendő tolatás esetén? sz. függelék Mely csoportba tartozik a tenyész- és versenyállatokkal megrakott kocsi a gurítási és szalasztási szabályok szerint? Mely csoportba tartozik vízi és légi járművekkel megrakott kocsik a gurítási és szalasztási szabályok szerint? Mely csoportba tartozik a 3,5 tonna, vagy annál nagyobb tömegű géppel rakott kocsi a gurítási és szalasztási szabályok szerint? Mely kocsik tartoznak a kézifékkel guríthatók, illetve óvatosan szalaszthatók közé? Mely csoportba tartoznak az igás állatokkal megrakott kocsik a fokozott gonddal gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak az ingósággal megrakott kocsik a fokozott gonddal gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak az egyéb olyan kocsik, amelyek Különösen óvatosan tolatni! bárcával vannak ellátva? Mely kocsik tartoznak a óvatosan guríthatók és óvatosan szalaszthatók közé?

23 Mely csoportba tartoznak a vágásra szánt élőállatokkal megrakott kocsik a szalasztható és gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak a kisebb terjedelmű, 3,5 tonnánál kisebb tömegű közúti járművel (járművekkel) rakott kocsik a szalasztható és gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak a 20 tonnánál nagyobb, de 100 tonnánál kisebb tömegű tárgyakat tartalmazó kocsik a fokozott gonddal gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak az üres üvegpalackokkal és bútorral rakott kocsik a fokozott gonddal gurítandó, szabályok szerint? Mely csoportba tartoznak az egyéb olyan kocsik, amelyek Óvatosan tolatni! bárcával vannak ellátva? Milyen veszélyességi bárca, amely négyszögletes csúcsára állított alsó fele sárga és 5.2. számot tartalmaz a felső fele vörös és lángnyelvet tartalmaz? 13. Mely veszélyességi bárca csoportba tartozik a Szerves peroxid? 13. Melyik a Szerves peroxid bárca? sz. függelék Mivel kell a fuvarokmányt határállomáson, illetve a feladási állomáson a kereskedelmi dolgozójának ellátni? Mit tartalmaznak engedélyezett tengelyterhelést meghaladó kocsik továbbításának éves vonalengedélyei a nyíltvonalra és az állomásokra vonatkozóan? Mit kell az ÁVU-ban bedolgozni a túlsúlyos küldeményekre vonatkozóan?

24 sz. függelék Hol kell szabályozni az irányvágányok rendeltetését? Megfelelő hótakarító vagy jégolvasztó gépi berendezés hiányában, mely egység dolgozóit kell kirendelni? Mely szervezeti egységnek kell a sarukidobó szerkezetek és vele összefüggő vágányrészeket karbantartani? Mely szervezeti egység dönti el, hogy a tolatási módszerek közül a helyi adottságoknak melyik a legalkalmasabb? Mely szervezeti egységek szabályozzák az általánostól eltérő továbbítási- és besorozási feltételeket? Mely szervezeti egységnek kell megküldeni a RO-LA forgalomra kijelölt vágányokról készült kimutatást?

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsirendező, Saruzó, Vonali kocsirendező, Szállítmánykísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet Egyszerűsített forgalmi alapképzés (árufuvarozási szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Tolatásvezető, Gurításvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vasúti munkavezető, vonalgondozó forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Villamos fűtési lakatos forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az E.2. sz. Fékutasításhoz az Országos

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton munkavégzés, karbantartás, építés és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 45 db

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 45 db Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10.

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Általános forgalmi vizsga Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10.

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Jelzőőr Budapest KTI április 10.

Jelzőőr Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Jelzőőr Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

MELLÉKLET. Magyar Vasúti Áruszállító Kft. Debrecen DÍJSZABÁSOK. Árufuvarozási üzletszabályzat melléklete

MELLÉKLET. Magyar Vasúti Áruszállító Kft. Debrecen DÍJSZABÁSOK. Árufuvarozási üzletszabályzat melléklete Magyar Vasúti Áruszállító Kft. Debrecen DÍJSZABÁSOK Árufuvarozási üzletszabályzat melléklete Bevezetés A Magyar Vasúti Áruszállító Kft. díjszabása az Árufuvarozási Üzletszabályzat feltételei szerint kötött

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend.

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Vajda Zsolt Nemzetközi rendkívüli küldemények és katonai szakértő MÁV Magyar Államvasutak Zrt Forgalmi Üzemviteli Igazgatóság Üzemirányítási Központ H-1087 Budapest

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás Vasúti jelző és biztosító berendezések 2016 Készítette: Szűcs Tamás A MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztálya által kibocsátott és a Nemzetközi Közlekedési Hatóság által jóváhagyott: - F. 1. sz.

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések 2 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya I. Általános rendelkezések Ez a Vonali Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VVU) hatálya kiterjed a 117. sz. vasútvonal Ohat-Pusztakócs - Tiszalök állomások között lévő

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.3. D vizsgatípus 1/34 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI (távközlő-, villamos felsővezetéki-, biztosítóberendezési-, pálya szakszolgálat) Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON F.2. Pályavasúti üzletág Forgalmi Főosztály 12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON 149/279 A mozdonyok biztosítása, a vonatszemélyzet vezénylése ta. 12.1. A vonatok továbbításához szükséges

Részletesebben

Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program

Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program 2017. VVK-2017/1155 1 Képzés megnevezése: Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ 1.

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/271 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200.. hó..nap. 2/271 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.2. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6.

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Milyen színű a központi állítású váltók kézi állító készüléke (ellensúlya)? A központi állítású

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből Üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Forgalmi főosztály Kiss Gábor főosztályvezető 2017. Szeptember 20. A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből 1 1. Menetrendszerűség

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. vizsgatípus 1/35 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs Rendszer Oktatási

Részletesebben

Villamos fûtési lakatos vizsga

Villamos fûtési lakatos vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-5. fejezet 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelô kézi jelzôeszközöket tolatási, illetve vonatközlekedési

Részletesebben

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések V. Fejezet Tankönyv F.1. 42.-50.oldal 1 MEGÁLLJ! Megállj-jelzést kell adni: balesetveszély esetén pl.: a vonat szétszakadt, a mozdonyvezető

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Bevezetés. A Díjszabás az MMV Zrt. székhelyén (1035 Budapest, Kerék u. 80.), illetve a honlapján hozzáférhető. I. Fejezet. Díjszámítási feltételek

Bevezetés. A Díjszabás az MMV Zrt. székhelyén (1035 Budapest, Kerék u. 80.), illetve a honlapján hozzáférhető. I. Fejezet. Díjszámítási feltételek Bevezetés Az Árudíjszabás (továbbiakban: Díjszabás) az MMV Zrt Árufuvarozási Üzletszabályzata feltételei szerint kötött fuvarozási szerződések alapján a Magyar Köztársaság országos vasúti pályahálózatán

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/279 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. április hó 06. nap. 2/279 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság F.2.

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.9. vizsgatípus 1/39 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.4. és 1.3 D vizsgatípus 1/42 A vizsgakérdések összeállítása a Humán

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya, tartalma, kezelése és ismerete: Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VU.) hatálya a Sáránd-Nagykereki vonalszakaszra terjed ki. A VU

Részletesebben

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság DÍJSZABÁS

MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság DÍJSZABÁS MTMG Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság DÍJSZABÁS Budapest, 2014. január 27. Kalmár István vezérigazgató 1 Bevezetés Az MTMG Logisztikai Zrt. (továbbiakban: MTMG Zrt.) Díjszabása az Árufuvarozás

Részletesebben

3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz

3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz 3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.4.1. pontot pótlás nélkül törölni kell, továbbá az 1.1.1., 1.1.4., 1.1.5., 1.1.6.

Részletesebben

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút)

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) VVK-2018/236 2018.03.06 Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1.

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga

Általános forgalmi vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-2-5. fejezet 1. Mire hívja fel a mozdonyvezetô figyelmét a Menetrendi segédkönyv 3. táblázat 7. rovatában az állomás

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. vizsgatípus 1/44 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

2.sz. módosítás tervezet F.2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékei

2.sz. módosítás tervezet F.2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékei 2.sz. módosítás tervezet F.2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékei Melléklet A 2.sz.Függelék 2.1.15. pontja módosul, új 2.1.27. és 2.2.6. pont kerül felvételre 2.1.15. O.1.sz. Oktatási (Képzési) Utasítás 2.1.27.

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető INFRASTRUKTÚRA VIZSGAKÉRDÉSEK ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ, TÉRSÉGI ÉS SAJÁT CÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATRA A 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet 3. mellékletében meghatározott vizsgához Érvényes: 2013. december 31-ig

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mi a fázishatár? a) A villamos vontatási vonalakon az állomási és a vonali szakaszolók között, illetve transzformátorok felsővezetéki

Részletesebben

MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS

MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 9. sz. melléklet PÁLYAVASÚTI ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁG MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ UTASÍTÁS CÉLJA... 3 2. HATÁLY- ÉS FELELŐSSÉG MEGHATÁROZÁSA... 3 2.1. Az utasítás

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. A vizsgatípus 1/19 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben