J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának február 7. napján 16 óra 08 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Távolmaradását előre jelezte: Tanácskozási joggal részt vettek: Az ülést vezeti: Fuchs Gyula elnök dr. Bajuszné Veigli Katalin Lujza képviselő Egresi Antal képviselő Mikó Imréné nem képviselő bizottsági tag Tüskés Beáta nem képviselő bizottsági tag Bíró Imre nem képviselő bizottsági tag Mizák Zoltán képviselő dr. Dallos Andrea jogtanácsos, osztályvezető-helyettes Polonkai Zoltánné osztályvezető Kisné Stark Viola osztályvezető Marótiné Sipos Ildikó osztályvezető Szárazné Torkos Mariann osztályvezető dr. Nagy Gergely jogász Haraszti Erika gazdasági ügyintéző Fuchs Gyula a Bizottság elnöke Fuchs Gyula a Bizottság elnöke köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a Bizottság 6 fővel határozatképes. Fuchs Gyula javaslat, észrevétel hiányában szavazásra teszi fel a meghívóban szereplő alábbi napirendi pontokat: 1. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról (11.) 2. Javaslat a Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata által alapított kitüntetések, elismerő címek adományozásának rendjéről szóló 15/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete módosítására (2.) 3. Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelete megalkotására (3.) 4. Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 20/2008. (IV. 25.) rendeletének módosítására (4.) 5. Javaslat Budapest XXIII. kerület Dunapart jelű 20 kv szabadvezeték hálózat kiváltására, térítésmentes átadására II. ütem (7.) 6. Javaslat a VEKOP projekt Konzorciumi Együttműködési Megállapodásának módosítására (8.)

2 2 7. Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosítására (5.) 8. Javaslat az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotására (6.) 9. Egyebek A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 6/2018.(II.7.) határozata a február 7-ei ülés napirendi pontjainak elfogadásáról A Bizottság a február 7. napi ülésének napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról (11.) 2. Javaslat a Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata által alapított kitüntetések, elismerő címek adományozásának rendjéről szóló 15/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete módosítására (2.) 3. Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelete megalkotására (3.) 4. Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 20/2008. (IV. 25.) rendeletének módosítására (4.) 5. Javaslat Budapest XXIII. kerület Dunapart jelű 20 kv szabadvezeték hálózat kiváltására, térítésmentes átadására II. ütem (7.) 6. Javaslat a VEKOP projekt Konzorciumi Együttműködési Megállapodásának módosítására (8.) 7. Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosítására (5.) 8. Javaslat az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotására (6.) 9. Egyebek A Bizottság rátér a napirendi pontok tárgyalására. 1. NAPIRENDI PONT: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal évi munkájáról (11.) Fuchs Gyula elmondja, igen alapos, minden részletre kiterjedő a beszámoló, amiért a Bizottság nevében köszönetet mond a Hivatalnak. Kérdés, hozzászólás hiányában szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

3 3 A Bizottság 6 igen szavazattal, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 7/2018.(II.7.) határozata a Polgármesteri Hivatal évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal évi tevékenységéről szóló beszámolót fogadja el. 2. NAPIRENDI PONT: Javaslat a Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata által alapított kitüntetések, elismerő címek adományozásának rendjéről szóló 15/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete módosítására (2.) dr. Dallos Andrea az előterjesztés készítője elmondja, a testületi ülés időpontja helytelenül szerepel az előterjesztés előlapján, természetesen február 13-a. Kiegészítésként hozzáfűzi, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság ülésen Egresi Antal képviselő úr javaslatára felmerült, vizsgálja meg a Hivatal, hogy fő kapja ezt az elismerő címet, melyet a Jogi és Ügyrendi Bizottság szintén támogatott. Az ezzel kapcsolatos kiegészítő anyag vélhetően képviselő-testületi ülésre elkészül és kiosztásra került. Fuchs Gyula azon bizottsági tagok számára, akik nem tagjai a Városfejlesztési Bizottságnak, így nem tudhatják az ott elhangzottakat elmondja, hogy az előterjesztés szerint 12 rendőr kapna évente elismerést. Hatan tavasszal a Rendőrség napjához, hatan az év végi ünnepekhez igazodva decemberben. Egresi Antal kiegészítő indítványa az volt, hogy a létszám legyen megemelve 24 főre. Fuchs Gyula elmondja ez 24 jutalmazott, akárhogyan is nézzük, dupla pénz. Kérdezi: költségvetési oldalról hogyan néz ki a dolog? Polonkai Zoltánné válaszolja, kettő millió Ft-tal több támogatás van beállítva a évi költségvetésbe. Egresi Antal elmondja, azt is javasolta, hogy magasabb összeget kapjanak. Polonkai Zoltánné válaszolja, a költségvetési rendeletben most még nem a magasabb összeg lett beállítva. A Képviselő-testület a megemelésről még nem hozott döntést. Egresi Antal hozzáfűzi: valójában meg tudjuk emelni, mert nem állapított meg az Önkormányzat összeget. Csak idáig az volt a gyakorlat, hogy a rendőrök a jutalmazásnál bruttó ,- Ft összegű jutalmat kaptak, ezt keveseltem, ugyanis az kb ,- Ft környékén van nettóban. Méltatlan ma már a köztisztviselőkre vagy a rendvédelmi dolgozókra nézve ez a ,- Ft-os összeg. Ezért kértem annak a lehetőségnek a megvizsgálását is, hogy emeljük meg ezt az összeget. Nyilvánvalóan a költségvetésben ez egy fontos kérdés, ezért kértem azt is, hogy a költségvetés elfogadásáig az Önkormányzat vezetőivel vitassák meg, és esetleg módosuljon a költségvetésben az erre beállított összeg. Fuchs Gyula kérdezi: a képviselő úr mennyivel szeretné megemelni az összeget? Egresi Antal: javasolnám, hogy ,- Ft környékén kapjanak nettóban.

4 4 Polonkai Zoltánné: a képviselő-testületi üléség megvizsgáljuk, hogy belefér-e. Egresi Antal köszöni szépen. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a módosításról szóló rendelet-tervezetet, azzal a módosító javaslattal, hogy évente 24 fő részesüljön elismerésben, nettó ,- Ft összegben. A Bizottság 6 igen szavazattal, 0 nem szavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 8/2018.(II.7.) határozata a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata által alapított kitüntetések, elismerő címek adományozásának rendjéről szóló 15/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata által alapított kitüntetések, elismerő címek adományozásának rendjéről szóló 15/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet elfogadását azzal a módosítással, hogy évente 24 fő részesüljön elismerésben, nettó ,- Ft összegben. 3. NAPIRENDI PONT: Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelete megalkotására (3.) Fuchs Gyula röviden összefoglalja az előterjesztés lényegét. Mikó Imréné: nagyon örülök, hogy megemelték a jövedelemhatárt, szerintem még lehetett volna emelni, mert sokan kimaradtak a karácsonyi csomagból. Kérném, hogy az újságban már korábban jelezzék, akár a szeptemberiben is, mert a tavalyi évben nagyon sokon kimaradtak. Az összeghatár alapján ugyan bekerülhettek volna, de ahhoz voltak szokva, hogy november 15-éig, 20-áig kell leadni a kérelmet, és nagyon sokan jöttek hozzám azzal, hogy már nem tudták beadni, ezért ily módon is segítsünk nekik. A költségvetésben olvastam, hogy 7 millió Ft volt beállítva évben, és ugyanennyi van beállítva évre. Ha emelkedik ez a bizonyos jövedelemhatár, akkor gondolom többen kerülhetnek be, ebben az esetben a 7 millió Ft elég lesz? Szárazné Torkos Mariann válaszolja, igen, mert az előző évben sem került felhasználásra a teljes összeg. Mikó Imréné: azért nem használódott fel, mert sokkal korábban volt a beadási határidő, és kisebb volt a jövedelemhatár. Polonkai Zoltánné válasza szerint, ez az összeg benne van abban a sávban, ami le fogja fedezni azt a részt. Fuchs Gyula hozzáteszi, tehát a megemelt összeg mellett is a 7 millió Ft-ba belefér. Azt látja, hogy évről-évre kevesebb a karácsonyi csomag igénylők száma. Polonkai Zoltánné: kb. a felét használtuk el a 7 millió Ft-nak.

5 5 Egresi Antal: a 75 éven felüli időseknek adott ,- Ft-os karácsonyi juttatás ebben a rendeletben szerepel? dr. Nagy Gergely válaszolja: igen. Egresi Antal: a decemberi testületi ülésen jeleztem, hogy szeretném, ha ennek az eljárási rendjét egyszerűsítené az Önkormányzat. Valójában nem történt változás. Ugyanis a 75 éven felülieknek igényelniük kell ezt a juttatást. El kell jönniük az Önkormányzatba, le kell adniuk az igénylő lapot. Ha az értesítést nem kapják meg, kénytelenek a postára elmenni, aztán visszajönni a Hivatalba, aztán újra értesítést kapnak, és újra elmenni érte a postára. Általában az idős emberek mozgáskorlátozottak is. Ebben az esetben meghatalmazást is kér az Önkormányzat, hogy helyettük más eljárjon. Ha ezeket az eljárásokat betartjuk, borzasztóan megterhelő az idősek számára. Annak idején kérték tőlem, hogy jelezzem a Hivatal felé, amit meg is tettem, de úgy látom változás nem történt. Szeretném megkérni a Hivatalt, illetve az Osztályt, foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Adott esetben el lehetne tekinteni az igényléstől, mert nem függ semmilyen szociális adat bekérésétől. Megkaphatnák az összeget alanyi jogon, automatikusan a lakónyilvántartás szerint. A Hivatalnak is jobb lenne, ha nem kellene többféle dokumentumot bekérnie, több értesítést is kiküldenie. Megköszönném, ha ezt megvizsgálnák, és a következő alkalommal egy új előterjesztés formájában elkészülne a javaslat, vagy adott esetben, ha a képviselő-testületi ülésre még beépíthető, akkor kerüljön beépítésre. Szárazné Torkos Mariann úgy összegzi, a lényeg az eljárás egyszerűsítése, vagyis ne kérelemre, hanem alanyi jogon, a lakcímnyilvántartás adata alapján kapják az időskorúak a karácsonyi élelmiszerutalványt. Fuchs Gyula: a testületi ülésre választ kapunk? Szárazné Torkos Mariann válaszolja, igen. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a rendelet-tervezet elfogadását. A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat, 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 9/2018.(II.7.) határozata a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról szóló rendelet-tervezet elfogadását. 4. NAPIRENDI PONT: Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 20/2008. (IV. 25.) rendeletének módosítására (4.) Fuchs Gyula elmondja, az előterjesztéshez kiosztásra került egy kiegészítés. Szárazné Torkos Mariann kifejti, a kiegészítés arról szól, hogy a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjánál a napi térítési díjak összege kerekítve kerül meghatározásra, tehát

6 6 5 vagy 0 végződéssel. A táblázatokban már az ennek megfelelően a kerekített összegek találhatóak meg, ezért kéri a Bizottságot, hogy a kiegészítésben szereplő táblázat szerinti összegeket fogadja el. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a rendelet-tervezet elfogadását az előterjesztéshez kapcsolódó kiegészítéssel. A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat, 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 10/2018. (II.7.) határozata a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 20/2008. (IV. 25.) rendelet módosításáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 20/2008. (IV. 25.) rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet elfogadását, az előterjesztéshez kapcsolódó kiegészítéssel. 5. NAPIRENDI PONT: Javaslat Budapest XXIII. kerület Dunapart jelű 20 kv szabadvezeték hálózat kiváltására, térítésmentes átadására II. ütem (7.) Kisné Stark Viola azzal a kiegészítéssel él, hogy nem az ez évi költségvetésbe került beállításra. Jelen pillanatban az engedélyeket szeretné a Hivatal beszerezni. Az előző két bizottsági ülésen egy olyan javaslatot fogadtak el a Bizottságok, mely szerint a határozati javaslat úgy szóljon, hogy A Képviselő-testület úgy dönt, hogy elvileg vállalja... Fuchs Gyula elmondja, nem gondolta, hogy még 100 millió forint körüli összeget igényel ez a 20 kv-os vezeték. Tavaly erről nem volt szó. 60 millióról indult, ami aztán 130 millió lett, már akkor meg voltunk rökönyödve. Jó lett volna előre tudni, hogy milyen vonzatai lehetnek még. Kisné Stark Viola hozzáteszi, van még a kerületben néhány 20 kv-os vezeték. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a határozati javaslat I., III. pontjait azzal a kiegészítéssel, hogy az I. pont szövegezése így szóljon: A Képviselő-testület úgy dönt, hogy elvileg vállalja... A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat, 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 11/2018.(II.7.) határozata a Bp. XXIII. ker. Dunapart jelű 20 kv-os szabadvezetéki hálózat II. ütem kiváltása után az ELMŰ Hálózati Kft-nek térítésmentes tulajdonba adásáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy I. döntsön úgy, hogy elvileg vállalja a Bp. XXIII. kerület Orbánhegyen lévő Dunapart jelű 20 kv-os Hálózat elbontása és új helyen, új 20 kv-os földkábel hálózat kiépítése II. ütemének költségeit, amennyiben az önkormányzat beruházásában valósul meg, továbbá a beruházás évétől függetlenül vállalja, hogy az így megvalósult hálózatot - külön térítés nélkül - az ELMŰ Hálózati Kft. tulajdonába adja. II. hatalmazza fel a Polgármestert az erre vonatkozó nyilatkozat megtételére és a szükséges megállapodás aláírására.

7 7 6. NAPIRENDI PONT: Javaslat a VEKOP projekt Konzorciumi Együttműködési Megállapodásának módosítására (8.) Fuchs Gyula elmondja, arról szól az előterjesztés, hogy plusz 4 millió pár százezer Ft-ot kapunk a Fővárostól. A költségvetésben 855 millió Ft szerepel kerékpárút építésre. Kérdése: miért van beállítva, hiszen nem az Önkormányzat fizeti? Polonkai Zoltánné válaszolja, azért szerepel a költségvetési rendeletben, mert már előlegként leutalásra került az összeg. Kisné Stark Viola hozzáfűzi, nagyságrendileg 900 millió Ft lesz az az összeg, amit a Kerület elszámolhat, felhasználhat erre a pályázatra. 855 millió Ft előleget leutaltak, van, amit már erről a számláról fizetett az Önkormányzat. Terveztetés, egyebek. A 900 milliós keret emelkedik meg 4 millió Ft-tal. Mikó Imréné: mikorra várható a megvalósulás? Kisné Stark Viola: szeptember a pályázat vége. Év végéig kell elszámolni. Mikó Imréné: a megvalósítás összege előreláthatólag mennyivel fog emelkedni? Kisné Stark Viola: ezt ma még nem tudom megmondani. Ez egy 100 %-os támogatottságú pályázat, tehát ebbe a keretbe kell beleférni. Mikó Imréné: és ha nem, akkor az Önkormányzat fizeti? Kisné Stark Viola: akkor vannak olyan projekt elemek, amelyek nem valósulnak meg. Fuchs Gyula: az nem fordulhat elő, hogy esetleg pótolja a Főváros? Kisné Stark Viola: a Főváros biztos, hogy nem, maximum a támogató szervezet. Ma még nem tudom megmondani, mert a tervezéses közbeszerzés most kerül elindításra. Mikó Imréné: vannak ebben szép összegek, mint pld. reklámanyagra 21 millió Ft, egyebek Kisné Stark Viola: ezek az Európai Uniós pályázatnak a kötelező elemei, amitől nem lehet eltekinteni, fel kell használni arra a célra. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel a határozati javaslat I., II. pontjait. A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat, 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 12/2018.(II.7.) határozata a VEKOP projekt Konzorciumi Együttműködési Megállapodásának módosításáról A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy I. hatalmazza fel a polgármestert, hogy a Dél-budapesti kerékpárosbarát fejlesztések elnevezésű projektben az Önkormányzat helyett és nevében teljes körűen eljárjon, ide értve az Önkormányzat által a pályázaton való részvétel- és a projekt megvalósítása tárgyában kötött

8 8 II. konzorciumi együttműködési megállapodásnak a projekt megvalósításához szükséges, az Önkormányzatot terhelő további anyagi kötelezettségvállalással, illetve az Önkormányzat érdekeinek sérelmével nem járó módosításainak aláírását. hatalmazza fel a polgármestert, hogy a Dél-budapesti kerékpárosbarát fejlesztések elnevezésű projektben az Önkormányzat helyett és nevében teljes körűen eljárjon, ide értve a projekt megvalósításához szükséges egyéb, az Önkormányzatot terhelő további anyagi kötelezettségvállalással, illetve az Önkormányzat érdekeinek sérelmével nem járó jognyilatkozatok megtételét. 7. NAPIRENDI PONT: Javaslat az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosítására (5.) Kérdés, hozzászólás hiányában Fuchs Gyula szavazásra teszi fel az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelet-tervezet elfogadását. A Bizottság 4 igen szavazat, 1 nem szavazat, 1 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 13/2018.(II.7.) határozata az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselő-testület felé az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelettervezetet. 8. NAPIRENDI PONT: Javaslat az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotására (6.) Egresi Antal: a költségvetésbe beépítésre került ,- Ft perköltség. Szeretném megtudni, hogy ez a Grassalkovich út 162. sz. alatti ingatlanra vonatkozik? Tudomásom szerint, amiről szó van, az ,- Ft. Furcsállom, hogy a ,- Ft-os perértékre ,- Ft perköltséget terveznek, prognosztizálnak, amikor még nem lehet tudni, hogy mi lesz az ügynek a kimenetele. Polonkai Zoltánné: a képviselő-testületi ülésre választ fogok adni. Mikó Imréné: a 42 millió Ft szponzori támogatás mit takar? Polonkai Zoltánné: a Soroksári Sport Club szponzori támogatása, amely évek óta benne van. Mikó Imréné: parkfenntartás. Vannak parkjaink, amik szépek is meg nem is, de nem olyan túl sok. Erre 137 millió 600 ezer Ft van tervezve, ugyanakkor útjavításra, karbantartásra 132 millió 026 ezer Ft. 5 millió Ft-tal kevesebb az útjavításra a tervezett összeg. Polonkai Zoltánné: közbeszerzés van a parkfenntartásra, ami az idén lejár, jövőre új közbeszerzés lesz kiírva. A jelenlegi három éves volt.

9 Kisné Stark Viola hozzáfűzi a játszóterek fenntartása is beletartozik. Fuchs Gyula: Művelődési Ház alapmegerősítése 5 millió Ft. Mi történik ott? 9 Kisné Stark Viola: a hátsó épületszárny sarka évek óta meg van süllyedve, azt kell megerősíteni. Építési engedélyt kértünk rá. Fuchs Gyula: pince alapvezeték csere 20 millió Ft. Kisné Stark Viola: a Táncsics Mihály u. 104., azaz az SzTK épülete. A pincében lévő alapvezetékek (közművek: csatorna stb.) cseréje. Fuchs Gyula: nem értem, hogy lehet ilyen pénzeket elszámolni. Ugyan ezeket megcsinálják egy nagyobb családi háznál is. Hihetetlen, csak úgy röpködnek a millió Ft-ok. Reklám- és propaganda kiadások 12 millió Ft. Mit takar? Polonkai Zoltánné: pld. ebben van a reprezentációs költség is. Fuchs Gyula: Soroksári Sportcsarnok tetőfelújítás ,- Ft. A tavaly is volt rá ,- Ft. Kisné Stark Viola: a tavalyi évben nem volt felújítás, mert le lett húzva. Fuchs Gyula sokallja a parkfenntartásra előirányzott ,- Ft-ot. dr. Bajuszné Veigli Katalin: két korábbi bizottsági ülésen is olyan határozat született, hogy nem foglal állást a Bizottság. Ezt javaslom én is. Fuchs Gyula szavazásra teszi fel dr. Bajuszné Veigli Katalin javaslatát, amely szerint a Bizottság ne foglaljon állást. A Bizottság 6 igen szavazat, 0 nem szavazat, 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az alábbi Bizottságának 14/2018.(II.7.) határozata az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotásáról A Bizottság úgy dönt, nem foglal állást a Javaslat az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet megalkotására című előterjesztés tekintetében. 9. NAPIRENDI PONT: Egyebek Polonkai Zoltánné tájékoztatást ad a Bizottság részére az Önkormányzat mai napi bankszámla egyenlegéről és a lekötött pénzösszegéről.

10 A Bizottság elnöke megköszöni a részvételt, az ülést 16 óra 50 perckor bezárja. 10 K.m.f. A jegyzőkönyvet elolvasás után jóváhagyólag aláírom: Fuchs Gyula bizottság elnöke Bíró Imre bizottsági tag A jegyzőkönyvet készítette: Nagy Erika bizottsági titkár

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. április 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. január 17. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. január 13. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. február 11. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. október 7. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. január 14. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. május 31. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. szeptember 9. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. június 28-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. november 2. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. április 6. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. február 11-én 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. október 31. napján 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. április 5. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. február 10. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. április 5-én 14.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója.

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. április 3. napján 11.10 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. március 9. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2018. május 9. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. március 11. napján 13.40 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. november 4. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. június 29. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. szeptember 7. napján 15 óra 58 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. május 6. napján 16. óra 00. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2014. augusztus 13-án (szerda) a Polgármesteri Hivatal Nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. június 30. napján 9 óra 32 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. november 29. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. november 4. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. február 6. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. február 10. napján 16 óra 04 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Bizottságának 2015. április 8. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Távolmaradását előre jelezte:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. november 30. napján 13.35 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. április 8. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. november 2. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2019. január 16-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. november 30-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. június 3. napján 16. óra 02. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. május 30. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. szeptember 05. napján 11.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. június 1. napján 16 óra 04 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. február 10. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2015. október 8-án 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. július 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. október 31-én 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának kialakítására. polgármester. informatikus

Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának kialakítására. polgármester. informatikus Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Táncsics Művelődési Ház Wi-Fi hálózatának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Soroksári Intézményellátó Központ Táncsics Mihály Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné Balzsay Károly. Soroksári Intézményellátó Központ Táncsics Mihály Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. február 9. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Bizottságának 2014. március 12. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Tanácstermében megtartott rendes nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: Később érkezett: Távolmaradását

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. december 2. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Klebelsberg Központ Dél-Pesti Tankerület vezetője. KKÉT képviselője

JEGYZŐKÖNYV. Klebelsberg Központ Dél-Pesti Tankerület vezetője. KKÉT képviselője JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. október 03. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2017. május 31. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. június 2. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2014. április 8-án 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2014. november 19. napján 16. óra 02. perckor a Városháza Tanácstermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Balzsay Károly

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Balzsay Károly JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. május 29. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. március 11. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/3/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. március 26. napján 14.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Dr. Bajuszné Veigli Katalin képviselő

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Dr. Bajuszné Veigli Katalin képviselő Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2014. február 11-én 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2016. november 29-én (kedd) a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2015. április 7-én 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2012. március 29-én, a Polgármesteri Hivatal A épületének tárgyaló termében. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság június 20-án megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság június 20-án megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Szociális Bizottság 2017. június 20-án megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 30-34/2017. (VI.20.) számú Szociális Bizottsági határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szociális Bizottság

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. május 30. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. október 7. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a fővárosi kerületi belterületi szilárd

Részletesebben

Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Várgesztes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:2013. november 21-én Várgesztes, Községházán 19,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Menoni

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről. 1-7/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2017. június 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye: Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év november hó 02. napján 15 óra 00 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális és Egészségügyi Bizottsága

Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális és Egészségügyi Bizottsága Ikt.sz.: Ph.665-7/2012 Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6. számú J e g y z ő k ö n y v e Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szociális és Egészségügyi Bizottsága

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. június 29. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ

JEGYZŐKÖNYV. Táncsics Mihály Művelődési Ház Soroksári Intézményellátó Központ JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. június 28. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. február 11. napján 13.50 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-6/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 27-én, 17

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Dél-budapesti kerékpárosbarát fejlesztések

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. június 5. napján 8 30 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Fotta Csaba a bizottság elnöke, Krausz

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására.

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a bizottság határozatképességére: A Bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a bizottság határozatképességére: A Bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. szeptember 8. napján 11.00 órakor a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. április 2. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 2-án 9.00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2016. május 4. napján 16 óra 02 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ./565-23/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 31. napján 8.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. december 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2012. február 28. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28-án 8.30 órai

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 28.-án 17 órai kezdettel, a Községházán megtartott üléséről. Jelen vannak: Pusztai László polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének 2018. február 13-án (kedd) 9.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal nagytermében (1239 Budapest,

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 3. napján megtartott képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 3. napján megtartott -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 12/2016.(III.03.) Önkormányzati határozat 13/2016.(III.03.)

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv december 16.

Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv december 16. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi Bizottsága I/2-48/2009. Lajosmizse Város Önkormányzat Ügyrendi Bizottságának üléséről készült jegyzőkönyv 2009. december 16. Az ülésen hozott határozatok száma és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben