BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM"

Átírás

1 BEKO WMB 81242LMB BEKO WMB 81242LM Használati útmutató

2 1. Fontos útmutatók a biztonsághoz és környezethez Ez a rész biztonsági útmutatókat tartalmaz, amelyek segítenek a személyi sérülés és az anyagi kár elkerülésében. Az utasítások nem megfelelő követéséből adódó károkért a garancia nem érvényes. 1.1 Általános biztonság Ezt az eszközt 8 évnél idősebb gyerekek, fizikai vagy mentális rendellenességgel rendelkezők vagy kevés gyakorlattal rendelkezők csak felügyelet mellett használhatják az eszközt illetve, ha megkapták a megfelelő biztonsági utasításokat a gép használatáról. Gyerekek nem játszhatnak az eszközzel. Az eszköz tisztítását és karbantartását gyerekek csakis felügyelet mellett végezhetik. Soha ne helyezze az eszközt szőnyegre. Ellenkező esetben, a légáramlás hiánya miatt az eszköz egyes részei túlmelegedhetnek. Ez pedig különböző problémákat okozhat a mosógépnek. Amennyiben az eszköz meghibásodott, ne használja újra, amíg egy arra alkalmas szerviz által meg nem lett javítva. Áramütés veszélye áll fenn! Az eszközt úgy tervezték, hogy áramkimaradás után rögtön üzemeljen tovább. Amennyiben törölni kívánja a programot, olvassa el a "Program törlése" fejezetet. Földelt, 16A -s kábellel csatlakoztassa az eszközt. A földelést mindenképpen szakképzett villanyszerelő által végeztesse. Cégünk nem vonható felelősségre olyan károkért, amelyek a nem megfelelő földelésből adódnak. A vízellátást és a lefolyó csöveket biztonságosan kell bekötni és védeni kell a sérüléstől. Ellenkező esetben, szivárgás veszélye állhat fenn. Soha ne nyissa ki az ajtót vagy távolítsa el a szűrőt, amíg víz van a tartályban. Ellenkező esetben, vízkifolyás és a forró víztől való sérülés veszélye állhat fenn. Ne erőltesse az ajtó nyitását. Az ajtó a mosási ciklus lejárta után pár perccel lesz nyitható. Amennyiben erőlteti az ajtó kinyitását, az kárt okozhat benne, illetve a zárszerkezetben. Húzza ki az eszközt, amikor nem használják. Soha ne mossa le folyó vízzel az eszközt. Áramütés veszélye áll fenn! Soha ne nyúljon a csatlakozóhoz vizes kézzel! Ne rángassa a kábelt, mindig óvatosan húzza ki a csatlakozóból. Mosógépekhez alkalmas mosószert, lágyítót, kiegészítőket használjon. Kövesse a textil cetlin és a mosószer csomagolásán lévő utasításokat. Az eszközt üzembehelyezés, karbantartás, tisztítás és javítás közben nem szabad csatlakoztatni. Mindig arra alkalmas szerviz végezze az üzembehelyezést és a javítást. A kereskedő nem vonható felelősségre olyan károkért, amelyek a felhasználó által kísérelt problémák megoldásából erednek. Amennyiben a tápkábel megsérült, azt csak a kereskedő vagy egyéb szakképzett ember (leginkább villanyszerelő) által cserélhető ki.

3 1.2 Rendeltetésszerű használat Az eszközt otthoni használatra tervezték. Nem alkalmas kereskedelmi használatra és nem használható másra. Az eszköz csakis olyan ruhák mosására és öblítésére használható, amelyeket annak megfelelően jelöltek. A kereskedő nem vonható felelősségre a helytelen használat vagy szállítás miatt. 1.3 Gyerekek biztonsága A csomagolóanyagok veszélyesek a gyerekekre nézve. Gyermekektől elzárva tartandó minden csomagolóanyag. Az elektromos eszközök veszélyesek a gyerekekre nézve. Tartsa távol tőle a gyerekeket használat közben. Ne engedjen gyerekeket a mosógép közelébe. Használja a gyerekzárat az esetleges problémák elkerülése érdekében. Ne felejtse el bezárni a mosógép ajtaját, ha elhagyja a szobát, ahol az eszköz tartózkodik. Gyerekektől elzárva, biztonságos helyen tárolja a mosószert és az adalékanyagokat. 1.4 Csomagolási információ Az eszköz csomagolóanyagai újrahasznosítható anyagból készültek a Nemzetközi Környezet Szabályai alapján. A csomagolóanyagokat ne háztartásai hulladékként kezelje. Gyűjtse őket külön a helyi szelektív hulladékgyűjtő helyeken. 1.5 Az eszköztől való megválás Az eszköz kiváló minőségű részekből és anyagokból lett tervezve, amelyek újrahasznosíthatók. Éppen ezért, ne kezelje háztartási hulladékként a mosógépet elhasználása után sem. Vigye el az arra kijelölt újrahasznosítható elektromos hulladékok gyűjtőhelyére. Kérjük nézzen utána az otthonához legközelebbi gyűjtőhelyről. Segítse a környezet és a természetes források védelmét a felhasznált termékek újrahasznosításával. A gyerekek biztonsága érdekében vágja el a tápkábelt és törje el az ajtó zárszerkezetét, így az nem lesz használható számukra. 1.6 WEEE Irányelv Az eszköz csomagoló anyaga újrahasznosítható. Segítsen az újrahasznosításban és a környezet védelmében úgy, hogy a városi gyűjtőhelyre dobja ki a termékeket. Az eszköz rengeteg újrahasznosítható anyagot tartalmaz. Az oldal látható képpel jelzik, hogy nem kezelhető más hulladékkal együtt a termék. A termék részeinek újrahasznosítása az Európai Irányelv 22/96/EC, az Elektromos Hulladék és Elektromos Eszközök irányelv alapján történik. Keresse fel a városházát vagy kereskedőjét a legközelebbi gyűjtőhely felkeresése céljából. Köszönjük, hogy Ön is hozzájárul környezetünk védelméhez.

4 2. Üzembehelyezés A termék használatához olvassa el az útmutatóban lévő információkat és győződjön meg róla, hogy az elektromosság, a vízellátás és a vízelvezetés megfelelő, mielőtt szakemberhez fordulna. Amennyiben nem megfelelők, hívjon szakember vagy vízvezetékszerelőt az esetleges tevékenységek elvégzéséhez. Az elhelyezés, a vízellátás, a szennyvíz elvezetése a vásárló felelőssége alatt van. FIGYELEM: A termék üzembehelyezése és elektromos csatlakoztatása csakis szakképzett ember által kivitelezhető. A kereskedő nem vonható felelősségre bármilyen kár esetén, amely ezek megkísérlése esetén következtek be. FIGYELEM: Az üzembehelyezés előtt ellenőrizze, hogy van e bármilyen sérülés a terméken. Amennyiben van, ne kezdje meg az üzembehelyezést. A sérült termék veszélyes lehet. Győződjön meg róla, hogy a vízbetöltő nyílás és a leeresztő tömlők, valamint a tápkábel nincsenek meggyűrve, megnyúlva vagy széthúzva az elhelyezés következtében. 2.1 Megfelelő helyzet az üzembehelyezéshez Szilárd talajra helyezze az eszközt. Ne helyezze bolyhos szőnyegre vagy hasonló felületre. A mosógép maximum súlya a szárítóval együtt - teljes töltöttségnél - kb. 18 kg. Szilárd, jól terhelhető, lapos talajra helyezze a gépet. Ne helyezze a gépet a tápkábelre. Ne helyezze üzembe a gépet C alatti hőmérsékletben. Minimum 1cm-re helyezze a gépet más tárgyaktól. 2.2 A csomagolóanyagok eltávolítása Döntse hátra a gépet a csomagolóanyag eltávolításához. Távolítsa el a csomagolóanyagot a szalag meghúzásával. 2.3 A szállítási zárak eltávolítása FIGYELEM: Ne távolítsa el a szállítási zárakat a csomagolóanyag eltávolítása előtt. FIGYELEM: Távolítsa el a szállítási biztonsági csavarokat a mosógép használata előtt! Ellenkező esetben az eszköz megsérülhet.

5 1. Lazítsa ki a csavarokat egy arra alkalmas csavarhúzóval, amíg nem lesznek képesek szabadon mozogni (C). 2. Távolítsa el a szállítási biztonsági csavarokat óvatosan elfordítva. 3. Csatlakoztassa a Használó Kézitáskájában lévő műanyag fedőket a hátsó panelben lévő lyukakhoz. A biztonsági csavarokat tartsa meg a jövőre nézve, ha újra el kell mozdítani a mosógépet. Soha ne mozdítsa el a gépet a biztonsági csavarok nélkül! 2.4 A vízellátás csatlakoztatása A szükséges víznyomás a termék működtetéséhez 1 és 1 bar között (.1-1 MPa). 1-8 liter víznek kell folynia a teljes nyitott csapból egy percben, hogy a gép rendesen működhessen. Rögzítsen egy nyomás csökkentő szelepet, amennyiben a víznyomás magas. Amennyiben a dupla vízbetöltő nyílású terméket egyedüli vízbetöltő nyílásként használja (hideg víz), használat előtt be kell szerelnie a mellékelt dugót a forró víz nyílásába. FIGYELEM: Az egy vízbetöltő nyílással rendelkező modelleket nem kell rákötni a meleg vízhez. Ebben az esetben a mosásban lévő ruhák rongálódhatnak vagy a gép védekező módba kapcsol és leáll a működése. FIGYELEM: Ne használjon régi vagy használt vízbetöltő nyílásokat az új termékhez. Folt keletkezhet a ruhákon.

6 1. Csatlakoztassa a termékhez csomagolt speciális víztömlőket az eszközön a víz kimeneteléhez. Piros tömlő (bal) (max. 9 C) a meleg vízhez, kék tömlő (jobb) (max. 25 C) a hideg vízhez. FIGYELEM: Ellenőrizze az üzembehelyezésnél, hogy a hideg és a meleg vízhez helyesen csatlakoztatta e a tömlőket. Ellenkező esetben, a mosásban lévő ruhák forróak lesznek és kopottak. 2. Húzza meg a tömlő anyacsavarokat a kezével. Soha ne használjon semmilyen eszközt az anyacsavarok meghúzásához. 3. Nyissa ki teljesen a csapokat miután ellenőrizte a hideg és a meleg víz megfelelő csatlakozását. Szivárgás esetén zárja el a csapot és távolítsa el az anyacsavart. Húzza meg újra az anyacsavarokat a tömítés ellenőrzése után. A szivárgás és az általa okozott károk megelőzése érdekében zárja el a vízcsapokat, amikor az eszközt nem használják. 2.5 A lefolyóhoz való csatlakoztatás A leeresztő tömlő végét közvetlenül a szennyvíz elvezetőjéhez vagy a mosdókagylóhoz kell csatlakoztatni. FIGYELEM: A házát elöntheti a víz, amennyiben a tömlő kijön a helyéről vízfolyás közben. Továbbá, forrázás veszélye áll fenn a magas hőmérsékletű mosás miatt! A hasonló szituációk elkerülése érdekében, rögzítse szorosan a leeresztő tömlő végét, így az nem jöhet ki.

7 A tömlőt legalább 4cm-en és legfeljebb 1cm-en lehet csatlakoztatni. Amennyiben a tömlőt felemelik miután a földön hevert vagy a földhöz közel (kevesebb mint 4cm-rel a földtől), a vízfolyás nehezebbé válik és a mosásban lévő ruhák teljesen vizesek maradhatnak. Éppen ezért, kövesse a képen látható magasságot az elhelyezésnél. A koszos víznek a gépbe való visszafolyását megelőzőleg, ne merítse a tömlő végét a koszos vízbe vagy ne vezesse a lefolyóba 15cm-nél tovább. Amennyiben túl hosszú a tömlő, vágja rövidebbre. A tömlő végét nem szabad meghajlítani, ne lépjenek rá és a tömlőt nem szabad a lefolyó és a gép közé feszíteni. Amennyiben a tömlő túl rövid, használjon hosszabbító tömlőt. A tömlő hossza nem lehet nagyobb 3,2 méternél. A szivárgás elkerülése érdekében, a hosszabbító tömlőt és a lefolyó tömlőjét rendesen kell csatlakoztatni. 2. A lábak beállítása FIGYELEM: Annak érdekében, hogy a gép halkan és vibráció mentesen működjön, a mosógépnek egyenletesen kell állnia a lábain. Állítsa be a gép lábait a megfelelő egyensúly eléréséhez. Ellenkező esetben a gép elmozdulhat a helyéről és vibrációs problémákat okozhat. 1. Lazítsa meg az anyacsavarokat kézzel.

8 2. Állítsa be a gép lábait, amíg az stabilan nem áll meg. 3. Csavarja vissza az anyacsavarokat kézzel. FIGYELEM: Ne használjon semmilyen szerszámot az anyacsavarok meglazításához, mivel kárt okozhatnak bennük. 2.7 Elektromos csatlakoztatás Földelt, 16A -s kábellel csatlakoztassa az eszközt. A földelést mindenképpen szakképzett villanyszerelő által végeztesse. Cégünk nem vonható felelősségre olyan károkért, amelyek a nem megfelelő földelésből adódnak. A csatlakozásnak egyeznie kell a nemzeti irányelvekkel. A tápvezetéknek könnyen elérhető helyen kell lennie üzembehelyezés után. Amennyiben a házban lévő biztosíték jelenlegi értéke kevesebb, mint 16 Amper, hívjon szakembert a 16 Amperes biztosíték beszereléséhez. A "Technikai jellemzők" részben leírt feszültségnek egyeznie kell az Ön házában lévő hálózati feszültséggel. Ne csatlakoztasson hosszabbító kábelt vagy elosztót. által! FIGYELEM: A sérült tápkábelt ki kell cserélni! Csakis szakember A termék szállítása 1. Húzza ki az eszközt szállítás előtt. 2.Távolítsa el a víz lefolyás és vízellátás csatlakozását. 3.Folyassa le az összes vizet, ami a termékben maradt. 4. Helyezze fel a szállításhoz való csavarokat az eltávolítással ellentétes irányban. Soha ne mozdítsa el a gépet a biztonsági csavarok nélkül! FIGYELEM: A csomagolóanyagok veszélyesek a gyermekek számára. Tartsa a csomagolóanyagokat biztonságos helyen, gyermekektől elzárva.

9 3 Előkészítés 3.1 A szennyes kiválogatása A ruhák anyaga, színe és a megengedett vízhőmérséklet alapján válogassa ki őket. Mindig kövesse a ruházati címéken megadott utasításokat. 3.2A ruhák előkészítése a mosáshoz Fém részekkel rendelkező ruhák esetén, mint például fehérnemű, melltartó, övcsat vagy fém gombok, a mosógép megsérülhet. Távolítsa el a fém darabokat, vagy külön párnahuzatban vagy zsákban mossa őket. Ürítse ki a zsebeket, vegye ki belőlük az érméket, tollakat, papírdarabokat és fordítsa ki a zsebeket. Az ilyen tárgyak megsérthetik a mosógépet vagy zajt okozhatnak. A kisebb ruhadarabokat, mint például csecsemő zoknija és nejlon zokni, egy külön párnahuzatba vagy zsákba. A függönyöket próbálja nem összepréselni a gépben. Távolítsa el a függöny egyéb rögzítő tartozékait. Rögzítse a zipzárakat, lazán varrott gombokat, a javított részeket és szakadásokat. Mosógépben mosható vagy kézzel mosható címkével ellátott ruhadarabokat csak arra megfelelő programmal mosson. Ne mosson együtt színes és fehér ruhákat. Az új, sötét színű ruhák rengetek színt eresztenek. Mossa őket külön. A makacs foltokat mosás előtt kezelni kell. Amennyiben nem biztos a dolgában, vigye tisztítóba. Csak a mosógépnek megfelelő vízkőoldót használjon. Mindig kövesse a csomagoláson lévő utasításokat. A nadrágokat és az érzékeny ruhadarabokat kifordítva mossa ki. Az angóra gyapjúból készült ruhákat a mosás előtt pár óráig tegye a hűtőbe. Ez csökkenti a szöszösödést. A lisztnek, citromlének, tejpornak stb. kitett ruhákat ki kell rázni mielőtt a mosógépbe helyeznék őket. Az ilyen fajta porok a ruhán felgyűlhetnek a mosógép belsejében és idővel kárt okozhatnak. 3.3 Teendők az energiatakarékosság érdekében A következő információk elősegítik a termék energiatakarékos használatát. A kiválasztott program által megengedett legmagasabb kapacitással használja a gépet, de ne töltse túl; lásd "Program és fogyasztás táblázat". Mindig kövesse a mosószer csomagolásán lévő utasításokat. Kevésbé koszos ruhák esetén alacsony hőfokon mosson. Használjon gyorsabb programot a kisebb mennyiségű ruhaadag mosásához. Ne használjon előmosást és magas hőfokot a kevésbé koszos ruhákhoz. Amennyiben szárítóban tervezi megszárítani a ruhákat, az ajánlott legmagasabb forgási sebességet válassza a mosás közben.

10 Ne használjon feleslegesen több mosószert a mosószer csomagolásán lévő ajánlott mennyiségnél. 3.4 Használat kezdete A termék használata előtt győződjön meg róla, hogy az útmutatóban leírt összes előkészületet végrehajtotta a "Fontos biztonsági utasítások" és "Üzembehelyezés" részek alapján. A mosáshoz való előkészítéshez, az első használatkor a Dobtisztító programot használja. Amennyiben az Ön termékében nincs ilyen program, használja a Kezdeti használat programot az "5.2 Az ajtó és a dob tisztítása" című fejezetben leírtak alapján. A mosógéphez alkalmas vízkőoldót használjon. Egy kis víz maradhat a gépben a termékben lévő minőségellenőrzési folyamatnak köszönhetően. Ez nem okoz kárt a mosógépben. 3.5 A mosógép kapacitása A mosógép maximum kapacitása függ a ruháktól, a ruhák koszosságától és a kívánt mosási programtól. A gép automatikusan beállítja a gépben lévő ruhák súlya alapján a vízmennyiséget. FIGYELEM: Kövesse a "Program és fogyasztás táblázat" részben lévő információkat. Túlterhelés esetén, a mosógép teljesítménye csökken. Továbbá, zaj és vibrációs problémák állhatnak fenn. Szennyes típusa Súly (g) Fürdőköpeny 12 Asztalkendő 1 Paplan 7 Lepedő 5 Párnahuzat 2 Terítő 25 Törölköző 2 Kéz törölköző 1

11 Estélyi ruha 2 Fehérnemű 1 Férfi overáll 6 Férfi póló 2 Férfi pizsama 5 Blúz A mosógép megtöltése 1. Nyissa ki a mosógép ajtaját. 2. Helyezze a ruhákat a gépbe. 3. Nyomja meg a mosógép ajtaját kattanásig, hogy rendesen bezárja azt. Győződjön meg róla, hogy nem csukott oda egy ruhadarabot sem. A mosási program alatt a mosógép ajtaja zárva van. Csak a mosás lejárta után lehet kinyitni. FIGYELEM: Amennyiben rossz helyre teszi a ruhákat, zaj és vibrációs problémák léphetnek fel. 3.7 Mosószer és lágyító használata Mosószer, lágyító, keményítő, színfogó, fehérítő vagy vízkőoldó használata esetén, olvassa el a gyártó utasításait a csomagoláson és kövesse az ajánlott használati mennyiséget. Használjon mérőpoharat, ha rendelkezik vele. A mosószer fiókja A mosószer fiókja három részből áll: - (1) az előmosáshoz - (2) a fő mosáshoz - (3) a lágyításhoz - (*) továbbá, szifon darab található a lágyító részben. Mosószer, lágyító és egyéb tisztító szerek

12 A mosás megkezdése előtt adja hozzá a mosószert és a lágyítót. Soha ne hagyja nyitva a mosószer fiókját, amíg a megy a mosás! Előmosás nélküli program esetén, ne tegyen semmilyen mosószert az előmosáshoz való részbe. Előmosással rendelkező program esetén, ne öntsön folyékony mosószert az előmosáshoz való részbe. Ne válassza az előmosással rendelkező programot, amennyiben mosószer tasakot vagy golyót használ. Helyezze a mosószer tasakot vagy golyót közvetlenül a ruhák közé a mosógépbe. Amennyiben folyékony mosószert használ, ne felejtse el a mosószer piharát a főmosás részébe helyezni. A mosószer típusának kiválasztása A használandó mosószer típusa függ a ruha anyagától és színétől. Különböző mosószert használjon a színes és a fehér ruhákhoz. A kényes ruhadarabokat csakis speciális mosószerrel mossa (folyékony mosószer, gyapjú sampon, stb.), amelyek kizárólag az ilyen fajta ruhákhoz valók. Sötét színű ruhadarabok és ágynemű esetén folyékony mosószer használata ajánlott. Gyapjút csak arra megfelelő speciális mosószerrel mosson. FIGYELEM: Csakis mosógéphez gyártott mosószert használjon. FIGYELEM: Ne használjon szappan port. A mosószer mennyisége A használandó mosószer mennyisége függ a mosni kívánt ruhák mennyiségétől, azoknak szennyezettségétől és a vízkeménységtől. Ne használjon a csomagoláson lévő ajánlottnál nagyobb mennyiségű mosószert, hogy elkerülje a túlzott habzást, a gyengébb öblítést, valamint pénzügyi megtakarítást és végül, a környezetvédelem érdekében. Használjon kevesebb mosószert kisebb adag ruha vagy kevésbé koszos ruhaadag esetén. Lágyító használata Öntse a lágyítót a mosószer fiókjába, a lágyító részhez. Ne haladja meg a (>max<) lágyító csomagolásán jelzett mennyiséget. Amennyiben a lágyító elvesztette folyékonyságát, hígítsa fel vízzel mielőtt a fiókba önti. Folyékony mosószer használata Amennyiben a termék rendelkezik mosószer pohárral: Győződjön meg róla, hogy a mosószer poharát a 2. számú fiókrészbe helyezte.

13 Amennyiben a mosószer elvesztette folyékonyságát, hígítsa fel vízzel mielőtt a mosószer poharába önti. Amennyiben a termék nem rendelkezik mosószer pohárral: Ne használjon folyékony mosószert az előmosással rendelkező programnál. A folyékony mosószer foltot hagy a ruháján, ha a Késleltetett Kezdés programban használják. Amennyiben ezt a programot kívánja használni, ne használjon folyékony mosószert. Gél vagy tabletta használata Alkalmazza a következő utasításokat mosószer tabletta, gél vagy hasonló mosószerek használata esetén. Amennyiben a gél sűrűsége cseppfolyós és a mosógépe nem rendelkezik speciális pohárral, helyezze a gél mosószert a fő mosás részébe az első vízfogyasztásnál. Amennyiben a mosógépe rendelkezik mosószer pohárral, töltse bele a mosószert a program megkezdése előtt. Amennyiben a gél sűrűsége nem cseppfolyós vagy nem kapszula alakú a tabletta, helyezze közvetlenül a mosódobba. A tabletta alakú mosószert a fő mosáshoz való részbe vagy közvetlenül a mosódobba helyezze. A tabletta alakú mosószerek maradványokat hagyhatnak a mosószer helyében. Amennyiben hasonló eset történik, a jövőben helyezze a tablettát a ruhák közé, a mosódob alsó részéhez közel. A gél állagú vagy tabletta szerű mosószereket előmosás nélküli programhoz használja. Keményítő használata Folyékony állagú keményítőt, por állagú keményítőt vagy színfogót a lágyító részbe öntse. Ne használjon lágyítót s keményítőt egyszerre. Keményítő után törölje át a mosógép belsejét egy nedves ronggyal. Fehérítő használata Válasszon előmosással rendelkező programot és az előmosás elején adja hozzá a fehérítőt. Ne tegyen mosószert az előmosás részébe a fiókba. Alternatívaként válasszon extra öblítéssel rendelkező programot és adja

14 hozzá a fehérítőt, amíg a mosógép vizet von el a mosószer fiókjából az első öblítésnél. Ne használjon fehérítőt és mosószert keverve. Kis mennyiségű fehérítőt (kb. 5ml) használjon és öblítse ki jól a ruhákat, mivel bőrirritációt okozhat. Ne öntse a fehérítőt közvetlenül a ruhákra és ne használja színes ruháknál. Oxigén alapú fehérítő használata esetén, alacsony hőmérsékletű mosási programot válasszon. Az oxigén alapú fehérítőket lehet mosószerrel együtt használni; bár, amennyiben a sűrűsége nem egyezik meg a mosószerével, a mosószert először a 2. számú fiókba öntse és várjon, amíg a mosószer lefolyik. Adja hozzá a fehérítőt ugyan abba a fiókba, amíg a mosógép vizet von el. Vízkőoldó használata Amennyiben szükséges, a gyártó által kifejezetten mosógéphez használható vízkőoldót használjon.

15 3.8 Tippek az eredményes mosáshoz

16 Szennyezettség szintje Erős szennyezettség (makacs foltok, pl. fű, kávé, gyümölcs vagy vér.) Normál szennyezettség (pl. galléron vagy mandzsettán lévő kosz) Alacsony szennyezettség (ne látható szennyeződés) Világos színek és fehér (Ajánlott hőmérséklet a szennyezettség szintjétől függően 4-9 C között) Szükséges lehet a foltok előkezelése vagy előmosás használata. Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott az erősen szennyezett ruhákhoz. Por állagú mosószer használata ajánlott a föld vagy agyag foltok eltűntetéséhez, amelyek érzékenyek a fehérítőre. Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott a fehér ruhákhoz. A normál szennyezettségű ruhákhoz javasolt mennyiségben. Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott a fehér ruhákhoz. Az alacsony szennyezettségű ruhákhoz javasolt mennyiségben. Ruhák Színes Sötét színek Kényes anyagok/gyapjú/selyem (Ajánlott (Ajánlott (Ajánlott hőmérséklet a hőmérséklet a hőmérséklet a szennyezettség szintjétől szennyezettség szennyezettség függően: hideg-3 C) szintjétől szintjétől függően: hideg- függően: hideg- 4 C) 4 C) Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott színes ruhákhoz, erősen szennyezett ruhákhoz ajánlott mennyiségben. a az Por állagú mosószer használata ajánlott a föld vagy agyag foltok eltűntetéséhez, amelyek érzékenyek a fehérítőre. Fehérítő nélkül használja a mosószereket. Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott a színes ruhákhoz, az normál szennyezettségű ruhákhoz ajánlott mennyiségben. Fehérítő nélkül használja a mosószereket. Por és folyékony állagú mosószer használata ajánlott a színes ruhákhoz, az alacsony szennyezettségű ruhákhoz ajánlott mennyiségben. Fehérítő nélkül használja a mosószereket. Folyékony állagú mosószer használata ajánlott a színes és sötét színű ruhákhoz, az erős szennyezettségű ruhákhoz ajánlott mennyiségben. Folyékony állagú mosószer használata ajánlott a színes és sötét színű ruhákhoz, az normál szennyezettségű ruhákhoz ajánlott mennyiségben. Folyékony állagú mosószer használata ajánlott a színes és sötét színű ruhákhoz, az alacsony szennyezettségű ruhákhoz ajánlott mennyiségben. Inkább folyékony állagú, kifejezetten kényes anyagokhoz alkalmas mosószert használjon. A gyapjú és selyem ruhákat speciális, arra alkalmas mosószerrel mosni. szabad Inkább folyékony állagú, kifejezetten kényes anyagokhoz alkalmas mosószert használjon. A gyapjú és selyem ruhákat speciális, arra alkalmas mosószerrel szabad mosni. Inkább folyékony állagú, kifejezetten kényes anyagokhoz alkalmas mosószert használjon. A gyapjú és selyem ruhákat speciális, arra alkalmas mosószerrel szabad mosni.

17 4. A termék működtetése 4.1 Vezérlő 1- A forgás sebességének beállítása 2- Kijelző 3- Hőmérséklet beállítása 4- Program kiválasztása 5- On/off gomb 6- Késleltetett Kezdés gombja (+/-) 7- Kiegészítő funkció gombja 8- Start/Pause/Cancel gombok

18 4.2 Kijelző szimbólumai a - Forgás sebességének kijelzője b - Hőmérséklet kijelzője c - Forgás szimbóluma d - Hőmérséklet szimbóluma e - Fennmaradó idő és Késleltetett kezdés kijelzője f - Program jelző szimbólum (Előmosás/Fő mosás/öblítés/lágyítás/centrifuga)

19 g - Gazdaságos mosás szimbóluma h - Késleltetett kezdés szimbóluma i - Zárt ajtó szimbóluma j - Start szimbóluma k - Pause szimbóluma l - Kiegészítő funkció szimbóluma m - Nincs víz szimbóluma 4.3 A mosógép előkészítése Győződjön meg róla, hogy a tömlőket szorosan csatlakoztatta. Csatlakoztassa a mosógépet. Nyissa ki teljesen a csapot. Helyezze a ruhákat a gépbe. Adja hozzá a mosószert és a színlágyítót. 4.4 Program kiválasztása A ruha típusának, mennyiségének és szennyezettségének megfelelően válassza ki a programot, a "Program és fogyasztás táblázat" és az alábbi hőmérséklet táblázat alapján. 9 C Erősen szennyezett fehér pamut és vászon: (kávézó asztalterítő, terítő, törölköző, ágynemű, stb.) 6 C Normál szennyezettségű színes, elhalványulónak bizonyuló vászon, pamut vagy szintetikus anyag (pólók, hálóing, pizsama, stb.) és alacsony szennyezettségű fehér vászon (alsónemű, stb.) 4 C-3 C-Hideg Kevert ruhák kényes darabokat beleértve, (fátyol függöny, stb.) szintetikus anyagok és gyapjú. A kívánt programot a Program kiválasztása gombbal választhatja ki. A programok az adott típushoz és színhez megfelelő forgási sebességgel rendelkeznek. A program kiválasztásánál, mindig vegye figyelembe a ruha anyagát, színét, szennyezettségét és a megengedett vízhőmérsékletet. Mindig a legalacsonyabb hőmérsékletet válassza. A magas hőmérséklet magasabb energiafogyasztást eredményez. További programokkal kapcsolatos információért olvassa el a "Program és fogyasztás táblázatot". 4.5 Fő programok A ruha anyagától függően a következő fő programokat használja. Pamut

20 Használja ezt a programot a pamut ruhákhoz (mint pl. ágynemű, takaró, párnahuzat, törölköző, fürdőköpeny, alsónemű, stb.). A ruhákat erőteljes, hosszú idejű program mossa ki. Szintetikus anyagok Használja ezt a programot a szintetikus anyagú ruhák mosásához (pólók, blúzok, szintetikus/pamut keverékek, stb.). A ruhákat enyhébb, rövid idejű program mossa, a Pamut programoknak megfelelően. Függönyökhöz és hálószövethez használja a Szintetikus 4 C-os programot előmosással és gyűrődésmentes funkcióval. Mivel a hálószerű anyagok erős habzást okoznak, a függönyöket és hasonló anyagokat kis mennyiségű mosószerrel mossa. Ne öntsön mosószert az előmosás fiókjába. Gyapjú Ezt a programot használja a gyapjú ruhadarabok mosásához. Válassza ki a megfelelő hőmérsékletet a ruha címkéjén lévő jelzésnek megfelelően. Gyapjúhoz alkalmas mosószert használjon. 4.6 További programok Különleges esetekhez további programok is elérhetők a mosógépben.. A további programok különbözhetnek az egyes modelleknél. Pamut gazdasági program A normál szennyezettségű pamut és vászon ruháit a legmagasabb víz-és energiafogyasztás mellett használhatja ebben a programban. Az aktuális vízhőmérséklet eltérhet a kiválasztott ciklus hőmérsékletétől. A program ideje automatikusan lerövidülhet a program későbbi részében, amennyiben kevés ruhát mos (pl. 1/2 kapacitás vagy kevesebb). Ebbe az esetben a víz- és energiafogyasztás csökkeni fog a gazdaságosabb mosás érdekében. Ez a funkció csak néhány modellnél elérhető. Baby Védelem Ezt a programot babák ruhájának, illetve allergiás emberek ruhájának mosása esetén alkalmazza. A hosszabb melegítés és a hozzáadott öblítés magasabb szintű higiéniát eredményez. Kézi mosás Ezt a programot a gyapjú/kényes ruhadarabok esetén használja, amelyek "nem mosható mosógépben" címkével ellátottak és amelyekhez kézi mosás ajánlott. Ez a program nem okoz kárt a ruhákban. Napi mosás Ez a program rövid idejű, enyhén szennyezett pamut ruhák mosására alkalmas. Extra rövid mosás Ez a program kis mennyiségű, alig szennyezett pamut ruhák mosására alkalmas, rendkívül rövid idő alatt. Sötét ruhák mosása

21 Ezt a programot a sötét színű ruháknál, illetve azoknál alkalmazza, amelyeknél nem szeretné ha fakulás következne be. A mosás alacsony szinten és hőmérsékleten történik. Folyékony mosószer vagy gyapjú sampon használata ajánlott a sötét ruhákhoz. Mix Ezt a programot pamut és szintetikus anyagú ruhadarabok egy időben való mosásánál alkalmazza. Intenzív A tartós és erősen szennyezett ruháit ezzel a programmal moshatja. Ez a program hosszabb ideig és nagyobb centrifugálással mos, mint a "Pamut" program. Erősen szennyezett ruhákhoz használhatja, amelyeket alacsonyabb öblítéssel szeretne mosni. Felfrissítés Olyan ruhákhoz használja, amelyeket csak egyszer viselte és nem koszosak. Gazdaságos mosás Ezt a környezet és a természetes erőforrások számára megfelelő programot a gyengén szennyezett és nem szennyezett ruhák mosásánál alkalmazza (max. 3.5 kg) rövid időn belül és gazdaságosan. Gél állagú vagy folyékony mosószer használata ajánlott. Öntisztítás Használja rendszeresen (havonta) ezt a programot a mosógép dobjának tisztítására és a higiénia fenntartására. Ruha nélkül használja a programot. A jobb eredmény elérése érdekében öntsön por állagú vízkőoldót a 2. számú fiókba. Amikor lejárt a program hagyja félig nyitva a mosógép ajtaját, hogy a gép belseje megszáradhasson. Ez nem mosásprogram. Ez egy karbantartási program. Ne használja ezt a programot, ha ruha van a mosógépben. Amennyiben mégis megpróbálja, a mosógép érzékelni fogja, hogy ruha van a gépben, így leállítja a programot. 4.7 Speciális programok Speciális alkalmazásokhoz válasszon ki egyet a következők közül. Öblítés Használja ezt a programot, amennyiben külön szeretne öblíteni vagy keményíteni. Centrifuga + Szárítás Használja ezt a programot, amennyiben plusz centrifugálást vagy vízszárítást szeretne a programhoz adni. A program kiválasztása előtt, válassza ki a kívánt centrifuga gyorsaságát és nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot.

22 A mosógép a beállított centrifugát fogja elindítani és elvezeti az így, a ruhából távozó vizet. Amennyiben csak a vizet kívánja elvonni centrifugálás nélkül, válassza a Pump+Spin programot, majd a No Spin funkciót a Forgás gyorsaságának beállítása gombjának segítségével. Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. A kényesebb ruhákhoz alacsony centrifugát használjon. 4.8 A hőmérséklet kiválasztása Új program kiválasztásakor az adott programhoz járó maximum hőmérséklet megjelenik a hőmérséklet kijelzőjén. A hőmérséklet csökkentéséhez nyomja meg a Hőmérséklet beállítás gombját. A hőmérséklet 1 C-kal csökken minden egyes nyomáskor és végül "-" szimbólum jelzi a hideg vizes mosás opcióját. Amennyiben a hideg vizes mosáshoz görget és megnyomja a Hőmérséklet beállítás gombját, az adott programhoz ajánlott hőmérséklet jelenik meg a kijelzőn. Nyomja meg a Hőmérséklet beállítás gombját újra a hőmérséklet csökkentéséhez. Gazdaságos szimbólum Az energiatakarékos program hőmérsékletét jelzi. A gazdaságos szimbólumot nem lehet kiválasztani az Intenzív és a Higiéniai programokban, mivel a mosás hosszú idejű és magas hőmérsékletű a higiénia megőrzése céljából. A gazdaságos szimbólumot nem lehet kiválasztani továbbá a Baby, Felfrissülés, Dob tisztítás, Centrifuga és öblítés programoknál sem. 4.9 A forgás gyorsaságának kiválasztása Új program kiválasztásakor az adott programhoz ajánlott forgási sebesség jelenik meg a kijelzőn. A sebesség csökkentéséhez nyomja meg a Forgási sebesség beállítás gombját. A forgás sebessége fokozatosan csökkenni fog. Majd, a termék modelljétől függően, "Rinse Hold" és "No Spin" opciók jelennek meg a kijelzőn. Lásd "Kiegészítő funkciók kiválasztása" című fejezet. Rinse Hold opciót szimbólum jelzi és a No Spin opciót pedig szimbólum.

23 4.1 Program és fogyasztás táblázat Program Pamut 9 Pamut 6 Pamut 4 Baby 9 védele m Pamut gazdas ágos Pamut gazdas ágos Pamut gazdas ágos Pamut gazdas ágos Intenz ív Műszá las Műszá las Eco tisztítá s Mix 4 Extra rövid Napi mosás Napi mosás Napi mosás Gyapj ú Kézi mosás Sötét ruhák Öntisz títás Felfris sülés 6 * * 6 * * 4 * * Max. kap acitá s (kg) Vízfog yasztá s (l) Energiaf ogyasztá s (kwh) Max. sebe sség *** , , , , , , , , , , , ,5 39,16 16 Elő mos ás Gyors mosá s Segédprogramok Plu Gyűrőd Öblít sz ésgátlá és öbl s késlel íté tetése s Állats zőrzet eltávo lítás Válas ztható hőmé rsékle t tarto mány C 9- Hideg 9- Hideg 9- Hideg Hideg 6- Hideg 6- Hideg 6- Hideg Hideg 6- Hideg 2 4 3,5 45, Hideg , Hideg , Hideg , Hideg , Hideg 4 1,5 45, Hideg , Hideg ,55 12 * 4- Hideg ,15 8 * 7-2 3,3 12 -

24 Választható *Automatikusan kiválasztott, nincs törlés ** Energiahatékonysági címke (EN 6456 Ed.3) ** "Pamut gazdaságos 4 C és Pamut gazdaságos 6 C az alap programok. " *** Amennyiben a mosógép maximum forgási sebessége alacsonyabb ennél az értéknél, csak a maximum értékig állíthatja be. -: Olvassa el a program leírását a maximum kapacitáshoz. A táblázatban lévő segédprogramok eltérhetnek az egyes mosógép modelleknél. A víz-és energiafogyasztás eltérhet a vízkeménységtől, víznyomástól és vízhőmérséklettől, a környező hőmérséklettől, a ruhák mennyiségétől és típusától, a segédprogramtól, a forgási sebességtől és az elektromos áramtól függően. A kiválasztott mosás időtartamát a kijelzőn láthatja. Normális, ha kis eltérés figyelhető meg a mosási idő és a kijelzett idő között Segédprogram kiválasztása A program elkezdése előtt válassza ki a kívánt segédfunkciót. Továbbá, a Start/Pause/Cancel gomb megnyomásával az éppen működésben lévő mosáshoz megfelelő segédfunkciót is kiválaszthat vagy törölhet. Ehhez a mosógépnek a segédfunkció kiválasztása vagy törlése előtt egy lépéssel kell lennie. A programtól függően, nyomja meg az a,b,c vagy d gombot a kívánt funkció kiválasztásához. A kiválasztott funkció szimbóluma megjelenik a kijelzőn. Néhány programot nem lehet együtt használni. Amennyiben egy másod segédprogram nem megfelelő a gép beindítása előtt kiválasztott programmal, az először beállított program törlődni fog, a második pedig aktív marad majd. Például, ha Gyorsmosást választja miután már beállította az Előmosást, akkor az Előmosás törlődni fog és a Gyorsmosás programja marad aktív. Az a segédprogram, amely nem kompatibilis a programmal, nem kiválasztható. (lásd "Program és fogyasztás táblázat"). A segédprogram gombjai eltérhetnek az egyes mosógép modelleknél. Előmosás

25 Az Előmosást csak makacs szennyeződések esetén érdemes használni. Ha nem használja az Előmosást azzal energiát, vizet, mosószert és időt spórol meg. F1 jelenik meg a kijelzőn, amikor kiválasztja ezt a funkciót (a). Gyorsmosás Ezt a funkciót a Pamut és Szintetikus programokban lehet használni. Csökkenti a mosás idejét, valamint az öblítés lépéseit is a kevésbé szennyezett ruháknál. F2 jelenik meg a kijelzőn, amikor kiválasztja ezt a funkciót (b). Amennyiben ezt a funkciót választja, félig töltse meg a mosógépet a program táblázata alapján. Plusz öblítés Ez a funkció plusz egy öblítést eredményez a főmosás után. Éppen ezért csökkenhet az érzékeny bőrűeket (babák, allergiás személyek, stb.) irritáló minimális mosószer mennyiség a ruhákon. F3 jelenik meg a kijelzőn, amikor kiválasztja ezt a funkciót (c). Gyűrődésgátlás Ez a funkció kevésbé gyűri össze a ruhákat mosás közben. A mosódob mozgása lassabb és a centrifuga gyorsasága is korlátozott a gyűrődés megelőzése érdekében. Ennek következtében a mosás nagyobb mennyiségű vízzel történik. F4 jelenik meg a kijelzőn, amikor kiválasztja ezt a funkciót (d). Öblítés késleltetése Amennyiben nem távolítja el rögtön a ruhákat a mosógépből, miután lejárt a program, használja az öblítés késleltetése programot, így a ruhák az aktuális öblítővízben maradnak a gyűrődés elkerülése érdekében. Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot, ha el akarja vezetni a vizet a mosógépből centrifugálás nélkül. A program folyatódik, miután elvezette a vizet. Amennyiben a vízben akarja centrifugálni a ruhákat, állítsa be a Forgás sebességét és nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. A program folytatódik. A vizet elvezeti, a ruhákat centrifugálja, majd a programnak vége. Állati szőrzet eltávolítása Ez a funkció segít a ruhákon maradt állatszőrzet eltávolításában. Ennél a programnál az Előmosás és az Extra öblítés lépései automatikusan az alap programhoz adódnak. Ezért, a mosást több vízzel (3%) végzi a gép. Soha ne mossa ki házikedvencét a mosógépben Az idő kijelzője A mosásból fennmaradó idő a mosás ideje alatt a kijelzőn jelenik meg. Azt idő órában és percben látható ( ). A program ideje eltérhet a "Program és fogyasztás táblázat"-ban lévő értékektől. Ez függhet a víznyomástól, vízkeménységtől és hőmérsékletétől, a környező hőmérséklettől, a ruha típusától és mennyiségétől, a segédprogramtól és a hálózati feszültség változásától.

26 Késleltetett kezdés A Késleltetett Kezdés programmal a program kezdését egészen 24 órával el lehet tolni. A késleltetett kezdés idejét 3 perces időtartamokban lehet beállítani. Ne használjon folyékony mosószert a Késleltetett Kezdés programjánál! A ruhák koszolódhatnak tőle. Nyissa ki a mosógép ajtaját, helyezze be a ruhákat és adja hozzá a mosószert, stb. Válassza ki a kívánt mosási programot, hőmérsékletet, forgási sebességet és, amennyiben szükséges a segédprogramot. Állítsa be a kívánt késleltetési kezdés idejét a Delayded Start + vagy - gombok megnyomásával. Késleltetett Kezdés szimbóluma világít ekkor. Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. A késleltetett kezdés visszaszámlálása elkezdődik. Késleltetett Kezdés szimbóluma folyamatosan világít. Start szimbóluma jelenik meg. ":" jel kezd világítani a késleltetett kezdés ideje között. További ruhákat adhat hozzá a Késleltetett Kezdés ideje alatt. A visszaszámlálás végén eltűnik a Késleltetett Kezdés szimbóluma, a mosás elkezdődik és a kiválasztott program ideje jelenik meg a kijelzőn. A késleltetett kezdés idejének megváltoztatása Amennyiben meg kívánja változtatni az időtartamot visszaszámlálás közben: Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. A ":" jel világítása abbamarad. Pause szimbólum jelenik meg. Késleltetett Kezdés szimbóluma világít. Start szimbóluma eltűnik. Állítsa be a kívánt időtartamot a Késleltetett Kezdés + vagy - gombok megnyomásával. A Késleltetett Kezdés szimbóluma folyamatosan világítani fog. Pause szimbólum eltűnik. Start szimbólum jelenik meg. ":" jel kezd világítani a késleltetett kezdés ideje között. A Késleltetett Kezdés programjának törlése Amennyiben törölni kívánja a késleltetett kezdés visszaszámlálását és rögtön el kívánja kezdeni a mosást: Nyomja meg a Start/Pause/Canceel gombot. A ":" jel világítása abbamarad. Start szimbólum eltűnik. Pause és Késleltetett Kezdés szimbóluma világítani kezd. A Késleltetett Kezdés idejét a Késleltetett Kezdés - gombjával csökkentheti. A program időtartama 3 perc után jelenik meg. Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot a program elindításához A program elindítása

27 Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot a program elindításához. A program elindulását jelző Start szimbólum bekapcsolódik. A mosógép ajtaja bezárul és a Zárt ajtó szimbóluma jelenik meg a kijelzőn. A program elkezdésének lépése megjelenik a kijelzőn (Előmosás, Főmosás, Öblítés, Lágyítás és Centrifugálás) A program folyamata A működésben lévő program folyamata a kijelzőn lévő szimbólumon látható. Az aktuális szimbólum jelenik meg a kijelzőn minden egyes lépés elején és minden szimbólum világít annak végéig. A legtávolabbi jobboldali szimbólum világít az adott program lépésénél. Előmosás Amennyiben az Előmosás segédfunkciót választotta ki, annak jele jelenik meg a kijelzőn. Ez jelzi,hogy a program elindult. Főmosás A Főmosás szimbóluma jelenik meg jelezve, hogy a program elindult. Öblítés Az Öblítés szimbóluma jelenik meg jelezve, hogy a program elindult. Lágyítás A Lágyítás szimbóluma jelenik meg jelezve, hogy a program elindult. Centrifuga Ennek jele a legutolsó centrifuga lépésének kezdeténél jelenik meg és világítani fog a Centrifuga és Pumpa speciális programjainál. Amennyiben a mosógép nem lép a centrifuga programba, az Öblítés késleltetése funkció lehet aktív vagy az automatikus kiegyensúlyozatlan töltés rendszere aktiválódhatott a ruhák egyenetlen elhelyezése miatt Az ajtó zárása Zárrendszer van a mosógép ajtaján, amely megelőzi az ajtó kinyílását, amennyiben a vízmennyiség nem megfelelő. Zárt ajtó szimbóluma jelenik meg, amennyiben az ajtó zárva van. Ez a szimbólum a mosás végéig világítani fog, amikor ki lehet nyitni az ajtót, vagy ha a mosást leállították. Ne erőltesse az ajtó nyitását. A szimbólum eltűnik, amint az ajtó nyitásra kész. Kinyithatja az ajtót, mikor eltűnt a szimbólum A beállítások megváltoztatása a program elindítása után Pause módba kapcsolni a mosógépet Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot, hogy a mosógépet Pause módba kapcsolja. Pause szimbólum jelenik meg a kijelzőn. A Start szimbólum eltűnik. A segédprogramok gyorsaság- és hőmérsékletbeállításának megváltoztatása Az éppen folyamatban lévő lépéstől függően törölheti vagy aktiválhatja a segédprogramot; lásd, "Segédprogram beállítása". Megváltoztathatja a gyorsaság és hőmérséklet beállításait is; lásd "Forgási sebesség beállítása" és "Hőmérséklet beállítása". A ruhák be-és kivitele a mosógépbe.

28 Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot, hogy a mosógépet Pause módba kapcsolja. Az aktuális lépés jelzője világítani fog a kijelzőn, amíg a mosógép Pause módban van. Várjon, amíg ki tudja nyitni az ajtót. Nyissa ki az ajtót és adja hozzá vagy vegye ki a ruhákat. Zárja be az ajtót. Amennyiben szükséges változtassa meg a sebesség, illetve a hőmérséklet beállításait. Nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot a mosógép elindításához. A mosógép ajtaja nem fog kinyílni, amennyiben a víz hőmérséklete a gép belsejében túl magas vagy a vízszint magasabban van, mint az ajtó Gyerekzár Használja a gyerekzárat, hogy a gyerekek ne állíthassák el a mosógépet. A Gyerekzár aktiválása után is ki- és bekapcsolhatja a gépet az On/Off gomb megnyomásával. Amikor újra bekapcsolja a gépet, a program onnan folytatódik, ahol abbamaradt. A Gyerekzár aktiválása: Tartsa nyomva a második és negyedik segédprogram gombját 3 másodpercig. "Con" jelenik meg a kijelzőn. Hasonló elem jelenik meg a kijelzőn, ha bármilyen gombot megnyom, amíg a Gyerekzár be van kapcsolva. A Gyerekzár kikapcsolása: Tartsa nyomva a második és negyedik segédprogram gombját 3 másodpercig. "Coff" jelenik meg a kijelzőn. Ne felejtse el kikapcsolni a Gyerekzárat a program végén. Ellenkező esetben, a mosógép nem engedi, hogy új programot állítson be A program törlése Tartsa nyomva a Start/Pause/Cancel gombot 3 másodpercig. Start szimbólum fog világítani. Az épp működésben lévő program szimbóluma világítani fog. meg a kijelzőn és a program törlődik. jelenik Ha ki akarja nyitni a program törlése után az ajtót, de nem sikerül, mivel a vízszint a mosógép ajtaja felett van, akkor fordítsa el a Program beállítás gombot a Pumpa+Centrifuga állásba és ürítse ki a vizet A mosógép Öblítés késleltetés üzemmódban van

29 Centrifuga és Pause szimbóluma világít, ha a mosógép ebben az üzemmódban van. Amennyiben centrifugálni akarja a ruháit ebben az üzemmódban: Állítsa be a forgás sebességét és nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. Pause szimbóluma eltűnik és Start szimbólum jelenik meg. A program folytatódik, kiüríti a vizet és centrifugálja a ruhákat. Amennyiben centrifuga nélkül kívánja kiüríteni a vizet: Csak nyomja meg a Start/Pause/Cancel gombot. Pause szimbóluma eltűnik. Start szimbóluma jelenik meg. A program folytatódik és kiüríti a vizet. 4.2 A program vége "End" felirat jelenik meg a kijelzőn, ha véget ért a program. A program lépéseinek jelzői világítanak. A program elején kiválasztott segédprogram, forgási sebesség és hőmérséklet kiválasztva mradnak. 5 Karbantartás és tisztítás A termék szerviz élete bővül és a gyakori problémák esélye csökken, ha rendszeresen tisztítják az eszközt. 5.1 A mosószer fiókjának tisztítása Rendszeresen tisztítsa meg a mosószer fiókját (minden 4-5 mosás után) az alábbi lépéseknek megfelelően a mosószer felhalmozódásának elkerülése érdekében. 1. Nyomja meg a ponttal jelölt részt a szifonon, a lágyító részben és húzza maga felé, amíg ezt a részt ki nem vette a gépből. Amennyiben a normálisnál nagyobb mennyiségű víz és lágyító keveréke gyűlik össze a lágyító részben, a szifont ki kell tisztítani. 2. Mossa ki a mosószer fiókját és a szifont langyos vízzel. Használjon védőkesztyűt vagy kefét, hogy elkerülje a mosószer bőrrel való érintkezését tisztítás közben. 3. Helyezze vissza a mosószer fiókját a helyére és győződjön meg róla, hogy rendesen a helyére illesztette. Amennyiben a mosószer fiókja olyan, mint az alábbi képen:

30 Emelje fel a szifon hátsó részét annak eltávolításához, ahogy a képet látható. A fent említett tisztítás végrehajtása után, helyezze vissza a szifont a helyére és nyomja lefele az elejét, hogy megfelelően illeszkedjen. 5.2 Az ajtó és a mosódob tisztítása A lágyítóból, mosószerből és koszból maradványok gyűlhetnek fel a mosógépben és kellemetlen szagot, illetve nem megfelelő mosást eredményezhetnek. Ennek elkerülése érdekében, használja a Dob tisztító programot. Amennyiben a mosógépe nem rendelkezik ilyen programmal, használja a Pamut-9 programot és válassza ki az Extra víz vagy Extra öblítés segédprogramot. A program elindítása előtt adjon hozzá max. 1 g vízkőoldót a fő mosás fiókjába (2. számú fiók). Amennyiben a vízkőoldó tabletta formájú, helyezzen egy tablettát a fiókba. Törölje át a mosógép belsejét egy tiszta ronggyal a program lejárta után. Héthavonta ismételje meg a mosógép dobjának tisztítását. A mosógéphez használható vízkőoldót használjon. Minden mosás után ellenőrizze, hogy semmilyen idegen anyag nem maradt a mosógép dobjában. Amennyiben a képen látható lyukak el vannak zárva, fogpiszkálóval tisztítsa ki őket. Idegen fémes anyagok rozsdafoltot hagyhatnak a dobon. Tisztítsa meg a dob felületét rozsdamentes acélhoz való tisztítószerrel. Soha ne használjon acélgyapotot. FIGYELEM: Ne használjon szivacsot vagy csiszoló anyagokat. Károsíthatja a festett és műanyag részeket. 5.3 A mosógép és a kijelző tisztítása

31 Szappanos vízzel vagy rozsdamentes géllel mossa át a mosógép külsejét és törölje szárazra egy puha ronggyal. Csakis puha és nedves ronggyal tisztítsa meg a kijelzőt. 5.4 A vízbemeneteli szűrő tisztítása Minden vízbemenetel végén van egy szűrő a mosógép hátuljánál, illetve minden víztömlőnél ahol a csappal való csatlakozásnál. Ezek a szűrők megelőzik az idegen anyagoknak és kosznak a vízbe kerülését. Ezeket a szűrőket is tisztítani kell. 1. Zárja el a csapokat. 2. Távolítsa el a vízbemeneteli csövek csavarjait, hogy hozzáférjen a szűrőkhöz. Tisztítsa át őket egy arra megfelelő kefével. Amennyiben a szűrők túl koszosak, fogóval vegye ki őket, majd tisztítsa meg. 3. A tömlő lapos végén lévő szűrőket a tömítéssel együtt vegye ki, majd tisztítsa meg folyóvíz alatt. 4. Óvatosan helyezze vissza a szűrőket és a tömítéseket a helyükre, majd húzza meg a csavarokat kézzel. 5.5 A dobban maradt víz kiürítése és a pumpa szűrőjének tisztítása A mosógépben lévő szűrőrendszer megvédi a pumpa eltömítését a gomboktól, érmektől, amíg a mosóvíz kiürítése folyamatban van. Éppen ezért a víz minden probléma nélkül elvezethető, a mosógép szerviz élete pedig nő. Amennyiben a mosógép nem képes elvezetni a vizet, a pumpa szűrője eldugulhatott. A szűrőt 3 havonta tisztítani kell, vagy abban az esetben, ha eldugult. A vizet előbb el kell vezetni, hogy a pumpa szűrőjét ki lehessen takarítani. Éppen ezért a mosógép mozgatása előtt (pl. másik házba való költözés esetén), illetve a víz fagyása esetén a vizet teljesen el kell vezetni. FIGYELEM: A pumpa szűrőjében maradt idegen anyagok károsíthatják a mosógépet vagy zajt okozhatnak. A koszos szűrő tisztítása és a víz elvezetése esetén: 1. Húzza ki a mosógépet a konnektorból. FIGYELEM: A mosógép belsejében lévő víz hőmérséklete 9 C. Az égés elkerülése érdekében a szűrőt csakis a víz lehűlése után lehet megtisztítani.

32 2. Nyissa ki a szűrő fedelét. Amennyiben a szűrő fedele két részből áll, nyomja lefelé a fedelet, majd húzza maga felé. Amennyiben a szűrő fedele egy részből áll, húzza a fedő mindkét oldalát. A szűrő fedelét egy hegyes műanyag eszközzel is eltávolíthatja, ha a fedőn lévő nyíláson keresztül húzza. Ne használjon fém eszközt a fedő eltávolításához. 3. Néhány termékünk vészhelyzet esetére alkalmazható lefolyócsővel is rendelkezik. Kövesse az alábbi lépéseket a víz elvezetéséhez. A víz elvezetése, ha a mosógép rendelkezik vészhelyzet esetére alkalmazható lefolyócsővel: a. Húzza ki a helyéről a vészhelyzet esetére alkalmazható lefolyócsövet b. Helyezzen egy nagy tálat a cső végéhez. Vezesse a vizet a tálba a dugó kihúzásával. Amikor a tál megtöltődik, zárja el a csövet a dugó visszahelyezésével. A tál kiürítése után ismételje meg a fenti folyamatot a víz teljes kiürítéséhez. c. Amennyiben a víz kiürítése véget ért, zárja el a csövet a dugóval és helyezze vissza a csövet a helyére. d. Fordítsa el a szűrőt az eltávolításhoz. A víz elvezetése, ha a mosógép nem rendelkezik vészhelyzet esetére alkalmazható lefolyócsővel:

33 a. Helyezzen egy nagy tálat a szűrő elé. b. Lazítsa ki a szűrőt (óramutató járásával ellentétesen), amíg a víz folyni kezd. Töltse meg a kifolyó vízzel a látat. Mindig tartson magánál egy darab rongyot a kifröccsenő víz eltávolításához. c. Amennyiben kész a víz elvezetése, vegye ki teljesen a szűrőt. 4. Tisztítsa meg a szűrőt minden szennyeződéstőt. 5. Helyezze vissza a szűrőt. 6. Amennyiben a szűrő fedele két részből áll, zárja le a szűrő fedelét a szegélyének benyomásával. Amennyiben egy részből áll, az alsó részbe helyezze a fedőt, majd nyomja meg a felső részét a lezáráshoz. 6 Technikai leírás Modell WMB LM WMB LMB Maximum ruha kapacitás 8 8 (kg) Magasság (cm) Szélesség (cm) 6 6 Mélység (cm) Önsúly (+/- 4kg) Elektromos bement 23 V/5Hz 23 V / 5 Hz (V/Hz) Teljes áramerősség (A) 1 1 Teljes energia (W) Forgási sebesség Stand-by mód energiája (W) Off mód energiája (W).2.2 Fő modell kód Vízbemenet / - / - (Dupla/Egyedüli) Elérhető A technikai jellemzők előzetes figyelmeztetés nélkül változhatnak a termék minőségének javítása érdekében. A használati útmutatóban lévő szimbólumok sémák, így eltérhetnek az egyes modelleknél. A termék címkéjén lévő értékeket laboratóriumi feltételek mellett mérték az adott irányelveknek megfelelően. A működés és a környezeti tényezőktől függően változhatnak ezek az értékek.

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás

Automata mosógép Használati utasítás Automata mosógép Használati utasítás 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült! - Ha a kábel sérült,

Részletesebben

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501

Mosógép. Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 Mosógép Compact 1001 Compact 1201 Compact 1401 Compact 1501 1 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép.

Részletesebben

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1

Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Mosógép Használati útmutató Pesumasin Kasutusjuhend WMY 111444 LB1 Dokumentum Száma 2820524027_HU / 09-10-14.(13:20) Ez a termék a legújabb technológiával, környezetbarát körülmények között készült. 1

Részletesebben

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EWT 41262TW HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. KEZELŐPANEL...6 5. PROGRAMTÁBLÁZAT...7 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2

Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2 Mosógép Használati útmutató Mašina za pranje veša Uputstvo za upotrebu WMY 91283 LB2 Dokumentum Száma 2820523992_HU / 12-12-14.(11:56) Ez a termék a legújabb technológiával, környezetbarát körülmények

Részletesebben

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085

Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 Mosógép WMD 65125 WMD65105S WMD 65105 WMD 65085 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP

GRX OUTLET. Használati utasítás. Összefoglalás IWSD 51251 MOSÓGÉP Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar IWSD 51251 Összefoglalás Üzembe helyezés, 50-51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Első mosási ciklus Műszaki adatok A mosógép leírása

Részletesebben

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T

Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T Automata mosógép Használati utasítás Proline PFL 550T 1 HASZNÁLTAL ELŐTT Biztonsági utasítások - Ne használjon se adaptert, se hosszabbítót! - Ne használjon olyan csatlakozót, aminek a zsinórja sérült!

Részletesebben

Aquamatic 1000 TMET mosógép

Aquamatic 1000 TMET mosógép FIGYELEM! HASZNÁLATI UTASÍTÁS A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT! Aquamatic

Részletesebben

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register

Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató. www.whirlpool.eu/register Egészségvédelmi és biztonsági, használati és kezelési, valamint üzembe helyezési útmutató www.whirlpool.eu/register MAGYAR...3. oldal 2 MAGYAR EGÉSZSÉGVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI, HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI, VALAMINT

Részletesebben

Beépítési és használati utasítás

Beépítési és használati utasítás Beépítési és használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AQUALTIS AQSF 291 U Összefoglalás Üzembe helyezés, 50 51 Kicsomagolás és vízszintbe állítás Víz- és elektromos csatlakozás Mûszaki adatok A készülék leírása,

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA! Ahhoz, hogy átfogóbb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét a www.whirlpool.eu/register oldalon A készülék

Részletesebben

A PROGRAMOK FUTTATÁSA

A PROGRAMOK FUTTATÁSA A PROGRAMOK FUTTATÁSA További tudnivalókért tekintse meg a Használati útmutató című dokumentumot. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint. Nem szárítható gépben! Alacsony hőmérsékleten szárítható

Részletesebben

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 -

Mosogatógép DW12-EFM. Code 0120505536 - 1 - Mosogatógép DW12-EFM Code 0120505536-1 - Biztonsági figyelmeztetések Gondosan olvassa el a kezelési útmutatóban szereplő utasításokat, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a készülék biztonságos

Részletesebben

Bosch Mosógép: WLX20062BY

Bosch Mosógép: WLX20062BY Használati útmutató Bosch Mosógép: WLX20062BY Tartalom Az Ön mosógépe... 2 Javasolt használat... 2 Előkészítés... 3 Biztonsági előírások... 6 Fontos tudnivalók... 6 Kiegészítő funkciók... 7 Fogyasztási

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273

Az Ön kézikönyve ZANUSSI TA1033V http://hu.yourpdfguides.com/dref/644273 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk!

Mosogatógép. Tisztelt Vásárlónk! Mosogatógép Tisztelt Vásárlónk! Kérjük, a készülék használata előtt olvassa el a használati útmutatót! Tisztelt Vásárlónk! Bízunk benne, hogy a legjobb eredményekkel fogja használni ezt korszerű üzemben

Részletesebben

Mosogatógépek Használati utasítás

Mosogatógépek Használati utasítás Mosogatógépek Használati utasítás GS61110BW 1 Olvassa el a használati utasítást! Ez a kézikönyv biztonsági, működési, beszerelési utasításokat, valamint hibaelhárítási ötleteket, stb. tartalmaz. A mosogatógép

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók.

A GÉP MŰKÖDÉSE. A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. A GÉP MŰKÖDÉSE A hibaelhárítási és szervizelési tudnivalókat is tartalmazó további információk a használati útmutató egyes fejezeteiben találhatók. Osztályozza a ruhaneműt a kezelési szimbólumok szerint.

Részletesebben

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató

EWF 1497 HDW2. HU Mosógép Használati útmutató EWF 1497 HDW2 HU Mosógép Használati útmutató 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK...3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 4 3. TERMÉKLEÍRÁS... 6 4. KEZELŐPANEL...7 5. PROGRAMOK... 8 6. FOGYASZTÁSI

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK - 1 - Méretek magasság 850 mm HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AUTOMATA MOSÓGÉP TA 833 V MÛSZAKI ADATLAP Méretek magasság 850 mm mélység 600 mm szélesség 397 mm Névleges feszültség, frekvencia 230 V / 50 Hz Maximális teljesítmény-felvétel 2300

Részletesebben

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB

PROGRAMVÁLASZTÓ START/FOLYTATÁS GOMB TÖRLÉS/KI GOMB SÓ JELZŐFÉNY ÖBLÍTŐSZER GOMB Gyors útmutató Táblázat PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Addig nyomja meg (ismételten) a Programok gombot, amíg fel nem gyullad a kívánt program jelzőfénye (lásd alább a Programtáblázat c. részt). START/FOLYTATÁS

Részletesebben

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM

05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM 05099-hu.fm5 Page 51 Wednesday, January 3, 2001 3:14 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA GYERMEKBIZTONSÁG A MOSNIVALÓ

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a napjainkban a ruhaápolással szemben

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVTXF 149 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVTXF 149 Összefoglalás Üzembehelyezés, 38-39 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 38 Víz és elektromos csatlakozás, 38-39 Elsõ mosási ciklus, 39 Mûszaki adatok, 39 Mosógép

Részletesebben

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B

Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B Mosogatógépek Használati útmutató WQP8-9117 WQP8-9001B FONTOS! Figyelmesen olvassa el az utasításokat az első használatbavétel előtt! A mosogatógép használatakor mindig kövesse a pontos utasításokat az

Részletesebben

Mosás. Egyéni beállítások Hangjelzés 1. A hangjelzés-er sség beállítási módjának aktiválása

Mosás. Egyéni beállítások Hangjelzés 1. A hangjelzés-er sség beállítási módjának aktiválása Az Ön mosógépe Gratulálunk - Ön egy korszer, kiváló minség, Bosch márkájú háztartási készüléket választott. A mosógép takarékos víz és energiafogyasztásával tnik ki. A gyártó minden kiszállított gép mködképességét

Részletesebben

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32

EWG 147540 W... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 EWG 147540 W...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 PL PRALKA INSTRUKCJA OBSŁUGI 32 2 electrolux TARTALOMJEGYZÉK Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com

Részletesebben

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109

Használati utasítás MOSÓGÉP. Összefoglalás AVL 109 Használati utasítás MOSÓGÉP Magyar AVL 109 Összefoglalás Üzembehelyezés, 62-63 Kicsomagolás és vízszintbe állítás, 62 Víz és elektromos csatlakozás, 62-63 Elsõ mosási ciklus, 63 Mûszaki adatok, 63 Mosógép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919

Az Ön kézikönyve HOTPOINT FMD 823MB EU.C http://hu.yourpdfguides.com/dref/5776919 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató HOTPOINT FMD 823MB EU.C. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MINDENNAPI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY A WHIRLPOOL TERMÉKÉT VÁLASZTOTTA. Ahhoz, hogy teljesebb támogatásban részesüljön, kérjük, regisztrálja készülékét: www.whirlpool.eu/register A készülék

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079

Az Ön kézikönyve SAMSUNG Q844 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3585079 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ HU RÉSZLETES UTASÍTÁSOK AZ ÖN MOSÓGÉPÉNEK HASZNÁLATÁHOZ www.gorenje.com Köszönjük a mosógép megvásárlásával irántunk tanúsított bizalmat! Az Ön új mosógépe megfelel a modern ruhanemű-kezelés valamennyi

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1702AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1602AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1600AH(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1702AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G) WF1700AM(A/C/D/F/G/H/R/S/T/V/W/Z)(G)

Részletesebben

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...

EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW... EWP 1074 TDW EWP 1274 TDW...... HU MOSÓGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOMJEGYZÉK 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK............................................................ 3 2. BIZTONSÁGI

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató PROGRAMVÁLASZTÓ GOMB Nyomja meg többször egymás után a P gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt program száma a kijelzőn (P1... Px) lásd a lenti Programtáblázatot. Programok START/FOLYTATÁS

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1602W WF1600W Mosógép használati útmutató képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket vásárolt. A teljesebb szolgáltatás érdekében kérjük, regisztrálja termékét itt: www.samsung.com/register

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK HASZNÁLATI UTASÍTÁS AWZ 7141 TARTALOMJEGYZÉK 1. HASZNÁLAT MEGHATÁROZÁSA... 2 2. ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK... 2 3. A MOSÓ-SZÁRÍTÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT... 4 4. AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT... 7

Részletesebben

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ

OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ A légkondicionáló használata előtt olvassa el gondosan a kézikönyvet, és őrizze meg jövőbeni referenciaként. OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt a kézikönyvet iplus INVERTER SOROZAT 42HVS09A/38YVS09A

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók.

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 104915 V1/0315 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 184 1.1 Biztonsági előírások... 184 1.2 A szimbólumok magyarázata... 185 1.3 Veszélyforrások... 186 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

Környezetvédelmi/takarékossági útmutató

Környezetvédelmi/takarékossági útmutató Tartalom Oldal Biztonsági útmutató... 4 Környezetvédelmi/takarékossági útmutató... 4 Csomagolás és régi készülék... 4 Ez az Ön mosógépe... 5 1 - Üzembe helyezési útmutató Távolítsa el a szállítási biztosító

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870

Az Ön kézikönyve HOTPOINT TCD 851 B http://hu.yourpdfguides.com/dref/4488870 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872

Az Ön kézikönyve BOSCH WOL1650PL http://hu.yourpdfguides.com/dref/3655872 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET HU RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET www.gorenje.com Köszönjük a bizalmat, amit irántunk tanúsított azzal, hogy megvásárolta ezt a szárítógépet. Az Ön új szárítója megfelel

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! (lásd az opciók leírását jobbra) A MOSOGATÓGÉP

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 400L 700214 V1/0415 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Tartalom 1. Biztonság... 236 1.1 Biztonsági előírások... 236 1.2 A szimbólumok magyarázata... 238 1.3 Veszélyforrások... 239 1.4 Rendeltetésszerű

Részletesebben

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA

1 / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA / A MOSÓGÉP BEMUTATÁSA HU TARTALOMJEGYZÉK Oldal A mosógép szállítási biztonsági rögzítőelemeinek eltávolítása...44 A mosógép elhelyezése....................................44 Hidegvíz bevezetés........................................44

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWS2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/956851

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWS2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/956851 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700207G V3/0714 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK

30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK 30120030H.fm Page 1 Thursday, April 30, 2009 12:18 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK ÜZEMBE HELYEZÉS A MOSÓGÉP LEÍRÁSA AJTÓ AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ELŐTT

Részletesebben

Használati útmutató Mosógép

Használati útmutató Mosógép Használati útmutató Mosógép Feltétlenül olvassa el a Használati utasítást a felállítás - beszerelés - üzembe helyezés előtt. Ezáltal megóvja magát és elkerüli készüléke károsodását. hu-hu M.-Nr. 10 281

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541

Az Ön kézikönyve SAMSUNG WF0600NXW http://hu.yourpdfguides.com/dref/3584541 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX LAVALOGIC1600 http://hu.yourpdfguides.com/dref/604047

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX LAVALOGIC1600 http://hu.yourpdfguides.com/dref/604047 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX LAVALOGIC1600. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

Állítsa a programválasztó gombot Ki ( O ) állásba.

Állítsa a programválasztó gombot Ki ( O ) állásba. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A ruhanemű szétválogatása az alábbiak szerint: A ruhaneműt válogassa

Részletesebben

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot.

Mosás. Mosószer-fiók I-es, II-es és kamrákkal. Dob. Kezel blende. Betölt -ablak. Szervizfed. Nyomja meg a Start/Nachlegen (Start/Utólag berak) gombot. Az Ön mosógépe Gratulálunk Ön egy korszer, kiváló minség, Bosch márkájú háztartási készüléket választott. A mosógép takarékos víz és energiafogyasztásával tnik ki. A gyártó minden kiszállított gép mködképességét

Részletesebben

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék

Használati útmutató. Ruhaszárító készülék Használati útmutató Ruhaszárító készülék Köszönjük a bizalmat, amit szárítógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! A szárítógép a háztartásban található ruhanemű szárítására

Részletesebben

WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás

WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás WAF5760 WAF5760 WAF5760 Használati utasítás 1 Kérjük, olvassa végig! Tisztelt Vevő! Ezzel a mosógéppel a legmodernebb technikát vásárolta meg, melyre kiváló minőség, hosszú élettartam, megbízhatóság és

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót.

ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ A TERMÉK LEÍRÁSA BERENDEZÉS KEZELŐPANEL. A termék első használata előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági útmutatót. ÚTMUTATÓ A NAPI HASZNÁLATHOZ HU KÖSZÖNJÜK, HOGY WHIRLPOOL MÁRKÁJÚ TERMÉKET VÁSÁROLT. Amennyiben szélesebb körű segítségre van szüksége, kérjük regisztrálja be a berendezést az alábbi weboldalon: www.whirlpool.eu/register

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA P Q A B C D

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA P Q A B C D A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA A termosztát gomb B időkapcsoló gomb C ellenőrző lámpa D funkcióválasztó gomb E üvegajtó F alsó fűtőszál G lapos sütőrács H zsírfelfogó tálca I íves sütőrács (egyes modelleknél) L morzsatálca

Részletesebben

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN

Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN Bartscher Deli-Cool PRO 2/1 GN 405056 V1/0513 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ...

Részletesebben

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET

RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET HU RÉSZLETES HASZNÁLATI UTASÍTÁS HOGYAN HASZNÁLJA A SZÁRÍTÓGÉPET www.gorenje.com Köszönjük a bizalmat, amit irántunk tanúsított azzal, hogy megvásárolta ezt a szárítógépet. Az Ön új szárítója megfelel

Részletesebben

HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft

HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft HASZNÁLATI utasítás VT3108 Vákuumos csomagológéphez Forgalmazó: Silko&Co Kft Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót

Részletesebben

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép

Használati útmutató. DW 605 S 12 terítékes kivitel. Fél töltet funkció. Mosogatógép Használati útmutató DW 605 S 12 terítékes kivitel Mosogatógép Fél töltet funkció 1) Biztonsági információk...1 2) Rövid kezelési útmutató.....2 Kedves Vásárló! Olvassa el az útmutatót Kérjük, figyelmesen

Részletesebben

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití

LAVAMAT L1045E AUS ERFAHRUNG GUT. A környezetbarát mosógép Ekologická pracka. Használati Úmutató Návod k pouzití 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 1 LAVAMAT L1045E A környezetbarát mosógép Ekologická pracka Használati Úmutató Návod k pouzití AUS ERFAHRUNG GUT 132996660-L1045E H 10-10-2001 13:10 Pagina 2

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP H HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZÁRÍTÓGÉP TARTALOM OLDAL KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK 2 ÜZEMBE HELYEZÉS 2 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 3 TEXTÍLIÁK 4 ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG 4 IRÁNYÍTÓPANEL 5 PROGRAMOK 6 A GÉP MŰKÖDÉSE 7

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók.

A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSE További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a használati utasítás megfelelő fejezeteiben találhatók. A mosnivalót a kezelési jelzések szerint válogassa szét Ne szárítsa

Részletesebben

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók.

A készülék működése. További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A készülék működése További információk (beleértve a hibaelhárítást és a szervizet) a Használati utasítás megfelelő szakaszaiban találhatók. A ruhaneműt válogassa szét a kezelési útmutató szerint Ne szárítsa

Részletesebben

ELEKTROMOS KUKTA (Multifunkciós modell) HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV

ELEKTROMOS KUKTA (Multifunkciós modell) HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV ELEKTROMOS KUKTA (Multifunkciós modell) HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV Modell: CYWK-5016S (151001 verzió) Tartalomjegyzék: Biztonsági tanácsok... 1 Termékjellemzők... 3 Műszaki paraméterek... 3 Működtetés... 3 Készülék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ INDESIT IWDN 71252X9 C TÍPUSÚ MOSÓGÉPHEZ Kedves Vásárlónk! Köszönjük, hogy az INDESIT termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a minőségi anyagokból készült, modern

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK Ne telepítse és ne használja a párátlanítót mielőtt elolvasta volna az összes utasítást. Ezek az utasítások a párátlanító üzemeltetésének

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő

K: Csészetartó. A: Szimbolikus kijelző. B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb. L: Gőz/forró víz kifolyó. M: Központi egységet takaró fedő 1 A: Szimbolikus kijelző B: Kávéerősség és kávé mennyiség választó gomb C: Forgatható gőz/forró víz gomb D: Kávéscsésze gomb E: Gőz előválasztó és átmosó gomb F: Víztartály fedő G: Víztartály H: Kávétartály

Részletesebben

Használati útmutató. Automata mosógép

Használati útmutató. Automata mosógép Használati útmutató Automata mosógép Köszönjük a bizalmat, amit mosógépünk megvásárlásával tanúsított irántunk és gratulálunk a helyes döntéshez! Az Ön új mosógépe megfelel a ruhanemű modern ápolási követelményeinek

Részletesebben

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg.

LÉKONDICIONÁLÓ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉKONDICIONÁLÓ Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt alaposan olvassa el ezt a kézikönyvet és őrizze meg. TÍPUS : VENTILÁTOR MAGYAR www.lg.com A ventilátor használati

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Micra 60 Hővisszanyerős szellőztető berendezés 2 Micra 60 TARTALOM Biztonsági előírások 3 Bevezető 5 Rendeltetés 5 Szállítási egység 5 A jelölések felsorolása 5 Főbb műszaki jellemzők

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében.

Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében. 1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOSÓGÉP Kérjük, olvassa el a használati útmutatót figyelmesen, mielőtt használatba venné a készüléket, és őrizze azt meg a későbbi referenciák érdekében. F1296ND(W)(A)(1~9)/F6296ND/F6222ND

Részletesebben

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL

PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL PEZSGŐFÜRDŐ IONIZÁTORRAL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. FELHASZNÁLÁSI CÉL

Részletesebben

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120

Bartscher GmbH Franz-Kleine-Straße 28 D-33154 Salzkotten Tel.: +49 (0) 5258 971-0 Németország Fax: +49 (0) 5258 971-120 700300 V2/0614 H MAGYAR Az eredeti használati utasítás fordítása Használat előtt olvassa el a használati útmutatót, és tartsa kéznél a készülék mellett! 1. Általános információ... 184 1.1 Használati útmutatóval

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv FHYBP7B8V FHYBP00B8V FHYBP5B8V FHYCP7B8V FHYCP00B8V FHYCP5B8V FDYP5B8V FDYP00B8V FDYP50B8V FBQ5B8V FBQ50B8V FBQ60B8V FBQ7B8VB FBQ00B8VB FBQ5B8VB FCQ5B8V FCQ50B8V FCQ60B8V FCQ7B8VB FCQ00B8VB FCQ5B8VB FDQ5B8VB

Részletesebben

HU BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat

HU BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat BEÉPÍTHETŐ FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat LG 430/LGF 43 és 40 / LG 755 I Ezt a berendezést a gyárból való kikerülés előtt szakértő és hozzáértő személyzet tesztelte és

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉS ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV FTXG25JV1BW FTXG35JV1BW CTXG50JV1BW FTXG25JV1BS FTXG35JV1BS CTXG50JV1BS Jellemzők Kényelem és energiatakarékosság FIGYELŐ SZEM A FIGYELŐ

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

700211G. Original-Gebrauchsanleitung V2/1015

700211G. Original-Gebrauchsanleitung V2/1015 700211G Original-Gebrauchsanleitung V2/1015 H MAGYAR Tartalom 1. Biztonság... 236 1.1 Biztonsági előírások... 236 1.2 A szimbólumok magyarázata... 238 1.3 Veszélyforrások... 238 1.4 Rendeltetésszerű használat...

Részletesebben

Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN

Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN Bartscher Sushi Bar 5x 1/2 GN 110.135G V1/1012 H A használati útmutató mindig legyen kéz alatt! 1. Általános információ... 210 1.1 Használati útmutatóval kapcsolatos információk... 210 1.2 A szimbólumok

Részletesebben

EASY-BID Kft E A S Y - B I D w w w. e a s y b i d. h u

EASY-BID Kft E A S Y - B I D  w w w. e a s y b i d. h u HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A Comfort-Bid ECO KÉSZÜLÉKHEZ A KÉSZÜLÉK RÉSZEI Gumírozott ütköző Távirányító WC-tető Kezelő panel LED visszajelző fény Vízbekötési pont Fűthető ülőke Szárítási pont Kezelő panel Fúvóka

Részletesebben

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás

Tartalom. Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás HU Tartalom Környezetvédelem A melegítő fiók leírása Biztonsági tippek Bekötés Beépítés A melegítő fiók használata Tisztítás és karbantartás KÖRNYEZETVÉDELEM: A termékhez használt csomagolóanyagok újrahasznosíthatók.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198

Az Ön kézikönyve ZANUSSI ZWF2105W http://hu.yourpdfguides.com/dref/652198 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. DX-37.130K Borhűtő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-37.130K Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! 45 TARTALOM 1 BIZTONSÁGI JELZÉSEK... 47 2 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 48 3 A BORHŰTŐ RÉSZEI...

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZER Klímaberendezések MODELLEK 2-utas kifúvás, mennyezetre erősített, kazettás típusú FXCQ20AVEB FXCQ25AVEB FXCQ32AVEB FXCQ40AVEB FXCQ50AVEB FXCQ63AVEB FXCQ80AVEB FXCQ25AVEB

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS FELTÖLTÉS OLAJJAL VAGY ZSÍRRAL A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Csak így lehetséges biztonságos használat mellett a legjobb eredményt elérni a készülékkel. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TCB 080 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A gép üzembe helyezése és használata előtt kérjük, olvassa el a használati utasítást! 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági előírások... 3. Helyes használat... 7. Funkciók... 8. A berendezés

Részletesebben

(lásd az opciók leírását jobbra)

(lásd az opciók leírását jobbra) Gyors útmutató Táblázat A KÉSZÜLÉK ELSŐ ALKALOMMAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A JELEN GYORS ÁTTEKINTŐ ÚTMUTATÓT ÉS A SZERELÉSI ÚTMUTATÓT! A MOSOGATÓGÉP KEZELŐLAPJA A TÖRLÉS/KI GOMB

Részletesebben

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8

Használati útmutató. Tartalom FTCD 87 KONDENZÁCIÓS SZÁRÍTÓGÉP. Beszerelés, 2. Figyelmeztetések, 3. Karbantartás és tisztítás, 6. A készülék leírása, 8 Használati útmutató Tartalom Magyar Beszerelés, 2 A készülék elhelyezése Szellőzés Vízelvezetés Elektromos csatlakoztatás Teendők a készülék első használata előtt Figyelmeztetések, 3 Általános biztonság

Részletesebben