B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele"

Átírás

1 B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati Munkacsoport Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal Balokány-Pepita projekt ingyenes szolgáltatásai Afrika-délután Szentlőrincen Az ifjúsági szakma hírei Megújult az Európai Ifjúsági Portál Európai kábítószer-jelentés 2013 Pályázatok szervezeteknek Tehetséges fiatalok támogatása Nyerj osztálykirándulást Brüsszelbe! LEADER Program 2013 Az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért Pályázatok fiataloknak Rajzpályázat A barlangok és élőviláguk Nyári táborok középiskolásoknak az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában Vodafone Főállású Angyal 2013 Pályázat roma fiataloknak katonai táborban való részvételre Emberi Jogi Rövidfilmverseny Diákoknak Rajzpályázat - A gyurgyalag Képzések, konferenciák, műhelyek Leonardo Karriernap Önkéntesség Hete 2013 Get Ready for Youth Entrepreneurship BiTriMulti (BTM) in United Kingdom Az Európai Önkéntes Szolgálat kezdőknek Tiéd a pálya! Programok II Ünnepi Könyvudvar Építészet? Gyerekjáték Könyvbemutató Indiántábor Magyar Nemzeti Parkok Hete A Duna-Dráva Nemzeti Park programjai HungaRio 2013 IKSZT Hírek Megjelent a LEADER-rendelet Segítségek, egyebek Új éjszakai buszhálózat Pécsett Hálózati Munkacsoport Tett-Hely Hálózat hírei Időpont: június 5., szerda óra Helyszín: Szivárvány Gyermekház Tett-Hely Irodája, Pécs, dr.veress Endre u. 6. Aktuális téma: - Rendezvényszervezés: annak folyamata, adatbázis építése, praktikumok (mikor, mire, milyen engedély ), marketing Továbbá: - Két új szervezet jelezte csatlakozási kérelmét: Kisherendi Ifi Klub és a Pogányi IKSZT Ifi klubja. Szeretettel üdvözöljük Őket! - Nyári programok egyeztetése A Hálózat tagjainak megjelenésére feltétlenül számítunk! Spirk Nikoletta, Tel:

2 Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Orfűn A nyári gyermek- és ifjúsági táborok, sporttáborok helyszínéül is kiválóan alkalmas Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor, kiemelt turisztikai környezetben, közvetlenül a tó partján várja vendégeit, Orfűn. A megújult táborról készült képek megtekinthetőek a következő linken: Bővebb információ: Friesz Judit, 30/ Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. honlap: Mental-Chat-Portal Online szakemberek, tanácsadás, anonimitás! Ha kérdésed van, ha problémád van, a Mental-Chat-Portalon felteheted, itt lehetőséged van megkapni a válaszokat, megtalálni a megoldásokat! Segítünk! Csak annak tudunk segíteni, aki engedi, hogy segítsünk! Az alábbi weboldalon, egyszerű regisztráció után anonim maradhatsz és felteheted kérdéseidet, amelyekre munkatársaink válaszolnak: Balokány-Pepita projekt ingyenes szolgáltatásai A Balokány-Pepita címet viselő projekt a Regionális civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése elnevezésű konstrukcióban, forintos támogatással valósul meg. A projekt kedvezményezettje a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület, konzorciumi partnere Pécs MJ Város Önkormányzata. A projekt keretében ez év őszétől kerül átadásra a megújult Pepita Civil Szolgáltatóház, továbbá ingyenes szolgáltatásokkal, rendezvényekkel várják a Balokány Ligetért Összefogás tagjai az érdeklődőket. Az ingyenes szolgáltatásokról bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető: - Biotermesztés (Vadvirág Egyesület) Varga László: 70/ Zöld oktatás/konzultáció (Baranya Megyei Természetbarát Szövetség) Baumann József: 20/ Belső és külső kommunikációs tanácsadás (Ifjúsági Unió Pécs) Szeiberling Krisztina: 20/ Életvezetési tanácsadás (Ifjúsági Unió Pécs) Csizmadia Ildikó: 20/ IT mentorálás (Ifjúsági Unió Pécs) Dobrovodszki Gabriella: 72/ (13 és 19 óra között) - Irodai szolgáltatás (Ifjúsági Unió Pécs) Dobrovodszki Gabriella: 72/ (13 és 19 óra között)

3 - Pénzügyi tanácsadás civil szervezeteknek (Vasasért Egyesület) Molnár Erzsébet: 20/ Felnőttképzési tanácsadás (Európai Gondolatok Egyesülete) Gaál Zoltánné: 30/ Szakmák bemutatása (Európai Gondolatok Egyesülete) Gaál Zoltánné: 30/ Zöld szolgáltatóház (Pécsi Zöld Kör) Lettnerné Berta Gabriella: 70/ Zöld Könyvtár (Pécsi Zöld Kör) Lettnerné Berta Gabriella: 70/ Környezetvédelmi tanácsadás (Pécsi Zöld Kör) Lettnerné Berta Gabriella: 70/ Szakmai képzések, műhelymunkák (Pécsi Zöld Kör) Lettnerné Berta Gabriella: 70/

4 Az ifjúsági szakma hírei Megújult az Európai Ifjúsági Portál május 24-től él és a fiatalok számára is hozzáférhető a megújult Európai Ifjúsági Portál: A teljes mértékeben megújult weboldal az EU Ifjúsági Stratégiájához kapcsolódóan közöl fiatalokat érintő információkat. Részét képezik színes cikkek, hírek, események európai szinten és a Fiatalok Lendületben Program 33 országára vonatkozóan, angolul és a nemzeti nyelveken is. Európai kábítószer-jelentés 2013: tendenciák és fejlemények Az EU kábítószerügyi központja, az EMCDDA új formában tette közzé Európa kábítószerügyi helyzetére vonatkozó jelentéseit. Az ügynökség május 28-án egy új tájékoztató csomag formájában mutatta be éves áttekintését, amelyet az eddiginél időszerűbb, interaktívabb és átfogóbb módon készítettek el. Itt elérhető: Pályázatok szervezeteknek A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása (NTP-HHT-MPA-12) Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdet a hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatására a Nemzeti Tehetség Program keretein belül. A pályázat célja: A pályázat célja a hátrányos helyzetű térségekben, illetve településeken a tehetségsegítés szakmai feltételeinek erősítése a szervezeti formák kialakításával és bővítésével, igazoltan a tehetséggondozást megvalósító programok támogatásával. Támogatás nyújtása a hátrányos helyzetű térségekben a tehetséggondozásban részt vevő segítők, szakemberek szakmai kompetenciáinak gazdagítása érdekében. Támogatás biztosítása az együttműködési formák létrehozása és működtetése érdekében - a térségben működő tehetséggondozó szervezetek számára. Olyan rendezvények szervezésének és lebonyolításának támogatása, amelyek biztosítják a felfedezett tehetségek és segítőik bemutatkozását, ezáltal biztosítva, hogy mások számára is követhető mintát adhassanak. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű térségekben, településeken működő Tehetségsegítő Tanácsok támogatása. Olyan lehetőségek biztosítása, amelyek hozzájárulnak a tehetségsegítéshez való egyenlő hozzáférés esélyeinek javításához. Részletes felhívás:

5 Nyerj osztálykirándulást Brüsszelbe! A Consumer Classroom webhelyen elindult az iskolák közötti verseny. Együttműködhet egy másik EU-tagország iskolájával, és csatlakozhat osztályával, hogy kirándulást nyerjenek Brüsszelbe, az Európai Unió főbb intézményeinek megtekintésére! A verseny célja: A belépők feladata, hogy készítsenek kampányt vagy reklámot a fenntartható fogyasztásról. Diákjai új témakörökkel ismerkednek meg, és kreatív módon gondolkodnak majd, hogy egy videó, egy plakát vagy egy kép segítségével elkészítsék a győztes projektet. A Consumer Classroom webhely segíthet Önnek projektje előkészítésében a témakörrel kapcsolatos számos minőségi oktatási anyaggal és az együttműködést szolgáló interaktív eszközökkel. A weboldal az EU 21 nyelvén érhető el. Résztvevők köre: éves diákok az Európai Unió tagországaiból Regisztráció: Jelentkezés határideje: június 20. További információ: LEADER Program 2013 A Vidékfejlesztési Minisztérium 2013-ban is meghirdeti a LEADER Program pályázatát, amelyre mintegy 30 milliárd forint áll rendelkezésre. A LEADER program a helyi szereplők (önkormányzatok, civil szervezetek és vállalkozások) együttműködésére épít. Alappillérei: - területalapú fejlesztés - alulról építkező megközelítés - háromoldalú egyeztetés: vállalkozói, civil-és közszféra - innováció - integrált ágazatközi megközelítés - hálózati működés - kooperáció A támogatható projektek között van többek között a helyi termékek feldolgozása és piacra juttatása, valamint a megújuló energiaforrások hasznosítása, de támogatható a hátrányos helyzetű munkavállalók képzése, bemutató üzemek létrehozása, továbbá tájházak kialakítása, illetve komplex programok például a horgászturizmus és a hozzá kapcsolódó projektek megvalósítása. Az összes forrás 45 százalékát gazdaságfejlesztésre kell felhasználni. A pályázatra június 3-tól a forrás kimerüléséig lehet majd pályázni. Forrás, további információ: Az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért - nemzetközi iskolai verseny Magyar iskolák jelentkezhetnek Az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért c. nemzetközi iskolai környezetvédelmi versenyre, melynek témája az ökológiai lábnyom és az egészséges folyók. Az ERSTE Alapítvány és a WWF 11 ország diákjainak részvételével indítja az oktatási programot.

6 Pályázók köre: osztályos tanulók jelentkezhetnek az alábbi országokból: Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Moldávia, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna A pályázat témája, részletei: Egy közös, határokon átívelő természetvédelmi akció lesz a program fénypontja. A szervezők a Az Európai Iskolák egy Élhető Bolygóért projekttel arra akarják felhívni a diákok figyelmét, hogy ők is aktívan részt vállalhatnak környezetük jövőjének alakításában. A környezetvédelmi program egy egyhetes tanár-diák akadémiával kezdődik, melyre szeptember 27. és október 2. között Ausztriában kerül sor. A résztvevők számos workshopokon és szabadtéri foglalkozáson vesznek részt, melyek a környezetvédelem olyan témáit járják majd körbe mint az Ökológiai lábnyom A fogyasztás globális hatásai, Duna- Európa életvonala, és az Aktív civil mások motiválása és mozgósítása. Projekt menedzsment, csapatépítés és a sajtókommunikáció szintén a program részét fogják képezni. A diákoknak az iskolaév végéig van idejük arra, hogy a környezetvédelmi projektet véghezvigyék. Mind a projektötletek, mind azok megvalósítása teljesen a diákok kreativitására van bízva. A programok rendkívül különbözőek lehetnek az utcaszínháztól kezdve a kiállításokon és újságcikkeken át egészen az iskolai környezetvédelmi akciókig. A környezetvédelmi projektek alakulása egy nyilvánosan elérhető interaktív blogon is követhető lesz. A projekt résztvevői naplót vezetnek, képeket és videókat oszthatnak meg, így is elősegítve a tapasztalatcserét. A résztvevő tanárok és diákok mellett bárki elmondhatja a véleményét a programokról, aki az oldalra látogat júniusában egy záró esemény keretében Romániában találkoznak majd a diákok és tanárok, ahol bemutatják a környezetvédelmi projektjeiket, tapasztalatot cserélnek és a 2014-es őszi időszak új együttműködési projektjein is ötletelnek majd. A környezetvédelmi projektek megvalósításáért pénzügyi támogatásban részesülnek az iskolák. A program angolul zajlik. A részvétel ingyenes. A jelentkezés határideje július 9. További információ:

7 Pályázatok fiataloknak Rajzpályázat A barlangok és élőviláguk A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói részére a Barlangok Napja (június 22.) alkalmából. A pályázatra a barlangokról, formakincsükről, a barlangok élővilágáról készült alkotásokat várunk. A beküldendő pályamunkák mérete: maximálisan A/3 méret, technikája: grafika, festmény, zsírkrétarajz és egyéb vegyes technika. A beadás határideje: június óra A beadás helyszíne: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, 7625 Pécs, Tettye tér 9. A beadás módja: személyesen vagy postai úton A díjazás két korcsoportban történik: alsó tagozatos (1-4. osztály), felső tagozatos (5-8. osztály). A beadott pályamunkákon kérjük feltüntetni: 1. a mű címét 2. a pályázó nevét, címét, életkorát 3. az iskola nevét, címét, telefonszámát 4. a pályázat jelmondatát A pályázat I-III. helyezettje korcsoportonként az Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság értékes ajándékcsomagjában részesül. A beadott pályamunkákból kiállítás kerül megrendezésre, amelyet június 22-én, óráig lehet megtekinteni az Abaligeti-barlangnál megrendezésre kerülő Barlangok Napja rendezvény folyamán. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk. A díjazottaknak a nyereményeket postai úton juttatjuk el június 24-től. Információ: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, tel.: 30/ , Nyári táborok középiskolásoknak az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában Az MTA TTK Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete olyan középiskolások jelentkezését várja, akik szívesen bekapcsolódnak a fizikai, kémiai, biológiai, matematikai és mérnöki tudományokat felölelő multidiszciplináris kutatásokba, és a laboratóriumi munkát saját ötleteikkel is támogatják. A résztvevők számára az MTA TTK MFA biztosítja a szállást és az étkezések, valamint utólag az utazás költségeit. A tábor időpontja: június Pályázók köre: Középiskolai diákok a Kárpát-medence valamennyi magyar nyelvű középiskolájából. Lányok és párok (barátok, barátnők) jelentkezését is várják! Jelentkezési határidő: június 3. Nyertes pályázók kiválasztása: Az érdeklődők az intézet honlapján közzétett tizenhét kutatási téma közül választhatnak. Az en beküldendő pályázatokban a szervezők a diákok által választott téma és választásuk indoklása mellett kutatásokkal kapcsolatos ötleteiket is várják

8 2013. június 3-ig. A beküldött pályázatokat ötfős bírálóbizottság értékeli, és várhatóan június 17-ig választja ki a nyertes pályázót. További információ: Vodafone Főállású Angyal 2013 Pályázat társadalmi felelősségvállalási projekt támogatására A Vodafone Magyarország Alapítvány lehetőséget kíván biztosítani olyan magánszemélyeknek, akik vállalják, hogy szaktudásukkal egy éven keresztül segítik az általuk kiválasztott nonprofit szervezet munkáját, és elhivatottságot éreznek az iránt, hogy 12 hónap alatt megvalósítsanak egy konkrét projektet a kiválasztott szervezetnél. A pályázat nyertese a pályázat révén arra kap lehetőséget, hogy az általa a jelentkezésében megnevezett szervezetnél, a jelentkezésében megjelölt munka-, illetve feladatkörben, magyarországi munkavégzéssel, teljes munkaidőben szerződéses munkaviszonyt létesítsen, tizenkét hónapos határozott időtartamra. Pályázhatnak: Magánszemélyek. A Jelentkező csak akkor vehet részt a Pályázaton, ha a megelőző évek során nem volt egy korábbi Pályázat Nyertese. A benyújtás határideje: június óra A Jelentkezéseket a Vodafone Felelősségvállalás nevű facebook accountra: (a Facebook Account ), azon belül a Főállású Angyal alkalmazáson keresztül lehet megtenni. Részletes felhívás: Pályázat roma fiataloknak katonai táborban való részvételre A Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat 2013-ban ismét megrendezi az Esélyegyenlőségi Tábort, melyre pályázatot hirdet. Pályázhatnak: roma származású vagy hátrányos helyzetű, 17 és 25 év közötti középiskolás vagy középiskolát végzett fiúk és lányok A tábor időpontja: július 1-től július 4-ig. A táborban igazi speciális katonai programokban lehet része a fiataloknak: menetgyakorlat, lövészet, alakizás és sok egyéb más feladat vár rájuk, ha jelentkeznek! A szervezők célja, hogy megismertessék és megkedveltessék a tábor résztvevőivel a katonaélet szépségeit, továbbá megismertessék a hivatásos és szerződéses katonai pálya sajátosságait, lehetőségeit és előnyeit. A tábor (programok, szállás, napi háromszori étkezés) a résztvevők számára térítésmentes, pusztán az útiköltségeket kell fizetni. Jelentkezni a pályázati adatlap kitöltésével lehet június 4-ig lehet! Forrás: /?awt_l=IV9vQ&awt_m=3bqB5SurlSz4mMk

9 Emberi Jogi Rövidfilmverseny Diákoknak 2013 Fő témák: Gyermekek jogai és a háborútól és üldöztetéstől menekülő gyermekek Az idén december 5. és 12. között Bécsben megrendezésre kerülő this human world elnevezésű emberi jogi filmfesztivál szervezői ismét megtartják az Emberi Jogi Rövidfilmversenyt Diákoknak, amelyre Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából, Szlovéniából és Svájcból várják diákok jelentkezését. A pályázatra olyan rövidfilmek elkészítését várják a diákoktól, amelyek kapcsolódnak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakhoz, az idei évben különös tekintettel a gyermekek jogaira és a háborútól és üldöztetéstől menekülő gyermekekre. A szervezők arra bátorítják a 10 és 20 éves kor közötti diákokat, hogy feldolgozzák az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata (EJENY) 30 cikkét, valamint tanáraikkal együttműködve egy az EJENY tartalmának megfelelő rövidfilmet készítsenek (játékidő: 3 perc). A versenyre pályázhat minden 10 és 20 éves kor közötti diák. A következő műfajokban lehet a filmeket nevezni: fikció / játékfilm, dokumentumfilm, animációs film, kísérleti film, megfilmesített fénykép-történet. A filmek a helyi nyelvek bármelyikén elkészíthetőek. A nyertes filmek a későbbiekben feliratozásra kerülhetnek, a különböző nyelvi közösségek online filmnézésének megkönnyítése érdekében. Nevezési határidő: Nevezni a címen keresztül június 30-ig lehet. A pályázatokat szeptember 30-ig kell feltölteni az ftp-szerverre vagy elküldeni DVD vagy videó file formátumban a this human world - festival, c/o Ms. Annabel Müller, Schleifmühlgasse 8/14, 1040 Wien, Austria címre, egy a címre küldött kíséretében, amely további információt tartalmaz a filmről és a film elkészítésében résztvevő diákok nevéről és számáról. A filmeket egy ftp-szerverre is fel lehet tölteni (a hozzáférési kódok a regisztrációt követően kerülnek megosztásra). Forrás és részletes kiírás: Rajzpályázat - A gyurgyalag csodálatos élete A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázatot hirdet 2013 a gyurgyalag védelmének éve és a Tavaszi madárles kapcsán. Pályázni gyurgyalagot ábrázoló rajzzal lehet, amely a madár életének valamely pillanatát mutatja be. Pályázati kategóriák: óvodás, alsó- és felső tagozatos iskolás. Nevezési határidő: július 2. A pályázás feltételei, részletes felhívás: legfrissebb-hirek/2124-rajzpalyazat-madarak-es-fak-napja-alkalmabol.html

10 Képzések, konferenciák, műhelyek

11 Önkéntesség Hete 2013 Miért kellene felelősséget vállalnunk? középpontban a CSR - mini konferencia amelyen az érdeklődőkkel körbejárjuk a felelősségvállalás lehetőségeit és jó gyakorlatát Helyszín: Civil Közösségek Háza Időpont: június 4. 13:00 16:00 A Nevelők Háza Egyesület által szervezett találkozó a társadalom különböző rétegeiben felelősen gondolkodó és cselekvő embereket hívja össze, hogy megmutassák, hogyan működik a társadalmi felelősségvállalás a gyakorlatban. Ki hogyan csinálja? Miért érdemes csinálni? Pénz vagy munka a társadalmi felelősségvállalás? Mit tesz, és mit tehet az egyes ember, egy kisvállalkozás, egy civil szervezet, egy nagyvállalat azért, hogy felelősebben éljen, gazdálkodjon, közösséget építsen, befektessen, úgy adjon, hogy ez által gazdagabb legyen? Program: 13:00 Köszöntő Vincze Csilla Anna, Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgató 13:10 Mit jelent számunkra a társadalmi felelősségvállalás? - Sallai István UFS Group előadás 13:40 Pódiumbeszélgetés a három szektorból meghívott képviselőivel, szakembereivel a fenti kérdések mentén. A rendezvényen bemutatkozik a Baranya Megyei Család és Esélyteremtési és Önkéntes Ház kezdeményezésének eredményeként magalakult pécsi munkacsoport, mely a helyi CSR minőségi és mennyiségi fejlesztését tűzte ki célul. A találkozón lehetőség nyílik a csoporthoz való csatlakozásra is. Meghívott vendégek (szervezés alatt): Sasvári Gábor Baranya megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ osztályvezető Dr. Kiss Endre Szigetvári Takarékszövetkezet elnök-ügyvezető Lóczi Szidónia Biokom Pr-menedzser Kővári János országgyűlési képviselő, a Természeti és Emberi Erőforrás Fejlesztési Bizottság elnöke Nyirati András Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Pécsi munkacsoport Moderál:Varga Kálmán A rendezvény házigazdája: Nevelők Háza Egyesület Együttműködő partner. Pécsi munkacsoport Az Európai Önkéntes Szolgálat kezdőknek A képzés fő célkitűzése, hogy a résztvevőket bevezesse az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretein belül megvalósuló projektek tervezésébe, előkészítésébe, megvalósításába, értékelésébe és utánkövetésébe. További témakörök: a külföldi partnerszervezetekkel illetve résztvevőkkel való együttműködés és az EU-s pályázati források hatékony felhasználása. Időpont: június Helyszín: Balatonföldvár, Pergola Panzió %20Szolg%C3%A1lat%20kezd%C5%91knek%20&oldalnev=K%C3%A9pz%C3%A9sek&alold al=aktu%c3%a1lis%20k%c3%a9pz%c3%a9sek&szam=6

12 BiTriMulti (BTM) in United Kingdom - Multilateral TC Bevezető tréning kezdőknek, mely által a résztvevők betekintést nyerhetnek a Fiatalok Lendületben programba és az általa nyújtott lehetőségekbe. gdom%20- %20Multilateral%20TC&oldalnev=K%C3%A9pz%C3%A9sek&aloldal=Aktu%C3%A1lis%20k% C3%A9pz%C3%A9sek&szam=6 Get Ready for Youth Entrepreneurship Szeminárium ifjúsági munkások számára, mely egy új módszertannal szeretné megismertetni a résztvevőket. Az esemény Olaszországban kerül megrendezésre, 2013 októberében. &oldalnev=k%c3%a9pz%c3%a9sek&aloldal=aktu%c3%a1lis%20k%c3%a9pz%c3%a9sek &szam=6 Tiéd a pálya! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási rendezvénysorozata általános és középiskolás diákok, tanárok és szülők számára. Helyszín és időpont: PÉCS EXPO, június 6-9. A négy napos rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a piacképes szakmák képviselőivel, találkozhatnak egyes gyakorlati képzőhelyek oktatóival és tanulóival, tájékozódhatnak arról, hogy egy adott szakma választása esetén merre induljanak. Kiemelt figyelmet fordítanak a hiányszakmákra. Ez a program kiváló alkalmat teremt arra, hogy a diákok bővebb ismereteket szerezzenek az egyes szakmák mindennapi tevékenységéről. Ugyanakkor tájékozódhatnak arról, hogy milyen kompetenciák szükségesek egy munkakör betöltéséhez, egy sikeres pályához. A kiállítás teljes ideje alatt játékos gyakorlati feladatokat, vetélkedőket szerveznek, valamint pályaorientációs és önismereti tesztek kitöltésére kínálnek lehetőséget, így a tanulók felmérhetik kézügyességüket, képességeiket, és iránymutatást kaphatnak, hogy mely adottságokkal milyen területen érdemes továbbtanulni. Piacképes szakmák képviselői mutatkoznak be, folyamatosan fejlődő baranyai vállalkozások, akik gyakorlati képzőhelyet is biztosítanak a szakmai képzésben részt vevő tanulóknak. A kiállítás első két napján (csütörtökön és pénteken) kiemelt programokkal várják az iskolai csoportokat, vetélkedőket rendeznek és értékes nyereményeket sorsolnak ki. Pályaorientációs szakemberek önismereti és alkalmassági tesztekkel, valamint személyre szabott tanácsadással várják a pályaválasztás előtt álló tanulókat. A jelentkezéseket május 24-ig várják. További kapcsolatfelvétel az alábbi elérhetőségeken lehetséges: Somogyi-Antalfy Krisztina, pályaorientációs tanácsadó telefon: 72/ , Forrás és letölthető jelentkezési lap:

13 Programok

14

15

16 A Duna-Dráva Nemzeti Park programjai Június 1.: Csatatéri séták Kisbajom A túrasorozat a hadtörténelem nyomait követi végig terepen a török időktől az 1950-es évekig, hadtörténész kutató közreműködésével. A program során az I. bolgár hadtest márciusi harcainak nyomait kereshetik fel az érdeklődők. Helyszín, időpont: Kisbajom, faluközpont, Június 1.: Lappantyúk nyomában túra - JELVÉNYGYŰJTŐ TÚRA A túrán szakvezető mutatja be a Barcsi Borókásban élő, különleges éjszakai madarat, a lappantyút. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a homoki élőhelyekhez kötődő növény- és állatfajok megfigyelésére és az éjszakai erdő hangulatának megismerésére is. Helyszín, időpont: Barcsi Borókás parkolója (6-os főút 253 km-szelvény), óra. Június 8.: Gyógynövénytúra Majson Helyszín, időpont: Majs, futballpálya, óra. Június 8.: Az éjbe megy a vonatunk túra A mesztegnyői állomástól kisvonattal indulunk a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe. A kakpusztai állomásnál leszállva a résztvevők kellemes sétát tesznek az erdőben, és számos érdekességet hallhatnak a terület természeti értékeiről. Napnyugta után az érdeklődők csillagász segítségével ismerkedhetnek meg az égbolt csodáival, és távcsővel vizsgálhatják a szabad szemmel nem látható jelenségeket. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges! Telefon: 30/ Helyszín, időpont: Mesztegnyő, kisvasút állomás, óra (Találkozó: óra) A programokról részletes információ:

17 IKSZT Hírek Megjelent a LEADER-rendelet A Magyar Közlöny 79. számában megjelent a 35/2013. (V. 22.) VM rendelet az EMVA-ból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről. Forrás: Segítségek, egyebek Új éjszakai buszhálózat Pécsett Új éjszakai buszhálózat kerül bevezetésre nyáron Pécsett. Éjszaka percenként Kertvárosba, Uránvárosba és Meszesre, illetve a peremkerületek felé is 2-4 alkalommal biztosított lesz a hazajutás. A járatokon ezentúl elfogadják majd a bérleteket is, illetve további újdonság, hogy a városrészeket a jelenlegieknél jobban feltárják majd a buszok. Részletek hamarosan...

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati programok, Hálózatfejlesztő Munkacsoport

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati programok Tett- Hely Gyermek és

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT KINEK SZÓL A PÁLYÁZAT? FESZEGESD TE IS VELÜNK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKET:

A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT KINEK SZÓL A PÁLYÁZAT? FESZEGESD TE IS VELÜNK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKET: A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT A GYSEV Zrt. (továbbiakban GYSEV) és a MOBILIS Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban Mobilis) (továbbiakban együttesen a Kiírók),

Részletesebben

III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30.

III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30. III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30. I. Pályázatok oktatási, nevelési intézmények számára Új kiírások I.1. Tízmillió millió forintos pályázat fiataloknak szóló drogmegelőző programokra...4.oldal

Részletesebben

Kis csacsi született a drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpontban

Kis csacsi született a drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpontban A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2013. május HÍREK Immár 10 éve gyűrűzzük a rétisas fiókákat nemzeti parkunk működési területén A rétisasok színes gyűrűzése egy európai program keretében

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati képzés Álmaim ligete pályázat eredményei

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. június 8.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. június 8. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. június 8. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015. Nun András - igazgató

A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015. Nun András - igazgató A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló Autonómia Alapítvány 2015 Nun András - igazgató 1 EU-s forrásokkal a romák integrációjáért Támogató: Open Society Foundations Támogatás teljes

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. szeptember 24.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. szeptember 24. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. szeptember 24. Tisztelt Érdeklődő!

Részletesebben

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22.

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22. TARTALOM I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK... 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE... 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET... 22. OLDAL IV. FEJEZET: IRAT ÉS NYOMTATVÁNYMINTÁK...

Részletesebben

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat)

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt figyelmet fordít azokra a kezdeményezésekre,

Részletesebben

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév

Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola ÉVES FELADATAI. 2015/2016. tanév Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola Ikt.sz.: 74-2/2015. 7143 Őcsény, Perczel Mór utca 1. Ügyintéző: Ősze Józsefné Tel: 74/496-782 Ügyintézés helye: Őcsény, Perczel u. 1. e-mail: amk.ocseny@altisk-ocseny.sulinet.hu

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL

ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL t zs ö K ta á B é g i Ön k o r m á ny za ÖNKORMÁNYZATI HÍRLEVÉL 1. Évfolyam 2. Szám 2007. október Önkormányzati Híreink Tisztelt Bátaiak! A falunknak év végéig rendelkeznie kell településrendezési tervvel.

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. április 17.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. április 17. RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2013. április 17. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros

Részletesebben

Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről

Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről Projektek A 2014-es év ismét számos élménnyel és eredménnyel járt a Zöldutak Módszertani Egyesület életében. Ebben az évben befejeztük

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NEMZETKÖZI HALLGATÓI VÁSÁROKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NEMZETKÖZI HALLGATÓI VÁSÁROKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK SZÁMÁRA Projektazonosító: Campus Mundi, EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001 Ügyintéző: Simon Ágnes Dátum: 2016.04.04. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NEMZETKÖZI HALLGATÓI VÁSÁROKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 azonosítószámú szociális célú városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával

Részletesebben

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt 1 / 7 2013.01.17. 9:25 Hirt Balázs Békalencse - A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele - 2012. december wodtke@ddnp.kvvm.hu 2012. december 21. 9:54

Részletesebben

Megvannak az idei Prima jelöltek!

Megvannak az idei Prima jelöltek! Megvannak az idei Prima jelöltek! Sajtótájékoztató keretében jelentették be az idei Prima jelölteteket. Az Alapítvány kuratóriuma ebben az évben is harminc Primát választott tíz kategóriában. Az erkölcsi

Részletesebben

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E

GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA. 2015-2016. évi M U N K A T E R V E GÁRDONYI GÉZA ÉS SZEGI SULI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015-2016. évi M U N K A T E R V E A munkaterv összeállításánál az alábbi jogi szabályozókat vettük figyelembe: Törvények: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti

Részletesebben

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre 1 Hunyadi Mátyás Általános Iskola 9072 Nagyszentjános Árpád u. 11/a Telefon/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Honlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a

Részletesebben

II. TANTÁRGYI TANTERVEK

II. TANTÁRGYI TANTERVEK II. TANTÁRGYI TANTERVEK AZ ALAPFOKÚ NEVELÉS-OKTATÁS ALAPOZÓ ÉS FEJLESZTŐ SZAKASZÁRA (5-8. évfolyam) A 11/2008, (II.8.)OKM rendelettel módosított 17/2004. (V.20.) OM rendelet 1. számú mellékletével kiadott

Részletesebben

Nyugati szórvány BI előkészítő 2014/2015 PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nyugati szórvány BI előkészítő 2014/2015 PÁLYÁZATI KIÍRÁS PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Balassi Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen pályázatot hirdet - szlovén állampolgárságú, vagy - valamely más külföldi (Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ Iktatószám: KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 464 299 E-mail: muvhazfoldes@gmail.com 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Karácsony Sándor

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2016. április HÍREK Diákok a Földvári-tónál tartott madárgyőrőzésen A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Postai. Ország: H Budapest. Telefon: 06-1-253-33-05 Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzata PMH Címzett: Dr. Lakatos István irodavezető E-mail:

Postai. Ország: H Budapest. Telefon: 06-1-253-33-05 Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzata PMH Címzett: Dr. Lakatos István irodavezető E-mail: 12. melléklet a /2006. ( ) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. szeptember 16.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. szeptember 16. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. szeptember 16. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Balokány-Pepita

Részletesebben

Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele

Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele Az Ökoiskola Hálózat 319. Hírlevele 2012.05.15. 1. Környezetvédelmi díjban részesült a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium 2. Ismét jelentkezik a Saláta hírlevél! 3. Süni és Sündörgő tábor 2012 4. Lezajlott

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. május 27.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. május 27. RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2013. május 27. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros XVII.

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/37. Vidékfejlesztésre 1300 milliárd forint Az Európai Bizottság elfogadta a Vidékfejlesztési

Részletesebben

3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez

3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám

Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám Civil Európa az Európa Ház elektronikus hírlevele civilekről és az Európai Unióról 2011. december 12. - 10. évfolyam 21. szám A. Meghívó - Sokszemközt az európai távlatos gondolkodásról B. Jelentkezési

Részletesebben

K1497 Új általános szerelési segédanyagok, hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása

K1497 Új általános szerelési segédanyagok, hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása K1497 Új általános szerelési segédanyagok, hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/53 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/42. Zuglóban felavatták Budapest első integráló játszóterét A Pillangó névre keresztelt

Részletesebben

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata

Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata Az Önkormányzati Minisztérium folyóirata 2008/6 XVIII. évfolyam 6. szám A tartalomból: Jogszabályváltozások Jogszabályfigyelő. 2 Jogértelmezés A helyi önkormányzatok működését érintő jogszabályok véleményezése

Részletesebben

XVIII. kerületi Pedagógiai Hét 2010. november 8-12.

XVIII. kerületi Pedagógiai Hét 2010. november 8-12. XVIII. kerületi Pedagógiai Hét 2010. november 8-12. A jövő a gyermekeinken múlik. A mi feladatunk pedig az, hogy segítsünk nekik kibontakoztatni a mindannyiukban ott rejlő tehetséget. (Csíkszentmihályi

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE. Jogi és Ügyrendi Bizottság E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÁPRILIS 17-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 702/2008 MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Európai Információs Pont 2007. évi tevékenységéről

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net

REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY Nyíregyháza, Szabolcs u. 10. T: 42/413-040 Fax: 42/310-462 e-mail: revalap@hu.inter.net KIEGÉSZÍTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSHEZ BESZÁMOLÓ A REGIONÁLIS ÉRDEKVÉDELEM ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

F E L H Í V ÁS NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

F E L H Í V ÁS NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA F E L H Í V ÁS NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA bérbeadás útján történő hasznosításra meghirdeti a tulajdonában lévő nagykállói 5143 helyrajzi számú, 4320 Nagykálló, Geszterédi út 1. szám alatt található

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. augusztus 27.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. augusztus 27. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. augusztus 27. Tisztelt Érdeklődő!

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére Budakalász Város Polgármestere 34/2014.(II.27.) számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére Tárgy: Készítette: Javaslat a 2014 januárjában áttekintett pályázati

Részletesebben

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj Campus Hungary Iktatószám: CH-732-4/2014 Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001 Pályázati felhívás Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: 2014. JÚLIUS 21. A felhívás

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A Kapos Innovációs Tanácsadó és Kutatásfejlesztő Nonprofit Kft. rövid bemutatása

A Kapos Innovációs Tanácsadó és Kutatásfejlesztő Nonprofit Kft. rövid bemutatása A Kapos Innovációs Tanácsadó és Kutatásfejlesztő Nonprofit Kft. rövid bemutatása A Kapos Innovációs Tanácsadó és Kutatásfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot 2009. október 12-én jegyezték

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 2014. tárgyában

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 2014. tárgyában AJÁNLATI FELHÍVÁS A Gyomaendrőd Város Önkormányzata által a Kbt. 122/A. (1) bekezdés szerinti, feltételes közbeszerzési eljárásra TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉST SEGÍTŐ PROGRAMOK KIALAKÍTÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 25.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 25. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. február 25. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Új Széchenyi Terv második hullám

Új Széchenyi Terv második hullám Új Széchenyi Terv második hullám Az Új Széchenyi Terv uniós pályázatainak társadalmi vitája január 31-én zárult. Ezt követően, február 10-én 77 pályázat jelent meg közel 510 milliárd forint keretösszeggel.

Részletesebben

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól

Beszámoló a. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ 2013. évi szakmai, működési tapasztalatairól Mottó: A Kultúra fáján vannak ugyan fanyar gyümölcsök is amelyek termései a kultúrának, de ettől még a fa gyümölcsfa marad. Az, hogy mennyi a fanyar és mennyi a nemes gyümölcs a legtöbb esetben nem a fától

Részletesebben

Középpontban a fejlesztések

Középpontban a fejlesztések V I Z I V Á R O S t V Á R t K R I S Z T I N A V Á R O S t N A P H E G Y t T A B Á N t G E L L É R T H E G Y A BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI Ö NKORMÁNYZAT LAPJA l WWW. BUDAVAR. HU l XX. ÉVFOLYAM, 5. SZÁM,

Részletesebben

Osztálykirándulás tervező pályázat

Osztálykirándulás tervező pályázat PontVelem Okos program Osztálykirándulás tervező pályázat Rövid leírás: A PontVelem Okos Program keretében meghirdetésre kerülő Osztálykirándulás tervező pályázat célja a pénzügyi tervezés folyamatának

Részletesebben

HÍREK. A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai

HÍREK. A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai HÍREK A Könyvtárostanárok Egyesületének 2007. második félévi programjai KTE XI. Nyári Akadémiája Kecskemét, 2007. július 2-5. között. Helyszín: a helyi ÁFEOSZ Szakközépiskola. Téma: Arculattervezés Marketing

Részletesebben

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. október Az elektronikus hírlevél segítségével szeretnénk partnereinket időszakonként értesíteni az aktuális eseményekről, rendezvényekről, képzésekről,

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. április 1.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. április 1. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. április 1. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet munkatársai

a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet munkatársai Kedves Kollégák! A 2007/2008. tanévhez megyénk minden óvodapedagógusának, tanítójának, tanárának, a nevelési oktatási intézmények valamennyi munkatársának és az oktatásirányításban dolgozóknak jó egészséget,

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K NEM AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSEK... 38 MÉRÉS ÉRTÉKELÉS, MINŐSÉGFEJLESZTÉS... 38 A TUDÁS TÍPUSAI ÉS ÉRTÉKELÉSE. AZ ISMERETJELLEGŰ TUDÁS KRITÉRIUMAI, MÉRŐESZKÖZEI FORMAI

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. MÁJUS 08-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. MÁJUS 08-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 07-7/82-7/2008 TÁRGY: PÉCSI KISTÉRSÉG FOGLALKOZ- TATÁSI PAKTUMA MELLÉKLET: 4 DB E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. MÁJUS 08-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ: NÉPJÓLÉTI

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Ligetköszöntő Tett-Hely Focikupa Több bmx-et

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020 EURÓPAI BIZOTTSÁG Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020 1. Bevezetés E pályázati felhívás jogalapját az Erasmus+ elnevezésű uniós oktatási, képzési, ifjúsági

Részletesebben

- március - Kaptárkő Egyesület havi hírlevele. A tavasz küszöbén. Ez történt januárban és februárban: Sítábor Hargitafürdőn

- március - Kaptárkő Egyesület havi hírlevele. A tavasz küszöbén. Ez történt januárban és februárban: Sítábor Hargitafürdőn Kaptárkő Egyesület havi hírlevele - március - A tavasz küszöbén Az év elején ólomlábakon vánszorog a tél és már inkább virágok nyílását várjuk. Hogy gyorsabban teljen ez a hónap is, ismét lehet válogatni

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1. A pályázat célja

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1. A pályázat célja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Törökszentmiklós Városi Önkormányzat, mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet a Törökszentmiklós város északi szegregátumának komplex fejlesztése városrehabilitációs projekt keretében

Részletesebben

Pályázati lehetőségek önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek számára

Pályázati lehetőségek önkormányzatok, intézmények és civil szervezetek számára Pályázati lehetőségek, intézmények és civil szervezetek számára Pályázati felhívás címe A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések Tanoda típusú programok TÁMOP-3.3.9.A-12/2

Részletesebben

A CAMAIEU HUNGARY Kft. Camaieu Selfiere fel elnevezésű online nyereményjátékának Részvételi- és Játékszabályzata

A CAMAIEU HUNGARY Kft. Camaieu Selfiere fel elnevezésű online nyereményjátékának Részvételi- és Játékszabályzata A CAMAIEU HUNGARY Kft. Camaieu Selfiere fel elnevezésű online nyereményjátékának Részvételi- és Játékszabályzata 1. A Játék szervezője 1.1. A Camaieu Selfiere fel elnevezésű online nyereményjáték (a továbbiakban:

Részletesebben

Különös Közzétételi Lista

Különös Közzétételi Lista KLIK KUNSZENTMIKLÓSI TANKERÜLETE FÖLDVÁRY GÁBOR KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 6098 Tass, Dunai út 24. Telefonszám: 76/536-210 Fax: 76/536-211 Szervezeti egységkód: 030003, OM: 027936 Különös Közzétételi

Részletesebben

HARGITA KULTÚRA HÍRLEVÉL 29. (2016)

HARGITA KULTÚRA HÍRLEVÉL 29. (2016) HARGITA KULTÚRA HÍRLEVÉL 29. (2016) Szakmai program a megyei kulturális stratégia gyakorlatba ültetésére TARTALOM MUNKACSOPORT HÍREK-TÁR 2 Felhívás Hargita megyei kultúrfelelősök és közművelődési szakemberek

Részletesebben

MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye OM 200924

MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye OM 200924 MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye MUNKATERV Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye Az iskolai munkatervet 2012. augusztus

Részletesebben

Pályázati figyelő 2010. december

Pályázati figyelő 2010. december i figyelő Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 ot kiíró NKA Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégium A Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégium i Felhívása Műemléki

Részletesebben

A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei

A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet közössége. TARTALOMJEGYZÉK 1. JELES NAPOK

Részletesebben

Elnökségi beszámoló, 2011

Elnökségi beszámoló, 2011 Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Elnökségi beszámoló, 2011 I. Elnökség, mint testület elnökség munkája Ülések: jan. 7., febr. 4., márc. 4., ápr. 1., máj. 6., jún. 30., aug.4., szept. 2., okt. 7., nov.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Humán Ügyek Bizottsága - 2012. év

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának Humán Ügyek Bizottsága - 2012. év PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi és civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, önszerveződéssel alapított klubok, társaskörök, karitatív célú, érdekvédelmi- és érdekképviseleti szervezetek) közösségek

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása. A felhívás kódszáma: EFOP-3.1.

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása. A felhívás kódszáma: EFOP-3.1. FELHÍVÁS A magyar köznevelésben az esélyegyenlőség érvényesítésére és a köznevelés rendszere esélyteremtő és felzárkóztató szerepének megerősítésére a hátrányos helyzetű gyermekek érdekében. A felhívás

Részletesebben

Nyereményjáték szabályzat a www.webkiallitas.hu oldalon meghirdetett "Regisztrálj és nyerj!" játékhoz

Nyereményjáték szabályzat a www.webkiallitas.hu oldalon meghirdetett Regisztrálj és nyerj! játékhoz Nyereményjáték szabályzat a www.webkiallitas.hu oldalon meghirdetett "Regisztrálj és nyerj!" játékhoz 2014. 12. 22. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A jelen szabályzat vonatkozik minden, a Netex-Magyarország

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2012.01.24 Záró dátum: 2012.02.29. Tényleges kezdet dátuma: 2010.07.01 Várható befejezés dátuma: 2012.02.

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2012.01.24 Záró dátum: 2012.02.29. Tényleges kezdet dátuma: 2010.07.01 Várható befejezés dátuma: 2012.02. 4. SZÁMÚ ZÁRÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS 1. A PROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 212.1.24 Záró megvalósításának tényleges kezdete és befejezése: A jelentés

Részletesebben

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde MUNKATERV 2014/2015 OM: 030 796

Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde MUNKATERV 2014/2015 OM: 030 796 Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde MUNKATERV 2014/2015 OM: 030 796 Intézményvezető: Nevelőtestület nevében:.. Varró Gyuláné Legitimációs eljárás Gáti Sándorné Alkalmazotti közösség nevében:. Papp Sándorné A dokumentum

Részletesebben

KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás

KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0010 és a KÖZOP-1.5-0-09-11-2011-0011 kommunikációs feladatok ellátása - ajánlati felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/58 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény

Részletesebben

X Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

X Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Budapest, Gyáli út 2-6. 2. közbeszerzési rész: Ajánlatkérő székhelye 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő:

Budapest, Gyáli út 2-6. 2. közbeszerzési rész: Ajánlatkérő székhelye 1097 Budapest, Gyáli út 2-6. Ajánlattételi/részvételi jelentkezési határidő: Attitűd- és Időmérleg vizsgálat, módszertani kidolgozás, adatgyűjtés, elemzés a TÁMOP 6.1.4/12/1-2012-0001 Koragyermekkori (0-7 év) program kiemelt projektben Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/8 Beszerzés

Részletesebben

Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése. Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM

Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése. Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM Pályáztató: Pécs M.J. Város Önkormányzata Közgyűlése Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottsága PÁLYÁZATI CSOMAG PROGRAM 2 Pályázati felhívás CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSA Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése

A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése A Főpolgármesteri Hivatal részére adóügyi nyomtatványok, papíráruk előállítása, valamint átadott adatállományokból nyomdai szolgáltatások teljesítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS RÉGIÓS/HELYI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRA AZ EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT 20. ÉVFORDULÓJA KAPCSÁN

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS RÉGIÓS/HELYI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRA AZ EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT 20. ÉVFORDULÓJA KAPCSÁN PÁLYÁZATI FELHÍVÁS RÉGIÓS/HELYI PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSÁRA AZ EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT 20. ÉVFORDULÓJA KAPCSÁN A CSINI Erasmus+ Ifjúsági Programiroda pályázatot hirdet az Európai Önkéntes Szolgálatban

Részletesebben

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007 2013 Második Pályázati Felhívás PROJEKT KONCEPCIÓK BEADÁSÁRA 2008. 12.03 2009.02.16 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZÁMA: HURO/0802 Bevezető, háttér

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HARMADIK ÁLLOMÁS Hegyalja Fesztivál 2013. június 27. csütörtök 16.00 óra I. 20 éves az NKA programsorozat ismertetése A Nemzeti Kulturális Alap

Részletesebben

Pótlólagos villamos energia beszerzés 2014. évre

Pótlólagos villamos energia beszerzés 2014. évre Pótlólagos villamos energia beszerzés 2014. évre Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú

Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú városrehabilitációja című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet Gyulaj Erdészeti és Vadászati ZRt. egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása (5761/2009) 14. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024

Részletesebben

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén)

TOVÁBBKÉPZÉS ÓVODÁK. (céges kifizetés esetén) ÓVODÁK A Fővárosi Pedagógiai Intézet KÖNYVBŐL KÖNYVTÁR címmel konferenciát szervez az óvodák könyvtár felelősei számára 2007. január 22 én. RÉSZLETES PROGRAM: 10.00 10.10 Köszöntő Minczér Ágnes Katalin

Részletesebben

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám

BékésVáros Önkormányzati Híradója. www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Városházi BékésVáros Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2015. május XVIII. évfolyam 3. szám Megemlékezés a trianoni békeszerződés 95. évfordulója alkalmából 2015. június 4. (csütörtök) 17

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2010.09.24 Záró dátum: 2010.12.23. Tényleges kezdet dátuma: 2010.06.01 Várható befejezés dátuma: 2012.05.

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2010.09.24 Záró dátum: 2010.12.23. Tényleges kezdet dátuma: 2010.06.01 Várható befejezés dátuma: 2012.05. azonosító száma: TÁMOP-4.1.1/A-1/1/KONV-21-19 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 21.9.24 Záró dátum: 21.12.23 megvalósításának tényleges kezdete és bee: A jelentés kitöltéséért

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 11.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 11. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. február 11. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től

Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Telkotech Kft. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2016.01.02-től Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Telkotech Telekommunikációs, Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató

Részletesebben

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről

Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a 2013. évi tevékenységéről a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Közhasznúsági jelentése a. évi tevékenységéről Név: MOZGÁSSÉRÜLTEK BUDAPESTI EGYESÜLETE Székhely: Telephely: Pesti Központ Budapest, Hegedűs Gyula u.. Egyetemes

Részletesebben