A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D"

Átírás

1 VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D Mit tartalmaz a BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás? 1.1. Kikre terjed ki a BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás hatálya? 1.5. A szolgálati főnök: 2.6. Ki a szolgálati elöljáró? 2.7 A vonatforgalom lebonyolítása során előforduló rendkívüli eseménykor a KFM-et milyen rendelkezési jog illeti meg? 2.13 Tolatásvezető 2.23 Űrszelvény 2.26 Rakszelvény 2.27 Állomásköz 2.28 Jobb vágány, bal vágány 2.29 Harmadik-sín 2.51 Feszültségmentesnek nyilvánítás 2.56 Üzemkezdet 2.80 Üzemidő 2.82 Kik tartózkodhatnak a szolgálati helyiségekben? 3.25 A szolgálatban levő dolgozó szolgálati helyét kinek az engedélyével hagyhatja el? 3.27

2 Mikor kell megkezdeni a vonal forgalomba helyezésével kapcsolatos teendők végzését? 4.6 Mikor kell a pályát feszültség alá helyezni? 4.6 Az áramszedő sínt mikor kell feszültség alattinak tekinteni? 4.9 Mit jelent a munkacsapat vezetője részéről a munkalap leadása? 4.12 A szolgálatot teljesítő forgalmi dolgozók az üzemszüneti munkákkal kapcsolatos intézkedési jogukat mikor adják vissza a KFM-nek? 4.20 Mikor rendelheti el a KFM a pálya feszültség alá helyezését? 4.25 A forgalmi dolgozók az üzemszüneti munkákkal kapcsolatos intézkedési jogukat mikor kapják meg a KFM-től? Kinek köteles jelentést tenni minden metró dolgozó a bekövetkezett rendkívüli eseményről? Mi a dolgozó teendője rendkívüli esemény során? 6.2 Ki a felelős az elhárítás irányításáért rendkívüli esemény bekövetkeztekor, ha a KFM helyszíni megbízottat jelöl ki? Kinek az engedélyével és milyen feltételekkel történhet a belépés a feszültség és forgalom alatti pályára? Melyik szakterület adja ki a forgalom és feszültség alatti pályára való belépésre jogosító igazolványt, és milyen feltételekkel? Mivel kell rendelkeznie a feszültség és forgalom alatti pályára belépő munkacsapat minden tagjának? Ha a feszültség és forgalom alatti pályán munkát kell végezni, a vonatok munkavégzés helyén történő áthaladására ki ad engedélyt? Amennyiben munkavégzés céljából a belépés vonattal történik, a forgalom és feszültség alatti pályára, ki köteles a beléptetést végző vonat továbbhaladásáról jelentést tenni a KFM-nek? Mi a központi forgalmi menetirányító teendője, ha dolgozók léptek be a feszültség és forgalom alatti pályára? Hogy közlekedhetnek a vonatok abban a szelvényben, amelyben a feszültség és forgalom alatti pályán munkacsapat dolgozik?

3 Mikor hagyhatják el a biztonságos helyet a forgalom és feszültség alatti pályáról vonattal kilépő dolgozók? Mikor kell a rendkívüli feszültségmentesítést és rendkívüli kikapcsolást eseménynek tekinteni? Rendkívüli feszültségmentesítés esetén munkavégzés, baleset elhárítás, mentés mi után végezhető? Veszélyeztetés észlelésekor, hogyan kell a rendkívüli feszültségmentesítést elvégezni? (Állomáson) Állomáson hol és hogyan kell elhelyezni peronvész kapcsolót? 6.47 A metró területén tűz, vagy annak közvetlen veszélyének észlelése esetén mikor kell a Tűzoltóságot értesíteni? 6.71 Milyen esetekben kötelező rendőri intézkedést kérni? 6.85 Milyen feltételekkel kell rendelkeznie az üzemszünetben a pályán munkát végző dolgozónak? Ha a munkavégzés a pálya, vagy a harmadik-sín megbontásával jár, milyen feltétellel engedélyezhető a munkavégzés a feszültségmentes pályán? Üzemszünetben a pályára és alagútba hogyan szabad bemenni? 7.12 Mikor érvényes a munkalap? 7.13 A munkacsapatok be-és kiléptetésével megbízott forgalmi dolgozó hol igazolja a belépési engedélyét? Hány példányban kell a munkalapot átadni belépés előtt a munkacsapatok be-és kilépését végző forgalmi dolgozónak? A munkacsapat vezető részére mely munkalapot kell átadni a belépés helyén a beléptető forgalmi dolgozónak? Mivel történik a belépés helyén, a pályára belépő munkacsapat dokumentálása? A Feszültség és forgalom alatti pályára való belépésre jogosító igazolvány - al rendelkezők hogyan léphetnek be a feszültségmentes pályára?

4 Ki köteles gondoskodni arról, hogy a szolgálati vonatról a feszültség alatti pályára ne szálljon le senki, ha a szolgálati vonat feszültség alatti pályán közlekedik? Kinek az engedélyével történik a járműtelep harmadik sínnel ellátott vágányaira a belépés üzemidőben? Üzemszünet alatt az állomási bejáratokon kik engedhetők be? Szolgálati okmányba bejegyzést, kitöltést ki eszközölhet? A tolatás során, illetve után, az állva maradó kocsikat hogyan kell elhelyezni? 8.12 Tolatás közben a járműmegfutamodást hogyan kell megakadályozni? 8.13 Ki rendelheti el az állomási vágányokon a tolatásokat? 8.20 Kinek a feladata a járműtelepi harmadik-sínnel ellátott vágányokon történő tolatások megszervezése? Mekkora a járműtelepi egyéb vágányokon alkalmazható legnagyobb sebesség tolatás során? Hogyan szabad a vasúti járművek tárolására, vizsgálatára, karbantartására szolgáló létesítményekbe behaladni? A járművek kapcsolása során, az álló járművet hogyan szabad megközelíteni 10 m-en belül? Hogyan szabad vonatot indítani az M2/M3 összekötő vágányra? Milyen sebességgel közlekedhetnek a vonatok az M2/M3 összekötő vágányon? Hol kell szabályozni az M2/M3 összekötő vágány használatát? Hogyan történik a vonatok közlekedése az M2/M3 összekötő vágányon? Ki gyakorolja a rendelkezési jogot az üzemi összekötő vágány felett? Mekkora lehet a dízelmozdony vontatta szolgálati vonat legnagyobb sebessége? Mekkora lehet a teher-vágánygépkocsi által vontatott szolgálati vonat legnagyobb sebessége?

5 BKV Rt. Metró Szolgálati Vonat Végrehajtási Utasítás (SZVVHU) Szolgálati vonat napi munkatervét hány óráig kell eljuttatni a KFM, MÜDI, EDI, és a járműtelepi forgalmi szolgálattevők részére? Kiket értesít körözvényben a Központi Forgalmi Menetirányító a szolgálati vonatok közlekedésének rendjéről? Mit kell tartalmaznia a forgalmi dolgozóknak adott, a szolgálati vonatok közlekedéséről szóló értesítésnek? A Központi Forgalmi Menetirányító mikor és hogyan értesíti a szolgálati vonatok közlekedésének rendjéről a forgalmi dolgozókat? Mikor szabad járműveket összekapcsolni? 47. Hogyan közlekednek a szolgálati vonatok a forgalomba állás helyéig? 171. Szolgálati hellyel el nem látott helyen történő forgalomba állás esetén hol kell érvényesíttetni a szolgálati vonat okmányait? Mi a teendője a szolgálati vonat tolatásvezetőjének a forgalomba állás előtt? Mik képezik a forgalomba álló szolgálati vonat okmányait? 173. Ki érvényesíti a szolgálati vonat menetokmányát? 174. Mikor kell a szolgálati vonat részére átadni az írásbeli rendelkezést? 176. Mikor és hogyan kell a szolgálati vonat tolatásvezetőjének rádiótelefonpróbát tartani? Szállíthatók-e a járműtelepről szolgálati vonattal olyan személyek, akik a feszültség és forgalom alatti pályára való, belépésre jogosító igazolvánnyal rendelkeznek? Szállíthatók-e a járműtelepről szolgálati vonattal olyan dolgozók, akik munkalappal nem rendelkeznek? Mikor hagyhatja el a munkacsapat a szolgálati vonatot a munkavégzés helyén? Ki a felelős azért, hogy a szolgálati vonaton szállított munkacsapat tagjai betartsák az utazásra és a dohányzási tilalomra vonatkozó biztonsági szabályokat?

6 Kocsi leakasztás után mikor adhat engedélyt a KFM a szolgálati vonat továbbhaladására? A kiállás helyén szolgálatot teljesítő forgalomi dolgozó aláírása miért szükséges a szolgálati vonat menetokmányán? Mi a teendője a szolgálati vonat kiállításának helyén szolgálatot teljesítő forgalmi dolgozónak? Mi minősül rendkívüli eseménynek a szolgálati vonatokkal kapcsolatban? 219. A szolgálati vonattal kapcsolatos rendkívüli esemény helyszínén a KFM megbízottja hogyan köteles intézkedni? Ha a szolgálati vonat műszaki hiba miatt mozgásképtelenné válik, mikor kell segélyvonatot kérni? Mi a teendő, ha a szolgálati vonat kisiklott? 230. BKV Rt. Metró F.1. Jelzési Utasítás (É-D) A főjelző zöld-sárga fényének jelzése a következő: 52. A jelzők és jelzőeszközök jelzése parancs, A különleges jelzők rendeltetésük szerint lehetnek: 37. A szabadlátás akkor korlátozott, ha A tolatásvezető jelzőeszközei? 1. sz. melléklet A tolató személyzet Megállj! kézi jelzése Átszelési váltó váltójelzőjén Fekete mezőben felső részén csúcsban végződő ferde helyzetű fehér téglalap jelzés látható. Mi a jelentése? Csúcsra állított, fekete keretes háromszögletű tábla, melynek fehér mezejében fekete arab szám van Egy hosszú, egy rövid, egy hosszú hang a jelzőkürttel. (-.-) Egy sárga fény a főjelzőn: 52.

7 Egy szelvényben elhelyezett főjelző és tolatásjelző esetén a kézi Hívójelzés a következőképpen néz ki: Egyszerű váltó váltójelzőjén Fekete mezőben vízszintes helyzetű fehér téglalap jelzés látható. Mi a jelentése? Éjszakai üzemszünetben, ha a pályán vagy a pálya közelében munkacsapat dolgozik, mivel és hogyan kell a munkavégzés helyét fedezni? Fehér alapon hosszú fekete nyíl, hegyével a benyúlás iránya felé Fehér szegélyes, háromszög alakú, csúcsára állított tábla, melynek sárga mezejében fekete 5 -ös szám van. Mi a jelzés értelme? Fehér színű vízszintes téglalap villog egy négyszög alakú jelző alsó részén. Mi a jelzés értelme? Fekete szegélyes kör alakú fehér mezőben vízszintes fekete sáv. 82. Felhívás a figyelj jelzés adására! 148. Fordított helyzetű, nagy fekete V betű, egy téglalap alakú tábla fehér mezejében. 90. Hogyan és mikor kell megjelölni a vonat elejét? 168. Hogyan használható jelzésadásra a jelzősíp és a jelzőkürt? 20. Hogyan jelöljük a szelvényátmenetek határát? 183. Hogyan kell Megállj! jelzést adni a vasúti járművek részére? 143. Hogyan kell Figyelj! jelzést adnia a járművezetőnek? 163. Hogyan kell adni a Vészjelzés! -t? 166. Hogyan kell adni jelzőkürttel a Féket húzd meg! jelzést? 165. Hogyan kell értelmezni az egyidőben adott eltérő értelmű jelzéseket? 28. Hogyan kell jelezni a járművezetők részére azokat a helyeket, ahol a vonalra engedélyezett legnagyobb sebesség műszaki ok miatt nem engedélyezhető? 87. Hogyan kell meghatározni a váltójelző nélkül hagyható váltók irányát? 78.

8 Hogyan néz ki egy szelvényben elhelyezett főjelző és tolatásjelző esetén az önműködő Hívójelzés? Hogyan történik a főjelzők Megállj! jelzésének kettős előjelzése, ha az ívviszonyok szükségessé teszik? Hol alkalmazzák a téglalap alakú vörös szegélyes fehér táblán villámot ábrázoló vörös nyílat? Hol helyezik el azt a négyszög alakú belülről kivilágítható háromfogalmú jelzőt, melynek felső részén kék, alsó részén fehér vízszintes téglalap van? Hol kell elhelyezni azt a gerenda kialakítású jelzőt, melynek fekete-fehér váltakozó csíkozása 10 cm széles? Hol vannak elhelyezve a jelzők? 40. Hol vannak elhelyezve az Ideiglenesen lassan bejárandó pályarész eleje és az Ideiglenesen lassan bejárandó pályarész vége jelzők, helytelen irányú közlekedéskor, 40 km/h-nál alacsonyabb sebességkorlátozás esetén,? 133. Két sárga fény a főjelzőn: 52. Kik a jelzések megfigyelésére kötelezett dolgozók? 12. Kör alakú, fehér szegélyes, sárga színű tárcsa jelzésének értelme: Meddig kell figyelni az adott jelzéseket? 27. Mely főjelzők Megállj! jelzése nem haladható meg külön engedély nélkül, rádiótelefon-hírkapcsolat hiányában, a jelző előtt eltöltött 60 másodperces várakozás után? 50. Mely váltók hagyhatók váltójelző nélkül? 77. Melyek a jelzésadására használható jelzőeszközök? 11. Melyik az a jelzés, melyet az egyik kar magasan való mozdulatlan tartásával kell adni? Melyik az a jelzés, melyet nappal kibontott jelzőzászló vagy az egyik kar, sötétben fehér fényű jelzőlámpa vízszintes irányban ide-oda mozgatásával kell adni?

9 Melyik jelzést kell mindkét kar fej felett történő szétnyitásával adni? 146. Mi a jelző? 10. Mi a neve a három egyenlő részre festett fehér -fekete- fehér színű gerendának vagy síndarabnak? Hol kell elhelyezni? Mi a neve annak a csúcsára állított fehér szegélyes háromszög alakú táblának, melynek sárga mezejében fekete arab szám van? Mi a teendő, ha a Feszültségállapot jelző jelzése nem egyértelmű? 114. Mi a teendő, ha a fényjelző sötét? 46. Mi az a jelzés, melyet mindkét kar fej felett történő összezárásával kell adni? 147. Mi az eljárás hiányos jelzés észlelésekor? 28. Mi az értelme annak a négyszög alakú jelző jelzésének, melynek alsó részén fehér színű vízszintes téglalap folyamatosan világít? Mi hatalmazza fel a tolatás során a járművezetőt a mozgás megkezdésére, és mi határozza meg annak irányát? Mikor kell az egyik kar magasan való mozdulatlan tartásával jelzést adni? Mikor kell használhatatlannak minősíteni a jelzőt? 121. Mikor korlátozott a távolbalátás? 19. Milyen jelzőeszközökkel kell felszerelni a szolgálati vonat mozdonyvezetőjét? (1. sz. melléklet) 17. Milyenek lehetnek a jelzések? 33. Milyenek lehetnek forgalmi szempontból a jelzők? 35. Milyenek lehetnek rendeltetésük szerint a főjelzők? 23. Mire kell ügyelni kézi jelzőeszközökkel történő jelzésadás közben? 136. Mit jelent a fehér szegélyes, négyzet alakú vörös színű tábla jelzése? 115. Mit jelent a fényjelzőre elhelyezett sárga fekete sávos ferde kereszt, vagy a fényjelző optikái elé elhelyezett sárga fekete sávos takaró lemez? 86.

10 Mit jelent a téglalap alakú fehér színű táblán lévő vörös színű felkiáltó jel? 63. Mit jelent a tolatásjelző egy fehér fénye? 125. Mivel történik üzemidőben jelentkező, sebességkorlátozást igénylő meghibásodás esetén a hibás szakasz pontos megjelölése? Nappal kibontott jelzőzászló vagy az egyik kar, sötétben fehér fényű jelzőlámpa függőleges irányban fel-le mozgatva:. Nappal kibontott jelzőzászló vagy mindkét kar ferdén lefelé tartása, sötétben fehér fényű jelzőlámpa vállmagasságban mozdulatlanul oldalt tartva Négyszög alakú fehér színű tábla, rajta fekete színű Á betű Négyszög alakú jelző felső részén kék színű vízszintes téglalap világít. Mi a jelzés értelme? 182. Nyolcszög alakú sárga szegélyes fekete táblán, egy sárga nyíl. 36. Rendeltetésük szerint milyenek lehetnek a tolatási jelzők? 126. Sebességkorlátozást igénylő, üzemidőben jelentkező meghibásodás esetén a hibahely elejéhez elhelyezett sárga villogó jelzőlámpának mi a jelentése? Téglalap alakú fehér szegélyű tábla, melynek sárga mezejében nagy fekete V betű van. Mi a jelzés értelme? Téglalap alakú vörös szegélyes fehér táblán villámot ábrázoló vörös nyíl Tolatás során mellőzhető-e a jelzések adása? 168. Tolt vonat elejét hogyan kell megjelölni? 125. Üzemidőben jelentkező, sebességkorlátozást igénylő meghibásodás esetén hol kell elhelyezni a sárgán villogó jelzőlámpákat az alagúti szakaszon?

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D)

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás (É-D) EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) földalatti (Metró) pályahálózaton É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása TOLATÁSVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása UTASFORGALOM IRÁNYÍTÓ földalatti (Metró) pályahálózaton K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton NEM személyszállítás Infrastruktúra K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Metró F.2.Forgalmi Utasítás + AVR Függelék (É-D VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton személyszállítás Infrastruktúra É-D (M3) (BKV Rt. Metró F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton személyszállítás Infrastruktúra K-NY (M2) (BKV Rt. Kelet-nyugati metróvonal F.2. Forgalmi Utasítása és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. PERONŐR INFRASTRUKTÚRA MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) földalatti (Metró) pályahálózaton DBR (M4) (BKV Rt. Dél Buda - Rákospalota M4 metróvonal F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK. A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ földalatti (Metró) pályahálózaton személyszállítás DBR (M4) (BKV Rt. Dél Buda - Rákospalota M4 metróvonal F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT NEM személyszállítás Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK

Részletesebben

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) VASÚTI JÁRMŰVEZETŐ FOGASKEREKŰ VASÚT személyszállítás Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, bizt.ber és pálya szolgálatok) MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT (BKV Rt. MFAV Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI (távközlő-, villamos felsővezetéki-, biztosítóberendezési-, pálya szakszolgálat) Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások)

FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra. (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) FORGALMI DISZPÉCSER FOGASKEREKŰ VASÚT Infrastruktúra (BKV ZRT. Fogaskerekű Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára I. rész Jelzési utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1 A JELZÉSEK RENDELTETÉSE... 4 1.2 A JELZÉSEK ADÁSA ÉS MEGFIGYELÉSE... 4 1.3 A JELZÉSEK ALKALMAZÁSA NAPPAL ÉS

Részletesebben

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VÁLLALAT FOGASKEREKŰ VASÚT F. 1. SZÁMÚ JELZÉSI UTASÍTÁS Jóváhagyta a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Vasúti Közlekedési Főosztálya a 453.804/1994. szám alatt, 1994.10.01.-től.

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2.

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra. BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. VONAT ÉS UTASFORGALOM IRÁNYÍTÓ MILLENIUMI FÖLDALATTI VASÚT Infrastruktúra (BKV Rt. Milleniumi Földalatti Vasút F.2. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát!

F.1. Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! Jelzési ismeretek 1. Mit jelent a jelzés parancselvének érvényesítése? 2. Határozza meg a jelzők, jelzőeszközök és figyelmeztető jelek fogalmát! 3. Határozza meg a távolbalátás és a szabadlátás korlátozottságának

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid

Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor. Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Írták: Bauer Károly, Füstös István, Imre Lajos, Váczi Viktor Fotók: Füstös István, Lugosi Albert, Rigó Tamás, Szente Dávid Borítógrafika: Gyurkó Zoltán, Szente Dávid A magyarázó ábrákat szerkesztette (Buzgány

Részletesebben

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás Vasúti jelző és biztosító berendezések 2016 Készítette: Szűcs Tamás A MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztálya által kibocsátott és a Nemzetközi Közlekedési Hatóság által jóváhagyott: - F. 1. sz.

Részletesebben

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10.

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések

Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések Vonatközlekedés és tolatás közben adható kézi-, és hangjelzések V. Fejezet Tankönyv F.1. 42.-50.oldal 1 MEGÁLLJ! Megállj-jelzést kell adni: balesetveszély esetén pl.: a vonat szétszakadt, a mozdonyvezető

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Kocsirendezők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Kocsirendezők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/197 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200. év hó..nap. 2/197 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.1. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

F.1.-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS A KÖZÚTI VASUTAK SZÁMÁRA

F.1.-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS A KÖZÚTI VASUTAK SZÁMÁRA F.1.-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS A KÖZÚTI VASUTAK SZÁMÁRA TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ UTASÍTÁS HATÁLYA, TARTALMA 6 1.1. Az utasítás tartalma 6 1.2. Az utasítás hatálya 6 1.3. Az utasítás ismerete

Részletesebben

Infrastruktúra: Peronőr (BKV ZRt. Millenniumi Földalatti Vasút F.2. számú Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) /eltérések 2018/

Infrastruktúra: Peronőr (BKV ZRt. Millenniumi Földalatti Vasút F.2. számú Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) /eltérések 2018/ Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2.SZÁMÚ JELZÉSI (F.1.), FORGALMI (F.2.)

Részletesebben

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá.

Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. Magyar - a MÁV és GySEV vonalain használt - fényjelző berendezések használatának leírása, telepítése a MSTS alá. 1. Bevezetés A MÁV 1962-1967 között tért át a sebességjelzési rendszer alkalmazására. A

Részletesebben

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1.

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1. Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1. SZÁMÚ JELZÉSI (F.1.),

Részletesebben

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON F.2. Pályavasúti üzletág Forgalmi Főosztály 12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON 149/279 A mozdonyok biztosítása, a vonatszemélyzet vezénylése ta. 12.1. A vonatok továbbításához szükséges

Részletesebben

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1.

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1. Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM ÉS 01/MÜI/2018 SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2-V.1. SZÁMÚ JELZÉSI (F.1),

Részletesebben

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási

Részletesebben

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2 JELZÉSI (F.1.), FORGALMI (F.2.

VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2 JELZÉSI (F.1.), FORGALMI (F.2. Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/2867/2018-NFM, VHF/2867-1/2018-NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT BKV ZRT MILLENNIUMI FÖLDALATTI VASÚT F.1-F.2 JELZÉSI (F.1.), FORGALMI (F.2.) UTASÍTÁS

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS

DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/75607-1/2017, VHF/75600-1/2017 NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS ELTÉRÉS

Részletesebben

18. Útburkolati jelek

18. Útburkolati jelek 18. Útburkolati jelek (1) Az útburkolati jelek: a) úttest szélét jelző vonal: hosszirányú folytonos az útkereszteződésnél szaggatott vonal; b) 146 terelővonal: hosszirányú egy vagy [olyan útszakaszon,

Részletesebben

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3./B. sz. Forgalmi vizsga tesztkérdések F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mit nevezünk alakjelzőnek? a) Vonatforgalmat vagy tolatási mozgást szabályozó, a vasúti pálya mellett elhelyezett, helyhezkötött

Részletesebben

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei MZ Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely Príloha 5 A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei 880 Sátoraljaújhely SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO 0 881 HIDASNÉMETI Čaňa 1

Részletesebben

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás

1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1.3/C. és 1.3./D. Forgalmi vizsga tesztkérdései F. 1. sz. Jelzési Utasítás 1. Mi a fázishatár? a) A villamos vontatási vonalakon az állomási és a vonali szakaszolók között, illetve transzformátorok felsővezetéki

Részletesebben

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA

2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA 2 SZABAD VASUTAS A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 1. Mi a Bejárati jelzô fogalma? (F.1. 1.2.4.) 3 Pont a. A közlekedô vonatoknak

Részletesebben

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS

DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság VHF/75607-1/2017, VHF/75600-1/2017 NFM SZÁM ALATT JÓVÁHAGYOTT DÉL-BUDA-RÁKOSPALOTA METRÓVONAL F.1-F.2. SZÁMÚ JELZÉSI ÉS FORGALMI UTASÍTÁS ELTÉRÉS

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések Tolatásvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait? 1.1.1. Mire terjed ki a Sajátcélú

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont)

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) I. Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018.

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018. VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK IDŐSZAKOS KÉPZÉSE 2018. Összeállította: Vadkerti Ferenc VASÚTI VIZSGAKÖZPONT 19/2011. 6. mód. Értelmező rend 2 (új 18. 19 és 20. pont) Mi tartozik a K k k körébe: k ny v,

Részletesebben

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus

Vasúti jelző- és biztosítóberendezések. Bocz Péter, egyetemi adjunktus Vasúti jelző- és biztosítóberendezések Bocz Péter, egyetemi adjunktus Érintett témák Általános bevezetés Alapfogalmak Jelzők és jelzéseik Vonali biztosítóberendezések Állomási biztosítóberendezések Vonatbefolyásolás

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések. Mozdonyvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás és az ISZU közötti eltérések TESZT kérdések Mozdonyvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait?

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/198 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. év április hó 06. nap. 2/198 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Helyi (közúti vasúti) pályahálózaton érvényes ÁLTALÁNOS SZAKMAI ISMERETEK (személyszállító és nem személyszállító vasúti JÁRMŰVEZETŐ részére) Időszakos vizsga teszt kérdések A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez

UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez FM1 Utasítás a digitális modulon történő közlekedéshez 1/37 LAGYESZ UTASÍTÁS a digitális modulon történő közlekedéshez Hatálybalépés időpontja: 2009 év hó..nap FM1 Utasítás a digitális modulon történő

Részletesebben

M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz

M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz M4 metróvonal állomásain rögzítő rendszer kiépítése tisztításhoz, karbantartáshoz Eljárás száma: MŰSZAKI DISZPOZÍCIÓ Budapest, 2017. Műszaki diszpozíció A beszerzés tárgya, mennyisége részletesen: A kiépítés

Részletesebben

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető KTI-VVK 2013. február 20.

Részletesebben

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből Üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Forgalmi főosztály Kiss Gábor főosztályvezető 2017. Szeptember 20. A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből 1 1. Menetrendszerűség

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.5. Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

Tengelyátszerelt küldemények, szabályozások változása. Budapest A MAGYAR VASÚT LENDÜLETBEN

Tengelyátszerelt küldemények, szabályozások változása. Budapest A MAGYAR VASÚT LENDÜLETBEN Tengelyátszerelt küldemények, szabályozások változása Budapest 2016.09.26. 1 FÁK üzleti potenciál 2 2 TENGELYÁTSZERELT KÜLDEMÉNYEK Моskva Dourges Duisburg Brest San Stino di Livenza 3 3 Kilépő határpontok

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya)

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (sajátcélú vasúti pálya) Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános

Részletesebben

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend.

Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Próbavonatokhoz kapcsolódó eljárásrend. Vajda Zsolt Nemzetközi rendkívüli küldemények és katonai szakértő MÁV Magyar Államvasutak Zrt Forgalmi Üzemviteli Igazgatóság Üzemirányítási Központ H-1087 Budapest

Részletesebben

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program

Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos közforgalmú vasúti pályahálózaton vonatokat közlekedtető villamos-, dízel-, és gőzmozdony-vezetői alapképzési program Vezetési gyakorlat

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vasúti munkavezető, vonalgondozó forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Országos pályahálózaton személy- és áruszállítás és tolatás (MÁV F.2. sz. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások), dízelmozdony kategória

Részletesebben

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

BKV Zrt. Távközlés és Biztosítóberendezés. Kiss László Szakszolgálat-vezető kissla@bkv.hu 2012 11. 07.

BKV Zrt. Távközlés és Biztosítóberendezés. Kiss László Szakszolgálat-vezető kissla@bkv.hu 2012 11. 07. BKV Zrt. Távközlés és Biztosítóberendezés Kiss László Szakszolgálat-vezető kissla@bkv.hu 2012 11. 07. BKV Zrt. Tulajdonosi viszonyok Budapest Fővárosi Önkormányzat Tulajdonos Budapesti Közlekedési Központ

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Autóbuszvezető Haszongépjármű vezető

Autóbuszvezető Haszongépjármű vezető A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra TÍPUSISMERET EV3 TÍPUSÚ METRÓ MOTORKOCSI IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra A vonat ajtózárás vezérlés biztosítéka (PD2)

Részletesebben

MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS

MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 9. sz. melléklet PÁLYAVASÚTI ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁG MENETLEVÉL KITÖLTÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁS 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ UTASÍTÁS CÉLJA... 3 2. HATÁLY- ÉS FELELŐSSÉG MEGHATÁROZÁSA... 3 2.1. Az utasítás

Részletesebben

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul

Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont. Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Vasúti pályahálózat ismereti infrastruktúra modul OPSZÁT vizsgával rendelkezők részére SCVPSZU pályahálózaton közlekedés (Sajátcélú Vasúti

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

1. Alapelvek a közlekedésben

1. Alapelvek a közlekedésben 1. Alapelvek a közlekedésben 1. Mit jelent a közlekedésben a bizalmi elv? a) Számíthat arra, hogy a KRESZ minden helyzetben és helyen pontosan szabályozza a közlekedésben részt vevők jogait és kötelességeit.

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/279 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. április hó 06. nap. 2/279 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság F.2.

Részletesebben

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok TŰZVÉDELEM 2 Tűzjelzés Az a személy, aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a tűzoltóságnak, vagy ha

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Általános forgalmi alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6.

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Milyen színű a központi állítású váltók kézi állító készüléke (ellensúlya)? A központi állítású

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben