Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében."

Átírás

1 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOSÓGÉP Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében. F1296ND(W)(A)(1~9)/F6296ND/F6222ND F1096ND(W)(A)(1~9)/F6096ND/WD10396ND TERMÉKJELLEMZŐK 2 Gyűrődés elleni védelem: a mosógépdob váltakozó forgása miatt a ruhák gyűrődése minimális. Beépített vízmelegítő: a belső melegítő rendszer automatikusan felmelegíti a vizet az ideális hőmérsékletre a választott programhoz. Az Intelligens Mosórendszernek köszönhetően gazdaságosabb: az Intelligens Mosórendszer felderíti a betöltött ruha mennyiségét és a vízhőmérsékletet, majd meghatározza az optimális vízszintet és mosási időt az energia- és vízfelhasználás minimalizálásának az érdekében. Gyerekzár: a gyerekzár-rendszer alkalmas arra, hogy megakadályozza, hogy a gyermekek bármelyik gombot megnyomják a program lefutása alatt. Alacsony zaj-sebesség kontroll rendszer: a készülék érzékeli a betöltött ruha mennyiséget és az egyensúlyt, hogy egyenletesen eloszlassa a terhelést, így minimalizálva a forgás közben keletkező zajokat.

2 Direct Drive rendszer: a továbbfejlesztette Brushless DC motor ékszíj és tárcsa segítsége nélkül forgatja a dobot. 6 ütem: a mosógép képes különböző dobmozgásokat végezni, illetve a mozgásokat kombinálni az adott mosóprogramtól függően. A kontrollált forgási sebességgel és a dob jobb és bal irányba való forgásával együtt a készülék mosási teljesítménye rendkívül fejlett, és tökéletes eredményt nyújt minden alkalommal. TARTALOMJEGYZÉK Figyelmeztetések... 3 Termékjellemzők... 4 Üzembe helyezés...5 Mosás előtti teendők Adalékanyagok hozzáadása Funkciók Hogyan használja a mosógépet Karbantartás Hibaelhárítás Jótállási jegy FIGYELMEZTETÉSEK OLVASSON EL MINDEN UTASÍTÁST ÉS AZ ÜZEMBE HELYEZÉS LEÍRÁSÁST HASZNÁLATBA VÉTEL ELŐTT Figyelmeztetés: A biztonsága érdekében kövesse a használati útmutató előírásait, hogy a minimálisra csökkentse a tűz- és robbanás, áramütés, személyi vagy tárgyi sérülés, és halálesetek esélyét. FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Figyelmeztetés: a használat közbeni tűz, áramütés, és személyi sérülések elkerülése végett kövesse az alábbi előírásokat!

3 Üzembe helyezés előtt ellenőrizze, hogy nem talál- e külső sérülést. Ha talál, akkor ne helyezze üzembe a készüléket. Ne működtesse vagy tárolja a mosógépet olyan helyen, ahol az ki van téve az időjárásnak. Kérjük, ne nyúljon a vezérléshez. Kérjük, ne javítsa vagy cserélje a mosógép egyetlen elemét sem, és ne kíséreljen meg szerviztevékenységet, hacsak azt nem javasolja kifejezetten a használati útmutató vagy a karbantartási fejezet, azonban ezt is csak akkor tegye, ha megértette az előírásokat, és rendelkezik a megfelelő képességekkel. Tegye a készülék alatti és körüli területeket éghető anyagoktól (pl. szösz, papír, rongy, kémiai anyagok) távol. Ha a készüléket gyermekek közelében használja, kérjük, járjon el fokozott figyelemmel. Ne hagyja, hogy a gyermekek a mosógépen, vagy bármely más háztartási készüléken/készülékben/készülékkel játsszanak. Tartsa távol a kistestű állatokat a készüléktől. Ne hagyja a mosógép ajtaját nyitva. A nyitott ajtó arra csábíthatja a gyermekeket, hogy függeszkedjenek rajta, vagy bemásszanak a készülékbe. Ne nyúljon be a készülékbe, amíg az mozog. Mindig várja meg, amíg a dob teljesen megáll. A mosási program csökkentheti az anyagok tűzálló gépességét. Ennek elkerülése érdekében kövesse a ruhadarab gyártójának mosással és ápolással kapcsolatos előírásait. Ne mosson vagy szárítson olyan ruhadarabokat, amelyek tisztítása/mosása/öblítése/megjelölése korábban olyan éghető vagy robbanásveszélyes anyaggal történt (pl. wax, olaj, festék, gázolaj, zsírtalanító, száraztisztító anyagok, kerozin stb.), amely lángra kaphat vagy felrobbanhat. Az olaj a csőben maradhat a mosási program befejezése után, ami tüzet okozhat a szárítási program alatt. Ezért kérjük, ne tegyen a készülékbe olajos ruhadarabot. Ne csapja be a készülék ajtaját, és ne erőltesse a kinyitását, amikor az le van zárva, mert ezzel sérüléseket okozhat a készülék belsejében. Amikor a készülék magas hőmérsékleten dolgozik, az ajtaja rendkívül felmelegedhet. Kérjük, ne érjen hozzá. Az áramütés veszélyének elkerülése érdekében miközben tisztítási vagy karbantartási munkálatokat végez a készüléken, a mosógépet mindig csatlakoztassa le a hálózatról, vagy a háztartási elosztó panelról a biztosíték eltávolításával vagy az áramkör-megszakító kapcsoló lekapcsolásával. Amikor lecsatlakoztatja a készüléket a hálózatról, soha ne magát a kábelt húzza, hanem az erre kialakított markolatot, különben a kábel megsérülhet. Soha ne kísérelje meg működtetni a sérült, hibásan működő, részben szétszerelt, vagy hiányzó/sérült alkatrészekkel bíró (beleértve a kábelt is) készüléket. Mielőtt megválna kiöregedett készülékétől, csatlakoztassa le a hálózatról. Tegye a kábelt használhatatlanná. Vágja el a kábelt közvetlenül a készüléknél, hogy megakadályozza a további használatot. Ha a készüléke víz alá került, kérjük, keresse fel a szervizközpontunkat a tűz és áramütés fennálló veszélye miatt. Ne nyomja lefelé erősen az ajtót, amikor az nyitva van, mert a készülék felborulhat.

4 ŐRIZZE MEG AZ ÚTMUTATÓT Földelési útmutató: Ezt a készüléket földelni kell. Sérülés vagy hibás meghibásodás esetén a földelés csökkenti az áramütés veszélyét, mert utat biztosít a legkisebb elektromos ellenállásnak. A készülék tartozéka egy földelő konduktoros kábel és egy földelő dugalj. Ne használjon adaptert, mert azáltal sérülhet a földelés. Ha nem rendelkezik megfelelő kimenettel, keressen fel egy villanyszerelőt. Figyelmeztetés: A földelő konduktor nem megfelelő bekötésével az elektromos áramütést veszélyezteti. Ellenőriztesse egy szakképzett villanyszerelővel vagy más szakemberrel, ha kétségei vannak a megfelelő földelést illetően. Ne módosítsa a készülékhez mellékelt kábeleket, ha az nem az Ön konnektoraihoz való, egy szakképzett villanyszerelő beszerel egyet Önnek. TERMÉKJELLEMZŐK 4 Név: elöltöltős mosógép Áramellátás: V~,50/60Hz Méret: szélesség 600 mm, hosszúság 440 mm, magasság 850 mm Súly: 59 kg Max. watt: 1700 W Mosási kapacitás: 6 kg [F12/1096ND(W)(A)(1~9)]/[F6296ND]/[F6222ND]/[F6096ND]/[WD10396ND] Fordulatszám: adalékanyag/nincs forgás/400/800/1200 [F1296ND(W)(A)(1~9] [f6296nd]/[f6222nd] adalékanyag/nincs forgás/400/600/1000 [F1096ND(W)(A)(1~9)] [F6096ND]/F[WD10396ND] Vízfelhasználás: 56 l

5 Megengedhető víznyomás: kgf/cm3 ( kPa) mosás: 56 db (A) forgás: 74 db (A) A megjelenés és a termékjellemzők észrevétel nélkül módosulhatnak a termék minőségének fejlődése érdekében. Tartozékok: bemeneti cső 1EA csavarkulcs 5 ÜZEMBE HELYEZÉS Olyan helyen működtesse vagy tárolja a készüléket, ahol az nincs kitéve fagyáspont alatti hőmérsékletnek és az időjárás körülményeinek.

6 Földelje megfelelően a készüléket, hogy az megfeleljen minden szabálynak és előírásnak. A talpazat nyílását ne torlaszolja el szőnyeggel, amikor a készülék szőnyeggel borított területen van. Olyan országokban, ahol bizonyos területek ki vannak téve a csótányoknak vagy más élősködőknek. kérjük fokozottan figyeljen arra, hogy a készüléket és annak környezetét minden esetben tisztán tartsa. Minden olyan sérülésre, amelyet csótányok vagy más élősködők okoznak, a garancia nem vonatkozik. Átvezető csavarok: A készülék átvezető csavarokkal van felszerelve, hogy elkerülhessük a szállítás közbeni sérüléseket. - A csomagolást és minden átvezető csavart el kell távolítani használatba vétel előtt. - Amikor kicsomagolja a talpazatot, győződjön meg róla, hogy eltávolítja a további csomagolásokat a talpazat középső részéről. Az átvezető csavarok eltávolítása: 1. A szállítás közben előforduló sérülések elkerülése végett 4 speciális csavarral zártuk le a készüléket. Használatba vétel előtt távolítsa el a csavarokat a gumidugókkal együtt. Amennyiben nem távolítja el őket, azok erőteljes vibrálást, zajokat, és meghibásodásokat okozhatnak. 2. Csavarozza ki a négy csavart a mellékelt csavarkulccsal. 3. Vegye ki a négy csavart és a gumidugókat azok finom csavarásával. Őrizze meg a csavarokat és a csavarkulcsot, mert később még szüksége lehet rájuk. Amikor a készüléket szállítja, az átvezető csavarokat vissza kell helyezni. 4. Zárja le a nyílásokat a mellékelt sapkákkal. 6

7 ÜZEMBE HELYEZÉS Az üzembe helyezés helye: Padlószint: a megengedett lejtés a mosógép alatt 1 Áramellátás: a fali konnektornak a készülék 1.5 méteres körzetében kell lennie. Ne terhelje a konnektort egynél több készülékkel. További tennivalók: a faltól, padlótól, és ajtótól bizonyos távolság szükséges (hátul: 10 cm, jobb- és baloldal: 2 cm). Ne helyezzen vagy tároljon szennyest a mosógép tetején soha, mert megsérülhet a fényezés vagy a vezérlés. Pozicionálás: A mosógépet vízszintes, kemény padlón helyezze üzembe. Győződjön meg róla, hogy a szellőzést a készülék körül nem akadályozza szőnyeg stb. - A mosógép alatti padló egyenetlenségeit soha ne próbálja fadarabbal, kartonnal, vagy hasonlóval kiegyenlíteni. - Ha elkerülhetetlen, hogy a készüléket gáztűzhely vagy széntüzelésű tűzhely közelébe helyezze, helyezzen be egy 85x60 cm-es szigetelőréteget a két készülék közé, amely alufóliával van bevonva a tűzhely felé néző oldalán. - A mosógép nem működtethető olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet 0 C alá csökkenhet. - Kérjük, győződjön meg róla, hogy a mosógéphez a működtetési helyén könnyedén hozzáférhet egy gépész meghibásodás esetén. - Állítsa be mind a négy lábat a csavarkulcs segítségével úgy, hogy a készülék stabilan álljon, és hogy legalább 20 mm távolság maradjon a készülék teteje és az afölött lévő munkaterület között. BS Dugalj Biztonsági Adatai (az Egyesült Királyságra vonatkozóan): FONTOS: A HÁLÓZAT DRÓTJAI A KÖVETKEZŐ SZÍNKÓDOKKAL VANNAK ELLÁTVA: ZÖLD ÉS SÁRGA: FÖLDELÉS KÉK: SEMLEGES BARNA: ÉLŐ Ezt a készüléket földelni kell. Mivel a vezetékben lévő huzalok színei nem feltétlenül egyeznek meg a dugaljban lévő terminálokkal, a következők szerint járjon el: A zöld vagy sárga színű huzalt abba a terminálba kell csatlakoztatni, amely: a) E betűvel van jelölve b) a föld szimbólummal van jelölve c) sárga vagy zöld színű. A kék színű huzalt abba a terminálba kell csatlakoztatni, amelynek színe fekete, vagy

8 N betűvel van jelölve. A barna színű huzalt abba a terminálba kell csatlakoztatni, amelynek színe piros, vagy L betűvel van jelölve. Ha 13 amperes (BS 1363) dugaljat használ, a biztosíték is BS 1363 típusú legyen. ÜZEMBE HELYEZÉS Elektromos csatlakoztatás 7 1. Ne használjon hosszabbító kábeleket vagy dupla adaptereket Ha az ellátó kábel megsérült, annak cseréjét csak a gyártó, a gyártó szervize, vagy egy hasonlóan képzett ember végezheti a veszélyek kiküszöbölése végett. 3. Mindig csatlakoztassa le a készüléket az elektromos- és a vízhálózatról használat után. 4. Csak olyan fali csatlakozóba kösse a készüléket, amely földelve van, és megfelel a hatályos vezetékezési előírásoknak. 5. A készüléket úgy kell elhelyezni, hogy a dugalj mindig könnyen elérhető legyen. A mosógép javítási munkálatait kizárólag szakképzett személy végezheti. A tapasztalatlan személyek általi javítások sérüléseket és meghibásodásokat okozhatnak. Keresse fel a helyi szervizközpontot. Ne helyezze üzembe a készülékét olyan helyiségekben, ahol a hőmérséklet fagypont alá süllyedhet. A fagyott csövek tönkremehetnek, ha nyomás alá kerülnek. Az elektromos vezérlés megbízhatósága csökkenhet fagypont alatt. Ha a készülék házhoz szállítása a téli hónapokban történik, amikor a hőmérséklet fagypont alá eshet: helyezze a készüléket egy szobahőmérsékletű helyiségbe néhány órára, mielőtt használatba venné azt. Figyelmeztetés: a készüléket felügyelet nélkül nem használhatják kisgyermekek vagy fogyatékkal élő személyek. A kisgyermekek felügyeletével biztosítani kell, hogy nem játszanak a készülékkel. Figyelmeztetés: Figyelmeztetés a hálózati kábellel kapcsolatban. A legtöbb gyártó azt javasolja, hogy a készüléket egy kizárólagos áramkörre kösse rá: ez egy egy kimenetelű áramkör, amely csak az adott készüléket látja el, és nincsenek további kimenetei vagy elágazásai. Ellenőrizze a termékjellemzőket a használati útmutatóban, hogy biztos lehessen. Ne terhelje túl a kimeneteket. A túlterhelt fali kimenetek, meglazult vagy megsérült kimenetek, kopott hálózati kábelek, sérült vagy megtört vezetékek balesetveszélyesek lehetnek. Bármely a felsorolt körülmények közül áramütést vagy tüzet okozhat. Bizonyos időközönként vizsgálja meg a készüléke kábelét, és ha azon sérülést vagy minőségcsökkenést észlel, csatlakoztassa le a hálózatról, szakítsa meg a készülék használatét, és keressen fel egy felhatalmazott szervizt, akik elvégzik a kábel cseréjét egy megfelelő darabra. Óvja a hálózati kábelt a fizikai vagy mechanikai hatásoktól, például csavarodás, görcsölődés, becsípődés, rátaposás, az ajtó rácsukása. Legyen különös tekintettel a kábel markolatára, a konnektorra, és arra a pontra, ahol a kábel kilép a készülékből. Ha a készülék el van látva egy hosszabbító kábel szettel, vagy egy hordozható elektromos aljzattal, a hosszabbító szettet vagy az elektromos aljzatot úgy kell elhelyezni, hogy az ne legyen kitéve ráfröccsenő folyadéknak vagy behatoló nedvességnek.

9 A mosógépet az ahhoz mellékelt csőkészlettel kell a vízhálózatra rákötni, a régi mosógép csöveit nem szabad használni. Csatlakoztatás a vízhálózatra - A víznyomásnak 30kPa és 1000kPa között kell lennie (0.3-10kgf/cm2) - Ne húzza vagy csavarja a csövet, amikor csatlakoztatja a szelephez. - Ha a víznyomás meghaladja az 1000 kpa-t, egy dekompressziós eszközt kell telepíteni. - Két gumiplombát mellékeltünk a vízbemeneti csövekhez, melyek a szivárgás megakadályozásában játszanak szerepet. - Győződjön meg róla, hogy a csaphoz való csatlakoztatás elég szoros. - Bizonyos időnként ellenőrizze a csövek állapotát, és cserélje ki azokat, ha szükséges. - Győződjön meg róla, hogy nincs hurok vagy horpadás a csövön. Megjegyzés: ha víz szivárog a csőből, miután befejezte a csatlakoztatást, ismételje meg ugyanezeket a lépéseket. Használja a legáltalánosabb típusú csapot vagy vízellátót. Ha a csap négyzet alakú, vagy túl nagy, távolítsa el a távtartó gyűrűt, mielőtt a csapot az adaptorba helyezi. ÜZEMBE HELYEZÉS Normál, menet nélküli csap és csavarozós típusú bemeneti cső 8 1. Csavarozza ki a rögzítő csavart, hogy csatlakoztassa a csapot. 2. Nyomja a csatlakozót felfelé addig, amíg a gumitömítés elég szorosan nem csatlakozik a csaphoz. Ezután rögzítse a négy csavart. Normál, menet nélküli csap és egyérintéses típusú bemeneti cső

10 1. Lazítsa ki a felső csatlakoztató csavart 2. Nyomja felfelé a csatlakozót addig, amíg a gumitömítés elég szorosan nem csatlakozik a csaphoz. Aztán rögzítse a négy csavart. Fordítsa el a középső csatlakozót úgy, hogy a víz ne szivárogjon. Győződjön meg róla, hogy a gumitömítés a csőcsatlakozón belül van. 3. Csatlakoztassa a vízbemeneti csövet a középső csatlakozóhoz a tányér lenyomásával. A vízbemeneti cső és a középső csatlakozó elkülönítéséhez zárja el a csapot, ezután húzza lefelé a bemeneti csövet, és nyomja le a tányért. A készülékéhez kizárólag hideg vízhez való csatlakozó cső van mellékelve. Győződjön meg róla, hogy nincs megcsavarodva vagy behorpadva a cső. ÜZEMBE HELYEZÉS Ez a készülék nem alkalmas tengerészeti alkalmazásra és mobil üzemeltetésre (pl. lakókocsik, repülőgépek). Kapcsolja ki a záró csapot, ha a készüléket bármilyen időtávra magára hagyja (pl. egy nyaralás alkalmával), főleg, ha nem rendelkezik padlólefolyóval a készülék közvetlen környezetében. Amikor leselejtezi az elöregedett készülékét, vágja le a hálózati kábelt, és tegye tönkre annak markolatát. Tegye használhatatlanná a készülék ajtajának a zárát, hogy megakadályozza, hogy a gyermekek magukra zárják. A csomagolóanyag (film, styrofoam) veszélyt jelenthet a gyermekekre nézve. Fulladásveszélyt okoz. Tartson távol gyermekektől mindenféle csomagolóanyagot! A lefolyócső behelyezése 9

11 Ha mosdókagylóba helyezi a lefolyócsövet, egy húrral rögzítse szorosan. A lefolyócső megfelelő rögzítése megóvja a padlót a vízszivárgás okozta sérülésektől. A lefolyócsövet nem szabad 100 cm-nél magasabban elhelyezni, mert akkor a víz a mosogatógépből csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem tud távozni. Ha a lefolyócső túl hosszú, ne erőltesse azt vissza a készülékbe, mert ez rendellenes zajokhoz vezethet. 10 ÜZEMBE HELYEZÉS A készülék szintezése

12 1. A készülék megfelelő szintezése megakadályozza az erőteljes zajokat és a rázkódás kialakulását. Szilárd, vízszintes felületen helyezze üzembe a készüléket, ha lehet, akkor egy helyiség sarkában. Megjegyzés: fából vagy öntöttvasból készült padló okozhat extrém rázkódást és egyensúlyi problémákat. 2. Ha a padló egyenetlen, állítsa be az állítható lábakat a szükséges magasságra, és ne helyezzen fadarabot, stb.-t a készülék alá. Győződjön meg róla, hogy mind a 4 láb stabilan áll, és a padlón támaszkodik, majd ellenőrizze, hogy a készülék teljesen vízszintes-e (használjon vízmértéket). * Miután szintezte a készüléket, szorítsa rá a záró anyákat, a készülék talpazatára. Minden anyát rögzíteni kell. Megjegyzés: abban az esetben, ha a készülék emelvényen van üzembe helyezve, biztonságosan rögzíteni kell, hogy kizárhassa annak az esélyét, hogy a mosógép leesik. * AZ átló ellenőrzése: amikor lenyomja a készülék tetőidomának ellentétes széleit, a készüléknek nem szabad fel-le irányú mozgásokat végeznie (kérjük, mindkét irányt ellenőrizze). Ha a készülék mozog, miközben Ön nyomást gyakorol a tetőidom széleire, állítsa be újra a lábakat. Beton padlók: - az üzemeltetési felületnek száraznak, tisztának, és vízszintesnek kell lennie, - kemény, lapos felületen helyezze üzembe a készüléket. Csempézett padlók (csúszós padlók): - minden lábat helyezzen csúszásmentes felületre, és végezze el a készülék szintezését (a csúszásmentes anyagból 70x70 mm-es darabok kivágása és azok padlóra ragasztása szükséges. * A csúszásmentes anyag egy öntapadó felület, amelyet létrákon vagy lépcsőkön használnak az elcsúszás megakadályozására.

13 Fapadlók (felfüggesztett padlók): - a fapadló különösen fogékony a rezgésekre - a rezgések megakadályozása végett, helyezzen gumisapkákat mindegyik láb alád, legalább 15mm vastagon a mosógép alatt, ahol legalább 2 csavarral rögzítse. - ha lehetséges, a helyiség sarkában helyezze el a készüléket, ahol a padló a legstabilabb. * Helyezze fel a gumisapkákat a rezgés csökkentésére. * Az LG alkatrészáruházból beszerezheti a gumisapkákat (p/no.4620er4002b). Fontos! - A megfelelő elhelyezés és szintezés biztosítja a mosógép hosszú, pontos, szabályos, megbízható működését. - A mosógépben abszolút vízszintesnek kell lennie, és stabilan kell állnia. - Nem szabad libikóka-mozgást végeznie töltés alatt. - Az üzembe helyezési területnek tisztának, padlótisztítótól és más kenőanyagtól mentesnek kell lennie. - Ne hagyja, hogy a mosógép lába nedves legyen. Ha a mosógép lába vizes lesz, elcsúszhat a készülék. MOSÁS ELŐTTI TEENDŐK Az első mosás előtt: válassza ki a mosóprogramot (pamut, 60, félig töltse fel adalékanyagokkal), és hagyja, hogy az lefusson szennyes nélkül. Így kiürül a dobból a maradványok és a víz, amelyek a gyártás során kerültek bele. Mosás előtti teendők: Ruhacímkék: olvassa el figyelmesen ruhái címkéjét. Ez szolgál információkkal a ruhadarab anyagáról és arról, hogy hogyan kell mosni. 2. Válogatás: a legjobb eredmények elérése érdekében gyűjtse egy kupacba azokat a ruhákat, amelyek moshatóak ugyanazzal a mosóprogrammal, vízhőmérséklettel, és fordulatszámmal. A különböző anyagokat különbözőképpen kell mosni. Mindig vegye külön a sötét, világos, és fehér ruhaneműket. Ezeket mindig mossa külön, mivel a festék és a bolyhok elszínezhetik a fehér stb. anyagokat. Ha lehetséges, ne mosson együtt enyhén és erőteljesen szennyezett ruhaneműket. Szennyezettség (erőteljesen, átlagosan, enyhén)...különítse el a ruhákat szennyezettségük szerint. Szín (fehér, világos, sötét)...különítse el a ruhákat a színük szerint. Bolyhok (szöszképzők, szöszgyűjtők)...különítse el a ruhákat aszerint, hogy azok képezik vagy összegyűjtik a szöszt. 3. Teendők a dobba helyezés előtt: - Helyezzen a dobba vegyesen kis- és nagyméretű tárgyakat. A nagyméretű tárgyak nem adhatják a töltés felénél nagyobb részét.

14 - Ne mosson egy ruhaneműt önmagában, mert ez súlyelosztási problémákhoz vezethet. Mindig tegyen hozzá egy-két hasonló tárgyat. - Ellenőrizzen minden zsebet, hogy meggyőződjön róla, hogy azok üresek. Az olyan tárgyak, mint a szögek, gyufák, tollak, pénzérmék, és kulcsok nem csak a ruháit, hanem a készüléket is károsítják. - Zárja össze a zipzárakat, kapucnikat, és madzagokat, hogy megakadályozza a ruhadarabok egymásba akadását. - A koszt és foltokat kezelje a mosás előtt úgy, hogy egy kevés, vízben oldott adalékanyagot dörzsöl pl. a gallér vagy a mandzsetta foltjaiba, amely segíti a tisztítást. - Ellenőrizze a flexibilis tömítés (szürke) hajtásait, és távolítson el minden tárgyat, ha talál. - Ellenőrizze a dob belsejét, és távolítson el belőle minden tárgyat a következő mosás elindítása előtt. - Távolítson el minden ruhát vagy tárgyat a flexibilis tömítésről, hogy megakadályozza mind a ruhák, mind a tömítés sérüléseit. ADALÉKANYAGOK HOZZÁADÁSA Mosószer és öblítőszer hozzáadása 12

15 1. Az adagolótartály - csak főmosás -> \_ _/ - előmosás és főmosás -> \_ _/ + \_ _/ Figyelmeztetés: tartson minden adalékanyagok gyermekektől elzárva, mivel fennáll a mérgezés veszélye. Túl sok mosószer, fehérítő, vagy öblítő túlfolyást okozhat. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő mennyiségű adalékanyagot használja. 2. Öblítőszer hozzáadása: - ne lépje túl a maximális töltést jelző vonaljelzést Óvatosan zárja be az adagolótartályt. A túltöltés következménye lehet, hogy az öblítő túl hamar jut ki az adagolóból, és foltokat hagyhat a ruhákon. - Ne hagyja az öblítőszert az adagolóban 2 napnál hosszabb ideig (mert az öblítőszer hajlamos megkeményedni). - Az öblítőt a mosógép automatikusan adagolja az utolsó öblítési szakaszban. - Ne nyissa ki az adagolót, amikor a készülék vízellátás alatt van. - Oldószerek (pl. benzin) nem kerülhetnek a készülékbe. Megjegyzés: ne öntse az öblítőszert közvetlenül a ruhákra. ADALÉKANYAGOK HOZZÁADÁSA Adalékanyagok adagolása - Az adalékanyagokat a gyártójuk által megadott instrukcióknak megfelelően kell használni, és a ruhák típusa, színe, szennyezettsége, és a mosási hőmérséklet

16 alapján kell kiválasztani. - Ha túl sok adalékanyagot használ, túl sok hab képződhet, amely csökkentheti a mosás hatékonyságát, vagy nagyon megterhelheti a motort. - Javasoljuk, hogy a lehető legjobb eredmények elérése érdekében por állagú adalékanyagokat használjon. - Ha folyékony állagú adalékanyagokat kíván használni, akkor kövesse az adalékanyag gyártójának a z előírásait. - A folyékony állagú adalékanyagokat töltheti közvetlenül az adalékanyag-adagolóba is, amennyiben a mosóprogramot közvetlenül ezután elindítja. - Kérjük, ne használjon folyékony állagú adalékanyagokat, ha a mosóprogramot késleltetett indításra állítja be, mivel a folyadékok megkeményedhetnek; vagy ha előmosást állított be. - Ha a túl sok hab képződik, kérjük, csökkentse az adalékanyagok mennyiségét. - Az adalékanyag-használatot összhangba kell hozni a vízhőmérséklettel, a víz keménységével, a ruhák méretével és szennyezettségével. A legjobb eredmények elérése érdekében kerülje el a túlhabzást. - Vegye figyelembe a ruhák bevarrt címkéit az adalékanyagok és a vízhőmérséklet kiválasztása során. - A mosógép használatához a következőképp válasszon mosószert: - Általános, por állagú mosószer minden ruhaanyaghoz (hideg 90 C) - Por állagú mosószer kényes ruhaanyaghoz (hideg 0 C) - Folyékony mosószer minden ruhaanyaghoz (hideg 90 C), vagy kifejezetten gyapjúanyaghoz kifejlesztett folyékony mosószer (hideg 40 C). - A jobb mosási és fehérítési eredmény elérése érdekében használja a mosószert általános, por állagú fehérítővel együtt. Figyelmeztetés: Ne hagyja, hogy az adalékanyagok megkeményedjenek, mert ez duguláshoz, rossz öblítési teljesítményhez, vagy kellemetlen szagokhoz vezethet. Megjegyzés: - Teljes töltés: a gyártó javaslatainak megfelelően. Részleges töltés: a normál mennyiség ¾-e. Minimális töltés: a teljes töltés ½-e. - A mosószer közvetlenül a mosóprogram legelején ürül ki az adagollóból. 4. Vízlágyító hozzáadása - Különféle vízlágyítók, például vízkőoldók (pl. Calgon) használhatóak abban az esetben, ha az adalékanyagok különösen kemény vízzel ellátott területen használja. A vízlágyító csomagolásán megjelölt mennyiséget adagolja. Először mindig a mosószert töltse be, majd utána a vízlágyítót. 5. Tabletták használata: FUNKCIÓK 1. Nyissa ki a készülék ajtaját, és helyezze a tablettákat a dobba. 2. Töltse be a szennyes ruhákat a dobba, majd csukja be a készülék ajtaját. 14

17 Javasolt programok a különböző szennyes típusokhoz: Program Anyagtípus Hőmérsékl et Pamut Pamut Öko Babaprogra m Bőrkímélő Könnyed és kíméletes Vegyes Paplan Színtartó ruhadarabok (ingek, hálóruhák, pizsamák stb.) és átlagosan szennyezett pamut ruhák (alsónemű). Színtartó ruhadarabok (ingek, hálóruhák, pizsamák stb.) és átlagosan szennyezett pamut ruhák (alsónemű). Kisgyermekek ruhaneműi. Olyan anyagok, amelyek közvetlenül érintkeznek a bőrrel (pl. alsónemű, pelenka, törlőruha, ágytakaró, matrac, és párnahuzat). Poliamid, akril, poliészter Különböző anyagtípusok, kivéve a különleges anyagok (selyem/kényes, sportruházat, sötét ruhák, gyapjú, paplan/függöny ). Pamut ágyneműk, kivéve a különleges anyagokat (kényes, gyapjú, selyem, 60 C (hidegtől 95 C-ig) 40 C (hidegtől 60 C-ig) 60 C (95 C) 40 C (hidegtől 60 C-ig) 40 C (hidegtől 60 C-ig) 40 C (hidegtől 60 C-ig) 40 C (hidegtől 60 C-ig) Opciók - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - egészségügyi öblítés - előmosás - gyűrődésmentesítés - intenzív - gyűrődésmentesítés - intenzív Maximáli s töltöttség besorolás szerint besorolás szerint 4.0 kg besorolás szerint 3.0 kg 3.0 kg 1 egyszemélyes méret

18 stb.), megtöltve: paplanok, párnák, takarók, kanapéhuzatok enyhén töltve. Sportruházat Coolmax, Gore-tex, filc, és Sympatex Gyapjú Mosógépben mosható gyapjúk kizárólag tiszta új gyapjúval. Intenzív 60 Pamut és vegyes anyagok. Kényes Kényes, könnyen sérülő anyagok. Gyors 30 Színes szennyesek, amelyek könnyedén és tartósak szennyeződnek. 40 C (hidegtől 60 C-ig) 40 C (hidegtől 60 C-ig) 60 C (hidegtől 60 C-ig) 20 C (hidegtől 40 C-ig) 20 C (hidegtől 40 C-ig) - gyűrődésmentesítés - intenzív - gyűrődésmentesítés - intenzív - gyűrődésmentesítés - intenzív - gyűrődésmentesítés - intenzív - gyűrődésmentesítés - intenzív 2.0 kg 2.0 kg 3.0 kg 2.0 kg 3.0 kg 15 FUNKCIÓK * Vízhőmérséklet: Válasszon vízhőmérsékletet a mosóprogramhoz. A mosott adag összeállításakor mindig vegye figyelembe a gyártó által megadott információkat a bevarrt címkén. * Intenzív: Amikor erősen szennyezett ruhaneműket mos, az intenzív opció kiválasztásával megnövelheti a mosás hatékonyságát. * Előmosás: Javasoljuk az előmosás használatát, amikor a ruhanemű erősen szennyezett. * Gyűrődésmentesítés: A gyűrődések megelőzésének az érdekében. * Egészségügyi öblítés: A magas hatékonyság és nagyobb tisztaság érdekéven válassza az egészségügyi öblítés opciót. * Állítsa be a mosóprogramot Pamut Öko 40 C + Intenzív (fél töltés) Pamut Öko 60 C Intenzív (fél töltés) Pamut Öko 60 C + Intenzív (teljes töltés) opciók valamelyikét a teszthez az EN60456 és 1015/2010 előírásoknak megfelelően. - Standard 40 C-os pamut program: Pamut Öko + 40 C + Intenzív - Standard 60 C-os pamut program: Pamut Öko + 60 C + Intenzív (Átlagosan szennyezett pamut ruhaneműk tisztítására alkalmasak.) (A víz- és energiafelhasználás tekintetében ezek a leghatékonyabb, pamut ruhaneműk mosására is alkalmas programok.) * A tényleges vízhőmérséklet eltérhet a mosóprogramhoz megadott hőmérséklettől.

19 *A teszt eredményei a víznyomástól, a víz keménységétől, a bemeneti víz hőmérsékletétől, a szobahőmérséklettől, a behelyezett szennyes típusától, a szennyezettségtől és az adalékanyagok felhasználásától, az ingadozástól a fő áramellátó egységben, és a választott további opcióktól függenek. WOOLMARK: a gyapjúhoz való mosóprogramot jóváhagyta a Woolmark, ami azt jelenti, hogy a géppel mosható Woolmark termékek feltéve, hogy betartja a gyártó címkén jelzett előírásait mosására ez a készülék alkalmas. * Megjegyzés: Javasoljuk a semleges adalékanyagok használatát. A gyapjúprogram enyhe bukfenceket és alacsony fordulatszámot tartalmaz a ruhadarabok óvásának az érdekében. Megjegyzés: A legfőbb mosóprogramokról fél töltés esetén: Program Idő (percben) Maradék nedvesség (1200/1000 fordulat per perc) Víz literben (feltüntetve) Energia kwhban (feltüntetve) Pamut (40 C) % Pamut Öko ( % C) Bőrkímélő (40 5C) % HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET A bekapcsoláskor automatikusan a Pamut van kiválasztva. - Nyomja meg a Power gombot az elindításhoz. - Nyomja meg a Start/Szünet gombot. - Kezdeti beállítások: - mosás: főmosás, - öblítés: háromszor, - fordulatszám: 1200/perc [F1296ND=W)(A)(1~9)]/[F6296ND] [F6222ND]; 1000/perc [F1096ND(W)(A)(1~9 G/fF6096ND] [WS10396ND] - vízhőmérséklet: 60 C - program: pamut 2. Kézi beállítások: - Nyomja meg a Power gombot. - Válassza ki a körülményeket, amelyeket alkalmazni szeretne, forgassa el a program tárcsáját, és nyomja meg a megfelelő gombokat.

20 A körülmények kiválasztását a oldalakon találja. - nyomja meg a Start/Szünet gombot. 3. Sípolás be/ki - A Sípolás be/ki opciót a Késleltetés gomb megnyomásával állíthatja be, miközben a készülék működik (kb. 3 másodpercig kell nyomni). HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET (1) Tárcsa: program (2) Gomb: Start/Szünet (3) Gomb: fordulatszám (4) Gomb: hőmérséklet (5) Gomb: bekapcsolás (6) Gomb: egészségügyi öblítés (7) Gomb: előmosás (8) Gomb: intenzív (9) Gomb: gyűrődésmentesítés (10) Gyerekzár (11) Kádtisztítás (12) Késleltetett indítás Bekapcsolás 1. Bekapcsolás - nyomja meg a bekapcsoló gombot, hogy bekapcsolja vagy kikapcsolja a készüléket - a késleltetett indítás kikapcsolásához nyomja meg a bekapcsoló gombot Elsődleges beállítások: - amikor megnyomja a bekapcsoló gombot, a készülék automatikusan Pamut programra áll be. A többi gyári beállítást lásd lejjebb. - ha módosítások nélkül szeretné elindítani a mosóprogramot, csak nyomja meg a Start/Szünet gombot, és a program elindul. Elsődleges beállítások: - [F1296ND=W)(A)(1~9)]/[F6296ND] [F6222ND]: pamut program / főmosás / normál öblítés / 1200 fordulat per perc / 60 C - [F1096ND(W)(A)(1~9 G/fF6096ND] [WS10396ND]: pamut program / főmosás / normál öblítés / 1000 fordulat per perc / 60 C Program - 13 mosási program elérhető a szennyes típusa szerint - egy lámpa fénye jelzi a kiválasztott programot - a Start/Szünet gomb megnyomásával automatikusan a Pamut program kerül beállításra - a program tárcsa elfordításával a programok sorrendje a következő: pamut sportruházat kényes gyapjú intenzív 60 gyors 30 öblítés és centrifuga babaprogram bőrkímélő paplan könnyed és kíméletes vegyes pamut öko A programot a szennyesre való tekintettel válassza ki! Kérjük, olvassa el a tájékoztatót a 14. oldalon.

21 18 HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET Start/Szünet 1. Start: - a Start/Szünet gomb megnyomásával elindíthatja vagy szüneteltetheti a beállított mosóprogramot. 2. Szünet: - ha ideiglenesen meg szeretné állítani a mosóprogramot, nyoma meg a Start/Szünet gombot - ha szünetelteti a programot, az automatikusan kikapcsol 4 perc elteltével - megjegyzés: a szünet gomb megnyomása vagy a program lejárta után a készülék ajtaja még 1-2 percig nem nyitható ki Ajtózár - akkor világít, amikor a készülék ajtaja be van zárva - az ajtó kinyitható, ha a Start/Szünet gomb megnyomásával megállítja a készüléket - az ajtó rövid időn belül kinyitható Feltérképezés - ha a feltérképezés megjelenik a kijelzőn, a készülék lassan forog, és felméri, hogy mennyi szennyes van a dobban; néhány másodpercet vesz igénybe - a következő programoknál lehetséges: Pamut, Babaprogram, Bőrkímélő, Könnyed és kíméletes, Vegyes, Pamut Öko Opciók - az Opciók gomb megnyomásával különböző opciók közül válogathat 1. Egészségügyi öblítés - a magasabb hatékonyság és a nagyobb tisztaság érdekében választhatja az egészségügyi öblítést - minden programhoz választható ez az opció, kivéve: sportruházat, kényes, gyapjú, intenzív 60, gyors 30, paplan 2. Előmosás: - ha a ruhadarabok erősen szennyezettek, érdemes az előmosás funkciót választani - az előmosás elérhető a pamut, babaprogram, bőrkímélő, könnyed és kíméletes, vegyes, és pamut öko programokhoz 3. Intenzív: - ha a ruhák erősen szennyezettek, az intenzív opció hatékony segítség - az intenzív opció kiválasztásával a program meghosszabbodhat ( a választott program függvényében) 4. Gyűrődésmentesítés: - a gyűrődések megakadályozásához válassza ezt az opciót a fordulatszám mellé Minden kiválasztott funkciót a neki megfelelő lámpa világítása jelez.

22 19 HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET Gyerekzár Ez a funkció alkalmas arra, hogy lezárja a vezérlőpanel gombjait, hogy megakadályozza a módosításokat. - A gyerekzárat úgy aktiválhatja, hogy lenyomja az Egészségügyi öblítés és az Előmosás gombokat egyszerre (kb. 3 másodpercen keresztül). - A gyerekzár deaktiválásához nyomja meg újra az Egészségügyi öblítés és az Előmosás gombokat (kb. 3 másodpercen keresztül). 1. Nyomja meg az Egészségügyi öblítés és az Előmosás gombokat egyszerre 3 másodpercen keresztül. 2. Nyomja meg a Start/Szünet gombot. 3. Válassza ki a kívánt programot, és nyomja meg a Start/Szünet gombot újra. - A gyerekzárat bármikor aktiválhatja és deaktiválhatja a gyermekzár-leállító művelettel. A készülék kikapcsolása és a működési hibák nincsenek hatással a gyermekzárra. Kádtisztítás A kádtisztító program az Intenzív és a Gyűrődésmentesítés gombok egyidejű lenyomásával indítható el. Amikor a Kádtisztítás program elindul, a képernyőn a... jelenik meg, és egyik gomb sem használható. A Kádtisztítás egy speciális program, amely a mosógép belsejének a megtisztítására szolgál. Ez a program magas vízszintet és nagy fordulatszámot alkalmaz. Rendszeren végezzen tisztítást ezzel a programmal. Így használja a Kádtisztító programot: 1. Távolítson el minden ruhát és egyéb tárgyat a mosógépből, majd csukja be az ajtaját. 2. Nyissa ki az adalékanyag adagolót, és töltsön vízkőoldót (pl. Calgont) a főmosás rekeszébe. Megjegyzés: Ne tegyen más adalékanyagot az adagoló rekeszekbe, mert rengeteg hab keletkezhet, amely a készüléken kívülre szivároghat. 3. Zárja be lassan az adalékanyag adagolót. 4. Kapcsolja be a készüléket, majd nyomja meg és tartsa lenyomva az Intenzív és a Gyűrődésmentesítés gombokat 3 másodpercig, míg a... meg nem jelenik a LED kijelzőn. 5. Nyomja meg a Start/Szünet gombot az indításhoz. 6. Miután a program lefutott, hagyja nyitva a készülék ajtaját, hogy teljesen kiszáradhasson az ajtó körüli rész, a hajlékony tömítés, és az ajtóüveg. Figyelmeztetés: ha kisgyermek tartózkodik a lakásban, ügyeljen rá, hogy ne hagyja az ajtót túl hosszú ideig nyitva. HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET Centrifuga: A centrifuga kiválasztása után a centrifuga gomb megnyomásával kiválaszthatja a forgási sebességet. 1. Centrifuga kiválasztása 20

23 A különböző programokhoz elérhető forgási sebesség a következő: [F1296ND=W)(A)(1~9)]/[F6296ND] [F6222ND]: - Pamut, Intenzív 60, Gyors 30, Öblítés+Centrifuga, Bőrkímélő, Vegyes, Pamut Öko: öblítő stop nincs centrifuga Sportruházat, Kényes, Gyapjú, Babaprogram, Paplan, Könnyed és kímélő: öblítő stop nincs centrifuga [F1096ND(W)(A)(1~9 G/fF6096ND] [WS10396ND]: - Pamut, Intenzív 60, Gyors 30, Öblítés+Centrifuga, Bőrkímélő, Vegyes, Pamut Öko: öblítő stop nincs centrifuga Sportruházat, Kényes, Gyapjú, Babaprogram, Paplan, Könnyed és kímélő: öblítő stop nincs centrifuga Centrifuga nélkül - Ha nincs centrifuga program megadva, akkor a készülék leáll a víz leengedése után. 3. Öblítő stop - Az öblítő stop programot úgy választhatja ki, hogy ismételten megnyomja a centrifuga gombot, ez a funkció a készülékben hagyja a ruhákat a vízben ázni anélkül, hogy utána centrifuga program indulna el. - A program vízleeresztéssel vagy centrifugával való folytatásához, ha már az öblítési folyamat befejeződött, a program tárcsa és a centrifuga gomb segítségével válassza ki a kívánt lépést. A választott programhoz tartozó lámpa világítani fog. HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET Vízhőmérséklet: -A Hőmérséklet gomb megnyomásával választhatja ki a kívánt vízhőmérsékletet a következők közül: hideg / 20 C / 40 C / 60 C / 95 C -A vízhőmérséklet mindig a választott programnak megfelelően variálható. A választott hőmérsékletet jelző lámpa világítani. Részletes információkat a 14. oldalon talál. Késleltetett indítás A mosás előkészítése a késleltetett indítás beállítása előtt. - Nyissa ki a vízcsapot. - Töltse meg a dobot, és zárja be a készülék ajtaját. - Töltse be a mosószert és az öblítőt a megfelelő adagolórekeszekbe. -A késleltetett indítás beállítása: - Nyomja meg a bekapcsoló gombot. - Forgassa el a program tárcsát, és válasszon programot. - Nyomja meg a késleltetett indítás gombot, és válassza ki a kívánt időt. - Nyomja meg a Start/Szünet gombot. A képernyőn a : jel jelenik meg. - Ha megnyomja a késleltetett indítás gombot, a képernyőn a 3:00 felirat jelenik meg. A maximális késleltetési idő 19 óra, a minimális pedig 3 óra. - Minden gombnyomás egy órával növeli a késleltetési időt. - Az időzítés kikapcsolásához nyomja meg a bekapcsoló gombot. - A késleltetési idő a mosási program befejezésének (mosás, öblítés, centrifuga) várható időpontját adja meg. 21

24 - A vízellátás állapotától és hőmérsékletétől függően a késleltetési idő és a tényleges mosási idő eltérhet. HOGYAN HASZNÁLJA A MOSÓGÉPET 22 Kijelző: 1. A kijelző speciális funkciói - Amikor a gyerekzár aktiválva van, a képernyőn a következő jelenik meg - Amikor a késleltetett indítás aktiválva van, a képernyőn a program befejeztéig hátralévő idő jelenik meg. 2. A képernyő öndigaznózisa - Ha a készülék működés közben hibával szembesül, a hiba kódja megjelenik a képernyőn. Vízszint-érzékelési hiba. Víztúltöltési hiba. Az ajtó nincs bezárva. Vízbemeneti hiba. Lefolyócső hiba. Egyenetlen súlyelosztás. Vízhőmérséklettel kapcsolatos hiba. Motortúlterhelés. Motortúlterhelés. A készülék áramkimaradással szembesült Ha a fenti hibakódok közül bármelyikkel találkozik, kérjük, a hibaelhárítási fejezetben (26. oldal) leírtak szerint járjon el. 3. A mosás befejezése - Amikor a mosóprogram befejeződött a képernyőn ez látható: 4. Hátralévő idő - A mosóprogram közben a hátralévő mosási időt látható a képernyőn. - Normál programhossz a gyártó szerint: F1296ND=W)(A)(1~9)]/[F6296ND] [F6222ND] [F1096ND(W)(A)(1~9 G/fF6096ND] [WS10396ND] Pamut Pamut Öko Vegyes Könnyed és kíméletes Paplan Bőrkímélő Babaprogram Sportruházat Kényes Gyapjú 35 35

25 Intenzív Gyors Öblítés+centrifuga A mosási idő változhat a behelyezett szennyestől, a víznyomástól, a vízhőmérséklettől, és más mosási körülményektől függően. - Ha egyenetlen súlyelosztást fedez fel a készülék, vagy habtalanító program indul el, a mosási idő megnőhet. KARBANTARTÁS 23 * Mielőtt a készülék belsejét megtisztítaná, csatlakoztassa le az elektromos hálózatról, hogy elkerülhesse az áramütés veszélyét. * Amikor leselejtezi a készüléket, vágja el a hálózati kábelt, és tegye tönkre annak markolatát. Tegye használhatatlanná a gyerekzárat, hogy ne ragadjanak benne a gyermekek. A vízbemeneti szűrő: - hibaüzenet jelenik meg a képernyőn, ha a víz nem jut el az adalékanyag adagolóig. - Ha a víz kemény, vagy vízkőlerakódás-maradványokat tartalmaz, a vízbemeneti szűrő eltömődhet, ezért hasznos lehet időről időre megtakarítani. 1. Zárja el a vízcsapot. 2. Csavarozza ki a vízbemeneti csövet. 3. Tisztítsa meg a szűrőt egy kemény sörtéjű kefe segítségével. 4. Zárja vissza a bemeneti csövet.

26 24 KARBANTARTÁS A leeresztő szivattyú filtere * A leeresztő szűrő gyűjti össze a cérnákat és kisebb tárgyakat, amelyek a szennyesben maradtak. Ellenőrizze rendszeresen a szűrő tisztaságát, és tisztítsa meg a kiegyensúlyozott működés érdekében. Figyelmeztetés: először hagyja, hogy a víz távozzon a készülékből, majd nyissa ki a szivattyú szűrőjét, hogy eltávolíthassa a benne ragadt cérnaszálakat és más tárgyakat. Legyen óvatos, amikor a kifolyó víz forró. Figyelmeztetés: ne nyissa ki csak félig a szűrőt. A szivárgás elkerülése érdekében a szűrőt ki kell kapcsolni és teljesen bezárni. * Hagyja, hogy a víz kihűljön, mielőtt megtisztítaná a szivattyút, vészhelyzeti kiürítést végezne, vagy vészhelyzet esetén kinyitná a készülék ajtaját. 1. Nyissa ki az alsó fedősapkát. Húzza ki a csövet. 2. Húzza ki a szivattyú dugóját (1), és hagyja a vizet kifolyni. Egy edény segítségével gyűjtse össze a lecsöpögő vizet. Amikor már nem távozik több víz, fordítsa el a szivattyú szűrőjét (2) balra. 3. Távolítsa el a nem oda való anyagokat a szűrőből. 4. A tisztítás után fordítsa jobbra a szivattyú szűrőjét ameddig csak lehet, míg a szivattyún és a szűrőn a fehér jelölések egybe nem esnek. Majd helyezze vissza a szivattyú dugót a csőbe. 5. Zárja be az alsó fedősapkát. KARBANTARTÁS 25

27 Adalékanyag-adagoló * Egy bizonyos idő elteltével a mosószer és az öblítő nyomot hagyhat az adagolóban. - Időről időre tisztítsa meg folyóvíz alatt. - Ha szükséges, teljesen eltávolítható a készülékből a fogó lenyomásával és az adagoló kihúzásával. - A tisztítás megkönnyítése érdekében az öblítőtartály felső eleme is kivehető. Az adagoló sarkai * Az adalékanyagok felhalmozódhatnak a sarkakban, amelyeket emiatt rendszeresen tisztítani kell egy régi fogkefével. - Ha befejezte a tisztítást, helyezze vissza az adagolót, és futtasson le egy öblítő programot ruha nélkül. A mosódob - Ha kemény vízzel ellátott területen él, vízkő keletkezhet azokon a helyeken, amelyek nem láthatóak és nem is eltávolíthatóak. Egy bizonyos idő után a vízkő felgyűlik, és eltömíthet bizonyos alkatrészeket, amelyeket ki kell cserélni. - Bár a mosódob rozsdamentes acélból készült, a kisebb fémtárgyak (biztosítótűk, gombostűk stb.) rozsdapöttyöket okozhatnak, amelyek a dobban maradnak. - A mosódobot időről időre meg kell tisztítani. - Ha vízkőoldószereket, festéket, vagy fehérítőt használ, győződjön meg róla, hogy azok alkalmasak mosógépben való használatra. * A vízkőoldó olyan kémiai vegyületeket tartalmazhat, amely károsíthatja a készüléke belsejét. * Minden foltot távolítson el rozsdamentes acélhoz készült tisztítószerrel. * Soha ne használjon acélkefét. KARBANTARTÁS 26

28 A mosógép tisztítása 1. Külső rész: - A megfelelő törődés meghosszabbítja a készüléke élettartamát. - A készülék külső felületét meleg vízzel és semleges, nem maró hatású háztartás tisztítószerrel takarítsa. - Azonnal töröljön le minden ráömlött anyagot. nedves ruhával törölje át. - Ne érjen a készülék felületéhez élet tárgyakkal. * Fontos: ne használjon denaturált szeszt, hígítót, vagy hasonló anyagokat. 2. Belső tisztítás: - Szárítsa meg az ajtó környéki területet, a hajlékony tömítést, és az ajtóüveget. - Futtasson le egy teljes mosóprogramot forró vízzel. - Ismételje meg a folyamatot, ha szükséges. Megjegyzés: a vízkőlerakódások eltávolítására kizárólag olyan tisztítószereket használjon, amelyek a címkéjükön mosógépben is alkalmazhatónak vannak megjelölve. Téliesítési eljárás Ha a készüléket olyan helyen tárolja, ahol előfordulhat a fagyás vagy a fagypont alatti hőmérséklet, a követező előírások betartásával megelőzheti a készülék károsodását. 1. Zárja el a vízbemeneti csapot. 2. Csatlakoztassa le a csöveket a vízellátásról és a lefolyócsőről. 3. Az elektromos kábelt csatlakoztassa egy megfelelően földelt konnektorba. 4. Az üres mosódobba töltsön 1 gallon (3.8 liter) nem mérgező rekreációs (RV) járműfagyállót. 5. Indítson el egy centrifuga programot, és hagyja a dobot egy percig forogni, hogy minden víz távozzon belőle. Nem fog az összes fagyálló távozni. 6. Csatlakoztassa le az elektromos kábelt, ürítse ki és hagyja kiszáradni az összes rekeszt és fiókot. 7. Távolítsa el az adalékanyag adagolót, és szárítsa ki a vizet a rekeszeiből. 8. Fejjel lefelé fordítva tárolja az adagolót. 9. A fagyálló eltávolításához az újra használatba vétel előtt futtasson le egy üres, teljes mosóprogramot adalékanyagokkal, szennyes nélkül. HIBAELHÁRÍTÁSI ÚTMUTATÓ 27 * Ez a mosógép automata biztonsági funkciókkal van felszerelve, amely megkeresi és felismeri a problémát még annak korai szakaszában, és megfelelően reagál. Amikor a mosógép nem működik megfelelően, vagy egyáltalán nem működik, ellenőrizze az alábbi táblázatban, hogy saját kezűleg tudja-e orvosolni a problémát, mielőtt a szervizhez fordulna segítségért. Probléma Lehetséges okai Megoldás Csörgő és dübögő hang - Idegen tárgyak kerültek a dobba vagy a pumpába (pénzérmék, biztosítótű stb.). Állítsa meg a mosógépet, és ellenőrizze a dobot és lefolyócső szűrőjét. Ha am mosás újraindítása után is fennáll a zaj, lépjen

29 Dobogó hang Rázkódó hang A víz szivárog. Túl sok hab képződik. A víz egyáltalán nem, vagy túl lassan jut el a készülékbe. A víz a készülékből egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan távozik. A mosógép nem kapcsol be. - Nagy súlyú szennyes okozhatja, általában teljesen normális. - Győződjön meg róla, hogy minden tranzitcsavart és csomagolóanyagot eltávolított. - Győződjön meg róla, hogy mind a négy láb stabilan áll a földön. - A vízbemeneti vagy a lefolyócső nincs megfelelően rögzítve a csaphoz vagy a készülékhez. - A lefolyócső eltömődött. - A vízellátás nem megfelelő az adott területen. - A vízellátó csap nincs teljesen kinyitva. - A vízbemeneti cső meghajlott. - A bemeneti cső filtere eltömődött. - A lefolyócső eltömődött vagy meghajlott. - A lefolyócső szűrője eltömődött. - Az elektromos hálózati kábel nincs bedugva, vagy a csatlakoztatás laza. kapcsolatba a szervizzel. Ha a zaj továbbra is fennáll, a készülék nincs egyensúlyban. Állítsa meg és rendezze újra a szennyest. Ha nem lett mind eltávolítva: az üzembe helyezésre vonatkozó fejezetben találja a vonatkozó információkat. Lehet, hogy a szennyes egyenetlenül oszlik el a dobban. Állítsa le a programot, és rendezze újra a töltést. Ellenőrizze és szorítsa meg a rögzítéseket. Szüntesse meg az elzáródást. Keressen fel egy vízvezeték szerelőt, ha szükséges. Túl sok mosószer vagy nem megfelelő mosószer okozhatja túl nagy mennyiségű hab képződését, amely vízszivárgáshoz vezethet. Ellenőrizze a háztartás többi csapját is. Nyissa ki a csapot teljesen. Egyenesítse ki a csövet. Ellenőrizze a bemeneti cső szűrőjét. Tisztítsa meg és egyenesítse ki a csövet. Tisztítsa meg a lefolyócső szűrőjét. Győződjön meg róla, hogy a kábel megfelelően csatlakozik a fali dugaljba.

30 A mosógép nem forog. Nem nyílik az ajtó. A mosóprogram ideje elhúzódott. Az öblítő túlfolyt. - A ház biztosítéka lekapcsolt, tönkrement az áramkör-megszakító, vagy áramszünet történt. - A vízellátó csap nincs kinyitva. - Ellenőrizze, hogy az ajtó megfelelően záródik-e. A túl sok öblítő túlfolyást eredményezhet. Állítsa vissza az áramkörmegszakítót, vagy cserélje ki a biztosítékot. Ne növelje a biztosíték kapacitását. Ha a probléma áramkörtúltöltés, egy szakképzett villanyszerelővel hozassa helyre. Nyissa ki a vízbemeneti csapot. Zárja be az ajtót, és nyomja meg a Start/Szünet gombot. A Start/Szünet gomb megnyomása után beletelhet néhány másodpercbe, mire a készülék forgása elindul. Az ajtózár lezárása a program elindítása előtt segíthet. Helyezzen be egy-két hasonló tárgyat, hogy segítsen a készülék egyensúlyának helyreállításában. Rendezze újra a behelyezett ruhákat, hogy megfelelően foroghasson a dob. Biztonsági okokból, ha a mosóprogram már elindult, az ajtót nem lehet kinyitni. Ellenőrizze, hogy az ajtózárhoz tartozó lámpa világít-e. Biztonságosan kinyithatja a készülék ajtaját, ha az ajtózár lámpája kialudt. A mosási idő változhat a behelyezett ruhák mennyiségének, a víznyomásnak, a vízhőmérsékletnek, és más, használati körülményeknek a függvényében. Ha a töltés egyenetlen, vagy ha habtalanító programot kell alkalmazni, a mosási idő szintén elhúzódhat. Kövesse az öblítőre vonatkozó előírásokat, hogy biztosan a megfelelő mennyiséget alkalmazza. Ne lépje túl a maximális mennyiséget jelző vonalat.

31 Az öblítőt túl hamar kiengedi a készülék. - A vízellátás nem megfelelő az adott területen. - A vízellátó csap nincs teljesen kinyitva. - A vízbemeneti cső megcsavarodott. - A bemeneti cső szűrője elzáródott. - A lefolyócső meghajlott vagy eltömődött. - A lefolyócső szűrője eltömődött. - Túl kevés a behelyezett szennyes. - A készülék nincs egyensúlyban. - A készülék fel van szerelve egy egyenetlenség-felderítő és korrekciós rendszerrel. Ha egyetlen, nehéz tárgyat helyezett bele (pl. fürdőszobaszőnyeg, fürdőköntös), a készülék forgása leállhat, vagy megzavarhatja a centrifugaprogramot. - Ha a mosóprogram végén a ruhák még mindig túl nedvesek, helyezzen be kisebb tárgyakat, hogy javítsa az egyensúlyt, és indítsa újra a centrifugaprogramot. Ellenőrizze, hogy nincs-e nyitva a készülék ajtaja A hibás vízszelep miatt a készülék vízszintje túltölt. Zárja be az adagolótartályt lassan. Ne nyissa ki a mosóprogram futása alatt. Ellenőrizze a háztartás többi csapját is. Nyissa ki a csapot teljesen. Egyenesítse ki a csövet. Ellenőrizze a bemeneti cső szűrőjét. Tisztítsa meg és egyenesítse ki a csövet. Tisztítsa meg a lefolyócső szűrőjét. Helyezzen be egy-két hasonló tárgyat az egyensúly feljavításához. Rendezze újra a szennyest a megfelelő forgás érdekében. Zárja be az ajtót. Ha a szimbólum nem tűnik el, keressen fel egy szervizközpontot. Csatlakoztassa le a készüléket az elektromos hálózatról, és keressen fel egy szakembert. Zárja el a vízcsapot. Csatlakoztassa le az elektromos hálózatról.

32 A vízszintérzékelő meghibásodott. Túltöltött a motor. Túltöltött a motor. A mosógép áramkimaradást tapasztalt. Keressen fel egy szakembert. Zárja el a vízcsapot. Csatlakoztassa le az elektromos hálózatról. Keressen fel egy szakembert. Zárja el a vízcsapot. Csatlakoztassa le az elektromos hálózatról. Keressen fel egy szakembert. Zárja el a vízcsapot. Csatlakoztassa le az elektromos hálózatról. Keressen fel egy szakembert. Indítsa újra a programot. 30 HIBAELHÁRÍTÁSI ÚTMUTATÓ A SmartDiagnosis TM funkció csak a SmartDiagnosis TM márkajellel ellátott készülékek esetében elérhető. Ha statikus funkcióval rendelkező mobiltelefon van a környéken, az okos diagnosztizáló talán nem működik. Az okos diagnosztizáló használata: - Csak akkor használja ezt a programot, amikor a szervizközpont kifejezetten javasolja. Az átviteli hangok a faxkészülék hangjához hasonlóak, amelyeknek nincs különösebb jelentősége, kivéve a szervizközpont számára. - Az okos diagnosztizálót csak akkor lehet elindítani, amikor a készülék be van kapcsolva. Ha nem lehet bekapcsolni, akkor a hibaelhárítást a diagnosztizáló nélkül kell véghezvinni. Ha problémát észlel a mosógépével kapcsolatban, keresse fel az ügyfélszolgálati központunkat. Kövesse az ügyfélszolgálati munkatársunk utasításait, és amikor kéri, a következőket tegye. 1. Nyomja meg a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. Ne nyomjon meg más

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ. Használati útmutató

MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ. Használati útmutató Használati útmutató MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ Kérjük, a készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el a használati útmutatót! Ez egyszerűsíti az üzembe helyezést és biztosítja készülék helyes és biztonságos

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1702AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1602AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1600AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1702AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G)

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

Bosch Mosógép: WLX20062BY

Bosch Mosógép: WLX20062BY Használati útmutató Bosch Mosógép: WLX20062BY Tartalom Az Ön mosógépe... 2 Javasolt használat... 2 Előkészítés... 3 Biztonsági előírások... 6 Fontos tudnivalók... 6 Kiegészítő funkciók... 7 Fogyasztási

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ. Használati útmutató

MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ. Használati útmutató Használati útmutató MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉPHEZ Kérjük, a készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa el a használati útmutatót! Ez egyszerűsíti az üzembe helyezést és biztosítja készülék helyes és biztonságos

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1602W WF1600W Mosógép használati útmutató képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. A teljesebb szolgáltatás érdekében kérjük, regisztrálja termékét itt: www.samsung.com/register

Részletesebben

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar IWSD 51251 Összefoglalás Üzembe helyezés, 50-51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Első mosási ciklus Műszaki adatok A mosógép leírása

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült!

Részletesebben

Használati útmutató a típusú mosógéphez

Használati útmutató a típusú mosógéphez F1222ND(1~9) F1022ND(1~9) Használati útmutató a típusú mosógéphez (2P~28P) Tisztelt vásárló! Köszönjük, hogy az LG automata mosógépét vásárolta meg. Kérjük, hogy olvassa el gondosan ezt a használati útmutatót,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM 05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG A MOSNIVALÓ

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA. Ahhoz, hogy teljesebb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét: www.whirlpool.eu/register A készülék

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HOTPOINT FMD 823MB EU.C. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM

BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM Használati útmutató 1. Fontos útmutatók a biztonsághoz és környezethez Ez a rész biztonsági útmutatókat tartalmaz, amelyek segítenek a személyi sérülés és az anyagi kár

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a napjainkban a ruhaápolással szemben

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató EWF 1497 HDW2 HU Mosógép Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. KEZELŐPANEL...7 5. PROGRAMOK... 8 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVTXF 149 Összefoglalás Üzembehelyezés, 38-39 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 38 Víz és elektromos csatlakozás, 38-39 Elsõ mosási ciklus, 39 Mûszaki adatok, 39 Mosógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-37.130K Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 45 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI JELZÉSEK... 47 2 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 48 3 A BORHŰTŐ RÉSZEI...

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97

English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 FDV 1001-A 1 English... 1 15 eština... 16 29 Sloven ina... 30 41 Magyarul... 42 53 Polski... 54 67... 68 83 Lietuvi... 84 97 1 2 A B 1 C D E 5 2 F 4 G 3 3 4 5 6 1 1 2 2 FDV 1001-A Tartalom 42 HU Akkumulátoros

Részletesebben

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 EWG 147540 W...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 2 electrolux TARTALOMJEGYZÉK Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com

Részletesebben

Használati útmutató Mosógép

Használati útmutató Mosógép Használati útmutató Mosógép Feltétlenül olvassa el a Használati utasítást a felállítás - beszerelés - üzembe helyezés előtt. Ezáltal megóvja magát és elkerüli készüléke károsodását. hu-hu M.-Nr. 10 281

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA! Ahhoz, hogy átfogóbb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét a www.whirlpool.eu/register oldalon A készülék

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a modern ruhanemű-kezelés valamennyi

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK 1. HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA... 2 2. ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK... 2 3. A MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT... 4 4. AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT... 7

Részletesebben

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW... EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI

Részletesebben

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK 30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK ÜZEMBE HELYEZÉS A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT

Részletesebben

ELEKTROMOS FÚRÓKALAPÁCS

ELEKTROMOS FÚRÓKALAPÁCS RHD-262CE[7741380]_RHD-262CE[7741380].qxd 03/11/2011 20:23 Page 2 www.keyang.com ELEKTROMOS FÚRÓKALAPÁCS HU EREDETI HASZNÁNATI ÚTMUTATÓ RHD-262 A sérülés kockázatának csökkentése érdekében a felhasználónak

Részletesebben

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14

Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 Koolbreeze Hordozható légkondicionáló használati útmutató Modell: CLIMATEASY 14 P14HCP Tartalom 1. Beszerelés.. 2 2. Általános biztonsági előírások.. 4 3. Termékbiztonság.... 5 4. Biztonsági óvintézkedések....

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

WF80F5**** WF81FE**** WF82F5**** WF8AF5**** Mosógép. Használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket. Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt.

WF80F5**** WF81FE**** WF82F5**** WF8AF5**** Mosógép. Használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket. Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. WF80F5**** WF81FE**** WF82F5**** WF8AF5**** WF70F5**** WF71F5**** WF72F5**** WF7AF5**** SEH WF60F4**** WF61F4**** WF62F4**** WF6AF4**** Mosógép Használati útmutató képzelje el a lehetőségeket Köszönjük,

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! (lásd az opciók leírását jobbra) A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg.

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉKONDICIONÁLÓ Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. TÍPUS : VENTILÁTOR MAGYAR www.lg.com A ventilátor használati

Részletesebben

6 KIEGÉSZÍTŐ BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK GYALUKHOZ... 6 7 BEÁLLÍTÁSOK... 6

6 KIEGÉSZÍTŐ BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK GYALUKHOZ... 6 7 BEÁLLÍTÁSOK... 6 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (ÁBRA A)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

........ EGG7352 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EGG7352 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG7352...... HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK.......................................................... 3 2. TERMÉKLEÍRÁS.....................................................................

Részletesebben

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 1 LAVAMAT L1045E A környezetbarát mosógép Ekologická pracka Használati Úmutató Návod k pouzití AUS ERFAHRUNG GUT 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 2

Részletesebben

DARABOLÓFŰRÉSZ HC-14K EREDETI HASZNÁNATI ÚTMUTATÓ

DARABOLÓFŰRÉSZ HC-14K EREDETI HASZNÁNATI ÚTMUTATÓ 110708HC-14K(CE)_110708HC-14K(CE).qxd 14/12/2011 11:50 Page 2 www.keyang.com DARABOLÓFŰRÉSZ HU EREDETI HASZNÁNATI ÚTMUTATÓ HC-14K A sérülés kockázatának csökkentése érdekében a felhasználónak el kell olvasnia

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

Elektromos kerti porszívó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Elektromos kerti porszívó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FZF 4010 E EN Tartalom 51 HU Elektromos kerti porszívó Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kerti porszívót. Mielőtt használni kezdi, figyelmesen olvassa el ezt a használati útmutatót és őrizze meg a későbbiekre.

Részletesebben

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3

Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Modell: TPC09AK-K6NNA1A Használati útmutató Tartalomjegyzék Működési útmutató A hűtőközeg... 2 Működési környezet... 2 Biztonsági tanácsok... 2 Alkatrészek nevei... 3 Működési útmutató Vezérlőpanel bemutatása...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

........ EGG3322 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EGG3322 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG3322...... HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK.......................................................... 3 2. TERMÉKLEÍRÁS.....................................................................

Részletesebben

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA HU TARTALOMJEGYZÉK Oldal A mosógép szállítási biztonsági rögzítőelemeinek eltávolítása...44 A mosógép elhelyezése....................................44 Hidegvíz bevezetés........................................44

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK...

POWX1340 HU 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (A. ÁBRA)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi biztonság...

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VIGYÁZAT! Az instabilitásból származó veszélyek elkerülése érdekében a készülék beüzemelését és javítását a gyártó utasításaival összhangban kell elvégezni. VIGYÁZAT! Hagyja

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

Használati útmutató. Automata mosógép

Használati útmutató. Automata mosógép Használati útmutató Automata mosógép Köszönjük a bizalmat, amit mosógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! Az Ön új mosógépe megfelel a ruhanemű modern ápolási követelményeinek

Részletesebben

........ EGG6242 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG6342

........ EGG6242 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG6342 EGG6242 EGG6342...... HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK.......................................................... 3 2. TERMÉKLEÍRÁS.....................................................................

Részletesebben

HU Használati útmutató

HU Használati útmutató HG694340XB HU Használati útmutató 2 www.aeg.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK.............................................. 3 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK................................................

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP TARTALOM OLDAL KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK 2 ÜZEMBE HELYEZÉS 2 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 3 TEXTÍLIÁK 4 ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG 4 IRÁNYÍTÓPANEL 5 PROGRAMOK 6 A GÉP MŰKÖDÉSE 7

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200270 V1/0413 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk... 210

Részletesebben

EXCENTERCSISZOLÓ BO6030. Használati utasítás

EXCENTERCSISZOLÓ BO6030. Használati utasítás MAKITA EXCENTERCSISZOLÓ BO6030 Használati utasítás KETTŐS SZIGETELÉS 1 SPECIFIKÁCIÓK Típus BO6030 Korongalátét / csiszolópárna átmérője 150 mm Csiszolókorong átmérője 150 mm Megtett körök száma percenként

Részletesebben

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8 Használati útmutató Tartalom Magyar Beszerelés, 2 A készülék elhelyezése Szellőzés Vízelvezetés Elektromos csatlakoztatás Teendők a készülék első használata előtt Figyelmeztetések, 3 Általános biztonság

Részletesebben

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET HU RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET www.gorenje.com Köszönjük a bizalmat, amit irántunk tanúsított azzal, hogy megvásárolta ezt a szárítógépet. Az Ön új szárítója megfelel

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben

BENZINES GENERÁTOR. (áramfejlesztő) Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Használati útmutató

BENZINES GENERÁTOR. (áramfejlesztő) Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Használati útmutató BENZINES GENERÁTOR (áramfejlesztő) HU Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. CZ 2

Részletesebben

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Dokumentum Száma 2820524027_HU / 09-10-14.(13:20) Ez a termék a legújabb technológiával, környezetbarát körülmények között készült. 1

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ Nyilvántartási szám: 333 HASZNÁLATI UTASÍTÁS FORRÓITAL KÉSZÍTŐ, MELEGENTARTÓ, ADAGOLÓ ABC, XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal:

Részletesebben

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató

LB 88 H Levegőpárásító Használati útmutató LB 88 H H Levegőpárásító Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com MAGYAR Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy a kínálatunkban szereplő termékek egyikét választotta.

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Automatikus szűrőtisztítás funkcióval ellátott díszítőpanel Megfelelő használattal energiatakarékosság Köszönjük, hogy megvásárolta ezt az öntisztító panelt. Ez a kézikönyv olyan

Részletesebben

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK)

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MW 32 BIS TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MW 32 BIS. A készülék típusazonosítója: 230 V 50 Hz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MW 32 BIS TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MW 32 BIS. A készülék típusazonosítója: 230 V 50 Hz Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: MW 32 BIS Teljesítményfelvétel: 3300 W Grill teljesítmény: 1500 W Mikrohullámú kimenõ teljesítmény: 1000

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

........ EGG3322 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EGG3322 HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EGG3322...... HU FŐZŐLAP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK..............................................................

Részletesebben

Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2

Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2 Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2 Dokumentum Száma 2820523992_HU / 12-12-14.(11:56) Ez a termék a legújabb technológiával, környezetbarát körülmények

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern gáztűzhely használója lett. Kívánjuk, hogy a készülék minél jobb szolgálatot tegyen Önnek.

Részletesebben

Használati útmutató beépíthető sütőhöz

Használati útmutató beépíthető sütőhöz Használati útmutató beépíthető sütőhöz használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Bízunk benne, hogy a megvásárolt háztartási készülék megfelel majd elvárásainak. Ennek érdekében kérjük

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy az INDESIT termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a minőségi anyagokból készült, modern

Részletesebben

Vizsgálókamera AX-B150

Vizsgálókamera AX-B150 Vizsgálókamera AX-B150 1. Biztonságra vonatkozó információk Az alábbi szabályok be nem tartása áramütést vagy testi sérülést eredményezhet. A készülék használata előtt olvassa el a használati útmutató

Részletesebben

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN 405056 V1/0513 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ...

Részletesebben

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók.

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A készülék működése További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók.

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben