INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséhez"

Átírás

1 INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséhez Ózd város Önkormányzata a évi költségvetésének kidolgozásánál figyelembe vette - a évi költségvetésről szóló évi CII. törvény előírásait, - a feladatellátásra vonatkozó ágazati jogszabályok (közoktatási, szociális) előírásait, - az önkormányzati bevételekre vonatkozó jogszabályi előírásokat, - az államháztartási törvény önkormányzatokra vonatkozó előírásait. A évi költségvetés kialakítását alapvetően meghatározta a Képviselőtestület a 256/KH/2008. (XI.20.) számú határozatával jóváhagyott, a évre vonatkozó költségvetési koncepció célkitűzései, így - az új munkahelyek létrehozását szolgáló fejlesztések, befektetések ösztönzése, - a működési hiány megszüntetése érdekében szükséges intézkedések megtétele és ezzel együtt az önkormányzati intézmények biztonságos működéséhez szükséges forrás biztosítása, - a város arculatát, lakhatási feltételeit, rendezettségét javító, a városi jelleget, a kistérségi központot erősítő fejlesztések előtérbe helyezése, - az önkormányzati önerő biztosítása elsősorban a kötelező feladatokat ellátó intézmények fejlesztési, költségtakarékossági pályázataihoz, - a város szempontjából jelentős létesítményeknél (Kórház szakrendelő, Közgazdasági Szakközépiskola pótlása) folyó beruházások jó minőségben történő befejezése. Ózd város évi költségvetését a Képviselő-testület február 26-én fogadta el Eft bevétellel Eft kiadással, Eft felhalmozási hitel (kötvény) igénybevételével és Eft működési hiánnyal.

2 - 2 - A évi költségvetés jóváhagyását követően a kiadási előirányzatok módosítására elsősorban a szervezeti módosításokkal, a pályázatokkal kapcsolatos döntésekkel, a közcélú foglalkoztatás keretében elvégzett feladatokkal összefüggésben került sor. A bevételi előirányzatok változása esetében a legjelentősebb tételeket a helyi iparűzési adó jelentős csökkenése, valamint a tervezett ingatlanértékesítésből várt bevétel elmaradása miatti módosítás jelentette. A fenti változásokat és pénzmaradványt figyelembe véve a Képviselőtestület a 14/2009.(X.2) számú rendeletével módosította az 4/2009.(II.27.) számú rendelettel elfogadott évi költségvetés bevételi és kiadási oldalát. A Képviselő-testület a módosított költségvetést hagyta jóvá Eft bevétellel, Eft kiadással és Eft működési hiánnyal A október 1-i módosítást követően a költségvetést a Képviselő-testület december 21-én, alapvetően a SZIKSZI pótlására betervezett támogatás elmaradása miatt ismét módosította és az alábbi főösszegekkel hagyta jóvá: bevétel előirányzat Eft kiadási előirányzat Eft működési hiány Eft A évi költségvetés fentiek szerinti módosításaival. a működési hiány hitelből történő finanszírozásával az önkormányzat és intézményei működőképessége, a folyamatban lévő fejlesztésekhez, a közcélú foglalkoztatás keretében tervezett felújításokhoz, beruházásokhoz a minimálisan szükséges forrás biztosított volt. A évi költségvetési előirányzatok teljesítésének adatait a rendelettervezet mellékletei tartalmazzák.

3 - 3-1.) Az önkormányzat által ellátott feladatok, azok ellátásának módja, szervezeti keretei: Az egészséges ivóvízellátás az önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Ózdi Víz- és Csatornamű Kft közüzemi szolgáltatásával került biztosításra külön önkormányzati saját forrásból származó támogatás nélkül. Az Ózdi Víz- és Catornamű Kft az Önkormányzat tulajdonában lévő 670 Mft értékű víziközmű vagyonból 496 Mft értékűt január 1- jétől vagyonkezelési és 174 Mft értékűt üzemeltetési szerződés alapján működteti. A lakosság víz- és csatornaszolgáltatási díjának mérséklésére a Kft központosított előirányzatból az önkormányzaton keresztül - az előző évitől lényegesen kevesebb Eft támogatásban részesült. A társaság látta el - a felmerült ráfordítások ( Eft) önkormányzati megtérítése mellett a városi strand üzemeltetését. Az óvodai nevelés és általános iskolai oktatás és nevelés feltételeinek biztosítása a folyamatosan csökkenő központi költségvetési normatív támogatás miatt igen jelentős mértékű saját forrással (kb. 36,6 %) kiegészítve az önállóan gazdálkodó Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága felügyeletével, 12 részben önállóan működő költségvetési intézmény működtetésével történt. Az óvodai intézmények száma az elmúlt évhez képest nem változott. (2009-ben 15 óvodai intézmény működött 50 csoporttal, 25,5 fős csoport létszámmal.) Az óvodás férőhelyek száma 2008-hoz viszonyítva 20 fővel, 1220 főre növekedett. Az intézmények kihasználtsága meghaladta a 100 %-ot. Az óvodába járó halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek száma 21,6 %-ról 32,26 %-ra emelkedett. Az általános iskolai oktatást 9 intézmény látta el. A tanulók száma 3821-ről 3861-re növekedett, ezzel együtt a tanulócsoportok száma 161-ről 163-ra emelkedett. A tanulólétszám növekedése alapvetően egy önkormányzaton kívüli szervezet által üzemeltetett intézmény megszűnésével, az ott tanulók átvételével függ össze. A tanuló létszám évi 40 fős emelkedést is figyelembe véve a évihez képest (3907 fő) 46 fővel csökkent. Az egy csoportba járó tanulók száma gyakorlatilag változatlan 23,6 fő/ csoport. A pedagógusok száma 3 fővel növekedett, az egyéb közalkalmazottak száma nem változott. Az egy pedagógusra jutó tanulók száma 14,85 fő volt.

4 - 4 - A hátrányos helyzetű tanulók száma, ill. aránya ismét növekedett, arányuk 66,4 %-ról 69 %-ra emelkedett. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók aránya az elmúlt évhez képest ismét növekedett, 30,2 %-ról 33,6 %-ra emelkedett. Az általános iskolás korú tanulók 70,65 %-a (2728 fő) részesült meleg étkeztetésben. Az oktatási intézmények kiadásainak csupán 51,2 %-át finanszírozta a központi támogatás. A kiadások finanszírozásában a saját bevétel 12,2 %-ot, az önkormányzati kiegészítés 36,6 %-ot tett ki. Az Ózd Város fenntartásában működő középfokú oktatási intézmény a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola az életveszélyessé vált régi, Brassói úti épületéből végén költözött át a 48-as úton 1.085,5 Mft-os ráfordítással megépült, tornateremmel is rendelkező új ingatlanba. A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló évi CV. törvény alapján az oktatási intézmény működési státuszát a Képviselő-testület módosította, önállóan működő költségvetési szervként sorolta be. Az intézmény gazdasági feladatait az Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága látja el. A szakközépiskola tanulólétszáma 461 fő. Az Árpád Vezér Általános Művelődési Központon belül működő szakiskola létszáma 281 fő volt. A középfokú oktatás központi finanszírozása gyakorlatilag megegyezik az alsófokú oktatáséval. A város közművelődési feladatait a három intézményegységgel (múzeum, könyvtár, művelődési központ) rendelkező Ózdi Művelődési Intézmények látta el. A közművelődési intézmények működéséhez, feladatainak ellátásához szükséges feltételek az önkormányzat jelentős forrás kiegészítésének köszönhetően egész évben biztonsággal rendelkezésre álltak. A három intézményegységben 2009-ben 18 db volt az eredményes pályázatok száma, az elnyert támogatás összege meghaladta a 45 Mftot. A Városi Könyvtár a térség legnagyobb könyvtári közgyűjteményével rendelkezik, az állomány száma meghaladja a 101 ezer egységet.

5 - 5 - A Művelődési Központ (Olvasó) az elmúlt években helyreállított műemlék épületben található színházteremben további, a fénytechnika fejlesztését szolgáló korszerűsítést hajtott végre. Az intézmény ad helyet a színházi előadásoknak, a kulturális civil kezdeményezéseknek, műhelyeknek, kiállításoknak. A sport feladatok ellátásában, a feltételek biztosítása területén az elmúlt évhez képest változás nem történt. A verseny és amatőr sport tárgyi feltételeinek biztosítása továbbra is a városi sportlétesítmények üzemeltetését ellátó, 100 %-ban önkormányzati tulajdonban lévő, döntően önkormányzati támogatással ( Eft) működő Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft-n keresztül történik. A társaság végzi a második negyedévében átadott, PPP konstrukcióban megépítésre került Tanuszoda üzemeltetését is. A Tanuszoda biztosítja az általános iskolás tanulók kötelező úszásoktatásának feltételeit is. Ezen kívül az intézmény a város lakossága részére is nyitott a wellness jellegű szolgáltatásaival. A Tanuszoda PPP konstrukcióval összefüggő üzemeltetési kiadása 2009-ben 73,78 Mft volt. A sporttevékenységet és a sportegyesületeket az önkormányzat, forráshiány miatt hitelből összesen 48,8 Mft-tal támogatta. A civil szervezetek évi támogatása több mint 17,3 Mft volt. Az egészségügyi és szociális alapellátás területén 2009-ben ismét változás történt. Az egészségügyi alapellátási feladatokat felügyelő Egészségügyi Szolgáltató Irodát költségtakarékosság miatt a Képviselő-testület július 31-ével megszüntette, a felügyeletet ezt követően a Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Osztálya látja el. A feladat ellátásához 1 többletlétszám alkalmazásához járult hozzá a Képviselő-testület. A város lakosságának háziorvosi alapellátására 14 felnőtt háziorvosi és 9 házi gyermekorvosi körzetben, egy háziorvos körzet kivételével ellátási kötelezettségre szerződött vállalkozó orvosok útján került sor. Az iskola-egészségügyi ellátás továbbra is csak tartós helyettesítéssel volt biztosítható. Az egészségügyi alapellátáson belül a fogászati alapellátást 14 fogszakorvos helyett 6 fő szakorvos biztosítja, melyből 3 fő nyugdíj mellett végzi tevékenységét. Az alsófokú oktatási intézményekben tanuló diákok fogászati ellátását 2 iskola-fogászati körzetben 2 helyettesítő fogorvos biztosította.

6 - 6 - A fogászati ügyeleti ellátás a súlyos orvoshiányra tekintettel már egy éve szünetel. A városban 18 területi védőnői szolgálat és 1 iskola-védőnő működik, szakképzett védőnőkkel valamennyi be van töltve. A védőnői tanácsadó helyiségek és iskola-egészségügyi rendelők szükséges felújítása, tárgyi feltételeiknek javítása folyamatos. A térség járóbeteg szakellátás és kórházi ápolás feladatait súlyponti kórházként április 1-ig az Almási Balogh Pál kórház, mint költségvetési intézmény látta el. A Képviselő-testület az egészségügyi közfeladat ellátást április 1-től a Medcenter Kft által létrehozott Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft részére működtetésbe, az eszközöket vagyonkezelésbe, ill. üzemeltetésbe adta. Ennek megfelelően az Almási Balogh Pál Kórház, mint költségvetési intézmény megszüntetésre került. Az új üzemeltető a dolgozókat 20 fő kivételével átvette. A 20 fő nem vállalta az új formában történő üzemeltetésnek megfelelő jogviszonyt, közalkalmazotti jogviszonyuk megszüntetésre került. A feladatellátásnak az új működtető az egészségügy finanszírozásának csökkenése ellenére folyamatosan eleget tett. A társadalom- és szociálpolitikai juttatásokra, valamint közcélú foglalkoztatásra Ózd város a sajátosan nehéz megélhetési viszonyai, a munkahelyek csökkenésével összefüggő növekvő munkanélküliség, a folyamatosan romló etnikai és korösszetétel miatt Ózd Város Önkormányzata évben is igen jelentős, a pénzügyi lehetőségeit meghaladó mértékű kiadásokat fordított. Az átalakított szociális segélyezési rendszerrel összefüggésben 2800 fő rendszeres szociális segélyezett jogosultságának felülvizsgálatára, az Út a munkához központi program keretében 14 foglalkoztatóhoz közel 1300 fő aktív korúak ellátására jogosult személy kiközvetítésére került sor. Jelentős többletfeladatot és többletforrást igényelt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény azon módosítása, mely szerint a rendszeresen folyósított szociális ellátások terhére igény szerint előleget kellett megállapítani ben 1230 fő részére kb. 25 Mft előleg került kifizetésre. Szintén jelentős többletfeladatot és az átmeneti segély kötelező megállapítása miatt többletkiadást jelentett az ún. krízis segély bevezetése. Ezt az ellátást végéig több mint 1200 fő igényelte.

7 - 7 - A 273/2007.(X.19.) számú és a 19/2009.(I.30.) számú Kormányrendeletek alapján bevezetésre került ún. védendő fogyasztó státusszal kapcsolatos intézkedések esetszáma végére meghaladta az 1000 főt. A június 1-től bevezetésre került óvodáztatási támogatás a városban közel 200 gyermeket érintett. A Polgármesteri Hivatalon belül működő Szociális és Egészségügyi Osztály ügyfélforgalmának, a lakosság jobb kiszolgálása, a megnövekedett szociális ellátási igények minél hatékonyabb kielégítése érdekében október 21-től a város különböző területén két Ügyfélszolgálati Iroda létrehozására került sor. A Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szervezeti felépítése nem változott, működését a központi forrás és a saját bevétel finanszírozta, létszámfeltöltöttsége 100 %-os volt. A működés tárgyi feltételei, eszközeinek állománya a saját forrásból és pályázatok útján beszerzett eszközökből 23,12 Mft-tal tovább javultak. A helyi közutak, közterületek fenntartása, önkormányzati lakások üzemeltetése, kezelése az alapvetően erre a célra létrehozott, 100 %- ban önkormányzati tulajdonú, döntően önkormányzati támogatással működő ÓZDSZOLG Nonprofit Kft feladata volt. A feladat ellátását a költségvetés több mint 178 MFt-tal támogatta. Az Ózdszolg Nonprofit Kft. által továbbra is ellátott városüzemeltetési feladatok részletezését, ellátásuk módját, rendszerességét a Képviselőtestület által jóváhagyott megállapodás tartalmazta. Az Ózdszolg Nonprofit Kft. tevékenységi körébe tartozott még a közhasznú foglalkoztatás és közmunkaprogramok városi és térségi lebonyolítása, melynek önerejére az önkormányzat 12,2 Mft-ot biztosított. A köztemetők, a városi piac fenntartását és üzemeltetését, valamint a nem lakáscélú ingatlanok vagyonkezelését és üzemeltetését szerződés alapján, üzemeltetési díj ellenében az önkormányzat 100 %-os tulajdonában lévő Ózdinvest Kft látta el. Megállapodás alapján ez a társaság látja el a védőnői tanácsadó helyiségek üzemeltetését is. Az Ózdinvest Kft-nek üzemeltetésbe és vagyonkezelésbe adott nem lakáscélú ingatlanok bruttó értéke december 31-én Mft.

8 - 8 - Az Önkormányzat folyamatos tájékoztatási kötelezettségének a 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő, több mint 52 Mft-os önkormányzati támogatással működő Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft közreműködésével tesz eleget. A helyi közösségi közlekedést az önkormányzat 2009-ben 17 Mft-tal támogatta, melyhez a központi költségvetés további 14,8 Mft-tal járult hozzá. A települési szilárd hulladékok begyűjtését, elszállítását, kezelését közüzemi szerződés alapján továbbra is az önkormányzat kisebbségi részesedésével rendelkező Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft végezte. A nemzeti és etnikai kisebbségek jogai érvényesítését a településen megválasztott, önkormányzati támogatással működő három (Cigány, Lengyel, Szlovák) Kisebbségi Önkormányzat tevékenysége biztosította. A Polgármesteri Hivatalon belüli feladatellátásban is változásra került sor, elsősorban a korábban említett egészségügyi alapellátással összefüggésben. Kistérségi feladatellátás: Az Ózd Kistérségi Többcélú Társulásban 29 település vesz részt, mely tevékenységében fokozatosan bővülő feladatokat lát el. A társulás jelentős feladatokat lát el a közoktatás, a szociális ellátás, az egészségügyi alapellátás, a mozgókönyvtári szolgáltatások, valamint a kistérségi települések önkormányzatai, körjegyzőségei és intézményei pénzügyi-gazdasági ellenőrzése területén. A Társulás jelenleg az alábbi intézményeket működteti és feladatokat látja el: - települések közművelődést segítő feladatok, - mozgókönyvtári feladatok, - közoktatási szakmai feladatok segítése, - központi felnőtt és gyermekügyeletek (4 körzet) és diszpécserszolgálat működtetése, - időskorúak bentlakásos otthona, - családsegítés, - házi segítségnyújtás,

9 jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, - közösségi ellátás és támogató szolgálat, - átmeneti szállás, - szenvedélybetegek nappali intézménye, - nappali melegedő, - szociális étkeztetés, - idősek nappali ellátása, - éjjeli menedékhely, - bölcsődei ellátás, - gyermekek és családok átmeneti otthona, - gyermekjóléti központ, - pedagógiai szakszolgálat, - belső ellenőrzés, - területfejlesztés. A Társulás keretében ellátott feladatok finanszírozása a csökkenő normatív és kistérségi ösztönző támogatások ellenére, a tagi befizetések és a megtett költségcsökkentő intézkedések eredményeként egész évben megfelelő szinten és folyamatosan biztosított volt. Az önkormányzat a társulási feladatellátást a nem megfelelő mértékű központi finanszírozás miatt 124,4 M ft-tal volt kénytelen támogatni. 2.) Az önkormányzat bevételi forrásai és azok teljesülése: A költségvetési bevételek módosított előirányzatainak jogcímenkénti teljesítési adatait a 2. számú melléklet tartalmazza. Az eredetileg jóváhagyott Eft-os költségvetés bevételi előirányzatot a Képviselő-testület az év végén Eft-ra módosította, mely Eft összegben került teljesítésre. A teljesítés mértéke a december 22-e után Kincstár előírása miatt szükséges korrekciókkal módosított előirányzathoz képest 97,2 %. Az intézményenkénti bevételi források alakulását a 3. számú melléklet részletezi. Az intézményi működési bevételek 100 %-ban teljesültek. A sajátos működési bevételek teljesülése a módosított előirányzathoz képest 99,6 %-os volt. Ezen belül a helyi adóbevételek 98,9 %-ra, a gépjárműadó 102,5 %-ra teljesült. A helyi adóbevételeken belül meghatározó helyi iparűzési adó teljesítése 98 %-os volt.

10 A viszonylag alacsony értékre tervezett bírságok és pótlékok mindössze 97,5 %-ra teljesültek, mely már fizetési hajlandóságra, ill. az adófizetők nehéz pénzügyi helyzetére utal. Az önkormányzat költségvetési támogatása 99,6 %-ban teljesült. Felhalmozási és tőkejellegű bevételeink a módosított előirányzathoz képest (a felhalmozási célú pénzeszköz átvételek államháztartáson kívülről figyelembe vételével) 83,7 %-ra teljesültek. Az önkormányzat sajátos felhalmozási és tőke bevételeinek teljesülése 71.1 %-os volt. Az elmaradást a korábban értékesített lakások törlesztéseinek csökkenése okozta. A támogatásértékű működési bevételek a tervezettnek megfelelően teljesültek, melyek döntően működési célokat szolgáltak. Ebből a legjelentősebb tételt az egészségügyi feladatok finanszírozásához folyósított Eft jelentette. A kistérség települései számára Ózd Város Önkormányzata számos feladatot lát el, az ehhez átvett pénzeszközök összege 2009-ben Eft volt. A támogatásértékű felhalmozási bevételek mindössze 29.9 %-ban teljesültek, mely alapvetően a tervezett fejlesztésekre, főként a szennyvízprogram előkészítésére jóváhagyott előirányzatok lehívásának elmaradásával függ össze év végén az önkormányzatnak döntően a helyi adóbevételek csökkenése miatt Eft összegű volt a rövid lejáratú működési hiteltartozása úgy, hogy közben Eft előző évi hitel visszafizetésre került. 3.) Az önkormányzat kiadásainak alakulása: A költségvetés kiadási előirányzatait és azok teljesítését intézményenként a 4. számú melléklet, az önállóan működő oktatási intézmények kiadásait a 4/a számú melléklet, a létszámkeretek intézményenkénti alakulását a 4/b számú melléklet tartalmazza. A Polgármesteri Hivatal éves kiadási előirányzatainak teljesítését az 5. számú melléklet részletezi.

11 A évi költségvetés eredeti Eft kiadási előirányzata év végén Eft-ra módosult, melyet a Magyar Államkincstár pályázatokkal kapcsolatos korrekciója miatt Eft-ra kellett módosítani. A tényleges teljesítés Eft, a módosított előirányzat 86,9 %-a. A tartalék nélkül számított tervezett kiadáshoz viszonyított teljesítés 94,6 %-os. A tényleges kiadási előirányzatokon belül a működési célú előirányzatok aránya 83,9 %. A működési célú kiadások ( 11. számú melléklet) Eft-ra teljesültek. Ezen belül a működési, fenntartási kiadások az Eft módosított előirányzattal szemben Eft-ra, 95,2 %-ra teljesültek. A működési, fenntartási kiadásokon belül a járulékokkal együtt számított személyi jellegű kiadások mértéke 71,9 %, mely igen jelentős arányt jelent. A támogatásértékű működési kiadások és működési célú pénzeszközátadások a működési célú kiadásokon belüli aránya 30,6 %- os volt. Ezen belül Eft volt a társadalom- és szociálpolitikai juttatások és támogatások, valamint a közcélú foglalkoztatás körébe tartozó összeg. A további működési célú pénzeszközátadások döntően az önkormányzati feladatokat ellátó szervezetek, gazdasági társaságok részére kerültek folyósításra. A felhalmozási célú kiadások (12. számú melléklet) a Efttos módosított előirányzattal szemben Eft-ra, 51,6 %-ra teljesültek. A felhalmozási kiadásokon belül a felújítások 11,3 %-ot, a beruházások 70,3 %-ot, az államháztartáson kívülre folyósított támogatásértékű felhalmozási kiadások 8,4 %-ot tettek ki. 4.) Az önkormányzat hitelállományának alakulása: Ózd Város Önkormányzatának január 1-én E Ft fejlesztési hitelállománya volt, melyből az év során Eft került törlesztésre. ( 14. számú melléklet ) Az év folyamán a folyamatos működés biztosítására a év végi Eft-os működési hitel törlesztése mellett ismét E Ft folyószámla hitel felvételére került sor.

12 ben a felhalmozási kiadások finanszírozásához hitelfelvételre nem került sor, ezeket a kiadásokat a 2007-ben kibocsátott 3 Milliárd Ft össznévértékű kötvényből származó, még rendelkezésre álló forrás biztosította. A kötvény törlesztését 2015-ben kell megkezdeni. A tőke és kamattörlesztés éves mértéke a jelenlegi árfolyam és kamatkondíciók mellett kb. 340 Mft-ot fog kitenni. 5.) Az önkormányzati vagyon alakulása Az Önkormányzat eszközeinek és forrásainak alakulását a 8. számú melléklet tartalmazza. Ózd város önkormányzat vagyonának december 31-i bruttó állománya 22,1 Mrd Ft, melyből a befektetett eszközök 21,4 Mrd Ftot (96,8 %), ezen belül a befektetett pénzügyi eszközök 1,98 Mrd Ft-ot (9,2 %) a vagyonkezelésbe adott eszközök értéke 5,0 Mrd Ft-ot (23,3 %), az üzemeltetésre átadott eszközök értéke 10,7 Mrd Ft-ot (50,0 %) tesznek ki. Az önkormányzati vagyon értéke 2008-hoz képest 0,48 Mrd Ft-tal emelkedett. Az Önkormányzat eszközeinek forrása 71,4 %-ban a saját tőke. A hosszú lejáratú kötelezettségek év végi állománya 3,8 Mrd Ft, a rövid lejáratú kötelezettségek mértéke 1,1 Mrd Ft. Év végén a tartalékok összege 1,12 Mrd Ft volt. Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek részére nyújtott támogatások intézményenkénti részletezését a 6. számú mellékletben foglaltuk össze. A helyi kisebbségi önkormányzatok bevételeinek és kiadásainak évi alakulását a 7/a., 7/b., 7/c. számú mellékletek tartalmazzák. A felújítások előirányzatainak teljesítését a 9. számú, a beruházások előirányzatainak teljesítését a 10. számú melléklet részletezi.

13 A 13. számú mellékletben a bevételek és kiadások összevont mérlege, a 14. számú mellékletben az Önkormányzat hitelállománya, a 15. számú mellékletben a évben adott közvetett támogatások, a 16. számú mellékletben a több éves kihatással járó kötelezettségek, a 17. számú mellékletben az intézményi pénzeszközállomány változása került bemutatásra. Összességében 2009.évi költségvetésben megfogalmazott alapvető célkitűzéseket az év végére, elsősorban a helyi adóbevételek csökkenése miatt kialakult igen kedvezőtlen feltételek ellenére sikerült teljesíteni. Az intézmények működtetése, a város üzemeltetése a folyamatosan csökkenő központi támogatások és a gazdasági válság miatt jelentősen csökkenő saját bevételek ellenére az év közben szükségszerűen megtett intézkedésekkel egész év folyamán - hitelből - még biztosítható volt. A költségvetésben elfogadott felhalmozási feladatokat a kötvény kibocsátásából származó szabad forrásból még lehetett finanszírozni. A rendelet-tervezet mellékleteit és az indokolásban leírtakat figyelembe véve kérem a költségvetés teljesítéséről szóló rendelet-tervezet elfogadását.

INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséhez

INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséhez 1 INDOKOLÁS Ózd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének teljesítéséhez Ózd város Önkormányzata a 2011. évi költségvetésének kidolgozásánál figyelembe vette - a 2011. évi költségvetésről szóló 2010.

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről Előterjesztő: Polgármester Készítette: Pénzügyi Osztály

Részletesebben

Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének címrendje

Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének címrendje I. Költségvetési címek és alcímek 1. melléklet az előterjesztéshez Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetésének címrendje Cím, alcím száma Cím, alcím neve 1. Egészségügyi feladatok 1.1 Központi

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./.. (...) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének teljesítéséről Előterjesztő: Polgármester Készítette: Pénzügyi Osztály

Részletesebben

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről

27. számú melléklet. Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata évi költségvetésének teljesítéséről 27. számú melléklet Szöveges indokolás Óbarok Község Önkormányzata 2008. évi költségvetésének teljesítéséről I. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK: Az önkormányzat bevételei közül három jogcímen történő

Részletesebben

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19.

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: PH Pénzügyi Osztály Ózd Kistérség

Részletesebben

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése

SZÖVEGES BESZÁMOLÓ. Kiskunmajsa Város évi zárszámadásáról. Önkormányzati feladatellátás általános értékelése SZÖVEGES BESZÁMOLÓ Kiskunmajsa Város 2013. évi zárszámadásáról Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Önkormányzatunk a törvényben meghatározott kötelező, illetve önként vállalt feladatai ellátásának

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e

Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2009.(IX.28.) r e n d e l e t e a nagyközségi önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 4/2009. (II.27.) rendelet módosításáról Decs Nagyközség

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző

Ózd, február 16. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Jegyző Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (II..) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011.(II.18.) önkormányzati rendelet módosításáról Ózd, 2012.

Részletesebben

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje 1. melléklet a.../2015. ( ) határozathoz Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2015. évi költségvetésének címrendje I. Költségvetési címek és alcímek Cím, alcím száma Cím, alcím neve 1. Egészségügyi feladatok

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése

Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I. félévi teljesítése

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Részletesebben

A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai

A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Ózd Kistérség Többcélú Társulása 1. melléklet az /2014. ( XII.17. ) határozathoz A 2014. évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Megnevezés ezer forintban Felhalmozási célú Működési célú

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről szóló 6/2012./II.27./ önkormányzati rendelet módosítására Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására Ózd, 2015. április 29. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított

A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított A B C D E F 1 1 oldal 2 Monoszló Község Önkormányzatának Címrendje 1 melléklet 3 2012-ben 4 adatok e/ft 5 Megnevezés Címek eredeti módosított változás 6 előirányzat előirányzat 7 2012-ben 8 Önállóan működő

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz Az Önkormányzat fő feladata 2013. évben is a jogszabályok szerinti feladatok ellátásának biztosítása volt. Ennek megfelelően működtette az óvodát, a bölcsődét,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata 2008. évi költségvetésének módosításáról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 4700. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 501-358. Fax.: 501-360. Száma: 169-24/2008. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő - testülethez - Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE. Az Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről TAKTASZADA KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. (V. 8.) SZÁMÚ RENDELETE Az Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről Taktaszada Község Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 4/2014. (V.8.) önkormányzati rendelethez Somlóvásárhely Község Önkormányzatának és intézményeinek pénzügyi mérlege Önkormányzat és intézményei összesen A B C D E F G H 1 BEVÉTELEK EredetiMódosítottTeljesítés

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2016. évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2017. május

Részletesebben

GYÖNGYÖSHALÁSZ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 11/2012. (IV.24.) R E N D E L E T E A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓRÓL

GYÖNGYÖSHALÁSZ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 11/2012. (IV.24.) R E N D E L E T E A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓRÓL GYÖNGYÖSHALÁSZ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 11/2012. (IV.24.) R E N D E L E T E A 2011. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓRÓL Gyöngyöshalász Községi Önkormányzata az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 65.

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 30-i ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

Az elmúlt évhez hasonlóan 2013. évben is támogatásban részesültek a településen működő civil szervezetek, egyesületek.

Az elmúlt évhez hasonlóan 2013. évben is támogatásban részesültek a településen működő civil szervezetek, egyesületek. A./2014. ( ) számú önkormányzati rendelet szöveges indoklása Tengelic Község Önkormányzata az 5/2013. (II.15.).sz. rendeletével hagyta jóvá a 2013.évi költségvetését, melyet a központi költségvetéstől

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi zárszámadásának elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi zárszámadásának elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2018. évi zárszámadásának elfogadására Ózd, 2019. május 14. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011.

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011. Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 124-4/2011. Tárgy: Emőd Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása

Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása Beleg Község bevételi és kiadási főösszegének forrásonkénti megbontása 2. számú melléklet működési bevétel e Ft támogatás 29882 központi költségvetésből 29882 normatív állami hozzájárulás 8778 központosított

Részletesebben

A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai

A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Ózd Kistérség Többcélú Társulása 1. melléklet az /2015. ( II.4. ) határozathoz A 2014. évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Megnevezés ezer forintban Felhalmozási célú Működési célú Összesen

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma,

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma, 1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, csoport száma, megnevezése 2. 3. 4. 5. 6. 1. Közoktatási és Közművelődési Intézmények

Részletesebben

Javaslat Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének módosítására

Javaslat Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének módosítására Javaslat Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2019. évi költségvetésének módosítására Ózd, 2019. szeptember 30. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: PH Pénzügyi és Gazdasági Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2018. (VI. 07.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2018. (II.08.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként

2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként FELSŐPÁHOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ Megnevezés 2011. évi várható költségvetési bevételei forrásonként 1. számú melléklet ezer Ft-ban Előirányzat Intézményi működési bevételek 1120 Önkormányzatok

Részletesebben

Szentlőrinc Város Önkormányzat Bevételek és kiadások jogcímenként I.2. Művelődési Központ

Szentlőrinc Város Önkormányzat Bevételek és kiadások jogcímenként I.2. Művelődési Központ II.sz.mell. CÍMREND I.1. Önkormányzati Hivatal Szentlőrinc Város Önkormányzat Bevételek és kiadások jogcímenként I.2. Művelődési Központ I.3.Szociális Szolg. Közp. I/4.1.Cigány KÖ I/4.2.Horvát KÖ I/4.3.Német

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2017. (II.0.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza.

5.. Az önkormányzat 2003. évi teljesített működési és felhalmozási bevételei és kiadások mérlegszerű bemutatását a 6. számú melléklet tartalmazza. Nemesszalók község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(IV.30.) rendelete Nemesszalók Község Önkormányzatának 2003. évi költségvetésének végrehajtásáról Az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 28/2018. (IX.27.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2016.(II.24.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS

CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS CSEMŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉS bevételi főösszeg: 471.487.000 Ft kiadási főösszeg: 471.487.000 Ft bevételi főösszeg: 156.230.000 Ft kiadási főösszeg: 156.230.000 Ft ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2014.(II. 26.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2014. évi 2014. évi előirányzat Sorszám Megnevezés Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS 18/2011. (X. 27.) önkormányzati rendelete

C S A N Á D P A L O T A VÁROS 18/2011. (X. 27.) önkormányzati rendelete C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2011. (X. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011 (II. 24.) önkormányzati rendelete módosításáról

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 18/2007. (XI. 20.) számú önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 18/2007. (XI. 20.) számú önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 18/2007. (XI. 20.) számú önkormányzati rendelete Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III.12.) számú önkormányzati rendelet (továbbiakban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen

1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítása összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 7/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelethez a összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 099 2.Intézményi működési bevétel 26 871 26 895 3.

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete

Bekecs Községi Önkormányzat. 13/2009. (VII. 27.) számú rendelete Bekecs Községi Önkormányzat 13/2009 (VII 27) számú rendelete az önkormányzat 2009 évi költségvetéséről szóló 4/2009 (III2) rendelet módosításáról 1 (1) A pótelőirányzatként biztosított központosított,

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása

Paks Város 2010. évi költségvetéséről szóló 5/2010. (III.12.) önkormányzati rendelet módosítása Tartalom A táblázatatok adatai ezer forintban szerepelnek I II III Önkormányzati szintű pénzügyi mérleg IA Pénzügyi mérleg - Bevételek IB Pénzügyi mérleg - Kiadások Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak

Részletesebben

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról

Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzatának 19/2009. (XI. 27.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 1/2009. (III.02.) rendelet módosításáról Halmaj Község Önkormányzati képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 1 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (VII.6.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2017. (VI.22.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.0.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 1. melléklet az ( ) határozathoz. A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai

Ózd Kistérség Többcélú Társulása 1. melléklet az ( ) határozathoz. A évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Ózd Kistérség Többcélú Társulása 1. melléklet az ( ) határozathoz A 2016. évi költségvetés bevételi előirányzatainak változásai Megnevezés Felhalmozási célú ezer forintban Működési célú b e v é t e l e

Részletesebben

Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról

Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012.(IV.24.) rendelete a községi önkormányzat 2011 évi költségvetésének végrehajtásáról 1.. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.tv. alapján

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Hejőbába Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetésének végrehajtásához. Tisztelt Képviselő testület!

ELŐTERJESZTÉS. Hejőbába Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetésének végrehajtásához. Tisztelt Képviselő testület! ELŐTERJESZTÉS Hejőbába Községi Önkormányzat 2008. évi költségvetésének végrehajtásához Tisztelt Képviselő testület! Hejőbába a hátrányos helyzetű települések közé tartozik, elsősorban a hátrányos és halmozottan

Részletesebben

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról Vilonya Község Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tisztelt Képviselő-testület! Beszámoló a 2015. évi költségvetés végrehajtásáról Az államháztartásról szóló 2011 évi CXCV törvény

Részletesebben

1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 2013. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok

1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 2013. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok 1. sz. melléklet Karancsalja község Önkormányzata és intézményei 21. évi működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok Bevételek Adatok E Ft-ban I. Működési bevételek 212. terv 21. terv

Részletesebben

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat

Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének Hatályos:2014-05-06 -tól Bánhorváti Községi Önkormányzat képviselő-testületének 10/2014. (V. 5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi zárszámadásának elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi zárszámadásának elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2017. évi zárszámadásának elfogadására Ózd, 2018. május 30. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben

2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez. A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben 2. melléklet a 2./2011. ( III.16.) önkormányzati rendelethez A költségvetés fejezet és címrendje 2011.évben Bevételek Kiadások Fejezetek I. Működési bevételek II. Felhalmozási bevételek III. Finanszírozási

Részletesebben

KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Kissziget Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bojt Község Önkormányzat 3.

Bojt Község Önkormányzat 3. Bojt Község Önkormányzat 3. P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előkészítő: Tiszó Sándorné irodavezető Pénzügyi Iroda ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat 2008. évi költségvetésének III. negyedévi végrehajtásáról

Részletesebben

1. függelék. Bevételek

1. függelék. Bevételek 1. függelék Sorszám Rovat megnevezése Rovat száma ezer forintban Eredeti előirányzat 1. 2. 3. 4. 01 Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása B111 14 689 02 Települési önkormányzatok egyes

Részletesebben

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul.

1. A Címrend az 1. melléklet szerinti tartalommal módosul. 2. Az Önkormányzat pénzügyi mérlege a 2. melléklet szerint módosul. Petneháza Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (III. 28.) önkormányzati rendelete a Petneháza Község Önkormányzatának költségvetéséről szóló 4/2012. (II.27.) rendelet módosításáról Petneháza

Részletesebben

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat

Címrend. Előirányzatcsoport. Kiemelt előirányzat Címrend 1. számú melléklet Cím Jogcímcsoport Jogcím Önkormányzat Előirányzatcsoport Kiemelt előirányzat Kiadás (e Ft) Saját bevétel (e Ft) Támogatás (e Ft) Létszám előirányzat Kötelező feladat Össz.: 76212

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen

1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez évi költségvetés módosítás összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 19 /2012. (X.31.) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés módosítás összesen előirányzat (b) előirányzat (c) 1. Működési bevételek 143 068 143 757 2.Intézményi működési

Részletesebben

Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója

Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója 1 Csepreg város 2006. I. félévi költségvetési beszámolója Az önkormányzati feladatellátás általános értékelése Csepreg Város Önkormányzata 2006. I. félévben is ellátta az önkormányzatokról szóló törvényben

Részletesebben

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról 4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Hatályos: -tól A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

50. Költségvetési felhalmozási kiadások (47.+49.)

50. Költségvetési felhalmozási kiadások (47.+49.) Vecsés Város Önkormányzat 2007. évre tervezett működési, felhalmozási kiadásainak, bevételeinek mérlegszerű bemutatása Megnevezés Érvényes Módosítás Módosított I.sz.melléklet I. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Részletesebben

- 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete. a 2009. évi költségvetés teljesítéséről

- 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete. a 2009. évi költségvetés teljesítéséről - 1 - KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2010. (IV.21.) önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés teljesítéséről Kunhegyes Város Önkormányzati Képviselőtestülete az 1992. évi

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2008. (II. 18.) számú önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2008. (II. 18.) számú önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2008. (II. 18.) számú önkormányzati rendelete Paks Város 2007. évi költségvetéséről szóló 3/2007.(III. 12.) számú önkormányzati rendelet (továbbiakban

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Önkormányzata évre tervezett bevételei ezer Ft-ban

Belváros-Lipótváros Önkormányzata évre tervezett bevételei ezer Ft-ban 2.számú melléklet Belváros-Lipótváros Önkormányzata 211. évre tervezett bevételei 1. Intézményi működési bevételek Intézmények Polgármesteri Hivatal Önkormányzat összesen Mód. Mód. Mód. 1 2 3 4 5 6 7 Közhatalmi

Részletesebben

Módosította a 19/2014.(XI.28.) Önk. rendelet 1. -a. Hatályos:

Módosította a 19/2014.(XI.28.) Önk. rendelet 1. -a. Hatályos: ! " # $ # % & ' ( ' ) * + (, ( (, -. / * 0 1 + 2 * / 3. + 4 5 ' ) 6 7 8 9 : 0, ( ; < ), 0 ) = (, ), ' > '? 4 ' / * / 0 5.? @, ( 4 : A + 2 * / 3. + 4 5 ' ) ' : / B ( 0 5 B ( B C D E E F 7 9 : G H I I I

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, május 23. Javaslat az Ózd Város Önkormányzata által biztosított egészségügyi alapellátás működtetésének átadására az Ózd Kistérség Többcélú Társulása által alapított Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 25/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben