B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele"

Átírás

1 B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Ligetköszöntő Tett-Hely Focikupa Több bmx-et az iskolákba! Az ifjúsági szakma hírei UNESCO fiataloknak szóló átfogó jelentése 2013 Európa Ifjúsági Fővárosa: Maribor 2013 az Állampolgárok Európai Éve Pályázatok Campus Hungary Program Megjelentek az Erzsébet program évi pályázatai Álmaim ligete Magyarország Jó tanulója Jó sportolója Vigyázz, kész, PÁLYÁZZ, vitázz! Fülemüle Országos Informatika Verseny Fotópályázat: Mit jelent neked a tudomány? Google Európai Ösztöndíj WORK4YOUTH fotóverseny DUE Tehetségkutató diákmédia pályázat Szóval?! Országos Vitaverseny Kedvezményes balatoni osztálykirándulás Tündérszó Meseíró Pályázat 2013 Gyakornokot keres a Policy Solutions Európa Ifjúsági Fővárosa 2016 Képzések, konferenciák, műhelyek Model European Union 2013 Képzői felhívás EVS képzésekhez Youth Leadership Program with Central Europe Kapcsolatépítő szeminárium Írországban Programok Szabadegyetem Pécs A Duna-Dráva Nemzeti Park programjai Csatatéri séták 2013-ban IKSZT Hírek Projektötleti felhívás Ismételt módosítás a TÁMOP pályázatban Közösségi animátor képzési felhívás Segítségek, egyebek Védett területeken tilos korcsolyázni Tehetség Tanácsadás Tett-Hely Hálózat hírei Ligetköszöntő január 30-án (szerdán), 15 órai kezdettel a Balokány-ligetben A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület és a Balokány Ligetért Összefogás rendezvényén lesz futóverseny a tó körül, sor kerül közös festésre és a kilátogatók üzeneteiket is elhelyezhetik jelképesen. 16 órakor kezdődik az Álmaim ligete pályázati kiállítás megnyitója a Balokány Ligetért Összefogás irodájában. További információ:

2

3 Több bmx-et az iskolákba! Egy nagyon jó kezdeményezésnek lehettek most a szemtanúi! Gódi "X" Attila és barátai elvitték a bmx-et az iskolába. Egy pályázat keretein belül a gyerekek megismerkedhettek ezzel a sporttal és eltanulhattak néhány szerelési praktikát, de belekóstolhattak 1-2 bmxes videóba is. Az ifjúsági szakma hírei Megjelent az UNESCO fiataloknak szóló átfogó jelentése Be Skilled, Be Employed, Be the Change Generation! Még soha nem volt ekkora jelentősége a fiatalok képzettségének a munkaerő-piacon - derül ki az UNESCO Education For All éves átfogó jelentéséből. A fiataloknak szóló jelentés könnyen érthető, érdekes és szórakoztató formában adja át az UNESCO kutatásának eredményeit, érdemes beleolvasni! (angol nyelvű) Európa Ifjúsági Fővárosa: Maribor 2013-ban a szlovéniai Maribor vette át Braga-tól (Portugália) az Európa Ifjúsági Fővárosa címet. Maribor programjai, a projektben való részvétel lehetőségei az alábbi linkre kattintva a Maribor EYC 2013 hivatalos oldalán olvashatók az Állampolgárok Európai Éve Az Európai Parlament a 2013-as évet az Állampolgárok Európai Évének (European Year of Citizens EYC2013) hirdette meg, ezzel közelebb hozva az uniót és az unió állampolgárait egymáshoz. Az EYC2013 hivatalos uniós honlapja további információkat és leírásokat tartalmaz magáról az Évről, valamint egy központi eseménynaptár is megtalálható itt.

4 Pályázatok Campus Hungary Program Meghirdették a Campus Hungary programot, amellyel magyar egyetemisták tanulhatnak ösztöndíjjal külföldön. Havi ezer forint ösztöndíjat kaphat külföldi tanulmányokra az a hallgató, aki sikeresen pályázik a most meghirdetett Campus Hungary programra. Ez egy új ösztöndíjprogram, amelynek keretében uniós és unión kívüli országba is eljuthatnak a már egy itthoni felsőoktatási intézményben sikeresen minimum két félévet elvégzett diákok. A pályázó maga dönthet arról, hogy melyik országba szeretne utazni, nem előfeltétel a küldő és a fogadó egyetem közötti megállapodás, ezeknek mindössze jóvá kell hagynia a pályázott tevékenységet. Március 10-ig lehet pályázni féléves részképzésre és szakmai gyakorlatra, rövid tanulmányutakra, nyári-téli egyetemre, csoportos tanulmányútra, kutatóprogramra és konferenciára is. Információ: Megjelentek az Erzsébet program évi pályázatai A két fő kategória: - szociális üdülési pályázatok - Erzsébet-tábor Az általános táborokba családsegítő és/vagy gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő gyermekek, gyermekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek, iskolai csoportok jelentkezhetnek. Emellett tematikus táborokat is meghirdettek, melyeket népszerű sportolók és művészek vezetnek. Álmaim ligete A Tett- Hely Ifjúsági Egyesület és a Balokány Ligetért Összefogás képzőművészeti pályázatot hirdet, Álmaim ligete - címmel, 6 és 14 év közötti gyerekek részére. A pályaműveket az egyesület címére (Tett- Hely Ifjúsági Egyesület, 7621 Pécs, Szent István tér 17.) kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. Az alkotások készülhetnek bármilyen képzőművészeti eszközzel (grafika, rajz, szobor, festmény, stb.). A nyerteseket kulturális belépőjegyekkel és ajándékcsomagokkal díjazzuk. Kérjük, hogy az alkotásokon jelezzék a beküldő nevét, életkorát és elérhetőségét (lehetőség szerint cím is szerepeljen)! A pályázat témája a Balokány-liget. Meghosszabbított benyújtási határidő: ! Bővebb információ a frieszjudit@gmail.com címen kérhető.

5 Magyarország Jó tanulója Jó sportolója 2012 Pályázhatnak: Minden a köz- és felsőoktatásban tanuló diák és hallgató, aki a pályázati kiírásban felsorolt kritériumoknak megfelel. Részletes pályázati kiírás, feltételek: Benyújtási határidő: január 31. Vigyázz, kész, PÁLYÁZZ, vitázz! A DIA a Szólj bele! - konzultáció helyben Program keretében pályázatot hirdet helyi vitaesemények szervezésére. A pályázati program célja: olyan közösségfejlesztő programok pénzügyi és szakmai támogatása, melynek középpontjában a fiatalok vita- és érdekérvényesítő készségének, kritikus gondolkodásának és vita-kultúrájának fejlesztése, a fiatalok közösségi részvételének erősítése, valamint a formális vita népszerűsítése áll. Az elnyerhető támogatás: maximális összege: forint. A pályázat előfinanszírozott. A pályázaton biztosítandó önrész a program bruttó összköltségének minimum 30%-a (mely rendelkezésre állhat készpénzben és tárgyi, ill. személyi erőforrásokban). A Pályázati Program keretében kiosztható összeg mindösszesen: forint. Pályázni olyan közösségi, fiataloknak (14-25 év) szóló vitaprojektekkel lehet, amelyek a vitakultúra-fejlesztés módszertanára épülnek, és céljaikat tekintve összhangban állnak a Pályázati Program célkitűzéseivel és a demokratikus párbeszéd alapértékeivel. Ilyen vitaprojektnek minősülhet: -disputa csapatok közti ifjúsági csere, találkozó -tematikus iskolai vitanap -nyilvános vitabemutató -települési/iskolai vitafórum -vitafesztivál -vitaverseny (regionális, helyi vagy iskolai szintű) -iskolai/települési vitaklub alapítása, stb. A pályázaton részt vehet minden olyan iskolai vagy iskolán kívüli közösség, amely megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik egy vitaprojekt lebonyolításához, azaz a vitakultúrafejlesztéssel kapcsolatban rendelkezik már előzetes tapasztalatokkal. A Pályázati Program lehetővé teszi több közösség együttes pályázását is. Pályázatokat benyújtani november 1-től folyamatosan lehet január 31-ig, vagy a támogatási keret megszűnéséig. A pályázatok elbírálása folyamatosan történik. A projekteknek december 1. és április 30. közötti időszakban kell megvalósulnia. Bővebb információ:

6 Én így tanítanám az informatikát! - Fülemüle Országos Informatika Verseny 2013 Most minden általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban résztvevő tanuló megmutathatja, hogy milyen informatika órát szeretne! A verseny céljai: - az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre, - ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására, - az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén, - pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait. A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban ) bonyolódik. A nevezés módja: Az országos versenyre - a tanulók és a tanárok igénye esetén - az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján. Nevezési határidő: február 17. Nevezési díj: nincs Bővebb információ, jelentkezési lap, az első forduló feladatai és a hivatalos versenykiírás elérhető itt: Fotópályázat: Mit jelent neked a tudomány? A tudomány körbevesz minket: a furcsa jelenségektől kezdve a lenyűgöző tudományos tevékenységekig bármit megörökíthetnek a versenyre nevező csapatok, ami megragadta a figyelmüket. Az Európai Bizottság fotópályázatán olyan háromfős csapatok vehetnek részt, amelynek legalább két tagja lány. A fotón felismerhető személy nem szerepelhet. Nevezz be most, és csapatod nyerhet egy utat Prágába (Cseh Köztársaság), ahol részt vehettek a Fiatal Tudósok Európai Versenyén, vagy Isprába (Olaszország), ahol látogatást tehettek a Közös Kutatóközpontban. A pályázat havi rendszerű, fotódat tehát minden hónap 1. napjának kezdetétől a hónap 15. napjának végéig kell beküldened. További információ, részvételi feltételek, díjak: Google Európai Ösztöndíj Az ösztöndíj olyan fogyatékkal élő diákoknak szól, akik valamely, az Európai Unió területén lévő felsőoktatási intézményben folytatnak számítástechnikai tanulmányokat. Célja, hogy lebontsa mindazokat a korlátokat, melyek megakadályozzák ezeket a hallgatókat tanulmányaik sikeres folytatásában, elősegítse aktív szerepvállalásukat a technológia létrehozásában és ezáltal egyfajta társadalmi példaképpé válásukat.

7 Pályázhatnak azok a hallgatók, akik a 2013/2014-es tanévben az alapozó (Bachelor) képzés utolsó évében járnak, vagy már megkezdték mester (Master) vagy doktori (PhD) képzésüket valamelyik európai egyetemen és európai állampolgárok vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A legjobb pályázók egyenként 7000 eurónak megfelelő anyagi támogatásban részesülnek a 2013/2014-es tanévre. Ezenkívül a vállalat költségén idén júniusban látogatást tehetnek a Google európai központjában egy közösségi fejlesztő programon. A jelentkezés határideje: február 1. Bővebb információ és jelentkezés (angolul): WORK4YOUTH fotóverseny Legyenek láthatóak a fiatalok! A fotópályázat célja felhívni a figyelmet azokra a kihívásokra, amelyekkel a fiatalok szembesülnek a munkahelyen, és azokra az innovatív ötletekre, amelyekkel ezeket a kihívásokat kezelik. A résztvevők által benyújtott fotóknak a fiatalokat kell ábrázolnia munka közben (különböző helyeken és körülmények között) kreatív és eredeti módon. A pályázaton indulóktól a következő témákhoz kapcsolódó felvételeket várják: munkakörülmények, nők útjában álló akadályok; diszkrimináció; informális foglalkoztatás; vállalkozók; dolgozó szegények; migráció; bizonytalan foglalkoztatás; vidék gazdasága; stb. A világ minden részéről várják a pályaműveket, személyenként maximum öt fotó nyújtható be. A zsűri összesen öt díjat oszt ki két kategóriában: Nemzetközi kategória: Az összes beadott pályamű közül 1) Legjobb fotó: 1000 USD 2) Második legjobb fotó: 500 USD 3) Ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD Regionális kategória: A közép- és kelet-európai (KKE) régióból beadott pályaművek közül 4) KKE legjobb fotó: 1000 USD 5) KKE ifjúsági díj (18 és 29 év közötti pályázók): 800 USD A nyertes fotók egy online fotókiállításon szerepelnek majd. Beküldési határidő: április :59 (közép-európai idő) előtt. Bővebb információ: en/index.htm DUE Tehetségkutató diákmédia pályázat A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület 23. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán bármelyik iskolatípus tanulói, szerkesztőségei indulhatnak. Pályázni kizárólag saját munkával lehet, a részvétel felső korhatára pedig 25 év. A pályaműveket a kategóriákon belül három korcsoportban értékelik: általános iskola, középiskola és felsőoktatás. A pályázatokat kizárólag elektronikusan lehet beadni a címen. A pályázathoz szükséges adatok megadásán kívül fel kell tölteni a pályamunkákat (kivéve a lapok esetében, amelyeket postai úton várunk), illetve szükséges még egy rövid szöveges bemutatkozást is mellékelni. Beküldési határidő: március 15., a Magyar Sajtó Napja

8 A pályázati díjak összértéke 1,5 millió forint. A középiskolai és felsőoktatási kategória helyezettjei kedvezményes részvételi lehetőséget nyernek Magyarország legjobb médiatáborába és leghatékonyabb gyakorlati médiaképzésére, a DUE Médiahálózat idei Médiatáborába, amelyet 2013 júliusában rendezünk meg. Pályázati kategóriák, részletes felhívás: Szóval?! Országos Vitaverseny A Vitaversenyre középiskolás csapatok jelentkezhetnek. Minden csapatnak három vitázóra van szüksége és egy felkészítő tanárra, aki segíti a csapatot a versenyzésben és a felkészülésben. Iskolánként maximum 2 csapat jelentkezésére van lehetőség. A verseny január 9. és április 29. között összesen három fordulón át (előválogatás, regionális döntők és országos döntő) teszi próbára a résztvevők vitatudását. Az egyes fordulókhoz különböző vitatémákat adunk meg, melyek mindegyike az Európai Unióhoz kapcsolódó dilemmákra vonatkozik. 1. forduló előválogatás: a csapatok online selejtezője. Az előválogatáson való részvételhez nem szükséges a disputázás terén szerzett tapasztalat. Az előválogatás eredményei alapján minden régióból 8-8 csapat jut tovább a Vitaverseny 2. fordulójába. 2. forduló regionális döntők: az előválogatáson legjobbnak bizonyult csapatok versenye. A regionális döntőkre március 18 és 27. között kerül sor. A regionális döntőkön minden csapat 2 vitát játszik, a regionális döntők vitatémáját február 15-én hirdetjük ki. A regionális döntőkön legjobban szereplő két csapat (minden régióból 2-2) jut tovább a 3. fordulóba. 3. forduló országos döntő: a Vitaverseny záróeseménye Budapesten, időpontja: április Az országos döntő témáját március 28-án hirdetjük ki. Jelentkezni online lehet a honlapon. A regisztrációhoz a jelentkezési lapot kell kitölteni. A jelentkezés akkor lesz érvényes, ha a csapat megoldja az előválogatás feladatait, amelyeket regisztráció után tud megtekinteni. Ennek határideje: február 4., óra. Az első helyezést elérő csapat tagjainak és felkészítő tanárának nyereménye egy-egy Apple Ipad mini tablet PC, továbbá az első és második helyezett csapatok egy háromnapos tanulmányutat is nyernek az Európai Unió 2013-as Kulturális Fővárosába, Kassára. Részletes versenykiírás: Pályázat kedvezményes balatoni osztálykirándulás és erdei iskola szervezésére Pályázatot nyújthatnak be azok az alap és középfokú oktatási intézmények, osztályközösségek, diákönkormányzatok, szervezetek, egyesületek, alapítványok, melyek gyermek/ifjúság közösségeit fogják össze, és fontos szempontként kezelik a környezet megismerését, megvédését, és a közösség építő program hasznos megvalósítását tervezik a Balatonon. Nem nyújthatnak be pályázatot magánszemélyek. Osztálykirándulás/Erdei iskola helyszíne: Vadóctanya Ifjúsági Tábor (8315 Gyenesdiás, Tulipán u. 3.) Pályázható időpont: április 15. június 16. közötti időszak.

9 Pályázható létszám/éjszakák száma: Nincsen maximalizálva sem a pályázható éjszakák száma, sem a csoport létszáma, de a csoportnak minimum 20 főből + kísérőkből kell állnia. Támogatás mértéke: Osztálykirándulás/erdei iskola összköltségének (szállás, étkezés) 25%- a. Benyújtási határidő: január 7-től április 16-ig, a pályázatok elbírálása folyamatos. További információ: Tündérszó Meseíró Pályázat 2013 A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár már negyedszer hirdeti meg nemzetközi Tündérszó Meseíró Pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8 15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk postai úton vagy ben, csatolt dokumentum formájában március 1-jéig. A pályázatra az január 1-je és december 31-e között született gyermekek négy példányban elküldött meséit fogadjuk. A mese mellett, kérjük, feltétlenül csatolják külön lapon (1.) a meseíró nevét, (2.) születési idejét (év, hónap, nap), (3.) postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és (4.) szülei egyikének címét és telefonszámát! A pályaművek terjedelme min és max karakter (1 3 nyomtatott oldal) lehet. Témájukkal, irodalmi formájukkal kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. Egy pályázó csak egy mesét küldhet be a zsűrinek. A bírálóbizottság neves írókból áll. A díjnyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzuk. A döntést követő ünnepélyes eredményhirdetés terveink szerint május havában lesz Székesfehérváron. A díjazottak névsorát a honlapon közzé tesszük. A legjobb írásokat a Művelődési Ház egy későbbi időpontban megjelenteti. Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, H-8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1. Magyarország / ; tunderszopalyazat@gmail.com Gyakornokot keres a Policy Solutions Gyakornoki program a politikai elemzés és tanácsadás iránt érdeklődők számára. A gyakornokok 2013 februártól májusig három hónapon keresztül heti 20 órában kapcsolódnak be az elemző és tanácsadó intézet munkájába, és nyerhetnek betekintést a magyar és nemzetközi pártpolitika és közpolitika működésébe. A Policy Solutions politikai elemző intézet irodájában változatos munkákban próbálhatja ki magát a sikeres jelentkező: politikai elemzés, médiaelemzés, adatgyűjtés, háttéranyagírás, kreatív feladatok. Elvárás a magyar politikai rendszer és a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet alapos ismerete, a középfokú angol nyelvtudás és a jó elemzői és fogalmazási készség. Kommunikációs, politikai kommunikációs tapasztalat előnyt jelent. Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és egy 2-3 oldalas, valamely magyar közpolitikai vagy pártpolitikai témáról szóló elemzéssel lehet a karrier@policysolutions.hu címen.

10 A jelentkezés határideje: január 25. A legjobb pályázókkal szóbeli elbeszélgetést tartanak, a várható munkakezdés február első hetében. Forrás: Európa Ifjúsági Fővárosa 2016 Az Európai Ifjúsági Fórum meghirdette a felhívást a 2016-os Európai Ifjúsági Főváros címre. Az Európa Ifjúsági Fővárosa cím egy éves időtartamra szól, amely idő alatt az adott település megmutathatja elkötelezettségét az ifjúsággal kapcsolatos kulturális-, sport-, politikai- és gazdasági fejlesztések és programok iránt. A címre bármely európai uniós tagállam települési önkormányzata pályázhat és Európa Ifjúsági Fővárosaként világíthat rá a kontinens ifjúságának erejére, kulturális és szellemi gazdagságára és sokszínűségére. A címet először 2009-ben a hollandiai Rotterdam nyerte el, majd sorrendben Torino (Olaszország), Antwerpen (Belgium) és Braga (Portugália) viselték eddig. Idén a szlovéniai Maribor tölti be ezt a szerepet, majd a görögországi Thessaloniki városa (2014) és a romániai Kolozsvár (Cluj Napoca ) következik. A jelentkezés határideje: február 20. Bővebb információ: emid=74

11 Képzések, konferenciák, műhelyek Model European Union év közötti diákok jelentkezését várják a április 20. és 27. között Strasbourgban (Franciaország) megrendezendő Model European Unionra. Az Európai Unió döntéshozatalát modellező rendezvény idei témája az ACTA és Horvátország csatlakozási tárgyalása. A rendezvényre olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szeretnék kipróbálni vita- és tárgyalási készségeiket. Jelentkezési határidő: január 31. További információ: Képzői felhívás EVS képzésekhez kapcsolódóan A Nemzeti Családi és Szociálpolitika Intézet - Fiatalok Lendületben Programiroda és az M.S. Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. képzőpárokat keres az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja keretében január 1. és március 31. között megvalósítandó EVS képzések (megérkezés utáni képzés, félidős találkozó) képzői feladatainak ellátásához. Megvalósítandó képzések: a) A Magyarországon önkéntes szolgálatot teljesítő külföldi EVS önkéntesek megérkezés utáni képzése angol nyelven. b) Csoportos, rövid távú EVS projektekben résztvevő fiatalok megérkezés utáni képzése angol nyelven. c) A Magyarországon önkéntes szolgálatot teljesítő külföldi EVS önkéntesek félidős képzése angol nyelven. A képzésekre a pályázatok külön-külön és egy csomagban is benyújthatók. Minden képzést angol nyelven kell megvalósítani. A pályázatok benyújtásának határideje: január 20. A képzések helyszíne minden esetben Balatonföldvár, Pergola Panzió Forrás: Youth Leadership Program with Central Europe A washingtoni (Egyesült Államok) Meridian Nemzetközi Központ pályázatot hirdet tehetséges fiatal vezetőknek az Ifjúsági Vezetői Program Közép Európával című programban való részvételre. A négyhetes vezetői program keretében fiatal szerb, szlovén, szlovák és magyar vezetők látogathatnak el az Egyesült Államokba, hogy tréningeken és a gyakorlatban sajátítsák el a vezetői készségek és projektmenedzsment alapjait.

12 A pályázaton 25 és 40 év közötti közösségi vezetők, illetve 16 és 18 év közötti fiatalok vehetnek részt. Pályázati határidő: január 28. Információ: Kapcsolatépítő szeminárium Írországban X-Change: Creativity, Inclusion and Empowerment Az X-Change egy 3 napos kapcsolatépítő szeminárium az ifjúsági cserék kreativitással, bevonással és a fiatalok megerősítésével való fejlesztéséről. A szemináriumra március végén Írországban kerül sor Ifjúsági munkások, ifjúsági vezetők és 2013-ban ifjúsági cserét megvalósítani tervezők jelentkezését várják!. További információ: Programok A Duna-Dráva Nemzeti Park programjai Január 19.: Télen a jégen A túrán a befagyott Aranyos-patakon, enyhébb idő esetén a patak mentén haladunk. A résztvevők megismerkedhetnek az Aranyos-patak rehabilitációjával, vadnyomokat figyelhetnek meg, valamint szalonnasütésre is lehetőség nyílik. Január 26.: Kikerics túra a Szársomlyón Hazánk területén egyedül a Szársomlyón él a fokozottan védett magyar kikerics. Ezen a napon kivételes alkalom nyílik a szintén fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Szársomlyó földtani, növénytani, állattani és kultúrtörténeti értékeinek megtekintésére. A túra résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges! A helyszínről és az időpontról a túra előtt néhány nappal kapnak értesítést a jelentkezők. Tel.: 30/ , 30/ Bővebben:

13

14 Csatatéri séták 2013-ban A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság túra- és előadássorozata a hadtörténelem nyomait követi végig terepen a török időktől az 1950-es évekig, hadtörténész kutató közreműködésével. A sorozat első programja február 23-án Drávaszabolcsra, a német csapatok márciusi átkelésének színhelyére kalauzolja az érdeklődőket. A Mohácsi Történelmi Emlékhelyen március 16-án a török szemszögéből lehet megismerni a mohácsi csatát, míg május 25-én a csatát bemutató előadás és a sírkertben tett séta után korabeli fegyverek másolatainak megtekintésére, kézbe vételére nyílik lehetőség. Az I. bolgár hadtest márciusi harcainak nyomait kereshetik fel az érdeklődők június 1- jén Kisbajomban. Augusztus 10-én a villányi Ammonitesz tanösvényen a második mohácsi csataként ismert nagyharsányi csata helyszínével lehet megismerkedni. Szeptember 7-én Szigetvár 1566-os ostromáról hallhatnak a résztvevők. Szeptember 14-én ismét a Mohácsi Történelmi Emlékhely lesz a program helyszíne, ekkor a "Nézetek és elméletek a mohácsi csata lefolyásával kapcsolatban" című előadásra és a sírkert bejárására kerül sor. A Dráva mellett folytatódik a programsorozat október 19-én: az 1664-es ostrom helyszínét, valamint a Murakeresztúr környéki, 1950-es évekbeli erődkörletet látogathatják meg a résztvevők. Az egykori jugoszláv határon található hidegháborús védelmi rendszer bemutatása november 16-án folytatódik, ekkor a Kelet-Dráva tájegységben található létesítményeket tekinthetik meg az érdeklődők Matty község határában. A programsorozat december 14-én zárul, a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen végzett régészeti feltárások eredményeiről lehet sok érdekességet megtudni. IKSZT Hírek Projektötleti felhívás A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) január hónapban egy projektötleti felhívást tett közzé, amelyre január 31-ig lehet jelentkezni. A projektötleteket a az MNVH Cselekvési Tervében megfogalmazott célokhoz igazodó, a sokoldalú és fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos országos, térségi és helyi fórumok, események megszervezésére és lebonyolítására vonatkozóan várják. A projektötleti felhívás teljes terjedelmében: fenntarthato-videkfejlesztessel-kapcsolatos-orszagos-tersegi-es-helyi-forumok- Ismételt módosítás a TÁMOP pályázatban január 11-én a TÁMOP-3.2.3/B-12/1 (A-B) - Építő közösségek - B) A korszerű, többfunkciós (multifunkcionális) közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok,

15 együttműködések, új tanulási formák kialakulásának elősegítése pályázati konstrukció felhívása ismételten pontosításra került. Forrás, elérés: palyazati-felhivashoz-kapcsolodoan.html Közösségi animátor képzési felhívás A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet elsősorban az IKSZT munkatársai részére akkreditált 40 órás közösségi animátor képzést indít 2013 februárjában. A képzés célja: Olyan gyakorlatorientált ismeretek átadása az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) munkatársainak, mely a mindennapi munkához, a szolgáltatásfejlesztéshez nyújt aktuális ismereteket, amely felkészíti őket arra, hogy a településük aktív közösségével együtt úgy alakíthassák ki az integrált közösségi és szolgáltató terének feladatait, szolgáltatásait és térszerkezetét, hogy az a helyi igényekre, szükségletekre reagálva, fenntartható módon szolgálja a szolgáltatást igénybe vevők elvárásait, szükségleteit. A TÁMOP-3.2.3/B-12/1 (A-B) - Építő közösségek - B) A korszerű, többfunkciós (multifunkcionális) közművelődési fejlesztéseket szolgáló közösségi programok, együttműködések, új tanulási formák kialakulásának elősegítése elnevezésű pályázati felhívás A) komponens, pályázati útmutatójának C1.2 Választható, kapcsolódó tevékenységek, szolgáltatások 1) pontja alapján a projektet megvalósító szervezet munkatársainak a szakmai tevékenységgel kapcsolatos akkreditált képzéseken való részvétele támogatható. Segítségek, egyebek Védett területeken tilos korcsolyázni A téli hideg napok lehetővé teszik, hogy befagyott vizeinken is hódolhassunk a korcsolyázás örömének. Sokan a védett természeti területek holtágait, tavait veszik célba, anélkül, hogy tisztában lennének az itteni szabályokkal. Ezért összefoglaljuk az erre vonatkozó jogszabályokban foglaltakat. Ez a szabadidős tevékenység, amellett, hogy sok helyen még most is veszélyeket rejt magában, jogszabály általi korlátokba is ütközik. A 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet többek között kimondja, hogy tilos a szabad vizek jegén tartózkodni folyóvizeken és azok mellékágain, kikötők és veszteglőhelyek területén, valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. Folyóvizek alatt a folyókat, időszakos és állandó vízfolyásokat, valamint a holtágakat értjük. Aki ezeket a szabályokat megszegi, től akár forint összegű bírsággal is büntethető (2012. évi II. törvény). Fokozottan védett területeken tartózkodni csak külön engedéllyel szabad (1996. évi LIII. törvény). Az egyéb vizeken, halastavakon stb. is érdemes tájékozódni, mielőtt jégre szállunk, mivel a terület tulajdonosának a beleegyezése szükséges. Gondoljunk csak bele, hogy egy sekélyebb halastóban alattunk halak téli vermelésüket töltik. A korcsolyák éles hangja, ami a vízben még tovább erősödik, zavarhatja a halakat, ami tömeges elhullásukhoz vezethet.

16 Összefoglalva: javasoljuk a kijelölt korcsolyázó helyek felkeresését. Köszönjük együttműködésüket! Forrás: Békalencse, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság decemberi hírlevele TEHETSÉG-TANÁCSADÁS A Pécsi Tudományegyetem Központi Regionális Tehetségpontja pszichológiai tehetségtanácsadót alakított. Intelligencia kreativitás tehetség: a lelki egészség mellett ezek az emberi létezés legfontosabb jellemzői. Ha Ön arra gyanakszik, hogy gyermeke, tanítványa valamely területen kiemelkedő teljesítményre lenne képes tehetség-ígéret és szeretne erről hitelesebb információt kapni, ha Ön úgy érzi, hogy gyermeke, tanítványa sokkal többre lenne képes, de ez valamiért nem sikerül, ha az Ön iskolája szeretne részletes tájékoztatást kapni a PTE Regionális Tehetségpont Tanácsadásának működéséről szülői vagy nevelési értekezleten, ha az Ön iskolája szívesen szervezne műhelybeszélgetéseket kollégáinak a tehetséggondozásról, ha az Ön iskolája szeretne többet tudni arról, mi a tehetség, ki a tehetséges vagy a tehetség kibontakoztatásának stb. lehetőségeiről, módszereiről, ha Ön kedves középiskolás diák szeretne többet, hitelesebbet tudni képességeiről, keresse a PTE tehetség-tanácsadást! Cím: 7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. Időpont-egyeztetés: Dr. Révész György pszichológus revesz.gyorgy@pte.hu Dr. Deák Anita pszichológus - deak.anita@pte.hu Ha Te kedves középiskolás diák szívesen vennél részt egy útkereső csoporton, mert foglalkoztat, hogy hogyan szeretnél élni, mi az utad, hol tartasz ezen az úton, hová szeretnél eljutni stb., jelentkezz a foglalkozásokra. Időpont-egyeztetés: Pachner Orsolya, pszichológus Ph.D hallgató pachner.orsolya@gmail.com Vajda Anita, pszichológus, Ph.D hallgató vajda.anita@pte.hu

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt

Lezárult a Közép-Duna határon átnyúló védelme a környezeti nevelés feltételeinek fejlesztése Danube projekt 1 / 7 2013.01.17. 9:25 Hirt Balázs Békalencse - A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele - 2012. december wodtke@ddnp.kvvm.hu 2012. december 21. 9:54

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati Munkacsoport Tett- Hely Gyermek

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 25.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 25. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. február 25. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

A pályázati kiírás kódja: NTP-TV-14-A/B

A pályázati kiírás kódja: NTP-TV-14-A/B PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A hagyományokkal rendelkező és az új általános iskolai, gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók számára meghirdetett, országos, felmenő rendszerű tehetséggondozó tanulmányi

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. március 4.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. március 4. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. március 4. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

Osztálykirándulás tervező pályázat

Osztálykirándulás tervező pályázat PontVelem Okos program Osztálykirándulás tervező pályázat Rövid leírás: A PontVelem Okos Program keretében meghirdetésre kerülő Osztálykirándulás tervező pályázat célja a pénzügyi tervezés folyamatának

Részletesebben

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat)

Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank Együttható pályázatának hivatalos Részvételi szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) Az OTP Bank számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért kiemelt figyelmet fordít azokra a kezdeményezésekre,

Részletesebben

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

Postai. Ország: H Budapest. Telefon: 06-1-253-33-05 Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzata PMH Címzett: Dr. Lakatos István irodavezető E-mail:

Postai. Ország: H Budapest. Telefon: 06-1-253-33-05 Budapest Főváros XVII. kerület Önkormányzata PMH Címzett: Dr. Lakatos István irodavezető E-mail: 12. melléklet a /2006. ( ) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Világ Nyelv Program. Pályázati felhívás és útmutató

Világ Nyelv Program. Pályázati felhívás és útmutató Világ Nyelv Program Pályázati felhívás és útmutató 2005 Bevezető... 3 Általános tudnivalók... 4 1. Forrás támogatás a tanulóközpontok fenntartására... 11 2. Előre fuss: A nyelvoktatás terén hátrányt szenvedő

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 11.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. február 11. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. február 11. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére Budakalász Város Polgármestere 34/2014.(II.27.) számú előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. február 27-ei rendes ülésére Tárgy: Készítette: Javaslat a 2014 januárjában áttekintett pályázati

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. április 1.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. április 1. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. április 1. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015.

NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYARORSZÁG KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGA NB II. VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Hallgatók 2011 [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:] KÉRJÜK, OLVASSA EL A MELLÉKELT TÁJÉKOZTATÓT! Kedves

Részletesebben

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre

Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Pályázati felhívás a PhD doktori képzésre és egyéni doktori felkészülésre Tisztelt Pályázók, leendő PhD Hallgatók! A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora ebben az évben is pályázatot hirdet doktori (PhD)

Részletesebben

III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30.

III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30. III. évfolyam 27. szám 2012. december 17-2012. december 30. I. Pályázatok oktatási, nevelési intézmények számára Új kiírások I.1. Tízmillió millió forintos pályázat fiataloknak szóló drogmegelőző programokra...4.oldal

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK

BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK BÉKÉS MEGYEI SZÁMÍTÁSTECHNIKA VERSENY VERSENYKIÍRÁS ÉS SZABÁLYZAT TÁNCSICS MIHÁLY KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS TEHETSÉGKÖZPONT OROSHÁZA TARTALOMJEGYZÉK 1. A VERSENY CÉLJA... 2 2. ÉVFOLYAMOK, KORCSOPORTOK...

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzat 2014. május hó 29. napján tartandó Képviselő-testületi ülésére

Hajdúhadház Város Önkormányzat 2014. május hó 29. napján tartandó Képviselő-testületi ülésére Hajdúhadház Város Önkormányzata Polgármesterétől 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzat

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak

GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak GAP YEAR Hasznos tanácsok évkihagyóknak és évhalasztóknak Euroguidance Hungary Kedves Érdeklődő! A Euroguidance Magyarország az Európai Bizottság LEONARDO DA VINCI programja keretében, 2000-ben kezdte

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2015/16. EFOP 2015 menetrend A Magyar Közlöny mellékleteként megjelent az Emberi Erőforrás Fejlesztési

Részletesebben

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Programakkreditációs szám: PL-6114 A képzés címe: Siketek és nagyothallók

Részletesebben

VMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

VMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám

A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám A Pedagógiai és Közművelődési Intézmény Hírlevele 2012. március - 1. szám Az elektronikus hírlevél segítségével szeretnénk partnereinket időszakonként értesíteni az aktuális eseményekről, rendezvényekről,

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. április 17.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. április 17. RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2013. április 17. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros

Részletesebben

Erasmus+ szabályzat 201 0 5.

Erasmus+ szabályzat 201 0 5. Erasmus+ szabályzat 2015. S z a b á l y z a t Oldal: 2/19. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta intézményi Szenátus nevében: Beosztás mb. jogi igazgató Erasmus koordinátor rektor Helgertné Név Busa Zsuzsanna

Részletesebben

Az Europass jelentősége és használata, külföldi munkavállalás és képzés az EU-ban

Az Europass jelentősége és használata, külföldi munkavállalás és képzés az EU-ban Mindig van választás Az Europass jelentősége és használata, külföldi munkavállalás és képzés az EU-ban Hallgatói jegyzet SZERZŐ: CSUJA ZSUZSA LEKTOR: KALMÁR ANDRÁS NYELVI LEKTOR: HORVÁTH SÁNDOR SZERKESZTŐ:

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2012. július 13.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2012. július 13. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA EU PROGRAMIRODA 1173 Budapest, Pesti út 165. Levélcím:1656 Bp. Pf.:110. Tel.:253-3527 Fax: 253-3565 E-mail: onkormanyzat@rakosmente.hu

Részletesebben

Használd újra, ökosan! környezettudatos kreatív pályázat. Szabályzat

Használd újra, ökosan! környezettudatos kreatív pályázat. Szabályzat Használd újra, ökosan! környezettudatos kreatív pályázat Szabályzat A Használd újra, ökosan! kreatív pályázat (a továbbiakban: Pályázat) szervezője az Öko- Kord Országos Nonprofit Kft. és a National Geographic

Részletesebben

Nádudvar Város Önkormányzata

Nádudvar Város Önkormányzata Nádudvar Város Önkormányzata Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft. (a városrehabilitációs projekt lebonyolításával megbízott Városfejlesztő Társaság) PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nádudvar

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l -

C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - H í r e k, r e n d e z v é n y e k, k i a d v á n y o k, p á l y á z a t o k, t a n á c s o k, j ó g y a k o r l a t o k 2 0 1 5. á p r i l i s 3 0. Somogy Ifjúságáért

Részletesebben

Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.)

Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.) Dolgozz itthon! Hírlevél I. évfolyam 1. szám (2013. május 17.) 1. Köszöntő Kedves Magyar Fiatal! Rövid bemutatkozásképpen annyit szeretnék elmondani, hogy Fodor Zoltán vagyok, és projekt koordinátorként

Részletesebben

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai

Jelentkezési lap. Legyél te Magyarország. 1. Nevező magánszemély adatai Legyél te Magyarország NetMiniszterelnöke! Jelentkezési lap Az érvényes nevezési anyagnak tartalmaznia kell a nevező által kitöltött és aláírással hitelesített nevezési lapot és a hozzá tartozó, tartalmilag

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK

ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK HEVES MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANULMÁNYI VERSENYEK 2013/2014. TANÉV TARTALOMJEGYZÉK MEGYEI SZERVEZÉSŰ VERSENYEK Komplex anyanyelvi és matematikai verseny 4. évfolyamosoknak 5.o. Környezetismereti

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. szeptember 16.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2014. szeptember 16. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2014. szeptember 16. 1173 Budapest, Pesti út 165.; Levélcím:

Részletesebben

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 A Budapest II. Kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium a 2016/2017-es tanévben

Részletesebben

Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez. Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása

Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez. Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása Kalauz a Pályázati Űrlap Kitöltéséhez Erasmus+ Program Mobilitási projektek (KA1) Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása 2016. évi pályázati forduló TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2011) Kiadás dátuma: 2011. január 3.

Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2011) Kiadás dátuma: 2011. január 3. Pályázati Útmutató NCA pályázók számára (2011) Kiadás dátuma: 2011. január 3. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés -----------------------------------------------------------------------------------------4 1.1.

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank : Ajánlati felhívás, EUHL

Magyar Nemzeti Bank : Ajánlati felhívás, EUHL Magyar Nemzeti Bank : Ajánlati felhívás, EUHL Közzététel dátuma: 22.07.2011 Szerződés típusa: Szolgáltatásmegrendelés Jelentkezési határidő: 31.08.2011 Dokumentáció beszerzésének 31.08.2011 határideje

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma

December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma December 28. Nőtt a felvételizők átlagpontszáma http://www.nepszava.hu/default.asp?ccenter=onlinecikk.asp&articleid=1280582 Tízzel nőtt a felsőoktatási intézményekbe felvettek által elért átlagpontszám

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. május 27.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2013. május 27. RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2013. május 27. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros XVII.

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze

Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Debreceni Egyetem Állás- és Szakmai Gyakorlati Helyek Börze Hallgató Karrier Iroda és Szolgáltató Központ 2011. 05. 04. Állásbörze a Debreceni Egyetemen együtt a régió diplomás munkaerőpiacáért A Debreceni

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. március 24.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2016. március 24. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2016. március 24. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020 EURÓPAI BIZOTTSÁG Pályázati felhívás EAC/A05/2014 Erasmus+ szakképzési mobilitási tanúsítvány 2015 2020 1. Bevezetés E pályázati felhívás jogalapját az Erasmus+ elnevezésű uniós oktatási, képzési, ifjúsági

Részletesebben

Victor Vasarely Nemzetközi Mûvészeti Pályázat a Köztéri Mûvészetért

Victor Vasarely Nemzetközi Mûvészeti Pályázat a Köztéri Mûvészetért 5. PÁLYÁZATI ADATLAP A VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI MÛVÉSZETI PÁLYÁZAT A KÖZTÉRI MÛVÉSZETÉRT PROGRAMHOZ Alulírott ezennel jelentkezem a pályázaton való részvételre. I. Adatok Személyes adatok Családnév:

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. február 4.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. február 4. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. február 4. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú

Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú Nagyhalász Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ az ÉAOP-5.1./A-12-2013-0006 azonosítószámú Nagyhalász szociális célú városrehabilitációja című városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. január 7.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. január 7. RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. január 7. Tisztelt Érdeklődő! Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti

Részletesebben

Monor Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. a Monor integrált városközpont-fejlesztése városrehabilitációs projekt

Monor Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. a Monor integrált városközpont-fejlesztése városrehabilitációs projekt Monor Város Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Monor integrált városközpont-fejlesztése városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek támogatására

Részletesebben

Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014.

Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014. Barkácsplaza webáruház Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek (ÁSZF) 2014. Jelen üzletszabályzat (továbbiakban ÁSZF) az alábbiakban tartalmazza azokat a feltételeket, amelyeket a Barkácsplaza

Részletesebben

BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016.

BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016. BME Építészmérnöki Kar Tudományos Diákköri és Művészeti Konferencia 2016. 2016. április 18. kedd 14 óra K.210. BME Építészmérnöki Kar Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 2016. évi nyitónap 2016.

Részletesebben

A pályázati kategória kódja: NTP-NTV-16-A/B

A pályázati kategória kódja: NTP-NTV-16-A/B PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A Tehetséges magyar fiatalok nemzetközi tanulmányi vagy művészeti versenyeken, nemzetközi tudományos diákolimpiákon való részvételének támogatása c. kiíráshoz A pályázati kategória kódja:

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. december 3.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. december 3. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. december 3. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj

Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj Campus Hungary Iktatószám: CH-732-4/2014 Projektazonosító: TÁMOP-4.2.4.B/1-11/1-2012-0001 Pályázati felhívás Felsőoktatás nemzetközi fejlesztéséért díj MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ: 2014. JÚLIUS 21. A felhívás

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. november 19.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. november 19. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. november 19. Tisztelt Érdeklődő!

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban (Öveges Program) c. pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására?

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Kerekasztal beszélgetés 2011.10.11 Tisztelettel meghívjuk Önöket a VOSZ és BKIK Humánpolitikai

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati képzés Álmaim ligete pályázat eredményei

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1. A pályázat célja

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1. A pályázat célja PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Törökszentmiklós Városi Önkormányzat, mint Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet a Törökszentmiklós város északi szegregátumának komplex fejlesztése városrehabilitációs projekt keretében

Részletesebben

A pályázati kategória kódja: NTP-SZTG-15

A pályázati kategória kódja: NTP-SZTG-15 PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ A Szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása c. kiíráshoz A pályázati kategória kódja: 1. oldal

Részletesebben

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21.

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. Túrakiírás A túra rendezője: Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ Várpalota A túra (rajt) helyszíne: Várpalota Thury Vár A túra időpontja:

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA Szeged, 2006. 1 A Felvételi Szabályzat a Felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény (Ftv), és a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak általános

Részletesebben

Kultúra Program (2007-2013)

Kultúra Program (2007-2013) Kultúra Program Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Tudnivalók pályázóknak 1.2.1 terület Kultúra Program (2007-2013) 2011. júliusi változat 1 BEVEZETÉS Jogi nyilatkozat: Az alábbiakban

Részletesebben

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020.

Kerületi Esélyegyenlőségi Program 2016-2020. 254/2015 (XII 17) XIÖK határozat melléklete Budapest Főváros XI Kerület Újbuda Önkormányzata Kerületi Esélyegyenlőségi Program wwwpesteselyhu 1 TARTALOM 1 Vezetői összefoglaló 5 2 Bevezetés 7 21 Jogszabályi

Részletesebben

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium HÁZIREND 2014. 2 Tartalomjegyzék: 1. A Házirend jelentősége 4.o. 1.1. Mi a Házirend? 4.o. 1.2. A Házirend célja 4.o. 2. A Házirend hatálya

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a KMOP-5.1.1/C-09-2f-2011-0003 azonosítószámú szociális célú városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával

Részletesebben

PannonDiák Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat

PannonDiák Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat PannonDiák Facebook nyereményjáték részvételi- és játékszabályzat 1. Szervező cég: A PannonDiák Iskolaszövetkezet (székhely: 8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.; cégjegyzékszám:07-02-001384; adószám:

Részletesebben

HATÁROZATI JAVASLAT. M a k ó, 2012. október 19. Dr. Siket István bizottsági elnök

HATÁROZATI JAVASLAT. M a k ó, 2012. október 19. Dr. Siket István bizottsági elnök HATÁROZATI JAVASLAT Tárgy: a Tisztítószer, egyéb vegyi áru, takarító-, mosdó-, mosogató-, és egyéb felszerelések beszerzése Makón a helyben központosított beszerzési rendszer hatálya alá tartozó intézmények

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni - Projektmódszer a múzeumpedagógiában című szakmai továbbképzés indul

Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni - Projektmódszer a múzeumpedagógiában című szakmai továbbképzés indul Szórakoztatva tanulni, tanulva szórakozni - Projektmódszer a múzeumpedagógiában című szakmai továbbképzés indul A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a Múzeumok Mindenkinek

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása

HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása HungaroControl Zrt. vidéki radar és navigációs állomásainak és a budapesti székhelyen lévő ANS I-II-III épületeinek villamos energia ellátása Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés

Részletesebben

1.2. A Szervező a játékot a Jaaqob Interaktív Ügynökség (40 Tooting High Street Tooting Broadway SW17 0RG London) közreműködésével bonyolítja le.

1.2. A Szervező a játékot a Jaaqob Interaktív Ügynökség (40 Tooting High Street Tooting Broadway SW17 0RG London) közreműködésével bonyolítja le. Autókereskedők cserebere a világ körül játék részvételi feltételei Játékszabályzat és a játékhoz kapcsolódó adatkezelési szabályok 1. Általános tájékoztatás 1.1. Jelen Játékszabályzat szabályozza a Discovery

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2013. május 08.

Pályázati lehetőségek. civil szervezetek részére. 2013. május 08. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek civil szervezetek részére 2013. május 08. 1173 Budapest, Pesti

Részletesebben

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra

Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra Pályázati felhívás Digitális Kárpát-medence című rajzpályázatra 2015 Tartalom Előzmények... 3 1. A pályázat célja... 4 2. Pályázók köre... 4 3. Pályázati részvétel feltételei... 5 4. Pályázat beadásának

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. november 4.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2014. november 4. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2014. november 4. E-mail: onkormanyzatrakosmente.hu

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2012/2013. tanévre

Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2012/2013. tanévre Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 2012/2013. tanévre I. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és finanszírozott tanulmányi versenyek Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny

Részletesebben

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. január 15.

Pályázati lehetőségek. nevelési-oktatási intézmények részére. 2015. január 15. BUDAPEST FŐVÁROS XVII. k KERÜLET RÁKOSMENTI POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI IRODA EU PROGRAMIRODA Pályázati lehetőségek nevelési-oktatási intézmények részére 2015. január 15. Tisztelt Érdeklődő! Budapest

Részletesebben

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára

Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Pályázati felhívás UGRÓDESZKA - Társadalmi vállalkozásfejlesztő program mélyszegénységben élők életminőségének javítását célzó kezdeményezések számára Örömmel tudatjuk, hogy a NESsT és a Badur Alapítvány

Részletesebben

291. szám 2014. március 3.

291. szám 2014. március 3. Kari Kurír A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hírlevele Elektronikus változat: http://www.arts.u-szeged.hu/kurir 291. szám 2014. március 3. Hírek, információk 1. A 2014. február 20-án

Részletesebben

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola A mi szerepünk alig több rendezésnél, rendszerezésnél, adminisztrálásnál és az erők helyes ökonómiájának érvényesítésénél. (Karácsony Sándor:Új Szántás, 1948) EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Hálózati programok Tett- Hely Gyermek és

Részletesebben

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás Univer24 Az úszás ünnepe Rendezvény Kiírás 1. Univer24 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével

Részletesebben

KMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

KMÖT alap-, osztatlan, mesterképzés 2011/2012 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2011/2012-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

SZELLEMI-, KULTURÁLIS- ÉS SPORTVETÉLKEDÔK A SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS KÖZÉPISKOLÁBAN 7-8. osztályos tanulók részére

SZELLEMI-, KULTURÁLIS- ÉS SPORTVETÉLKEDÔK A SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS KÖZÉPISKOLÁBAN 7-8. osztályos tanulók részére 2015. november 16-20. SZELLEMI-, KULTURÁLIS- ÉS SPORTVETÉLKEDÔK A SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS KÖZÉPISKOLÁBAN 7-8. osztályos tanulók részére TERMÉSZETTUDOMÁNYOK fizika - kémia - biológia - földrajz NYELV angol

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjra a 2009/2010 es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe

Részletesebben

A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT KINEK SZÓL A PÁLYÁZAT? FESZEGESD TE IS VELÜNK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKET:

A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT KINEK SZÓL A PÁLYÁZAT? FESZEGESD TE IS VELÜNK AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKET: A JÖVŐ ÚTJAIN NEMZETKÖZI RAJZ-, JÁRMŰDESIGN ÉS JÁRMŰDEKORÁCIÓS PÁLYÁZAT A GYSEV Zrt. (továbbiakban GYSEV) és a MOBILIS Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban Mobilis) (továbbiakban együttesen a Kiírók),

Részletesebben

TEHETSÉG HÍRLEVÉL. Ösztöndíjpályázat a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására

TEHETSÉG HÍRLEVÉL. Ösztöndíjpályázat a Nemzet Fiatal Tehetségeinek támogatására TEHETSÉG HÍRLEVÉL A hetedik (áprilisi) szám A hetedik számban továbbra is szerepel néhány olyan pályázati lehetőség, amely még nem járt le, így szeretnénk ezekre újra felhívni a hallgatók figyelmét. Ugyanakkor

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben