FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla"

Átírás

1 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

2 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát. A termék elemei közé tartozik minden, a termék megvásárlásakor a felhasználó birtokába az ellenérték fejében juttatott fizikai és szellemi produktum. Ezen szoftvertermék elemei közé tartozik kizárólagosság nélkül: a szoftvert mint szellemi terméket fizikálisan kézzelfoghatóvá és ezáltal használhatóvá tévő adattároló eszköz; a Felhasználói Kézikönyv; a szoftverhez járó egyedi azonosító-kód (termékszám); az elemeket tartalmazó termékdoboz. A szoftvertermék egészére és elemeire vonatkozóan is: copyright. A szoftvertermék egésze és elemei is a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. (továbbiakban: Kiadó) tulajdonát képezik, ideértve, de ezzel mást nem kizárva, az utólagos és egyéb felhasználásra vonatkozó jogokat. Tilos tehát a szoftvertermék egészét vagy elemeit a Kiadó írásos engedélye nélkül továbbadni, sokszorosítani, a vásárláskor kapott formátumokon kívül más formában tárolni, reprodukálni. Tilos továbbá a szoftver belső felépítését elemezni, visszafejteni, a termék vásárlásakor engedélyezett módokon kívül telepítését elvégezni. A szoftverterméket az általános szerzői jogok védik a hazai és nemzetközi piaci forgalomban.aki (magánszemély vagy szervezet) a fenti rendelkezések ellen vét, az a mindenkori érvényes jogszabályoknak megfelelően törvényi felelősségre vonható, ellene büntetőeljárás kezdeményezhető! Jelen Felhasználói Kézikönyvben előforduló adatok, példák kitaláltak, hacsak ennek ellenkezőjére kifejezett utalás nem történik. A Kézikönyvben szereplő információk külön értesítés nélkül változhatnak.a Kiadó garantálja, hogy a termék alapvetően az e dokumentációban foglaltak szerint fog működni. Mindennemű valós vagy vélelmezett garancia érvényesítése a licencszerződésben foglalt feltételek szerint lehetséges.a Kiadó nem vállal felelősséget a program által indirekt módon okozott hibákért, anyagi vagy morális veszteségért, üzleti haszon elmaradásáért vagy üzleti információk elvesztéséért.

3 Tartalomjegyzék 3 Tartalomjegyzék Fejezet I Fejezet II A program célja A program általános használata Pdf nyomtatás Fejezet III Fejezet IV Fejezet V Fejezet VI Fejezet VII Fejezet VIII Fejezet IX Fejezet X Fejezet XI Telepítés Testre szabás, beállítás Ügyfél menü Termék menü Számla menü Raktár menü Kimutatások menü Eszközök menü Súgó menü Tárgymutató

4 I Fejezet

5 A program célja 5 A program célja 1 A Kulcs-Soft, mint gyártó és kiadó által fejlesztett általános célú Kis Készlet és Számla készletnyilvántartó és számlázó rendszer olyan ügyviteli program, mellyel megvalósítható: - a céggel kapcsolatban álló partnereknek-, a cég termékeinek és szolgáltatásainak nyilvántartása, - a számlázás, és a számlanyilvántartás vezetése. A Kis Készlet és Számla egy Windows alapú, teljes egészében magyar nyelvű alkalmazás, mely a korszerű informatika követelményeinek és a lefedni kívánt ügyviteli terület felhasználói elvárásainak minden tekintetben megfelel. A gyártó garanciáját a több mint húsz éves tapasztalat, a magas szintű fejlesztési háttér, valamint a több mint programfelhasználó is biztosítja. A Kis Készlet és Számla fejlesztésekor az a cél vezetett minket, hogy olyan rendszert alkossunk meg, mely az előirányzott feladatkör ellátása mellett felhasználói számára a lehető legnagyobb szabadságot nyújtja a szabad paraméterezhetőség és az általános kereskedelmi feladatmegoldás területén. A programról általában: - szabványos, Windows alapú felhasználói program, - teljes körűen látja el az ügyfél, termék és szolgáltatás, valamint a kimenő- és bejövő számlanyilvántartással kapcsolatos általános feladatokat, - a termékek nyilvántartása és számlázása a raktárkészlet mennyiségi kezelésével történik, - a mindennapi munkát és a feladatmegoldást a nagyfokú szabad paraméterezhetőség segíti, - a rendszerrel korlátlan számú ügyfél, termék, szolgáltatás, számla,

6 6 Kis Készlet és Számla raktár, kategória, fizetési mód kezelhető, és tartható nyilván, - bármikor végezhető visszakeresés bármely olyan adatra, mely a programban szerepel, - a visszakeresések és listázások olyan elvek szerint történnek, melyek egyaránt alkalmassá teszik a rendszert a mindennapi munkához szükséges információk és a vezetői döntések előkészítését támogató kimutatások megjelenítésre, - minden adatot elég egyetlen egyszer szerepeltetni a programban az előírt módon, és amennyiben erre mód és logikusan szükség is van, ezután a rendszer egyéb részein is könnyedén hozzáférhetőek, - a rendszerben tárolt adatok biztonságára a Microsoft SQL2005 Server lehetőségeit kihasználva magas szintű karbantartási funkciók ügyelnek.

7 II Fejezet

8 8 2 Kis Készlet és Számla A program általános használata Vezérlőpult használata: A vezérlőpulton áttekinthetjük a rendszer főbb működését, a főbb adatfeldolgozó ablakokat, a törzsadatokat, a bizonylatokat és a kimutatásokat. Az egér gombjával rákattintunk a kiválasztott ikonra és azonnal megjelenik a kiválasztott ablak. Menük és nyomógombok használata: ezek elérése nemcsak egérrel történhet. A nyitóképernyő menüsora aktiválódik, ha a billentyűzet bal Alt gombját lenyomjuk. Így a funkciók a megfelelő billentyűkkel is elérhetők. Funkciók elérése: a listákon (ügyfél, termék, számla, stb.) a használható funkciókat nemcsak menüből érhetjük el, hanem úgyis, ha a lista valamely pontján az egér jobb gombjával kattintunk. A Windows-ban megszokott módon előjönnek a lehetséges funkciók egy menülistán, majd az egérrel könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő funkciót, majd rákattintunk. Beviteli mezők közötti mozgás: egér segítségével, illetve a <Tab> billentyűvel történhet, az előző mezőre történő visszaugrás a <Shift+Tab> kombinációval. A beviteli mezőkbe a kurzorral a mezőben állva vihetjük be az adatot. Legördíthető listák használata: a lista végén látható, lefele mutató nyílra kattintva gördíthetjük le ezeket a kötött választási lehetőségeket tartalmazó listákat (pl.: fizetési mód kiválasztása számlázáskor. Itt, csak ez előre felvitt fizetési módok közül választhatunk). A <Tab> billentyűvel a listát aktívvá téve, használhatjuk az <Alt+Le >billentyűkombinációt is. Megjegyzés mező: Hosszabb szöveges információk megjelenítésére szolgál (pl.: számlán), illetve lehetőség van olyan megjegyzéseket is rögzíteni, amit csak a program felhasználói látnak. A + jel használata: A törzsben még nem szereplő ügyfeleket, illetve termékeket tudunk rögzíteni bizonylatok kiállítása közben Jelölőnégyzetek: Opcionális lehetőségek alkalmazását érhetjük el bejelölésükkel. A választó kapcsolókkal ellentétben egy adott pl. szűrés kapcsán egyszerre többet is alkalmazhatunk közülük.

9 A program általános használata 9 Gyorskeresés: a programban minden listán elérhető ez a funkció (ügyfél, termék, stb.). Alkalmazásával könnyedén megtalálható a kívánt tétel, például több ezres ügyféllistában a vevő neve. A listában elég csak azt az oszlopot aktívvá tennünk, azaz rákattintanunk az egérrel, melyre a gyorskeresést végezni szeretnénk (pl.: ügyfél neve), és begépelni a kezdő karaktereket (pl.: Fehér Péter esetén fe ), és a program automatikusan erre a tételre ugrik. Szűrés (listázási elvek): a programban mindennemű listázás, gyűjtés szűrőfeltételek alkalmazásával történik. A Felhasználó egy szűrőablakban meghatározza, hogy milyen tartalmú listát szeretne, mire kéri a gyűjtést. Például: számlák listázásakor a szűrőablakban szinte valamennyi, a számlára jellemző tulajdonság és információ szerepel: kiállítási dátum, bizonylattömb, esedékesség, vevő neve stb. Ezek a szűrőfeltételek, a program logikai ÉS- kapcsolatot képez közöttük, tehát azt vizsgálja, melyek azok a számlák, melyek mindegyik szűrőfeltételnek eleget tesznek. A listák szabadon csoportosíthatók, szerkeszthetők. Az így megszerkesztett lista beállításai elmenthetők. Lista nézetének módosítása tételek sorrendje: Válasszuk ki a tételek sorrendjét meghatározó oszlopot, majd kattintsunk egyet az oszlop fejlécére, megnevezésére. Ekkor a tételek abc sorrendbe rendeződnek. Ha mégegyszer rákattint az oszlop fejlécére, akkor visszafelé lesznek rendezve a tételek. Ha egy másik oszlop szerint is rendezni szeretné a tételeket, akkor a Shift gomb egyidejű nyomva tartásával kattintson a másik oszlop fejlécére is. Lista nézetének módosítása oszlopok szerkesztése: Átrendezhetjük a lista nézetünket úgy, hogy a kiválasztott oszlop fejlécét ( megnevezését ) az egér gomb folyamatos nyomva tartásával megfogjuk, és elmozdítjuk a megfelelő fejléc helyére, majd elengedjük az egér gombját. Az oszlop szélességét úgy állíthatjuk be, hogy az oszlop végét jelző függőleges vonalra ráállunk az egérrel, majd mikor megjelenik az oda-vissza nyíl kurzor, akkor az egér gomb nyomva tartásával mozgathatjuk azt a megfelelő pozícióba.

10 10 Kis Készlet és Számla Lista nézetének módosítása csoportosítás funkció: A lista csoportosításához álljon rá az egérrel a csoportosítandó oszlop fejlécére, majd tartsa lenyomva az egér gombot és így mozgassa az oszlop fejlécét feljebb a csoportosítás területre, majd engedje el az egér gombot. Ekkor a program az adott oszlop alapján csoportba rendezi a tételeket, mely csoportokat a + ikonra kattintva tudunk kinyitni. Ha törölni szeretné a csoportosítást, akkor mozgassa vissza a mező megnevezését a fejlécbe, vagy a csoportosítás területre kattintson az egér jobb gombbal és válassza a csoportosítás törlése funkciót. Lista nézetek szerkesztése: Az így elkészített lista nézetet el tudjuk menteni a Lista nézetek menüpontban található mentés funkcióval. Adjunk neki egy nevet, mely név megjelenik a Lista nézetek menüpontban, így a későbbiek során bármikor előhívható ez a lista nézet. Ezután tovább módosíthatunk egy másik nézetet, majd azt is így elmenthetjük egy másik névvel, és így tovább. Lista nézetet törölni a lista nézet törlés paranccsal lehet. Listák nyomtatása: Az így megszerkesztett lista nézetünket ki is nyomtathatjuk. A fent említett funkciók segítségével gyakorlatilag tetszőleges tartalmú és elrendezésű listákat állíthatunk elő nyomtatott formában. Listák exportálása.xls állományba: bármelyik listánkat ki tudjuk menteni egy, az Excel által megnyitható és feldolgozható állományba. Állítsuk elő kívánt listánkat, ezután válasszuk az Export Excel-be funkciót, majd adjuk meg az.xls kiterjesztésű állomány nevét és helyét ahová menteni szeretnénk. Listák frissítése: a program hálózatban történő alkalmazásakor van jelentősége. A rendszer a beépített SQL szerverrel teljes mértékben alkalmazható hálózatba kötött munkaállomásokon is, tehát egy adatbázisban (pl.: ügyfélnyilvántartás) egyszerre korlátlan számú felhasználó dolgozhat. Ha például az egyik Felhasználó az ügyféllistával dolgozik, egy másik pedig saját munkaállomásán közben rögzít egy új ügyfelet, a frissítés hatására a rendszer ezt az új partnert is megjeleníti az előbbi Felhasználónál. Nyomtatási kép megtekintése nyomtatás előtt: Bizonylatain, listáink

11 A program általános használata 11 nyomtatási képét megtekinthetjük még a nyomtatás előtt. Lehetőség van a bizonylatok nyomtatási képét módosítani a bizonylat sablon szerkesztése funkcióval. 2.1 Pdf nyomtatás A program bármely listája és bizonylata elmenthető PDF formátumban is, amely a nem szerkeszthető elektronikus formátum előnyeit kínálja és ben továbbítható, vagy szükség esetén archiválható. A bizonylatok nyomtatási lehetőségénél, a Nyomtató mező elemei közül választható ki a Pdf nyomtatás.

12 III Fejezet

13 Telepítés 3 13 Telepítés Mielőtt használatba vesszük a rendszert, telepítenünk kell. A programot letölthetjük a Kulcs-soft Nyrt. honlapjáról, vagy a vásárláskor kapott dvd lemezről is telepíthetjük. Utóbbi esetben szükségünk lehet a legújabb frissítés telepítésére is, erre a program élő internetkapcsolat esetén - indításkor figyelmeztetni is fog minket. Amennyiben nincs gépünkön Microsoft SQL2005 szerver, úgy a telepítő program ezt is telepíteni fogja. A telepítés akár több percet is igénybe vehet. Bár magához a telepítéshez nem szükséges informatikai tudás, az SQL szerver megfelelő működéséhez szükség lehet a Windows tűzfal, illetve a vírusirtó egyedi beállítására vagy kikapcsolására a telepítés idejére! Amennyiben már van, úgy ezt az SQL szervert fogja használni az adatbázisunk kezelésére. A telepítő végigvezet minket a telepítés fázisain egyszerűen és közérthetően, programozói tudást nem igénylő módon.

14 IV Fejezet

15 Testre szabás, beállítás 4 15 Testre szabás, beállítás A programot saját vállalkozása ügyvitelére szabhatja. Beállíthatja a cége azonosító és alapadatait, a program alapértelmezett adatait, mint például raktár, fizetési mód, áfa kulcs. Ezenkívül megszerkesztheti a bizonylatainak nyomtatási képeit, illetve beállíthatja az alapértelmezettet. Az adatok bármikor módosíthatóak, így rugalmasan alkalmazkodik a cég ügyvitelének változásaihoz.

16 V Fejezet

17 Ügyfél menü 5 17 Ügyfél menü Ügyfél törzsadatok rögzítése Ahhoz, hogy egy cég bekerüljön nyilvántartásunkba, új ügyfél adatlapot kell nyitnunk. Ez történhet az Új Ügyfél menü megnyitásával, vagy bizonylat kiállítása közben az ügyfélnév mező végén található + jelre kattintva. Alapadatok Mezőnév Jellemzője Ügyfél név max. 80 karakter Ügyfél kód max. 20 karakter Irányítószám max. 20 karakter Település max. 80 karakter Cím max. 80 karakter Ország Kiválasztható Telefon max. 20 karakter Fax max. 20 karakter max. 80 karakter Weboldal max. 80 karakter Fizetési mód Kiválasztható Saját megjegyzés Belső használatú Az adatbeviteli mezőkbe bármilyen karakter beírható. Karakternek minősül a <Space> által írható szóköz is. Ügyfélkód: A maximum 20 karaktert tartalmazó mező rövidített név, kód tárolására alkalmas. Ez az egyedi azonosító kód, lekérdezések esetében

18 18 Kis Készlet és Számla nyújthat segítséget. Az ügyfélre vonatkozó adatbeviteli mezők közül egyedül a Név az, amelyet legalább egy karakterrel kötelező kitölteni. A programban gyárilag található egy, irányítószám gyűjtemény. Azon irányítószámok, melyek szerepelnek az adatbázisban (és településhez vannak rendelve), biztosítják azt a kényelmi szolgáltatást, hogy a beírt irányítószám alapján a rendszer automatikusan kitöltse a Település mezőt. Az alapadatok-panelen későbbi munkánk szempontjából talán az egyik legfontosabb információt a kategóriák jelentik. Programunkban ügyfeleinket korlátlan főkategóriába sorolhatjuk be. A főkategóriák alá korlátlan számban tudunk alkategóriákat definiálni. Ez az Eszközök/Törzsadatok menüpont alatt lehetséges. A Címek, és az Ügyintéző panelen van módunk az adott ügyfélhez tartózó további címek (pl. számlázási, postázási), illetve ügyintézők adatit felvinni.

19 VI Fejezet

20 20 Kis Készlet és Számla 6 Termék menü Termék törzsadatok rögzítése Kattintsunk az ikonsor Új termék ikonjára. Egy üres termék-adatlapot jelenít meg a program, melynek kitöltése és elmentése jelenti a termék (szolgáltatás) készletnyilvántartásba történő rögzítését. Ezen a termék-adatlapon tudjuk nyilvántartásba venni, rögzíteni kívánt termékeinket és szolgáltatásainkat, minden, a számlázáshoz szükséges jellemzőjükkel együtt. A rendszer a termékeket és szolgáltatásokat egységesen számlázandó tételekként fogja kezelni, mindkettő rögzítése ezen az adatlapon történhet. Alapadatok Mezőnév Jellemzője Termék név max. 80 karakter Termék kód max. 20 karakter Szolgáltatás Ki/be kapcsolható pipa Mennyiségi egység max. 20 karakter Áfa legördülő listából Mennyiségi kerekítése max. 4 tizedesig VTSZ max. 80 karakter Egységár max. 30 karakter Saját megjegyzés Belső használatú Bizonylatokon megjegyzések megjelenő A különböző különböző szerepelhetnek bizonylatokon megjegyzések

21 VII Fejezet

22 22 7 Kis Készlet és Számla Számla menü Számla kiállítása Számla kiállításához kattintsunk a Számla menü Új számla almenüjére. Hatására megjelenik a számla adatszerkesztő ablaka. Vevő: A vevőt az ügyfelek listájából fogjuk kiválasztani. Kezdje el begépelni a keresendő ügyfél nevét és a program automatikusan leszűri az ügyfél listát a karaktereknek megfelelően. Vagy használhatja a vevő mező végén lévő segítőkapcsolót a gyorskereséshez, illetve a mezőbe kattintva az <Alt+Le> kombináció használatával. Hatásukra azon ügyfelek listája jelenik meg egy előreugró ablakban, melyek a számla kiállításának pillanatában az ügyfélnyilvántartásban szerepelnek. Itt is, akár a raktári bizonylatokon terméket, van mód új, a törzsben még nem szereplő ügyfél rögzítésére is. Ehhez a mező végén lévő + gombra kell kattintanunk. Ennek hatására megnyíló Ügyfél-adatlap kitöltése után folytathatjuk a számla készítését. Ügyfél kód: Amennyiben használunk kódot ügyfeleink nyilvántartására, úgy ez alapján is van lehetőségük a megfelelő ügyfelet kiválasztani. Fizetési mód: Az ügyfél adatlapján hozzárendelt fizetési módot fogja programunk felajánlani. Természetesen, amennyiben ettől eltérő módon kívánjuk a számlát kiállítani, a Törzsadatokban rögzített fizetési módok közül választhatunk. Vevő címe: Bár az ügyfél listán a vevő alapcíme szerepel, nem árt, ha tudjuk, hogy definiálhatunk számára más címet (címeket). Amennyiben vevőnknek az alapértelmezett címtől eltérő számlázási címet szeretnénk megadni, az ügyfél adatlapon megtehetjük (címek fül). A cím rögzítése után számla kiállításakor ezt fogja programunk felajánlani. A számla esedékessége ügyféltől függ, az ügyfélhez rendelt fizetési módhoz meghatározott esedékesség alapján kínálja fel a program. A törvényi előírás értemében a számla kelte nem, ám az esedékességi és a teljesítési dátum mező átírható, függetlenül attól, hogy milyen, az ügyfél fizetési módjához tartozó esedékességi határidő került felkínálásra. A számlázási ablak fejlécében további információk és kezelőeszközök is

23 Számla menü 23 láthatóak, ezek: Bizonylatszám: A bizonylatszám, számlaszám nemcsak számot, hanem a számlaszám előtti karakteres előtagot is tartalmazhat. A számlaszám nem módosítható! Engedmény/Felár: A kiválasztott vevőnek megjelenik az ügyfél adatoknál rögzített engedmény/felár mező értéke, amit itt módosíthatunk. Az itt megadott engedmény/felár mező módosítani fogja a számlázáshoz kiválasztott termék alap egységárát. Nyomtatási előnézet: mielőtt számlánkat elkészítenénk (rögzítenénk, mely művelet után módosítása már nem lehetséges), ezzel az ikonnal módunkban áll megtekinteni azt úgy, ahogyan nyomtatásban fog megjelenni. Megjegyzés: a számla egyik fontos információja lehet a számlára vihető megjegyezések szerepeltetése illetve azok tartalma. Termék kiválasztása Termék név: Kezdje el beírni a termék nevét és a program automatikusan leszűri a termékeket és felkínálja azokat kiválasztásra. Termék kód: Amennyiben termékünket a termék kód beírásával szeretnénk kiválasztani, a Termék kód mezőbe beírva megtehetjük azt. Abban az esetben, ha a termék kódot a számlakészítő maga írja be a mezőbe, a továbblépés hatására <Tab> a rendszer ellenőrzi, hogy a termék kód tartozik-e valamilyen, rögzített termékhez, így az áru termék kód alapján történő kiválasztása csak úgy lehetséges, ha a megadott termék kód szerepel egy, már rögzített termékünk adatlapján. Ha nincs a beírt kód rögzítve egyetlen a törzsben szereplő termékhez sem, a terméknév mezőhöz való ugráskor a kód mező tartalma törlődik. Amennyiben olyan terméket (szolgáltatást) számlázunk, melynek adatlapján nem határoztunk meg termék kódot, a rendszer ennek számlázását is engedélyezi. Ilyenkor a termék nevével azonosítjuk be a kiszámlázni kívánt tételt.

24 24 Kis Készlet és Számla Egységár: A kiválasztott termékhez felvitt árat módosítja a megadott engedmény/felár mező, amit tovább módosíthatunk. Azoknál a termékeknél, ahol nem adtunk meg egységárat ott az Egységár mező üresen marad, a program a kézzel bevitt értéket fogja feltüntetni a számlán. Áfa: A termékhez rögzített áfa kulcs az elsődleges, a Törzsadatokban rögzített további áfa kulcsok választhatók. Bruttó ár: A megadott egységár áfa értékkel növelt értéke lesz. Ha módosítjuk, akkor a program kiszámítja az ennek megfelelő nettó árat, azaz az egységárat. Mennyiség: Szabadon írható, léptethető. Raktár: A rendszerbeállításokban rögzített alapértelmezett raktár az elsődleges. A törzsadatokban felvitt további raktárak választhatók. Készleten: Itt láthatjuk, hogy a kiválasztott termékből az adott raktárban mennyi van készleten. A Következő gombra kattintva elmenthetjük a kiválasztott terméket a megadott adataival, és így rákerülnek a számlára, majd utána új terméket választhatunk ki. Az OK gombra kattintva elmenthetjük a termék adatokat és kiléphetünk az ablakból, a Mégse gombra kattintva elvetjük az aktuális termék adatainak szerkesztését és bezárhatjuk az ablakot. A számla mentése előtt a megnyitás gombbal a kijelölt tételt tudjuk módosítani. A törölni kívánt tételt, a kiválasztás után a töröl gomb megnyomásával távolíthatjuk el a listáról. A számlázó ablak jobb oldalán alul láthatjuk összesítve a számlán szereplő tételek nettó-, bruttó értékét, az áfa értéket, valamint a fizetendő bruttó végösszeget. A Bizonylat nyomtatási sablon mezőben beállíthatjuk vagy akár módosíthatjuk a számla nyomtatási képét, ami után meg is tekinthetjük a kinyomtatandó számlánkat a Nyomtatási előnézet funkcióval. A számlát a ment és bezár, vagy a ment és új gombbal zárhatjuk le. Az

25 Számla menü 25 ekkor megjelenő ablakon választhatjuk ki, hogy nyomtatni is szeretnénk-e a számlát vagy egyelőre csak elmenteni. A nyomtatást választva lehetőségünk van az alapértelmezett nyomtatási példányszámot, nyomtatót és a nyomtatási sablont is kiválasztani. Számla stornózása Stornírozni csak kinyomtatott normál típusú számlát lehet. Stornírozás esetén a program az érvényes törvényi rendelkezések alapján a következő kiállítható számla sorszámát felhasználva mínuszos ellenszámlát hoz létre. Stornírozáshoz a kiválasztott számlán állva egér jobb gomb Stornó parancsot, <Delete> billentyűt, vagy a felső menüsor stornó ikonját is használhatjuk. Számla helyesbítése Helyesbíteni csak kinyomtatott normál típusú számlát lehet. A helyesbítéshez először az eredeti, helyesbíteni kívánt számla tételeit ellenkező előjellel tartalmazó helyesbítő számlát kell elkészíteni, majd a helyes tételeket felvinni a helyesbítő számlára. A helyesbítő számla kiállítása Válassza ki a számla lista ablakban a helyesbíteni kívánt számlát (az legyen az aktív sor a listában). Felső menüsorból, vagy jobb egérgombbal is elérhető legördülő menüből válassza ki, a számla helyesbítés parancsot. Ennek hatására egy új számla kiállító ablak jelenik meg. Ha a jobb egérgombbal elérhető menüben nem aktív ez a funkció, akkor a kiválasztott számla jellege vagy helyesbítő, stornó, vagy olyan számlát választott, amihez már készült stornó illetve helyesbítő számla. Az előbbiekben felsorolt típusokat nem tudja helyesbíteni. A helyesbítő számlán mínusszal szerepel az eredeti számlán szereplő tételek, melyeket szükség szerint törölni tudja, illetve lehetőség van új tétel felvitelére is. Fejlécben a számlával egy tekintet alá eső okirat felirat szerepel. A teljesítés időpontja megegyezik a helyesbített számla teljesítési

26 26 Kis Készlet és Számla dátumával. A Helyesbítő számla tartalmazza: - az eredeti, helyesbített számla számát és teljesítési időpontját (nyomtatásban a tételsorok feletti részen megerősítő információként); - az eredeti, helyesbített számla tételeit ellenkező előjellel, mint az eredetin voltak. - a helyesbített, a helyesbítő, és ezek különbözeti áfa összesítőjét. A helyesbítő számlára az <Új> gombbal viheti fel a helyes adatokat. Például ha elrontottuk az árat, akkor helyesbítő számla kiállításánál az <Új> gombbal felviszünk egy új sort a termék helyes árával. Kézi számla rögzítése Ezzel a modullal lehetőségünk nyílik a programon belül rögzíteni, valamint nyilvántartani a cég azon kimenő számláit, melyeket nem a programmal állítottunk ki. A kézi számla bizonylatszámát nekünk kell megadni, a további folyamat megegyezik a normál számla készítéssel. A rögzített kézi számla bekerül a számlalistába, a rögzítéskor megadott bizonylatszámmal. Számlák utólagos nyomtatása Másolatot nyomtatni bármely számláról tudunk. A listán a kívánt számlát jelöljük ki, majd használjuk a Számla nyomtatás funkciót. Természetesen ezt ikonsorról vagy a nyomtatni kívánt számlán a jobb egérgombbal történő kattintással is megtehetjük. A Számla felirat mellett szerepel a másolat megjelölés. Egy számláról bármikor bármennyi másolat kérhető, a másolatok példányszámát nyomtatás előtt tudjuk az alapértelmezetthez képest változtatni. A számlák mentésével kapcsolatosan nem feledkezhetünk meg az utólagos számlanyomtatás lehetőségéről sem. Ennek használatával nem szükséges számláinkat egyenként a lezárásukkor kinyomtatni, elég elmenteni, később a szűrőfeltételek megfelelő alkalmazásával megjelenítenünk egy olyan számlalistát, amelyen valamennyi, nyomtatni kívánt számla szerepel. Ezután kattintsunk jobb egérgombbal a lista valamely számláján, majd válasszuk a

27 Számla menü 27 Számla nyomtatás parancsot. Természetesen a nyomtatást a felső menüsor Számla nyomtatása ikonjával is elindíthatjuk. Amennyiben több, még ki nem nyomtatott számlát szeretnénk egyszerre nyomtatni, úgy csoportos kijelölésre is van mód a <Shift>, illetve a <Ctrl> billentyűk segítségével.

28 VIII Fejezet

29 Raktár menü 8 29 Raktár menü Raktári Bevét Amikor valamely beszállítónktól áru érkezik valamely raktárunkba, bevételeznünk kell, és szükség esetén raktári bizonylatot kell róla kiállítanunk. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktári bevét almenüjére. Az adatszerkesztő ablakban található a szállító, a célraktár, valamint a raktárbizonylat kiállításának dátuma. A raktárbizonylat sorszámát a program automatikusan, sorrendben generálja, a programban elkészítésre kerülő első raktárbizonylat az egyes sorszámot viseli. A termék kiválasztása után adjuk meg a bevételezésre szánt mennyiséget, és nettó egységárat. A Ment és bezár és a Ment és új gombra kattintva elfogadhatjuk a raktári bizonylattételt, míg a Mégse gombbal elvethetjük a készletkönyvelést és bezárhatjuk az ablakot. A bizonylat nyomtatással vagy anélküli elfogadására van lehetőségünk. Raktári Kiadás A partnerünk felé ki nem számlázott, raktárról kiadott áruk készletének csökkenését könyvelhetjük ezzel az eljárással. Kivételezést végezhetünk akkor is, ha megsemmisült árut kívánunk leírni, vagy a Lomtárba szeretnénk helyezni az adott terméket, de még valamely raktárban készleten van belőle. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktári kivét almenüjére. Az ablak fejlécében válasszuk ki azt a raktárt, ahonnan a termékek kiadásra kerülnek. A termék kiválasztása után adjuk meg a kivételezésre szánt mennyiséget. A rendszer a termék-adatlapon megadott egységár alapján elvégzi a felszorzást, és kiszámolja a tétel nettó és bruttó árait. Az egységár és a használandó áfa kulcs igény szerint módosítható. A Megjegyzés mezőben szöveges utalást csatolhatunk a tételhez. A Ment és bezár és a Ment és új gombra kattintva elfogadhatjuk a raktári bizonylattételt, míg a Mégse gombbal elvethetjük a készletkönyvelést és bezárhatjuk az ablakot. A bizonylat nyomtatással vagy anélküli elfogadására van lehetőségünk. Raktárközi átadás Amennyiben raktáraink között áruátadás történik, raktári átadást kell könyvelnünk, és arról raktári bizonylatot kell kiállítanunk. A raktári bizonylat

30 30 Kis Készlet és Számla tartalmazza a cél és a forrás raktár nevét, az átadott árukat és azok mennyiségeit. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktárközi átadás almenüjére. Az ablak fejlécében válasszuk ki a forrás- és a célraktárt, majd vigyük fel az átadásra kerülő termékeket. A raktári átadás bizonylatát menthetjük, azonnal vagy később nyomtathatjuk is. Ezt a menüt alkalmazhatjuk bizományosi kihelyezésnél is.

31 IX Fejezet

32 32 9 Kis Készlet és Számla Kimutatások menü Vevőforgalmi lista Adott időszakban mutatja vevőink forgalmát Nettó- és Bruttó értékben. A táblázat alján összesítve találjuk a forgalmi adatokat. Az alsó ablakban a kiválasztott ügyfélhez tartozó számlák adatait tekinthetjük meg. Ezeket a számlákat megnyitva további műveleteket hajthatunk végre (pl. kiegyenlítés). Termékenkénti eladások listája Ennek a listának az a tulajdonsága, hogy a rajta szereplő tételek összesítések, egy-egy adott terméknek egy adott időszaki forgalmát mutatják, egy sorban összesítve. E mögött az összesítés mögött természetesen sok-sok számla is állhat, ám ez a tény a lista pénzforgalmi szemlélete miatt nem lényeges. A szűrés eredményeként megjelenő listán az általános listaműveletek ugyanolyan formában alkalmazhatóak, mint az egyéb listákon. Az alsó ablakban azon számlák listája jelenik meg, melyeken a kiválasztott termék szerepel. Ezáltal a forgalmi listában is könnyedén visszakereshetővé válnak a számlák, sőt, a megjelenő számlákat itt is ugyanúgy meg tudjuk tekinteni, illetve műveleteket végrehajtani, mint a számlák szűrt listáján. Raktármozgás tételek Ebben a lekérdezésben minden olyan bizonylat szerepel a listán, ami valamilyen módon raktárkészletet mozgatott. A különböző csoportosítási és szűrési lehetőségünk itt is megkönnyíti az adatok feldolgozását. Raktárkészlet Adott napon mutatja raktárkészletünket raktáranként és céges szinten összesítve. Készlettörténet Adott termék, adott raktáron belüli napi záró mennyiségét mutatja a beállított időintervallumon belül.

33 Kimutatások menü 33 Termékkarton Adott termék, adott raktárban történő készletmozgásait és készleteit jeleníti meg adott idő intervallumon belül.

34 X Fejezet

35 Eszközök menü Eszközök menü Törzsadatok A menüt megnyitva láthatjuk a törzsstruktúrát, ami szerint elvégezhetjük a beállításokat. Az Általános, Pénzügy és Kategória besorolások esetében Új, Módosít és Töröl lehetőségünk van. Felhasználói beállítások Itt saját tetszésünk szerint alakíthatjuk programunk kinézetét, különgyűjthetjük a leggyakrabban használt funkciókat a kedvencek menüben. Ezt a lehetőséget kihasználva egy menüben tudjuk elérni az összes általunk kiválasztott funkciót. Rendszerbeállítások Saját cégünk alapadatait, a nyomtatványaink tartalmát, kinézetét tudjuk ebben a menüben beállítani. Bizonylat sablon szerkesztése A funkció segítségével módosíthatjuk a bizonylataink nyomtatási képét, azaz a számla, a helyesbítő számla, a raktári bevét, kivét és átadás bizonylatok nyomtatási képét. Először válasszuk ki a módosítandó sablont, majd megjelennek a sablon jelenlegi beállításai. Amelyik mezőt nem szabad módosítanunk, azok a mezők szürkében jelennek meg. A módosítások eredményét, azaz a nyomtatási képet megtekinthetjük az Előnézet gombra kattintva. Ha megfelelnek a módosítások, akkor a Mentés gombbal tudjuk elmenteni, a Mégse gombbal tudjuk elvetni. Lomtár Amikor ügyfelet vagy terméket törlünk a nyilvántartásból (listából), az átkerül a Lomtárba. Itt vissza tudjuk állítani azt a nyilvántartásba a Visszaállítás funkcióval vagy ha még nem kapcsoltunk hozzá bizonylatot, akkor törölhetjük végérvényesen a rendszerből a Törlés funkcióval. A törlés műveletének ez a fajta megoldása nem csak a szabályos (tehát visszakereshető) törlést valósítja meg a számítógépes nyilvántartásban,

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Internet bank felhasználói leírás v1.1

Internet bank felhasználói leírás v1.1 Internet bank felhasználói leírás v1.1 Miután az Internet Bank használatára leadta igénylését, 5 munkanapon belül E- mailben megkapja a Csoport, illetve a Felhasználó nevét, SMS-ben pedig az első belépéshez

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43

Felhasználói dokumentáció. a TávTagTár programhoz. Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 a TávTagTár programhoz Készítette: Nyíri Gábor, hdd@nc-studio.com GDF Abakusz regisztrációs kód: GDFAba43 Tartalomjegyzék Futási feltételek... 3 Telepítés... 3 Indítás... 3 Főablak... 4 Új személy felvétele...

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft.

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Az elektronikus számlázás terjedésével párhuzamosan egyre többen igénylik, hogy beérkező és kimenő e-számláikat a papíralapú számlákhoz hasonlóan egy helyen,

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

VarioFace dokumenta cio

VarioFace dokumenta cio VarioFace dokumenta cio Tartalom Felhasználói dokumentáció... 2 1. A program felépítése... 2 1.1. Vario csatlakoztatása... 2 1.2. Főablak... 3 1.3. Képkijelölő ablak... 4 2. A program használata... 4 2.1.

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken:

Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: Bejelentkezés Gépelje be felhasználó nevét és jelszavát. Ha nem emlékszik az azonosítókra lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeken: email: concordetrader@con.hu telefon: (+36

Részletesebben

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok

CÍMLISTA HASZNÁLATA. Címlista alapok CÍMLISTA HASZNÁLATA Címlista alapok Címlista elemnek hívunk minden személyt és céget amit a címlista modulban tárolunk. Két típusát különböztetjük meg: cég és személy. Személyekhez és a cégekhez különböző

Részletesebben

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte.

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte. Szerződések modul 2011. augusztus 7. 1 Bevezetés 1.1 Mik azok a szerződések? A szerződések alapvetően olyan gyűjtődokumentumok, melyekbe számlákat sorolhatunk. A szerződések felvitele során megadhatjuk

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30.

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30. ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás Utolsó módosítás: 2014.08.30. 2. oldal Tartalomjegyzék 1. Számlázás...3 1.1. Dokumentum típusok...3 1.2. Dokumentum készítés...4

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000. Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István. IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - készlet - v.2.90.000 Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: Mészáros István IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Raktár... 5 Raktár... 5 Zárolt... 5 a. Alapadatok...

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu

IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu IGLU Software (06-20) 537-33-21 info@iglu.hu www.iglu.hu R E N D E L Ő I A D M I N I S Z T R Á C I Ó S P R O G R A M K I E G É S Z Í T É S S Z Á M L Á Z Á S I M O D U L K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

Részletesebben

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20

D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt. D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 1 DELPHI 2000 Bt D2ÉTTEREM v2.20 D2ÉTTEREM v2.20 2 DELPHI 2000 Bt Alapinformációk Fejlesztõ: "DELPHI 2000" Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság Cím: Bagod Hunyadi u. 5. 8992 Telefon:

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

NAV törzsadatok szinkronizálása

NAV törzsadatok szinkronizálása NAV törzsadatok szinkronizálása Elérhetősége: 1. Szerviz -> NAV törzsadatok szinkronizálása Ebben a menüpontban tetszőleges számú kiválasztott adózóra lekérheti a NAV adatbázisából az egyes törzsadatoknál

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2.

Kézikönyv. Szelekciós jegyzék 2. Kézikönyv Szelekciós jegyzék 2. Tartalomjegyzék 1 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 4 2 ABAS-ERP MASZKINFÓ... 6 3 SZÁMLA (ÉRTÉKESÍTÉS) - ÜRES... 7 4 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 8 5 PARANCS KERESÉSE...

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. május 28. Utolsó módosítás időpontja: 2005. június. 21. E-Group Magyarország

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül!

Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata. Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítsünk weblapot könnyedén! A Google Sites használata Weboldal készítés Google Sites szolgáltatás segítségével, web-fejlesztési ismeretek nélkül! Készítette: Tratnyek Csilla 2010.03.01. Készítsünk weblapot

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített Forintban és devizában vezetett bankszámlakivonatok.xml típusú

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot.

Javítva lett: a Beállítások / Működés / Kezelés funkció nem mentette el a beállításokat, kilépés után marad az eredeti állapot. Általános 1. Fejlesztésre került a frissítések automatikus keresése: A Beállítások / Működés / Általános menüpontban bekapcsolható, hogy a rendszer indulásakor automatikusan keressen frissítéseket. A keresés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ. Változások a V2015.2 verzió kiadása után. Általános információk. Javítás TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.3 VERZIÓHOZ Változások a V2015.2 verzió kiadása után Általános információk Javítás - A 2015.2 verzió kiadásával, valamint az SAP által kiadott újabb szervizcsomag telepítésének

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Recept-Tár V2.0.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Étel Recept Nyilvántartó Program

Recept-Tár V2.0.0.0. Bemutató Verzió. Felhasználói Kézikönyv. Étel Recept Nyilvántartó Program Recept-Tár Étel Recept Nyilvántartó Program V2.0.0.0 Bemutató Verzió Felhasználói Kézikönyv Készítette: Szűcs Zoltán. 2536 Nyergesújfalu, Pala u. 7. Tel \ Fax: 33-355-712. Mobil: 30-529-12-87. E-mail:

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban

Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Kézikönyv Skontó kezelése a belföldi beszerzési számlákban Tartalomjegyzék 1 ABAS ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 ADÓKULCS - ÜRES... 8 3 ADÓKULCS - MEGJELENÍTÉS [1 AFA1 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ 27 %] 9 4

Részletesebben

Online naptár használata

Online naptár használata Online naptár használata WEB: https://www.google.com/calendar A Google naptár egy olyan Google-fiókhoz kötött szolgáltatás, melynek használatával a felhasználók egy ingyenes, online rendszerben tárolhatják

Részletesebben

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006.

Számítástechnikai és. Hírlevél. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. 2006. I. negyedév. 2006. Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2006. I. negyedév 2006. Január Tartalomjegyzék 3. oldal: Számvitel modul - ÁFA % dátum mező a 25%-os áfakódhoz 4. oldal:

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Iktatott dokumentumokat nyilvántartó programhoz ver: 1_0_0_x Fejlesztette : CS-Soft Kft. Web : www.cssoft.hu E-mail : juhasz.csaba@cssoft.hu Telefon : +36 30 235 60 25 Felhasználói

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók.

Négy link segítségével különböző módon indíthatók el a számla létrehozása funkciók. Kiegyenlítések kezelése (fizetési információk rögzítése a rendszerben) 1. Számlák menü A Számlák főmenüből elérhető lapok: - Számlák kezelése - Kiegyenlítések kezelése 1.1 Számlák kezelése A számlák kezelése

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek

1. Bevezetés. rekord felvitele ( A Partnerek karbantartása nevű ablakban van lehetőség a rendszerben lévő partnerek Partnerek modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Új partner felvitele... 4 3. Az új partner felvitele ablak és a kijelölt partner adatainak módosítása ablak menüpontjai 6 3.1. Kapcsolatok menüpont... 6 o Kedvezmények

Részletesebben

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára

PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program Mérlegelés több cég számára METRISoft Mérleggyártó KFT PortaWin (PW2) Jármű mérlegelő program 6800 Hódmezővásárhely Jókai u. 30 Telefon: (62) 246-657, Fax: (62) 249-765 e-mail: merleg@metrisoft.hu Web: http://www.metrisoft.hu Módosítva:

Részletesebben

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy CobraConto.Net v0.46 verzió Általános Tallózó ablakok TXT export funkciója: ha a szám ezres elválasztót tartalmaz, az Excel szövegnek ismeri fel. A Windows alapértelmezett ezres elválasztója az ún. "nem

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

Autosoft a Profit-generátor. Autosoft AMS. AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása. 4. rész

Autosoft a Profit-generátor. Autosoft AMS. AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása. 4. rész Autosoft AMS AMS 6.2.9.0 6.2.13.0 verzió leírása 4. rész AUTOSOFT KFT. Kiadvány 1 / 8 Impresszum Szerkesztő Molnár Lilian Szerzők Kormány János Bodnár Péter Kliszki Bálint Vilusz Edgár Koncz Lilla Visszajelzés

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (Kapcsolat az Ügyfélkapuval, Kapcsolat a Hivatali Kapuval funkciók) (v1.7) Tartalomjegyzék Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó... 1 Menüstruktúra kiválasztása...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Blog (Google Blogger) használata

Blog (Google Blogger) használata Blog (Google Blogger) használata A blog naplószerű bejegyzések internetes közzétételére alkalmas weboldal. Elterjedtek az ún. személyes blogok, amikor egy-egy személyhez kötődő naplóbejegyzéseket találunk;

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Programkészítői nyilatkozat

Programkészítői nyilatkozat Programkészítői nyilatkozat a BIBLION szoftver számlázási programjának 24/0995. (XI.22.) PM rendelet 1/E és 1/F - ában foglaltaknak való megfelelőségéről Budapest, 2014. január 23. Vevői számlák készítése

Részletesebben

Felhasználói leírás. Budapest, 2014. április 14.

Felhasználói leírás. Budapest, 2014. április 14. Felhasználói leírás Budapest, 2014. április 14. Regisztráció belépés Az észlelők email-címükkel és jelszóval tudnak belépni a rendszerbe. Első alkalommal (regisztráció) csak az email címet kell megadni

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével

A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével A beszámoló készítés lépéseinek bemutatása egy mintacég Egyszerű Kft. segítségével 1. A vizsgált cég állományának létrehozása (II.1.2) Egyszerű Kft. 2010. évi állományának létrehozása: DigitAudit főmenü

Részletesebben

Futárjegyzék készítő program leírása

Futárjegyzék készítő program leírása Futárjegyzék készítő program leírása Ha számítógépén korlátozva vannak a felhasználói jogok, akkor kérje az önök informatikusa segítségét! A www.police.hu/futar weblapról letöltött install_1.2.4.zip fájlt

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - ingyenes számlázó - Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva.

Felhasználói kézikönyv - ingyenes számlázó - Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Felhasználói kézikönyv - ingyenes számlázó - Készítette: Győrfi Tünde Lektorálta: IMA ERP Kft, 2012. Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék I. Az IMA általános felépítése... 5 1. Szükséges informatikai

Részletesebben

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat.

Egyszerűbb a Google keresőbe beírni a Sharepoint Designer 2007 letöltés kulcsszavakat és az első találat erre a címre mutat. A feladat megoldásához a Sharepoint Designer 2007 programot használjuk, mely ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról. Az érettségi aktuális szoftverlistája alapján az Expression Web 2, az Expression

Részletesebben

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft.

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft. Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer OKOS-SZÁMLA: online számlázó program írásos dokumentáció Verziószám: NS0003 Frissítés dátuma: 2014.10.06. Okos-Számla online számlázó program, mely összetett

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. Webes Irodai Programcsomag felhasználói kézikönyv

PartSoft Informatikai Kft. Webes Irodai Programcsomag felhasználói kézikönyv 1 Általános információk...3 1.1 Felhasználók...3 1.2 Számítástechnikai alapok...3 1.2.1 Informatikai igény...3 1.3 Szükséges felhasználói ismeretek...4 1.4 Mozgás az adatmezők között...4 1.5 Adatbevitel...4

Részletesebben

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése

Kézikönyv. Nyitott tételek összevezetése Kézikönyv Nyitott tételek összevezetése Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 7 3 FIZETÉSI OBLIGÓ / NYITOTT TÉTELEK KIEGYENLÍTÉSE... 8

Részletesebben