3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból"

Átírás

1 Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az E.2. sz. Fékutasításhoz az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti pályahálózaton Gyermekvasúti vonatkísérő Gyermekvasúti vonatvezető Gyermekvasúti vezető jegyvizsgáló munkakört betöltők részére Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db fejezet 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Mikor szabad a vasúti gyalogos-átkelőhelynél a rálátás? Válassza ki a Vasúti gyalogos-átkelőhelynél szükséges szabad rálátás helyes fogalmát! Hány szorosa az Lv távolság a vasúti pályára engedélyezett sebesség km/h-ban megadott számértékének egyvágányú pálya esetén, ha a Vasúti gyalogosátkelőhelynél a rálátás szabad? Hol alkalmazható bejárati jelző? Mely szolgálati helyek előtt alkalmazható bejárati jelző? Az alábbiak közül hol kell fedezőjelzőt alkalmazni? Mely szolgálati helyek előtt kell fedezőjelzőt alkalmazni? Milyen sebességgel haladhat a helyből, vagy megállás után induló vonat jól működő vonatbefolyásoló berendezés esetén a kijárati jelzőig? Milyen sebességgel haladhat a helyből, vagy megállás után induló vonat jól működő vonatbefolyásoló berendezés hiánya esetén a kijárati jelzőig?

2 Mely tolatásjelzők jelzőlapját egészítheti ki lefelé mutató, fényvisszaverős kialakítású, citromsárga nyíllal ellátott tábla? Melyik tolatásjelzőig nem szabad felhúzni Tilos a tolatás! jelzése esetén, ha jelzőlapját lefelé mutató, fényvisszaverős kialakítású, citromsárga nyíllal ellátott tábla egészíti ki? fejezet Milyen létesítmények előtt kell útátjárójelzőt elhelyezni? Mit kell a vasúti átjárók és (a közlekedési hatóság engedélye alapján létesített) önálló gyalogátkelők előtt elhelyezni? Keresztezheti-e a vasúti pályát, önálló gyalogátkelő? Kinek az engedélye alapján létesíthető a vasúti pályát keresztező önálló gyalogátkelő? Kell-e külön útátjárójelzőt elhelyezni az állomás (szolgálati hely) területén lévő állomási, és az állomás (szolgálati hely) első váltójától a nyílt vonal irányába mért L v távolságon belül lévő útátjárók előtt az állomás (szolgálati hely) felől? Kell-e külön útátjárójelzőt elhelyezni az állomás (szolgálati hely) területén lévő állomási, útátjárók előtt az állomás (szolgálati hely) felől? Kell-e külön útátjárójelzőt elhelyezni az állomás (szolgálati hely) első váltójától a nyílt vonal irányába mért L v távolságon belül lévő útátjárók előtt az állomás (szolgálati hely) felől? Hova kell az útátjárójelzőt elhelyezni az állomás (szolgálati hely) területén lévő állomási útátjárók előtt az állomás (szolgálati hely) felől? Milyen távolságra kell külön útátjárójelzőt elhelyezni az állomás (szolgálati hely) első váltójától a nyílt vonal irányába mért L v távolságon belül lévő útátjárók előtt az állomás (szolgálati hely) felől? Hogyan kell értesíteni az érdekelteket azon pályarészekről, vágányokról, kitérőkről, ahol forgalmi szempontból a pályán alkalmazható sebességnél kisebb sebességgel lehet közlekedni?

3 Hogyan kell kiadni a Kimutatás az állandó- és előrelátott ideiglenes lassúmenetekről című kimutatást? Hogyan kell értesíteni a vonatszemélyzetet, ha a Lassúmenet előjelzőt nem lehet a Lassúmenet eleje jelző előtt általános fékúttávolságban kitűzni? Hogyan kell eljárni az előre nem látott ideiglenes lassúmenet elrendelését követően? Az előre nem látott ideiglenes lassúmenet elrendelését követően mikor kell a lassan bejárandó pályarész megjelölésére szolgáló jelzőket kitűzni? Mennyi időn belül kell a lassan bejárandó pályarész megjelölésére szolgáló jelzőket kitűzni előre nem látott ideiglenes lassúmenet elrendelése esetén? Kit köteles értesíteni a lassúmenetek jelzésére szolgáló jelzők hiányát felfedező dolgozó a nyílt pályáról? Mely szolgálati helyek forgalmi szolgálattevőjét köteles értesíteni a lassúmenetek jelzésére szolgáló jelzők hiányát felfedező dolgozó a nyílt pályáról? Hogyan köteles eljárni a lassúmenetek jelzésére szolgáló jelzők hiányáról értesített forgalmi szolgálattevő? Milyen előírások szerint köteles eljárni a lassúmenetek jelzésére szolgáló jelzők hiányáról értesített forgalmi szolgálattevő? Kik kötelesek a nyílt pályán lévő járhatatlan pályarészt fedezni? fejezet Hogyan kell A vonat szétszakadt! jelzést adni, az F.1. Jelzési utasítás előírásai alapján? Mikor köteles a vonatok fogadására és megfigyelésére kötelezett dolgozó A vonat szétszakadt! jelzést adni? Hogyan kell a Közeledj felém! jelzést adni, vonatközlekedés közben?

4 Hogyan kell a vonatközlekedés közben adható jelzések közül a Közeledj felém! jelzést adni? Hogyan kell a vonatközlekedés közben adandó Közeledj felém! jelzést adni nappal? Hogyan kell sötétben a Közeledj felém! jelzést adni, vonatközlekedés közben? Mikor kell Közeledj felém! jelzést adni, vonatközlekedés közben? Mikor kell a behaladó vonatok részére Közeledj felém! jelzést adni? Hogyan kell a Távolodj tőlem! jelzést adni, vonatközlekedés közben? Hogyan kell a vonatközlekedés közben adható jelzések közül a Távolodj tőlem! jelzést adni? Hogyan kell a vonatközlekedés közben adandó Távolodj tőlem! jelzést adni nappal? Hogyan kell sötétben a Távolodj tőlem! jelzést adni, vonatközlekedés közben? Mikor kell Távolodj tőlem! jelzést adni, vonatközlekedés közben? Mikor kell a behaladó vonatok részére Távolodj tőlem! jelzést adni? Mikor mellőzhető a kézijelzések adása a mozdonyvezető és a fékpróbát végző munkavállaló között? Milyen berendezéssel kell a mozdonyvezetőnek és a fékpróbát végző munkavállalónak rendelkezni, ahhoz, hogy a fékpróba megtartása során a kézijelzések adása mellőzhető legyen? Mellőzhető-e, a kézijelzések adása a mozdonyvezető és a fékpróbát végző munkavállaló között?

5 7. fejezet Mit kell alkalmazni nappal és sötétben a személyszállító vonatok végének megjelölésére, ha a vonat az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő vonatok végét jelezni nappal és sötétben, ha az nem a személyszállító,- személyszállító kocsikból összeállított szerelvény,- vagy mozdonyvonat kategóriába tartozik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő mozdonyvonat végét megjelölni nappal, ha a 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával nem rendelkezik? Hogyan kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő személyszállító vonat végét jelezni sötétben, ha a jármű kialakítása miatt nem lehet 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával megjelölni? Mit kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő vonatok végének megjelölésére alkalmazni nappal, amennyiben a vonatok végét nem lehet 2 darab folyamatosan vörös fénnyel világító lámpával megjelölni? Mikor kell a vonat végének megjelölésére 2 db oldalt fehér háromszögeket, alul és felül vörös háromszögeket ábrázoló, fényvisszaverő kialakítású zárjelző tárcsát alkalmazni? Milyen esetben kell 2 db oldalt fehér háromszögeket, alul és felül vörös háromszögeket ábrázoló, fényvisszaverő kialakítású zárjelző tárcsát alkalmazni a vonatok végének megjelölésére? Mivel kell az F.2. sz. Forgalmi Utasítás hatálya alá tartozó hálózaton közlekedő személyszállító vonat kocsijaiból összeállított szerelvényvonatok végét megjelölni? Kinek a kötelezettsége a vonatok előírt jelzésekkel való felszerelése? Kinek kell a vonatokat az előírt jelzésekkel felszerelni? Az alábbiak közül melyek a menetvonal tulajdonos vasúti társaság kötelezettségei?

6 Kinek a kötelezettsége a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök (zárjelző tárcsák, vörös fényű lámpák) kezelése? Kik a kötelesek gondoskodni a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök (zárjelző tárcsák, vörös fényű lámpák) kezeléséről? Hol kell szabályozni a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök kezelését? Mely utasítás előírásai tartalmazzák a vonatok végének megjelölésére szolgáló eszközök kezelését?

7 4. sz. módosítás kérdései az F. 2. sz. Forgalmi Utasításból 1. fejezet Válassza ki a mondat helyesnek tartott befejező részét! Az F.2.sz. Forgalmi Utasítás hatálya kiterjed a Mely szolgálati helyeken kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani? Hol kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben tartani? Mit kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges gyűjteménynek tartalmaznia? Mit szükséges szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani, a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához? Hol kell a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához szükséges utasítások, szabályzatok, segédkönyvek, VU-k, és rendeletek gyűjteményét, szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani? Mit kell szolgálat közben hozzáférhető helyen tartani a pályahálózat működtetői tevékenység ellátásához? Miben kell meghatározni egyes szolgálati helyeken a szolgálat ellátásához szükséges utasítások listáját és elérhetőségét? Mit kell meghatározni az Utasítások kéznél tartása előírásai szerint az egyes szolgálati helyekre vonatkozó végrehajtási utasításban? Van e átmenő fővágánya a megálló rakodóhelynek, ha a nyílt vonal vágánya egyenes irányba álló váltón (váltókon) át folytatódik, de a megálló rakodóhely túlsó végén kitérő irányba álló váltón (váltókon) át csatlakozik a nyílt vonalhoz? Mennyi átmenő fővágánya van a megálló rakodóhelynek, ha a nyílt vonal vágánya egyenes irányba álló váltón (váltókon) át folytatódik, de a megálló rakodóhely túlsó

8 végén kitérő irányba álló váltón (váltókon) át csatlakozik a nyílt vonalhoz? Mely szolgálati helyeknek nincs átmenő fővágánya forgalmi szempontból? Minek nevezzük az állomáson, vagy egyvágányú pálya forgalmi kitérőjén a nyílt vonal vágányának egyenes irányba álló bejárati váltón (váltókon) át folytatását képező fővágányt? Minek minősül váltózárkulcs-azonosító, és az azzal azonos műszaki kialakítású, működési elvű kulcselzáró berendezéssel rendelkező állomás? Mikor minősül a szolgálati hely biztosítottnak? Mit nevezünk Csatlakozó állomásnak? Milyen állomásnak minősül az olyan szolgálati hely, ahonnan más pályahálózat működtető vasútvonala ágazik ki? Mikor minősül a szolgálati hely Csatlakozó állomásnak? Mit nevezünk Elágazó állomásnak? Milyen állomásnak minősül az olyan szolgálati hely, ahonnan ugyanazon pályahálózat működtető más vasútvonala ágazik ki? Mikor minősül a szolgálati hely Elágazó állomásnak? Mi tartalmazza az Elsodrási határ vágánytengelytől meghatározott távolság méretét? Mit tartalmazza az Országos Vasúti Szabályzat az Elsodrási határra vonatkozóan? Melyik a helyes meghatározás az Éberségellenőrző berendezés fogalmára vonatkozóan? Minek a függvényében kell a mozdonyvezetőnek az Éberségellenőrző berendezést aktívan kezelni?

9 Mit ellenőriz az Éberségellenőrző berendezés? Hogyan és mit igényel az Éberségellenőrző berendezés a mozdonyvezető részéről? Milyen berendezés az Éberségellenőrző berendezés? Mely előírások vonatkoznak forgalomszabályozási szempontból az egyvágányú pályák kétvágányú szakaszainak bejárati jelzőkkel fedezett kiágazási váltókörzetére? Forgalomszabályozási szempontból mely előírások érvényesek az egyvágányú pályák kétvágányú szakaszainak bejárati jelzőkkel fedezett kiágazási váltókörzetére? Mikor végezhet csak váltókezelő szolgálatot a pályaelágazáson? Hol kell a megállóhely forgalmi szolgálattevőjének teendőit szabályozni? A forgalmi utasítás előírásai alapján, melyik a helyes meghatározás az INTENDON, vagy azzal azonos biztonságot nyújtó éberségi berendezés fogalmára vonatkozóan? Válassza ki az INTENDON, vagy azzal azonos biztonságot nyújtó éberségi berendezés fogalmát a forgalmi utasításban előírt meghatározás alapján! Melyik a Jegyvizsgáló fogalom helyes meghatározása? Válassza ki a Jegyvizsgáló fogalom helyes meghatározását! Milyen feltételeknek megfelelő dolgozó láthat el a mozdonyvezető mellett figyelőszolgálatot? Milyen dolgozó láthat el figyelőszolgálatot a mozdony, vezérlőkocsi vezetőállásán? A forgalmi utasításban előírt fogalom meghatározás alapján ki Ő? A mozdony,

10 vezérlőkocsi vezetőállásán szolgálatot teljesítő, érvényes forgalmi vizsgával rendelkező, a vonat megállítására kioktatott, figyelésre kötelezett dolgozó Hogyan kell jelezni a Táblás megállóhelyet? Mi jelezi a Vonatszemélyzet részére, a Táblás megállóhelyet? Az alábbiak közül melyik a helyes a Megálló-rakodóhely fogalom meghatározásra vonatkozóan? Milyen vágányai vannak a Megálló-rakodóhelynek? Melyik szolgálati hely fogalma a következő meghatározás: Személy- és áruforgalmi szolgáltatásra megnyitott, vonattalálkozásra be nem rendezett nyíltvonali szolgálati hely, ahol a nyílt vonal vágányán kívül egy, vagy több mellékvágány is van? Mely vonatokat nevezzük Mentesítő vonatnak a forgalmi utasításban előírtak alapján? Mely szervezeti egység oszthatja több rendelkezési szakaszra a hosszabb vonalakat? Mivel kell a rögzítősarukat ellátni? Miért kell a rögzítősarukat sorszámmal ellátni? Az alábbiak közül, melyik a Szolgálati felsőbbség forgalmi utasítás szerinti meghatározása? Szolgálati vonatnak minősül-e az értesítő vonat? Válassza ki a Szolgálati vonat fogalom helyes meghatározását! Hogyan kell a vonatokat forgalomba helyezni, illetve lemondani? Hogyan történik a vonatok forgalomba helyezése, illetve lemondása?

11 Hol és milyen módon kell a vonatokat forgalomba helyezni? Hol és milyen módon történik a forgalomba helyezett vonatok lemondása? Mi minősül Vonatfeloszlatásnak? a). Minek nevezzük az alábbi meghatározást? A közlekedő vonatnak bármely okból, a mozdony lekapcsolásával járó leállítása a cél- (vég-) állomás előtti közbenső szolgálati helyen a). A forgalmi utasításban előírtak alapján minek nevezzük azt a vonatkísérőt, aki az árukezelést és/vagy levélkezelést végzi a vonatnál? Melyik meghatározás helyes a Vonatkezelő-levelező, kirakó fogalomra vonatkozóan a forgalmi utasítás szabályai szerint? Mely dolgozók gyűjtőelnevezése a Vonatkísérő személyzet kifejezés? Hogyan szabad az Írásbeli rendelkezést továbbítani, ha az a mozdonyvezetőn kívül a vonatszemélyzet más tagját is érinti? a) Mit jelent az értekezés lehetetlen kifejezés az utasítás szövegében előforduló kifejezések meghatározásaként? d). Válassza ki a Páros féksaru fogalom helyes meghatározását! Mivel rendelkeznek a Páros féksaru szerkezeteként alkalmazott féksaruk? A Vonatok készre jelentése előtt milyen intézkedéseket kell megtennie a menetvonal tulajdonos vasúti társaságoknak? Kinek kell a vonat indulása előtt minden olyan biztonsági intézkedést megtenni, amely hatással van a vonat biztonságos közlekedésére? Ki köteles a vonatok indulásra kész állapotát kimutatható módon bejelenteni? Hogyan köteles a menetvonal tulajdonos megbízottja a vonatok indulásra kész

12 állapotát bejelenteni a pályahálózat működtetője felé? Mit jelent a vonatok készre jelentése? Hol kell a vonatok készre jelentésének helyi módját szabályozni? Minek nevezzük valamely vasúti pályának, illetve pályaszakasznak a lezárását, vagy kapacitásának korlátozását? Milyen munkák elvégzése miatt lehet Pályaműködtetői kapacitásigényt felhasználni, ha az előre tervezett módon történik? Mit kell felhasználni valamely vasúti pályának, illetve pályaszakasznak a lezárása, vagy kapacitásának korlátozása esetén? Minek az érdekében történhet Pályaműködtetői kapacitásigény felhasználás? Mit kell forgalomba helyezni a pálya felszabadítása érdekében, ha olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni? Mikor kell segélymozdonyt, segélyvonatot forgalomba helyezni? Milyen események, akadályok következtében kell segélymozdonyt, segélyvonatot forgalomba helyezni a pálya felszabadítása érdekében? Mit kell forgalomba helyezni, ha a vonat közlekedés során olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni? Milyen mozdonyt, vagy vonatot kell forgalomba helyezni, ha elemi események következtében olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni? Mit kell forgalomba helyezni, ha a mozdonyvezető szolgálatképtelensége következtében olyan akadály keletkezett, amelyet a rendelkezésre álló eszközökkel és munkavállalókkal nem lehet megszüntetni?

13 Mikor kell a dolgozóknak hivatalos személy igénybevételével megakadályozni a forgalom- és vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmény elkövetését? Mely dolgozónak van segélynyújtási kötelezettsége a mozdonyvezető szolgálatképtelenné válása esetén? Kinek van segélynyújtási kötelezettsége, ha a mozdonyvezető szolgálatképtelenné válása esetén a mozdonyt az éberségi-, vagy a vonatbefolyásoló berendezés állította meg? Mit kell átvezetni a tárgyév folyamán betelt Parancskönyvből a következő Parancskönyv első rendeletébe? Hogyan kell a tárgyév folyamán betelt Parancskönyvből átvezetni a még érvényben lévő rendeleteket a következő Parancskönyv első rendeletébe? Mit köteles az ügyeleti szolgálatot ellátó munkavállaló viselni? Kik kötelesek karszalagot, vagy beosztására utaló kitűzőt viselni? Hol tilos dohányozni és nyílt lángot használni a vasútállomások területein? A vasút területein hol tilos még dohányozni a tűzveszélyes, valamint robbanó áruk tárolási és rakodási helyének közelén kívül? Hol kell meghatározni a szolgálatban lévő munkavállalók részére a dohányzásra kijelölt helyet? Az alábbiakban felsoroltak közül mely helyeket kell az ÁVU-ban előírt időben kivilágítani? Mit kötelesek tenni a közlekedés lebonyolításával kapcsolatos tevékenységet végzők a szolgálat megkezdésekor a szolgálati helyiségükben lévő órákra vonatkozóan? Mikor kötelesek a közlekedés lebonyolításával kapcsolatos tevékenységet végzők a szolgálati helyiségükben lévő órákat a forgalmi irodában lévő órával egyeztetni?

14 Mivel kötelesek a közlekedés lebonyolításával kapcsolatos tevékenységet végzők a szolgálati helyiségükben lévő órákat egyeztetni? fejezet Mely szolgálati helyeken szabványos állása az átmenő fővágányokban fekvő váltóknál az átmenő fővágányra vezető állás? Melyik szolgálati helyeken szabványos állása az átmenő fővágányokban fekvő váltónak az átmenő fővágányra vezető állás? Mi a szabványos állása megálló-rakodóhelyen a nyíltvonal vágányában fekvő váltónak? Milyen szabványos állása van megálló-rakodóhelyen a nyíltvonal vágányában fekvő váltónak? Mely szolgálati helyeken kell a helyszíni állítású váltókat tolatás részére a vezető jegyvizsgálónak, jegyvizsgálóknak, vonali tolatásvezetőknek, vagy vonali kocsirendezőknek állítani? Hol kötelesek a helyszíni állítású váltókat tolatás részére a vezető jegyvizsgálók, jegyvizsgálók, vonali tolatásvezetők, vagy vonali kocsirendezők állítani? Mikor kell az induló vonat által gyökkel szemben érintendő, egyébként lezárható váltókat lezárni? Le kell-e zárni a megállás után induló vonat által gyökkel szemben érintett, egyébként lezárható váltókat, ha a biztosítóberendezést a váltók lezárása nélkül is lehet kezelni? Mely szervezeti egység elrendelése esetén kell az induló vonat által gyökkel szemben érintendő, egyébként lezárható váltókat lezárni? Ki köteles Végrehajtási utasításban szabályozni a pályaelágazáson állandóan zárva tartott váltók állítását, felnyitását, feloldását és lezárását? Mely szervezeti egység köteles a deltaelágazások állandóan zárva tartott váltóinak állítását, felnyitását, feloldását és lezárását Végrehajtási utasításban szabályozni?

15 Milyen állásban kell állandóan zárva tartani megálló-rakodóhelyeken a nyílt vonal vágányában fekvő váltókat? Mely váltókat kell a nyílt vonalra vezető állásban állandóan zárva tartani a megállórakodóhelyeken? El lehet-e térni attól a szabálytól, hogy a nyíltvonali rakodóhelyek váltóinak váltózárkulcsait és védelmi berendezéseinek zárkulcsait a kiszolgáló vonatot indító állomás(-ok) forgalmi szolgálattevői őrzik? Kinek az engedélyével lehet eltérni attól a szabálytól, hogy a sajátcélú vasúti pályahálózatok váltóinak váltózárkulcsait és védelmi berendezéseinek zárkulcsait a kiszolgáló vonatot indító állomás(-ok) forgalmi szolgálattevői őrzik? Ki engedélyezhet eltérést attól a szabálytól, hogy a sajátcélú vasúti pályahálózatok váltóinak váltózárkulcsait és védelmi berendezéseinek zárkulcsait a kiszolgáló vonatot indító állomás(-ok) forgalmi szolgálattevői őrzik? Hogyan kötelesek eljárni a nyíltvonali rakodóhely váltózárkulcsait átvevő forgalmi szolgálattevők a kulcsok visszavétele után? Mit köteles tenni a nyíltvonali váltózárkulcs, védelmi berendezés zárkulcs kiadásáról értesített forgalmi szolgálattevő? Hogyan kell eljárni a váltógondozás céljából kiadott nyíltvonali váltózárkulcs kiadásának elismertetése után? Hogyan kell eljárni a váltójavítás és váltóvizsgálat céljából kiadott nyíltvonali váltózárkulcs pályamester részére történt kiadásának elismertetése után? Hol kell őrizni a váltózárak és védelmi berendezések másodkulcsait? Hol és milyen módon kell őrizni a váltózárak és védelmi berendezések másodkulcsait? Kinek kell azonnal bejelenteni a váltózárak és védelmi berendezések eredeti kulcsának elvesztését? Mi a teendő, a váltózárak és védelmi berendezések eredeti kulcsának elvesztése esetén?

16 Mi a teendő, ha a szolgálati helyen a vágányzáró sorompó eredeti kulcsát elvesztették? fejezet Mikor köteles a mozdonyvezető a használhatatlan útsorompót úgy megközelíteni, hogy a vonat sebessége az útátjáró előtt megközelítőleg 30 méterre legfeljebb 15 km/h? Mely esetekben köteles a mozdonyvezető a használhatatlan útsorompót úgy megközelíteni, hogy a vonat sebessége az útátjáró előtt megközelítőleg 30 méterre legfeljebb 15 km/h? Az alábbiakban felsoroltak közül mikor használhatatlan a nyíltvonali-, továbbá az állomási fénysorompó? 3.5. Miről köteles az útátjáró helye szerinti két szomszédos forgalomszabályozást végző állomás forgalmi szolgálattevője a vonatszemélyzetet értesíteni, ha a Vasúti átjáró kezdete jelző hiányzik? Miről kell a vonatszemélyzetet értesíteni, ha a Két vagy több vágányú vasúti átjáró kezdete jelző hiányzik? Miről köteles a forgalomszabályozást végző állomás forgalmi szolgálattevője a vonatszemélyzetet értesíteni, a vasúti pálya mellett elhelyezett Útátjárójelző hiánya esetén? Köteles-e és, ha igen miről a forgalomszabályozást végző állomás forgalmi szolgálattevője a vonatszemélyzetet értesíteni, ha a vasúti pálya mellett elhelyezett Útátjárójelző hiányzik? fejezet Hogyan történhet a mozdonyok mozgásának engedélyezése az egyközpontos állomásokon? Szükséges-e a tolatásvezető jelenléte és személyes vezetése a mozdonyok mozgásának szabályozásához az egyközpontos állomásokon? Mikor kell a megálló-rakodóhelyen végzett tolatáshoz a két szomszédos állomás forgalmi szolgálattevőjétől engedélyt kérni?

17 Milyen esetben kell a megálló-rakodóhelyen végzett tolatáshoz engedélyt kérni a két szomszédos állomás forgalmi szolgálattevőjétől? Kinek az engedélyével szabad a megálló-rakodóhelyen nyíltvonali vágányt érintő tolatást végezni? Kitől kell engedélyt kérni a megálló-rakodóhelyen végzett tolatáshoz, ha a tolatás miatt lezárt váltót kell felnyitni? Milyen tolatáshoz kell a megálló-rakodóhelyen engedélyt kérni a két szomszédos állomás forgalmi szolgálattevőjétől? Válassza ki, hogy az alábbiak közül mit kell közölni a tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával? Milyen adatokat kell a rögzítősarukra vonatkozóan közölni a tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával? A tolatás engedélyezéséről szóló értesítés alkalmával mit kell közölni a rögzítősarukra vonatkozóan? Mely esetben kell a tolatást élőszóval engedélyezni? Az alábbiak közül mikor kell a tolatást élőszóval engedélyezni? Mely dolgozók részére kell a tolatást élőszóval engedélyezni? Mely esetben kell a tolatást Írásbeli rendelkezésen és élőszóval engedélyezni? Az alábbiak közül mikor kell a tolatást Írásbeli rendelkezésen és élőszóval engedélyezni? Mely dolgozók részére kell a tolatást Írásbeli rendelkezésen és élőszóval engedélyezni? Mely vágányokon végzendő munkák esetén kell a munkahelyet a vágány mindkét

18 végén, a Biztonsági határjelzőnél a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel fedezni? Milyen vágányokon végzendő munkák esetén kell a munkahelyet a vágány mindkét végén, a Biztonsági határjelzőnél a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel fedezni? Milyen vágányon történik a járművek javítása, tisztítása, ha a munkavezető a szerelvény fedezését a szerelvény vagy jármű végeitől 50 m-re a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel végzi? Hol végzik a járművek javítását, ha a munkavezető a szerelvény fedezését a szerelvény vagy jármű végeitől 50 m-re a sínszálak közé tűzött Megállj! jelzővel biztosítja? Hogyan kell a szerelvény fedezését biztosítani, ha a járművek javítási, tisztítási munkáit a szolgálati hely valamely fővágányán végzik? Mit köteles a tolatásvezető a tolatási mozgást szabályozó jelzőkre vonatkozóan közölni, a mozdonyvezető mozgásra történő felhatalmazása során? Mit köteles a tolatószemélyzet a tolatóvágányútban fekvő váltóra történő ráhaladás előtt megfigyelni, ha a látási viszonyok lehetővé teszik? Hogyan köteles a tolatószemélyzet eljárni a tolatóvágányútban fekvő váltóra történő ráhaladás előtt, ha nincs látási korlátozottság? Hogyan köteles a tolatószemélyzet eljárni a tolatóvágányútban fekvő váltóra történő ráhaladás előtt, ha a szabadlátás, és a távolbalátás nem korlátozott? Hol szabad féksarut fékezésre használni? Mely szervezeti egység által elrendelt állandó jellegű szalasztási tilalomról és korlátozásokról kell az érintett állomások dolgozóit az ÁVU-ban történő szabályozással értesíteni? Hogyan kell az érintett állomások dolgozóit értesíteni a pályahálózat működtető illetékes területi szolgálati felsőbbsége által elrendelt állandó jellegű szalasztási tilalomról és korlátozásokról?

19 5. 7. fejezet Mi alapján kell biztosítani a végállomásra vagy feloszlató állomásra érkezett vonatok állva tartását? 5.1. Mely vonatok szerelvényeinek állva tartását kell az E.2. sz. Fékutasítás alapján biztosítani? 5.1. Mely állomásra érkezett vonatok állva tartását kell az E.2. sz. Fékutasítás alapján biztosítani? 5.1. Hogyan kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után végállomásokon a személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Mely utasítás, vagy segédkönyv előírása szerint kell járműmegfutamodás ellen védekezni a tolatás befejezése után, feloszlató- illetve összeállító állomásokon a személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Hogyan kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után, ha a szerelvény nem személyszállító kocsikból áll? Milyen módon kell védekezni járműmegfutamodás ellen a tolatás befejezése után, ha a szerelvény olyan nem személyszállító kocsikból áll, amelyben a járművek nem rendelkeznek rugóerőtárolós fékkel? A tolatás befejezése után milyen módon kell védekezni rakodóvágányokon a járműmegfutamodás ellen, a nem személyszállító kocsikból összeállított szerelvények esetén? Mivel kell járműmegfutamodás ellen védekezni a tolatás befejezése után olyan járművek esetében, amelyek rugóerőtárolós fékkel rendelkeznek? Milyen eszközt kell a tolatás befejezése után járműmegfutamodás elleni védekezésre alkalmazni a sínkoronáig feltöltött és bekövezett vágányokon? Mit kell járműmegfutamodás elleni védekezésre alkalmazni a sínkoronáig feltöltött és bekövezett vágányokon a tolatás befejezése után? Hol kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni a járműmegfutamodások megakadályozására?

20 Miért kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KH-ban kijelölt szolgálati helyeken? Hol kell kulccsal lezárható kocsifogó alátétet alkalmazni az illetéktelen személyek által végzett tolatások megakadályozására? Mit kell alkalmazni a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KH-ban kijelölt szolgálati helyeken a járműmegfutamodások megakadályozására? Mit kell a pályahálózat működtető területi forgalmi szolgálati felsőbbsége által a KHban kijelölt szolgálati helyeken alkalmazni az illetéktelen személyek által végzett tolatások megakadályozására? Milyen intézkedést kell tenni vonatszakadás alkalmával? Hogyan kell eljárni vonatszakadás alkalmával? Hogyan kell a megfutamodott járműveket megállítani, ha az állomáson a csonkavágányra vezető vágány foglalt és a nyíltvonal irányába elhelyezett páros féksaruval a megállítás nem sikerült? Milyen intézkedéssel kell a megfutamodott járműveket megállítani, ha azt nem sikerült a nyílt vonalon megállítani és az állomáson egyáltalán nincs csonkavágány? Ki köteles a páros féksarut megvizsgálni, ha azt megfutamodott járművek megállítására használták? Mikor kell a páros féksarut az állomásfőnöknek, vagy megbízottjának megvizsgálni? Ki a felelős a megfutamodás elleni biztosításért a vontatójármű lekapcsolása esetén? Melyik munkavállaló a felelős a megfutamodás elleni biztosításért, ha a vonatnál a sűrített levegő utántáplálást megszüntették?

21 Ki felelős a megfutamodás elleni biztosításért, ha a vonatnál a sűrített levegő utántáplálást a vontatójármű lekapcsolása nélkül szüntették meg? Ki a felelős a hidegen továbbított mozdonyok, motorvonatok állva tartásának biztosításáért? Kinek a felelőssége az üzemben lévő munkagépek állva tartásának biztosítása? Mit kell az ÁVU-ban szabályozni a rögzítősarukra vonatkozóan? 7.3. Hol kell szabályozni a rögzítősaruk tárolási helyét, darab- és sorszámát? fejezet Milyen vonatterheléseket tartalmaznak a Műszaki Táblázatok I. kötet 2.A., 2.B. és 2.C. táblázatai? 9.1. Mit tartalmaznak Műszaki Táblázatok I. kötet 2.A., 2.B. és 2.C. táblázatai? 9.1. A Műszaki Táblázatok I. kötet 2.A., 2.B. és 2.C. táblázatai által tartalmazott legnagyobb vonatterhelések közül, melyeket szabad túllépni? 9.1. Mennyi rakománytömeget kell számítani a Poggyász-mellékkocsinál és gyűjtőkocsinál? Hány kilogramm rakománytömeget kell számítani a Poggyász-mellékkocsi-nál és gyűjtőkocsinál? Mennyi rakománytömeget kell számításba venni a rakott vízszállító kocsinál? Hogyan kell a rakománytömeget számításba venni a rakott vízszállító kocsinál? Hány kilogramm tömeget kell figyelembe venni a hálókocsiknál, ha nincs rajtuk feliratozás? Hány kilogramm tömeget kell figyelembe venni az olyan 1. és 2. osztályú személyszállító kocsinál, amely büfé, bár, vagy bisztrórésszel, rendelkezik, ha nincs

22 rajtuk feliratozás? Hogyan kell megadni a járművek saját tömegét és a rakomány tömegét vonat felvételekor? 9.4. Hogyan kell eljárni a vonat elegytömegének megállapításakor? 9.4. Hogyan kell a vonat elegytömegét megállapítani? 9.4. Melyik elegytömeget kell kerekíteni a vonat elegytömegének megállapításakor? 9.4. Milyen tömeget kell kilogrammban megadni a vonat felvételekor? 9.4. A forgalmi utasítás előírásai alapján mikor szabad a vonatok sebességét a vonatterhelés túllépése miatt leszállítani? 9.5. Hogyan kell eljárni a forgalmi utasítás előírásai szerint, ha a vonat paramétereit illetően a menetrend szerinti közlekedést kedvezőtlenül befolyásoló változás történik? 9.5. Mi a vállalakozó vasúti társaság teendője a forgalmi utasítás szabályai alapján, ha a vonat paramétereit illetően a menetrend szerinti közlekedést kedvezőtlenül befolyásoló változás történik? fejezet Hogyan kell a vonatba sorozott járművekre feliratozott, ütközőtől-ütközőig mért távolságot felvenni a vonat felvételekor? Mely adatait kell a vonatba sorozott járműveknek vonat felvételekor felvenni? Hogyan kell a vonatba sorozott járművek adatait felvenni a vonatok féktechnikai szempontú hosszának megállapításához? Mi tartalmazza a vonatok féktechnikai szempontból megengedett legnagyobb hosszát? 10.3.

23 Hogyan kell a vonatok féktechnikai szempontú hosszának megállapításánál a mozdonyokat figyelembe venni szinkron üzemmódba kapcsolt mozdonyok esetén? Hogyan kell eljárni a vonatok féktechnikai szempontú hosszának megállapításánál a szinkron üzemmódba kapcsolt mozdonyok esetén? Hogyan kell a szinkron üzemmódba kapcsolt mozdonyt figyelembe venni a vonatok féktechnikai szempontú hosszának megállapításánál, ha azt előfogatmozdonyként alkalmazzák? fejezet Mikorra kell összeállítani a vonatokat a kiindulási állomáson? Milyen időre kell a vonatokat összeállítani a kiindulási állomáson? A személyszállító- illetve szerelvényvonat mely kocsijának kell jól működő kézifékkel, légfékkel és vészfékváltóval felszereltnek lenni a forgalmi utasítás előírásai alapján? A forgalmi utasításban meghatározottak szerint mivel kell rendelkeznie fékezés szempontjából az előírás szerint személyszállító vonat végén továbbítandó teherkocsinak? Milyen kocsit kell besorozni a nem személyszállító vonat első és utolsó kocsijaként a forgalmi utasítás előírásai alapján? A kisiklott kocsi futóképességét ki köteles megvizsgálni és a kocsi hogyan továbbítható? Milyen vonattal továbbítható a kisiklott kocsi? Ki köteles gondoskodni a siklott kocsi továbbításának feltételeiről? Miről köteles a menetvonal tulajdonos vasúti társaság gondoskodni siklott kocsi esetén? Kinek kell gondoskodni a kisiklott rakott kocsi külön menetként történő továbbítási feltételeiről?

24 Ki köteles megvizsgálni a törött hordrugójú kocsit? Ki köteles gondoskodni a törött hordrugójú kocsi továbbításának feltételeiről? Miről köteles a menetvonal tulajdonos vasúti társaság gondoskodni törött hordrugójú kocsi esetén? fejezet A pálya kiépítésétől függetlenül milyen feltételek teljesülése esetén teljesíthet a mozdonyvezető egyedül szolgálatot a mozdony, vezérlőkocsi vezetőállásán? Mikor teljesíthet a mozdonyvezető a mozdony, vezérlőkocsi vezetőállásán egyedül szolgálatot a pálya kiépítésétől függetlenül? Mekkora lehet a vonatnál alkalmazható sebesség, ha a mozdonyon csak jól működő éberségi berendezés, valamint jól működő mobiltelefon van és a mozdonyvezető egyedül teljesít szolgálatot a mozdony vezetőfülkéjében? Mekkora lehet a vonatnál alkalmazható sebesség, ha a mozdonyon csak jól működő éberségi berendezés, valamint jól működő mobiltelefon van, a távolbalátás korlátozott és a mozdonyvezető egyedül teljesít szolgálatot a mozdony vezetőfülkéjében? Hogyan közlekedhet a CSM- ben továbbított vonat a nyílt vonalról a következő állomásig, ha az éberségi berendezés (éberségellenőrző funkció) meghibásodik és a vonatnál nincs második figyelésre kötelezhető dolgozó? Az alábbiak közül mely esetekben kell mozdonyvezetővel és második figyelésre kötelezett dolgozóval ellátni a szolgálatot a mozdony, vezérlőkocsi vezetőfülkéjében? Hogyan továbbítható a vonat az éberségi berendezés (éberségellenőrző funkció) meghibásodásakor, jól működő vonatbefolyásoló berendezés hiányában, ha a távolbalátás korlátozott, de a mozdony vezetőfülkéjében van második, figyelésre kötelezett dolgozó? Mikor nem alkalmazható a csak mozdonyvezetővel történő közlekedés munka- és forgalombiztonsági szempontból?

25 Ki köteles az érdekelt személyzetet ellátni azon vonalak és állomásközök kimutatásával, ahol a jelzőkre előírt rálátási távolság a mozdony vezetőállásának menetirány szerinti jobb oldaláról nem biztosított? Kinek a szerepét töltheti még be a vezetőfülkében szolgálatot teljesítő pilóta a vonatközlekedése során? Mikor kell a mozdony, vezérlőkocsi vezetőfülkéjében mozdonyvezetővel és pilótával ellátni a szolgálatot? Milyen esetben kell a mozdonyvezető mellé pilótát vezényelni? Mikor kell a vezérlőkocsi vezetőfülkéjében mozdonyvezetővel és pilótával ellátni a szolgálatot? Mit kell a vonali tolatócsapat helyéül kijelölni a nem személyszállító vonatnál? Miről köteles közlekedő vonatoknál az indulásra kész állapotot bejelentő munkavállaló tájékoztatni a forgalmi szolgálattevőt? Köteles-e az indulásra kész állapotot bejelentő munkavállaló tájékoztatni a forgalmi szolgálattevőt, ha a mozdonyvezető a vezérlőkocsi vezetőfülkéjében második figyelésre kötelezett dolgozóval teljesít szolgálatot? Kit köteles tájékoztatni az indulásra kész állapotot bejelentő munkavállaló, ha a mozdonyvezető a vezérlőkocsi vezetőfülkéjében második figyelésre kötelezett dolgozóval teljesít szolgálatot? Hogyan jut a forgalmi szolgálattevő tudomására, hogy a vonatot továbbító mozdony a vonat útvonalára rendelkezik üzemképes vonatbefolyásoló berendezéssel? Ki köteles a forgalmi személyzetet értesíteni, ha a vonat közlekedése során a vonatot továbbító mozdony vonatbefolyásoló berendezése üzemképtelenné válik? Kit köteles a mozdonyvezető a megváltozott állapotról értesíteni, ha a vonat közlekedése során a vonatot továbbító mozdony éberségellenőrző berendezése üzemképtelenné válik? fejezet Mikor lehet a vonatot időközben közlekedtetni?

26 Menet közben mit nem szabad sohasem túllépni a következőkben felsoroltak közül? Menet közben mit nem szabad sohasem túllépni a következőkben felsoroltak közül? Menet közben mit nem szabad sohasem túllépni a következőkben felsoroltak közül? Milyen módon lehetséges a vonatközlekedéssel és tolatással kapcsolatos rendelkezéseket a mozdonyvezetővel és a vonali tolatásvezetővel vagy vezető jegyvizsgálóval, vonatkísérő nélkül közlekedő vonatnál pedig a mozdonyvezetővel közölni? Kit utasíthat a forgalmi szolgálattevő az Írásbeli rendelkezés kiállítására? Mely esetben utasíthat a forgalmi szolgálattevő a megálló-rakodóhelyen szolgálatban lévő állomáskezelőt az Írásbeli rendelkezés kiállítására? Hol szabályozhatja a pályahálózat működtetője az Írásbeli rendelkezések eltérő módon történő kiállítását? Mikor kézbesíthet Írásbeli rendelkezést a vonatfelvevő? Milyen sorrendben és módon kell a rendelkezéseket az Írásbeli rendelkezés nyomtatványra írni? Hogyan kell a rendelkezéseket az Írásbeli rendelkezés nyomtatványra írni? Hogyan kell eljárni a Vonatkísérő nélkül közlekedő vonatnál a mozdonyvezető részére történő Írásbeli rendelkezés kézbesítésekor? Melyik példányokat kell a mozdonyvezető részére kézbesíteni a Vonatkísérő nélkül közlekedő vonatnál? Hol kell átadni Írásbeli rendelkezéseket, ha az előfogati mozdony lejár a vonatról?

27 Hol kell átadni az Írásbeli rendelkezéseket, ha a vonatnál mozdonyvezetői személyzetváltás történik? Hogyan történik a vonali tolatásvezetői, vezető jegyvizsgálói Írásbeli rendelkezés példányának megőrzése, ha a vonat vonatkísérő nélkül közlekedik? Milyen módon történik a felhatalmazás az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén valamennyi menetrend szerint áthaladó vonatnál akkor, ha az egyéni kijárati jelzőre a külön előjelző vagy az előjelzést adó főjelző bármely ok miatt továbbhaladást engedélyező jelzésre utaló előjelzést nem adott? Milyen módon történik a felhatalmazás a főjelzővel (főjelzőkkel) megosztott vágányoknál a helyből vagy megállás után induló személyszállító vonatok esetében, a vonat kijárati vágányútja melletti első egyéni kijárati jelzőnél történő elhaladásra? Hogyan kell a felhatalmazni a megállás után induló személyszállító vonatot, ha a vonat által használt vágány főjelzővel megosztott és a megálláshelye a főjelző utáni vágányrészen van? Hogyan kell a mozdonyvezetőt felhatalmazni az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén valamennyi menetrend szerint áthaladó vonatnál, ha az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzésére az előjelzést adó főjelzővel erre utaló előjelzés adható? Milyen módon történik a felhatalmazás az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén valamennyi menetrend szerint áthaladó vonatnál, ha az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzésére a külön előjelzővel erre utaló előjelzés adható? Milyen módon történik a felhatalmazás pályaelágazások bejárati jelzőjének továbbhaladást engedélyező jelzése esetén, a Szolgálati menetrend 6. és 8. rovatában forgalmi okból történő megállásra utaló időadatokkal jelzett rendkívüli áthaladással közlekedő vonatnál? Milyen módon történik a felhatalmazás kétvágányú pályák forgalmi kitérői bejárati jelzőjének továbbhaladást engedélyező jelzése esetén, a Szolgálati menetrend 6. és 8. rovatában forgalmi okból történő megállásra utaló időadatokkal jelzett rendkívüli áthaladással közlekedő vonatnál? Milyen módon történik a felhatalmazás párhuzamos egyvágányú pályák forgalmi

28 kitérői bejárati jelzőjének továbbhaladást engedélyező jelzése esetén, a Szolgálati menetrend 6. és 8. rovatában forgalmi okból történő megállásra utaló időadatokkal jelzett rendkívüli áthaladással közlekedő vonatnál? Milyen módon történik a felhatalmazás egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a Szolgálati menetrend 2. sz. rovatában a pályahálózat működtetője által meg nem jelölt szolgálati helyeken, az induló személyszállító vonatnál? Hogyan történik a felhatalmazás egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a Szolgálati menetrend 2. sz. rovatában a pályahálózat működtetője által meg nem jelölt szolgálati helyeken, a megállás után induló személyszállító vonatnál? Milyen módon történik a felhatalmazás forgalmi szolgálattevővel nem rendelkező szolgálati helyeken és a nyílt vonalon nem továbbhaladást megtiltó jelzés, hanem bármely más ok miatt megállt valamennyi vezető jegyvizsgálóval közlekedő vonatnál? Mi az eljárás, ha a mozdonyvezető a vezető jegyvizsgáló által történő felhatalmazáskor az Indulásra készen jelzés adása után nem indul azonnal, illetve a menetrend szerint áthaladó vonattal megáll? Milyen módon történik a felhatalmazás a forgalmi okból megálló személyszállító vonat mozdonyvezetőjének, a kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a szolgálati menetrend 2. sz. rovatában körrel megjelölt szolgálati helyen? Milyen módon történik a felhatalmazás menetrend szerint áthaladó, de a menetrendtől eltérően bármely ok miatt megálló személyszállító vonat mozdonyvezetőjének a kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a szolgálati menetrend 2. sz. rovatában körrel megjelölt szolgálati helyen? Milyen módon történik a felhatalmazás a szolgálati helyen forgalmi okból megálló személyszállító vonat mozdonyvezetőjének az egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a szolgálati menetrend 2. sz. rovatában körrel meg nem jelölt szolgálati helyen? Hogyan kell felhatalmazni a menetrend szerint áthaladó, de a menetrendtől eltérően megálló személyszállító vonat mozdonyvezetőjét egyéni kijárati jelző továbbhaladást engedélyező jelzése esetén a szolgálati menetrend 2. sz. rovatában körrel meg nem jelölt szolgálati helyen?

29 Honnan adhatja a vezető jegyvizsgáló és a jegyvizsgáló szükséges jelzéseket, ha a vonat által használt vágány mellett nincs kiépített peron? Mikor adhatja a vezető jegyvizsgáló a szükséges jelzéseket ( Vonatkísérők a helyükre, Indulásra készen ) a jármű ajtajából, lépcsőjéről, ha onnan a felhatalmazáshoz szükséges valamennyi biztonsági intézkedés megtehető? Lehetséges-e, hogy a mozdonyvezető személyszállító vonatokkal a menetrendben előírt indulási idő előtt elinduljon? Mi az eljárás, ha a mozdonyvezető a felhatalmazást követően a kijárati jelző továbbhaladást engedélyező állásáról nem tud meggyőződni? Hogyan köteles a mozdonyvezető eljárni, ha a felhatalmazást követően a kijárati jelző továbbhaladást engedélyező állásáról nem tud meggyőződni? Mekkora sebességgel szabad előrehúzni, ha a mozdonyvezető a felhatalmazást követően nem tudott meggyőződni a kijárati jelző továbbhaladást engedélyező állásáról? Mikor köteles a mozdonyvezető az előzetes jelzőkezeléssel és vonatindító jelzőeszközzel felhatalmazott áthaladó vonatoknál a vonatot a helyzet tisztázása végett megállítani? Mikor köteles a mozdonyvezető a vonatindító jelzőeszközzel felhatalmazott áthaladó vonatoknál a vonatot a helyzet tisztázása végett megállítani? Mikor hatalmazhatja fel a mozdonyvezetőt A...sz. vonat Indulásra készen szavakkal a vezető jegyvizsgáló? Mikor kell a mozdonyvezetőt A...sz. vonat Indulásra készen szavakkal felhatalmaznia a vezető jegyvizsgálónak? Mely vonatokat lehet korábban közlekedtetni? Mi tartalmazza, hogy a vonat nem biztosított állomáson egyenes vagy kitérő irányba fog behaladni?

30 Hogyan kell megállítani a forgalmi okból megálló személyszállító vonatot, ha utasperonnal nem rendelkező vágányra járatják be? Hogyan kell megállítani a menetrend szerint megálló személyszállító vonatot, ha utasperonnal nem rendelkező vágányra kell fogadni? Hogyan kell a meghatározott megállási helytől eltérő helyen megállítandó személyszállító vonatot megállítani? Hogyan kell megállítani a megállási helytől eltérő helyen megállítandó nem személyszállító vonatot? Mi a mozdonyvezető teendője, ha arról kap értesítést, hogy a vonattal a megállási helytől eltérő helyen kell megállni? Hol és milyen jelzőeszközzel köteles a forgalmi szolgálattevő a vonatot fogadni? Hol és hogyan köteles a forgalmi szolgálattevőn kívül valamennyi vonatfogadásra kötelezett többi dolgozó a vonatokat fogadni? Mely szervezeti egység által kijelölt állomások kijárati, fedező és kezdő térközjelzőjének Megállj! jelzése mellett lehet megállás nélkül elhaladni? Mikor alkalmazhatja a mozdonyvezető a vonatnál alkalmazható legnagyobb sebességet a nem biztosított szolgálati helyeken az állomási útsorompó előtt alkalmazott fedezőjelző után, ha az útsorompó használhatatlansága miatt Megállj! jelzést ad? Mely szervezeti egység engedélyével szabad munkavonatot közlekedtetni építés alatt lévő pályán? Milyen okmányokat kell vezetni abban az esetben, ha a munkavonat vonatszámban elegyet továbbít? Hogyan kell közlekedtetni az állomásról a nyílt vonal meghatározott pontjáig közlekedő és onnan az állomásra visszatérő segélymozdonyt? Hogyan kell közlekedtetni az állomásról a nyílt vonal meghatározott pontjáig közlekedő és onnan az állomásra visszatérő segélyvonatot?

31 Milyen módon kell a páros és a páratlan számú menetrend nélküli segélyvonatot közlekedtetni oda és vissza útban? Meddig közlekedhet a menetrend nélkül közlekedő segélyvonat a kiindulási állomástól? A menetrend nélkül közlekedő segélymozdony a kiindulási állomástól meddig közlekedhet? Ki köteles menetrend nélkül közlekedő segélyvonat számozását, sebességét, és a megfékezettségre vonatkozó adatokat meghatározni és kivel kell közölnie? Ki köteles menetrend nélkül közlekedő segélymozdony számozását, sebességét, és a megfékezettségre vonatkozó adatokat meghatározni és kivel kell közölnie? Mit köteles meghatározni a forgalmi vonalirányító a menetrend nélkül közlekedő segélymozdony adataira vonatkozóan? Milyen adatokat köteles meghatározni a forgalmi vonalirányító a menetrend nélkül közlekedő segélyvonatokra vonatkozóan? Mikor lehet küldönc útján segélymozdonyt kérni a legközelebbi állomásról? Hogyan lehet segélymozdonyt kérni a nyíltvonalról? Segélykérés szempontjából kivehető igénybe küldöncként? Segélykérés szempontjából ki nem vehető igénybe küldöncként? Hol kell a segély mozdonyt megállítani? Miről kell a segélymozdonyt értesíteni? Hogyan kell közlekedni a segélymozdonnyal, ha a távolbalátás korlátozott?

32 Hogyan szabad a segélymozdonnyal közlekedni a segélyre szoruló vonattól számított utolsó 1000 m belül, ha az értekezés lehetetlen? Mi az eljárás, ha a segélyre szoruló vonat a segélymozdony elindulása előtt saját mozdonyával továbbítható lenne? fejezet Hol kell rögzíteni a Megállj! jelző meghaladását követő vizsgálat eredményét? Mi a feladata a vonatkísérő személyzetnek, ha a személyszállító vonat a nyílt vonalon rendkívüli ok miatt megállt? Kit és miről kell értesíteni a vonatkísérő személyzetnek, ha a személyszállító vonat a nyílt vonalon rendkívüli ok miatt megállt? Meddig közlekedhetnek a személyszállító vonatok, személyszállító kocsikból összeállított szerelvényvonatok és mozdonyvonatok, ha a vonat végén egy zárjelző tárcsa van és a kettő lámpa közül csak az egyik vörös fény világít? Meddig közlekedhetnek a nem személyszállító kategóriába sorolt vonatok, ha a vonat végén a 2 darab zárjelző tárcsa helyett egy zárjelző tárcsa van? Kiindulási állomástól meddig közlekedhetnek a személyszállító vonatok, személyszállító vonatok kocsijaiból összeállított szerelvényvonatok és mozdonyvonatok ha vonat végén egy zárjelző tárcsa és a kettő lámpa közül csak az egyik vörös fény világít? Kiindulási állomástól meddig közlekedhetnek személyszállító vonatok, személyszállító vonatok kocsijaiból összeállított szerelvényvonatok és mozdonyvonatok kivételével valamennyi más vonat, ha a vonat végén a 2 darab zárjelző tárcsa helyett egy zárjelző tárcsa van? Mi a teendő, ha bármely vonat végén egy zárjelző tárcsa sincs? Hogyan kell eljárni, ha vonatfogadás alkalmával a vonatfogadásra kötelezett dolgozó azt észleli, hogy a vonat végéről a zárjelző tárcsa hiányzik? Milyen módon kell eljárni, ha a veszélyeztetett vonatot (vonatokat) bármely ok miatt nem lehet visszatolni?

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vasúti munkavezető, vonalgondozó forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton munkavégzés, karbantartás, építés és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vezető jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsirendező, Saruzó, Vonali kocsirendező, Szállítmánykísérő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Vonali tolatásvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz,az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Váltókezelő forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Tolatásvezető, Gurításvezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból fejezet Egyszerűsített forgalmi alapképzés (árufuvarozási szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez és az

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 51 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózat személy, -és/vagy áruszállítás és tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 50 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Kocsivizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 36 db. 3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból. 1. fejezet Országos pályahálózaton tolatást végző járművezető forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú

Részletesebben

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 2. sz. módosítás tervezet az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Melléklet Az Utasítás 1. fejezetének 1.1. alfejezetében az 1.1.1. pont az alábbiak szerint módosul: 1.1.1. Az F. 1. sz. Jelzési Utasítás (a továbbiakban:

Részletesebben

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 45 db

Eltérések vizsgán a kérdések száma: 45 db Egyszerűsített forgalmi alapképzés (távközlő-, erősáramú-, biztosítóberendezés- és pálya szakszolgálat) forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és

Részletesebben

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10.

Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Szállítmánykísérő Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Jegyvizsgáló forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját célú vasúti

Részletesebben

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból

3. sz. módosítás kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításból Villamos fűtési lakatos forgalmi vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú, térségi és saját

Részletesebben

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON

12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON F.2. Pályavasúti üzletág Forgalmi Főosztály 12. A VONATSZEMELYZET HELYE ES LÉTSZÁMA A VONATOKON 149/279 A mozdonyok biztosítása, a vonatszemélyzet vezénylése ta. 12.1. A vonatok továbbításához szükséges

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. Saját célú, térségi és keskeny nyomtávolságú pályahálózaton Kocsirendező alapképzés (Sajátcélú vasúti pályahálózatok Szolgálati Utasítása) ismereti és vizsga anyag. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. AZ

Részletesebben

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10.

Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonalgondozó Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Gyermekvasúti vonatkísérő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs

Tájékoztató. Használható segédeszköz: nincs 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 841 05 Vasútforgalmi szolgálattevő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Távközlő) Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10.

Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Biztosító berendezési műszerész Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó

Vasúti személyfuvarozási Vasútüzemvitel-ellátó /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Jelzőőr Budapest KTI április 10.

Jelzőőr Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Jelzőőr Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:... Eredmény:...

Részletesebben

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA

VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VASÚTÜZEMI KÖZLEKEDÉSI, SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI ISMERETEK ÁGAZATON BELÜLI SPECIALIZÁCIÓ SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A vasútüzemi közlekedési, szállítmányozási

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 1.3. alfejezet. 2.2.1. pont. 2.2.2. pont. 2.4.2.5. pont 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban?

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I Melyik jelzést adó eszköz, berendezés nem használható át nem tekinthető alagútban? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.1 Mi a jelzés? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Mivel adhatók jelzések? Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás I. 1.2 Hogyan kell megfigyelni

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20.

Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Mozdonyfelvigyázó forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan:

Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: 1 Vonatközlekedés önműködő biztosított térközjelzőkkel felszerelt pályán, ha az önműködő térközbiztosító berendezés használhatatlan: Közlekedési rend: Állomástávolság (mindkét közlekedési iránynak megfelelően)

Részletesebben

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I.

ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont _------------------------------, ------------------ ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ VASÚTI JÁRMŰVEZETŐK VIZSGATESZTKONYVE I. 2012. Kiadja: KTI Közlekedéstudományi

Részletesebben

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás

Vasúti jelző és biztosító berendezések. Készítette: Szűcs Tamás Vasúti jelző és biztosító berendezések 2016 Készítette: Szűcs Tamás A MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztálya által kibocsátott és a Nemzetközi Közlekedési Hatóság által jóváhagyott: - F. 1. sz.

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.3. A vizsgatípus 1/82 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.9. vizsgatípus 1/39 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10.

Általános forgalmi vizsga Budapest KTI április 10. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Általános forgalmi vizsga Budapest KTI 2013. április 10. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok száma:...

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton VASÚTI MUNKAVEZETŐ, VONALGONDOZÓ Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések 2 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya I. Általános rendelkezések Ez a Vonali Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VVU) hatálya kiterjed a 117. sz. vasútvonal Ohat-Pusztakócs - Tiszalök állomások között lévő

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya, tartalma, kezelése és ismerete: Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VU.) hatálya a Sáránd-Nagykereki vonalszakaszra terjed ki. A VU

Részletesebben

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére

Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Baross Gábor Oktatási Központtal képzési szerződésben álló vasútvállalatok munkavállalói részére Készült a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. OKTATÁSI SEGÉDLET A Magyar Államvasutak Zrt. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS 3. számú módosításának F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS 4. számú módosításának F.2. sz. FORGALMI

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton ÁLTALÁNOS FORGALMI Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. vizsgatípus 1/44 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20.

Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi vizsga (Árufuvarozási szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

2. sz. módosítás ellenőrző kérdései az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz Általános forgalmi, Önállósító forgalmi és Vasútüzem vezető vizsga ellenőrző kérdései az F.1. Jelzési Utasításhoz, az F.2. Forgalmi Utasításhoz, és az F.2. Forgalmi Utasítás Függelékeihez az Országos közforgalmú,

Részletesebben

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás

Jelzési, Forgalmi és Gépészeti Utasítás az erdei vasutak számára I. rész Jelzési utasítás TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1 A JELZÉSEK RENDELTETÉSE... 4 1.2 A JELZÉSEK ADÁSA ÉS MEGFIGYELÉSE... 4 1.3 A JELZÉSEK ALKALMAZÁSA NAPPAL ÉS

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.10.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.10. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.10. vizsgatípus 1/69 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs Rendszer Oktatási

Részletesebben

Villamos fûtési lakatos vizsga

Villamos fûtési lakatos vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-5. fejezet 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelô kézi jelzôeszközöket tolatási, illetve vonatközlekedési

Részletesebben

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető

Érvényes: 2013. december 31-ig. Összeállította: Vadkerti Ferenc vizsgabiztosi, ellenőrzési és eljárási egységvezető INFRASTRUKTÚRA VIZSGAKÉRDÉSEK ORSZÁGOS KÖZFORGALMÚ, TÉRSÉGI ÉS SAJÁT CÉLÚ VASÚTI PÁLYAHÁLÓZATRA A 19/2011. (V. 10.) NFM rendelet 3. mellékletében meghatározott vizsgához Érvényes: 2013. december 31-ig

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1.3. alfejezet Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Hol kötelesek a dolgozók a napszaknak megfelelő kézi jelzőeszközöket tolatás, illetve vonatközlekedés közben tartani?

Részletesebben

Általános forgalmi vizsga

Általános forgalmi vizsga A VASÚTI D OLGOZÓK S ZABAD S ZAKSZERVEZETE LAPJA SZABAD VASUTAS 3 F.1. Jelzési Utasítás 1-2-5. fejezet 1. Mire hívja fel a mozdonyvezetô figyelmét a Menetrendi segédkönyv 3. táblázat 7. rovatában az állomás

Részletesebben

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p

Kötelezhető- e az engedélyes a közforgalmú vasút jelzési és forgalmi utasításai előírásainak alkalmazására?(6. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.6. A vizsgatípus 1/19 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút)

Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit kft. Vasúti Vizsgaközpont Általános forgalmi alapképzési program (Balatonfenyves Gazdasági Vasút) VVK-2018/236 2018.03.06 Képzés megnevezése: Általános forgalmi 1.

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/197 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200. év hó..nap. 2/197 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.1. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra Elővárosi vasúti pályahálózaton EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI (távközlő-, villamos felsővezetéki-, biztosítóberendezési-, pálya szakszolgálat) Infrastruktúra (BKV Zrt. HÉV F.2. sz.forgalmi és kapcsolódó szabályozások)

Részletesebben

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó

Forgalmi szolgálattevő Vasútüzemvitel-ellátó 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.12. vizsgatípus 1/23 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére

SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések. Tolatásvezetők részére SCVP Szolgálati Utasítás TESZT kérdések Tolatásvezetők részére Milyen esetben kell alkalmazni a Sajátcélú Vasúti Pályahálózatok Szolgálati Utasításának vonatkozó előírásait? 1.1.1. Mire terjed ki a Sajátcélú

Részletesebben

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT

EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT EGYSZERŰSÍTETT FORGALMI INFRASTRUKTÚRA (távközlő-, erősáramú-, biz-ber. és pálya szolgálatok) FOGASKEREKŰ VASÚT (BKV ZRT. Fogaskerekű Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) IDŐSZAKOS VIZSGA 2014

Részletesebben

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6.

Ellenőrző kérdések. 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont. 6. fejezet 6.3.10.6. 5. fejezet 5.5.7.1 és 5.5.7.2. pont Ellenőrző kérdések 2. sz. módosítás az F.1. sz. Jelzési Utasításhoz 1. Milyen színű a központi állítású váltók kézi állító készüléke (ellensúlya)? A központi állítású

Részletesebben

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik:

Az 1 és a 3 pontos kérdések megoszlása a következőképpen történik: Országos közforgalmú, térségi és saját célú pályahálózat Vezető jegyvizsgáló Infrastruktúra (MÁV Zrt F.2. sz. Forgalmi Utasítás és kapcsolódó szabályozások) Időszakos vizsga teszt kérdések. A tesztlapon

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.3. D vizsgatípus 1/34 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései 1.4. vizsgatípus 1/35 A vizsgakérdések összeállítása a Humán Információs Rendszer Oktatási

Részletesebben

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS

F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS F.1. Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság 1/198 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 1. sz. JELZÉSI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 2008. év április hó 06. nap. 2/198 Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság

Részletesebben

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X

Önállósító forgalmi. 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X Képzés megnevezése: Önállósító forgalmi 1. A program besorolása 1.1. Általános képzés - 1.2. Nyelvi képzés - 1.3. Szakmai képzés - 1.4. Hatósági vizsgával záruló alapképzés X 2. A program célja A vasúti

Részletesebben

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p

Az engedélyes mivel köteles ellátni a belső vasútüzemmel foglalkozó dolgozókat?(15. pont) 1 p I.Általános rendelkezések Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz az Iparvágányok Szolgálati Utasítása?(3. pont) Mit tartalmaz a Kiegészítő Szolgálati Utasítás?(5. pont)

Részletesebben

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS

F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS F.2. Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály 1/271 MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. F. 2. sz. FORGALMI UTASÍTÁS Hatálybalépés időpontja: 200.. hó..nap. 2/271 Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály F.2. JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása.

F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. F.1. sz. Jelzési Utasítás, valamint F.2. sz. Forgalmi Utasítás és Függelékeiből történő vizsgáztatások tesztkérdései és azok megoldása. 1.4. és 1.3 D vizsgatípus 1/42 A vizsgakérdések összeállítása a Humán

Részletesebben

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018.

VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK 2018. VASÚTSZAKMAI GYAKORLATI OKTATÓK IDŐSZAKOS KÉPZÉSE 2018. Összeállította: Vadkerti Ferenc VASÚTI VIZSGAKÖZPONT 19/2011. 6. mód. Értelmező rend 2 (új 18. 19 és 20. pont) Mi tartozik a K k k körébe: k ny v,

Részletesebben