Az előfizetésekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az előfizetésekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal!"

Átírás

1 Tárgy: Könyvajánló hét, November Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy röviden értesítsük Önt néhány újonnan megjelent kiadványról, könyvről, online adatbázisról, hírről és sajtóanyagról, elemzésről és előrejelzésről, egyszóval mindenről, amit Európáról tudni kell. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Magyarországon az Euro Info Service forgalmazza az Európai Unió Hivatalos Lapját (Official Journal of the European Union). Napjainkban zajlik a jövő évi előfizetések megrendelése ill. meghosszabbítása. Amennyiben most előfizet a 2011-es esztendőre, az Európa Szerver használatához 50% kedvezményt nyújtunk! 1 Az előfizetésekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal! Az Euro Info Service-nél lehetőség nyílik a legfontosabb euroatlanti szervezetek (EU, OECD, World Bank, IMF és mások) által kiadott könyvek, folyóiratok, adatbázisok megrendelésére többnyire angol nyelven minden szakmai témakörben, ami az Európai Unióval és a Világgal kapcsolatos. Ezek mellett az Európa Szerver cégünk online hírportálja és szakmai adatbázisa is elérhető, amely számos témakörben magyar nyelven tartalmaz dokumentumokat, statisztikákat és egyéb cikkeket az Európai Unióval kapcsolatban másfél évtizedre visszamenőleg. Érdeklődése esetén a mellékelt megrendelőlap kitöltésével és visszaküldésével megvásárolhatják a kiadványokat. Természetesen a most meghirdetett kiadványokon felül több ezer egyéb könyv és szolgáltatás is elérhető cégünknél, amelyekről munkatársaink örömmel adnak további tájékoztatást (euroinfo@euroinfo.hu). 2 Budapest, november 22. Köszönettel és üdvözlettel: az EuroInfoTeam nevében, Szanyi Bálint 1 Az akció december 31-ig érvényes. A folyóíratiok 2011-es ára honlapunkról letölthető. 2 Az árak minden esetben forintban fizetendők, amelyek az aktuális árfolyamok függvényében változhatnak. Az árak nettó összegek, a könyvek esetében az áfa 5%.

2 KIEMELT AJÁNLATUNK OECD Economic Outlook, Volume 2010 Issue 1 Dátum: ISBN: Ár: EUR 391 oldal Nyelv: Angol Az OECD Economic Outlook a jelenlgei gazdasági helyzetet elemzi és megviszgálja a lehetséges és szükséges gazdaságpolitikai irányzatokat, amelyek elindíthatják és hozzájárulhatnak a tartós fellendüléshez a tagországokban. Ez a kiadás magába foglalja a 2011 végéig tartó kilátásokat mind az OECD országokban, mind pedig pár nem OECD gazdaságban. Együtt számos országokon átívelő statisztikákkal, az OECD Economic Outlook egy egyedülálló eszközt biztosít, hogy Ön is lépést tarthasson a Világ gazdasági fejlődésével. A rendszeresen feldolgozott témák mellett ez a kiadás 3 különleges fejezetet is tartalmaz. Az első fedi le a növekedési és kiegyensúlyozási kilátásokat rövid távon, a második kifejezetten a válság utáni munkához való visszatéréssel foglalkozik, míg a harmadik a konjunktúra ellenes gazdaságpolitikát vizsgálja. A kiadvány elérhető verziói: - OECD Economic Outlook (Angol) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook PDF (Angol) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook (Francia) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook PDF (Francia) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook (Német) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook PDF (Német) Ár: EUR ISBN: OECD Economic Outlook ELŐFIZETÉS Ár: EUR Kód: SUB-12011S1 Az OECD Economic Outlook az OECD évente kétszeri megjelenésű előfizetése a legfőbb gazdasági folyamatokról és az elkövetkező 2 évre szóló kilátásokról. Az Outlook bemutatja az egymással összhangban lévő előrejelzéseket és folyamatokat a kibocsátásra, a foglalkoztatottságra, az árakra és a jelenlegi mérlegekre vonatkozóan, minden egyes országra külön-külön, illetve a gazdasági folyamatok és nemzetközi fejlődések országokra mért hatásait is szemlélteti. Minden megjelenés egy általános értékelést nyújt, illetve 3-5 összefoglaló fejezetet minden egyes országra, amelyek az aktuális kérdéseket dolgozzák fel. Emellett bőséges statisztikákat szolgáltat minden ország adataiból. Az előfizetés tartalmaz egy online hozzáférést is, ahol a könyv megjelenése előtt 6-8 héttel már elérhetők minden információ. 2

3 Doing Business 2011: Making a Difference for Entrepreneurs World Bank Publications LEGFRISSEBB PUBLIKÁCIÓ Dátum: ISBN: Ár: EUR Papír változat 185 oldal Nyelv: Angol Ez a könyv a 8. kiadása annak a sorozatnak, amely minden évben összehasonlítja a vállalkozási szabályozásokat 183 gazdaságban. A Doing Business 2011 megvizsgálja 10 témakörben a vállalkozások szabályozási környezetét, amelyek a mindennapi tevékenységüket befolyásolják. A kutatási területek: A vállalkozás megalapítása és elindítása Az építési engedélyek megszerzése Munkavállalók alkalmazása Tulajdonjogi bejegyzések Hitelfelvétel Befektetők megszerzése és a szükséges biztosítékok felajánlása Adófizetés Határokon átnyúló kereskedelem Szerződések végrehajtása A vállalkozás megszünetetése A jelentés mind a 10 mutatócsoportban friss adatokat tartalmaz, rangsorba állítja az országokat a teljesítményük alapján és megvizsgálja a vállalkozási szabályozási reformokat beazonosítja, mely országok kívánják leginkább erősíteni az üzleti környezetet és melyek vannak leginkább lemaradva. A kiadvány bemutatja a folyamatban lévő kutatás legfrissebb eredményeit, hogy a reformok, a szabályozási környezet modernizálása miként fordítható a termelés és értékesítés fokozására a belföldi vállalkozások és egy szélesebb gazdaság számára. Arra is különösen kitér, hogy az üzletasszonyok helyzetét miként befolyásolja az összetett szabályozási környezet megváltozása. Itt egy ritka fényes pont a globális pénzügyi válság következtében, a Világbank Doing Business jelentése nyomon követi, hogy milyen könnyű, vagy éppen milyen nehéz új vállalkozást indítani számos országban világszerte, több ország egyszerűsíti jelenleg a cégalapítást, mint valaha. Newsweek A kiadvány kizárólag PDF formátumban ingyen elérhető: - Doing Business 2011 PDF (Angol) Ár: INGYENES 3

4 HETI AJÁNLATUNK OECD Employment Outlook 2010 Moving beyond the Jobs Crisis Dátum: ISBN: Ár: EUR 308 oldal Nyelv: Angol Túllépve a foglalkoztatpttsági válságon. Az OECD Employment Outlook 2010 az OECD éves jelentése a foglalkoztatottságról és a munkaerő piacról az OECD térségben és azon túl. Amellett, hogy megvizsgálja a jelenlegi politikai kihívásokat és tanácsokat ad a kormányok számára a foglalkoztatottság növelése érdekében, bemutatja a legfrissebb tényeket és adatokat a munkaerőpiacról, a fejleményeket tágabb gazdasági környezetben meghatározza. Ez a kiadás 3 konkrét szakterületet vizsgál: a foglalkoztatás növelésének hatása és a politikai válaszok a feltörekvő gazdaságokban, a munkaerő-piaci folyamatok intézményi keretei, a részmunkaidős munkavégzés minősége. Statisztikai linkeket és URL-eket is tartalmaz, amelyek segítenek összekapcsolni minden grafikonnál és táblázatnál a kiemelt adatokat a teljes felméréssel. Az OECD Employment Outlook 2010 elérhető PDF formátumban is: OECD Employment Outlook 2010 PDF Ár: EUR ISBN: Energy Technology Perspectives 2010 Scenarios and Strategies to 2050 Dátum: ISBN: Ár: EUR A kiadvány decembertől elérhető. 708 oldal Nyelv: Angol A 2010-es kiadása az Energy Technology Perspectives kiadványnak azt vizsgálja, hogy milyen mértékű a jelenleg zajló energia technológiai forradalom. Az ETP 2010 feltárja, hogy milyen kulcsfontosságú technológiák jelennek meg, ezeknek milyen költségeik és hasznuk van. Bemutat olyan frissített forgatókönyveket a jelentől ig, amelyek előre jelzik, hogy mely technológiák lesznek a legfontosabbak a kulcs ágazatokban a világ különböző régióiban. Kiemeli, hogy milyen fontos a változás elérésének finanszírozása, és megvizsgálja ezen forgatókönyvek energiabiztonsági következményeit, valamint azt is elemzi, hogy miként gyorsítható fel az alacsony szén-dioxid kibocsátású technológiák terjedése. A kiadvány kizárólag PDF formátumban is elérhető: Energy Technology Perspectives 2010 PDF Ár: EUR ISBN:

5 Inspired by Technology, Driven by Pedagogy A Systemic Approach to Technology-Based School Innovations Dátum: ISBN: Ár: EUR 160 oldal Nyelv: Angol Ez a jelentés kiemeli, hogy milyen fontos a megértését segíteni, hogy egy technológia alapú fejlesztés milyen nagymértékben hozzájárulhat a minőségi oktatás fejlődéséhez, elősegítve egy egyenlő és hatékony oktatási rendszert. Arra összpontosít, hogy bemutassa a rendszerszerű innovációt, valamint az innovációk növekvő lehetőségeit, amelyek a Web 2.0-ból és a legfontosabb beruházásokból, erőfeszítésekből származnak. Valamint megmutat alternatív módokat, hogy nyomon kövesse, értékelje és bővítse a technológia innovációkat. Néhány ország példáját külön is kiemeli, mint friss és alternatív kutatási kereteket. A kiadvány elérhető elektronikus változatban is: Inspired by Technology, Driven by Pedagogy PDF EUR ISBN: Higher Education to 2030, Volume 2, Globalisation Dátum: ISBN: Ár: EUR 356 oldal Nyelv: Angol A tudás, az emberek és a finanszírozás növekvő áramlása átlépik a nemzeti határokat, fokozzák a globális együttműködést és versenyt. Ezek a folyamatok egyre inkább hatással vannak a felsőoktatásra is. Akkor hogyan festhet a felsőoktatás a jövőben? Melyek a globalizáció hozta kihívások és lehetőségek? Hogyan tudnak az országok megbírkózni a változásokkal és profitálni azokból? A kvalitatív és kvantitatív elemzések révén ez a könyv átfogó és strukturált képet ad ezekben az alapvető kérdésekben. Megvizsgálja a határokon átívelő felsőoktatást tanulói, oktatói és intézményi mobilitás szemszögből, különös hangsúlyt fektetve a tudományos kutatásra. Egyéb kérdések közé tartoznak a felsőoktatás elérhetősége, finanszírozása, irányítása és minőségének biztosítása, kölönös hangsúlyt fektetve a piaci mechanizmusokra. A könyv magába foglalja a legtöbb OECD ország és számos nem OECD gazdaság adatait, valamint külön megvilágításba helyezi Kína, India és Európa együttműködését. A kiadvány elektronikus változata: Higher Education to 2030, 2. rész PDF Ár: EUR ISBN: Higher Education to 2030, 1. rész - Demográfia Ár: EUR ISBN: Higher Education to 2030, 1. rész PDF Ár: EUR ISBN:

6 CSOMAG AJÁNLATUNK Highlights from Education at a Glance 2010 Dátum: ISBN: oldal Angol Education at a Glance 2010 OECD Indicators Dátum: ISBN: oldal Angol Az OECD országokban a kormányok kutatják azokat a szakpolitikákat, amelyek az oktatást sokkal hatékonyabbá tehetik, közben pedig további forrásokat keresnek, hogy ki tudják szolgálni az oktatás iránti növekvő keresletet. A könyv 2010-es kiadása lehetővé teszi az országok számára, hogy saját magukat más országok teljesítményének tükrében láthassák. Egy gazdag tömbjét mutatja be az összehasonlítható és naprakész mutatóknak és ismerteti a nemzetközi egyezményeket a professzionális gondolkodásmódban, hogy hogyan lehet mérni a jelenlegi állami oktatási szintet nemzetközileg. A mutatók megmutatják, hogy kik vesznek részt az oktatásban, mennyit költenek arra és hogy hogyan is működnek az oktatási rendszerek. A Highlights from Education at a Glance 2010 a teljes szöveg kivonatolt verziója, kézikönyve. Egyszerűen megérthető adatokat szolgáltat a legfontosabb témakörökben, az oktatás jelenlegi helyzetéről, és jövőjéről, a célkitűzések eléréséhez szükséges teendőkről. SET: + = EUR (-22%) Education at a Glance Highlights from Education at a Glance 2010 ISBN: Papír változat Nyelv: Angol A kiadványok külön-külön is megvásárolhatók: Highlights from Education at a Glance 2010 (Angol) EUR ISBN: Highlights from Education at a Glance 2010 PDF INGYENES ISBN: Regards sur l'éducation 2010: Panorama (Francia) EUR ISBN: Regards sur l'éducation 2010: Panorama PDF INGYENES ISBN: Education at a Glance 2010 (Angol) EUR ISBN: Education at a Glance 2010 PDF INGYENES ISBN: Regards sur l'éducation 2010 (Francia) EUR ISBN: Regards sur l'éducation 2010 PDF INGYENES ISBN:

7 OECD Economic Surveys: Hungary 2010 Dátum: ISBN: ÁLLANDÓ AJÁNLATUNK Ár: EUR 147 oldal Nyelv: Angol Az OECD Economic Surveys: Hungary 2010 az OECD periodikus felmérése az ország aktuális helyzetéről és a magyar gazdaságról. Ez a 2010-es kiadás külön fejezetet tartalmaz a fenntartható növekedés helyreállításának, a fiskális reformok fenntartásának lehetőségeiről, javaslatokat nyújt, hogy jobb szabályozással miként lehet növelni a pénzügyi stabilitást és felhívja a figyelmet az oktatás fontosságára és a növekedéshez való szerves hozzájárulására. Ízelítő a tartalomjegyzékből: Alapvető statisztikai adatok Magyarországról, 2008 Vezetői összefoglaló Értékelés és ajánlások 1. fejezet: A fenntartható növekedési pálya helyreállítása 2. fejezet: A költségvetési reform fenntartása 3. fejezet: A pénzügyi stabilitás elérése jobb szabályozással 4. fejezet: Az oktatás növekedéshez való hozzájárulásának fokozása Mellékletek, szójegyzék Az OECD Economic Surveys: Hungary 2010 egyéb változatai: - OECD Economic Surveys: Hungary 2010 PDF Ár: EUR ISBN: OECD Economic Surveys Előfizetés Ár: EUR Code: SUB-10011S2 Az Előfizetés online hozzáférést jelent, amelyben évente 18 alkalommal jelennek meg a különböző felmérések eredményei az összes érintett országból. Minden megjelenés egy átfogó elemzést takar az adott országban lévő fejlesztésekről, valamint önálló fejezetek is publikálásra kerülnek, amelyek a kulcsfontosságú gazdasági kihívásokat ismertetik és javaslatokat tesznek ezen kihívások lekűzdésére. Az előfizetés Francia nyelven is elérhető. - OECD Economic Surveys SET Ár: EUR Code: SUB-10011S1 A SET a könyveket (18 db) + az online hozzáférést tartalmazza. A könyvek külön-külön a következó térségek adatait dolgozzák fel: Ausztália, Indonézia, Portugália, Egyesült Államok, Törökország, Kanada, Dél-Afrika, Korea, Hollandia, Luxemburg, Lengyelország, Németország, Csehország, Finnország, Norvégia, Chile, Kína és Magyarország. 7

8 Alulírott megrendelem az Euro Info Service-től az alábbi kiadványokat Db Cím ISBN Nyelv Ár EUR 3 OECD Economic Outlook, Volume 2010 print EN OECD Economic Outlook PDF EN OECD Economic Outlook SUBSCRIPTION SUB-12011S1 EN Doing Business 2011 print EN Doing Business 2011 PDF - EN FREE OECD Employment Outlook 2010 print EN OECD Employment Outlook 2010 PDF EN Energy Technology Perspectives 2010 print EN Energy Technology Perspectives 2010 PDF EN Inspired by Technology,Driven by Pedagogy print EN Inspired by Technology,Driven by Pedagogy PDF EN Higher Education to 2030, 2. rész print EN Higher Education to 2030, 2. rész PDF EN Higher Education to 2030, 1. rész print EN Higher Education to 2030, 1. rész PDF EN SET: Education at a Glance 2010+Highlights print EN Highlights from Education at a Glance 2010 print EN Education at a Glance 2010 print EN OECD Economic Surveys: Hungary 2010 print EN OECD Economic Surveys: Hungary 2010 PDF EN OECD Economic Surveys Subscription (online) SUB-10011S2 EN OECD Economic Surveys SET (online + archive) SUB-10011S1 EN Egyéb: Megrendelő intézmény Neve: Címe: Kapcsolattartó személy neve: Telefon: Fax: Dátum: Fizetés: Átutalással Aláírás P.H. 3 Az árak minden esetben forintban fizetendők, amelyek az aktuális árfolyamok függvényében változhatnak. Az árak nettó összegek, a könyvek esetében az áfa 5%. 8

H-1136 BUDAPEST, Pannónia u. 58. Tel.: , Fax:

H-1136 BUDAPEST, Pannónia u. 58. Tel.: , Fax: Tárgy: Könyvajánló 2010. 45. hét, November 8-14. Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy röviden értesítsük Önt néhány újonnan megjelent kiadványról, könyvről, online adatbázisról, hírről és sajtóanyagról,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA

KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA KIEGÉSZÍTŐ JELENTÉS A GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYMINISZTEREK TANÁCSA ÁLTAL 2012. MÁRCIUS 13-ÁN A TÚLZOTT HIÁNY ELJÁRÁS KERETÉBEN KIADOTT AJÁNLÁS MEGVALÓSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN HOZOTT INTÉZKEDÉSEKRŐL

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL. Tisztelt Olvasó!

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL. Tisztelt Olvasó! KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA MUNKAÜGYI HÍRLEVÉL 2011. DECEMBER Tisztelt Olvasó! Köszöntöm a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja nevében. Engedje meg,

Részletesebben

AHK Konjunktúrafelmérés Közép és Keleteurópa 2014

AHK Konjunktúrafelmérés Közép és Keleteurópa 2014 AHK Konjunktúrafelmérés Közép és Keleteurópa 0 A német külkereskedelmi kamarák országban végzett konjunktúrafelmérésének eredményei. évfolyam AHK Konjunktúrajelentés KKE 0 Tartalom. Bevezető.... A legfontosabb

Részletesebben

Az első EURES-állásod előkészítő intézkedés utólagos értékelésének keretében kerül sor erre a nyilvános konzultációra.

Az első EURES-állásod előkészítő intézkedés utólagos értékelésének keretében kerül sor erre a nyilvános konzultációra. Nyilvános online konzultáció Az első EURES-állásod elnevezésű mobilitási programról és a fiatalok EU-n belüli munkavállalói mobilitását szolgáló uniós intézkedések jövőbeli irányáról Az első EURES-állásod

Részletesebben

Munkaerő-piac és felsőoktatás

Munkaerő-piac és felsőoktatás Munkaerő-piac és felsőoktatás Varga Júlia MTA -KRTK Közgazdaságtudományi Intézet BCE A Szabadság és Reform Intézet konferenciája Befektetés vagy kifektetés? A magyar felsőoktatás jövője 2013. 04. 11. Miről

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

MultiContact. Helyi foglalkoztatási kezdeményezések ösztönzése a Derecske-Létavértesi Kistérségben (ROP 3.2.1 2004-09-0002/37) 2006. november 30.

MultiContact. Helyi foglalkoztatási kezdeményezések ösztönzése a Derecske-Létavértesi Kistérségben (ROP 3.2.1 2004-09-0002/37) 2006. november 30. DERECSKE-LÉTAVÉRTESI KISTÉRSÉG FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA (2007-2010) A stratégia a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretében elnyert Helyi foglalkoztatási kezdeményezések ösztönzése a Derecske-Létavértesi

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. Megújuló energia: A 2020-ra szóló célkitűzés teljesítése terén tett előrehaladás

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK. Megújuló energia: A 2020-ra szóló célkitűzés teljesítése terén tett előrehaladás HU HU HU EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.1.31. COM(2011) 31 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK Megújuló energia: A 2020-ra szóló célkitűzés teljesítése terén tett előrehaladás

Részletesebben

TÁJOLÓ. Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről. 2015. IV. negyedév

TÁJOLÓ. Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről. 2015. IV. negyedév TÁJOLÓ 2013 2014 2015 Információk, aktualitások a magyarországi befektetői környezetről 2015. IV. negyedév 1 TARTALOM 1. Gazdasági növekedés 7 2. A konjunktúramutatók alakulása 10 3. Államadósság, költségvetés

Részletesebben

Egy főre jutó GDP (%), országos átlag = 100. Forrás: KSH. Egy főre jutó GDP (%) a Dél-Alföldön, országos átlag = 100

Egy főre jutó GDP (%), országos átlag = 100. Forrás: KSH. Egy főre jutó GDP (%) a Dél-Alföldön, országos átlag = 100 gh Gazdasági Havi Tájékoztató 2013. október A GVI legújabb kutatása a területi egyenlőtlenségek társadalmi és gazdasági metszeteit vizsgálja. A rendszerváltás óta zajló társadalmi és gazdasági folyamatok

Részletesebben

A versenyképesség fogalma I.

A versenyképesség fogalma I. Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Versenyképesség általánosságban Versenyképesség korántsem egyenlő a gazdagsággal! Magyarország

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola Kutatói együttműködések Web 2.0-es PhD kutatói közösség Doktori értekezés tézisei Készítette: Szontágh Krisztina

Részletesebben

A Kilátások rövid összefoglalása

A Kilátások rövid összefoglalása OECD-FAO Agricultural Outlook 2009 Summary in Hungarian OECD-FAO mezőgazdasági kilátások: 2009 Összefoglalás magyarul A Kilátások rövid összefoglalása Az OECD és a Világbank 2008. decemberi középtávú gazdasági

Részletesebben

OECD Economic Outlook: No. 82 December 2007. OECD gazdasági kilátások: 2007. december, 82. szám KOCKÁZATKEZELÉS. Summary in Hungarian

OECD Economic Outlook: No. 82 December 2007. OECD gazdasági kilátások: 2007. december, 82. szám KOCKÁZATKEZELÉS. Summary in Hungarian OECD Economic Outlook: No. 82 December 2007 Summary in Hungarian OECD gazdasági kilátások: 2007. december, 82. szám Összefoglalás magyarul KOCKÁZATKEZELÉS A közelmúltban számos csapás érte az OECD-gazdaságokat:

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni az Outlet Webstore Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE ELECTRA : egy versenyképes és fenntartható elektronikai iparért az Európai Unióban

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE ELECTRA : egy versenyképes és fenntartható elektronikai iparért az Európai Unióban HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.10.29. COM(2009)594 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE ELECTRA : egy versenyképes és fenntartható elektronikai iparért az Európai Unióban HU HU A BIZOTTSÁG

Részletesebben

1. MŰHELY Kis pénz, nincs pénz bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen bérek követelése Közép- és Kelet Európában

1. MŰHELY Kis pénz, nincs pénz bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen bérek követelése Közép- és Kelet Európában Kilábalás a krízisből tisztességes bérezés és foglalkoztatás a közszolgáltatásban Az ez évi konferencia 6 műhelytémája következő: Kis pénz, nincs pénz Bércsökkentések visszafordítása és a kifizetetlen

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.1.28. COM(2014) 30 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK a szakoktatás és szakképzés európai minőségbiztosítási referenciakeretének létrehozásáról

Részletesebben

Gyakran Feltett Kérdések. a CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatásáról

Gyakran Feltett Kérdések. a CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatásáról Gyakran Feltett Kérdések a CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatásáról TARTALOM 1. ÜZLETI KÉRDÉSEK... 3 2. ÜZEMELTETİ FELADATAI... 5 3. TECHNIKAI KÉRDÉSEK... 6 3.1. ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK...

Részletesebben

Martonosi Ádám: Tényezők az alacsony hazai beruházás hátterében*

Martonosi Ádám: Tényezők az alacsony hazai beruházás hátterében* Martonosi Ádám: Tényezők az alacsony hazai beruházás hátterében* A gazdasági válság kitörését követően az elmúlt négy évben korábban sosem látott mértékű visszaesést láthattunk a nemzetgazdasági beruházásokban.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA 2016. április TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 I. Bevezető... 3 II. Középtávú makrogazdasági kitekintés... 4 II.1. A makrogazdasági

Részletesebben

A megjelenített termékek kizárólag online, házhoz szállítással vagy személyes átvétellel rendelhetőek meg.

A megjelenített termékek kizárólag online, házhoz szállítással vagy személyes átvétellel rendelhetőek meg. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üdvözöljük a SárgaFogó Webáruházban! Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

BEVEZETÉS. EKB Havi jelentés 2011. jú nius 1

BEVEZETÉS. EKB Havi jelentés 2011. jú nius 1 BEVEZETÉS Az Kormányzótanácsa rendszeres közgazdasági és monetáris elemzése alapján 2011. június 9-i ülésén nem változtatott az irányadó kamatokon. A 2011. május 5-i ülés óta napvilágot látott információk

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.2.26. COM(2015) 85 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANKNAK ÉS AZ EURÓCSOPORTNAK 2015. évi európai szemeszter: A növekedési

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tekintélyes csomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tekintélyes csomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tekintélyes csomag 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft. 1.2 A kampány feltételeit

Részletesebben

szemle 509 Tudás és rugalmasság a diplomás foglalkoztatás európai esélyei hez vezetett, nem számol annak lehetőségével,

szemle 509 Tudás és rugalmasság a diplomás foglalkoztatás európai esélyei hez vezetett, nem számol annak lehetőségével, szemle 509 hez vezetett, nem számol annak lehetőségével, hogy az elmúlt években nőtt a magasabb intellektuális tevékenységet igénylő pozíciók száma. A bolognai folyamattal és következményeivel foglalkozó

Részletesebben

MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014. 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása

MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014. 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása MAGYARORSZÁG TURIZMUSÁNAK ALAKULÁSA 2014 1. A kereskedelmi szálláshelyek főbb mutatóinak alakulása 1.1. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának alakulása A Központi Statisztikai Hivatal előzetes

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 7.2.2007 COM(2007) 22 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK ÉS A TANÁCSNAK A 21. századi versenyképes autóipari szabályozási keret A Bizottság

Részletesebben

Középtávú előrejelzés a makrogazdaságra

Középtávú előrejelzés a makrogazdaságra Középtávú előrejelzés a makrogazdaságra Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt. Költségvetési Tanács Konferenciája Budapest, 2015. október 13. Magyarország 10-15 éve rossz úton jár reformer-újító szerepét

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

KÜLSŐ POTENCIÁL AZ OECD ORSZÁGOK VILÁGGAZDASÁGI POZÍCIÓJA 1

KÜLSŐ POTENCIÁL AZ OECD ORSZÁGOK VILÁGGAZDASÁGI POZÍCIÓJA 1 KÜLSŐ POTENCIÁL AZ OECD ORSZÁGOK VILÁGGAZDASÁGI POZÍCIÓJA 1 Bartha Zoltán 1, Sáfrányné Gubik Andrea 2 1 PhD, egyetemi adjunktus, 2 PhD, egyetemi adjunktus Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Gazdaságelméleti

Részletesebben

Néhány gondolat az egészségügyről

Néhány gondolat az egészségügyről Néhány gondolat az egészségügyről Bodrogi József 2014. Április 12. Az egészségügy gazdasági jelentősége Foglalkoztatás Elosztásban betöltött szerepe Hadiipar vs. Egészségügy Multiplikátor hatás 2010-2013:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Szolgáltatás-külkereskedelem: tények és tendenciák*

Szolgáltatás-külkereskedelem: tények és tendenciák* Szolgáltatás-külkereskedelem: tények és tendenciák* Dr. Bagó Eszter kandidátus, a KSH elnökhelyettese E-mail: eszter.bago@ksh.hu A cikk a szolgáltatás-külkereskedelem alakulásának nemzetközi tendenciáit

Részletesebben

Európai Beruházási Bank Csoport. Átláthatósági politika

Európai Beruházási Bank Csoport. Átláthatósági politika Csoport Átláthatósági politika 2015. március 2015. március 6. 1 / 17 Tartalomjegyzék 1. Háttérinformációk és a politika célja... 3 2. Vezérelvek... 3 Nyilvánosság... 3 A bizalom biztosítása és az érzékeny

Részletesebben

A felsőfokú végzettségű munkavállalók munkaerő-piaci helyzete és foglalkozásuk-iskolai végzettségük illeszkedése

A felsőfokú végzettségű munkavállalók munkaerő-piaci helyzete és foglalkozásuk-iskolai végzettségük illeszkedése BUDAPESTI MUNKAGAZDASÁGTANI FÜZETEK BWP 2008/3 A felsőfokú végzettségű munkavállalók munkaerő-piaci helyzete és foglalkozásuk-iskolai végzettségük illeszkedése GALASI PÉTER MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI

Részletesebben

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat Adatvédelmi nyilatkozat A www.hunfoglalas.com weboldal felhasználói részére A hatályos magyar jogszabályok vonatkozó rendelkezései alapján Ön a hunfoglalas.com internet oldalain történő regisztrációval,

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tartalmas csomag (gyűjtőből való részesedés) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tartalmas csomag (gyűjtőből való részesedés) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Tartalmas csomag (gyűjtőből való részesedés) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a Bakker Holland Kft.

Részletesebben

WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. QualcoDuna jártassági vizsgálatok Általános feltételek 2016.

WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. QualcoDuna jártassági vizsgálatok Általános feltételek 2016. QualcoDuna jártassági vizsgálatok Általános feltételek 2016. 1. kiadás, 1. változat Kiadás dátuma: 2015.12.11. Készítette: Szegény Zsigmond és dr. Bélavári Csilla, Átvizsgálta: Rikker Tamás Tudományos

Részletesebben

1. Demográfiai trendek, humántőke, etnikai és vallási konfliktusok

1. Demográfiai trendek, humántőke, etnikai és vallási konfliktusok Szigetvári Tamás: Migrációt befolyásoló tényezők a Közel-Keleten 1. Demográfiai trendek, humántőke, etnikai és vallási konfliktusok Az elmúlt évtizedekben a régió rendelkezett a legmagasabb népességnövekedési

Részletesebben

Pedagógus 2010 kutatás

Pedagógus 2010 kutatás Pedagógus 2010 kutatás Nemzetközi kitekintés a pedagógus munkaterhelés témában Írta: Lannert Judit 2010. április Tartalom Bevezetés... 3 1. A tanári szakma néhány jellegzetessége Európában... 3 2. A pedagógusok

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ELEKTRONIKUS KERESKEDELMI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1. ÁLTALÁNOS ADATOK, ELÉRHETŐSÉGEK 1.1. A szolgáltató neve és címe Név: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhelye:

Részletesebben

Agricultural Policies in OECD Countries: Monitoring and Evaluation 2005 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ

Agricultural Policies in OECD Countries: Monitoring and Evaluation 2005 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Agricultural Policies in OECD Countries: Monitoring and Evaluation 2005 Summary in Hungarian Mezőgazdasági politika az OECD országokban: megfigyelés és értékelés, 2005 Összefoglalás magyarul VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA EN EN EN AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2005.01.27. COM(2005) 14 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Őszi nagykatalógus (M2) ( Tiffany 3-in-1 kerti szolár lámpás) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V.

Részletesebben

Információs és kommunikációs technológiák OECD Információs technológiai kilátások: 2004. évi kiadás. Kiemelt szempontok

Információs és kommunikációs technológiák OECD Információs technológiai kilátások: 2004. évi kiadás. Kiemelt szempontok Information and Communications Technologies OECD Information Technology Outlook: 2004 Edition Summary in Hungarian Információs és kommunikációs technológiák OECD Információs technológiai kilátások: 2004.

Részletesebben

Az Európai Területi Együttműködés célkitűzés programjai... 3 Közép-Európai transznacionális program... 3 Dél-Kelet-Európai transznacionális

Az Európai Területi Együttműködés célkitűzés programjai... 3 Közép-Európai transznacionális program... 3 Dél-Kelet-Európai transznacionális HÍRLEVÉL A TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ÉS KÖZÖSSÉGI PROGRAMOKRÓL 2013. SZEPTEMBER Az Európai Területi Együttműködés célkitűzés programjai... 3 Közép-Európai transznacionális program... 3 Dél-Kelet-Európai

Részletesebben

OTDK DOLGOZAT. Jakab Melinda Msc

OTDK DOLGOZAT. Jakab Melinda Msc OTDK DOLGOZAT Jakab Melinda Msc 2013 HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK NÉMETORSZÁG- AUSZTRIA ÉS AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG HATÁRÁN CROSS-BORBER COOPERATIONS ON THE BORDER OF GERMANY-AUSTRIA AND AUSTRIA-HUNGARY

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL ÉS AKKREDITÁCIÓVAL KAPCSOLATOS NEMZETKÖZI ANYAGOK, STRATÉGIAI DOKUMENTUMOK FELDOLGOZÁSA

A FELSŐOKTATÁSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL ÉS AKKREDITÁCIÓVAL KAPCSOLATOS NEMZETKÖZI ANYAGOK, STRATÉGIAI DOKUMENTUMOK FELDOLGOZÁSA A FELSŐOKTATÁSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL ÉS AKKREDITÁCIÓVAL KAPCSOLATOS NEMZETKÖZI ANYAGOK, STRATÉGIAI DOKUMENTUMOK FELDOLGOZÁSA 1061 BUDAPEST, KIRÁLY U. 16. TEL.: (06-1) 411-1933, 411-1934. FAX: (06-1) 318-6906

Részletesebben

BUSINESS MINŐSÉG KOMPROMISSZUKOK NÉLKÜL

BUSINESS MINŐSÉG KOMPROMISSZUKOK NÉLKÜL 2016 BUSINESS MINŐSÉG KOMPROMISSZUKOK NÉLKÜL A Business csomagok megalkotásakor nem akartuk feltalálni a spanyol viaszt, azokon a területeken, ahol milliárdos cégek már bizonyítottak. Az volt a cél, hogy

Részletesebben

Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek

Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek Üzletszabályzat és Általános Szerződési feltételek Eladó: Perfact-Pro Kft. 2314 Halásztelek Viola u. 7/b. Iroda: 1101 Budapest, Pongrác út 9/B Adószám: 12730924-2-13 Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság

Részletesebben

Tisztelt Munkaadó! Pannon Állásbörze 2012 Tavasz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. 2012. április 19.

Tisztelt Munkaadó! Pannon Állásbörze 2012 Tavasz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10. 2012. április 19. Szolgáltatások a rendezvényen Standtérkép Megjelenés módja, feltételei Megrendelőlap Pannon Állásbörze 2012 Tavasz Pannon Egyetem, Aula 8200 Veszprém, Egyetem u. 10 2012. április 19. Tisztelt Munkaadó!

Részletesebben

ÍME AZ ÚJ LAKÁSOK CSOK RENDELETE!

ÍME AZ ÚJ LAKÁSOK CSOK RENDELETE! ÍME AZ ÚJ LAKÁSOK CSOK RENDELETE! Nem csak az ördög, de sokszor a siker is a részletekben lakozik. A családi otthonteremtési kedvezmények lényegi pontjairól már sokat tudunk, most pedig közzétesszük a

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.12.20. COM(2011) 900 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK, A TANÁCSNAK, AZ EURÓPAI GAZDASÁGI ÉS SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGNAK ÉS A RÉGIÓK BIZOTTSÁGÁNAK Az általános

Részletesebben

Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Korlátolt felelősségű társaság. Hirdetési Portfolió

Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Korlátolt felelősségű társaság. Hirdetési Portfolió Hirdetési Portfolió Tisztelt Partnerünk! Engedje meg, hogy röviden bemutassuk a történetét. Cégünk, a főváros hivatalos marketing-szervezete 1997-ben hozta létre a Budapest Kártyát, amely a kezdetektől

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 1. tavaszi nagykatalógus emlékeztető (Top Chef Pro kerámia bevonatos késkészlet) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai

Részletesebben

ICEG VÉLEMÉNY XIX. Borkó Tamás Számvetés Lisszabon után öt évvel. 2005. december

ICEG VÉLEMÉNY XIX. Borkó Tamás Számvetés Lisszabon után öt évvel. 2005. december ICEG VÉLEMÉNY XIX. Borkó Tamás Számvetés Lisszabon után öt évvel 2005. december TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés 4 Lisszaboni Stratégia 5 Lisszabon szembesítése a tényadatokkal 6 Változások félúton 12 Lisszabon

Részletesebben

A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül

A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet A fordított adózás bemutatása egy konkrét cégen keresztül Szilágyi Tímea 2014. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Felhasználási Feltételek (a továbbiakban: Általános Felhasználási Feltételek, ÁFF. vagy Dokumentum.) a Surin Zsuzsanna E.V. (9821, Hegyhátszentpéter Táncsics

Részletesebben

Pályakövetési tipológia

Pályakövetési tipológia 1 Hordósy Rita Király Gábor, PhD (2010) Pályakövetési tipológia Bevezetés - A pályakövetési rendszerekre ható legújabb nemzetközi folyamatok Az írás, amelyet az olvasó a kezében tart, azzal az elsődleges

Részletesebben

Jelentkezési Tendenciák Kutatási Program 2000 2010.

Jelentkezési Tendenciák Kutatási Program 2000 2010. Jelentkezési Tendenciák Kutatási Program 2000 2010. Szerzők: Fábri István (Educatio Nonprofit Kft., Felsőoktatási Igazgatóság) Híves Tamás (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) Imre Anna (Oktatáskutató

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Magyarországi szálláshelyek vendégéjszakáinak alakulása 2010-2015 Készítette: Dr. Juhász László PhD www.hotel2022.hu juhasz.hotel2022@gmail.

Magyarországi szálláshelyek vendégéjszakáinak alakulása 2010-2015 Készítette: Dr. Juhász László PhD www.hotel2022.hu juhasz.hotel2022@gmail. 1 / 10 Magyarországi szálláshelyek vendégéjszakáinak alakulása 2010-2015 Készítette: www.hotel2022.hu juhasz.hotel2022@gmail.com Felvetés: A szálláshelyek vendégéjszakáinak száma az elmúlt öt évben 35%-kal

Részletesebben

Az IBM Lotus Quickr Standard és IBM Lotus Quickr Entry fokozza a felhasználói élményt és egyszerüsíti az adminisztrációt

Az IBM Lotus Quickr Standard és IBM Lotus Quickr Entry fokozza a felhasználói élményt és egyszerüsíti az adminisztrációt IBM Europe szoftverbejelentés ZP08-0174, 2008. március 18. Az IBM Lotus Quickr Standard és IBM Lotus Quickr Entry fokozza a felhasználói élményt és egyszerüsíti az adminisztrációt Tartalom Dióhéjban Áttekintés

Részletesebben

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont A 2013 tavaszi HVG Állásbörze eredményei 11 238 164 14 917 látogatóval, partnerrel ebből

Részletesebben

Reaching the Lost Generation

Reaching the Lost Generation Alapozó háttértanulmány Reaching the Lost Generation A tanulmány a Reaching the Lost Generation című, nemzetközi projekt tevékenységeit kívánja tényekkel és gondolatokkal megalapozni. A projekt központi

Részletesebben

NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 NAGY TCHIBO MEGLEPETÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. A SZABÁLYZAT HATÁLYA, ALAPELVEK. Jelen szabályzat létrehozása a Tchibo Budapest Ipari és Kereskedelmi Kft (2040 Budaőrs, Neumann János u. 1.). (továbbiakban:

Részletesebben

Fon Általános Üzleti & Értékesítési Feltételek

Fon Általános Üzleti & Értékesítési Feltételek Fon Általános Üzleti & Értékesítési Feltételek Meghatározások Általános Szerződési Feltételek: Ezek az Általános Szerződési Feltételek Berendezések Értékesítésére vonatkoznak (továbbiakban: TCSE ). Fon

Részletesebben

Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai

Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai Az autópályadíj internetes befizetési applikáció használati utasításai Az autópályadíj internetes befizetési applikációt a Dars honlapján találhatja meg (www.dars.si), a felhasználói portálra való kattintással.

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása

A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása TARTALOM 1. AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM ÉS AZ ECOMMERCE SZOLGÁLTATÁS... 3 1.1. MI AZ ECOMMERCE SZOLGÁLTATÁS?... 3 1.2. ELŐNYÖK A KERESKEDŐ

Részletesebben

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2012.11.30. COM(2012) 739 final A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK a Görögországnak a költségvetési felügyelet megerősítésére és elmélyítésére, valamint Görögországnak a túlzott

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT Fup1 katalógus (LCD képernyős ajándék) 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A nyereményjáték a hollandiai Bakker Hillegom B.V. szervezésében, illetve

Részletesebben

I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE

I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE KOREAI KÖZTÁRSASÁG I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE 1. Általános információk Hivatalos megnevezés Államforma Főváros Koreai Köztársaság Elnöki köztársaság Szöul Terület 94 480 km 2

Részletesebben

Üzletszabályzat A Ré + Ré Kft. webáruház általános Szerződési Feltételei

Üzletszabályzat A Ré + Ré Kft. webáruház általános Szerződési Feltételei 1. Meghatározások Üzletszabályzat A Ré + Ré Kft. webáruház általános Szerződési Feltételei Tartalomjegyzék 1./ Meghatározások 2./ Vállalkozás adatai 3./ Általános tudnivalók 4./ Webáruházban található

Részletesebben

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) Általános szerződési feltételek (továbbiakban ÁSZF) melyek kiterjednek a PanoGraph Kft. által nyújtott szolgáltatásokra, rendezik a felek között létrejött szerződés megkötésének rendjét, a szolgáltatás

Részletesebben

Monetáris politika Magyarországon

Monetáris politika Magyarországon Monetáris politika Magyarországon Monetáris politika Magyarországon 2006. augusztus Monetáris politika Magyarországon Harmadik kiadás Szerkesztette: Horváth Ágnes Készítették: Balogh Csaba (4. fejezet),

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 5 gyümölcsbokor illetve palánta + 2.500.000 forintos pénznyeremény odaítélés

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 5 gyümölcsbokor illetve palánta + 2.500.000 forintos pénznyeremény odaítélés BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 5 gyümölcsbokor illetve palánta + 2.500.000 forintos pénznyeremény odaítélés 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom

Részletesebben

Fűtéskorszerűsítési projektek energetikai befektetővel

Fűtéskorszerűsítési projektek energetikai befektetővel Fűtéskorszerűsítési projektek energetikai befektetővel Pitvaros 2012.09.27. Reményfi Zsolt Energetikai szaktanácsadó Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. Az ESCO ról általában ESCO 1: Energy Service Company

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ A CIB BANK ZRT. ECOMMERCE KÁRTYAELFOGADÓI SZOLGÁLTATÁSÁRÓL. HATÁLYOS: 2016. május 13-tól

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ A CIB BANK ZRT. ECOMMERCE KÁRTYAELFOGADÓI SZOLGÁLTATÁSÁRÓL. HATÁLYOS: 2016. május 13-tól TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ A CIB BANK ZRT. ECOMMERCE KÁRTYAELFOGADÓI SZOLGÁLTATÁSÁRÓL HATÁLYOS: 2016. május 13-tól 1 Tartalom 1. AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM ÉS AZ ECOMMERCE SZOLGÁLTATÁS... 3 1.1. Mi az ecommerce

Részletesebben

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A Turisztikai Világszervezet ökoturizmus kutatási programja TURIZMUS BULLETIN 19. 1. A tanulmány célja

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A Turisztikai Világszervezet ökoturizmus kutatási programja TURIZMUS BULLETIN 19. 1. A tanulmány célja A Turisztikai Világszervezet ökoturizmus kutatási programja Összeállította: a Magyar Turizmus Rt. Kutatási Igazgatósága Veréczi Gábor közremûködésével. A tanulmány célja Az ENSZ a 2002-es évet az Ökoturizmus

Részletesebben

MInden élménnyel több leszel. Turizmus Magyarországon 2014. végleges adatokkal

MInden élménnyel több leszel. Turizmus Magyarországon 2014. végleges adatokkal MInden élménnyel több leszel Turizmus Magyarországon 2014 végleges adatokkal Tények és adatok A nemzetközi turistaérkezések száma (millió fő; 2014/2013) Európa (581,7; +2,7%) Afrika (55,8; +2,6%) Amerika

Részletesebben

NÉMETORSZÁG Baden-Württemberg tartomány

NÉMETORSZÁG Baden-Württemberg tartomány NÉMETORSZÁG Baden-Württemberg tartomány Road show, 2010. május 4. Németország 5. Franciaország 6. Nagy-Britannia 7. Olaszország 9. Spanyolország 16. Hollandia 20. Belgium 21. Lengyelország 22. Svédország

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS. 2008. évi. féléves beszámolóhoz. S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a. Adószám: 11884264-2-13

ÜZLETI JELENTÉS. 2008. évi. féléves beszámolóhoz. S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a. Adószám: 11884264-2-13 S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a Adószám: 11884264-2-13 Cégjegyzékszám: 13-10-040601 KSH: 11884264-7412-114-13 ÜZLETI JELENTÉS 2008. évi féléves beszámolóhoz Szentendre, 2008.08.28. Üzleti

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 5. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Angyaliezust.hu Általános Szerződési és Felhasználási feltételek. A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Angyaliezust.hu Általános Szerződési és Felhasználási feltételek. A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg: Angyaliezust.hu Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket

Részletesebben

A falvak haté konysa ga nak vizsga lata

A falvak haté konysa ga nak vizsga lata A falvak haté konysa ga nak vizsga lata MAgyar-NORvég KApacitásépítési projekt (MANORKA) ker etében a Magyar Faluszövetség "A falvak hatékonysági hálózatának kiépítése" alprojektje során született eredmények

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42 215. december Távközlés, internet, kábeltelevízió, 214 Tartalom STATISZTIKAI TÜKÖR 212/42 VI. évfolyam 42. szám Bevezető...2 1. Összefoglalás...2 2. Nemzetközi kitekintés...2 2.1. Vezetékestelefon-szolgáltatás...2

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása

A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása 2010.01.27. A CIB Bank Zrt. ecommerce internetes kártyaelfogadás szolgáltatása TARTALOM 1. AZ ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM ÉS AZ ECOMMERCE SZOLGÁLTATÁS... 3 1.1. MI AZ ECOMMERCE SZOLGÁLTATÁS?... 3 1.2. ELİNYÖK

Részletesebben

A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető

A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető A HÁROM SZEKTOR EGYÜTTMŰKÖDÉSI JELLEMZŐI 1. Bevezető A regionális szintű kezdeményezéseknél elsődlegesen a három szektor az önkormányzati, a vállalkozói és a civil szféra kölcsönös egymásra utaltsága teremti

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A MAGYAR TURIZMUS ZRT. HONLAPJAIN TÖRTÉNŐ HIRDETÉSRE VONATKOZÓAN... - 1

Részletesebben

A munkaközvetítő irodák hatékony irányítása

A munkaközvetítő irodák hatékony irányítása VÁLLALATI MUNKASZERVEZÉS A munkaközvetítő irodák hatékony irányítása A munkaközvetítő irodák összehozzák a munkaadókat és az álláskeresőket. Speciális értékesítési tevékenységet folytatnak, amihez bizonyos

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Webáruházunkat elsősorban orvosok, fogorvosok, dentálhigiénikusok használhatják, más személyektől érkező rendelések visszautasítását az üzemeltető (Netdent

Részletesebben

Education Policy Analysis 2004 Edition. Oktatáspolitikai elemzés 2004. évi kiadás. Summary in Hungarian. Összefoglalás magyarul

Education Policy Analysis 2004 Edition. Oktatáspolitikai elemzés 2004. évi kiadás. Summary in Hungarian. Összefoglalás magyarul Education Policy Analysis 2004 Edition Summary in Hungarian Oktatáspolitikai elemzés 2004. évi kiadás Összefoglalás magyarul Az OECD által először mintegy 30 évvel ezelőtt áttekintett témát felülvizsgálva

Részletesebben

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT

BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT BAKKER AKCIÓS SZABÁLYZAT 10, 20, 30, 40, 50 vagy 100 részes jubileumi szerszámos bőrönd 1. RÉSZ: A KAMPÁNY SZERVEZŐI ÉS A HIVATALOS AKCIÓS SZABÁLYZAT 1.1 A kampány szervezője a Bakker Hillegom BV és a

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Üdvözlünk az Otthonklima Internetes webáruház vásárlói között. Kérjük, mielőtt megrendelésed elküldenéd, az alábbi ÁSZF-t szíveskedj alaposan átolvasni! ELADÓ ADATAI: Freddo

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Kulturális és Oktatási Bizottság JELENTÉSTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Kulturális és Oktatási Bizottság JELENTÉSTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Kulturális és Oktatási Bizottság 2015/0000(INI) 4.2.2015 JELENTÉSTERVEZET a bolognai folyamat végrehajtásának nyomon követéséről (2015/0000(INI)) Kulturális és Oktatási Bizottság

Részletesebben

Statisztikai A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL TUDOMÁNYOS FOLYÓIRATA SZERKESZTŐBIZOTTSÁG:

Statisztikai A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL TUDOMÁNYOS FOLYÓIRATA SZERKESZTŐBIZOTTSÁG: Statisztikai Szemle A KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL TUDOMÁNYOS FOLYÓIRATA SZERKESZTŐBIZOTTSÁG: DR. BAGÓ ESZTER, DR. BELYÓ PÁL, DR. FAZEKAS KÁROLY, DR. HARCSA ISTVÁN, DR. JÓZAN PÉTER, DR. KARSAI GÁBOR,

Részletesebben

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD THE POWER OF BEING UNDERSTOOD KÖNYVELÉS ADÓ TANÁCSADÁS DOING BUSINESS IN HUNGARY 2016 Készítette az RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. THE POWER OF BEING UNDERSTOOD KÖNYVVIZSGÁLAT ADÓ

Részletesebben