2016. augusztus 25-én csütörtökön 8:00 órakor minden bukott, nem osztályozott, illetve magántanuló KÖTELES megjelenni az iskolában!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2016. augusztus 25-én csütörtökön 8:00 órakor minden bukott, nem osztályozott, illetve magántanuló KÖTELES megjelenni az iskolában!"

Átírás

1 Ideje: augusztus (csütörtök- péntek) 8:00-16:00 óráig augusztus 25-én csütörtökön 8:00 órakor minden bukott, nem osztályozott, illetve magántanuló KÖTELES megjelenni az iskolában! Az egységes értékelés szempontjai a következők: 1. Az írásbeli feladatlapok időtartama: 45 perc 2. Az írásbeli feladatlapok pontszáma: 40 pont 3. Szakközépiskolában magyarból, történelemből, idegen nyelvből, illetve érettségi tantárgyból szóbeli vizsgát is kell tartani! 4. A szóbeli vizsgán megszerezhető pontszám: 10 pont 5. Ha a tanuló az írásbeli vizsgán 40 pontból 21 pontot megszerzett, akkor elérte az elégséges szintet. 6. Ha a tanuló pont közötti eredményt ért el az írásbeli vizsgán, akkor szóbeli felelettel javíthat! 7. Ha a tanuló 15 pont alatt teljesített az írásbeli vizsgán, akkor évismétlésre bukott. Témakörök a javítóvizsgához: Általános élelmiszerismeret és fogyasztóvédelem tantárgy 9/D osztály 1. Az élelmiszerek összetevőinek jellemzése(víztartalom, szárazanyagtartalom) 2. A mikroorganizmusok jellemzése ( csoportjai, életfeltételeik, élettevékenységeik) 3. A romlást okozó tényezők jellemzése 4. A tartósító eljárások csoportjai és jellemzésük Matematika tantárgy szakiskola 9. évfolyam 1. Számolás valós számokkal (alapműveletek egész számokkal, törtekkel), behelyettesítés képletekbe 2. Átváltások (hosszúság, terület, térfogat tömeg, idő) 3. Százalékszámítás (szöveges feladatok, szakmai jellegű számítások) 4. Halmazok, halmazműveletek (unió, metszet), részhalmaz, komplementer halmaz, szöveges feladat sorbarendezésre 5. Elsőfokú egyismeretlenes egyenletek, egyenlőtlenségek megoldása, szöveges feladatok 6. Geometriai alapfogalmak (szögtartományok, szögpárok, speciális síkidomok tulajdonságai) 7. Síkgeometriai számítások (síkidomok kerülete, területe, Pitagorasz tételének alkalmazása) 8. Térgeometriai számítások (kocka, téglatest, hasáb felszíne és térfogata) A javítóvizsgára a következőket kell hozni: kék toll, ceruza, körző, vonalzó, számológép. A javítóvizsgán használható a tájékoztatóval kiadott képlettár.

2 Matematika tantárgy szakiskola 10. évfolyam 1. Számolás valós számokkal (alapműveletek valós számokkal) 2. Átváltások (hosszúság, terület, térfogat, tömeg, idő) 3. Százalékszámítás (szöveges feladatok) 4. Szakmai feladatok százalékszámításra 5. Halmazok, halmazműveletek (unió, metszet), részhalmaz, komplementer halmaz, számhalmazok, szöveges feladat sorbarendezésre 6. Függvényábrázolás és jellemzés (lineáris, abszolútérték, másodfokú függvények) 7. Hatványok, hatványozás azonosságainak alkalmazása 8. Elsőfokú egyismeretlenes egyenletek, egyenlőtlenségek megoldása, szöveges feladatok 9. Síkgeometriai számítások (síkidomok kerülete, területe, Pitagorasz tételének alkalmazása) 10. Térgeometriai számítások (kocka, téglatest, hasáb felszíne és térfogata) 11. Kompetenciafejlesztő logikai feladatok, grafikonok elemzése és készítése A javítóvizsgára a következőket kell hozni: kék toll, ceruza, körző, vonalzó, számológép. A javítóvizsgán használható a tájékoztatóval kiadott képlettár. Matematika tantárgy 9 / A osztály 1. Függvények 2. Háromszögek, négyszögek, sokszögek 3. Egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek Matematika tantárgy 9 /B osztály 1. Halmazok 2. Algebra és számelmélet 3. Függvények 4. Háromszögek, négyszögek, sokszögek 5. Egyenletek, egyenlőtlenségek (egyenletrendszerek nem kell) Matematika tantárgy 10 / A osztály 1. Geometriai transzformációk 2. Statisztika 3. Kombinatorika 4. Gyökvonás 5. Másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek 6. Geometria (hasonlóság, hegyesszögek szögfüggvényei) 7. Trigonometrikus függvények, trigonometrikus egyenletek Matematika tantárgy 10 / B osztály 1. Egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek 2. Geometriai transzformációk 3. Statisztika 4. Kombinatorika 5. Gyökvonás 6. Másodfokú egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek 7. Geometria (hasonlóság, hegyesszögek szögfüggvényei)

3 Matematika tantárgy 11 / B osztály 1. Trigonometrikus függvények, trigonometrikus egyenletek 2. Kombinatorika, valószínűség-számítás 3. Hatvány, gyök, logaritmus 4. A trigonometria alkalmazásai 5. Koordináta-geometria (egyenes, kör) Német nyelv (Grammatik) vizsgarész 9 / Kny 1. Igeragozás 2. módbeli segédigék 3. igék múlt ideje 4. elöljárószavak 5. melléknév ragozás 6. összetett mondatok kötőszavai Cukrászat elmélet 1. Töltelékek 2. Alaptészták 3. Uzsonnasütemények 4. Kikészített sütemények: 5. Torták 6. Szeletek 7. Tekercsek 8. Minyonok 9. Csemegék 10. Tejszínhabos sütemények Magyar nyelv SZÉ/12/1 1. A kommunikáció tényezői 2. A kommunikáció nyelvi és nem nyelvi kifejezőeszközei 3. A magyar nyelv hangkészlete - a magánhangzók és mássalhangzók rendszere, hangtörvények 4. A morfémák és szóelemek 5. A szóalkotás módjai 6. Az alapszófajok 7. Mondatelemzés (A Á), a tárgy fajtái 8. Helyesírásunk rendszere 9. A nyelv mint jelrendszer 10. A tömegkommunikáció 11. Szövegtan: a szöveg jellemzői, fajtái, szerkezete, felépítése, megjelenési formái, a továbbtanuláshoz és a munka világában szükséges gyakorlati szövegtípusok Irodalom SZÉ/12/1 A korszakoknál mindenhol kell a korszak áttekintése (történelmi, szellemi és művészeti környezete, főbb jellemzők). Ill. ezek ismeretében a korszak megjelenési formái a világirodalomban és a magyar irodalomban, a korszakban alkotó szerzők és műveik.

4 Az egész anyagból kellenek a fogalmi meghatározások (ld. fogalomtár). Vastagon kiemeltem a szóbeli tételeket. Az éves tematika : Műnemek, műfajok minden korszaknál fontos, hogy mi az új, vagy a régi hogyan változik!!! Mítosz és irodalom, a mítoszok világa Az antikvitás irodalma A homéroszi eposzok Az eposzi kellékek A görög dráma és színház Szophoklész: Antigoné A Biblia világa Teremtéstörténet, zsoltárok, Újszövetség, evangéliumok, példabeszédek A középkor irodalma Szent Ágoston, Assisi Szent Ferenc, Jacopone da Todi, Ómagyar Mária-siralom, Dante: Isteni színjáték A reneszánsz irodalma Petrarca, Boccaccio, Janus Pannonius, Balassi Bálint Az angol reneszánsz színház és dráma Shakespeare: Romeo és Júlia A barokk irodalma Pázmány Péter, Zrínyi Miklós: Szigeti veszedelem, Mikes Kelemen A francia klasszicista dráma Moliere: Tartuffe A felvilágosodás irodalma Defoe, Swift, Bessenyei György, Batsányi János, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel A romantika irodalma - világirodalom Puskin, John Keats A realizmus irodalma Honoré de Balzac A magyar romantika irodalma Katona József: Bánk bán, Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály gondolati költészete, Petőfi Sándor ars poeticája Történelem 9/B A követelmények a középszintű érettségi és a kerettantervi a követelmények alapján Száray Miklós: Történelem 9. tankönyvéből a következő témakörök: 1. Mezopotámia és a Közel-Keletet egyesítő birodalmak Kultúra és vallás a Közel-Keleten, a Biblia földje Dél-és Kelet-Ázsia birodalmai Tankönyv: oldal 2. A görög vallás Athén, a demokrácia kialakulása és fénykora A görög-perzsa háborúk Görög mindennapok, művészetek és tudomány Tankönyv oldal 3. Az ókori Róma története témakör a oldal között

5 Társdalomismeret Szakiskola 9/ C - D - E - F Az emberiség rövid története 9. Magyar történelem a kezdetektől 1914-ig című tankönyvből a következő fejezetek: 1. A honfoglalás o. 2. Az államalapítás o. 3. A tatárjárás o. 4. Károly Róbert reformjai o. 5. Központosítási törekvések Mátyás uralma alatt o. 6. Magyarország három részre szakadása o. 7. A Rákóczi-szabadságharc kezdete, tetőpontja és bukása o. 8. Mária Terézia és II. József o. 9. Az es forradalom és szabadságharc o. Történelem SZÉ/12/1 A középszintű érettségi követelményei alapján a 9. és 10. évfolyam tananyagából a következő témakörök: 1. Vallás és kultúra az ókori Keleten 2. A demokrácia kialakulása Athénban 3. A római köztársaság virágkora és válsága, az egyeduralom kialakulása 4. A kereszténység kialakulása és elterjedése 5. A feudális társadalmi és gazdasági rend jellemzői 6. A középkori városok 7. Szent István államszervező tevékenysége. 8. Károly Róbert gazdasági reformjai. 9. Mátyás király bel- és külpolitikája. 10. A nagy földrajzi felfedezések és következményei 11. Reformáció és katolikus megújulás 12. A mohácsi csata és az ország három részre szakadása. Végvári küzdelmek Pincér elmélet 9 / C 1. Értékesítés fajtái, módszerei 2. Értékesítő helyek jellemzői 3. Pincérekkel szemben támasztott követelmények 4. Alapterítékek 5. Terítés szakszerű menete 6. Felszolgálási módok 7. Felszolgálás általános szabályai, 8. Étel és ital felszolgálás szabályai, 9. Vendég panaszok kezelése,

6 10. Fizettetés számlázás szabályai, 11. Ételismereti alapfogalmak Vendéglátó gazdálkodás 9 /C 1. Szükségletek 2. Javak 3. Gazdálkodás körforgása 4. Piac és elemei 5. Pénz funkciói 6. Gazdasági verseny formái, jellemzői 7. Gazdaság szereplői 8. Vendéglátás tevékenységi körei (csoportosítás, fajták, jellemzésük) 9. Szigorú számadású nyomtatványok 10. Áfa jellemzői, Bevétel szerkezete összetétel és ehhez kapcsolódó fogalmak Szakmai számítás 9 / C 1. Tisztítási és sütési veszteség számítása 2. Tömegnövekedés kiszámítása 3. Viszonyszámok számítása (Bázis, Terv, Tény adatok, Dinamikus, Tervfeladat, Tervteljesítési viszonyszámok). 4. Viszonyszámok közötti összefüggések 5. Bevétel szerkezete összetétele 6. Jövedelmezőség 7. Áfa számítás 8. Szintmutatók számítása 9. Haszonkulcs meghatározása 10. Társasági adó kiszámítása. Testnevelés, Szakiskola 9 évfolyam A vizsga megkezdésének feltétele: a tanuló kizárólag a tantárgy jellegének megfelelő ruházatban kezdheti meg a javítóvizsgát: - zárt, megkötött cipőfűzővel ellátott váltócipőben, - rövid, vagy hosszú szárú sportnadrágban, - sportpólóban Tematika: nem a végrehajtás sorrendjében jelölöm meg: 1. Cooper-teszt 2. Kondícionális képességek felmérése: - karhajlítás-nyújtás mellső fekvőtámaszban kifáradásig, - hanyatt fekvésből felülés tarkóra tartással, és könyökkel térdérintéssel majd vissza

7 folyamatos ismétléssel 60 mp-en keresztül, - "4 ütemű fekvőtámasz" folyamatos ismétléssel 60 mp-en keresztül - helyből távolugrás - támaszban karhajlítás-nyújtás ("tolódzkodás") folyamatosan párhuzamos korláton kifáradásig 2. Szertorna: Ugrás: 5 részes ugrószekrényen guggoló átugrás, Talaj: fejállás, tarkóállás, guruló átfordulás hátra terpeszből terpeszbe, mérlegállás, lendület futólagos kézállásba, Párhuzamos korlát: támlázás, alaplendület támaszban, guruló átfordulás előre terpeszülésből terpeszülésbe, 3. Magasugrás: ugrás átlépő technikával Értékelés: elért legmagasabb magasság, alkalmazott technika értékelése 4. Kosárlabda: egy választott technikai elem bemutatása (labdavezetés, mellső kétkezes átadás, dobás) 5. Röplabda: egy választott technikai elem bemutatása: alkarérintés, kosárérintés m-es síkfutás 7. Kötélmászás Biológia 9 / B 1. Az élőlények rendszerezése, élőlénycsoportok jellemzése a. vírusok b. baktériumok c. gombák d. zuzmók 2. Növényrendszertan a. mohák b. harasztok c. nyitvatermők d. zárvatermők (+kétszikű virág részei!) 3. Állatrendszertan a. szivacsok b. csalánozók c. férgek d. puhatestűek e. ízeltlábúak f. gerincesek (halak, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök)

8 4. Növények életműködései a. növényi szövetek b. táplálkozás, anyagszállítás c. gázcsere, fotoszintézis d. hormonok, szaporodás, egyedfejlődés 5. Állatok életműködései a. állati szövetek b. kültakaró és mozgás c. légzés d. anyagszállítás e. kiválasztás f. szaporodás g. egyedfejlődés 6. Állatok viselkedése a. öröklött és tanult magatartásformák b. létfenntartó viselkedés c. szaporodási viselkedés d. társas viselkedés e. állatok kommunikációja Természetismeret tantárgyban : BIOLÓGIÁBÓL 9/ C / D / E / F 1. Az emberi test szervrendszerei, egészségvédelme a. Az emberi bőr (részei) b. Csontok (ábra) c. Emésztés (tápcsatorna részei) d. Kiválasztás e. Hormonok f. Nemi működés (másodlagos nemi jellegek, ivarszervek összehasonlítása) 2. Egészség-betegség a. házipatika b. gyógykészítmények c. az egészségügy szervei d. káros szenvedélyek Általános élelmiszerismeret és fogyasztóvédelem 9 / C / E / F 1. Alaptápanyagok jellemzése a. fehérjék b. szénhidrátok c. zsírok

9 2. Védőtápanyagok jellemzése a. vitaminok b. ásványi anyagok 3. Egyéb a. Járulékos anyagok b. Ballaszt anyagok c. Bioélelmiszerek d. GMO élelmiszerek e. Adalékanyagok (természetes, mesterséges, E-számok) 4. Káros anyagok az élelmiszerekben 5. Mikroorganizmusok hasznos és káros tevékenysége (vírusok, baktériumok, gombák) 6. Tartósítási eljárások (fizikai, kémiai, fizikai-kémiai, biológiai) 7. HACCP fogalma (+ fizikai, kémiai, biológiai veszélyek) 8. Hulladékkezelés a vendéglátásban Élelmiszerek csoportjai 9 / C / E / F Alapvető élelmiszercsoportok jellemzése és azok konyhatechnológiai felhasználásának ismerete!!! 1. Tej, tejtermékek, tejkészítmények 2. Tojás 3. Húsok, húskészítmények 4. Halak, egyéb állatok húsa 5. Gabonafélék, gabonaipari termékek, kenyér, tésztafélék, 6. Zöldségek, gyümölcsök 7. Zsíradékok (növényi és állati eredetűek) 8. Természetes és mesterséges édesítőszerek 9. Az ételkészítés segédanyagai Kommunikáció - magyar nyelv és irodalom 9/ C / D / E / F - hangtan, magánhangzó és mássalhangzó törvények - az európai és magyar reneszánsz - Shakespeare: Rómeó és Júlia - Janus Pannonius: Pannónia dicsérete - Balassi költészete - a magyar romantika - Kölcsey: Himnusz - Vörösmarty: Szózat - hangalak és jelentés kapcsolata - szófajok Felszolgálás 11 / C

10 - ételismeretek - borvidékek,borászok,borok,borkülönlegességek - szénsavas borok - kávékülönlegességek - szakmai kifejezések/ételkészítés, italfelszolgálás Természetismeret kémia 9. évfolyam szakiskola A felkészüléshez ajánlott az órákon vezetett füzet, ill. a Tk használata, ahol volt. - periódusos rendszer (atom jellemzése) - elsőrendű kémiai kötések - halmazállapotok - fizikai és kémiai változások - szénhidrogének; kőolaj és földgáz - oxigéntartalmú szerves vegyületek: alkoholok, karbonsavak, észterek, zsírok és olajok - megújuló és nem megújuló energiaforrások Kémia - 9. Évfolyam szakközépiskola A felkészüléshez ajánlott az órákon vezetett füzet, ill. a Tk használata, ahol volt. - periódusos rendszer (atom jellemzése) - elsőrendű és másodrendű kémiai kötések - fizikai változások: halmazállapotok jellemzése és egymásba alakulása - kémiai reakciók típusai (tanult szempontok alapján, hangsúlyosan a redoxi és sav-bázis reakciók) - nemfémed elemek és vegyületeik (hangsúlyozva a légszennyező gázok jellemzése és környezetre gyakorolt hatása) - fémek és vegyületeik (ameddig eljutottunk a témakörben) Kémia évfolyam szakközépiskola A felkészüléshez ajánlott az órákon vezetett füzet, ill. a Tk használata, ahol volt. - szénhidrogének (csoportosítás, tanult példák) - kőolaj és földgáz - oxigéntartalmú szerves vegyületek: alkoholok, fenolok, aldehidek, ketonok, éterek, karbonsavak, észterek - élő szervezetek szerves vegyületei (fehérjék, szénhidrátok, zsírok és olajok, nukleinsavak) - műanyagok Biológia 10. B osztály A felkészüléshez ajánlott az órákon vezetett füzet, ill. a Tk használata, ahol volt.

11 - emberi szervezet anyagcsere folyamatai: táplálkozás, légzés, anyagszállítás, kiválasztás, mozgás - ember szaporító szervrendszere (felépítés és működés) - az emberi szervezet szabályozási folyamatai: ideg- és hormonrendszer Német nyelv Lexika vizsgarész 9/Kny 1. Köszönések, napok, napszakok, hónapok, évszakok 2. Tőszámnevek, sorszámnevek 3. Személyes adatok, család, rokonok 4. Ország nevek, kontinensek 5. Időjárás 6. Tájékozódás, égtájak, épületek, intézmények a városban, útbaigazítás 7. Számítógép, internet, mobiltelefon 8. Ünnepek, szokások 9. Divat, öltözködés 10. Evés, ivás, élelmiszerek, ételek, étkezések, étkezési szokások 11. Egészséges, egészségtelen táplálkozás, magyar konyha, német konyha 12. Szabadidő, szabadidős elfoglaltságok, sportágak 13. Napirend hétköznapokon, hétvégén 14. Házimunka, háztartási gépek 15. Tantárgyak, órarend 16. Nyaralás, utazás 17. Vasút, utazás vonattal Felszolgálás 10 /C 1. Meleg előételek csoportjai, ajánlása, tálalása, felszolgálása, italajánlata. 2. Halakból készült ételek csoportjai, ajánlása, tálalása, felszolgálása, italajánlata. 3. Egyéb hidegvérű állatok csoportjai, ajánlása, tálalása, felszolgálása, italajánlata. 4. Pezsgők készítési módjai, ajánlása, felszolgálása. 5. Habzó borok készítési módjai, ajánlása, felszolgálása. 6. Borrégiók megnevezése, összetétele. 7. A Fehér borszőlő fajták és jellemzésük. 8. Vörös borszőlő fajták és jellemzésük. 9. Fehér és barna húsú szárnyasokból készíthető ételek csoportjai, ajánlása, tálalása, felszolgálása, italajánlata. 10. Étrendek fajtái, összeállításuknak szabályai. 11. A menükártya szerkesztés szabályai, megjelenési formája, jellemzése. 12. A felszolgálás általános szabályai. 13. Az étel- és italfelszolgálás általános szabályai.

12 14. A sertéshúsból készült ételek csoportjai, ajánlása, tálalása, felszolgálása, italajánlata. 15. A sörök fajtái, készítésük, ajánlásuk, felszolgálásuk. Német 9. kny szóbeli témakörei A szóbeli meghallgatás három részből áll: 1; Spontán beszélgetés 2; Önálló témakifejtés képi impulzus alapján az alábbi témákban: Vorstellung; Wer bin ich? Die Vorstellung, Beschreibung einer Person Meine Familie Sprachlernen Weihnachten; Ostern Mein Wohnort; Dienstleistungen Pausensnack Unsere Cafeteria Wie organisiert man eine Party? Essen und Trinken in einer Party Müllproblem Freizeitbeschäftigungen Haushaltgeräte Mein Handy Taschengeld Meine Mode 3; 28 szituáció, melyeket a tanév során feldolgoztunk forrás: Babári Ernő-Babári Ernőné: Szituációk, képleírások az alapfokú szóbeli nyelvvizsgára Vendéglátó gazdálkodás 9 / F - A vendéglátás áruforgalmi folyamata - Szükségletek és igények - Piaci alapfogalmak - Árképzési alapfogalmak Vendéglátó gazdálkodás 10 / D /E 11 / E - Gazdasági társaságok - A vendéglátás ügyvitele - Leltározás Szakmai számítások 11 / E - Átlagkészlet, a forgási sebesség mutatói

13 - A raktározás elszámoltatása - A termelés elszámoltatása Szakmai idegen nyelv (angol) 9 / F - konyhai berendezések - konyhai eszközök - megszámlálható/megszámlálhatatlan főnevek - there is / there are - some / any - recipes: Paprika chicken, Gundel pancakes - étteremben vendégfogadás - asztal megterítése Szakmai idegen nyelv (német) 9 / D szókincs: - alapanyagok (húsok, zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, halak, fűszerek, ízesítőanyagok stb. a szótárfüzet alapján) - alapvető munkaeszközök (a szótárfüzet és a tanult receptek alapján) - számok - mennyiségek (pl. negyed, fél, evőkanál, teáskanál, késhegynyi stb. a tanult recpetek alapján) - alapvető konyhatechnológia műveletek (a tanult receptek alapján) a tanult recepteket tudni kell olvasni, fordítani Szakmai idegen nyelv (német) 10 / C - A vendég fogadása, kiszolgálása: pincér-vendég párbeszédek (8 párbeszéd a lapon) - Vendégreklamáció (füzetben) - A pincér reagálása a reklamációra (füzetben) - Számok

Osztályozó és Javító vizsga témakörei matematikából 9. osztály 2. félév

Osztályozó és Javító vizsga témakörei matematikából 9. osztály 2. félév Osztályozó és Javító vizsga témakörei matematikából 9. osztály 2. félév IV. Háromszögek, négyszögek, sokszögek Pontok, egyenesek, síkok és ezek kölcsönös helyzete Néhány alapvető geometriai fogalom A háromszögekről.

Részletesebben

Javítóvizsga témakörei matematika tantárgyból

Javítóvizsga témakörei matematika tantárgyból 9.osztály Halmazok: - ismerje és használja a halmazok megadásának különböző módjait, a halmaz elemének fogalmát - halmazműveletek : ismerje és alkalmazza gyakorlati és matematikai feladatokban a következő

Részletesebben

# $%& %% '%( #)%* + %, - % %

# $%& %% '%( #)%* + %, - % % !" #!! " # $%& %% '%( #)%* + %, - % % #%.%! /%" 0(&.)1(% '(( (* 21(, #34( #( 1 $ %& " (! %& (" '5%% '"( )**& '5%% $+, -)$*% ''5%( '"( )* *( ''5%( $+, -)$** '''5%* '"( )**, '''5%* $+, -)$* + * 2 %../0%..1

Részletesebben

OKJ-Szakács - Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

OKJ-Szakács - Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 2015. szeptember 26-án újra indul tanfolyamunk! Jelentkezés folyamatosan emailben, telefonon, honlapon keresztül Első tanfolyami nap: 2015. szeptember 26. 9 óra VENDÉGLÁTÓ KÉPZÉSEK - SZAKÁCS OKJ SZÁM:

Részletesebben

OKJ-Cukrász - Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

OKJ-Cukrász - Gourmand Vendéglátó-ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskola 2015. szeptember 26-án újra indul tanfolyamunk! Jelentkezés folyamatosan emailben, telefonon, honlapon keresztül Első tanfolyami nap: 2015. szeptember 26. 9 óra VENDÉGLÁTÓ KÉPZÉSEK - CUKRÁSZ OKJ SZÁM:

Részletesebben

12. A osztály összeállította: Baloghné Juhász Margit szaktanár

12. A osztály összeállította: Baloghné Juhász Margit szaktanár 12. A osztály összeállította: Baloghné Juhász Margit szaktanár Szóbeli érettségi témakörök irodalomból 2015/2016 ÉLETMŰVEK 1. Petőfi Sándor tájköltészete 2. Arany János: Toldi és Toldi estéje összehasonlító

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Középszint Emelt szint 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc 100 pont 50 pont 100 pont 50 pont A vizsgán használható segédeszközök

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II.

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A vizsga részei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA II. A VIZSGA LEÍRÁSA Emelt szint Írásbeli vizsga Szóbeli vizsga Írásbeli

Részletesebben

FELKÉSZÍTÉS AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIRE TÖRTÉNELEM 11. évfolyam

FELKÉSZÍTÉS AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIRE TÖRTÉNELEM 11. évfolyam FELKÉSZÍTÉS AZ EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIRE TÖRTÉNELEM 11. évfolyam Témakör Óraszám (1.) Az ókor és kultúrája 12 (1.1) Vallás és kultúra az ókori Keleten (1.2) A demokrácia kialakulása Athénban (1.3) A görög

Részletesebben

Tantárgyi követelmény gimnázium 10. évfolyam

Tantárgyi követelmény gimnázium 10. évfolyam Tantárgyi követelmény gimnázium 10. évfolyam 2015/2016 TARTALOMJEGYZÉK 1. Irodalom és művészetek... 3 2. Anyanyelv és kommunikáció... 4 3. földrajz... 5 4. Történelem és állampolgári ismeretek... 6 5.

Részletesebben

Életmód Napirend, időbeosztás. Étkezési szokások a családban. Ételek, kedvenc ételek Szabadidő, művelődés, szórakozás Kedvenc időtöltésem Kedvenc zené

Életmód Napirend, időbeosztás. Étkezési szokások a családban. Ételek, kedvenc ételek Szabadidő, művelődés, szórakozás Kedvenc időtöltésem Kedvenc zené Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: általános iskola Tantárgy: angol nyelv Évfolyam: 6 Vizsga típusa: írásbeli, szóbeli KÖVETELMÉNYEK ÉS TÉMAKÖRÖK A vizsga anyaga a már kidolgozott helyi tanterv

Részletesebben

Témakörök a javítóvizsgára Angol nyelv 9.D

Témakörök a javítóvizsgára Angol nyelv 9.D 1. Bemutatkozás 2. Család, családfa 3. Kedvenc dolgaim 4. Ruhák, öltözködés 5. Egy barát bemutatása, jellemzése 6. Lakás Témakörök a javítóvizsgára Angol nyelv 9.D Témakörök a javítóvizsgára Eladás szereplői

Részletesebben

MATEMATIKA TANMENET SZAKKÖZÉPISKOLA 12.C ÉS 13.B OSZTÁLY HETI 4 ÓRA 31 HÉT/ ÖSSZ 124 ÓRA

MATEMATIKA TANMENET SZAKKÖZÉPISKOLA 12.C ÉS 13.B OSZTÁLY HETI 4 ÓRA 31 HÉT/ ÖSSZ 124 ÓRA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI ELJÁRÁS MELLÉKLET Tanmenetborító Azonosító: ME-III.1./1 Változatszám: 2 Érvényesség kezdete: 2013.09. 01. Oldal/összes: 1/6 Fájlnév:ME-III.1.1. Tanmenetborító SZK-DC- 2013 MATEMATIKA

Részletesebben

12.A, Irodalom. 1. Életmővek Tétel: Petıfi Sándor szerelmi költészete. 2. Életmővek Tétel: Arany János balladái

12.A, Irodalom. 1. Életmővek Tétel: Petıfi Sándor szerelmi költészete. 2. Életmővek Tétel: Arany János balladái 12.A, Irodalom 1. Életmővek Tétel: Petıfi Sándor szerelmi költészete 2. Életmővek Tétel: Arany János balladái 3. Életmővek Tétel: Ady Endre halál-versei 4. Életmővek Tétel: Sokszínőség Babits Mihály korai

Részletesebben

Halmazok és függvények

Halmazok és függvények Halmazok és függvények Óraszám: 2+2 Kreditszám: 6 Meghirdető tanszék: Analízis Debrecen, 2005. A tárgy neve: Halmazok és függvények (előadás) A tárgy oktatója: Dr. Gilányi Attila Óraszám/hét: 2 Kreditszám:

Részletesebben

MAGISTER GIMNÁZIUM TANMENET 2012-2013 11. OSZTÁLY

MAGISTER GIMNÁZIUM TANMENET 2012-2013 11. OSZTÁLY MAGISTER GIMNÁZIUM TANMENET 2012-2013 11. OSZTÁLY Heti 3 óra Évi 111 óra Készítette: Ellenőrizte: Literáti Márta matematika tanár.. igazgató Másodfokú egyenletek. Ismétlés 1. óra: Másodfokú egyenletek,

Részletesebben

Magyar irodalom. 1. A görög színjátszás kialakulása, mûködése. Szophoklész: Antigoné

Magyar irodalom. 1. A görög színjátszás kialakulása, mûködése. Szophoklész: Antigoné A középszintû érettségi vizsga témakörei (szóbeli) Magyar irodalom (Színház és drámatörténet) 1. A görög színjátszás kialakulása, mûködése. Szophoklész: Antigoné 2. Az angol reneszánsz színház kialakulása

Részletesebben

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista

Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola 028327. Különös közzétételi lista Kétegyházi Márki Sándor Általános 028327 Különös közzétételi lista 2015/2016 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Szak Szakvizsga

Részletesebben

8. Róma: államberendezkedés királyság, köztársaság, császárkor. 12. A feudalizmus kialakulása (frank, arab); a második népvándorlás

8. Róma: államberendezkedés királyság, köztársaság, császárkor. 12. A feudalizmus kialakulása (frank, arab); a második népvándorlás Tartalomjegyzék Történelem javítóvizsga nappali 9. évfolyam... 2 Történelem javítóvizsga nappali 10. évfolyam... 3 Történelem javítóvizsga nappali 11. évfolyam... 4 Történelem javítóvizsga nappali 12.

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TÉMAKÖREI Nyolc évfolyamos képzés német 1. idegen nyelv 5. évfolyam

OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TÉMAKÖREI Nyolc évfolyamos képzés német 1. idegen nyelv 5. évfolyam OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TÉMAKÖREI Nyolc évfolyamos képzés német 1. idegen nyelv 5. évfolyam 1. Megszólítás, bemutatkozás 2. Család, napirend 3. Szabadidő, szabadidős tevékenységek 4. Iskola, tanárok, órarend

Részletesebben

Tankönyvek és taneszközök 2016/2017-es tanév Bornemisza Péter Gimnázium, Száva utca 9ny (nyelvi) osztály

Tankönyvek és taneszközök 2016/2017-es tanév Bornemisza Péter Gimnázium, Száva utca 9ny (nyelvi) osztály Tankönyvek és taneszközök 2016/2017-es tanév Bornemisza Péter Gimnázium, Száva utca 9ny (nyelvi) osztály 9ny ALAPCSOMAG német francia kód cím ár (Ft) KT-0320 Egységes érettségi feladatgyűjtemény. Matematika

Részletesebben

MATEMATIKA II. A VIZSGA LEÍRÁSA

MATEMATIKA II. A VIZSGA LEÍRÁSA A vizsga részei MATEMATIKA II. A VIZSGA LEÍRÁSA 180 perc 15 perc 240 perc 20 perc Egy téma összefüggő II. I. II. kifejtése megadott 135 perc szempontok szerint I. 45 perc Definíció, ill. tétel kimondása

Részletesebben

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Cím 5700 Gyula, Bodoky u. 10. Telefonszám 06 /66/ 463-118 Fax 06 /66/ 468-111 E-mail Honlap Igazgató neve

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz IV. évfolyam Pénzügy és Számvitel Szak/Minden szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Pénzügyi-számviteli informatika 2. tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Pénzügyi-számviteli

Részletesebben

55 524 01 0000 00 00 Farmakológus szakasszisztens Farmakológus szakasszisztens 2/40

55 524 01 0000 00 00 Farmakológus szakasszisztens Farmakológus szakasszisztens 2/40 A 0/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított /2006 (II. 7.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz I. évfolyam GM és PSZ szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Prezentáció és íráskészségfejlesztés tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Prezentáció és íráskészség

Részletesebben

MILYEN A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND?

MILYEN A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND? MILYEN A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND? Az egészséges táplálkozás alapjai a tápanyagok ismertetése és szerepe, a táplálkozási piramis ÉVFOLYAM: 3 6. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM:

Részletesebben

Tanmenet Áruforgalom tervezése, irányítása és elemzése (ELMÉLET) 2013/2014

Tanmenet Áruforgalom tervezése, irányítása és elemzése (ELMÉLET) 2013/2014 Tanmenet Áruforgalom tervezése, irányítása és elemzése (ELMÉLET) 2013/2014 Osztály: 11 K Tanítási hetek száma: 36 Heti óraszám: 1 óra Tanítási órák száma. 36 óra Szaktanár: Kovács Klára I. Alapvető gazdasági

Részletesebben

MI AZ A TÁPLÁLKOZÁSI PIRAMIS?

MI AZ A TÁPLÁLKOZÁSI PIRAMIS? MI AZ A TÁPLÁLKOZÁSI PIRAMIS? Az egészséges táplálkozás alapjai a tápanyagok ismertetése és szerepe, a táplálkozási piramis ÉVFOLYAM: 1 2. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM:

Részletesebben

Esti 11. A területi fejlettség különbség jellemzői, az eltérő gazdasági fejlettség okainak feltárása; a regionális politika lényegének megértése.

Esti 11. A területi fejlettség különbség jellemzői, az eltérő gazdasági fejlettség okainak feltárása; a regionális politika lényegének megértése. Esti 11. Óra Tananyag Fejlesztési cél, kompetenciák Tanulói tevékenységek /Munkaformák Felhasznált eszközök 1. Év eleji ismétlés Az Európai Unió (Tk.:32-40.) Az együttműködés kialakulását és elmélyítését

Részletesebben

Az államháztartás reformjának okai, hatása a gazdasági életre és a királyi hatalom jellegére

Az államháztartás reformjának okai, hatása a gazdasági életre és a királyi hatalom jellegére TÖRTÉNELEM 10.a, 10.b osztály Nagy Gábor, Magyar Gábor, Schultz Eszter Tájékoztatás A történelem évfolyamvizsga egy szóbeli részből áll, mely igazodik az érettségi követelményekhez. A szóbeli vizsgán használható

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK IRODALOM

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK IRODALOM ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK IRODALOM 1. Szerzők és művek 1.1 Életművek Petőfi Sándor, Arany János, Ady Endre, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, József Attila 1.2 Egy mű beható ismerete Katona József: Bánk bán

Részletesebben

Iskolánk tantestületének és oktatást-nevelést segítő dolgozóinak adatai 2013-2014-es tanév

Iskolánk tantestületének és oktatást-nevelést segítő dolgozóinak adatai 2013-2014-es tanév Iskolánk tantestületének és oktatástnevelést segítő dolgozóinak adatai 20132014es tanév 1. Pedagógus 1 Bessenyei György 2. Pedagógus 2 Tanítóképző Főiskola 3. Pedagógus 3 Eötvös József Tanítóképző Főiskola

Részletesebben

NT-17112 Az érthető matematika 9. Tanmenetjavaslat

NT-17112 Az érthető matematika 9. Tanmenetjavaslat NT-17112 Az érthető matematika 9. Tanmenetjavaslat Ezzel a segédanyaggal szeretnék segítséget nyújtani a középiskolák azon matematikatanárainak, akik a matematikai oktatáshoz és neveléshez Juhász István

Részletesebben

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/321-329 OM azonosító: 201732 www.illessy.sulinet.hu

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/321-329 OM azonosító: 201732 www.illessy.sulinet.hu PEDAGÓGIAI PROGRAM II. KÖTET HELYI TANTERV 2015. április 5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/321-329 OM azonosító: 201732 www.illessy.sulinet.hu Tartalom H E L Y I T A N T E R V... 3 1. A választott

Részletesebben

A MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ENCIKLOPÉDIÁJA

A MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ENCIKLOPÉDIÁJA A MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM ENCIKLOPÉDIÁJA MAGYAR KÖNYVKLUB Tartalom TARTALOM A MAGYAR NYELV ALAPJAI 7 Anyelviség 8 J elek és j elrendszerek 11 Nyelv és gondolkodás 17 A nyelv eredete 20 A nyelvek típusai

Részletesebben

Tantárgyi program. 9. A tantárgy hallgatásának előfeltétele, előképzettségi szint: 10. A tantárgy tartalma:

Tantárgyi program. 9. A tantárgy hallgatásának előfeltétele, előképzettségi szint: 10. A tantárgy tartalma: Tantárgyi program 1. A tantárgy neve, kódja: AVM_VFLB111-K5 Marketing menedzsment 2. A neve, beosztása: 3. Szakcsoport (szakirány) megnevezése: Vállalkozásfejlesztés MSc szak, levelező tagozat 4. A tantárgy

Részletesebben

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK MEGOLDÁSAI KÖZÉPSZINT Trigonometria

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK MEGOLDÁSAI KÖZÉPSZINT Trigonometria 005-05 MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK MEGOLDÁSAI KÖZÉPSZINT Trigonometria A szürkített hátterű feladatrészek nem tartoznak az érintett témakörhöz, azonban szolgálhatnak fontos információval az érintett

Részletesebben

A tanév szervezési feladatai

A tanév szervezési feladatai 1. Szorgalmi idő A tanév szervezési feladatai Esemény Időpont Felelős a befejező évfolyamon A tanév utolsó napja Első félév vége Szülők értesítése a tanulmányi eredményekről 2014. szeptember 1. 2015. június

Részletesebben

Felvételi előkészítő tájékoztató 2012.

Felvételi előkészítő tájékoztató 2012. Felvételi előkészítő tájékoztató 2012. Néhány gondolat a központi felvételiről! A központi Matematika felvételi az elmúlt években sok 8. osztályos diák számára igen csak komoly megmérettetésnek bizonyult.

Részletesebben

Javítóvizsga témakörök. a szakképző évfolyamok részére. 2016. augusztus. A javítóvizsgákra 2016. augusztus 23-25. között kerül sor.

Javítóvizsga témakörök. a szakképző évfolyamok részére. 2016. augusztus. A javítóvizsgákra 2016. augusztus 23-25. között kerül sor. Javítóvizsga témakörök a szakképző évfolyamok részére 2016. augusztus A javítóvizsgákra 2016. augusztus 23-25. között kerül sor. Tartalom 1/9.évfolyam Általános élelmiszer-ismeretek, fogyasztóvédelem összeállította:

Részletesebben

Vállalkozásfinanszírozás

Vállalkozásfinanszírozás Vállalkozásfinanszírozás Területei Pénzügyi tervezés Beruházás finanszírozás Hitelintézeti eljárás Pénzügyi tervezés a vállalkozásnál tervezés célja: bizonytalanság kockázat csökkentése jövőbeli események,

Részletesebben

Irodalom szóbeli meghallgatás témakörei (02. tanulmányi terület, magyar-történelem csoport)

Irodalom szóbeli meghallgatás témakörei (02. tanulmányi terület, magyar-történelem csoport) MELLÉKLET (A szóbeli felvételi meghallgatások témakörei) A szóbeli meghallgatások nem elsősorban a tanulók lexikális ismereteit kérik számon (hiszen ezek általános iskolánként is eltérőek lehetnek), hanem

Részletesebben

Új fejlesztéseink (NAT 2012) Középiskolai fizika, kémia

Új fejlesztéseink (NAT 2012) Középiskolai fizika, kémia Új fejlesztéseink (NAT 2012) Középiskolai fizika, kémia Új 9.-es fizikatankönyveink (NAT 2012) Minden tankönyvhöz: Útmutató és tanmenetjavaslat Feladatok részletes megoldása NTK Player - digitális tananyag

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

TÁRGYLEÍRÁS. SZOCIOLÓGIA A TÁRSADALOMELMÉLET ALAPJAI BBNSZ08100 BBNTT00100 szociológia és társadalmi tanulmányok szakos hallgatók számára

TÁRGYLEÍRÁS. SZOCIOLÓGIA A TÁRSADALOMELMÉLET ALAPJAI BBNSZ08100 BBNTT00100 szociológia és társadalmi tanulmányok szakos hallgatók számára TÁRYLEÍRÁS SZOCIOLÓI TÁRSDLOMELMÉLET LPJI Oktató: Dr. Földházi Erzsébet 013/014. tanév I. félév kedd 14:15-15:45 BTK mbrosianum 13/B. TNTÁRY CÉLJ tantárgy elsődleges célja alapvető szociológiai alapismeretek

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Foglalkozásegészségügyi szakápoló szakképesítés. 2379-06 Foglalkozásegészségügyi felmérés modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Foglalkozásegészségügyi szakápoló szakképesítés. 2379-06 Foglalkozásegészségügyi felmérés modul. 1. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Az áprilisi vizsga anyaga a fekete betűkkel írott szöveg! A zölddel írott rész az érettségi vizsgáig még megtanulandó anyag!

Az áprilisi vizsga anyaga a fekete betűkkel írott szöveg! A zölddel írott rész az érettségi vizsgáig még megtanulandó anyag! Részletes követelmények Matematika házivizsga Az áprilisi vizsga anyaga a fekete betűkkel írott szöveg! A zölddel írott rész az érettségi vizsgáig még megtanulandó anyag! A vizsga időpontja: 2015. április

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1. vizsgafeladat. 2013. május 30.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2397-06 Fogászati beavatkozások, kezelések modul. 1. vizsgafeladat. 2013. május 30. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

ABAÚJSZÁNTÓI MEZÕGAZDASÁGI SZAKKÉPZÕ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HELYI TANTERV ÉRVÉNYES A 2009/2010-ES TANÉVTÕL FELMENÕ RENDSZERBEN

ABAÚJSZÁNTÓI MEZÕGAZDASÁGI SZAKKÉPZÕ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HELYI TANTERV ÉRVÉNYES A 2009/2010-ES TANÉVTÕL FELMENÕ RENDSZERBEN ABAÚJSZÁNTÓI MEZÕGAZDASÁGI SZAKKÉPZÕ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HELYI TANTERV I. ÉRVÉNYES A 2009/2010-ES TANÉVTÕL FELMENÕ RENDSZERBEN ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK 1. BEVEZETÉS 3 2. AZ ALKALMAZHATÓ TANKÖNYVEK, TANULMÁNYI

Részletesebben

A Diósgyőri Gimnáziumban használatos tankönyvek a 2015-2016. tanévben

A Diósgyőri Gimnáziumban használatos tankönyvek a 2015-2016. tanévben A Diósgyőri Gimnáziumban használatos tankönyvek a 2015-2016. tanévben osztály A tankönyv raktári száma A tankönyv címe ára (Ft) 7. H AP-071306 Földrajz 7. 790 7. H EK-Fullblast2_SB Full Blast 2 Student's

Részletesebben

31 542 01 0000 00 00 Kalapos, sapka- és kesztyűkészítő

31 542 01 0000 00 00 Kalapos, sapka- és kesztyűkészítő A 0/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított /006 (II. 7.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2323-06 Egészségnevelés- egészségfejlesztés modul. 1. vizsgafeladat. 2010. október 04.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Ápoló szakképesítés. 2323-06 Egészségnevelés- egészségfejlesztés modul. 1. vizsgafeladat. 2010. október 04. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

1. sz. innovatív óravázlat

1. sz. innovatív óravázlat 1. sz. innovatív óravázlat Műveltségi terület: Idegen nyelv Tantárgy: NÉMET Osztály: 12/A Csoport tudásszintje: kezdő, II. idegen nyelv, A1/1 Témakör: Essen und Trinken Az óra témája: Egészséges táplálkozás

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE

A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 2015/2016-OS TANÉV RENDJE A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2015. szeptember 1-től 2016. június 15-ig tart

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Logisztika. tanulmányokhoz IV. évfolyam Számvitel szakirány BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Logisztika tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) II. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Logisztika Tanszék: Vállalkozás és Emberi

Részletesebben

A Karinthy Frigyes Gimnázium óratervei

A Karinthy Frigyes Gimnázium óratervei A Karinthy Frigyes Gimnázium óratervei Óraterv a 9/Kny-2. évfolyamra, a gimnázium angol két tanítási nyelvű A osztálya számára (emelt óraszámú matematika csoportok) A csoportbontás és az emelt szintű Alap

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

F E L V É T E L I K Ö V E T E L M É N Y E K T A G O Z A T O N K É N T KLASSZIKUS HUMÁN TAGOZAT

F E L V É T E L I K Ö V E T E L M É N Y E K T A G O Z A T O N K É N T KLASSZIKUS HUMÁN TAGOZAT F E L V É T E L I K Ö V E T E L M É N Y E K T A G O Z A T O N K É N T KLASSZIKUS HUMÁN TAGOZAT Szóbeli vizsga: magyar nyelv- és irodalomból, valamint történelemből A. Követelmények magyar nyelv- és irodalomból:

Részletesebben

A SZÁMFOGALOM KIALAKÍTÁSA

A SZÁMFOGALOM KIALAKÍTÁSA A SZÁMFOGALOM KIALAKÍTÁSA TERMÉSZETES SZÁMOK ÉRTELMEZÉSE 1-5. OSZTÁLY Számok értelmezése 0-tól 10-ig: Véges halmazok számosságaként Mérőszámként Sorszámként Jelzőszámként A számok fogalmának kiterjesztése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Fogászati asszisztens szakképesítés. 2398-06 Gyermekfogászati és fogszabályozási beavatkozások modul. 1. Nemzeti Erőforrás Minisztérium Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

TANMENET. Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám: 2

TANMENET. Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám: 2 KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. OM 203027 TANMENET Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám:

Részletesebben

A továbbhaladás feltételei fizikából és matematikából

A továbbhaladás feltételei fizikából és matematikából A továbbhaladás feltételei fizikából és matematikából A továbbhaladás feltételei a 9. szakközépiskolai osztályban fizikából 2 Minimum követelmények 2 A továbbhaladás feltételei a 10. szakközépiskolai osztályban

Részletesebben

Történelem. A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív:

Történelem. A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív: Történelem Kérjük, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre! A vizsgáztatói és felkészítő gyakorlatra vonatkozó kérdőív: 1. A kétszintű érettségi vizsgarendszer 2005. évi bevezetése óta hány május-júniusi

Részletesebben

A főiskolai, egyetemi alapképzési szakok mintatantervei

A főiskolai, egyetemi alapképzési szakok mintatantervei A főiskolai, egyetemi alapképzési szakok mintatantervei Válassza ki a listából a megtekinteni kívánt szakot, szakpárt. Ha a szakpárt nem találja, keresse fordított sorrendben is. Jelmagyarázat: Képzési

Részletesebben

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45')

ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA. 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180. alkalmazott oktatástechnikai eszközök. időtartam-perc (1tanóra=45') ÜGYKEZELŐI ALAPVIZSGA TEMATIKA időtartam-perc (1tanóra=45') 1. nap - a képzés délelőtti szakasza 180 alkalmazott képzési módszer alkalmazott ismeretellenőrzési módszer alkalmazott oktatástechnikai eszközök

Részletesebben

A zárthelyik időpontja: 1. zh: 2013. október 10. A1/128.(manuális és számítógépes) 2. zh: 2013. december 05. A1/128. (manuális és számítógépes)

A zárthelyik időpontja: 1. zh: 2013. október 10. A1/128.(manuális és számítógépes) 2. zh: 2013. december 05. A1/128. (manuális és számítógépes) Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Pénzügyi Intézeti Tanszék Tájékoztató PÉNZÜGYI SZÁMÍTÁSOK ÉS PÉNZÜGYI PIACOK (105B) tantárgyból II. éves nappali

Részletesebben

IKT FEJLESZTŐ MŰHELY KONTAKTUS Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ

IKT FEJLESZTŐ MŰHELY KONTAKTUS Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ Óratervezet: Kémia 7. osztály Témakör: Kémiai kötések Óra anyaga: Molekulák építése, térbeli modellezése Eszközök:, aktív tábla, projektor, számítógépek A tanóra részei Tanári tevékenység Tanulói tevékenység

Részletesebben

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20.

Beszámoló: a kompetenciamérés eredményének javítását célzó intézkedési tervben foglaltak megvalósításáról. Őcsény, 2015. november 20. Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola székhelye: 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Tel: 74/496-782 e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu Ikt.sz.: /2015. OM: 036345 Ügyintéző: Ősze Józsefné Ügyintézés

Részletesebben

Halmazok Halmazok, részhalmaz, halmazműveletek, halmazok elemszáma

Halmazok Halmazok, részhalmaz, halmazműveletek, halmazok elemszáma Az osztályozóvizsgák követelményrendszere 9.Ny osztály Halmazok Halmazok, részhalmaz, halmazműveletek, halmazok elemszáma Algebra és számelmélet Alapműveletek az egész és törtszámok körében Műveleti sorrend,

Részletesebben

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények

MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények MATEMATIKA ÉRETTSÉGI TÍPUSFELADATOK KÖZÉPSZINT Függvények A szürkített hátterű feladatrészek nem tartoznak az érintett témakörhöz, azonban szolgálhatnak fontos információval az érintett feladatrészek megoldásához!

Részletesebben

FÜGGVÉNYEK, SOROZATOK

FÜGGVÉNYEK, SOROZATOK FÜGGVÉNYEK, SOROZATOK A FÜGGVÉNYFOGALOM ELŐKÉSZÍTÉSE 1-6. OSZTÁLY Adott szabály követése Szabályfelismerés és szabálykövetés Szabályfelismerés és szabály megadása szöveggel, képlettel EGYENES ÉS FORDÍTOTT

Részletesebben

Gazdasági matematika I.

Gazdasági matematika I. I. évfolyam TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Gazdasági matematika I. 2011/2012 I. félév Tantárgy megnevezése Tantárgyi útmutató Gazdasági Matematika I. (Analízis) Tantárgy kódja: Tantárgy jellege/típusa: Módszertani

Részletesebben

Javítóvizsga Biológia 2009/2010 9.ac

Javítóvizsga Biológia 2009/2010 9.ac Javítóvizsga Biológia 9.ac 1.A) Ismertesd hogyan történt az őskortól a 19. századig a rendszerezés? B) Jellemezd a mohák törzsét! C) Magyarázd meg az alábbi fogalmakat: autotróf, faj, váltivarú. 2.A) Jellemezd

Részletesebben

A tantárgy összóraszáma: 120,25óra. Ennek felosztása: Évfolyam 7. 8. Összes en Tantárgy /modul Heti Évi Heti Évi Biológia 1,5 55,5 1,75 64,75 120,25

A tantárgy összóraszáma: 120,25óra. Ennek felosztása: Évfolyam 7. 8. Összes en Tantárgy /modul Heti Évi Heti Évi Biológia 1,5 55,5 1,75 64,75 120,25 BIOLÓGIA 7-8. évfolyam A tanterv, A NAT Ember a természetben műveltségterület, 7-8. évfolyamok követelményeinek egy részét dolgozza fel. A teljes lefedést a bevezetőben jelzettek szerint több tantárgy

Részletesebben

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata

A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata A Herman Ottó Gimnázium felvételi szabályzata I. Jogszabályi háttér A Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény (42. 1. bekezdés) 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet 8-as számú melléklete A 2011/2012. tanév

Részletesebben

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS Kump Edina ÖKO-Pack Nonprofit Kft. E-mail: edina@okopack.hu Web: www.okopack.hu Dunaújváros, 2014. november 07. A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS FOGALMA A fenntartható fejlődés a fejlődés

Részletesebben

ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2014.

ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 2014. ÚJ KOMPLEX OKJ KÉPZÉSEK VÁRHATÓ VIZSGAIDŐPONTJAI 201 neve Bérügyintéző (K) 141020 51 344 01 2013-11-23 2014-07-13 Ingatlanközvetítő (K) 141118 52 341 02 2014-03-29 2014-10-11 Közbeszerzési referens (K)

Részletesebben

STANDARDOK ÉS ÉRETTSÉGI ÚJ-ZÉLANDON

STANDARDOK ÉS ÉRETTSÉGI ÚJ-ZÉLANDON XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 STANDARDOK ÉS ÉRETTSÉGI ÚJ-ZÉLANDON Új-Zéland geográfia és demográfia Terület: 269.057 km 2 Lakosság: 4,5 millió

Részletesebben

Az osztályozó, javító és különbözeti vizsgák (tanulmányok alatti vizsgák) témakörei matematika tantárgyból

Az osztályozó, javító és különbözeti vizsgák (tanulmányok alatti vizsgák) témakörei matematika tantárgyból Az osztályozó, javító és különbözeti vizsgák (tanulmányok alatti vizsgák) témakörei matematika tantárgyból A vizsga formája: Feladatlap az adott évfolyam anyagából, a megoldásra fordítható idő 60 perc.

Részletesebben

Taneszközlista felső tagozatosok részére

Taneszközlista felső tagozatosok részére Taneszközlista felső tagozatosok részére Tisztelt Szülők! A 2016/2017-es tanévre a Litéri Református Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak a következő taneszközökre lesz szüksége az egyes tantárgyak

Részletesebben

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről BGE Oktatási Igazgatóság Felnőttképzési Főosztály 1149 Budapest Buzogány u. 10-12. Intézmény nyilvántartásba vételi száma: E/000650/2014 Képzés nyilvántartási száma: E-000650/2014/A011 Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI

Részletesebben

MILYEN A HELYES TESTTARTÁS?

MILYEN A HELYES TESTTARTÁS? MILYEN A HELYES TESTTARTÁS? A biomechanikailag helyes testtartás, tartáskorrekció ÉVFOLYAM: 7 8. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM: 7-8. AZ ÓRA TÉMÁJA: A biomechanikailag

Részletesebben

Javítóvizsga tematikája 2015/2016-os tanév

Javítóvizsga tematikája 2015/2016-os tanév Javítóvizsga tematikája 2015/2016-os tanév Tantárgy: történelem Tanév: 2015/2016. Évfolyam: 9. Osztály: 9. b osztály Tanár: Deme Zsolt Tankönyv: Száray Miklós: Történelem 9. (NAT 2012) II. AZ ÓKORI GÖRÖGÖK

Részletesebben

+Magyar nyelv és irodalom Tóth Tamás 21 Információtechn. alapok Rákos Eszter 11

+Magyar nyelv és irodalom Tóth Tamás 21 Információtechn. alapok Rákos Eszter 11 Csoport 9.a_i Órák: +Osztályfőnöki Tóth Tamás +Adatbázis- és szoftverfejl. Rákos Eszter +Kémia Ecker János +Földrajz Füzi Mária 5 +Töténelem Tóth Tamás +Matematika Gaider Tünde +Informatika Rodler Gábor

Részletesebben

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz.

A tételek. Szóbeli tételsor. Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. Szóbeli tételsor Minden hallgató egy A és egy B tételt húz. A tételek 1. A pénzügyi beszámolás egységesítésének indokai. A globális számviteli rendszerek azonosítása és konvergenciája. Az IFRS-ek és IFRIC-ek

Részletesebben

Helyi tanterv Német nyelvű matematika érettségi előkészítő. 11. évfolyam

Helyi tanterv Német nyelvű matematika érettségi előkészítő. 11. évfolyam Helyi tanterv Német nyelvű matematika érettségi előkészítő 11. évfolyam Tematikai egység címe órakeret 1. Gondolkodási és megismerési módszerek 10 óra 2. Geometria 30 óra 3. Számtan, algebra 32 óra Az

Részletesebben

54 862 01 0000 00 00 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus

54 862 01 0000 00 00 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus 161-06 A munkaeszközök, munkafolyamatok és az egyéni védőeszközök egészséget nem veszélyeztető és biztonságos alkalmazásával kapcsolatos A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM

Részletesebben

Gazdasági és jogi alapismeretek (elmélet) tantárgy. helyi programja. Készült a tantárgy központi programja alapján

Gazdasági és jogi alapismeretek (elmélet) tantárgy. helyi programja. Készült a tantárgy központi programja alapján Gazdasági és jogi alapismeretek (elmélet) tantárgy helyi programja 2013 Készült a tantárgy központi programja alapján A tantárgy tanításának célja: A tanulóval megismertesse a gazdasági élet különböző

Részletesebben

Számsorozatok Sorozat fogalma, példák sorozatokra, rekurzív sorozatokra, sorozat megadása Számtani sorozat Mértani sorozat Kamatszámítás

Számsorozatok Sorozat fogalma, példák sorozatokra, rekurzív sorozatokra, sorozat megadása Számtani sorozat Mértani sorozat Kamatszámítás 12. évfolyam Osztályozó vizsga 2013. augusztus Számsorozatok Sorozat fogalma, példák sorozatokra, rekurzív sorozatokra, sorozat megadása Számtani sorozat Mértani sorozat Kamatszámítás Ismerje a számsorozat

Részletesebben

9. d (osztályfőnök: Erl Andrea) Tantárgy. Cím. Raktári szám. Irodalom. Sokszínű irodalom 9. 1. köt. MS-2353U. 1 090 Ft. Irodalom.

9. d (osztályfőnök: Erl Andrea) Tantárgy. Cím. Raktári szám. Irodalom. Sokszínű irodalom 9. 1. köt. MS-2353U. 1 090 Ft. Irodalom. Tisztelt Szülők! A tankönyvek megrendelése írásban történik. A nyomtatványt április 23-án szerdán kapják meg a tanulók. A megrendelés határideje 2014. április 25. péntek. Tankönyvek listája a 2014/2015-ös

Részletesebben

MIÉRT FONTOS A HELYES TESTTARTÁS?

MIÉRT FONTOS A HELYES TESTTARTÁS? MIÉRT FONTOS A HELYES TESTTARTÁS? A biomechanikailag helyes testtartás, tartáskorrekció ÉVFOLYAM: 3 6. TANÁRI SEGÉDLET TANÁRI SEGÉDLET A TÉMA FELDOLGOZÁSÁHOZ ÉVFOLYAM: 3-6. AZ ÓRA TÉMÁJA: A biomechanikailag

Részletesebben

magyar nyelvi és szófajtani ismeretek ismeretterjesztő szövegek feldolgozása az anyaggyűjtés, a hivatkozás formái; a szövegszerkesztés lépései

magyar nyelvi és szófajtani ismeretek ismeretterjesztő szövegek feldolgozása az anyaggyűjtés, a hivatkozás formái; a szövegszerkesztés lépései MAGYAR NYELV ÉS KOMMUNIKÁCIÓ 7. TANMENETJAVASLAT (heti 1, évi 37 óra) Taneszközök: Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit: Magyar nyelv és kommunikáció 7. tankönyv (NT-11731) Antalné Szabó Ágnes Raátz Judit:

Részletesebben

1. OSZTÁLYBAN SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK Névvel és óvodai jellel ellátva Tolltartóban: -7 db grafitceruza (5 db HB-s írásra, 2 db 2B-s rajzolásra) - 2

1. OSZTÁLYBAN SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK Névvel és óvodai jellel ellátva Tolltartóban: -7 db grafitceruza (5 db HB-s írásra, 2 db 2B-s rajzolásra) - 2 1. OSZTÁLYBAN SZÜKSÉGES FELSZERELÉSEK Névvel és óvodai jellel ellátva Tolltartóban: -7 db grafitceruza (5 db HB-s írásra, 2 db 2B-s rajzolásra) - 2 féle postairon (1 db vastag, 2 db vékony) - 12 színű

Részletesebben

55 345 01 0010 55 04 Külgazdasági üzletkötő Kereskedelmi menedzser 55 345 01 0010 55 05 Nemzetközi szállítmányozási és Kereskedelmi menedzser

55 345 01 0010 55 04 Külgazdasági üzletkötő Kereskedelmi menedzser 55 345 01 0010 55 05 Nemzetközi szállítmányozási és Kereskedelmi menedzser A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Trigonometria és koordináta geometria

Trigonometria és koordináta geometria Tantárgy neve Trigonometria és koordináta geometria Tantárgy kódja MTB1001 Meghirdetés féléve I. Kreditpont 4k Összóraszám (elm+gyak) 30+30 Számonkérés módja Gyakorlati jegy (2 zárthelyi dolgozat) Előfeltétel

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Nyolcosztályos gimnázium Matematika Évfolyam: 5 Emelt óraszámú csoport Emelt szintű csoport Vizsga típusa: Írásbeli Követelmények, témakörök: Gondolkodási

Részletesebben

PLAN DE ACTIVITATI. TEVÉKENYSÉGEK, VERSENYEK A 2012-2013-as TANÉVBEN

PLAN DE ACTIVITATI. TEVÉKENYSÉGEK, VERSENYEK A 2012-2013-as TANÉVBEN PLAN DE ACTIVITATI TEVÉKENYSÉGEK, VERSENYEK A 2012-2013-as TANÉVBEN Január 2013. 1. CHALLENGE angol verseny 2013. jan.25. Angol katedra 2. Aranka György magyar nyelv és 2013. jan.25-31 Magyar Katedra irodalom,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Gyógyszertári asszisztens szakképesítés Nemzeti Erőforrás Minisztérium Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Vízvári László A minősítő beosztása: főigazgató JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben