1. Telepítés. 2. Regisztráció és bejelentkezés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Telepítés. 2. Regisztráció és bejelentkezés"

Átírás

1 1. Telepítés A telepítéshez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. A telepítésnél egyedül a telepítési könyvtárat illetve a 'Start/Programok' menűben létrehozni kívánt programcsoportot kell megadni. Az alapértelmezett telepítési könyvtár: c:\program Files\ASM Access Control v6.0 Telepítés után az asztalon megtalálható ikonok: ASM ACRS-IP Beléptető rendszer-> Főprogram ASM IPScan-> Vezérlők hálózati konfigurálása ASM ACRS-IP Felhasználói útmutató 2. Regisztráció és bejelentkezés A szoftver első használatakor regisztrációs kulcs megadása szükséges. Regisztrációs kulcs beszerzéséhez kérjük hívja az ASM Security Kft.-t a következő, központi telefonszámon: (56) , vagy pedig írjon -t a következő címek egyikére: bozso.peter@asm-security.hu info@asm-security.hu küldésekor kérjük, hogy a levélben adja meg a regisztrációs felületen található SzoftverID -t, a felhasználó adatait (cégnév stb.), a telepítő telefonszámát, illetve a telepíteni kívánt vezérlők számát. A regisztrációs kulcsot egy válasz -ben fogja megkapni. A még nem regisztrált szoftver minden egyes futtatáskor új szoftverid-t generál, ezért fontos, hogy a szoftvert a regisztrációs kulcs megérkezéséig ne zárja be! Sikeres regisztráció után, a felugró bejelentkezési ablakban adja meg az adminisztrátori felhasználónevet illetve jelszót (alapállapotban üres jelszó). Felhasználó: system A jelszó mezőt hagyja üresen. Az adminisztrátori hozzáférés jelszavát a biztonság érdekében később mindenképpen változtassa meg! ( Rendszer\Jelszó módosítás vagy pedig Rendszer\Felhasználók.)

2 3. A vezérlők hálózati konfigurálása (TCP/IP / RS485) 3.1 ASM-ACIP TCP/IP hálózatra csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a vezérlőt a kliens számítógéppel azonos fizikai hálózatra majd ellenőrizze az alapszintű kapcsolat meglétét. (switch ledek stb.) Indítsa az ASM-IPScan szoftvert az asztalról, vagy pedig a start menű 'ASM-ACRS/IP beléptető rendszer' programcsoportból. 3. A keresés indítása elött a vezérlőt a kliens számítógéppel megegyező alhálózatra (default vezérlő IP/Maszk: / ) kell konfigurálni. A keresés indítása gombra kattintva a szoftver a 'Tartomány eleje' és a 'Tartomány vége' közötti tartományban keres. A vezérlők gyárilag konfigurált IP címe: , ezért a tartományt érdemes az alapértékeken hagyni. A 'Késleltetés' érték csökkentésével gyorsítható a keresés, viszont '800'-as érték alá ne menjen. 4. Sikeres keresés esetén a felületen megjelennek a megtalált vezérlők. Az adott eszköz átkonfigurálásához tegyen pipát az 'Engedélyez' négyzetbe, majd írja át a változtatni kívánt értékeket. Ügyeljen arra, hogy a 'MAC cím' mezőben csak az 'RTL' utáni részt módosítsa (00X). A MAC Cím módosítására abban az esetben van szükség, ha több ACIP vezérlő kerül telepítésre egy IP-hálózat szegmensen belül. (Egyedi MAC cím szükséges minden egyes vezérlőnek!) Ha végzett az értékek megadásával, aktualizálja azokat a felettük lévő gombsorral. ('IP beállítása', 'MAC beállítása'...) 'Aktuális IP': 'Új IP': 'Átjáró': A vezérlő aktuális IP címe (Alapérték: ). A kívánt új IP cím. (Minden eszköznek egyedi IP cím megadása szükséges!) ( IP cím: 4 darab, pontokkal elválasztott decimális szám. A használható címek: 'C' osztályú hálózat: X.X, ahol X egy 1 és 254 közé eső szám (pl. az első vezérlő -> , második vezérlő: ) 'A' osztályú hálózat: 10.X.X.X (X-re ugyanazok mint 'C' osztálynál). Alhálózatok közötti kommunikációhoz. Konfigurálására akkor lehet szükség, ha a vezérlő felprogramozásához használt kliens számítógép a vezérlőtől külön alhálózatra kerül (v. port átirányítás esetén, lásd 5. fejezet). Helyes beállításához az adott hálózat rendszergazdája szükséges. Kisebb rendszereknél (illetve ha a vezérlő és a kliens számítógép egy alhálózatra kerül) a beállítására általában nincsen szükség.

3 ' Alhálózati maszk': Az adott alhálózat 'hálózati' címének megállapításához (útválasztáshoz, az operációs rendszer számára). Általában maradhat az alap ' ' érték. Az adott hálózati szegmes összes vezérlőjére azonos. 5. A ' Vezérlő beállítás' fülön tesztelhető az adott kommunikációhoz (RS/IP) tartozó kapcsolat. FONTOS! A Vezérlő beállítás fülön található netid beállítás csak a 2 ajtós vezérlőhöz használatos! Az egyajtós (acip/acrs) illetve a 4/8-ajtós vezérlők (MCO4-8/MCO4W) netid beállítása hardveresen történik. Az acip/rs 1ajtós vezérlők netid beállítása a következő 6-os pontban leírtak szerint történik. 6. NetID beállítás: (Minden egyes vezérlőnek (többajtós MCO2/4/8, egyajtós acrs/acip) külön netid megadása szükséges, interfész fajtától (Ethernet-TCP/IP / RS485) függetlenül! 1. Szüntesse meg a vezérlő tápellátását, majd csavarozza le a vezérlő hátlapját. 2. Húzza le az ethernet vezérlőt (külön PCB, lásd kép). 3. Az ethernet vezérlő alatti DIP kapcsolósoron állítsa be a kívánt NetID-t (binárisan). Például 6-os NetID-hez: DIP = Sikertelen acip vezérlő keresés Ellenőrizze, hogy nincs aktiválva semmilyen tűzfal/portszűrés a kliensnek használt PC-n (win xp alap tűzfala, stb.), vagy pedig engedje át a tűzfalon az 1024-es port (alapérték) forgalmát. Ha sem az alap ( > ), sem pedig az attól eltérő tartományban nem talál az Ipscan eszközt, végezze el a következő lépéseket (gyári hálózati paraméterek visszaállítása): 1. Szüntesse meg a vezérlő tápellátását, majd c savarozza le a vezérlő hátlapját. 2. Zárja a lehúzható ethernet vezérlő melleti 'clear' átkötést (lásd kép a köv. oldalon). 3. Csatlakoztassa a tápvezetéket, majd várjon 10 másodpercet. 4. Tápvezeték le, majd 'clear' átkötés megszüntetése. 5. Táp visszaadása.

4 4. Kliens-szoftver beállítások (ASM-ACRS/ACIP egyajtós kártyás beléptető ) Az eszközök sikeres hálózati konfigurációja után a beléptető rendszer szoftverében hozzáadhatók a rendszerhez csatlakoztatott vezérlők Rendszer\Kommunikációs beállítások ' Olvasó beállítások' fül: Itt válassza a ' Kártyaolvasó vezérlővel' rádiógombot. ' NetID' : Itt a kártyakiadáshoz (kártyaszám kiolvasáshoz) használt vezérlő egyedi NetID számát adja meg (lásd előző oldal netid beállítás). Az egyes vezérlőkre a 'Vezérlő adatok' (4.2) beállításai a mérvadóak. ' Vezérlő típusa' : 'Egyajtós vezérlő' kiválasztása acip ill. acrs vezérlők esetén. Többajtós vezérlő kiválasztása mco2/mco4w/mco4/mco8 vezérlők esetén.

5 ' Vezérlő konfiguráció' fül: 'Maradhat aktív a ' Soros porton keresztül' rádiógomb. (A TCP/IP hálózat egy másik panelen kerül beállításra). RS485 kommunikáció esetén adjunk meg egy, a soros kommunikációhoz szükséges (a kliens számítógépen létező és bekonfigurált) soros portot. A ' TCP/IP-n keresztül' rádiógomb bekapcsolása nem szükséges a vezérlővel való TCP/IP kommunikáció aktiválásához. A funkcióval egy távoli (ip-s hálózaton elérhető) beléptetős PC klienshez kapcsolódhatunk. Az esetleges TCP/IP kommunikáció (acip,mco4/8-ip,mco2-ip, mco4w-ip vezérlők esetén) a Vezérlő\Vezérlő adatok felületén kerül beállításra (4.2 / 2. pont). A ' Kártyakiolvasás' fülön lévő beállítások alapértéken maradhatnak Vezérlő adatok 'Vezérlő\Vezérlő adatok', vagy pedig az eszköztárból: ikon 1. Telepítési zónák hozzáadása. A rendszer struktúrálása miatt lehet hasznos az alkalmazása (átláthatóság). Fontos, hogy a jogosultságok kiosztásakor a zónák nem kapnak szerepet, tehát kizárólag a Vezérlő konfigurálás nézet struktúrálásában van szerepük.

6 2. Vezérlő hozzáadása. NetID : Minden vezérlőnek egyedi NetID megadása szükséges (3.1, 6-os pont) ID csoport : 255 vezérlő felett szükséges a növelése (alapérték: 0). A ' Net ID' és ' ID csoport' értékeknek egyezniük kell a vezérlőn beállított értékekkel. (3.1, 6-os pont) ' Hálózat típusa' rádiógomb csoport: RS485: ASM-ACRS vezérlő alkalmazása esetén (soros kommunikáció). (A kliens számítógéppel való kommunikációhoz RS485-RS232 átalakító szükséges!) Tcp/IP: Ethernet hálózat alkalmazása esetén. Ebben az esetben a vezérlők illetve a kliens számítógép egy közös elosztón (switch) keresztül csatlakoznak (vagy pedig közvetlenül, crossover kábellel). IP cím: A vezérlő előzőleg (3.1 ASM IPscan) már bekonfigurált IP címe. Tcp port: Az IP-hez tartozó tcp port száma. Maradhat alapértéken (nem szükséges vezérlőnként külön érték beállítása).

7 4.3 További beállítások Vezérlő paraméterek 1. Vezérlő\Vezérlő adatok ablak (4.2)-> Pipa a felvett vezérlő mellé, majd-> Paraméterek-> A lenyíló menűből ' Konfigurálás'. Ezután az ' Idő-Zóna paraméterek' fülön vegye ki a pipát az összes beállítás mellől: Az 'Általános beállítások' fülön adja meg az ajtónyitás módját:

8 Az 'Olvasó beállítások' fülön a vezérlőre ill. segédolvasóra vonatkozó irányt adhatja meg (a képen a vezérlőre belépés (In) lett konfigurálva): Miután beállította a szükséges paramétereket -> ' Feltöltés'. (Vagy pedig ' Mentés', majd ' Vezérlő paraméterek' ikon az eszközsoron -> ' Indít' -> 'Vezérlő paraméterek feltöltése') 2. ' Paraméterek' -> ' Vezérlő idő-zóna beállítások' -> ' Engedélyezési időtábla' Az értékek mentése ill. feltöltése után a vezérlő csak a megadott időtartományokban fog belépést engedélyezni (kivétel VIP kártya). A vezérlő használata elött mindenképpen töltse fel az időtartományokat a vezérlőre abban az esetben is ha nem módosította azokat:

9 3. ' Paraméterek' -> ' Vezérlő munkaszüneti napok hozzárendelése' Ezen a panelen a hivatalos munkaszüneti napokat adhatja hozzá az adott napokon a vezérlő nem engedélyez belépést (kivétel VIP kártya) vezérlőhöz. A megadott 4. ' Paraméterek' -> ' Időtábla Kártya és kód eng. ' Itt a 'Kártya és kód' ajtónyitási mód engedélyezése paraméterezhető. 'Kártya és kód' módban a vezérlő csak az itt beállított időtartományokban fog belépést engedélyezni (kivétel VIP kártya). A 'Kártya és kód' mód használatához mindenképpen állítson be egy tartományt 00:00-> 23:59 értékekkel, majd töltse azt fel a vezérlőre. 4.4 Kommunikáció tesztelése Kattintson a ' Vezérlő paraméterek' gombra az eszköztáron, majd tegyen pipát a tesztelni kívánt vezérlő mellé. Ezután ' Indít' gomb -> ' Vezérlő idő kiolvasás' A 'Kommunikáció állapota' ablakban leolvasható a sikeres ( Connect Controller IP Address:...Success), vagy éppen sikertelen ( Connect Controller IP Address:... Failed) csatlakozás. Sikertelen csatlakozás esetén ellenőrizze az eszköz kommunikációs beállításait (IP cím, Tcp/Ip portok, NetID, Csoport ID, COM port). IP-s vezérlő esetén ellenőrizze, hogy a vezérlő azonos alhálózaton vane a felprogramozáshoz használt kliens számítógéppel (IP címek, alhálózati maszk). Az eszköz hálózati jelenlétének teszteléséhez használhatja a windows ' ping' parancsát: Start -> Futtatás (Run) -> cmd, majd OK. A ping után írja be a vezérlő IP címét majd enter: Válasz esetén az eszköz TCP/IP hálózati beállításai rendben vannak. Ha a csatlakozás (4.4 'Vezérlő paraméterek' -> Indít) így sem menne, ellenőrizze le az eszköz, illetve a kliens szoftver 'NetID' és 'CsoportID' beállításait (3.1 /6-os pont). Ha a hálózaton jelen van az eszköz de ennek ellenére tényleges kapcsolat nem létesíthető, állítsa vissza a vezérlő gyári hálózati beállításait (3.1 /6-os pont). 4.5 Vezérlő időbeállítás ( Fontos! ) 1. Vezérlő órájának beállítása: Kattintson a ' Vezérlő paraméterek' ikonra az eszköztáron, majd tegyen pipát a beállítani kívánt vezérlő mellé. Ezután ' Indít' gomb majd ' Vezérlő-idő beállítás'.

10 ASM ACRS-IP BELÉPTETİ VEZÉRLİ KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAMJÁNAK KEZELÉSI ÚTMUTATÓJA Oldal 1

11 Bevezető Kérem, hogy kattintson duplát a BELÉPTETŐ mappában az ACRS_IP Beléptető rendszer ikonra. Ennek a programnak a feladata a beléptető vezérlőkkel kapcsolatos kommunikáció elvégzése. Ez a program küldi ki az adatokat (dolgozói, kártyaszámok) a beléptető vezérlőbe, és ez a program olvassa ki az eltárolt dolgozói mozgások adatait. 1.ÚJ SZERVEZET FELVITELE A dolgozói alapadatok rögzítés előtt be kell rögzíteni a munkahelyen található szervezeteket, osztályokat! 1. Kérem, válassza ki az alábbi menüpontot: SZERVEZET->SZERVEZETI FELÉPÍTÉS almenüpontot. 2. A megjelenő ablakban láthatja az eddig berögzített szervezetek, osztályok neveit. Amennyiben fel kell vinni, úgy álljon az OSZTÁLY -ra a kiinduló szintre és kattintson a HOZZÁAD nyomógombra. Oldal 2

12 3. Az osztály száma automatikusan beíródik, majd adjon neki NEVET, és a MEGJEGYZÉS részben tudja leírni bővebben az osztályra vonatkozó információkat. 4. A rögzítés végén kattintson a RENDBEN nyomógombra, melynek hatására az OSZTÁLY alatt látni fogja az újonnan felvitt szervezetet/osztályt. 5. Ha nincs további felvitel vagy módosítás, akkor válassza a BEZÁR nyomógombot a kilépéshez. Oldal 3

13 2.ÚJ DOLGOZÓ FELVITELE 1. Kérem, folytassa a munkát a szervezetek felrögzítése után még mindig ebben a programban. A főmenüben válassza ki: SZERVEZET(E) -> SZEMÉLYZETI INFORMÁCIÓK almenüpontot. 2. Ezután a megnyíló baloldali ablakban ki kell választani az eddig berögzített SZERVEZETET, majd a HOZZÁAD menüpontra üssön. Oldal 4

14 3. A képernyő jobb oldali részén megnyílik a dolgozói alapadatok formanyomtatványa. Amit kötelező tölteni: - dolgozó neve - egyéni név: lehetséges adatok: N normál dolgozó, aki aznap befejezi a munkáját G gépkocsivezetők, vagy akik rugalmasban dolgoznak, de aznap még befejezik a munkát M 24órás szolgálatban dolgozók, akik általában előző nap jönnek és másnap mennek haza. - nyilvántartási szám - USERID - osztály/szervezet - a többi adatot belátásuk szerint rögzítsék Oldal 5

15 4. A HOZZÁAD menüpont mellett található MENTÉS menüpontra kattintson, amikor végzett a dolgozó alapadatainak berögzítésével. Ennek hatására a baloldalon megjelenik a SZERVEZET alatt az új név. 5. Amennyiben végzett a dolgozók berögzítésével kérem, kattintson a HOZZÁAD menüponttal egy sorban található KILÉPÉS menüpontra. Oldal 6

16 3.DOLGOZÓKNAK KÁRTYA kiadása 1. Kérem, folytassa a munkát a dolgozók felrögzítése után, a SZERVEZET-> SZEMÉLYZETI KÁRTYÁK menüben. 2. Kérem, hogy a SZEMÉLYZETI KÁRTYÁK ablak baloldalán található részben válassza ki a kívánt szervezetet. A kiválasztás után az ablak baloldalán láthatja a szervezetbe berögzített dolgozók neveit. Kérem, hogy kattintson a kívánt dolgozóra! Majd a NORMÁL KÁRTYA részben válassza a KIADÁS nyomógombot! Oldal 7

17 3. Ekkor egy új ablak jelenik meg a képernyő közepén. Ebben a kis ablakban láthatja a kiválasztott dolgozó nevét és nyilvántartási számát. 4. Kattintson a kártyaszám adatmező melletti MUTATÓUJJ ikonra! Oldal 8

18 5. Ezután újabb ablak jelenik meg, amelyben az ALGORISM KÁRTYASZÁM adatmezőbe gépelje be a kártyán található, egybefüggő 10 jegyű számot, majd kattintson a RENDBEN nyomógombra. 6. Ezután visszatér az eredeti kis ablakhoz, és a MUTATÓUJJ mellé átkonvertálódott kártyaszámot láthatja. A rögzítés befejezéséhez kattintson a RENDBEN nyomógombra. 7. Amennyiben befejezte az összes dolgozónak a kártya kiadást, úgy kattintson a BEZÁR nyomógombra. Oldal 9

19 4.DOLGOZÓI és KÁRTYA ADATOK ENGEDÉLYEZÉSE 1. Kérem, folytassa a munkát a VEZÉRLŐ(V)->KÁRTYAKEZELÉS->KÁRTYA AUTORIZÁCIÓ (ESZKÖZ) menüben. 2. Válassza ki a kívánt vezérlőket, majd kattintson az ENGEDÉLYEZÉS nyomógombra. Oldal 10

20 3. Kattintson a megnyíló ablakban a KIVÁLASZT szövegre, majd válassza ki a kívánt osztályt a SZEMÉLYZET ablakban, majd tegyen pipát minden dolgozó mellé. Kattintson a RENDBEN nyomógombra. Oldal 11

21 4. Ezután bezáródik a SZEMÉLYZET ablak és az AUTORIZÁCIÓ ablakba beíródik a kipipált dolgozók a KIVÁLASZT nyomógomb alá. Ezután kattintson a RENDBEN nyomógombra, majd az AUTORIZÁCIÓ megtörténte után az OK nyomógombra a megnyíló kisablakban. 5. Ezután bezáródnak a kis ablakok és a képernyőn láthatóak táblázatos formában a feldolgozott dolgozók. Oldal 12

22 5.VEZÉRLŐKBE ADAT FRISSÍTÉS 1. Kérem, folytassa a munkát a VEZÉRLŐ(V)->VEZÉRLŐ PARAMÉTEREK almenüpontot. 2. Kérem, válassza ki (tegyen pipákat) a vezérlőket, majd válassza ki az INDIT nyomógombot. Oldal 13

23 3. A megnyíló menüben válassza ki: KÁRTYA AUTORIZÁCIÓ->AUTORIZÁCIÓK FRISSÍTÉSE almenüpontot 4. A képernyőn végig futnak a feldolgozott dolgozók, majd kilépéshez kattintson a BEZÁR nyomógombra Oldal 14

24 6.DOLGOZÓI KÁRTYA BEVONÁSA Ebben a részben tudja az elveszett kártyákat, vagy a kilépett dolgozók kártyáit lekezelni. Ha tehát valakinek elveszett a kártyája, leválasztásra kerül a kártya sorszáma, majd a korábban leírt módon kaphatja meg a dolgozó az új kártyáját. Amennyiben kilépett a dolgozó és visszaadta a kártyáját, azt szintén ebben a menüben tudja visszavenni. A visszavett kártyát a hónap végéig ne adja ki új dolgozónak! Kérem, hogy válassza ki a dolgozó szervezetét a baloldali részben. Oldal 15

25 A szervezetet alkotó dolgozók listája megjelenik a képernyőn. Kérem, hogy válassza ki a megfelelő dolgozót! A jobb oldali részen megjelenik a kártya adatai: Kérem, hogy válassza ki a TÖRLÉS nyomógomb segítségével a törlés lehetőséget, mely után az alábbi kép fogadja: Ezután az INDOKLÁS részben válassza ki a megfelelőt, majd válassza a TÖRLÉS nyomógombot! Oldal 16

26 Ezután behelyezi a dolgozót és kártya adatait táblázatos formában, előkészítve ezeket a tételeket további feldolgozásra. Amennyiben nincs további kártya visszavonás, úgy válassza a BEZÁRÁS nyomógombot, mely segítségével visszatér a főmenübe. Oldal 17

27 6.1 Dolgozó törlése Az alábbi részben tudja a berögzített dolgozókat kitörölni. A fenti menüpont kiválasztása után válassza ki a megfelelő szervezetet: Oldal 18

28 A szervezet kiválasztása után, álljon rá a kitörlendő dolgozóra. A dolgozó kiválasztása után, kattintson a TÖRÖL nyomógombra. A törlés megerősítéséhez kattintson az IGEN nyomógombra! A törlés után a szervezetet alkotó dolgozói listából kitörlődik a fentiekben kitörölt személy. Oldal 19

29 6.2 Ezután el kell végezni az alábbi KÖTELEZŐ feldolgozási menüpontot: Ebben a program részben a programba aktualizált adatokat lehet befrissíteni a vezérlőkbe. Kérem, hogy jelölje ki az összes vezérlőt, tegyen pipát a négyzetekbe! Oldal 20

30 Ezután kattintson az INDIT nyomógombra, mely során az alábbi lehetőség közül válassza a kiemeltet! A kártya authorizáció menüpontból nyíló frissítés menüpontot válassza ki! A képernyőn felsorolásra kerülnek azok a tételek, melyet feldolgozásra előkészített korábban. Oldal 21

31 7.ÓRA beállítás és kiküldése a vezérlőkbe Az alábbiakban tudja beállítani a vezérlőkben a számítógép szerinti dátumot és időt! Kérem, hogy válassza ki az alábbi menürendszerben a VEZÉRLŐ PARAMÉTEREK menüpontot. Kérem, hogy tegyen pipákat a vezérlők előtti üres négyzetekbe! Oldal 22

32 Ezután kattintson az INDIT nyomógombra, majd a megjelenő menürendszerben válassza ki a kiemelt menöpontot. A menüpont elindítása után az alábbi ablakban lehet látni a vezérlőkbe történő adat kiküldés sikerességét: Az időbeállítás után kérem, hogy a kilépéshez válassza a BEZÁR nyomógombot. Oldal 23

33 8.MUNKASZÜNETI NAPOK beállítása Az alábbi menüpontok tudja beállítani a munkaszüneti napokat. Amennyiben munkaszüneti napokon munka, vagyis beléptetés történik, úgy ezt NE HASZNÁLJA! Itt láthatja az eddig berögzített munkaszüneti napokat! A HOZZÁAD nyomógomb segítségével tud új időpontot berögzíteni. Oldal 24

34 A HOZZÁAD nyomógomb leütése után egy új ablak jelenik meg, melybe az ünnep kezdő és vég dátumát lehet beírni. A rögzítés után kattintson a RENDBEN nyomógombra. A rögzítés után mindjárt láthatja a listában, kilépéshez válassza a BEZÁR nyomógombot! Oldal 25

35 9.VEZÉRLŐ AUTOMATIKUS KIOLVASÁSA A beléptető vezérlő eszköz bizonyos tranzakció számig tudja tárolni, gyűjteni a ki- és belépési adatokat. Ezeket az adatokat tehát bizonyos szabályos rendszerességgel ki KELL olvasni egy kijelölt számítógéppel. Az adatállományt célszerű a hálózati szerveren tárolni, hogy mások is lekérdezhessék az adatokat a speciális, saját fejlesztésű munkaügyi lekérdező programunkkal. A lekérdező számítógépen el kell indítani az ACRS_IP Beléptető rendszer ikonnal a kommunikációs programot, és a fenti képen látható szélső ikonra kell kattintani (VEZÉRLŐ ADATKIOLVASÁS). Ezután válassza ki a vezérlőket és kattintson az INDIT nyomógombra! A lekérdezési beállításoknak megfelelően végrehajtódik az adatok lekérdezése, melyet a képernyőn ellenőrizhet! Az ütemezett lekérdezés elindítása után NE ZÁRJA BE ezeket az ablakokat, alkalmazásokat. Ezek futhatnak a háttérben, lekicsinyítve! Oldal 26

36 9.1 Óránkénti automatikus adatkiolvasás beállítása Ebben az esetben, ha a fentiek szerint elindítja a lekérdezést, akkor az indításhoz képest óránként elvégzi automatikusan a beléptető vezérlőből az adatok kiolvasását. Oldal 27

37 Oldal 28

38 9.2 Megadott órában, időszakban történő automatikus adatkiolvasás beállítása Ebben az esetben, ha a fentiek szerint elindítja a lekérdezést, akkor az indításhoz a beállított órákban, időszakban elvégzi automatikusan a beléptető vezérlőből az adatok kiolvasását. Oldal 29

39 Oldal 30

40 10. Adatbázis helyének meghatározása Ebben az esetben, ha a fentiek szerint elindítja a lekérdezést, akkor az indításhoz a beállított órákban, időszakban elvégzi automatikusan a beléptető vezérlőből az adatok kiolvasását. A MENTÉSI ÚTVONALAK menüpontba is célszerű belépni és beállítani a kívánt útvonalat. Az adatbázis útvonalának beállításához válassza a BEÁLLÍT nyomógombot és tallózza ki az lmsdb.mdb állományt. A kilépéshez kattintson a RENDBEN nyomógombra. Oldal 31

41 TARTALOMJEGYZÉK 1.Új szervezet felvitele 2. 2.Új dolgozó felvitele 4. 3.Dolgozói kártya rögzítése, kiadása 7. 4.Dolgozói kártya adatok engedélyezése Vezérlőbe adat frissítés Dolgozói kártya bevonása Dolgozó törlése Dolgozó kártya visszavonás feldolgozása Óra beállítása és kiküldése vezérlőkbe Munkaszüneti napok beállítása Vezérlő automatikus kiolvasása Óránkénti automatikus kiolvasás beállítása Megadott időszakban történő kiolvasás beállítása Adatbázis helyének meghatározása, beállítása, módosítása 31. Oldal 32

42 ASM kártyás beléptetırendszer ASM ACRS / ASM ACIP egyajtós beléptetı vezérlı és olvasó (5-6. ábra) Jellemzık: -Használható kártya típusok: Csak EM (vastag kártya!) A hotel rendszerünkhöz használt vékony, mifare 1-es kártyákat nem olvassa! ('M'-es segédolvasókkal sem!) -Olvasási távolság: kb. 10cm (Az EM chip-es -R19- kulcstartó esetében olyan 3-4cm.) -Interfész (kliens PC <-> Belép.vezérlık): RS485 (ASM-ACRS) illetve Ethernet-TCP/IP (ASM-ACIP) -Méretek: 106x87x32mm (m x sz x mélység) -Beépített olvasó: 125kHz/13.56Mhz -Súly: 121G -Felhasználó/belsı tár kapacitás: 500 felhasználó/ kb ki/belépési rekord tárolása a vezérlın. -Ki/Belépési rekordok megjegyzése akár 1évig. -Mőködési hımérséklet: -20 C C -Tápfeszültség: DC12V, áramfelvétel: 30-50mA /120mA olvasáskor -Riasztás: Nyitva maradt ajtó, kifeszített ajtó, többszöri illetéktelen nyitási kisérlet -Ajtónyitás stb. lehetısége szoftverbıl -Anti-passback (Kilépés kártyával kikényszerítése. Csak 1.03-as firmwareel!) -Beléptetés: Csak kód / Kártya vagy Kód / Kártya és Kód üzemmódok A rendszer: A vezérlıre EGY wiegand segédolvasó (wiegand protokol) köthetı közvetlenül (max. 200méter!), így megvalósítható a ki és be irány megkülönböztetése (magában a vezérlıben is található beépítve egy wiegand olvasó). Az segédolvasók a tápfeszültséget a vezérlıtıl kapják (12VDC). A csatlakoztatható (wiegand) segédolvasók (csak EM kártyákat olvas, tehát 'E'-s olvasók köthetık rá!): ASM-CRE20 (kültéri kivitel) ASM-CRE19 (kültéri kivitel) ASM-CRE21 ASM-CRE23 ASM CRE24 ASM-CRE25 ASM-CRE27 ASM-CRE28 ASM-CRE29 A relé kontakt(ajtónyitás)/egyéb kimenetek illetve bemenetek mind a vezérlın találhatóak, tehát azokat a vezérlıbe kell bekötni. Ki/bemenetek: -NO/NC relé-kontakt -WD0/WD1 a két segédolvasóknak -IR(Infra érzékelı) bemenet -Ajtónyitás érzékelı -Tőzjelzés bemenet -Sziréna -Nyitógomb -GND/+12V -GND/A+/B- az RS485 busznak a PC kliens illetve az esetleges további RS485- ös vezérlık felé (ACRS vezérlı esetén!) -RJ45 csatlakozó a PC kliens (vagy ethernet switc) felé. (ASM ACIP vezérlı esetén!) 1

43 ASM kártyás beléptetırendszer Szoftverek: ASM ACRS/IP Beléptetı rendszer v6.00 (standalone helyi adatbázis), illetve ennek az MS SQL-es (hálózatos) változata. A vezérlı kétféleképpen csatlakoztatható a felprogramozáshoz és monitorozáshoz használt PC számítógéphez: RS485-ös (ASM-ACRS) illetve Ethernet-TCP/IP (ASM-ACIP) interfészen keresztül. (Lásd 5-6. ábra) ASM-ACRS: A vezérlı RS485 buszára (3ér, pl. UTP cat5 kábellel) van kötve a PC számítógép (ASM-R11 rs485-rs232 adapter szükséges!) illetve az esetleges további 255+ (max. 2000) ACRS vezérlı. (De bármelyik rs485 interfészes vezérlıvel használható egy buszon, pl. MCO1/MCO2/MCO8/MCO4W egyajtós vezérlı stb.) ASM-ACIP: Az Ethernet interfészes változathoz helyi hálózaton keresztül (LAN - switch/routerek) csatlakozhatunk egy PC segítségével. Több IP-s vezérlı esetén a vezérlık illetve a kliensként használt PC csillagpontosan be van kötve egy switch-be. Természetesen ilyenkor mindegyik vezérlınek külön IP-cím kiosztása szükséges (hasonlóan mint a pc hálózatok esetében). 2

44 ASM kártyás beléptetırendszer ASM ACRS / ASM ACIP Egyajtós beléptetı vezérlı 3

45

46

47

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató

ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató ASM-ACRS/IP kártyás beléptetı rendszer Felhasználói útmutató 1. Telepítés Fontos, hogy a telepítéshez rendszergazdai jogosultságok szükségesek. A telepítésnél egyedül a telepítési könyvtárat illetve a

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot.

Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. Telepítés Bérprogram vásárlásakor az Ügyfélnek e-mailben és levélben is megküldjük a termék letöltéséhez és aktiválásához szükséges termékszámot. A programot honlapunkról, az alábbi linkről tudják letölteni:

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható DWL-700AP D-Link Air TM Vezeték nélküli Hozzáférési pont Előfeltételek A DWL-700AP beállításához

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt

Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt Szilipet programok telepítése Hálózatos (kliens/szerver) telepítés Windows 7 operációs rendszer alatt segédlet A Szilipet programok az adatok tárolásához Firebird adatbázis szervert használnak. Hálózatos

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték nélküli Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció 3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció Célkitűzések Egyszerű egyenrangú csomópontokból álló hálózat építése, és a fizikai kapcsolat ellenőrzése. Különböző IP-cím beállításoknak a hálózati

Részletesebben

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt Adatmentést készíteni a számítógépen található összes

Részletesebben

C2000 Manager 1.02 Verzió Használati Utasítás

C2000 Manager 1.02 Verzió Használati Utasítás 1 oldal TC3XYNT & C2000 C2000 Manager 1.02 Verzió Használati Utasítás 2 oldal TARTALOM 1. Fejezet - A Szoftver működése... 3 2. Fejezet - Virtuális COM Driver és C2000 Manager működési feltétele... 3 3.

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató).

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató). Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz XE3023HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz (DHCP) a következő oldalon: 1 Gyorsútmutató a hálózati

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

A belső hálózat konfigurálása

A belső hálózat konfigurálása DHCP A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső hálózatunkat. Szerver (Windows 2012) SWITCH Kliens gép (Windows 7) Hálózati kártya (LAN1) Hálózati kártya (LAN1) Állítsunk be egy lan1

Részletesebben

3.1.5 Laborgyakorlat: Egyszerű egyenrangú hálózat építése

3.1.5 Laborgyakorlat: Egyszerű egyenrangú hálózat építése Otthoni és kisvállalati hálózatok kezelése 3.1.5 Laborgyakorlat: Egyszerű egyenrangú hálózat építése Célkitűzések Egyszerű egyenrangú hálózat tervezése és kiépítése az oktató által biztosított keresztkötésű

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben)

Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben) Helyi (otthoni) hálózat kialakítása (Windows rendszerben) Manapság nem ritka, hogy egy-egy családban akár több számítógép is van. Van egy a gyerekeknek a tanulásra (játszásra) van egy a család felnőtt

Részletesebben

Webbox Telepítési útmutató

Webbox Telepítési útmutató Webbox Telepítési útmutató 1. Webbox kicsomagolása. Helyezze be az SD kártyát a Webboxba és ügyeljen rá, hogy ne legyen írásvédettre állítva. Telepítési feltételek: Inverter - nappal, üzemi állapotban

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer

HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer HT2110 ID kártyás beléptetı rendszer A leírásban szereplı bekötési útmutatók, illetve a programozás az eszköznél érvényes a HT2110-2 (hálózati) és a HT2110B-2 (önálló) beléptetıre is. A hálózati beléptetı

Részletesebben

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MFS RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás 1.Tulajdonságok 1.1 Műszaki adatok Kártyaolvasó típusa Mifare 13.56 MHz Olvasási távolság 1-15 cm Nyitási lehetőségek Kártya / Kulcstartós kártya

Részletesebben

Windows hálózati adminisztráció

Windows hálózati adminisztráció Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Szerver oldal: Kliens oldal: 2. DHCP 1. A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső hálózatunkat. Szerver (Windows 2012) SWITCH

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm

Részletesebben

A virtuális környezetet menedzselő program. Első lépésként egy új virtuális gépet hozzunk létre a Create a New Virtual Machine menüponttal.

A virtuális környezetet menedzselő program. Első lépésként egy új virtuális gépet hozzunk létre a Create a New Virtual Machine menüponttal. 1. Virtuális gép létrehozása (VMWARE Player) A virtuális környezetet menedzselő program. Első lépésként egy új virtuális gépet hozzunk létre a Create a New Virtual Machine menüponttal. Megadjuk, hogy a

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Az alapértelmezett felhasználói név az "abc", a jelszó pedig "123". Ez célszerű megváltoztatni a felhasználónevet és a jelszót az első használat.

Az alapértelmezett felhasználói név az abc, a jelszó pedig 123. Ez célszerű megváltoztatni a felhasználónevet és a jelszót az első használat. 2. A program alapműködése: 2.1. Program indítás (bejelentkezés) Kattints a Start > Program > Access Control > Access Control, vagy az asztalon lévő ikonra, akkor megnyílik a belépés ablak az alábbiak szerint:

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Telepítési útmutató. Ver 1.0

Telepítési útmutató. Ver 1.0 Ver 1.0 FIGYELEM: Csak a készülék által támogatott modemet használja. A Dixell S.p.a nem vállal felelősséget a nem kompatibilis modem használatából eredő esetleges károkért. FIGYELEM: A Dixell S.p.a.

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

Regisztrálási útmutató

Regisztrálási útmutató Regisztrálási útmutató Az első feladat a FONIO szolgáltatás igénybevételéhez, hogy adatait megadva beregisztrál a weboldalunkon: www.fonio.hu. a. A weboldalunk ( www.fonio.hu ) elindítása után válassza

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

(AR-721E-V2-X) AR-701B-X 16,000 32,000. Csatlakozó: CN18 TCP/IP Jelölés Láb Leírás. Csatlakozó: Leírás. Láb. Jelölés LA+ LB- Csatlakozó:CN1 RS-485

(AR-721E-V2-X) AR-701B-X 16,000 32,000. Csatlakozó: CN18 TCP/IP Jelölés Láb Leírás. Csatlakozó: Leírás. Láb. Jelölés LA+ LB- Csatlakozó:CN1 RS-485 SOYAL ACCESS CONTROL SYSTEM Tartozékok AR-E-V Felhasználói és Telepítői Kézikönyv Panel (AR-E-V-X) (AR-E-V-M) Op Op Műszaki jellemzők bit /MHz/KB 08KB (MB) ~VDC

Részletesebben

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása

Windows 7. Szolgáltatás aktiválása Szolgáltatás aktiválása Windows 7 Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

DI-624 AirPlus Xtereme G 2.4GHz Vezeték nélküli Router. Ethernet (Egyenes) kábel. 5V 2.5A váltóáram adapter

DI-624 AirPlus Xtereme G 2.4GHz Vezeték nélküli Router. Ethernet (Egyenes) kábel. 5V 2.5A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. Előfeltételek 1. Amennyiben a nagy sebességű Internet számítógépek közti megosztására

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SSL VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRODIRECT SZOLGÁLTATÁST IGÉNYBEVEVŐ ÜGYFELEKENEK Verzió: v1.04 Dátum: 2018. január 5. Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén

A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén A CAPICOM ActiveX komponens telepítésének és használatának leírása Windows7 operációs rendszer és Internet Explorer 8-es verziójú böngésző esetén Tartalomjegyzék 1. A CAPICOM ACTIVEX KOMPONENS TELEPÍTÉSE...3

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Vezeték nélküli hálózat

Vezeték nélküli hálózat Vezeték nélküli hálózat Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban elindult a WiFi szolgáltatás. Közösségi terekben, előadókban, könyvtárban érhető el a szolgáltatás.

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

MF-20. Hotel ajtózár kezelő szoftver. Gyors beállítási útmutató

MF-20. Hotel ajtózár kezelő szoftver. Gyors beállítási útmutató MF-20 Hotel ajtózár kezelő szoftver Gyors beállítási útmutató Tartalomjegyzék 1.Telepítés...3 1.1 MF-20 Hotel menedzsment szoftver telepítése...3 1.2 MF9-DATA USB kártyaolvasó telepítése...3 2. MF-20 Hotel

Részletesebben

1. Rendszerkövetelmények

1. Rendszerkövetelmények A SZIE WiFi hálózatának elérése (Beállítási segédlet a SZIE vezetéknélküli hálózatának használatához) Ezzel a dokumentummal szeretnénk segíteni a vezetéknélküli (wireless) számítógépes hálózathoz történő

Részletesebben

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra

BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra 1 BioAdmin 4.1 könnyű telepítés csak Kliens használatra A BioAdmin 4.1 programot szerver-kliens működésre fejlesztették, de ennek a leírásnak a használatával feltelepíthető a számítógépre normál (csak

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.1) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához

Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához Xerox WorkCentre M118/M118i Gyorsútmutató a hálózati kapcsolat beállításához 701P42717 Az útmutató az alábbi témaköröket tartalmazza: A kijelző képernyőinek használata, 2. oldal Hálózat beállítása DHCP

Részletesebben

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához

Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Használati útmutató a Székács Elemér Szakközépiskola WLAN hálózatához Készítette: Szentgyörgyi Attila Turcsányi Tamás Web: http://www.wyonair.com E-mail: 2008. november 8. TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.3) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete

MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete MEDITOR 5 KLÓN telepítési segédlete I. Az adatbázis motor telepítése II. A MEDITOR 5 KLÓN program telepítése III. Adatok feltöltése a KLÓN programba I. Adatbázis motor telepítése Kérem, hogy a telepítések

Részletesebben

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra

A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra Nyomtató telepítése A nyomtatókkal kapcsolatos beállításokat a Vezérlőpulton, a Nyomtatók mappában végezhetjük el. Nyomtató telepítését a Nyomtató hozzáadása ikonra duplán kattintva kezdeményezhetjük.

Részletesebben

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0

DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 DVC VIDEO RÖGZÍTŐ Felhasználói útmutató GUI 4.0 1 1. Megjegyzés - Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a felhasználói útmutatót, a készülék helyes használatához. - A felhasználói útmutatóban bemutatott példák

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Virtual Call Center kliens program MSI csomag telepítése

Virtual Call Center kliens program MSI csomag telepítése Virtual Call Center kliens program MSI csomag telepítése www.virtual-call-center.hu Tartalomjegyzék 1. MSI csomag telepítése nem tartományban lévő számítógépre... 2 2. MSI csomag telepítése Active Directory

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben