CSAPATMUN FELELŐSSÉG TISZTESSÉG MAGATARTÁSI KÓDEXE INGRAM MICRO TÁRSADALMI FELELŐSSÉG INNOVÁCIÓ TANULÁS. Oct Hungarian Version

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CSAPATMUN FELELŐSSÉG TISZTESSÉG MAGATARTÁSI KÓDEXE INGRAM MICRO TÁRSADALMI FELELŐSSÉG INNOVÁCIÓ TANULÁS. Oct. 2012 - Hungarian Version"

Átírás

1 CSAPATMUN Ka INNOVÁCIÓ TANULÁS FELELŐSSÉG TISZTESSÉG INGRAM MICRO MAGATARTÁSI KÓDEXE TÁRSADALMI FELELŐSSÉG Oct Hungarian Version

2 A Vezérigazgató Üzenete: Alain Monié Ahhoz, hogy ma sikeresek lehessünk a világpiacon, nem elég arra törekedni, hogy a legjobb módon juttassuk el a technológiát a vásárlókhoz, hanem az etikai alapelvek legmagasabb szintű betartása is elengedhetetlen. Az első lépés az, hogy megfeleljünk azoknak a törvényeknek, szabályoknak, melyek irányítják üzletágunkat, de az is mindannyiunktól elvárt, hogy jól és helyesen cselekedjünk minden nap. A Magatartási Kódex (Code of Conduct) megfelelési programunk alapköve, mely az általunk legfontosabbnak tartott értékekre épül: Csapatmunka, Tisztelet, Felelősség, Tisztesség, Innováció, Társadalmi Felelősség és Tanulás. A Kódex segítségével hűek maradhatunk alapelveinkhez, összpontosíthatunk üzleti partnereink, munkatársaink és befektetőink sikerére. Bár a Kódex a munkánk során felmerülő valamennyi kérdésre nem tud közvetlen választ adni, azt tanácsolom Önöknek, hogy használják ítélőképességüket is, és ha kétségeik támadnak, forduljanak feletteseikhez, a HR, vagy a Jogi Osztályhoz. Az Ingram Micro jó hírnevét az évek alatt az alapértékeink batartásával, főként a tisztességes munkával alapoztuk meg, de ez pillanatok alatt lerombolható. Ezért arra kérek mindenkit, hogy tartsa be a Kódexben leírtakat, és etikai alapelveinknek megfelelően éljen és dolgozzon. Köszönöm. Üdvözlettel, Alain Monié Vezérigazgató Ingram Micro Inc.

3 Az Igazgatóság üzenete Elnökének Dale Laurance Az Ingram Micro Magatartási Kódexe az Ingram Micro valamennyi munkatársára vonatkozik, beleértve az Igazgatóság tagjait is. Elkötelezettek vagyunk a legszigorúbb jogi és etikai elvek szerinti viselkedés iránt. Az Igazgatóság elvárja, hogy az Ingram Micro valamennyi munkatársa megismerje a Magatartási Kódex szabályait, és munkája során betartsa azokat. Ha a szabályokat illetően bármi bizonytalanságot éreznek, vagy egy-egy különleges esetben nem tudják, hogyan alkalmazzák őket, forduljanak felettesükhöz, a HR, vagy a Jogi Osztályhoz. Üdvözlettel, Dale Laurance az Igazgatóság Elnöke Ingram Micro Inc.

4 Bevezetés a Kódexbe Az Ingram Micro közössége olyan munkatársakból áll, akik hasonló értékeket tartanak fontosnak: INNOVÁCIÓ Állandóan jobb és jobb lehetőségeket keresünk, hogy értékeket közvetíthessünk munkatársaink, ügyfeleink, részvényeseink, gyártóink és az egész közösségünk felé Előre látjuk a változásokat, és már a megoldásokon gondolkodunk, még mielőtt megkérnének rá bennünket. FELELŐSSÉG Azt mondjuk, amit teszünk, azt tesszük, amit mondunk. Következetesen eredményekre törekszünk, melyek megfelelnek, vagy éppen túllépik ügyfeleink, üzleti partnereink elképzeléseit. Elfogadjuk az egyén és a közösség felelősségét, mely iránt elkötelezettek vagyunk. TISZTESSÉG Ragaszkodunk ahhoz, hogy mindig a legmagasabb szintű etikai elvek: korrektség és becsületesség szerint cselekedjünk. CSAPATMUNKA és TISZTELET Tiszteljük munkatársaink: ügyfeleink és az egész közösségünk jogait és hitét. Egyenlően, a legnagyobb tisztelettel és bizalommal bánunk velük. Csapatban dolgozva többet érhetünk el, mint egyénenként. TANULÁS Folyamatosan új ismereteket szerzünk, hogy javítsuk teljesítményünket, gyarapítsuk tudásunkat, valamint a cég növekedéséhez is hozzájáruljunk. Mit tegyek? Olvastam a Magatartási Kódexet, és megértettem, hogy egy amerikai nyílt kereskedelmi részvénytársaságnak, mint az Ingram Micronak szüksége van bizonyos működési elvekre, de az én országomban másként mennek a dolgok. Hogy feleljek meg így a Magatartási Kódexben foglaltaknak? Ismerje meg a Magatartási Kódexet és, ha kétségei lennének az alkalmazandó szabályokat illetően, tartsa magát a kódexben leírtakhoz. Mindannyian különböző háttérrel rendelkezünk, más más országból jövünk, eltérő kultúrával rendelkezünk. A Magatartási Kódexet annak érdekében fejlesztették ki, hogy segítsen nekünk megérteni az alapelveket, melyek itt az Ingram Micronál döntéseinket, magatartásunkat meghatározzák. Értékeink alapján egységet teremtünk a szervezetben. Ha Ön jóhiszeműen bármilyen etikai, vagy jogi szabálytalanságot fed fel, és azt jelenti feletteseinek, az Ingram Micro megvédi Önt a retorziótól. TÁRSADALMI FELELŐSSÉG Együttműködünk ügyfeleinkkel és üzleti partnereinkkel annak érdekében, hogy minimalizáljuk a természetre gyakorolt káros hatást. Közösségünk felelősségteljes polgárai vagyunk: részvétel, önkéntesség, jótékonysági adakozás.

5 Bevezetés a Kódexbe Ez a kódex rám is vonatkozik? A Magatartási Kódex régiótól függetlenül az Ingram Micro valamennyi dolgozójára, köztük az Igazgatóság tagjaira, az Igazgatóság által kinevezett vállalatvezetőkre, és a munkavállalókra egyaránt vonatkozik. Továbbá reméljük, hogy szerződött partnereink, az un. Harmadik fél is elfogadja ezeket az elveket, és ezeknek megfelelően cselekszik. Miért vagyok felelős? Mindenki: igazgatók, vezetők, alkalmazottak felelősek vagyunk a Kódexben foglaltak betartásáért. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy azonnal jelentsük - a Kódexben később leírtak alapján -, ha valamilyen etikai, vagy jogi szabálytalanságot fedezünk fel. Kérjük, hogy ne rejtse el a problémát, remélve, hogy nem fog kiderülni, hanem azonnal jelentse. Az Ingram Micron belül ezt a kötelességet nevezzük Sunshine Rule -nak, mely a Magatartási Kódex legfontosabb része. Az Ingram Micro bármilyen hátrányos munkaügyi következményektől megvédi azokat az alkalmazottakat, akik eleget téve a Sunshine Rule -nak jóhiszeműen jelentik a szabálytalanságokat. Továbbá mindenkinek: vezetőknek, HR menedzsereknek, vagy a Jogi Osztály munkatársainak foglalkozniuk kell a kódexszel és az irányelvekkel. A tudatlanság nem mentség a Kódex megsértésére. Mit tegyek? Tudok a környezetemben történt etikai vétségről, de félek jelenteni. Attól tartok, hogy feletteseim nem hisznek nekem, elutasítanak, valamint tartok főnököm esetleges megtorló intézkedésétől, ha megteszem. Ez nem igaz! Ha Ön jóhiszeműen jelenti az etikai, vagy jogi vétségek gyanuját, a cég megvédi Önt a retorziótól, a fegyelmi eljárástól, vagy más munkaügyi következménytől, még akkor is, ha azok nem nyertek bizonyítást. Non Retaliation Policy Elsődlegesen a Vállalati Vezetőjogász a felelős a Kódex és a cég politikájának, etikai és jogi irányelveinek betartatásáért, az összefoglaló és magyarázó anyagok kiadásáért pedig az Igazgató- tanács Ellenőrző Bizottsága a felelős.

6 Hol jelenthetem a szabálytalanságokat, hol tehetek fel kérdéseket? Azok a munkatársak, akik a Magatartási Kódex, vagy a cég irányelveinek jogi, illetve etikai megsértésére gyanakodnak, azonnal jelentsék azt, hozzák nyilvánosságra az érdekellentéteket a feletteseik, a Jogi, illetve HR Osztály, a Területi Illetékes Vezető, vagy a Válalati Vezetőjogász számára. Az említett szabálysértéseket az Ingram Micro Hotline szolgáltatásán keresztül (akár névtelenül is) is bejelenthetik. Azok a vezetők, akik a Magatartási Kódex, vagy a cég irányelveinek jogi, illetve etikai megsértésére gyanakodnak, azonnal jelentsék azt, hozzák nyilvánosságra a feltételezett érdekellentéteket a Vállalati Vezetőjogász számárall. Továbbá a Vezérigazgatónak és a legmagasabb pénzügyi vezetőknek (azaz a Gazdasági Vezetőnek, a Vállalati Ellenőrnek és a Vállalati Vezetőjogász által kinevezett valamennyi pénzügyi vezetőnek és munkatársnak) azonnal jelenteniük kell a Vállalati Vezetőjogásznak azokat a pénzügyi tranzakciókat, amelyek érdekellentétekhez vezethetnek. A Vállalati Vezetőjogásznak az. esetről azonnal értesítenie kell a Könyvvizsgáló Bizottságot. Azokat az érdekellentéteket, jogi, illetve etikai problémákat, melyekről a Vállalati Vezetőjogász is tud, jelenteni kell a Könyvvizsgáló Bizottságnak. Mit tegyek? Van egy kérdésem a Magatartási Kódexszel kapcsolatban, nem tudom hogyan értelmezzem az előírásokat a jelenleg felmerült problémám megoldására. Kérem, hogy lépjen kapcsolatba a Területi Illetékes Vezetővel, a Főmegbízottal, illetve a HR Osztállyal, akik további segítséget nyújthatnak. Az igazgatók és vezetők kérdéseiket egyenesen a Vállalati Vezetőjogászhoz intézhetik. Azok az igazgatók, akik a Magatartási Kódex, vagy a cég irányelveinek jogi, illetve etikai megsértésére gyanakodnak, azonnal jelentsék azt, hozzák nyilvánosságra a feltételezett érdekellentéteket a Vállalati Vezetőjogász számára, aki erről tájékoztatja a Könyvvizsgáló Bizottságot.

7 Mit takarnak a Kódexben foglalt irányelvek? A Kódex központi elve, hogy mindannyian (igazgatók, vezetők, munkatársak) egyaránt kötelesek vagyunk megfelelni a legszigorúbb jogi és etikai normáknak, valamint eleget tenni az adott ország, (ahol az üzleti tevékenység folyik) törvényeiben és rendelkezéseiben foglaltaknak. Eszerint meg kell felelnünk a cég jogi és etikei irányelveinek. A fent említett irányelvek, melyek időközönként módosulnak, kiegészülnek, megtalálhatóak a céges intraneten. A céges policy portált az alábbi linken találja. A legfontosabb irányelveket az alábbiakban foglaltuk össze: Bojkott-ellenes jogszabályok. Az Ingram Micro eleget tesz valamennyi USA bojkott-ellenes jogszabályában foglaltaknak, de más bojkott törvényekkel nem azonosítja magát. Korrupció-ellenes szabály: Nem fizethetünk, vagy ajánlhatunk fel pénzt, vagy bármely más értéket állami / közhivatalnokoknak, nemzetközi szervezetek munkatársainak, politikai képviselőknek, vagy pártoknak annak érdekében, hogy megszerezzünk, vagy fenntartsunk üzleteket az Ingram Micro számára. Ez vonatkozik, mind a közvetlen, és a közvetett kifizetésekre, beleértve azokat a kifizetéseket is, melyek közvetítők segítségével teljesülnek (pl. független vállalkozók, ügynökök, kereskedelmi, vagy egyéb tanácsadók, akik jutalék, vagy megbízási díj ellenében segítenek üzletet megszerezni, vagy fenntartani az Ingram Micro számára), de vonatkoznak gyártók, viszonteladók és vállalkozók részére kifizetett juttatásokra is. Az Ingram Micro Korrupció-ellenes szabályzata ugyancsak tiltja a kereskedelmi ügyfelek, vagy a gyártók alkalmazottai részére történő kifizetést annak érdekében, hogy visszatartsák üzleteiket, vagy befolyásolják döntéseiket az Ingram Micro érdekében. Mit tegyek? Egy viszonteladó arra kéri cégünket, hogy vigyük el az Egészségügyi Minisztérium egyik döntéshozó munkatársát és családját Dél-Kaliforniába. Ezzel a lépéssel meggyorsíthatnánk a projetor megrendelésére vonatkozó döntés meghozatalát. Tudom, hogy ez nem nagy üzlet, de a közhivatalnok gyermekei imádják Disneylandet, én pedig szeretnék örömet szerezni nekik. Még ha Ön szereti is a gyerekeket, akkor se tegyen ilyet. Nem fizethetünk, vagy ajánlhatunk fel közvetlen, vagy közvetett szolgáltatást közhivatalnoknak annak érdekében, hogy üzletet tartson fenn számunkra. Ennek az utazásnak a megszervezése számos korrupció-ellenes szabályt szegne meg, közöttük az amerikai korrupció-ellenes rendelkezést. Az esetet kérjük, hogy azonnal jelentse a Jogi Osztálynak.

8 Mit takarnak a Kódexben foglalt irányelvek? Kartell ellenes és versenypiaci jogszabályok: Az ügyfelekkel, beszállítókkal és a versenytársakkal való tisztességes és becsületes bánásmód biztosítását célul kitűző politikánk részeként az Ingram Micro kötelezettséget vállal a vonatkozó kartell-ellenes és versenypiaci jogszabályok batartására, ezen belül a versenytársakkal kötött ár- és árrésmegállapodásokat tiltó előírások betartására is. Érdekellentét: Törekednünk kell minden olyan helyzet elkerülésére, melyről tudjuk, illetve tudhatjuk, vagy feltételezzük, hogy tényleges vagy lehetséges érdekellentét kialakulásához vezethet. Az ilyen helyzeteket a jelen szabályzatban leírt eljárás szerint azonnal jelentenünk kell. Továbbá nem használhatjuk fel a cég vagyonát saját gyarapodásunkra, valamint saját üzleti céljaink megvalósítására sem fordíthatjuk a cég vagyonát, helyzetét, vagy üzleti információit. Export jogszabályok: Az Ingram Micro eleget tesz az Egyesült Államok és valamennyi állam exportszabályozó törvényeiben foglaltaknak, akikkel együttműködik, és ennek keretében korlátozza a Tiltott Országok listán szereplő partnerekkel, illetve bizonyos országokkal folytatott tranzakciókat. Külső Kommunikáció: Mint a New York-i Tőzsdén jegyzett nyilt részvénytársaságnak, az Ingram Micronak is eleget kell tennie bizonyos kommunikációs kötelezettségeknek. Ezért céget érintő ügyekben kizárólag a meghatalmazott személyek léphetnek kapcsolatba a médiával, nem hozhatunk nyilvánosságra céges információkat (még családtagok, rokonok, barátok számára sem), hacsak a cég politikája ezt nem engedélyezi. Természetesen nem tiltott a sürgősségi esetekben (helyi, állami törvényeknek megfelelően) az illetékes szerveknek adott tájékoztatás. Mit tegyek? Éppen egy gyártói rendezvényen vagyok. Egy munkamegbeszélés alatt néhány versenytárs és a gyártó egy bizonyos üzlet árát és az abból származó nyereséget beszélik meg. Kerülni kell a versenytársakkal folytatott beszélgetések során a kartell-ellenes törvényeket érintő információcserét, ahol árakról, piacokról, nyereségről, vagy árajánlatról stb. beszélnek. Ilyen beszélgetések alkalmával csupán csendben maradni nem mentesíti az illetőt a bűnrészesség vádja alól. Kérje a beszélgetés befejezését, és hagyja el a megbeszélést, az esetet pedig jelentse a Jogi Osztálynak. Közösségi hálózatok és blogolás: Napjainkban egyre elterjettebb, hogy a barátokkal, ismerősökkel az interneten keresztül (mail, blog) tartjuk a kapcsolatot. Ha a céget is érintik a beszélgetések, ezek alkalmával is tartsuk be az Ingram Microra vonatkozó előírásokat.

9 Mit takarnak a Kódexben foglalt irányelvek? Pénzügyi beszámolók: Az Ingram Micro a Tőkepiaci Felügyelet felé benyújtott valamennyi jelentésének, és a cég pénzügyi helyzetéről, és működési eredményéről szóló minden egyéb nyilvános közleményének teljes, tisztességes, pontos, időszerű, és jól érthető tájékoztatást kell tartalmaznia. Az üzleti hírszerzéssel kapcsolatos irányvonalak: Az üzleti hírszerzés keretében folytatott információgyűjtés minden esetben a vonatkozó kartellellenes és versenypiaci jogszabályokkal, és vállalati értékekkel és irányvonalakkal összhangban történik. A versenytársakkal folytatott közvetlen információgyűjtés tilos. Az értékpapírok kereskedelmére vonatkozó irányvonalak: Nem kereskedhetünk az Ingram Micro részvényeivel anyagi javakra, vagy belső információra alapozván, illetve másoknak sem tanácsolhatjuk, hogy ezt tegyék. Továbbá az Ingram Micronál szerzett belső információk illetve anyagi javakra alapozván nem kereskedhetünk más cégek részvényeivel sem, és ilyet másoknak sem tanácsolhatunk. A vállalati információ védelme: Meg kell védenünk az Ingram Micro cég bizalmas adatait, illetve az un. Harmadik fél Ingram Micro céggel közölt bizalmas információját az esetleges adatvesztés és adatlopás, illetve illetéktelenek általi módosítás és nyilvánosságra hozás ellen. Ajándékok és adományok elfogadása: Elfogadhatunk (de nem kérhetünk) a jelenlegi és leendő szállítóinktól, illetve felajánlhatunk ügyfeleinknek ajándékot, programmeghívást, vagy egyéb figyelmességet, melyek nem eltúlzottak, és az üzleti élet ésszerű normái szerint elfogadhatóak (Ajándékozás és Szórakoztatás - Irányelvek). Mit tegyek? Egy gyártó meghívott egy sporteseményre, hogy megnézzük a játékot, és az üzleti lehetőségekről beszélgessünk. A jegyek ára: 250 USD / db. Elfogadjam? Ez egy üzleti programmeghívás. Elfogadhatja a meghívást. Azonban: ha a gyártó nem tart Önnel, csak 2 jegyet ajándékoz Önnek, akkor ezt vissza kell utasítania, mert a jegyek ára túlnő az elfogadható értékhatáron. Valamint az erre vonatkozó irányelvek szerint mindig vizsgálja meg, vajon az Ön által adott, vagy elfogadott ajándék, programmaghívás a megszokott értékhatáron belül van, vagy eltúlzott, nem elfogadható. Ha kétségei vannak, az esetet beszélje meg a felettesével.

10 Mit takarnak a Kódexben foglalt irányelvek? Iratok megőrzése: Az Ingram Micro által jóváhagyott, és az adott országban elfogadott iratmegőrzési irányelvek szerint kell a különböző iratokat megőrizni. Környezettudatos állampolgárok:mint a közösség tagjai, három területért vagyunk felelősek: Környezetünk: Környezetvédelmi szempontból felelősségteljes munkát végzünk a gyártókkal, üzleti partnereinkkel, annak érdekében, hogy minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatásunkat. Egyre több környezetbarát technológiát használunk, azonosítjuk és elemezzük a környezetszennyezési kockázatokat, melyek a tevékenységünkből, termékeinkből, illetve szolgáltatásainkból adódnak, annak érdekében, hogy hatékonyan tudjuk ellenőrizni, illetve csökkenteni a környezetre gyakorolt hatásunkat. Tájékoztatjuk üzleti partnereinket ezen törekvéseinkről, és együttműködünk velük céljaink eléréséért. A közösségi felelősség iránt mindenkinek elkötelezettnek kell lennie az Ingram Micronál ben jelentős erőfeszítéseket tettünk ezen a téren. Az egész szervezetre kiterjedő részletes programot dolgoztunk ki. A legfrissebb CSR Report az alábbi linkre kattintva érhető el. Évenként felülvizsgáljuk módszereinket az új elképzelések, lehetséges változtatások, és jogi lehetőségek tekintetében. Közösségünk: pozitív hatást gyakorolunk arra a közösségre, amelyben dolgozunk és élünk. Munkahelyünk: Munkatársaink és üzleti partnereink számára a szakmai elvárásoknak, a biztonsági előírásoknak megfelelő munkahelyet biztzosítunk. Tekintetbe vesszük a különbözőséget is, melynek elismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyképesek és sikeresek maradjunk. Tiszteletben tartjuk a helyi törvényeket, a nemzetközi egyezményeket, mint például a gyermekmunka megtiltását, vagy a kényszermunka bármilyen formáját. CSR Report Az erős és stabil üzlet fenntartása mellett, törekszünk elkötelezettségeink betartására azáltal, hogy azt tesszük, ami helyes, tisztességes, és a legjobb közösségünk számára. Értékek elvesztésének és lopásának megelőzése: Valamennyiünknek meg kell védeni az Ingram Micro tulajdonában lévő értékeket, és a lopást, betörést, vagy az iratok elvesztését azonnal jelentenünk kell felettesünknek, a Biztonsági Osztálynak, vagy a HR Osztálynak.

11 Hogyan lehet a Magatartási Kódexszet módosítani, vagy felfüggeszteni? Az Igazgatótanácsnak jóvá kell hagynia a Magatartási Kódexben végrehajtott bármilyen módosítást. A Vezérigazgató és a legmagasabb pénzügyi vezetők személyét érintő változásokról a részvénytulajdonosokat is azonnal tájékoztatni kell. A Magatartási Kódexben foglalt etikai és jogi szabályokat, valamint további vállalati előírásokat kizárólag a Vállalati Vezetőjogász által meghatározott módon lehet módostani, vagy meghozni. Az Igazgatótanácsnak jóvá kell hagynia a Magatartási Kódex bármilyen módosítását, esetleg felfüggesztését az igazgatók és a vezetők számára. Az Ingram Micro Igazgatósága által elfogadva március 3-án és módosítva augusztus 24-én, november 7-én, november 29-én, március 6-án, valamint június 21-én, szeptember 18-án és október 10-én. A Vezérigazgató és a legmagasabb pénzügyi vezetők személyét érintő változásokról a részvénytulajdonosokat is azonnal tájékoztatni kell. A Magatartási Kódexszel kapcsolatos vállalati irányvonalak munkavállalókat érintő előírásainak bármilyen felfüggesztéséről, és a szabályok ily módon történő feloldásáról a Könyvvizsgáló Bizottságot is tájékoztatni kell. (Annak következő ülésén)

12 Hot-line elérhetőségei Az Ingram Micro bármilyen hátrányos munkaügyi következményektől, vagy retorziótől megvédi azokat az alkalmazottakat, akik eleget téve a Sunshine Rule -nak jóhiszeműen jelentik a szabálytalanságokat. Online: Telefon: Észak-Amerika: Ország Ingyenes telefonszám USA INGRAM2 ( ) Kanada Latin-Amerika angol: INGRAM2 ( ) francia: Tárcsázza valamelyik ingyen hívható számunkat, és utána azonnal tárcsázza a 877 INGRAM2 ( ) számot Argentína vagy vagy vagy Argentína spanyol telefonközpontos Brazília vagy vagy Chile vagy vagy vagy vagy (Húsvét-szigetek) vagy Chile - spanyol telefonközpontos vagy vagy (Húsvétszigetek) Costa Rica vagy Ecuador vagy El Salvador - spanyol telefonközpontos vagy Mexikó vagy Méxikó - spanyol telefonközpontos vagy r beszélgetés Peru vagy vagy Peru - spanyol telefonközpontos Puerto Rico INGRAM2 ( ) Panama vagy Panama - spanyol telefonközpontos

13 Hot-line elérhetőségei EMEA (Európa) Tárcsázza valamelyik ingyen hívható számunkat, és utána azonnal tárcsázza a 877 INGRAM2( ) számot. Ország Ingyenes telefonszám: Ausztria vagy Belgium vagy Bulgária Dánia vagy Finnország Franciaország Németország vagy vagy vagy vagy vagy vagy Magyarország vagy Izrael Olaszország Luxemburg vagy vagy vagy Hollandia vagy Norvégia Portugália vagy Spanyolország vagy Svédország Svájc vagy Egyesült Királyság vagy vagy

14 Hot-line elérhetőségei Ázsia Csendes Óceán Tárcsázza valamelyik ingyen hívható számunkat, és utána azonnal tárcsázza a 877- INGRAM2( ) számot. Ausztrália vagy vagy Bangladesh Kína (Észak-Kína és Beijing, Tianjin, Heilongjiang, Jilin, vagy Liaoning, Shandong, Shanxi, Hebei, Henan területe, valamint Belső Mongólia) Kína (Észak-Kína - mandarin nyelven beszélő operátor jelentkezik) Kína (Dél-Kína - Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Anhui, Fujian, Jiangxi, Hubei, Hunan, Guangdong, Guangxi, Hainan, Chongqing, Sichuan, Yunnan, Tibet,Shaanxi, Gansu, Qinghai, Ningxia, Xinjiang) Kína (Dél-Kína - mandarin nyelven beszélő operátor jelentkezik) vagy Hong Kong vagy vagy India vagy vagy Indonesia vagy vagy Malaysia vagy Új-Zéland vagy Pakisztan Fülöp-szigetek vagy vagy (Tagalog Operator: vagy Singapúr vagy vagy Sri Lanka vagy (Colombo) Thaiföld vagy vagy Vietnam vagy

MAGATARTÁSI KÓDEX. Innováció Felelősség Tisztesség Csapatmunka és tisztelet Tanulás Társadalmi felelősség

MAGATARTÁSI KÓDEX. Innováció Felelősség Tisztesség Csapatmunka és tisztelet Tanulás Társadalmi felelősség Innováció Felelősség Tisztesség Csapatmunka és tisztelet Tanulás Társadalmi felelősség A vezérigazgató üzenete: Alain Monié Ahhoz, hogy ma sikeresek lehessünk a világpiacon, nem elég arra törekedni, hogy

Részletesebben

Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi.

Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi. MAGATARTÁSI KÓDEX 2 ELŐSZÓ Vállalati kultúránk elemi alapját a felelősségtudatos és tiszteletteljes, morális munkavégzés képezi. Elkötelezettek vagyunk a fair, átlátható és tisztességes tényleges verseny

Részletesebben

RPM International Inc. Utasítások a hotline szolgáltatás használatához

RPM International Inc. Utasítások a hotline szolgáltatás használatához RPM International Inc. Utasítások a hotline szolgáltatás használatához A megfelelőséggel kapcsolatos problémák többnyire helyi szinten kerülnek megoldásra, az RPM International Inc. ( RPM ) Hotline szolgáltatása

Részletesebben

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1.

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1. Az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek védelméről szóló Római Egyezmény (1998. évi XLIV. törvény az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek

Részletesebben

Etikai kódex. ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex. 1102 Budapest, Halom utca 5. www.any.hu Telefon: 431 1200 info@any.hu

Etikai kódex. ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex. 1102 Budapest, Halom utca 5. www.any.hu Telefon: 431 1200 info@any.hu ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Etikai Kódex Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Az ANY Biztonsági Nyomda Etikai Kódexe... 4 2.1. Az Etikai Kódex alapelvei... 4 2.2. Az Etikai Kódex hatálya... 4 3. Az ANY Biztonsági

Részletesebben

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 1993. december 2. 1994. március 6.

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 1993. december 2. 1994. március 6. WIPO Szerzői Jogi Szerződés (2004. évi XLIX. törvény a Szellemi Tulajdon Világszervezete 1996. december 20-án, Genfben aláírt Szerzői Jogi Szerződésének, valamint Előadásokról és a Hangfelvételekről szóló

Részletesebben

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki Amerikai Egyesült Államok Ausztrália Ausztria Belgium Brunei Ciprus Dánia Egyesült Arab Emírségek Egyesült Királyság Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Irán Írország Izland Izrael

Részletesebben

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com Code of Conduct Magatartási Kódex Bertelsmann Tartalom Tartalom 1 A Bertelsmann Igazgatóságának közleménye a 04 Magatartási kódex jelentőségéről 2 Elvek 2.1 Általános követelmények 2.1.1 A törvény betartása

Részletesebben

Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX

Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX Családi Vállalkozások Országos Egyesülete ETIKAI KÓDEX 2014 Tartalomjegyzék Az Etikai Kódex alkalmazási köre... 3 Magatartás az Egyesületben, illetve azon kívül... 3 A jogszabályok betartása... 3 Kapcsolat

Részletesebben

Információs társadalom Magyarországon

Információs társadalom Magyarországon Információs társadalom Magyarországon 2007-2010 Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató Budapest, 2006. december 4. Helyzetkép 2006. Economist Intelligence Unit: The 2006 e-readiness rankings Dimenziók:

Részletesebben

Etikai Szabályzat. Bevezetés

Etikai Szabályzat. Bevezetés Bevezetés Etikai Szabályzat Jelen szabályzatban az SIG-ra vonatkozó hivatkozások ugyanúgy vonatkoznak az ATCI és ATC vállalatokra is. A SIG Rt.-nek számos meghatározó alapelve és értéke van, amelyeket

Részletesebben

CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX

CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX MAN CODE OF CONDUCT (ÜZLETI MAGATARTÁSKÓDEX) BESZÁLLÍTÓK ÉS ÜZLETI PARTNEREK SZÁMÁRA -1- TARTALOMJEGYZÉK Előszó..2 1. A társaság felelőssége.3 2. Átlátható üzleti kapcsolatok 3 3. Tisztességes piaci magatartás..4

Részletesebben

Ernst & Young Visszaélési-kockázatkezelési Felmérése

Ernst & Young Visszaélési-kockázatkezelési Felmérése Ernst & Young Visszaélési-kockázatkezelési Felmérése Vállalati csalások és az etikai forródrót Hogyan látják a helyzetet a multinacionális vállalatok európai alkalmazottai? Magyarországi eredmények Bevezetés

Részletesebben

MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE

MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG ETIKAI KÓDEXE 2011 1. Az Etikai Kódex célja és alapelvei 1.1 A MÜTF ALUMNI SZAKMAI KÖZÖSSÉG (továbbiakban: MASZK) Etikai Kódexe a Közösség etikai önszabályozásának dokumentuma.

Részletesebben

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság ) az alábbi nyilatkozatot teszi és az alábbi információkat adja:

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a Társaság ) az alábbi nyilatkozatot teszi és az alábbi információkat adja: Nyilatkozat a vállalatirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság által közzétett Felelős Vállalatirányítási Ajánlások (2003.12.08.) alapján A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan

Részletesebben

Nemzetközi kreditmobilitás a partnerországok felsőoktatási intézményeivel. Education and Culture Erasmus+

Nemzetközi kreditmobilitás a partnerországok felsőoktatási intézményeivel. Education and Culture Erasmus+ Nemzetközi kreditmobilitás a partnerországok felsőoktatási intézményeivel Education and Culture Erasmus+ Miről szól a nemzetközi kreditmobilitás? Erasmus nemzetközi kinyitása Rövid-időtartamú mobilitás

Részletesebben

Az Emberi Jogok Nemzetközi Egyezségokmányai és a Fakultatív Jegyzőkönyvek megerősítésének helyzete

Az Emberi Jogok Nemzetközi Egyezségokmányai és a Fakultatív Jegyzőkönyvek megerősítésének helyzete Az Emberi Jogok i és a Jegyzőkönyvek megerősítésének helyzete Tagállam Első Afganisztán 1983.01.24.a 1983.01.24.a Albánia 1991.10.04.a 1991.10.04.a 10.04.a 10.17.a Algéria 1989.09.12. 1989.09.12. 1989.09.12.a

Részletesebben

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe

A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe A Generali Csoport Beszállítói Etikai Kódexe Szerkesztette Grafikai koordináció Vállalati Kommunikáció Jóváhagyta Assicurazioni Generali S.p.A. Igazgatósága Milánó, 2011. december 16. Bevezető Az elmúlt

Részletesebben

DACHSER Üzletszabályzat

DACHSER Üzletszabályzat DACHSER Üzletszabályzat 1. Előszó A Dachser minden tevékenységének alapja a kötelező erejű szabályozások és a szabad akaratunkból vállalt kötelezettségek betartása mind országos, mind pedig nemzetközi

Részletesebben

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat

Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat 1 Csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat A szabályzat célja A csúszópénz- és korrupció-ellenes szabályzat útmutatást ad az alkalmazottaknak és a szerződéses partnereknek, beszállítóknak, alvállalkozóknak,

Részletesebben

A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe

A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe A Smiths Beszállítói üzleti etikai kódexe A Smiths Group globális vállalatként a világ minden táján ügyfelekkel, részvényesekkel és beszállítókkal áll kapcsolatban. Ezek az érdekelt felek, valamint az

Részletesebben

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata ELŐSZÓ Az adományszervezők számos területen, különböző országokban, és különböző körülmények között dolgoznak, de van néhány alapvető, közös értékük

Részletesebben

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX

Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX Synergon Informatikai Rendszereket Tervező és Kivitelező Nyilvános Részvénytársaság (Synergon Informatika Nyrt.) és leányvállalatai ETIKAI KÓDEX 6. kiadás 2009 04 08 Synergon Informatika Nyrt. vezérigazgató

Részletesebben

Működési Kódex. Közös értékek szerint élni. Együtt értékeket teremteni. Deutsche

Működési Kódex. Közös értékek szerint élni. Együtt értékeket teremteni. Deutsche Működési Kódex. Közös értékek szerint élni. Együtt értékeket teremteni. Deutsche Telekom!" === Tartalom Előszó 4 Előzetes megjegyzések 6 A vállalatcsoport jövőképe, értékrendje 6 Megvalósítás 7 Alkalmazás

Részletesebben

Információs társadalom Magyarországon

Információs társadalom Magyarországon Információs társadalom Magyarországon 2007-2010 Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató Siófok, 2006. november 10. Helyzetkép 2006. Economist Intelligence Unit: The 2006 e-readiness rankings Dimenziók:

Részletesebben

SiteTalk Mobile Alkalmazás

SiteTalk Mobile Alkalmazás SiteTalk Mobile Alkalmazás Kérdések és Válaszok Mobile Dialer Symbian & Windows Version 1.2 Tárcsázó letöltésével kapcsolatos kérdések Támogatja a telefonomat a SiteTalk Mobile szolgáltatás? Mit tegyek,

Részletesebben

Magatartási kódex. SCA Magatartási kódex 1

Magatartási kódex. SCA Magatartási kódex 1 Magatartási kódex SCA Magatartási kódex 1 Vezérigazgatói üzenet Kedves Munkatársaim! A higiéniai és erdészeti ter- vállalata vagyunk, ezért üz- ségteljesen, a ránk vonatkozó nünk. A Magatartási kódex ehhez

Részletesebben

A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei

A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei A Pfizer megvesztegetés és korrupció elleni nemzetközi üzleti alapelvei A Pfizernél régóta fennálló szabályozás tiltja a megvesztegetést és korrupciót az Egyesült Államokban és külföldön végzett üzleti

Részletesebben

A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX

A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX A BELSŐ ELLENŐRÖKRE VONATKOZÓ ETIKAI KÓDEX 2012. április BEVEZETŐ A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 17. -ának (3) bekezdése

Részletesebben

2011 Április. Szállítói Etikai Szabályzat

2011 Április. Szállítói Etikai Szabályzat 2011 Április Szállítói Etikai Szabályzat BEVEZETÉS A magas etikai színvonalon folytatott üzleti tevékenység alapvető fontosságú a Sodexo számára. Ennek tükrében jött létre a Szállítói Etikai Szabályzat,

Részletesebben

Belföldi EMS Gyorsposta

Belföldi EMS Gyorsposta Belföldi EMS Gyorsposta Az EU területére megállapított zónadíjak ÁFA-t tartalmaznak. Az EMS küldemények EU-n kívüli szállításának díja csak a belföldi szakaszra vonatkozólag tartalmaz ÁFA-t. A táblázatban

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Nemzetközi turizmus Szerkezet (1) Világ (2004): 763,2 mil. turista Európa 431,3 mil. Ázsia és Csendes Óceán 151,2 mil. Amerika 127,7 mil. Közel-Kelet Kelet 22 mil. Afrika 18,2 mil. Ismeretlen 12,8 mil.

Részletesebben

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT

A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 匈 中 文 化 艺 术 中 心 A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ bemutatja TEATAGOZAT A Kínai Kulturális és Mővészeti Központ 1995-ös alapítás óta, a mai napig megtartotta

Részletesebben

A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE

A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE A KNAUF MAGATARTÁSI KÓDEXE Tisztelt munkavállalóink! Az elmúlt 80 év során a Knauf családi vállalkozásból az építőanyag-ipar egyik nemzetközi vezető szereplőjévé vált. Üzleti vállalkozásunk sikerének elengedhetetlen

Részletesebben

MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA

MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA Hatályos 2014. január 1-től 2014. I. félévre vonatkozó országkockázati besorolás és biztosíthatósági szabályok (táblázatban

Részletesebben

Nagykövetségek March 13.

Nagykövetségek March 13. Nagykövetségek 2007. March 13. Albánia Albán Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége Cím: 1026 Budapest, Gábor Áron u. 55. Telefon: +31 1 326 8905 Algéria Algériai Demokratikus Népi Köztársaság Magyarországi

Részletesebben

EXIMBANK ZRT OKTÓBER 21-TŐL HATÁLYOS ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁS ÉS KOCKÁZATVÁLLALÁSI ELVEK

EXIMBANK ZRT OKTÓBER 21-TŐL HATÁLYOS ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁS ÉS KOCKÁZATVÁLLALÁSI ELVEK EXIMBANK ZRT. 2016. OKTÓBER 21-TŐL HATÁLYOS ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁS ÉS KOCKÁZATVÁLLALÁSI ELVEK Hatályos 2016. október 21. 2016. október 21-től hatályos országkockázati besorolás és kockázatvállalási

Részletesebben

Etikai Kódex. Bevezetés Az Intézet Etikai Kódexének célja, hogy el segítse a bels ellen ri szakmában az etikai kultúra kialakulását.

Etikai Kódex. Bevezetés Az Intézet Etikai Kódexének célja, hogy el segítse a bels ellen ri szakmában az etikai kultúra kialakulását. Etikai Kódex Bevezetés Az Intézet Etikai Kódexének célja, hogy el segítse a bels ellen ri szakmában az etikai kultúra kialakulását. A bels ellen rzés olyan független, objektív bizonyosságot adó eszköz

Részletesebben

Vesztegetésellenes szabályzat

Vesztegetésellenes szabályzat Vesztegetésellenes szabályzat Bevezetés Az RPC Group Plc (a Társaság ) a zéró tolerancia elvét alkalmazza a vesztegetés és a korrupció ellen üzleti tevékenységeiben az egész világon, a közületi és a magánszektorban

Részletesebben

A világnépesség térbeli eloszlása, a népsûrûség

A világnépesség térbeli eloszlása, a népsûrûség A világn gnépesség g térbeli t eloszlása, sa, a népsûrûség 60 30 0 Fõ/km 2 < 1 30 1-10 11-25 26-50 51-100 101-200 > 200 A világn gnépesség g rasszok, nyelvek és s vallások szerinti megoszlása sa Rassz

Részletesebben

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata

A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A Piros könyv Az üzleti magatartás szabályzata A feddhetetlenség a legfontosabb. Úgy kell dolgoznunk a mindennapok során, hogy megfeleljünk azoknak a legmagasabb szintű etikai normáknak, amelyek elvárhatók

Részletesebben

Globális etikai kódex

Globális etikai kódex Globális etikai kódex Céltudatos teljesítmény Globális etikai kódex 3 Levél elnök-vezérigazgatónktól 4 A PepsiCo által képviselt értékek A teljesítményünk hátterében álló cél 5 Megfelelő üzletvitel 5 A

Részletesebben

Felelős Beszerzési Szabályzat

Felelős Beszerzési Szabályzat Felelős Beszerzési Szabályzat Az Arriva csoport ügyfelei és munkavállalói előnyére felelős beszerzési szabályzatot fogalmaz meg. Mindezt gondos kiválasztással, beszállítóinkkal való együttműködéssel és

Részletesebben

Változunk és változtatunk: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerepe a gyermekvédelemben

Változunk és változtatunk: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerepe a gyermekvédelemben Változunk és változtatunk: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerepe a gyermekvédelemben Szalai Annamária elnök 2010. 09. 21. A 15-24 éves korosztály 84 százaléka rendszeresen internetezik Internetezési

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

SZÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT SZÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT A DHANVANTARI Kft. a logisztikai szolgáltatást szerződött partnerei útján látja el. A termékek központi raktározása M5-Gyál Business Parkban (cím: 2360 Gyál, Bem J. u. 32.), az AUTÓKER

Részletesebben

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL 2016 40 ORSZÁGOS KUTATÁS PERILS OF PERCEPTION 2016 1 ITT TALÁLJÁK AZ IPSOS TÉVHITEK A TÁRSADALOMRÓL? CÍMŰ KUTATÁSÁNAK RIPORTJÁT. AZ EREDMÉNYEKBŐL KIVILÁGLIK, HOGY MENNYIRE

Részletesebben

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOKRÓL ÉS SZÓRAKOZÁSRÓL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOKRÓL ÉS SZÓRAKOZÁSRÓL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX AJÁNDÉKOKRÓL ÉS SZÓRAKOZÁSRÓL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ AJÁNDÉKOKRÓL ÉS SZÓRAKOZÁSRÓL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ Üzleti ajándékok felajánlása vagy az ehhez való hozzájutás gyakran a megfelelő mód

Részletesebben

Richter Csoport. 2014. 1-9. hó. 2014. I-III. negyedévi jelentés 2014. november 6.

Richter Csoport. 2014. 1-9. hó. 2014. I-III. negyedévi jelentés 2014. november 6. Richter Csoport 2014. I-III. negyedévi jelentés 2014. november 6. Összefoglaló 2014. I-III. III. negyedév Konszolidált árbevétel: -2,8% ( ), +1,2% (Ft) jelentős forgalom visszaesés Oroszországban, Ukrajnában

Részletesebben

Magatartási kódex. www.gw-world.com

Magatartási kódex. www.gw-world.com Magatartási kódex www.gw-world.com Stand 07/12 DO_01_01_003_ZEN HU Előszó A Gebrüder Weiss (GW) olyan családi vállalkozás, mely generációk óta felelősséget vállal az etikai értékekért és azok közvetítéséért

Részletesebben

Holcim Hungária Zrt.

Holcim Hungária Zrt. Üzletviteli és etikai szabályzat Holcim Hungária Zrt. Tartalom 1. Bevezetés 1 2. Definíciók 1 2.1. Üzletviteli szabályzat 1 2.2. Érintett és érdekelt felek 1 2.3. Vállalati Társadalmi Felelôsségvállalás

Részletesebben

Kérjük, válasszon nyelvet

Kérjük, válasszon nyelvet Page 1 sur 10 Kérjük, válasszon nyelvet Hungarian A BESZERZÉSI LÁNC KEZDEMÉNYEZÉS MEGFELELÉSI FELMÉRÉSE - 2016 Üdvözöljük a Dedicated cég online felmérési honlapján. A webalapú eljárás garantálja a vállalat

Részletesebben

5.sz. melléklet Üzleti magatartás

5.sz. melléklet Üzleti magatartás 5.sz. melléklet Üzleti magatartás Útmutató a tisztességes üzleti tranzakciókhoz Tartalom I. Bevezetés 4 Megfelelő üzleti magatartás 5 1.1. Célkitűzések és témák 5 1.2. A megfelelő üzleti magatartás meghatározása

Részletesebben

A PPG GLOBÁLIS KORRUPCIÓELLENES IRÁNYELVEI

A PPG GLOBÁLIS KORRUPCIÓELLENES IRÁNYELVEI PPG-alkalmazottként Öntől is elvárjuk, hogy elolvassa és betartsa a PPG globális korrupcióellenes irányelveit. Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van az irányelvekkel vagy saját megfelelőségi kötelezettségeivel

Részletesebben

Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül

Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül Esélyegyenlőség támogatása, diszkriminációmentesség segítése vállalaton belül és kívül Delfin Díj 2013 mit tesz a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet az esélyegyenlőség érdekében? A Fogyatékosügyi Kommunikációs

Részletesebben

A Generali Csoport megfelelőségi segélyvonaláról (EthicsPoint)

A Generali Csoport megfelelőségi segélyvonaláról (EthicsPoint) A Generali Csoport megfelelőségi segélyvonala (EthicsPoint) Bejelentések Általános tudnivalók Bejelentések - Biztonsági tudnivalók Titoktartás és adatvédelem A Generali Csoport megfelelőségi segélyvonaláról

Részletesebben

A Securitas értékei és etikája

A Securitas értékei és etikája A Securitas értékei és etikája 1 2 Üzenet a vezérigazgatótól Nap mint nap, minden működési területünkön a Securitas minden dolgozója hozzájárulhat megbecsülésünk növeléséhez és a hosszú távú fenntarthatóság

Részletesebben

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX MEGVESZTEGETÉSRŐL ÉS HELYTELEN KIFIZETÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ

MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX MEGVESZTEGETÉSRŐL ÉS HELYTELEN KIFIZETÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ MAGATARTÁSI ÉS ETIKAI KÓDEX MEGVESZTEGETÉSRŐL ÉS HELYTELEN KIFIZETÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ MEGVESZTEGETÉSRŐL ÉS HELYTELEN KIFIZETÉSEKRŐL SZÓLÓ ÚTMUTATÓ A Magna tiltja az összes üzleti tevékenységében minden

Részletesebben

DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT

DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT DÁTUM: 2014. MÁRCIUS 17., 2.0 VERZIÓ ALVÁLLALKOZÓI NYILATKOZAT 1 / 4 Tisztelt alvállalkozónk: A Sapa egy számos területen tevékenykedő nemzetközi ipari vállalatcsoport. A Sapa üzleti tevékenységében mélyen

Részletesebben

Számviteli szabályozás

Számviteli szabályozás Dr. Pál Tibor 2012.09.10. Számviteli szabályozás 4. Előadás Európai számviteli szabályozás Az európai számvitel Kettősség a kontinentális európai és az angolszász számviteli gyakorlat Szempontrendszerek

Részletesebben

Magatartási kódexünk. Helyes üzletvitel

Magatartási kódexünk. Helyes üzletvitel Magatartási kódexünk Helyes üzletvitel 1 Tartalomjegyzék A bizalom kultúrája 3 Helyes üzletvitel 4 Mit várunk el? 5 Mi történik, ha hangot adok aggályaimnak? 6 Milyen kötelességeink vannak az összeférhetetlenséggel

Részletesebben

A Compass Group Etikai Kódexe

A Compass Group Etikai Kódexe A Compass Group Etikai Kódexe 1.2. kiadás A Compass Group etikai kódexe és az ENSZ Global Compact programja Mivel vállalatunk világszinten vezető szerepet tölt be ezen a területen, a legmagasabb szintű

Részletesebben

Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek

Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek Jövőkép, Küldetés, Stratégia és Értékek Jövőképünk Vezető szerepet kívánunk betölteni a bevonatok területén, mindenkor kiváló minőségű, innovatív és fenntartható megoldásokat kínálunk, amelyekben ügyfeleink

Részletesebben

Vállalati honlapok és jelentések átláthatósága

Vállalati honlapok és jelentések átláthatósága Vállalati honlapok és jelentések átláthatósága Alexa Noémi Közép-európai Egyetem Etikus vállalati megjelenés és kommunikáció Hungarian Business Leaders Forum 2016. május 27. Internetes felületek Honlap

Részletesebben

ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI POLITIKA

ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI POLITIKA ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI POLITIKA A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. tv (továbbiakban Bszt.

Részletesebben

Page 1 of 5 IPO / PRO / 001. Irányelvek száma IPO / PRO / 001. Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1. Kapcsolódó utasítások IPR / PRO / 001-007

Page 1 of 5 IPO / PRO / 001. Irányelvek száma IPO / PRO / 001. Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1. Kapcsolódó utasítások IPR / PRO / 001-007 Alpiq Csepeli Vállalatcsoport I ntegrált irányelvek Beszerzési Politika Irányelvek száma IPO / PRO / 001 Kiadás kelte 2012. május 01. Issue: 1 Kapcsolódó irányelvek Alpiq Etikai Elvek; IPO/HR/001; Kapcsolódó

Részletesebben

BeiJingHuanJingNi. Üdvözöljük Pekingben!

BeiJingHuanJingNi. Üdvözöljük Pekingben! BeiJingHuanJingNi Üdvözöljük Pekingben! BeiBei A kínai kultúrában és művészetben a hal és a víz a jólét és az aratás szimbóluma. Ezért Beibei a jólét áldását hordozza. A hullámokat szimbolizáló díszítő

Részletesebben

A VT-SOFT humáninformatikai rendszerének kiépítése a Kelly Services-nél

A VT-SOFT humáninformatikai rendszerének kiépítése a Kelly Services-nél A VT-SOFT humáninformatikai rendszerének kiépítése a Kelly Services-nél SÁFÁR Katalin kereskedelmi igazgató VT-SOFT Mobil: +36 20 553 1945 Telefon: +36 (1) 436 0550 E-mail: katalin.safar@vtsoft.hu Web:

Részletesebben

Célok. A munkatársaknak az alábbi alapelvek szerint kell eljárniuk:

Célok. A munkatársaknak az alábbi alapelvek szerint kell eljárniuk: A BÉFLEX ZRT. ÜZLETI ETIKAI KÓDEXE Célok A Béflex megalapítása óta a becsületesség, a tisztességes üzletvitel és a hatályos jogszabályok maradéktalan betartása jellemzi. A Béflex munkatársak támogatják

Részletesebben

DÁTUM: június 11. VONATKOZÓ IRÁNYELV ALKALMAZOTTAK

DÁTUM: június 11. VONATKOZÓ IRÁNYELV ALKALMAZOTTAK ELJÁRÁS SZÁMA: CP-103 OLDALSZÁM: 1/6 TÁRGY: ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE DÁTUM: 2015. június 11. VONATKOZÓ IRÁNYELV ALKALMAZOTTAK KIBOCSÁTOTTA: A. I. dupont ALKALMAZÁS: ÖSSZES TELEPHELY JÓVÁHAGYVA: M.H. Mitchell

Részletesebben

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája?

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája? MEMO/11/406 Brüsszel, 2011. június 16. Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai kártyája? Nyaralás: álljunk készen a váratlan helyzetekre! Utazást tervez az EU területén, Izlandra,

Részletesebben

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés

Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés Új szabvány a társadalmi felelősségvállalás fejlődéséért: ISO 26000 ÉMI-TÜV SÜD kerekasztal-beszélgetés 2012.04.26. ÉMI-TÜV SÜD Kft. 1 7 May 2012 Az RTG Vállalati Felelősség Tanácsadó Kft. és az ISO 26000

Részletesebben

MAGATARTÁSKÓDEX 2012. MÁJUS

MAGATARTÁSKÓDEX 2012. MÁJUS ILPEA - - Kft. 5100 Jászberény, Ipartelep út 3. : 5101 Jászberény. Pf.: 202. : 57/515-150 fax: 57/515-152 E-mail: profext@profext.hu Internet: www.profext.hu MAGATARTÁSKÓDEX 2012. MÁJUS Jóváhagyta az Industrie

Részletesebben

DPD Express szolgáltatás

DPD Express szolgáltatás DPD Express szolgáltatás A DPD Express nemzetközi szolgáltatásával rendkívül gyors, megbízható és gazdaságos légi szállítást kínálunk ügyfeleinknek világszerte, köszönhetıen a DPD partner vállalatainak,

Részletesebben

NSG Csoport Beszállítói etikai kódex

NSG Csoport Beszállítói etikai kódex Bevezető NSG Csoport Beszállítói etikai kódex Az NSG Csoport arra törekszik, hogy üzletvitelének az NSG Csoport Értékek és Elvek nyilatkozatban leírtaknak megfelelő professzionális, jogkövető és etikai

Részletesebben

A Kék könyv. A Pfizer üzleti magatartással kapcsolatos irányelveinek összefoglalója

A Kék könyv. A Pfizer üzleti magatartással kapcsolatos irányelveinek összefoglalója A Kék könyv A Pfizer üzleti magatartással kapcsolatos irányelveinek összefoglalója Az integritás segít elnyerni a szolgálatainkat igénybe vevő emberek bizalmát és tiszteletét. Kedves Munkatársunk! A Pfizernél

Részletesebben

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI

AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI HUNTSMAN AZ ÜZLETI MAGATARTÁS IRÁNYELVEI* Módosítva: 2005. február 10. *Az Üzleti magatartás irányelveiben a Huntsman és a Vállalat kifejezések a Huntsman LLC, a Huntsman

Részletesebben

Irányelvek a Schindler Magatartás Kódexhez

Irányelvek a Schindler Magatartás Kódexhez www.hu.schindl er.com Schindler Hungária Kft. Irányelvek a Schindler Magatartás Kódexhez Oldal 1/6 Ezek az Irányelvek szerves részét képezik a Magatartás Kódexnek, és segítenek annak megértésében mit is

Részletesebben

Nemzetközi Szponzorálás Irányelvei. 2015. április 1. Amway

Nemzetközi Szponzorálás Irányelvei. 2015. április 1. Amway Nemzetközi Szponzorálás Irányelvei 2015. április 1. Amway Nemzetközi Szponzorálás Irányelvei Ez a irányelv minden olyan európai piacra vonatkozik, ahol az Amway 2015. április 1-én saját leányvállalatai

Részletesebben

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA 1 NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 24 ORSZÁG Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország,

Részletesebben

ALCOA INC. KORRUPCIÓELLENES IRÁNYELV

ALCOA INC. KORRUPCIÓELLENES IRÁNYELV ALCOA INC. KORRUPCIÓELLENES IRÁNYELV a HÁTTÉR: Az Alcoa Inc. ( Alcoa ) és vezetése elkötelezett amellett, hogy világszerte összes tevékenységét etikusan, a vonatkozó jogszabályok betartásával végezze.

Részletesebben

Szélessávú jövő. Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató. Göd, 2006. szeptember 21.

Szélessávú jövő. Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató. Göd, 2006. szeptember 21. Szélessávú jövő Dr. Csepeli György Közpolitikai Igazgató Göd, 2006. szeptember 21. Világ országai az ezer főre jutó számítógépek száma szerint Martin Gilliland, George Shiffler Ill (Gartner, 2006.03.21)

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

Megfelelőségi és etikai Forródrót

Megfelelőségi és etikai Forródrót Megfelelőségi és etikai Forródrót A CRH-nál mindannyian egyetértünk abban, hogy soha sincs jó üzleti ok arra, hogy a rossz dolgot tegyük. Ha valamilyen jogszabályba ütköző, etikátlan vagy veszélyes dolgot

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA A 2016/2017-ES TANÉVRE 1. A pályázati felhívás célja: A pályázni jogosult hallgatói számára Erasmus+ külföldi

Részletesebben

A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása

A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása A nem állami nyugdíjrendszerek európai szabályozása Párniczky Tibor IX. Pénztárkonferencia - Eger - 2006. november 8.-9. Tájékoztató Melyik Európa? A szabályozás területeiről Tagok jogai Intézményi szabályozás

Részletesebben

MAGATARTÁS és ETIKAI KÓDEX

MAGATARTÁS és ETIKAI KÓDEX MAGATARTÁS és ETIKAI KÓDEX Rubin Informatikai Zrt. ver.: 1.0 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Oggolder Emőke Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361

Részletesebben

CIA CLUB. A Belsı Ellenırzés szerepe egy etikus vállalati környezet kialakításában. Bozóki Olga CIA, QA Regionális Belsı Ellenırzési Vezetı

CIA CLUB. A Belsı Ellenırzés szerepe egy etikus vállalati környezet kialakításában. Bozóki Olga CIA, QA Regionális Belsı Ellenırzési Vezetı CIA CLUB A Belsı Ellenırzés szerepe egy etikus vállalati környezet kialakításában Budapest, 2010 március 3. Bozóki Olga CIA, QA Regionális Belsı Ellenırzési Vezetı Belsı Ellenırökre vonatkozó etikai szabályok

Részletesebben

MINDEN NAP MINDENÜTT ALAPÉRTÉKEK. ETIKAI ÉS ÜZLETI magatartási kódex

MINDEN NAP MINDENÜTT ALAPÉRTÉKEK. ETIKAI ÉS ÜZLETI magatartási kódex MINDEN NAP MINDENÜTT ALAPÉRTÉKEK ETIKAI ÉS ÜZLETI magatartási kódex Üzenet William Meaney vezérigazgatótól Az Iron Mountain vállalatnál egyaránt nagyra értékeljük tisztességes és becsületes üzleti magatartásunk,

Részletesebben

CÉLJAINK ELÉRÉSE ETIKUS GYAKORLATOK ALKALMAZÁSÁVAL ÜZLETI ETIKAI KÓDEX

CÉLJAINK ELÉRÉSE ETIKUS GYAKORLATOK ALKALMAZÁSÁVAL ÜZLETI ETIKAI KÓDEX CÉLJAINK ELÉRÉSE ETIKUS GYAKORLATOK ALKALMAZÁSÁVAL ÜZLETI ETIKAI KÓDEX CÉLJAINK ELÉRÉSE ETIKUS GYAKORLATOK ALKALMAZÁSÁVAL AZ ÜZLETI ETIKAI KÓDEX AZ ETIKUS GYAKORLATOK IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÜNKRŐL NYÚJT

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe

TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe TISZTELT PARTNEREINK! A Sanofi szállítói magatartási kódexe Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Globális Szerződés kezdeményezéséhez való csatlakozást követően a Sanofi kötelezettséget vállalt az ott rögzített

Részletesebben

A Xylem Inc. Beszállítói ombudsmanprogramja

A Xylem Inc. Beszállítói ombudsmanprogramja A Xylem Inc. Beszállítói ombudsmanprogramja A Xylem Inc. vállalatnál a vezérelvünk a Viselkedési kódexünk (Xylem Viselkedési kódex). A Viselkedési kódex a beszállítói bázisunknak a Xylem Inc. vállalattal

Részletesebben

Mit nyerünk a gyógyulással? Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke Semmelweis Egyetem II. sz Belgyógyászati Klinika

Mit nyerünk a gyógyulással? Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke Semmelweis Egyetem II. sz Belgyógyászati Klinika Mit nyerünk a gyógyulással? Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke Semmelweis Egyetem II. sz Belgyógyászati Klinika 1. Meggyógyítunk egy fertőző betegséget HBV prevalencia 2006 Hepatitis B vírus terjedése - szexuális

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 26-ától (ÁFA-mentes szolgáltatás) FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS (Rövid lejáratú exporthitel-biztosítás)

Érvényes: 2013. július 26-ától (ÁFA-mentes szolgáltatás) FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS (Rövid lejáratú exporthitel-biztosítás) KONDÍCIÓS LISTA Az Üzletszabályzat 1. sz. melléklete Érvényes: 01. július 6-ától (ÁFA-mentes szolgáltatás) FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS (Rövid lejáratú exporthitel-biztosítás) Módozatok: C rövid lejáratú

Részletesebben

jacsa.net VOIP nemzetközi percdíjak

jacsa.net VOIP nemzetközi percdíjak Cél Telefonszám kezdete Bruttó percdíj (Ft) Afganisztán 93* 99,06 Albánia 355* 99,06 Albánia mobil 3556* 406,4 Albánia prémium 35542* 406,4 Algéria 213* 38,1 Algéria mobil 2135* 406,4 Algéria mobil 2136*

Részletesebben

Sikerünk kulcsa a teljesítmény, a kiváló munkavégzésre, termékhozzáférésre, az optimalizált logisztikára és termelékenységre összpontosítva.

Sikerünk kulcsa a teljesítmény, a kiváló munkavégzésre, termékhozzáférésre, az optimalizált logisztikára és termelékenységre összpontosítva. Magatartási kódex Víziónk Egy vállalat, ahol a legjobbak szeretnének dolgozni. A világ vezető vegyianyag-disztribútoraként páratlan kapcsolatot biztosítunk az ügyfelek és a szállítók között. 2 Az Univar

Részletesebben

Üzletviteli Szabályzat

Üzletviteli Szabályzat Üzletviteli Szabályzat A Sulzer elkötelezettséget vállalt és alkalmazottait is elkötelezettségre ösztönzi, hogy az üzleti tevékenységeket a legmagasabb etikai követelményeknek és a vonatkozó jogszabályoknak

Részletesebben

AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA

AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA AZ ÁRGUS-SECURITY KFT. CSÚSZÓPÉNZ- ÉS KORRUPCIÓ-ELLENES SZABÁLYZATA I. A szabályzat célja Az ÁRGUS-SECURITY Kft. zéró toleranciát hirdet a csúszópénzzel és a korrupcióval kapcsolatosan. A csúszópénz- és

Részletesebben

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara A Kanadai Kereskedelmi Kamara úgy vállal felelősséget magyarországi jelenlétével, hogy felkészítő és képzési lehetőségeket nyújt, amelyek révén a

Részletesebben