Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője"

Átírás

1 Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője

2 2 3 A CCTV technológiában bekövetkezett változások hajtóerejét három fő követelmény adta. Az első, a videoképek rögzítésének és hosszú idejű tárolási költségeinek csökkentése. A második, e rendszerek helyigényének minimalizálása. A harmadik pedig az elérhetőség javításának igénye. IP hálózati videó a CCTV következő generációja A technológiában a nagy ugrásokat kis lépésekben érik el. A Bosch IP hálózati videó lépésről lépésre elviszi Önt a CCTV jövőjébe. A CCTV számára a videomagnó volt a legelső, és sok évig az egyetlen lehetőség. Kedvező ára és megbízhatósága mellett a videomagnók élőmunkaigényesek, mert szükség van valakire, aki cseréli a kazettákat, megtisztítja a felvevőfejet és elvégzi az időszakos karbantartást. A sok ezer létrehozott videokazetta nemcsak tárolási problémákat okoz, hanem biztonsági kockázatot is. Bárki megnézheti, vagy megváltoztathatja ezeket, és nincs bizton sági másolat. Az IP hálózati videót használó hálózati videorögzítők (network video recorder, NVR) képezik a harmadik generációt, a következő lépést a költséghatékonyabb és jobb helykihasználású videomeg jelenítési és -tárolási megoldások evolúc iójában. Az IP-alapú digitális kódolók kódolt video jelet juttatnak a hálózatba, amely bárhol tárolható. Ezzel megnyílt az út az analóg videojel digitálissá alakítása előtt, amelyet egy helyen tárolnak, és bárhol a világon megtekinthetnek. A digitális videofelvevők (DVR-ek, Digital Video Recorder) forradalmasították az ipart azzal, hogy feleslegessé tették a nagyméretű videokazettákat, és a videoarchívumokat egy mozdulattal elérhetővé tették. Nincs többé költséges karbantartás vagy bonyolult kazettacsere. A visszakeresés azonnali és megbízható. És bár a DVR-eknek még mindig szükségük van valakire, aki a videojelet a műveleti helyiségbe irányítja, a technológia tökéletesedésével kedvezőbb lesz a videó mérete és a tároló eszközök is tökéletesednek. Mint bármelyik technológiai újdonságnál, itt is vannak olyan felhasználók, akik azonnal készen állnak az IP-re váltásra, míg mások inkább hoszszabb idő alatt állnának át. Mivel a Bosch IP hálózati videotermékek kompatibilisek a meglévő analóg elemekkel, az átmenetet fokozatosan végre lehet hajtani, és ezzel Ön kihasználhatja az IP videó előnyeit, míg továbbra is hasznát veheti az analóg eszközökbe tett befektetésének. Ha Ön a teljes IP hálózat kiépítése mellett dönt, azonnal élvezheti a legújabb CCTV technológia előnyeit.

3 4 Az IP hálózati videorendszerek egy sor előnnyel járnak a hagyományos analóg rendszerekhez képest. A kényelem, a költséghatékonyság és a CCTV rendszer általános hatékonysága mind szerepet játszanak az IP-re történő áttérésben. Az IP hálózati videó előnyei Az IP segítségével egyetlen kezelő figyelemmel kísérheti a távoli és vezeték nélküli kamerák képét, bárhol is legyenek a hálózatban. Hozzáférhetőség Mivel a piac arra törekszik, hogy a biztonsági rendszereket kezelő személyzet létszámát csökkenteni lehessen, az IP hálózatok további központosítást tesznek lehetővé. Egyetlen kezelő figyelemmel kísérheti a távoli és vezeték nélküli kamerák képeit, bárhol is legyenek a hálózatban, és a videót távolról tárolni is lehet. Míg sok versenytárs pont-pont vezeték nélküli képességet kínál, a Bosch lehetővé teszi, hogy a hálózaton belül bárhol legyen vezeték nélküli hozzáférés. Egyszerűsített felszerelés alacsonyabb költségek mellett Eltérően az analóg rendszerektől, az IP hálózati videóhoz nincs szükség kiterjedt koaxiális kábele - zésre, hanem CAT-5-tel vagy olyan vezeték nélküli kommunikációs rendszerrel kapcsolódik össze, amilyen már sok épületben rendelkezésre áll. Alacsonyabb tárolási költségek Amikor a CCTV videó belép a hálózati világba, olyan IT technológiák előnyeit teszi elérhetővé, mint a hálózati tárolás és a tárolóterületi háló zatok, amelyek hatalmas mennyiségű adatot képe sek tárolni. A rendszer dedikált nagysűrűségű tároló szer vereket használ ahelyett, hogy egyetlen merevlemezre hagyatkozna. Az említett szervereken tárolt videót bárkivel meg lehet osztani a hálózaton. Megbízhatóság Az IP az internet-technológia előnyeit arra használja, hogy megbízhatóbb biztonsági rendszert hozzon létre. Automatikusan képes átirányítani a videoforgalmat egy biztonsági tartalék tároló rendszerre, ha az energiaellátás megszűnik, vagy a hálózat meghibásodik. Méretezhetőség Az IP hálózatok a CCTV hálózatok bővítéséhez nagyobb rugalmasságot kínálnak. Nemcsak a kamerák számának növelése egyszerűbb, hanem a tárterületek bővítése és hálózati megosztása is. Ezen túl az IP hálózatok egyedülállóan képesek több megjelenítő felület egyidejű támogatására. Ahhoz hasonlóan, ahogyan egy szerver ugyanazt az adatot egyidejűleg sok emberhez el tudja juttatni, a hálózati kapcsoló képes a videó klónozására és ugyanazt az adatot párhuzamosan felhasználni. Képminőség A modern IP rendszerek az MPEG-4 tömörítést használják, amely a hálózatot hatékonyabban kihasználja, mint az M-JPEG. Olyan esetekre, amikor tárolóhelyet megtakarítva a gyengébb minőség is megfelel, az IP lehetővé teszi a videokimenet minőségének testre szabását, figyelembe véve a felhasználói igényeket és a tárolókapacitást. M-JPEG MPEG-4 Az MPEG-4-et használó IP hálózati videorendszerek jobb minőségű videoképet hoznak létre, mint az M-JPEG, azonos sávszélesség használata mellett.

4 6 7 A Bosch segíteni tud Önnek abban, hogy zökkenőmentesen térjen át jelenlegi rendszeréről az IP technológiára. Az IP hálózati videotermékek teljes választékát kínáljuk, mind hang- és képtovábbításhoz, mind rögzítéshez, visszajátszáshoz és archiváláshoz. Az IP hálózati videotermékek egyedülállóak, mert lehetőséget kínálnak arra, hogy a tárolás a kódoló eszközökön belül történjen. Ez a képesség áthidalja a DVR-ek és az IP videó közötti szakadékot, miközben más meghatározott előnyöket is kínál. Bízza a Boschra az Ön IP hálózati videó megoldását A Bosch szabadalmazott ANR technológiája folyamatos meg fig yelést és rögzítést biztosít, még hálózati hibák mellett is. A riasztás előtti rögzítési képesség az eseményhez vezető információt tárolja anélkül, hogy értékes tárhelyet pazarolna. Megbízható CCTV még hálózati hibák mellett is Csak a Bosch képes Önnek a szabadalmaztatott Automatic Network Replenishment (ANR, automatikus hálózat helyreállítás) technológia előnyeit kínálni. Az ANR a kódolóban történő helyi tárolással képes biztonsági mentést készíteni arra az esetre, ha a hálózat összeomlana. A hagyományos NVR-eknél a hálózati hibák miatt nincs folyamatos rögzítés, de a Bosch NVR-e az ANR-t használja a kihagyások automatikus pótlásához. Az NVR-hez vezető info r- má ció továbbítást még ütemezi is, hogy a hálózat ne terhelődjön túl. Hangátviteli képesség hallgasson bele Egy- és kétirányú hangátviteli opciók állnak rendelkezésre. A Bosch a video- és hangátvitelt egyetlen médiafolyamként képes továbbítani, melyek így szinkronban maradnak. Riasztás előtti rögzítés ragadja meg a fontos események előzményeit A Bosch kódolók képesek a biztonsági szempontból kulcsfontosságú helyszínek képét ideiglenesen rögzíteni. Riasztás esetén visszakeresik, és tartósan rögzítik a riasztást közvetlenül megelőző és követő információt. A fontos tartalmú videót biztonságos szerveren tárolják, de az értékes helyet nem pazarolják sokórás eseménytelen felvételekkel. Videofelügyeleti rendszer a PC és az analóg megtekintés áthidalása A legjobb CCTV rendszerek lehetővé teszik a fel használók számára, hogy mind PC-n, mind analóg monitorokon megtekintsék a videókat. A Bosch VIDOS Video Management System egyetlen eszközzel képes mindkettőt megoldani, és ezzel a leghatékonyabb módja a videoinformáció kezelésének egy IP-alapú CCTV rendszerben. A Bosch IP hálózati videomegfigyelő eszközök ideális megoldást nyújtanak nagy területek nagy számú kamerával történő megfigyelésére, mint pl. autópályák, logisztikai központok, büntetésvégrehajtási intézmények, egyetemek, ipari parkok és nagy bevásárlóközpontok. A digitális hálózat az Ön igénye szerint építhető ki, ill. az áttérés a meglévő analóg rendszerről akár fokozatos is lehet. A Bosch VIDOS Video Management System segítségével az Ön PC-jére, vagy analóg monitortömbök képernyőire lehet átkapcsolni a képet.

5 8 9 Az ideális IP hálózati videorendszer a lehető legjobb minőségű képet és hangot nyújtaná, amelyet minden elképzelhető helyről küldenének a kamerák, és bárhonnan a világon megtekinthetők lennének, korlátlan mennyiségű, hosszan tartó tárolással. A valóságban minden rendszernek vannak korlátai két véges erőforrás miatt. Ezek a hálózati sávszélesség és a tároló merevlemez. A Bosch célja az volt az IP hálózati videó kifejlesztésével, hogy ezeket a korlátozott erőforrásokat a lehető legoptimálisabban kihasználja, és ezzel a lehető leginkább költségtakarékos és legjobb helykihasználású CCTV rendszert biztosítsa az Ön számára. A Bosch IP hálózati videotermékek legfontosabb előnyei segítenek ennek a célnak az elérésében. Azok a leghatékonyabb biztonsági rendszerek, amelyekben a különböző alrendszerek tudnak egymással kommunikálni. Ehhez azonban azonos nyelven kell beszélniük. Az IP technológia jelenti a közös nyelvet. IP-alapú rendszerrel a felhasználók keverhetik, és egymáshoz illeszthetik a legjobb behatolásjelző, beléptető rendszereket és a CCTV kamerákat. A közeljövőben a biztonságtechnikai termékek főleg az IP-n keresztül fognak kommunikálni. A Bosch segít Önnek az új technológiára való fokozatos áttérésben. Bosch eszközök a jobb erőforrás-gazdálkodásért Beépített mozgásérzékelés Az IP kódolóval végzett mozgásérzékelést jellemzően a kezelő riasztására, az események részletes rögzítéséhez szükséges képsebesség Az IP hatása a biztonsági technológiára Relék A központi felügyeleti állomások egyszerűen nem képesek külön vezetékeket fogadni minden egyes helyről és minden egyes eszköztől, amelyet felü- megnövelésére és a riasztásról felvett videó helyi gyelni kell. Az IP technológia lehetővé teszi a vagy távoli hálózati képrögzítőn (NVR) történő kezelő számára, hogy bármit be- és kikapcsoljon, biztonságos tárolására használják. A Bosch ellen őrizzen a világ bármely pontjáról. mozgásér zékelése még ennél is többre képes, Video- és hangtömörítés A tömörítési formátumok evolúciója végtelen folyamat az S-VHS-en tárolt MPEG-1-en keresztül a DVD minőségű MPEG-2-ig, majd az MPEG-4 az interneten történő továbbításhoz. A Bosch videó IP kódolói a helyszínen bővíthetők, így ha a technológiai fejlődés egy jobb tömörítési formátumot tesz lehetővé, új hardverbe történő befektetés nélkül az új tömörítési lehetőség az Ön számára is elérhető lesz. Jelenlegi technológiánk a jobb hatékonyság érdekében az MPEG-2-n és az MPEG-4-en mert ki lehet jelölni a mozgás irányát, valamint a riasztás kiváltásához szükséges mozgás mennyiségét is. Ennek eredményeképpen, a lehető legkevesebb információt továbbítják a hálózaton, de riasztás esetén az eseményt nagy részletességgel rögzítik. Megtekintés több helyszínről Az IP hálózati technológia lehetővé teszi, hogy a hálózat automatikusan klónozza az adatokat, ha több címzett ugyanazt akarja megtekinteni. Audio Az internetes rádióhoz hasonlóan az IP hatalmas távolságokra teszi lehetővé a hangátvitelt. És mivel a hang analóg helyett digitális, a hangminőség nagy távolságokon sem romlik. Archiválás után újra és újra visszajátszható minőségromlás nélkül. A legfontosabb pedig, hogy nincs szükség külön mikrofon- vagy hangszóróvezetékek kihúzására a kamera és a megfigyelő között. Minden az Etherneten keresztül történik. Soros portok Az átlagos soros kábel az első 3 4 méter után megbízhatatlanná válik. De ha a soros adatokat IP-re konvertálják, ugyanazt az adatot az egész bolygón körbe lehet küldeni mindkét irányba. A CCTV alkalmazásokban ez különösen fontos a PTZ kamerák megbízható, nagy távolságokban való működtetéséhez. Vezeték nélküli A vezeték nélküli technológiákban a fokozott mobi- alapul, és nem az MJPEG-en. Az MPEG-4 jellemzően csak meghatározott referenciaképeket tárol, majd a képek közötti különbséget. Így ha egy folyosó képe órákon keresztül változatlan, a helyszínt és változásait minimális tárhelyen képes rögzíteni. A referenciaképek száma teljes mértékben konfigurálható a különös felhasználói igényeknek megfelelően. Kettős adatfolyam A Bosch kódolók képesek kettős adatfolyamot A megfelelő kapcsoló ugyanazt a kamerát több nézőnek megmutatja LAN-on vagy WAN-on keresztül, anélkül, hogy az egyetlen kódolót terhelné. Ez a méretezhető megoldások létfontosságú tulajdonsága. A sávszélesség szűkítése Még a dedikált CCTV hálózatok is időről időre túlterheltek lehetnek. A Bosch videoberendezésekkel a felhasználók megválaszthatják, hogy hogyan alkalmazkodjanak az átmeneti forgalmi Fejlett beépített mozgásérzékelés teszi lehetővé a felhasználó számára, hogy mind a felügyeleti képességet, mind a hálózat hatékonyságát maximálisra növelhesse a paraméterek beállításával. Riasztások A riasztásokat termékek széles köre kiválthatja, mint például érintkezők, érzékelők és más rendszerek. Most azonban, ahelyett, hogy a két vezeték közötti feszültségből alakítanák át a riasztási jelet, infor mációk bitjei továbbítódnak, amelyeket a hálózaton bárhol fogadni és kezelni lehet akár több címzett által is. litás és a könnyű szerelhetőség iránti igény volt a haladás hajtóereje. Az IP lehetővé tette, hogy a termékek azonnal illeszkedjenek ehhez a trendhez, anélkül, hogy szükség volna a technológiájuk megváltoztatására. Merre halad ez a technológia? Képzeljük el, hogy egyetlen vezeték nélküli PC-vel sétálunk és a hálózaton bármelyik kamera képét meg tudjuk tekinteni. Kamerákat telepíthetünk alagutakban és hidakon, melyhez a feszültségellátáson kívül semmilyen más kábelezés kezelni. A kiválasztott modelltől függően zsúfoltsághoz. A képsebesség ideiglenesen nem szükséges. A technológia gyorsan fejlődik. a felha sználók beállíthatják a képsebességet, a lecsökkenhet, míg minden egyes kép élessége A jövő nem távoli. tömörítési szab ványt és/vagy a felbontást a videó megmarad, vagy fordítva, ugyanolyan számú minőségének sza bál yozása érdekében, a képkockát tárolnak, de kisebb felbontásban. Minden különböző felhasználás ok hoz egyidejűleg, a helyi képrögzítő úgy programozható, hogy az általa megtekintéstől a műholdas közvetítésen és az felhasznált sávszélesség szükség szerint nőhessen, internetes megtekintésen át az archiválásig. Ennek illetve csökkenhessen, hogy mind a képsebesség, eredményeként minde gyik video-adatfolyamhoz mind a felbontás megmaradjon. Illetve a felhasz- beállítható a képsebesség és a felbontás. náló meghatározhat egy maximális küszöbértéket, ami lehetővé teszi, hogy a rendszer a teljes hozzárendelt sávszélességet akkor se lépje túl, ha az összes kódoló aktiválódna. A Bosch a választás rugalmas ságát nyújtja, amivel egy meghatározott alkalmaz áshoz a legjobb lehetőséget lehet kiválasztani. Az IP hálózati videó teljes mértékben kihasználja a vezeték nélküli technológiában elért eredményeket a fokozott mobilitás és könnyű szerelhetőség érdekében.

6 10 11 Az IP technológia megérkezett, és a befolyása csak nőni fog. Ha él az IP hálózati videó előnyeivel, amikor új rendszert szerel fel, vagy a meglévő rendszerét korszerűsíti, az Ön CCTV rendszerének hozzáférhetősége és hatékonysága is növekedni fog. Mivel a meglévő analóg termékekkel és hálózatokkal hiánytalanul integrálhatók, a Bosch IP hálózati videotermékek az Ön rendszerét a CCTV termékek következő nemzedékébe viszik át. Jellemző Bosch IP hálózati CCTV konfiguráció AutoDome PTZ kamerák Tegye meg a Boschsal az első lépést Dinion rögzített kamerák Egycsatornás kódolók Többcsatornás kódoló Ethernet hálózat Hálózati képrögzítő (NVR) szerver VIDOS-NVR szoftverrel RAID 5 merevlemez tároló Analóg monitorok Dekódolók Felügyeleti munkaállomás VIDOS Video Management szoftverrel

7 A minőség és az innováció hagyománya A Bosch neve már több mint egy évszázada egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. Innovatív technológiai megoldásainkat világszerte a legmagasabb szintű szervizzel és támogatással együtt szolgáltatjuk. A Bosch Security Systems büszke arra, hogy olyan biztonságtechnikai, kommunikációs és professzionális audiomegoldások széles választékával állhat az Ön rendelkezésére, amelyek már a világ számos helyén bizonyítottak, legyen szó kormányzati, közintézményi vagy egyéb üzleti alkalmazásról, iskolákról vagy családi otthonokról. Bosch Security Systems További információért látogasson el a honlapra, vagy elküldheti kérdéseit ben is a hu.securitysystems@bosch.com címre. Minden jog fenntartva Nyomtatva Hollandiában VS-EH-hu-01_ _03

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 200-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Gazdaságos, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák,

Részletesebben

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató

Bosch Video Management System. Kezelési útmutató Bosch Video Management System hu Kezelési útmutató Bosch Video Management System Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 A súgó használata 6 1.1 Információ-keresés 6 1.2 A súgótéma kinyomtatása 7 2 Bevezetés

Részletesebben

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak...

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... 2 DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Vezeték nélküli hozzászólói rendszer végtelen egyszerűség és rugalmasság A legkorszerűbb,

Részletesebben

FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről. Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével

FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről. Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével Nincs lehetetlen feladat Azt gondolja, hogy az alkalmazási terület túl nagy kihívást jelent

Részletesebben

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP

Főbb jellemzők INTELLIO VIDEO SYSTEM 2 ADATLAP IVS2 videomenedzsment-szoftver Főbb jellemzők Munkaállomásonként 2 30 kamera monitorozása Szoftverkulcsos és hardverkulcsos működés Intelligens mozgás- és objektumkeresés DPTZ gyors felismerhetőség Microsoft

Részletesebben

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IP sorozat NVR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV H.264 hagyományos hálózati digitális videorögzítőkhöz FIGYELMEZTETÉSEK Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet és rendeltetésének megfelelően, biztonságosan használja

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja

wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja * vezeték nélküli Local SecurityNetwork Mi a wlsn? A Bosch Security Systems vezeték nélküli Local SecurityNetwork (wlsn) terméke

Részletesebben

5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit

5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit 2 Egyetlen moduláris rendszer mindent megold Páratlan rugalmasság A Bosch forradalmi változást ért el az új, 5000-es

Részletesebben

A CityGuard rendszer

A CityGuard rendszer A CityGuard rendszer DrKoch Péter Cognitech Intelligens Technológiák Kft Email:info@cognitechhu I Bevezetés Napjainkban a köz-és magánterületek, objektumok (az üzlettıl a bankfiókokig) védelme mindennapi

Részletesebben

HDcctv, HD-SDI fogalmak, tulajdonságok, előnyök

HDcctv, HD-SDI fogalmak, tulajdonságok, előnyök HDcctv, HD-SDI fogalmak, tulajdonságok, előnyök A HDcctv, a HD-SDI technológia előnyei: - A HDcctv termékek az IP CCTV termékekkel ellentétben nem gyártóspecifikusak! A különböző gyártók különböző eszközei

Részletesebben

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 300-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák, házak, kommunikációs

Részletesebben

400-as sorozatú videorögzítő

400-as sorozatú videorögzítő Video 400-as sorozatú videorögzítő 400-as sorozatú videorögzítő www.boschsecrity.h 4 csatornás, valós idejű H.264 felvétel Készítsen és nézzen videofelvételt, 2 vagy 4 felbontásban Beépített webes elérési

Részletesebben

MIRASYS NVR általános ismertető

MIRASYS NVR általános ismertető MIRASYS NVR általános ismertető Digitális rögzítő rendszer termékcsalád bemutatása MIRASYS DVMS európai egyik vezető szoftver fejlesztője által fejlesztett analóg nagy felbontású videó és audió IP felügyeleti

Részletesebben

A térinformatika lehetőségei a veszélyes anyagok okozta súlyos ipari balesetek megelőzésében

A térinformatika lehetőségei a veszélyes anyagok okozta súlyos ipari balesetek megelőzésében A térinformatika lehetőségei a veszélyes anyagok okozta súlyos ipari balesetek megelőzésében Kovács Zoltán főiskolai docens Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Bevezetés Korunk egyik legdinamikusabban

Részletesebben

Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat.

Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat. 1 Cégünk az alábbi területen kínál ügyfelei részére világszínvonalú megoldásokat. Professzionális otthoni, ipari és közterületi kamerarendszerek Egyedülálló és rendkívül széleskörűen alkalmazható videóanalitika

Részletesebben

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal

EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal 2 MAGYAR EW3590/91/92 Bluetooth headset mikrofonnal Tartalomjegyzék 1.0. Bevezetés... 2 1.1. A csomag tartalma... 2 2.0 Bluetooth eszköz csatlakoztatása... 2

Részletesebben

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZ-kamerarendszer AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Intelligens, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok,

Részletesebben

1/39 S Z E R V E R H O S Z T I N G S Z O L G Á L T A T Á S ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI HATÁLYBA LÉPÉS: 2010. SZEPTEMBER 15.

1/39 S Z E R V E R H O S Z T I N G S Z O L G Á L T A T Á S ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI HATÁLYBA LÉPÉS: 2010. SZEPTEMBER 15. S Z E R V E R H O S Z T I N G S Z O L G Á L T A T Á S ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI HATÁLYBA LÉPÉS: 2010. SZEPTEMBER 15. UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS: 2010. AUGUSZTUS 14. 1/39 1. FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK a.) b.) c.)

Részletesebben

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK

VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK VÁLLALATI INFORMÁCIÓS RENDSZEREK, INTERNETES TECHNIKÁK A digitális gyár mint a termékéletciklusmenedzsment megvalósításának központi eleme A termékéletciklus-menedzsment lényege az üzleti folyamatok olyan

Részletesebben

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató

Divar 2 - Vezérlőközpont. Kezelési útmutató Divar 2 - Vezérlőközpont HU Kezelési útmutató Divar Vezérlőközpont Kezelési kézikönyv HU 1 Magyar Divar Többfunkciós digitális videofelvevő Divar Vezérlőközpont Kezelési útmutató Tartalom Első lépések.............................................3

Részletesebben

Archive Player 2.2. Üzemeltetési útmutató

Archive Player 2.2. Üzemeltetési útmutató Archive Player 2.2 hu Üzemeltetési útmutató Archive Player 2.2 Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 5 1.1 A kézikönyv ismertetése 5 1.2 A kézikönyvben alkalmazott jelölések 5 1.3 Az Archive

Részletesebben

Cisco Mobility Express megoldás

Cisco Mobility Express megoldás Cisco Mobility Express megoldás Áttekintés Kérdés: Mi az a Cisco Mobility Express megoldás? Válasz: A Cisco Mobility Express megoldás egy új, vezeték nélküli termékportfolió, amely kifejezetten a 250 alkalmazottnál

Részletesebben

KONFORT 700R SOROZAT

KONFORT 700R SOROZAT KONFORT 700R SOROZAT ÚJ KÖVETELMÉNYEK ÚJ MEGOLDÁSOK 2011. január 1-től az EU szabályozásnak megfelelően az összes új típusú, jóváhagyott járműnek R1234yf hűtőközeget kell használnia a klímarendszerekben.

Részletesebben

NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató

NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató NUUO Mainconsole Felhasználói útmutató Rövidített felhasználói útmutató a Nuuo Mainconsole használatához Az útmutatóban leírt információk a megírás időpontjában meglévő 5.0 verziójú Mainconsole-ra vonatkoznak.

Részletesebben

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe:

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe: Figyelmeztetés: Amennyiben egy új merevlemez-meghajtót szeretne telepíteni ebbe a készülékbe, úgy vegye figyelembe a tesztelt, kompatibilis merevlemez-meghajtók jegyzékét az alábbiak szerint: Figyelmeztetés:

Részletesebben

Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők

Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők Az érzékelés az első lépés, amikor egy otthon vagy vállalkozás falai közt tartózkodó emberek és értékek védelmét kell biztosítani.

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. verzió: 1.6.1 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913 E-mail: info@stp.hu Technikai

Részletesebben

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv Nokia C1-01/C1 02 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Terméktámogatás 5 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A készülék gombjai és részei 6 Be-

Részletesebben

Térfigyelő rendszerek tervezése, kivitelezése, gyakorlati megoldásai, jogi háttere 2016. FEBRUÁR 5.

Térfigyelő rendszerek tervezése, kivitelezése, gyakorlati megoldásai, jogi háttere 2016. FEBRUÁR 5. Térfigyelő rendszerek tervezése, kivitelezése, gyakorlati megoldásai, jogi háttere 2016. FEBRUÁR 5. Kamera rendszer elemei: végfelhasználói igények felmérése, dokumentálása kamera és optika típusok, rögzítő

Részletesebben

32 CSATORNÁS DVR HYBRID DVR NVR WINDOWS 7 ÉS 64 BITES WINDOWS TÁMOGATÁSSAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS

32 CSATORNÁS DVR HYBRID DVR NVR WINDOWS 7 ÉS 64 BITES WINDOWS TÁMOGATÁSSAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 32 CSATORNÁS DVR HYBRID DVR NVR WINDOWS 7 ÉS 64 BITES WINDOWS TÁMOGATÁSSAL HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalom 1. Geovision együttműködő DVR/Hybrid DVR/ NVR... 3 2. GV-DVR... 3 3. GV-Hybrid DVR... 4 4. GV-NVR...

Részletesebben

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR SS3016. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR SS3016 Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata előtt olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv Nokia 2690 - Felhasználói kézikönyv 2. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A SIM-kártya eltávolítása 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara. Dr. h.c. Dr. Szepes András. Informatika 2. INF2 modul. Hálózati ismeretek

Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara. Dr. h.c. Dr. Szepes András. Informatika 2. INF2 modul. Hálózati ismeretek Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara Dr. h.c. Dr. Szepes András Informatika 2. INF2 modul Hálózati ismeretek SZÉKESFEHÉRVÁR 2010 Jelen szellemi terméket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXX-

Részletesebben

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő

Rövidített felhasználói kézikönyv. H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő Rövidített felhasználói kézikönyv H.264 ( 4/8/16 csatornás) Digitális video rögzítő EVD-04/100A1HCE EVD-08/100A1HCE EVD-16/100A1HCE EVD-04/100A1HCB EVD-08/100A1HCB EVD-16/100A1HCB Használja az ajánlott

Részletesebben

3.2.1 Internet vagy VPN hozzáférés Szolgáltatás...9 3.2.2 VoIP Szolgáltatás...9

3.2.1 Internet vagy VPN hozzáférés Szolgáltatás...9 3.2.2 VoIP Szolgáltatás...9 VENIEN INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ ÉS TANÁCSADÓ KFT. Általános Szerződési Feltételek Készült: 2005. szeptember 28. Hatályos: 2005. szeptember 30. napjától Az ügyfélszolgálat elérhetősége: 1037 Budapest, Orbán

Részletesebben

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

Bosch Video Client. Kezelési útmutató

Bosch Video Client. Kezelési útmutató Bosch Video Client hu Kezelési útmutató Bosch Video Client Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 6 1.1 Rendszerkövetelmények 6 1.2 Szoftvertelepítés 6 1.3 Az alkalmazásban használt jelölések

Részletesebben

16. Tétel. Hangkártya szabványok. Hangállományok tömörítése, szabványok, kódolási módszerek Az MPEG Audio. Egyéb állományformátumok (PCM, WMA, OGG).

16. Tétel. Hangkártya szabványok. Hangállományok tömörítése, szabványok, kódolási módszerek Az MPEG Audio. Egyéb állományformátumok (PCM, WMA, OGG). 16. Ön részt vesz egy internetes zenei-album megvalósításában. A tervezett alkalmazás lehetővé teszi a zenei hanganyagok adatbázisában való keresést, zenei hanganyagok, narrációk feltöltését, lejátszását.

Részletesebben

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al

Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Üzleti kockázat minimalizálás és a biztonsági menedzsment korszerűsítése McAfee Total Protection for Enterprise-al Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Végponti biztonsági kihívások... 3 A biztonsági kockázatmenedzsment

Részletesebben

Mai számítógép perifériák. Számítógépes alapismeretek 1. beadandó. Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010.

Mai számítógép perifériák. Számítógépes alapismeretek 1. beadandó. Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010. Mai számítógép perifériák Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010. Tartalom Bemeneti eszközök...3 Egér...3 Billentyűzet...3 Scanner...3 Digitális fényképezőgép...4 Ujjlenyomat

Részletesebben

Fókusz. SELOGICA vezérlés. A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás. www.arburg.com

Fókusz. SELOGICA vezérlés. A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás. www.arburg.com Fókusz SELOGICA vezérlés A teljes fröccsöntési technológiát átfogó folyamatirányítás www.arburg.com Rövid áttekintés 1 2 Központi irányítás: a SELOGICA vezérlőrendszerrel valamennyi ALLROUNDER gép, illetve

Részletesebben

TELL AMR-08. Távfelügyeleti Vevő

TELL AMR-08. Távfelügyeleti Vevő TELL AMR-08 Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.01.29. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 PWR tápegység...4 2.4

Részletesebben

Távfelügyeleti rendszer minőségi kritériumai. Grade 2 Biztonsági fokozat

Távfelügyeleti rendszer minőségi kritériumai. Grade 2 Biztonsági fokozat Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36-1-422-0079 - Fax: +36-1-220-8921 Tisztelt Kolléga! Az alább olvasható kamarai szakmai ajánlást abból a célból

Részletesebben

Enigma IP2. Távfelügyeleti Vevő

Enigma IP2. Távfelügyeleti Vevő Enigma IP2 Távfelügyeleti Vevő (és IP vevő kártya) Telepítői Kézikönyv 2014.11.06. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...4 3. ELSŐ LÉPÉSEK...4 Csatlakozók és LED kijelzők...5 4. RENDSZER

Részletesebben

APP & GO. Az innovatív megoldás

APP & GO. Az innovatív megoldás APP & GO Az innovatív megoldás ISOBUS-UT TRACK-Leader ISOBUS-TC SECTION-Control ASD TRACK-Leader AUTO VRC Tartalomjegyzék APP & GO APP & GO Oldal 3 ISOBUS alapú precíziós gazdálkodás APP & GO alkalmazásokkal

Részletesebben

ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ

ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI GYENGEÁRAMÚ MUNKARÉSZ GYŐR VÁROS ÚJ SPORTKOMPLEXUMA ENGEDÉLYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ Épületvillamossági gyengeáramú tervező: Animative kft. 1135. Budapest, Hun u.2. Bárdos Tamás Felelős

Részletesebben

Elérhetőségek és Cégadatok

Elérhetőségek és Cégadatok Elérhetőségek és Cégadatok Cégadatok Cégnév: HerbaDental Kft. Cégjegyzékszám:17 09 010202 Adószám: 24821951 1 17 Banki adatok Számlát vezető bank: OTP Bank Bankszámlaszám: 11731001 20703884 00000000 Cím:

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő ENIGMA II Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.02.11. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 RC rádió vevő kártya

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

55 481 01 0000 00 00 Általános rendszergazda Általános rendszergazda

55 481 01 0000 00 00 Általános rendszergazda Általános rendszergazda Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Követelmények a megbízható működés terén. Információbiztonsági osztályozás a megbízható működés szempontjából. T - T üz T

Követelmények a megbízható működés terén. Információbiztonsági osztályozás a megbízható működés szempontjából. T - T üz T Követelmények a megbízható működés terén Információbiztonsági osztályozás a megbízható működés szempontjából Megbízható működés Az informatikai rendszerek megbízható működését úgy értelmezzük, hogy az

Részletesebben

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER

KÉPZETT VILLANYSZERELŐ SZAKEMBER relaydroid TM Felhasználói Dokumentáció Tartalom 1. Általános leírás... 2 2. Specifikáció... 3 2.1. Modellek... 3 2.2. Paraméterek... 3 2.3. Elrendezés és méretek... 4 17.5mm széles modellek... 4 35mm

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Budapest Gyógyfürdői Zártkörűen Működő Részvénytársaság ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos 2010. március 1. napjától Verzió 1.0 TARTALOMJEGYZÉK 2 PREAMBULUM... 3 I. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK... 3 II. A SZABÁLYZAT

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig.

Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig. Üdvözöljük! Ön az Apple TV készüléket nézi. Ez az útmutató minden információt tartalmaz a beállítás kezdeti lépéseitől a műsorok megtekintéséig. Tartalom Fejezet 1: Csatlakozás. 7 A doboz tartalma 8 Az

Részletesebben

TISZAÚJVÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

TISZAÚJVÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK TISZAÚJVÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007-2010 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK I. POLGÁRMESTERI ÖSSZEGZÉS... 3 II. FORRÁSOK, GAZDÁLKODÁS, FEJLESZTÉSI CÉLOK 2007-2010... 13 1./

Részletesebben

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás

DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás DPA-0440L 4 csatornás DPA-0848L 8 csatornás DPA-08200M 8 csatornás DPA-16400L 16 csatornás Digitális Video Rögzítő Gyors telepítési útmutató v1.00 20150504 Tartalomjegyzék 1. Üzembe helyezés... 4 1.1 HDD

Részletesebben

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ASZTALI DIGITÁLIS VIDEÓRÖGZÍTİ EVD-04/025A1MJU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOM 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9 - JELLEMZİK...2 MŐSZAKI ADATOK...3 KEZELİSZERVEK ÉS CSATLAKOZÓK...4 Hátlap...4 Elılap...5 MENÜRENDSZER...6

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Internet Szolgáltatáshoz Hungaro DigiTel Távközlési Korlátolt Felelősségű Társaság Utolsó módosítás: 2014. szeptember 25. Hatályba lép: 2014. november 1. 1 Tartalomjegyzék 1. Általános adatok, elérhetőség...

Részletesebben

Bosch Recording Station. Telepítési kézikönyv

Bosch Recording Station. Telepítési kézikönyv Bosch Recording Station hu Telepítési kézikönyv Bosch Recording Station Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók 6 1.1 Alkalmazott biztonsági jelölések 6 1.2 Telepítés/konfigurálás

Részletesebben

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások

Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások Bosch Rexroth Szervizszolgáltatások 2 Szerviz Rexroth szerviz: a nagyobb termelékenység kulcsa A Rexroth a gépek rendelkezésre állását maximalizáló szolgáltatások széles skáláját kínálja. Az Ön előnye:

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató ALKALMAZÁS VERZIÓJA: 16.0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ

Részletesebben

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1

Kiterjedt hálózatok. 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása 1 8. Hálózatok fajtái, topológiájuk. Az Internet kialakulása Milyen előnyei vannak a hálózatoknak. Csoportosítsd a hálózatokat kiterjedésük szerint! Milyen vezetékeket használnak a hálózatok kialakításánál?

Részletesebben

A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje

A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje A Nyíregyházi Fıiskola Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje a Szervezeti és Mőködési Szabályzat 38. sz. melléklete 2009. június 24. Informatikai Szolgáltató Központ Ügyrendje Bevezetés Az Nyíregyházi

Részletesebben

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv 3.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Terméktámogatás 4 Kezdő lépések 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 Az akkumulátor töltése 5 Antenna 5 Fülhallgató

Részletesebben

apró betűk helyett K&H üzleti feltételű lakáshitel és K&H ingatlanfedezetű személyi hitel

apró betűk helyett K&H üzleti feltételű lakáshitel és K&H ingatlanfedezetű személyi hitel apró betűk helyett K&H üzleti feltételű lakáshitel és K&H ingatlanfedezetű személyi hitel Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit,

Részletesebben

FLEXIDOME IP starlight 7000 RD

FLEXIDOME IP starlight 7000 RD Video www.boschsecurity.hu u u Kiváló teljesítmény gyenge megvilágítás esetén is (0,017 lx színes üzemmódban) Az intelligens zajcsökkentés akár 30%-kal is csökkenti a sávszélesség- és tárhelyigényt u Ütésálló,

Részletesebben

Symantec Firewall/VPN Appliance

Symantec Firewall/VPN Appliance Symantec Firewall/VPN Appliance Mi a Symantec Firewall/VPN Appliance?... 2 Főbb jellemzők... 2 További jellemzői és előnyei... 2 Működési feltételek... 5 Licencelés... 5 Symantec Firewall/VPN Appliance

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2009. október 22. (OR. en) 2007/0248 (COD) PE-CONS 3674/09 TELECOM 136 MI 247 COMPET 322 DATAPROTECT 43 CONSOM 133 CODEC 855 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK

Részletesebben

COMPLEX CÉGADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

COMPLEX CÉGADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI COMPLEX CÉGADATBÁZISOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI I. Értelmező rendelkezések Szolgáltató: a CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. (1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 21 35.). Előfizető:

Részletesebben

I+K technológiák. Digitális adatátviteli alapfogalmak Aradi Szilárd

I+K technológiák. Digitális adatátviteli alapfogalmak Aradi Szilárd I+K technológiák Digitális adatátviteli alapfogalmak Aradi Szilárd Hálózati struktúrák A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely a számítógépek egymás közötti kommunikációját biztosítja.

Részletesebben

Adószám: 13867234-2-13 Cégjegyzék szám: Fővárosi Bíróság Cégbírósága 13-09-111049

Adószám: 13867234-2-13 Cégjegyzék szám: Fővárosi Bíróság Cégbírósága 13-09-111049 Pc - Sziget Info Kft. Cím: 2315.Szigethalom.Sétáló u. 16 Telefon: 36 24 404-504, Fax: 36 24 404-504 E-mail: pcsziget@pcsziget.eu Weboldal: http://www.pcsziget.eu/ Adószám: 13867234-2-13 Cégjegyzék szám:

Részletesebben

Hirschmann GmbH & Co. KG

Hirschmann GmbH & Co. KG Hirschmann GmbH & Co. KG Hirschmann Electronics GmbH Stuttgart melletti Neckartenzlingenben (Németország) található. 1930 óta gyárt ipari területre villamos termékeket, folyamatos fejldés és fejlesztés

Részletesebben

TELEMATIKAI RENDSZEREK ALKALMAZÁSA A SZEMÉLYKÖZLEKEDÉSI IGÉNYEK MENEDZSELÉSÉBEN. Számítógépek Interfészek Kommunikációs és felhasználói szoftverek

TELEMATIKAI RENDSZEREK ALKALMAZÁSA A SZEMÉLYKÖZLEKEDÉSI IGÉNYEK MENEDZSELÉSÉBEN. Számítógépek Interfészek Kommunikációs és felhasználói szoftverek TELEMATIKAI RENDSZEREK ALKALMAZÁSA A SZEMÉLYKÖZLEKEDÉSI IGÉNYEK MENEDZSELÉSÉBEN Dr. Csiszár Csaba Absztrakt A személyközlekedési igények kezelhetők egyrészt az igények lehetőség szerinti leépítésével,

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat Bevezetés Amikor kedves vásárlóink meglátogatják weblapunkat, magánszférájuk és személyiségi jogaik védelme rendkívül fontosak számunkra. Ezt a szempontot nem hagyhatjuk figyelmen

Részletesebben

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Használatbavétel 6 A készülék gombjai és részei 6 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 7 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

H4R, S4D és S4R DVR kártyák és vezérlő szoftver Használati útmutató 1. Bevezető Az S4D és S4R videó és hang digitalizáló kártyák, valamint a H4R videó és hang digitalizáló/rögzítő kártya PC kompatibilis

Részletesebben

3. előadás. A TCP/IP modell jelentősége

3. előadás. A TCP/IP modell jelentősége 3. előadás A TCP/IP modell. Az ISO/OSI és a TCP/IP modell összevetése. Alapvető fogalmak A TCP/IP modell jelentősége Habár az OSI modell általánosan elfogadottá vált, az Internet nyílt szabványa történeti

Részletesebben

IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR

IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR IDENTIVISION ICR-E41/81/161 H.264 DVR Az LDSZ Kft. által forgalmazott IDENTIVISION DVR palettája egy új, gazdaságos, de mégis nagy tudású sorozattal bővül. A 4/8/16 csatornás pénztárcabarát digitális rögzítő

Részletesebben

700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő

700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő Video 700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő 700-as sorozatú hibrid/hálózati HD videorögzítő www.boschsecrity.h Valós idejű HD és SD kamerás rögzítés 32 csatorna IP és analóg kamerák számára tomatizált

Részletesebben

Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV

Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV Lenovo ThinkPad E550-20DF0092HV (20DF0092HV) Bruttó ár: 266.990 Ft Termékcsalád: ThinkPad Termékvonal: Lenovo Notebook / Lenovo Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core i3 Processzor

Részletesebben

Részvételi felhívás az "LK-Székház vagyonvédelmi rendszercsere (KBE/108/2015)" tárgyú eljárásban

Részvételi felhívás az LK-Székház vagyonvédelmi rendszercsere (KBE/108/2015) tárgyú eljárásban Részvételi felhívás az "LK-Székház vagyonvédelmi rendszercsere (KBE/108/2015)" tárgyú eljárásban Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/125 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Részvételi felhívás/eu/2011.08.19.

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya 257/2007. (X. 4.) Korm. rendelet a közbeszerzési eljárásokban elektronikusan gyakorolható eljárási cselekmények szabályairól, valamint az elektronikus árlejtés alkalmazásáról A közbeszerzésekről szóló

Részletesebben

ü ű ö Á ö Ü Ú Ö Á Á ö ő ö ö ö ű ű ö ő ő ö ő ü Ú ú ü ö ö ő Ö ö ő ö ő ő ö ú ö ő ő ö ö ú ö ő ö ö ő ö ö ő ö ő ö Ö ö ö ö ő ö ő ö ö ö ü ű ö ö ő ö ö ű ö ő ö ö ű ö ü ö ö ö ő ö ö ő ű ö ö ü ű ö ö ő ö ö ü ő ő ő ő

Részletesebben

isafe INFORMATIKAI Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

isafe INFORMATIKAI Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK isafe INFORMATIKAI Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK SAFE-FLEX SZOLGÁLTATÁS TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZOLGÁLTATÓ ADATAI 5 1.1. A SZOLGÁLTATÓ MEGNEVEZÉSE, TELEPHELYI CÍMEI 5 1.2. A SZOLGÁLTATÓ HIBABEJELENTŐ

Részletesebben

Albatros2 UI400 Grafikus kezelőegység Műszaki kézikönyv

Albatros2 UI400 Grafikus kezelőegység Műszaki kézikönyv Albatros2 UI400 Grafikus kezelőegység Műszaki kézikönyv CE1U2348hu 2014-06-03 Building Technologies Legal note Jelölések a kiadványban Jelölések magyarázata A leírás tartalmazza azokat a követendő utasításokat,

Részletesebben

MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag

MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag MKT tagsági SmartCard rendszer és Távoktatási Csomag SmartCard Rendszer és Távoktatási Csomag ismertető Elnöki, főtitkári összefoglaló Tisztelt MKT tagtársak! Az MKT 2006. évi Tudományos Kongresszusán

Részletesebben

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC Kft. Budapest 2015. április 2 Tartalomjegyzék TERC-ETALON ONLINE Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezetés...

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

Fedett Fürdő integrált beléptető rendszer építése és kivitelezése

Fedett Fürdő integrált beléptető rendszer építése és kivitelezése Fedett Fürdő integrált beléptető rendszer építése és kivitelezése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/32 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es

Részletesebben

ELŐADÁS 2016-01-05 SZÁMÍTÓGÉP MŰKÖDÉSE FIZIKA ÉS INFORMATIKA

ELŐADÁS 2016-01-05 SZÁMÍTÓGÉP MŰKÖDÉSE FIZIKA ÉS INFORMATIKA ELŐADÁS 2016-01-05 SZÁMÍTÓGÉP MŰKÖDÉSE FIZIKA ÉS INFORMATIKA A PC FIZIKAI KIÉPÍTÉSÉNEK ALAPELEMEI Chip (lapka) Mikroprocesszor (CPU) Integrált áramköri lapok: alaplap, bővítőkártyák SZÁMÍTÓGÉP FELÉPÍTÉSE

Részletesebben

BEST EUROPE Kft. Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz

BEST EUROPE Kft. Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz BEST EUROPE Kft. Általános Szerződési Feltételek Internet-hozzáférési szolgáltatáshoz Készült: 2007. május 01. Módosítva: 2010. március 08. Általános Szerződési Feltételek 2 szolgáltató cégszerű aláírása

Részletesebben

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv

Raiffeisen Electra Terminál. Felhasználói kézikönyv Raiffeisen Electra Terminál Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Adatbiztonság, adatvédelem... 4 3 Az Electra ügyfélprogram hardver/szoftver feltételei... 5 4 Könyvtárszerkezet...

Részletesebben

TomTom Bridge Referencia útmutató

TomTom Bridge Referencia útmutató TomTom Bridge Referencia útmutató 15200 Tartalom Üdvözli Önt a TomTom Bridge 5 A TomTom Bridge elindítása 7 Kézmozdulatok használata... 8 A TomTom Bridge készüléken található alkalmazások... 9 A TomTom

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak A készülék használata el tt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhet helyen. Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Részletesebben