Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság június 26-án, 17 óra 25 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság június 26-án, 17 óra 25 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl."

Átírás

1 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság június 26-án, 17 óra 25 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán elnök, Greksza János bizottsági tag, Mihályfalvy András bizottsági tag. A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol: -- A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: Csikós János bizottsági tag, Ifj. Mala Ferenc bizottsági tag. Állandó tanácskozási joggal meghívottak a Polgármesteri Hivatal részérıl: Szabó Márton polgármester, Gaálné Czinkos Judit a Hatósági Iroda vezetıje, Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı. Eseti tanácskozási joggal meghívottak: Koblencz Andrea a Gubányi Károly Általános Iskola igazgatója, Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje, Tüskéné Varga Mária a Gerje- Forrás Kft. gazdasági vezetıje, Kurucz Gábor a Karbantartási Iroda vezetıje. Egyéb meghívottak: Varga Péter a Fehér Gyolcs Alapítvány képviselıje. A jegyzıkönyvet Tóthné Menkó Zsuzsa jegyzıkönyvvezetı vezette és készítette el. Jegyzıkönyv számára Varju Zoltán elnök rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság létszáma 5 fı, amelybıl 17 óra 25 perckor 3 fı tag jelen van, - a Pénzügyi Bizottság határozatképes. Varju Zoltán elnök indítványozza, hogy a Pénzügyi Bizottság mai nyilvános és rendes ülésére kiküldésre került meghívó 4./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata által a 385/2009. (XII.17.) sz. önkormányzati határozattal elfogadott, Pilis Város Települési Esélyegyenlıségi Helyzetelemzés és Program rendes, éves felülvizsgálatára. napirendi pontját vegye le a nyilvános és rendes ülés napirendjérıl. Varju Zoltán elnök indítványozza, hogy a Pénzügyi Bizottság mai nyilvános és rendes ülése napirendje egészüljön ki az alábbi napirendi pontokkal, sürgısségi indítványokkal:

2 2 10./ Javaslat a " Fehér Gyolcs" Alapítvány hozzájáruló nyilatkozat kérelme, valamint házi segítségnyújtás ellátásával kapcsolatos kérdések megtárgyalására. 11./ Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala jegyzıi álláshelyének betöltésére irányuló pályázati felhívás elfogadására. 12./ Javaslat a bölcsıdei szolgáltatás Evangélikus Egyház részére történı átadáshoz szükséges elvi állásfoglalás meghozatalára. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság Varju Zoltán, mint a Bizottság elnöke indítványára a Bizottság jelenlévı 3 tagja által, - 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a Pénzügyi Bizottság június 26-i nyilvános és rendes, valamint zárt ülésének módosított, illetve kiegészített napirendjét elfogadta és a megjelent vendégekre tekintettel az alábbi sorrendben tárgyalja meg: N y i l v á n o s é s r e n d e s b i z o t t s á g i ü l é s n a p i r e n d j e : 1. / Javaslat a Gubányi Károly Általános Iskola heti összes óraszámának kidolgozására. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Közremőködı: Koblencz Andrea igazgató 2. / Javaslat a " Fehér Gyolcs" Alapítvány hozzájáruló nyilatkozat kérelme, valamint házi segítségnyújtás ellátásával kapcsolatos kérdések megtárgyalására. 3. / Beszámoló a évi önkormányzati szintő karbantartási feladatellátáshoz kapcsolódó átszervezés során létrejött Karbantartási iroda július 01. és május 31. közötti idıszakban végzett tevékenységérıl. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı 4. / Javaslat a település vízi közmőveinek üzemeltetésével kapcsolatos valamint a Gerje- Forrás Természetvédelmi, Környezetvédı Nonprofit Kft. átalakulására vonatkozó döntések meghozatalára. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Közremőködı: dr. Csapó Attila ügyvezetı 5. / Javaslat a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló../2012.(.) sz. önkormányzati rendelet megalkotására, elfogadására. 6. / Javaslat a pilisi 6/20 hrsz-ú vásártér és piac területén mőködı épületek bérbeadására vonatkozó bérleti szerzıdések felülvizsgálatára. 7. / Javaslat Pilis Város Önkormányzata tulajdonában álló földterület mővelés céljából történı bérbeadására benyújtott kérelem megtárgyalására.

3 3 8. / Tájékoztatás az Önkormányzat likviditási helyzetérıl (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı 9. / Bernula Tiborné és Miklós Károlyné pilisi lakos terület kiigazítási ügye 1 0. / Javaslat a bölcsıdei szolgáltatáshoz Evangélikus Egyház részére történı átadáshoz szükséges elvi állásfoglalás meghozatalára / Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala jegyzıi álláshelyének betöltésére irányuló pályázati felhívás elfogadására. 1 2./ E g y e b e k. Z á r t b i z o t t s á g i ü l é s n a p i r e n d j e : 1./ A Pilisi KLK szakmai és pénzügyi beszámolója Pilis Város Önkormányzata által évben nyújtott támogatással, és az Egyesület évi mőködésével kapcsolatban (bizottsági elıterjesztés). Zárt ülésen tárgyalandó az Ötv. 12. (4) bekezdés b/ pontja alapján Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Közremőködı: a Pilisi KLK elnöke 2./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata tulajdonában lévı ingatlanok értékesítésével kapcsolatos döntések megvitatására. (Zárt ülésen tárgyalandó az Ötv. 12. (4) bekezdés b/ pontja alapján!) Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı 3./ E g y e b e k. A Pénzügyi Bizottság június 26 -i nyilvános és rendes ülésének jegyzıkönyve: Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 1.) napirendi pontjának tárgyalására. 1./ Napirendi pont: Javaslat a Gubányi Károly Általános Iskola heti összes óraszámának kidolgozására. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı, Közremőködı: Koblencz Andrea igazgató Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Koblencz Andrea igazgató asszonyt, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot, annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait.

4 4 Koblencz Andrea igazgató asszony: a napirendi ponttal kapcsolatban ezúton tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy a múlt héten, csütörtöki napon az Oktatási Bizottság elfogadta a beterjesztett tervezet, az új Köznevelési Törvény szerint elsı évfolyamon 5 testnevelési órát kell tartani. Akkor még nem volt letisztázva, hogy mely órák terhére kell ezt megtenni, idıközben sikerült utána néznie, aminek eredménye, hogy a szakkörökre szánt órákat kell erre fordítani. Elmondja, hogy a jelenlegi állapot szerint egy ötödik osztály összevonásra kerül, így az engedélyezett létszám keret 3 fıvel csökken. Ez azonban fizikailag nincs befolyással a létszámra, hiszen nincsen feltöltve. Egyebekben fenntartja az elıterjesztésben foglaltakat. Szabó Márton polgármester: kérdezi, hogy a gyerekeknek plusz kettı órával többet kell az iskolában lenniük? Koblencz Andrea igazgató asszony: igen, többet lesznek az iskolában, amit testnevelésre kell fordítani. Szabó Márton polgármester: kérdezi, hogy plusz költséget jelent-e? Koblencz Andrea igazgató asszony: elmondja, hogy plusz költséggel nem fog járni ez a változás, az eszközökre pedig pályázni fognak, van is egy nagyon kedvezı opciójú pályázat, amelyen indulni kívánnak. A tantestület a mai napon jóvá is hagyta. A pályázat csak iskolákra vonatkozik, nincs szükség önerıre és 100 %-os finanszírozású. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Koblencz Andrea igazgató asszony tájékoztatóját, a hozzászólásokat, véleményeket. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja az elıterjesztésben foglaltakat. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 146/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének Pénzügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére Pilis Város Önkormányzata fenntartásában és mőködtetésében álló Gubányi Károly Általános Iskola (székhely: 2721 Pilis, Kossuth L. u. 30.) 2012/2013. oktatási tanévre vonatkozó, a tantárgyfelosztás alapjául szolgáló a határozati javaslat mellékletét képezı június 26. napján módosított heti összes keretóraszámot, illetve a keretóraszám megosztást. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül tudomásul vette Koblencz Andrea igazgató asszony tájékoztatását mely szerint a Gubányi Károly Általános Iskola részt kíván venni a Támop kódszámú pályázaton.

5 5 Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 2./ napirendi pontjának megtárgyalására. 2./ Napirendi pont: Javaslat a " Fehér Gyolcs" Alapítvány hozzájáruló nyilatkozat kérelme, valamint házi segítségnyújtás ellátásával kapcsolatos kérdések megtárgyalására. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Varga Pétert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Varga Péter: az Alapítvány képviseletében köszönti a Bizottság tagjait. Röviden annyit szeretne elmondani, hogy a városban szeretnének házi segítségnyújtás szolgáltatást végezni. Korábban a kistérséggel kellett csak szerzıdést kötniük és tudta a városban tevékenykedni azonban a jogszabályi változás miatt minden önkormányzattal kell megállapodást kötni. Elmondja, hogy ezért nem kérnek az önkormányzattól pénzt, hanem az állami normatívából oldanák meg. A környezı települések nagy része már aláírta a szerzıdést, itt Pilisen tudja, hogy kettı egyház is végez ilyen tevékenységet, de ık úgy mőködnek most is a városban, hogy nem zavarják azok tevékenységét. Mivel eddig is mőködtek itt helyben ezután is így szeretnének mőködni. Szabó Márton polgármester: elmondja, hogy a városban a házi segítségnyújtást az Önkormányzat átadta az Evangélikus Egyház részére. Varga Péter: ık eddig is végezték itt a városban ezt a feladatot 3 gondozónı bevonásával, ık most csak hozzájárulást kérnek, hogy év végéig el tudják végezni még ezt a tevékenységet, azonban ha jövıre szükséges, akkor be tud segíteni az egyháznak is az alapítvány. Varju Zoltán bizottsági elnök: kérdezi, hogy eddig milyen alapon dolgoztak? Varga Péter: elmondja, hogy a kistérséggel kötöttek korábban szerzıdést, azonban az új jogszabály alapján már minden egyes önkormányzattal meg kell kötni. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Varga Péter képviselı tájékoztatóját, hozzászólásokat. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja az elıterjesztésben foglaltakat. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 147/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének Pénzügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, hogy a Fehér Gyolcs Alapítvány (székhely: 1035 Budapest, Laktanya u. 25.) Pilis város területén július 1 napjától december 31. napjáig házi segítségnyújtást végezzen.

6 6 Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 3./ napirendi pontjának megtárgyalására. 3./ Napirendi pont: Beszámoló a évi önkormányzati szintő karbantartási feladatellátáshoz kapcsolódó átszervezés során létrejött Karbantartási iroda július 01. és május 31. közötti idıszakban végzett tevékenységérıl. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: a napirendi ponttal kapcsolatban elmondja, hogy a tagnapi napon a Településfejlesztési Bizottság alaposan megvitatta a beszámolóban foglaltakat. Felkéri az irodavezetı urat, hogy mondja el az összegzést. Kurucz Gábor irodavezetı: a napirendi ponttal kapcsolatban elmondja, hogy az elızı beszámoló megtárgyalása kapcsán problémák merültek fel az iskola karbantartási feladatainak ellátása kapcsán. Jelen pillanatban annyi változás történt, hogy megmaradtak a karbantartási füzetek, azonban most már dátummal el vannak látva és amikor elvégzik a feladatot, azt az igazgató asszony aláírásával igazolja. Azonban ebben a füzetben csak azok a feladatok kerülnek bejegyzésre, amit a tanárok illetve az igazgató nı észlel. Abban az esetben, ha a karbantartók észlelik a gondokat és azt kijavítják, az nem kerül bejegyzésre. Álláspontja szerint az intézményekkel is most már jó a kapcsolatuk, minden feladatot, amit kapnak a karbantartók elvégzik. Több esetben kérte ıket, hogy ha olyan munkát végeznek el amit ık észleltek azt is írják be a füzetbe de valamikor ezt nem teszik meg, sajnos ı maga nem tudja nap mint nap ellenırizni, hogy ezt a feladatot végrehajtják e. Varju Zoltán bizottsági elnök: kérdezi az irodavezetı urat, hogy milyen más jellegő probléma merül fel a munkája során? Kurucz Gábor irodavezetı: kérdésre válaszolva elmondja, hogy nagyon nagy gondot okoz neki az ellátmány pénz, ami álláspontja szerint nagyon kevés. Úgy gondolja, hogy az nem megoldás, hogy a közmunkaprogram ellátására biztosított ellátmányt is neki kell kezelnie, úgy gondolja, hogy sokkal jobb lenne, ha az egyik csoportvezetı kezelné a keretüket. Ilyen feladat az üzemanyag vétele az autókba, azok szervízelése és minden egyéb olyan feladat, ami pénzt érint. A csoportvezetık csak a munkát irányítják, de anyagbeszerzést nem. Varju Zoltán bizottsági elnök: gyakorlatban ez hogyan mőködik? Kurucz Gábor irodavezetı: az ı kezelésében van egy bizonyos összegő ellátmány, a probléma akkor kezdıdik, ha ez az összeg elfogy, mert ebben az esetben a saját zsebébıl kell fizetnie. Ha nem így tesz, akkor nem tudják végezni a feladatokat. Általános dolog, hogy az üzletekben, ahol vásárolnak, olyan nagy összegő számlák torlódnak fel, hogy mire felveszi az ellátmányt, szinte a teljes összeget a számlák kifizetésére kell fordítania.

7 7 Koblencz Andrea igazgató asszony: elmondja, hogy addig az iskola sem tud ellátmány felvenni, amíg nem számol el az elızıleg felvett összeggel. Szabó Márton polgármester: el kívánja mondani, hogy sajnos nem készítette el a Jegyzı úr a kötelezettség vállalási szabályzatot, ami engedélyezné, hogy Ft alatti összeg esetében nem lenne szükséges az írásbeli engedély illetve megrendelı. De a Pénzügyi iroda vezetıje javaslatként elmondta, hogy nem kellene megvárni azt, hogy a teljes összeg elfogyjon, sokkal elıbb kellene a számlákat benyújtani elszámolásra. Kurucz Gábor irodavezetı: sok váratlan kiadás van, és azt nem lehet kiszámolni, hogy mikor fogy el a keret. Koblencz Andrea igazgató asszony:elmondja, hogy jelen pillanatban itt a Polgármesteri hivatalban az a rendszer, hogy addig nem lehet újabb ellátmányt felvenni, amíg a korábbival nem számoltak el teljes mértékben. Kurucz Gábor irodavezetı: úgy gondolja, hogy megoldás lehet ha még egy embernél lenne pénz. Hiszen abban az esetben, ha szabadságra kívánna menni, nem tudja megtenni mert nincs másik ember akinél pénz lenne. Szabó Márton polgármester: elmondja, hogy a Karbantartási Iroda esetében valóban fontos, hogy még egy személynél legyen ellátmány. Továbbá közli, hogy felhívta a Pénzügyi Iroda figyelmét arra, hogy a számlák feldolgozása a legrövidebb idın belül történjen meg. Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı: az elhangzottakkal kapcsolatban elmondja, hogy az Iskola esetében lehetséges, hogy addig nincs kiadva másik ellátmány, amíg nem számolnak el a korábban felvett összeggel, de ez azért van, mert ott megoldott az a helyzet, hogy több embernél van ellátmány. A Karbantartási Iroda esetében az a gond, hogy senki más nem hajlandó felvenni ellátmány pénzt, így az jelent megoldást, hogy ha elszámol folyamatosan a számlákkal. Úgy gondolja, hogy ha más megoldás nincs, akkor ki kell jelölni egy csoportvezetıt akinél szintén lesz ellátmány. Kurucz Gábor irodavezetı: a csoportvezetık kijelentették, hogy ekkora fizetés mellett nem hajlandóak még pénzügyekkel is foglalkozni. Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı: úgy gondolja, hogy ki kell jelölni valakit, aki felveszi a pénzt. Az új Kötelezettségvállalási Szabályzattal kapcsolatban elmondja, hogy nem ért egyet azzal, hogy Ft érték alatti megrendelés esetén csak szóbeli megrendelés legyen. Úgy gondolja, hogy az Önkormányzat nehéz anyagi helyzete miatt szükséges lenne a jelenleg érvényben levı szabályzat megtartása. Koblencz Andrea igazgató asszony: ezzel nem ért egyet, úgy gondolja, hogy joga van intézmény vezetıként dönteni arról, hogy milyen pénzügyi tranzakciót hajt végre. Úgy érzi, hogy nem kap megfelelı jogosítványt arra, hogy döntéseket hozzon. Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı: úgy gondolja, hogy jelen pillanatban az Önkormányzat nehéz anyagi helyzetben van. Ebbıl adódik, hogy jelentıs számla nincs kifizetve, törekedni kell arra, hogy ez csökkenjen.

8 8 Koblencz Andrea igazgató asszony: álláspontja szerint az intézményvezetı jogköre, hogy a saját dologi kiadása felett rendelkezzen. A Karbantartási Irodával kapcsolatban elmondja, hogy a problémák megoldódtak, megfelelı módon tudnak együtt dolgozni. Minden reggel a telephelyeken a karbantartók elvégzik a feladatokat. Ha olyan jellegő gond van, amit azonnal el kell hárítani, jönnek és megcsinálják. Kurucz Gábor irodavezetı: további problémának tartja, hogy a karbantartók kiszállása az intézményekbe terheket jelent neki, ingázni kell, ha nincs olyan eszköz náluk, ami szükséges a feladat ellátáshoz. Ha rossz idı van, akkor a karbantartók nem tudnak kerékpárral közlekedni, sokkal jobb lenne a helyze,t ha vissza kapnák az üzemanyag támogatást. Greksza János bizottsági tag: a maga részérıl döbbenetesnek tartja a karbantartók hozzáállását. Hogyan mehetnek ki feladatot elvégezni bárhová is, ha nincs náluk szerszám. Kurucz Gábor irodavezetı: nem várható el a dolgozóktól, hogy a hegesztıtrafót kerékpárral vigye. Greksza János bizottsági tag: álláspontja szerint meg kell szervezni úgy a munkát, hogy a karbantartónál legyen olyan eszköz, ami szükséges. Kurucz Gábor irodavezetı: nem olyan esetekrıl van szó, amikor tudják, hogy milyen feladatot kell ellátni, hanem arról, amikor váratlan helyzet alakul ki. Greksza János bizottsági tag: úgy látja, hogy szemléletmóddal van a baj, ı maga fogja kezdeményezni, hogy ha ez a hozzáállás nem fog megváltozni, személycserék legyenek. A tegnapi napon felmerült, hogy az intézményekben nagyon sok a rongálás, mit tesz ez ellen az intézmény, hol vannak a tanárok? Koblencz Andrea igazgató asszony: nagy problémát okoz, hogy néhány gyerek kiszedi a kapcsolót a falból az öltözıkben. Éppen ezért úgy gondolja, hogy mozgásérzékelısre fogják kicserélni a kapcsolókat, hiszen ez a cselekményük életveszélyes. Sajnos a nıi testnevelı tanár nem mehet be a fiú öltözıbe, így nem lehet megfogni azt a gyereket, aki ezt csinálja. A mosdóban lévı rongálással kapcsolatban elmondja, hogy nincs annyi férfi pedagógus, hogy minden szünetben a férfi mosdóban legyenek. Szabó Márton polgármester: a maga részérıl úgy gondolja, hogy gyerekfelügyeletet lehetne bevezetni, aki rászólna illetve szólna a tanárnak ha valaki rongál. Koblencz Andrea igazgató asszony: sajnos az utóbbi idıben a Széchenyi úti tornateremnél tapasztalható, hogy a magasfeszültségő vezetékre feldobálják a tornacipıjüket a gyerekek. Szabó Márton polgármester: itt kívánja elmondani, hogy a Dózsa Gy. u. 33.sz. alatti bérbe adott termekben igen komoly rongálások történtek. Dokumentálva lett és be lesz nyújtva az alapítványnak kártérítés miatt. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját, hozzászólásokat. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést,

9 9 észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja az elıterjesztésben foglaltakat. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 148/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselı- testület részére, hogy a Kurucz Gábor csoportvezetı által elkészített és benyújtott - a évi önkormányzati szintő karbantartási feladatellátáshoz kapcsolódó átszervezés során létrejött Karbantartási iroda július 01. és május 31. közötti idıszakban végzett tevékenységérıl szóló beszámolóban foglaltakat. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy Varju Zoltán a Pénzügyi Bizottság elnöke 18 óra 30 perckor 15 perc technikai szünetet rendel el. 15 perc technikai szünet. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság 15 perc technikai szüntetet követıen 18 óra 45 perckor tovább folytatja a munkáját, feladat ellátását. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 4./ napirendi pontjának megtárgyalására. 4. / Napirendi pont: Javaslat a település vízi közmőveinek üzemeltetésével kapcsolatos valamint a Gerje-Forrás Természetvédelmi, Környezetvédı Nonprofit Kft. átalakulására vonatkozó döntések meghozatalára. Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Közremőködı: dr. Csapó Attila ügyvezetı Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: a napirendi ponttal kapcsolatban elmondja, hogy a múlt héten áttekintésre kerültek azok a fontosabb kérdések, amelyek a Gerje Kft. szétválasztásával kapcsolatosak. Javasolja a Bizottság tagjainak, hogy hallgassák meg a jelen lévı ügyvezetı igazgatót. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: a szükséges módosítások megtörténtek, a mai napon délelıtt megtörtént az eszköz átadás. Sajnos a tegnapi napon azért nem tudott megjelenni, mert Dánszentmiklóson kellett tárgyalnia. Ami a személyét érinti, elmondja, hogy a premizálásáról, ami esetlegesen felmerül lemond, de van egy fizetési elılege a Gerje Forrás Kft. felé ezt szeretné ha elengednék. Elmondja, hogy ı

10 10 a DAKÖV Kft.-hez kíván átmenni munkaviszonyban dolgozni, az Önkormányzatnak csak megbízással látná el a feladatot. Szabó Márton polgármester: a maga részérıl javasolja, hogy igazgató úrral június 30-al közös megegyezéssel megszüntetésre kerüljön a munkaviszony, július 1-tıl pedig augusztus 1-ig megbízási szerzıdéssel kerüljön alkalmazásra br Ft összegért. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját, hozzászólásokat. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 149/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy Csapó Attila a Gerje- Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetı igazgatója munkaviszonyát június 30. napjával közös megegyezéssel szüntesse meg azzal, hogy július 1. napjától augusztus 31. napjáig megbízási szerzıdés keretében lássa el az ügyvezetı igazgatói teendıket havi bruttó Ft díjazás ellenében. Szabó Márton polgármester:el kívánja mondai, hogy a Gerje Kft. dolgozói tájékoztatása megtörtént, a leltár is lezárult és a mai napon átadásra kerültek az eszközök is. Az elıterjesztés mellékleteként felhelyezésre került az átadási jkv., amely tartalmazza azon eszközöket, amelyek maradnak. Ezen eszközök könyvszerinti értéke került rögzítésre azonban szükséges lesz a forgalmi érték megjelölése is. A Temesvári utcai épülettel kapcsolatban elmondja, hogy sajnos nincs rá mód és lehetıség, hogy megosztásra kerüljön, mert nagyon kicsi éppen ezért szükséges lesz egy új telephelyre. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: el kívánja mondani, hogy a Gerje Kft.-nek nincs raktára éppen ezért raktárkészlete sincs, azok az anyagok, amiket megvettek szinte azonnal beépítésre is kerülnek. Vannak olyan tételek, mint a mérı óra csere során a golyóscsap ebbıl több van, 130 db vízmérı vár felújításra, de ez forgó eszköz. 4 db nyomásfokozó szivattyú is van, amit már korábban megpróbáltak eladni, de nem volt rá jelentkezı, továbbá még 5 db akna áll a rendelkezésre. Szeretné kérni az Önkormányzat nyilvántartásban szereplı összes mőködtetett vagyoni eszköz értékét. Minden átadott és megmaradt eszköz könyvszerinti értéke szerepel, a piaci érték nincs benne, ami fontos lehet. El kívánja mondani, hogy a jövı héten már teljes mértékben elkülönítetten kell kezelni ezeket az eszközöket. Az olyan jellegő eszközök, amelyek gépek, nagyobb eszközök szeretné átadni a Karbantartási Csoportnak.

11 11 Szabó Márton polgármester: elmondja, megvizsgálták azokat a gépeket, amelyek az Önkormányzatnál szerepel, azonban a Gerje Kft. használta. Ezek jelen pillanatban a Gerje Kft. egyik munkatársának udvarán találhatóak, éppen ezért szükséges lesz arról is dönteni, hogy ezeket a nagy értékő gépeket hova tegyék. Greksza János bizottsági tag: úgy gondolja, hogy a Temesvári utcai épület, mivel egy regionális központ lesz, nem alkalmas arra, hogy a két különálló cég mőködni tudjon. Kérdezi, hogy az önindítós aggregátoros magasnyomású szivattyúk illetve a szintezı hol vannak? Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: a szivattyúk az Erzsébet utcában vannak, a szintezı jelenleg selejtezés alatt áll mivel nagyon rossz állapotban van, tönkrement a teljes belsı szerkezete. Greksza János bizottsági tag: úgy gondolja, hogy a megmaradó Gerje Kft. dolgozóit meg lehetett volna kérdezni, hogy melyik az az eszköz, amire szükségük lehet, kéziszerszámok terén is. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: csak azokról az eszközökrıl tud nyilatkozni, ami a leltárban és a nyilvántartásban szerepel, a kézi szerszámok - mivel nagyon kis értékőek - a személyi kartonokra vannak rávezetve. Az új ügyvezetı kérdése sarkalatos lesz, neki szeretné majd tételesen átadni a dolgokat. Szabó Márton polgármester: elmondja, hogy a Gerje Kft. felsı vezetése el fog menni, éppen ezért középvezetıt kell majd jelölni Végh Attila személyében a hulladékgazdálkodás kivételével. Tüskéné Varga Mária gazdasági vezetı: négy ember fogja ellátni a gazdasági feladatokat, a könyveléssel kapcsolatban elmondja, hogy tárgyalásokat folytattak a könyvelı céggel, mivel a Gerje -Forrás Kft. feladata csökkenni fog, fel fogják mérni a feladatot és ahhoz mérten adnak árajánlatot. Úgy gondolja, hogy a gazdasági személyzettel nem lesz probléma, minden részfeladatot el tudnak végezni, a döntések meghozatala a vezetı feladata. Szabó Márton polgármester: elmondja, hogy az átmeneti idıszakban is úgy kell mindennek mőködni mint eddig. Greksza János bizottsági tag: úgy gondolja, hogy nem szerencsés, hogy a régi vezetı kér ajánlatot a könyvelı cégtıl, egyáltalán nem biztos, hogy kettı számlázó szükséges a hulladékgazdálkodáshoz. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: válaszolva a felvetésre elmondja, hogy minden dolgozó el tudja látni a másik feladatát, hiszen ha helyettesíteni kell, másként nem tudják megoldani. Úgy gondolja, hogy nagyon fontos szerepe lesz az új vezetınek, a közszolgáltatás területén komoly tapasztalata kell hogy legyen. Tüskéné Varga Mária gazdasági vezetı: kéri a Bizottság tagjait, jelöljenek meg egy idıpontot, amikor is a maradó Gerje- Forrás Kft. ténylegesen külön válik. Hiszen augusztus

12 12 hónaptól már fizikailag is el kell indulni a DAKÖV Kft.-nek, éppen ezért nem lenne jó, ha akkor még ott lennének. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: úgy gondolja, hogy a számlázási idıszakban már külön kell mőködniük, hiszen fizikailag nem fognak elférni. Szabó Márton polgármester: meg kell keresni azt a helyet, ahová el lehet helyezni ıket megfelelı körülmények között. İ maga úgy gondolja, hogy a Rákóczi u. 67.sz. alatti ingatlant fel lehet erre a célra használni. Jelenleg a földszinten a karbantartók irodája van, nekik az emeletre kellene menniük és alul ki lehet alakítani a helyiségeket. Ebben az esetben igen komoly felújítást kell elvégezni az alsó szinten is. Greksza János bizottsági tag: úgy gondolja, hogy csak az alsó szinten lehet kialakítani az irodákat, hiszen az idıs, beteg ügyfelek nem tudnak felmenni a lépcsın. Szabó Márton polgármester: álláspontja szerint ezen a kérdésen még gondolkodni kell. De véleménye szerint képtelenség egy hónap alatt megoldani az elhelyezésüket. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje:elmondja, hogy augusztus hónapban már a kettı Kft.-nek külön kell mőködni, addig erre a kérdésre megoldást kell találni. Greksza János bizottsági tag: javasolja, hogy hozzanak létre egy Bizottságot annak érdekében, hogy ezt a kérdést megoldja. Varju Zoltán bizottsági elnök: A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 150/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy hozzon létre ad-hoc bizottságot és ruházza fel döntési jogkörrel annak érdekében, hogy szeptember 1. napjáig vizsgálja meg és jelölje ki a továbbra is mőködı Gerje- Forrás Nonprofit Kft. új telephelyét a zökkenımentes feladatellátás figyelembevétele mellett. Szabó Márton polgármester:a bérleti szerzıdés a társasági szerzıdés valamint a szindikátusi szerzıdés aláírásának nem látja akadályát a módosítások beépítésre kerültek, javasolja, hogy hatalmazza fel a Képviselı- testület ezek aláírásával. Varju Zoltán bizottsági elnök: A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze.

13 13 A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 151/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy hatalmazza fel Szabó Márton polgármestert a vízi közmő bérleti- üzemeltetési szerzıdés, a társasági szerzıdés valamint a szindikátusi szerzıdés aláírására. Szabó Márton polgármester: a pályázati felhívással kapcsolatban el úgy látja, hogy az megfelelı, továbbá a szerzıdések felülvizsgálatára is hatalmazza fel a Polgármestert a Képviselı- testület. Varju Zoltán bizottsági elnök: A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 152/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére a Gerje- Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetı igazgató álláshelyének betöltésére vonatkozó pályázati kiírást az alábbi módosításokkal: 1./ A pályázati feltételek között szereplı végzettség felsıfokú szakirányú környezetvédelmi mérnök és /vagy mőszaki mérnök, 2./ A munkakör a pályázat elnyerése esetén szeptember 3. napjától tölthetı be, 3./ A beérkezett pályázatok elbírálási határideje augusztus 30- a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság véleményezése alapján. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 153/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy hatalmazza fel a Polgármestert a jelenleg érvényben lévı vízi közmővekkel kapcsolatos szerzıdések felülvizsgálatával, esetleges módosítására illetve megszüntetésére. Szabó Márton polgármester: el kívánja mondani, hogy a tegnapi napon felmerült, hogy a DAKÖV Kft. mőködéséhez szükséges pénzösszeget egy kölcsön keretében a Gerje- Forrás Kft. biztosítaná. Azóta ez a kérdés megoldódott, felkéri Csapó Attila ügyvezetıt, hogy tájékoztassa a Bizottság tagjait.

14 14 Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: elmondja, hogy ebben a kérdésben a tegnapi napon felkereste a DAKÖV Kft. vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy a non-profit cégek, akik csatlakozni fognak, nem olyan jelentıs számúak, éppen ezért a DAKÖV Kft. a finanszírozásuk végett hitelt fog felvenni. A vízzel kapcsolatos kintlévıségek kezelésével kapcsolatban elmondja, hogy a DAKÖV Kft.-nek meg kell vizsgálni, hogy milyen költségekkel járna a kintlévıség kezelése, azonban a többi csatlakozó település kintlévıségeit továbbra is ık kezelik, hiszen sok esetben jelentıs összegrıl van szó. Tüskéné Varga Mária gazdasági vezetı: amennyiben a Gerje- Forrás Kft.-nél marad a kintlévıség kezelés,e akkor egy személyt ki kell emelni, aki ezzel foglalkozik, hiszen ez egy komoly feladat, de a rendszer jelenleg is jól mőködik és ki van építve. Tájékoztatásként elmondja, hogy a teljes tartozás összege 50 M Ft, melybıl 28 M Ft-ra jogerıs fizetési felszólítás áll már a rendelkezésre. Tendencia, hogy a kint levıség folyamatosan csökken, hiszen a Gerje Forrás Kft. elkezdte hatékonyan behajtani azokat. Az elmondottak alátámasztására elkészítettek három évre visszamenılegesen egy behajtási mutatót. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: elmondja, hogy a jogszabály lehetıséget ad arra, hogy a tartozásokat a Gerje- Forrás Kft. mint volt szolgáltató behajtsa. Abban az esetben, ha nem fizet az adós, akkor a Gerje- Forrás jelzésére élhet szankciókkal a DAKÖV Kft. Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı: kérdezi, hogy Csapó Attila ügyvezetı vállalja-e ezen gazdasági folyamatok koordinálását is addig, amíg nem lesz meg az új vezetı? Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: kérdésre válaszolva elmondja, hogy amíg nem lesz meg az új vezetı, lekoordinálja ezt a folyamatot is, tekintettel arra, hogy ez már egy bejáratott rendszer ügyvédi háttérrel. Greksza János bizottsági tag: kérdezi, hogy jelen pillanatban mennyi a Gerje- Forrás Kft. tartozása? Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: hozzá vetılegesen 29 M Ft. Tüskéné Varga Mária gazdasági vezetı: elmondja, hogy heti rendszerességgel figyelik a mutatókat, a kifizetésre váró számlák és a bevételek tekintetében. A jelen pillanatban hétfıi állapotnak megfelelıen az alábbi adatokat tudja elmondani: - kifizetetlen számla állomány 30 M Ft, - ebbıl 18 M Ft a hulladék ártalmatlanítása kapcsán felmerült költség, - nincsenek kifizetve az energia számlák, illetve egyéb számlák. Az összes várható bevétel: 46 M Ft. Csapó Attila a Gerje Forrás Kft. ügyvezetıje: ezekbıl az adatokból megállapítható, hogy a Gerje- Forrás Kft. pozitív irányba mozdult el. Varju Zoltán bizottsági elnök: A maga részérıl elfogadásra javasolja, hogy a kint levıség kezelése továbbra is a Gerje- Forrás Kft.-nél maradjon és ık végezzék el. Kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze.

15 15 A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 154/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy a Gerje- Forrás Nonprofit Kft. kint levıségeit továbbra is a Gerje- Forrás Nonprofit Kft. kezelje. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy Varju Zoltán a Pénzügyi Bizottság elnöke 20 óra 30 perckor 10 perc technikai szünetet rendel el. 10 perc technikai szünet. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság 10 perc technikai szüntetet követıen 20 óra 40 perckor tovább folytatja a munkáját, feladat ellátását. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 5./ napirendi pontjának megtárgyalására. 5./ Napirendi pont: Javaslat a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló../2012.(.) sz. önkormányzati rendelet megalkotására, elfogadására. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot, kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: a napirendi ponttal kapcsolatban elmondja, hogy a szabálysértésekrıl szóló törvény alapján az Önkormányzati rendeletekbıl ki kellett venni a szabálysértési tényállást tekintettel arra, hogy a Kormányhivatalok fogják ellátni ezen feladatot. Azonban lehetıséget kapnak az Önkormányzatok arra, hogy a kirívóan közösségellenes magatartásokról rendelet formájában szankciókat alkalmazzon. Javasolja a Bizottság részére elfogadásra a rendelet tervezetet. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellen szavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 155/2012. (VI.26.) számú határozata:

16 16 Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága elfogadásra és megalkotásra javasolja a Képviselı- testület részére Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló./2012. (.) sz. önkormányzati rendelete tervezetét. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 6./ napirendi pontjának megtárgyalására. 6./ Napirendi pont: Javaslat a pilisi 6/20 hrsz-ú vásártér és piac területén mőködı épületek bérbeadására vonatkozó bérleti szerzıdések felülvizsgálatára. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot, annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: ezúton tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy a piacfelügyelı jelezte, hogy a piac területén mőködı pavilonok bérleti szerzıdése szeptemberben lejár. Ezzel kapcsolatosan tárgyalásokat javasol kezdeményezni a bérlıkkel. Gaálné Czinkos Judit irodavezetı: javasolja a Bizottság részére, hogy hatalmazza fel a Polgármestert és a Településfejlesztési Bizottság elnökét, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a bérlıkkel. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 156/2012. (VI.26.) számú határozata: 1./ Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága meghallgatta Szabó Márton polgármester tájékoztatását a pilisi piac területén mőködı épületek bérbeadására vonatkozó bérleti szerzıdések felülvizsgálata tárgyában. 2./ Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy bízza meg a Polgármestert valamint a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság elnökét az érintettekkel tárgyalások lefolytatásával, melynek eredményérıl a Bizottság soron következı nyilvános és rendes ülésén tájékoztassa a Bizottság tagjait.

17 17 Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 7./ napirendi pontjának megtárgyalására. 7./ Napirendi pont:. Javaslat Pilis Város Önkormányzata tulajdonában álló földterület mővelés céljából történı bérbeadására benyújtott kérelem megtárgyalására. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: a napirendi ponttal kapcsolatban elmondja, hogy kérelem érkezett az Önkormányzathoz, melyben egy magánszemély földterületet szeretne kapni mővelés céljára. A tegnapi napon a Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta a napirendi pont anyagát és nem javasolja a kérelem támogatását. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 157/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága nem javasolja a Képviselı- testület részére, hogy Rácz József Pilis, Haleszi I. d hrsz. alatti ingatlan tulajdonosa (lakos) részére bérbeadással biztosítson megmővelhetı földterületet. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 8./ napirendi pontjának megtárgyalására. 8./ Napirendi pont: Tájékoztatás az Önkormányzat likviditási helyzetérıl (bizottsági elıterjesztés). Elıterjesztı: dr. Labundy Norbert jegyzı Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetıt, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot, annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Irodavezetı: a napirendi ponttal kapcsolatban ezúton tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy a i állapot alapulvételével az alábbi adatokat tudja adni:

18 18 I. Pénzügyi kötelezettségvállalással terhelt: KIADÁSI OLDAL Szöveg állapot állapot Nem lejárt fizetési határidejő 51 db e Ft 37 db e Ft számlák (PH, Önk.) 30 napon belüli lejárt fizetési 81 db e Ft 113 db e Ft határidejő számlák (PH,Önk.) 30 napon túli lejárt fizetési 39 db e Ft 57 db e Ft határidejő számlák (PH, Önk.) Összesen: 170 db e Ft 207 db e Ft II június 30-án esedékes hitelmőveletekbıl folyó - kötelezettségek: Szöveg állapot állapot Munkabérhitel törlesztés e Ft e Ft III évre vonatkozó rehabilitációs hozzájárulás miatti fizetési kötelezettség: Szöveg állapot állapot fizetési kötelezettség e Ft e Ft IV. Rendszeres szociális segélyekre kifizetendı napjáig e Ft V. Intézmények kifizetetlen számla állománya i állapot e Ft (Gubányi Károly Ált. Iskola, Óvodai Intézmény, Kármán József Városi Könyvtár, Móricz Zsigmond Közösségi Ház) VI. Az I-V. kötelezettségek mindösszesen: Szöveg állapot állapot Kötelezettség összesen: e Ft e Ft VII. A rendelkezésre álló pénzeszköz: BEVÉTELI OLDAL

19 19 Szöveg állapot állapot Folyószámla hitelkeretbıl e Ft e Ft rendelkezésre áll PH folyószámláján e Ft rendelkezésre áll Adószámlákon rendelkezésre áll e Ft e Ft Elkülönített számlákon e Ft e Ft rendelkezésre áll (felhasználható) Összesen: e Ft e Ft VIII. Hó végén állami támogatás várható összege: Szöveg állapot állapot Állami támogatás összege e Ft e Ft IX. Bevételek mindösszesen: Szöveg állapot állapot Bevétel mindösszesen: e Ft e Ft KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEG X. A várható költségvetési egyenleg: Szöveg állapot állapot Költségvetési egyenleg e Ft e Ft Elkívánja mondani, hogy az Önkormányzat arra törekszik, hogy 90 napon túli számla ne keletkezzen. Megállapítja, hogy mivel nincs az Önkormányzatnak bevétele ezért a pénzügyi helyzete nem változik úgymond egy helyben áll. Szabó Márton polgármester: itt kívánja tájékoztatni a Bizottság tagjait a kötvénnyel kapcsolatban tárgyalásokat folytatott az Önkormányzat a Bankkal annak érdekében, hogy egy elınyösebb megoldást találjanak a törlesztéssel kapcsolatosan. A Bank által tett ajánlatot az Önkormányzat nem fogadta el, kért egy másik ajánlatot, amit ez idáig még nem kapott meg. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül tudomásul vette Tóthné Kaselák Anita Pénzügyi és Számviteli Iroda vezetıjének tájékoztatását Pilis Város Önkormányzata aktuális likviditási helyzete tárgyában. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 9./ napirendi pontjának megtárgyalására. 9./ Napirendi pont: Bernula Tiborné és Miklós Károlyné pilisi lakos terület kiigazítási ügye Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait.

20 20 Szabó Márton polgármester: tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy Bernula Tiborné és Miklós Károlyné pilisi lakosok kérelmet terjesztettek be az Önkormányzathoz melyben segítséget kérnek terület kiigazításra. A tegnapi napon a Településfejlesztési Bizottság megtárgyalta a napirendi pont anyagát és nem javasolja a kérelem támogatását. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 158/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı-testület részére, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Földhivatala Monori Körzeti Földhivatal által elkészített, változási vázrajzon feltüntetett, valamint a hozzácsatolt terület kimutatás alapján az alábbiak szerint döntsön: - Pilis Város Önkormányzat Képviselı testülete a Hegyeki pincéknél lévı területkiigazítás átdolgozásával kapcsolatosan semmilyen anyagi költséget nem vállal. - Az Önkormányzat vagyonkataszter nyilvántartásában szereplı utak terület nagyságát a változás szerint át kell vezetni. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 10./ napirendi pontjának megtárgyalására. 10./ Napirendi pont: Javaslat a bölcsıdei szolgáltatáshoz Evangélikus Egyház részére történı átadáshoz szükséges elvi állásfoglalás meghozatalára. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: elmondja, hogy sürgısséggel terjeszti a Bizottság elé a napirendi pont anyagát. A fenntartói jog átadása - a VÁTI állásfoglalása alapján - lehetséges, azzal a kikötéssel, hogy a tulajdonjog változatlanul a régi kedvezményezetnél, azaz Pilis Város Önkormányzata tulajdonában marad, és az új fenntartó részére a támogatásból beszerzett minden ingóság és ingatlan ingyenesen használatba adásra kerül. Az Önkormányzat vezetése a mai nap folyamán a VÁTI állásfoglalásának birtokában ismételt tárgyalásokat folytatott az Evangélikus Egyház képviselıivel, akik Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének a fenntartó jog átadásáról szóló elvi állásfoglalásáról szóló döntés esetén vállalná az átadásra kerülı új bölcsıde fenntartását és üzemeltetését.

21 21 Az Evangélikus Egyház által felvázolt törvény adta lehetıségek alapján az Önkormányzatnak, mint kedvezményezettnek a bölcsıdei szolgáltatás fenntartásának más szervezet részére történı átadására az épület elkészültét, a bölcsıdei eszközök beszerzését valamint azok pénzügyi elszámolását követıen, de még a projekt zárását megelızıen van lehetıség. Mindezekre tekintettel javasolja a Bizottság részére a határozati javaslat elfogadását. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 159/2012. (VI.26.) számú határozata: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága javasolja a Képviselı- testület részére, hogy elviekben támogassa az új Bölcsıdei Intézmény (székhely: 2721 Pilis, Gólyahír u. 6/25 hrsz.) fenntartásának a Magyarországi Evangélikus Egyház (székhely: 1085 Budapest, Üllıi út 24.) részére történı átadását, az ingóságok és az ingatlan ingyenes használatba adásával, de a tulajdonjog megtartásával. Varju Zoltán bizottsági elnök rátér a nyilvános és rendes ülés 11./ napirendi pontjának megtárgyalására. 11./ Napirendi pont: Javaslat Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala jegyzıi álláshelyének betöltésére irányuló pályázati felhívás elfogadására. Varju Zoltán bizottsági elnök: felkéri Szabó Márton polgármestert, hogy vezesse be a tárgyalandó napirendi pontot annak kidolgozásának és elıterjesztésének indokait. Szabó Márton polgármester: ezúton tájékoztatja a Bizottság tagjait, hogy ismételten kiírásra javasolja a jegyzıi álláspályázatot, ugyanazokkal a kritériumokkal, mint korábban. Varju Zoltán bizottsági elnök: megköszöni Szabó Márton polgármester tájékoztatóját. Megállapítja, hogy a Bizottság tagjai további egyéb érdemi kérdést, észrevételt, kiegészítést nem tesznek a napirendi ponttal kapcsolatban. A maga részérıl elfogadásra javasolja a határozati javaslatot. Harmadsorban, kéri a Bizottság tagjait, hogy aki elfogadásra javasolja a Képviselı-testület részére, az kézfeltartással jelezze. A Pénzügyi Bizottság 3 igen szavazat, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi A Pénzügyi Bizottság 160/2012. (VI.26.) számú határozata:

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság 2012. augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága 2012. augusztus

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják.

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság valamint Pénzügyi Bizottság 2013. május 27-én, 17 óra 50 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2012. március 6-án, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán

Részletesebben

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság 2012. május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága 2012. május 30-án megtartotta

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax:

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1015-5/2012. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

2./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata Sportkoncepciójának felülvizsgálatára. Előterjesztő: Simó Gáborné polgármester

2./ Javaslat Pilis Város Önkormányzata Sportkoncepciójának felülvizsgálatára. Előterjesztő: Simó Gáborné polgármester HATÁROZATOK amely készült a Fejlesztési Bizottság 2015. augusztus 24.-én 17 óra 00 perctől kezdődően, a Pilisi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (2721, Pilis, Kossuth Lajos út 47.) megtartott nyilvános

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester 80/2012. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1159-20/2011. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2012. február 6-án, 17 óra 25 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. március 07-én (hétfın) 16.00 órai kezdettel

Részletesebben

JEGYZİKÖNY. Igazoltan távol: - Gajdosné Nagy Tímea képviselı, - Nagy János képviselı. Igazolatlanul távol: -

JEGYZİKÖNY. Igazoltan távol: - Gajdosné Nagy Tímea képviselı, - Nagy János képviselı. Igazolatlanul távol: - JEGYZİKÖNY amely készült Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 11-én, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében 17 óra 15 perces kezdettel

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535-3/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. december 10-én (pénteken) 9 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott ü l é s

Részletesebben

308/2011. számú elıterjesztés

308/2011. számú elıterjesztés 308/2011. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-21/2013. JEGYZİKÖNYV 2013. július 8-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2012.március 27-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2012.március 27-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2012.március 27-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán elnök,

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl december 2. Ügyszám: 15-147/2010. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2010. december 2. Nyirád 2010 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzata

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2009. október 19-én 18 óra 00 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 1-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester Elıterjesztés Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Közoktatási feladatok ellátását szolgáló térítésmentes használatra átadott ingatlanokra vonatkozó megállapodás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2012. február 21-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Papp

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-18/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. július 11-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. június 7-én 9 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. január 20-án (csütörtökön) 16.00 órai kezdettel megtartott ülésérıl 1 Az

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének és Balatonıszöd Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. augusztus 17-én 18.00. órakor a balatonszemesi Latinovits

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 3-i ülésérıl 3-4/2014. (02. 03.) sz. határozat Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

3./ Tájékoztatás az Egészségházban dolgozó közalkalmazottak és vállalkozó orvosok évi szakmai feladatállásáról, működéséről.

3./ Tájékoztatás az Egészségházban dolgozó közalkalmazottak és vállalkozó orvosok évi szakmai feladatállásáról, működéséről. HATÁROZATOK amely készült, a Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. január 21-én (szerda) 17 óra 00 perctől kezdődően, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. március 20-án 14 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Roma

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ı k ö n y v. 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ı k ö n y v Készült: 2009. december 15-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán elnök, Várdai Enikı bizottsági tag. A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol: --

Jegyzıkönyv. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán elnök, Várdai Enikı bizottsági tag. A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol: -- 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság valamint a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. február 7-én, 17 óra 30 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendkívüli ezt követıen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Halmay György bizottsági elnök

Halmay György bizottsági elnök V e s z p r é m M e g y e i J o g ú V á r o s Önkormányzata Közgyőlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24.

Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv október 24. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi és Sport Bizottsága I/1209/33/2012. Az Ügyrendi és Sport Bizottság ülésérıl készült jegyzıkönyv 2012. október 24. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 24/2012.

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG 2000. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA A Szociális és Egészségügyi Bizottság 7 fı igen, 1 fı tartózkodással, ellenszavazat nélkül az alábbi határozati javaslatot

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 151/2007./XII.28./.kt.határozat: 152/2007./XII.28./kt.határozat: 153/2007./XII.28./kt.határozat: 154/2007./XII.28./kt.határozat:

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 1089-3/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08.

Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08. Lajosmizse Város Önkormányzata Iktsz: I/394/4/2013. Rendkívüli Képviselı-testületi ülés jegyzıkönyve 2013. február 08. Az ülésen hozott határozatok száma és tárgya: 21/2013. (II. 08.) ÖH. Nyilatkozat A

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2006. március 6-án tartott soron kívüli ülésérıl. Jelen vannak:, Dr. Pásztor Gyula alpolgármester, Belleli Lajos, Bondár Gábor, Izsó Gábor,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának 2010. november 22-én (hétfın) 16.00 órai kezdettel megtartott ülésérıl 1 Az ülés

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült: Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: jelenléti ív szerint. Fekete Gyula: köszönti a megjelenteket, megállapítja

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 19-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 19-i ülésére 5. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. január 19-i ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a Mizsei utca 7-9. szám alatti Lajosmizse Városi Labdarúgó Sportcentrum és a belvízelvezetı

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság május 30-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság május 30-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2012. május 30-én, 17 óra 15 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes ezt követıen zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Csikós János bizottsági

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. 1 HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 18/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 110-112. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 110/2011.(IX.27.)

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. november 10-én (hétfın) 08 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Jegyzıkönyv-hitelesítınek javasolta Kalláné Udvari Edit és Kulcsár Krisztina képviselıket.

Jegyzıkönyv-hitelesítınek javasolta Kalláné Udvari Edit és Kulcsár Krisztina képviselıket. 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351. Sümegprága, Rákóczi u. 17. T/F:87/550-038. Szám: 39-26/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. április 22-én 18,00 órakor kezdıdött nyilvános ülésérıl. Az

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Iktatószám: I.B.1941-13/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Egészségügyi Bizottsága 2010.12.14-én 14 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti Házasságkötı termében megtartott nyílt ülésérıl Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

JEGYZİKÖNYV. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme JEGYZİKÖNYV Készült: Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselıtestület Pénzügyi Bizottságának 2013.06.19-i ülésérıl. Helyszín: 5231 Fegyvernek, Felszabadulás út 171. Polgármesteri Hivatal tárgyalóterme

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı

Jegyzıkönyv. 2.) Elıterjesztés az Olaszliszkai Közétkeztetési Intézmény alapító okirata felülvizsgálatára. Elıterjesztı: körjegyzı Jegyzıkönyv Készült: Olaszliszka Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2009. május 27-én 17 órakor a körjegyzıség székhelyén megtartott nyílt képviselıtestületi ülésérıl. Jelen vannak: a jelenléti

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/218-31/2011. JEGYZİKÖNYV 2011. november 28-án tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterme 8130 Enying, Kossuth u. 26. Méreg János alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. október 30-án 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

A Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság szeptember 24- én 17 óra 15 perckor megtartotta zárt ülését.

A Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság szeptember 24- én 17 óra 15 perckor megtartotta zárt ülését. 1 Jegyzıkönyv a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. szeptember 24-én 18 óra 45 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. A Településfejlesztési,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V 2007. március 12-én megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 263-3/2007. J E G Y Z İ

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI Alap Község Önkormányzata 7011 Alap, Dózsa György utca 31. 25/221-102, 25/220-370 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZİKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 18-ÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 11. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 11. sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 11. sz. J E G Y Z İ K Ö N Y V Képviselı-testülete nyílt ülésérıl 2013. október 10.-én Megtartott ülésérıl Az ülés helye: Tanácskozó terme

Részletesebben

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:--

A bizottsági ülésrıl igazoltan távol: A bizottsági ülésrıl igazolatlanul távol:-- J e g y z ı k ö n y v amely készült, a Szociális és Egészségügyi Bizottság 2014. augusztus 25-én 16 óra 10 perctıl kezdıdıen, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47.) tanácstermében

Részletesebben

2010. augusztus 09-én (hétfın) 18 órai kezdettel tartja,

2010. augusztus 09-én (hétfın) 18 órai kezdettel tartja, Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának P o l g á r m e s t e r é t ı l Szám: /2010. M E G H Í V Ó Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr. Csiki Gábor

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben