Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története"

Átírás

1 Az Atlas Copco kelet- és közép-európai története

2

3 KELET- ÉS KÖZÉP-EURÓPA Az Atlas Copco kelet- és középeurópai történelme hosszú idővel ezelőtt, február 21-én indult a Balkánon, amelyhez aztán a későbbiekben több ország is csatlakozott. Az elmúlt 56 évben, miközben a régió rengeteg változáson és átalakuláson ment át, az Atlas Copco-nak mindvégig sikerült megőriznie, illetve továbbfejlesztenie tevékenységét fenntartható és jövedelmező módon. Az Atlas Copco bizonyos országokban csak néhány munkavállalóval indult útjára, manapság azonban már több ezren dolgoznak a cég kompresszor-technológiai, építés technikai, bányászati és feltáró berendezésekkel foglalkozó, valamint ipartechnikai területein. Az évek során a társaság is magáénak vallotta a csoportban alapértéknek tartott interakciót, kötelezettségvállalást és innovációt, hogy First in Mind - First in Choice jelmondatához hűen a célcsoportjához tartozó vállalkozások kiemelt partnere lehessen.

4 IDŐREND Az 1960-as évek Az Atlas Copco fokozatosan kiépíti keletés közép-európai pozícióját. Az első sikeres együttműködés már az ötvenes évek végén megvalósul a belgrádi Elektrobiróval, és a cég állandó helyet szerez magának a jugoszláv piacon. Tíz évvel később a magyar ügyfeleknek is bemutatja kompresszorait a helyi Zenit nevű cégen keresztül ben az Atlas Copco Csehszlovákiában is megkezdi a tevékenységét. Egy évvel később az Atlas Copco termékei már szerepet ját- Az 1980-as évek Az Atlas Copco pozíciója tovább erősödik. Fúrói és kompresszorai fontos szerepet játszanak Csehszlovákiában a mohi atomerőmű építésében. Ugyanebben az évben Fabrika kompresora, vagyis kompresszorgyár kezdi meg működését Jugoszláviában. Villamos és mobil dízelkompresszorokat, valamint csavarkompresszorokat és dugatytyús kompresszorokat gyártanak itt. A Jugoszláviában és Kelet-Európa területén gyártott valamennyi termék teljes Az 1990-es évek Az 1990-es évek fontos mérföldkövet jelentenek az Atlas Copco számára a közép-kelet-európai régióban. A cég közvetlen képviseletet nyit a régió több országában is, és kiterjeszti szolgáltatásait. A kilencvenes évek elején az Atlas Copco bányászati berendezésekkel jelenik meg a magyar piacon. Ugyanekkor Atlas Copco Kompresszor néven külön céget alapít, amely kompresszorok értékesítésére és vevőszolgálatra szakosodik ben a társaság szanak a legrégebbinek és leghosszabbnak számító D1-es út építésénél. Az Atlas Copco kimagasló üzleti eredményeket ér el az egykori Jugoszláviában is. Az es évek elején új irodaépületet épít Belgrádban, és öt másik városban is megnyitja képviseletét. Az értékesítés egyre nő, a szervezeti struktúrát finomítják, és az Atlas Copco immár piacvezetőként olyan erővé válik a régióban, amellyel számolni kell. mértékben kielégíti a vevői igényeket. Az elkövetkezendő tizenegy évben 6000 kompresszor kerül le a gyártósorokról, ezért az Atlas Copco körülbelül 500 főre emeli munkavállalói létszámát. Az as években Magyarországon szervizközpont nyílik, és az Atlas Copco építési és bányagépészeti berendezései ezen a piacon is megjelennek ben az első bányagépek részt vesznek a prágai metró építésében is. menedzsmentje elhatározza, hogy Csehszlovákiában közvetlen forgalmazási lehetőséget hoz létre, majd megnyitja az Atlas Copco AirPower elnevezésű képviseletét ben Csehszlovákiában jelentős szerkezeti átalakítás következik be, amikor is az Atlas Copco három külön üzleti területre válik szét: kompresszorok, építési és bányászati technológia, valamint a kéziszerszámok és szerelvényrendszerek üzletágra. Lengyelországban az Atlas Copco együttműködésbe kezd a vörösrézpiac világszintű vezetőjével.

5 1993 Prágában megalapítják az Atlas Copco Kompresoryt. A cég tizenegy munkavállalója olajmentes és olaj-befecskendezéses kompresszorait megvételre, illetve kölcsönzésre is kínálja. Az Atlas Copco Kompresory megnyitja fióktelepét Szlovákiában. Akkoriban csak egyetlen munkavállaló végez tevékenységet a trencséni fiókban. Ugyanebben az évben az Atlas Copco fióktelepet épít Lengyelországban is. A társaság már több évtizede jelen van ezen a területen, 1994 A cseh erőművekben kéntelenítési technológiát kezdenek alkalmazni, az Atlas Copco pedig az energiaipar kiemelt partnerévé válik. Lassan csaknem száz kompresszort építenek be a fűtő- és erőművekbe. Ugyanebben az évben az első termékek megjelennek a romániai piacon is. A helyi forgalmazók bemutatják az első Atlas Copco berendezéseket a vásárlóknak, s ezzel megnyitják az utat a termékek teljes skálája előtt. A következő évben az Atlas Copco lengyel 1996 A legfontosabb cseh autógyártó elkezdi használni az Atlas Copco elektromos csavarbehajtóit. A cég lesz a vezető beszállító az autóipar végső összeszerelési fázisánál használt csavarmeghúzó rendszerek tekintetében. A Mladá Boleslavban épült új autóüzemet, amelynek gyártósorát teljes egészében Atlas Copco eszközökkel szerelték fel, maga a cseh elnök, Václav Havel nyitja meg hivatalosan. A hosszú távú partneri viszony nak és a széles körű hiszen termékeit már az 1920-as évek végén bevezette, a második világháború után pedig már jó alapokkal rendelkező forgalmazói hálózattal rendelkezett. Jelenleg a cég berendezések értékesítésére, kölcsönzésére és az ehhez kapcsolódó vevőszolgálatra összpontosít. Napjainkban az Atlas Copco Polska több mint 300 dolgozót foglalkoztat Lengyelországban, ideértve az üzletkötőket és a szervizszakembereket is. Tevékenységét megbízással rendelkező forgalmazók is segítik. szénbányák megrendelésére leszállítja első földalatti mélyfúró berendezését. A számítógép által vezérelt modern gépek jelentik az első lépést a bányákkal való hosszú távú együttműködéshez. A lengyel bányaiparban a pneumatikus berendezéseket felváltó első hidraulikus kőzetfúrók technológiai áttörést hoznak. A kiváló együttműködésnek köszönhetően a helyi bányák szintén áttérnek az Atlas Copco kompresszorok használatára. tapasztalatoknak köszönhetően bővül az együttműködés a kelet-európai országokon kívül található egyéb üzemekkel is. Romániában az Atlas Copco egy teljesen új iparágban kezd munkába a hajógyártásban. A mangaliai kikötővárosban található egyik tekintélyes cégközpont az Atlas Copcót választja eszközei és kompresszorai beszállítójaként. Példáját követi még több más nagyobb romániai és horvátországi hajóüzem is. Az Atlas Copco biztosítja számukra a mindennapi tevékenységükhöz szükséges berendezéseket.

6 1998 Új fióktelep nyílik közvetlenül a vevő telephelyén Polkowicében azzal a céllal, hogy maximális támogatást biztosítson a vörösrézpiac világvezető cégének. Szintén Lengyelországban az Atlas Copco válik a gépjárműipar fő beszállítójává. A modern adatgyűjtési technológiáknak köszönhetően az Atlas Copco szakértői megerősítik, hogy egyetlen jármű sem hagyja el az összeszerelést végző gyártósort a csatlakozások megfelelő rögzítése nélkül. A sűrített levegő tekintetében a 2000 Az Atlas Copco mélyfúró berendezései piacvezetővé válnak Magyarországon. A lengyel autógyártókkal való sikeres együttműködés egy japán motorgyártóval kötött fontos szerződéssel folytatódik. A japán cég Tychyben található gyártóművét az Atlas Copco visszahatásmentes impulzus csavarbehajtóival szerelik fel. Az olajmentes kompresszorokkal foglalkozó lengyel részleg először a világon hosszú távú kölcsönszerződésben biztosítja a kompresszorok működéséhez szükséges 2002 Egy szlovák gyártóüzemmel rendelkező német autógyártó cég kitünteti az Atlas Copcót mint a csavarhúzó rendszerek fő beszállítóját és a gépjárműipar vezető megoldásainak szállítóját. Ugyanakkor Szlovákia az első kelet-európai ország, ahol modern adatgyűjtő szoftvert építenek be. Ez a rendszer lehetővé teszi az összeszerelési folyamat teljes mértékű ellenőrzését, és fontos információt szolgáltat a minőség és a termelékenység javításához. A rendszer vevők tudomást szereznek egy forradalmi újításról, a változó sebességű hajtással rendelkező kompresszorokról. Csehországban az Atlas Copco földalatti mélyfúró berendezéseket szállít, amelyeket az új mrázovkai közúti alagút kialakításánál vetnek be. Ezek a világ első ilyen típusú programozható és számítógép által vezérelt gépei. Az alagúton belül földalatti csomópont található, amely összeköti a város egyes részeit. A későbbiekben a német ADAC a világ harmadik legbiztonságosabb európai alagútjának tartja a mrázovkai létesítményt. levegőt, lehetővé téve azt, hogy a vevő a fő tevékenységére koncentrálhasson, miközben az Atlas Copco gondoskodik a kompresszorállomásról. Ezt a megoldást sikeresen alkalmazták például a lengyel hajóüzemekben. Az olajmentes kompresszorokat az a romániai autógyár is használja, ahol az ország legnépszerűbb járművei készülnek. A kompresszorokon kívül az az autógyártó, amely 2010-ben a legmegbízhatóbb romániai márkává vált, szintén az Atlas Copco csavarmeghúzó technológiáját alkalmazza. adatokat vesz fel a gyártási folyamattal kapcsolatban, és minden egyes csavarfeszítésre vonatkozóan archiválja az információt. Az adatok szükség szerint könnyen hozzáférhetőek. Romániában építési és bányatechnológiai képviselet nyílik. Három évvel később ez a képviselet független fiókteleppé alakul. Lengyelországban új Atlas Copco telephely indul Sekocinában. A hivatalos megnyitó ünnepségen részt vesznek a teljes cégcsoport, az ügyfelek és a munkavállalók képviselői is.

7 2003 Az Atlas Copco teljes mértékben beépíti portfóliójába a Krupp Berco Bautechnik termékeit. Ez a cég világvezető a hidraulikus kiegészítők területén - törők, kombi vágógépek és zúzógépek tekintetében. A Krupp márkát kizárólag az Atlas Copco építési és bányatechnológiai részlegei forgalmazzák a teljes közép-európai régióban. A Csehországban folytatott valamennyi üzleti tevékenység egyetlen székhelyre költözik. Szlovákiában a legfontosabb esemény a legnagyobb 2004 Ez az év mérföldkő az egykori Jugoszlávia országaiban. Az országokban történt politikai változásokat követően az üzlet virágzik, az értékesítési volumen emelkedik. Ezért külön kompresszortechnológiai üzletág jön létre, amely Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Macedónia, Albánia, Bulgária és Románia ellátásáért felelős. Annak érdekében, hogy a magyarországi vevők igényeit rugalmasabban tudjuk követni, a kéziszerszámokkal foglalkozó részleg 2005 Két új helyen is megindul a munka Romániában: Bukarestben és Nagybányán. Az Atlas Copco mélyfúró berendezéseit egyre gyakrabban használják a Románia legnagyobb folyóin épülő gátak építéséhez. A nagy multinacionális olajvállalatok az Atlas Copco termékeit, ez alkalommal a legmodernebb centrifugális olajmentes kompresszorokat vásárolják a romániai finomítók részére. A szállítás körébe beletartoznak az abszorpciós szárítók is, amelyek biztosítják az elvárt olajmentes, változó sebességű hajtással rendelkező kompresszor bevezetése. A papírüzem, ahova a kompresszort beépítik, a teljes közép-kelet-európai régiót tekintve a legelsők között használja ezt az újítást. Romániában kezdetét veszi a bányákkal való együttműködés. Az Atlas Copco kompresszorai biztosítják a bányák légszellőztetését, valamint gondoskodnak arról, hogy a hőmérséklet ne emelkedhessen meg túlzottan, illetve halálos gázok ne gyűlhessenek fel. külön képviseletet kap, amely Győrben kibővíti a szervizüzemet, hogy helyi támogatást nyújthasson. A zéró hibás összeszerelés megvalósításával az Atlas Copco forradalmasítja a lengyel autóipart. A koncepciót elsőként a Tychyben található autóüzem új szerelőplatformjának megvalósítása során alkalmazzák, ez a megoldás azonban lehetővé teszi, hogy a koncepciót más összeszereléssel foglalkozó vevő is alkalmazza, és így javítsa a termelékenységét. maximális levegőminőséget a pneumatikus eszközök működéséhez. Megkötik a pneumatikus kéziszerszámokra vonatkozó első szervizszerződést Csehországban. A kéziszerszámok és a kompresszorok az újonnan épített autóüzemek részére készülnek, és az Atlas Copco lesz a sűrített levegő kizárólagos beszállítója. Az első számítógép által vezérelt, külfejtéseknél használt berendezés 2005-ben jelenik meg, és ennek köszönhetően a társaság vezető pozícióba kerül a fúrási munkák terén.

8 2006 Romániában az Atlas Copco a legna gyobb helyi kerékabroncsgyártóval köt szerződést olajmentes kompresszorokkal kapcsolatban. A jelentős siker megünneplése után a többi gumiabroncsgyártó multinacionális cég következik Romániában. Lengyelországban az Atlas Copco segíti a helyi vasúti flotta mo dernizálását. Az utasszállításnál használt villamos mozdonyokon az összes dugattyús kompresszort új csavarkompresszorral cserélik le, amelyek a nehéz üzemi körülmények között is megfelelnek a 2007 Új kéziszerszámgyártó csarnok épül Magyarországon. Az összes munkaállomás, technológiai eljárás és berendezés, illetve a know-how Svédországból érkezik, ezek közül valamennyi be is épül az új gyárba. Elsőként köszörűgépek és kiegyensúlyozó gépek hagyják el a magyarországi gyártósorokat. Akkreditált kalibrációs laboratórium nyílik Prágában, amely forradalmi módszerek alkalmazásával, a dinamikus forgatónyomaték mérésével és beállításával kínál lehetőséget 2008 Az Atlas Copco berendezése szerepet kap Csehország legnagyobb földalatti projektjében, a Blanka alagútkomplexum munkáiban. Befejezése után ez lesz Európa legnagyobb városi alagútja. A cseh Atlas Copco leányvállalat a Servis A.C. és a Lutos integrálásával kibővíti ajánlatát a kompresszorokra és a befúvókra vonatkozó komplex szolgáltatásokkal. Magyarországon az Atlas Copco megjelenik az elektronikaiparban a kis dinamóméteres csavarkulcsok követelményeknek. Központi szervizműhely kezdi meg működését Gromadkában, amely az Európa valamenynyi területéről érkező kéziszerszámok karbantartásával foglalkozik. A lengyel szakemberek szolgáltatást nyújtanak saját telephelyükön, illetve közvetlenül a vevőnél is. Bulgáriában létrejön a Lifton és Kammarton cégek akvizíciója, így az Atlas Copco szilárd pozíciót szerez a bontási munkák szegmensében. A Kammarton továbbra is fenntartja az ipari kéziszerszámok forgalmazását. a csavarbehajtók kalibrációjára. Új vevőközpontot állítanak fel Szlovákiában a kompresz szor üzletág számára. A D1-es út fontos boriki alagútjának építésénél Atlas Copco fúróberendezést használnak. Olyan forradalmian új módszereket alkalmaznak az alagút építésénél, amelyek a környező sziklatömeg nyomását használják stabilizációs célra. Az alagút az ugyanolyan nevű felszín alatt halad, Mengusovce és Jánovce városait köti össze. szállításával, amelyeket mobiltelefonok gyártásához használnak. Az intenzív együttműködést vevői elégedettség övezi, így megnyílik az ajtó más olyan iparágak felé is, amelyek kis forgatónyomatékú alkalmazásokat igényelnek. Románia az első ország Közép-Európában, ahol fúrógépekkel nyernek ki további feldolgozásra szánt vörösrezet. A helyi képviseletnél megjelenik az első Atlas Copco fúróberendezések iránt érdeklődő vevő.

9 2010 A legtöbb európai ügyfél szállítói számláinak feldolgozásával kapcsolatos folyamatot, amely évente megközelítőleg 425 ezer számlát érint, a 2006 óta működő prágai szolgáltatási központba költöztetik. Ez a központ is kibővíti tevékenységeit, és az egész világra kiterjedő szolgáltatást nyújt az informatika, az emberi erőforrások, a beszerzés és a projektmenedzsment területén. Az Atlas Copco portfóliójába emeli a Dynapac technológiát, amely egy könnyű tömörítő berendezés. Ennek 2011 A sokéves tapasztalat, a kiváló minőség és a szakavatott vevőszolgálat szempontjainak figyelembe vételével egy nemzetközi autógyártó cég azt a döntést hozza, hogy romániai új gyártósorát kizárólag az Atlas Copco eszközeivel szereli fel. Ez az első kelet-európai motorüzem, amelyet teljes egészében ezekkel az eszközökkel szerelnek fel. A kompresszorok háromszoros ISO tanúsítványt kapnak a minőségirányítási rendszer és a folyamatok hatékonysága miatt. Ennek köszönhetően a társaság 2012 Az Industrial Technique új Lean összeszerelési kiválóság központot nyit Szlovákiában, amely párját ritkítja Kelet- Európában. A bemutató gyártósornak és képzési központnak is otthont adó modern telephelyen a vevők munka közben tesztelhetik az új eszközöket, és megismerkedhetnek a modern technológiákkal. A legnagyobb cseh bányavállalat befejezi a hatéves kompresszorállomásmodernizálási folyamatát, és hivatalosan is üzembe helyezik a huszadik Atlas köszönhetően az Atlas Copco komplex ajánlatot készíthet a teljes régióban az útépítő cégek számára. Lengyelországban az Atlas Copco a vezeték nélküli transzduktoros kéziszerszámok új szériájának sikerét ünnepli. Ezekkel a kéziszerszámokkal a használója szabadon mozoghat, és teljes mértékben irányítása alatt tarthatja az összeszerelési folyamatot ben a cseh, szlovák és magyar kompresszor- és generátorkölcsönző raktárak beépülnek az európai kölcsönző szervezetbe (REO). még inkább képessé válik arra, hogy választ adjon a folyamatosan növekvő vevői igényekre, illetve hosszú távon gondoskodik a környezetről, valamint a munkavállalók egészségéről és biztonságáról is ben a LUTOS márka bevezeti a csavaros légbefúvókat, ezzel egészíti ki a már meglévő forgódugattyús fúvók választékát végén már minden rendelkezésre áll a lengyel Gromadkában az akkreditált kalibrációs labor bővítéséhez. Copco turbókompresszort. A többivel együtt ez a berendezés nem csak az eszközök hajtásában játszik szerepet, de azokat a ventilátorokat is működteti, amelyek üzemelése a legfontosabb a föld alatt dolgozó bányászok biztonsága szempontjából. Ezek a berendezések gondoskodnak a légszellőztetésről és az életveszélyes metán eltávolításáról. A vevő az előbbieken túl nagyra értékeli azt az energiahasznosító rendszert is, amelynek segítségével a sűrített levegő előállításából származó hulladékhővel vizet melegítenek a bányászok tisztálkodásához.

10 10

11

12

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

Ü Ú Ú Á Á Ő É é ö é é é é é ü ö é é é é é é é é é é ö é ö ö ö é é é é é é ö é é é é ö é ű é é é ö é é é é éé ö é éö é é ö é é é é ö é ű é é é ö ö é é é é é ö é ö é é ö ö é ö é é é é é é ü é é ö é é é é

Részletesebben

2011 évi I. mód/2011. évi eredeti. 2011. évi eredeti 2011. évi I. mód

2011 évi I. mód/2011. évi eredeti. 2011. évi eredeti 2011. évi I. mód 2011. évi 2011. évi I. mód 2011. évi 2011. évi I. mód 2011. évi 2011. évi I. mód 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. összesen ( 1-4 ) 1 500 1 500 100,0% 8 000 8 000 100,0% 1 500 1 500 100,0% 8 000 8 000 100,0%

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

É É ú í ö É É í ú É Á Á Á ö í ö í ú í Ö ö ö í í Á ö ö ö í í ö í É í ö ö í í í ö í í í í ö í í ö ö í ö ö í ö í ű í ö ú ű í í ö Ö ö ö í ö ö í ö ö í í í ö É ö ö ú ö ö ö í ö ű í ú ö ú Í É ú ö ö ö É ö ö í Íí

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Kézi nyomatékszerszámok kalibrálása

Kézi nyomatékszerszámok kalibrálása Kézi nyomatékszerszámok kalibrálása Tartalom 1 BEVEZETŐ...2 2 MI A KALIBRÁLÁS?... 3-5 2.1 Miért van szükség kalibrálásra?...3 2.2 Miben különbözik a kalibrálás a szerviztől?...5 3 AZ EREDMÉNYEK HITELESSÉGE...

Részletesebben

Á ú Ö Ú Á Á ú ú ú ú ü ü ú É ő ú ű ú ü Á É Á Í Á ú ú ú ű ú Ö ú ü ú ú ü ú ú ü ú ü ü ú ü ü ú ú ú ü ű ü ü ü ü ú ü ú ő ő ú ü ű ü ő ú ő ú ü ú ü ő ű ő ő ő ő ő ü ú ú ü ő ü ü ú ő ü ü ü ü ő ü Á ú ő ú ú ú ő Á ú ü

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ű Ö ű ú ű ü ú Á ű Á ű Á ú ű ü ú ú Í ü Á ú Ö ú ú ú ű ú ü ú Ö ú ű ű É ü ű ü ű ű É ü ű Ö ú É ú ú ú Á Á Á Á Á Á ú Ö Á Á Á Á ú ú Á Í Ü Á Á ú ú ú ú Á Á Á ű ü ü ü Ö ű ú Á Á Á É ú Á Á ű ú Ö ű ú ű Ö ű ű Ö ű ű Ö

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

É ü É É ü Á Á Á ö É ú ő í á é ő á á á é é ü é é é é é ú é é ő ü ü é é í á é é é ő ő á é ü é é ü á é ú úá íő ű á ő é ü á á é é é é í üé á ő é é é ü Í é ő á í á é ú á á á é á ö ü Á á ő é é ü á é á á ö í

Részletesebben

Ü Á Á ü É ü ü Í ú Í ú É ű ü ű ü ö ö Í ü ö ü ü ö Í ü ö ö ö ú Í ü ö ö ü ű ö ú ö ö ö ú ú ö ű ö ű ü ü Í ü ú ü ú ö ú ú ú ú Ő É É Ü É Á ü ü Í ü ü ö ö ú ö Á Á Ő ü ü ú ú Ö ü ö ö ö ö ú Í ö ú ö Í ö ö Í ú Í Í ü ú

Részletesebben

Á É ü Ö Á ö ö ö ö ü ö ö ö ü ö ű ö Í Ü ü ö ö ö Ü ö ö ö ö ü ö ö ú ö ö Í ű ö ű ü ö ú ü ü ű ö ö ö Ü ú ú ö ö ö ö ü ü ö ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ű Á ü ü ü ö ü ö ö ü ü Í ö ü ü É ű ű ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö ü ö ö ö ö ü

Részletesebben

Ö ö ö í ö í ű ö ő ú ü í ú ő ő ő ú ő ú ő í ő í Á Ö ő ő í ö ö Ö í É Á Á ú Ú í í í í í ű ö í í í ő ö ü ü ö í í ú í í ö ő ü ú ő ö ö ő ú ú ö ű ú í ő Á ú ú ő ú ű ü í ú ü ü ü ö ő í ő Ö ú ö ö ö ő ü ü ö őí ö ö

Részletesebben

í ö ö ü ü í ü ö ü ö í ú ú Ö ö ö ü ü ö ö ű í ö ö ü ű ö í ű ö ö ü Á ö í ö í í í í ö ö ű ű í í í í í í ö í Ú í ü ü ö ű ö ö í ú ö ö ö ö ö ö Á í ö ú í ü í ú í ú Á í ú í ú ú Á ü ü í í í ö í í Á ú í ö ö í í ú

Részletesebben

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal

A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal www.kaeser.com Forgódugattyús fúvó BB HB sorozatok A világszerte elismert OMEGA PROFIL-lal Szállítási teljesítmény: 0,59-160 m³/min túlnyomás: max. 1000 mbar, vákuum: max. 500 mbar KAESER a világ egyik

Részletesebben

Í É ő ű Á ő ő ú ű ő ő ű ú ü ő ú ű ő ú ú ü ő ú ü ú ü ü ü ő ő őü Í ú ű ő É ű Í ű ű ű ü ő ő ű ő ű ű Á Á ú ú ú ú ú Í ő Í ő ü ú ü Ü ő Á ő ő ő Á ő ő ő ű Ü ú ü Á ő ű É ü ú ő ú ü Ö Í É Ü É Ü ú Ü ő ő Ő Á ű ü ő

Részletesebben

ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö

ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö ú Ú Í Ú Ú ű É Í É Ö ű ü Ö É Ö Í É Ö Ö ü É Í ü Á É Ö Ő ú Ö ű Ő Ő Ő Í Ö ü Í Á Ö Ö Í ű Ő Í É É ü ü Í ü Í Í ű Í Ö É Ö ü É ű ű Ö ü Í Í ü Ö Í ű Ö É Ö ű Ö ü Ő Ő Á Í Í Í Ö Í É É Í ű ü ü ű É ü ű Ö Ö Ö ü Ö Í ü ű

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Í Ú ü Í ö ö ü É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ú ü ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö Í Í ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ú ö ö ü ü ú Í ö ü ű ö Í ü Í ü ö ö Í ö ö ö ö ü ü ű ö Í ö ö Ö ú Í ú Í ö ö ö ö ö ö ú ú Á ö ö

Részletesebben

Á Á Á ö Á ű Á Á ű ő ö ö í É ő í ő ő í ő ö ö ö ü ö ő É Ö ő í ü ü ö ö ő ö ő ő í ő ö ú ü ö ő Á ő ö ö í ö ö ö ö ú ő ú ú ő Í ü ő ő ű ő í ö ú ú ő ő ö ü ő É ö ő ö ö ő ü ö ú ő í ű ö ű ü ö ő í ö ő ő ő ö ő í í ö

Részletesebben

É Á í Ú É í ö í ő ú ö Í ö ü Ö ö ü ö Ö ö Á É őí ö ú ő í ő í ú ö í ő ő ö ú Ú ű ő ő Ú ü ö ú ü ö ö ü í Í ú ő í ü ü ő ö ö Ú ú Í Ú ü Ú ö ő ú ö ű ü í Ö Ö ö í ö ő ö ú ő Ú ú Ö í Ú ü í Á í É ő ö ő ö Á ű Ü í ü í

Részletesebben

ú ű ú ú ü í Ü í Ü ü ö ö ű í ö ű ü ö ö ö ö ö ú ú ü í í ű í ú ű ú ű ú ü ú ö ö ö ö ú ú í ű í ú ö ú ú ú ú ü ü ö ü ü ö ö ö ö ú í ü ö ü ú ö ü ü í ü í ö ü ü í ö í í ö í ú ü ö í í ú ü ö ü Á ü ú ü ö Á ö ö ü ö ü

Részletesebben

ú í ö ü í íí ő ö ö ö ü ö ö ö ú ű ű Í Í í ő í ű í ő ü Í ő íú í ö ö ö ő í í í Í Í í í ö ö í í ö ö ö ő Í Í ÍÍ ö ö ő ö ö í ő ő ö í ö ö ú í ő ö ő í ö ő ö ö ö í ö ú Í ő í ű ö ő ú ö ő ö í í ő ö ö ő ö ö ú ö ű

Részletesebben

Ü É Á í í Á ü ű í ú í ű ü ü Ö í Ü É Í í ü ü ü ü í ú ü í ü ű í í ü ü í í ü Í ú ú ú ű ü É ü í ü í Í í í ű ú í ú Á í í Ü É í í ú ú ű í í í ü í ú Ö ü ü ü ú ű ü í í í ü ü ü ű ü ü ű í ű Ö í í í ü ú Ü É í ú ú

Részletesebben

Á É ú Ö ü ö É ü ő Á í ő ú ű ő ü ű ö ö ö Ö Ö ü í ü ű ö ő ö Ö ü ö í ü ő ő ő ö í ő ö ű í ü í ú í í í í í ő ő ö ő í ü ű í í ő í ő í ő ű í ű Ő í ú ű ü ö ö ő ő ő ü ö ö ő Ú ű ő í ü ő ö í ö ü ö ö ö ü ö ü ő í í

Részletesebben

ő ű ü ü ű í í ú ő Í ő ö ő ő ő í ö ő ő ő í ő ő ö ö ő ő í ő ö Í ő í ü ú ő ő ű ö ő ő ü É í ú ő ö ü ő ü ü ú ü ő í í ő ü í É í ú ő í ú í ő í í ú í ő ö Ú ő ú ő í Á Ú ő Ú Ú ú ú ü ő ő ü Ú í ú ő ő Á í í ű ő Ú ö

Részletesebben

é é é ú Ü é é ü é é ú é ü é é ü é é é Á é é é é ú é é é ü é ú é é é ű í é é é é é é ü é í é ü é é é é é é é ú é é í ü é é ú í í é é é é ü í ü é é é é é é é í é é é é é ü é é é é é é í é é í ü é ú ü é é

Részletesebben

Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés)

Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés) Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Médiatechnológiai Intézet Karbantartás-szervezés a nyomdaiparban ( K képzés) 4. előadás Közepes és nagy nyomdaüzemek karbantartásának

Részletesebben

Ö í í ű í ü í ú í ü í ü í ü í ű í íí ü ü ű í í ú ü í ü ü ü ü ü ü ü í ü í ű ü í ü í ü ü ü í ü ű ü ü ű Í ü í ü ü í í ű ű ű í ü ű ű ü ü ü Í ü ú ú ü ű ü í É ü í í ü ü í í ü í Ú í í ü ü í ű í í í ü ű Á Ú í

Részletesebben

ű Ö ű ű Ú Ú ű

ű Ö ű ű Ú Ú ű ű Ö ű ű Ú Ú ű Á Á Ö Ö Ö Ö Ö Ö Á Ö Á Á Á Ú Á Á Á Á Ö ű ű Á ű ű ű Ö Ö Á Á Á Á Á ű Ú Ö ű Ú Ú ű Ú Á Á ű ű ű ű ű ű Á ű ű Á Á Ő Á Á Á Á Á Á Ö Á ű ű Ö Ö ű Ú Ö Ú ű Ú ű ű ű ű ű Ö Á Ú ű Á Ö Á Ú Á Á Á Á Á Á Ö Ö Á

Részletesebben

Atlas Copco. Hûtveszárítók. FX 1-16 50 Hz

Atlas Copco. Hûtveszárítók. FX 1-16 50 Hz Atlas Copco Hûtveszárítók FX 1-16 50 Hz Abszolút teljesítôképesség, teljes felelôsség Az Ön üzletének szívében az Atlas Copco minôségi sûrítettlevegôt szolgáltat a legjobb mûködési teljesítmény elérésére.

Részletesebben

ő ú ö ú ű ő Á ö ő Á ö ű ö ő Á ö Á Á ú ö ő ő ő ú ű ö ú ű ő Á ö ö ű ű ő ö Á ö ő ő ö Á ö ű ö ő ő ő ö ő ö ő ű ú ö ő ö Á ö Á Á ö ű ö ö ű ö ő ő ű ő ö ő ő ö ö ű ö ö ú ö ú ö ö ö ű ö Á ő Ü ö ű ö ő ő ö ö ö ö ő ú

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

ő Á Ó ő ú ő ő ő ő ü ü ő ü ö ö ű ű ö ő ú ü ő ű ö ő ü ö ö ő ö ő Ú ú ü ö ő ö ü ő ő ü ő ü ü ö ő ű ű ö ö ö ö ö ű ö ő ű ű ö ö ő ü ő ü ő ö ú ú ő ő ú ö ö ü ü ö ő ő ü ő ő Í ü ő ü ő ö ö ő ú ű ö ú ő ő ő ő ű ö ü ö

Részletesebben

ú ű ű ü ú Ó ú ü É ú ű ú ú ü ú ű Á ü ú ü ü ű ú ü ü ü ú ü ü ú Ú ü ű ú ü ű ü É ú ú ú ü ú ú Ö ú ü ü ü ü ü ü Á ú ú ú ú ü ü ű ü ú ú ü ü ü ü Ö ü ú ü Ö ü ü ű ű ü ü ü ű ü ÍÓ ú ü ü ü ü ú ü ú ú Á É ú ü ü ű ü ú Á

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben

Í É Á Á É É Á Ó É ú ü ö ű ű ö ű ö Í É É É Á Ő É ú ö ü ú Í Á ü ö ö ö ű ö ú ú ü ö ö ö ü ú ú Ü ö ű ú ö ö ű ü ú ö ö ű ü ö ű ü ö ű ü ö ö ű ö ö ű ö ű ö ö ű ö ű ö ű ö ű ö Á Ú ü ü ú ű ö ö ö ö ö Á ú ú Ü Á É ö ü

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

Ő Á Ő É ö ö ö ö ú Á ö Ö ú ö Ö ö ö ű ú ú ö ö ö ö í í í ú ö í ö ű í í í í í í í ö í Í Í Á ö í Í ö í í Í ö É Ü ö Á í í ö ö ö í ö í ö ö í ö ű í í í í í í í Í ö í ö ö í Í Í ú í Í ú ö ú í í ú Í ö ö ú ö ö Í ö

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

ú ű Í Í Ó ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ú Í ú ú ú ú ú ű Í ű ú ú ú Í ú ú ú É Ó Á Á Á É Á Á Á ú ű Á Á Á É ú É Á ű Á ű Á Á Á Á Á ú ú Á ú É Á É ű ű ú ű ú ű Í ű ú ú ú É Í É Í ú ú ű ú Í ú Í ű ű ú ű Í ú ú ú ú ű ú ú ú ű

Részletesebben

Í ö Í ú Ú ö É Ú É Í Ó Ó ö ö ö Ö ú ú ú É Í É Í Ó Ú ö ö Ú É Í Ö ú ö ú ú Ö ú ű Í Ó ú Í ú Í Á É Í Ó Ö ö ú Ú Ö ö Ú É Í Ó É Í ú ű Í Í öé ö Í Í ú ú ű ö Í ú ű ö ú É ű ú ú Á ú Ö ú ú ö ö ú ű ú ö ö ö ö ú ű ú ö ú

Részletesebben

ö ü ő ö ű É ö ö ü ü ö ö ő ő ö ö ü ő ő ö ö ö ö ü ö úő ö ö ő ű ú ő ü ő ő É öü ú Í ú ü ő ő ú ű ő ú ü ú ú ú ő ö ö ő ö ü ü Ú ö ő ü ö ő ö ü ű ü ö ü ö ő ű ö ő ü ő ű ú ü ő ő ő ú ú ü ö ö ő ő ű ő Ü ö ö ö ö ű ú ö

Részletesebben

Á Á ó ó ő ó ü ó ó ó ó ó ő ó Á ó Í Í ő ő É Á ó ó ó ó Á ő É ó ő ő ő ő ü ó ő Ö Ö Ö ő ó ő ó ő ő ő ú ő Á Ö É ó ó ő ó Á ő ó ő ő ő ő ó Ö ú ú ú ű ó ó ő ó ú ú ő ó ü ó ó Ö ú ű ó ű ü ű ü ű ű ü ű ü Ö ó ő ó ú ő ó ó

Részletesebben

Í É É É ú ú ö ü Á ö Ó ú ö Ö ú ú ö ö É ü ű Í ű ú Á ö ö ö ö ü ö É ö ö ö Á ö ö ö ü Á Á É ö ö Í Í ű ú ú Í ü ö ű ü ö Í Í ö ü ö ö ö Ú ú Ö ö ü ö ú ú ű ö ü É ü Í ö ú ö ö ü ö ö ö ö ö ü ű ü ö É Á ü ú ú ö ö ö ü ü

Részletesebben

é é É É Á Ó é ű ú ü ü é ü é ő é é é ü ő é ő É é é é í í Í é é ö é ú ö é Ö ő í é í é ú ú ü é é é ö ö é ő éí é é é ő é é ő é é í é é ő í ő é Á ö é í ö é ő é é ő é é é ő ö é ő ö é í í Í É é í é é é é é ö

Részletesebben

Á Í Á É ö É í É í í ú Í ö Í Á ü ú í ő ú ú í É É Á Á ú ő ö ü Í ő ü ü ö í ő Í ő ű í ő ő ü ö ö ő í Í ö ő öíö ő ő í í ú ú ü í ü Í í ö ő Í ő ő ő ő ű ö ű ö Í ö ö ő ú ü ö ű Í ő ő Í ü ő ő ö ö ő Á ő ő ü ö ö ő ő

Részletesebben

Á ö ö Á É ü É ö í ü í ü é é é é é é í é é é ö é í í ü ö ü é é é é é ü í ü é ü ü é é é é é í é é ö é ú é é ú é é é í ö é ű ü é ö é é ü é é í ü í ü é é é é é ö é é é ö ö ö é ü ü é í é ü é í é é ú ú ö é Ö

Részletesebben

ö í ő ő ő ö ö ö ö ö ő ő í ű ő ő ő ő ő í ű ő ő ő ű í ű ó ő ő ó ú ő ő ó ó í ó ö ö ö ő ő ő ő ú ú ó ö ö ő ő ű ö ö ú ó ó ó ö ú ő ó ö ő ő ö ő í ö ö í ő ö ő ö ő ö ú ő í ő ő ö ú ű ő ő ő ő í ö ö í í ú í ö ó ő ö

Részletesebben

Ó Á É Á É Ő Ü É í í ü ü ö ö ö ö í ü ü ü ö ö ö ö ü í Í í ö ű É ö í ö ö Í í ö ú Í ö í öíö ö í Í ö Í Í ú ü í í ö Ö ú ö É Í Íí ö ü É í ö Í í í Í ö É Í Íí Á ü ö Öú í Í í ü ü ü í Ú ú í Íí É í ö ö ö ü ö öí ö

Részletesebben

ű ö ö ö ű ö ö ö ű ö Á Á Á Á É ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö Á ö Á Á ű Í ű Ü ö ú ü ü ö ú ú ü Ú ö ö ú ö ü ü Ü ú ö ö ö ű ö ö ű ö ü ü ű ö Í ű ö Ő Á Í ö ö ú ú ü ö ü ö Ó ö ú Í ü ö ű ö ü ö ű ú Í ö ü ú ö ö ú Á Ü

Részletesebben

ö ö ö ö ü ő ű ó ö ö ű ó ú ó ű ó ú ó ó ü ó ö ó ó ű ö ó ű ö ö ü ü ó ó ü ü ó ő ó ü ó ü ó ó ó ó ő ő ü ő ü ű ó ó ü ó ö ó ó ű ű ő ű ö ö ü ű ő ü ő ű ő ú ü ö ö ó ó ü ü ó ü ó ű ú ó ú ó ö ű ő ü ö ó ó ó ő ó ö ó ő

Részletesebben