FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla"

Átírás

1 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készlet és Számla

2 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát. A termék elemei közé tartozik minden, a termék megvásárlásakor a felhasználó birtokába az ellenérték fejében juttatott fizikai és szellemi produktum. Ezen szoftvertermék elemei közé tartozik kizárólagosság nélkül: a szoftvert mint szellemi terméket fizikálisan kézzelfoghatóvá és ezáltal használhatóvá tévő adattároló eszköz; a Felhasználói Kézikönyv; a szoftverhez járó egyedi azonosító-kód (termékszám); az elemeket tartalmazó termékdoboz. A szoftvertermék egészére és elemeire vonatkozóan is: copyright. A szoftvertermék egésze és elemei is a Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. (továbbiakban: Kiadó) tulajdonát képezik, ideértve, de ezzel mást nem kizárva, az utólagos és egyéb felhasználásra vonatkozó jogokat. Tilos tehát a szoftvertermék egészét vagy elemeit a Kiadó írásos engedélye nélkül továbbadni, sokszorosítani, a vásárláskor kapott formátumokon kívül más formában tárolni, reprodukálni. Tilos továbbá a szoftver belső felépítését elemezni, visszafejteni, a termék vásárlásakor engedélyezett módokon kívül telepítését elvégezni. A szoftverterméket az általános szerzői jogok védik a hazai és nemzetközi piaci forgalomban.aki (magánszemély vagy szervezet) a fenti rendelkezések ellen vét, az a mindenkori érvényes jogszabályoknak megfelelően törvényi felelősségre vonható, ellene büntetőeljárás kezdeményezhető! Jelen Felhasználói Kézikönyvben előforduló adatok, példák kitaláltak, hacsak ennek ellenkezőjére kifejezett utalás nem történik. A Kézikönyvben szereplő információk külön értesítés nélkül változhatnak.a Kiadó garantálja, hogy a termék alapvetően az e dokumentációban foglaltak szerint fog működni. Mindennemű valós vagy vélelmezett garancia érvényesítése a licencszerződésben foglalt feltételek szerint lehetséges.a Kiadó nem vállal felelősséget a program által indirekt módon okozott hibákért, anyagi vagy morális veszteségért, üzleti haszon elmaradásáért vagy üzleti információk elvesztéséért.

3 Tartalomjegyzék 3 Tartalomjegyzék Fejezet I Fejezet II Fejezet III Fejezet IV A program célja Telepítés Testre szabás, beállítás A program általános használata Pdf nyomtatás Grafikon készítés Árkezelés Készletérték számítás Vonalkód kezelése Részleg- és munkaszámok Több devizanem kezelés Gyáriszám kezelés Fejezet VII Megrendelés Fejezet VIII Számla menü Előlegszámla Fejezet IX Raktár menü Szállítólevél Leltárívek Fejezet X Gyártás menü Fejezet XI Házipénztár Fejezet XII Kimutatások menü Fejezet XIII Eszközök menü Adatok importálása Adatbázis szerver váltás Biztonsági beállítások Fejezet XIV Súgó menü Fejezet V Ügyfél menü Ügyletek Ügyfél kapcsolatok Naptár Fejezet VI Termék menü Akciós árak Szerződéses árak Árszorzók Árlisták Árellenőrző Tárgymutató 79

4 I Fejezet

5 A program célja 5 A program célja 1 A Kulcs-Soft, mint gyártó és kiadó által fejlesztett általános célú Készlet és Számla készletnyilvántartó és számlázó rendszer olyan ügyviteli program, mellyel megvalósítható: - a céggel kapcsolatban álló partnereknek-, a cég termékeinek és szolgáltatásainak nyilvántartása, - a számlázás, és a számlanyilvántartás vezetése, - a raktári mozgások, valamint a bejövő bizonylatok rögzítése. A Készlet és Számla egy Windows alapú, teljes egészében magyar nyelvű alkalmazás, mely a korszerű informatika követelményeinek és a lefedni kívánt ügyviteli terület felhasználói elvárásainak minden tekintetben megfelel. A gyártó garanciáját a több mint húsz éves tapasztalat, a magas szintű fejlesztési háttér, valamint a több mint programfelhasználó is biztosítja. A Készlet és Számla fejlesztésekor az a cél vezetett minket, hogy olyan rendszert alkossunk meg, mely az előirányzott feladatkör ellátása mellett felhasználói számára a lehető legnagyobb szabadságot nyújtja a szabad paraméterezhetőség és az általános kereskedelmi feladatmegoldás területén. A programról általában: - szabványos, Windows alapú felhasználói program, - teljes körűen látja el az ügyfél, termék és szolgáltatás, valamint a kimenő- és bejövő számlanyilvántartással kapcsolatos általános feladatokat, - a termékek nyilvántartása és számlázása a raktárkészlet mennyiségi kezelésével történik, - a mindennapi munkát és a feladatmegoldást a nagyfokú szabad paraméterezhetőség segíti,

6 6 Készlet és Számla - a rendszerrel korlátlan számú ügyfél, termék, szolgáltatás, számla, raktár, kategória, fizetési mód kezelhető, és tartható nyilván, - bármikor végezhető visszakeresés bármely olyan adatra, mely a programban szerepel, - a visszakeresések és listázások olyan elvek szerint történnek, melyek egyaránt alkalmassá teszik a rendszert a mindennapi munkához szükséges információk és a vezetői döntések előkészítését támogató kimutatások megjelenítésre, - minden adatot elég egyetlen egyszer szerepeltetni a programban az előírt módon, és amennyiben erre mód és logikusan szükség is van, ezután a rendszer egyéb részein is könnyedén hozzáférhetőek, - a rendszerben tárolt adatok biztonságára a Microsoft SQL2005 Server lehetőségeit kihasználva magas szintű karbantartási funkciók ügyelnek, - szintén ennek, valamint az alkalmazott fejlesztési eljárásoknak köszönhetően a rendszer egyaránt használható hierarchikus és egyenrangú hálózatban is.

7 II Fejezet

8 8 2 Készlet és Számla Telepítés Mielőtt használatba vesszük a rendszert, telepítenünk kell. A programot letölthetjük a Kulcs-soft Nyrt. honlapjáról, vagy a vásárláskor kapott dvd lemezről is telepíthetjük. Utóbbi esetben szükségünk lehet a legújabb frissítés telepítésére is, erre a program élő internetkapcsolat esetén - indításkor figyelmeztetni is fog minket. Amennyiben nincs gépünkön Microsoft SQL2005 szerver, úgy a telepítő program ezt is telepíteni fogja. A telepítés akár több percet is igénybe vehet. Bár magához a telepítéshez nem szükséges informatikai tudás, az SQL szerver megfelelő működéséhez szükség lehet a Windows tűzfal, illetve a vírusirtó egyedi beállítására vagy kikapcsolására a telepítés idejére! Amennyiben már van, úgy ezt az SQL szervert fogja használni az adatbázisunk kezelésére. A telepítővel a demó verzió fog elindulni, melyet a kapott aktiváló kód segítségével élesíthetjük teljes értékű programmá az Eszközök / Aktiválás menüvel. A telepítő végigvezet minket a telepítés fázisain egyszerűen és közérthetően, programozói tudást nem igénylő módon.

9 III Fejezet

10 10 3 Készlet és Számla Testre szabás, beállítás A programot saját vállalkozása ügyvitelére szabhatja. Beállíthatja a cége azonosító és alapadatait, a program alapértelmezett adatait, mint például raktár, fizetési mód, áfa kulcs. Ezenkívül megszerkesztheti a bizonylatainak nyomtatási képeit, illetve beállíthatja az alapértelmezettet. Az adatok bármikor módosíthatóak, így rugalmasan alkalmazkodik a cég ügyvitelének változásaihoz.

11 IV Fejezet

12 12 4 Készlet és Számla A program általános használata Vezérlőpult használata: A vezérlőpulton áttekinthetjük a rendszer főbb működését, a főbb adatfeldolgozó ablakokat, a törzsadatokat, a bizonylatokat és a kimutatásokat. Az egér gombjával rákattintunk a kiválasztott ikonra és azonnal megjelenik a kiválasztott ablak. Menük és nyomógombok használata: ezek elérése nemcsak egérrel történhet. A nyitóképernyő menüsora aktiválódik, ha a billentyűzet bal Alt gombját lenyomjuk. Így a funkciók a megfelelő billentyűkkel is elérhetők. Funkciók elérése: a listákon (ügyfél, termék, számla, stb.) a használható funkciókat nemcsak menüből érhetjük el, hanem úgyis, ha a lista valamely pontján az egér jobb gombjával kattintunk. A Windows-ban megszokott módon előjönnek a lehetséges funkciók egy menülistán, majd az egérrel könnyen kiválaszthatjuk a megfelelő funkciót, majd rákattintunk. Beviteli mezők közötti mozgás: egér segítségével, illetve a <Tab> billentyűvel történhet, az előző mezőre történő visszaugrás a <Shift+Tab> kombinációval. A beviteli mezőkbe a kurzorral a mezőben állva vihetjük be az adatot. Legördíthető listák használata: a lista végén látható, lefele mutató nyílra kattintva gördíthetjük le ezeket a kötött választási lehetőségeket tartalmazó listákat (pl.: fizetési mód kiválasztása számlázáskor. Itt, csak ez előre felvitt fizetési módok közül választhatunk). A <Tab> billentyűvel a listát aktívvá téve, használhatjuk az <Alt+Le >billentyűkombinációt is. Megjegyzés mező: Hosszabb szöveges információk megjelenítésére szolgál (pl.: számlán), illetve lehetőség van olyan megjegyzéseket is rögzíteni, amit csak a program felhasználói látnak. A + jel használata: A törzsben még nem szereplő ügyfeleket, illetve termékeket tudunk rögzíteni bizonylatok kiállítása közben Jelölőnégyzetek: Opcionális lehetőségek alkalmazását érhetjük el bejelölésükkel. A választó kapcsolókkal ellentétben egy adott pl. szűrés kapcsán egyszerre többet is alkalmazhatunk közülük.

13 A program általános használata 13 Gyorskeresés: a programban minden listán elérhető ez a funkció (ügyfél, termék, stb.). Alkalmazásával könnyedén megtalálható a kívánt tétel, például több ezres ügyféllistában a vevő neve. A listában elég csak azt az oszlopot aktívvá tennünk, azaz rákattintanunk az egérrel, melyre a gyorskeresést végezni szeretnénk (pl.: ügyfél neve), és begépelni a kezdő karaktereket (pl.: Fehér Péter esetén fe ), és a program automatikusan erre a tételre ugrik. Szűrés (listázási elvek): a programban mindennemű listázás, gyűjtés szűrőfeltételek alkalmazásával történik. A Felhasználó egy szűrőablakban meghatározza, hogy milyen tartalmú listát szeretne, mire kéri a gyűjtést. Például: számlák listázásakor a szűrőablakban szinte valamennyi, a számlára jellemző tulajdonság és információ szerepel: kiállítási dátum, bizonylattömb, esedékesség, vevő neve stb. Ezek a szűrőfeltételek, a program logikai ÉS- kapcsolatot képez közöttük, tehát azt vizsgálja, melyek azok a számlák, melyek mindegyik szűrőfeltételnek eleget tesznek. A listák szabadon csoportosíthatók, szerkeszthetők. Az így megszerkesztett lista beállításai elmenthetők. Lista nézetének módosítása tételek sorrendje: Válasszuk ki a tételek sorrendjét meghatározó oszlopot, majd kattintsunk egyet az oszlop fejlécére, megnevezésére. Ekkor a tételek abc sorrendbe rendeződnek. Ha mégegyszer rákattint az oszlop fejlécére, akkor visszafelé lesznek rendezve a tételek. Ha egy másik oszlop szerint is rendezni szeretné a tételeket, akkor a Shift gomb egyidejű nyomva tartásával kattintson a másik oszlop fejlécére is. Lista nézetének módosítása oszlopok szerkesztése: Átrendezhetjük a lista nézetünket úgy, hogy a kiválasztott oszlop fejlécét ( megnevezését ) az egér gomb folyamatos nyomva tartásával megfogjuk, és elmozdítjuk a megfelelő fejléc helyére, majd elengedjük az egér gombját. Az oszlop szélességét úgy állíthatjuk be, hogy az oszlop végét jelző függőleges vonalra ráállunk az egérrel, majd mikor megjelenik az oda-vissza nyíl kurzor, akkor az egér gomb nyomva tartásával mozgathatjuk azt a megfelelő pozícióba.

14 14 Készlet és Számla Lista nézetének módosítása csoportosítás funkció: A lista csoportosításához álljon rá az egérrel a csoportosítandó oszlop fejlécére, majd tartsa lenyomva az egér gombot és így mozgassa az oszlop fejlécét feljebb a csoportosítás területre, majd engedje el az egér gombot. Ekkor a program az adott oszlop alapján csoportba rendezi a tételeket, mely csoportokat a + ikonra kattintva tudunk kinyitni. Ha törölni szeretné a csoportosítást, akkor mozgassa vissza a mező megnevezését a fejlécbe, vagy a csoportosítás területre kattintson az egér jobb gombbal és válassza a csoportosítás törlése funkciót. Lista nézetek szerkesztése: Az így elkészített lista nézetet el tudjuk menteni a Lista nézetek menüpontban található mentés funkcióval. Adjunk neki egy nevet, mely név megjelenik a Lista nézetek menüpontban, így a későbbiek során bármikor előhívható ez a lista nézet. Ezután tovább módosíthatunk egy másik nézetet, majd azt is így elmenthetjük egy másik névvel, és így tovább. Lista nézetet törölni a lista nézet törlés paranccsal lehet. Listák nyomtatása: Az így megszerkesztett lista nézetünket ki is nyomtathatjuk. A fent említett funkciók segítségével gyakorlatilag tetszőleges tartalmú és elrendezésű listákat állíthatunk elő nyomtatott formában. Listák exportálása.xls állományba: bármelyik listánkat ki tudjuk menteni egy, az Excel által megnyitható és feldolgozható állományba. Állítsuk elő kívánt listánkat, ezután válasszuk az Export Excel-be funkciót, majd adjuk meg az.xls kiterjesztésű állomány nevét és helyét ahová menteni szeretnénk. Listák frissítése: a program hálózatban történő alkalmazásakor van jelentősége. A rendszer a beépített SQL szerverrel teljes mértékben alkalmazható hálózatba kötött munkaállomásokon is, tehát egy adatbázisban (pl.: ügyfélnyilvántartás) egyszerre korlátlan számú felhasználó dolgozhat. Ha például az egyik Felhasználó az ügyféllistával dolgozik, egy másik pedig saját munkaállomásán közben rögzít egy új ügyfelet, a frissítés hatására a rendszer ezt az új partnert is megjeleníti az előbbi Felhasználónál. Nyomtatási kép megtekintése nyomtatás előtt: Bizonylatain, listáink

15 A program általános használata 15 nyomtatási képét megtekinthetjük még a nyomtatás előtt. Lehetőség van a bizonylatok nyomtatási képét módosítani a bizonylat sablon szerkesztése funkcióval. 4.1 Pdf nyomtatás A program bármely listája és bizonylata elmenthető PDF formátumban is, amely a nem szerkeszthető elektronikus formátum előnyeit kínálja és ben továbbítható, vagy szükség esetén archiválható. A bizonylatok nyomtatási lehetőségénél, a Nyomtató mező elemei közül választható ki a Pdf nyomtatás. 4.2 Grafikon készítés A legfontosabb riportok nemcsak táblázatos formában készíthetők el, hanem paraméterezhető grafikonként is. Nyissa meg a szükséges bizonylat listáját, majd a szűrőfeltétellel állítsa be a kért tételeket. Jelölje ki a szükséges tételeket, majd kattintson a "Diagram készítése" funkció ikonra.

16 16 Készlet és Számla

17 A program általános használata 17

18 Készlet és Számla Árkezelés A bizonylat kiállításakor a tételszerkesztő ablakban az adott termék kiválasztása és a mennyiség megadása után automatikus felkinálja a program a legalacsonyabb árat az egységár mezőben, amit a rendszerben előzőleg beállítottunk az adott termékhez és mennyiségéhez. Más egységár kiválasztásához kattintson az "ár" nyomógombra és válassza ki a kívánt árat. Ezeket az árakat az alábbi menüpontokban lehet megadni a rendszerben: árszorzós, árlistás, akciós és szerződéses árak.

19 A program általános használata Készletérték számítás Lehetőség nyílik a bizonylatok FIFO elv szerinti készletérték számítására. Az Eszközök/Rendszerbeállítások pontban lehet kiválasztani a használni kívánt készletérték számítási módszert. Jelenleg a rendszerben a FIFO elv szerinti készletérték-számítás kapcsolható be. Mivel ezt a beállítást a program használatbavétele előtt kell megadni, aki korábbi programverzióval kezdte meg a munkát, az átállítással kapcsolatos további információkért hívja Ügyfélszolgálatunkat. Új termék rögzítésénél megadható a FIFO készletérték-számításhoz szükséges adat, az induló készlet mennyisége és egységára. A termék-rögzítő adatlap Induló készlet bevételezési adatai szekcióban megadott értékek alapján, a program, a termék mentésével egyidejűleg elkészíti a nyitókészlet bevételezési bizonylatát.

20 20 Készlet és Számla Termékadatok importálása során megadható - a FIFO készletérték-számításhoz szükséges adat az induló készlet mennyisége és egységára. A termékek importálása után azon termékek vonatkozásában, melyekhez megadásra került az induló készlet mennyisége és egységára, a program elkészíti a szükséges bevételezési bizonylatot, a megadott értékek alapján. A Kimutatások/Készletérték pontban adott dátumra és adott raktárra lekérdezhető a termék (termékek) készletértéke.

21 A program általános használata A Kimutatások/Készletkönyvelés pontban tételesen raktármozgások értékei, a hozzájuk tartozó árréssel együtt lekérdezhetők Vonalkód kezelése A termékfelviteli adatlapon a Vonalkód mező segítségével rögzíthető a termék egyedi vonalkódja. a

22 22 Készlet és Számla Az Eszközök/Felhasználói beállítások/egyéb fül menüpontban be lehet kapcsolni a Vonalkódos használat opciót. A bizonylatok tételszerkesztő ablakában Vonalkódos használat beállítása esetén elérhető a vonalkód mező. Amennyiben a vonalkód-leolvasó által a bizonylattétel Vonalkód mezőjébe beolvasott szám hozzá van rendelve a terméktörzsben szereplő elemhez, a tételbe beajánlásra kerülnek az adott termék adatai és a kurzor a mennyiség mezőbe ugrik, így azonnal rögzíthető a mennyiség. A tétel Enter nyomásával történő elfogadása után, rögzíthetők a következő tétel adatai. Az Eszközök/ Adatok importálása pontban elvégezhető Excelből történő

23 A program általános használata 23 termékadat-importálás során megadható a termék vonalkódja is. 4.6 Részleg- és munkaszámok Még pontosabb kategorizálási lehetőséget biztosít bizonylataink rendszerezésében a tételszinten megadható részleg- és munkaszám kezelés. A részleg- és munkaszám adatokat tétel szinten tartja nyilván a program. Így az egyes tételeknél lehetőség van a bizonylatszerkesztő ablakon kiválasztott részlegés munkaszám értékek módosítására. Egy bizonylaton belül az egyes tételek tehát, akár különböző részleg- és munkaszámokhoz is besorolhatóak.

24 24 Készlet és Számla A használni kívánt részleg- és munkaszám értékek karbantartására az Eszközök / Törzsadatok / Részlegszám és Eszközök / Törzsadatok / Munkaszám pontban van lehetőség.

25 A program általános használata 25

26 Készlet és Számla Több devizanem kezelés A bizonylatokat az alapértelmezett deviza mellett több, más devizában is rögzíthetjük. Ehhez először rögzítenünk kell a törzsadatoknál ( Törzsadatok\Pénzügy\Pénznem ) az új devizanemet, majd új bizonylattömböt kell készítenünk az új devizanemmel. A bizonylat készítésekor a program ellenőrzi az aktuális, a cég alapértelmezett pénzneméhez képesti árfolyam meglétét, és bekéri, ha még nem lett megadva. Lehetőség van a termékek szerkesztésénél az árszórzók és az árlisták más devizanemben való rögzítésére is.

27 A program általános használata Gyáriszám kezelés A termék szerkesztő ablakban megadhatjuk, hogy a termék gyáriszámmal legyen kezelve. Ezután a bizonylatokon, a termék tétel kiválasztásnál, minden egységnyi mennyiséghez meg kell adnunk a gyáriszámot is. A rendszerben lévő gyáriszámok kiválasztását egy felugró ablak segíti, ahol a nyomógombok segítségével vagy a gyáriszámokra kattintva választhatjuk ki azokat. Az új gyáriszámok megadásakor a program ellenőrzi a rögzített gyáriszámok egyediségét a rendszerben.

28 V Fejezet

29 Ügyfél menü 5 29 Ügyfél menü Ügyfél törzsadatok rögzítése Ahhoz, hogy egy cég bekerüljön nyilvántartásunkba, új ügyfél adatlapot kell nyitnunk. Ez történhet az Új Ügyfél menü megnyitásával, vagy bizonylat kiállítása közben az ügyfélnév mező végén található + jelre kattintva. Alapadatok Mezőnév Jellemzője Ügyfél név max. 80 karakter Ügyfél kód max. 20 karakter Irányítószám max. 20 karakter Település max. 80 karakter Cím max. 80 karakter Ország Kiválasztható Telefon max. 20 karakter Fax max. 20 karakter max. 80 karakter Weboldal max. 80 karakter Fizetési mód Kiválasztható Saját megjegyzés Belső használatú Az adatbeviteli mezőkbe bármilyen karakter beírható. Karakternek minősül a <Space> által írható szóköz is. Ügyfélkód: A maximum 20 karaktert tartalmazó mező rövidített név, kód tárolására alkalmas. Ez az egyedi azonosító kód, lekérdezések esetében

30 30 Készlet és Számla nyújthat segítséget. Az ügyfélre vonatkozó adatbeviteli mezők közül egyedül a Név az, amelyet legalább egy karakterrel kötelező kitölteni. A programban gyárilag található egy, irányítószám gyűjtemény. Azon irányítószámok, melyek szerepelnek az adatbázisban (és településhez vannak rendelve), biztosítják azt a kényelmi szolgáltatást, hogy a beírt irányítószám alapján a rendszer automatikusan kitöltse a Település mezőt. Az alapadatok-panelen későbbi munkánk szempontjából talán az egyik legfontosabb információt a kategóriák jelentik. Programunkban ügyfeleinket korlátlan főkategóriába sorolhatjuk be. A főkategóriák alá korlátlan számban tudunk alkategóriákat definiálni. Ez az Eszközök/Törzsadatok menüpont alatt lehetséges. A Címek, és az Ügyintéző panelen van módunk az adott ügyfélhez tartózó további címek (pl. számlázási, postázási), illetve ügyintézők adatit felvinni.

31 Ügyfél menü Ügyletek Lehetőség van az egyes ügyfelekhez ügylet adatokat is rögzíteni. Itt megadhatjuk az ügylet tárgyát és érvényességi idejét is. Megadhatjuk az ügylet aktuális állapotát is, ami állapot értékeket a törzsadatoknál adhatunk meg.

32 32 Készlet és Számla Ezután a felrögzített ügyletet hozzárendelhetjük az egyes bizonylatainkhoz, akár utólagosan is.

33 Ügyfél menü 33

34 Készlet és Számla Ügyfél kapcsolatok Az ügyfél kapcsolatoknál az egyes ügyfelekhez hozzárendelhetünk termékeket, megadhatjuk a kapcsolat tárgyát és megjegyzést is rögzíthetünk hozzá. A megjegyzéshez a különböző felhasználók különböző azonosítóval és időponttal tehetnek bejegyzéseket, mellyel nyomon követhető az ügyfél kapcsolat állapot változása. Az egyes kapcsolatokhoz emlékeztetőket, időpontokat adhatunk meg, amire a rendszer automatikusan figyelmeztet minket a rendszer használatakor, illetve a program indításakor az elmúlt időpontokra.

35 Ügyfél menü Naptár A naptár funkció lehetőséget ad az úgynevezett emlékeztetők készítésére és azok áttekintésére. Emlékeztetőt az Új emlékeztető menüponttal készíthetünk, ahol meg kell adni a tárgyat, helyet, a kezdés és befejezés időpontját. Az emlékeztetőket a rendszer figyeli és a megadott időpontban egy felugró ablakban értesít minket. Az elmúlt és meg nem tekintett emlékeztetőket a program az induláskor jelzi. A naptár funkcióban több nézetben tekinthetjük át az emlékeztetőinket.

36 VI Fejezet

37 Termék menü 6 37 Termék menü Termék törzsadatok rögzítése Kattintsunk az ikonsor Új termék ikonjára. Egy üres termék-adatlapot jelenít meg a program, melynek kitöltése és elmentése jelenti a termék (szolgáltatás) készletnyilvántartásba történő rögzítését. Ezen a termék-adatlapon tudjuk nyilvántartásba venni, rögzíteni kívánt termékeinket és szolgáltatásainkat, minden, a számlázáshoz szükséges jellemzőjükkel együtt. A rendszer a termékeket és szolgáltatásokat egységesen számlázandó tételekként fogja kezelni, mindkettő rögzítése ezen az adatlapon történhet. Alapadatok Mezőnév Jellemzője Termék név max. 80 karakter Termék kód max. 20 karakter Szolgáltatás Ki/be kapcsolható pipa Mennyiségi egység max. 20 karakter Áfa legördülő listából Mennyiségi kerekítése max. 4 tizedesig VTSZ max. 80 karakter Egységár max. 30 karakter Saját megjegyzés Belső használatú Bizonylatokon megjegyzések megjelenő A különböző különböző szerepelhetnek bizonylatokon megjegyzések

38 38 Készlet és Számla Árszorzók ( Kompakt és Next verziókban ) A termék egységárához rögzíthető az adott ár érvényességének kezdődátuma. Emellett létrehozható tetszőleges számú - az egységárhoz viszonyítva százalékos eltéréssel meghatározott ártípus. A termékszerkesztő ablakon a felső alapadatokat tartalmazó szekcióban megadott Egységár mező tartalma, az alsó szekcióban látható új elem, az Árszorzók fülön is megjelenik. Ez az aktuális egységára a terméknek. A termék szerkesztő ablakon található egy tájékoztató adat, az

39 Termék menü 39 utolsó beszerzési ár ( Kompakt és Next verziókban ) Ennek értékét a program automatikusan kezeli, azaz bejövő számla kiállítása esetén, a termék számlán szereplő egységárával frissíti ezt a mezőt. A program szállítói számla rögzítésekor az adott termék utolsó beszerzési árát ajánlja fel, ez természetesen felülírható. Új termék rögzítésénél megadható a FIFO készletérték-számításhoz szükséges adat az induló készlet mennyisége és egységára ( Kompakt és Next verziókban ) A termék-rögzítő adatlap Induló készlet bevételezési adatai szekcióban megadott értékek alapján, a program, a termék mentésével egyidejűleg elkészíti a nyitókészlet bevételezési bizonylatát.

40 Készlet és Számla Akciós árak Összeállíthatóak olyan akciós árlisták, melyben akár a megrendelt, megvásárolt mennyiség függvényében is megadható az egyes termékekhez tartozó kedvezményes ár. Új akciós árlista létrehozásakor a kampány tárgya és érvényességi intervalluma mellett termékenként beállítható az is, hogy milyen minimális mennyiség esetén milyen kedvezményes árban részesülnek a vevők.

41 Termék menü Szerződéses árak Az ügyfélhez rendelt szerződéses árlisták érvényességi ideje mellett beállítható a szerződés hatálya alá tartozó termékek köre és a mennyiségek is. Új szerződéses árlista létrehozásakor termékenként beállítható, hogy milyen minimális mennyiség esetén milyen árat kínál a szerződés az adott vevő számára.

42 Készlet és Számla Árszorzók Ebben a menüpontban vagy az Eszközök/Törzsadatok/Árszorzók pontban hozható létre új árszorzó. Beállítható, hogy mely ügyfeleknél, illetve ügyfélcsoportoknál, valamint mely termékek, illetve termékcsoportok esetében érhető el az adott árszorzó alapján kiszámított egységár, a bizonylatok kiállítása során.

43 Termék menü Árlisták Az árszorzókhoz hasonlóan kezelhetők az árlisták. Az árlisták egységárai nem az eredeti egységár függvényében változnak, hanem egyedileg állíthatók be a termék adatlap alsó szekciójában elérhető Árlisták fülön. Itt vagy az Eszközök/Törzsadatok/Árlisták pontban hozható létre új árlista. Beállítható, hogy mely termékek, illetve termékcsoportok esetében rögzíthető az árlistához tartozó ár, valamint az is, hogy mely ügyfeleknél, illetve ügyfélcsoportoknál érhető el az adott árlista, a bizonylatok kiállítása során.

44 Készlet és Számla Árellenőrző Az árellenőrző segítségével adott napra, ügyfélre, darabszámra vonatkozóan könnyedén lekérhetőek az aktuálisan érvényben lévő egységárak. A Termék menüpontban található árellenőrzőben, adott termék, adott időpontban elérhető árai listázhatóak. Emellett konkrét vevő, vagy konkrét mennyiség beállításával is lekérdezhető az adott vevő számára felajánlásra kerülő egységárak köre.

45 VII Fejezet

46 46 7 Készlet és Számla Megrendelés Vevőinkkel folytatott tevékenységünk teljes körű dokumentálására ad lehetőséget a három új nyomtatvány. Ezen nyomtatványok valamint a számlák, szállítólevelek közötti kapcsolat regisztrálásának lehetősége, biztosítja ügyleteink pontos nyomon követését. Vevői ajánlat: Testre szabható, esztétikus elengedhetetlen egy cég egységes arculatának és kommunikációjának kialakításában. A vevői ajánlat nem mozgat készletet és nincs készletfoglalási vonzata sem. A hozzá kapcsolódóan elkészíthető bizonylattípusok: rendelés, szállítólevél és számla.

47 Megrendelés 47 Vevői rendelés: A készletfoglalással összekötött nyomtatvány, nélkülözhetetlen a vevői elégedettség egyik alappillére, a pontos készletkezelés szempontjából. A vevői rendelés készletfoglalást generál, melyek összesítve lekérdezhetőek a Rendelés összesítő menüpontban, valamint információul szolgálnak a készletmozgással és foglalással járó bizonylattételek felvitele során is. A foglalások kezelése a programban, eltérő figyelmeztetési szintre állítható be. Proforma számla: Lehetőséget biztosít az olyan értékesítési folyamatok dokumentálására, ahol a pénzmozgás megelőzi a számlázását. A proforma számlákból előlegszámla, vagy számla készíthető. Természetesen a bizonylatok kapcsolata mind a proforma számlán, mind az elkészített számlán, nyomon követhető lesz (kivetítéskor és a listák alján található betekintő ablakon egyaránt).

48 48 Készlet és Számla

49 VIII Fejezet

50 50 8 Készlet és Számla Számla menü Számla kiállítása Számla kiállításához kattintsunk a Számla menü Új számla almenüjére. Hatására megjelenik a számla adatszerkesztő ablaka. Vevő: A vevőt az ügyfelek listájából fogjuk kiválasztani. Kezdje el begépelni a keresendő ügyfél nevét és a program automatikusan leszűri az ügyfél listát a karaktereknek megfelelően. Vagy használhatja a vevő mező végén lévő segítőkapcsolót a gyorskereséshez, illetve a mezőbe kattintva az <Alt+Le> kombináció használatával. Hatásukra azon ügyfelek listája jelenik meg egy előreugró ablakban, melyek a számla kiállításának pillanatában az ügyfélnyilvántartásban szerepelnek. Itt is, akár a raktári bizonylatokon terméket, van mód új, a törzsben még nem szereplő ügyfél rögzítésére is. Ehhez a mező végén lévő + gombra kell kattintanunk. Ennek hatására megnyíló Ügyfél-adatlap kitöltése után folytathatjuk a számla készítését. Ügyfél kód: Amennyiben használunk kódot ügyfeleink nyilvántartására, úgy ez alapján is van lehetőségük a megfelelő ügyfelet kiválasztani. Fizetési mód: Az ügyfél adatlapján hozzárendelt fizetési módot fogja programunk felajánlani. Természetesen, amennyiben ettől eltérő módon kívánjuk a számlát kiállítani, a Törzsadatokban rögzített fizetési módok közül választhatunk. Vevő címe: Bár az ügyfél listán a vevő alapcíme szerepel, nem árt, ha tudjuk, hogy definiálhatunk számára más címet (címeket). Amennyiben vevőnknek az alapértelmezett címtől eltérő számlázási címet szeretnénk megadni, az ügyfél adatlapon megtehetjük (címek fül). A cím rögzítése után számla kiállításakor ezt fogja programunk felajánlani. A számla esedékessége ügyféltől függ, az ügyfélhez rendelt fizetési módhoz meghatározott esedékesség alapján kínálja fel a program. A törvényi előírás értemében a számla kelte nem, ám az esedékességi és a teljesítési dátum mező átírható, függetlenül attól, hogy milyen, az ügyfél fizetési módjához tartozó esedékességi határidő került felkínálásra. A számlázási ablak fejlécében további információk és kezelőeszközök is

51 Számla menü 51 láthatóak, ezek: Bizonylatszám: A bizonylatszám, számlaszám nemcsak számot, hanem a számlaszám előtti karakteres előtagot is tartalmazhat. A számlaszám nem módosítható! Engedmény/Felár: A kiválasztott vevőnek megjelenik az ügyfél adatoknál rögzített engedmény/felár mező értéke, amit itt módosíthatunk. Az itt megadott engedmény/felár mező módosítani fogja a számlázáshoz kiválasztott termék alap egységárát. Nyomtatási előnézet: mielőtt számlánkat elkészítenénk (rögzítenénk, mely művelet után módosítása már nem lehetséges), ezzel az ikonnal módunkban áll megtekinteni azt úgy, ahogyan nyomtatásban fog megjelenni. Megjegyzés: a számla egyik fontos információja lehet a számlára vihető megjegyezések szerepeltetése illetve azok tartalma. Termék kiválasztása Termék név: Kezdje el beírni a termék nevét és a program automatikusan leszűri a termékeket és felkínálja azokat kiválasztásra. Termék kód: Amennyiben termékünket a termék kód beírásával szeretnénk kiválasztani, a Termék kód mezőbe beírva megtehetjük azt. Abban az esetben, ha a termék kódot a számlakészítő maga írja be a mezőbe, a továbblépés hatására <Tab> a rendszer ellenőrzi, hogy a termék kód tartozik-e valamilyen, rögzített termékhez, így az áru termék kód alapján történő kiválasztása csak úgy lehetséges, ha a megadott termék kód szerepel egy, már rögzített termékünk adatlapján. Ha nincs a beírt kód rögzítve egyetlen a törzsben szereplő termékhez sem, a terméknév mezőhöz való ugráskor a kód mező tartalma törlődik. Amennyiben olyan terméket (szolgáltatást) számlázunk, melynek adatlapján nem határoztunk meg termék kódot, a rendszer ennek számlázását is engedélyezi. Ilyenkor a termék nevével azonosítjuk be a kiszámlázni kívánt tételt.

52 52 Készlet és Számla Egységár: A kiválasztott termékhez felvitt árat módosítja a megadott engedmény/felár mező, amit tovább módosíthatunk. Azoknál a termékeknél, ahol nem adtunk meg egységárat ott az Egységár mező üresen marad, a program a kézzel bevitt értéket fogja feltüntetni a számlán. Áfa: A termékhez rögzített áfa kulcs az elsődleges, a Törzsadatokban rögzített további áfa kulcsok választhatók. Bruttó ár: A megadott egységár áfa értékkel növelt értéke lesz. Ha módosítjuk, akkor a program kiszámítja az ennek megfelelő nettó árat, azaz az egységárat. Mennyiség: Szabadon írható, léptethető. Raktár: A rendszerbeállításokban rögzített alapértelmezett raktár az elsődleges. A törzsadatokban felvitt további raktárak választhatók. Készleten: Itt láthatjuk, hogy a kiválasztott termékből az adott raktárban mennyi van készleten. A Következő gombra kattintva elmenthetjük a kiválasztott terméket a megadott adataival, és így rákerülnek a számlára, majd utána új terméket választhatunk ki. Az OK gombra kattintva elmenthetjük a termék adatokat és kiléphetünk az ablakból, a Mégse gombra kattintva elvetjük az aktuális termék adatainak szerkesztését és bezárhatjuk az ablakot. A számla mentése előtt a megnyitás gombbal a kijelölt tételt tudjuk módosítani. A törölni kívánt tételt, a kiválasztás után a töröl gomb megnyomásával távolíthatjuk el a listáról. A számlázó ablak jobb oldalán alul láthatjuk összesítve a számlán szereplő tételek nettó-, bruttó értékét, az áfa értéket, valamint a fizetendő bruttó végösszeget. A Bizonylat nyomtatási sablon mezőben beállíthatjuk vagy akár módosíthatjuk a számla nyomtatási képét, ami után meg is tekinthetjük a kinyomtatandó számlánkat a Nyomtatási előnézet funkcióval. A számlát a ment és bezár, vagy a ment és új gombbal zárhatjuk le. Az

53 Számla menü 53 ekkor megjelenő ablakon választhatjuk ki, hogy nyomtatni is szeretnénk-e a számlát vagy egyelőre csak elmenteni. A nyomtatást választva lehetőségünk van az alapértelmezett nyomtatási példányszámot, nyomtatót és a nyomtatási sablont is kiválasztani. Számla stornózása Stornírozni csak kinyomtatott normál típusú számlát lehet. Stornírozás esetén a program az érvényes törvényi rendelkezések alapján a következő kiállítható számla sorszámát felhasználva mínuszos ellenszámlát hoz létre. Stornírozáshoz a kiválasztott számlán állva egér jobb gomb Stornó parancsot, <Delete> billentyűt, vagy a felső menüsor stornó ikonját is használhatjuk. Számla helyesbítése Helyesbíteni csak kinyomtatott normál típusú számlát lehet. A helyesbítéshez először az eredeti, helyesbíteni kívánt számla tételeit ellenkező előjellel tartalmazó helyesbítő számlát kell elkészíteni, majd a helyes tételeket felvinni a helyesbítő számlára. A helyesbítő számla kiállítása Válassza ki a számla lista ablakban a helyesbíteni kívánt számlát (az legyen az aktív sor a listában). Felső menüsorból, vagy jobb egérgombbal is elérhető legördülő menüből válassza ki, a számla helyesbítés parancsot. Ennek hatására egy új számla kiállító ablak jelenik meg. Ha a jobb egérgombbal elérhető menüben nem aktív ez a funkció, akkor a kiválasztott számla jellege vagy helyesbítő, stornó, vagy olyan számlát választott, amihez már készült stornó illetve helyesbítő számla. Az előbbiekben felsorolt típusokat nem tudja helyesbíteni. A helyesbítő számlán mínusszal szerepel az eredeti számlán szereplő tételek, melyeket szükség szerint törölni tudja, illetve lehetőség van új tétel felvitelére is. Fejlécben a számlával egy tekintet alá eső okirat felirat szerepel. A teljesítés időpontja megegyezik a helyesbített számla teljesítési

54 54 Készlet és Számla dátumával. A Helyesbítő számla tartalmazza: - az eredeti, helyesbített számla számát és teljesítési időpontját (nyomtatásban a tételsorok feletti részen megerősítő információként); - az eredeti, helyesbített számla tételeit ellenkező előjellel, mint az eredetin voltak. - a helyesbített, a helyesbítő, és ezek különbözeti áfa összesítőjét. A helyesbítő számlára az <Új> gombbal viheti fel a helyes adatokat. Például ha elrontottuk az árat, akkor helyesbítő számla kiállításánál az <Új> gombbal felviszünk egy új sort a termék helyes árával. Kézi számla rögzítése Ezzel a modullal lehetőségünk nyílik a programon belül rögzíteni, valamint nyilvántartani a cég azon kimenő számláit, melyeket nem a programmal állítottunk ki. A kézi számla bizonylatszámát nekünk kell megadni, a további folyamat megegyezik a normál számla készítéssel. A rögzített kézi számla bekerül a számlalistába, a rögzítéskor megadott bizonylatszámmal. Bejövő számla rögzítése A menü lehetőséget nyújt a programon belül rögzíteni, valamint nyilvántartani a cég valamennyi bejövő forintos számláját, legyen az akár szállítói, akár költségszámla. A Számla\Új Bejövő számla menüre kattintva megjelenik a bejövő számlák rögzítésére szolgáló ablak. Ennek használata szinte teljes egészében megegyezik a gépi számla kiállítására szolgáló ablak használatával. Különbség, hogy az ablak megjelenése után az ablak jobb felső sarkában, a bejövő számlához meg kell adnunk a rögzítendő bizonylat számát (általában ez a bejövő számla száma). Számlák utólagos nyomtatása Másolatot nyomtatni bármely számláról tudunk. A listán a kívánt számlát jelöljük ki, majd használjuk a Számla nyomtatás funkciót. Természetesen ezt ikonsorról vagy a nyomtatni kívánt számlán a jobb egérgombbal történő

55 Számla menü 55 kattintással is megtehetjük. A Számla felirat mellett szerepel a másolat megjelölés. Egy számláról bármikor bármennyi másolat kérhető, a másolatok példányszámát nyomtatás előtt tudjuk az alapértelmezetthez képest változtatni. A számlák mentésével kapcsolatosan nem feledkezhetünk meg az utólagos számlanyomtatás lehetőségéről sem. Ennek használatával nem szükséges számláinkat egyenként a lezárásukkor kinyomtatni, elég elmenteni, később a szűrőfeltételek megfelelő alkalmazásával megjelenítenünk egy olyan számlalistát, amelyen valamennyi, nyomtatni kívánt számla szerepel. Ezután kattintsunk jobb egérgombbal a lista valamely számláján, majd válasszuk a Számla nyomtatás parancsot. Természetesen a nyomtatást a felső menüsor Számla nyomtatása ikonjával is elindíthatjuk. Amennyiben több, még ki nem nyomtatott számlát szeretnénk egyszerre nyomtatni, úgy csoportos kijelölésre is van mód a <Shift>, illetve a <Ctrl> billentyűk segítségével.

56 Készlet és Számla Előlegszámla A törvényi előírásoknak megfelelő előleg-kezelést biztosítja új bizonylat típusunk kiállításának és végszámlában történő felhasználásának lehetősége. Az előlegszámlák kezelése nagymértékben megegyezik a kimenő számlákéval. Kiállításukra a Számla menüpontban van lehetőség. A számlák listájában érhető el az előleg számlák karbantartásához szükséges valamennyi funkció (kivetítés, nyomtatás, szűrés, stornózás, stb.). Az előleg számlák végszámlában történő felhasználására a végszámla kiállítása során van lehetőség. Az Előleg számla felhasználása gomb segítségével érhető el, a számlán szereplő partner még fel nem használt előleg számláinak listája.

57 Számla menü 57 A kiállított végszámlán, az előleg tételek Áfa összesítője külön szekcióban látható.

58 58 Készlet és Számla

59 IX Fejezet

60 60 9 Készlet és Számla Raktár menü Raktári Bevét Amikor valamely beszállítónktól áru érkezik valamely raktárunkba, bevételeznünk kell, és szükség esetén raktári bizonylatot kell róla kiállítanunk. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktári bevét almenüjére. Az adatszerkesztő ablakban található a szállító, a célraktár, valamint a raktárbizonylat kiállításának dátuma. A raktárbizonylat sorszámát a program automatikusan, sorrendben generálja, a programban elkészítésre kerülő első raktárbizonylat az egyes sorszámot viseli. A termék kiválasztása után adjuk meg a bevételezésre szánt mennyiséget, és nettó egységárat. A Ment és bezár és a Ment és új gombra kattintva elfogadhatjuk a raktári bizonylattételt, míg a Mégse gombbal elvethetjük a készletkönyvelést és bezárhatjuk az ablakot. A bizonylat nyomtatással vagy anélküli elfogadására van lehetőségünk. Raktári Kiadás A partnerünk felé ki nem számlázott, raktárról kiadott áruk készletének csökkenését könyvelhetjük ezzel az eljárással. Kivételezést végezhetünk akkor is, ha megsemmisült árut kívánunk leírni, vagy a Lomtárba szeretnénk helyezni az adott terméket, de még valamely raktárban készleten van belőle. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktári kivét almenüjére. Az ablak fejlécében válasszuk ki azt a raktárt, ahonnan a termékek kiadásra kerülnek. A termék kiválasztása után adjuk meg a kivételezésre szánt mennyiséget. A rendszer a termék-adatlapon megadott egységár alapján elvégzi a felszorzást, és kiszámolja a tétel nettó és bruttó árait. Az egységár és a használandó áfa kulcs igény szerint módosítható. A Megjegyzés mezőben szöveges utalást csatolhatunk a tételhez. A Ment és bezár és a Ment és új gombra kattintva elfogadhatjuk a raktári bizonylattételt, míg a Mégse gombbal elvethetjük a készletkönyvelést és bezárhatjuk az ablakot. A bizonylat nyomtatással vagy anélküli elfogadására van lehetőségünk. Raktárközi átadás Amennyiben raktáraink között áruátadás történik, raktári átadást kell könyvelnünk, és arról raktári bizonylatot kell kiállítanunk. A raktári bizonylat

61 Raktár menü 61 tartalmazza a cél és a forrás raktár nevét, az átadott árukat és azok mennyiségeit. Kattintsunk a Raktár menü Új Raktárközi átadás almenüjére. Az ablak fejlécében válasszuk ki a forrás- és a célraktárt, majd vigyük fel az átadásra kerülő termékeket. A raktári átadás bizonylatát menthetjük, azonnal vagy később nyomtathatjuk is. Ezt a menüt alkalmazhatjuk bizományosi kihelyezésnél is. 9.1 Szállítólevél Raktári mozgásaink precíz nyilvántartási lehetőségét szolgálja a leggyakrabban használt árukísérő okmány - a szállítólevél - elkészítésének és rendelési, számlázási folyamatba való beillesztésének lehetősége. A szállítólevelek kiállítására, a Raktár menüpontban van lehetőség. A szállítólevél kiállításakor megtörténnek a szükséges készletmozgások. Tételfelvitel során ennek megfelelően elengedhetetlen, hogy megjelennek a kiválasztott termék aktuális raktárkészlet információi.

62 62 Készlet és Számla Szállítólevélből készített számla esetén, a szállítólevél státusza Teljesített lesz, valamint a bizonylatkapcsolatok visszakövethetőek mind a lista alatt található betekintő szekcióban, mind kivetítéskor a Kapcsolódó bizonylatok fülön. 9.2 Leltárívek A leltározás lebonyolításához szükséges leltárívek elkészítésére és kezelésére a Raktár menüpontban az Új leltárív, és a Leltárívek almenüben, illetve a Termék lista almenüből van lehetőség. Ha a termék listából indítja a leltározást, akkor először jelölje ki a leltározandó termékeket, majd utána kattintson az Új leltárív funkcióra. Új leltárív létrehozható egy adott raktárra, vagy akár összesítve, az összes raktárra vonatkozóan. A leltárív soraiban rögzíthető a leltározás eredménye, mely alapján a leltári eltéréseket kiszámolja a program.

63 Raktár menü 63 A megadott adatok ellenőrzése után, a leltárív a lezárás funkcióval véglegesíthető. A leltárív lezárásához kapcsolódóan elkészülnek a szükséges kivételi és bevételi raktár bizonylatok. A leltári hiányhoz és többlethez kapcsolódó raktárbizonylatokon a Kapcsolódó bizonylatok fülön elérhető a könyvelés alapjául szolgáló leltárívre történő hivatkozás, illetve a leltáríven is megtalálható az ahhoz kapcsolódó raktárbizonylatok listája.

64 X Fejezet

65 Gyártás menü Gyártás menü A termék szerkesztő ablakban megadhatjuk, hogy a termék gyártásos típusú legyen. Ekkor meg kell adnunk hozzá a termék összetevőket mennyiségekkel. A gyártás funkcióban kiállíthatjuk a bizonylatot a gyártásról, ekkor a program bevételezi a cél raktárba a gyártásos terméket, és kiadja az összetevő termékeket a forrás raktárból a megadott mennyiségekkel. A szétszerelés funkcióban kiállíthatjuk a szétszerelési bizonylatot, ezután a program leveszi a gyártásos terméket a forrás raktárból, és bevételezi az összetevőket a cél raktárba.

66 XI Fejezet

67 Házipénztár Házipénztár A házipénztár modullal házipénztár bevételi és kiadási bizonylatokat tudunk rögzíteni és kinyomtatni. A rögzített pénztárbizonylatokat meg tudjuk tekinteni egy lista táblázatban. A bejövő és a kimenő számlákhoz hozzá tudjuk rendelni a pénztári bizonylatokat a kiegyenlítések funkcióval. Lehetőség van a kimenő számlák készítésénél automatikus bevételi pénztárbizonylat nyomtatására és kiegyenlítésére is. A pénztárzárás funkcióval lezárhat egy pénztárbizonylat rögzítési időszakot és elszámolást készíthet a nyitó-, forgalom és zárókészlet értékeiről, illetve a pénztárban levő készpénz készletéről.

68 XII Fejezet

69 Kimutatások menü Kimutatások menü Vevőforgalmi lista Adott időszakban mutatja vevőink forgalmát Nettó- és Bruttó értékben. A táblázat alján összesítve találjuk a forgalmi adatokat. Az alsó ablakban a kiválasztott ügyfélhez tartozó számlák adatait tekinthetjük meg. Ezeket a számlákat megnyitva további műveleteket hajthatunk végre (pl. kiegyenlítés). Termékenkénti eladások listája Ennek a listának az a tulajdonsága, hogy a rajta szereplő tételek összesítések, egy-egy adott terméknek egy adott időszaki forgalmát mutatják, egy sorban összesítve. E mögött az összesítés mögött természetesen sok-sok számla is állhat, ám ez a tény a lista pénzforgalmi szemlélete miatt nem lényeges. A szűrés eredményeként megjelenő listán az általános listaműveletek ugyanolyan formában alkalmazhatóak, mint az egyéb listákon. Az alsó ablakban azon számlák listája jelenik meg, melyeken a kiválasztott termék szerepel. Ezáltal a forgalmi listában is könnyedén visszakereshetővé válnak a számlák, sőt, a megjelenő számlákat itt is ugyanúgy meg tudjuk tekinteni, illetve műveleteket végrehajtani, mint a számlák szűrt listáján. Raktármozgás tételek Ebben a lekérdezésben minden olyan bizonylat szerepel a listán, ami valamilyen módon raktárkészletet mozgatott. A különböző csoportosítási és szűrési lehetőségünk itt is megkönnyíti az adatok feldolgozását. Raktárkészlet Adott napon mutatja raktárkészletünket raktáranként és céges szinten összesítve. Készlettörténet Adott termék, adott raktáron belüli napi záró mennyiségét mutatja a beállított időintervallumon belül.

70 70 Készlet és Számla Termékkarton Adott termék, adott raktárban történő készletmozgásait és készleteit jeleníti meg adott idő intervallumon belül. Vevői rendelés összesítő A kimutatásban raktáranként listázható az egyes termékek foglalt mennyisége, raktárkészlete és az ezek alapján kalkulált, beszerzésre váró mennyiség. Pénztárkészlet ( Házipénztár modulban ) Megtekinthetjük egy adott nap adott pénztárában levő pénz készletet. Készlettörténet ( Házipénztár modulban ) Megtekinthetjük napi bontásban egy adott időszak, adott pénztárában levő pénz készletet. Időszaki pénztárjelentés ( Házipénztár modulban ) Megtekinthetjük egy adott időszak ki- és bevételezési bizonylatokat. Pénztárbizonylat tételek ( Házipénztár modulban ) Megtekinthetjük részletesen a ki- és bevételezési pénztár bizonylatokat.

71 XIII Fejezet

72 72 13 Készlet és Számla Eszközök menü Törzsadatok A menüt megnyitva láthatjuk a törzsstruktúrát, ami szerint elvégezhetjük a beállításokat. Az Általános, Pénzügy és Kategória besorolások esetében Új, Módosít és Töröl lehetőségünk van. Felhasználói beállítások Itt saját tetszésünk szerint alakíthatjuk programunk kinézetét, különgyűjthetjük a leggyakrabban használt funkciókat a kedvencek menüben. Ezt a lehetőséget kihasználva egy menüben tudjuk elérni az összes általunk kiválasztott funkciót. Rendszerbeállítások Saját cégünk alapadatait, a nyomtatványaink tartalmát, kinézetét tudjuk ebben a menüben beállítani. Bizonylat sablon szerkesztése A funkció segítségével módosíthatjuk a bizonylataink nyomtatási képét, azaz a számla, a helyesbítő számla, a raktári bevét, kivét és átadás bizonylatok nyomtatási képét. Először válasszuk ki a módosítandó sablont, majd megjelennek a sablon jelenlegi beállításai. Amelyik mezőt nem szabad módosítanunk, azok a mezők szürkében jelennek meg. A módosítások eredményét, azaz a nyomtatási képet megtekinthetjük az Előnézet gombra kattintva. Ha megfelelnek a módosítások, akkor a Mentés gombbal tudjuk elmenteni, a Mégse gombbal tudjuk elvetni. Lomtár Amikor ügyfelet vagy terméket törlünk a nyilvántartásból (listából), az átkerül a Lomtárba. Itt vissza tudjuk állítani azt a nyilvántartásba a Visszaállítás funkcióval vagy ha még nem kapcsoltunk hozzá bizonylatot, akkor törölhetjük végérvényesen a rendszerből a Törlés funkcióval. A törlés műveletének ez a fajta megoldása nem csak a szabályos (tehát visszakereshető) törlést valósítja meg a számítógépes nyilvántartásban,

73 Eszközök menü 73 hanem a felhasználó számára kényelmi funkciót is biztosít. Egy törölt terméket (vagy szolgáltatást), melyet például hónapokig nem forgalmazunk (biztosítunk), a változó igényeink szerint nem kell újra felvezetni a listába, elég csak visszaemelni a Lomtárból. Jelszó megváltoztatása Itt változtathatjuk meg az alapértelmezett bejelentkezési jelszót. Az alapértelmezett jelszó használatánál a program indításakor nem kéri be a jelszót. Viszont ha ezt megváltoztatjuk, akkor már fogja kérni a megadott jelszót. Adatbázis mentés és visszatöltés A menü segítségével indíthatjuk el az adatbázis mentő és visszatöltő programot. A mentés illetve a visszatöltés funkcióhoz le kell állítani az összes olyan programot, ami kapcsolódik az adatbázishoz, hogy még véletlenül se fusson semmilyen adatbázis művelet. Ezért a program is leállításra kerül. Természetesen több gépes környezetben mindegyik gépen futó programból ki kell lépni ilyenkor. A mentés állomány az általunk kiválasztott mappába kerül az aznapi dátummal,.ksbackup kiterjesztéssel. Demó adatok feltöltése A menü segítségével darab véletlenszerűen generált, demó ügyfél és termék tétel adatokat tudunk betölteni a rendszerbe. A menü többször is használható, de ügyeljünk arra, hogy a demó programmal csak maximum darab ügyfél és termék kezelhető, azaz a további ügyfél és termék tételek rögzítését megtagadja a program Adatok importálása Lehetővé teszi, az Excel állományban rendelkezésre álló termék- és ügyféladatok könnyed átemelését a Készlet és Számla adatbázisába, ezzel is gyorsítva a program használatba vételét. Az Eszközök menü Adatok importálása pontból indulva, a program által biztosított minta fájl segítségével elkészíthető az importálandó adatok excel táblázata. A fájl

74 74 Készlet és Számla betallózása után lehetőség van az adatok ellenőrzésére és amennyiben megfelelően kerültek megadásra, az importálás indítására. A tételek ellenőrzése során kijelzett hibákat a kiinduló excel fájlban kell módosítani, majd újra beolvasni a javított táblázatot Adatbázis szerver váltás Szükség esetén (adatbázis szerver váltás esetén), lehetőség van az adatbázis szerver nevének megváltoztatására. Az Eszközök/Adatbázis szerver váltás pontban megadott új adatok elfogadása után a program leáll majd a változások érvényesítése után újraindul.

75 Eszközök menü 75 A funkció segítségével könnyen megoldható, hogy a program újratelepítése nélkül másik adatbázisra csatlakoztassuk a Készlet és Számla adott gépen futó példányát. Erre akkor lehet szükség, ha a számítógépen megtalálható a program, de másik gépen lesz az adatbázis (ilyen eset például, ha próbaverzió van a gépen, de máshol lesz a kiszolgáló szervere a megvásárolt terméknek, vagy ha a szerver gép átnevezésre kerül.) 13.3 Biztonsági beállítások A program felhasználóihoz egyedileg beállíthatóak bizonyos jogosultsági engedélyek ( Kompakt és Next verziókban ) Az Eszközök/Munkatársak pontban, az új munkatárs felviteli adatlapon bővült a jogosultsági beállítások köre. A Jogosultság beállítása szekcióban kijelölhető, hogy milyen főbb funkcionális területekhez van hozzáférése az adott felhasználónak.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

CobraConto.Net v0.50 verzió

CobraConto.Net v0.50 verzió CobraConto.Net v0.50 verzió - Új: Kötelezettségek kezelése: A bérszámfejtés, járulékok, külön eljárással megállapított adók, import áfa és saját vállalkozásban megvalósított beruházás áfa tételeinek vegyes

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Készlet nyilvántartó

Készlet nyilvántartó Készlet nyilvántartó Szécsy Számítáatechnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. 06 30 34 54 101 06 52 381 163 info@szecsy.hu www.szecsy.hu Belépés A lista lenyítása. A lenyíló listából az adatrögzítést végző

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

Számla /ALT-S/ COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. Számla /ALT-S/ A kimenő és a beérkező számlák készítését támogató menü. Első öt pontja a kimenő számlákra, a következő négy a bejövő számlákra vonatkozik. A könyvelés feladással foglalkozó három menüpont

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el.

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el. Banki export leírás Célja: A Banki export a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a kintlévőséges szállító számlákról, valamint a túlfizetett vevői számlákról készít utalási fájlt, mely a banki rendszerbe

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.44. verzió. Pénzügy modul CobraConto.Net v0.44. verzió Pénzügy modul Pénzügy / listák / Számlaegyenleg listák: vevő / szállító lejáró számlák Viszonyítási dátumhoz képest, X napon belül lejáró vevő / szállító számlák listájának

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Készlet, Menetlevél, Univerzális számlázó, Vezetői információk modulokat

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00

BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 BOLTI FOLYAMATOK e-tabak 03 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 17 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes

Részletesebben

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30.

ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás. Utolsó módosítás: 2014.08.30. ArtVisual saldoxpress 2008 Számlázó program általános számlázási leírás Utolsó módosítás: 2014.08.30. 2. oldal Tartalomjegyzék 1. Számlázás...3 1.1. Dokumentum típusok...3 1.2. Dokumentum készítés...4

Részletesebben

ShopRenter Kulcs-Soft beállítás

ShopRenter Kulcs-Soft beállítás ShopRenter Kulcs-Soft beállítás Az Összekapcsolás segítségével a webáruházban leadott rendelések bekerülnek a Kulcs-Soft szoftver Vevői rendelések listájába (az Ügyféladatok az Ügyfelek listájába, a termékadatok

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

Számlázás kezelési leírás

Számlázás kezelési leírás PENTRO KFT. Adószám:13233712-2-14 Számlázás kezelési leírás Név: Számlázás Verzió: 014.010.001 Általános ismertetés A programot Windows programkörnyezetben lehet kezelni. A legfontosabb alapelvek a következők:

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Intralog 2. v2.4.4 Leltározás. IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17.

Intralog 2. v2.4.4 Leltározás. IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17. Intralog 2 v2.4.4 Leltározás IntraLOG Rendszerház Kft. 2009. szeptember 17. 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 Áttekintés... 2 2.1 Leltározás célja... 2 2.2 Leltározás menete... 2 3 Leltározással kapcsolatos

Részletesebben

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése

CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer. T25. Előleg és végszámla kezelése CLEAN-PRECÍZ Integrált ügyviteli rendszer T25. Előleg és végszámla kezelése Tartalom Alapbeállítások Globális változó beállítása... 3 Előleg és végszámla formátum... 4 Előleg napló beállításai... 4 Előleg-

Részletesebben

MARSO Webáruház ismertető

MARSO Webáruház ismertető MARSO Webáruház ismertető Tartalom Bejelentkezés... 2 Új jelszó generálása... 3 Kezdőoldal... 4 Abroncs, felni keresés, rendelés összeállítása... 6 Kosár áttekintése képernyő... 9 Nyitott rendelések áttekintése...

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben:

CobraConto.Net v0.36 verzió. Újdonságok a CC-Net-ben: CobraConto.Net v0.36 verzió Újdonságok a CC-Net-ben: Számlakészítés Adószám A Program működése: A program automatikusan beemeli az adószámot a számlára, EU-s ügylet esetén az EU-s adószámot, ha nem talál

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

Változások a V SP1 verzió kiadása után

Változások a V SP1 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.9 VERZIÓHOZ Változások a V2016.8 SP1 verzió kiadása után Alapadatok, törzsadatok, általános információk 1. Bővült a Törzsadatok/Cég/ÁFA kulcsok menü hatására megnyíló ablak adatbeviteli

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

ENTERsys Integrált Információs Rendszer

ENTERsys Integrált Információs Rendszer 1 Házipénztár program Windows verzió Felhasználói leírás A program főbb jellemzői: Több cég pénztárának kezelése egy programon belül Egymást követő évek párhuzamos kezelése Automatikus átkönyvelés (feladás)

Részletesebben

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása]

WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] WinSarc Irodai Vezérlőpult: - [Ügyfelek nyilvántartása] A programot elsősorban a könyvelőirodák tudják hatékonyan alkalmazni a nagy tömegben, ismétlődően végzendő feladatok ellátására. A program a WinSarc

Részletesebben

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére

Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére PENCART ZRT. Egyszerű számlázó program kezdő vállalkozások részére Használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 1. A számlázó program telepítése, regisztrálása, rendszerkövetelmények... 3 2. Funkciók

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Pénzügy modult érintő változások. Pénztár modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Pénzügy, Pénztár, Univerzális számlázó, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó, Kommunális számlázó,

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR)

EGYÉB BEFIZETÉSI MÓDOK (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) (KÜLSŐ SZÁMLA, HÁZIPÉNZÁR) Felhasználói dokumentáció verzió 1.2. Budapest, 2014. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1. 2014.07.17. 2.1. Egy külső számla több kiíráshoz rögzítése 7.

Részletesebben

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA

EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA EKAER MODUL KEZELÉSI LEÍRÁSA I. BEVEZETÉS Az EKAER-bejelentő modul a Számlázás-házipénztár illetve a Készletnyilvántartás programokhoz megvásárolható programmodul. A modul segítségével a szállítólevélből,

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz. Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.7 VERZIÓ SP2 változathoz Változások és kiegészítések a V2015.7 verzió és SP1 kiadása után Pénzügy - Az Állományok felügyelete/bekérőlevél állományok menüpont hatására megnyíló ablakból

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése

Clean-Soft Számítástechnikai és Számviteli Kft. Precíz Info. a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése Precíz Info a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszer pénztár moduljának kezelése PRECÍZ Integrált Ügyviteli Rendszerben a Pénzügyi moduljának elindítása A Microsoft, az ActiveX, az IntelliMouse,

Részletesebben

Automatikus feladatok modul

Automatikus feladatok modul Automatikus feladatok modul 1. Bevezetés... 2 2. Kijelölt feladat módosítása... 2 2.1. Adott feladathoz tartozó felhasználó(k) kiválasztása... 3 o Feladatkör esetén... 3 o Munkatárs esetén... 4 3. Feladat

Részletesebben

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek

Fatömegbecslési jegyzőkönyvek Fatömegbecslési jegyzőkönyvek ERDŐGAZDÁLKODÁS/FAHASZNÁLAT/FATÖMEGBECSLÉSI JEGYZŐKÖNYVEK A fatömegbecslési jegyzőkönyvek erdőrészlethez kapcsolódnak. Egy erdőrészlethez több jegyzőkönyv készíthető. Egy

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Átutalási csomag karbantartó... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámlakezelés... 5 1.5.

Részletesebben

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása Fakitermelések ütemezése és dokumentálása ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/FAKITERMELÉSEK ÜTEMEZÉSE ÉS DOKUMENTÁLÁSA A Fakitermelések ütemezése és dokumentálása menüpont három terület kezelésére

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások. Készlet modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Készlet, Kommunális számlázó, Távhő számlázó, Univerzális számlázó, Vezetői információk

Részletesebben

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés

Kézikönyv. Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Kézikönyv Határozott idejű számla könyvelése - értékesítés Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 5 2 VEVŐ - ÜRES... 6 3 VEVŐ - MEGJELENÍTÉS [76372 PARTNER PARTNER KERESKEDŐHÁZ KFT] 7 4 ABAS-ERP

Részletesebben

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul

CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul CobraConto.Net v0.42 verzió Pénzügy modul Megváltozott az ÁFA típushoz kapcsolható ABEV összerendelés lehetősége. A megelőző verziókban nem lehetett külön megadni a fizetendő/igényelhető irányt az összerndelés

Részletesebben

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte.

A szerződések kezelésének feltétele az InnVoice számlázóprogramban a Szerződések modul aktív megléte. Szerződések modul 2011. augusztus 7. 1 Bevezetés 1.1 Mik azok a szerződések? A szerződések alapvetően olyan gyűjtődokumentumok, melyekbe számlákat sorolhatunk. A szerződések felvitele során megadhatjuk

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Bankterminál moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék 1. A dimsql.ini fájl beállítása... 3 2. Védelmi kódok megadása... 4

Részletesebben

Jövedéki termékek kezelése

Jövedéki termékek kezelése Jövedéki termékek kezelése A program lehetőséget biztosít arra, hogy megkönnyítse azoknak a cégeknek a munkáját, akik jövedéki termékeket, italokat és dohányárut árusítanak. A VPOP megadta a program számára

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy

CobraConto.Net v0.46 verzió. Általános. Pénzügy CobraConto.Net v0.46 verzió Általános Tallózó ablakok TXT export funkciója: ha a szám ezres elválasztót tartalmaz, az Excel szövegnek ismeri fel. A Windows alapértelmezett ezres elválasztója az ún. "nem

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás

Kézikönyv. Belföldi tételes bevallás Kézikönyv Belföldi tételes bevallás Tartalomjegyzék 1 ABAS-ERP UTASÍTÁS ÁTTEKINTÉS... 4 2 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 5 3 MICROSOFT EXCEL - MUNKAFÜZET1... 7 4 BELFÖLDI ÖSSZESÍTŐ JELENTÉS... 8 5 XDOC3.1364461878273.BOJ.PDF

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása a Neptunban manuálisan... 3 3 Feladatok kiadása a Neptunban

Részletesebben

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft.

Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer NetSoft Informatika Kft. Okos-Ügyvitel integrált ügyviteli rendszer OKOS-SZÁMLA: online számlázó program írásos dokumentáció Verziószám: NS0003 Frissítés dátuma: 2014.10.06. Okos-Számla online számlázó program, mely összetett

Részletesebben

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma.

Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek. Raktárforgalom kezelése. Bevét napló adattartalma. Kivét napló adattartalma. Informatikai rendszerek Vállalati információs rendszerek Raktárforgalom kezelése 2 Bevét napló adattartalma Bevételezés Beszerzési egységár Fogadó raktár kódja A tevékenységért felelős kódja A bevételezési

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma.

A jelen fejlesztéssel párhuzamosan bővült az Adatbázis kapcsolat ablak információtartalma. TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2015.6 VERZIÓHOZ Változások a V2015.5 verzió kiadása után Általános információk, alapadatok 1. SQL adatbázis adatainak kijelzése SQL server Express edition esetén, ha az adatbázis által

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1

4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu 2008-09-24. SZERVIZ Készletkezelési modul 1 IGLU Software 4028 Debrecen, Rózsahegy u. 26. Tel.: 06-20-537-33-21 E-mail: Info@iglu.hu www.iglu.hu SZERVIZ ESZKÖZKARBANTARTÁS TERVEZÉSI ÉS ELLENŐRZÉSI PROGRAM (KARBANTARTÁS-MENEDZSMENT) K é s z l e t

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után

Számlakészítés TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ. Változások a V verzió kiadása után Számlakészítés Funkcióbővülés: Alap számlaformátumon a tételekhez tartozó értékesítési rendelés bizonylatszám és az ügyfél által adott beszerzési szám megjelenítése bekapcsolható az Admin programban az

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben