Három negyedéves előrelátás. BEVÉTELEK A működési szakasz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Három negyedéves előrelátás. BEVÉTELEK A működési szakasz"

Átírás

1 ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Ikt. sz: 9457/ INDOKLÁS a 2011-es költségvetések harmadik negyedévi végrehajtási számláinak jóváhagyására A 2006/273-as számú közpénzügyi törvény módosítására és kiegészítésére és néhány pénzügyi intézkedés meghatározására vonatkozó 2010/63-as számú sürgősségi kormányrendelet előírásainak értelmében, áprilisban, júliusban, októberben, az eltelt negyedévre, és legkésőbb decemberben a negyedik negyedévre, a főutalványozók kötelesek elemzés és jóváhagyás céljából, nyilvános ülésen bemutatni a döntéshozó hatóságoknak a költségvetés mindkét szakaszának végrehajtását, a kiadásoknak a bevételek függvényében való újraszámításának céljából, a helyi költségvetés kiigazításával úgy, hogy az év végén: a. ne maradjon hátralék b. a bevételek és az aktuális költségvetés finanszírozására használt előző évek többletének összege, valamint a kifizetések és az elmaradt kifizetések összege közötti különbség nagyobb legyen, mint zéró. A szeptember 30-án összesített pénzügyi kimutatásoknak megfelelően az elemzést is az ebben az évben jóváhagyott és kiigazított költségvetések szerint végeztük, úgy hogy a költségvetési mutatók az első 9 hónapra is és az eltelt negyedévre is vonatkoznak. A HELYI KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSA (A MEGYE SAJÁT ÉS A MEGYEI ÉRDEKELTSÉGŰ KÖZINTÉZMÉNYEK KÖLTSÉGVETÉSE) A A határozattervezet 1-ES SZÁMÚ MELLÉKLETÉBEN, a specifikus mutatók felbontása mind a két költségvetési szakaszban kimutatható, a szintetikus adatok pedig a következőek: Mutatók Éves Három negyedéves Bevételek/ Kifizetések Összbevételek/kifizetések százalékban BEVÉTELEK A működési szakasz ,6 bevételei A fejlesztési szakasz ,4 bevételei KIFIZETÉSEK A működési szakasz ,4 kifizetései A fejlesztési szakasz kifizetései ,6 Ezen költségvetési év eltelt három negyedévére jóváhagyott költségvetési hiteleket a megyei tanács a feladatköréhez tartozó tevékenységek, akciók és programok finanszírozására használta fel. A kifizetések szintézise tevékenységekre/fejezetekre felosztva és ezek részaránya az összkifizetésekben, az alábbi táblázatban látható:

2 Fejezet Éves költségvetési hitel Három negyedéves költségv. hitel Három negyedéves kifizetések Összkifizetések százalékban Közhatóságok ,8 Egyéb közszolgáltatások ,3 Nemzetvédelem ,2 Polgárvédelem ,04 Tanügy ,5 Egészség ,1 Kultúra ,1 Szociális gondozás ,96 Lakások,szolgáltatások és közfejlesztés Környezetvédelem ,52 Általános gazdasági ,22 tevékenységek Mezőgazdaság ,3 Szállítás-utak ,2 Turizmus, fejlesztési ,8 projektek Összkifizetések ,0 A szóban forgó negyedév pénzügyi keretei így néznek ki: III. negyedévi Bevételek/kifizetések Százalékarány az a III. negyedévre hoz képest Összjövedelem ,2 Öszzköltség ,8 Hiány Költségvetési szakaszokra és a III. negyedévre még a következő mutatókat számítjuk ki: Működési szakasz A bevételek megvalósítási foka: 114,9% A kiadások megvalósítási foka:98,3% A működési rész többlete: A működési rész kifizetéseinek részaránya az összkifizetésekben: 32,6% Ellenőrizve a határozattervezet 1-es számú mellékletében minden jövedelmi forrás megvalósítási szintjét, láthatjuk, hogy a szolgáltatásokból megvalósított saját jövedelmeknél és az állami költségvetésből kapott támogatásoknál beütemezett szintet nem értük el. A saját jövedelmek megvalósítási foka: a második negyedévre es beütemezéssel szemben es bevételt jegyezhettünk, tehát a megvalósítási arány 107,1%. Jelentős szerepük van a túlteljesítésben a jövedelmi adóból leosztott összegeknek és hányadoknak, ahol a megvalósítási százalék 111,9%. A működési szakasz kifizetéseinek hányada az összkifizetésekből : 69,7%.

3 Fejlesztési szakasz III. negyedévi A mutató megnevezése III. negyedévi megvalósítás % Bevételek ,0 Kiadások ,1 Hiány A fejlesztési szakasz összköltségéből az eltelt 9 hónapban beruházásokra t költöttünk, megemlítve a következőket: Megvalósíthatási tanulmány napelemes rendszer és egyéb kiegészítő munkálatokra a megyei kórháznál értékben; Építkezési munkálatokra a Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság új székházának felújítására ; Megvalósíthatósági tanulmány a gyermekvédelmi központok és a hídvégi öregek otthonának napelemes felszerelésére ; Pszichológiai/informatikai tesztek, villanykályha, illetékek ; Multifunkcionális jármű beszerzése útépítési munkálatokra A DJ 121-es út rehabilitációja az árvizek után A bölöni híd megjavítása az árvizek után Hozzájárulás a Borvizek útja projekthez A hatolykai kezelési központ készülékekkel való felszerelése Megvalósíthatósági tanulmány a Natura 2000 természetvédelmi területre Laptop, szoftok, nyomtató A megyei tanács székhelyének leválasztási munkálataira Fáskazán az oltszemi kisegítő iskola részére Málnásfürdői ingatlan megvétele A fogászati rendelő kerítésének újjáépítése Világítási rendszer a megyei könyvtárnál A Székely Nemzeti Múzeum A épületének részleges javítása A Külföldi Nem Visszatérítendő Pénzalapokból finanszírozott projektek kiegészítik a költségvetés fejlesztési szakaszát, a legfontosabb megvalósítások pedig a következő programoknál vannak: Telework Program A 121-es megyei út rehabilitációja Hulladékgazdálkodási integrált program A fejlesztési szakasz III. negyedévi kifizetéseinek aránya az összkifizetésekből 67,3%, 9 hónapra pedig 47,6% volt. KÖLTSÉGVETÉSI HITELEK ÚJRAELOSZTÁSA Az újabb előfinanszírozási feltételeket támasztó Külföldi Nem Visszatérítendő Pénzalapokra vonatkozó törvénykezés változása miatt, már a III. negyedév befejezése előtt szükség volt a költségvetés végrehajtásának alapos elemzésére. A szeptemberi elemzés célja az volt, hogy a költségvetésben már létező pénzalapokból biztosítani lehessen a 121-es megyei út rehabilitációs munkálatainak finanszírozását, eredménye pedig a költségvetés módosítása lett, az alább leírt módon:

4 - A fejlesztési szakasznál a rehabilitációs projektre osztottuk mindazokat az összegeket, amelyek az ebben az évben kevés valószínűséggel megvalósuló beruházási munkáknál megmaradnak; - A működési szakasznál lecsökkentettük néhány intézmény költségvetési hitelkeretét, a csökkentésből származó összeget pedig bevezettük a,,befizetések a költségvetés fejlesztési részébe nevű mutatóhoz; - A működési szakasznál még megnöveltük a jövedelmet a fizetési adóból leosztott hányadoknál, amelyet szintén a fent megnevezett mutatóhoz adtunk hozzá. A SAJÁT BEVÉTELEKBŐL ÉS A HELYI KÖLTSÉGVETÉSBŐL FINANSZÍROZOTT KÖZINTÉZMÉNYEK KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSI SZÁMLÁI A címben jelölt költségvetés előirányzatának harmadik negyedévi teljesítménye az alábbi összehasonlító táblázatban látható: Előirányzatok/ Megvalósítások/ % III. negyedév III. negyedév Bevételek, amiből: ,9 Folyamatos ,5 Átutalások ,0 Kifizetések ,0 Hiány A jelen határozat 2-ES SZÁMÚ MELLÉKLETÉBEN a részlegesen saját jövedelemből és a tanács helyi költségvetéséből és/vagy pedig a megyei tanács révén az egészségügyi, a mezőgazdasági, valamint a munkaügyi minisztériumoktól kapott szubvenciókból finanszírozott megyei érdekeltségű közintézmények költségvetésének végrehajtási számlája van bemutatva. A jövedelmeknél a legnagyobb részt a egészségbiztosítási pénztárral kötött szerződések jelentik, amely 77%-ot tesz ki úgy az előirányzatoknál, mint a megvalósításoknál. Működési szakasz Az előirányzott es jövedelemhez viszonyítva a tényleges bevétel volt, tehát a megvalósítási arány 104,6%. A legnagyobb különbségek a közintézményeknek juttatott szubvenciónál észlelhetőek, aminek az a magyarázata, hogy ezen támogatások csakis az alárendelt intézmények optimális működésének biztosítására voltak átutalva. A működési szakasz es költségeinek megvalósítási aránya 88,6%-os, mivelhogy az összkifizetések értéke volt. A harmadik negyedév végén a működési szakaszban előirányzott es hiány helyett es többletet írhatunk fel. A három negyedévre a két szintetikus mutató értéke a következő: I-III. negyedévi I-III. negyedévi % megvalósítás Jövedelem, amiből ,2

5 Folyamatos ,8 Átutalások ,4 Költségek ,2 Hiány Az előrelátott hiány, mint a jövedelem és kifizetések közti különbség, annak tulajdonítható, hogy a pénzügyi év költségeinek megállapításánál, de a tulajdonképpeni kifizetéseknél is figyelembe volt véve a saját bevételekből és a helyi költségvetésből finanszírozott közintézmények előző évi rendelkezésre álló számlaegyenlegének felhasználása. Ilyen esetet látunk a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház költségvetésének végrehajtásánál is, ahol három negyedévre az alábbi szinteket emeljük ki: Költségvetési mutató Terv Megvalósítás % BEVÉTELEK ,0 KIFIZETÉSEK ,0 Személyzeti költségek Javak/szolgáltatások Tőkekiadás Hiány Mivel rendelkezésünkre állnak a saját jövedelemből és támogatásokból finanszírozott intézmények költségvetésének végrehajtását kimutató összegek, kiszámíthatjuk a következő mutatót is: A működési szakasz összkifizetéseinek aránya 99,7%, úgy a III. negyedév mint a 9 hónap szintjén,a különbséget a fejlesztési szakaszban költjük majd el. Fejlesztési szakasz A 2-es számú mellékletből kiderül, hogy az előrelátott es bevétel csak 3,9%-ban teljesült, tekintettel arra, hogy a bevétel csak volt. Mivel, a megyei kórházat kivéve, a támogatásokból és saját jövedelmekből finanszírozott intézményeknél a költségvetés fejlesztési szakaszának nincsen jövedelemforrása, ezen szakasz költségeinek fedezete a működési szakaszból történő befizetésekből( pénzátutalásokból) van biztosítva, és ezek az alábbi intézmények tőkekiadásait fedezik: tárgyak) Éves program 9 hónapos megvalósítás Székely Nemzeti Múzeum (múzeumi Kovászna Megyei Művelődése Központ (számítógépes programok) Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház (orvosi berendezések, laboratórium kiterjesztésének tervezése) Háromszék Táncegyüttes Hátralékok A megyei kórház negyedévi pénzügyi kimutatásainak mellékletében es kifizetési hátralékot jelentett, jóval kevesebbet, mint a múlt negyedév végi

6 A 90 nap feletti hátralék a szolgáltatók felé 6.862, az 1 évnél régebbi pedig 3.725, gyógyszer és egészségügyi anyagok ellenértéke. Az elmaradás behozatalához hozzájárult az a tény, hogy a kórház megkapta az egészségbiztosító pénztártól az országos egészségügyi programokhoz szükséges pénzalapokat, olyan szolgáltatásra, amelyet a 2010 és 2011-es években számlázott ki a kórház. A NEM VISSZATÉRÍTENDŐ KÜLFÖLDI ALAPOK KÖLTSÉGVETÉSÉNEK HARMADIK NEGYEDÉVI VÉGREHAJTÁSA A 2011-ben külföldi alapokból finanszírozott programok a következőek: A sepsiszentgyörgyi EUROPE DIRECT információs központ működése és az általa szervezett tevékenységek finanszírozása Magyar nyelvhasználat Háromszéken Háromszék háromnyelvű turisztikai katalógusa A Kovászna megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság Team Building elnevezésű projektje Magyar nyelvű web oldal készítése szociális támogatás és gyermekvédelmi területen Sürgősségi befogadó központ létesítése Grundtvig program/partnerség a tanulásra A határozattervezet 3-AS SZÁMÚ MELLÉKLETÉBEN feltüntetett adatoknak megfelelően, az ez évi bevételek értéke , az első 9 hónap előirányzott költségvetése volt harmadik negyedévében a ténylegesen bevételezett összeg volt, a jövedelem nagyrészét a sürgősségi befogadó központ létesítésére szánt összegek teszik ki. Az év folyamán a következő külföldi vissza nem térítendő alapokból finanszírozott projektek esetében voltak kifizetések: - Europe Direct információs központ Magyar nyelvhasználat Háromszéken Háromnyelvű turisztikai katalógus Grundtvig és a Team Building elnevezésű projektek Sürgősségi befogadó központ Az ezévi inkasszó és a tényleges kifizetések közötti különbséget a múlt év végi külföldi projektekre nyitott számlákon megmaradt összegekből fedeztük. A költségvetés röviden bemutatott végrehajtási számláiból kiderül, hogy a harmadik negyedévben is megfontoltan történt a rendelkezésre álló pénzügyi eszközök felhasználása, az elvégzett elemzés azt mutatja, hogy nem szükséges az aktualizált költségvetésben erre az időszakra előirányzott kifizetések összegének átméretezése. Ezen érvek alapján ajánljuk a 2011 harmadik negyedévére vonatkozó költségvetések végrehajtási számláinak jóváhagyására előkészített határozattervezet elfogadását. TAMÁS Sándor elnök VT/VT Traducere din textul înscrisului original redactat în limba română Az eredeti román nyelvű szöveg magyar fordítása

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK 6961/2011.07.19 INDOKLÁS

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK 6961/2011.07.19 INDOKLÁS ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Ikt.sz.: 6961/2011.07.19 INDOKLÁS a 2011-es költségvetések második negyedévi végrehajtási számláinak jóváhagyására A 2006/273-as számú közpénzügyi törvény módosítására

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 9789/ INDOKLÁS a 2012-es költségvetések második negyedévi végrehajtási számláinak jóváhagyására

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 9789/ INDOKLÁS a 2012-es költségvetések második negyedévi végrehajtási számláinak jóváhagyására ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 9789/2012.11.13 INDOKLÁS a 2012-es költségvetések második negyedévi végrehajtási számláinak jóváhagyására A 2006/273-as számú közpénzügyi törvény módosítására

Részletesebben

2014/ számú HATÁROZAT

2014/ számú HATÁROZAT ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA 2014/ számú HATÁROZAT Kovászna megye és a megyei érdekeltségű közintézmények 2014-es évi költségvetésének jóváhagyásáról, valamint a 2015-2017-es időszakra becsült költségvetési

Részletesebben

2013/43 számú HATÁROZAT

2013/43 számú HATÁROZAT ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA 2013/43 számú HATÁROZAT Kovászna megye és a megyei érdekeltségű közintézmények 2013-as évi költségvetésének jóváhagyásáról, valamint a 2014-2016-os időszakra becsült költségvetési

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Ikt.sz: 3856/ 2012.05.10. INDOKLÁS a 2011-es költségvetések végrehajtási számlájának jóváhagyására

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Ikt.sz: 3856/ 2012.05.10. INDOKLÁS a 2011-es költségvetések végrehajtási számlájának jóváhagyására ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Ikt.sz: 3856/ 2012.05.10 INDOKLÁS a 2011-es költségvetések végrehajtási számlájának jóváhagyására A 2006/273-as helyi közpénzügyi törvényben leírt rendelkezések szerint

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. Paul Cosma

MAROS MEGYEI TANÁCS. Paul Cosma MAROS MEGYEI TANÁCS 2017. május 25.-i 74. ú HATÁROZAT Maros Megye 2016. évi bevételi és kiadási költségvetésének a záradásának és az éves pénzügyi kimutatásoknak, a mellékletekkel együtt való jóváhagyására

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: 2017. december 21.-i 197. számú HATÁROZAT jóváhagyásáról A Maros Megyei Tanács, Látva Maros Megye 2017. évi konszolidált költségvetésének előzetes végrehajtására vonatkozó jelentés jóváhagyásáról szóló

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 4859/ INDOKLÁS a 2009-es évi költségvetés végrehajtási számláinak jóváhagyására

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 4859/ INDOKLÁS a 2009-es évi költségvetés végrehajtási számláinak jóváhagyására ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz: 4859/2010.05.12 INDOKLÁS a 2009-es évi költségvetés végrehajtási számláinak jóváhagyására A 2006/273-as helyi közpénzügyi törvényben leírt rendelkezések szerint

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA 2014 / számú HATÁROZAT a Kovászna Megye Tanácsa igazgatóságai és az alárendelt közintézmények által alkalmazott illetékek és díjak megállapításáról szóló 2013/10-es Kovászna

Részletesebben

63. számú HATÁROZAT április 21-i Maros megye költségvetésének a végrehajtásáról március 31-én Jelentés jóváhagyásáért

63. számú HATÁROZAT április 21-i Maros megye költségvetésének a végrehajtásáról március 31-én Jelentés jóváhagyásáért Fordítás román nyelvről magyarra! MAROS MEGYEI TANÁCS 63. számú HATÁROZAT 16. április 21-i Maros megye költségvetésének a végrehajtásáról 16. március 31-én Jelentés jóváhagyásáért Maros Megyei Tanács,

Részletesebben

ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK 2013.03.20/2424 INDOKLÁS

ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK 2013.03.20/2424 INDOKLÁS ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz. 2013.03.20/2424 INDOKLÁS Kovászna megye és a megyei érdekeltségű közintézmények 2013-as évi költségvetésének jóváhagyásáról, valamint a 2014-2016-os időszakra

Részletesebben

ROMÁNIA HARGITA MEGYE MEGYEI TANÁCS

ROMÁNIA HARGITA MEGYE MEGYEI TANÁCS ROMÁNIA HARGITA MEGYE MEGYEI TANÁCS 227/2010-es számú HATÁROZAT Hargita megye 2010-es évi, jövedelmi és kiadási költségvetésének kiigazításáról és a Hargita Megyei Tanács rendelkezésére álló költségvetési

Részletesebben

2015/ -s számú HATÁROZAT a SEPSI-SIC Sport Klub Egyesület Alapító Okiratának és Alapszabályzatának a módosítására

2015/ -s számú HATÁROZAT a SEPSI-SIC Sport Klub Egyesület Alapító Okiratának és Alapszabályzatának a módosítására ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA 2015/ -s számú HATÁROZAT a SEPSI-SIC Sport Klub Egyesület Alapító Okiratának és Alapszabályzatának a módosítására Kovászna Megye Tanácsa, a 2015. -i soros ülésén, elemezve

Részletesebben

2017. november 23.-i 173. számú HATÁROZAT Maros Megye évi általános költségvetésének a kiigazításáról

2017. november 23.-i 173. számú HATÁROZAT Maros Megye évi általános költségvetésének a kiigazításáról MAROS MEGYEI TANÁCS 2017. november 23.-i 173. számú HATÁROZAT Maros Megye 2017. évi általános költségvetésének a kiigazításáról A Maros Megyei Tanács, Látva a Maros Megye 2017. évi általános költségvetésének

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA 2013/ -as számú HATÁROZAT a jogi személyisséggel rendelkező, non-profit, magánjogi sportstruktúrájú SEPSI-SIC Sport Klub Egyesület megalakulásának a jóváhagyására hozott

Részletesebben

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA

ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE TANÁCSA HATÁROZATTERVEZET a Kovászna Megye Tanácsa igazgatóságai és az alárendelt közintézmények által alkalmazott illetékek és díjak megállapításáról szóló 2013/10-es Kovászna Megye

Részletesebben

25/2017-ES SZÁMÚ HATÁROZATTERVEZET Kulturális Központ létesítésének jóváhagyásáról Vetés községben

25/2017-ES SZÁMÚ HATÁROZATTERVEZET Kulturális Központ létesítésének jóváhagyásáról Vetés községben ROMÁNIA SZATMÁR MEGYE VETÉS KÖZSÉG HELYI TANÁCSA 25/2017-ES SZÁMÚ HATÁROZATTERVEZET Kulturális Központ létesítésének jóváhagyásáról Vetés községben Figyelembe véve a Határozattervezetet, Vetés község polgármesterének

Részletesebben

ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz. 2011.02.07/844 INDOKLÁS

ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz. 2011.02.07/844 INDOKLÁS ROMÁNIA KOVASZNA MEGYE TANÁCSA ELNÖK Iktsz. 2011.02.07/844 INDOKLÁS Kovászna megye saj{t és a megyei érdekeltségű közintézmények 2011-es évi költségvetésének jóváhagyására A helyi közpénzügyekről szóló

Részletesebben

2015/10. SZ. HATÁROZAT. az ülésvezető megválasztásáról

2015/10. SZ. HATÁROZAT. az ülésvezető megválasztásáról ROMÁNIA KOVÁSZNA MEGYE KOVÁSZNA VÁROS HELYI TANÁCSA KOVÁSZNA 2015/10. SZ. HATÁROZAT az ülésvezető megválasztásáról Kovászna Város Helyi Tanácsa 2015. február 12-i soros ülésén, melyen részt vett a tisztségben

Részletesebben

Fordítás román nyelvről magyarra! MAROS MEGYEI TANÁCS

Fordítás román nyelvről magyarra! MAROS MEGYEI TANÁCS Fordítás román nyelvről magyarra! MAROS MEGYEI TANÁCS 2016. december 12-i 187. ú HATÁROZAT Maros megye 2016. éves bevételi és kiadási ének a kiigazítására vonatkozóan A Maros Megyei Tanács, Látva a 23663/9.12.2016.

Részletesebben

97. számú HATÁROZAT július 28-i a Maros megyei költségvetés végrehajtásáról szoló 2016 június 30-i Jelentés jóváhagyását illetően

97. számú HATÁROZAT július 28-i a Maros megyei költségvetés végrehajtásáról szoló 2016 június 30-i Jelentés jóváhagyását illetően MAROS MEGYEI TANÁCS A másolatnak megfelelő, román nyelvről magyar nyelvre történő fordítás 97. számú HATÁROZAT 16. július 28-i a Maros megyei költségvetés végrehajtásáról szoló 16 június 30-i Jelentés

Részletesebben

1. cikkely Jóvá hagyja egy lej értékű belföldi/külföldi visszatérítendő finanszírozás leszerződését és szavatolását, 15 éves lejárattal.

1. cikkely Jóvá hagyja egy lej értékű belföldi/külföldi visszatérítendő finanszírozás leszerződését és szavatolását, 15 éves lejárattal. MAROS MEGYEI TANÁCS 2016. december 21-i 194. számú HATÁROZAT Egy 77.000.000 lej értékű belföldi/külföldi visszatérítendő finanszírozás leszerződésének és szavatolásának jóváhagyására vonatkozóan A Maros

Részletesebben

73. számú HATÁROZAT május 26-i Maros megye 2016-os bevételi és kiadási költségvtésének rektifikálását illetően

73. számú HATÁROZAT május 26-i Maros megye 2016-os bevételi és kiadási költségvtésének rektifikálását illetően A másolatnak megfelelő, román nyelvről magyar nyelvre történő fordítás MAROS MEGYEI TANÁCS 73. számú HATÁROZAT 2016. május 26-i Maros megye 2016-os bevételi és kiadási költségvtésének rektifikálását illetően

Részletesebben

SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ

SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A 2017. ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ Tartalom... 1. Bevezető 04 2. Hogyan jön létre a községi költségvetés? 05 3. Hogy töltődik fel a községi alap? 06 3.1 A bevételek összetétele

Részletesebben

i 4.SZ.HATÁROZAT. A költségvetés záró egyenlegének jóváhagyásáról, a 2017-s év III. és IV. negyedévére

i 4.SZ.HATÁROZAT. A költségvetés záró egyenlegének jóváhagyásáról, a 2017-s év III. és IV. negyedévére 2018/4/15441 ROMÁNIA KOLOZS MEGYE BÁCS KÖZSÉG HELYI TANÁCSA 2018.02.13-i 4.sz. HATÁROZAT A költségvetés záró egyenlegének jóváhagyásáról, a 2017-s év III. és IV. negyedévére Kolozs megye, Bács község Helyi

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: MAROS MEGYEI TANÁCS 2018. február 15.-i 18. számú HATÁROZAT A 2018. évre, az Alsóidecs-i Idősek Otthonában a havi átlag ellátmánynak a megállapítására, az egy főre jutó havi hozzájárulásnak, valamint a

Részletesebben

i 26.számú HATÁROZAT Bács Község bevételi és kiadási költségvetésének jóváhagyásáról a 2019.évre

i 26.számú HATÁROZAT Bács Község bevételi és kiadási költségvetésének jóváhagyásáról a 2019.évre ROMÁNIA KOLOZS MEGYE BÁCS KÖZSÉG HELYI TANÁCSA 219.4.11-i 26.számú HATÁROZAT Bács Község bevételi és kiadási költségvetésének jóváhagyásáról a 219.évre Bács Község Helyi Tanácsa rendes ülésén; Figyelembe

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Orfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Orfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Orfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

153. számú HATÁROZAT október 27-i Maros Megye költségvetésének végrehajtásáról szoló 2016 szeptember 30-i Jelentés jóváhagyását illetően

153. számú HATÁROZAT október 27-i Maros Megye költségvetésének végrehajtásáról szoló 2016 szeptember 30-i Jelentés jóváhagyását illetően MAROS MEGYEI TANÁCS A másolatnak megfelelő, román nyelvről magyar nyelvre történő fordítás 153. számú HATÁROZAT 16. október 27-i Maros Megye költségvetésén végrehajtásáról szoló 16 szeptember 30-i Jelentés

Részletesebben

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ 1 HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Hajdúbagos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: MAROS MEGYEI TANÁCS 2018. július 25.-i 79. számú HATÁROZAT megállapítására vonatkozó 62/2015. május 28. sz. Maros Megyei Tanács Határozatnak a módosításáról A Maros Megyei Tanács, Látva a Maros Megyei

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2012. évi költségvetésének módosításáról Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: 2018. február 15.-i 20. számú HATÁROZAT szociális ellátás területén A Maros Megyei Tanács, Látva a Maros Megyei Tanácsnak az Elnökének a 2018.02.09.-i 2731. sz. Indokolását, a Humánerőforrás Szolgálatnak

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: 2018. január 25.-i 3. számú HATÁROZAT munkálatnak a kivitelezéséről szóló egyezményre vonatkozóan A Maros Megyei Tanács, Látva a Maros Megyei Tanácsnak az Elnökének az 1155/18.01.2018. sz. Indokolását,

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

CONSILIULUI JUDEŢEAN MUREŞ [MAROS MEGYEI TANÁCS] augusztus 25-i 119-es HATÁROZAT

CONSILIULUI JUDEŢEAN MUREŞ [MAROS MEGYEI TANÁCS] augusztus 25-i 119-es HATÁROZAT CÍMER CONSILIULUI JUDEŢEAN MUREŞ [MAROS MEGYEI TANÁCS] 2016. augusztus 25-i 119-es HATÁROZAT a 2016-os évre Mureş [Maros] megye költségvetési bevételei és költségei módosításáról A Consiliul Judeţean Mureş

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

2017. március 30.-i 33. számú HATÁROZAT. A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér ÖÜV évi jövedelmi és kiadási költségvetésének elfogadásáról

2017. március 30.-i 33. számú HATÁROZAT. A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér ÖÜV évi jövedelmi és kiadási költségvetésének elfogadásáról MAROS MEGYEI TANÁCS 2017. március 30.-i 33. számú HATÁROZAT A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér ÖÜV 2017. évi jövedelmi és kiadási költségvetésének elfogadásáról A Maros Megyei Tanács, Látva a Gazdasági

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: MAROS MEGYEI TANÁCS 2019. február 28.-i 14. számú HATÁROZAT Az utólag módosított és kiegészített, egyes műszaki-gazdasági dokumentációk és az ezekhez tartozó műszaki-gazdasági mutatók jóváhagyására/aktualizálására,

Részletesebben

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016.(IX.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016.(IX.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016.(IX.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Tömörd Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1055 1055 működési

Részletesebben

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Magyarország központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Lócs Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1171 1171 működési célú

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: MAROS MEGYEI TANÁCS 2018. február 15.-i 16. számú HATÁROZAT A Marosvásárhely-i Transilvania repülőtér Ö.Ü.V. 2018. évi bevételi és kiadási költségvetésének jóváhagyásáról A Maros Megyei Tanács, Látva a

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

15/2016. (02.16.) Kt. határozat

15/2016. (02.16.) Kt. határozat 15/2016. (02.16.) Kt. határozat Balatonfűzfő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Gazdaságfejlesztési tervről, valamint a Forrástérképről szóló beszámolót elfogadja. 16/2016. (02.16.) Kt. határozat

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről

T Á J É K O Z T A T Ó. Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről T Á J É K O Z T A T Ó Szálka Község Önkormányzata 2012. évi költségvetésének III. negyedévi teljesítéséről Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 87. (1) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz:

MAROS MEGYEI TANÁCS. határoz: MAROS MEGYEI TANÁCS 2019. február 28.-i 13. számú HATÁROZAT Az utólag módosított és kiegészített, egyes műszaki-gazdasági dokumentációk és az ezekhez tartozó műszaki-gazdasági mutatók jóváhagyására/aktualizálására,

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2012.01.02 1 oldal. Összesen: 3 Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2012.01.02 2 oldal. Összesen: 3 Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2012.01.02 3 oldal. Összesen:

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. I. Bevételek. Az önkormányzat sajátos működési bevételei. Az önkormányzat egyéb bevételei. Hitel- és lekötött betétállomány.

TARTALOMJEGYZÉK. I. Bevételek. Az önkormányzat sajátos működési bevételei. Az önkormányzat egyéb bevételei. Hitel- és lekötött betétállomány. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevételek I/1. I/2. I/3. Az önkormányzat sajátos működési bevételei. Az önkormányzat egyéb bevételei. Hitel- és lekötött betétállomány. II. Kiadások II/1. II/2. II/3. II/4. Működési

Részletesebben

Letéti számla pénzforgalmának alakulása évben

Letéti számla pénzforgalmának alakulása évben Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal bankszámlaszám: 10032000-00282448-20000002 30 904,0 159 969,0 159 969,0 111 158,0 111 158,0 79 715,0 2010. január 01-ei nyitó egyenleg: 30 904,0 eft Más jogszabályokban

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 19-i ülésére Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal 2623 Kismaros, Kossuth Lajos út 22., Tel.: 27/639-131; Fax: 27/639-108, E-mail: jegyzo@kismaros.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Kismaros Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

K i v o n a t ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 155/2012. (X. 08.) számú. határozata. Társberuházói megállapodás jóváhagyásáról

K i v o n a t ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 155/2012. (X. 08.) számú. határozata. Társberuházói megállapodás jóváhagyásáról ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS október 26.-i 156. számú HATÁROZAT A Maros Megyei Tanács határoz: I. cikkely

MAROS MEGYEI TANÁCS október 26.-i 156. számú HATÁROZAT A Maros Megyei Tanács határoz: I. cikkely MAROS MEGYEI TANÁCS 2017. október 26.-i 156. számú HATÁROZAT Egyes műszaki-gazdasági dokumentációk és az ezekhez tartozó műszaki-gazdasági mutatók jóváhagyására/időszerűsítésére, valamint az egyes beruházási

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (Egységes szerkezetben a 21/2015. (XI. 6.) és a 4/2016. (IV.28.)

Részletesebben

II. Cikk. Az 1/b, 1/1/b, 2/20/a, 2/161, 3/b, 4/1/a, 7/b, 8/a és 9/c számú mellékletek a jelen határozat szerves részét képezik.

II. Cikk. Az 1/b, 1/1/b, 2/20/a, 2/161, 3/b, 4/1/a, 7/b, 8/a és 9/c számú mellékletek a jelen határozat szerves részét képezik. A másolatnak megfelelő, román nyelvről magyar nyelvre történő fordítás MAROS MEGYEI TANÁCS 62. számú HATÁROZAT 2016. április 21-i a Maros megyei 2016-os bevételi és kiadási költségvetés módositás határozattervezetét

Részletesebben

3. (1) Az önkormányzat összesített évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként

3. (1) Az önkormányzat összesített évi költségvetési bevételei kiemelt előirányzatonként Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (X.02) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.27.) Rendelet módosításáról Mátramindszent Község Önkormányzata

Részletesebben

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19.

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: PH Pénzügyi Osztály Ózd Kistérség

Részletesebben

2015/69. SZ. HATÁROZAT. az ülésvezető megválasztásáról

2015/69. SZ. HATÁROZAT. az ülésvezető megválasztásáról KOVÁSZNA 2015/69. SZ. HATÁROZAT az ülésvezető megválasztásáról Kovászna Város Helyi Tanácsa 2015. november 5-i rendkívüli ülésén, melyen részt vett a tisztségben lévő helyi tanácsosok többsége (14), ami

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (IV. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA Tisztelt

Részletesebben

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Sülysáp Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire:

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2017.(V. 30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép:

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe következő rendelkezés lép: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2016.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.) önkormányzati

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2009./III.02./ önkormányzati rendelete

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2009./III.02./ önkormányzati rendelete KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2009./III.02./ önkormányzati rendelete A 9/2008./IX.01./,6/2008./V.15./ önkormányzati rendeletekkel módosított 1/2008./II.18./ önkormányzati rendelet

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének végrehajtásáról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

2018. január 25.-i 10. számú HATÁROZAT A Maros Megyei Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatási Központnak, a státusjegyzékének a módosításáról

2018. január 25.-i 10. számú HATÁROZAT A Maros Megyei Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatási Központnak, a státusjegyzékének a módosításáról 2018. január 25.-i 10. számú HATÁROZAT módosításáról A Maros Megyei Tanács, Látva a Maros Megyei Tanácsnak az Elnökének az 957/1.01.2018. sz. Indokolását, a Humánerőforrás Szolgálatnak a Szakjelentését,

Részletesebben

Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata évi költségvetéséről

Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata évi költségvetéséről Nyíradony Város Képviselő-testületének 3/2016 (II.15.) számú rendelete Nyíradony Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Nyíradony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Lendvajakabfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017.(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Lendvajakabfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017.(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Lendvajakabfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017.(III.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Lendvajakabfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. február 22-i ülésére

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előterjesztés Az Egyek Nagyközség Önkormányzata 2014. harmadik negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az egyes törvényeknek

Részletesebben

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei:

A rendelet hatálya kiterjed Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzatára és költségvetési szerveire. 2. ~ Az Önkormányzat költségvetési szervei: Tápiószentmárton Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (11.27. ) önkormányzati rendelete Tápiószentmárton Nagyközség Onkormányzata 2015. évi költségvetéséről Tápiószentmárton Nagyközség

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz Tárgyévi c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 7 836 827 0 7 836 827 8 241 574 0 0 002 73EME11 Befektetett eszközök 003 73EME111 I. Immateriális javak 004 73EME1111

Részletesebben

b) Költségvetési kiadások összegét 632 790 ezer Ft, amelyből c) Finanszírozási kiadások 308 248 ezer Ft, amelyből

b) Költségvetési kiadások összegét 632 790 ezer Ft, amelyből c) Finanszírozási kiadások 308 248 ezer Ft, amelyből Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

MAROS MEGYEI TANÁCS JOGÜGYI ÉS KÖZIGAZGATÁSI IGAZGATÓSÁG KÖZIGAZGATÁSI ÉS KANCELLÁRIA SZOLGÁLAT

MAROS MEGYEI TANÁCS JOGÜGYI ÉS KÖZIGAZGATÁSI IGAZGATÓSÁG KÖZIGAZGATÁSI ÉS KANCELLÁRIA SZOLGÁLAT MAROS MEGYEI TANÁCS JOGÜGYI ÉS KÖZIGAZGATÁSI IGAZGATÓSÁG KÖZIGAZGATÁSI ÉS KANCELLÁRIA SZOLGÁLAT 23987/07.11.2017 sz. VI D/1 akta HIRDETMÉNY A Maros Megyei Tanács, az 52/2003. sz. Törvény rendelkezéseinek

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint Előző évi felülvizsgált beszámoló záró

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint Előző évi felülvizsgált beszámoló záró Táblakód: 73E 73EME Mérleg - Eszköz c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 1470576 0 1470576 1873898 0 1873898 002 73EME11 Befektetett eszközök 1562 0 1562 2950 0 2950 003 73EME111 I. Immateriális

Részletesebben

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ HIVATALOS LAPJA TOPOLYA KÖZSÉG ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА. Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола СЛУЖБЕНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА TOPOLYA KÖZSÉG HIVATALOS LAPJA Број 4 Година XXXVII 31. мај 2005. г., Бачка Топола XXXVII. évfolyam 4. szám Topolya, 2005. május 31. Broј 4. 31.05.2005. СТРАНА 63. OLDAL

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről 1 Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2016. (III.04.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ádánd Község Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. január 29-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. január 29-i nyilvános ülésére 2. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. január 29-i nyilvános ülésére Tárgy: Javaslat az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. november 12. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS. A évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosítása kiegészítő módosítása

KIEGÉSZÍTÉS. A évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosítása kiegészítő módosítása KIEGÉSZÍTÉS A 2013. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosítása kiegészítő módosítása 2 Tisztelt Közgyűlés! A 2013. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosításának elkészítése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 287. MELLÉKLET : 1db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2016. (.) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről

Részletesebben

A fizetési mérleg alakulása a márciusi adatok alapján

A fizetési mérleg alakulása a márciusi adatok alapján A fizetési mérleg alakulása a 21. márciusi adatok alapján A végleges számítások szerint 21. márciusban 48 millió euró hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg. Az egyenlegnek az előző év márciushoz mért 97

Részletesebben

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában.

A Társulás évi összesített bevételeinek előirányzatai megtalálhatók az 1. számú melléklet 1. számú táblázatában. KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR-BELEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA A 2014. évi költségvetés összeállításánál

Részletesebben

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzata 5/2009. (II. 26.) KT. rendelete Cegléd Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben