Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?"

Átírás

1 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni a jelzéseket? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.3 Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.3 Mikor kell a sötétben alkalmazandó jelzéseket adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.4 Mikor korlátozott a távolbalátás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.4 Mikor korlátozott a szabadlátás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5 Mely jelzéseket kell aggályosnak tekinteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5 Mi a teendő kétes jelzésnél?

2 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.6 A forgalmi szolgálat lebonyolításában részt vevő állomási, pálya és mozdonyszemélyzetnek ismernie kell működési területét, különösen Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.7 A jelzők hiányát felfedező dolgozó kit köteles értesíteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.8 Hogyan történik a jelzők érvénytelenítése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.9 Mekkora az előjelzési távolság? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.1 Hol kell a fényjelzőket felállítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a hívójelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a fényjelzők "szabad" jelzése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a teendő, ha a fényjelző nem ad jelzést, és erről a vonatok személyzetét nem értesítették? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fényjelzők mellett vonattal csak akkor szabad elhaladni, ha...

3 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan kell értelmezni a képen látható jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fényjelző használhatatlansága esetén: Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.2 Ki kell-e tűzni fényjelzővel fedezett állomások elé a V-betűs jelzőt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Mit jelent, ha a váltó állítókészülékének vörös fele van felül? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Mit jelent, ha a helyszíni állítású váltó állítókészülékén nincs A betű? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Hogyan kell tartani a váltókat közlekedési és tolatási szünetekben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Milyen színű a központi állítású váltók kézi állítókészülékének ellensúlya? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.3 Hogyan jelzi a váltók állítókészüléke, hogy a váltó egyenes irányban áll? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.4 Hol van elhelyezve a biztonsági határjelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.4 Hogyan néz ki a biztonsági határjelző?

4 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Hol kell felállítani az útátjáró jelzőt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Milyen esetben nem kell útátjáró jelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.5 Kell-e útátjáró előtt Figyelj! jelzést adni, ha nincs kitűzött útátjáró jelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan jelzik a lassúmenet jelzők az 5 km/h sebességet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Az alábbiak közül melyik esetben nem kell lassúmenet előjelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Az alábbiak közül milyen esetben nem kell nyíltvonalon, a lassan bejárandó pályarész elején lassúmenet eleje jelzőt kitűzni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan van áthúzva a lassúmenet vége jelző? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mekkora sebességgel szabad elhaladni a lassúmenet vége jelző mellett? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.7 Hogyan néz ki a "Fékezést megkezdeni! Előjelzési távolságban Megállj-jelzés van!" értelmű jelző?

5 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.7 Átmenő fővágányon lévő vágányzár esetén hol kell kitűzni a Megállj! jelző előjezőjét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.8 Milyen esetben jelent Megállj! jelzést a vágányzáró sorompó? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.9 Kinek a feladata elrendelni és ellenőrizni a pályán munkások dolgoznak jelzőeszköz kitűzését? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 2.9 Hová kell kitűzni a pályán munkások dolgoznak jelzőeszközt, ha a munkát nem átmenő fővágányon végzik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki az űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmeztető jel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen az Űrszelvénybe nyúló létesítményre figyelmeztető jel? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonatkísérők a helyükre" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.1 Milyen jelzéseket kell adni vonatok indításakor, ha az állomáson nincs forgalmi szolgálattevő? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki az Indulásra készen jelzés?

6 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan kell adni a Felhívás az indításra, áthaladásra jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Ki adhat "Felhívás az indulásra, áthaladásra" jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Felhívás az indulásra, áthaladásra" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Meddig kell a Megállj! jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Kell-e Megállj! jelzést adni, ha a vonat elején egy lámpa sem ég? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést kell adni, ha a vonat elején sötétben egy lámpa sem világít? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Szabad-e Megállj! jelzést adni szétszakadt vonat esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen jelzés lehet a három hosszú hang? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Lassan" jelzés?

7 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a lassan jelzés hallható része? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonat szétszakadt" jelzés hallható része? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Közeledj felém" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzés hallható része egy rövid és egy hosszú hang a jelzősíppal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan néz ki a "Távolodj tőlem" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzés hallható része egy hosszú hang a jelzősíppal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen a "Határig" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A fékpróbát végző dolgozó sötétben fehér fényű jelzőlámpát magasan tart... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.4 Hogyan fedezi a jelzőőr az útátjárót sötétben?

8 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Ha egy vonatot vonó- és előfogat-mozdony továbbít, melyiknek kell adnia a mozdonyszemélyzet hangjelzéseit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Ha egy vonatot toló- és közbesorozott mozdony továbbít, melyiknek kell adnia a mozdonyszemélyzet hangjelzéseit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 3.5 Melyik nem hangjelzése a mozdonyszemélyzetnek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Figyelj!" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetben kell útátjáró jelzőnél "Figyelj!" jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetekben kell Figyelj! jelzést adni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mely jelzésekkel adhat a vonómozdony vezetője rendelkezéseket a tolómozdony vezetőjének? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Tolást megkezdeni" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vonat indul" jelzés?

9 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Három rövid hang a mozdonyszemélyzet mely jelzése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a Féket ereszd meg jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Milyen esetben használatos a vonat sebességének szabályozására a "Féket húzd meg" és a "Féket ereszd meg" jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Hogyan hangzik a "Vészsíp jelzés"? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Mi a teendő a "Vészsíp jelzés" elhangzásakor? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I A "Féket ereszd meg" jelzés kétszer egymásután mit jelent? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.1 Hogyan kell megjelölni a vonat elejét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.1 Hogyan kell megjelölni a vonat elejét, ha valamennyi beépített lámpa meghibásodik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 4.2 Hová kell elhelyezni a zárjelző tárcsát?

10 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 1.1 Szolgálatban nem lévő dolgozó mikor avatkozhat bele a szolgálatban lévők munkájába? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 1.3 Az alkoholt fogyasztott dolgozó milyen esetben nem felel meg a biztonságos munkavégzésre alkalmas állapot követelményeinek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II.1.7 Ki állítja össze a szolgálati beosztást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.1 Mi a "Forgalmi szolgálat"? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Rendelkező állomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Megállóhely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a vasútvonalak kezdőpontja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi az állomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a "Rendelkezési szakasz"?

11 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Hogyan nevezzük azt az állomást, ahonnan ugyanazon vasútnak más vasútvonala ágazik ki? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Fejállomás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Csúcsfordító? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Hogyan nevezzük azt a nyíltvonali szolgálati helyet, ahol ugyanazon vasútnak más vasútvonala ágazik ki? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi az állomás területe? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a "Nyílt pálya"? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Szolgálati hely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.2 Mi a Személyzet nélküli szolgálati hely? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a Nyomtávolság?

12 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mekkora a normál nyomtávolság? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mekkora a magyarországi erdei vasutak nyomtávja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a Fővágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Az alábbiak közül melyik állomáson nincs átmenő fővágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a mellékvágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a munkavágány? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi az áthaladó vonat vágányútja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a vágányzár? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a váltó? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi a pályasebesség?

13 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.3 Mi az Űrszelvény? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Két mozdony húz egy vonatot. Hogyan nevezzük a mozdonyokat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Egy mozdony húzza és egy tolja a vonatot. Hogyan nevezzük a mozdonyokat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a motorkocsi? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen esetben kell a motorkocsit forgalmi szempontból mozdonynak tekinteni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen vonat a szerelvényvonat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a vonattalálkozás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi az elegy? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Mi a tolatás?

14 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen mozgásfajta a mozdony körüljárás? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.4 Milyen mozgásfajta, amikor a vonatról járművek leszakadnak és nem állnak meg? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.5 Mi a tolatószemélyzet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 2.5 Ki a vonatvezető? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a tősín? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A váltó átállítása közben... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen a rugalmas váltók gyökkötése? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mit támaszt alá a sínszék? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi biztosítja a csúcssínek egyidejű mozgását? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi biztosítja a tősínek egyidejű mozgását?

15 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi rögzíti a csúcssíneket? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik nem követelmény a váltózárakkal szemben? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan történik a fehér-vörös ellensúllyal ellátott váltó átállítása? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.2 Melyek a forgalombiztonsági szempontból lezárható váltók? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kitérő irányban lezáratlan váltón mekkora sebességgel szabad közlekedni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egyenes irányban lezárt váltón gyök felől kitérő irányban mekkora sebességgel szabad közlekedni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.3 Kitől kell a munka megkezdéséhez a váltógondozónak engedélyt kérnie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.4 Miről kell meggyőződni a váltók használhatósági ellenőrzése során az elálló csúcssínnél? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.4 Használható-e a váltó ha az elálló csúcssín mellett idegen anyag van?

16 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságának valamennyi forgalmi feltételéről a vágányút beállításakor? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságáról a vágányút beállításakor? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meg kell-e győződni a váltók használhatóságának valamennyi forgalmi feltételéről váltógondozás után? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.5 A lezárható váltókat vonat és tolatásmentes időben Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek az elrendelése alapján kell a vágányutat beállítani személyzet nélküli szolgálati helyen? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Le kell-e zárni a váltókat vonat vágányútjának beállítása után? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ki állítja a váltókat személyzet nélküli szolgálati helyen? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Felvágott váltón... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Mi a váltófelvágás?

17 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.8 Kinek kell megvizsgálnia a felvágott váltót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 3.9 Hol kell őrizni a személyzet nélküli szolgálati helyek váltózárkulcsait? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4. Mivel biztosíthatók az útátjárók? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.1 Jelzőőr alkalmazása esetén milyen feltételekkel haladhat át a vonat az útátjárón? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.2 Mikor kell felnyitni az önműködő oldású fénysorompót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.2 Mennyi időn túl nem szabad a sorompót zárva tartani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Áthaladhat-e a vonat az útátjárón, ha a fénysorompó használhatatlan? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Használhatatlannak kell-e tekinteni a kikapcsolt fénysorompót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha a fénysorompó sötét, hogyan szabad az útátjárón áthaladni?

18 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 4.3 Mi a teendő ha a jelzőőrt járműmegfutamodásról értesítik? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen alkatrészeket használunk a középütközős, nem önműködő kapcsolókészülékkel való járműkapcsoláshoz? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik alkatrész helyett használjuk a merev kapcsolórudat a vele való járműkapcsolás során? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan történik a járműkapcsolás rakománnyal? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ki létesíthet szükségkapcsolást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 5.3 Kinek kell eltávolítani a megfutamodás elleni eszközöket? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 6.1 Ki engedélyezhet tolatást? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kijelölheti-e a vonatvezető tolatásvezetőnek az állomási személyzet váltókezelőjét? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tartózkodhatnak-e idegen személyek a tolatott járművekben?

19 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mikor kell a tolatásvezetőnek meggyőződnie arról, hogy a váltók helyesen állnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Kinek a feladata tolatás közben megakadályozni a járművek megfutamodását? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Emberi erővel végzett tolatásnál... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Közúti járművel végzett tolatásnál mekkora vontatóeszköz szükséges? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan kell szalasztani azokat a kocsikat, melyek futóművén rendellenességet állapítottak meg? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolatás közben nem szabad... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7. Milyen esetben nem kell a magukra hagyott járműveket megfutamodás ellen biztosítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.1 Vonatszakadás esetén... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.2 Váltót feles állásba állítani......

20 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 7.2 Megfutamodott járművek megállítása céljából mit kell kéznél tartani személyzet nélküli szolgálati helyeken? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II. 8.2 Hogyan szabad vonatba sorozni olyan kocsikat, melyek műszaki állapotuk miatt nem közlekedhetnek? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hová kell besorozni a csak rakománnyal kapcsolt kocsikat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hogyan továbbítható hóeke? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mire kell ügyelni a túlhosszú vonatok közlekedtetésénél? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Szabad-e a vonat végére sorozni robbanásveszélyes anyaggal rakott kocsit? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolt vonatokon kinek kell az első kocsin tartózkodnia? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A vonatok számának melyik számjegye jelzi a vasútüzem sorszámát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik a vegyesvonatok vonatszámcsoportja?

21 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Melyik a különvonatok vonatszámcsoportja? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a vonatneme a 6330 sz. vonatnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mely vonatok közlekednek a végponttól a kezdőpont felé? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Tolt vonatnál elsősorban ki köteles megfigyelni a pályát? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mennyi a tolt vonatok megengedett sebessége? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II El szabad-e térni attól az elvtől, hogy: vonatot csak olyan vágányon szabad közlekedtetni, amelyen járművek nem tartózkodnak és oda más menet sem kapott engedélyt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Általában mikor szabad látra közlekedést alkalmazni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mekkora a megengedett legnagyobb sebesség a látra közlekedés alkalmazása esetén? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mely pontok használhatók az engedélyadásban rádiós forgalomirányítás esetén?

22 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Egy rendelkezés szakaszból álló vonalon mikor kell a forgalmi szolgálattevőnek hozzájárulást kérnie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Meddig érvényes a bejárati jelző továbhaladást engedélyező álásba állításával adott engedély? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Rádión adott engedély meddig érvényes? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Személyzet nélküli szolgálati helyen történő vonattalálkozás esetén a másodikként érkező vonatnak hol kell bevárnia a behaladásra szóló engedélyt (jelzést)? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén a vonatok folytathatják-e útjukat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hozzájárulás kérésekor milyen esetben kell közölni a várható indulási időt? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha a hozzájárulás kérése után 12 perccel indítható el a vonat, mi a teendő? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két rendelkezési szakasz között visszajelentés vétele előtt szabad-e újabb vonatot indítani? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Adható-e visszajelentés a rendelkezési szakaszok között, ha a vonat vége nem a biztonsági határjelzőn belül állt meg?

23 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén két rendlelkezési szakasz között indítható-e vonat engedély nélkül? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Értekezés lehetetlenné válása esetén két rendlekezési szakasz között páros vonat hogyan indítható-e? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két mozdonnyal közlekedő vonat indításakor melyik adja a Féket ereszd meg jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Két mozdonnyal közlekedő vonatnál az előfogat mozdony vezetője Tolást megkezdeni jelzést adott, melyik mozdony vezetője adhat Féket ereszd meg jelzést? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Foglalt vágányra bejáró vonatnál mennyi a megengedett legnagyobb sebesség? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Hol kell a mozdonyvonatokkal a szolgálati helyeken megállni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Mi a teendő, ha a vonat végén nincs zárjelző tárcsa? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Milyen sebességgel szabad a feltételes megállókat megközelíteni, ha nincs leszálló utas?

24 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Sérült pályarész felfedezőjének kit kell értesítenie? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha sérült pályarészen előre nem látott vágányzárat kell bevezetni, azon a szakaszon hogyan közlekedtethető menetrend szerinti vonat? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Pályafenntartási munka csak vágányzár keretében végezhető... Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Előre látott vágányzár bevezetését szabad-e megkésleltetni? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A vágányzár idején hogyan szabad közlekedni a zárt pályarészen? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II Ha egy segélyt kért vonat saját mozdonyával mégis továbbíthatóvá válik, hogyan közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás II A nyílt pályán továbbhaladást veszélyeztető körülmény észlelésekor ki dönthet a vonat továbbhaladásáról? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 1.1 Beosztható-e mozdonyvezetőnek az, aki nem vett részt időszakos forgalmi oktatáson? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Tartózkodhat-e mozdonyon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzést végző munkatársa?

25 Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Tartózkodhat-e mozdonyon a pályafenntartási szakszolgálat vezetője? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 1.3 Mi a célja a homokolásnak? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III Milyen állásban kell tartani a vonatnemváltót? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 75%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mekkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 25%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mekkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelékes lejtőben egy 15%-os fékezettségű vonat féktechnikailag mkkora sebességgel közlekedhet? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III ezrelék lejtőben 30 km/h menetrend szerinti sebességű vonaton mekkora fékezettségre van szükség? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás III. 5.5 Egy vonat tengelyeinek 25%-a van megfékezve. 39 ezrelékes lejtésű pályarészen mekkora sebességgel továbbítható a vonat?

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap.

SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA. Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. SCVPSZU Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása 1/151 SAJÁTCÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATOK SZOLGÁLATI UTASÍTÁSA Hatálybalépés időpontja: 20... hó..nap. JÓVÁHAGYTA A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG

Részletesebben

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Részletesebben

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mi a fázishatár? a) A villamos vontatási vonalakon az állomási és a vonali szakaszolók között, illetve transzformátorok felsővezetéki

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya)

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/279 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. április hó 06. nap. 2/279 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság F.2.

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz

3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz 3. sz. módosítás tervezet az F.2. sz. Forgalmi Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.4.1. pontot pótlás nélkül törölni kell, továbbá az 1.1.1., 1.1.4., 1.1.5., 1.1.6.

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Kocsirendezők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT NEM személyszállítás Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6.

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Milyen színű a központi állítású váltók kézi állító készüléke (ellensúlya)? A központi állítású

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Mozdonyvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

52 841 04 0010 52 01 Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 52 841 04 0010 52 03 Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó

52 841 04 0010 52 01 Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 52 841 04 0010 52 03 Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Infrastruktúra

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Villamos fűtési lakatos forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-0190-5 VASÚTI BALESET Makó és Apátfalva állomások között 2010. április 29. 37015

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-0190-5 VASÚTI BALESET Makó és Apátfalva állomások között 2010. április 29. 37015 ZÁRÓJELENTÉS 2010-0190-5 VASÚTI BALESET Makó és Apátfalva állomások között 2010. április 29. 37015 A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2012-361-5 vasúti baleset Győrszemere Gyömöre-Tét 2012. május 31. 42001 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2012-361-5 vasúti baleset Győrszemere Gyömöre-Tét 2012. május 31. 42001 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2012-361-5 vasúti baleset Győrszemere Gyömöre-Tét 2012. május 31. 42001 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI 1/249 Törölt: MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI Hatálybalépés időpontja: : Behúzás: Bal: 0 pt, Első sor: 0 pt, Sorköz: szimpla : Középre zárt, Sorköz: szimpla 200 év hó nap.

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-303-5 VASÚTI BALESET Szombathely és Kőszeg állomások között 2010. július 16. 39932 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-303-5 VASÚTI BALESET Szombathely és Kőszeg állomások között 2010. július 16. 39932 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2010-303-5 VASÚTI BALESET Szombathely és Kőszeg állomások között 2010. július 16. 39932 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti

Részletesebben

E.1. SZ. UTASÍTÁS A MOZDONYSZEMÉLYZET RÉSZÉRE I. RÉSZ

E.1. SZ. UTASÍTÁS A MOZDONYSZEMÉLYZET RÉSZÉRE I. RÉSZ E.1. MÁV Zrt. 1/50 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. E.1. SZ. UTASÍTÁS A MOZDONYSZEMÉLYZET RÉSZÉRE I. RÉSZ Hatálybalépés időpontja: 201.év.hó.nap Változatszám: 1 2/50 MÁV Zrt. E.1. JÓVÁHAGYTA A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-583-5 vasúti baleset Enese és Ikrény 2009. november 19. 999 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-583-5 vasúti baleset Enese és Ikrény 2009. november 19. 999 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2009-583-5 vasúti baleset Enese és Ikrény 2009. november 19. 999 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 16. szám 123. évfolyam 2008. június 6. TARTALOM.

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 16. szám 123. évfolyam 2008. június 6. TARTALOM. 16. szám 123. évfolyam 2008. június 6. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 25/2008. (VI. 6. MÁV Ért. 16.) VIG. sz. vezérigazgatói utasítás az Oktatási Utasítás

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2012-067-5 vasúti baleset Budapest, Nagykőrösi út 2012. február 1. 3-as viszonylatú villamos

ZÁRÓJELENTÉS. 2012-067-5 vasúti baleset Budapest, Nagykőrösi út 2012. február 1. 3-as viszonylatú villamos ZÁRÓJELENTÉS 2012-067-5 vasúti baleset Budapest, Nagykőrösi út 2012. február 1. 3-as viszonylatú villamos A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-035-5 VASÚTI BALESET Budapest, Bécsi út végállomás 2013. január 14. 17 sz. villamos

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-035-5 VASÚTI BALESET Budapest, Bécsi út végállomás 2013. január 14. 17 sz. villamos ZÁRÓJELENTÉS 2013-035-5 VASÚTI BALESET Budapest, Bécsi út végállomás 2013. január 14. 17 sz. villamos A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események

Részletesebben

Mekkora a személyszállító vonatok megengedett legnagyobb hossza? 2.3.2.2. A megengedett legnagyobb vonathossz 500 m.

Mekkora a személyszállító vonatok megengedett legnagyobb hossza? 2.3.2.2. A megengedett legnagyobb vonathossz 500 m. Országos közforgalmú, térségi és saját célú pályahálózat Általános Forgalmi alapképzés infrastruktúra (MÁV Zrt. F.2. számú Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) E.2. Fékutasításból Mekkora a fővezeték

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2013-649-5 VASÚTI BALESET Kápolnásnyék és Gárdony állomások között 2013. augusztus 12. 902 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-448-5 VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Jelzőmeghaladás Almásfüzitő 2010. október 1. 40767 számú vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-448-5 VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Jelzőmeghaladás Almásfüzitő 2010. október 1. 40767 számú vonat ZÁRÓJELENTÉS 2010-448-5 VÁRATLAN VASÚTI ESEMÉNY Jelzőmeghaladás Almásfüzitő 2010. október 1. 40767 számú vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2008-302-5 VASÚTI BALESET Budapest-Ferencváros pályaudvar 2008. július 14.

ZÁRÓJELENTÉS. 2008-302-5 VASÚTI BALESET Budapest-Ferencváros pályaudvar 2008. július 14. ZÁRÓJELENTÉS 2008-302-5 VASÚTI BALESET Budapest-Ferencváros pályaudvar 2008. július 14. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

2015. évi... törvény a vasúti közlekedésről ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet Bevezető rendelkezések. 1.

2015. évi... törvény a vasúti közlekedésről ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet Bevezető rendelkezések. 1. 2015. évi... törvény a vasúti közlekedésről Az Országgyűlés a nemzeti közlekedéspolitikában meghatározott, valamint az európai uniós elvek érvényesítése, a magyar vasúti közlekedés hagyományai alapján

Részletesebben

A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok. 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok. 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A egyéb járművekre vonatkozó 2011-ben hatályos közlekedési szabályok 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-296-5 VASÚTI BALESET Kaposvár 2013. április 18. 8225 sz. vonat kisiklása

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-296-5 VASÚTI BALESET Kaposvár 2013. április 18. 8225 sz. vonat kisiklása ZÁRÓJELENTÉS 2013-296-5 VASÚTI BALESET Kaposvár 2013. április 18. 8225 sz. vonat kisiklása A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

203/2009. (IX. 18.) Korm. rendelet. A rendelet hatálya

203/2009. (IX. 18.) Korm. rendelet. A rendelet hatálya 203/2009. (IX. 18.) Korm. rendelet a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő munkaköröket betöltő munkavállalókkal szemben támasztott egészségügyi követelményekről és az egészségügyi vizsgálat rendjéről

Részletesebben

Módosítások a segédmotoros kerékpárral közlekedőkre vonatkozó közlekedési szabályokban 2006 2011.

Módosítások a segédmotoros kerékpárral közlekedőkre vonatkozó közlekedési szabályokban 2006 2011. Módosítások a segédmotoros kerékpárral közlekedőkre vonatkozó közlekedési szabályokban 2006 2011. 1/1975. (II. 5.) KPM BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól II. RÉSZ Közúti jelzések A rendőr

Részletesebben

www.tanulovezeto.eu T ANULÓVEZETŐ Az autósiskolák szakmai-módszertani kiadványa Mi az Új a KRESZ-ben? Különszám 2010/1

www.tanulovezeto.eu T ANULÓVEZETŐ Az autósiskolák szakmai-módszertani kiadványa Mi az Új a KRESZ-ben? Különszám 2010/1 www.tanulovezeto.eu T ANULÓVEZETŐ Az autósiskolák szakmai-módszertani kiadványa Mi az Új a KRESZ-ben? Különszám 2010/1 A vezetési karton már a múlté, a jövõ az elektronikus ügyvitelé! Eddig nem tapasztalt,

Részletesebben

2/2009./MÁV Ért. 2./Vezérigazgatói utasítás

2/2009./MÁV Ért. 2./Vezérigazgatói utasítás E példány sorszáma: 1 2/2009. Kiadás időpontja: 2009. január 16. Vezérig.Ut. 2/2009./MÁV Ért. 2./Vezérigazgatói utasítás A TÉLI IDŐJÁRÁS ALKALMÁVAL KÖVETENDŐ ELJÁRÁSRÓL D.4.sz. utasítás Heinczinger István

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2008-315-5 VASÚTI BALESET Rákos állomás 2008. 07. 22. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek feltárása,

Részletesebben

Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek Képzési program

Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek Képzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek Képzési program Modul megnevezése: Országos pályahálózatra érvényes általános

Részletesebben

A Rail Cargo Hungaria Zrt. Mozdonyszolgálati Utasítása

A Rail Cargo Hungaria Zrt. Mozdonyszolgálati Utasítása A Rail Cargo Hungaria Zrt. Mozdonyszolgálati Utasítása Jóváhagyta: Az Utasítást, mellékleteit, függelékeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság hagyta jóvá, UVH/VF/NS/A/271/1/2014. számon, 2014. január 30-án.

Részletesebben

Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek. Képzési program

Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek. Képzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos pályahálózatra érvényes általános szakmai ismeretek Képzési program 2016. március 21. Modul megnevezése: Országos pályahálózatra

Részletesebben

Végrehajtási Utasítás

Végrehajtási Utasítás MÁV Rt. FORGALMI IGAZGATÓSÁG PÁLYAVASÚTI TERÜLETI KÖZPONT FORGALMI OSZTÁLY MISKOLC P-737/ 2005. PVFO Végrehajtási Utasítás A forgalmi szolgálat egyszerűsített ellátására Sajószentpéter Berente-Rendező

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 16. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

D.5. PÁLYAFELÜGYELETI UTASÍTÁS

D.5. PÁLYAFELÜGYELETI UTASÍTÁS Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság D.5. PÁLYAFELÜGYELETI UTASÍTÁS Hatályba lépés időpontja: 2006. év december hó 31. nap Pótlékok és módosítások előjegyzése Tételszám A módosítás száma

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 20. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

1. függelék A vonatok számozási rendszere

1. függelék A vonatok számozási rendszere FMf Az FM1 jelű Utasítás függeléke 1/13 1. függelék A vonatok számozási rendszere 1.1. A vonatok számozása számcsoportokra osztott rendszerben történik. A vonatszámok kifejezik a vonatok nemét, viszonylatát

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-0157-5 VASÚTI BALESET Vámosgyörk állomás 2009. április 21. 53041

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-0157-5 VASÚTI BALESET Vámosgyörk állomás 2009. április 21. 53041 ZÁRÓJELENTÉS 2009-0157-5 VASÚTI BALESET Vámosgyörk állomás 2009. április 21. 53041 A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele,

Részletesebben

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól I. RÉSZ. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya.

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól I. RÉSZ. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. A jogszabály mai napon hatályos állapota 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET

TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET SÁROSPATAK TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TERVKARBANTARTÁS 2016 TARTALOMJEGYZÉK A HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT TARTALMI KÖVETELMÉNYEI I. FEJEZET 1. RENDELET 1.1. ÁLTALÁNOS ELÕÍRÁSOK 1.1.1.

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2014-223-5 VASÚTI BALESET Rákosrendező állomás 2014. március 5. 22339 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti események okának, körülményeinek

Részletesebben

Jegyzet keressük meg a termék leírását és olvassuk el!

Jegyzet keressük meg a termék leírását és olvassuk el! 1 Jegyzet A vasútmodellezés és a nagyvasút szakkifejezéseinek megismeréséhez és megértéséhez. Készítette: Lukács Ernő. http://kisvasut-modell.atw.hu 3. rész Térjünk vissza az első részben megkapott kezdőkészlethez!

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-268-5 VASÚTI BALESET Budapest-Keleti 2013. április 11. kettő tolatóegység

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-268-5 VASÚTI BALESET Budapest-Keleti 2013. április 11. kettő tolatóegység ZÁRÓJELENTÉS 2013-268-5 VASÚTI BALESET Budapest-Keleti 2013. április 11. kettő tolatóegység A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért

Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért 2008D0231 HU 25.10.2010 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG HATÁROZATA (2008. február 1.) a 96/48/EK

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI F.2. Függelékei Pályavasúti Üzletág Forgalmi Fıosztály 1/277 Törölt: MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI Hatálybalépés idıpontja: : Behúzás: Bal: 0 cm, Elsı sor: 0 cm, Sorköz:

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI F.2. Függelékei Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/268 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS FÜGGELÉKEI Hatálybalépés időpontja: 2008. év április hó 06. nap. 2/268 Pályavasúti Üzletág

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. TARTALOM.

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. TARTALOM. 29. szám 125. évfolyam 2010. október 15. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 62/2010. (X. 15. MÁV Ért. 29.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a vonatok

Részletesebben

chemins de fer français)

chemins de fer français) ZÁRÓJELENTÉS 2006-0175-5 VASÚTI BALESET Lébény-Mosonszentmiklós és Kimle állomások között 2006. december 27. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti

Részletesebben

Melléklet a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelethez

Melléklet a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelethez 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

a) az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból szolgáltatott, hiteles ingatlannyilvántartási

a) az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból szolgáltatott, hiteles ingatlannyilvántartási 178/2008. (VII. 3.) Korm. rendelet a kisajátítási terv elkészítéséről, felülvizsgálatáról, záradékolásáról, valamint a kisajátítással kapcsolatos értékkülönbözet megfizetésének egyes kérdéseiről A Kormány

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2011-145-5 vasúti baleset Mátészalka 2011. március 29. 6346 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2011-145-5 vasúti baleset Mátészalka 2011. március 29. 6346 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS vasúti baleset Mátészalka 2011. március 29. 6346 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek feltárása,

Részletesebben

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999.

FORGALMI UTASÍTÁSA. Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával. Érvényes: 1999. BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZRT. A BUDAPESTI HELYI KÖZFORGALMÚ AUTÓBUSZ-KÖZLEKEDÉS FORGALMI UTASÍTÁSA Jóváhagyta: Aba Botond vezérigazgató, életbe léptette a 9/VU/1999. sz. utasításával Érvényes: 1999. október

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2014-1361-5 vasúti baleset Budapest, Könyves Kálmán körút 2014. december 17.

ZÁRÓJELENTÉS 2014-1361-5 vasúti baleset Budapest, Könyves Kálmán körút 2014. december 17. ZÁRÓJELENTÉS 2014-1361-5 vasúti baleset Budapest, Könyves Kálmán körút 2014. december 17. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2007-0047-5 SÚLYOS VASÚTI BALESET Almásfüzitő és Komárom állomás között, 2007. február 06. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események

Részletesebben

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA 2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 A VDSzSz Szolidaritás egy tesztsort állított össze, ebbe a számunkba

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0343-5 VASÚTI BALESET Ferencváros 2014. április 6. 91759-2 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0343-5 VASÚTI BALESET Ferencváros 2014. április 6. 91759-2 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2014-0343-5 VASÚTI BALESET Ferencváros 2014. április 6. 91759-2 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Az Iparvágányok Szolgálati Utasítása (ISZU) és a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasítása (SCPVSZU) közötti változásokból tartandó

Részletesebben

9. Jelzőlámpás csomópontok forgalomszabályozása

9. Jelzőlámpás csomópontok forgalomszabályozása 9. JELZŐLÁMPÁS CSOMÓPONTOK FORGALOMSZABÁLYOZÁSA...1 9.1. ALAPFOGALMAK...1 9.1.1. Elnevezések...1 9.1.2. A forgalomirányítással összefüggő alapfogalmak...2 9.1.3. Működtetési módok...3 9.2. JELZŐLÁMPÁS

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23.

ZÁRÓJELENTÉS. 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23. ZÁRÓJELENTÉS 2015-0729-5 Vasúti baleset Csorna 2015. július 23. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek feltárása,

Részletesebben

JÁTÉKVEZETŐI IRÁNYELVEK RÖPLABDA JÁTÉKVEZETŐK SZÁMÁRA

JÁTÉKVEZETŐI IRÁNYELVEK RÖPLABDA JÁTÉKVEZETŐK SZÁMÁRA JÁTÉKVEZETŐI IRÁNYELVEK RÖPLABDA JÁTÉKVEZETŐK SZÁMÁRA 2015 A 2015. évi kiadású Refereeing Guidelines and Instructions alapján fordította és összeállította Herpai László az FIVB Játékszabály Bizottság titkára

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014. (IX. 30.) önkormányzati rendelete Sárospatak város kül- és belterületének Szabályozási Tervéről és Helyi Építési Szabályzatáról Sárospatak

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-529-5 Vasúti baleset Rómaifürdő megállóhely 2010. november 19. 4788 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2010-529-5 Vasúti baleset Rómaifürdő megállóhely 2010. november 19. 4788 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2010-529-5 Vasúti baleset Rómaifürdő megállóhely 2010. november 19. 4788 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV NOSZTALGIA Kft. SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalom BEVEZETÉS... 3 RÖVIDÍTÉSEK, FOGALMAK... 4 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT ALKALMAZÁSA... 6 1.1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA... 6 1.2. DÍJ ELLENÉBEN

Részletesebben

NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOKKAL LÉTREHOZOTT SZERVEK ÁLTAL ELFOGADOTT JOGI AKTUSOK

NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOKKAL LÉTREHOZOTT SZERVEK ÁLTAL ELFOGADOTT JOGI AKTUSOK 2008.6.26. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 165/11 NEMZETKÖZI MEGÁLLAPODÁSOKKAL LÉTREHOZOTT SZERVEK ÁLTAL ELFOGADOTT JOGI AKTUSOK A nemzetközi közjog értelmében jogi hatállyal kizárólag az ENSZ-EGB eredeti

Részletesebben

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május

AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS. 2015. május AZ M3 METRÓVONAL SZERELVÉNYEINEK FELÚJÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KORSZERŰSÍTÉSE AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ MŰSZAKI LEÍRÁS 2015. május Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 77 2. A korszerűsítéssel egybekötött felújításra

Részletesebben

A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe

A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe A Magyar Cukor ZRt. területén munkát végző külső gazdálkodó szervezet munkabiztonsággal kapcsolatos magatartási kódexe (A magatartási kódex a vállalkozói szerződés mellékletét képezi) 1. IPARI ZÓNA 1.1

Részletesebben

Forgalomirányító fényjelző készülék Az úton járművek forgalmát irányító fényjelző készülék van. Veszélyes útkanyarulat jobbra

Forgalomirányító fényjelző készülék Az úton járművek forgalmát irányító fényjelző készülék van. Veszélyes útkanyarulat jobbra A közúti jelzőtáblák A közúti jelzőtáblák értelemszerűen nemcsak a járművezetők, hanem a forgalom minden résztvevője részére adnak jelzést. A jelzőtábla alatti kiegészítő tábla útmutatást adhat a jelzőtábla

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás. az erdei vasutak számára az erdei vasutak számára II. rész Forgalmi utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 5 1.1 FELELŐSSÉG... 5 1.2 MAGATARTÁS A VÁGÁNYOK KÖZÖTT, JÁRMŰVEKEN... 5 1.3 BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉSRE ALKALMAS

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8.

ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8. ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti események okának, körülményeinek feltárása

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-113-5 VASÚTI BALESET Pusztaszabolcs 2009. március 23. 58141-2 sz. tehervonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2009-113-5 VASÚTI BALESET Pusztaszabolcs 2009. március 23. 58141-2 sz. tehervonat ZÁRÓJELENTÉS 2009-113-5 VASÚTI BALESET Pusztaszabolcs 2009. március 23. 58141-2 sz. tehervonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15.

ZÁRÓJELENTÉS. 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15. ZÁRÓJELENTÉS 2014-0702-5 Vasúti baleset Budapest, Nyugati pályaudvar 2014. július 15. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak, körülményeinek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről TÁJÉKOZTATÓ A VOLÁN társaságok menetrend szerinti belföldi országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratainak Utazási feltételeiről (Az egyes VOLÁN társaságok által alkalmazott Utazási feltételek részletes

Részletesebben

Beszámoló Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január

Beszámoló Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január Beszámoló a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2015. évi működéséről Kisvasutak Baráti Köre Egyesület 2016. január Beszámoló a Kemencei Erdei Múzeumvasút 2015. évi működéséről Előzmények A mai Kemencei Erdei Múzeumvasút

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977

Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó. Tel: 0620/5565-977 Karikó János Könyvtár Biatorbágy TŰZRIADÓ TERV 2015. Készítette: Bacskai László tűzvédelmi előadó Tel: 0620/5565-977 1 Karikó János Könyvtár Biatorbágy Szabadság u.3. székhelyére A tűzriadó terv a Tűzvédelmi

Részletesebben

SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA

SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA Országos Polgárőr Szövetség SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA 2016. ELFOGADVA: AZ OPSZ 2012. MÁRCIUS 23-AI ELNÖKSÉGI ÜLÉSÉN HOZOTT, ELN/ 6/2012. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL MÓDOSÍTVA: AZ OPSZ 2016. FEBRUÁR 19-EI ELNÖKSÉGI

Részletesebben

Motorvonat koncepció a hazai keskenynyomköző vasutak számára. Szakmérnöki diplomadolgozat

Motorvonat koncepció a hazai keskenynyomköző vasutak számára. Szakmérnöki diplomadolgozat Motorvonat koncepció a hazai keskenynyomköző vasutak számára Szakmérnöki diplomadolgozat Budapesti Mőszaki Egyetem Chikán Gábor 2010. KORSZERŐ JÁRMŐVEK Miért? Hol? Milyen? MIÉRT? Elavult jármőállomány

Részletesebben

Díjképzési Módszertan

Díjképzési Módszertan Az 1. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Díjképzési Módszertan Hatályos: 2009. június 17. Módosítások jegyzéke Módosítás Hatálybalépés idıpontja sorszáma tárgya száma 1. 1. sz. módosítás VPE4482009

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat

ZÁRÓJELENTÉS. 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat ZÁRÓJELENTÉS 2013-938-5 VASÚTI BALESET Hatvan állomás 2013. november 4. 65822-1 sz. vonat A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események okainak,

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2013-685-5 VASÚTI BALESET Eperjeske Átrakó pályaudvar 2013. augusztus 21. Tolatási mozgás

ZÁRÓJELENTÉS 2013-685-5 VASÚTI BALESET Eperjeske Átrakó pályaudvar 2013. augusztus 21. Tolatási mozgás ZÁRÓJELENTÉS 2013-685-5 VASÚTI BALESET Eperjeske Átrakó pályaudvar 2013. augusztus 21. Tolatási mozgás A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, a vasúti balesetek és a váratlan vasúti események

Részletesebben

ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 15. szám 130. évfolyam 2015. szeptember 4. TARTALOM

ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 15. szám 130. évfolyam 2015. szeptember 4. TARTALOM 15. szám 130. évfolyam 2015. szeptember 4. ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások oldal Közlemény 36/2015. ( IX. 04. MÁV Ért. 15. ) ÁVIGH. sz. utasítás Az Állomási

Részletesebben