Attitűd vizsgálat. 1. Mennyire szereted társaságban tölteni a szabadidődet? Gyakran jársz közösségbe?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Attitűd vizsgálat. 1. Mennyire szereted társaságban tölteni a szabadidődet? 1 2 3 4 5. 2. Gyakran jársz közösségbe? 1 2 3 4 5"

Átírás

1 Attitűd vizsgálat 1. Mennyire szereted társaságban tölteni a szabadidődet? Gyakran jársz közösségbe? Nyitott, barátkozós típusnak érzed magad? Könnyen teremtesz kapcsolatokat? Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Nehezen tűröd a kudarcot? Szeretsz a társaság középpontjában lenni? Milyen a viszonyod a környezeteddel? nem átlagos/közepes igen egyáltalán nagyon rossz jó Ha választhatok: egyedül vagyok közösségben vagyok családdal vagyok Társaságban: sikeres vagyok periférián vagyok elvegyülök A társaság szabályait: betartom nem tartom be ellene megyek A társaság engem hol helyez el? elfogad kirekeszt közömbös felém Elégedett vagyok-e azzal hogyan töltöm a szabadidőmet? igen nem részben Ha tehetném: többet lennék a barátaimmal többet gépeznék többet lennék a családdal többet lennék egyedül Társaságban, ha tehetném: alkalmazkodóbb lennék bátrabban mondanék véleményt szószóló lennék középpont lennék

2 BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT szülők részére A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az oktatási intézmény közötti megállapodás alapján, a Segélyszervezet Játék Határokkal szerencsejáték prevenciós programsorozatot valósít meg abban az oktatási intézményben, ahol az Ön gyermeke tanul. A Segélyszervezet munkatársai a program megvalósításának keretében osztályfőnöki órákat és klubfoglalkozásokat tartanak a.es tanévben az oktatási intézményben. A megtartandó osztályfőnöki órákon és klubfoglalkozásokon gyermekéről az iskola beleegyezésével fotó és/vagy videofelvétel készülhet. Az elkészült anyag a program dokumentálására szolgál, külső felhasználásra nem kerül. Kérjük, amennyiben nem járul hozzá, hogy gyermekéről fotó és/vagy videofelvétel készüljön a szerencsejáték prevenciós programsorozaton, csak akkor küldje vissza aláírva jelen nyilatkozatot -ig: Nem járulok hozzá ahhoz, hogy. nevű gyermekemről fotó és/vagy videofelvétel készüljön a szerencsejáték prevenciós osztályfőnöki órák és klubfoglalkozások alkalmával.. szülő aláírás Ha kérdése van a programmal kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: telefon: 52/ Figeczki Tamás központvezető Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központ Együttműködését köszönjük!

3 BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT szülők részére A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az oktatási intézmény közötti megállapodás alapján a Segélyszervezet Játék Határokkal szerencsejáték prevenciós programsorozatot valósít meg abban az oktatási intézményben, ahol az Ön gyermeke tanul. A Segélyszervezet munkatársai a program megvalósításának keretében klubfoglalkozásokat tartanak a.tanévben az oktatási intézményben. A -án megtartandó klubfoglalkozás nem az iskola területén, hanem Debrecen belvárosában, a Kandia u. 14. alatt kerül megrendezésre, ahol Hint Hunt - The Escape Game - Kijutós játékon vesznek részt a tanulók, ami egy új csapatjáték, közösségi időtöltés. Kérjük, amennyiben nem járul hozzá, hogy gyermeke részt vegyen a Hint Hunt - The Escape Game - Kijutós játékon, csak akkor küldje vissza aláírva jelen nyilatkozatot -ig: Nem járulok hozzá ahhoz, hogy... nevű gyermekem részt vegyen a szerencsejáték prevenciós klubfoglalkozások keretében megrendezésre kerülő Hint Hunt - The Escape Game - Kijutós játékon.. szülő aláírása Ha kérdése van a programmal kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: telefon: 52/ Figeczki Tamás központvezető Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központ Együttműködését köszönjük!

4 BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT szülők részére A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az oktatási intézmény közötti megállapodás alapján, a Segélyszervezet Játék Határokkal szerencsejáték prevenciós programsorozatot valósít meg abban az oktatási intézményben, ahol az Ön gyermeke tanul. A Segélyszervezet munkatársai, a program megvalósításának keretében rövid kérdőíves felmérést végeznek a diákok körében.hónapban. Ennek keretében rákérdezünk az internet használati szokásokra, a szerencsejátékról alkotott véleményekre, s főképp a diákok, a programmal kapcsolatos elégedettségére, értékelésére. A kérdőívek kitöltése körülbelül percet vesz majd igénybe. A tesztfelvétel név nélkül történik, önkéntes alapon. Az adatokat statisztikai módszerekkel fogjuk feldolgozni, az elemzések a program értékelését szolgálják. Kérjük, amennyiben nem járul hozzá, hogy gyermeke részt vegyen a felmérésben, csak akkor küldje vissza aláírva jelen nyilatkozatot.-ig: Nem járulok hozzá ahhoz, hogy... nevű gyermekem részt vegyen a kutatási programban.. szülő aláírása Ha kérdése van a programmal kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: telefon: 52/ Figeczki Tamás központvezető Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központ Együttműködését köszönjük!

5 BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT szülők részére A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az oktatási intézmény közötti megállapodás alapján a Segélyszervezet szerencsejáték prevenciós programsorozatot valósít meg abban az oktatási intézményben, ahova az Ön gyermeke jár. A Segélyszervezet munkatársai, a program megvalósításának keretében több alkalommal rövid kérdőíves felmérést végeznek a diákok körében. A vizsgálat a program értékelését szolgálja. Ennek keretében munkatársaink rövid kérdőíveket vesznek fel, amelyben rákérdezünk az internet használati szokásokra, a szerencsejátékról alkotott véleményekre, s főképp a diákok a programmal kapcsolatos elégedettségére, értékelésére. A kérdőívek kitöltése körülbelül percet vesz majd igénybe. A tesztfelvétel anonim módon, a gyermekek neve nélkül történik, önkéntes alapon. Az adatokat statisztikai módszerekkel fogjuk feldolgozni, s az elemzések a program értékelését fogják szolgálni. Ezek természetesen csak átlagolt adatokat fognak tartalmazni; külön a gyermekekre vonatkozót nem. A felvett kérdőíveket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központjában (4024 Debrecen, Rákóczi u. 7.) őrizzük. Kérjük, amennyiben nem ért egyet a fent leírt kutatással, és nem járul hozzá, hogy gyermeke részt vegyen a vizsgálatban, csak akkor küldje vissza aláírva jelen nyilatkozatot. Kérem, hogy ha kérdése van a kutatással kapcsolatban, keressen meg a megadott telefonon, vagy az osztályfőnökön keresztül. Kutatásvezető: Figeczki Tamás központvezető Kérem, töltse ki a megfelelő helyen és juttassa vissza,.-ig : Nem járulok hozzá ahhoz, hogy.. nevű,..osztályba járó gyermekem részt vegyen a kutatási programban. Együttműködését köszönjük! aláírás

6 Elégedettségi kérdőív Iskola: Dátum: Foglalkozás száma: Kérjük, értékeld a foglalkozást az alábbi elégedettségi szempontok figyelembe vételével. 1 a legrosszabb, 5 a legjobb osztályzat. 1. Tetszett a foglalkozás? Jól érezted magad? Szívesen jönnél máskor is? Ajánlanád másoknak is? Megjegyzések, javaslatok a vezetőknek..

7 JELENLÉTI ÍV Tanórán kívüli klubfoglalkozás Tanintézet: Dátum: Csoportvezető: Sorszám Név Osztály Aláírás

8 OSZTÁLYADATLAP Oktatási intézmény: Osztály: Kitöltés kezdete: Kitöltés vége:. LÉTSZÁMADATOK FIÚK LÁNYOK ÖSSZESEN Osztálylétszám (hiányzók nélkül) Hiányzó tanulók száma Jelenlévő tanulók száma Elutasító szülői nyilatkozatok száma Nyílt válaszmegtagadások száma Kutatásban résztvevők száma 1. Észrevett-e bármilyen rendzavarást a kérdőív kitöltése során: 1 nem 2 igen, néhány gyereknél 3 igen, de kevesebb, mint a diákok felénél 4 igen, körülbelül a diákok felénél 5 igen, több mint a diákok felénél 2. Véleménye szerint érdekelte-e a diákokat a kérdőív kitöltése? 1 igen, mindegyiküket 2 igen, majdnem mindegyiküket 3 igen, a nagyobb részüket 4 körülbelül a felét 5 kevesebb, mint a felét 6 szinte senkit 7 senkit sem Kérdező:.. 3. Véleménye szerint komolyan töltötték ki a diákok a kérdőívet? 1 igen, mindenki 2 igen, majdnem mindenki 3 a nagyobb részük 4 körülbelül a fele 5 kevesebb, mint a fele 6 szinte senki 7 senki sem 4. Egyéb, a kérdőív kitöltéséhez kapcsolódó megjegyzések:

9 Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös felvilágosító, megelőző programja

10 Játék Szerencse Szerencsejáték Játékfüggőség

11 MI A JÁTÉK?

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Szabályok szerint végzett, szórakoztató, társas tevékenység.

23 Jellemzői Csalás? Gyermekkorban tanulási folyamatnak tekinthető

24 Vajon mióta létezik a játék?

25

26 Mi kell a játékhoz? Gyűjtsétek össze, a játékhoz elengedhetetlen feltételeket!

27 Ki milyen játékot szeret játszani? Milyen játéktípusokat ismersz?

28 Csoportosítsuk a játékokat valamilyen szempont szerint!

29 Összefoglaló Mi is a játék? Szabályok szerint végzett, szórakoztató, társas tevékenység.

30 Játékfeltételek Játékos Szabály Eszköz Jutalom Tér

31 Milyen csoportokat hoztunk létre? Ügyességi játék Stratégiai játék Szerencsejáték

32 Szerencse Szerencsém volt, mert

33

34 Mi is a szerencse? Sorsunkat alakító, akaratunktól független, véletlen körülmények sora.

35 szerencsecsillag szerencsétlen balszerencsés szerencseszám szerencsét hoz

36 A szerencse kovácsa Vajon ki lehet zárni a szerencsét, mint tényezőt? Befolyásolható a szerencsénk?

37 Szerencsejáték

38 Gyűjtsetek össze éhány szerencsejáték fajtát!

39 Mi a szerencsejáték? Olyan játék, melyben a siker tőlem független.

40

41 Engedélyezett játékok totó, lottó, sorsjegy Tiltott játékok kakasviadal, orosz rulett, fogadás

42

43 Összefoglalás A szerencse.. Véletlen események sora, amely tőlünk független.

44 Változtathatok a szerencsémen? Igen! Ha felkészülsz, csökkenteni tudod a szerencse hatását. Pl.: ha minden tételt megtanulsz, nincs szükséged szerencsére, hogy azt húzd ki, amelyiket tudod, hisz mindegyiket tudod.

45 Szerencsejáték Olyan játék, melyben a siker szinte teljes mértékben a véletlentől függ.

46 Engedélyezett játékok Esetleg korlátozott, feltételekhez szabott játékok, de a világ jelentős részén szabadon gyakorolhatóak. Tiltott játékok A világ többségi részén tiltott, nem engedélyezett játékok. 18 éves kor alatt hazánkban egyetlen szerencsejáték sem engedélyezett!

47 Indul majd klubfoglalkozás ebben a témában! Ki tud jönni? Kit érdekel?

48 JÁTÉK Szabályok szerint végzett, szórakoztató tevékenység. JELLEMZŐI - korosztályonként eltérő - gyermekkorban tanulási folyamat - csoportos vagy egyéni - nem a valóság JÁTÉKFELTÉTELEK -játékos -eszköz -tér -szabály -jutalom SZERENCSE Sorsunkat alakító, akaratunktól független, véletlen körülmények sora. VÁLTOZTATHATUNK a szerencse életünkre gyakorolt hatásán, ha kézbe vesszük sorsunk irányítását. SZERENCSEJÁTÉK Olyan játék, melyben a nyeremény szinte teljes mértékben a véletlentől függ. Leginkább pénzre játszott. ENGEDÉLYEZETT SZERENCSEJÁTÉKOK Esetenként korlátozott, feltételekhez szabott játékok, de a világ jelentős részén szabadon gyakorolhatóak. Lottó, sportfogadás. TILTOTT SZERENCSEJÁTÉKOK A világ nagy részén teljesen tiltott, nem engedélyezett játékok. Állatviadal, orosz rulett. 18 éves kor alatt hazánkban egyetlen szerencsejáték sem engedélyezett!

49

50 Mi az, hogy függök valamitől? Szereplője vagyok a történésnek, de nem irányítója.

51 Játékfüggőség

52 Mikor beszélhetünk játékfüggésről? A játékos elveszíti az irányítást.

53 A játékfüggőség betegség? A betegség gyógyítást igényel.

54 Játékfüggés jellemzői - nem szerhez kötött - aránytalanul sok a ráfordított idő - pénz szükséges (honnan?) - csalás (mások és önmaga becsapása)

55 Melyek azok a szerencsejátékok, amelyek a leginkább veszélyesek a játékfüggőség kialakulásában?

56

57

58 Online szerencsejátékok veszélyei Bárhol játszható. Az üzemeltető kiléte ismeretlen. Csak bankkártyával játszható (hitel,csalás). Manipulált (reklám, játékszabályok, nyerési esélyek). Ismeretlen ellenfelek (valós?). Titokban tartható. Adatbiztonság. Magyarországon tiltott!

59 Hogyan tekint a szerencsejátékra az átlagos ember és a függő?

60

61 Hogyan kerüld el, hogy játékfüggővé válj? Ne kockáztass! Ne dőlj be a csábításnak! Tudj nemet mondani!

62 Összefoglaló FÜGGÉS Szereplője vagyok a történésnek, de nem irányítója. JÁTÉKFÜGGŐSÉG Nem a játékos irányít! A játékfüggőség BETEGSÉG! JELLEMZŐI -nem szerhez kötött -túlzott időráfordítás -pénz szükséges -önbecsapás és mások becsapása Az online szerencsejáték a LEGVESZÉLYESEBB a függőség kialakulását tekintve. JÁTÉKFÜGGÉS ELKERÜLÉSE: Ne kockáztass! Ne dőlj be a csábításnak! Tudj NEM-et mondani!

63 JÁTÉK HATÁROKKAL Szerencsejáték prevenció 2014 Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális és Fejlesztő Központ

64 A JÁTÉK Szabályok szerint végzett, szórakoztató tevékenység.. FAJTÁI - szellemi felkészültséget igénylő (pl. sakk, építőjáték, rejtvény) - fizikai felkészültséget igénylő (pl. sportjátékok, fogócska) - szerencsejáték (pl. lottó, rulett, sorjegyek) JELLEMZŐI - kortól független - nem a valóság - szabadidő eltöltése FELTÉTELEI - játékos - eszköz - tér - szabály - jutalom

65 A SZERENCSE A sorsunkat alakító, akaratunktól független, véletlen körülmények sora. Befolyásolhatjuk-e a szerencsénket?

66 A SZERENCSEJÁTÉK A nyeremény a szerencsétől függ! Típusai: - kaszinó alapú játékok (kártyajátékok, rulett, kocka) - fogadás alapú játékok (lóverseny, totó) Jellemzői: - törvényileg szabályozott (miért?) - életkorhoz kötött - leginkább pénzre játszott 18 éves kor alatt a szerencsejáték tiltott!

67 A FÜGGŐSÉG Visszatérően ismétlődő viselkedés, szokás, melyet az adott személy ismétlődően végrehajt és rá, illetve környezetére káros következménnyel járhat. A személy nem tud lemondani róla még akkor sem, ha ezek testi, lelki és szociális ártalmait érzi vagy a környezete tiltja. Szereplője vagyok a történésnek, de nem irányítója!

68 Hogyan csoportosíthatjuk a függőségeket Szerfüggőségek Alkohol Kábítószerek Nikotin Szerves oldószerek Gyógyszer Energiaital, kávé Viselkedési függőségek Facebook Internet, online játékok Szerencsejátékok Társfüggőség Vásárlás Munka A függőség betegség.

69 Kialakulás folyamata: 1. Pozitív kezdet 2. Kritikus szokás kialakulása 3. Függőség A JÁTÉKFÜGGŐSÉG

70 MI A MEGOLDÁS? Kockázatkerülő magatartás Önismeret Pozitív célok, pozitív eszközök Nemet mondás tudománya

71 Akinek ilyen problémái vannak, keressen minket! ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET DEBRECENI SZOCIÁLIS ÉS FEJLESZTŐ KÖZPONT 4024 Debrecen, Rákóczi u / /

72 Szerencsejáték felmérő 1. Mennyi időt töltesz átlagosan egy nap a számítógép előtt? 1. 1 óránál kevesebbet órát órát 4. 4 óránál többet 2. Ebből naponta mennyi időt töltesz az alábbiakkal? (Percben írd mellé az időt!) 1. tanulás: perc 2. hírek, információk olvasás:. perc 3. közösségi oldalak: facebook, twitter, msn, stb.: perc 4. internetes játék: perc 5. egyéb (sorold fel): perc 3. Mennyi időt töltesz egy nap a televízió előtt? 1. 1 óránál kevesebbet órát órát 4. 4 óránál többet 4. Hány alkalommal veszel részt az alábbi dolgokban egy héten? egyszer sem 1-2 alkalommal 3 vagy több alkalommal szervezett sport foci, egyéb sport a haverokkal egyéb szervezett program (zenetanulás, szakkör stb.) Hány olyan alkalom van hetente, amikor szabadidődet a barátoddal/barátaiddal töltöd? 1. heti egy alkalom 2. heti két-három alkalom 3. négy, vagy több alkalom 6. Jelöld be a három leggyakoribb tevékenységet, melyeket a barátaiddal szoktál csinálni? 1. közös filmnézés, mozizás 2. társasjáték 3. nem szervezett sportolás 4. csellengés, plázázás 5. videójátékozás (Playstation, Xbox) 6. szórakozás, bulizás 7. kirándulás, túrázás 8. egyéb, éspedig (írd ide):...

73 7. Játszottál már internetes szerencsejátékot? 1. igen 2. nem 8. Játszottál már nem internetes szerencsejátékot? 1. lottó 2. kenó 3. totó 4. tippmix 5. kaparós sorsjegy 6. pénzben kártyázás 7. pénzben kockázás, snóblizás 8. nem 9. Szoktál-e a barátaiddal pénzben kártyázni? 1. igen 2. nem 10. Szerinted mi a szerencsejáték-függőség? (válaszd a legjellemzőbbet) 1. rossz szokás 2. játék 3. probléma 4. szórakozás 5. betegség 11. Mennyire tartod veszélyesnek, ha valaki időnként vagy rendszeresen játssza az alábbi játékokat? egyáltalán nem kicsit veszélyes közepesen veszélyes eléggé veszélyes nagyon veszélyes lottó, totó, kenó (időnként) lottó, totó, kenó (rendszeresen) tipp-mix (időnként) tipp-mix (rendszeresen) kaparós sorsjegy (időnként) kaparós sorsjegy (rendszeresen) játékautomata (időnként) játékautomata (rendszeresen) internetes szerencsejáték (időnként) internetes szerencsejáték (rendszeresen) kártya pénzben (időnként) kártya pénzben (rendszeresen)

74 12. Mennyire tartod veszélyesnek az alábbi dolgokat? egyáltalán nem kicsit veszélyes közepesen veszélyes eléggé veszélyes nagyon veszélyes rendszeresen dohányozni időnként alkoholt inni rendszeresen alkoholt inni időnként lerészegedni rendszeresen lerészegedni időnként szerencsejátékozni gyakran szerencsejátékozni online számítógépes játékokat játszani időnként füves cigit szívni rendszeresen füves cigit szívni Hány alkalommal vettél részt a klubfoglalkozásokon? 14. Mennyire jellemzőek rád az alábbi állítások? A klubfoglalkozások alatt jobban megismertem a többieket. A klubfoglalkozások alatt jobban megismertem saját magamat. A klubfoglalkozások alatt hasznos visszajelzéseket kaptam a többiektől saját magammal kapcsolatban. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam együttműködni másokkal. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam bízni másokban. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam véleményemet elmondani másoknak. A klubfoglalkozások alatt sokat beszélgettem a többiekkel. A klubfoglalkozások alatt szereztem barátokat. A klubfoglalkozások alatti játékok érdekesek voltak. egyáltalán nem kicsit közepesen eléggé nagyon

75 A kulbfoglalkozások alatt javult a beszédkészségem. A klubfoglalkozások alatt megtanultam jobban figyelni másokra. A klubfoglalkozások alatt megtanultam jobban megmutatni önmagamat. A klubfoglalkozások alatt kifejeztem érzéseimet. A klubfoglalkozások alatt jól éreztem magamat. Összességében a klubfoglalkozások hasznosak voltak

76 15. Írj egy rövid, maximum egy oldalas fogalmazást arról, hogy miért szerettél a klubfoglalkozásokra járni! MEGJEGYZÉS Segítő kérdések, ha megakad a fogalmazás írása közben: mit tanultál a klubfoglalkozásokon miben változtál a foglalkozások hatására mi volt a legemlékezetesebb élményed

77 Szerencsejáték felmérő 1. Mennyi időt töltesz átlagosan egy nap a számítógép előtt? 1. 1 óránál kevesebbet órát órát 4. 4 óránál többet 2. Ebből naponta mennyi időt töltesz az alábbiakkal? (Percben írd mellé az időt!) 1. tanulás: perc 2. hírek, információk olvasás:. perc 3. közösségi oldalak: facebook, twitter, msn, stb.: perc 4. internetes játék: perc 5. egyéb (sorold fel): perc 3. Mennyi időt töltesz egy nap a televízió előtt? 1. 1 óránál kevesebbet órát órát 4. 4 óránál többet 4. Hány alkalommal veszel részt az alábbi dolgokban egy héten? egyszer sem 1-2 alkalommal 3 vagy több alkalommal szervezett sport foci, egyéb sport a haverokkal egyéb szervezett program (zenetanulás, szakkör stb.) Hány olyan alkalom van hetente, amikor szabadidődet a barátoddal/barátaiddal töltöd? 1. heti egy alkalom 2. heti két-három alkalom 3. négy, vagy több alkalom 6. Jelöld be a három leggyakoribb tevékenységet, melyeket a barátaiddal szoktál csinálni? 1. közös filmnézés, mozizás 2. társasjáték 3. nem szervezett sportolás 4. csellengés, plázázás 5. videójátékozás (Playstation, Xbox) 6. szórakozás, bulizás 7. kirándulás, túrázás 8. egyéb, éspedig (írd ide):...

78 7. Játszottál már internetes szerencsejátékot? 1. igen 2. nem 8. Játszottál már nem internetes szerencsejátékot? 1. lottó 2. kenó 3. totó 4. tippmix 5. kaparós sorsjegy 6. pénzben kártyázás 7. pénzben kockázás, snóblizás 8. nem 9. Szoktál-e a barátaiddal pénzben kártyázni? 1. igen 2. nem 10. Szerinted mi a szerencsejáték-függőség? (válaszd a legjellemzőbbet) 1. rossz szokás 2. játék 3. probléma 4. szórakozás 5. betegség 11. Mennyire tartod veszélyesnek, ha valaki időnként vagy rendszeresen játssza az alábbi játékokat? egyáltalán nem kicsit veszélyes közepesen veszélyes eléggé veszélyes nagyon veszélyes lottó, totó, kenó (időnként) lottó, totó, kenó (rendszeresen) tipp-mix (időnként) tipp-mix (rendszeresen) kaparós sorsjegy (időnként) kaparós sorsjegy (rendszeresen) játékautomata (időnként) játékautomata (rendszeresen) internetes szerencsejáték (időnként) internetes szerencsejáték (rendszeresen) kártya pénzben (időnként) kártya pénzben (rendszeresen)

79 12. Mennyire tartod veszélyesnek az alábbi dolgokat? egyáltalán nem kicsit veszélyes közepesen veszélyes eléggé veszélyes nagyon veszélyes rendszeresen dohányozni időnként alkoholt inni rendszeresen alkoholt inni időnként lerészegedni rendszeresen lerészegedni időnként szerencsejátékozni gyakran szerencsejátékozni online számítógépes játékokat játszani időnként füves cigit szívni rendszeresen füves cigit szívni Hány alkalommal vettél részt a klubfoglalkozásokon? 14. Mennyire jellemzőek rád az alábbi állítások? A klubfoglalkozások alatt jobban megismertem a többieket. A klubfoglalkozások alatt jobban megismertem saját magamat. A klubfoglalkozások alatt hasznos visszajelzéseket kaptam a többiektől saját magammal kapcsolatban. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam együttműködni másokkal. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam bízni másokban. A klubfoglalkozások alatt jobban megtanultam véleményemet elmondani másoknak. A klubfoglalkozások alatt sokat beszélgettem a többiekkel. A klubfoglalkozások alatt szereztem barátokat. A klubfoglalkozások alatti játékok érdekesek voltak. egyáltalán nem kicsit közepesen eléggé nagyon

80 A kulbfoglalkozások alatt javult a beszédkészségem. A klubfoglalkozások alatt megtanultam jobban figyelni másokra. A klubfoglalkozások alatt megtanultam jobban megmutatni önmagamat. A klubfoglalkozások alatt kifejeztem érzéseimet. A klubfoglalkozások alatt jól éreztem magamat. Összességében a klubfoglalkozások hasznosak voltak

81 15. Írj egy rövid, maximum egy oldalas fogalmazást arról, hogy miért szerettél a klubfoglalkozásokra járni! MEGJEGYZÉS Segítő kérdések, ha megakad a fogalmazás írása közben: mit tanultál a klubfoglalkozásokon miben változtál a foglalkozások hatására mi volt a legemlékezetesebb élményed

82 [Ide írhatja a szöveget] Szerencsejáték teszt. Iskola... osztály Ikszeld be a megfelelő választ! Esetenként több válasz is megjelölhető! 1. Mi a játék? szabadidő önfeledt eltöltése szabályok szerint végzett, szórakoztató tevékenység szórakozás céljából végzett tevékenység 2. Mi szükséges a játékhoz? játékos társaság szabály eszköz 3. Mi a szerencse fogalma? sorsunkat alakító, akaratunktól független véletlen körülmények sora sorsunkat alakító, akaratunktól független, kiszámítható körülmények sora sorsunkat alakító, akaratunktól független, elkerülhető körülmények sora 4. Befolyásolhatjuk-e a szerencsénket? részben mindig soha 5. Melyik nem szerencsejáték? kaparós sorsjegy kockázás kutyaviadal biliárd fogadás kártyajátékok 6. Mely szerencsejátékok engedélyezettek korhatár nélkül? kaparós sorsjegy online szerencsejátékok tippmix mindegyik lottó egyik sem 7. Mikortól beszélhetünk szerencsejáték függőségről? ha túl sok a játékra fordított idő ha minden pénzt szerencsejátékra költünk ha a játékos nem tud a játék nélkül létezni 8. Mi a szerencsejáték függőség? rossz szokás betegség időtöltés ragaszkodás 9. Melyik szerencsejáték a legveszélyesebb a játékfüggőség kialakulásában? tippmix kártyázás lottó lóverseny online szerencsejáték luxor rulett nyerőgépek 10. Jelöld be a tiltott szerencsejátékokat! sportfogadás állatviadal orosz rulett kenó römi kockázás

83 [Ide írhatja a szöveget] Szerencsejáték teszt Ikszeld be a megfelelő választ! Esetenként több válasz is megjelölhető! 1. A játék,. szerint végzett,. tevékenység. Húzd alá az odaillő szavakat! Egy helyre csak egy szót lehet beilleszteni. sablon megszokás szabályok törvények tervezett kiszámítható szórakoztató unaloműző oktató 2. Melyik nem feltétele a játéknak? játékos eszköz tér szabály jutalom pénz 3. Mi jellemzi a szerencsét? kiszámítható sorsunkat alakítja akaratunktól független véletlen körülmények sora 4. Mitől függ a nyeremény a szerencsejátékokban? felkészültségtől szerencsétől tudástól pénztől szabályoktól 5. Mi a közös a függőségekben? torzítják a személyiséget hiányérzetet adnak kóros ragaszkodás alakul ki társaságtól függ 6. Melyek a viselkedésfüggőségek? Karikázd be! facebook gyógyszerek anorexia dohányzás szerencsejátékok kávé 7. Melyik az igaz a játékfüggőségre? a játékos nagyban befolyásolja a nyereményt nem a játékos irányít 8. Melyek a szerencsejáték-függőség elkerülésének lehetőségei? önismeret pozitív célok nemet mondás tudománya biztos anyagi háttér kockázatkerülés jó logikai készség

84 Klubfoglalkozásokat értékelő fogalmazás Tartalmi kategória Megtanultam, hogy a szerencsejáték veszélyes Másokat jobban megismertem A játékok érdekesek, szórakoztatóak voltak Önismeretem fejlődött Jó volt a hangulat Együttműködés, csoportmunka Vidámság Más szempontból láttam a többieket Fejlődött a kommunikációm Figyeltünk egymásra Nyitottabb lettem Jól éreztem magam Néha komoly dolgokról is beszélgettünk Ajánlanám másnak is

85 Teljesítés igazolás szerencsejáték prevenciós modellprogram keretében megtartott klubfoglalkozásról Alulírott.. igazolom, hogy a..mint oktatási intézmény, valamint szakmai partnere a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális Központja (4024 Debrecen, Rákóczi u. 7.) között létrejött szakmai kapcsolat alapján az Együttműködési Megállapodásban foglaltak szerint, a tanulóknak szóló szerencsejáték prevenciós modellprogram megvalósítása keretében, a tanórán kívüli klubfoglalkozások az alább részletezett módon lettek megtartva. Név Időpont Alkalom Óraszám Összesen: Igazgató Dátum:

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció

Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció Program címe: Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció Tanúsítvány száma: 6/2015. Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. július 23. Kérelmező neve: Független Egyesület (Nonprofit civil Szervezet) Program

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

Médiaismereti foglalkozások könyvtári környezetben foglalkozás sorozat beszámoló

Médiaismereti foglalkozások könyvtári környezetben foglalkozás sorozat beszámoló A foglalkozás címe: Ismerkedő foglalkozás A foglalkozás helyszíne és résztvevői: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 1004 Kőbányai könyvtára, felsős csoport A foglalkozás időpontja: 2010. október 15. A foglalkozás

Részletesebben

Tanmenetek. November 1. Õszinteség, titoktartás 2. Az egészséges étrend

Tanmenetek. November 1. Õszinteség, titoktartás 2. Az egészséges étrend Tanmenetek Minden évfolyamon heti egy órában (évi 36) terveztük meg a NAT és a kerettanterv tartalmainak megfeleltetett témákat. Mivel az egyes nevelési témák évfolyamonként visszatérnek, mindig az osztályhoz

Részletesebben

FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS -

FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS - FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS - NEMZETKÖZI MÉRCÉVEL Debrecen, 2013. május 31. Dr. Zelei Beatrix CSR osztályvezető A felelősség nem csak a játékosoké! 2 FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS Responsible Gaming Felelős játék/játszás

Részletesebben

Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac?

Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac? Online videójáték: kevesek szórakozása vagy egy új piac? Pintér Róbert PhD 2016.09.28. Internet Hungary, Siófok 2016 enet Internetkutató Kft. Minden jog fenntartva! 2 A kutatásról röviden Kutatási cél:

Részletesebben

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről KIDSCREEN-52 Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről Szülői kérdőív Page 1 of 7 Kedves Szülő, Dátum: év hónap Hogy van a gyermeke? Hogy érzi magát? Ezeket szeretnénk most megtudni Öntől.

Részletesebben

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11.

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11. Eredmények S z ü lői elégedettségi kérdőív 2 0 1 0 / 2 0 11. A kérdőívek száma 250 213 200 150 100 93 50 0 kiadott kitöltött 2 Az Ön gyermeke 60 56 50 40 34 30 20 10 0 fiú lány nincs válasz 2 3 A kérdőív

Részletesebben

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v -

E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - Az egészség nem minden, de az egészség nélkül a minden is semmi. E G É S Z S É G T E R V - k é r d ő í v - (Arthur Schopenhauer) Életkora Neme (kérem, húzza alá) nő férfi Legmagasabb iskolai végzettsége

Részletesebben

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés)

Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) Szülői elégedettségi kérdőív 2014/15 (11 kitöltés) 1/12 Kitöltői adatok statisztikái: 1. Kérjük, gondolja végig és értékelje azt, hogy a felsorolt állítások közül melyik mennyire igaz. A legördülő menü

Részletesebben

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok

SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd SZEREPJÁTÉK-KUTATÁS 2011 KÉRDŐÍV eredmények 2. rész SZEREPJÁTÉK adatok www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris

Részletesebben

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó!

FENNTARTÓI IGÉNY ÉS ELÉGEDETTSÉG KÉRDİÍV. Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív. A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések. Tisztelt Fenntartó! Fenntartói igény és elégedettségi kérdőív A JNSZ TISZK re vonatkozó kérdések Tisztelt Fenntartó! Az alábbi kérdőívben állításokat fogalmaztunk meg a JNSZ TISZK fenntartóinak a TISZK mint intézmény, önálló

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Tisztelt Bizottság! Vizsgálatunk 4 fő területre oszlik:

Tisztelt Bizottság! Vizsgálatunk 4 fő területre oszlik: Tisztelt Bizottság! A Hétszínvilág Egyesület szerződéséhez híven elkészítette a kortárssegítő képzésre jelentkezők fiatalok körében felmérését. A kérdőív az Ifjúság Kutatás 2000 Dunaújváros felhasználásával

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő

Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő Szakterületi ismeretek Az egészségfejlesztés célja, fogalma,

Részletesebben

Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv)

Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv) Egyéni Fejlesztési Terv (Egyéni Előrehaladási Terv) Mentor neve: Mentor azonosítója: Tanuló neve: Tanuló azonosítója: Az Egyéni Fejlesztési Terv egy folyamatosan változó, a tanuló fejlődését regisztráló,

Részletesebben

Iskolai Közösségi Szolgálat. Teljesítési napló

Iskolai Közösségi Szolgálat. Teljesítési napló Iskolai Közösségi Szolgálat Teljesítési napló Név: Születési hely, idő: Anyja neve: Cím: Osztályfőnök: Iskola pecsétje: 1 Mit nevezünk iskolai közösségi szolgálatnak? Az iskolai közösségi szolgálat egy

Részletesebben

Túlzottan on-line? Készítette: Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ (9200 Mosonmagyaróvár, Vasutas u. 10.)

Túlzottan on-line? Készítette: Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ (9200 Mosonmagyaróvár, Vasutas u. 10.) Túlzottan on-line? Készítette: Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ (9200 Mosonmagyaróvár, Vasutas u. 10.) TÁMOP-3.1.4.B-13/ 1 2013-0001 Függőség kávé Szerhez kötődő Nem szerhez

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLATOK SZERVEZÉSE COMENIUS CAMPUS MELLÉKLET AZ ÚTMUTATÓHOZ T A N Í T Ó SZAK GYAKORLATVEZETŐK és HALLGATÓK RÉSZÉRE 3.

SZAKMAI GYAKORLATOK SZERVEZÉSE COMENIUS CAMPUS MELLÉKLET AZ ÚTMUTATÓHOZ T A N Í T Ó SZAK GYAKORLATVEZETŐK és HALLGATÓK RÉSZÉRE 3. SZAKMAI GYAKORLATOK SZERVEZÉSE COMENIUS CAMPUS MELLÉKLET AZ ÚTMUTATÓHOZ T A N Í T Ó SZAK GYAKORLATVEZETŐK és HALLGATÓK RÉSZÉRE 3. félév tanegység: Pedagógiai megfigyelés 1. - Fókuszban a tanuló (kiscsoportos

Részletesebben

A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont hatókörében működő műhelyek működési rendje

A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont hatókörében működő műhelyek működési rendje A Sátoraljaújhelyi Tehetségpont hatókörében működő műhelyek működési rendje I. Alapfogalmak A Működési rend fogalomhasználata azonos az Országos Tehetségpont által kiadott Fogalomtár a Tehetségpontok számára

Részletesebben

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR)

AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV JANUÁR) AZ ÓVODA ÉS AZ ISKOLA KÖZÖTTI ÁTMENET (SZÜLŐI KÉRDŐÍV 2011. JANUÁR) Összeállította: Ladányiné Sütő Tünde Budapest 2011. január 1 Az óvoda iskola átmenet tapasztalatai 2010/2011. Elégedettségi mérést az

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

Esély a tiszta, függőségmentes szerencsejátékra

Esély a tiszta, függőségmentes szerencsejátékra Szerencsejátékosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete 1026 Budapest, Guyon Richárd utca 19. Adószám:18150296-1-41; Telefon: +36 70 670 0895; +36 30 859 8913 e-mail: szoeke08@gmail.com Esély a tiszta, függőségmentes

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 5. osztály Résztvevők száma: 22 fő 9 lány

Részletesebben

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: )

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: ) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 6. osztályos tanulók részére Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. melléklet a 152013. (II.26.) EMMI rendelethez SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye:... ir.sz.... (település)... (utca, hsz.) Születési

Részletesebben

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája Generációk az információs társadalomban Infokommunikációs kultúra, értékrend, biztonságkeresési stratégiák Projekt záró workshop TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 Program Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs

Részletesebben

Borderless EUR - Határtalan Európa

Borderless EUR - Határtalan Európa Borderless EUR - Határtalan Európa Középiskolás és egyetemista fiatalok jelentkezését várjuk szerbiai és magyarországi táborokra! Szeretnél a saját Urad lenni? Ha igen akkor tarts velünk és próbáld ki

Részletesebben

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke Azonosító címke TIMSS & PIRLS 2011 Tanulói kérdőív 4. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10. IEA, 2011 Útmutató Ebben a kérdőívben Veled kapcsolatos

Részletesebben

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban

Záródolgozat Projekt a gyakorlatban 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 6.osztály Résztvevők száma: 23 Időpont:4 óra Osztály / csoport rövid bemutatása:matematikából nálunk csoport bontás van. A 6. évfolyamon

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. melléklet a 152013. (II. 26.) EMMI rendelethez SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:

Részletesebben

JÁTÉKOSLÉT 2012 KÉRDŐÍV eredmények. 3. rész MMORPG játékok

JÁTÉKOSLÉT 2012 KÉRDŐÍV eredmények. 3. rész MMORPG játékok Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd JÁTÉKOSLÉT 2012 KÉRDŐÍV eredmények 3. rész MMORPG játékok www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris Társadalmi

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR

VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR VÁSÁRLÁSI SZOKÁSOK - VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR Kedves Válaszadó! A "Vásárlási Szokások - Vízöntő Gyógyszertár" Kérdőív kitöltésével segítsen nekünk, hogy az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást tudjuk nyújtani.

Részletesebben

Bekapcsolódtál- e a három hetet meghaladó projekt rendezvényeibe?

Bekapcsolódtál- e a három hetet meghaladó projekt rendezvényeibe? Zárónap A három hetet meghaladó projekt zárónapjára 2010. május 31-én került sora Az intézmény aulájában kiállítást rendeztünk azokból a produktumokból, amelyet a bevont tanulócsoportok az elmúlt másfél

Részletesebben

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységének gyermekvédelmi vonatkozásai

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységének gyermekvédelmi vonatkozásai A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tevékenységének gyermekvédelmi vonatkozásai Gesztelyi Tamás Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum A Debreceni KEF bemutatása KEF szakmai fórum 2003. óta működik Debrecenben

Részletesebben

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Kedves Könyvtárhasználónk és Látogatónk! Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg az Ön igényeinek.

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. Lakcíme/tartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely:

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. Lakcíme/tartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely: SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési dátum (év, hó, nap): Születési hely: Anyja neve: Lakcímetartózkodási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ DIÁKOKNAK

TÁJÉKOZTATÓ DIÁKOKNAK TÁJÉKOZTATÓ DIÁKOKNAK Miről lesz szó? 2016. január 1-je után az érettségi vizsgára bocsátás feltétele 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. A 2012/2013. tanévben középfokú tanulmányaikat megkezdőket

Részletesebben

Játék határokkal. modellprogram 2012-2014

Játék határokkal. modellprogram 2012-2014 Játék határokkal modellprogram 2012-2014 Tartalom 3 I. Előzmények 10 II. A program rövid ismertetése 11 III. Az egyes programelemek részletes bemutatása 12 A. Prevenciós programelemek 12 1. Rendhagyó osztályfőnöki

Részletesebben

Paksi Borbála, Magi Anna, Demetrovics Zsolt

Paksi Borbála, Magi Anna, Demetrovics Zsolt Paksi Borbála, Magi Anna, Demetrovics Zsolt A szerencsejáték, illetve a problémás szerencsejáték használat kockázatai, a kockázatok társadalmi/demográfiai mintázódása és azok prevencióval kapcsolatos folyományai

Részletesebben

Német nyelv évfolyam

Német nyelv évfolyam Német nyelv 4-8. évfolyam 4. évfolyam Éves órakeret 92,5 + 37 Heti óraszám: 2,5 + 1 Témakörök Óraszám Az én világom, bemutatkozás 10 Én és a családom: a család bemutatása 12 Az iskolám: az osztályterem

Részletesebben

OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET

OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET Miskolci Magister Gimnázium OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET 2013/2014-es tanév 11. osztály Készítette : Berecz Mária OSZTÁLYFŐNÖKI MUNKATERV Az osztályfőnöki órák tematikája illeszkedik iskolánk nevelési koncepciójába

Részletesebben

IKSZ Ahogyan mi látjuk tapasztaljuk. a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban

IKSZ Ahogyan mi látjuk tapasztaljuk. a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban IKSZ Ahogyan mi látjuk tapasztaljuk a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban Röviden rólunk 1989.szeptember 2. Kertvárosi környezet Tág, világos terek, Nagy park, szabadtéri pályák 20 osztály- 650 tanuló

Részletesebben

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött

Részletesebben

CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért

CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért Program címe: CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért Tanúsítvány száma: 2/2015 Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. február 4. Kérelmező neve: Drogprevenciós Munkacsoport Program rövid leírása

Részletesebben

A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén

A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén A civil szervezetek és a szakdolgozók lehetőségei a táplálkozási prevenció területén Kovács Ildikó dietetikus Szívbarát program Szívbarát életmóddal a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséért Budapest,

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium (OM azonosító: 035282) Györgyi Albert) Az iskola dolga, hogy megtanítsa vélünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti

Részletesebben

November - A függőség elleni küzdelem hónapja. Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra

November - A függőség elleni küzdelem hónapja. Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra November - A függőség elleni küzdelem hónapja Szerkesztette: dr Lázár Sarnyai Nóra Hétköznapi szóhasználatban a függőség szót a ragaszkodás, hozzászokás, szükséglet értelemben használjuk. A függőség 40-60

Részletesebben

Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV

Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér Helyszín: NYÍR Pláza első emelet Önkéntesség, nemzetközi ifjúsági cserék, kiállítások,

Részletesebben

Hit és prevenció harc a drogok ellen

Hit és prevenció harc a drogok ellen Program címe: Hit és prevenció harc a drogok ellen Tanúsítvány száma: 5/2015 Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. május 7. Kérelmező neve: Alfamedicus Egészségügyi és Humán Szolgáltató Bt. Program rövid

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM

EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM EGÉSZSÉGNEVELÉSI PROGRAM Szeresd az egészséged, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ő a jövő. őrizd a szüleid egészségét! merta múlton épül föl a jelen és a jövő. Bárczy Gusztáv 2 Tartalom 1. Egészséges

Részletesebben

Jól játszó család Felmérés a hazai játszási szokásokról

Jól játszó család Felmérés a hazai játszási szokásokról Jól játszó család Felmérés a hazai játszási szokásokról A Formatex kérdőíves kutatása Mintavétel: 2012. október-december 1 1. Vezetői összefoglaló A Formatex több bevásárlóközpontban és egy családi nagyrendezvényen

Részletesebben

Módszertani segédlet pedagógusoknak a dohányzással kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések

Módszertani segédlet pedagógusoknak a dohányzással kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Módszertani segédlet pedagógusoknak a dohányzással kapcsolatos órák megtartásához Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések A dohányzás káros hatásai Javasolt évfolyam: 7 12. Időbeosztás Tanári

Részletesebben

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV

ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV ELHÍZÁS KONZULTÁCIÓS KÉRDŐÍV Kedves páciensem, kérem, válaszoljon részletesen minden kérdésre, mielőtt a tanácsadást elkezdenénk. Eljövetelének motivációja: barátok, ismerősök ajánlása önálló kezdeményezés

Részletesebben

SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ... település,... irányító sz. (Előző név, ha van:. ) Születési hely:..., év: hó:. nap:.. Anyja neve:.

SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ... település,... irányító sz. (Előző név, ha van:. ) Születési hely:..., év: hó:. nap:.. Anyja neve:. A kérelmező intézmény neve: A kérelmező intézmény címe:.... település,... irányító sz.... utca, hsz., Tel.: Fax.:.. E-mail cím:. Tisztelt Bizottság! Kérem, hogy a nevű igénybe vevő (Előző név, ha van:.

Részletesebben

ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015.

ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015. ÉLETMÓD KÉRDŐÍV 5. A és B OSZTÁLY 2015. 1. Nemed: Fiú 19 fő Lány 17 fő Összesen:36 fő 2. Véleményed szerint mennyire vagy egészséges? a) Teljesen egészséges vagyok 9 fő 25% b) Eléggé egészséges vagyok

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann

A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann különkiadás A 2016/2017. tanévben az 1. osztályosok tanítói: Juha Gyöngyi és Molnárné Kondrát Mariann Szeretettel várjuk a szülőket tájékoztató szülői értekezletre 2016. jan. 27 - én, szerdán 18 órakor,,

Részletesebben

RÖVIDEN SZÓLVA NYEREMÉNYJÁTÉKOK, PROMÓCIÓK ADÓZÁSÁRÓL

RÖVIDEN SZÓLVA NYEREMÉNYJÁTÉKOK, PROMÓCIÓK ADÓZÁSÁRÓL RÖVIDEN SZÓLVA NYEREMÉNYJÁTÉKOK, PROMÓCIÓK ADÓZÁSÁRÓL Budapest, 2015 Szerző: Kopányiné Mészáros Edda Sorozatszerkesztő: Kökényesiné Pintér Ilona ISBN 978-963-638-484-5 ISSN 2416-2310 (Tanácsadói könyvek)

Részletesebben

Beszámoló az IKT munkaközösség 2011/2012-es tanév végén végzett méréséről Készült: Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola

Beszámoló az IKT munkaközösség 2011/2012-es tanév végén végzett méréséről Készült: Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Beszámoló az IKT munkaközösség 2011/2012-es tanév végén végzett méréséről Készült: Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola A mérésről Munkaközösségünk mérést végzett a felsős tanulók (5.a,

Részletesebben

Együtt az egészséges fiatalokért a Thanban. Balogh Tiborné Than K. Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

Együtt az egészséges fiatalokért a Thanban. Balogh Tiborné Than K. Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola Együtt az egészséges fiatalokért a Thanban Balogh Tiborné Than K. Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola A program megvalósításának helyszíne: Than Károly Ökoiskola Nyelvi előkészítő gimnázium

Részletesebben

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:...ir.sz...(település)...(utca, Telefon: Apja neve: E-mail:

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM. ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely:...ir.sz...(település)...(utca, Telefon: Apja neve: E-mail: Ha igen SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY IRÁNTI KÉRELEM 1. A GYERMEK, A TANULÓ SZEMÉLYI ADATAI: Név: Lakcímetartózkodási helye: ir.sz. (település) (utca, hsz.) Születési hely: Születési dátum (év, hó, nap): Anyja neve:

Részletesebben

Gyermekeket célzó reklámok

Gyermekeket célzó reklámok s o r s z á m Gyermekeket célzó reklámok A válaszadás önkéntes! 1. A település neve:... 2. A kérdezett neme:..... 3. A kérdezett születési éve: 1 9 4. Mi az Ön legmagasabb iskolai végzettsége? 1 kevesebb,

Részletesebben

Beíratás a 2016/2017. tanévre

Beíratás a 2016/2017. tanévre Beíratás a 2016/2017. tanévre A tanköteles korba lépő gyermekek beíratásának ideje a Budapest Főváros Kormányhivatala által meghatározottak szerint. A beíratáskor be kell mutatni: - a szülő, törvényes

Részletesebben

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára

e-bug egészségfejlesztési program iskolások számára Kedves Érdeklődő! Tudod hogyan kell helyesen kezet mosni? Megfelelően használod az antibiotikumokat? Mit tudsz a mikróbákról? Ismered meg a szexuális úton terjedő betegségeket és tudod hogy lehet megelőzni

Részletesebben

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM

TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM E4/VI/2/2012. TANÍTÓK ELMÉLETI ÉS MÓDSZERTANI FELKÉSZÍTÉSE AZ ERKÖLCSTAN OKTATÁSÁRA CÍMŰ 30 ÓRÁS PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZŐ PROGRAM ELÉGEDETTSÉGI KÉRDŐÍVEINEK ÖSSZEGZÉSE Tanfolyam időpontja: 2012. október 12

Részletesebben

Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések

Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához. Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Módszertani segédlet pedagógusoknak az első szexszel kapcsolatos órák megtartásához Óravázlatok Projektötletek Megbeszélendő kérdések Első szex Javasolt évfolyam: 7 12. Időbeosztás Tanári tevékenység Tanulói

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KEMPELEN FARKAS GIMNÁZIUM AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA: Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele,

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGNAPLÓ. Tanuló neve: Iskola neve: Osztály megnevezése:

TEVÉKENYSÉGNAPLÓ. Tanuló neve: Iskola neve: Osztály megnevezése: TEVÉKENYSÉGNAPLÓ A TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 az Európai Unió támogatásával megvalósuló Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés projekt keretében megvalósuló mozgásszenzoros kutatáshoz Tanuló neve: Iskola

Részletesebben

Tematika: Időpont: helyszín: Tevékenység témája tartalma célcsoport eszközök,kellékek

Tematika: Időpont: helyszín: Tevékenység témája tartalma célcsoport eszközök,kellékek Tematika: C.1.1.10. Prevenciós tevékenységek a deviáns magatartás, a korai iskolaelhagyás, a korai terhességek, káros szenvedélyek leküzdése érdekében. Előadó: Rácz Tamás C.1.1.10. Prevenciós előadás káros

Részletesebben

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS

GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS GRASSROOTS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS Azok az emberek, akik részt vesznek a Grassroots tevékenységekben. Edzők, tanárok, közösségi vezetők-szervezők, stb. AZ EDZŐ-PEDAGÓGUS jellemzői Szenvedélyes

Részletesebben

Dr. László Miklós. A hatástól az értésig

Dr. László Miklós. A hatástól az értésig Dr. László Miklós A hatástól az értésig Dr. László Miklós A hatástól az értésig Bevezetés 2013-ban immár hetedik alkalommal került sor egy olyan kutatásra, mely témája a tinédzserek és a média kapcsolata

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára

FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Zingo játékszabály és használati útmutató FIGYELMEZTETÉS! Fulladásveszély! Apró alkatrészeket tartalmaz, ezért 3 éves kor alatt tilos! 5+ 5 éves kortól ajánlott 2-6 játékos számára Játssz a kedvenc Zingo

Részletesebben

Nyüsti Szilvia Ceglédi Tímea A HÁROM VERSENGŐ DIMENZIÓ KÍSÉRLET HALLGATÓI TÍPUSOK KIALAKÍTÁSÁRA A TANULÁS, A SZABADIDŐ ÉS A MUNKA DIMENZIÓJA MENTÉN

Nyüsti Szilvia Ceglédi Tímea A HÁROM VERSENGŐ DIMENZIÓ KÍSÉRLET HALLGATÓI TÍPUSOK KIALAKÍTÁSÁRA A TANULÁS, A SZABADIDŐ ÉS A MUNKA DIMENZIÓJA MENTÉN Nyüsti Szilvia Ceglédi Tímea A HÁROM VERSENGŐ DIMENZIÓ KÍSÉRLET HALLGATÓI TÍPUSOK KIALAKÍTÁSÁRA A TANULÁS, A SZABADIDŐ ÉS A MUNKA DIMENZIÓJA MENTÉN CHERD-H Konferencia 2010 A vizsgálat indokoltsága A felsőoktatásban,

Részletesebben

3 Nagyatád, 4 Salgótarján, 5 Eger, 6 Budapest)

3 Nagyatád, 4 Salgótarján, 5 Eger, 6 Budapest) A betegek visszajelzései, mint a minőségbiztosítás indikátorai Prof. Simon Tamás 1, Gellénné Rezsnyák Erika 2, dr. Kiss Istvánné 3, Kreicsi Mária 4, Bak Imre 5, Szentmiklósi Judit 6 ( 1 Magyar Rákellenes

Részletesebben

54 761 02 0010 54 01 Gyermekotthoni asszisztens Gyermekgondozó-nevelő

54 761 02 0010 54 01 Gyermekotthoni asszisztens Gyermekgondozó-nevelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

4. (13) bekezdés: A közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között

4. (13) bekezdés: A közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között Közösségi szolgálat Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 40 (13) bek., 97 (2.) bek. A Nemzeti alaptanterv kiadásáról bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012.

Részletesebben

AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYZAT

AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYZAT AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS SZABÁLYZAT 2015. A közösségi szolgálatra vonatkozó jogszabályok Nkt. 4. (15) közösségi szolgálat: szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének

Részletesebben

A pedagógusok ismeretei az iskolákban megvalósuló pályaorientációs tevékenységről

A pedagógusok ismeretei az iskolákban megvalósuló pályaorientációs tevékenységről Magyar Pedagógiai Társaság - Pályaorientációs Szakosztály A tanárok és a pályaorientáció - Életút-támogató pályaorientációra való felkészítés a tanárképzésben A pedagógusok ismeretei az iskolákban megvalósuló

Részletesebben

Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra

Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra Jelentkezési lap iskolai közösségi szolgálatra Alulírott tanuló a(z) iskola osztályos tanulója a./ tanévben az alábbi területeken kívánok eleget tenni a közösségi szolgálatnak: területen órában területen

Részletesebben

30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com www.elestaregyesulet.mindenkilapja.hu

30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com www.elestaregyesulet.mindenkilapja.hu SOMOGY MEGYEI CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM 7400 Kaposvár, Csokonai u.1. 3/5. - EGYÜD Árpád Kulturális Központ, Agóra - ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesület 30/846-9130, 30/681-0007 elestaregyesulet@gmail.com

Részletesebben

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz

1. sz. melléklet. Orientáló mátrix. a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz 1. sz. melléklet Orientáló mátrix a TAMOP 5.1.1.-09/2 kódszámú pályázati útmutatóhoz Kistérség Projekt címe Összeg (mft) Baktalórántháza Játszva, tanulva, sportolva a társadalom hasznos tagjává válni Leírás

Részletesebben

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála

Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága. Skála Fogorvostudományi Kar () Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Kérdésszöveg Válaszok relatív gyakorisága Bal pólus Skála Átl. elt. Átlag Medián Hisztogram Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanév

Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2012-2013-as tanév Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2012-2013-as tanév A L SÓ TAGOZAT P edagógiai programunkban célul tűztük ki, hogy minden tanulónkat képességének megfelelő szinten

Részletesebben

Lakosságfelkészítés. Kirendeltség-vezetői tapasztalatok

Lakosságfelkészítés. Kirendeltség-vezetői tapasztalatok Lakosságfelkészítés Kirendeltség-vezetői tapasztalatok Lakosságfelkészítés, lakosság tájékoztatás Megelőzés Beavatkozás (Veszélyhelyzeti kommunikáció) Újjáépítés felkészítés tájékoztatás Felkészítés, tájékoztatás

Részletesebben

Hogyan írjunk jól sikerült kompetenciamérést? Készítette: Kiss István 2. évf. Mérés-értékelés szakvizsga

Hogyan írjunk jól sikerült kompetenciamérést? Készítette: Kiss István 2. évf. Mérés-értékelés szakvizsga Hogyan írjunk jól sikerült kompetenciamérést? Készítette: Kiss István 2. évf. Mérés-értékelés szakvizsga Tartalom Bevezető Kompetencia Kérdőív Eredmény Bemutatkozás A dolgozat keletkezésének körülményei

Részletesebben

Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM

Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM Program címe: TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EDUKÁCIÓS PROGRAM Tanúsítvány száma: 1/2014 Tanúsítvány érvényességi ideje: 2016. január 30. Kérelmező neve: Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Korlátolt

Részletesebben

JÁTÉK KÖZÖSSÉG ÖNISMERET

JÁTÉK KÖZÖSSÉG ÖNISMERET É N É S M Á S I K JÁTÉK KÖZÖSSÉG ÖNISMERET modul szerzôje: Nagy Erika SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYM SZKB_103_13 124 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK TNÁRI

Részletesebben

OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET

OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET OSZTÁLYFŐNÖKI TANMENET 11. évfolyam 2014/2015 Osztályfőnök: Osztály: Nyíregyháza, 2014. szeptember 01. Készítette: Salamonné Bíró Beáta (OFMK. vez.) Engedélyezte:. intézményvezető helyettes SZEPTEMBER

Részletesebben

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása Munkába Lépés egy TÁMOP 5.3.1 projekt pszicho-szociális és

Részletesebben

Játék határokkal egy modellprogram kiterjesztése

Játék határokkal egy modellprogram kiterjesztése Játék határokkal 2015-2016 egy modellprogram kiterjesztése Tartalom 3 Előzmények a modellprogram 6 A Játék határokkal program kiterjesztése 8 Kortárssegítők képzése 9 Rendhagyó osztályfőnöki órák 10 Szabadidős

Részletesebben

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap

A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A HMJVÖ Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda Jó gyakorlatai: SZÓ-TÁR idegen nyelvi nap A jó gyakorlat célja Az idegen nyelvi nap során a tanulók különböző idegen nyelvi foglalkozásokon, workshopokon

Részletesebben

A kompetencia terület neve

A kompetencia terület neve Pomáz Város Önkormányzata TÁMOP 3.1.4/08-1-2008-0024 Kompetencia alapú oktatás bevezetése Pomáz Város Önkormányzata nevelési oktatási intézményeiben A kompetencia terület neve SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS

Részletesebben

TIMSS 2011. kérdőív. Field Test Version Questionnaire. 8. évfolyam

TIMSS 2011. kérdőív. Field Test Version Questionnaire. 8. évfolyam Identification Azonosító címke Label TIMSS 2011 Field Test Version School Tanulói Questionnaire kérdőív 8. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10.

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben