wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja"

Átírás

1 wlsn* Kétirányú vezeték nélküli hálózat A megbízható védelem leggyorsabb módja * vezeték nélküli Local SecurityNetwork

2 Mi a wlsn? A Bosch Security Systems vezeték nélküli Local SecurityNetwork (wlsn) terméke korszerű, többpontos vagyonvédelmi rendszer. Vezetékek és kábelek helyett kétirányú (rádiófrekvenciás) vezeték nélküli jeltovábbítással kommunikál. Ez jelentős előnyöket kínál: A rendszer részei: behatolásjelző központ és rádiófrekvenciás hub, vezeték nélküli érzékelők, kézi távadók, szirénák és kimeneti modulok. A rendszerelemek könnyedén elhelyezhetők a legjobb teljesítmény és megbízható működés érdekében. Mivel nincsenek vezetékek, a telepítés sokkal gyorsabb és kevesebb beavatkozást igényel. A kétirányú kommunikáció biztosítja, hogy a vezeték nélküli összetevők jelei elérik a hub-ot/központot, mivel azok a nyugtázásig folyamatosan küldésre kerülnek. A következő funkciók növelik a rendszer biztonságát és könnyítik a telepítést: Automatikus eszközfelismerés és a rendszer automatikus beállítása wlsn telepítőeszköz Többcsatornás frekvenciaváltó technológia Érzékelők beépített rádiófrekvenciás jelerősségkijelzővel A 868 MHz-es európai biztonsági sáv használata Az eszközök többsége a működéshez szükséges elemekkel kerül szállításra

3 3 Gyors és egyszerű telepítés A vezeték nélküli technológiának köszönhetően mindegyik eszközt szinte bárhova telepítheti - kábelezés szükségessége nélkül. Ezzel időt és pénzt takarít meg. 1. Először helyezze el a központi eszközöket (központ, hub). Szinte bárhol elhelyezheti őket a rendszerlefedettség és a teljesítmény optimalizálása érdekében. 2. Majd helyezze el az érzékelőket és a kimeneti eszközöket. Jelerősség ellenőrzési módban a LED-ek minden eszközön világítanak, ahol a jel elég erős ahhoz, hogy megbízható kommunikációt tegyen lehetővé az eszköz és a rádiófrekvenciás hub között. A wlsn telepítőeszközzel mindez még könnyebb és pontosabb: a megfelelő/nem megfelelő jelzés mellett a relatív jelerősséget, a rádiófrekvenciás zajszintet és a jel-zaj arányt is mutatja A vezeték nélküli Local SecurityNetwork előnyei Ön és ügyfelei számára: A gyorsabb telepítés révén több ügyfelet szolgálhat ki anélkül, hogy növelni kellene a személyzet létszámát. Ez alapvető fejlődést jelent. A rendszer kiemelkedő tartóssága és megbízhatósága biztosítja Ön és ügyfelei nyugalmát. A telepített rendszerek távoli szervizelése hatékonyabb munkát tesz lehetővé. A 868 MHz-es európai biztonsági sávban történő kétirányú, ellenőrzött kommunikáció növeli a megbízhatóságot. 3. Ezután következik az Eszközfelfedezés és az Automatikus konfiguráció. A Felfedezés során a rendszer összeállítja az elérhető eszközök listáját, és automatikusan címeket rendel hozzájuk. Közben minden eszköz eléri a használatához szükséges helyi frekvenciát, ezt az adatot átadja a hubnak, amely aztán kiválasztja az egész rendszerhez az ideális sávot. Lényeges, hogy távolról is beállíthatja és programozhatja a hálózatot. Így kevesebbszer kell ellátogatni a helyszínre, ezáltal a távoli segítségnyújtás könnyebb és gyorsabb lehet.

4 4 Megbízhatóság: az ügyfelek nyugalma A vezeték nélküli Local SecurityNetwork többféle előnyt kínál. A számos innovatív funkció rendkívül megbízható, tartós rendszert alkot, ezért az ügyfelek egyszer s mindenkorra nyugodtak lehetnek a működés üzembiztosságát illetően. Kétirányú vezeték nélküli kommunikáció A kétirányú vezeték nélküli kommunikáció nagyobb biztonságot, tartósságot és megbízhatóságot, valamint kevesebb szervizhívást jelent. Ellenállóbb a fennakadásokkal szemben, növeli az akkumulátorok élettartamát, és az automatikus eszközfelfedezés által időt takarít meg. A riasztásjelzések feltétlenül elérik a központot: Például az érzékelő mindaddig küldi a riasztásjelzést a hub-nak/központnak, amíg az nem nyugtázza a jelzést. A távoli eszközök és a hub/központ közötti kommunikáció folyamatosan felügyelt és nyugtázott. Köztes időjelzések A rendszerhub és a távoli eszközök megadott időközönként röviden kommunikálnak egymással. Az eszközöknek azonban nem kell ezt kivárni az érzékelt esemény jelentéséhez. Az időjelzések között további idősávok szolgálnak erre. Az eredmény: rendkívül pontos hálózati időalap és szinkronizált kommunikációs protokoll. Ez kizárja a wlsn eszközök közötti rádiófrekvenciás jelütközéseket, és jelentősen növeli az elemek élettartamát. A wlsn zárt hálózatot alkot A wlsn hub csak azokkal az eszközökkel kommunikál, melyeket a telepítés során felfedezett és jóváhagyott a rendszer részeként. Így több wlsn rendszer telepíthető egymás közelében jelütközés nélkül, például többlakásos házakban. Az FSK* jobb zajkiszűrést és nagy tartományt biztosít Frekvenciasáv Megjegyzések Jellemző AM-rendszerek Bosch FSK* technológia Zajjelzés Nyílt sáv Biztonsági sáv Nyílt sáv Egyéni segélyhívó rendszerek Biztonsági sáv Nyílt sáv Nyílt sáv Frekvencia Biztonsági sáv Nyílt sáv *Frequency Shit Key - Frekvenciaváltó algoritmus A 868 MHz-es európai biztonsági sáv használata jelentősen csökkenti a rádiófrekvenciás interferencia kockázatát, így a rendszer még megbízhatóbb.

5 5 Magasfokú biztonság a szabotázsakciók ellen Az eszközszabotázs elleni fizikai védelem mellett a protokoll titkosítást használ és hitelesítéssel védi a továbbított adatokat a visszajátszás - jellegű támadások megelőzésére. Európai biztonsági sáv Minden jeltovábbítás a 868 MHz-es európai biztonsági sávon keresztül zajlik. Ez a sáv csak behatolás- és tűzjelzésre használható, így kevesebb esély van az interferenciára - más rádiófrekvenciás rendszerek is gond nélkül használhatók a wlsn eszközök közelében (például vezeték nélküli telefonok és babafigyelők). Az egyes csatornák csak 25 khz szélesek, a sugárzási idő rendkívül korlátozott, így nincs ütközés a többi biztonsági rendszerrel sem. Többcsatornás működtetés Az üzemi frekvencia dinamikus váltása miatt nagyobb a rádiófrekvenciás zavar elleni immunitás. A jelerősségtől és a jel-zaj aránytól függően a rendszer automatikusan vált az elérhető csatornák között, ezzel optimalizálva az átvitel minőségét. Kiváló telepíthetőségi tartomány A wlsn hub rendkívül érzékeny, fejlett hibaérzékelés és javítási algoritmusok alapján biztosítja a marginális jelek jobb fogadását. Az alacsony jel-zaj arányú adások dekódolása is rendkívül hatékony. Ez kiváló telepíthetőségi tartományt eredményez.

6 6 A legnagyobb előnyök az Ön és ügyfelei számára Diszkrét, tiszta telepítés Az eszköz vezetékei és kábelei miatt nem kell kifúrni a falakat és a mennyezetet. Ez gyorsabb és olcsóbb telepítést tesz lehetővé. Az elemek is tovább bírják (akár öt évig is). Csökken az energiafogyasztás, mivel nem közvetítenek szükségtelen jeleket a rendszer kikapcsolt állapotában, csak rövid jelimpulzusokat alkalmaznak a köztes időjelzők az eszközfelügyelethez. További költségeket takaríthat meg a vezeték nélküli Local SecurityNetwork hálózat megbízható működésének köszönhetően: kevesebb szervizhívás és üzemzavar. Kényelmi alkalmazások A kézi távadó LED-jei jelzik, hogy a rendszer élesített vagy kikapcsolt állapotban van - ez is a kétirányú vezeték nélküli kommunikáció egyik előnye. A kézi távadóval az eszközök széles köre irányítható a rendszer vezeték nélküli kimenetein keresztül. Lehetséges például garázsajtók és ablakredőnyök nyitása és csukása, vagy a világítás fel- és lekapcsolása. Egy beépített nagy fényerejű fehér LED segíti a felhasználót a sötétben való tájékozódásban. Előnyök az Ön számára Az ügyfelek javára válik Gyorsabb, jobban kiszámítható telepítések Magasfokú megbízhatóság a teljes nyugalom érdekében Gyors, egyszerű beállítás Alacsonyabb telepítési és szervizelési költségek Könnyű tesztelés Nincs szükség vezetékezésre, falak és mennyezetek fúrására Kevesebb szervizhívás Távoli támogatás a helyben dolgozó szakemberek számára Diszkrét, tiszta telepítés A kézi távadón látható visszacsatolás és tájékozódást segítő fehér LED További üzleti lehetőségek vezeték nélküli kimenettel vezérelt alkalmazások felé (garázsajtók, világítás stb. vezérlése kézi távadóval) A 868 MHz-es európai biztonsági sáv használatának köszönhetően a közelben más rádiófrekvenciás rendszerek is használhatók interferenciás gondok nélkül Az eszközök többsége a működéshez szükséges elemekkel kerül szállításra Hosszú elem-élettartam (akár 5 év)

7 7 Vezeték nélküli tartozékok széles választéka wlsn hub wlsn 5-gombos kézi távadó wlsn telepítőeszköz wlsn üvegtörés-érzékelő wlsn PIR érzékelő wlsn dual érzékelő wlsn beltéri sziréna wlsn relémodul wlsn füstérzékelő wlsn Inercia-érzékelő wlsn mágneses nyitásérzékelő: normál, mini, süllyesztett Számos érv, hogy a vezeték nélküli Local SecurityNetwork hálózatot válassza A vezeték nélküli Local SecurityNetwork (wlsn) mindenre képes: a rendkívül megbízható rendszer korszerű technológiára, pontos behatolásérzékelésre és megbízható riasztási kommunikációra épül. Az ügyfelek nyugodtak lehetnek, hiszen értékeik biztonságban vannak. A rendszer egyszerűen, könnyedén telepíthető és programozható, valamint az időmegtakarítás is jelentős. A Bosch márkára jellemző magas minőség, munkaképesség és megbízhatóság által biztos a siker az üzleti életben. A vezeték nélküli Local SecurityNetwork jelentős előnyöket nyújt az Ön és ügyfelei számára.

8 A minőség és az innováció hagyománya A Bosch neve már több mint egy évszázada egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. A Bosch Security Systems büszke arra, hogy tűz- és behatolásjelző, személyi vészjelző, videomegfigyelő, felügyeleti, valamint kommunikációs eszközök és rendszerek teljes választékával állhat az Ön rendelkezésére. Innovatív technológiai megoldásainkat világszerte a legmagasabb szintű szervizzel és támogatással együtt szolgáltatjuk. Ha megbízható megoldásra van szüksége, válassza a Boscht. Bosch Security Systems További információért látogasson el a honlapra, vagy elküldheti kérdéseit ben is a hu.securitysystems@bosch.com címre. Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2006 Minden változtatás joga fenntartva Nyomtatva Németországban 07/06 HOL AS-OT-hu-01_F01U517563_01

5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit

5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ Rugalmasan követi a felhasználó terveit 2 Egyetlen moduláris rendszer mindent megold Páratlan rugalmasság A Bosch forradalmi változást ért el az új, 5000-es

Részletesebben

Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők

Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők Biztos érzékelés. Garantált megbízhatóság. Commercial Series mozgásérzékelők Az érzékelés az első lépés, amikor egy otthon vagy vállalkozás falai közt tartózkodó emberek és értékek védelmét kell biztosítani.

Részletesebben

FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről. Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével

FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről. Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével FlexiDome kamerák Kiváló képek bármilyen helyszínről Bosch FlexiDome megoldások a Dinion kamera teljesítményével Nincs lehetetlen feladat Azt gondolja, hogy az alkalmazási terület túl nagy kihívást jelent

Részletesebben

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak...

DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Ahol emberek találkoznak... 2 DCN vezeték nélküli hozzászólói rendszer Vezeték nélküli hozzászólói rendszer végtelen egyszerűség és rugalmasság A legkorszerűbb,

Részletesebben

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski

Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski Elsőrangú tűzvédelem egy luxuskategóriás szállodában. Bosch tűzjelző rendszer a törökországi Dome Hotel Kempinskiben. Kempinski 2 A minden elemében korszerű Bosch tűzjelző rendszer a Local SecurityNetwork

Részletesebben

ABAX Kétirányú Vezeték Nélküli Rendszer

ABAX Kétirányú Vezeték Nélküli Rendszer Intelligens biztonsági megoldások ABAX Kétirányú Vezeték Nélküli Rendszer Az ABAX rendszer vezeték nélküli bővítőnek lett tervezve, bármilyen vezetékes riasztó központhoz. A SATEL mérnökeinek egyedülálló

Részletesebben

Hangátviteli rendszer

Hangátviteli rendszer Hangátviteli rendszer Integrus hu Üzemeltetési kézikönyv Hangátviteli rendszer Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonság 6 2 A kézikönyvről 7 2.1 Cél 7 2.2 Célközönség 7 2.3 Kapcsolódó dokumentáció

Részletesebben

Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője

Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe. Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője Bosch IP Bevezetés az IP technológiába és a CCTV jövőjébe Bosch IP hálózati videotermékek ismertetője 2 3 A CCTV technológiában bekövetkezett változások hajtóerejét három fő követelmény adta. Az első,

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

MW1-RX-Fx vezeték nélküli mikrofonvevő

MW1-RX-Fx vezeték nélküli mikrofonvevő Épülethangosítás- és konferenciatechnika MW1-RX-Fx vezeték nélküli mikrofonvevő MW1-RX-Fx vezeték nélküli mikrofonvevő 193 automatikusan választható UHF-csatorna Szintetizált PLL-technológia Elővezérelt

Részletesebben

LTC 0630 sorozatú Dinion2X day/night kamera

LTC 0630 sorozatú Dinion2X day/night kamera Videomegfigyelő rendszerek LTC 0630 sorozatú Dinion2X day/night LTC 0630 sorozatú Dinion2X day/night Speciális képfeldolgozási technológia Továbbfejlesztett XF-Dynamic engine (XF dinamikus modul) SmartBLC

Részletesebben

Minden tesztelve. Easy Series behatolásjelző központ Biztonság könnyedén most wlsn*-nel együtt. * vezeték nélküli Local SecurityNetwork

Minden tesztelve. Easy Series behatolásjelző központ Biztonság könnyedén most wlsn*-nel együtt. * vezeték nélküli Local SecurityNetwork Minden tesztelve Easy Series behatolásjelző központ Biztonság könnyedén most wlsn*-nel együtt * vezeték nélküli Local SecurityNetwork Hatékony és egyszerű behatolásjelző központ A hatékony behatolásjelző

Részletesebben

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 200-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 200-as sorozatú PTZkamerarendszer Gazdaságos, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák,

Részletesebben

S435-1. oldal, összesen: 1 - kódig) kódig)

S435-1. oldal, összesen: 1 - kódig) kódig) S435-1. oldal, összesen: 1 - Leírás Az S435 rádiós távvezérlo rendszer egy vagy több távirányítóból és egy vagy több vevokészülékbol áll, amelyeket a berendezés speciális követelményeinek megfeleloen kombinálnak.

Részletesebben

JBY 93. Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 93. Bébitelefon Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. JBY 93 H Bébitelefon Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Tartalom 1 A készülék ismertetése.. 139 2 Jelmagyarázat... 139 3 Rendeltetésszerű

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AC-610 digitális lakatfogó

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. AC-610 digitális lakatfogó HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215 5000. Szolnok, Csáklya u. 6. Tel./Fax: (56)

Részletesebben

Security TV Simulator HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Cikkszám 701377

Security TV Simulator HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Cikkszám 701377 Security TV Simulator hu HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Cikkszám 701377 Security TV szimulátor Örülünk, hogy e készülék megvásárlása mellett döntött. Kívánjuk, hogy sok öröme teljen benne. 1. Információk a használati

Részletesebben

KEZELÉSI 1 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT / TANÚSÍTVÁNY

KEZELÉSI 1 MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT / TANÚSÍTVÁNY RV3-25/P teljesítményszabályozó Ez az kézikönyv fontos útmutatást és a biztonságra vonatkozó figyelmeztetéseket tartalmaz. Mielőtt telepíti az egységet, a megfelelő működés biztosítása és az Ön biztonsága

Részletesebben

PARADOX termékbemutató

PARADOX termékbemutató PARADOX termékbemutató 2009. október 20-tól a TRIÓDA Zrt. a PARADOX SECURITY SYSTEMS LTD hivatalos magyarországi importőre. Amit felajánlunk Folyamatos műszaki támogatás és szolgáltatás, Továbbképzések,

Részletesebben

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer

AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 300-as sorozatú PTZ-kamerarendszer AutoDome 300-as sorozatú PTZkamerarendszer Nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok, kamerák, házak, kommunikációs

Részletesebben

Behatolásérzékelők Gyorstájékoztató. 2015. június

Behatolásérzékelők Gyorstájékoztató. 2015. június Behatolásérzékelők Gyorstájékoztató 2015. június Biztonság, amiben bízhat Az évtizedes tapasztalattal és a kiváló minőségű és teljesítményű termékek iránti elkötelezettséggel a Bosch érzékelők a kategóriájuk

Részletesebben

BC 30. H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató

BC 30. H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató BC 30 H H Vérnyomásmérő készülék Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de MAGYAR

Részletesebben

Szívfrekvencia pulzusóra. german engineering PM 58. Használati utasítás

Szívfrekvencia pulzusóra. german engineering PM 58. Használati utasítás Szívfrekvencia pulzusóra H german engineering PM 58 Használati utasítás TARTALOMJEGYZÉK Szállítási terjedelem...1 Fontos utasítások...2 Általános információk a tréninghez kapcsolódóan...4 A funkciók áttekintése...5

Részletesebben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben

MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben MAGIC.SENS tűzérzékelő sorozat Háromszoros tűzvédelem, maximális védettség a téves riasztásokkal szemben 2 Példaértékű kutatás A mérőhelyeken minden egyes MAGIC.SENS valamennyi funkciója ellenőrzésre kerül.

Részletesebben

Teljesítményerősítők LBB1930/20, LBB1935/20, LBB1938/20, LBB1938/70. hu Kezelési útmutató

Teljesítményerősítők LBB1930/20, LBB1935/20, LBB1938/20, LBB1938/70. hu Kezelési útmutató Teljesítményerősítők LBB193/2, LBB1935/2, LBB1938/2, LBB1938/7 hu Kezelési útmutató Teljesítményerősítők Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Biztonság 4 2 A kézikönyvről 5 2.1 A kézikönyv célja 5 2.2

Részletesebben

Moduláris mennyezeti hangszóró Intelligens hangmegoldás a legtöbb mennyezettípushoz

Moduláris mennyezeti hangszóró Intelligens hangmegoldás a legtöbb mennyezettípushoz Moduláris mennyezeti hangszóró Intelligens hangmegoldás a legtöbb mennyezettípushoz 2 Moduláris mennyezeti hangszóró A telepítő igényeit szem előtt tartva tervezték A legtöbb mennyezettípushoz optimális

Részletesebben

E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval

E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval E2 vezérlő egység, 2db, kétmotoros 230 V~ automatikákhoz, beépített rádióval Szerelési útmutató Verzió: 05/2010 Dátum: 2010 november Rev: 2010.07.19 alapján Fordította: Dvorák László - 2 - - 3 - ÁLTALÁNOS

Részletesebben

KFUV1 és a KFUV1A típusú

KFUV1 és a KFUV1A típusú 1106 Budapest, Gránátos u. 6. tel.: (+ 361) 433 1666 fax: (+ 361) 262 2808 TERMÉKISMERTETİ ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KFUV1 és a KFUV1A típusú egycsatornás fixkódos/ugrókódos rádióvevıhöz 1. Alkalmazási lehetıségek:

Részletesebben

AUTOATTENDANT Rendszer Kézikönyv

AUTOATTENDANT Rendszer Kézikönyv AUTOATTENDANT Rendszer Kézikönyv www.matrixtelecom.hu AutoAttendant Rendszer Kézikönyv 1 Információk a dokumentációról Ez egy általános dokumentáció, mely több, különböző típusú modell részletes leírását

Részletesebben

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20

Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Időjárásfüggő napellenző vezérlő, MS555WR Megrend. szám: 64 60 20 Kezelési utasítás Bevezetés A termék megfelel a vonatkozó európai előírásoknak.

Részletesebben

Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató

Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató Condor 242 dc és Condor 245 df halradar használati útmutató Bevezető: Köszönjük, hogy a Condor Marine halradarját választotta. Ezt a csúcsminőségű halradart, mind a profi, mind az amatőr horgászok egyaránt

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

Conettix D6100i kommunikációs vevő/ átjáró

Conettix D6100i kommunikációs vevő/ átjáró Behatolásjelző rendszerek Conettix D6100i kommunikációs vevő/átjáró Conettix D6100i kommunikációs vevő/ átjáró Összesen 3200 fiók a helyi hálózatban (LAN) vagy nagy területű hálózatban (WAN) történő kommunikációhoz

Részletesebben

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer

AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Videomegfigyelő rendszerek AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZ-kamerarendszer AutoDome 500i sorozatú intelligens PTZkamerarendszer Intelligens, nagy sebességű PTZ-dómkamera Teljesen felcserélhető processzorok,

Részletesebben

BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató

BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató BC 80 H Vérnyomásmérő Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com MAGYAR Tartalom 1. A készülék ismertetése...2 2. Fontos tudnivalók...2 3. A készülék leírása...5

Részletesebben

VIP XD Hálózati videoszerver

VIP XD Hálózati videoszerver VIP XD Hálózati videoszerver HU 2 VIP XD Gyors telepítési útmutató Figyelem! Mindig ismerkedjen meg a biztonsági elõírásokkal a felhasználói útmutató vonatkozó fejezetében (lásd a mellékelt CD-ROM lemezt).

Részletesebben

SITRANS F C MASSFLO Coriolis technológián alapuló tömegáram mérés. sitrans f

SITRANS F C MASSFLO Coriolis technológián alapuló tömegáram mérés. sitrans f SITRANS F C MASSFLO Coriolis technológián alapuló tömegáram mérés sitrans f s Fejlett technológia a kiemelkedő pontosság és gazdaságosság érdekében Teljes sorozat A Siemens a nagy pontosságú coriolis tömegárammérők

Részletesebben

Tantárgy: TELJESÍTMÉNYELEKTRONIKA Tanár: Dr. Burány Nándor Tanársegéd: Mr. Divéki Szabolcs 3. FEJEZET

Tantárgy: TELJESÍTMÉNYELEKTRONIKA Tanár: Dr. Burány Nándor Tanársegéd: Mr. Divéki Szabolcs 3. FEJEZET Tantárgy: TELJESÍTMÉNYELEKTRONIKA Tanár: Dr. Burány Nándor Tanársegéd: Mr. Divéki Szabolcs 5. félév Óraszám: 2+2 1 3. FEJEZET TÁPEGYSÉGEK A tápegységek építése, üzemeltetése és karbantartása a teljesítményelektronika

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Termék katalógus BEHATOLÁSJEZŐ RENDSZER BELÉPTETÉS VEZÉRLŐ RENDSZER TÁVFELÜGYELET CCTV

Intelligens biztonsági megoldások. Termék katalógus BEHATOLÁSJEZŐ RENDSZER BELÉPTETÉS VEZÉRLŐ RENDSZER TÁVFELÜGYELET CCTV Intelligens biztonsági megoldások Termék katalógus BEHATOLÁSJEZŐ RENDSZER BELÉPTETÉS VEZÉRLŐ RENDSZER TÁVFELÜGYELET CCTV Intelligens biztonsági megoldások TÖBB MINT 20 ÉV TAPASZTALATA A SATEL 1990-ben

Részletesebben

6304 5414 06/2000 HU A

6304 5414 06/2000 HU A 6304 5414 06/2000 HU A kezelő részére Kezelési utasítás FM 445 funkció modul A kezelés előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Fontos általános jellegű használati tudnivalók A készüléket csak rendeltetésszerűen

Részletesebben

Szelepmozgató AME 335

Szelepmozgató AME 335 AME 5 11-1 KIVITEL AME 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AME 5 szelepmozgató a VRB, VRG, VF és VL típusú két- és háromjáratú szelepeknél használható max. DN 80 átmérőig. A szelepmozgató rendelkezik néhány

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

6301 4872 04/01 HU A kezelõ részére. Kezelési utasítás. FM 443 funkció modul Szolármodul. A kezelés elõtt kérjük gondosan átolvasni!

6301 4872 04/01 HU A kezelõ részére. Kezelési utasítás. FM 443 funkció modul Szolármodul. A kezelés elõtt kérjük gondosan átolvasni! 6301 4872 04/01 HU A kezelõ részére Kezelési utasítás FM 443 funkció modul Szolármodul A kezelés elõtt kérjük gondosan átolvasni! Impresszum A készülék megfelel a rá vonatkozó szabványok és irányelvek

Részletesebben

LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes.

LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes. LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Rendkívül kompakt. Rendkívül erőteljes. 2 LC4 széles sugárzási szögű mennyezeti hangsugárzó Kompakt felépítés, minőség és utolérhetetlen lefedettség A

Részletesebben

Hatósági szabályozás szélessávú vezetéknélküli hozzáférési rendszerekre

Hatósági szabályozás szélessávú vezetéknélküli hozzáférési rendszerekre Hatósági szabályozás szélessávú vezetéknélküli hozzáférési rendszerekre GRAD JÁNOS Nemzeti Hírközlési Hatóság grad@nhh.hu Kulcsszavak: szélessávú vezetéknélküli hozzáférés, frekvenciagazdálkodás, RLAN,

Részletesebben

JBL COMMERCIAL SERIES. Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang.

JBL COMMERCIAL SERIES. Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang. JBL COMMERCIAL SERIES Nagy Teljesítmény. Átfogó, Sokoldalú Hang. JBL COMMERCIAL SERIES A JBL Commercial Series, a legjobb HARMAN márkák dinamikus kombinációja tudja, hogy minden üzlet számára elengedhetetlen

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ

ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ BRONDI FX-200 TWIN ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ www.btech.hu Mi található a kijelzın Csatorna szám Alcsatorna szám Akkumulátor telítettség jelzı. Amikor a csíkok eltőnnek, töltse fel az akkumulátort Adás-, hívásjelzı

Részletesebben

CALL FPI CALL FCRI CALL FS CALL FCRS

CALL FPI CALL FCRI CALL FS CALL FCRS CALL FPI CALL FCRI CALL FS CALL FCRS ÁLATLÁNOS JELLEMZŐK Mikroprocesszor vezérlésű kültéri sziréna, villogóval. Ellenálló polikarbonát ház Időjárásálló belső fémburkolat Egy hang,- és egy fényindító bemenet.

Részletesebben

BM 40 H Használati utasítás Vérnyomásmérő

BM 40 H Használati utasítás Vérnyomásmérő BM 40 H H Használati utasítás Vérnyomásmérő BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

LC1 moduláris mennyezeti hangszórócsalád

LC1 moduláris mennyezeti hangszórócsalád Kommunikációs rendszerek LC1 moduláris mennyezeti család LC1 moduláris mennyezeti család www.boschsecurity.hu u Kiváló minőségű beszéd- és zenevisszaadás u Egyszerű telepítés egyetlen rácsmérettel és egy

Részletesebben

420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem

420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem Páratlan pontosság Dual Ray technológiával 420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés és kiemelkedő védelem 2 420-as sorozatú automatikus tűzjelző Intelligens érzékelés a kiemelkedő védelemért

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ

Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ PROMAG HASZNÁL ATI ÉS KEZELÉSI LEÍRÁS Verzió: 1.05 Az elektromágneses energia az az elementáris energia, amelytől a szervezet egész élete függ UNIVILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1147 Budapest, Fűrész

Részletesebben

Távközlő hálózatok és szolgáltatások Távközlő rendszerek áttekintése

Távközlő hálózatok és szolgáltatások Távközlő rendszerek áttekintése Távközlő hálózatok és szolgáltatások Távközlő rendszerek áttekintése Németh Krisztián BME TMIT 2015. szept. 14, 21. A tárgy felépítése 1. Bevezetés Bemutatkozás, játékszabályok, stb. Történelmi áttekintés

Részletesebben

4 csatornás, D-osztályú erősítő

4 csatornás, D-osztályú erősítő 4-581-373-11(2) (HU) 4 csatornás, D-osztályú erősítő Kezelési útmutató Tulajdonos feljegyzései A típusjel és a sorozatszám a készülék alján található. Írja fel a sorozatszámot az alábbi helyre. Panaszbejelentés

Részletesebben

DIGITÁLIS RÁDIÓFREKVENCIÁS VEZÉRLÉSEK GÖRDÜLO KÓDOKKAL S449-ES SOROZAT

DIGITÁLIS RÁDIÓFREKVENCIÁS VEZÉRLÉSEK GÖRDÜLO KÓDOKKAL S449-ES SOROZAT SOROZATSZÁM SOROZAT MODELL DÁTUM ZVL407 S449 FM 2001. április 11. Az S449-es sorozatú berendezések megfelelnek a 99/05/CE irányelvek követelményeinek és az alkalmazott muszaki hivatkozási szabványoknak.

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 008 394 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA

(11) Lajstromszám: E 008 394 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA !HU000008394T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 008 394 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 06 741313 (22) A bejelentés

Részletesebben

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS

STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS STAGNOLI PROFESSIONAL VEZÉRLÉS A VEZÉRLŐEGYSÉG TETEJE Akkumulátor töltő kapcsolat kivezetés. 24 V motor kivezetés. Kiegészítő külső áramforrás kimenet. Villogó kimenet (15 W max., 12 V AC) ; a villogást

Részletesebben

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk

2016 Induljon. a víz! Szivattyúk 2016 Induljon a víz! Szivattyúk Mindig a megfelelő szivattyút! Áttekintés a szivattyúfajtákról. A GARDENA Önnek és ügyfeleinek széleskörű választékot kínál a szivattyúk terén; a nagy teljesítményű, de

Részletesebben

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély! Az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Smart-UPS TM C szünetmentes tápegységhez SRC250 SRC450 110/120/230 V~ Toronyba/Rackbe szerelhető 1U Smart-UPS TM C szünetmentes tápegységhez 250/450 VA 110/120/230 V~ Toronyba/Rackbe

Részletesebben

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ

LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ LÉGCSATORNÁS LÉGKONDICIONÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM 1. MŰKÖDTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK... 2 1.1. Biztonsági óvintézkedések... 2 1.2. Az alkatrészek neve... 3 2. MŰKÖDTETÉS...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS. 500 VA 100 Vac. 750 VA 100/120/230 Vac. Tower szünetmentes tápegység

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS. 500 VA 100 Vac. 750 VA 100/120/230 Vac. Tower szünetmentes tápegység Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS 500 VA 100 Vac 750 VA 100/120/230 Vac Tower szünetmentes tápegység 990-1587A 12/2005 Bevezetés Az APC szünetmentes tápegységet (UPS) arra tervezték, hogy megvédje

Részletesebben

AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B. FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Kimeneti feszültség és áram:

AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B. FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Kimeneti feszültség és áram: AKKUMULÁTORTÖLTŐ 12V 15A CIKKSZÁM: 01.80.150B KÖSZÖNJÜK, HOGY AZ ÁLTALUNK FORGALMAZOTT TERMÉKET VÁLASZTOTTA! FŐBB JELLEMZŐK: Bemeneti feszültség:: Bemeneti áram Töltőáram: Kimeneti feszültség és áram:

Részletesebben

Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera

Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera A jövõ elkötelezettje Többet látni. Többet nyújtani. testo 880 hõkamera Most: Automatikus Hot-/Cold-Spot felismeréssel és új Profi-szoftverrel TÖBBET LÁTNI... Az infravörös sugárzás az emberi szem számára

Részletesebben

JME-52F. Oltásvezérlő modul. DSC Hungária Kft. JELLEMZŐK:

JME-52F. Oltásvezérlő modul. DSC Hungária Kft. JELLEMZŐK: JME-52F Oltásvezérlő modul JELLEMZŐK: Programozható késleltetés (30, 60, 90, 150 másodperc) ÉS, VAGY üzemmód Vezérelhető, programozható kimenet 3 bemenet: tiltás, indítás, nyomáskapcsoló felügyelet Hiba,

Részletesebben

Hajszárító Használati útmutató

Hajszárító Használati útmutató Hajszárító Használati útmutató HU A termék első használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri. Csak az ebben a használati útmutatóban leírtaknak

Részletesebben

Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435

Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435 Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435 Leírás szelepkarakterisztika beállítási lehetőség; az áramlási karakterisztikát változtatni lehet lineárisról logaritmikusra és fordítva. energiamegtakarító,

Részletesebben

Modul programozási útmutató

Modul programozási útmutató Modul programozási útmutató Programozási módok A modulok a következõ módokon programozhatók: 1) WinLoad vagyonvédelmi rendszerüzemeltetõ szoftver segítségével. A modulok 19,200 baudra (vagy 38,400 baudra

Részletesebben

TM-73735. Szervó dekóder XL-Pol (4 szervó) Servo decoder XL-Pol (4 servo) Használati útmutató. User's manual

TM-73735. Szervó dekóder XL-Pol (4 szervó) Servo decoder XL-Pol (4 servo) Használati útmutató. User's manual TM-73735 Szervó dekóder XL-Pol (4 szervó) Használati útmutató Servo decoder XL-Pol (4 servo) User's manual 2015 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele

Részletesebben

Üzemeltetési utasítás

Üzemeltetési utasítás Hajtástechnika \ Hajtásautomatizálás \ Rendszerintegráció \ Szolgáltatások Üzemeltetési utasítás Érintésmentes energiaátvitel MOVITRANS TPM12B illesztő tápegység Kiadás: 2011. 02. 17074177 / HU SEW-EURODRIVE

Részletesebben

Mielıtt használná termékünket 702008035. Az eltérı környezeti körülmény elektromos áramütést, tüzet, hibás mőködést vagy. okozhat.

Mielıtt használná termékünket 702008035. Az eltérı környezeti körülmény elektromos áramütést, tüzet, hibás mőködést vagy. okozhat. . Adatlap G rogrammable ogic Controller GOFA-GM Sorozat GM-DR20/0/0/0A Mielıtt használná termékünket 02000 Olvassa el ezt az adatlapot figyelmesen különösen ügyelve a kezelésre, beépítésre, beszerelésre

Részletesebben

FLEXIDOME IP starlight 7000 RD

FLEXIDOME IP starlight 7000 RD Video www.boschsecurity.hu u u Kiváló teljesítmény gyenge megvilágítás esetén is (0,017 lx színes üzemmódban) Az intelligens zajcsökkentés akár 30%-kal is csökkenti a sávszélesség- és tárhelyigényt u Ütésálló,

Részletesebben

2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el)

2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el) 2,4GHz Vezeték nélküli csatlakozófejes AV jeltovábbító Használati útmutató (Használatba helyezés előtt kérjük olvassa el) Fontos biztonsági előírások A készülék működés közben megfelel a két alábbi feltételnek:

Részletesebben

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14 2 3 4 Tartalomjegyzék 3, 4, 8, 9 ábrák...2 5, 6, 7, 10 ábrák...3 11-16 ábrák...4 1. Biztonsági előírások...6 2. Készülék bemutatása...6 2.1 Bevezetés...6 2.2 Doboz tartalma...7 2.3 Opcionális tartozékok...7

Részletesebben

M12 GSM kommunikátor Telepítői kézikönyv

M12 GSM kommunikátor Telepítői kézikönyv M12 GSM kommunikátor Telepítői kézikönyv DSC Hungária 2015.01.14. 1.02 v. Tartalomjegyzék Bemutatás 1 Bemutatás 1 Fő funkciók 1 Műszaki jellemzők 1 A GSM modul üzembe helyezése 2 Telepítés 2 Részegységek

Részletesebben

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX

FX-25 TWIN PMR 446. Használati útmutató SC DCM VOX FX-5 TWIN PMR 446 Használati útmutató TX RX SC DCM VOX DCM VOX 1. Kezelöegység és kijelzö Beszéd gomb Fülhallgató és töltés csatlakozó BTECH LCD kijelzö www.btech.hu Fel/Le gomb Be/Ki gomb TX SC RX MENÜ

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum a tartalék akkumulátor megfelelő felszerelését ismerteti.

Részletesebben

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P Használatba vétel előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Keverő erősítők Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P JELLEMZŐK: 1. Három mikrofon bemenet, két külső műsorforrás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 420/620 VA 110/120/230 Vac Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez 990-1853D 12/2005 Bevezetés The APC szünetmentes tápegységet (UPS) úgy alakították ki,

Részletesebben

Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbh & Co. KG Porschestraße 8 59227 Ahlen (Westfalia) Germania

Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbh & Co. KG Porschestraße 8 59227 Ahlen (Westfalia) Germania RD-HSII/HU Az illusztrációk részben extra felszereltségűek. Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbh & Co. KG Porschestraße 8 59227 Ahlen (Westfalia) Germania Telefon +49 (0) 2382 9814-0 Telefax +49 (0)

Részletesebben

Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL

Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL BEHATOLÁSJELZŐ KÖZPONT, KOMMUNIKÁTORRAL Omnia 4 Omnia 8 VERZIÓ: 3.04 PROGRAMOZÁS KEZELŐBILLENTYŰZETRŐL K3.0 HUNG010824 a V4.2 BUU 2.0 300300 kiadás alapján A BENTEL SECURITY srl fenntartja a jogot a leírás

Részletesebben

Modern technológia. a biztonnságos és kényelmes kapuműködtetéshez. Marantec

Modern technológia. a biztonnságos és kényelmes kapuműködtetéshez. Marantec Marantec Modern technológia a biztonnságos és kényelmes kapuműködtetéshez A Marantec motorok biztonságos és megfelelő működését további termékek támogatják - távirányítók, fotocellák, proximity kártyák

Részletesebben

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1 A KÖZPONT BEMUTATÁSA...3 1.1 A GYÁRTÓ NEVE...3 1.2 A TERMÉK PONTOS AZONOSÍTÁSA...3 1.3 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK...3 1.4 LEÍRÁSOK...3

Részletesebben

6 KIEGÉSZÍTŐ BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK GYALUKHOZ... 6 7 BEÁLLÍTÁSOK... 6

6 KIEGÉSZÍTŐ BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK GYALUKHOZ... 6 7 BEÁLLÍTÁSOK... 6 1 ALKALMAZÁS... 3 2 LEÍRÁS (ÁBRA A)... 3 3 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 3 4 JELZÉSEK... 4 5 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK SZERSZÁMGÉPEKHEZ... 4 5.1 Munkakörnyezet... 4 5.2 Elektromos biztonság... 4 5.3 Személyi

Részletesebben

Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató

Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató Condor 242 dc hordozható halradar használati útmutató Bevezető: Köszönjük, hogy a Condor Marine halradarját választotta. Ezt a csúcsminőségű halradart, mind a profi, mind az amatőr horgászok egyaránt problémamentesen

Részletesebben

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Leírás szelepkarakterisztika beállítási lehetőség; az áramlási karakterisztikát változtatni lehet lineárisról logaritmikusra és fordítva. a nyomaték-kapcsolóval

Részletesebben

DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük!

DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás. Üdvözöljük! DC C1060/C850 Digitális fényképezőgép Használati utasítás Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2008 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

5 Egyéb alkalmazások. 5.1 Akkumulátorok töltése és kivizsgálása. 5.1.1 Akkumulátor típusok

5 Egyéb alkalmazások. 5.1 Akkumulátorok töltése és kivizsgálása. 5.1.1 Akkumulátor típusok 5 Egyéb alkalmazások A teljesítményelektronikai berendezések két fõ csoportját a tápegységek és a motorhajtások alkotják. Ezekkel azonban nem merülnek ki az alkalmazási lehetõségek. A továbbiakban a fennmaradt

Részletesebben

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon.

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon. Szabadonálló hűtőszekrények 2013 HŰTŐGÉPEK ÉS FAGYASZTÓK Gyakorta megesik velem, hogy nem fogyasztom el rögtön a megvásárolt élelmiszert, ám szeretném ha több napig változatlanul megmaradna eredeti íze,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

Felhasználói útmutató. HUAWEI VPM210 mikrofon V100R001. Kiadás 01 Dátum 2011-10-15 Alkatrészazonosító 7110060

Felhasználói útmutató. HUAWEI VPM210 mikrofon V100R001. Kiadás 01 Dátum 2011-10-15 Alkatrészazonosító 7110060 mikrofon V100R001 Kiadás 01 Dátum 2011-10-15 Alkatrészazonosító 7110060 A Huawei Technologies Co., Ltd. műszaki teljeskörű támogatást és szervizt nyújt ügyfeleinek. Kérjük, forduljon helyi irodánkhoz vagy

Részletesebben

H Wake-up light Használati útmutató

H Wake-up light Használati útmutató WL 32 H Wake-up light Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

BGSM-A v1.1. 1. ábra. DSC Hungária 1

BGSM-A v1.1. 1. ábra. DSC Hungária 1 DSC Hungária Kft Tartalomjegyzék JELLEMZŐK...3 BGSM-A...3 Opcionális üzenetküldő (NC2/VOX)...3 LEÍRÁS...3 A BGSM-A TELEPÍTÉSE...4 CSATLAKOZÓK...4 ÁLTALÁNOS MŰKÖDÉS...6 GSM INTERFÉSZ EGYSÉG...6 SMS KÜLDŐ

Részletesebben

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Kezelési útmutató. A német eredeti változat fordítása

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Kezelési útmutató. A német eredeti változat fordítása Powador. TL - INT 4. TL - INT 8. TL - INT. TL - INT Kezelési útmutató A német eredeti változat fordítása Kezelési útmutató szerelők és üzemeltetők számára Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 4. A

Részletesebben

Mikrohullámú sorompó nagytávolságú kerületvédelemhez. Üzembe helyezési kézikönyv.

Mikrohullámú sorompó nagytávolságú kerületvédelemhez. Üzembe helyezési kézikönyv. Mikrohullámú sorompó nagytávolságú kerületvédelemhez. Üzembe helyezési kézikönyv. POLITEC s.r.l. 2 POLITEC s.r.l Index Fő komponensek 4. oldal Kábelakna jellemzők 5. oldal A kábelakna elhelyezése 6. oldal

Részletesebben

Szolár kiegészítõ lap

Szolár kiegészítõ lap 600 80 0 / 00 HU Szakcég részére Szolár kiegészítõ lap Logamatic 07 (M) szabályozóhoz FM szolármodullal A szerelés és karbantartás elõtt kérjük gondosan átolvasni! Elõszó Fontos általános alkalmazási tudnivalók

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 63A Digitális Rezgésmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti ellenőrzés... 2 3. Funkciók... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 2 5. LCD Képernyő... 3 6. Műszaki jellemzők...

Részletesebben

FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás

FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás FX-400 TWIN PMR 446 Walkie-talkie Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében.

Részletesebben

TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder

TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben