HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK"

Átírás

1 HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK 1. HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT A MOSNIVALÓ ELŐKÉSZÍTÉSE A MOSNIVALÓ RUHA BETÖLTÉSE MOSÓSZER ÉS ADALÉKOK KEZELŐPANEL BEMUTATÁSA PROGRAMOK ÉS FUNKCIÓK SZÁRÍTÁS A KÉSZÜLÉKKEL ÁPOLÁS ÉS KARBANTARTÁS HIBAELHÁRÍTÁSI ÚTMUTATÓ VEVŐSZOLGÁLAT SZÁLLÍTÁS/KEZELÉS A készüléken található jelzés megfelel az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2002/96/EK európai irányelvben (WEEE) foglalt előírásoknak. A hulladékká vált termék szabályszerű elhelyezésével Ön segít elkerülni a környezettel és az emberi egészséggel kapcsolatos azon esetleges negatív következményeket, amelyeket a termék nem megfelelő hulladékkezelése egyébként okozhatna. A terméken vagy a termékhez mellékelt dokumentumokon feltüntetett jelzés arra utal, hogy ez a termék nem kezelhető háztartási hulladékként. Ehelyett a terméket a villamos és elektronikus berendezések újrahasznosítását végző telephelyek valamelyikén kell leadni. Kiselejtezéskor a hulladékeltávolításra vonatkozó helyi környezetvédelmi előírások szerint kell eljárni. A termék kezelésével, hasznosításával és újrahasznosításával kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon a lakóhelye szerinti polgármesteri hivatalhoz, a háztartási hulladékok kezelését végző társasághoz vagy ahhoz a bolthoz, ahol a terméket vásárolta. A gyártó fenntartja a jogot, hogy bármilyen olyan módosításokat végrehajtson a terméken külön tájékoztatás nélkül a használati utasítás keretében, amelyeket szükségesnek vagy hasznosnak tart.

2 Köszönjük, hogy Whirlpool mosó-szárítókészüléket választott. Az új mosó-szárítógép üzemeltetése előtt, kérjük alaposan olvassa át ezt az útmutatót és őrizze meg a későbbi felhasználásra. Kérjük, győződjön meg arról, hogy az aljzat biztonságosan földelve van, és a vízhálózat csatlakozása megbízható. A gyártó nem vállal semmilyen felelősséget és garanciát a jelen útmutatóban megadott előírások be nem tartásából származó dologi károkért vagy sérülésekért (személyek, állatok). A készülék nem alkalmas csökkentett fizikai, érzékelési vagy mentális képességekkel rendelkező személyek (beleértve a gyermekeket) általi használatra, vagy akiknek nincs tapasztalatuk vagy tudásuk, hacsak nem tartják őket felügyelet alatt, vagy a biztonságukért felelős személy nem adott utasítást a készülék használatára vonatkozóan. 1. HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA E mosó-szárítógépet kifejezetten magán háztartásokban szokásos mennyiségű mosható/szárítható ruhaneműk mosására/szárítására készítették. A mosó-szárítógép használatakor tartsa be a jelen használati utasításában, az üzembe helyezési útmutatóban és a programtáblázatban található utasításokat. Őrizze meg a jelen használati utasítást, az üzembe helyezési útmutatót, programtáblázatot, és a ha a készüléket átadja egy másik személynek, adja át ezeket a dokumentumokat is. 2. ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK 1.Csomagolás A csomagolóanyag teljesen újrahasznosítható,és el van látva az újrahasznosítás jelével.a csomagolóanyag hulladékba helyezésénél tartsa be a helyi előírásokat. 2.A csomagolás és a régi mosógépek hulladékba helyezése A készülék újrahasznosítható anyagokból készült. A készülék kiselejtezéséről az érvényes helyi hulladékelhelyezési előírásokkal összhangban kell gondoskodnia. Kiselejtezés előtt, távolítson el minden mosószer-maradékot, és vágja át a hálózati tápkábelt, hogy a mosógép használhatatlan legyen.

3 3.Biztonsági óvintézkedések A mosógépet kizárólag beltérben szabad használni. Ne tároljon gyúlékony anyagokat a készülék közelében. Ha egy szárítógépet szeretne a mosógép tetején elhelyezni, először vegye fel a kapcsolatot a vevőszolgálattal vagy a szakkereskedővel, és tudja meg, hogy ez lehetséges-e. Szárítógép elhelyezése a mosógépen csak a vevőszolgálatnál vagy a szakkereskedőnél beszerezhető megfelelő szerelőkészlet használatával lehetséges. Ne hagyja a hálózatra csatlakoztatva a készüléket, amikor nem használja. Zárja el a vízcsapot, amikor nincs használatban. Bármilyen tisztítási vagy karbantartási művelet megkezdése előtt kapcsolja ki a mosógépet vagy húzza ki a konnektorból. Soha ne erőltesse az ajtó kinyitását, és ne használja lábtámaszként. Ne engedje meg, hogy a gyermekek a készülékkel játszanak, vagy bebújjanak a dobba. Szükség esetén az elektromos hálózati vezetéket kizárólag az ügyfélszolgálatnál beszerezhető ugyanolyan kábellel szabad kicserélni. A hálózati kábel cseréjét kizárólag szakképzett szerelő végezheti. Ne hagyjon gyújtóeszközöket a zsebekben. 4. A mosó-/szárítógép modellek esetén NE szárítson olyan darabokat, amelyeket vegyi folttisztítók, étolaj, petróleum, aceton, alkohol, benzin, parafin, terpentin, lakkbenzin, viasz használatával mostak ki vagy kezeltek. Ezeket az anyagokat forró vízzel el kell távolítani extra mennyiségű mosószer használatával. NE szárítson habszivacsból, latexből készült darabokat, esőköpenyeket, vízálló szöveteket, felfújható gumimatracokat, szitanyomott darabokat, habszivaccsal kitömött ruhadarabokat vagy párnákat. Ezek az anyagok megolvadhatnak, és kért okozhatnak a töltet többi darabjában vagy magában a készülékben is. 5. Energiatakarékossági tanács Az ajánlott maximális töltet alkalmazásával érje el a legjobb energia-, víz-, mosószer- és időfelhasználást. Ne lépje túl a mosószer csomagolásán feltüntetett ajánlott adagolást. Az Eco Flap - egy speciális rendszer a kivezetőnyíláson - megakadályozza a mosószer kiszóródását a dobból, és ezzel védi a környezetet a mosószerhulladéktól.

4 Az Előmosás programot csak erősen szennyezett ruhaneműkhöz használja. Az Előmosás ciklus nélküli programot használjon enyhén vagy normál mértékben szennyezett ruhaneműkhöz. Vizet, energiát és időt takarít meg ennek eredményeként. A mosógép használata előtt kezelje a ruhaneműt folttisztítóval, vagy áztassa vízben a beszáradt foltokat, hogy mérsékelje a magas hőmérsékletű mosóprogramok használatának szükségességét. Takarítson meg energiát azzal, hogy 60 C-ot alkalmaz egy 95 C-os mosóprogram, vagy pedig 40 C-ot egy 60 C-os mosóprogram helyett. Energiát és időt takaríthat meg azzal, ha magas centrifugálási sebességet választ a ruhanemű víztartalmának csökkentésére, mielőtt szárítóprogramot használna (állítható centrifugálási sebességgel rendelkező készülékek esetén). 6.EK megfelelőségi nyilatkozat A készülék megfelel a következő európai szabványoknak: - 73/23/EGK sz. alacsony feszültség irányelv - 89/336/EGK sz. EMC irányelv - 93/68/EK sz. irányelv a CE jelölésről. 3. A MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT 1. A csomagolás eltávolítása és ellenőrzés A kicsomagolás után győződjön meg arról, hogy a mosó-szárítógép sértetlen. Kétség esetén ne használja a készüléket. Hívja fel a vevőszolgálatot vagy a kiskereskedőt. Ellenőrizze, hogy megvan-e az összes tartozék és mellékelt összetevő. Az összes csomagolóanyagot (műanyag zacskók, hungarocell stb.) tartsa a gyermekek számára nem hozzáférhető helyen, mivel potenciális veszélyt jelentenek. Ha a készüléket a kiszállítást megelőzően hidegben tárolták, néhány óráig tartsa szobahőmérsékleten, mielőtt üzemeltetné. 2. Távolítsa el a rögzítőcsavarokat A mosó-szárítógép rögzítőcsavarokkal van ellátva, amelyek megakadályozzák, hogy szállítás közben esetleg belső sérülés keletkezzen. A mosó-szárítógép használatba vétele előtt a rögzítőcsavarokat mindenképpen el kell távolítani. A csavarok eltávolítása után a 4 mellékelt műanyag kupakkal fedje le a lyukakat.

5 LÉPÉSEK: 1. Lazítsa meg a három vagy négy csavart (A) 2. Kézzel csavarja ki teljesen a csavarokat. 3. Fogja meg a csavarokat és a műanyag távtartókat (B), és távolítsa el őket. A szállítási rögzítőcsavarokat tartsa meg az esetleges későbbi használatra. 4. A műanyag kupakokkal (C) (a dokumentáció csomagban mellékelve) zárja le a lyukakat. 3 A mosógép üzembe helyezése Azt tanácsoljuk, hogy ne helyezze üzembe a készüléket olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet 0 C alá eshet. Figyelembe véve a készülék súlyát, áthelyezésekor figyelembe kell venni a biztonsági szabványokat. A készülék elhelyezésekor győződjön meg arról, hogy a hálózati tápkábel nincs megtörve vagy összenyomódva, valamint hogy szükség esetén könnyen elérhető. Távolítsa el a védőfóliát a kezelőlapról (ha van ezen a típuson). Ne a munkafelületnél fogva mozgassa a készüléket. A készüléket szilárd és vízszintes padlófelületen, lehetőleg a helyiség egyik sarkában állítsa fel. Ellenőrizze, hogy a készülék mind a négy lába szilárdan áll a padlón, és hogy a mosógép tökéletesen vízszintesen áll (ehhez használjon vízmértéket). Fapadló vagy hullámosodásra hajlamos padlózat (például bizonyos parketták vagy laminált padlóburkolatok) esetén a készüléket egy 60 x 60 cm-es, legalább 3 cm vastag rétegelt lemezre állítsa, melyet a padlóhoz rögzített. Ha a mosógépet szőnyegpadlón helyezi üzembe, hagyjon elegendő térközt a készülék és a padlózat között, hogy biztosítva legyen a levegő szabad áramlása.

6 4.Vízellátás Csatlakoztassa a vízellátó rendszerhez a helyi vízmű előírásainak betartásával. Vízellátás: Csak hideg víz (ha a programtáblázat nem tartalmaz más információt) Vízcsap: 3/4 menetes tömlőcsatlakozó Víznyomás (főnyomócső): kpa (1-10 bar). Kizárólag új tömlőket használjon a mosógépnek a vízhálózathoz való csatlakoztatásához. A használt tömlőket nem szabad tovább használni, és azokat ki kell selejtezni. 5.Vízleeresztés A vízleeresztő tömlőt csatlakoztassa a szifonhoz, vagy a mellékelt U csőívvel akassza be a mosogató peremébe. Ha a mosógép integrált vízelvezető rendszerhez van csatlakoztatva, győződjön meg arról, hogy ez utóbbi fel van szerelve kiömlőnyílással, ami megakadályozza az egyidejű feltöltést és vízleeresztést (szivornyahatás). 6.Elektromos bekötés Az elektromos hálózatra történő csatlakoztatást a gyártó utasításainak és az érvényes normatív biztonsági előírásoknak betartásával szakképzett villanyszerelő végezheti el. A feszültségre, áramfogyasztásra és biztosítékokra vonatkozó adatok az ajtó belső felén találhatók. A mosógépet csak olyan aljzaton keresztül szabad a hálózatra csatlakoztatni, amely rendelkezik az érvényben lévő előírásoknak megfelelő földelő kivezetéssel. A mosógép földelését törvény írja elő. A gyártó nem vállal semmilyen felelősséget a fenti előírások betartásának elmulasztása miatt bekövetkező személyi sérülésekért vagy háziállatok sérüléseiért, illetve dologi károkért. Ne használjon hosszabbítót vagy elosztót. Bármilyen karbantartási művelet megkezdése előtt válassza le a mosógépet az elektromos hálózatról. Az üzembe helyezést követően mindenkor biztosítani kell a hálózati csatlakozóhoz való hozzáférést vagy a hálózatról kétpólusú kapcsolóval történő leválasztás lehetőségét.

7 Ne üzemeltesse a készüléket, ha az a szállítás közben megsérült. Értesítse a vevőszolgálatot. A hálózati tápkábelt kizárólag a vevőszolgálattal cseréltesse ki. A készüléket csak háztartási mosásra és rendeltetésszerűen használja. Minimális helyigény: Szélesség: 600 mm / Magasság: 850 mm / Mélység: 600 mm 4. AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT Hogy eltávolítsa a készülékből a gyári tesztek után esetleg bennmaradt vizet, javasoljuk, hogy ruha nélkül futtasson le egy rövid mosási ciklust. 1. Nyissa ki a vízcsapot. 2. Csukja be a készülék ajtaját. 3. Töltsön egy kevés mosóport (körülbelül 30 ml) a mosószer-adagoló főmosási rekeszébe. 4. Válasszon ki és indítson el egy rövid programot (lásd a külön Programtáblázat c. dokumentumot). 5. A MOSNIVALÓ ELŐKÉSZÍTÉSE 1.A mosnivalót a következők szerint válogassa szét. A textília típusa / kezelési szimbólum: Pamut, kevertszálas, könnyen kezelhető/ műszálas, gyapjú, kézzel mosható textíliák. Szín: A színes és a fehér ruhaneműket válassza szét. Az új színes ruhákat külön mossa. Betöltés: Mossa a különböző méretű ruhadarabokat együtt, hogy javítsa a mosás hatékonyságát és a ruhák eloszlását a dobban. Kímélő: A kisebb darabokat (pl. nylonharisnya, övek stb.) és kapcsos ruhadarabokat (pl. melltartó) mosózsákban vagy zipzárral ellátott párnahuzatban mossa. Mindig vegye le a függönygörgőket, vagy mossa a függönyöket pamut mosózsákban. 2.Ürítse ki az összes zsebet A pénzérmék, biztonsági tűk stb. megrongálhatják a ruhaneműt, valamint a készülék dobját és kádját. 3.Kapcsok Húzza fel a zipzárakat, gombolja be a gombokat, kapcsolja össze a kapcsokat; a szabadon libegő övek és szalagok összegabalyodhatnak.

8 4. Folteltávolítás A vér-, tej-, tojásfoltokat stb. a program enzimszakasza általában automatikusan eltávolítja. A vörösbor-, kávé-, tea-, fű- és gyümölcsfoltok stb. eltávolításához töltsön folttisztítót a mosószer-adagoló főmosási rekeszébe. A nagyon szennyezett részeket szükség esetén folttisztítóval kezelje. Festés és fehérítés Kizárólag mosógépekhez ajánlott festékeket és fehérítőszereket használjon. Kövesse a gyártó utasításait. A mosógép műanyag és gumi részei a ruhafesték vagy a fehérítő hatására elszíneződhetnek. 6. A MOSNIVALÓ RUHA BETÖLTÉSE 1.Nyissa ki az ajtót. 2.Rázza szét a ruhaneműket, és lazán helyezze be a mosódobba. Vegye figyelembe a Gyors áttekintő útmutatóban megadott töltetméreteket. Megjegyzés: Ha a mosógépbe túl sok ruhát tesz, az csökkenti a mosás hatékonyságát, és elősegíti a ruhaneműk összegyűrődését. 3. Csukja be a készülék ajtaját. 7. MOSÓSZER ÉS ADALÉKOK A mosószereket és adalékokat száraz helyen, gyermekektől távol tartsa. A mosószer típusa az alábbiaktól függ: Textília típusa (pamut, könnyen kezelhető/ műszálas, kímélő mosást igénylő, gyapjú). Megjegyzés: Gyapjú mosásához csak különleges mosószert használjon. Szín. Mosási hőmérséklet. A szennyezettség mértéke és a szennyeződés típusa. Megjegyzések: A sötét színű anyagokon észlelhető fehéres foltokat a korszerű foszfátmentes mosószerekben lévő vízlágyító anyagok okozzák. Ennek a problémának az észlelése esetén rázza ki vagy kefélje ki a ruhadarabokat, vagy használjon folyékony mosószert.

9 Csak kifejezetten háztartási mosógépekhez ajánlott mosószert és adalékokat használjon. Vízkő elleni szerek, festék vagy fehérítő használata esetén mindig ellenőrizze, hogy azok háztartási mosógépben való használatra megfelelőek-e. A vízkőoldók tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek ártalmasak lehetnek a mosógép számára. Ne használjon semmilyen oldószert (pl. terpentin, benzin). Ne mosson a gépben olyan anyagokat, amelyeket előzőleg oldószerrel vagy gyúlékony folyadékkal kezeltek. Ne használjon folyékony mosószert a főmosáshoz, amikor aktiválta az előmosás speciális funkciót (ha rendelkezésre áll a modellen). Ne használjon folyékony mosószert, amikor be van kapcsolva az Indítás késleltetése funkció (ha az rendelkezésre áll a mosógépen). Adagolás Kövesse a mosószer csomagolásán található adagolási ajánlásokat. Az adagolás a következőktől függ: A szennyezettség mértéke és a szennyeződés típusa. A mosandó ruhanemű mennyisége, teljes töltet: kövesse a mosószer gyártójának utasításait; féltöltet: a teljes töltethez használt mennyiség 3/4-e; minimumtöltet (körülbelül 1 kg): a teljes töltethez ajánlott mennyiség fele. A környéken jellemző vízkeménységi fok (erre vonatkozóan a vízellátó vállalattól kérjen tájékoztatást). A lágy víz kevesebb mosószert igényel, mint a kemény (lásd a vízkeménységi táblázatot a használati útmutatóban). Megjegyzés: A túl sok mosószer túlzott habképződést eredményezhet, ami csökkenti a mosás hatékonyságát. Ha a mosógép túl sok habot észlel, megakadályozhatja a centrifugálást. A szükségesnél kevesebb mosószer használata a ruha elszürkülését eredményezheti, és vízkőlerakódást idézhet elő a fűtőrendszeren, a mosódobon és a tömlőkön. A mosószeradagoló bemutatása Hova kell betölteni a mosószert és az adalékokat? A mosószerfiók három rekesszel rendelkezik ( A ábra). Adalékokat legfeljebb a MAX jelzésig töltsön be. Előmosási rekesz: Mosószer az előmosáshoz Főmosási rekesz: Mosószer a főmosáshoz / Folttisztító / Vízlágyító Vízlágyító rekesz: Öblítőszer / Folyékony keményítő

10 Klórtartalmú fehérítő használata Mossa ki a ruhaneműt a kívánt programmal (Pamut, Műszál), adagoljon be megfelelő mennyiségű klórtartalmú fehérítőszert az ÖBLÍTŐSZER rekeszébe (gondosan zárja le a mosószeradagolót). A program vége után azonnal indítsa el az Öblítés és centrifugálás programot, hogy megszüntesse az esetleges megmaradt fehérítő szagát; ha kívánja, öblítőszert is használhat. Soha ne tegyen egyszerre klórtartalmú fehérítőszert és öblítőszert az öblítőszeres rekeszbe. Keményítő használata Válassza ki az Öblítés és centrifugálás programot, és ellenőrizze, hogy a centrifugálási sebesség ne legyen 800 fordulat/percnél magasabbra állítva. Indítsa el a programot, húzza ki a mosószer-adagolót, amíg kb. 3 cm nem látszik az öblítőszeres rekeszből. Öntse az elkészített keményítőoldatot az öblítőszeres rekeszbe, miközben a víz folyik a mosószeradagolóba. Az elválasztóelem pozícionálása a főmosási rekeszben mosóporhoz és folyékony mosószerhez Mosóporral való használatnál: helyezze az elválasztóelemet a magasabb állásba. Emelje fel az elválasztóelemet, amíg teteje visszahajtható. Helyezze az elem kampóit a hátsó vezetősínek felső végére, és a rögzítéshez enyhén nyomja lefele az elválasztóelemet ( C ábra). Egy résnek kell maradnia az elválasztóelem és a főmosási rekesz alja között, ha az elválasztóelem helyesen van beszerelve ( B és C ábra). 8. KEZELŐPANEL BEMUTATÁSA

11 9. PROGRAMOK ÉS FUNKCIÓK KÉSZÜLÉK BEKAPCSOLÁSA ÉS PROGRAMVÁLASZTÁS A készülék bekapcsolásához és programválasztáshoz kövesse az alábbi lépéseket: 1. Forgassa el a programválasztó gombot bármely irányba, ezzel kapcsolja be a mosó-szárító készüléket. 2. Mosási program kiválasztása: a kijelzőn felváltva jelenik meg, hogy mennyi idő múlva ér véget a program és mennyi a maximálisan ajánlott töltetsúly. Az egyszerű beazonosítás érdekében a kijelzőn a megfelelő szimbólum felgyulladása jelzi, hogy éppen melyik információt mutatja. 3. A mosási programhoz javasolt és előre beállított centrifuga sebesség a kijelzőn látható. A kezdeti érték a centrifuga sebesség választó gomb segítségével könnyedén módosítható. 4. Amennyiben a került beállításra, ebben az esetben nem lesz centrifugálás a mosási ciklus végén és a gép vízzel teli tartállyal áll le. SPECIÁLIS OPCIÓ KIVÁLASZTÁSA ÉS JÓVÁHAGYÁSA 1. Az opció választó gomb megnyomásával a következő speciális funkciók érhetők el (felülről-lefelé): - Előmosás: a főmosás ciklus előtt egy kb. 20 percig tartó 35 C előmosási fázist iktat be. Csak erősen szennyezett ruhanemű esetén javasolt. Ne használjon folyékony mosószert, amennyiben aktiválta az előmosás speciális funkciót.

12 - Intenzív: a maximális hőmérsékletet 60 C-ra váloztatja és a mosási ciklus időtartama hosszabbodik, hogy a mosószer hatékonyabb felszívódását biztosítja. Erősen szennyezett ruhanemű esetén javasolt. - Vasaláskönnyítés: ez a speciális funkció a gyűrődés csökkentése érdekében választható, ha a ruhát nem veszi ki azonnal a ciklus végén. A - Víz+: megnöveli a mosási és öblítési fázis során a vízfelhasználást. Alternatíva: extra öblítés: ez az opció egy a választott mosási programhoz még egy öblítési fázist ad hozzá. - Flexi Time: csökkenti a ciklus időtartamát. A szimbólum megvilágítja a kiválasztott programhoz tartozó mosási időtartamot. Ez tovább csökkenthető az opciós gomb megnyomásával egy közepesen hosszú, illetve egy minimális időtartamra. A gomb ismételt megnyomásával visszatérhet az eredeti időtartamhoz is. Alternatíva: rapid gyorsmosás : a mosási ciklus csökkentésére szolgált. Enyhén szennyezett, kevés mennyiségű ruhaneműhöz javasolt. - Csengő: amikor ez az opció ki van választva, egy csengő jelzi a ciklus végét. A készüléken alapesetben be van állítva a csengő funkció. 2. A kiválasztott opció megerősítéséhez csak nyomja meg az opció megerősítő gombot és a kijelzőn az opció melletti LED fény felgyullad. 3. A kiválasztott opció törléséhez csak térjen vissza az opció választó gomb segítségével a funkcióhoz és nyomja meg az opció megerősítő gombot. Ahhoz, hogy a korábban kiválasztott összes speciális opciót egy lépésben törölje, tartsa nyomva az opció megerősítő gombot 4 másodpercen keresztül. 4. A csengő opció on vagy off beállítása a következő mosási ciklusokra is érvényes, kivétel ha éjszakai programot választ, mert ahhoz nem választható a csengő opció. MARADÉKIDŐ KIJELZÉS 1. Az indítás-késleltetés többszöri megnyomásával jeleníthető meg az az idő, amelynek leteltével a mosási program befejeződik. A program befejeződéséig hátralévő idő számításba veszi a mosás/szárítás program kezdeti időtartamát, a megadott beállításokat (hőmérséklet, centrifugasebesség és opciók), amelyek lerövidíthetik vagy meghosszabbíthatják a program kezdeti időtartamát, valamint a késleltetési időt, amellyel a felhasználó el kívánja tolni a program indítását.

13 2. Miután kiválasztotta az indítás késleltetés funkciót, a kijelzőn a LED fény jelzi ezt. 3. A funkció törléséhez ismételje meg az indításkésleltetés gomb lenyomását addig, amíg a kijelző 0 szerepel. 4. A Start/Stop jelzőfény mindaddig villog a kijelzőn, amíg a mosási ciklus el nem indul. Miután elindult a program folyamatosan világít. MOSÁSI PROGRAM ELINDÍTÁSA 1. A mosási program elindításához a személyes beállításai után nyomja meg a Start/Stop gombot. 2. A program elindulása után a kijelzőn folyamatosan látható a programból hátralévő idő, és a Start/Stop szimbólum végig világít. 3. A programsorrend kijelzője mutatja az aktuális programfázisokat balról jobbra haladva az Előmosás, Mosás, Öblítés, Centrifugálás és Szárítás programlépéseken keresztül. MOSÁSI PROGRAM MÓDOSÍTÁSA VAGY MEGSZAKÍTÁSA A mosási program bármikor leállítható: 1. Nyomja meg a Start/Stop gombot 3 másodpercig: a kijelző a PAUS szó (1 másodpercre) illetve a programból hátralévő idő jelenik meg (1 másodpercre) felváltva. A Start/Stop jelzőfény ezalatt villog. 2. A program megszakítható működés közben a programválasztó gomb elforgatásával is. 3. A mosási program módosításához csak forgassa el a kiválasztott új program szimbólumáig a programválasztó gombot. Az új mosási program az elejétől indul és a teljes ciklust végégfutja. Amennyiben az előző program miatt a víztartály tele van, ez a fázis az új program indulásánál kimarad. 4. A mosási ciklus újraindításához nyomja meg a Start/Stop gombot mégegyszer. PROGRAM VÉGE A mosási/szárítási programok automatikusak. Amennyiben az END szó olvasható a kijelzőn és a maradékidő kijelzés elaludt a program befejeződött és az ajtó nyitható.

14 1. Forgassa a programválasztó gombot az OFF állásba. 2. Nyissa ki az ajtót és vegye ki a mosott ruhát a dobból. 3. Hagyja félig nyitva az ajtót, hogy a dob kiszáráradhasson. 4. Zárja el a vízcsapot. Ha a kezdeti centrifugasebesség beállítási szakaszban nincs centrifugálás, leállás teljes tartállyal (a centrifugasebesség 0 beállítása) volt beállítva, akkor a mosási program végén STOP felirat jelenik meg a kijelzőn, a ---- (0 centrifugasebesség) jelzéssel váltakozva, és a centrifuga lámpa világít. Ha kiszivattyúzással és centrifugálással szeretné folytatni, akkor nyomja meg kétszer a centrifugaválasztás gombot. A készülék a kiszivattyúzással és centrifugálással folytatja a programot. Ha be akarja állítani a kívánt centrifugasebességet, akkor nyomja a gombot addig, amíg a kiválasztott sebesség meg nem jelenik a kijelzőn. Ha centrifugálás nélkül szeretné kiszivattyúztatni a vizet a tartályból, akkor nyomja a centrifuga választó gombot addig, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a 0 sebesség: a kiszivattyúzás centrifugálás nélkül történik meg. GYEREKZÁR / GOMBZÁR 1. A gyermekek biztonsága érdekében ezt az opciót lehet használni a kezelőfelület összes funkciójának zárolására. Amikor ez a funkció aktiválva van nem lehetséges az opciók, hőmérséklet, centrifuga sebesség és a mosási/szárítási program módosítása, amennyiben működés közben van a készülék. 2. Az opció aktiválásához nyomja meg az opció választó gombot és az opció megerősítő gombot tartsa lenyomva 3 másodpercig. 3. A gyerekzár szimbólum felgyulladása jelzi az aktiválást. 4. Ismételje meg a fenti lépéseket a gyerekzár kikapcsolásához. 10. SZÁRÍTÁS A KÉSZÜLÉKKEL A készülék beállítható csak mosás, csak szárítás, illetve mosás-szárítás programokra. A szárítási program alatt a vízcsapnak nyitva kell lennie, és a leeresztő tömlőnek megfelelő helyzetben kell lennie. Mosás-szárítás programok esetén a készülék a mosás után automatikusan átkapcsol szárításra, és a teljes program magától végigfut, nincs szükség beavatkozásra (a mosás végén).

15 Figyelem! - Kizárólag vizes mosóoldatban kimosott és centrifugálásra alkalmas fehérnemű és ruha szárítható a készülékkel. Kérjük figyelmesen olvassa el a szárítandó ruhaneműk kezelési címkéjén lévő jelzéseket. - Ne szárítson olyan kelméket, amelyeket száraztisztítással vagy vegyi oldószeres folteltávolítóval kezeltek, valamint gyapjú vagy kevert gyapjúszálas kelméket, amelyek hő hatására összemehetnek, nagyon kényes kelméket, például selyem vagy szintetikus függönyt, olyan anyagokat, amelyek könnyen bomlanak, mint például gyapjúfonal, töltőanyag és laza szövésű kelme, vagy olyan dolgokat, amelyek habgumit vagy egyéb elasztomert tartalmaznak. - A mosó-szárítóba bepakolt ruhamennyiség súlya nem haladhatja meg a 4 kilogrammot. A mosószárító akkor biztosítja a legjobb eredményt, ha a száraz ruha súlya nem haladja meg a 4 kilogrammot. - Ha strapabíró kelme mosási programot állít be, akkor a szárítás automatikusan 90 C-on történik (normál szárítás). - Ha kényes ruhaanyag mosási programot állít be, akkor a szárítás automatikusan 60 C-on történik (kímélő szárítás). Tehát az automatikus mosás-szárítás programoknál a szárítási program a beállított mosási programtól függ. - Csak szárítás programoknál először ki kell mosni és ki kell centrifugálni a ruhaneműt. - Erősen bolyhos dolgok (például új frottírtörölköző) szárítása után le kell futtatni az Öblítés programot, hogy az eltávolítsa az esetleges anyag maradványokat, és azok a következő mosásánál ne kerüljenek a ruhákra. Fontos! Ne szárítson olyan kényes kelméket, amelyek nem viselik el a 60 C hőmérsékletet, illetve olyan kelméket, amelyek nem viselik el a kiválasztott hőmérsékletet. EXTRA SZÁRÍTÁS Ha a program végén a ruha még mindig túl nedves, akkor állítson be egy rövid idejű szárítóprogramot. Vigyázat! Ne szárítsa túl a ruhát, mert a ruha gyűrötté válhat vagy összemehet. MOSÁS-SZÁRÍTÁS PROGRAM Automatikus mosás-szárítás strapabíró anyag (pamut és színes) és szintetikus/kényes kelme programoknál végezhető. Gyapjú mosás program beállítása esetén nem állítható be mosás utáni automatikus szárítás. Automatikus mosás-szárítás esetén a ruha mennyisége nem lehet több 4 kg-nál pamut esetén, illetve 2 kg-nál szintetikus kelmék esetén.

16 Ezért, ha a mosás-szárítás ruhamennyisége meghaladja a fent megadott értéket, akkor nem javasoljuk a mosás+szárítás program használatát. A mosnivalót meg kell felezni a mosás után, és két adagban kell a szárítást elvégezni. A mosás-szárítás program beállítása: 1. Válassza ki a mosási programot és az alapértelmezett beállításokat módosítsa tetszése szerint; 2. Nyomja meg a szárítás gombot a kívánt szárítási idő beállításához. A kijelzőn először a maximálisan beállítható idő (2h:40 ) jelenik meg, amely fokozatosan csökkenthető 0h:00 értékig Az előzőleg beállított mosási programtól függ,, hogy a szárítás normál hőmérsékleten (90 C) vagy kényes kelme hőmérsékleten (60 C) történik. Ha beállította a szárítási időt, a szimbólum elkezd villogni a kijelzőn, majd folyamatosan kezd világítani, amikor a program belép a szárítási szakaszba. CSAK SZÁRÍTÁS PROGRAM 1. Kapcsolja ki a készüléket a mosás/szárítás programválasztó gomb OFF helyzetbe forgatásával. 2. Forgassa a gombot a kívánt szárítás programhoz: Intenzív szárítás: normál szárításra (90 C) vagy kíméletes szárításhoz kényes ruhához (60 C). Az egyes szárítóprogramokhoz tartozó szimbólumokat a készülékhez adott programtáblában találhatja meg. 3. Nyomja meg többször a szárításgombot a kívánt szárítási idő beállításához (lásd az előző pontot). 4. Nyomja meg a Start-Pause gombot a szárítóprogram elindításához. A kijelző a még hátralévő időt mutatja, és kigyullad a szárítást jelző LED.

17 Figyelem! - Mivel előzőleg nem volt mosási program beállítva, ezért semmi sem korlátozza a szárítási program kiválasztását (normál vagy kíméletes). Ne feledje, hogy a normál szárítás pamuthoz és a színes kelmékhez ajánlott, míg a kíméletes szárítás szintetikus és kényes ruhákhoz. - A megfelelő szárítási eredmény érdekében a ruha mennyisége nem lehet több 4 kg-nál pamut esetén, illetve 2 kg-nál szintetikus kelmék esetén. A SZÁRÍTÁSI PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA VAGY MÓDOSÍTÁSA 1. A szárítási program ugyanolyan módon szakítható meg, mint a mosási program. 2. A program befejezéséhez és a ruhanemű kirámolásához legjobb, ha először hagyja lehűlni a ruhát. A választógomb segítségével állítson be 20 perces szárítási időt. Indítsa el újra a készüléket a fent leírtak szerint, és a ruha kész lesz a kirámolásra. 11. ÁPOLÁS ÉS KARBANTARTÁS TISZTÍTÓ PROGRAM Annak biztosítása érdekében, hogy a készülék hosszú időn át ugyanolyan hatékonyan működjön, a készülék egy TISZTÍTÓ programmal rendelkezik, amellyel a szárító légáram-körökből rendszeresen kitisztíthatók az esetlegesen lerakódott ruhabolyhok. 1. Megadott számú szárítási program után a kijelzőn kigyullad a TISZTÍTÁS szimbólum, amely figyelmeztet arra, hogy le kell futtatni ezt a programot. A figyelmeztetés addig marad égve, amíg le nem futtatja a TISZTÍTÁS programot. A lámpa a program végén alszik el. 2. A TISZTÍTÁS program lefuttatásához: a. Ellenőrizze, hogy a dob teljesen üres-e, és zárja be az ajtót. b. Forgassa a gombot a TISZTÍTÁS programhoz (a gomb pontos pozíciójához lásd a programtáblát) c. Nyomja meg a START/PAUSE gombot A TISZTÍTÁS program olyankor is elvégezhető, amikor a lámpa még nem világít a kijelzőn.

18 A DOB TISZTÍTÁSA Az esetleges rozsdafoltokat rozsdamentes acélhoz való tisztítószerrel kell eltávolítani, vagy makacs foltok esetén nagyon finom csiszolópapírral. A mosó-szárító vízkőmentesítésére kizárólag olyan márkás vízkőmentesítő szereket használjon, amelyek mosógépekhez való korrózió elleni szert tartalmaznak. Mindig tartsa be a gyártó utasításait a használat és az adagolás tekintetében. A vízkőmentesítés vagy a dob rozsdamentesítése után futtasson le néhány öblítés programot, hogy eltávolítsa az összes savmaradékot, amely esetleg károsíthatja a készüléket. Soha ne használjon oldószert tartalmazó tisztítószert! Fennáll a veszélye annak, hogy olyan pára szabadul fel, amely esetleg tűzre lobbanhat vagy felrobbanhat. A KÉSZÜLÉK KÜLSŐ FELÜLETÉNEK ÉS KEZELŐLAPJÁNAK TISZTÍTÁSA Puha, nedves ruhával lemosható. Kevés semleges mosószer (nem dörzshatású) is használható Puha ruhával törölje szárazra. A KÉSZÜLÉK BELSŐ RÉSZEI Minden mosás után hagyja egy ideig nyitva az ajtót, hogy a készülék belseje kiszáradhasson. Ha soha nem mos 90 C-on vagy csak nagyon ritkán, javasoljuk, hogy alkalmanként futtasson le egy 90 C programot mosnivaló nélkül, csupán kismennyiségű mosószert betöltve, hogy a készülék belsejét tisztán tartsa. AJTÓTÖMÍTÉS SZŰRŐ Szükség esetén nedves ruhával tisztítsa meg. Rendszeresen ellenőrizze az ajtótömítés állapotát. Rendszeresen, évente legalább kétszer-háromszor ellenőrizze és tisztítsa meg a szűrőt (lásd A szűrő kiszerelése / A visszamaradt víz leeresztése ). VÍZBEVEZETŐ TÖMLŐ Rendszeresen ellenőrizze, hogy a tömlőn nincsenek-e repedések vagy törések. Rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg a vízbevezető tömlő belsejében lévő szitaszűrőt (lásd A vízbevezető tömlő(k)ben lévő a szitaszűrő tisztítása ).

19 A SZIVATTYÚ TISZTÍTÁSA A szivattyút csak akkor kell kitisztítani, ha gomb, brosstű vagy hasonló tárgy tömíti el, és a készülék nem tudja a vizet kiszivattyúzni. Ebben az esetben az alábbiak szerint járjon el. 1. Húzza ki a hálózati dugót a konnektorból, hogy a készüléket leválassza a villamos hálózatról. 2. A típustól függően az alábbiak szerint járjon el: A lábazat elején található résbe dugjon be egy kis csavarhúzót, majd a csavarhúzót felfele emelve válassza le a lábazat tetejét a szekrényről. Döntse kissé előrefele a lábazatot, húzza ki felfele, és vegye le teljesen. 3. Húzza ki az A leeresztő tömlőt. Vigyázat: Ha a tömlő forró, akkor a víz forró vagy tűzforró. Helyezzen egy lapos edényt a padlóra, és húzza ki a B dugót a víz leeresztéséhez. A készülékben lévő víz mennyiségétől függően az edényt esetleg többször is ki kell üríteni. Amikor már nem jön ki több víz, zárja le a tömlőt úgy, hogy dugja be jól a helyére a B dugót. MOSÓSZERADAGOLÓ TISZTÍTÁSA Rendszeresen, évente legalább háromszor-négyszer tisztítsa ki az adagoló fiókját és az adagolórekeszt, hogy megelőzze mosószer-lerakódások kialakulását. A mosószer-adagoló tisztítása:

20 1. Nyomja le a főmosási rekeszben lévő kioldókart, majd vegye ki az adagolófiókot az adagolórekeszből (lásd a lefele mutató nyilat). 2. Vegye ki a fedőrácsot az öblítőszer rekeszéből. Felfele húzva vegye ki az elválasztóelemet a főmosási rekeszből (lásd a felfele mutató nyilat). 3. Minden alkatrészt mosson le folyó víz alatt. 4. Nedves ruhával törölje tisztára az adagolórekeszt. 5. Helyezze vissza az elválasztóelemet és a fedőrácsot az adagolófiókba, és nyomja vissza a fiókot az adagolórekeszbe. A VÍZBEVEZETŐ TÖMLŐBEN LÉVŐ SZITASZŰRŐ TISZTÍTÁSA Vízbevezető tömlő(k) Ha a vízbevezető tömlő megsérül, cserélje ki egy ugyanolyan típusú új tömlővel, ami a vevőszolgálatnál vagy a szakkereskedőnél beszerezhető. Ha a vízbevezető tömlő átlátszó tömlőbevonattal rendelkezik ( C ábra), rendszeresen ellenőrizze az átlátszó bevonat színét. Ha az átlátszó tömlőbevonat erős pirosra változik, ez azt jelzi, hogy a tömlőn szivárgás lehet, és ki kell cserélni. Forduljon a vevőszolgálati csoporthoz vagy a szakkereskedőhöz a csere tömlő beszerzése érdekében. A vízbevezető tömlő(k)ben lévő a szitaszűrő tisztítása 1. Zárja el a csapot, és lazítsa meg a vízbevezető tömlőt a csapon. 2. Tisztítsa meg a belső szitaszűrőt, és a vízbevezető tömlőt csavarja vissza a csapra. 3. Most csavarja le a vízbevezető tömlőt a mosógép hátulján. 4. Egy kombinált fogóval húzza ki a szitaszűrőt a mosógép csatlakozójából, és tisztítsa meg. 5. Illessze vissza a szitaszűrőt, és csavarja vissza a vízbevezető tömlőt. 6. Nyissa ki a csapot, és ellenőrizze, hogy a csatlakozások nem szivárognak-e. 12. HIBAELHÁRÍTÁSI ÚTMUTATÓ A készülék olyan automatikus biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek már a kezdeti szakaszban észlelik a meghibásodásokat, és lehetővé teszik, hogy a biztonsági rendszer megfelelően reagáljon. Az észlelt hibák gyakran olyan aprók, hogy percek alatt kiküszöbölhetők. 1. A mosógép nem kapcsol be, és egyik jelzőfény sem világít. Ellenőrizze: - A dugasz nincs rendesen bedugva az aljzatba.

21 - Az aljzat vagy a biztosíték nem működik megfelelően (használjon egy lámpát vagy hasonló készüléket az ellenőrzéshez). - A Start/szünet gombot nem nyomták meg (ha van ilyen a modellen). 2. A készülék nem indul el, bár a Start/Szünet gombot megnyomta. Ellenőrizze: - Az ajtó nincs megfelelően bezárva. - A Gyermekzár/Gombok zárolása funkció aktiválva van (ha van a modellen). A gombok zárolásának feloldásához nyomja meg egyszerre a kulcs jellel jelölt két gombot, és tartsa őket lenyomva legalább 3 másodpercig. A kijelzőről eltűnik a kulcs szimbólum, és a program indítható. 3. A készülék program közben leáll, és a Start jelzőfény villog. Ellenőrizze: - Az Öblítőstop funkció (ha van) be van kapcsolva, és a valamint a Gyűrődésgátló jelzőfény világít a programsorrend-kijelzőn. A Start gomb megnyomásával vagy a Vízleeresztés program kiválasztásával és elindításával szakítsa meg az Öblítőstop programot. - Módosították a programot: válassza ki az új programot, és nyomja meg a Start gombot. - A programot megszakították, és az ajtót kinyitották: zárja be az ajtót és indítsa újra a programot a Start gomb megnyomásával. - A készülék biztonsági rendszere működésbe lépett (lásd A piros elzések leírása ). - A vízcsap nincs nyitva, vagy a vízbevezető tömlő meg van törve (a Vízcsap zárva jelzőfény felgyullad). 4. Az adagoló mosószer-és/vagy adalékmaradványokat tartalmaz. Ellenőrizze: - A főmosási rekeszben az elválasztóelem nincs megfelelően behelyezve, vagy nem megfelelően van beállítva a mosópor, illetve a folyékony mosószer használatához (lásd Mosószer és adalékok ). - A vízszint nem megfelelő; a vízbevezetés szitaszűrői lehet, hogy el vannak tömődve (lásd Ápolás és karbantartás ). 5. A mosógép centrifugálás alatt ugrál. Ellenőrizze: - Nem távolította el a rögzítőcsavarokat; A mosógép használatba vétele előtt a rögzítőcsavarokat mindenképpen el kell távolítani. - A készülék nincs vízszintbe állítva/nem áll szilárdan mind a négy lábán (lásd a külön Üzembe helyezési útmutató c. füzetet). 6. Az utolsó centrifugálás nem elég hatékony. Ellenőrizze: - A mosógép olyan rendszerrel rendelkezik, amely érzékeli és korrigálja az egyensúlyhiányt. Ha nehéz egyedi ruhadarabok vannak betöltve (pl. fürdőköpeny), lehetséges, hogy ez a rendszer

22 automatikusan csökkenti a centrifugálási sebességet, vagy meg is szakítja a ciklust a mosógép védelme érdekében. - Lehetséges, hogy a nehéz darabok megakadályozzák a centrifugálási ciklus végrehajtását; tegyen be kisebb darabokat, és ismételje meg a centrifugálási ciklust. - Lehetséges, hogy a túlzott habképződés megakadályozza a centrifugálási ciklus végrehajtását; válassza ki és indítsa el az Öblítés és centrifugálás programot. Kerülje a túlzott mosószerhasználatot (lásd Mosószer és adalékok ). - A Módosítható centrifugálás gomb (ha van) egy alacsony centrifugálási sebességre van állítva, vagy a Nincs centrifugálás opció (ha van) aktiválva van. 7. Az eredetileg a kijelzőn látható programidőtartam bizonyos idővel meghosszabbodik/ megrövidül (csak az olyan kijelzővel rendelkező készülékeknél, amely mutatja a programból hátralevő időt). - Ez normális az olyan mosógépeknél, amelyek alkalmazkodnak az olyan tényezőkhöz, amelyek hatással lehetnek a mosási program időtartamára, pl. túlzott habképződés, kiegyensúlyozatlan töltet nagy méretű ruhadarabok miatt vagy hosszú melegítési idő az alacsony vízhőmérséklet miatt. Az ilyen okok miatt a mosási idő szükség esetén újraszámolásra és frissítésre kerül. Az ilyen frissítési időszakok alatt egy animáció jelenik meg egyes kijelzőkön (a modelltől függően). PIROS JELZÉSEK LEÍRÁSA Hibás működés esetén a készülék azonosítja a problémát, és hibakóddal jelzi a kijelzőn. Hibakód Probléma Az ajtó nincs jól bezárva. Zárja be újra. Az aquastop védelem működésbe lépett. Válassza le a készüléket a hálózatról, zárja el a vízcsapot, és hívja a legközelebbi szervizt. A készülék nem tud vizet betölteni a mosáshoz. Lásd a hibakeresés táblázat 2. pontját. A víz nincs kiszivattyúzva. Lásd a hibakeresés táblázat 4. pontját. Az összes többi kijelzett hibakód esetén válassza le a készüléket a hálózatról, zárja el a vízcsapot, és hívja a legközelebbi szervizt.

23 13. VEVŐSZOLGÁLAT Mielőtt a vevőszolgálatot hívná: 1. Próbálja meg megoldani a problémát (lásd Hibaelhárítási útmutató ). 2. A program újraindításával ellenőrizze, hátha aprobléma magától megoldódott. 3. Ha a mosógép továbbra sem működik megfelelően, hívja fel a vevőszolgálatot. Adja meg a következő adatokat: Az Ön teljes neve, címe és telefonszáma A meghibásodás jellege. A mosógép típusszáma. A szervizkód (a SERVICE szó után álló szám). A vevőszolgálati matrica az ajtó belső felén található. A vevőszolgálat telefonszáma és címe a garancialevélen található. Esetleg konzultáljon a kereskedővel, ahol a készüléket vásárolta. 14. SZÁLLÍTÁS/KEZELÉS Soha ne emelje fel a munkafelületnél fogva a készüléket szállításkor. 1. Húzza ki a hálózati csatlakozót az aljzatból. 2. Zárja el a vízcsapot. 3.Ellenőrizze, hogy az ajtó és a mosószer-adagoló megfelelően be van-e zárva. 4. Szerelje le a vízbevezető és a vízleeresztő tömlőket a háztartási csatlakozásokról. 5. Eressze le a készülékből és a tömlőkből a visszamaradt vizet (lásd A szűrő kiszerelése / A visszamaradt víz leeresztése ). 6. Egy csavarhúzóval feszítse ki, majd távolítsa el a műanyag kupakokat. 7. A rögzítőcsavarokat az eltávolítási eljárás fordított sorrendjében helyezze vissza.

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK 30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK ÜZEMBE HELYEZÉS A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT

Részletesebben

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM 05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG A MOSNIVALÓ

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 EWG 147540 W...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 2 electrolux TARTALOMJEGYZÉK Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com

Részletesebben

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar IWSD 51251 Összefoglalás Üzembe helyezés, 50-51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Első mosási ciklus Műszaki adatok A mosógép leírása

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók.

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A mosnivalót a kezelési jelzések szerint válogassa szét Ne szárítsa

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ PROGRAMTÁBLÁZAT HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓ A RUHANEMŰ ELŐKÉSZÍTÉSE A PROGRAM ÉS A FUNKCIÓK KIVÁLASZTÁSA PROGRAM INDÍTÁSA ÉS EFEJEZÉSE PROGRAM MÓDOSÍTÁSA PROGRAM MEGSZAKÍTÁSA PROGRAMTÁLÁZAT NAPI KARANTARTÁS

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók.

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók.

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A készülék működése További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

Állítsa a programválasztó gombot Ki ( O ) állásba.

Állítsa a programválasztó gombot Ki ( O ) állásba. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A ruhanemű szétválogatása az alábbiak szerint: A ruhaneműt válogassa

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA. Ahhoz, hogy teljesebb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét: www.whirlpool.eu/register A készülék

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 1 LAVAMAT L1045E A környezetbarát mosógép Ekologická pracka Használati Úmutató Návod k pouzití AUS ERFAHRUNG GUT 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 2

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA! Ahhoz, hogy átfogóbb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét a www.whirlpool.eu/register oldalon A készülék

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! (lásd az opciók leírását jobbra) A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1702AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1602AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1600AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1702AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G)

Részletesebben

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET HU RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET www.gorenje.com Köszönjük a bizalmat, amit irántunk tanúsított azzal, hogy megvásárolta ezt a szárítógépet. Az Ön új szárítója megfelel

Részletesebben

LAVATHERM 56840. Kondenzátoros szárítógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

LAVATHERM 56840. Kondenzátoros szárítógép. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ LAVATHERM 56840 Használati útmutató Kondenzátoros szárítógép 2 Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy csúcsminőségű AEG-Electrolux készülékeink közül választott. Ez a készülék mint ezt Ön is tapasztalni fogja

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HOTPOINT FMD 823MB EU.C. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató EWF 1497 HDW2 HU Mosógép Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. KEZELŐPANEL...7 5. PROGRAMOK... 8 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVTXF 149 Összefoglalás Üzembehelyezés, 38-39 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 38 Víz és elektromos csatlakozás, 38-39 Elsõ mosási ciklus, 39 Mûszaki adatok, 39 Mosógép

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mosogatógép ESF 45010 We were thinking of you when we made this product Üdvözöljük az Electrolux világában Üdvözöljük az Electrolux világában electrolux 3 Köszönjük, hogy ezt a kiváló

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a napjainkban a ruhaápolással szemben

Részletesebben

Bosch Mosógép: WLX20062BY

Bosch Mosógép: WLX20062BY Használati útmutató Bosch Mosógép: WLX20062BY Tartalom Az Ön mosógépe... 2 Javasolt használat... 2 Előkészítés... 3 Biztonsági előírások... 6 Fontos tudnivalók... 6 Kiegészítő funkciók... 7 Fogyasztási

Részletesebben

WASHING MACHINE PRALKA AUTOMATYCZNA AUTOMATICKÁ PRACKA AUTOMATICKÁ PRÁCKA AUTOMATA MOSÓGÉP

WASHING MACHINE PRALKA AUTOMATYCZNA AUTOMATICKÁ PRACKA AUTOMATICKÁ PRÁCKA AUTOMATA MOSÓGÉP WASHING MACHINE PRALKA AUTOMATYCZNA AUTOMATICKÁ PRACKA AUTOMATICKÁ PRÁCKA AUTOMATA MOSÓGÉP GB EWS 1021 EWS 1221 PL CZ SK 132 991 811 H Tartalomjegyzék Biztonsági szabályok 93 Selejtezés 94 Tanácsok a környezet

Részletesebben

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET HU RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET www.gorenje.com Köszönjük a bizalmat, amit irántunk tanúsított azzal, hogy megvásárolta ezt a szárítógépet. Az Ön új szárítója megfelel

Részletesebben

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW... EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1602W WF1600W Mosógép használati útmutató képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. A teljesebb szolgáltatás érdekében kérjük, regisztrálja termékét itt: www.samsung.com/register

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a modern ruhanemű-kezelés valamennyi

Részletesebben

Környezetvédelmi/takarékossági útmutató

Környezetvédelmi/takarékossági útmutató Tartalom Oldal Biztonsági útmutató... 4 Környezetvédelmi/takarékossági útmutató... 4 Csomagolás és régi készülék... 4 Ez az Ön mosógépe... 5 1 - Üzembe helyezési útmutató Távolítsa el a szállítási biztosító

Részletesebben

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

........ EDP2074PDW HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EDP2074PDW...... HU SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK.............................................................. 3 2. TERMÉKLEÍRÁS......................................................................

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP TARTALOM OLDAL KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK 2 ÜZEMBE HELYEZÉS 2 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 3 TEXTÍLIÁK 4 ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG 4 IRÁNYÍTÓPANEL 5 PROGRAMOK 6 A GÉP MŰKÖDÉSE 7

Részletesebben

Mosógép. Használati és Üzembehelyezési útmutató

Mosógép. Használati és Üzembehelyezési útmutató Mosógép hu Használati és Üzembehelyezési útmutató Az Ön új mosógépe Ön egy Bosch márkájú prémium mosógép mellett döntött. Az innovatív technológiáknak köszönhetően mosógépét tökéletes mosási teljesítmény

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EWS900S http://hu.yourpdfguides.com/dref/634513

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EWS900S http://hu.yourpdfguides.com/dref/634513 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX EWS900S. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy az INDESIT termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a minőségi anyagokból készült, modern

Részletesebben

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA HU TARTALOMJEGYZÉK Oldal A mosógép szállítási biztonsági rögzítőelemeinek eltávolítása...44 A mosógép elhelyezése....................................44 Hidegvíz bevezetés........................................44

Részletesebben

BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM

BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM Használati útmutató 1. Fontos útmutatók a biztonsághoz és környezethez Ez a rész biztonsági útmutatókat tartalmaz, amelyek segítenek a személyi sérülés és az anyagi kár

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EWF1230 http://hu.yourpdfguides.com/dref/627861

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX EWF1230 http://hu.yourpdfguides.com/dref/627861 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX EWF1230. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Használati útmutató Mosógép

Használati útmutató Mosógép Használati útmutató Mosógép Feltétlenül olvassa el a Használati utasítást a felállítás - beszerelés - üzembe helyezés előtt. Ezáltal megóvja magát és elkerüli készüléke károsodását. hu-hu M.-Nr. 10 281

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3800A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568783 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS JAVASLATOK ÜZEMBE HELYEZÉS A KÉSZÜLÉK ÜZEMELTETÉSE RENDSZERES KARBANTARTÁS ÉS TISZTÍTÁS HIBAELHÁRÍTÁSI

Részletesebben

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók.

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A készülék működése További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Regisztrálja a terméket és kérjen támogatást a www.philips.com/welcome oldalon. 15 Magyar Type HD8750 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 15 HU A GÉP HASZNÁLATA ELŐTT ALAPOSAN OLVASSA EL EZT A HASZNÁLATI UTASÍTÁST 2 MAGYAR

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

A kávé túl vizes és hideg

A kávé túl vizes és hideg A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATÁRÓL: Ugyan a készülékek a hatályos európai szabályozási előírásoknak megfelelően készültek, így minden lehetséges veszélyes rész védve van rajta. Figyelmesen olvassa el ezeket a figyelmeztetéseket,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE TARTALOMJEGYZÉK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE Biztonsági előírások 21 Környezetvédelem 22 Energiamegtakarítás 22 2 / A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA A szárítógép általános bemutatása 23 3 / A SZÁRÍTÓGÉP ÜZEMBEHELYEZÉSE

Részletesebben

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

LAVAMAT 5.0. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ LAVAMAT 5.0 Használati útmutató Mosógép 2 Tartalomjegyzék Köszönjük, hogy egyik kiváló minőségű termékünket választotta! A készülék optimális és hosszú távú teljesítményének biztosítása érdekében, kérjük,

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDI101. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDI101 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV

Henny Penny Expressz profitközpont. EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV Henny Penny Expressz profitközpont EPC-2-es modell EPC-3-as modell EPC-4-es modell KEZELŐI KÉZIKÖNYV A GARANCIÁT AZ INTERNETEN, A WWW.HENNYPENNY.COM HONLAPON REGISZTRÁLJA. 1. RÉSZ - BEVEZETÉS 1-1. FŰTÖTT

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

www.philips.com/welcome oldalon.

www.philips.com/welcome oldalon. Regisztrálja a termékét és kérjen támogatást a www.philips.com/welcome oldalon. 15 Magyar Type HD8743 / HD8745 / HD8747 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 15 HU A GÉP HASZNÁLATA ELŐTT ALAPOSAN OLVASSA EL EZT A HASZNÁLATI

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

5019 318 33287 PL CZ SK H BG RO SL HR GB

5019 318 33287 PL CZ SK H BG RO SL HR GB H ÜZEMBE HELYEZÉS - SZERELÉSI UTASÍTÁSOK Üzembe helyezési figyelmeztetés: A konyhai elszívó legalacsonyabb része és a főzőberendezésen kialakított edényfelület közötti távolságnak elektromos tűzhely esetén

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült!

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

JBY 52. H Cumisüveg- és bébiétel-melegítő. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. H Cumisüveg- és bébiétel-melegítő. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. H JBY 52 H Cumisüveg- és bébiétel-melegítő Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Magyar Tartalom 1 A készülék ismertetése... 2 2 Jelmagyarázat... 2

Részletesebben

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85

Használati utasítás. mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 Használati utasítás mosogatógépekhez GS 35, 35 D GS 37 GS 40, 40 D GS 50, 50 D, 50 ECO GS 85 1 A biztonságos és hosszú élettartamú működés érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be a használati

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VESZÉLY! VIGYÁZAT!

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VESZÉLY! VIGYÁZAT! 3 FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A tudnivalók weboldalunkon is megtalálhatók: www.whirlpool.hu AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS A kézikönyv és a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket nyújt

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató. Automata mosógép

Használati útmutató. Automata mosógép Használati útmutató Automata mosógép Köszönjük a bizalmat, amit mosógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! Az Ön új mosógépe megfelel a ruhanemű modern ápolási követelményeinek

Részletesebben

*904272* Robert Bosch Hausgeräte GmbH

*904272* Robert Bosch Hausgeräte GmbH Az új szárítógép Javasolt használat Elkészítés beszerelésre, lásd a 8. oldalon Gratulálunk! Egy modern, csúcsminség Bosch háztartási eszköz tulajdonosa lett. A hszivattyúval és automatikus hcserél-tisztító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE TARTALOMJEGYZÉK 1 / A VÁSÁRLÓ FIGYELMÉBE Biztonsági előírások--------------------------------------------------------------------------21 Környezetvédelem-----------------------------------------------------------------------------22

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8 Használati útmutató Tartalom Magyar Beszerelés, 2 A készülék elhelyezése Szellőzés Vízelvezetés Elektromos csatlakoztatás Teendők a készülék első használata előtt Figyelmeztetések, 3 Általános biztonság

Részletesebben

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP

Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Használati útmutató MOSOGATÓGÉP Magyar, 1 Ðóññêèé, 13 Tartalom Üzembe helyezés, 2-3 Elhelyezés és vízszintezés Vízbekötés és elektromos csatlakoztatás Tanácsok az elsõ mosáshoz Mûszaki adatok Készülékleírás,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK VIGYÁZAT! Az instabilitásból származó veszélyek elkerülése érdekében a készülék beüzemelését és javítását a gyártó utasításaival összhangban kell elvégezni. VIGYÁZAT! Hagyja

Részletesebben

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Mosogatógép ZDT 311. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Mosogatógép ZDT 311 Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! Kívánjuk, hogy sokszor lelje örömét új készülékében, és reméljük, hogy ismét a mi márkánkat keresi majd, amikor háztartási

Részletesebben

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés

Táblázat. 1 Előmosogatás hideg Késleltetés Később elmosogatandó edények. 4,0 0,03 14. 2 Gyors 45 C Késleltetés. 3 Eco 2) 50 C Késleltetés Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes

Szárítási. fázis. X 7-14 1,00-1,65 80-165 Teljes. X 10,0 0,85 100 Enyhe X 11,0 0,80 30 NINCS. X 11,0 1,05 195 Teljes Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN RÖVID ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu

FAVORIT 86080 i. Automata mosogatógép. Felhasználói tájékoztató. http://www.markabolt.hu FAVORIT 86080 i Automata mosogatógép Felhasználói tájékoztató Tisztelt Ügyfelünk! Olvassa el alaposan ezt a felhasználói tájékoztatót, és õrizze meg, hogy késõbb is utána tudjon benne nézni valamilyen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766

Az Ön kézikönyve BOSCH B1WTV3600A http://hu.yourpdfguides.com/dref/3568766 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató beépíthető sütőhöz

Használati útmutató beépíthető sütőhöz Használati útmutató beépíthető sütőhöz használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Bízunk benne, hogy a megvásárolt háztartási készülék megfelel majd elvárásainak. Ennek érdekében kérjük

Részletesebben

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás HU Tartalom Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás KÖRNYEZETVÉDELEM: A termékhez használt csomagolóanyagok újrahasznosíthatók.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Mosás. Egyéni beállítások Hangjelzés 1. A hangjelzés-er sség beállítási módjának aktiválása

Mosás. Egyéni beállítások Hangjelzés 1. A hangjelzés-er sség beállítási módjának aktiválása Az Ön mosógépe Gratulálunk - Ön egy korszer, kiváló minség, Bosch márkájú háztartási készüléket választott. A mosógép takarékos víz és energiafogyasztásával tnik ki. A gyártó minden kiszállított gép mködképességét

Részletesebben

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN 405056 V1/0513 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ...

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, valamint

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 200270 V1/0413 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk... 210

Részletesebben

WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás

WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás 1 Kérjük, olvassa végig! Tisztelt Vevő! Ezzel a mosógéppel a legmodernebb technikát vásárolta meg, melyre kiváló minőség, hosszú élettartam, megbízhatóság és

Részletesebben