Ezek az általunk forgalmazott gépek típus szerint, túlnyomó részt lemezipari gépek.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ezek az általunk forgalmazott gépek típus szerint, túlnyomó részt lemezipari gépek."

Átírás

1 MIVEL Foglalkozunk: Szerszámgépek értékesítése: Európai: (Cseh, Német, Lengyel, Svéd, Olasz és Török), és Taiwan-i gyárak márkaképviseletével, gépek értékesítésével és szervizelésével foglalkozunk. Képviselt cégeink: NUKON, HERBER, TOSKAR, RWT, SOCO, ECKERT, AKYAPAK, CMA Robotics,Radan, Ezek az általunk forgalmazott gépek típus szerint, túlnyomó részt lemezipari gépek. Típusuk alapján lehetnek: Fiber lézerek, CNC Csőhajlító berendezések, CNC Vezérelt Élhajlítók, Lemezollók, Finomsugaras Plazmavágó rendszerek cnc vezérléssel, Csiszoló és sorjátlanító berendezések, Csőmegmunkáló gépek, Ipari Festő robotok. Rendelkezünk azzal a megfelelő szakembergárdával, amivel a vevői igényeket figyelembe véve segítjük önt a gépek kiválasztásában. Szerviz szolgáltatás: Gépforgalmazóként elengedhetetlen a saját szervizes háttércsapat. Ezzel tudjuk biztosítani önnek a magas szintű partnertámogatást. Vállaljuk továbbá az önök gépeinek garancián túli szervizelését, karbantartási stratégia kialakítását, alkatrész utánpótlást, Fogyó kopó alkatrész biztosítását. Kulcsrakész projekt menedzsment: Az Ötlettől a gép elindításáig Vállaljuk az ön elképzelésének megvalósítását a közös tervezéstől a gép kiválasztásáig, a szerszámgép felszereltségének kialakítását, méretezését, az alapozástól a gép első elindításáig. Pályázatírás: Meglévő és leendő partnereink részére segítség lehet a pályázatírási szolgáltatásunk. Vállaljuk az új fejlesztésekhez kapcsolható pályázati lehetőségek megkeresését, egyénre szabott pályázati stratégia kialakítását, Sikerdíjas rendszerben. Műszaki Tanácsadás: Adott műszaki feladat, probléma közös megoldásában tudunk az önök partnerei lenni. Műszaki tanácsadási szolgáltatásunkkal lehetőséget biztosítunk önnek, hogy piaci előnyt kovácsoljanak egy egyedi szakmai megoldással.

2 Géptelepítés: Az új gépek gyors és gördülékeny üzembe helyezéséről saját szervizes kollegáink gondoskodnak. Szerviz technikusaink szívesen adnak önnek segítséget a géptelepítések előkészítéséhez. Vállaljuk meglevő gépek áttelepítését, mozgatását, emelését, speciális igényeknek is megfelelve akár 500t súlyig, előzetes felmérés alapján. Gépfelújítás, Modernizálás: Meglévő géppark, vagy használt gép beszerzése utáni állapotfelmérést követően vállaljuk a szerszámgépek akár teljes körű felújítását, modernizálását, vezérlés cseréjével is. Ezzel a fejlesztéssel, önök egy pénzügyileg kedvező módon biztosíthatják a termelésük biztonságát. Ajánlat összeállítása: Egy leendő termék fejlesztéséhez elkészítéséhez elengedhetetlen egy előzetes költség kalkuláció., Az induló új projekthez elkészítjük önnek a költség tervezését, illetve a szerszámgép oldalról a költség kalkulációt, valamint optimalizáljuk a munkadarab előállítását, és annak szerszámgépes hátterét. Fordítás: Vállaljuk szakmai anyagok fordítását, lektorálását katalógusok szerkesztését, webes tartalmak, sajtóközlemények összeállítását, Német, és Angol nyelven.

3 Márkáink: NUKON, HERBER, TOSKAR, RWT, SOCO, ECKERT, AKYAPAK, CMR Robotics, Toskar: Toskar termékpalettája: CNC vezérelt Hidraulikus élhajlítók, Hidraulikus és Mechanikus Guillotine lemezollók. A Törökországi Bursa gépgyártása méltán híres, jó minőségű lemez megmunkáló gépei az Európában eladott lemezollók és élhajlítók gerincét képezik napjainkban. A Toskar egy családi vállalkozás, ben alapították és először faipari gépek gyártásával foglalkozott és az egész világba szállított gépeket. Ezekkel az eladásokkal a Toskar egy elismert márka lett világszerte. Mivel megvolt a cégben gépépítési tapasztalat, nem okozott gondot a márkabővítés. A piaci igényeknek megfelelve kezdték el a lemezipari gépek gyártását. Jelenlegi kapacitásuk havi szinten kb. 30 gépet gyártanak le a BURSA-i gyárban. Ehhez egy 5000 m2 modern gyártóbázis áll rendelkezésre. A gépek építésénél nagyon fontos a magas műszaki színvonal és a megbízhatóság növelése. Ennek garanciái a neves Európai gyárak által beszállított gépalkatrészek. A Toskar főleg a Német hidraulikára (Hoerbieger) és elektronikai alkatrészekre alapozza gépeinek megbízhatóságát. A Toskar élhajlítógépek Európai fejlesztésű, NexT vezérléssel rendelkeznek. A vezérlés grafikus felületén folyamatosan nyomon követhető az aktuális munka folyamata, így gyakorlatilag nagyon rövid betanítási, képzési idő után képesek a gép használatát elsajátítani a gépkezelők. RWT: RWT termékpalettája: Csiszológépek 650mm mm-ig, reve rozsda, sorja eltávolítás, felület csiszolása, polírozása, A Cseh RWT spol. sro.-t 1921-ben alapította a jelenlegi tulajdonos ükapja Josef Rojek. A csiszológép gyártásban felhalmozott sokéves tapasztalat eredményeképpen az RWT mára a világon elismert és jegyzett céggé vált. Az RWT által gyártott gépeknek két nagy csoportja van: faipari és fémipari csiszológépek. Mi a fémipari gépcsaládot képviseljük Magyarországon. A fémipari csiszológép családból a BSM széria fedi le a fémiparban fellelhető síkgörbe alkatrészcsiszolás teljes vertikumát. A lézer, plazma, lángvágott felületek-élek sorjátlanításától kezdve, a reve-rozsda eltávolításon át, termelékeny és hibátlan munkát végeznek akár és 1600 mm munkaszélességben is. Miért érdemes az RWT gépei mellett dönteni? A minőségi gyártás és a rozsdamentes szálcsiszolt felületű termékek nagyarányú előtérbe kerülésével manapság egyre hangsúlyosabbá vált az első osztályú csiszolás fontossága, a végső felület előkészítésének, vagy a festés előtti előkészítésnek gyors és költséghatékony megoldása. Az RWT erre kínál megoldást minőségi, márkás német alkatrészekből gyártott csiszológép palettájával, közel 100 éves tapasztalatával, megnyugtatóan jó ár-érték arányával.

4 NUKON: Nukon termékpaletta: Fíber lézerek 1500x3000 mérettől a 2000 mm x10000 mm méretig 0,5KW- 6 KW IPG áramforrásig. NFPro a nagy tudású, Rex a csővágáshoz, és Eco lézercsalád az egyszerűbb feladatokhoz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő gépet. A cégről röviden: A Nukon cég hosszú évek óta gyárt fémipari használatra szánt berendezéseket m2-es gyártó és fejlesztő csarnokukban építik a világ legjobban tesztelt gépeit. Minden gép bonyolult valós munkakörülményű tesztelésnek van folyamatos minőségellenőrzés mellett kitéve 7 nap 24h-ban. Fiberlaser gépeket nem a Nukon kezdett először gyártani a világon. De az őt megelőző gyártók hosszú ideig csak vékony anyagra kifejlesztett lézereket tervezek és gyártottak. A NUKON volt az első cég, aki egyből 3KW-os Fiber lasereket kezdett el gyártani vastag anyagok vágására. Első időben a saját igényekre készítették a gépeket, később a piacon jelentkező igények miatt döntöttek a gyártás beindításáról. A Vastag anyagok vágásában megelőzte valamennyi versenytársát, és olyan tapasztalatokra, technikai információkra tett szert, amit nem lesz könnyű az utána jövőknek behozni. A Nuri Korustan a NUKON anyavállalata minden hónapban 7000 tonna lemezt szab fel NUKON Fiber laser gépeken. Ezt a tapasztalati előnyt kínáljuk a gépinkkel dolgozó ügyfeleinknek. A jól képzett szakembergárdának és nagy tapasztalatnak köszönhetően az 5 évvel ezelőtti első Fiber lézer géptől eljutottak odáig, hogy az egész világon elismert névvé vált a NUKON Fiberlaser. 150db eladott gép csak az elmúlt 2 évben! Összesen a világon több mint 300 NUKON lézer dolgozik! A hatalmas darabszámmal és folyamatos fejlesztéssel olyan kiforrott technikát adnak a felhasználók kezébe, ami lényegesen jobban használható a gyakorlatban, mint az amit a katalógus számok mutatnak önmagukban. ECKERT vállalat: ECKERT cég termékpalettája: CNC vezérelt Lángvágó, Plazmavágó, Vízvágó, Kombi gép (Vízvágó plazmával), finomsugaras plazmavágó, és nagy precizitású IPG lézer gépek. ECKERT vállalat: az egyik európai piacvezető a CNC vágógépek gyártói között, amelyek alapja a vágás. A cég székhelye a stabilitásra és a felelősséget az elmúlt 21 évben. Eckert cég foglalkoztat 100 szakembert, köztük: 20 építőmérnökök, elektronikus mérnököket és IT szakembereket. Cégünk előnyei: tökéletes minőség, szakmai tanácsadás, magas színvonalú képzési és expressz szolgáltatást. Az ECKERT vállalat egy cég gazdag tapasztalattal és számos technikai vívmánnyal. Az Eckert cég közel 3000 rendszert telepített, többek között láng és plazmavágó gépeket a világban és legfőképp az európai országokban.

5 A csoport elégedett ügyfeleink közé tartoznak többek között: Daimler Chrysler Rail Systems, Rolls-Royce, Becker Warkop, Manesmann - Siegen, Siemens - Chemnitz, GEA, Metall und Kunstsofftechnik Meuselwitz GmbH, Klinkenberg Zaanstad BV, Wismut GmbH, AS-Alukon GmbH Decker, Reckwardt Metalbau, H. Cegielski, Tagor, BAT Continental BV, Ovako Huzalgyár bv, Huta Stalowa Wola, Tagor Tarnowskie Góry, GEA. Minden évben részt vesznek a nemzetközi vásárokon, mint például: Schweissen - Schneiden Essen, Industrie Messe - Leipzig, Euro Blech - Hannover, Nemzetközi Vásár Poznan és még sokan mások. Itt jelennek meg a cég új fejlesztései, az új gépeket itt lehet élőben először megtekinteni, és kipróbálni. Eckert cég az egyetlen CNC vágógép gyártó Európában, akinek minden megmunkálási technológiában van saját fejlesztésű gépe. Gyártanak láng, plazma, lézer, és vízsugaras vágógépet. Az ügyfelek igényei nagyon fontosak Eckert vállalatnak. Ezért ajánljuk a legjobb megoldásokat a legmagasabb minőségben, és költséghatékony termelést ügyfeleink számára. CMA Robotics: CMA termékpalettája: Robotok és kulcsrakész megoldások az automatizált felületbevonatok kivitelezésében. A CMA Robotics tervezi, kivitelezi és telepíti a legszélesebb kínálatot antropomorf felületkezelő robotokból, és a rájuk épült felületkezelő rendszerekből az egész világon. Minden antropomorf robotot és felületkezelő berendezést az ügyfeleknél felmért feladatokra méretezve gyártunk és szerelünk a szoftverek és hardverek pontos testre szabásával, összehangolásával saját szakembergárdánkra és 20 éves tapasztalatunkra alapozva. Az általunk biztosított előny: emberi érzékek, képességek integrálva az automatikus működésbe. Köszönhetően az öntanító programozásnak, a robot megjegyzi a kezelő mozdulatait, amit bármikor megismétel a kívánt sebességgel. Ezen felül a következő programozási módokon lehet tökéletesíteni az előzőleg generált programot: Pontról-pontra módosíthatjuk, vagy a kifinomult vezérlőprogram által generált előzetes mozgási terv szerint generálhatjuk le az optimális útvonalat. A programok teljesen vagy részlegesen módosíthatóak variálva valamennyi módszert, akár egy programon belül akár tökéletesítjük meglévő fényező-felületkezelő programunkat, akár újat hozunk létre belőle. Széles gyártáspaletta, 20év tapasztalat, profizmus, kulcsrakész megoldások egy kézből, maximális üzembiztonság, megbízhatóság és csúcstechnológiás alkatrészek. Minden tulajdonsággal rendelkezünk, amik referencianévvé tették a szakmában a CMA robotics-ot Fényezés, felületbevonó automaták oldószeres festése és porfestése terén. Ezen terület minden szegmensében van tapasztalatunk, melyeket Ön is felhasználhat a saját sikerei érdekében.

6 Történelem A helyi sikere, a globális szinten. CMA Robotics 1994-ben született Friuli Venezia Giulia-ban, a legtávolabbi észak-keleti régióban Olaszországban. Azzal a céllal alakult, hogy pontosan közvetlen öntanuló emberszabású robotot készítsen, és azt lehet mondani, hogy az elért eredményekkel teljesen elégedettek voltak, az előzetes várakozásokat is meghaladták. Ma a cég egy a termékek széles skáláját gyártja, és remek referencia piacon: az általa előállított harmadik teljes sorozatú emberszabású robotok, és azt a saját portfólió építése a teljes festés és a relatív integrációs szolgáltatás. CMA Robotics a robotokat sikeresen exportálja a különböző országokba: az Európai Unió, Észak- és Dél-Amerika, Óceánia, Észak-Afrikában és Kelet-Európában, valamint a Távol-Kelet országaiba. HERBER: (ezen még dolgozom ) Innováció hagyományos módon. A cég múltja a hagyományos svéd iparban gyökerezik. A Herber már 1945 óta rendkívül sikeres gyártója és szállítója a csőhajlító iparnak. Az egyetlen csőhajlító gép gyártó vagyunk Skandináviában, az egész világon kiterjedt vevőkörrel rendelkezünk. Legmodernebb gépeink minden tengelyen rendelkeznek elektromos vezérléssel, ami a legfrisebb és legmodernebb technológiát képviseli a jelenlegi piacon. Ez garantálja a magas színvonalú működést, ami megbízható, biztonságos, költséghatékony és teljes körűen környezetbarát. A Herber teljeskörű szolgáltatást biztosít önnek. Elköteleztük magunkat a teljes gyártási folyamat megtervezésére: a prototípus ötletének megjelenésétől, a fejlesztésen, a betanításon, a nullszériás gyártáson keresztül a termelés megkezdéséig és a tervezett karbantartásig. Az összes gép kialakítása megfelel az ügyfél igényeinek és elvárásainak. A kiindulási pont egy új Herber gép fejlesztésénél gyakran a vevői igényeket érintő fejlesztés, vagy egy korábbi termék módosításának következménye. Köszönhetően a teljes körű moduláris építési rendszernek, a nagyfokú informatikai támogatásnak és a sok éves tapasztalatnak, rendelkezünk azzal a képességgel, hogy gyorsan létre hozzuk az ideális megoldást partnereink számára. A moduláris rendszer lehetővé teszi a gyártási idő csökkentését, ezzel költséghatékony megoldásokat és hosszú élettartamot kínálva partnereinek. Bármi lehetséges A mai anyagok fejlettsége, ami extrém terhelhetőséget biztosít akár magas hőmérsékleten is, komoly kihívásokat támaszt a csőhajlító iparban.

7 A Herber szorosan együttműködik a gépjárműiparral, és azok beszállítóival, ami lehetővé teszi a gépek naprakész fejlesztését. Az autóiparral és a tudományos kutató intézetekkel együttműködve részt veszünk különböző módszertani és technológiai kutatási projektekben a csőgyártással kapcsolatban. Amikor változtatunk az anyagon, az módosítja a folyamat paramétereit, és nagyobb terhelést vált ki a hidraulikus szervórendszerben. A piaci kihívásokra a saját fejlesztésű szoftverrel és hidraulikus szervórendszerrel válaszolunk. Továbbá magas szintre fejlesztettük az ügyfélprogramunkat és a felhasználói felületet annak érdekében, hogy maximáljuk a termelés eredményességét. A Herber nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, de ha lehetséges, a régi gépeinket is folyamatosan fejlesztjük az új technológiákkal. A szaktudással párosított nagyfokú tapasztalat lehetővé teszi számunkra, hogy speciális megoldásokkal elősegítsük partnereink üzleti sikereit. Herber termékpalettája: No.1 választás a fejlett csőalakító megoldásokban Története: 70 éves múlttal rendelkezik a cég. Alapította 1945-ben Herbert Bragd, Ő egy mérnök volt a svéd légierőnél. Most a Herber a JFA Holding AB Engineering tulajdonában van. No. 1 választás. Egyedi gépek gyártására, személyre szabott megoldásokat biztosítanak. Kiemelkedő szakképzettséget a technikai és a felhasználási területen. Nyitott az egyéni ügyfél igényeire és követelményeire. Elkötelezett, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatásokat biztosítsa a partnereinek. Herber? Az Ön partnere Ha Ön? Szükségletek Nagy léptékű termelés.

8 A ciklusidő. Automatizálás. Pontosság:... Ha Ön? Szükségletek Vegyes termelés. Rugalmasság. Set-up alkalommal. Bend szimuláció... Ha Ön? Szükségletek Nagy teherbírású hajlítás. Integrált gyártósorok Bend megfelelőség Szabályozási tárgyi feltételek kompetencia Alkalmazási területe Automatizálás Szerszám Szolgáltatás Referenciák: Triumph motorkerékpárok. Visteon Légkondicionálás a Ford, Jaguar és Peugout autókban. GAT EuroKat termelő katalizátorok az autókban. Volvo buszok. A kipufogógázt rendszerek gyártja a Faurecia, Herber gépeken. AKYAPAK: Akyapak termékpalettája: AHK és AHS 3 és 4 hengeres hidraulikus hengerítő berendezések, APK cső és profilhajítógépek, ASM, ASM-Y, AS és ASM-S 3 hengeres aszimmetrikus hengerítő gépek, ATR 2 hengeres lemezhengerítő, ABM CNC vezérlésű 3-d hidraulikus csőhajlító gépek.

9 A nemzetközileg is elismert, és kimagasló gépépítési tapasztalattal rendelkező cég 1962 ben Bursában lett alapítva Kazim és Fevzi Akyapak által. Az AKYAPAK a világ 85 országába exportálja termékeit, 5 kontinenst kiszolgálva fémhajlító, vágó és fúró berendezéseivel. A Bursa város székhelyű anyacég három éve 2012-ben ünnepelte fennállása 50. évét. Sikerének történetét már 50 éve gazdagítja fejlesztéseivel, és tapasztalatait eredményesen alkalmazza a magas minőség elérése érdekében, mely a nagyvilág számára a török erőt szimbolizálja. AZ AKYAPAK csoport, mely 25,000 négyzetméternyi, fedett gyártóüzemet tudhat magáénak, a Bursaiak és törökök nagy büszkeségére. Az 1962-ben ugyanitt létrejött AKYAPAK, azóta is ugyanolyan elhivatottsággal követi a technika fejlődését és újításokat, melynek köszönhetően mára már világszerte megismerték nevét. Bursa-i székhelyéről irányítva, az AKYAPAK rendszeres továbbképzésekben részesített 350 fős szakképzett személyzetével folyamatosan részt vesz a műszaki ipar formálásában otthon és világszerte egyaránt. SOCO: SOCO termékpalettája: CNC csőhajlító gépek, csővég megmunkáló gépek, csővég formázó gépek,, Csődaraboló gép, Fíber Csőlézer ben alapított, SOCO az egyik legnagyobb gyártója a CNC csőgyártásnak világszerte. Először elhatározták, hogy a fejlesztés iránya ami felé a SOCO elkötelezett az a Cső- és rúd vágógép kifejlesztése és létrehozása. Későbbiekben, SOCO kifejlesztett csőhajlító gépet, csőélező gépet és Csővég megmunkáló gépet és a Csővég képező gépet. Mint alapítója és vezetője ennek az iparágnak a tajvani, SOCO hírnevét annak köszönheti, hogy fejlett technológiával és a felülmúlhatatlan gépi teljesítménnyel rendelkeznek az általa épített gépek. SOCO a globális vezető CNC gépeket gyártó: a cső és a rúdiparban. A SOCO központja található Taichung-ban Tajvanon,ami a gépgyártás fő ipari területe Ázsiában. A vállalatnak több termelési központja található a világban, 25 fiókirodával és több mint 40 aktív partnerrel van kapcsolatban az egész kontinensen. SOCO folytatja törekvését a kiválóságra a fejlesztésre, és folyamatos támogatást ad az ügyfeleknek, partnereknek, és a családoknak. A mindennapi életben, rengeteg előállított termékkel találkozhatunk, amit a SOCO gépei gyártottak. Ezek lehetnek ott a közlekedésben (személygépkocsik, motorkerékpárok, kerékpárok, hajók), a komfort (otthoni ülő, és irodai bútorok), az ellátásban (kerekes székek, kórházi ágy) és az életünkben közel hozzánk (fitnesz gépek, kerti szerszámok, játszóterek).

10

www.hauseurope.com DEKANTERCENTRIFUGA

www.hauseurope.com DEKANTERCENTRIFUGA www.hauseurope.com DEKANTERCENTRIFUGA CENTRIFUGE.TECHNOLOGIES TÖBB, MINT GÉP: DEKANTER A dekantercentrifuga egy nagy sebességgel forgó dobból, egy vele azonos tengely körül, de kissé eltérő fordulatszámmal

Részletesebben

Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás

Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás Ipari szerszámgép kereskedelem, műszaki és beruházási tanácsadás CÉGBEMUTATÓ TARTALMA: Célkitűzéseink Miért éppen az SM Tech Kft Földrajzi elhelyezkedés Kereskedelmi ágazataink Beszállító partnereink Egyéb

Részletesebben

Metal and Engineering Solutions. www.platt.hu EGER

Metal and Engineering Solutions. www.platt.hu EGER Metal and Engineering Solutions www.platt.hu EGER bemutatkozás technológiák Platt 2003 Kft. szén- és rozsdamentes acéllemezből készült termékek gyártására szakosodott. Cégünk rugalmas, sokoldalú, innovatív,

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások

CÉGBEMUTATÓ. 1 IT infrastruktúra szolgáltatások CÉGBEMUTATÓ A Grúber és Társa Számítástechnikai és Kereskedelmi Bt a magyar informatikai piac erős és stabil hazai pozíciókkal rendelkező, mértékadó cége 2001. óta. Az ügyfelek igényeinek teljes körű kiszolgálását

Részletesebben

A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában!

A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában! A TERC Kft. két évtizede áll az építőipar szolgálatában! A TERC Kft.-t 1990-ben 3 barát ( TERC ) alakította, 1 millió forintos törzstőkével. Jelenleg a kft. törzstőkéje 113 millió forint, amelyen túlmenően

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások

TARTALOMJEGYZÉK. Köszöntő. Cégbemutató. Tevékenységek. Irodatechnikai berendezések. Irodatechnikai szolgáltatások DOC HUNGARY KFT TARTALOMJEGYZÉK Köszöntő Cégbemutató Tevékenységek Irodatechnikai berendezések Irodatechnikai szolgáltatások CD/DVD adathordozókkal kapcsolatos termékek és szolgáltatások Dokumentum-menedzsment

Részletesebben

Modul-Bake. kft. Sütőipari gépek a gyártótól

Modul-Bake. kft. Sütőipari gépek a gyártótól Modul-Bake kft. Sütőipari a gyártótól kedő technikai háttérrel vállaljuk sütőipari javítását és felújítását is gyári vagy utángyártott alkatrészekkel. Cégünkről Cégünk 1989-ben alakult, Magyar tulajdonban

Részletesebben

Az Ön Viessmann partnere:

Az Ön Viessmann partnere: Az Ön Viessmann partnere: Viessmann Fûtéstechnika Kft 2045 Törökbálint, Süssen u. 3. Tel.: (23) 334 334 Fax: (23) 334 339 www.viessmann.hu 9444 181-18 H 04/2008 A mûszaki változások jogát fenntartjuk!

Részletesebben

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások 2 Szerviz Rexroth szerviz: a nagyobb termelékenység kulcsa A Rexroth a gépek rendelkezésre állását maximalizáló szolgáltatások széles skáláját kínálja. Az Ön előnye:

Részletesebben

Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására )

Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására ) Zukunft Personal, 2010. Köln ( a HR menedzsment legnagyobb európai szakvására ) Ez évben már 11. alkalommal tekinthettük át a korszerű személyügyi munka teljes keresztmetszetét Kölnben, a Zukunft Personal

Részletesebben

- Fanuc 0i TF - Színes TFT monitor - USB Interface és Ethernet - ManualGuide i 3Ds-szimulációval. [Vezérlés]

- Fanuc 0i TF - Színes TFT monitor - USB Interface és Ethernet - ManualGuide i 3Ds-szimulációval. [Vezérlés] [ E[M]CONOMY ] jelentése: Több érték a pénzéért. EMCOTURN E65 Univerzális megmunkáló központ rúd- és tárcsa anyagok komplett esztergálási megmunkálásához EMCOTURN E65 [ÚJ] - Fanuc 0i TF - Színes TFT monitor

Részletesebben

termék Mérés - vezérlés - szabályozás Weishaupt vezérlœszekrények a tüzeléstechnikához Tájékoztató a Weishaupt vezérlœszekrényekrœl

termék Mérés - vezérlés - szabályozás Weishaupt vezérlœszekrények a tüzeléstechnikához Tájékoztató a Weishaupt vezérlœszekrényekrœl termék Tájékoztató a Weishaupt vezérlœszekrényekrœl Mérés - vezérlés - szabályozás Weishaupt vezérlœszekrények a tüzeléstechnikához Megoldások az integrált automatizáláshoz Az égœkkel és a tüzeléstechnikával

Részletesebben

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért

Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Rexroth 4EE Rexroth az energiahatékonyságért Energia-megtakarítás? A Rexroth-tal ez akár a produktivitás növelésével együtt lehetséges. Az üzemeltetési költségek csökkentését, valamint a hatékonyabb és

Részletesebben

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú

ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Sulzer Pumps ABS XFP merülőmotoros szennyvízszivattyú Egészenúj gondolkodásmód amiújraértelmezi aszivattyúk hatékonyságát The Heart of Your Process Kiemelkedően gazdaságos szivattyúk és járókerekek Az

Részletesebben

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK A digitális gyár mint a termékéletciklusmenedzsment megvalósításának központi eleme A termékéletciklus-menedzsment lényege az üzleti folyamatok olyan

Részletesebben

35%-kal kisebb ellenállás, Micro Plate TM technológia. Ultra-hatékony fűtési/ táv-fűtési/légkondicionálási alkalmazásokhoz. Akár. www.mphe.danfoss.

35%-kal kisebb ellenállás, Micro Plate TM technológia. Ultra-hatékony fűtési/ táv-fűtési/légkondicionálási alkalmazásokhoz. Akár. www.mphe.danfoss. Forrasztott Micro Plate hőcserélők Ultra-hatékony fűtési/ táv-fűtési/légkondicionálási alkalmazásokhoz Bemutatkozik a forradalmian új Micro Plate technológia innovatív megoldás Akár 35%-kal kisebb ellenállás,

Részletesebben

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere

A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere - 1 - A profilmélységet is érzékeli a Continental intelligens abroncsnyomás-ellenőrző rendszere A Continental elektronikai és abroncsmérnökeinek együttműködése tette lehetővé a forradalmian új technológia

Részletesebben

Világszínvonalú előnyök az Ön feltételei szerint. Az optimális homlokrakodó-sorozat traktorokhoz 120 LE-ig. x26 x36 x46 x56.

Világszínvonalú előnyök az Ön feltételei szerint. Az optimális homlokrakodó-sorozat traktorokhoz 120 LE-ig. x26 x36 x46 x56. Világszínvonalú előnyök az Ön feltételei szerint Az optimális homlokrakodó-sorozat traktorokhoz 120 LE-ig x26 x36 x46 x56 x21 x31 x41 x51 HU A homlokrakodó, mellyel Ön sokkal könnyebben növelheti nyereségességét

Részletesebben

CSENDES BONTÓESZKÖZÖK

CSENDES BONTÓESZKÖZÖK CSENDES BONTÓESZKÖZÖK Az általunk gyártott vágó/roppantó ollók, pulverizátorok, markolók, törőkanalak és mágnesek egyszerre nyújtanak nagy és folyamatos vágóerőt, rövid ciklusidőt és nagy megbízhatóságot

Részletesebben

Junkers állókazán kiválasztási segédlet

Junkers állókazán kiválasztási segédlet Junkers állókazán kiválasztási segédlet Az energia nem vész el Okozott már Önnek fejfájást a fûtés-számlája? Amennyiben kérdésünkre igen a válasza, kérjük engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a probléma

Részletesebben

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót

Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Állókazánok 65 kw felett. ecocraft exclusiv atmocraft. Vaillant forródrót Állókazánok 65 kw felett Miért Vaillant? Mert a nagyteljesítményű gázkazánok is lehetnek takarékosak. Vaillant forródrót A fűtéstechnikai partnereink sokat profitálhatnak a Vaillant sokrétű szervizszolgáltatásából.

Részletesebben

CISCO NET READINESS program

CISCO NET READINESS program CISCO NET READINESS program A leginkább sikereses és innovatív vállalatok többsége felismerte, hogy az információ alapú gazdaságban a túlélés titka a határozott jövőképpel rendelkező vezetés, az erős vállalati/intézményi

Részletesebben

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology!

ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! ipar A jövő anyaga. Poliuretán ipari termékekhez és újszerű megoldásokhoz. PURe technology! 2ipar A poliuretánnal szinte minden lehetséges. Alakítsuk együtt a jövőt mi készen állunk. 3 Újszerű ötletek

Részletesebben

Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71. Intelligens szűréstechnika... 72

Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71. Intelligens szűréstechnika... 72 Szívó- és szűrőberendezések (közepes nyomású) A szűrőberendezés felépítése... 71 Intelligens szűréstechnika... 72 Elszívó- és szűrőberendezések részletei...... 73-74 Központi elszívórendszerek felépítése

Részletesebben

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022

Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Inkubátorház Hatvanban ÉMOP-1.1.1/AC-11-2012-0022 Tartalomjegyzék: 1. Ügyvezetői köszöntő 2. A projektgazda bemutatása 3. Inkubátorház jelentése 4. A

Részletesebben

kemény hidegben, magas hatékonyság

kemény hidegben, magas hatékonyság terméktájékoztató ProFIk részére kemény hidegben, magas hatékonyság Az új generációs ecodan levegő-víz hőszivattyúk 2013 tavasztól tartalom előnyök 04 Működési elv 06 ecodan komplett rendszer 08 Felhasználási

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

Cefusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Cefusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Cefusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. HUNGARY H-1184 Budapest Fáy u.2 Tel: 30-460-5644// 30-460-3883 Fax: 1-200-2475 e-mail: cefusz@cefusz.hu www.cefusz.hu www.szallitopalya.com www.gorgospalya.com Cefusz

Részletesebben

Változó kamrás körbálázók. Nagy sebesség. Nagy teljesítmény.

Változó kamrás körbálázók. Nagy sebesség. Nagy teljesítmény. Változó kamrás körbálázók Nagy sebesség. Nagy teljesítmény. 2 Változó kamrás bálázók Bevezetés Megbízható, gyors bálázás. Idényről idényre. Bálázóinkat úgy terveztük, hogy mindenki megtalálja a megfelelőt,

Részletesebben

A TÖKÉLETES KÖTÉS MA MÁR LEHETSÉGES. MERT A TPS/i ROBOTICS TELJESSÉ TESZI AZ INTELLIGENS FORRADALMAT.

A TÖKÉLETES KÖTÉS MA MÁR LEHETSÉGES. MERT A TPS/i ROBOTICS TELJESSÉ TESZI AZ INTELLIGENS FORRADALMAT. A TÖKÉLETES KÖTÉS MA MÁR LEHETSÉGES. MERT A TPS/i ROBOTICS TELJESSÉ TESZI AZ INTELLIGENS FORRADALMAT. 2 A TÖKÉLETES KÖTÉS 1945 ÓTA / A Fronius 1945 óta fejleszt innovatív komplett ívhegesztési megoldásokat.

Részletesebben

CSÚCSMINŐSÉG KOMPAKT MÉRETBEN

CSÚCSMINŐSÉG KOMPAKT MÉRETBEN ELEKTROMOS VÍZMELEGÍTŐK CSÚCSMINŐSÉG KOMPAKT MÉRETBEN fűtés melegvíz megújuló energia 80 ÉV NÖVEKEDÉS AZ INNOVÁCIÓ NYOMÁBAN Immár sok év óta együtt élünk az olyan családokkal, akik az Aristont választják,

Részletesebben

JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0163/2016 29.4.2016

JELENTÉS. HU Egyesülve a sokféleségben HU. Európai Parlament A8-0163/2016 29.4.2016 Európai Parlament 2014-2019 Plenárisülés-dokumentum A8-0163/2016 29.4.2016 JELENTÉS az innováció és a gazdasági fejlődés előmozdításáról a jövőbeli európai mezőgazdasági gazdálkodásban (2015/2227(INI))

Részletesebben

Sarkadi Általános Iskola

Sarkadi Általános Iskola Sarkadi Általános Iskola Pedagógiai Programja 2015. 0 Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 3 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei... 3 1.1.1. Az nevelő-oktató munkánk sajátos pedagógiai

Részletesebben

31 521 11 0100 31 05 Hegesztő-vágó gép kezelője Hegesztő

31 521 11 0100 31 05 Hegesztő-vágó gép kezelője Hegesztő /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás,

Részletesebben

Fókusz. SELOGICA vezérlés. A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás. www.arburg.com

Fókusz. SELOGICA vezérlés. A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás. www.arburg.com Fókusz SELOGICA vezérlés A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás www.arburg.com Rövid áttekintés 1 2 Központi irányítás: a SELOGICA vezérlőrendszerrel valamennyi ALLROUNDER gép, illetve

Részletesebben

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország

KLUDI. Konyhai. csaptelepek FELÜLETEK MÉRETEK. Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország KLUDI Konyhai csaptelepek < FELÜLETEK MÉRETEK Kludi GmbH & Co. KG Postfach 25 60 58685 Menden Am Vogelsang 31 33 58706 Menden Németország Tel +49 (0)2373 904-0 Fax +49 (0)2373 904-465 info@kludi.de www.kludi.com

Részletesebben

5.2 Rugalmas gyártórendszerek alrendszerei. a) A megmunkáló alrendszer és elemei. Megmunkáló alrendszer. Megmunkáló központ

5.2 Rugalmas gyártórendszerek alrendszerei. a) A megmunkáló alrendszer és elemei. Megmunkáló alrendszer. Megmunkáló központ Megmunkáló alrendszer 5.2 Rugalmas gyártórendszerek alrendszerei a munkadarabokon a technológiai műveletek elvégzése gyártóberendezések készülékek szerszámok mérőeszközök Anyagmozgatási alrendszer a munkadarabok

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101

MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101 MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101 markator BEVEZETŐ Szakértői vagyunk az ipari alkatrészek hamisíthatatlan, tartós és gazdaságos jelölésének. A MARKATOR több mint 25 éve fejleszt

Részletesebben

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK:

Gyorsjelentés. az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Gyorsjelentés az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú alkalmazásának országos helyzetéről 2011. február 28-án, elemér napján KÉSZÍTETTÉK: Hunya Márta PhD Kőrösné dr. Mikis Márta Tartsayné Németh

Részletesebben

Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés)

Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés) Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Médiatechnológiai Intézet Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés) 4. előadás Közepes és nagy nyomdaüzemek karbantartásának

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Székesfehérvár, Munkácsy Mihály utca 10. 1 MOTTÓNK: Félig sem olyan fontos az, mit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb

Részletesebben

Terméket eladni bárki tud, de egy konkrét feladatot hosszútávra megoldani annál kevesebben

Terméket eladni bárki tud, de egy konkrét feladatot hosszútávra megoldani annál kevesebben A HYDRO-KING Kft. 1996 ban alakult. A cég története szorosan összefügg a szivattyúkkal. Az alapító id. Dienes György vegyipari gépészmérnök 0 éven át szivattyúk üzemeltetésével, fejlesztésével, vízgépészeti

Részletesebben

Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története

Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története KELET- ÉS KÖZÉP-EURÓPA Az Atlas Copco kelet- és középeurópai történelme hosszú idővel ezelőtt, 1957. február 21-én indult a Balkánon, amelyhez aztán a

Részletesebben

Industrial Automation

Industrial Automation Industrial Industrial Induktív 1-es redukciós tényezőjű érzékelők Az induktív érzékelők új generációja Turck Hungary Kft. H 1087 Budapest Könyves Kálmán körút 76. Tel. (1) 477-0740 Fax (1) 4770741 www.turck.hu

Részletesebben

Jász-Plasztik Kft. JP Pack

Jász-Plasztik Kft. JP Pack Jász-Plasztik Kft. JP Pack Jász-Plasztik Kft. A Jász-Plasztik Kft. egy műanyagfeldolgozó, szerszámkészítő, akkumulátorgyártó, vakolatgyártó és vámügyintézést végző vállalat, mely immár több mint 17 éve

Részletesebben

LT-52 ÉS LT-65 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV

LT-52 ÉS LT-65 CNC ESZTERGA GÉPKÖNYV NCT Ipari Elektronikai Kft. 1/36 Dátum: 2015. 09. 22. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. AZ ESZTERGA FŐ MŰSZAKI JELLEMZŐI... 5 3. FŐ MŰSZAKI ADATOK... 6 4. MÉRETEK ÉS RAJZOK... 8 4.1. Az LT sorozatú

Részletesebben

KONFORT 700-AS Sorozat

KONFORT 700-AS Sorozat KONFORT 700-AS Sorozat www.texa.com KONFORT 700 Hatékony használatra tervezve 2011. január 1-től az összes új típusú járműnek R1234yf hűtőközeget kell használnia a klímarendszerekben. Az új klímagáz így

Részletesebben

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek

PCA. Digitálisan szabályozható elõtétek PCA Digitálisan szabályozható elõtétek USA Skandinávia Nagy-Britannia Benelux-államok Olaszország Franciaország Portugália Svájc Spanyolország Minden energiánkat az Ön világítására fordítjuk. A Tridonic

Részletesebben

A szabályok megszegésére született

A szabályok megszegésére született A szabályok megszegésére született Ha Ön is azon motorosok közé tartozik, akik egyedi, a saját egyéniségüket kifejező motorkerékpár megépítését tervezik, a Yamaha Sport Heritage választék jó kiindulási

Részletesebben

SZECSKAY Ügyvédi Iroda

SZECSKAY Ügyvédi Iroda SZECSKAY Ügyvédi Iroda T ARTALOM I. IRODÁNK II. GLOBÁLIS HÁLÓZAT, MAGYAR IRODA III. ÜGYVÉDEINK IV. FILOZÓFIÁNK V. SZAKTERÜLETEINK VI. KAPCSOLAT / MEGKÖZELÍTÉS IRODÁNK A Szecskay Ügyvédi Irodát 1992-ben

Részletesebben

ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA

ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA ÚJ CARES PREMIUM KOMBINÁLT ÜZEMŰ KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN FŰTÉS MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA 80 ÉV NÖVEKEDÉS AZ INNOVÁCIÓ NYOMÁBAN Sok-sok éve, világszerte családok milliói szavaznak bizalmat az Ariston márkának,

Részletesebben

MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101

MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101 MARKATOR -TERMÉKSKÁLA JELÖLŐRENDSZEREK MV5 ZE 100 ÉS 101 markator BEVEZETŐ Szakértői vagyunk az ipari alkatrészek hamisíthatatlan, tartós és gazdaságos jelölésének. A MARKATOR több mint 25 éve fejleszt

Részletesebben

2-17 HORTOBÁGY-BERETTYÓ

2-17 HORTOBÁGY-BERETTYÓ A Víz Keretirányelv hazai megvalósítása KONZULTÁCIÓS ANYAG 2-17 HORTOBÁGY-BERETTYÓ alegység vízgyűjtő-gazdálkodási tervhez közreadja: Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, Tiszántúli Környezetvédelmi

Részletesebben

Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére!

Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos lényeges jellemzők kiemelésére! 1 6 ) M u t a s s a b e a s á r g a r é z c s ő v e z e t é k k é s z í t é s é t a z a l á b b i v á z l a t f e lh a s z n á l á s á v a l Készítsen elvi szabadkézi vázlatokat! Törekedjen a témával kapcsolatos

Részletesebben

: 4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1. : Tel.: 42/520-045; 520-046 Fax: 42/520-045 : Honlap: http://www.vpszk.sulinet.hu E-mail: vpkszk@vpkszk.sulinet.

: 4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1. : Tel.: 42/520-045; 520-046 Fax: 42/520-045 : Honlap: http://www.vpszk.sulinet.hu E-mail: vpkszk@vpkszk.sulinet. A T ii s z a v a s v á r ii K ö z é p ii s k o ll a,, S z a k ii s k o ll a é s K o ll ll é g ii u m P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I T Á J É K O Z T A T Ó J A 2 0 1 3 / 1 4 NYÍÍLT NAP: : 20112 okttóbeerr

Részletesebben

Kverneland ixdrive. See, Feel and Drive

Kverneland ixdrive. See, Feel and Drive Kverneland ixdrive See, Feel and Drive Every Crop Deserves the Best Care Mi a Kverneland-nál hiszünk abban, hogy a fejlesztéseinkkel hozzájárulunk a jövő fenntartható mezőgazdaságához. Az intelligens megoldások

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 838/2006. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Dél-dunántúli Digitális Mintarégió (DdDMr) létrehozása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

KONDENZÁCIÓS VICTRIX ZEUS SUPERIOR KW

KONDENZÁCIÓS VICTRIX ZEUS SUPERIOR KW KONDENZÁCIÓS VICTRIX ZEUS SUPERIOR KW Kombinált kondenzációs fűtőkészülékek tárolós rendszerű melegvíz készítéssel Victrix Zeus Superior.indd 3 2013.01.30. 23:13:05 KÉNYELEM & TECNOLÓGIA VICTRIX Zeus Superior

Részletesebben

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2008.

Raiffeisen Ingatlan Alap. Féléves jelentés 2008. Raiffeisen Ingatlan Alap Féléves jelentés 2008. I. A Raiffeisen Ingatlan Alap (RAIA) bemutatása 1. Alapadatok Alap neve: Raiffeisen Ingatlan Alap Lajstrom száma: 1211-04 Alapkezelő neve: Raiffeisen Befektetési

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ. BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA

AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ. BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA AZ INTÉZMÉNYVEZETŐJÉNEK GONDOLATAI A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMHOZ 3. oldal BEVEZETŐ 5. oldal INTÉZMÉNY BEMUTATÁSA 6. oldal Intézmény adatai 6. oldal Intézmény szervezeti felépítése 9. oldal Az óvoda jellemzői

Részletesebben

FlyMarker mini akkumulátoros működésű kézi jelölőrendszer

FlyMarker mini akkumulátoros működésű kézi jelölőrendszer FlyMarker mini akkumulátoros működésű kézi jelölőrendszer FlyMarker mini akkumulátoros működésű kézi jelölőrendszer A FlyMarker mini már a negyedik generációja a bevált akkumulátoros működésű pontütéses

Részletesebben

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM JÖVŐJE AZ ÚJ ÉVEZRED EURÓPÁJÁNAK OKTATÁSI RENDSZERÉBEN AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM PEDAGÓGIAI ÖSSZEFÜGGÉSEI

A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM JÖVŐJE AZ ÚJ ÉVEZRED EURÓPÁJÁNAK OKTATÁSI RENDSZERÉBEN AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOM PEDAGÓGIAI ÖSSZEFÜGGÉSEI FORGÁCSNÉ GÖTTLER VIKTÓRIA A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM JÖVŐJE AZ ÚJ ÉVEZRED EURÓPÁJÁNAK OKTATÁSI RENDSZERÉBEN A katonai felsőoktatás reformja az euro-atlanti csatalakozás jegyében történik. NATO

Részletesebben

A Simonyiról AC Studio&Live: Budavári Schönherz Stúdió (BSS):

A Simonyiról AC Studio&Live: Budavári Schönherz Stúdió (BSS): A Simonyiról A Simonyi Károly Szakkollégium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és informatikai karának szakkollégiuma. Több mint 200 fős tagságával Magyarország egyik legnagyobb

Részletesebben

Jó gyakorlatok elemzése

Jó gyakorlatok elemzése Jó gyakorlatok elemzése Jó gyakorlatok: Talentis Program Pannon Egyetem Tudásközpont Vállalkozói Központ Közalapítvány Székesfehérvár Budaörsi Ipari és Technológiai Park Téma: Munkaszakasz: Tevékenység:

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 HOZZÁFÉRHETŐSÉG 07 SOKOLDALÚSÁG

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 HOZZÁFÉRHETŐSÉG 07 SOKOLDALÚSÁG ÁTTEKINTÉS A termelékenység vezérelve szerint terveztük, így a CROSSWAY Low Entry alacsonybelépésű modellek mind városi, mind helyközi viszonylatokon otthonosan mozognak. + Az alacsonybelépésű felépítés

Részletesebben

KÉPZÉSI AJÁNLATUNK A 2016/17. TANÉVRE

KÉPZÉSI AJÁNLATUNK A 2016/17. TANÉVRE KÉPZÉSI AJÁNLATUNK A 2016/17. TANÉVRE Szakképesítéseink bemutatása 2015. ŐSZE 7632, Pécs, Malomvölgyi u. 1/b. Tartalom 1. Iskola bemutatása... 2 2. Szakközépiskolai szakképesítéseink... 3 Hiányszakma fogalma:...

Részletesebben

Big Data technológiai megoldások fejlesztése közvetlen mezőgazdasági tevékenységekhez

Big Data technológiai megoldások fejlesztése közvetlen mezőgazdasági tevékenységekhez Big Data technológiai megoldások fejlesztése közvetlen mezőgazdasági tevékenységekhez 5.2 Szuperszámítástechnika a tudományos kutatásban, fejlesztésben és innovációban (beszámolók, eredmények, demók) Szármes

Részletesebben

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854

Termékkínálat 2015/2016 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Termékkínálat 2015/2016 2 TARTALOM KANDALLÓK 07 ÉPÍTETT KANDALLÓK 81 Tartalom Több, mint 160 éve bevált 04 Innováció, dizájn és minőség 05 Clean Technology 06 PELLETKÁLYHÁK 57 TŰZHELYEK 96 K a n d a l

Részletesebben

PNEUMATIKA ALKALMAZÁSA A GÉPGYÁRTÁSBAN ÉS A GYÁRTÁSAUTOMATIZÁLÁSBAN Készüléktervezés - Szerelés

PNEUMATIKA ALKALMAZÁSA A GÉPGYÁRTÁSBAN ÉS A GYÁRTÁSAUTOMATIZÁLÁSBAN Készüléktervezés - Szerelés PNEUMATIKA ALKALMAZÁSA A GÉPGYÁRTÁSBAN ÉS A GYÁRTÁSAUTOMATIZÁLÁSBAN Készüléktervezés - Szerelés Oktatási segédanyag 2009. Dr. Alpek Ferenc okl. gépész- és okl. villamosmérnök tud. főmunkatárs, honorary

Részletesebben

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság

Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyrt. 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. Telefon: /06-1/ 368-2002 Fax: /06-1/ 436-9589 www.ormester.hu Az Őrmester Vagyonvédelmi Nyilvánosan működő Részvénytársaság 2010. éves jelentése.

Részletesebben

Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője

Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője 2 3 A CCTV technológiában bekövetkezett változások hajtóerejét három fő követelmény adta. Az első,

Részletesebben

Megmunkáló központok munkadarab ellátása, robotos kiszolgálás

Megmunkáló központok munkadarab ellátása, robotos kiszolgálás Megmunkáló központok munkadarab ellátása, robotos kiszolgálás Magyarkúti József BGK-AGI 2009 Figyelem! Az előadásvázlat nem helyettesíti a tankönyvet Dr. Nagy P. Sándor: Gyártóberendezések és rendszerek

Részletesebben

www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245

www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 www.qubo.hu Az Ön Fiat márkakereskedôje: A Fiat teljes választéka két év garanciával, kilométer-korlátozás nélkül. www.fiat.hu Információs szám: 06 40 245 245 A modellek felszereltsége és a választható

Részletesebben

Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben

Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Beiskolázás a 2016/2017. tanévre az érettségi utáni képzésekben Készítette: Szilágyi Sándor szakképzési igazgató-helyettes 2015. január 54 525 01 Autóelektronikai műszerész 54 525 02 Autószerelő 54 523

Részletesebben

A sok beszerelt projekt. képességeinket. Útközben sok kreatív kapcsolatot alakítottunk nemzetközileg elismert építészekkel, mely növekvő

A sok beszerelt projekt. képességeinket. Útközben sok kreatív kapcsolatot alakítottunk nemzetközileg elismert építészekkel, mely növekvő A Haver & Boecker 1887- ben, a németországi Hohenlimburgban kezdte meg a szőtt drótháló gyártását. Ma a Haver & Boecker a világ egyik vezető drótháló gyártóinak egyike, mely világszerte számos leányvállalattal

Részletesebben

Flygt kompakt keverők MEGBÍZHATÓSÁG, SOKOLDALÚSÁG ÉS MAGAS FOKÚ HATÉKONYSÁG

Flygt kompakt keverők MEGBÍZHATÓSÁG, SOKOLDALÚSÁG ÉS MAGAS FOKÚ HATÉKONYSÁG Flygt kompakt keverők MEGBÍZHATÓSÁG, SOKOLDALÚSÁG ÉS MAGAS FOKÚ HATÉKONYSÁG BEVEZETÉS Személyre szabott kompakt keverési megoldások A Flygt kompakt keverő előnyei Megfelel a keverési kihívásoknak Valamennyi

Részletesebben

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610 Pöttinger LION Forgóboronák 97+231.10.0610 LION 251 / 301 / 3002 / 4002 Forgóboronák 2,5 m-től 6 m munkaszélességig A talajművelés mindenesei A forgóborona fontos szerepet játszik a Pöttinger földművelési

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, LUXEMBOURG Fax +352 2929-42670 E-mail:

EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, LUXEMBOURG Fax +352 2929-42670 E-mail: EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, LUXEMBOURG Fax +352 2929-42670 E-mail: ojs@publications.europa.eu Információ és online formanyomtatványok:

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 DIZÁJN 07 SOKOLDALÚSÁG MEGFELELŐ VÁLTOZAT MINDEN FELADATHOZ ÁTTEKINTÉS Helyközi és iskolabusznak terveztük, így a CROSSWAY modellekben megbízható és sokoldalú, szorgosan dolgozó munkatársakra talál e kvalitásai tették Európa legnagyobb példányszámban értékesített

Részletesebben

14.4. Elõtanulmány az Információs Hadviselésrõl Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelõ Rt: Jávor Endre (2000)

14.4. Elõtanulmány az Információs Hadviselésrõl Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelõ Rt: Jávor Endre (2000) 14.4. Elõtanulmány az Információs Hadviselésrõl Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelõ Rt: Jávor Endre (2000) Tartalomjegyzék 0.0. Bevezetés........................................

Részletesebben

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400

Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 Kawasaki 2006 Új Modell Információ ZZR 1400 2006. Új Modell Információ ZZR 1400 1/12 ZÁSZLÓSHAJÓ Egy gyártót mindig az általa megalkotott motor jellemeznek a legjobban. A Kawasaki motorkerékpárok meghatározó

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA (IMIP)

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA (IMIP) Imádott hazám feldicsőülésére intézem minden erőmet (Táncsics Mihály) A TÁNCSICS MIHÁLY Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Veszprém, Eötvös u. 1. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA (IMIP) 2011.

Részletesebben

Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány

Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány eegészség Program 27. Projekt Elektronikus közhiteles nyilvántartások Megvalósítási tanulmány Készítette: Szentgáli Ádám (Stubenvoll Bt.) 1.1 Budapest, 2004 szeptember 30 Tartalom I. Az EKNY adatbank,

Részletesebben

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak...

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... 2 DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Vezeték nélküli hozzászólói rendszer végtelen egyszerűség és rugalmasság A legkorszerűbb,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM OM 201354

PEDAGÓGIAI PROGRAM OM 201354 DEBRECENI EGYETEM BALÁSHÁZY JÁNOS GYAKORLÓ SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, GIMNÁZIUMA ÉS KOLLÉGIUMA PEDAGÓGIAI PROGRAM OM 201354 Debrecen-Pallag 2015 H-4014 Debrecen, Mezőgazdász u. 1, Telefonszám (52) 450-306, Fax:

Részletesebben

A Vállalkozásról és a jellemző tevékenységeinkről Cégismertető

A Vállalkozásról és a jellemző tevékenységeinkről Cégismertető 4-es információs anyag A Globusbau Kft-ről 1 A Vállalkozásról és a jellemző tevékenységeinkről Cégismertető A GLOBUSBAU Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Rövid nevén Globusbau

Részletesebben

fiorino Az Ön Fiat márkakereskedôje: Információs szám: 06 40 245 245 www.fiathaszongepjarmuvek.hu

fiorino Az Ön Fiat márkakereskedôje: Információs szám: 06 40 245 245 www.fiathaszongepjarmuvek.hu fiorino A Fiat teljes választéka két év garanciával, kilométerkorlátozás nélkül. A modellek felszereltsége és a választható kiegészítôk köre az adott piaci és jogi követelményeknek megfelelôen változhatnak.

Részletesebben

Átlátszó műanyagtermékek előállítása fröccsöntéssel és fóliahúzással

Átlátszó műanyagtermékek előállítása fröccsöntéssel és fóliahúzással A MÛANYAGOK FELDOLGOZÁSA 2.1 2.2 1.1 Átlátszó műanyagtermékek előállítása fröccsöntéssel és fóliahúzással Tárgyszavak: átlátszó műanyag; fröccsöntés; dombornyomás; hibalehetőségek; új technológiák; extrudálás;

Részletesebben

Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara H 1024 Budapest, Lövőház u. 30. Tel.: 0036/1/345 7600 Fax: 0036/1/315 0744 E Mail: info@ahkungarn.

Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara H 1024 Budapest, Lövőház u. 30. Tel.: 0036/1/345 7600 Fax: 0036/1/315 0744 E Mail: info@ahkungarn. 1 Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara H 1024 Budapest, Lövőház u. 30. Tel.: 0036/1/345 7600 Fax: 0036/1/315 0744 E Mail: info@ahkungarn.hu www.duihk.hu www.szakkepzesidij.hu 2 Tartalomjegyzék A Szakképzési

Részletesebben

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK

Bérgép KITE KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ. Célunk a. Technológiai gépbérlet AJÁNLATOK KITE Bérgép Célunk a KOCKÁZATMENTES, TERVEZHETŐ, KISZÁMÍTHATÓ mezőgazdasági termelés műszaki és technológiai biztosítása! AJÁNLATOK 2016 2 A KITE Zrt. Magyarországon, sőt Európában egyedülálló módon komplex

Részletesebben

Határtalan jelentések

Határtalan jelentések Minőségi munka hatékonyabban Határtalan jelentések Áttekintés A vállalat neve: PepsiAmericas Iparági szektor: élelmiszer-kereskedelem Megoldási terület: üzleti intelligencia Microsoft megoldás: SQL Server

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b.

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. PEDAGÓGIAI PROGRAM Óbudai Nagy László Általános Iskola 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. (telephely) Nevelőtestületi elfogadás dátuma: 2013. március 25. Fenntartói

Részletesebben

Autóalkatrészek hosszú üvegszálas poliolefinekből

Autóalkatrészek hosszú üvegszálas poliolefinekből A MÛANYAGOK FELHASZNÁLÁSA 4.2 3.13 1.5 Autóalkatrészek hosszú üvegszálas poliolefinekből Tárgyszavak: kompozit; hosszú üvegszállal erősített poliolefin; PP; PE-HD; direkt bekeverés; fröccsöntés; fúvóformázás;

Részletesebben

Sajtóközlemény. 2016. január 5.

Sajtóközlemény. 2016. január 5. Sajtóközlemény CES 2016 (január 6-9.), Las Vegas Amikor az autó segít a konyhában: a Bosch az okos hálózatban bízik Okos megoldások a nagyobb komfort és biztonság érdekében 2016. január 5. Dr. Volkmar

Részletesebben

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március

Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag. 2011. március Nemzeti Alaptanterv Informatika műveltségterület Munkaanyag 2011. március 1 Informatika Alapelvek, célok Az információ megszerzése, megértése, feldolgozása és felhasználása, vagyis az információs műveltség

Részletesebben

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló. E-befogadás. című kiemelt projekt támogatásához

RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló. E-befogadás. című kiemelt projekt támogatásához RÉSZLETES FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló E-befogadás című kiemelt projekt támogatásához Kódszám: EKOP-2.1.16 1 Tartalom A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS HÁTTERE...

Részletesebben

2 0 1 2 / 1 3. Szóló és Multi TOSHIBA I 1

2 0 1 2 / 1 3. Szóló és Multi TOSHIBA I 1 2 0 1 2 / 1 3 Residential DESIGN MODELLEK Szóló és Multi TOSHIBA I 1 Residential DESIGN MODELLEK Design és innováció a TOSHIBÁTÓL TOSHIBA több mint 30 éve következetesen dolgozik új technológiák kifejlesztésén

Részletesebben

Gyártórendszerek fejlődésének fázisai

Gyártórendszerek fejlődésének fázisai Gyártórendszerek fejlődésének fázisai A 1960-as évek vége: szerszámgépek közvetlen számítógépes vezérlése (CNC- DNC) 70-es évek: automatikus szerszámcsere és munkadarab mozgatás rugalmas gyártórendszerek

Részletesebben

MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA

MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA Energiahatékony fröccsgépek Európában Az európai műanyag-feldolgozók gyakran nem használják ki az energiaköltségek csökkentésének lehetőségeit. Néha nem a célnak legjobban megfelelő

Részletesebben