Hogyan találd meg és hogyan tartsd meg

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan találd meg és hogyan tartsd meg"

Átírás

1 Hogyan találd meg és hogyan tartsd meg Amit minden nőnek tudnia kell ahhoz, hogy meghódítsa a Nagy Őt... egyszer s mindörökre Bevezetés Egy romantikus estén együtt vacsorázol az aktuális pasiddal és megkérdezed tőle: Mit gondolsz rólunk... Tudod... A jövőnkről? Vagy... Még nem beszéltél soha az érzéseidről... Szerinted, van jövőnk? Mármint, így... Együtt... Mit gondolsz a kapcsolatunkról?

2 Csupán egy egyszerű kérdést tettél fel, de amikor nem azt a választ kapod, amire vártál, akkor nagy csalódás ér és teljesen kiborulsz. Igen, tudom... a pasik elég hülyén tudnak reagálni az ilyen helyzetekben. Megpróbálnak kitérni a válaszadás elől, úgy viselkednek, mintha egy időzített bombát sütöttél volna el, vagy egyszerűen úgy tesznek, mintha nem is mondtál volna semmit. Ilyenkor jöhet még elő a Nem veled van a baj, csak velem című előadás, haragra lobbannak, vagy inkább csak nyuszi módra begyulladnak. De akkor most mi is van? Az igazság az, hogy a pasik sokkal kevesebb időt töltenek az érzéseik, vágyaik elemzésével, szóval a lelki világukkal általában. Itt az ideje, hogy megtudd, hogyan is gondolkoznak a férfiak, és, hogy te, mint nő, hogyan viszonyulj hozzájuk. Most megszerezheted magadnak azt a tudást és azokat az információkat, amik valóban csodás hatást gyakorolnak majd szerelmi életedre. Ha elolvasod ezt a könyvet, és erősen törekszel arra, hogy magadévá tedd a tudást, amit felkínál, megváltoznak majd a kilátásaid a pasik, a randizás és a jövőbeli kapcsolataid terén. Olyan arányú változásról beszélünk itt, mint amekkora a különbség a magányos szingli és a boldog, szerelemben úszó egyén állapota között. Az egészben az a jó, hogy megtudhatsz mindent a pasikról és a sikeres randik titkáról anélkül, hogy végigjárnád azt a fájdalmas, folytonos hibákkal és csalódásokkal teli utat, amelyet már sok nőnek kellett végigszenvednie. Ez a könyv tartalmazza mind azokat az alap információkat, amik segítenek neked abban, hogy meghódíts egy pasit, pontosan leírják az udvarlás menetét és természetesen azt is, hogy mit kell tenned azért, hogy kialakíts vele egy hosszú távú kapcsolatot. A pszichológusok, szociológusok, írók és filozófusok általában csak a szerelem egy későbbi fázisával foglalkoznak, rendszerint azoknak a pároknak a kapcsolatát boncolgatják, akik már régebb óta együtt vannak vagy már házasok. De mielőtt még eljutunk addig, hogy boldog párkapcsolatot alakítsunk ki valakivel, nagyon sok dolog történik, amellyel eddig igen keveset foglalkoztak. A legtöbb nő már azt is nehéznek tartja, hogy egy klassz pasit találjon. Miután megvan a bizonyos kiszemeltje, össze is kell vele hozni egy találkát. Ha már biztos benne, hogy létezik a kölcsönös vonzalom kettejük között, jöhet az ismerkedési fázis, amikor is azt kell kinyomoznia, vajon komolyak-e a férfi szándékai, vagy csak egy szabad prédára vadászik. S ez után is mindent meg kell tennie, hogy ne hagyja kialudni a lángot. Ez a folyamat sok nő számára lesújtónak lehet. Vajon miért ilyen nehéz egyről a kettőre jutni a férfiakkal? Miért kell ilyen sok mindennel vesződni azért, hogy a komolyabb kapcsolat egyáltalán szóba kerüljön? Hát, pontosan azért vagyunk itt, hogy erről beszéljünk.

3 Nagyon sok időmbe tellett, míg rájöttem azokra a dolgokra, amikről most itt tanulhatsz. Éveket töltöttem el a téma boncolgatásával, és azt a következtetést vontam le, hogy a csábítás és a randizás tanulása rendkívüli fontosságú szerepet játszik a komoly, hosszú távú párkapcsolat kialakításában. Véleményem szerint a csábítás és a randizás korai szakaszai sokkal fontosabbak, mint azt a legtöbben gondolják. Akkor alakulnak ki az első benyomások, amik meghatározó jelleggel bírnak a kapcsolat jövőjét illetően, mikor egy nő és egy férfi először találkoznak. Ha egy nő nem igazán tudja, hogy a férfiak hogyan is viszonyulnak a szerelemhez, a párkapcsolatokhoz és a csábításhoz, akkor komoly problémái lehetnek egy komoly kapcsolat kialakításában. De ha megtanulja, hogyan értesse meg velük a saját szempontját és vágyait, valamint, hogy hogyan értse meg ő a férfiét, szerelmi életének irányítását a saját kezében tudhatja. Ahogy felnövünk, apránként megtanítják nekünk mi is a szerelem, az érzelmek, a házasság, mi kell egy párkapcsolathoz. De ha te is a Földön élő emberek 99,8%-hoz tartozol, akkor szinte biztos, hogy arról senki sem beszélt még neked, hogy hogyan történik a csábítás, hogyan viszonyulj a férfiakhoz, hogy ők mire gondolnak ha egy nőt megismernek, miért és hogyan alakítanak vele kapcsolatot. Ez a mű az ilyen és ehhez hasonló információk kincsestára, igazából egy segédkönyv. Használatára a legjobb módszer, ha elolvasod, és kiválasztod magadnak azokat az ötleteket, kézségeket és technikákat, amiket hasznosnak tartasz, és meg szeretnél tanulni. Ezeket a részeket kinyomtathatod, kiírhatod magadnak, hogy emlékeztetőül szolgáljanak, és meg is beszélheted barátnőiddel, akiknek szintén segítségére lehet ez a könyv. De ne gondold, hogy ha egyszer átolvasod a könyvet, az összes problémád e téren megoldódik. Ha olyan részt találsz, ami segíthet neked, jegyzeteld ki. Vezess naplót, ahova lejegyezhetsz minden ötleted, amelyek megragadják a figyelmedet. Adj magadnak időt, hogy gondolkodj róluk. Minél többet teszed ezt, annál nagyobb rálátásod lesz a dolgokra, több és több aha-élményben lesz részed és dramatikus javulást fedezhetsz majd fel szerelmi életedben is. Most csak rajtad múlik minden. Nem tanulhatom meg és gyakorolhatom be ezt helyetted. Remélem, hogy te, akinek most a döntést meg kell hoznia, mindent meg fogsz tenni, hogy eljuss e tudás megértésének erre a magasabb szintjére. Hogy sikeres légy a férfiakkal, az bizony nem olyan egyszerű, mint az autóvezetés. A szabályok állandóan változnak, és mindig akadnak kivételek. Ez inkább olyan, mint megtanulni játszani valamilyen hangszeren. Sok gyakorlást és tanulást igényel. Először úgy érezheted, hogy nincs értelme, mintha minden gyakorlásod hiábavaló lenne. De ha kitartó vagy, hamarosan már dalokat játszol. Aztán már írsz is dalokat. Egyszer csak arra eszmélsz, hogy mestere vagy művészetednek.

4 Szóval fogd ezt a könyvet, és használd, mint egy gyakorlókönyvet. Gyakran térj vissza hozzá. Olvasd el újra és újra azokat a részeket, amiket szeretnél a mindennapjaid részévé tenni. Olvass bele és tanulj azokból a könyvekből is, amikre hivatkoztam. És ami a legfontosabb: NE FEJEZD BE AZ OLVASÁST ADDIG, AMĺG AZ EGÉSZET ÁT NEM VETTED! Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy félretesznek egy könyvet, mert úgy gondolják Én ezt már tudom, pedig még nem sajátították el teljesen a tartalmát. Te ne kövesd el ezt a hibát. Olvass és gyakorolj, amíg a VÉGÉRE NEM ÉRTÉL. Azon felül, amit ez a könyv nyújt, a saját látásmódodat is kialakíthatod a témával kapcsolatban. A randizás és a párkapcsolatok igazi szakértője lehetsz. Szeretnék neked gratulálni. Fantasztikus lépésre készülsz, hiszen a saját, mindennapi életedből vett helyzeteken keresztül fogsz tanulni. És ha kitartasz emellett, életed minden területén csodás eredményeket érhetsz el, főképp a szerelmi életed terén. Kérlek, küldd el nekem további ötleteidet, véleményedet vagy panaszaidat. Szeretném tudni, hogy te mit is gondolsz erről. Az címem a következő: segitseg@ferficsabitas.com Szerzői jogok és ekönyvvel kapcsolatos további információk, avagy jogi blabla A könyv e 2006-os kiadása szerzői jogok által védett. A könyv szerzői engedély nélküli másolása, forgalmazása, és az egész mű vagy bizonyos részeinek felhasználása más munkákban törvénybe ütköző. A szerző engedélyét a segitseg@ferficsabitas.com címen kérheted. A Férficsábításból átvehető és idézhető szöveg bárhol, a forrás megjelölésével a következőképpen: Forrás: Hogyan csábítsd el a férfiakat? Engedélyezve vannak a következők: Otthoni személyes használatra kinyomtatható, szabadon kölcsönadható, licenszkulcs átruházható, korlátozás nélkül költöztethető egyik számítógépről másikra és elajándékozható. A könyv elektronikus formában kerül forgalomba (kiadó: ebook International). Licenszkulcs elvesztését (vagy kiregisztrálatlan licenszkulcs miatti újratelepítésnél adódó újraregisztrálás hiányát) pótoljuk. Bármilyen technikai gondod van, illetve licenszkulcsod pótlását kéred, a: segitseg@ebook-international.net címre írj.

5 A könyv megvásárlásával beleegyezel a következőkbe: Elfogadod, hogy az információ, amit a könyv tartalmaz, személyes vélemény, és csakis szórakoztatási célokat szolgál. Saját viselkedésedért magad felelsz, és a könyvben leírtak nem tekinthetők jogi vagy személyes tanácsnak. Ezen könyv egy angol licensz alapján íródott, Nicholas Victor átdolgozásában. A Férficsábítás sorozat folytatása készül, melyben Nicholas személyes tudását és tapasztalatait osztja meg veled, hamarosan elkészül (automatikus -értesítést fogsz kapni) TARTALOMJEGYZÉK: 1. rész: Titkok, amelyek segítenek, hogy sikeres légy a férfiakkal Fejezet: A férfiúi elme rejtekei...6 A belső világ...6 A férfiúi szerep...7 Ébredj és változtass a férfiakhoz való hozzáállásodon!...8 A természet rendje...11 Szerető vagy anya...12 A mítosz, miszerint a férfiak csak azt akarják...13 A viszonyok veszélye...14 Miért olyan nehéz kifogni az igazit?...15 Kalandorok és más veszélyes csapdák Fejezet: Hogyan tanultam meg, mit érez a nő...18 Az Én történetem...18 Kezdőgondolatok Fejezet: A férfiak és a párkapcsolatok...21 Légy őszinte, és mondd el, mit szeretnél...21 A jó választóképesség egyenlő a sikerrel...22 Miért akarnak a férfiak örökké randizni?...25 Hogyan képzeljük el kapcsolatunkat a Férfival...27 A Leigázó...29 A kapcsolat egyensúlya...31 Fontos jelzések rész: Az érzelmek: a legjobb barát és legádázabb ellenség fejezet: A tapasztalataidról, és arról hogy mit érzel...34 Elfogadás és érzelmi alkalmasság...34 Tudatosság és belső megfigyelés...35 Légy boldog nő...37 Az érzelmek tudománya...38 Az érzelmes ragályosak...39 Belső állapotok...40 Márti története Fejezet: A leggyakoribb hibák, amit a nők elkövetnek az érzelmeikkel...42 Az érzelmek kimutatásának szabályai...42 Érzelmi potenciál...43 Ha a férfire erőlteted az érzéseidet...45 Kapcsolat kétely Fejezet: Az érzelmi szakadék, avagy a férfiak és nők közötti különbségekről, és hogy mit tehetünk ellenük...47

6 A hibás párosítás és az érzelmi híd...47 Különítsd el magad a többi nőtől...49 Vedd át érzelmeid felett az irányítást! rész: Titkok, amelyek segítenek, hogy sikeres légy a férfiakkal Ebben a részben arról lesz szó, hogyan is gondolkodnak a férfiak, és a nőknek mit kell tenniük, hogy sikert érjenek el náluk. 1. Fejezet: A férfiúi elme rejtekei Kezdésképpen, közelítsük meg a férfiakat belülről. A következő dolgok mind hosszú évek kutatómunkájának a gyümölcsei, különböző szakértők munkáin alapszanak a pszichológia, az emberi viselkedés, kommunikáció, a csábítás, az evolúció, biológia, fiziológia és az emberi szexualitás területéről. Az igaz, hogy minden férfi egy külön eset, de a férfiaknak, mint csoportnak, közös pszichológiai, viselkedésbeli és érzelmi sajátosságai vannak. Például minden férfi szereti a sportot, mindegyikük olvassa a férfimagazinokat, az autókról beszélnek, és mindig túl akarnak tenni a másikon. A nők valószínűleg bediliznének, ha egész nap ezeket a dolgokat kéne tenniük. Ha most úgy érzed, egyáltalán nem érted meg a férfiakat IGAZAD VAN. Ne is próbálkozz, hogy megértsd, hogy gondolkodik, cselekszik, vagy érez egy pasi. A férfiakat egyszerűen más fából faragták mint a nőket. Minél előbb belátod, hogy mennyire különböznek tőled, annál előbb rájössz azokra a titkokra, amik segítségével elcsábíthatod, és magad mellett tarthatod őket. A legtöbb nő úgy gondolja, hogy egy férfival találkozni olyan, mint egy jégheggyel. A lényeg a felszín alatt rejtőzik. A pasi viselkedése, vagy amit mond, az mind a felszín, ezt nevezem én a külső világnak. Ezt a külső világát láthatod, de azt nem, ami a felszín alatt, a lelkében történik, és ezt pedig belső világnak hívom. A férfiak egész életükben azt gyakorolják, hogy a belső világukat elrejtsék. Arra edződtek, hogy egész életükben elrejtsék, vagy ne vegyék figyelembe érzéseiket. Ez alapján nem meglepő, hogy a férfiak egyáltalán nem tudják, mi történik a belső világukban. A belső világ A pasiknak fogalmuk sincs arról, mit is jelent egy hosszú távú kapcsolat főleg nem egy olyan, amilyet a nők szeretnének. A legtöbb pasi erről csak akkor gondolkodik el, ha már benne van. Manapság nehéz ráakadni egy jóképű, sikeres és még egyedülálló pasira.

7 Az meg még nehezebb, hogy egy olyat találj, aki ezek mellett még kész arra, hogy még a közeljövőben megállapodjon valaki mellett. Ami pedig a leges-legnehezebb, hogy olyat találj, aki ugyanakkor szeretne családot alapítani, mikor te. A férfiak 90% azt a célt tűzi ki maga elé, hogy Szabad akarok maradni, mindaddig, míg valami okot nem találok a megállapodásra. De a legtöbbjük sajnos nem igazán tudja, milyen ok miatt kerülhet erre sor. Hányszor hallottad azt, hogy a pasik, miközben meccset néznek és söröznek, arról beszélgetnek, hogy mire van szükségük a párkapcsolatuk megszilárdításához? Hát, talán annyiszor, ahányszor megnyerted a lottót. Azt viszont már biztos számtalanszor hallottad, amint pasi ismerőseid a sporteseményeket vitatják meg, a munkájukról, a vadiúj mobiljukról, vagy a haverjuk tuti kocsijáról beszélnek. Tudod, ez a tipikus pasi duma. Másképpen szólva, a férfiak és a nők egészen különböző módon kommunikálnak. A nők szerint, a férfiak legnagyobb gyengéje, hogy nem tudnak bánni a belső világukkal, az érzelmeikkel. Szóval hölgyeim, ezek alapján hogyan várjátok el tőlük, hogy egy olyan összetett, érzelmeken alapuló dologról beszéljenek, mint a párkapcsolatuk? Ennek ellenére a nők gyakran rukkolnak elő váratlanul ilyen jellegű kérdésekkel párjuknak, és persze ilyenkor azt várják el, hogy a másik nyájasan arról beszéljen nekik, mennyire sokat jelent számára a szerelmük. Ébresztő! Hiszen ez pont olyan váratlanul érheti őket, mint a közlekedési dugó a csúcsforgalom kellős közepén, ezért a válasz, amit erre a férfi adhat, nem feltétlenül az, amit a nő szeretne hallani. Annak biztos csalódás lesz a vége, ha azt várod el, hogy a férfi majd könnyen kitárulkozik. A férfiúi szerep Most pedig beszéljünk arról, hogy a férfiak miért is fejezik ki másképp az érzelmeiket, mint a nők. A világ, amelyben élünk nagyon fontos szerepet játszik belső világunk kialakulásában, valamint, hogy az hogyan juthat kifejezésre. A társadalom megköveteli tőlünk, hogy azok a szabályok és viselkedési minták szerint éljünk, amiket elénk állít. Figyeljük csak meg azokat a társadalmi szabályokat, amik a férfiakra vonatkoznak. Ezek nagy arányban azt követelik, hogy a férfiak ne vegyék tudomásul, és ne karolják fel azt, amit az érzéseik diktálnak. Felejtsd azt el, hogy a férfiak valaha is őszintén és nyíltan fognak beszélni az érzéseikről. Az egy íratlan szabály, hogy a férfiak ezt nem teszik. Csak az elmúlt években lett a férfiak érzelmi világának feltárása elfogadható és már-már felkapott dolog. 10 éve még egyetlen olyan könyv sem létezett, ami a férfiaknak íródott és a párkapcsolatokról és az érzelmi világukról szólt volna akkor még ez egyszerűen tabunak számított. Már fiatalkoruktól kezdve a pasik azt tanulják, hogy elfojtsák érzelmeiket. Több tanulmány is azt tanúsítja, hogy az anyák nagyobb arányban nyilvánítják ki érzelmeiket a lányukkal való kapcsolatban, mint a fiukkal szemben. Jellemző még, hogy az anyák nagyobb mértékben próbálják kontrollálni fiuk érzéseit. Az apák is fontos szerepet játszanak a fent említettekben. A fiukkal sokszor durvák, míg a lányukhoz gyengédebben viszonyulnak.

8 Így a felnőtté cseperedés során mindkét szülő arra bátorítja fiúgyermekét, hogy elfojtsa érzelmeit, sebezhetőségét, ugyanakkor leánygyermekét az ellenkezőjére neveli. Hallottál már olyanról, hogy a pasi nem vallotta be a barátainak, hogy érdeklődik egy lány vagy nő iránt? Ilyenkor mi történik? A legtöbb esetben nem az az ok, hogy a fiú szégyenlős. A férfiak többsége azt várja el férfitársaitól, hogy ne mutassák ki érzékenységüket, ne beszéljenek érzéseikről, főleg akkor, ha nő van a dologban. Azt mondják, hogy az ilyen viselkedés nem férfihoz méltó, nem elég férfias, egyszerűen kicsúfolják. A pasik, főleg ha együtt vannak, szeretik ezt csinálni. Ezzel csak megerősítik azt a sztereotípiát, ami a férfi társadalmi szerepére vonatkozik, és azt mondja, hogy a férfi az legyen kemény, ne árulja el érzéseit. Mintha a kemény férfiaknak olyan hely járna, ahol érzelmileg nem hathat rájuk a külvilág. De vajon lehet-e azt mondani a külvilágnak, hogy Nem elérhető... Ébredj és változtass a férfiakhoz való hozzáállásodon! El kell fogadnunk, hogy a pasik nagyon gyengék az érzéseik kinyilvánításában. Hát még az intim kapcsolatok terén! A nők pedig egyszerűen nem értik, miért olyan nehéz nekik, hogy feltárják érzéseiket és elkötelezzék magukat. Másrészről pedig a nők kergetik őrületbe a pasikat azzal, hogy állandóan érzelgősséget várnak el mindenben. A pasik egy világért se tudják megérteni, hogy a nők miért csak ezen keresztül látnak mindent. Nekik ez mind csak felesleges színjáték. Most akkor a férfiak jéghideg szívűek, vagy a nők vannak érzelmileg túlfűtve (vagy, ahogy a pasik mondják, hisztérikusak)? Ez egy olyan vita, ami soha nem dőlhet el. Igazság szerint egyik félnek sincs igaza. Ami számít az az, hogy te tényleg tenni akarsz azért, hogy kijöjj a pasikkal. Csak úgy, mint ahogy a pasiknak is rá kell eszmélniük, hogy igenis meg kell tanulniuk megérteni a nőket. Ennek fényében lássunk néhány alapigazságot: #1: Ha azt akarod, hogy az emberek másképpen viszonyuljanak hozzád, neked kell változtatnod a hozzáállásodon irányukban. #2: Az életed nem fog változni mindaddig, míg te magad nem változtatsz viselkedéseden. #3: Az egyetlen módja annak, hogy változtass a viselkedéseden, hogy gondolkodásmódodon változtatsz. Kezdjük is el a férfiakkal.

9 Most felteszek neked néhány kérdést a pasidról. Szánj pár percet arra, hogy átgondold őket: - Hozzáférhető-e emocionálisan? (Vagyis, őszintén és határozottan odaadó? Kielégíti érzelmi szükségleteidet?) - Megosztja veled nyíltan érzelmeit? - Szerinted boldog, és kész a megállapodásra, vagy még szeretne egy pár kalandot? - Mit szeretne: egy olyan szeretőt, aki társként áll mellette egész életében, vagy inkább csak akivel megoszthatja éjszaka a hálószobáját? Amikor ezekről a kérdésekről gondolkodsz, vigyázz, hogy ne kövesd el a már sokak által elkövetett hibát: ne gondold, hogy amit ő szeretne, az mindig megegyezik azzal, amit te szeretnél a kapcsolatban! És ne gondold, hogy meg fogod őt érteni. Ha a nő azt hiszi, hogy a férfi ugyanazt várja el a kapcsolattól, mint ő, a nő hiúságát mutatja. Ezt Önző Szerelemnek hívom, és a későbbiek során bővebben kifejtem, mit is értek alatta. Persze ez érvényes fordítva is. Nehéz a pasikkal, mikor abban a hitben élnek, hogy a barátnőjük ugyanazt szeretné, amit ők, ugyanazt érzi (vagy nem érzi), amit ők, és ugyanúgy cselekedne, ahogy ők. Megtörtént-e már veled az, hogy egy pasi arra gondolt, hogy te mennyire szeretnél vele lenni, vagy több időt eltölteni vele? Egyes férfiak tökéletesen képesek veled elhitetni, hogy az a jó, ahogyan ők viselkednek, kommunikálnak, éreznek, szeretnek. És ha te, mint nő, másképpen teszel, már rögtön hiperérzékeny vagy, túl sokat követelsz, csak, mert nem úgy viselkedsz, mint ők. És most újra visszatértünk a kérdéshez: kinek van igaza, a nőknek, vagy a férfiaknak? De ezt soha ne feledd: az a fontos, MIT LEHET TENNI, nem pedig, hogy kinek van igaza. Vágjunk is rögtön a közepébe. Íme, mit lehet tenni... Légy megértő, s te is megértésre találsz. Ez a hozzáállás minden tanácsnál többet ért saját személyes kapcsolataim során. Ha megpróbálod megérteni, hogy a másik ember hogyan gondolkodik, egy szélesebb perspektívából láthatod a helyzeted, s ez segíthet dönteni. De ha csak a saját szemszögedből nézed a dolgokat, csak a saját véleményedre és ítéletedre hagyatkozol, szűklátókörű maradsz. Én úgy hiszem, minél szélesebb látókörrel rendelkezünk, annál könnyebben tudunk döntéseket hozni. Az esetek többségénél ez bejön. Tehát, ha közelebbről szeretnék valakit megismerni, vagy közös nevezőre szeretnék valakivel jutni, mindig a következő gyakorlatot követem: Először jön a Kiürítés Szintje. A másik személyről kialakított véleményemet, elvárásaimat, ítéleteimet megpróbálom kiűzni a gondolataimból.

10 Ezután jöhet a Megértés Szintje. Megpróbálom magam a másik személy helyzetébe képzelni, hogy megértsem őt. Majd felteszem magamnak a következő kérdéseket: - Mik azok a dolgok, amik fontosak neki? - Mi az, amit szeret, és mi az amit nem? - Mit szeretne tőlem? Amikor már van némi rálátásom az ő helyzetére, jöhet az Identitás Szintje. Elképzelem, hogy én vagyok a másik. Átgondolom az ő véleményét, ítéleteit, elvárásait, majd megkérdezem magamtól: - Milyen érzéseket és reakciót váltanak ki belőlem? - Melyik számomra a legfontosabb? - Mi az, amivel nem értek egyet a helyzetünket illetően? Ha megcsinálod ezt a gyakorlatot, és megtanulod, hogyan gondold át ezeket a kérdéseket a másik ember szemszögéből, objektívabb képet kaphatsz a dolgokról, amik körülötted történnek, hiszen több szempontot is figyelembe veszel. Amint megtanulod, hogyan alkalmazd ezt a gyakorlatot, egy kis időre kibújhatsz a saját bőrödből. Ily módon olyan tapasztalatokat szerezhetsz, amikről még csak álmodni sem mertél soha. Van egy igazán érdekes megfigyelésem az előbb említett képességgel kapcsolatban. Azok a nők, akik sikeresek és boldogak a pasijukkal, ezt a fajta kommunikációt használják, míg azok, akik nem sikeresek a párkapcsolataik terén, nem használják ezt. Furcsa dolog történik azokkal a nőkkel, akik figyelembe veszik a másik fél szempontjait is egyben ők a legsikeresebb és legboldogabb hölgyek, de nőtársaik nem értik meg viselkedésüket. Ezek a nők sokkal kevesebb dolgon idegeskednek, mint a többiek. Határozottság és energia sugárzik belőlük, ami megragadja a férfiak figyelmét. Nem harcolnak a nemek közötti különbségek ellen, inkább megpróbálják a saját hasznukra fordítani őket. Ez pont azért sikerül nekik, mert tudatosult bennük, hogy a pasik egész máshogy működnek, főleg ami az érzelmi világukat illeti. Pont az a kihívás az egészben, hogy ami a pasiknak magától értetődő, az a nőknek felfoghatatlan. Tehát anélkül, hogy a fejébe látnál, ne is próbáld a pasit megérteni! Másrészről pedig, te se várd el, hogy ő minden helyzetben a te véleményedet és érzéseidet támogassa. Ezt nevezzük a Helyeslés Elvárásának. Az ilyen magatartásmóddal nem fogsz sokra jutni más emberekkel, főleg nem a férfiakkal. Hogy hova is akarok ezzel kilyukadni?... A férfiakkal bármilyen helyzetben nehéz legyen az egy szimpla randi, vagy egy komoly kapcsolat közepe, vagy csak épp az ismerkedési fázis. Nyugi, ezt természetes. De csakis RAJTAD áll, hogy mit tudsz kihozni belőle. Megfigyelésem szerint 3 mód létezik, amely szerint a nők közeledhetnek a férfihoz:

11 1. A logikai megközelítés Ez a megközelítés nem azon alapszik, hogy te és az illető férfi hogyan kommunikáltok egymással, hanem, hogy te magad miként ítéled meg a szituációt, milyen racionális ítéleteket tudsz alkotni, mit diktál az eszed. 2. Az emocionális megközelítés Ebben az esetben a pasival való interakciódat mindig az érzelmi reakcióid határozzák meg. Az érzéseidre támaszkodva hozol döntéseket, és alakítasz ki véleményt. 3. Az intuitív megközelítés A harmadik megközelítés az érzékeid dinamikus és kiegyensúlyozott keverékén alapszik. Ez annyit jelent, hogy a kapott információkat az érzelmeid és racionális ítéletalkotásod alapján is értékeled. Ezt a fajta megközelítést alkalmazzák azok a nők, akik a legsikeresebbek a csábítás és a hosszú távú, boldog párkapcsolat kialakítása terén. Az intuitív megközelítés lehetővé teszi, hogy egyszerre lássuk, halljuk és érezzük azt, hogy mi történik velünk, a logika, a megfigyelés, a tapasztalatok, a perspektívaváltás és az érzelmeken alapuló észlelés folyamatainak kiegyensúlyozott összetétele. Azok a nők, akik ezt gyakorolják, tudják, mi zajlik a férfiak fejében. A legtöbb nő azzal a fantasztikus képességgel van fogva megáldva, hogy megérezze, mi folyik körülötte, csak lehet, hogy sokan ezt nem használják ki. Sokszor ők maguk alakítják ki azokat az akadályokat az agyukban, amik miatt nem képesek ezeket a megérzéseket felismerni. A leggyakoribb ilyen akadály az, hogy csakis olyan kapcsolatot akarnak kialakítani, amilyet ők szeretnének. De ha mindig csak egy irányból nézed a dolgokat, elhomályosítja érzékelésed, és sohasem láthatod a teljes valóságot. A természet rendje Az állatvilágban minden fajra érvényes, hogy a nőstény egyed választja ki, melyik neki udvaroló hím lehet a párja. Ez a viselkedésminta már évezredek óta jelen van az emberi fajnál is. A sikeres párkapcsolatokra gyakran jellemző, hogy a nőé az irányító szerep, még ha a férfi is volt az, aki kiválasztotta a nőt magának. A nőnek ezt a vezető szerepét erősíti az, ahogyan a férfi megkéri a nő kezét. Ilyenkor is a nő dönt, hogy elfogadja a házassági ajánlatot, vagy nem. A családokban is gyakori, hogy az anyáé az utolsó szó, ha valamiről dönteni kell.

12 A nők válogatósak a partnerük kiválasztásában ez ösztönös náluk. Ez az ösztön talán onnan ered, hogy védik saját korlátozott szaporodási lehetőségeiket. A férfiak állandó tesztelése, kihívások elé állítása, vagy az, hogy azt szeretnék, hogy megküzdjenek egymással kegyeikért, mind olyan viselkedésminták, amelyek ezt a feltételezést támasztják alá. A férfiak pedig... A férfiak többségére nem jellemző, hogy ennyire válogatnak a partnerjelöltjeik közül, ez főleg a fiatalabb, attraktívabb és érzelmileg fejletlenebb egyedeikre vonatkozik. Ezen férfiak gyakrabban és több partnert keresnek, erősebb a szexuális kisugárzásuk, és sokkal több szaporodási lehetőséggel rendelkeznek, mint a nők. Figyelembe véve ezeket a főbb különbségeket, valamint a szerepet, amit a férfiak a társadalomban betöltenek, nem csoda, hogy a férfiak azok, akik gyakrabban próbálják becserkészni és meghódítani a nőket. Ez a régóta fennálló viszony férfi és nő között bizonyos szerepeket oszt rájuk: A nő a kiválasztó szerepet kapja, aki elfogadhatja, vagy visszautasíthatja a férfi közeledését. A férfi pedig a kiválasztott, aki udvarolva próbálja meghódítani a szebbik nem képviselőit. A kiválasztó szerep óriási előnyt jelent a nőknek, vagyis csak egy részüknek. Egyes hölgyek esetében ez a dolog egészen máshogy működik: a szerepek felcserélődnek. Ilyenkor tehát a férfiakat kell üldözni, és ők azok, akik kiválasztják a megfelelő partnert. Ezek a nők úgy érzik, nekik maguknak kell felkelteni a férfiak érdeklődését irántuk, hogy csak azért kell dolgozniuk, hogy a férfi elfogadja őket. Ezért pedig egy csomó olyan dolgot tesznek, amiről azt hiszik, a férfinak tetszik: kiöltöznek, irtó szexin viselkednek, és úgy tesznek, mintha azok a dolgok érdekelnék őket, mint a pasikat (még ha ez nem is igaz). De hát mikor állt fejtetőre minden? Végül is, semmi se állt fejtetőre. Ami történt, az az, hogy a nők túlságosan az érzelmeik által irányítottak lettek, és mindenáron párkapcsolatot akarnak. Ez a vágyuk mindenek felett áll, és megakadályozza őket abban, hogy ösztöneik szerint cselekedve kiválasszák maguknak a tökéletes partnert. ĺgy esnek le a hatalmi pozícióból a gyengébb, kiválasztott szerepbe. A nők néha teljesen elvesztik a józan eszüket már az első randik után. Még ha nem is történt sok minden közte és az aktuális pasi között, a nő már a közös jövőt tervezi. Az első találkák bizsergető izgalma a különben is emocionális nőt arra az elhamarkodott lépésre csábítja, hogy biztosra vegye a hosszú távú kapcsolat folytatását a pasival. Ha már van egy kis tapasztalatod e téren, akkor te is tudod, hogy a pasik az ilyesmiben nem ilyen gyorsak. Csupán azért, mert működik a kémia, még nem gondolkoznak hosszútávon. Nekik hosszabb időbe telik, hogy eldöntsék, vajon szeretnének a nőtől valami komolyat, vagy csak kipróbálni, van-e helye egy nőnek az életükben. Szerető vagy anya

13 Egy férfi kétféleképpen gondolhat egy nőre, aki iránt érdeklődik: vagy úgy, hogy továbbra is komolyan szeretne vele randizni (vagyis mint lehetséges társra ), vagy pedig csak fizikai kontaktust szeretne vele létesíteni. A férfi fejében ezek a dolgok teljesen különválnak. Emlékezz csak, hogy a férfi a nélkül is szexel, hogy további elkötelezettségekre gondolna, szóval ne ringasd magad abba az ábrándba, hogy ha szexuális kapcsolatot létesítesz egy pasival, ő a közös jövőtökre fog gondolni. Néhány férfi nagyon hidegen és felszínesen tud viselkedni, a nők pedig ezt nem tudják elfogadni. Ha szingli vagy, hadd emlékeztesselek egy nagyon fontos dologra. A férfinak gyorsan megváltozhat a véleménye a nőről. Egyik pillanatban még egy lehetséges társat lát benn, de aztán jöhet egy váltás, és már csak azért van vele, hogy legyen valakije, míg az igazi fel nem tűnik. Fordítva viszont már nehezen történik a váltás: akire már eleve csak úgy néz, mint egy egyéjszakás kalandra, abból nem igazán válhat lehetséges társ. Szóval, ne mutasd magad könnyűvérűnek, ha azt akarod, hogy valaha is komolyan vegyen. Ha komoly kapcsolatot akarsz, akkor igazi barátnő-típusnak kell, hogy legyél, és tisztázd le magaddal és vele, hogy MÁS SZÓBA SE JÖHET. Sok nő él abban a tudatban, hogy azzal ébresztheti fel egy pasi érdeklődését, ha kihívóan öltözködik, és az ágyába csalja őt. Ez a több mint barát alapú megközelítés. Ezek a nők azt gondolják, ez a legrövidebb út a sikerig. Abban bíznak titokban, hogy a férfi majd rájön, mennyire is szeretik, és milyen fontos a viszonyuk neki. Sajnos nem a legszerencsésebb dolog csak a szexre alapozni egy kapcsolatot. Ha még nem került szóba köztetek az elkötelezettség, a hűség, egy komolyabb kapcsolat esélye, akkor azt tanácsolom, ne dédelgess merész álmokat. A férfiak többsége nem tesz egyenlőségjelet a viszony és a kapcsolat szó közé. A mítosz, miszerint a férfiak csak azt akarják Biztos hallottad már, ahogy más nők mérgesen azt mondják a férfiakról: Oh, a pasik mindig csak azt akarják! El sem tudom mondani hányszor hallottam és hallok nőket így beszélni, és minden alkalommal összerezzenek. Ha te is ezen a véleményen vagy, akkor tényleg keveset tudsz a férfiről és a férfi szexualitásról. Ez csak azt mutatja, hogy meg kell értened a férfi álláspontját, és el kell azt fogadnod ha jó neked, ha nem. ĺme a valóság... A mítosz, hogy a nők szerint a férfi mindig csak azt az egyet akarja tőlük, arra utal, hogy nem igazán értik, hogyan működnek a férfi hormonjai és ösztönei. Ezzel nem azt mondom, hogy az teljesen oké, hogy a pasik ott csalják meg a nőjüket, ahol csak érik, vagy, hogy szexre kiéhezett kutyák módjára viselkednek, és képtelenek a megállapodásra. A férfiak mindig csak azt akarják mítoszba vetett hitről beszélek. Azok a

14 nők, akik ebben hisznek, igen leszűkítik annak az esélyét, hogy sikeresek legyenek a pasikkal. Beszűkült véleményükkel egy sztereotípiát alkotnak a férfiakról. A viszonyok veszélye Amióta az eszemet tudom, a nők olyasmiről beszélnek, amit csak úgy hívnak, hogy kémia vagy viszony. Olyan érzések és kapcsolat definiálására használják ezeket a szavakat, amiket egy pasi iránt éreznek, de azt nem ellenőrizték, vajon a pasi is ezen az állásponton van-e irányukban. Ha ilyen helyzetben találják magukat, képesek kockára tenni érzéseiket egy olyan pasira, akivel csak eddig jutottak. Sajnos minden olyan szituációnak, amikor a nő rájön, hogy a rossz pasit fogta ki, ugyanaz a vége: a pasi megcsalja, dobja, vagy csalódást okoz neki azzal, hogy nem akarja magát elkötelezni mellette. A legtöbb esetben az ok az, hogy csak a kémia tartotta a két embert egy viszonyban, semmi más. Más szóval, nem volt közös az érdeklődésük, értékrendjük, nem tudtak komoly beszélgetéseket folytatni, ami talán alapul szolgálhatott volna a jövőre nézve. Olyan esetről is hallottam, hogy a hölgy, aki csak nem rég óta randizott az aktuális fiújával, szeretett mellette lenni, de nem vele. Csak a vonzalom és a vágy a viszonylétesítésre kapcsolta a fiúhoz, mégis foggal-körömmel kapaszkodott ebbe az aligha nevezhető párkapcsolatba. Hihetetlen, mégis igaz. Egy érdekes cikket olvastam pont arról, hogy mit éreznek az emberek, mikor megtetszik nekik valaki és erősen kötődnek hozzá. A cikk szerint az újdonsült szerelmesek hajlamosak arra, hogy felnagyítsák szerelmük jó tulajdonságait, hibáikról pedig nem vesznek tudomást. Biztos hallottál már nőket így beszélni az új partnerükről: Oh, hát ő a legvidámabb ember, akit valaha is ismertem! Csak azért rosszkedvű, mert valaki felidegesítette, meg most éppen gondok vannak a munkahelyén. A pszichológia világában ezt úgy hívják, hogy az egyén rózsaszín szemüvegen keresztül látja a világot. A pszichológiában, az érzelmek és a szerelem területének szakértői szerint is jellemző az emberekre, főleg a nőkre, hogy ebben a stádiumban a saját helyzetüket mindenkiénél kedvezőbbnek látják. A rózsaszín szemüvegen keresztül látás jelensége nagyon lenyűgözött, és most elmondom, hogy szerintem ez hogyan működik: KÖNNYŰ beleszeretni abba a pasiba, akivel viszonyod van. Csak a megfelelő időzítésre van szükség, valamint, hogy nyitott légy e lehetőség irányában. A rózsaszín szemüveg a többit megteszi helyetted.

15 De NEHÉZ beleszeretni a pasiba akivel viszonyod van, ÉS tudod, hogy őszinte, becsületes, jó beszélgetőtárs, és komoly kapcsolatra vágyik. Ez meg most mit jelent? Ez azt jelenti, hogy vigyáznod kell, nehogy abba kísértésbe ess, hogy könnyen beleéled magad a viszonyotokba. Ha hosszútávon gondolkodsz, inkább több ideig tartózkodj a pasitól. Szóval, a következőket kell megtanulnod: 1. Állapítsd meg, vajon alkalmas-e arra, hogy a jövőben jó társad legyen. 2. Gondold át, hogy viselkedésmódotok, interakcióitok, beszélgetéseitek, a kettőtök közötti összhang egy erős kapcsolat alapjául szolgálhatnak-e. Miért olyan nehéz kifogni az igazit? Mindaddig, míg végleg el nem határozták, hogy valaki mellett elkötelezik magukat, és dolgoznak ezen, a pasik nem tudják, hogyan kell kialakítani egy működő párkapcsolatot. Más szóval, azok a pasik sem mindig tudják fenntartani párkapcsolatukat, akikben halványan él ilyen vágy. Én úgy hiszem, hogy a legtöbb férfi arra vágyik, hogy találjon egy nőt, akivel boldog párkapcsolatban élhet, és, hogy még az a sok kalandor is, akiket ismerek, egyszer csakis erre fog vágyni. De ha egy kapcsolatban helyt kell állniuk, a legtöbben úgy viselkednek, mint a gyerekek, akik szembekötősdit játszanak. Vakon és ész nélkül keringenek össze-vissza, ésszerű stratégia nélkül próbálnak kapcsolatot létesíteni. Nem állítom, hogy az összes férfi tehetetlen ilyen téren, csak van egy kis hendikepünk. Reménytelenek vagyunk, ha el kell döntenünk, mit is akarunk egy nőtől. Egyes pasik egyszerűen képtelenek egy nő mellett elkötelezni magukat, még akkor is, ha egy rendkívül csodás nőről van szó, és jól kijönnek vele. A másik oldalon pedig a nők egy olyan természetes és veleszületett iránytűvel rendelkeznek, amivel nyugalmat és biztonságot találnak egy kapcsolaton belül. Ezek a különbségek miatt a két nem között természetes ellentét áll fenn. Tehát ha egy férfi együtt van egy nővel, és a nő nem tudja, hogyan egyengesse szépen a kapcsolatukat, hogy egyre bensőségesebb legyen, például, hogy mikor vonuljon kicsit háttérbe, milyen hibákat kerüljön el, akkor könnyen az élőhomok csapdájába eshet minél gyorsabban lép, annál gyorsabban elmerül. Ha valóban érdekel egy férfi, de ő nem jelez vissza semmit, hogy vágyik-e valami komolyabbra, vagy nem, neked, nőnek kell megragadni az irányítást. Nincs más lehetőséged. ĺgy van, neked kell az irányítónak lenned, mert különben biztos a férfi vezetése alá kerülsz, és követed mindenben ami sokszor ellenállást vált ki, és nem a legjobb módja a közös jövő építésének. Ebben válik hasznos segítségedre az, amit a férfi félelmetes és összetett szerelmi lélektanáról tudsz. Ha túl gyorsan a kapcsolat közepébe ugrasz, a pasid úgy fogja érezni, hogy kifordított sorrendben cselekszel. ĺme egy jótanács arra vonatkozólag, hogy hogyan viszonyulj a

16 férfiakhoz, figyelembe véve az udvarlási pszichológiájukat : Ha a pasi, akivel randizgatsz, nem tesz lépéseket a kapcsolatotok komolyabbra fordítása felé, még nem gondolkodott el ezen, és egyelőre csak élvezi a találkáitokat, de semmi több. Ha viszont nem tudod eldönteni, mit is érez a pasi, inkább maradj azon az állásponton, hogy még csak felderíti a helyzetet. Meglátod, ez előnyödre válik, hiszen a csökkentett nyomás és a megfelelő pszichológiai légkör, még ha nem szándékos is, arra fogja ösztönözni, hogy közelebb kerüljön hozzád. Furán hangzik, igaz? Pedig ami a férfit arra biztatja, hogy jobban vonzódjon és kötődjön hozzád, az pont a te nyugodt és laza magatartásod, és az a légkör, amit akkor alkotsz, ha egy kicsit hátradőlsz, visszavonulsz. Ne kérdezd, hogy miért ilyenek a férfiak. Egyszerűen el kell fogadnod őket ilyennek. Fontos tisztáznunk: nem azt mondom ezzel, hogy a férfiaknak el kell nézni a kifogásaikat, ha nem hívnak vissza, ha távolságtartók, vagy leráznak. Ha ilyenek fordulnak elő már az első hetek vagy hónapok után, az a pasi éretlenségét jelzi. Kalandorok és más veszélyes csapdák Volt-e már olyan pasid, aki azonnal levett a lábadról, de csak napok vagy hetek múlva jöttél rá, hogy fele annyit se érdekelted, mint ahogy azt elhitette veled? Egyes férfiaknak csak játék egy nőt felszedni. (Szomorú, de igaz.) Egymás között is kibeszélik nőügyeiket, és azt, hogy hogyan fűzik be a nőket. Másoknak már bevált csajozós dumájuk, szokásaik, vicceik, trükkjeik vannak, ezzel egy olyan figurát próbálnak felvenni, amiről úgy gondolják, hogy a nőknek vonzó. Talán már hallottál is férfiakat így beszélni. És talán ismersz vagy randiztál is már hasonló típussal. Ha ismersz ilyen Kalandort, vagy netalán már sajnos randiztál is ilyennel, akkor tudod, miről beszélek. Három különböző Kalandor létezik Az Énközpontú Kalandorok Ezek a férfiak egyszerre több nő csodálatát is igénylik. Minél több figyelmet kapnak, annál jobban nő az egójuk, és így jobban érzik magukat bőrükben. Nem biztos, hogy mind rosszfiú, de mindegyik szégyent nem ismerő flörtölőgép, aki nem ismer jobb szórakozást az életben, mint minél több nő szívébe férkőzni. Azonnal mély benyomást tesznek a nőre, aki erre építve könnyebben megnyílik előttük. A Társasági Kalandorok Ezek a pasik szép karriert futnak be a nők felszedésében. Ez a kedvenc esti programjuk. Mindig partiznak, mindig mennek valahová, mindig akad nő, akit felhívhatnak, és sohasem töltik egyedül a hétvégét. Gyakran társul más Kalandorokkal, és együtt indulnak vadászni.

17 A Csak szex és más semmi Kalandorok Végezetül itt vannak a Csak szex és más semmi Kalandorok. Ezek a pasik csak fizikai kontaktust akarnak a nőktől, más nem igazán jár a fejükben. Általában érzékeny és művészi hajlamokkal megáldott egyének, akik elvarázsolják a nőt testbeszédükkel, és azzal a képességükkel, hogy nagyon rövid idő után az ágyukba tudják őket csalni. Egy pár éve valami egész érdekeset véltem felfedezni azokról a pasikról, akiket a nők Kalandoroknak hívnak. Amióta csak elkezdtem olyan helyekre járni, ahol férfiak és nők ismerkedni szoktak (bárok, klubok, éttermek, múzeumok, partik stb.), azt vettem észre, hogy a jóképű, szórakoztató, erős stb. férfiak érdeklik a nőket, lényegtelen, hogy mi a szándékuk. A nőknek ezek a pasik mindig dilemmát okoznak, mert vonzalmat éreznek irántuk, és ezt nevezem én a férfiak tényleges kapcsolat potenciáljának. Arra szeretnék ezzel kilyukadni, hogy a Kalandorok pont azok a tulajdonságaik miatt tetszenek a nőknek, amik miatt rossz társ válna belőlük. A nők gyakran vonzódnak az ilyen pasikhoz, akik hosszútávú közös tulajdonságai, hogy nem eléggé kedvesek, türelmesek, udvariasak, megértők stb. Éreztél már erős vonzalmat egy olyan férfi iránt, aki domináns, erős, és elérhetetlen? Amitől ezek a férfiak olyan érdekesek és vonzók, annak semmi köze ahhoz, hogy milyen partner válik belőlük. Igazából nem ezek azok a pasik, akikkel egy tartalmas kapcsolatot ki lehetne alakítani. Ami még ennél is sajnálatosabb, hogy azok a férfiak, akik tényleg komoly kapcsolatban szeretnének élni egy nővel, nem ilyen tehetségesek és tapasztaltak az ismerkedésben, így a nők nem igazán buknak rájuk. ĺme az igazság a kalandorokkal kapcsolatban. Azok a férfiak, akik sokat csajoznak, azért teszik, mert a folytonos új kihívások segítik őket, hogy fontosnak, erősnek és vonzónak érezzék magukat. Eszük ágában sincs elkötelezni magukat, nem sokat törődnek a nővel, akivel együtt vannak, és nem akarnak komoly kapcsolatot még akkor se, ha a nő állati helyes és szép. A nővadászat izgalmai és kihívása, az állandó kielégültség és öröm minden, amire ezek a pasik vágynak. Soha ne gondold, hogy egy kalandort igazán érdekli, hogy ki vagy, vagy hogy nézel ki. Soha nem tudod őket megváltoztatni vagy betörni, mert az ő életükben minden csak róluk szól. A kalandorok csak azért akarnak egy nőt, hogy testi vágyaikat kielégítsék, és növeljék az egójukat. Fogalmuk sincs róla, hogy milyen örömet okozhatna nekik kapcsolat, mivel az egyáltalán nem tartozik az értékrendjükbe. Mindennek ellenére néhány nő Javítónak képzeli magát, és úgy gondolja, hogy egy férfi csak azért kalandor, mert még nem talált rá az igazira. Habár ez néhány esetben igaz lehet, a nők tévesen hiszik, hogy mint valami csodatevők, meg tudják az ilyen pasinak mutatni mennyivel jobb egy komoly kapcsolatban élni. A Javítók nem úgy tekintenek egy pasira, amilyen az valójában. Csak a saját szemszögükből tekintenek a helyzetükre, a saját értékrendjük szerint ítélkeznek abban, hogy mi a jó megoldás az adott szituációban. Emellett, a nők mind ugyanabba a hibába esnek, ha a Kalandorokról van szó. Az ilyen típusú férfiak gyakran szarkazmusukkal, humorukkal vagy más technikákkal arra dolgoznak,

18 hogy mindig a nő fölé kerekedjenek. Megfordítva a szokásos felállást, ők akarnak a vágy tárgyává válni, hogy a nő hozzájuk mérje magát. Ne feledd, hogy ezek a technikák elterelik a figyelmet attól, hogy racionálisan ítéld meg a pasit. A kalandorok ellenállhatatlanul vonzók lehetnek a helyzetükből és magabiztosságukból fakadóan. De ne feledd: a kalandorokat csak a felszínre koncentrálnak, csak a dolgok felszíne érdekli őket. Tartsd magad távol tőlük, ha valami komolyra és tartalmasra vágysz. Mindig emlékeztesd magad az ilyen viszony veszélyeire, amikről meséltem az előbb 2. Fejezet: Hogyan tanultam meg, mit érez a nő Az Én történetem Megj: Ez a történek azé az angol szerzőé, akinek licensze alapján íródott ez a könyv. A saját (Nicholas Victor) történetem a következő Férficsábítás kötetben jelenik meg. Szerencsésnek érzem magam, mert nyitott és kommunikatív hölgyekkel voltam mindig is körülvéve a családban, baráti körben és munkakapcsolataimban. Már fiatal koromtól kezdve magas fokon ismerkedtem a női perspektívával több generáció tapasztalatain keresztül: a szüleimén, akik később elváltak, a nővéremén, barátnők és a családom egyedülálló nő barátain. 11 éves koromtól egészen a főiskolás éveimig részt vettem a családi vacsorákon, amelyeken mindig sok vendég volt jelen. A társaság általában mind nőkből állt: anyám, nővérem, és az ő néhány barátnőjük. Ilyenkor erősen figyeltem, és kialakítottam saját meglátásomat azok alapján, amiket hallottam. Őket hallgatva kezdtem valóban megérteni, hogy miket éltek át és éreztek a férfiakkal, az érzelmekkel, kapcsolataikkal és a szerelemmel kapcsolatban. Kezdett előttem megvilágosodni, hogyan látják ők a világot, és ami az igazán fontos nekik. Csodás élmény volt számomra ez a tanulás, és általa jobban megértettm a nőket, és jól kijövök velük. Minden olyan belső titokba betekintést nyerhettem, amikről a fiatal férfiak általában nem hallanak, csak majd idősebb korukban. Megismertem a nők véleményét a randizásról, csábításról, visszautasításról, tönkrement kapcsolatokról, flörtölésről, szexről, hűtlenségről, válásról szóval majdnem mindenről. Elkezdtem kutatni és rájöttem, hogy minden nő el akarta mondani a történetét, hogy ne legyek olyan, mint a többi férfi, és, hogy segítsenek, hogy igazán klassz pasi legyek. Ekkor rájöttem, hogy ugyanúgy, ahogy a férfiaknak is meg kell tanulniuk, hogy megértsék a nőket, vagyis azt, hogy a nők mit várnak el tőlük, a nőknek is tudni kell ezeket a dolgokat a férfiakról, hogy sikeres párkapcsolatban éljenek. Már sokat randiztam, és sok kapcsolatom is volt. Voltam szerelmes, és el is vesztettem már szerelmet. Kalandoztam, de én is voltam kalandor áldozata. Bántottam meg nőt, és engem is megbántottak már.

19 Persze, már én is keresztülmentem azon a bizonyos agglegény szindrómán, mikor is komoly kapcsolatom volt, de titokban úgy éreztem, még nem állok erre készen, és kalandokra vágyom. De ezeket az érzéseket magamba fojtottam, mert nagyon sokat jelentett nekem az a nő, akivel együtt voltam. Sokszor újragondoltam a saját tapasztalataimat, és rájöttem, hogy foglalkoznom kell velük. És végül, személyesen tapasztaltam azokat a hibákat, amiket a nők elkövethetnek a randizás során, mert én magam voltam a másik fél, ki megnehezítette a dolgukat. Én szerencsésnek érzem magam, hogy tudok ezekről a dolgokról, és remélem, hogy nem bántottam meg nagyon a hölgyeket, míg ezekre rá nem jöttem. Úgy gondolom, hogy a tudásommal segíteni tudok a nőknek, hogy elérjék azt, amit szeretnének a randizás, a szerelem és a párkapcsolatok terén, és megosztom velük kutatásaim eredményét, valamint azt a rengeteg történetet, amit nők százától hallottam. Kezdőgondolatok Azt mondják, hogy ha megismerkedsz valakivel, akkor tudni fogod, hogy hogyan cselekedj, és minden megy majd magától, mint a karikacsapás. De sajnos ez a kivétel, és nem a szabály. Ha úgy gondolkodsz, mint a nők többsége, akkor tudod, hogy a szerelemhez és a párkapcsolatokhoz nem elég csak a szerencse és a jó időzítés habár ez is része a dolognak. A jó dolgok az életben mint például egy értékes és megbízható emberrel megismerkedni nem mindig akkor és úgy történnek, ahogy azt az ember szeretné. Új emberekkel ismerkedni könnyen és spontán módon lehet, de egy értékes és tartalmas kapcsolatot kialakítani már nehezebb, és mindkét fél munkájára szükség van, tetszik vagy sem. A férfiakkal, a randizással, a párkapcsolatokkal és a szerelemmel mind ugyanaz a helyzet. Saját magadnak kell dolgoznod azon, hogy felkészítsd magad rájuk. A jó hír az, hogy ez a módszer a legjobb, leghatásosabb és legeredményesebb. Most biztos azt gondolod: Miért nekem kell csak megdolgoznom érte, hisz épp a férfi és az ő elkötelezettségtől való félelme miatt nem lehet olyan párkapcsolatom, amilyet szeretnék? Nos, véleményem szerint kétféle ember létezik: az egyik mindenért másokat hibáztat, a másik viszont vállalja saját dolgaiért a felelősséget. Szerinted melyik lehet a boldogabb? Mert szerintem az, aki válallja a dolgaiért a felelősséget, mert ő lesz az, aki később képes arra, hogy valóra váltsa álmait. Pontosan, azok a boldogabbak, akik vállalják a felelősséget életük alakulásáért. Ha csodás fordulatokra vársz életedben, pozitívan kell gondolkodnod jelen helyzetedről, tanulnod kell, amennyit csak tudsz, és apró lépésekben cselekedni. Időt kell hagynod magadnak, hogy tanulj, és légy tisztában azzal, hogy a siker nem fog azonnal bekövetkezni. Problémákba fogsz ütközni, de ezek majd segítenek a fejlődésben. A legsikeresebb emberek is, akiket ismerek, úgy tudták megvalósítani álmaikat, hogy először is tisztázták magukban, hogy mit is szeretnének elérni, majd azt, hogy hogyan kell cselekedniük ezért. Tervük szerint haladtak, állhatatosan, kitartóan anélkül, hogy másokat hibáztattak volna azért, ami nekik nem jött össze. És NEM azonnali sikert akartak, hiszen

20 tudják, hogy a kirakójáték részei külön nem érnek semmit, csak ha együtt vannak, és összeáll a kép. ĺgy hát nem is csoda, hogy hölgyismerőseim közül azok a legboldogabbak kapcsolataikban, akik ezt a türelmes és realisztikus magatartásmódot képviselik. Csodás elképzelésnek tartom azt, hogy ha segíteni próbálunk a nőknek, hogy sikeresek legyenek a férfiakkal. Azzal viszont nem értek egyet, hogy abban a hitben hagyjuk őket, miszerint ha félrevezetik, manipulálják, hazudnak nekik, gúnyosak és utálatosak velük, a legjobb mód rá, tűrjenek és szenvedjenek. Hiszen lelke mélyén minden nő kedves és jó szándékú szeretne lenni a körülötte élőkkel és az őt körülvevő férfiakkal és ezt cserébe a férfiaktól is ugyanúgy el kell várni. Mély meggyőződésem, hogy kell lennie egy olyan módnak, ami játékok és manipuláció nélkül is segít a férfiak vonzalmának felkeltésében. Jó hír mindenkinek, hogy VAN ilyen módszer. De ehhez félre kell tenned a mostani elképzeléseid, hogy újakat tehess magadévá. Kezdésképp elmondanám, hogy rájöttem, milyen hibákat követnek el az önző nők a férfiak csábításában, és, hogy ezeket hogyan lehet kiküszöbölni. Ha ezeket megtanulod, abból mindenki csak nyerhet önmagadból kifakadóan lehetsz kedves a férfiakkal, és megadhatod nekik mindazt, amire vágynak, és ami tényleg lebilincseli őket. De a férfiak miért vonzódnak egyáltalán önző nőkhöz, hárpiákhoz? A válasz rövid: nem ők választanak. Ez csak úgy megtörténik velük. Hogy kihez vonzódsz, az nem csak választás kérdése. Ez érzelmi visszahatás bizonyos dolgok iránt. A férfiak sem választják azt, hogy vonzalmat érezzenek ezek a nők iránt, ugyanúgy, mint ahogy te sem választod azt, hogy vonzódj az elérhetetlen pasikhoz. Ha úgy akarod elcsábítani a pasit, hogy hangsúlyozod, mennyire kötődsz hozzá érzelmileg, majomszeretettel csüngsz rajta, aranyosan, gondoskodón és önzetlenül viselkedsz vele, akkor nem fogsz benne semmit megmozgatni. ĺgy nem tudhatod meg, mi forog a fejében, és mi kelti fel az érdeklődését, hogy hosszútávon gondolkodjon. A férfiak a természet által máshogy vannak programozva a vonzalmak terén, mint a nők. A nőknél a vonzalom sokkal összetettebb dolog, de a férfiaknak csak elég meglátni egy csinos nőt, hogy vonzódjanak hozzá. Az igaz, hogy a nők is éreznek vonzalmat a nagyon jóképű pasik iránt, de ők a különböző személyiségjegyeket fontosabbnak tartják, mint azt, hogy hogy néz ki valaki. Ez érvényes a férfira is, miután már kicsit jobban megismerte a nőt később már fontosabbak a nő személyisége és viselkedése, és ezek szolgálnak a vonzalom alapjául. Szóval, a legfontosabb, hogy tudd, hogy lehetsz jó ember és jó férfi-csábító egyszerre. Csak meg kell tanulnod, hogyan flörtölj másképpen, és, hogy kényelmesen érezd magad a férfiak kihívásában. A végére meglátod, hogy ez segít elérned, amit szeretnél, és lehetővé teszi neked, hogy saját igényeid szerint bánj jól a férfiakkal. És ahelyett, hogy te lennél az a nő, akinek a férfiak kibeszélhetik a szerelmi problémáikat, és elpanaszolhatják, hogy a cicababa barátnőjük milye sokba kerül nekik, te lehetsz az a nő, akivel randiznak, és igazán hasznosan töltik az idejüket.

5. Hiba Túlzottan teszteled a férfiakat!

5. Hiba Túlzottan teszteled a férfiakat! 5. Hiba Túlzottan teszteled a férfiakat! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com Az ötödik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Túlzottan teszteled a férfiakat! Az állatvilágban minden fajra

Részletesebben

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials

Tanulj meg angolul 6 hónap alatt az IMPREVO-val! Essentials Tanulj meg angolul 6 hó alatt az IMPREVOval! Essentials Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék 2. Miért született meg ez az Ebook? 3. Miért éppen 6 hó? 5. hogyan használjam az IMPREVOt? 11. 200 os ütemterv

Részletesebben

14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése

14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése 14.) Napirend: A Családsegít és Gyermekjóléti Szolgálat m ködtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetése Keller László tájékoztatja a a Képvisel -testület tagjait, hogy a napirendet tárgyalta

Részletesebben

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21

IZSÁK FELESÉGET KAP. Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 1Mózes 24,1-21 Pasarét, 2012. február 12. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza IZSÁK FELESÉGET KAP Lekció: 1Mózes 24,1-21 Alapige: 1Mózes 24,7 Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

A pénzről- és a közösségről

A pénzről- és a közösségről A pénzről- és a közösségről (Hetedik nyilvánosságra hozott csatornázás: Öreg és Margaréta. 2009 febr. 27.) Margaréta látja azt az épület-modellt, - Dobogókő központi helyén, amit korábban megálmodott.

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Hogyan vezesd jól a céged? 2/12 HOGYAN VEZESD JÓL A CÉGED? Miről szól ez az írás? Cégvezetőként számos dologra kell odafigyeled azért, hogy a piac diktálta versenyben, a

Részletesebben

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11

Bevezetés. MV szerelem 135x200 208(6) press.indd 11 Bevezetés Az A férfiak a Marsról, a nôk a Vénuszról jöttek címû könyv szerzôjeként gyakran hallok sikeres szerelmi történeteket egyes emberektôl vagy éppen szerelmespároktól. Gyakorlatilag szinte egyetlen

Részletesebben

SZKA_106_29. A modul szerzője: Nahalka István. é n é s a v i l á g SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYAM

SZKA_106_29. A modul szerzője: Nahalka István. é n é s a v i l á g SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYAM tanulás egész SZK_106_29 é n é s a v i l á g életen át modul szerzője: Nahalka István SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 6. ÉVFOLYM 418 Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák tanári

Részletesebben

A bölcsesség otthon: férj és feleség

A bölcsesség otthon: férj és feleség A bölcsesség otthon: férj és feleség Lekció: 1Pét. 3.1-9 Textus: Péld 5.15-23, 2.16-1, 14.1, 21.9, 21.19, 12.4, 11.22, 18.22, 19.14, 30.18-19 2013. okt. 20. A bölcsesség otthon. Mit tanít a Példabeszédek

Részletesebben

Dr. Sági Zoltán. Konfliktuskezelés és kötelékmegtartás Kiútkeresés érzelmeink fogságából

Dr. Sági Zoltán. Konfliktuskezelés és kötelékmegtartás Kiútkeresés érzelmeink fogságából MEGJEGYZÉS: Az itt közölt írás a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács szervezésében megjelent tanári kézikönyvből származik, melynek címe: A kötődés hálói - Személyiségműködés a mindennapokban Szerző: Dr.

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! welcome_layout 1 2015.07.28. 14:26 Page 1 Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy gyermekeként növekedj az Ő megismerésében,

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van:

Írta: Gömöry Kati. Ahhoz, hogy a hirdetésed magára vonja a figyelmet, legjobb, ha megszólítod a célcsoportodat. Ennek többféle módja van: 10 profitnövelő Facebook hirdetés tipp Karácsonyra Hirdetsz a Facebookon, de szeretnél még eredményesebb lenni? A titok a részletekben rejlik. Talán nem is sejted, milyen sok múlik azon, ha néhány dolgot

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

Az első feladat. 2016. február 21 - START!

Az első feladat. 2016. február 21 - START! Az első feladat Figyelmeztetés: Jelen program tartalma informatív jellegű, nem helyettesíti a szakorvosi tanácsadást és kezelést, nem orvosi kézikönyv. Intenzív testedzés kezdetekor és életmód váltás megkezdése

Részletesebben

PAPÍRSZELETEK. LXVI. évfolyam, 8-9. szám 2002. augusztus szeptember NÉMETH ISTVÁN

PAPÍRSZELETEK. LXVI. évfolyam, 8-9. szám 2002. augusztus szeptember NÉMETH ISTVÁN LXVI. évfolyam, 8-9. szám 2002. augusztus szeptember PAPÍRSZELETEK NÉMETH ISTVÁN Milyen lehetett a bujdosó pohár, amely Gyulai Pál szerint a sarkantyúnál is jobban csengett? Ha bujdosott, hát miért, kit

Részletesebben

Szeretettel Hargitai Ágnes

Szeretettel Hargitai Ágnes Minden korszakunk lezárása egy számvetéssel ér véget. Bármilyen nehéz időszakot is éltünk meg, jól esik visszatekinteni az elmúlt pillanatokra, hiszen a nehézségek ellenére szebbé is tették életünket.

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER Ön ebben a pillanatban döntött arról, hogy változásokat hoz a saját életébe. Nem tudom hogyan és milyen stílusú életet él, de egyben

Részletesebben

Engedelmeskedjetek egymásnak

Engedelmeskedjetek egymásnak Erdélyi Gyülekezet Zalatnay István Reménység Szigete 2010. augusztus 22. Lekció: 4Móz 9,15-23 Textus: Ef 5,21-6,9 Engedelmeskedjetek egymásnak Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében. Az asszonyok

Részletesebben

Átlépni vagy maradni? Nyugdíjdilemma Az összeállítást Fekete Emese készítette. Figyelı

Átlépni vagy maradni? Nyugdíjdilemma Az összeállítást Fekete Emese készítette. Figyelı Élete egyik igen fontos kérdése elıtt áll mintegy 3 millió ember, amikor az elkövetkezı hetekben saját idıskori sorsáról, azaz a majdani nyugdíjáról kénytelen dönteni. A friss nyugdíjtörvények teremtette

Részletesebben

AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR!

AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR! Fejezetek az Ember aki óvodás című kiadványunkból (4. rész) AZ EGYÉNRE SZÓLÓ FIGYELEM MINDEN GYEREKNEK JÁR! Nem véletlen, hogy az előzőekben csak a nagyon kirívó, gyerekeket és felnőtteket is nagyon zavaró,

Részletesebben

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik.

Közeledtek 2012 megtapasztalása felé, megkezdődik a magok elvetése, hogy növekedjen a fizikai bolygó rezgésszáma. Ez az ami rajtatok múlik. Ide gyűjtöttem össze kivonatolva az információkat, amelyeket Kryon 2012-vel kapcsolatban tett közzé... Mindenkinek ajánlom továbbá Lee Carroll Végzetgyár című témába vágó cikkét 2012-ről, valamint a magyar

Részletesebben

Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk

Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk Sági Zoltán Amit magunkkal hozunk - továbbadjuk? Nevelési attitűdök, amelyekben felnövünk A világgal való elsődleges tárgykapcsolatunknak - a szülő-gyermek kapcsolatnak - alapvető szerepe van személyiségünk

Részletesebben

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok.

A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A rádió* I. Elektromos rezgések és hullámok. A legtöbb test dörzsölés, nyomás következtében elektromos töltést nyer. E töltéstől függ a test elektromos feszültsége, akárcsak a hőtartalomtól a hőmérséklete;

Részletesebben

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111 TARTALOM Köszönetnyilvánítás 7 Előszó 9 Bevezetés (később nem ismétlődő információk) 11 I. Csajozás, avagy ismerkedési és hódítási alapismeretek 19 I.1. Belső világod 20 I. 1. A. Küzdd le a félelmeidet!

Részletesebben

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből

Gyakori kérdések és. válaszok. az internetes vásárlás. témaköréből Gyakori kérdések és válaszok az internetes vásárlás témaköréből Budapest, 2016. május 13. BEVEZETÉS Ma már számtalan különböző webáruház kínál termékeket eladásra a fogyasztóknak, ezzel kényelmes lehetőséget

Részletesebben

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán

Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Dr. Vágó Béla: A különböző pszichológiai hatások érvényesülése egy Európa-csúcs kapcsán Bevezető Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik sikeres versenyzői és edzői pályafutást mondhatnak magukénak.

Részletesebben

KI-KICSODA? MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29

KI-KICSODA? MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29 MÁRK EVANGÉLIUMA 8:27;29 2011. március 6. 10 00 Mályinka 1. Gyülekező ének: 489. d. 1. v.: Örök élet reggele, fény a véghetetlen fényből 2. Köszöntés: Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól,

Részletesebben

Kommunikációs teszt elemzése

Kommunikációs teszt elemzése Kommunikációs teszt elemzése A pontszámaid értelmezése A legmagasabb pontszámod reprezentálja a domináns, avagy a legkedveltebb kommunikációs stílusodat. Ez azt határozza meg, hogy hogyan kommunikálsz

Részletesebben

A tudás alapú társadalom iskolája

A tudás alapú társadalom iskolája Ollé János A tudás alapú társadalom iskolája A társadalom iskolája Az oktatásban csak nehezen lehet találni olyan életkori szakaszt, képzési területet, ahol ne lenne állandó kérdés a külvilághoz, környezethez

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328

AZ ÉLET KENYERE. Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Pasarét, 2015. december 20. (vasárnap) családi karácsony PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Takaró János AZ ÉLET KENYERE Énekek: 323,6; 326,2.4-5; 328 Alapige: János 6,32-35 Jézus pedig így válaszolt nekik:

Részletesebben

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában B. Kiss Andrea Lúzerek hálójában Első e-mail Címzett: baratnem@gmail.com Dátum: 2003. január 1. szerda 21:44:12 Kedves Barátném! Nem rég beköttettem az Internetet, s ennek köszönhetően ezentúl sokkal egyszerűbb

Részletesebben

2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása

2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása 2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása Keller László el terjeszt ként tájékoztatja a Képvisel -testület tagjait, hogy a rendeletet második olvasatban tárgyalják, miután a bizottsági ülésekre kézhez

Részletesebben

Teljesítménymotiváció és ösztönzés

Teljesítménymotiváció és ösztönzés TELJESÍTMÉNYMOTIVÁCIÓ Általában a teljesítményünkön keresztül értékel bennünket a környezetünk és mi magunk is. Viszonyítjuk teljesítményünk mások teljesítményéhez, valamint előző teljesítményeinkhez és

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 12-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Zirci BULI, a Bakonyi Betyárnapok és a Bakonyi Vágta jövőjével kapcsolatos egyeztetésekről

Részletesebben

KÉRDŐÍV a családok gyermeknevelési szokásairól

KÉRDŐÍV a családok gyermeknevelési szokásairól Azonosító Önkéntes adatszolgáltatás KÉRDŐÍV a családok gyermeknevelési szokásairól A kérdezőbiztos neve:... A kérdezés időpontja: 1984....hó... nap A kérdezés időtartama:... A kitöltött kérdőívet ellenőrizte:...

Részletesebben

Használt autóra is van egy év szavatosság!

Használt autóra is van egy év szavatosság! Használt autóra is van egy év szavatosság! Bár a megkérdezett kereskedők többsége nem igazán szeretne tudni róla, a hazai jogszabályok egy év szavatosságot biztosítanak minden használt gépjárműre, igaz

Részletesebben

17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE

17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE 17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE A legnagyobb ellenségünk a Közvetlen Értékesítés/Network Marketing/MLM üzletben, az elutasítástól való félelem. Amiatt aggódunk, hogy vajon mit fognak gondolni az emberek az ajánlatunkról.

Részletesebben

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz?

Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? Ferencváros: két évforduló. Ki gondolta volna a 100 éves jubileumon, hogy a 110. ilyen lesz? 110 éves a legpatinásabb és feltehetıleg még ma is a legnagyobb szurkolótáború sportklub, az FTC. Az évfordulóhoz

Részletesebben

Laudato si - Áldott légy! Ismertető újságírók számára. Megjegyzés: az első két bevezető oldal után ez a tájékoztató egy-egy oldalon

Laudato si - Áldott légy! Ismertető újságírók számára. Megjegyzés: az első két bevezető oldal után ez a tájékoztató egy-egy oldalon Laudato si - Áldott légy! Ismertető újságírók számára Megjegyzés: az első két bevezető oldal után ez a tájékoztató egy-egy oldalon feltérképez minden fejezetet, röviden összefoglalja értelmüket és rávilágít

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin. A Férfiak lépései az ÖSVÉNYEN

FÉNYHÁLÓ Spirituális Magazin. A Férfiak lépései az ÖSVÉNYEN Kedves Olvasó! 2015. VI / 26. szám Szeretettel köszöntelek a Fényháló Spirituális Magazin legújabb, júniusi számával, melynek témája a Férfiak lépései az ÖSVÉNYEN. A hónap témája lehetséges, hogy kissé

Részletesebben

HANGERŐ, ÍRÁS, TESTTARTÁS, TÉRHASZNÁLAT, JELNYELV

HANGERŐ, ÍRÁS, TESTTARTÁS, TÉRHASZNÁLAT, JELNYELV ALAPÉRZELMEK MIMIKÁVAL: Mennyire ismered a nem verbális jeleket? (teszt) Tárgyalás, beszélgetés közben érdemes ezekre a jelekre is figyelnünk. Végezzétek el a tesztet, és értékeljétek ki az eredményt!

Részletesebben

17/2010. sz. jegyzőkönyv

17/2010. sz. jegyzőkönyv 17/2010. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2010. november 2-án 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete VÉDETT SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási helyzete Felmérés az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával Készítette: Balogh Zoltán, Dr. Czeglédi

Részletesebben

Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál?

Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál? 2015.03.23. Körlevél tartalma Forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/most_akkor_nincs_csod_mi_folyik_a_quaestornal.211744.h tml Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál? 2015. március 23. 10:02

Részletesebben

A világos, egyértelmű utasítások fontossága

A világos, egyértelmű utasítások fontossága A világos, egyértelmű utasítások fontossága Kedves Szülők, ebben a fejezetben a következő témákkal foglalkozunk: - Miért tűnik úgy, hogy az ADHD-s gyermek meg sem hallja, amit a szülő mond? - Fejleszthető-e,

Részletesebben

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei

Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának Dadi Tagintézményei Tanulói kérdőívek értékelése, 2012 Az értékelés során a tavalyi évhez hasonlóan különválasztottam az alsó

Részletesebben

Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán

Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán Orbán Viktor beszéde Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. új üzemének átadásán 2014. szeptember 22. Bábolna Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelettel köszöntöm a vállalat vezetőit, tulajdonosait,

Részletesebben

A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett "dimenzióváltásról"

A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett dimenzióváltásról A változás kora - avagy ıszintén az emlegetett "dimenzióváltásról" Mivel rengeteg rémhír, félelemkeltı kör-email és médiumi közvetítés terjed egyre jobban az ún. "dimenzióváltással" kapcsolatban, ezért

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Mi történt, kedves István?

Mi történt, kedves István? There are no translations available. Az Arany Embertől Attiláig Történelmi Lovasút Kazaksztánból Magyarországra 2009. március szeptember Az íjfeszítő népek testvériségének gondolata ma, a XXI. század elején

Részletesebben

A betegek tanítvánnyá tétele

A betegek tanítvánnyá tétele január 25 31. A betegek tanítvánnyá tétele A lecke rövid áttekintése ALAPIGE: Máté 15:30-31 A TANULÓ CÉLJA: Tudni: A betegség kéretlen látogató, az viszont jó lehet, hogy a betegek gyakran nyitottabbá

Részletesebben

A történelem érettségi a K-T-tengelyen Válasz Dupcsik Csaba és Repárszky Ildikó kritikájára. Kritika és válasz

A történelem érettségi a K-T-tengelyen Válasz Dupcsik Csaba és Repárszky Ildikó kritikájára. Kritika és válasz A történelem érettségi a K-T-tengelyen Válasz Dupcsik Csaba és Repárszky Ildikó kritikájára Kritika és válasz Érdeklődéssel olvastuk Repárszky Ildikó és Dupcsik Csaba elemzését a történelem érettségi szerkezetében

Részletesebben

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 5.b osztály Résztvevők száma: 20 fő Időpont: 2008. május 28. június 4. Osztály / csoport rövid bemutatása: A 2007/2008 as tanévtől

Részletesebben

Bűnvallás és megtérés: az ébredés feltételei

Bűnvallás és megtérés: az ébredés feltételei 6. tanulmány Bűnvallás és megtérés: az ébredés feltételei augusztus 3 9. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: 3Mózes 5:5; Zsoltár 32:1-8; Apostolok cselekedetei 5:30-32; 2Korinthus 7:9-11; Zsidók 12:17;

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

Bevezetés (Az ember élete)

Bevezetés (Az ember élete) Tartalom A mű második felét adó 'Az ember élete' könyv bevezetése: miért van rá szükség, miről szól, mik a legfontosabb jellemzői. Miért nehéz az embernek a modern világban megtalálnia, hogy hogyan éljen?

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-9/2013. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. május 28-án 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK IDEGENNYELV-TANULÁSI ATTITŰDJEI ÉS MOTIVÁCIÓJA

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK IDEGENNYELV-TANULÁSI ATTITŰDJEI ÉS MOTIVÁCIÓJA MAGYAR PEDAGÓGIA 0. évf.. szám 5. (00) AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK IDEGENNYELV-TANULÁSI ATTITŰDJEI ÉS MOTIVÁCIÓJA Csizér Kata és Dörnyei Zoltán Eötvös Loránd Tudományegyetem és Nottigham University Az általános

Részletesebben

3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket

3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket Különkiadás 3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket Még a legrutinosabb, legtapasztaltabb tanácsadók is gyakran belefutnak e három hiba valamelyikébe

Részletesebben

A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés

A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés 1 A kutatás eredményeit összefoglaló részletes jelentés A hároméves kutatómunka eredményeként elvárt tudományos monográfia kézirattömege mind terjedelmileg, mind tematikailag jóval meghaladja a tervezettet,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 18-án 15 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 115/2007. (XII. 18.) Jegyző írásbeli

Részletesebben

OBJEKTUMORIENTÁLT TERVEZÉS ESETTANULMÁNYOK. 2.1 A feladat

OBJEKTUMORIENTÁLT TERVEZÉS ESETTANULMÁNYOK. 2.1 A feladat 2. Digitális óra 28 OBJEKTUMORIENTÁLT TERVEZÉS ESETTANULMÁNYOK 2.1 A feladat Ebben a fejezetben egy viszonylag egyszerő problémára alkalmazva tekintjük át az OO tervezés modellezési technikáit. A feladat

Részletesebben

Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal

Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal Fórum Beszélgetés Pongrácz Tiborné demográfussal Pongrácz Tiborné Hüttl Marietta egész aktív pályáját a ma már patinásnak mondható Népességtudományi Kutatóintézetben töltötte. Az ifjú munkatárs hamarosan

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete Iktatószám: SZ/22/6/2010. Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 7-én (16.00-16.10) megtartott nyílt rendkívüli képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben

Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Helyi innovatív kezdeményezések megvalósítása a Keszthelyi Kistérségben Azonosító szám: TÁMOP-2.4.5.-12/3-2012-0036 Nyitvatartási és ügyintézési idők racionalizálása Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Az üzletrész-átruházási szerződésről

Az üzletrész-átruházási szerződésről Pintér Attila Az üzletrész-átruházási szerződésről 1. Bevezetés A napi gyakorlatban számtalanszor kötnek a felek üzletrész-adásvételi szerződést, jogviszonyukra pedig a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.

Részletesebben

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8

JÉZUS LÁBAINÁL. Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) Földvári Tibor. Lekció: János 12,1-8 Pasarét, 2015. március 5. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Földvári Tibor JÉZUS LÁBAINÁL Lekció: János 12,1-8 Alapige: Jézus azért hat nappal a húsvét előtt elment Bethániába, ahol a megholt

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Mezőfi Zoltán alpolgármester és Dr. Szájbely

Részletesebben

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett Kísérletek A kísérlet ebben a fejezetben úgy jelenik meg, mint a tudományos megfigyelés egyik módja, ahol a társadalomtudósok igyekeznek jelenségeket megérteni, általánosításokhoz jutni. A kísérlet lényege:

Részletesebben

Cristiane Hourticq gondolatai a tisztítótűzről

Cristiane Hourticq gondolatai a tisztítótűzről Cristiane Hourticq gondolatai a tisztítótűzről A rend elnevezése: A Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Megélhető-e ma ez a név és ez a karizma? Meg tudjuk-e ezt érteni? A purgatoire szót a

Részletesebben

A szabad választás átkalibrálása Dallas, Texas - 2012. március 3. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel12_dallas.html )

A szabad választás átkalibrálása Dallas, Texas - 2012. március 3. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel12_dallas.html ) A szabad választás átkalibrálása Dallas, Texas - 2012. március 3. ( Forrás: http://www.kryon.com/k_channel12_dallas.html ) Üdvözöllek benneteket kedveseim, Kryon vagyok a Mágneses Szolgálattól! A találkozásaink

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

13 megdönthetetlen tény a magyarokról

13 megdönthetetlen tény a magyarokról 13 megdönthetetlen tény a magyarokról Egy olyan írásra akadtunk, ami nagyon megdobogtatta szívünket, és ráadásul pont olyan szándék vezérli íróját, mint minket. Ugyanezért dolgozunk mi is, hogy végre elhiggyük:

Részletesebben

MAYA HOROSZKÓP József Attila 1905 április 11. nap-jegy jegy: 6-GYÍK (Kan Kan) év: KELET-10 13-napos ciklus: 1-ESŐ (Cauac Cauac) éjszakai uralkodó: 3 Vénusz-fázis: ESTI CSILLAG 2 BEVEZETÉS Mezoamerika ókori

Részletesebben

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján

Mészáros Sándor Az engedelmesség Komáromi Baptista Gyölekezet. Az engedelmesség. Jónás könyve alapján Példa: Az engedelmesség Jónás könyve alapján Egy hív édesapa fia lelkipásztornak készült. A fiú elhatározta, hogy külföldre megy egy fels bb tanulmányi fokozat megszerzése érdekében. Az édesapa aggódott

Részletesebben

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG. Elnök

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG. Elnök 1 Elnök EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG Ügyiratszám: EBH/545/13/2013. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (, a továbbiakban: hatóság) a kérelmező kérelmére az eljárás alá vonttal szemben a fenti ügyszámon folytatott

Részletesebben

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből.

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből. Pasarét, 2013. november 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza AZ ÚR SZABADÍTÁSA Lekció: Zsoltár 107,1-16 Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei

Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei Lépéselıny II. elérésre és halálesetre szóló, lépcsızetes szolgáltatású életbiztosítás feltételei 5. számú függelék Az Allianz Hungária Biztosító Rt.(a továbbiakban: biztosító) és a szerzıdı fél között

Részletesebben

Lehet-e egyszerre két nőbe szerelmes egy férfi?

Lehet-e egyszerre két nőbe szerelmes egy férfi? Hogy bírod a női hisztit? szavazatok százalék Csípem 44 7.8 % Ki nem állhatom 2691 47.7 % Eltűröm 25 44.3 % 3 25 Hogy bírod a női hisztit? 2691 25 2 15 1 5 44 Csípem Ki nem állhatom Eltűröm Lehet-e egyszerre

Részletesebben

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár A törvényalkotás folyamata: az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök, a kormány, minden országgyűlési bizottság és bármely

Részletesebben

Loós Balázs. AnaLog elme I. A megismerés alapjai. reinkarnációs képek segítségével

Loós Balázs. AnaLog elme I. A megismerés alapjai. reinkarnációs képek segítségével Loós Balázs AnaLog elme I. A megismerés alapjai reinkarnációs képek segítségével Tartalomjegyzék Előszó... 4 A könyv célja... 6 Velünk igen, vagy nélkülünk ne?... 8 Akkor viszont miért olyan fontos, hogy

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058

TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 Energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi és regionális hatásainak komplex vizsgálata és modellezése

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága Jegyzőkönyv készült az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2014. november 26-án 14.00 órakor

Részletesebben

Szövegértés. 1. Többszörös választás. Fejezze be a mondatokat!

Szövegértés. 1. Többszörös választás. Fejezze be a mondatokat! Szövegértés 1. Többszörös választás. Fejezze be a mondatokat! 1. Az író először a. véletlenül találkozott Iglbauerrel. b. egy barátjának köszönhetően találkozott Iglbauerrel c. gyermekkorában találkozott

Részletesebben

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A rendezettség és két jellemző formája: a hierarchiák és a hálózatok. A világ szintjei a fizikai építőelemektől a társadalmakig. A struktúrák tervezésének és felépítésének egyszerű, moduláris

Részletesebben