Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p"

Átírás

1 I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont) Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) Mit tartalmaz az Iparvágány Végrehajtási Utasítás?(8. pont) Mikor kell módosítani a Kiegészítő Szolgálati Utasítást?(10. pont) Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) Az alábbiak közül melyik állítás igaz a szolgálati magatartásra és a felelősségre?(40. pont) Milyen szabály vonatkozik a közlemények adására?(44. pont) Milyen szabály vonatkozik a rádión adott rendelkezésekre?(44. pont) Mi a teendő, ha az iparvágány területén az ott szolgálatot végzők közül bárki az élet és testi épséget veszélyeztető pályahiányosságot vesz észre?(48. pont) Az alábbiak közül melyik igaz a vágányok közötti magatartásra?(47. pont) Milyen hirdetményt kell kifüggeszteni a rakodási helyeken?(52. pont) Milyen helyek megvilágításáról kell gondoskodni az engedélyesnek, ha nem megfelelő látási viszonyok között is végez vasútüzemet?(53. pont) Miről kell tájékoztatni a szolgálatba lépő dolgozókat?(55. pont) Mely dolgozóknak kell írásban átadni a szolgálatot?(55. pont) Melyek a helyhez kötött járműmozgató berendezések?(58. pont) Az alábbiak közül melyek a védelmi berendezések?(60. pont) Az alábbiak közül melyik a homlokrakodó fogalma?(59. pont) Hol kezdődik a szelvényezés?(69. pont)

2 Mi az űrszelvény?(70. pont) Mi a rakszelvény?(73. pont) Mi a szabadon tartandó tér fogalma?(70. pont) Mi az üzemi közlekedési tér?(75. pont) Mekkora az elsodrási határ, ha az engedélyezett sebesség max.: 10 km/h?(75. pont) Mekkora az üzemi közlekedési tér legkisebb magassága?(75. pont) Mekkora távolságnak kell lenni a vágány sínszálain kívül levő anyag és a sínfej belső széle között?(74. pont) Mi a Parancskönyv?(86. pont) II. Jelzési rendszer Mi a jelzés?(90. pont) Az alábbiak közül melyik a figyelmezető jel fogalma?(91. pont) Milyen jelzéseket, jelzőket, jelzőeszközöket lehet használni az iparvágányon?(92. pont) Mikor kell nappal is a sötétben alkalmazandó jelzéseket alkalmazni?(93. pont) Az alábbiak közül melyik a távolbalátás korlátozottságának fogalma?(96. pont) Az alábbiak közül melyik a szabadlátás korlátozottságának fogalma?(97. pont) Ki a felelős azért, hogy a megfelelő jelzőeszközök valamint az azokhoz szükséges anyagok kellő mennyiségben, előírt helyen és használható állapotban rendelkezésre álljanak?(104. pont) Milyen az árboca a tolatásjelzővel egyesített fény főjelző árboca?(108. pont) Mit jelent a fehér- vörös sávozású jelzőárboc, amelyben a fehér sáv rézsútos irányú kék sávval meg van szakítva?(108. pont) Milyen sávozású a biztosított tolatásjelző árboca?(109. pont) Mit jelent a fehér- kék sávozás?(109. pont)

3 Milyenek lehetnek a tolatásjelzők rendeltetésük szerint?(114. pont) Az alábbiak közül melyik állítás igaz a nem biztosított tolatásjelzőkre?(115. pont) Melyik jelzőnek törpe változata?(115. pont) Az alábbiak közül melyik állítás igaz a törpe tolatásjelzőkre?(118. pont) Mit jelent a törpe tolatásjelző oldalán esetenként alkalmazott citromsárga lefele mutató nyíl?(118. pont) Mit engedélyez a tolatásjelző?(119. pont) Alak tolatásjelző ilyen módon adja a Tilos tolatás! jelzést?(121. pont) Mi látható az egyszerű váltó váltójelzőjén, ha a váltó csúccsal szemben haladó menet részére kitérő irányban áll?(123. pont) Mi látható az egyszerű váltó váltójelzőjén, ha a váltó csúccsal és gyökkel szemben haladó egyenes irányba áll?(123. pont) Mi látható az egyszerű váltó váltójelzőjén, ha a váltó gyökkel szemben haladó menet részére kitérő irányban áll?(123. pont) Mi látható az átszelési váltó váltójelzőjén, ha a váltó főirányba áll?(124. pont) Mi látható az átszelési váltó váltójelzőjén, ha a váltó mellékirányban áll?(124. pont) Mi látható az átszelési váltó váltójelzőjén, ha a váltó főirányból főirányba áll?(124. pont) Egyszerű íves váltó váltójelzője mikor mutat egyenes irányt?(126. pont) Anyavágányban fekvő egyszerű váltó mikor mutat egyenes irányt?(127. pont) Átszelési váltónak melyik a főiránya?(128. pont) Milyen az állítókészülék színezése a helyszíni állítású váltónak?(132. pont) Mit jelent, ha az egyszerű váltó állítókészülékén a vörös re mázolt rész van felül?(132. pont) Mit jelez az egyszerű váltó állítókészülékén a nagy fekete A betű?(133. pont) Ha az egyszerű váltó állítókészülékén a nagy fekete A betű a talpán áll.(133. pont)

4 Hol kötelező vágányzáró jelzőt alkalmazni?(134. pont) Mikor kell alkalmazni vágányzáró jelzőt csonkavágányok végén?(134. pont) A vágányzáró jelző milyen módon adja a Szabad! jelzését?(136. pont) A vágányzáró jelző milyen módon adja a Megállj! jelzését?(136. pont) 3 Mit jelez a vágányzáró jelző Szabad! jelzése?(137. pont) Mit jelez a mérleg jelző?(138. pont) Alkalmazható- e a mérleg jelző helyett tolatásjelző?(140. pont) Az alábbiak közül melyik a Megállás helye jelző?(142. pont) Hol kell alkalmazni a Megállás helye jelzőt?(144. pont) Milyen távolságra kell elhelyezni a Megállás helye jelzőt az ipartelepek zárt kapui előtt?(144. pont) Az alábbiak közül melyik a Megállj-jelző előjelzője?(144. pont) Milyen távolságra kell felállítani a Megállj-jelző előjelzőjét a Megállás helye jelzőtől?(144. pont) Milyen útátjárójelzőket ismerünk?(145. pont) Mire hívja fel a figyelmet az egyszerű útátjárójelző?(148. pont) Mikor kell Figyelj! jelzést adni a mozdonyvezetőnek fénysorompót ellenőrző útátjárójelzőnél.(149. pont) Milyen távolságra kell lehelyezni az útátjárójelzőket az útátjárótól?(150. pont) Milyen esetben kell elhelyezni egyszerű útátjárójelzőt?(151. pont) Milyen a fénysorompót ellenőrző útátjárójelző szabványos állása?(156. pont) Ha a menet érkezésekor a fénysorompót ellenőrző útátjárójelző sötét (156. pont) Mikor kell teljes sorompóval felszerelt útátjáró esetén különleges útátjárójelzőt alkalmazni?(157. pont) Az alábbiak közül melyik a Biztonsági határjelző?(158. pont)

5 Mit jelez a Biztonsági határjelző?(159. pont) Az alábbiak közül melyik a Tűzveszély jelző?(160. pont) Mit jelez a Tűzveszélyjelző?(160. pont) Hol kell elhelyezni a Tűzveszély jelzőt?(160. pont) Az alábbiak közül melyik a Különleges jelző hótörő menetek részére?(163. pont) Mit jelez a Különleges jelző hótörő menetek részére jelző?(164. pont) Mire szolgálnak a lassúmenetjelzők?(169. pont) A iparvágányon elrendelt sebességkorlátozás milyen hosszra érvényes?(168. pont) Milyen módon kell értesíteni a lassan bejárandó pályarészekről az érdekelteket?(166. pont) Mit kell tartalmazni a lassúmenet-értesítésnek iparvágányon?(167. pont) Mit kell tartalmazni a lassúmenet-értesítésnek iparvágány- összekötő vágányon?(167. pont) Milyen jelzőkkel kell jelezni a lassan bejárandó pályarészt?(169. pont) Milyen esetben kell a lassúmenetet a három jelzővel jelezni?(169. pont) Hogyan kell megjelölni a lassan bejárandó pályarészeket az iparvágány azon vágányain, ahol csak tolatás történik?(169. pont) Az alábbiak közül melyik a Lassúmenet-előjelző?(170. pont) Az alábbiak közül melyik a Lassan bejárandó pályarész eleje jelző?(171. pont) Az alábbiak közül melyik a Lassan bejárandó pályarész vége jelző?(172. pont) Mi a Lassúmenet-előjelző értelme?(170. pont) Mi a Lassan bejárandó pályarész eleje jelző értelme?(171. pont) Mi a Lassan bejárandó pályarész vége jelző értelme?(172. pont) Kinek a kötelessége a lassan bejárandó pályarész megjelölésére szolgáló jelzők kitűzése?(174. pont) Kinek kell jelentést tenni a sérült pályarész felfedezéséről?(177. pont)

6 Mit kell közölni a sérült pályarész felfedezőjének?(177. pont) Mi a járhatatlan pályarészek fedezésének alapszabálya?(181. pont) Járhatatlan pályarészek fedezését mely irányból kell először végrehajtani?(181. pont) Ha a járhatatlan pályarész üközőbakban végződő csonkavágányon van.(181. pont) Milyen jelzőt kell alkalmazni a járhatatlan pályarészek fedezésére?(182. pont) Milyen módon kell adni a Távolodj tőlem! jelzést?(183. pont) Milyen módon kell adni a Közeledj felém! jelzést?(184. pont) Milyen módon kell adni a Lassan! jelzést?(185. pont) Milyen módon kell adni a Gyorsíts! jelzést?(187. pont) Milyen módon kell adni a Megállj! jelzést?(186. pont) Milyen módon kell adni a Nyomás! jelzést?(188. pont) Milyen módon kell adni a Rájár! jelzést?(190. pont) Milyen módon kell adni a Szétkapcsolni! jelzést?(191. pont) Milyen módon kell adni a Határig! jelzést?(189. pont) Milyen helyen kell adni a tolatás közben alkalmazott kézijelzéseket?(192. pont) Mi a teendő, ha a mozdonyról a tolatásvezető jelzése nem látható?(193. pont) A jelzések jól megfigyelhetősége érdekében kell- e vezetőállást cserélni a két vezetőállással rendelkező mozdonyokon?(194. pont) A tolatás közben alkalmazott jelzéseket mely pályaoldalon kell adni?(195. pont) Párhuzamos vágányokon több mozdonnyal végzett egyidejű tolatás esetén mi a teendő a jelzésadással kapcsolatban?(196. pont) Mikor mellőzhető a tolatásvezető és mozdonyvezető között minden tolatási jelzés?(197. pont)

7 Mit kell tenni, ha a tolatásvezető nem észleli a rádión adott utasítás végrehajtását?(197. pont) Milyen szabály vonatkozik a Megállj! jelzés adására tolatás közben?(198. pont) Az alábbiak szerint melyik szabály vonatkozik a Távolodj tőlem és a Közeledj felém jelzés adására?(199. pont) Milyen esetben nem kell Távolodj tőlem vagy Közeledj felém jelzést adni?(199. pont) Meddig kell adni a Lassan és Gyorsíts jelzéseket?(200. pont) Az alábbiak közül mely esetben kell a mozdonyvezetőnek Figyelj! jelzést adni?(204. pont) Meddig kell adni a Figyelj! jelzést?(204. pont) Mikor kell adni a Vonat indul! jelzést?(205. pont) Az alábbiak közül melyik a Vonat indul! hangjelzés?(205. pont) Mikor kell adni a Féket húzd meg jelzést(206. pont) Mi a jelentése a féket húzd meg jelzésnek?(206. pont) Az alábbiak közül melyik a Féket húzd meg jelzés?(206. pont) Az alábbiak közül melyik a Féket ereszd meg jelzés?(206. pont) Az alábbiak közül melyik a Vészsíp jelzés?(207 pont) Mivel adhatók a mozdonyszemélyzet hangjelzései? (208. pont) Mi a teendő, ha mozdony jelzést adó berendezése nincs teljesen kifogástalan állapotban?(209. pont) Mi a teendő, ha a mozdonyvezető tolatás közben állapítja meg a jelzést adó berendezés használhatatlanságát?(210. pont) Milyen módon kell jelölni a tolatómozdonyok elejét?(211. pont) Milyen módon kell megjelölni a tolt vonatok elejét?(211. pont) Milyen módon kell a vonatok elejét megjelölni?(211. pont) Mivel kell megjelölni a vonatok végét?(211. pont)

8 Milyen módon kell megjelölni nappal a személyek által elfoglalt kocsikat?(212. pont) A jelzőőr milyen módon adja a Megállj jelzését?(213. pont) Meddig köteles a jelzőőr Megállj jelzést adni?(214. pont) Milyen módon kell fedezni többvágányú vasúti pályán az útátjárókat?(215. pont) Az alábbiak közül melyek az érvénytelen jelzők?(217. pont) Mikor figyelembe nem veendő egy jelző?(217. pont) Mi az eljárás, ha egyéb jelző válik érvénytelenné?(217. pont) Mi a teendő, ha tolatásjelző válik érvénytelenné?(218. pont) Mi a teendő érvénytelen jelzőkkel sötétben?(218. pont) Mikor használhatatlan egy jelző?(219. pont) Mi a teendő, ha egy jelző használhatatlanná válik?(219. pont) Az alábbiak közül melyik a Kihúzóvágányon ütközőbak, földkúp távolságára figyelmeztető táblák?(221. pont) Mi a mozdonyvezető teendője a Kihúzóvágányon az ütközőbak, földkúp távolságára figyelmeztető táblák mellet való közlekedéskor?(222. pont) Milyen kivitelű az Űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmeztető jel?(223. pont) Mikor nem kell alkalmazni az Űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmezető jelet?(224. pont) Milyen kivitelű a nagyfeszültségre figyelmeztető jel?(225. pont) Az alábbiak közül melyik Pályán munkások dolgoznak elnevezésű jelzőeszköz?(227. pont) III. Váltók Melyek a váltók a forgalmi szempontú alkatrészei?(229. pont) Mi a csúcssínek szabványos helyzete?(231. pont)

9 Milyen szerepe van az állítókészüléknek?(236. pont) A váltójelző nélküli váltóknál milyen módon utal az ellensúly a váltó állására?(236. pont) Mi a kampózár feladata?(238. pont) Mi a váltózár feladata?(239. pont) Hogyan csoportosíthatjuk a váltókat forgalombiztonsági szempontból?(240. pont) Melyek a lezárható váltók?(241. pont) Az alábbiak közül melyik NEM a lezárhatóságának feltétele?(241. pont) Melyek a biztosított váltók?(242. pont) Milyen sebességgel lehet a váltókon közlekedni?(243. pont) Az alábbiak közül melyik NEM a váltó használhatóságának forgalmi feltétele?(249. pont) Mi a teendő, ha a váltó a használhatóság forgalmi feltételeinek nem felel meg?(249. pont) Milyen időben kell állítani a váltókat?(254. pont) Milyen szabály vonatkozik a járművek alatti váltóállításra?(254. pont) Mi a váltófelvágás?(255. pont) Mi a teendő, ha a váltót felvágták?(256. pont) Mi a teendő, ha váltót felvágták és a tolató egység lehaladt a váltóról?(256. pont) Kinek a kötelessége a felvágott váltót megvizsgálni?(258. pont) Mi az eljárás váltófelvágás esetén, ha a megvizsgáláskor a váltó megfelel a használhatóság forgalmi feltételeinek?(258. pont) Mikor szabad egy váltóra ráhaladni?(259. pont) Szabad- e helytelenül álló váltóra járművet bocsátani?(259. pont) Mikor kell meggyőződni arról, hogy a váltók a kijelölt iránynak megfelelő állásban állnak?(261. pont)

10 Kinek a kötelessége vágányútellenőrzést tartani?(261. pont) Kötelezhető- e a mozdonyvezető a vágányút megfigyelésére?(265. pont) IV. Útsorompó, Sorompókezelés Milyen berendezések szolgálnak a vasúti átjáró biztosítására?(266. pont) Mi a teendő, ha útsorompó használhatatlanná válik?(269. pont) Az alábbiak közül mikor NEM kell jelzőőrt alkalmazni?(270. pont) Mi a teendő, ha a csatlakozó vasúti pályán jelzőőrrel fedezendő útátjáró van és a helyszínen nem végez dolgozó szolgálatot.(270. pont) Mi a teendő, ha a jelzőőrt a kiszolgáló menet szállítják az útátjáróhoz?(270. pont) V. Tolatószolgálat Mi a tolatás alapszabálya?(271. pont) A tolatásról az engedélyt kinek kell adni?(271. pont) Hogyan és miért felelősek a tolatásban részt vevő dolgozók?(271. pont) Milyen sisakot köteles viselni a tolatásvezető?(272. pont) Milyen sisakot köteles viselni a kocsirendező?(272. pont) Ki engedélyezhet tolatást?(273. pont) Mit kell közölni a tolatás engedélyezésekor, illetve a tolatás engedélyezéséről szóló értesítéskor?(274. pont) Milyen szabály vonatkozik a tolatásvezető kijelölésére?(275. pont) Hol köteles a tolatásvezető a tolatást vezetni?(276. pont) Milyen helyen kell tartózkodnia a tolatásvezetőnek?(276. pont) Mi a kötelessége a tolatásvezetőnek tolatás megkezdése előtt?(276. pont) Tolatási szünet esetén miről kell értesíteni a tolatásban részt vevőket?(276. pont)

11 A tolatószemélyzet elhagyhatja-e a tolatási körzetet?(276. pont) Az alábbiak közül melyik NEM a tolatásban résztvevők kötelességei közé tartozik?(279. pont) Mi a teendő abban az esetben, ha a tolatás nem terjed a vágányzáró sorompóig vagy a kisiklasztó saruig?(281. pont) Mi a járműkapcsolás alapszabálya?(283. pont) Mikor és hogyan lehet a járművek közé menni?(283. pont) Mit kell alkalmazni járműkapcsoláskor a járművek álló helyzetben tartására?(283. pont) Mit nem szabad tolatás közben?(282. pont) Mi a kötelessége a mozdonyvezetőnek, ha azt észleli, hogy dolgozó a mozgó járművek közé megy?(283. pont) Milyen színezésű a 48 kg/folyóméter súlyú sínekhez használt rögzítő saru.(283. pont) Mi a mozdonyvezető kötelessége, ha tolatás közben arról kap értesítést, hogy az összetolandó járművek kerekei alatt rögzítő saru van?(283. pont) Az alábbiak közül, hol szabad rögzítő sarut alkalmazni?(283. pont) Mikor adhat jelzést a tolatásvezető a mozgásra, ha a tolatócsapat egy tagja a kocsik közé ment kapcsolás elvégzése miatt?(283. pont) Amennyiben a tolatásvezető egyedül végez szolgálatot, milyen módszerrel szabad tolatni?(283. pont) A tolatásvezető egyedül végez szolgálatot és járműkapcsolás miatt a járművek közé megy. Mikor végezhet további mozgást a mozdonyvezető?(283. pont) Bejárással végzett tolatás esetén mikor szabad a járműveket szétkapcsolni?(285. pont) Milyen szabály vonatkozik a csavarkapoccsal végzett járműkapcsolásra?(285. pont) Milyen szabályok betartásával lehet egyidejűleg tolatást végezni, ha nincs terelési lehetőség?(290. pont) Mi a teendő, ha a tolatás burkolt vágányok felé történik?(293. pont)

12 Milyen módon kell tolatni az Óvatos tolatásra figyelmeztető bárcával ellátott kocsikat?(295. pont) Milyen szabályok vonatkoznak az ütközőhiányos járművek tolatására?(297. pont) Rugós váltón végzett tolatás alkalmával mikor szabad visszatolni?(300. pont) Milyen sebességgel szabad haladni rugós váltón?(300. pont) Vágánymegszakításos hídmérlegen mekkora sebességgel szabad mozgást végezni?(301. pont) Mit nem szabad vágánymegszakításos hídmérlegen?(302. pont) Ipartelepen a belső útátjárókat meddig kell fedezni?(303. pont) Mikor szabad tolatás közben belső útsorompót felnyitni?(303. pont) A tolatásvezető engedélyével mikor szabad felnyitni az útsorompót?(303. pont) Mi az eljárás, ha a belső útátjárón a vasútüzemet veszélyeztető akadály keletkezik?(303. pont) Mi a teendő, ha az útátjáró előtt Megállás helye jelző és Megállj-jelző előjelzője nincs kitűzve és az útátjárót jelzőőr fedezi?(303. pont) Útátjáró fedezése közben a jelzőőr adhat-e jelzéseket a tolatásban résztvevő számára?(303. pont) Milyen sebességgel szabad belső útátjárón közlekedni?(303. pont) Kell- e kísérni az egyedül közlekedő mozdonyokat?(304. pont) Hogyan kell közölni a tolatási vágányút beállítását, ha a váltókat nem a tolatásvezető állítja?(306. pont) Mit jelent a tolatási vágányutat beállító dolgozó tolatási jelzése, ha nem a váltókezelő állítja a váltókat?(306. pont) Mikor kell a tolatás megkezdéséhez szükséges jelzést adnia a váltókezelőnek, ha nem kell váltót állítani a tolatás részére?(306. pont) Az alábbiak közül, mikor nem kell kézijelzéssel jelezni a tolatási vágányút beállítását?(306. pont)

13 Mikor adhat engedélyt a tolatásvezető a mozgás megkezdésére, ha a váltókat nem ő állítja?(306. pont) A tolatómozdony vezetője mikor indíthatja el a mozdonyát?(308. pont) Milyen sebességgel szabad tolatni?(309. pont) Mennyi a tolatás közben alkalmazható legnagyobb sebesség?(309. pont) Mivel lehet vasúti járműveket fékezni tolatás közben?(310. pont) Milyen berendezések fékezhetők különleges fékkel?(311. pont) Milyen féket szabad használni fékezésre?(312. pont) Milyen járművet tekintünk fékezés szempontjából kézifékesnek?(312. pont) Mi a teendő, ha a sínen járó vagy a közúti vontatójármű fékberendezése nem működik jól?(313. pont) Mozdonnyal végzett tolatás esetén két elfoglalt fékhely között mennyi távolságnak kell lenni?(316. pont) Tolatáskor melyik járműveket kell fékezni?(320. pont) Tolatás közben hogyan kell végrehajtani a fékezést?(320. pont) Mennyi járművel szabad az esés irányában mozgást végezni?(321. pont) Futásképtelen járművel milyen esetben lehet mozgást végezni?(321. pont) Az alábbiak közül mely kocsit NEM tekintjük siklottnak?(321. pont) Mi a teendő a vágányról gépi erővel eltávolított, majd a vágányra helyezett kocsi továbbítása előtt?(321. pont) Mi a vontatójármű vezetőjének kötelessége, ha tolatás közben a járművek kézifékét is kezelik?(322. pont) Milyen módon lehet mozdonnyal kocsikat mozgatni?(338. pont) Mennyi mozdonnyal szabad tolatni?(339. pont). Tolatási szünetekben a mozdonyvezető eltávozhat- e a mozdonytól?(341. pont). Mit tilos mérlegen és annak közelében?(345. pont)

14 Hol szabad szalasztani?(346. pont) Mit nevezünk szalasztásnak?(347. pont) Mennyi mozdonnyal szabad szalasztani?(348. pont) Kocsitoló berendezéssel milyen lejtviszonyú pályán szabad kocsikat mozgatni?(371. pont) Kocsitoló berendezéssel legfeljebb hány tonna elegytömeget szabad tolatni?(372. pont) Milyen sebességgel szabad tolatni a kocsitoló berendezéssel?(373. pont) Kocsitoló berendezéssel váltón, ívben milyen sebességgel szabad tolatni?(373. pont) MTZ-TRAC közúti vontatóval hol, milyen tömegű kocsikat szabad mozgatni?(393. pont) Milyen módon lehet a vasúti kocsikat az MTZ-TRAC- kal össze- és szétkapcsolni?(394. pont) Milyen módon lehet a vasúti kocsikat MTZ-TRAC- kal mozgatni?(395. pont) MTZ-TRAC- kal történő tolatáskor milyen módon kell szabályozni a tolatást?(396. pont) Milyen szabály vonatkozik az egyedül közlekedő MTZ-TRAC- ra?(397. pont) Szabad- e szalasztani az MTZ-TRAC kocsimozgatóval?(399. pont) Milyen különleges szabály vonatkozik az MTZ-TRAC és a vasúti járművek összekapcsolására?(400. pont) Mi a teendő az MTZ-TRAC kocsimozgatóval, ha a kiszolgáló menet az iparvágányon tartózkodik?(402. pont) Milyen szabály vonatkozik az MTZ-TRAC tárolására?(403. pont) Mi a teendő, ha MTZ-TRAC jelzőlámpája elromlik és azt nem tudják pótolni?(404. pont) Mi a teendő a szolgálatképtelen MTZ-TRAC vontatóval?(404. pont)

15 ZAGRO kocsimozgató berendezéssel milyen lejtviszonyú pályán szabad kocsikat mozgatni?(409. pont) ZAGRO kocsimozgató berendezéssel történő tolatáskor milyen módon kell szabályozni a tolatást?(412. pont) UNIMOG kocsivontatóval milyen tömegű kocsikat milyen sebességgel szabad mozgatni?(424. pont) VI. Teherkocsik tolatására vonatkozó tilalmak és korlátozások 150 méteresnél kisebb ívsugarú 1435 mm nyomtávolságú vágányokon Milyen tolatási korlátozások vonatkozna a 150 méteresnél kisebb ívsugarú vágányon való járműmozgatásra?(489. pont) VII. Járműkapcsolások Milyen módón lehet a vasúti járműveket összekapcsolni?(496. pont) Középütközős önműködő kapcsolókészülék esetén melyik kapcsolás az önműködő?(497. pont) Középütközős önműködő kapcsolókészülék esetén milyen módon lehet a járműveket szétkapcsolni?(497. pont) Középütközős önműködő kapcsolókészülék esetén milyen módon lehet a járművek kapcsolt voltáról meggyőződni?(497. pont) Mikor szabad Középütközős önműködő kapcsolókészülékkel felszerelt járműveket oldalütközős járművekkel összekapcsolni?(497. pont) Milyen sebességgel szabad mozgatni az önműködő középütközővel felszerelt járműveket?(497. pont) Milyen módon kell a csavarkapoccsal összekapcsolni a járműveket?(498. pont) Mit nevezünk laza kapcsolásnak?(498. pont) Mit nevezünk szoros kapcsolásnak?(498. pont) Tolatás közben általában milyen kapcsolást kell alkalmazni?(498. pont) Az alábbiak közül mikor NEM kell szoros kapcsolást alkalmazni?(498. pont)

16 Hogyan kell eljárni járműkapcsoláskor, ha az ütközőtokon megszakított sárga körben sárga szám van?(499. pont) Járműkapcsoláskor mi a teendő a nem használt csavarkapoccsal?(500. pont) Mikor kell a járműveket merev kapcsolórúddal összekapcsolni?(503. pont) Milyen módon kell összekapcsolni a mozdonyokat?(507. pont) Kinek a kötelessége a mozdonyok összekapcsolása?(507. pont). Járműkapcsoláskor mi a teendő a légféktömlőkkel?(510. pont) Féktömlők összekapcsolása után mi a teendő?(512. pont) VIII. Védekezés járműmegfutamodás ellen Milyen módon kell mozdonyokat biztosítani megfutamodás ellen, ha a vágány esése 2,5 ezreléknél kisebb?(514. pont) Milyen módon kell mozdonyokat biztosítani megfutamodás ellen, ha a vágány esése 2,5 ezreléknél nagyobb?(514. pont) Ki engedélyezi a 2,5 ezreléknél nagyobb esésben fekvő vágányokon a járművek tárolását?(514. pont) Milyen módon kell elhelyezni az alátétfákat a járművek kerekeinél?(514. pont) IX. Kocsisérülések Milyen bárcával kell megjelölni a futóképes, besorozási és sebességkorlátozási nélkül továbbítható nem súlyosan sérült kocsikat?(526. pont) Milyen bárcával kell megjelölni az olyan kocsikat amelyek félreállításakor vagy műhelybe állításakor fokozott óvatossággal kell eljárni és csak lépésben mozgathatók?(526. pont) Milyen bárcával kell megjelölni az olyan kocsikat amelyek az állomás területét nem hagyhatják el javítás nélkül?(526. pont) Milyen bárcával kell megjelölni a futóképes, sebességkorlátozással vagy anélkül vonatba sorozható sérült és a kocsijavító műhelybe vagy járműjavító üzembe utalt kocsikat?(526. pont)

17 XII. Lassúmenetek, vágányzárások, járhatatlan pályarészek fedezése Milyenek lehetnek a lassúmenetek?(544. pont) Milyen módon kell értesíteni a vasútüzemben dolgozókat az állandó lassúmenetről?(545. pont) Milyen módon kell értesíteni a vasútüzemben dolgozókat az ideiglenes lassúmenetről?(545. pont) Hogyan kell jelezni a lassúmenetet az átadó- átvevő vágányokon, ha a lassúmenet az összekötő vágány folytatását képező vágányon van?(546. pont). Mit nevezünk vágányzárásnak?(552. pont) Szabad- e az elzárt vágányon közlekedni?(552. pont) Hogyan kell jelezni az összekötő vágányon levő vágányzárt, ha a munkavégzés változó helyen történik?(553. pont) Mi a teendő, ha a vágányzárat az iparvágány valamely vágányára rendelték el?(554. pont) Mi a teendő, ha a rakodóvágányon a rakodó berendezés javítása, átalakítása miatt szükséges vágányzárást bevezetni.(555. pont) XIV. Téli időszakban szükséges különleges teendők Hóekével felszerelt mozdonyt milyen célból szabad közlekedtetni?(608. pont) Milyen sorozatú mozdonnyal lehet hóakadályt áttörni?(608. pont) XVI. Teendők rendkívüli esemény alkalmával Mi a rendkívüli esemény?(643. pont) Mit kell tenni, ha balesetről szerzünk tudomást?(644. pont) Mi a teendő baleset észlelésekor tolatás közben?(644. pont)

18 E-2 Fékutasítás Mikor kell meggyőződni a vonat fékberendezésének a működéséről? 2.2. Az alábbiak közül kik jogosultak fékpróba megtartására? 2.3. Az alábbiak közül kinek van javításba utalási és bárcázási kötelessége? 2.3. Mit tekintünk féktchnikailag leállított vonatnak? 2.5. Mikor szabad megkezdeni a befékezés vizsgálatát? Hogyan kell tuskós fékek esetén a befékezés vizsgálatát elvégezni? Hogyan kell tárcsás fékek esetén a befékezés vizsgálatát elvégezni? Hogyan kell tuskós fékek esetén az oldás vizsgálatát elvégezni? Hogyan kell tárcsás fékek esetén az oldás vizsgálatát elvégezni? Tolatás alkalmával mikor kell egyszerűsített fékpróbát tartani? ont ont ont ont ont ont ont ont ont ont Kinek kell meggyőződnie a beiktatott fékberendezések helyes működéséről légfékes tolatásnál? pont Elmaradhat-e a tömörségi vizsgálat a tolatási mozgás előtti fékpróbánál? pont

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Általános forgalmi alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Saját célú pályahálózat Általános forgalmi Infrastruktúra alapképzés (Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítás) Képzési program

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára I. rész Jelzési utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1 A JELZÉSEK RENDELTETÉSE... 4 1.2 A JELZÉSEK ADÁSA ÉS MEGFIGYELÉSE... 4 1.3 A JELZÉSEK ALKALMAZÁSA NAPPAL ÉS

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Az Iparvágányok Szolgálati Utasítása (ISZU) és a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása (SCPVSZU) közötti változásokból tartandó

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések Tolatásvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait? 1.1.1. Mire terjed ki a Sajátcélú

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul OPSZÁT vizsgával rendelkezők részére SCVPSZU pályahálózaton közlekedés (Sajátcélú Vasúti

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

Általános forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Általános forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Önállósító forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10.

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára az erdei vasutak számára II. rész Forgalmi utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1 FELELŐSSÉG... 5 1.2 MAGATARTÁS A VÁGÁNYOK KÖZÖTT, JÁRMŰVEKEN... 5 1.3 BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉSRE ALKALMAS

Részletesebben

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Infrastruktúra

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. PERONŐR INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/197 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200. év hó..nap. 2/197 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.1. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzési program (Csak forgalmi szolgálattevő munkakör betöltésére)

Általános forgalmi alapképzési program (Csak forgalmi szolgálattevő munkakör betöltésére) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (Csak forgalmi szolgálattevő munkakör betöltésére) 2016. VVK-2016/917 Képzés megnevezése: Általános

Részletesebben

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT FOGASKEREKŰ VASÚT F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS Jóváhagyta a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Vasúti Közlekedési Főosztálya a 453.804/1994. szám alatt, 1994.10.01.-től.

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program

Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ alapképzési program 2017. VVK-2017/1155 1 Képzés megnevezése: Jegyvizsgáló /belföldi, nemzetközi/ 1.

Részletesebben

Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program

Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Váltókezelő (korlátozással) alapképzési program 2016. VVK-2016/918 Képzés megnevezése: Váltókezelő (korlátozással) 1. A program besorolása

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat)

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (ÁEV keskeny nyomközű pályahálózat) Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Kocsirendezők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát!

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! 3. Határozza meg a távolbalátás és a szabadlátás korlátozottságának

Részletesebben

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap.

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. SCVPSZU Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása 1/151 SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. JÓVÁHAGYTA A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető INFRASTRUKTÚRA VIZSGAKÉRDÉSEK ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ, TÉRSÉGI ÉS SAJÁT CÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATRA A 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet 3. mellékletében meghatározott vizsgához Érvényes: 2013. december 31-ig

Részletesebben

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Tolatásvezető, Gurításvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá.

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. 1. Bevezetés A MÁV 1962-1967 között tért át a sebességjelzési rendszer alkalmazására. A

Részletesebben

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik:

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik: Országos közforgalmú, térségi és saját célú pályahálózat Vezető jegyvizsgáló Infrastruktúra (MÁV Zrt F.2. sz. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) Időszakos vizsga teszt kérdések. A tesztlapon

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya)

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános

Részletesebben

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsirendező, Saruzó, Vonali kocsirendező, Szállítmánykísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid A magyarázó ábrákat szerkesztette (Buzgány

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Mozdonyvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések 2 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya I. Általános rendelkezések Ez a Vonali Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VVU) hatálya kiterjed a 117. sz. vasútvonal Ohat-Pusztakócs - Tiszalök állomások között lévő

Részletesebben

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus Vasúti jelző- és biztosítóberendezések Bocz Péter, egyetemi adjunktus Érintett témák Általános bevezetés Alapfogalmak Jelzők és jelzéseik Vonali biztosítóberendezések Állomási biztosítóberendezések Vonatbefolyásolás

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA 2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 1. Mi a Bejárati jelzô fogalma? (F.1. 1.2.4.) 3 Pont a. A közlekedô vonatoknak

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM

Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Elővárosi vasúti pályahálózat (HÉV) Általános forgalmi alapképzés KÉPZÉSI PROGRAM Készítette és szerkesztette: Közlekedéstudományi Intézet

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás:

F.1. sz. Jelzési Utasítás: Eltérések a hatályos F. 1. sz. Jelzési Utasítás, az F.2. sz. Forgalmi Utasítás, az F.2. sz. Forgalmi Utasítás Függelékei és az azokat felváltó új utasítások között F.1. sz. Jelzési Utasítás: Általános

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton munkavégzés, karbantartás, építés és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az E.2. sz. Fékutasításhoz az Országos

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VONAT ÉS UTASFORGALOM IRÁNYÍTÓ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend.

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Vajda Zsolt Nemzetközi rendkívüli küldemények és katonai szakértő MÁV Magyar Államvasutak Zrt Forgalmi Üzemviteli Igazgatóság Üzemirányítási Központ H-1087 Budapest

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

Korlátozással VVK-2016/926

Korlátozással VVK-2016/926 Térközőr, Vonatjelentőőr, Sorompókezelő, Jelzőőr, Biztosítóberendezési műszerész, Biztosítóberendezési lakatos, Felsővezeték szerelő alapképzési program Korlátozással 2016. VVK-2016/926 Képzés megnevezése:

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet Egyszerűsített forgalmi alapképzés (árufuvarozási szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. vizsgatípus 1/35 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs Rendszer Oktatási

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vasúti munkavezető, vonalgondozó forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi

Részletesebben

Olyan fékezési mód, mely valamelyik vészfékberendezés működtetésének hatására jön létre.

Olyan fékezési mód, mely valamelyik vészfékberendezés működtetésének hatására jön létre. E.2. sz. FÉKUTASÍTÁS 1. Fejezet. Az alábbiak közül melyik állítás igaz az üzemi fékezésre? (1.2.6.) Olyan fékezési mód, melynek során az önműködő légfék fővezeték nyomását szabályozott mértékben legfeljebb

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.3. D vizsgatípus 1/34 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. A vizsgatípus 1/19 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/279 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. április hó 06. nap. 2/279 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság F.2.

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/271 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200.. hó..nap. 2/271 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.2. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mi a fázishatár? a) A villamos vontatási vonalakon az állomási és a vonali szakaszolók között, illetve transzformátorok felsővezetéki

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben