Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához"

Átírás

1 Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához V 1.3 A támogatott operációs rendszerekhez tartozó leírás hamarosan bıvülni fog, jelenleg a következı leírásokat tartalmazza: Windows XP, Windows Vista, Windows 7 Windows XP operációs rendszer 1. Kattintson a Start menü / Futtatás menüpontra, írja be a következıt: services.msc majd válassza az OK gombot

2 2 a. Windows XP SP3 verzió esetén - Az újonnan megnyílt szolgáltatások ablakban válassza ki a Vezetékes hálózat automatikus beállítása sort és ezen a Tulajdonság gombot ha nem található ilyen sor akkor a leírás következı oldalán találhatót kell keresni!

3 2 b. Csak Windows XP SP3 elıtti verziók esetén - Az újonnan megnyílt szolgáltatások ablakban válassza ki a Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat sort és ezen a Tulajdonság gombot

4 3. A felugró ablakban az Indítás típusa sort állítsa át a legördülı listából Automatikus ra, valamint nyomjon az Indítás gombra.

5 4. Az OK gomb megnyomása után zárja be a megnyitott ablakokat, majd a Start menü / Vezérlıpult / Hálózati kapcsolatok ikonra kattintva nyissa meg az elérhetı hálózati eszközök listáját ahol válassza ki a Helyi kapcsolat ikon tulajdonságait

6 5. a. Csak Windows XP SP3 verzió esetén Válassza ki a Hitelesítés fület (amennyiben ez hiányzik akkor nincs elindítva a Vezetékes hálózat automatikus beállítása szolgáltatás!) Jelölje be az IEEE 802.1X hitelesítés engedélyezése erre a hálózatra menüpontot, majd a hitelesítési módszerek közül a lenyíló menübıl válassza ki a Védett EAP (PEAP) menüpontot, utána kattintson a Védett EAP (PEAP) sor mellett a Beállítások gombra!

7 5.b. Csak Windows XP SP3 elıtti verziók esetén Válassza ki a Hitelesítés fület (amennyiben ez hiányzik akkor nincs elindítva a Vezetékes hálózat automatikus beállítása szolgáltatás!) Jelölje be az IEEE 802.1X hitelesítés engedélyezése erre a hálózatra menüpontot, a Hitelesítés számítógépként, ha a számítógép információi rendelkezésre állnak sor elıl szedje ki a pipát és a Hitelesítés vendégként, ha a felhasználó vagy a számítógép információi nem állnak rendelkezésre sor elıl is szedje ki a pipát, majd a hitelesítési módszerek közül a lenyíló menübıl válassza ki a Védett EAP (PEAP) menüpontot, utána kattintson a Védett EAP (PEAP) sor mellett a Beállítások gombra!

8 6. Szedje ki a pipát a Kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése menüpontból, utána a Hitelesítési mód listából válassza ki a Titkosított jelszó (EAP-MSCHAP-V2) t, majd kattintson a Beállítás gombra!

9 7. A megnyíló ablakban szedje ki a pipát A Windows bejelentkezési neven és jelszavam(valamint a tartomány, ha van) automatikus használata menüpontból!

10 8. Az OK gombbal zárja be a megnyitott ablakokat, ezután a képernyı jobb alsó sarkában megjelenik a Hálózati kapcsolódáshoz további információk szükségesek felhı, erre kattintson!

11 9. A megnyíló ablakban adja meg a neptun kódját és a jelszavát amellyel a Számítóközpont géptermeiben (és a fıiskolai WIFI hálózaton) be tud jelentkezni! Amennyiben helyes jelszót adott meg, az OK gomb megnyomása után ~30 másodpercen belül elérhetı lesz az internet! Ha a jelszóval való hitelesítés sikertelen és a Hálózathoz való kapcsólódáshoz további információk szükségesek felhı nem jelenik meg, akkor az 5-ös pontban megadott IEEE 802.1X hitelesítés engedélyezése pipát szedje ki és kezdje újra a beállításokat az 5-ös ponttól!

12 Windows Vista operációs rendszer 1. Kattintson a Start menü / Keresés megkezdés menüpontra, írja be a következıt: services.msc majd nyomjon Entert.

13 2. Az újonnan megnyílt Services ablakban válassza ki a Vezetékes hálózat automatikus beállítása sort és ezen a jobb kattintás Tulajdonságok gombot

14 3. A felugró ablakban a Indítás típusa sort állítsa át a legördülı listából Automatikus ra, valamint nyomjon az Indítás gombra.

15 4. Az OK gomb megnyomása után zárja be a megnyitott ablakokat, majd a Start menü / Vezérlıpult / Hálózat és internet / A hálózati állapot és feladatok megjelenítése sorra kattintva nyissa meg a Hálózati és megosztási központot

16 5. A megnyíló Hálózati és megosztási központ ablakban a bal oldalon kattintson a Hálózati kapcsolatok kezelése sorra!

17 6. A megnyíló Hálózati kapcsolatok ablakban válassza ki a Helyi kapcsolat ikonon a jobb katt Tulajdonságok menüpontot!

18 7. Válassza ki az Hitelesítés fület(amennyiben ez hiányzik akkor nincs elindítva a Vezetékes hálózat automatikus beállítása szolgáltatás!) Jelölje be az IEEE 802.1X hitelesítés engedélyezése erre a hálózatra menüpontot, majd a hitelesítési módszerek közül a lenyíló menübıl válassza ki a Védett EAP (PEAP) sort, utána kattintson a Védett EAP (PEAP) sor mellett a Beállítások gombra!

19 8. Szedje ki a pipát a Kiszolgálói tanúsítvány érvényesítése menüpontból, utána a Hitelesítési mód listából válassza ki a Biztonságos jelszó (EAP-MSCHAP-V2) t, majd kattintson a Konfigurálás gombra!

20 9. A megnyíló ablakban szedje ki a pipát A Windows bejelentkezési nevem és jelszavam (valamint a tartomány, ha van) automatikus használata menüpontból!

21 12. Kattintson az OK gombra a megnyitott ablakokon, ez után a képernyı jobb alsó sarkában megjelenik A hálózathoz való kapcsolódáshoz további információk szükségesek felhı, erre kattintson!

22 13. A megnyíló ablakban adja meg a neptun kódját és a jelszavát amellyel a Számítóközpont géptermeiben (és a fıiskolai WIFI hálózaton) be tud jelentkezni! Amennyiben helyes jelszót adott meg, az OK gomb megnyomása után ~30 másodpercen belül elérhetı lesz az internet! Ha a jelszóval való hitelesítés sikertelen és A hálózathoz való kapcsolódáshoz további információk szükségesek felhı nem jelenik meg, akkor az 7-es pontban IEEE 802.1X hitelesítés engedélyezése erre a hálózatra pipát szedje ki és kezdje újra a beállításokat az 7-es ponttól!

23 Windows 7 operációs rendszer 1. Kattintson a Start menü / Search programs and files menüpontra, írja be a következıt: services.msc majd nyomjon Entert.

24 2. Az újonnan megnyílt Services ablakban válassza ki a Wired autoconfig sort és ezen a jobb katt Properties gombot

25 3. A felugró ablakban a Startup type sort állítsa át a legördülı listából Automatic ra, valamint nyomjon Start gombra.

26 4. Az OK gomb megnyomása után zárja be a megnyitott ablakokat, majd a Start menü / Control panel / Network and Internet / View network status and tasks sorra kattintva nyissa meg a Network and Sharing Centert

27 5. A megnyíló Network and Sharing Center ablakban a bal oldalon kattintson a Change adapter settings sorra!

28 6. A megnyíló Network Connections ablakban válassza ki a Local Area Connection ikonon a jobb katt Properties menüpontot

29 7. Válassza ki az Authentication fület (amennyiben ez hiányzik akkor nincs elindítva a Wired Autoconfig szolgáltatás!) Jelölje be az IEEE 802.1X authentication menüpontot, majd a hitelesítési módszerek közül a lenyíló menübıl válassza ki a Microsoft: Protected EAP (PEAP) menüpontot, utána kattintson a Protected EAP (PEAP) sor mellett a Settings gombra!

30 8. Válassza ki az Additional Settings gombot Jelölje be az IEEE 802.1X authentication menüpontot, majd a hitelesítési módszerek közül a lenyíló menübıl válassza ki a Microsoft: Protected EAP (PEAP) menüpontot, utána kattintson a Protected EAP (PEAP) sor mellett a Settings gombra!

31 9. A megnyíló ablakban válassza ki a Specify authentication mode menüpontot és a lenyíló listából válassza a User authentication menüpontot, majd nyomjon az OK gombra!

32 10. Szedje ki a pipát a Validate server certificate menüpontból, utána a Select authentication Method menübıl válassza ki a Secured password (EAP-MSCHAP v2) t a lenyíló listából, majd kattintson a Configure gombra!

33 11. A megnyíló ablakban szedje ki a pipát az Automatically use my Windows logon name and password (and domain if any) menüpontból!

34 12. Zárja be a megnyitott ablakokat az OK gombbal, ezután a képernyı jobb alsó sarkában megjelenik az Additional information is needed to connect to this network felhı, erre kattintson!

35 13. A megnyíló ablakban adja meg a neptun kódját és a jelszavát amellyel a Számítóközpont géptermeiben (és a fıiskolai WIFI hálózaton) be tud jelentkezni! Amennyiben helyes jelszót adott meg, az OK gomb megnyomása után ~30 másodpercen belül elérhetı lesz az internet! Ha a jelszóval való hitelesítés sikertelen és a Additional information is needed to connect to this network felhı nem jelenik meg, akkor az 7-es pontban megadott IEEE 802.1X authentication pipát szedje ki és kezdje újra a beállításokat az 7-es ponttól!

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) 2010. június 21-étől kísérleti

Részletesebben

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.1) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer

Részletesebben

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU

Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU Útmutató a vezeték nélküli hálózat beállításához NPD4759-00 HU A hálózat ellenőrzése Ellenőrizze számítógépe hálózati beállításait, majd határozza meg a következő teendőket. Kövesse a saját, környezetére

Részletesebben

Wifi segédlet Windows 8 operációs rendszer esetén

Wifi segédlet Windows 8 operációs rendszer esetén Wifi segédlet Windows 8 operációs rendszer esetén Könyvtárunkban bevezetésre került a wifi rendszer, melyet az olvasók az olvasótermekben tudnak igénybe venni hozott laptoppal az eduroam keretében. Eduroamra

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/14 A PÁGISZ WIFI hálózathoz

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések

Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Az SHA256 hash algoritmus váltással kapcsolatos lépések Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(14) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 4 3. Szükséges jogosultság a

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

PANDA ANTIVIRUS PLATINUM 7.0 LEÍRÁS

PANDA ANTIVIRUS PLATINUM 7.0 LEÍRÁS PANDA ANTIVIRUS PLATINUM 7.0 LEÍRÁS Telepítési követelmények Processzor: Pentium 300 MHz Memória: 128 MB Merevlemez: 50 MB szabad Operációs rendszer: Windows 95/98, Windows ME, Windows NT 4.0 WS, Windows

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html Az RLAN Internet által biztosított VOIP telefonszolgáltatáshoz kapcsolódóan cégünk a CounterPath cég termékét az X-Lite program, ingyenesen letölthet verzióját ajánlja. z X-Lite program letölthet a következ

Részletesebben

Erste Trader - Gyors segítség

Erste Trader - Gyors segítség Erste Trader - Gyors segítség Ezen az oldalon a leggyakoribb problémákra gyűjtöttük össze a válaszokat. Ezek lehetnek Kapcsolódási hibajelenségek, Hardverkulccsal kapcsolatos kérdések és Alapvető problémák.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2 Tartalomjegyzék I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása.... 2 1.1 A funkció gombok használata:... 3 1.2 Az egyes műveletek végrehajtása...

Részletesebben

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick Tartalom 1.1. Eszköz tulajdonságok / specifikáció... 3 1.2. Minimális rendszerkövetelmények... 4 2. A upc mobilinternet stick telepítése... 5 2.1. Első

Részletesebben

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 operációs rendszeren 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3.

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 1 1.1 A termékről... 1 1.2 Főbb

Részletesebben

Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet

Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet Beállítás IE-hez: Ha először használod és a vezérlők nem töltenek be, kövesd az utasításokat. IE- Eszközök (Tools)- Internet beállítások (internet option) biztonság ()- Egyéni szint (self define level)-

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

PCBankár Felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK

PCBankár Felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. PCBankár program telepítése... 4 3. Elsı belépés a Pcbankár programba... 8 3.1. Menü használata... 9 3.2. Ügyféladatok ellenırzése és beállítások... 9 3.3. Regisztráció...

Részletesebben

Használati utasítás GP-280 IP kamerához

Használati utasítás GP-280 IP kamerához Használati utasítás GP-280 IP kamerához Az IP kamera a leggazdaságosabb és hatékonyabb távirányítható megfigyelı rendszer. Üzembe helyezés után a kamera számítógép nélkül tud mőködni. A beépített web-szervernek

Részletesebben

Médiatár. Részletes felhasználói kézikönyv

Médiatár. Részletes felhasználói kézikönyv Médiatár Részletes felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. Áttekintés... 4 Fôbb jellemzôk áttekintése... 5 Médiatár teljes funkcionalitásához szükséges alaplépések összefoglalása...

Részletesebben

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája Bevezető útmutató A szerzői jogok védelme Ez a kézikönyv a Paul Smith Computer Services tulajdonát képezi, bárminemű másolása, terjesztése, felhasználása kizárólag

Részletesebben

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT.

Electra - Telepítési útmutató OTP BANK NYRT. OTP BANK NYRT. 1 Electra telepítési és regisztrálási útmutató v6.02-04 verziótól Tartalom 1. MINIMUM HADVER ÉS SZOFTVER FELTÉTELEK... 3 2. A PROGRAM TELEPÍTÉSÉNEK FOLYAMATA... 4 3. KOMMUNIKÁCIÓ... 6 4.

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

A VPN telepítése és használata

A VPN telepítése és használata A VPN telepítése és használata Bevezetés Vannak olyan szolgáltatások a karon, amelyek csak a campus területén elhelyezkedő számítógépekről érhetőek el. Ilyen például a honlapon a belső hálózat, mely olyan

Részletesebben

A csomag tartalma. Műszaki segítség. N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit WNDR4500 útválasztó telepítési útmutató

A csomag tartalma. Műszaki segítség. N900 vezeték nélküli, kétsávos Gigabit WNDR4500 útválasztó telepítési útmutató Műszaki segítség Köszönjük, hogy NETGEAR terméket választott. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a https://my.netgear.com

Részletesebben

fisotech 4 960H Mini Használati kézikönyv

fisotech 4 960H Mini Használati kézikönyv 1.1. Áttekintés 1. Bevezető fisotech DVR üzemeltetéséhez A fisotech digitális megfigyelő és rögzítő termék speciális dizájnnal rendelkezik és egyedülálló processzort foglal magában, Linux operációs rendszerrel.

Részletesebben

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2009. május Tartalom 1. Hardver és szoftver

Részletesebben