Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához"

Átírás

1 Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.1) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer a Budapesti Gazdasági Főiskolán című, KMOP-4.2.1/B azonosítószámú európai uniós projekt keretében valósult meg, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam támogatott.

2 Tartalomjegyzék Bevezető Manuális beállítás leírása: Windows XP operációs rendszer esetén: Windows VISTA operációs rendszer esetén: WINDOWS 7 operációs rendszer esetén: Linux (Ubuntu 9.04) operációs rendszer esetén: Segédprogram használata Böngésző beállítása Biztonság Gyakran ismételt kérdések (FAQ)

3 Bevezető Tisztelt Hallgatók, Felhasználók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola mindhárom karán, elindult a WiFi szolgáltatás. Közösségi terekben, nagyelőadókban, könyvtárakban érhető el a szolgáltatás. A szolgáltatás célja, hogy hallgatóink, oktatóink, külső meghívottak mobil eszközeikkel (notebook, netbook, PDA, mobiltelefon) elérjék a világhálót és az azon nyújtott szolgáltatásokat (böngészés, levelezés, stb). A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges egy a WIFI b/g/n szabványnak megfelelő, vezeték nélküli hálózati kártyával rendelkező, megfelelően beállított mobil eszköz, és a csatlakozáshoz szükséges adatok (felhasználónév, jelszó). A szolgáltatások a BGF_Edu és BGF_Guest hálózati név (SSID) alatt érhetőek el. A BGF_Edu a hallgatóknak szóló nagyobb kapacitású hálózat, igénybevételéhez hallgatói jogviszony szükséges, míg a BGF_Guest hálózat a konferencia résztvevőknek, vendégeknek fenntartott hálózat, igénybevételéhez egyedi csatlakozási adatok szükségesek. BGF_Edu hálózathoz történő csatlakozáshoz az első alkalommal szükséges beállítások a következő módon végezhetőek el: manuálisan a későbbiekben található leírás alapján program segítségével, ami a leírásban szereplő beállításokat végzi el automatikusan (jelenleg Windows XP és Vista operációs rendszereken támogatott) BGF_Edu hálózat használatához szükséges kézi beállítások: a beállítás elvégzésének feltétele, hogy a Windows kezelje a vezeték nélküli hálózatot, egyéb gyártó által használt meghajtó program esetén a beállítások elvégzéséhez szükséges bővebb tájékoztatást a program leírásból, gyártójától szerezhet be. Azonban ez utóbbi esetben is kérem, tanulmányozza át az alábbi beállításokat, mert az egyéb gyártói meghajtó programok esetén is ugyanezeket a paramétereket kell megadnia.

4 1. Manuális beállítás leírása: 1.1. Windows XP operációs rendszer esetén: Kattintson a start menü / beállítások / hálózati kapcsolatok / vezeték nélküli hálózati kapcsolatok menüre

5 Kattintson a speciális beállítások módosítása linkre majd a vezeték nélküli hálózat fülre

6 A hozzáadás gombra kattintva az alábbi képen látható adatokat adja meg: Hálózat neve (SSID): BGF_Edu Hálózati hitelesítés: WPA2 Adattitkosítás: AES

7 A hitelesítés fülre kattintva az EAP-típust állítsa Védett EAP (PEAP)-ra

8 Majd a tulajdonságok gombra kattintva vegye ki a pipát a kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése jelölőnégyzetből, és a hitelesítési módnál válassza a Titkosított jelszó (EAP-MSCHAP v2) lehetőséget

9 Kattintson a beállítások gombra és a jelölőnégyzetből vegye ki a pipát. Zárja be a párbeszédpanelt az OK gombbal, majd OK gombbal zárja be a következő ablakot is A kapcsolat fülre kattintva ellenőrizze le és szükség esetén tegyen pipát a jelölőnégyzetbe. Zárja be az ablakot OK gombbal, majd zárja be a vezeték nélküli hálózat ablakot is az OK gombbal.

10 Kattintson a tálcán megjelenő figyelmeztetésre (buborék), és az alábbi párbeszédablakba írja be a szükséges adatokat: Felhasználónév: neptun kód vagy ETR azonosító Jelszó: Informatikai, géptermi (hálózati bejelentkezéshez használt) jelszó vagy ETR jelszó Bejelentkezési tartomány: üres

11 Sikeres azonosítás után az alábbi figyelmeztetés jelenik meg.

12 1.2. Windows VISTA operációs rendszer esetén: Kattintson a start menü / vezérlőpult (klasszikus nézet) / hálózati és megosztási központ / vezeték nélküli hálózatok kezelése menüre

13 Kattintson a hozzáadás gombra, majd válassza a hálózati profil kézi létrehozása opciót.

14 A megjelenő ablakban adja meg a következő adatokat: Hálózat neve (SSID): BGF_Edu Biztonság típusa: WPA2-Enterprise Titkosítás típusa: AES

15 A tovább gombra történő kattintás után válassza a kapcsolat beállításainak módosítása lehetőséget.

16 A biztonság fülre kattintva a hálózati hitelesítés módszerét állítsa Védett EAP (PEAP)-ra, majd kattintson a beállítások gombra.

17 Vegye ki a pipát a kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése jelölőnégyzetből, és a hitelesítési módnál válassza a Biztonságos jelszó (EAP-MSCHAP v2) lehetőséget.

18 Kattintson a konfigurálás gombra és a jelölőnégyzetből vegye ki a pipát OK gombbal zárja be a párbeszéd paneleket majd kattintson a bezár gombra.

19 Kattintson a tálcán megjelenő figyelmeztetésre (buborék), és az alábbi párbeszédablakba írja be a szükséges adatokat: Felhasználónév: neptun kód vagy ETR azonosító Jelszó: Informatikai, géptermi (hálózati bejelentkezéshez használt) jelszó vagy ETR jelszó Bejelentkezési tartomány: üres

20 1.3. WINDOWS 7 operációs rendszer esetén: Kattintson a start menü / vezérlőpult menüre Kattintson a Hálózati állapot és hálózati feladatok megjelenítése menüre

21 Kattintson az Új kapcsolat vagy hálózat beállítása menüre majd válassza a csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz menüt majd tovább.

22 A megjelenő ablakban adja meg a következő adatokat: Hálózat neve (SSID): BGF_Edu Biztonság típusa: WPA2-Enterprise Titkosítás típusa: AES

23 A tovább gombra történő kattintás után válassza a kapcsolat beállításainak módosítása lehetőséget.

24 A biztonság fülre kattintva a hálózati hitelesítés módszerét állítsa Védett EAP (PEAP)-ra, majd kattintson a beállítások gombra.

25 Vegye ki a pipát a kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése jelölőnégyzetből, és a hitelesítési módnál válassza a Biztonságos jelszó (EAP-MSCHAP v2) lehetőséget Kattintson a konfigurálás gombra és a jelölőnégyzetből vegye ki a pipát.

26 x OK gombbal zárja be a párbeszéd paneleket majd kattintson a Speciális beállítások gombra Pipálja be a Hitelesítési mód megadása jelölőnégyzetet és válassza a Felhasználó- vagy számítógép-hitelesítéssel lehetőséget OK gombbal zárja be a párbeszéd paneleket majd kattintson a Bezár gombra.

27 Kattintson a tálcán megjelenő figyelmeztetésre (buborék), és az alábbi párbeszédablakba írja be a szükséges adatokat: Felhasználónév: neptun kód vagy ETR azonosító Jelszó: Informatikai, géptermi (hálózati bejelentkezéshez használt) jelszó vagy ETR jelszó Bejelentkezési tartomány: üres

28 1.4. Linux (Ubuntu 9.04) operációs rendszer esetén: A leírásban a vezeték nélküli hálózat konfigurálását a NetworkManager programon keresztűl végezzük. Ez a program a legtöbb Linux disztribúcióban az alap programkészlet része. A képernyőképek Ubuntu ről készültek, de pl. Fedora 11, Gnome esetén csak a háttér színe, meg a disztibutor emblémája nézne ki másképp. A NetworkManager verziószáma 0.7.1, ennél alacsonyabb verziók esetén előfordulhat, hogy néhány szükséges opció hiányzik, ekkor a vezeték nélküli kapcsolatot nem fogjuk tudni használni. Az elérhető hálózatok listáját a NetworkManager ikonjára kattintva kapjuk meg. Ez Gnome esetén a felső sávon, a közepétől jobbra található oldalán található. Az ikon képe a hálózati kapcsolatok állapotától függ. A hálózati kapcsolat létrehozásához itt az Új vezeték nélküli hálózat létrehozása... menüpontra kattintva lehetséges. Másik lehetőség, hogy a NetworkManager ikonra jobb egérgombbal kattintunk:

29 és itt a Kapcsolatok szerkesztése.. menüpontot választjuk. (Ügyeljünk rá, hogy a hálózati kapcsolatok, és a vezeték nélküli hálózat engedélyezve legyen).

30 Ha Kapcsolatok szerkesztése... menüpontot kiválasztottuk:

31 A Vezeték nélküli fül kiválasztása után a Hozzáadás gombra kell kattintanunk, amire megjelenik a létrehozandó kapcsolat beállító ablaka: A Kapcsolat nevét állítsuk be tetszés szerint. Az ESSID pedig BGF_Edu -ra. A többi paraméter maradjon alapértelmezésben, ahogyan az, az ábrán is látható. Ha a gépünkön más felhasználó névvel is akarjuk használni a kapcsolatot, akkor állítsuk be a Elérhető minden felhasználónak opciót is.

32 A következő fülön a biztonsági beállításokat adhatjuk meg: Állítsunk be mindent a fenti ábrának magfelelően, értelem szerűen a neptunkod szöveg helyére a saját neptun kódunkat kell írni, a jelszó mezőbe pedig a BGF számítógép hálózatában használt jelszavunkat.

33 A harmadik IPv4 beállításai fülön csak ellenőrizzük le, hogy DHCP mód van-e beállítva: A DHCP kliensazonosító mezőt nem szükséges kitölteni. Ezután az Alkalmaz gombra kattintva tulajdonképpen kész is vagyunk. Ha beállítottuk az Automatikus csatlakozás opciót, akkor a számítógépünk mindjárt meg is kísérli a csatlakozást.

34 Csatlakozáskor a beállításoktól függően megjelenhet egy ablak, ami arra figyelmeztet, hogy a csatlakozáshoz nem adtunk meg tanúsítványt: A kapcsolathoz nem szükséges tanúsítványt megadni, itt válasszuk a Mellőzés -t.

35 Ha mindent jól csináltunk, és a térerő is velünk van, akkor a számítógépünk kapcsolódni fog a hálózatra, és ezt a NetworkManager ikon alakjával vissza is jelzi nekünk: Az ikon helyét egy nyíl jelzi. Az ikon animációval jelzi, ha a kapcsolódás még folyamatban van.

36 2. Segédprogram használata A beállítások elvégzéséhez: a beállítás elvégzésének feltétele, hogy a Windows kezelje a vezeték nélküli hálózatot, egyéb gyártó által használt meghajtó program esetén a program nem tudja elvégezni a konfigurációt. További feltétele a program használatának: Operációs rendszer: Windows XP SP2 + néhány fontos javítás (patch) megléte Windows XP SP3 + telepített wifi javítás (patch KB958071) Windows Vista Ezeket a program ellenőrzi, hiányuk esetén hibaüzenetet ad és a beállítás nem végzi el. Figyelem a program semmit nem telepít a gépre, csak a fent részletezett beállítások végzi el automatikusan. A program letölthető a honlapról a dokumentumok link alól. Töltse le a programot, majd indítsa el. A nyelv kiválasztása után olvassa el a tájékoztatót és kattintson a következő gombra. A kicsomagolás helyének elfogadása vagy módosítása után kattintson a következő gombra. A kicsomagolást követően az igen rádiógombot választva a következő gombra kattintva megtörténik a beállítások elvégzése, ennek végén egy üzenet jelenik meg Sikeres konfigurálást követően: WINDOWS XP operációs rendszer esetén folytassa a as ponttól az adatok megadását WINDOWS VISTA operációs rendszer esetén folytassa a es ponttól az adatok megadását.

37 3. Böngésző beállítása A böngésző hálózati beállításainál engedélyezni kell a beállítások automatikus észlelését. Internet Explorer Firefox

38 Abban az esetben, ha a fentiekben bemutatott módok egyikével sem sikerült a kapcsolatot beállítani, úgy további segítségért keresse a helyi számítástechnikai szervezet munkatársait. A szolgáltatással kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat a címre várjuk. 4. Biztonság Windows XP operációs rendszeren nincs mód a felhasználói információk gyorsítótárazásának kikapcsolására. Sikeres beállítás és felhasználói adatok megadását követően az operációs rendszer a felhasználói adatokat titkosítva eltárolja a számítógépen, a későbbi automatikus csatlakozás érdekében. Szükség esetén a tárolt felhasználói adatok a következő cikkben leírtak alapján törölhető. Windows VISTA és WINDOWS 7 operációs rendszer esetén a felhasználói információk gyorsítótárazásának kikapcsolására van lehetőség. Ebben az esetben az operációs rendszer nem tárolja el a felhasználói adatokat, azokat minden csatlakozás során meg kell adni a es vagy a es pontokban leírtak szerint. A felhasználói információk gyorsítótárazásának kikapcsolásához vegye ki a pipát az alábbi kép szerint. Ha az Ön által használt mobil eszköz illetéktelenek kezébe került, kerülhetett abban az esetben haladéktalanul változtassa meg neptun / ETR és az informatikai, géptermi jelszavát.

39 5. Gyakran ismételt kérdések (FAQ).

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/14 A PÁGISZ WIFI hálózathoz

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU A hálózat ellenőrzése Ellenőrizze számítógépe hálózati beállításait, majd határozza meg a következő teendőket. Kövesse a saját, környezetére

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT.

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT. OTP BANK NYRT. 1 Electra telepítési és regisztrálási útmutató v6.02-04 verziótól Tartalom 1. MINIMUM HADVER ÉS SZOFTVER FELTÉTELEK... 3 2. A PROGRAM TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA... 4 3. KOMMUNIKÁCIÓ... 6 4.

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Termékismertetô

T-Mobile Communication Center Termékismertetô T-Mobile Communication Center Termékismertetô Márkajelek! A T-Mobile és a T-Mobile Communication Center a Deutsche Telekom Csoport bejegyzett márkajelei.! A Windows 98SE, a Windows 2000 és a Windows XP

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick Tartalom 1.1. Eszköz tulajdonságok / specifikáció... 3 1.2. Minimális rendszerkövetelmények... 4 2. A upc mobilinternet stick telepítése... 5 2.1. Első

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

Hálózati használati útmutató

Hálózati használati útmutató Multiprotokoll on-board Ethernet nyomtatószerver Hálózati használati útmutató HL-5250DN HL-5270DN Kérjük, a nyomtató használata előtt gondosan olvassa el a kézikönyvet. A kézikönyvet bármikor megtekintheti

Részletesebben

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához

Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Felhasználói segédlet az oktatas.hu oldalon elérhető Saját oldal és a szervező alkalmazás felületeinek és funkcióinak használatához Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Pedagógus és szakértő felhasználók

Részletesebben

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása

Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához. Szkennelés e-mailbe beállítása Gyorsútmutató a szkennelési funkciók beállításához XE3024HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Szkennelés e-mailbe beállítása a következő oldalon: 1 A szkennelés postafiókba funkció

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

Közoktatási Dokumentumportál

Közoktatási Dokumentumportál Közoktatási Dokumentumportál Kft. v1.0 [ DOKUMENTUMTÁR A ZUGLÓI KÖZOKTATÁSI ÉS EGYÉB INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA] Felhasználói Kézikönyv Dokumentumtár a zuglói közoktatási és egyéb intézmények számára Oktatási

Részletesebben

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget!

A Yamoto Magyarország Kft. a termék jelen útmutatótól eltérő, vagy helytelen használatából fakadó károkért nem vállal felelősséget! A következő útmutatóhoz használt képernyőképek a Be-on-road navigációs szoftver 3.7 illetve 3.8-as változatából, valamint a Yamoto Five rev3-as készülék menüjéből származnak. Bár a Yamoto Magyarország

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2009. május Tartalom 1. Hardver és szoftver

Részletesebben

SUSE Linux Enterprise Desktop

SUSE Linux Enterprise Desktop SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SP2 2008. április 10. KDE felhasználói kézikönyv www.novell.com KDE felhasználói kézikönyv Minden tartalom a Novell, Inc. szerzői jogi védelme alatt áll. Szerzői jogi megjegyzés

Részletesebben

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S A Digivu funkciói Tachográf adatletöltés Szoftver telepítés PC-re Csatlakozás PC-hez Fájl kezelés Digivu Használati Útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Gyorsismertető

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Johanyák Zsolt Csaba, Kovács Péter, Göcs László. Linux hálózati adminisztráció a gyakorlatban

Johanyák Zsolt Csaba, Kovács Péter, Göcs László. Linux hálózati adminisztráció a gyakorlatban Johanyák Zsolt Csaba, Kovács Péter, Göcs László Linux hálózati adminisztráció a gyakorlatban 2013 2012-2013, Johanyák Zsolt Csaba, Kovács Péter, Göcs László 1.3. Kiadás Szakmai lektor: Bodor Zoltán Nyelvi

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

PCBankár Felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK

PCBankár Felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. PCBankár program telepítése... 4 3. Elsı belépés a Pcbankár programba... 8 3.1. Menü használata... 9 3.2. Ügyféladatok ellenırzése és beállítások... 9 3.3. Regisztráció...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Personal Firewall ESET Antispam A NOD32 technológiaúj generációja Felhasználói útmutató we protect your digital worlds tartalomjegyzék

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben