Piac modul. A piac modul a pénzügyön (PUGS) belül található, a menüszalagon P Piac néven.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Piac modul. A piac modul a pénzügyön (PUGS) belül található, a menüszalagon P Piac néven."

Átírás

1 Piac modul A piac modul a pénzügyön (PUGS) belül található, a menüszalagon P Piac néven. A piacokat és minden hozzájuk tartozó adatot a P Piac/Törzsadatok menüpont alatt lehet felvinni. Ha megtörtént az adatfelvitel megkezdődhet a számlázás, P Piac/Piaci számlázás. Ezen dokumentáció nem tér ki a szektor képernyő térkép és helylétrehozó funkciójára csak a nézegetőre. 1. Törzsadatok 1.1. Egység Az egység, más néven piac az első törzsadat, amit meg kell adni, mivel az itt megadott piacokhoz lesz hozzá rendelve a többi törzsadat. Meg kell adni a piac kódját és nevét, illetve a hozzátartozó költséghelyet. Megadható még napló, munkaszám és önelszámoló egység, de ezeknek a mezőknek a kitöltése nem kötelező Hely A hely menüpontban létre lehet hozni az asztalokat, de ezek egyelőre nem kerülnek fel a térképre. A térképre való rögzítést utólag a szektor fülön lehet pótolni. Onnan lehet tudni, hogy egy hely felkerült a térképre, hogy lesznek koordinátái. A helyek neve itt általunk megadható, azaz itt lehet létrehozni a rendes sorszámtól eltérő nevű helyet, mint például 194A és 194B. Költséghely itt is megadható, az egyedi azonosítót a rendszer generálja minden új asztalhoz, ezért módosítása nem lehetséges.

2 A felár gomb megnyomásával ugrik fel az a felület, amelyen megadható a helyek felára, ha van nekik. A felár %-ot új hatállyal lehet módosítani, vagy ha nincs szükség rá, akkor az érvényességből el kell távolítani a pipát Szektor (Ezen dokumentáció nem tér ki a szektor képernyő térkép és helylétrehozó funkciójára csak a nézegetőre.) A szektor menüpontra kattintva ugrik fel a képernyőn a Nézegető, ahol meg lehet tekinteni az egyes szektorokban rögzített helyeket. Ki kell választani a megtekinteni kívánt piacot és szektort. Kiválasztás után azonnal betöltődnek az aznapi adatok az asztalokhoz, amelyek öt színnel vannak reprezentálva. Más napok forgalmát is le lehet kérdezni az Adott napon felírat melletti dátum mező módosításával vagy a jobb felső sarokban lévő kék nyilakkal lépegetve. A Helyek betöltése gomb megnyomásával történik meg a lekérdezés az új dátumra, illetve változatlan dátum esetén frissül a legutóbbi lekérdezés óta rögzült információkkal a térkép. A Foglaltság gomb megmutatja az összes helybiztosítással rendelkező helyet a térképen és azok kihasználtságát a választott időszakban, a többi színkóddal ilyenkor nem foglalkozik. Ehhez meg kell adni a gomb melletti dátum mezőkben a vizsgálni kívánt időintervallumot.

3 A Helypénz gomb ugyan olyan lekérdezést hajt végre, mint a Foglaltság, annyi különbséggel, hogy helybiztosítások helyett helypénzek adatok jelenek meg. A napi adatokhoz a Helyek betöltése gombbal lehet. A Helyek szerkesztése gomb megnyomásával jön fel a törzsfelvivő, ahol szektorokat és helyeket lehet létrehozni és összekötni Számlázhatócikk A létrehozott egységekhez, szektorokhoz és helyekhez ebben a menüpontban lehet cikket rendelni, azaz számlázáskor csak a beállított cikkek jelennek meg a felhasználónak. A hozzárendelés több szinten mehet végbe: 1. Ha csak az egység kerül kitöltésre, szektor és a hely nem, akkor a piac összes szektorára és helyére kiszámlázható a kiválasztott cikk.

4 2. Az egység és szektor megadásával szektorhoz rendeljük a cikket, tehát az adott szektorban lévő összes asztalhoz. 3. A legkisebb szint, ha a hely is kitöltésre kerül, ilyenkor csak a kiválasztott asztalhoz rendelődik a választott cikk Helyár A helyár lap is hasonló elv alapján működik, mint a számlázhatócikk csak itt a cikk árakat rendeljük hozzá az egyes szintekhez: 1. Csak az egység mező kerül kitöltésre, az összes helyen a kiválasztott típusú cikk ára azonos lesz. ( a * is üres mezőt jelent)

5 2. Az egység és a szektor mező is ki van töltve, ilyenkor a kiválasztott szektor és asztalai kapnak saját árat. 3. Az utolsó szint, amikor egészen a hely mezőig megtörténik a kitöltés, ilyenkor lehetőség van asztalonként egyedi árak megadására. Fontos: új árat csak új hatállyal lehet megadni, a program nem enged rögzíteni, ha csak az ár lett átírva.

6 1.6. Nyitvatartás A piacok nyitvatartását lehet itt megadni, ami a számlázáshoz elengedhetetlen, mivel a program a nyitvatartási adatok alapján számolja ki, hogy hány napot lehet kiszámlázni egy adott időszakban. A nyitvatartásnak hat típusa van: 1. Egyszeri: nem állandó piac vagy esemény esetén használatos, kezdő és záró időpont megadása szükséges. 2. Naponta: Azokhoz az egységekhez ajánlott, amelyek mindennap nyitva tartanak. Ha az ismétlődés mezőbe 1-es szerepel, akkor minden nap nyitva lesz a piac, de van lehetőség beálltani, hogy csak két naponta vagy hetente legyen nyitva a kezdő időponttól számítva. Záró időpont megadása nem kötelező. 3. Hetente: Megadható, hogy hány hetente, mely napokon legyen nyitva az adott piac, záró időpont megadása nem kötelező.

7 4. Havonta: Itt megadható, hogy a hónap hanyadik és mely napjain legyen nyitva a piac vagy meg lehet adni magát a napokat is. 5. Éves: Hasonlóan az egyszerihez, kezdő és záró időpont megadása szükséges, de az éves következő évekre is érvényes, nem kell újra létrehozni évről évre.

8 1.7. Tiltás A nyitvatartás eltérítésére szolgál a piacokon, hogy ne lehessen számlázni a kívánt napra, időszakra. Akár szektorokat és helyeket is lehet egyenként tiltani, tehát három szinten lehet eltéríteni a nyitvatartást. 1. Egész piac tiltása egy adott napra. 2. Szektor tiltása minden vasárnap, ilyenkor a szektorban lévő asztalokat nem lehet kiszámlázni erre a piacra. 3. Egy bizonyos hely tiltása az adott időszakra.

9 2. Piaci számlázás A piaci számlázás menüpontra kattintva előjön a számlázó felület, ahol ki kell választani a piaci számlázásra kijelölt naplót, partner és a számlázással kapcsolatos dátumokat. Ha az adatok kitöltésre kerültek, akkor a rögzítés gomb(f9) megnyomása után felugrik a PiacForm, aminek segítségével a számla tételeket lehet létrehozni. A program a nyitvatartás és tiltás adatokból kiszámolja a számlázható napok vagy időszakok számát. A felárat automatikusan számlázza ki, ha a kiválasztott hely rendelkezik felárral. A PiacFormot be kell zárni, ha befejeződött a tételek felvitele és a rögzítés gombbal(f9) lehet véglegesíteni a számlát.

10 Tabletes piaci számlázó program Telepítés és frissítés A számlázó program két elemből áll: Kliens programból, ami a számlázásra használt tableteken fut, illetve a Service programból, ami a Kliens programok frissítésével, tranzakciók kezelésével foglalkozik és a kiszolgáló szerveren fut. A Kliens program telepítése gyors és egyszerű, a PiacSetup.exe-vel lehet elkezdeni. Tárhely szempontjából majdnem mindegy hova települ, de a telepítő automatikusan felajánl egy alapértelmezett könyvtárat a gépen. Még van egy-két szabadon választható beállítás telepítés közben, de beállításuk után már használható is a telepített program. A Service-t a PiacServiceSetup.exe-vel lehet telepíteni a Klienssel azonos módon a kiszolgáló szerverre. A Kliens program magától keresi a frissítéseket bejelentkezés után és felkínálja a lehetőséget az azonnali frissítésre.

11 A frissítés elindítása után megjelenik a telepítő és pár kattintás után már a felfrissített program indul el magától. A kiszolgáló szerveren lévő Service program egyelőre csak manuálisan frissíthető, ezért azt a Topsoft programozói végzik el, ha szükséges. Nyomtató beállítása Az eddigi tapasztalatok alapján a Bluetooth nyomtatóval kapcsolatban az alábbi használati javaslatok gyűltek össze: a tablet-ekre telepíteni kell a nyomtató windows-os driver-ét, valamint a windows-os USB drivert is o o az USB driver telepítésére azért van szükség, hogy amennyiben a bluetooth kapcsolat esetleg nem üzemelne, használat közben a kábel csatlakoztatásával könnyen át lehessen hidalni ezt a problémát. a nyomtató windows alóli, Notepadból vagy egyéb programból történő használata nem előfeltétele annak, hogy a Piaci programból lehessen

12 nyomtatni, mivel a kommunikáció az éppen aktuális COM porton keresztül működik direktben o ha mégis szeretnék ezt kipróbálni, akkor a nyomtató drivert vagy a nyomtató párosítása után kell telepíteni, vagy a nyomtatóhoz hozzá kell rendelni azt a COM portot, amelyiket a bluetooth kapcsolat létrehozásakor (párosítás) a nyomtató hozzárendelt a kommunikációhoz (Bluetooth beállításoknál megtekinthető), ez adott esetben azt is jelentheti, hogy kézzel kell felvinni az adott portot a nyomtatónál a tablet-eket egyesével párosítani kell a nyomtatókkal a bluetooth nyomtatáshoz o o o o a windows-on a bluetooth eszközöknél kell a párosítást elindítani minden nyomtató magát DPP-350 névvel azonosítja, ezért a párosításnál egyszerre csak egy nyomtató legyen bekapcsolva! különben nem derül ki, hogy a tablet melyik nyomatóval került kapcsolatba a párosításhoz a jelszót a nyomtató önállóan minden alkalommal újra generálja, ami biztosítja az egyedi kapcsolatot az összekapcsolt párokat érdemes valamilyen címkével ellátni, hogy vizuálisan el lehessen dönteni, melyik nyomtató, melyik tablet-hez van párosítva a párosítás bármikor újra elvégezhető, de minden egyes párosításkor a nyomató új COM portot definiál a a bluetooth kapcsolathoz, ami a rendszer adminisztrációt nehezíti ezért ha az összerendelt párok fel vannak címkézve, lehet csökkenteni a felesleges újrapárosítások számát, elegendő egyszer megtenni az egymással párosított eszközök kikapcsolás és bekapcsolás után is kapcsolatban maradnak egymással o a piaci program a nyomtatóhoz rendelt kapcsolatokat az operációs rendszerből olvassa ki, tehát elvileg nem szükséges paramétereket beállítani a használathoz ennek hozományaként, ha a bluetooth kapcsolat esetleg nem üzemelene valamilyen oknál fogva, akkor a sima USB kábelt bedugva minden különösebb beállítás nélkül lehet tovább nyomtatni a programból ennek a működésnek alapfeltétele, hogy a nyomtató bluetooth azonosító nevét (DPP-350) ne változtassuk meg! Nem találtunk ehhez beállítási lehetőséget, ha mégis lenne, akkor arról egyeztetni kell majd, mert a program működését befolyásolja!

13 A tabletes programon belül a nyomtatást lehet indítani. jobb felső sarokban található a gomb, amivel teszt Használat A piaci számlázó program megfelelő működéséhez Windows 10-es operációs rendszer szükséges. Bár a program tabletre íródott, Windows 10-es asztali számítógépen is működőképes. A számlázó program indítása után az alábbi képernyő jelenik meg. Ha a program még nem volt használva, akkor első lépésként meg kell adni az adatbázis adatait, amihez majd kapcsolódik a tabletes program. Az adatbázis elérhetőségétt a gombra kattintva lehet megadni, ami külön jogosultsághoz van kötve, azaz tudni kell a hozzá szükséges jelszót, továbbá a nyomtatót is itt kell beállítani. A beállításokat a jelszó kétszeri megadásával lehet menteni.

14 Az adatbázis szerver beállítása után be kell állítani a tárgy évet, a program ezt az információt megjegyzi, tehát csak új üzleti év kezdetekor vagy jövő évre való számlázás esetén kell átírni. Belépés előtt még lehet változtatni a dátumot, ami alapértelmezetten az aznapi dátum. A dátum módosításával lehet előre számlázni, illetve vissza fele is lehet lépni az időben, mivel a program nem enged számlázni, ha van még lezáratlan tétel az elmúlt időszakból, amire belépéskor külön fel is hívja a figyelmet.

15 Belépéshez meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót, majd a gombra kell kattintani, A programot bezárni a gomb megnyomásával lehet. Belépés után azonnal megjelennek az aznap nyitva lévő piacok, ha egy piac nincs nyitva az adott napon, akkor nem jelenik meg a felhasználónak. A piac kiválasztása után megjelennek a szektorok, de itt is lehetnek olyan szektorok, amik nem jelennek meg a nyitvatartásuktól függően. A szektor kiválasztása után tárul a felhasználó elé a választott szektor térképe a helyekkel. Három fajta színűek lehetnek az helyek: - zöld, szabad hely - piros, helypénz lett kiszámlázva az adott helyre. - sárga, helybiztosítással rendelkező asztal Ha egy asztal kék kerettel vankörbe véve az két dolgot jelenthet: - az aktuálisan készülő számlában számláztak rá - szerepel az utoljára kiállított számlában

16 A színek mellet még két jelzés lehet az helyeken: - ikon jelenik meg a helyen ha pótdíj került kiszámlázásra - ha a helybiztosítás és a helypénz eltérő partnerre lett kifizetve Továbbá ha egy asztal feláras, akkor a felár mértéke is látszik rajta. Számlázás A számlázást a kiválasztott hely megnyomásával lehet elkezdeni, majd a partner megadásával folytatódik. Partnert úgy lehet keresni, hogy a fejlécben szereplő mezők egyikébe el kell kezdeni gépelni az ügyfél által diktált személyes adatokat. A gomb megnyomásával előjön a szűrés eredménye. Név esetén, ha Kovács Péter a keresett partner, akkor a Kovács szóra az összes Kovácsot felhozza a szűrő, de ha már Kovács Péter lett írva a név mezőbe, akkor már csak a Kovács Péterek

17 jelennek meg. A szűrés tovább finomítható, ha több mező is kitöltésre kerül. A megnyomásával lehet törölni a kitöltött adatokat a mezőkből. gomb Új partner esetén ki kell tölteni a mezőket az ügyfél adataival, majd az első tétel számlázása után létre jön az új partner az adatbázisban. A meglévő partnerek adatait hasonló módon lehet módosítani ha szükség van rá, módosítani kell a kívánt adatokat és utána számlázni kell rá a módosulások mentéséhez. Ha sikerült megtalálni és kiválasztani a keresett partnert, akkor számlázni kívánt cikk mellette lévő gombra kattintva lehet a cikket a számlára felvenni. Az aktuális számlának a tételei foglalt színre vált. Ha véletlenül is kapnak kék keretet, illetve hely belső háttere is a pirosra, azaz nem kívánt elemek is felkerültek a számlára, akkor még kiszámlázás

18 előtt törölhetőek a nevük mellett lévő gomb segítségével. Az ilyen nyitott számlákról való tételtörléshez nem szükséges külön jogosultság. Egynél több hely kiszámlázása esetén a bal felső sarakban lévő szürke nyílra kell kattintani, ami visszadobja a felhasználót a térképre, ahol aztán egy másik helyre kattintva folytathatja a számlázást a korábban kiválasztott partnerre, tehát a partner adatokat nem kell újra beírni. A jobb felső sarokban az első cikk számálázása után azonnal megjelenik a gomb, amire kattintva megjelennek az aktuális számla tételei. A gomb mellett a számla összértéke jelenik. Ha egy hely feláras, akkor a helypénz számlázásakor azonnal hozzá adódik az összeghez a felár is és mértéke külön jelezve is van.

19 A számla véglegesítéséhez és kinyomtatásához a gombot kell megnyomni, viszont ha még további tételeket kell felvinni a Az aktuális számlát újra lehet gombbal vissza lehet térni oda, ahol abba maradt a számlázás. nyomtatni a nyomatás gomb helyén megjelenő újra nyomtatás gombbal: A gombbal a program egy összesítőt nyomtat a számláról, ami csak a lényeges információkat tartalmazza. Ezt a nyomtató és papírkímélő formát napi elszámolások elvégzéséhez ajánljuk. A gomb itt a számla teljes sztornoját jelenti, használata jelszóhoz köthető, megnyomása után egy sztorno számla készül. Teljes számla sztornozása csak addig lehetséges, amíg a tabletet kezelő felhasználó nem kezd új számlába, utána már csak a Topinfo programban lehetséges a számla sztornozása.

20 A gomb arra hivatott, hogy a nyomtató beállításokat újra olvassa az operációs rendszerből, akkor kell használni, ha például úgy kerül újra bluetooth párosításra egy nyomtató, hogy közben a programból nem léptek ki, vagy esetleg a nyomtatás tesztelésénél a program azt írná ki, hogy nem talál megfelelő nyomtatot. A gomb az asztalok képernyőn belül található. Felhozza az összes olyan számlát, amiben az adott asztal szerepel, ezzel megkönnyítve a számlák elő keresését és újra kinyomtatását. Fontos tudni, hogy csak azok a számlák jelennek meg, amelyeket az adott felhasználó számlázott ki, más tabletes felhasználó számlái nem jelennek meg. A gomb megnyomása után az alábbi képernyő jelenik meg: A számla vagy az összesítő nyomtatásához, először ki kell jelölni a kívánt számlát, kijelölés nélkül a gombok nem működnek.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység

Jövedéki engedélyes kereskedelmi tevékenység Jövedéki nyilvántartás beállítása 1. 2. Első lépésként a főmenübe kell beállítani, hogy a cég jövedéki nyilvántartást vezet. A beállítás a Cégadatok/Cégbeállítások/Cégadatok menüpont Könyvvezetés, adózás

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8

Értesítő modul. 1. Bevezetés Általános kimenő számla előleg kibocsátása Stornózás... 8 Értesítő modul 1. Bevezetés... 2 2. Általános kimenő számla előleg kibocsátása... 2 3. Stornózás... 8 1 1. Bevezetés 1. ábra Az Értesítő modul az Előleg bekérő értesítők központi kibocsátó helye. Ez a

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

Feladat kezelő modul

Feladat kezelő modul Feladat kezelő modul 1. Bevezetés... 2 2. Folyamat... 3 2.1. Feladatok küldése... 3 o Általános feladat küldése... 3 o Egy vagy több partneres CRM feladat küldése... 9 2.1. Feladatok megjelenése... 13

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA

FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA FŐKÖNYV ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ TÖRZSEK KIALAKÍTÁSA A törzsadatok kialakítására a következő sorrendet javasoljuk: 1.) Rovattörzs kialakítása: elsődleges fontosságú, mivel a kötelezettségvállalás a rovatok

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv - Android kliens

Felhasználói kézikönyv - Android kliens Felhasználói kézikönyv - Android kliens Tartalom Telepítés Indítás Fő képernyők Térkép Rétegválasztó ablak Kilépés Keresés Lista Részletek Telepítés Az Élő Berek Android alkalmazás letölthető a www.e-berek.hu

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt.

Banki utalás fájl. Bank, Pénztár/Átutalás előkészítése menüpontban készíthetjük el a banki utalás fájlt. Banki utalás fájl segítségével a kiegyenlítendő szállítói számlák utalás állományának elkészítését teszi lehetővé a program. Banki utalás fájl készítésére csak a RAXLA program alkalmas. Banki utalás fájl

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul Nem gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 7 2.3. Raktárközi mozgás típusú betárolás...

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása az IxNet rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk. Az internet beállítások kinézete. Itt a Speciális fülre kell kattintani.

Tisztelt Ügyfelünk. Az internet beállítások kinézete. Itt a Speciális fülre kell kattintani. Tisztelt Ügyfelünk. Október 8-án reggeltől a KÖKIR kapcsolat nem mindenhol működik. Jelenleg a hatóság is vizsgálja a jelenséget. A hibaüzenet amit KÖKIR adatbázistól visszakapunk a következő: Az alapprobléma

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Leltárív karbantartás modul

Leltárív karbantartás modul Leltárív karbantartás modul 1. Bevezetés... 2 2. Manuális rögzítés - Leltárív segítségével... 2 3. A leltár gépen történő rögzítése... 4 3.1. Alkatrészek egyenként történő berögzítése... 6 o Alkatrészek

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

Számlázó program kezelési leírása

Számlázó program kezelési leírása Számlázó program kezelési leírása 1. Program telepítése: A letöltött számla.exe futtatása. Ajánlott a nem rendszer partícióra telepíteni, mivel új installáláskor ebben az esetben nem vesznek el a számlák.

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Alkatrészböngésző modul

Alkatrészböngésző modul Alkatrészböngésző modul 1. Bevezetés... 2 2. Képernyő elemei... 2 2.1. Gyári cikktörzs és Nem gyári cikktörzs... 2 2.2. Készletek... 2 2.3. Árak... 3 2.4. Adatok... 3 2.5. Cikkszámkövetési lánc... 4 2.6.

Részletesebben

Szakértő díjjegyzék összeállító program

Szakértő díjjegyzék összeállító program Szakértő díjjegyzék összeállító program Általános tájékoztató Szakértőknek csak a 3/1986. (II. 21.) IM rendelet (a továbbiakban: Díjrendelet) szerinti díjakat lehet elszámolni, korábbi tapasztalatok alapján

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Oktatási dokumentáció

Oktatási dokumentáció EKOP 2.1.25-2012-2012-0001 kódszámú Az Önkormányzati ASP központ felállítása tárgyú projekt megvalósításához kapcsolódó ASP központ IPARKER rendszer moduljai Oktatási dokumentáció 1/17 Dokumentum információ

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

DOAS FordEcat kapcsolat beállítása

DOAS FordEcat kapcsolat beállítása DOAS FordEcat kapcsolat beállítása 1/13 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1. DOAS FordEcat konfiguráció elkészítése... 3 2. FordEcat beállítása...

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ. (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TITKOS ÜGYKEZELŐI KÉPZÉSRE ÉS VIZSGÁRA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ (Tisztviselők és képzési referenseik részére) 2019. január Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Titkos ügykezelői képzés tervezésnek

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul

Gyári alkatrészek raktári betárolása modul Gyári alkatrészek raktári betárolása modul 1. Bevezetés... 2 2. Új betárolás felvitele... 3 2.1. Megrendelés alapján történő betárolás... 4 2.2. Belső betárolás típusú betárolás... 8 2.3. Raktárközi mozgás

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni.

A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A Rail Kft. gépjármű adategyeztető rendszerét a WWW.RAILKFT.HU internetes oldalon tudja elérni. A programba való belépéshez meg kell adni a cégnevet, felhasználónevet és jelszót, majd megnyomni a Belépés

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

Vectory telepítési útmutató

Vectory telepítési útmutató Vectory telepítési útmutató A vectory kliens programja egy vyw.exe valamint egy bejelentkezes.ini nevű fájlból áll. A vyw.exe-nek és a bejelentkezes.ini-nek egy közös könyvtárba kell kerülniük. Könyvtárak,

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió

ÁFA változás adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez. Programverzió ÁFA változás 2017.01.01. adatmódosítási ismertető a HostWare VEN Vendéglátás rendszerhez Programverzió 7.15 2016.10.25. 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 ÚJ ÁFA kulcs hozzárendelése a cikkekhez... 4

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Ismertető az Electro Kontroll Bt. által készített felügyeleti szoftverről A felügyeleti szoftver az épületben található tűzjelző rendszer jelzéseinek grafikus megjelenítését végzi. A program által adott

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés

WordPress segédlet. Bevezető. Letöltés. Telepítés WordPress segédlet Bevezető A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (Content Management System - CMS), amely legnagyobb előnye az egyszerű telepítés és a letisztult kezelhetőség és a változatos

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu

Telepítési útmutató. web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Konzol oldal telepítése... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési

Részletesebben

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul

Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Szociális ellátások nyilvántartási rendszere CSTINFO Lekérdezői modul Békéscsaba, 2013.május 1 A települési önkormányzatok jegyzői, a közös önkormányzati hivatalok jegyzői, a kormányhivatalok járási hivatalai,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára

A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára A Cobra Sprint telepítése CobraContoLight felhasználók számára 1. A telepítő program elindítása után a Sprint Telepítő Varázsló irányítja a telepítés folyamatát. A Felhasználási (licenc) feltételek elfogadása

Részletesebben

Gépjármű értékesítési akciók modul

Gépjármű értékesítési akciók modul Gépjármű értékesítési akciók modul 1. Bevezetés... 2 2. Új gépjármű értékesítési akció felvitele... 3 2.1. Gépjárműhöz tartozó értékesítési akciók... 5 2.1.1. Konkrét modellre történő értékesítési akció...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V VERZIÓHOZ TÁJÉKOZTATÓ A CobraContoLight V2017.2 VERZIÓHOZ Változások a V2017.1 verzió kiadása után Adatbázis frissítés Általános információk A CobraContoLight 2017.2-es verziójában módosult az adatbázis struktúra.

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

Távolléti díj kezelése a Novitax programban

Távolléti díj kezelése a Novitax programban Mire jó a FirebirdSettings.exe Ezzel a programmal a Firebird adatbázis-kezelővel és az adatbázisokkal kapcsolatos beállításokat lehet elvégezni. Mit kell tenni a használata előtt A FirebirdSettings.exe

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest:

Tisztelt Ügyfelünk! Változások a 6-os verzióhoz képest: Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatónkban a 2017. november 06-tól alkalmazott 7-es verziószámú Electra Internet Banking rendszerben tapasztalható változásokra, újdonságokra, szeretnénk felhívni figyelmét. Változások

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1

Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Tájékoztató pénzügyi elszámolás elkészítéséről az EPER-ben II. 2009.10.15. 1 Netes pályázatok esetén a pénzügyi elszámolás benyújtásának lépései Belépés az EPER-be Beadott pályázatok fül pályázat kiválasztása

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ ASSISTRAVEL.HU WEBOLDAL HASZNÁLATÁHOZ Készült 2012. november 19-én, a részére TARTALOMJEGYZÉK 1. Belépés a weboldalra... 2 2. Elfelejtett jelszó... 3 3. Saját szerződések böngészése,

Részletesebben